Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsen 2004-10-11"

Transkript

1 Justering (17) Kansliavdelningen/Kristina Brundin LS 6/04 Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsen Närvarande ledamöter Övriga närvarande LS pågick under följande tid: Sven-Åke Gustavsson (s), ordf Paul Johansson (c), 1:e vice ordf Suzanne Frank (m), 2:e vice ordf Anna Fransson (s) Annelill Davidsson (c) Berth Karlén (kd) t o m 125 Erling Persson (s) Göran Giselsson (m) Mayken Nilsson (s) Patric Svensson (fp) förhinder Roland Johansson (s) förhinder Yngve Filipsson (fp) Rolf Sällryd (kd) RosMarie Jönsson Neckö (s) förhinder Sven Eriksson (v) Kjell Jormfeldt (mp) tjänstgörande ersättare för Patric Svensson Kajsa Wejryd (s) tjänstgörande ersättare för Roland Johansson Eva Löfquist (s) tjänstgörande ersättare för RosMarie J-Neckö Ragnar Lindberg (s) ersättare Gerd Lansler (kd) ersättare Roland Gustbée (m) tjänstgörande ersättare 126 Karin Sjöblom (fp) ersättare Ingemar Swalander (m) ersättare Sture Andersson, Kristina Brundin, Annika Hallqvist, Gunilla Johansson, Ove Löfqvist. Tomas Odin, Anita Ljungberg, Göran Borg Val av protokolljusterare samt justeringsdatum Att jämte ordföranden justera dagens protokoll utsågs Suzanne Frank. Justering av protokollet beslutades ske den 22 oktober Föredragningslista Föredragningslista, daterad , godkändes.

2 2(17) 121 Den framtida närsjukvården Som ett led i landstingets nya organisation informerade närsjukvårdsdirektör Kjell Grahn om den framtida utvecklingen inom närsjukvården. Under 2004 har en verksamhetschef, en medicinskt ansvarig och en vårdenhetschef/kommun succesivt införts utom i Växjö kommun, som har indelats i tre närsjukvårdsområden. Även sjukvårdsrådgivningen ingår i närsjukvården. Kjell Grahn, Martin Myrskog och Annika Hallquist har gått igenom hur primärvården och länssjukvården kan samverka i ett läns- och befolkningsperspektiv i samverkan med den kommunala hälso- och sjukvården. Försäkringskassa och andra aktörer kring gemensamma behovsgrupper kommer också att medverka i utvecklingen av den framtida närsjukvården. Med detta som bakgrund och utifrån arbetsmodellen Hjulet ska projektet Den framtida närsjukvården bedrivas. Två kommuner i länet ska delta i projektet, Alvesta kommun med tre vårdcentraler och Tingsryds kommun, som har två vårdcentraler. Även delar av länssjukvården ingår i projektet. Projektet kräver ett nytt arbets- och synsätt som bygger på ett mer utvecklat samarbete med andra specialist- och yrkeskompetenser i närsjukvården och patienten ska inte märka övergången mellan kommun- landstinget. Projektets strategi är långsiktig och är en strukturfråga, ingen organisationsfråga och är indelat i sju delprojekt: 1. Kartläggning av Alvesta och Tingsryds kommun 2. Behovsinventering/behovsgrupper 3. Verksamhetsöversikt enligt QUL och breddutbildning i Kvalitet till er tjänst (KTT) 4. Rehabilitering 5. Rehabiliteringssamverkan med Försäkringskassan 6. Hälsotorg 7. Läkemedel och patientsäkerhet. RAPPORTER 122 Tf landstingsdirektörens rapport Sture Andersson presenterade muntligt vad som pågår i landstinget. Psykiatrin o Vuxenpsykiatrin har haft en stökig helg då en patient gjorde upplopp. o Barn- och ungdomspsykiatrin och vuxenpsykiatrin är inte överens om inriktningen av lokaler. Ev tas frågan upp på landstingsstyrelsen i november. o Stefan Bergström är utsedd till ny direktör för psykiatrin.

3 3(17) Närsjukvården o Det råder brist på läkare i västra länsdelen så därför kommer ett par tre hyrläkare att anlitas. o Vårdcentralen i Vislanda är på gång med sin entreprenad. o På nästa landstingsstyrelsesammanträde i november beslutas om entreprenad för vårdcentralerna i Älmhult. o TeleQ med engelsk text läggs in efter önskemål i en motion. o Efter en genomförd undersökning om sjukvårdsrådgivningen i Kronobergs län konstateras att invånarna är positiva till sjukvårdsrådgivningen. Antalet samtal till akutmottagningen har minskat efter införandet av sjukvårdsrådgivningen. Länssjukvården o Växjö kommun har hyrt en tom vårdavdelning på CLV för hemsjukvården. o Arbetsmiljöverket har tidigare genomfört en inspektion på paramedicinska enheten vilken utmynnat i att de vill veta när landstinget ska åtgärda lokalerna. RehabCentrum o Landstingsfastigheter har fått uppdraget att sälja Strömsborg då ingen entreprenör är intresserad av att överta verksamheten. Folktandvården o Folktandvårdens priser ligger lägre än vid andra landsting. Ledningsenheten o På begäran har en översyn startats av landstingets ITverksamhet. Rapporten är klar i slutet av januari o Datainspektionen gör en inspektion den 21 oktober på Centrallasarettet i Växjö. Syftet med inspektionen är att kontrollera personuppgiftsbehandlingen i vårdregister. o Annons om ledig tjänst som personaldirektör kommer ut i dagspressen till helgen. Gemensam administration o Arbetet med gemensam administration ska vara klart i september Länsutvecklingsavdelningen o Länsutvecklingsstyrelsen har tagit fram handlingsprogram inför budgetarbetet. o Länsutvecklingsavdelningen arbetar med den politiska rollen och dess status. Landstingsstyrelsen godkände tf landstingsdirektörens rapport.

4 4(17) 123 Delårsrapport augusti 2004 Dnr LE B 59 Tf landstingsdirektör Sture Andersson sammanfattar delårsrapporten sett ur det balanserade styrkortets fyra perspektiv. Gunilla Johansson föredrog landstingets ekonomiska resultat per den 31 augusti 2004 vilket pekar på 145 mkr. Av det totala underskottet är 5 mkr budgeterade, 84 mkr faller på verksamheterna, medan resterande 56 mkr faller på finansieringen. Gunilla Johansson betonade kravet på ekonomisk balans inom två år. att bordlägga ärendet till klockan Åtgärdsprogrammet Dnr LE/ Planeringsdirektör Ove Löfqvist visade diagram över väntetiderna vid ett antal mottagningar och vårdcentraler för patienter som inte är akuta.ca10 % av landstingets mottagningar klarar inte vårdgarantin. Målet för åtgärdsprogrammet är 137 mkr och beslut har hitintills tagits för 125,1 mkr. Det finns således ytterligare beslut om besparingar att ta. Under 2003 och 2004 genomfördes åtgärder för 87,6 mkr vilket innebär en kvarstående differens med 37,5 mkr. Yttranden Anna Fransson, Sven Eriksson och Roland Gustbée yttrade sig. att godkänna rapporten om vidtagna åtgärder. BESLUTSÄRENDEN 125 Presentation av revisionsrapport Granskning av landstingets upphandlingssystem Respons Dnr LE/ Landstingets revisorer har med hjälp av Ernst & Young AB granskat ändamålsenligheten i landstingets upphandlingsprocess exemplet Respons, dvs. landstingets nya personaladministrativa system. Granskningen har utmynnat i rekommendationer och iakttagelser. Landstingets revisorer önskar få del av landstingsstyrelsens kommentarer till rekommendationerna samt vilka åtgärder som styrelsen har för avsikt att vidta.

