Domstolsverkets r apportserie 2009:4. Ny allmän forumregel. för de allmänna förvaltningsdomstolarna i första instans

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Domstolsverkets r apportserie 2009:4. Ny allmän forumregel. för de allmänna förvaltningsdomstolarna i första instans"

Transkript

1 Domstolsverkets r apportserie 2009:4 Ny allmän forumregel för de allmänna förvaltningsdomstolarna i första instans

2 ISSN: Diarienummer Tryckt på Danagårds Grafiska, Ödeshög, juni 2009

3 Innehåll 1 Sammanfattning Författningsförslag... 5 Förslag till lag om ändring i lagen (1971:289) om allmänna förvaltningsdomstolar...5 Förslag till lag om ändring i plan- och bygglagen (1987:10)...6 Förslag till lag om ändring i lagen (1990:52) med särskilda bestämmelser om vård av unga...7 Förslag till lag om ändring kommunallagen (1991:900)...8 Förslag till lag om ändring lagen (1997:238) om arbetslöshetsförsäkring...9 Förslag till lag om ändring lagen (1997:239) om arbetslöshetskassor Förslag till lag om ändring i ellagen (1997:857) Förslag till lag om ändring i lagen (1998:531) om yrkesverksamhet på hälso- och sjukvårdens område Förslag till lag om ändring i socialtjänstlagen (2001:453) Förslag till lag om ändring i lagen (2003:389) om elektronisk kommunikation.. 12 Förslag till lag om ändring i lagen (2004:297) om bank- och finansieringsrörelse Förslag till lag om ändring i utlänningslagen (2005:716) Inledning Uppdraget Arbetets bedrivande Bakgrund Nuvarande ordning Sammanfattning Den allmänna forumregeln Kompletterande forumregler En ny allmän forumregel som utgår från var den enskilde finns Sammanfattning Några utgångspunkter Överväganden och förslag Kompletterande forumregler med anledning av en ny allmän forumregel Sammanfattning Några utgångspunkter Överväganden och förslag Ikraftträdande m.m Konsekvenser av förslagen Författningskommentarer Bilaga Regeringens uppdrag till Domstolsverket 3 (32)

4 1 Sammanfattning Bakgrunden till detta uppdrag är regeringens proposition En långsiktigt hållbar organisation för de allmänna förvaltningsdomstolarna (2008/09:165). Frågan om en ny allmän forumregel för allmänna förvaltningsdomstolar i första instans har tidigare behandlats år 2001 i en promemoria till Justitiedepartementet. Forumreglerna för länsrätt återfinns i lagen (1971:289) om allmänna förvaltningsdomstolar, förordningen (1977:937) om allmänna förvaltningsdomstolars behörighet m.m. och speciallagstiftning. Den nuvarande allmänna forumregeln utgår från domkretsen där ärendet först prövats, dvs. där myndighetens beslutsfunktion är belägen. Regeringen har i förordning för ett antal måltyper pekat ut behörig länsrätt. I speciallagstiftningen finns forumregler som kan anknyta till t.ex. folkbokföring. Enligt Domstolsverkets förslag överklagas ett beslut av en fysisk person till den förvaltningsrätt inom vars domkrets klaganden är folkbokförd eller, om denne inte är folkbokförd i Sverige, till den förvaltningsrätt inom vars domkrets personen vistas. Ett beslut överklagas av en juridisk person till förvaltningsrätten inom vars domkrets styrelsen har sitt säte eller där huvudkontoret finns. Saknas förutsättningar att bestämma forum utifrån ovanstående ska beslutet överklagas hos den förvaltningsrätt inom vars domkrets beslutet först fattats. Detta gäller såvida inte annat är föreskrivet i speciallagstiftning. Domstolsverket föreslår kompletterande forumregler som utgår från var beslutet fattats eller myndighetens geografiska placering. För vissa måltyper framstår det som olämpligt med en annan ordning på grund av att de är sällsynta och regleras av komplex lagstiftning. Vidare gäller för ett antal måltyper att mer än en part är klagoberättigad, vilket kan få till följd att forumkonkurrens uppstår när klagandena bor inom olika domkretsar och den allmänna forumregeln utgår från var den enskilde finns. Därutöver finns måltyper som av andra skäl inte bör omfattas av en ny forumregel, t.ex. migrationsmål enligt utlänningslagen. Mot bakgrund av att flera stora måltyper redan har forumregler som utgår från var den enskilde finns, samt de kompletterande regler som föreslås i rapporten, bedöms konsekvenserna avseende målfördelningen för de föreslagna förvaltningsrätterna bli begränsade. Domstolsverket föreslår att ändringarna ska träda i kraft samtidigt som ikraftträdandet för den nya förvaltningsdomstolsorganisationen. 4 (32)