5 5(17) Arbetsutskottet har behandlat ärendet och föreslagit landstingsstyrelsen besluta att landstingsstyrelsen ger landstingsdirektören i uppdrag att yttra sig över granskningen samt att svaret behandlas på landstingsstyrelsen under första kvartalet 2005 och att revisionen får svaret senast den 15 april Tomas Odin föredrog rapporten. Yttranden I övrigt yttrade sig Eva Löfquist, Suzanne Frank, Yngve Filipsson, Anita Ljungberg, Göran Borg och Ingemar Swalander. att ge landstingsdirektören i uppdrag att yttra sig över granskningen att svaret behandlas på landstingsstyrelsen under första kvartalet 2005 att revisionen får svaret senast den 15 april Förslag till förändring av Förvaltningspolicy för pensionsmedel Dnr LE/ Nu gällande förvaltningspolicy omarbetades i början av 2004 och landstingsstyrelsen godkände policyn vid sammanträde Ekonomiavdelningen har i efterhand observerat vissa brister med ovanstående policy och har därför föreslagit förändring av förvaltningspolicy för pensionsmedel. Arbetsutskottet har behandlat ärendet och föreslagit landstingsstyrelsen att fastställa föreslagna ändringar i förvaltningspolicyn. Yttranden Sven Eriksson, Sven-Åke Gustavsson, Gunilla Johansson och Paul Johansson yttrade sig. att fastställa föreslagna ändringar i förvaltningspolicy för pensionsmedel.

6 6(17) 127 Svar på revisionsrapport Intern kontroll och räkenskapsrevision avseende verksamhetsåret 2003 Dnr LE/ Revisionen har genomfört granskning av den interna kontrollen samt granskat räkenskaperna för verksamhetsåret Rapporterna har överlämnats till landstingsstyrelsen och revisorerna önskar svar på vilka åtgärder som kommer att genomföras med anledning av de påpekanden som gjorts. Arbetsutskottet har behandlat ärendet och föreslagit landstingsstyrelsen att överlämna detta yttrande med tillhörande bilagor som svar till revisorerna på revisionsrapporterna Intern kontroll, Revisionsrapporter för resp driftenhet för år 2003 samt Revisionsberättelse för år att överlämna detta yttrande med tillhörande bilagor som svar till revisorerna på revisionsrapporterna Intern kontroll, Revisionsrapporter för resp driftenhet för år 2003 samt Revisionsberättelse för år Åtgärder för ökad tillgänglighet Dnr LE/ På uppdrag av landstingsstyrelsens ordförande har länssjukvårdens ledning gjort en utredning om möjligheterna att öka tillgängligheten till kataraktoperationer och till utprovning av hörapparat. Utredningen visar att det med ett visst resurstillskott finns möjligheter att öka tillgängligheten på kort sikt. Arbetsutskottet har behandlat ärendet och föreslagit landstingsstyrelsen att ur tillgänglighetsmedlen för 2004 anslå 1 mkr för att reducera köerna till utprovning av hörapparater och 1,25 mkr för att i egen regi kunna öka antalet kataraktoperationer från till Yrkande Sven Eriksson yrkade med instämmande av Sven-Åke Gustavsson, Suzanne Frank och Yngve Filipsson skriftligt följande tillägg att uppdra till landstingsdirektören att redovisa vilka åtgärder som krävs för att klara regeringens förslag till vårdgaranti som förs in från den 1 november Yttranden Anna Fransson, Paul Johansson, Göran Giselsson och Kjell Jormfeldt yttrade sig.

7 7(17) Propositionsordning Landstingsstyrelsen godkände ordförandens förslag till propositionsordning. 1. Arbetsutskottets förslag. 2. Sven Eriksson med fleras tilläggsförslag. Proposition 1 Efter framförd proposition beträffande arbetsutskottets förslag biföll landstingsstyrelsen förslaget. Proposition 2 Efter framförd proposition beträffande Sven Eriksson med fleras förslag biföll landstingsstyrelsen förslaget. att ur tillgänglighetsmedlen för 2004 anslå 1 mkr för att reducera köerna till utprovning av hörapparater och 1,25 mkr för att i egen regi kunna öka antalet kataraktoperationer från till att uppdra till landstingsdirektören att redovisa vilka åtgärder som krävs för att klara regeringens förslag till vårdgaranti som införs från 1 november Fortsättning på ärendet om Delårsrapport augusti 2004 Yrkanden Sven-Åke Gustavsson och Paul Johansson yrkade skriftligt följande: Att fullfölja pågående åtgärdsprogram Att till landstingsstyrelsen i november redovisa åtgärder om hur resterande och inte preciserad del av programmet ska fullföljas Att föreslå åtgärder för hantering av underskotten i landstingsgemensam verksamhet Att verka för att inköp i största möjliga utsträckning sker genom organiserad upphandling Att skärpa uppsikten av den köpta vården, framför allt fakturakontroll och betalningsrutiner Att ta tillvara och redovisa intjänad administrationstid vid införande av gemensam administration och datorstöd. Erling Persson yrkade skriftligen om redovisning av nyckeltal för allmänläkare och kostnader för finansierad privatvård.

8 8(17) Suzanne Frank yrkade skriftligen med instämmande av Göran Giselsson, Rolf Sällryd och Yngve Filipsson: att uppdra till tf landstingsdirektören att analysera varje betydande avvikelse från budget att med anledning av budgetanalysen föreslå åtgärder samt i övrigt instämmer i Sven-Åke Gustavssons och Paul Johanssons förslag. Sven-Åke Gustavsson yrkade avslag på Suzanne Franks förslag dvs. attsatserna 1 och 2. Yttranden I övrigt yttrade sig Sven Eriksson och Kjell Jormfeldt. Propositionsordning Landstingsstyrelsen godkände ordförandens förslag till propositionsordning. 1. Erling Perssons delförslag. 2. Sven-Åke Gustavssons och Paul Johanssons förslag. 3. Suzanne Frank med fleras förslag. Proposition 1 Efter framförd proposition beträffande Erling Perssons förslag biföll landstingsstyrelsen förslaget. Proposition 2 Efter framförd proposition beträffande Sven-Åke Gustavssons och Paul Johanssons förslag biföll landstingsstyrelsen förslaget. Proposition 3 Efter framförd proposition beträffande Suzanne Franks tilläggsförslag förklarade ordföranden sig anse att landstingsstyrelsen avslagit förslaget. Votering begärdes. Ordföranden läste upp följande voteringsproposition: Den som röstar på arbetsutskottets förslag röstar ja. Den det inte vill röstar nej. Vinner nej har landstingsstyrelsen bifallit Suzanne Frank med fleras förslag. Namn Ja Nej Avstår Ej närv Paul Johansson Suzanne Frank Erling Persson Mayken Nilsson Yngve Filipsson Sven Eriksson

9 9(17) Annelill Davidsson Rolf Sällryd Göran Giselsson Kajsa Wejryd Eva Löfquist Berth Karlén Kjell Jormfeldt Anna Fransson Sven-Åke Gustavsson Antal röster Omröstningen visade 8 ja- och 7 nej-röster innebärande att arbetsutskottets förslag bifölls. att fullfölja pågående åtgärdsprogram att till landstingsstyrelsen i november redovisa åtgärder om hur resterande och inte preciserad del av programmet ska fullföljas att föreslå åtgärder för hantering av underskotten i landstingsgemensam verksamhet att verka för att inköp i största möjliga utsträckning sker genom organiserad upphandling att skärpa uppsikten av den köpta vården, framför allt fakturakontroll och betalningsrutiner att ta tillvara och redovisa intjänad administrationstid vid införande av gemensam administration och datorstöd. att nyckeltal för allmänläkare och kostnader inom finansierad privatvård ska redovisas. 130 Bildandet av Sideum innovation Dnr LE/ Landshövdingen har i skrivelse begärt landstingsstyrelsens svar på ett antal frågor om bildandet av Sideum. Förslaget går ut på att bilda en förening med tillhörande bolag vars kärnuppdrag är att vara regionens samlade och stödjande kraft inom det fält som handlar om regionala nätverk, kluster och innovationssystem. Arbetsutskottet har behandlat ärendet och föreslagit att godkänna länsutvecklingsavdelningens svar på landshövdingens frågor samt att

10 10(17) landstingsstyrelsen uppdrar åt länsutvecklingsstyrelsen att vara Landstinget Kronobergs företrädare fram till bildandet av föreningen Sideum. att godkänna länsutvecklingsavdelningens svar på landshövdingens frågor samt att landstingsstyrelsen uppdrar åt länsutvecklingsstyrelsen att vara Landstinget Kronobergs företrädare fram till bildandet av föreningen Sideum. 131 Södra Regionvårdsnämndens remiss Sydvästen gemensamt kompetenscentrum för utveckling av cancervården i Södra och Västra sjukvårdsregionerna samt universitetet i Lund/Malmö och Göteborg. Dnr LE/ Södra Regionvårdsnämnden rekommenderar landstingen i södra sjukvårdsregionen att under förutsättning av motsvarande beslut i västra sjukvårdsregionen godkänna förslag till bildande av Sydvästen i enlighet med rapport samt att under förutsättning av motsvarande beslut i västra sjukvårdsregionen medverka till finansiering av driftskostnader 2005 med 1,2 Mkr. Kostnaderna förutsätter Landstinget Kronoberg fördelas solidariskt efter folkmängd. Arbetsutskottet har behandlat ärendet och föreslår landstingsstyrelsen besluta att landstingsstyrelsen godkänner förslaget om fortsatt samverkan i Sydvästen under givna förutsättningar samt att landstingsstyrelsen avsätter budgetmedel från 2005 för Landstinget Kronobergs del av kostnaden. att landstingsstyrelsen godkänner förslaget om fortsatt samverkan i Sydvästen under givna förutsättningar samt att landstingsstyrelsen avsätter budgetmedel från 2005 för Landstinget Kronobergs del av kostnaden.

11 11(17) 132 Arbetsmiljöpolicy Dnr LE/ Personalutskottet har berett landstingets arbetsmiljöpolicy och beslutade enligt 88/04 att överlämna policyn till landstingsstyrelsen för godkännande. Arbetsutskottet har behandlat ärendet och föreslår landstingsstyrelsen besluta att godkänna bifogad arbetsmiljöpolicy. Yrkanden Suzanne Frank, Yngve Filipsson och Mayken Nilsson yrkade på återremiss då policyn i vissa delar bör omformuleras. Yttranden I övrigt yttrade sig Ingemar Swalander, Rolf Sällryd, Kajsa Wejryd och Sven Eriksson. Propositionsordning Landstingsstyrelsen godkände nedanstående propositionsordning. 1. Ärendet avgörs idag. 2. Ärendet återremitteras.. Proposition 1 Efter framförd proposition beträffande att ärendet ska avgöras idag avslogs av landstingsstyrelsen. Proposition 2 Efter framförd proposition beträffande återremiss biföll landstingsstyrelsen förslaget. att återremittera ärendet till personalutskottet då policyn i vissa delar bör omformuleras. 133 Policy för informationssäkerhet Dnr LE/ Landstinget har stora krav på tillgång till relevant och korrekt information för att verksamheten ska kunna bedrivas på ett effektivt och ändamålsenligt sätt exempelvis vid utredning och behandling av patienter. Därför har IT-avdelningen arbetat fram en Policy för informationssäkerhet i landstinget.

12 12(17) Yrkande Eva Löfquist yrkade ett tillägg under näst sista punktmarkeringen på sid två att även elever och förtroendevalda ska ha tillgång till. Propositionsordning Landstingsstyrelsen godkände följande propositionsordning. 1. Arbetsutskottets förslag. 2. Eva Löfquists tilläggsförslag. Proposition 1 Efter framförd proposition beträffande arbetsutskottets förslag biföll landstingsstyrelsen förslaget. Proposition 2 Efter framförd proposition beträffande Eva Löfquists tilläggsförslag biföll landstingsstyrelsen förslaget. att fastställa Policy för informationssäkerhet samt att lägga i näst sista punktmarkeringen på sid två att elever och förtroendevalda ska ha nödvändig information. 134 Aktivitet för att minska utsläppen av koldioxid Dnr LE/ Till landstinget, kommunerna och Länstrafiken Kronoberg har det kommit in en skrivelse från Agneta Eriksson och Carina Lund som är ledamöter i Förbundsfullmäktige i kommunalförbund Kollektivtrafiken i Kronobergs län. I skrivelsen föreslås att Länstrafiken i samarbete med kommunerna och landstinget genomför aktiviteter som ska förmå invånarna att avstå från bilen en dag per år. Länstrafikens Förbundsstyrelse har beslutat att de inte har möjlighet att längre ställa upp på föreslagna aktiviteter utan istället deltar på mässor som främjar bilfri dag. Kansliavdelningen har föreslagit att landstingsstyrelsen ställer sig positiv till att Landstinget Kronoberg medverkar i aktiviteter som på sikt skapar bättre folkhälsa, främjar miljön och kollektivtrafikresandet. Däremot ser landstingsstyrelsen idag sig inte ha de resurser som krävs för att genomföra föreslagna aktiviteter utan samverkan från Länstrafiken. Arbetsutskottet har behandlat ärendet och föreslås besluta i enlighet med kansliavdelningens förslag till beslut.

13 13(17) att landstingsstyrelsen ställer sig positiv till att Landstinget Kronoberg medverkar i aktiviteter som på sikt skapar bättre folkhälsa, främjar miljön och kollektivtrafikresandet. Däremot ser landstingsstyrelsen idag sig inte ha de resurser som krävs för att genomföra föreslagna aktiviteter utan samverkan från Länstrafiken. 135 Regional samverkan mellan landstingen i södra sjukvårdsregionen inom området Läkarplanering och läkarutbildning Dnr LE/ Södra Regionvårdsnämndens kansli har tillsatt en utredning för utvärdering av det regionala samarbetet och förslag om utveckling av samarbetet. Landstinget har inbjudits att yttra sig över utredningen. Planeringsavdelningen har i skrivelse yttrat sig över utredningen och föreslår att landstingsstyrelsen ställer sig bakom utredningsförslaget. Arbetsutskottet har behandlat ärendet och föreslår landstingsstyrelsen besluta i enlighet med planeringsavdelningens förslag. Yrkande Yngve Filipsson yrkade att arbetsutskottet får uppdraget att avge yttrande och att partiföreträdarna dessförinnan ges möjlighet att inkomma med synpunkter före den 15 oktober. Yttranden I övrigt yttrade sig Suzanne Frank och Erling Persson. Propositionsordning Landstingsstyrelsen godkände följande propositionsordning. 1. Arbetsutskottets förslag. 2. Yngve Filipssons förslag. Proposition 1 Efter framförd proposition beträffande arbetsutskottets förslag biföll landstingsstyrelsen förslaget. Proposition 2 Efter framförd proposition beträffande Yngve Filipssons förslag förklarade ordföranden sig anse att landstingsstyrelsen avslagit förslaget.

14 14(17) Votering begärdes. Ordföranden läste upp följande voteringsproposition: Den som röstar på arbetsutskottets förslag röstar ja. Den det inte vill röstar nej. Vinner nej har landstingsstyrelsen bifallit Yngve Filipssons förslag. Namn Ja Nej Avstår Ej närv Paul Johansson Suzanne Frank Erling Persson Mayken Nilsson Yngve Filipsson Sven Eriksson Annelill Davidsson Rolf Sällryd Göran Giselsson Kajsa Wejryd Eva Löfquist Roland Gustbée Kjell Jormfeldt Anna Fransson Sven-Åke Gustavsson Antal röster Omröstningen visade 10 ja- och 5 nej-röster innebärande att arbetsutskottets förslag bifölls. att ställa sig bakom utredningsförslaget. INFORMATIONSÄRENDEN 136 Lönepolicy för administrationen inom Landstinget Kronoberg Dnr LE/ För vänsterpartiets landstingsgrupp har Sven Eriksson skrivit en motion om lönepolicy för administrationen och föreslår att en kartläggning av löneläget inom landstinget ska göras och att en lönepolicy i motionens anda ska arbetas fram. Arbetsutskottet har beslutat att motionen ska besvaras under första kvartalet Landstingsstyrelsen godkände informationen.

15 15(17) 137 Motion: Larma rätt rädda liv! Dnr LE/ Kristdemokraterna har genom Harald Bergström och Yvonne Takwam skrivit en motion om att undersöka möjligheterna att teckna avtal med räddningstjänsterna och social/omsorgsnämnderna i länet om att deltidsbrandkårerna och kommunens vårdpersonal i vissa fall ska kunna larmas vid akuta sjukdomstillstånd. Arbetsutskottet har beslutat att motionen behandlas på fullmäktige under första kvartalet Landstingsstyrelsen godkände informationen. 138 Motion: Införande av mobil läkare som gör hembesök hos äldre. Dnr LE/ Ragnar Lindberg har i en motion föreslagit att landstinget utreder möjligheterna att påbörja en försöksverksamhet med mobil läkare inom länet. Förslagsvis tänkbara kommuner kan vara Lessebo, Uppvidinge eller Ljungby. Arbetsutskottet har beslutat att motionen behandlas på fullmäktige under första kvartalet Landstingsstyrelsen godkände informationen. 139 Utvecklingsplan för Växjö universitet Dnr LE/ Arbetsutskottet har beslutat att sända bifogade synpunkter som svar på Växjö universitets remiss. På grund av den korta remisstiden har arbetsutskottet beslutat om landstingets svar. Landstingsstyrelsen godkände informationen. ANMÄLNINGSÄRENDEN 140 Tecknat vårdavtal med sjukgymnast i Tingsryd LE/ Efter genomgång av inkomna anbud har vårdavtal tecknats med sjukgymnast Kersti Carstairs. Avtalstiden omfattar med option att förlänga avtalet ett år.

16 16(17) Ärendet anmäldes och lades till handlingarna. 141 Dömda patienters användning av mobiltelefoner LE/ I en skrivelse till landstingsstyrelsen har Suzanne Frank tagit upp dömda patienters användning av mobiltelefoner och föreslagit att landstinget skickar skrivelse till olika myndigheter för att stoppa telefonmissbruk. Skrivelsen bifogas samt Socialstyrelsens svar på skrivelsen. Ärendet anmäldes och lades till handlingarna. 142 Inspektionsmeddelande LE/ Arbetsmiljöverket har lämnat skriftligt besked om resultat av inspektion vid rehabiliteringskliniken. Tre brister har påpekats. Senast den 28 februari 2005 ska landstinget redovisa vilka åtgärder som vidtagits för att rätta till angivna brister. Ärendet anmäldes och lades till handlingarna. 143 Tf landstingsdirektörens delegationsärenden 2004 B Kopiator till ledningsenheten. 19 Renovering av minigolfbana inom Sigfridsområdet. 20 Reviderat beslut om organisation av brandsäkerhetsarbetet inom landstinget. 21 Rätten till en uppfinning. 22 Gunilla Johansson vald som förhandlare om regionala priser och ersättningar, Södra samverkansregionen Kristina Brundin Justerat Sven-Åke Gustavsson Ordf Suzanne Frank 2:e vice ordf

17 17(17) Intygas att justering av protokollet har tillkännagivits på landstingskommunens anslagstavla Kristina Brundin

Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsen 2006-05-16

Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsen 2006-05-16 1(6) Ledningsenheten Kansliavdelningen/Kristina Brundin LS 5/2006 Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsen Tid LS kl 09.00 12.30 Plats Föreläsningssalen, Sigfridsområdet Närvarande ledamöter

Läs mer

Kansliavdelningen/Kristina Brundin LSAU 1/2005. Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsen arbetsutskott 2005-01-18

Kansliavdelningen/Kristina Brundin LSAU 1/2005. Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsen arbetsutskott 2005-01-18 1 (5) Kansliavdelningen/Kristina Brundin Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsen arbetsutskott 2005-01-18 Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sven-Åke Gustavsson, ordf Paul Johansson (c)

Läs mer

Kansliavdelningen/Kristina Brundin LSAU 10/2005. Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsens arbetsutskott 2005-09-29

Kansliavdelningen/Kristina Brundin LSAU 10/2005. Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsens arbetsutskott 2005-09-29 PROTOKOLL 1 (5) Kansliavdelningen/Kristina Brundin LSAU 10/2005 Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsens arbetsutskott 2005-09-29 Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sven-Åke Gustavsson,

Läs mer

Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsen 2004-04-19

Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsen 2004-04-19 Justering 2004-04-28 1(10) Kansliavdelningen/Kristina Brundin LS 4/04 Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsen Närvarande ledamöter Övriga närvarande LS pågick under följande tid: 09.00 15.00

Läs mer

Protokoll 1(11) Kansliavdelningen/Kristina Brundin LS 8/2006. Tid Måndagen den 11 september 2006, kl 09.00 15.30

Protokoll 1(11) Kansliavdelningen/Kristina Brundin LS 8/2006. Tid Måndagen den 11 september 2006, kl 09.00 15.30 Protokoll 1(11) Ledningsenheten Kansliavdelningen/Kristina Brundin LS 8/2006 Landstingsstyrelsen Tid Måndagen den 11 september 2006, kl 09.00 15.30 Plats Närvarande ledamöter Närvarande ers Övriga närvarande

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 08-01-29 JUSTERAT 08-02-11 1 (5) Ledningsenheten Kansliavdelningen/ Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 29 januari 2008, kl.08.30 10.30 Plats Närvarande ledamöter Övriga Sekreterare

Läs mer

Kansliavdelningen/Kristina Brundin LSAU 9/2005. Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsens arbetsutskott 2005-08-22

Kansliavdelningen/Kristina Brundin LSAU 9/2005. Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsens arbetsutskott 2005-08-22 PROTOKOLL 1 (6) Kansliavdelningen/Kristina Brundin LSAU 9/2005 Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsens arbetsutskott 2005-08-22 Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sven-Åke Gustavsson, ordf

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott Protokoll 07-04-03 Justerat 07-04-16 1 (7) Ledningsenheten Kansliavdelningen/Kristina Brundin Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 3 april 2007, kl.09.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 2009-05-26 1 (6) Landstingets kansli Kansliavdelningen, Bertil Axelsson Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 26 maj 2009, kl. 08.30 12.00 Plats Närvarande ledamöter Sessionssalen,

Läs mer

Kansliavdelningen/Ingrid Holmér 2005-06-07 LSAU 8/2005. Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsens arbetsutskott 2005-06-07

Kansliavdelningen/Ingrid Holmér 2005-06-07 LSAU 8/2005. Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsens arbetsutskott 2005-06-07 PROTOKOLL 1 (5) Kansliavdelningen/Ingrid Holmér 2005-06-07 LSAU 8/2005 Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsens arbetsutskott 2005-06-07 Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sven-Åke Gustavsson,

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 2008-09-02 JUSTERAT 2008-09-11 1 (5) Landstingets kansli Kansliavdelningen, Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 2 september 2008, kl.09.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter Frånvarande

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott Protokoll 07-06-05 Justerat 07-06-18 1 (5) Ledningsenheten Kansliavdelningen/ Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 5 juni 2007, kl.09.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande

Läs mer

Kansliavdelningen/Kristina Brundin LSAU 4/2006. Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsens arbetsutskott

Kansliavdelningen/Kristina Brundin LSAU 4/2006. Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsens arbetsutskott 1 (5) Kansliavdelningen/Kristina Brundin Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsens arbetsutskott 2006-04-06 Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sven-Åke Gustavsson, ordf Paul Johansson (c)

Läs mer

Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsen 2004-08-30

Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsen 2004-08-30 Justering 2004-09-03 1(15) Kansliavdelningen/Kristina Brundin LS 6/04 Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsen Närvarande ledamöter Övriga närvarande LS pågick under följande tid: 09.00 12.45

Läs mer

Kansliavdelningen/Kristina Brundin LSAU 11/2005. Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsens arbetsutskott 2005-11-08

Kansliavdelningen/Kristina Brundin LSAU 11/2005. Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsens arbetsutskott 2005-11-08 PROTOKOLL 1 (5) Kansliavdelningen/Kristina Brundin Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsens arbetsutskott 2005-11-08 Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sven-Åke Gustavsson, ordf Paul Johansson

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 08-05-06 JUSTERAT 08-05-19 1 (7) Landstingets kansli Kansliavdelningen/Kristina Brundin Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 6 maj 2008, kl.10.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter

Läs mer

Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsen 2005-10-10

Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsen 2005-10-10 1(19) Ledningsenheten Kansliavdelningen/Kristina Brundin LS 7/05 Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsen Tid LS Den 10 oktober 2005 kl 09.00 15.40 Plats Centrumbyggnaden, Sigfridsområdet Närvarande

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 07-11-06 JUSTERAT 07-11-15 1 (6) Ledningsenheten Kansliavdelningen/Kristina Brundin Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 6 november 2007, kl.09.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott Protokoll 1 (6) Kansliavdelningen/Kristina Brundin Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 3 oktober 2006, kl. 09.00 11.30 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Sessionssalen,

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott Protokoll 07-02-06 Justerat 07-02-19 1 (7) Ledningsenheten Kansliavdelningen/Kristina Brundin Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Måndagen den

Läs mer

Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsen 2005-04-25

Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsen 2005-04-25 1(10) Ledningsenheten Kansliavdelningen/Kristina Brundin LS 3/05 Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsen Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sven-Åke Gustavsson, (s) ordförande Paul Johansson

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 1 (6) Landstingets kansli 2011-12-06 LSAU 10/2011 Planeringsavd, Marianne Hammarström Justerat 2011-12-13 Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 6 december 2011 kl. 09.00 11.10 Plats

Läs mer

Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsen

Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsen 1(13) Ledningsenheten Kansliavdelningen/Kristina Brundin LS 1/05 Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsen Närvarande ledamöter Övriga närvarande LS pågick under följande tid: 09.00 12.30 Paul

Läs mer

KALLELSE 1 (5) F 2 Landstingets kansli Kansliavdelningen/Marianne Hammarström LS 7/2014

KALLELSE 1 (5) F 2 Landstingets kansli Kansliavdelningen/Marianne Hammarström LS 7/2014 KALLELSE 1 (5) F 2 Landstingets kansli Kansliavdelningen/Marianne Hammarström 2014-10-07 LS 7/2014 Landstingsstyrelse Tid Tisdagen den 14 oktober 2014 kl. 09.00 ca 12.00 Plats Oden (f d Föreläsningssalen)

Läs mer

Kansliavdelningen/Kristina Brundin LSAU 2/2006. Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsens arbetsutskott 2006-02-14

Kansliavdelningen/Kristina Brundin LSAU 2/2006. Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsens arbetsutskott 2006-02-14 PROTOKOLL 1 (5) Kansliavdelningen/Kristina Brundin LSAU 2/2006 Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsens arbetsutskott 2006-02-14 Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sven-Åke Gustavsson, ordf

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 08-04-01 JUSTERAT 08-04-14 1 (7) Ledningsenheten Kansliavdelningen/Kristina Brundin Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 1 april 2008, kl.10.30 12.30 Plats Närvarande ledamöter

Läs mer

Ledningsenheten Kansliavdelningen/Kristina Brundin LS 12/2006. Tid Måndagen den 18 december 2006, kl

Ledningsenheten Kansliavdelningen/Kristina Brundin LS 12/2006. Tid Måndagen den 18 december 2006, kl Protokoll Justerat 2006-12-19 1(13) Ledningsenheten Kansliavdelningen/Kristina Brundin LS 12/2006 Landstingsstyrelsen Tid Måndagen den 18 december 2006, kl. 09.00 15.00 Plats Närvarande ledamöter Närvarande

Läs mer

Ledningsenheten Kansliavdelningen/Kristina Brundin LS 8/2007. Tid Måndagen den 8 oktober 2007, kl. 09.00 16.15

Ledningsenheten Kansliavdelningen/Kristina Brundin LS 8/2007. Tid Måndagen den 8 oktober 2007, kl. 09.00 16.15 Protokoll Justerat 2007-10-10 1(18) Ledningsenheten Kansliavdelningen/Kristina Brundin LS 8/2007 Landstingsstyrelsen Tid Måndagen den 8 oktober 2007, kl. 09.00 16.15 Plats Närvarande ledamöter Närvarande

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 2011-01-25 1 (6) Landstingets kansli Planeringsavd, Marianne Hammarström Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 25 januari 2011, kl. 09.00 11.40 Plats Närvarande ledamöter Övriga

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 2010-03-23 1 (6) Landstingets kansli Kansliavdelningen, Bertil Axelsson LSAU 04/2010 Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 23 mars 2010, kl. 09.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 2010-08-24 1 (7) Landstingets kansli Planeringsavd, Marianne Hammarström Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 24 augusti 2010, kl. 09.00 11.30 Plats Närvarande ledamöter Övriga

Läs mer

Kansliavdelningen/Kristina Brundin LS 5/2008. Tid Måndagen den 12 maj 2008, kl , Föreläsningssalen, Sigfridsområdet, Växjö

Kansliavdelningen/Kristina Brundin LS 5/2008. Tid Måndagen den 12 maj 2008, kl , Föreläsningssalen, Sigfridsområdet, Växjö PROTOKOLL LS 2008-05-12 1(10) Ledningsenheten Kansliavdelningen/Kristina Brundin LS 5/2008 Landstingsstyrelsen Tid Måndagen den 12 maj 2008, kl. 09.00 12.30, 13.30 14.30 Plats Närvarande ledamöter Närvarande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (7) 2011-03-09 1 (7) Plats och tid Onsdag den 9 mars kl. 08.50 09.00 Plats ande Ledamöter Glasriket, Videum Science Park, P G Vejdes väg 15, Växjö Roland Gustbée (m) ordförande Carina Bengtsson (c) Suzanne

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 1 (5) Landstingets kansli 2012-03-27 LSAU 3/2012 Planeringsavd, Justerat 2012-04-03 Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 27 mars 2012 kl. 09.00 11.40 Plats Närvarande Övriga närvarande

Läs mer

Kansliavdelningen/Kristina Brundin LS 9/2007. Tid Måndagen den 12 november 2007, kl. 09.00 14.15. Föreläsningssalen, Sigfridsområdet, Växjö

Kansliavdelningen/Kristina Brundin LS 9/2007. Tid Måndagen den 12 november 2007, kl. 09.00 14.15. Föreläsningssalen, Sigfridsområdet, Växjö PROTOKOLL LS 2007-11-12 1(21) Ledningsenheten Kansliavdelningen/Kristina Brundin LS 9/2007 Landstingsstyrelsen Tid Måndagen den 12 november 2007, kl. 09.00 14.15 Plats Närvarande ledamöter Närvarande ers

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 1 (5) Landstingets kansli 2012-05-29 LSAU 5/2012 Planeringsavd, Justerat 2012-06-05 Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 29 maj 2012 kl. 09.00 11.15 Plats Närvarande Övriga närvarande

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 2010-02-16 1 (6) Landstingets kansli Kansliavdelningen, Bertil Axelsson LSAU 02/2010 Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 16 februari 2010, kl. 09.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter

Läs mer

Landstingsstyrelsens personalutskott

Landstingsstyrelsens personalutskott PROTOKOLL 2012-12-18 1 (6) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Marianne Hammarström Landstingsstyrelsens personalutskott Tid Tisdagen den 18 december, kl. 09.00 11.30 Plats Närvarande ledamöter

Läs mer

Samverkansnämnden för Landstinget Blekinge och Landstinget Kronoberg

Samverkansnämnden för Landstinget Blekinge och Landstinget Kronoberg PROTOKOLL 1 (5) Landstingets kansli 2012-10-16 SBK 03/2012 Planeringsavd, Samverkansnämnden för Landstinget Blekinge och Landstinget Kronoberg Tid Tisdagen den 16 oktober 2012 kl. 14.00 15.30 Plats Närvarande

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 2009-03-31 JUSTERAT 2009-04-06 1 (6) Landstingets kansli Kansliavdelningen, Kristina Brundin Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 31 mars 2009, kl. 09.00 12.00 Plats Närvarande

Läs mer

Samverkansnämnden för Landstinget Blekinge och Landstinget Kronoberg

Samverkansnämnden för Landstinget Blekinge och Landstinget Kronoberg PROTOKOLL 1 (5) Landstingets kansli 2014-12-16 SBK 03/2014 Kansliavd, Samverkansnämnden för Landstinget Blekinge och Landstinget Kronoberg Tid Tisdagen den 16 december 2014 kl. 14.00 15.10 Plats Närvarande

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 2010-04-27 1 (8) Landstingets kansli Kansliavdelningen, Bertil Axelsson Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 27 april 2010, kl. 09.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 1 (5) Landstingets kansli 2014-08-26 LSAU 7/2014 Kansliavd, Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 26 augusti, kl. 09.00 11.15 Plats Närvarande Övriga närvarande Sekreterare Sessionssalen,

Läs mer

Protokoll från landstingsfullmäktiges sammanträde den 18 oktober 2004

Protokoll från landstingsfullmäktiges sammanträde den 18 oktober 2004 1 (8) Kansliavdelningen/Kristina Brundin LF 5/2004 Protokoll från landstingsfullmäktiges sammanträde den 18 oktober 2004 Tid: Måndagen den 18 oktober 2004 kl. 09.00 17.00 Plats: Elite Stadshotellet, Växjö

Läs mer

Protokoll från landstingsfullmäktiges sammanträde den 2 maj 2005

Protokoll från landstingsfullmäktiges sammanträde den 2 maj 2005 1 (12) Ledningsenheten Kansliavdelningen/Kristina Brundin Protokoll från landstingsfullmäktiges sammanträde den 2 maj 2005 Tid: Måndagen den 2 maj kl 09.00 16.00. Plats: Konserthuset i Växjö. 35 Landstingsfullmäktiges

Läs mer

Kansliavdelningen/Kristina Brundin LS 10/2007. Tid Måndagen den 10 december 2007, kl

Kansliavdelningen/Kristina Brundin LS 10/2007. Tid Måndagen den 10 december 2007, kl PROTOKOLL LS 2007-12-10 1(12) Ledningsenheten Kansliavdelningen/Kristina Brundin LS 10/2007 Landstingsstyrelsen Tid Måndagen den 10 december 2007, kl. 09.00 15.15 Plats Närvarande ledamöter Närvarande

Läs mer

Göran Giselsson (m) Ragnar Lindberg (s) (ersättare) Göran Andersson (c) (ersättare)

Göran Giselsson (m) Ragnar Lindberg (s) (ersättare) Göran Andersson (c) (ersättare) Protokoll fört vid sammanträde på Möckelsnäs Herrgård 2006-12-05 med Södra Regionvårdsnämnden 2006-12-05 60-76 1(5) Närvarande 2006-12-05 Landstinget Kronoberg Erling Persson (s) Göran Giselsson (m) Ragnar

Läs mer

Landstingsfullmäktige

Landstingsfullmäktige 1 (8) Landstingets kansli Kansliavd/Marianne Hammarström Landstingsfullmäktige Tid: Tisdagen den 18 mars, kl. 16.15 18.00 Plats: Karl Birger Blomdahl salen, Konserthuset i Växjö 40 Landstingsfullmäktiges

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 1 (6) Landstingets kansli 2012-02-28 LSAU 2/2012 Planeringsavd, Marianne Hammarström Justerat 2012-03-06 Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 28 februari 2012 kl. 09.00 12.10 Plats

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 1 (5) Landstingets kansli 2014-01-21 LSAU 1/2014 Planeringsavd, Justerat 2014-01-28 Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 21 januari, kl. 09.00 11.00 Plats Närvarande Övriga närvarande

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsberedningen

Hälso- och sjukvårdsberedningen 1 (6) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Lillemor Ahlgren Justerat 2013-09-03 Hälso- och sjukvårdsberedningen Tid Onsdagen den 28 augusti kl. 9.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande

Läs mer

Landstingsstyrelsens personalutskott

Landstingsstyrelsens personalutskott PROTOKOLL 2012-10-16 1 (6) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Marianne Hammarström Landstingsstyrelsens personalutskott Tid Tisdagen den 16 oktober, kl. 09.00 11.10 Plats Närvarande ledamöter Sessionssalen,

Läs mer

Wivan Henricson, Vårdförbundet Marianne Höjman, Kommunal Anneli Rosenberg, SSR, 67-76

Wivan Henricson, Vårdförbundet Marianne Höjman, Kommunal Anneli Rosenberg, SSR, 67-76 LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN I HALMSTAD 67-80 Tid: 2003-08-26 kl. 14:00 16:50 Plats: Primärvårdsförvaltningens kansli, Torsgatan 1 Närvarande: Ledamöter Stefan Bengtsson, ordf. (c)

Läs mer

Landstingets kansli Kansliavdelningen/Bertil Axelsson LS 11/2009

Landstingets kansli Kansliavdelningen/Bertil Axelsson LS 11/2009 PROTOKOLL LS 2009-12-07 1(14) Landstingets kansli Kansliavdelningen/Bertil Axelsson LS 11/2009 Landstingsstyrelsen Tid Måndagen den 7 december 2009, kl. 09.00 15.00 Plats Närvarande ledamöter Närvarande

Läs mer

Organisationsutskottet

Organisationsutskottet Organisationsutskottet Tid Plats ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera 2017-02-21 13:30-14:30 Lokal Bolmen, regionhuset, Nygatan 20, Växjö RosMarie Jönsson Neckö (S) (ordförande) Anna Fransson

Läs mer

Styrelsen för Länssjukhuset i Halmstad och Ambulanssjukvården i Halland

Styrelsen för Länssjukhuset i Halmstad och Ambulanssjukvården i Halland Protokoll Sammanträdesdatum 2008-12-09 Styrelsen för Länssjukhuset i Halmstad och Ambulanssjukvården i Halland Tid: Tisdagen den 9 december 2008 klockan 12.30-16.00 Plats: Konferensrum Berget, Norrebo,

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 1 (6) Landstingets kansli 2011-11-07 LSAU 09/2011 Planeringsavd, Marianne Hammarström Justerat 2011-11-15 Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Måndagen den 7 november 2011 kl. 08.30 11.30 Plats

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott

Regionstyrelsens arbetsutskott Regionstyrelsens arbetsutskott Tid 2015-04-08 09:00 12:05 Plats Sessionssalen, Regionens kansli, Ingelstadsvägen 9, Växjö ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Anna

Läs mer

Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsen

Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsen 1(20) Ledningsenheten Kansliavdelningen/Kristina Brundin LS 3/2006 Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsen Tid LS kl 09.00 15.00 Plats Föreläsningssalen, Sigfridsområdet Närvarande ledamöter

Läs mer

Landstingsstyrelsen

Landstingsstyrelsen PROTOKOLL 1(7) Diarienummer Plats: Landstingets kansli, sal A Närvarande: ande: Håkan Jansson (M), ordförande Maria Frisk (KD) Carina Ödebrink (S), 128-136 Anders Pansell (KD) ersätter Rune Backlund (C)

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 07-12-04 JUSTERAT 07-12-13 1 (8) Ledningsenheten Kansliavdelningen/Kristina Brundin LSAU 16/2007 Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 4 december 2007, kl.08.30 12.00 Plats Närvarande

Läs mer

KALLELSE 1 (7) F 2 Landstingets kansli Planeringsavdelningen/Marianne Hammarström 2011-11-07 LS 10/2011

KALLELSE 1 (7) F 2 Landstingets kansli Planeringsavdelningen/Marianne Hammarström 2011-11-07 LS 10/2011 KALLELSE 1 (7) F 2 Landstingets kansli Planeringsavdelningen/Marianne Hammarström 2011-11-07 LS 10/2011 Landstingsstyrelse Tid Tisdagen den 15 november 2011 kl. 09.00 ca 14.30 Plats Föreläsningssalen,

Läs mer

Vårdcentral Vallås, Vallås Centrum

Vårdcentral Vallås, Vallås Centrum LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN I HALMSTAD 81-93 Tid: 2003-09-30 kl. 09:00 12:15 Plats: Närvarande: Ledamöter: Tjänstgörande ersättare Vårdcentral Vallås, Vallås Centrum Stefan Bengtsson,

Läs mer

Landstingsstyrelsen 106-110

Landstingsstyrelsen 106-110 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-06-11 Landstingsstyrelsen 106-110 Tid: Måndagen den 11 juni 2007, kl 08:30-08:55 Plats: Rådhuset, Halmstad Ledamöter Mats Eriksson (m) Gun Marie Stenström (m) Dan Skantz

Läs mer

KALLELSE 1 (7) F 2 Landstingets kansli Planeringsavdelningen/Marianne Hammarström 2012-03-27 LS 3/2012

KALLELSE 1 (7) F 2 Landstingets kansli Planeringsavdelningen/Marianne Hammarström 2012-03-27 LS 3/2012 KALLELSE 1 (7) F 2 Landstingets kansli Planeringsavdelningen/Marianne Hammarström 2012-03-27 LS 3/2012 Landstingsstyrelse Tid Tisdagen den 3 april 2012 kl. 09.00 ca 14.30 Plats Föreläsningssalen, Sigfridsområdet,

Läs mer

Kansliavdelningen/Kristina Brundin LS 7/2008. Tid Måndagen den 18 augusti 2008, kl Föreläsningssalen, Sigfridsområdet, Växjö

Kansliavdelningen/Kristina Brundin LS 7/2008. Tid Måndagen den 18 augusti 2008, kl Föreläsningssalen, Sigfridsområdet, Växjö PROTOKOLL LS 2008-08-18 1(17) Ledningsenheten Kansliavdelningen/Kristina Brundin LS 7/2008 Landstingsstyrelsen Tid Måndagen den 18 augusti 2008, kl. 09.00 12.30. Plats Närvarande ledamöter Närvarande ers

Läs mer

Organisationsutskottet

Organisationsutskottet Organisationsutskottet Tid 2015-03-30 09:00 12:00 Plats Röda rummet, Regionens kansli, Ingelstadsvägen 9, Växjö ande ledamöter RosMarie Jönsson Neckö (S), ordförande Anna Fransson (S) Suzanne Frank (M)

Läs mer

Samverkansnämnden för Landstinget Blekinge och Landstinget Kronoberg

Samverkansnämnden för Landstinget Blekinge och Landstinget Kronoberg PROTOKOLL 1 (5) Landstingets kansli 2013-04-16 SBK 02/2013 Planeringsavd, Samverkansnämnden för Landstinget Blekinge och Landstinget Kronoberg Tid Tisdagen den 16 april 2013 kl. 14.00 16.00 Plats Närvarande

Läs mer

Närsjukvårdsnämnden Kungsbacka

Närsjukvårdsnämnden Kungsbacka Protokoll Sammanträdesdatum 2004-06-07 Närsjukvårdsnämnden Kungsbacka 39-46 Tid: Måndagen 7 juni 2004 kl 09:00-15:00 Plats: Husläkarna AB, Kungsbacka Ledamöter Margareta Ödman (m) ordförande Bo Karlsing

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut. Arvode till styrelsen för Danderyds sjukhus AB, Södersjukhuset AB och Södertälje sjukhus AB

Landstingsstyrelsens förslag till beslut. Arvode till styrelsen för Danderyds sjukhus AB, Södersjukhuset AB och Södertälje sjukhus AB FÖRSLAG 2017:61 s förslag till beslut Arvode till styrelsen för Danderyds sjukhus AB, Södersjukhuset AB och Södertälje sjukhus AB 23 ( 62) PROTOKOLL 2017-0084 2017-08-29 Kl. 10:00-10:15 149-187 161 Arvode

Läs mer

Landstingsfullmäktige

Landstingsfullmäktige 1 (14) Landstingets kansli Kansliavd/Marianne Hammarström Landstingsfullmäktige Tid: Tisdagen den 30 september, kl. 09.00 12.00 Plats: Karl Birger Blomdahl salen, Konserthuset i Växjö 103 Landstingsfullmäktiges

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott

Regionstyrelsens arbetsutskott Regionstyrelsens arbetsutskott Tid 2015-04-15 08:45 08:55 Plats Sigfridsområdet Emil Lindells väg 15, Växjö ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Anna Fransson (S),

Läs mer

Landstingets kansli 2009-09-02 VU 5/09 Uppdragsavdelningen, Margareta Samuelsson Justerat 2009-09-15

Landstingets kansli 2009-09-02 VU 5/09 Uppdragsavdelningen, Margareta Samuelsson Justerat 2009-09-15 1 (6) Landstingets kansli Uppdragsavdelningen, Justerat 2009-09-15 Vuxenutskottet Tid Onsdagen den 2 september 2009 kl. 09.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Kronobergsrummet,

Läs mer

Motion Kompetensutveckling och samarbete inom rehabiliterings- och psykosociala området med fokus på yrkesspecifika frågor

Motion Kompetensutveckling och samarbete inom rehabiliterings- och psykosociala området med fokus på yrkesspecifika frågor ÄRENDE 10 2012-06-01 Motion Kompetensutveckling och samarbete inom rehabiliterings- och psykosociala området med fokus på yrkesspecifika frågor Handlingar i ärendet: Landstingsstyrelsens skrivelse till

Läs mer

Landstingsstyrelsen Tid: :00-15:45 Plats: Landstingets kansli, sal A

Landstingsstyrelsen Tid: :00-15:45 Plats: Landstingets kansli, sal A PROTOKOLL 1(6) Plats: Landstingets kansli, sal A Närvarande: ande: Håkan Jansson (M), ordförande Anders Pansell (KD) ersätter Mia Frisk Anna-Carin Magnusson (S) Rune Backlund (C) Lena Skaring Thorsén (FP)

Läs mer

Protokoll från landstingsfullmäktiges sammanträde den 17 oktober 2005

Protokoll från landstingsfullmäktiges sammanträde den 17 oktober 2005 1 (40) Ledningsenheten Kansliavdelningen/Kristina Brundin Protokoll från landstingsfullmäktiges sammanträde den 17 oktober 2005 Tid: Måndagen den 17 oktober 2005, kl 09.00 12.30, 13.30 18.30. Plats: Tingsryds

Läs mer

Regionstyrelsens personalutskott

Regionstyrelsens personalutskott Regionstyrelsens personalutskott Datum: 2018-12-04 Tid: 09:00-10:10 Plats: Vidöstern, Regionhuset, Nygatan 20, Växjö Ledamöter Robert Olesen (S) (ordförande) Anna Fransson (S) (vice ordförande) Michael

Läs mer

Ledningsenheten Kansliavdelningen/Kristina Brundin LS 7/2007. Tid Måndagen den 11 juni 2007, kl. 09.00-16.00

Ledningsenheten Kansliavdelningen/Kristina Brundin LS 7/2007. Tid Måndagen den 11 juni 2007, kl. 09.00-16.00 Protokoll Justerat 2007-06-12 1(22) Ledningsenheten Kansliavdelningen/Kristina Brundin LS 7/2007 Landstingsstyrelsen Tid Måndagen den 11 juni 2007, kl. 09.00-16.00 Plats Närvarande ledamöter Närvarande

Läs mer

Regionfullmäktige. Plats: Atriumsalen, Utvandrarnas hus, Vilhelm Mobergs gata 4, Växjö. Datum: Tid: 09:00-16:00

Regionfullmäktige. Plats: Atriumsalen, Utvandrarnas hus, Vilhelm Mobergs gata 4, Växjö. Datum: Tid: 09:00-16:00 Regionfullmäktige Datum: 2018-02-28 Tid: 09:00-16:00 Plats: Atriumsalen, Utvandrarnas hus, Vilhelm Mobergs gata 4, Växjö Ledamöter RosMarie Jönsson Neckö (S), ordförande Kjell Jormfeldt (MP), 1:e vice

Läs mer

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande Bo Larsson (S) Catharina Tann (S)

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande Bo Larsson (S) Catharina Tann (S) 1 (10) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 13.15 15.10 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 1 (8) Landstingets kansli 2012-08-28 LSAU 6/2012 Planeringsavd, Marianne Hammarström Justerat 2012-09-04 Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 28 augusti 2012 kl. 09.00 12.00 Plats

Läs mer

Samverkansnämnden för Landstinget Blekinge och Landstinget Kronoberg

Samverkansnämnden för Landstinget Blekinge och Landstinget Kronoberg PROTOKOLL 1 (5) Landstingets kansli 2013-12-17 SBK 03/2013 Planeringsavd, Samverkansnämnden för Landstinget Blekinge och Landstinget Kronoberg Tid Tisdagen den 17 december 2013 kl. 14.00 16.00 Plats Närvarande

Läs mer

Protokoll från sammanträde med vuxenutskottet

Protokoll från sammanträde med vuxenutskottet PROTOKOLL Justeringsdatum 2006-10-04 1 (5) Ledningsenheten Uppdragsavdelningen, Margareta Samuelsson 2006-09-20 VU 3/06 Protokoll från sammanträde med vuxenutskottet Tid Onsdagen den 20 september kl. 9.00

Läs mer

Planeringsdelegationen Tid: , kl 09:00-13:35 Plats: Landstingets kansli, sal A

Planeringsdelegationen Tid: , kl 09:00-13:35 Plats: Landstingets kansli, sal A PROTOKOLL 1(8) Plats: Landstingets kansli, sal A Närvarande: ande: Peranders Johansson (M), ordförande Mia Frisk (KD) Anna-Carin Magnusson Rune Backlund (C) Lena Skaring Thorsén (FP) Marcus Eskdahl (S)

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsberedningen

Hälso- och sjukvårdsberedningen 1 (7) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Lillemor Ahlgren Justerat 2013-05-07 Hälso- och sjukvårdsberedningen Tid Onsdagen den 24 april 2013, kl. 9.00 11.30 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande

Läs mer

Regionstyrelsens personalutskott

Regionstyrelsens personalutskott Regionstyrelsens personalutskott Tid 2017-05-16 13:00-15:25 Plats Lokal Rottnen/Flåren, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö ande ledamöter Robert Olesen (S), ordförande Anna Fransson (S), 1:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (8)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (8) 2008-01-31 1 (8) Plats och tid Onsdag den 31 januari kl. 08.30 09.00 Plats ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Kunskapen, Regionförbundet, P G Vejdes väg 15, Växjö Marie-Louise Hilmersson (c) ordförande

Läs mer

Protokoll från sammanträde med folkhälsoutskottet

Protokoll från sammanträde med folkhälsoutskottet Kansliavdelningen, Annika Lundgren 2005-06-14 FU 5/05 Protokoll från sammanträde med folkhälsoutskottet Tid Tisdagen den 14 juni kl. 9.00-15.00 Plats Närvarande ledamöter Kronobergsrummet, Ledningsenheten,

Läs mer

Landstingsstyrelsens personalutskott

Landstingsstyrelsens personalutskott PROTOKOLL 2012-04-10 1 (5) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Landstingsstyrelsens personalutskott Tid Tisdagen den 10 april, kl. 09.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter Sessionssalen, Ingelstadsvägen

Läs mer

Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg

Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg PROTOKOLL PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN VARBERG 1-16 Tid: Måndag 20 januari 2003 kl 15:00-17:00 Plats: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg Närvarande: ledamöterna ersättarna tjänstemännen Karl-Gunnar

Läs mer

Landstingsfullmäktiges beslut. Landstingsstyrelsens förslag bifölls.

Landstingsfullmäktiges beslut. Landstingsstyrelsens förslag bifölls. - PROTOKOLL DATUM DIARIENR 2010-04-20 LS-LED09-696 48 Dags för gratis HPV vaccin även till länets pojkar! Motionssvar Ärendet behandlades. Landstingsfullmäktiges beslut Landstingsstyrelsens förslag bifölls.

Läs mer

Samverkansnämnd för Landstinget Blekinge och Region Kronoberg

Samverkansnämnd för Landstinget Blekinge och Region Kronoberg Samverkansnämnd för Landstinget Blekinge och Region Kronoberg Tid Plats ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera 2017-09-25 10:00-11:45 Tingsryd Resort Anna Fransson

Läs mer

Landstingsfullmäktige

Landstingsfullmäktige PROTOKOLL 1(6) Diarienummer Plats: Rosensalen, Rosenlunds Vårdcentrum Närvarande: Se upprop 89. 88 Öppnande Landstingsfullmäktiges ordförande Hans Rocén förklarar med ett hälsningstal landstingsfullmäktiges

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämndens arbetsutskott

Hälso- och sjukvårdsnämndens arbetsutskott Hälso- och sjukvårdsnämndens arbetsutskott Datum: 2019-04-04 Tid: 08:45-09:00 Plats: Lokal Bolmen, regionhuset, Nygatan 20, Växjö Ledamöter Roland Gustbée (M) (ordförande) Eva Johnsson (KD) (vice ordförande)

Läs mer

Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall. Ingvar Svensson, vice ordförande Sven Brunefors Benny Rybeck Britt Karlsson-Rehbinder Margareta Fåhraeus

Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall. Ingvar Svensson, vice ordförande Sven Brunefors Benny Rybeck Britt Karlsson-Rehbinder Margareta Fåhraeus PROTOKOLL PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN i VARBERG Tid: Måndag 8 oktober kl 15:00-16:55 Plats: Närvarande: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall Tore Fritzson, ordförande Ingvar Svensson, vice ordförande Sven

Läs mer

Angående motion Kompetensutveckling och samarbete inom rehabiliterings- och psykosociala området med fokus på yrkesspecifika frågor

Angående motion Kompetensutveckling och samarbete inom rehabiliterings- och psykosociala området med fokus på yrkesspecifika frågor YTTRANDE 2012-03-07 LK11-0521 Förvaltningsnamn Avsändare Landstingsstyrelsen Angående motion Kompetensutveckling och samarbete inom rehabiliterings- och psykosociala området med fokus på yrkesspecifika

Läs mer

Samverkansnämnd för Landstinget Blekinge och Region Kronoberg

Samverkansnämnd för Landstinget Blekinge och Region Kronoberg Samverkansnämnd för Landstinget Blekinge och Region Kronoberg Tid 2017-02-28 09:30-11:00 Plats ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Tingsryd Resort Anna Fransson

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsberedningen

Hälso- och sjukvårdsberedningen 1 (7) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Lillemor Ahlgren Justerat 2013-10-18 Hälso- och sjukvårdsberedningen Tid Onsdagen den 9 oktober 2013 kl. 9.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande

Läs mer

PROTOKOLL. Tid Torsdagen den 27 september 2012, kl. 09.00-12.30

PROTOKOLL. Tid Torsdagen den 27 september 2012, kl. 09.00-12.30 1 (6) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Lillemor Ahlgren Justerat 2012-10-05 Patientnämnden Tid Torsdagen den 27 september 2012, kl. 09.00-12.30 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott

Regionstyrelsens arbetsutskott Regionstyrelsens arbetsutskott Tid 2016-08-23 08:45-08:50 Plats Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Bolmen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Anna Fransson (S) ordförande Suzanne Frank (M)

Läs mer