5 2 Författningsförslag Domstolsverket har följande förslag till lagtext. Förslag till lag om ändring i lagen (1971:289) om allmänna förvaltningsdomstolar Härigenom föreskrivs i fråga om lagen (1971:289) om allmänna förvaltningsdomstolar att 14 ska följande lydelse. Nuvarande lydelse Om det i lag eller annan författning föreskrivs att talan skall väckas vid eller beslut överklagas till allmän förvaltningsdomstol, skall det göras vid en länsrätt. Ett beslut skall överklagas till den länsrätt inom vars domkrets ärendet först prövats, om det inte för ett visst slag av mål föreskrivs annat i lag eller förordning. Förekommer det vid mer än en länsrätt flera mål som har nära samband med varandra, får målen handläggas vid Föreslagen lydelse 14 1 Om det i lag eller annan författning föreskrivs att talan skall väckas vid eller beslut överklagas till allmän förvaltningsdomstol, skall det göras vid en förvaltningsrätt. Ett beslut överklagas av en fysisk person till den förvaltningsrätt inom vars domkrets klaganden är folkbokförd. Om denne inte är folkbokförd i Sverige, överklagas beslutet till den förvaltningsrätt inom vars domkrets han eller hon vistas. Ett beslut överklagas av en juridisk person, varmed avses även offentligrättsliga juridiska personer såsom en kommun, ett kommunalförbund eller ett landsting,, till den förvaltningsrätt inom vars domkrets där styrelsen har sitt säte eller, om sätet inte är bestämt eller styrelse inte finns, där huvudkontoret finns. Är klaganden en statlig myndighet överklagas beslutet till den förvaltningsrätt inom vars domkrets myndigheten har sitt säte. Ett beslut överklagas av ett dödsbo till den förvaltningsrätt som senast var behörig att pröva ett överklagande som rörde den avlidne. Beslut i andra fall än som sägs i andra fjärde styckena överklagas till den förvaltningsrätt inom vars domkrets beslutet först fattats. Andra - femte styckena gäller om det inte för ett visst slag av mål föreskrivs annat i lag eller förordning. Förekommer det vid mer än en förvaltningsrätt flera mål som har nära samband med varandra, får målen handläg- 1 Senaste lydelse av :26. 5 (32)

6 en av länsrätterna om det kan göras utan avsevärd olägenhet för någon part. En länsrätt får, om det finns särskilda skäl och det kan göras utan avsevärd olägenhet för någon part, lämna över ett mål till en annan länsrätt som handlägger sådana mål. Närmare föreskrifter om överlämnande av mål mellan länsrätter meddelas av regeringen. gas vid en av förvaltningsrätterna om det kan göras utan avsevärd olägenhet för någon part. En förvaltningsrätt får, om det finns särskilda skäl och det kan göras utan avsevärd olägenhet för någon part, lämna över ett mål till en annan förvaltningsrätt som handlägger sådana mål. Närmare föreskrifter om överlämnande av mål mellan förvaltningsrätter meddelas av regeringen. Denna lag träder i kraft den. Beslut som har meddelats före ikraftträdandet överklagas enligt äldre bestämmelser. Vad som i äldre rätt sägs om länsrätt ska då i stället gälla förvaltningsrätt. Förslag till lag om ändring i plan- och bygglagen (1987:10) Härigenom föreskrivs i fråga om plan- och bygglagen (1987:10) att 13 kap. 4 ska följande lydelse. Nuvarande lydelse Föreslagen lydelse 13 kap. 4 2 Länsstyrelsens beslut enligt 12 kap. 3 att helt eller i en viss del upphäva ett beslut om detaljplan, områdesbestämmelser, lov eller förhandsbesked får överklagas hos regeringen. Andra beslut av länsstyrelsen enligt 12 kap. får inte överklagas. Länsstyrelsens beslut i ett överklagat ärende om antagande, ändring eller upphävande av en detaljplan, områdesbestämmelser eller en fastighetsplan får överklagas hos regeringen. Andra beslut av länsstyrelsen enligt Andra beslut av länsstyrelsen enligt denna lag får överklagas hos allmän denna lag får överklagas hos allmän förvaltningsdomstol. Om målet rör en förvaltningsdomstol. Ett beslut överklagas fråga av särskild betydelse för Försvarsmakten, Fortifikationsverket, För- beslutet först fattats. Om målet rör en frå- till den förvaltningsrätt inom vars domkrets svarets materielverk eller Försvarets radioanstalt skall domstolen överlämna makten, Fortifikationsverket, Försvaga av särskild betydelse för Försvars- målet till regeringen för prövning. rets materielverk eller Försvarets radioanstalt skall domstolen överlämna målet till regeringen för prövning. Prövningstillstånd krävs vid överklagande till kammarrätten. 2 Senaste lydelse av 13 kap :132 6 (32)

7 Denna lag träder i kraft den. Beslut som har meddelats före ikraftträdandet överklagas enligt äldre bestämmelser. Vad som i äldre rätt sägs om länsrätt ska då i stället gälla förvaltningsrätt. Förslag till lag om ändring i lagen (1990:52) med särskilda bestämmelser om vård av unga Härigenom föreskrivs i fråga om lagen (1990:52) med särskilda bestämmelser om vård av unga att 4, 7 och 41 ska följande lydelse. Nuvarande lydelse Föreslagen lydelse 4 3 Beslut om vård med stöd av denna Beslut om vård med stöd av denna lag meddelas av länsrätten efter ansökan lag meddelas av förvaltningsrätten efter av socialnämnden. ansökan av socialnämnden. Ansökan görs hos den förvaltningsrätt inom vars domkrets socialnämnden är belägen. Ansökan skall innehålla en redogörelse för den unges förhållanden, de omständigheter som utgör grund för att den unge behöver beredas vård, tidigare vidtagna åtgärder, den vård som socialnämnden avser att anordna, hur relevant information lämnats till den unge, vilket slags relevant information som lämnats, samt den unges inställning. Har socialnämnden beslutat om omedelbart omhändertagande, skall beslutet underställas länsrätten inom en vecka från den dag då beslutet fattades. Därvid skall beslutet jämte handlingarna i ärendet tillställas rätten. Länsrätten skall pröva beslutet så snart det kan ske. Om det inte finns synnerliga hinder, skall prövningen ske inom en vecka från den dag då beslutet och handlingarna kom in till rätten. Om beslutet inte har underställts länsrätten inom föreskriven tid, upphör 7 4 Har socialnämnden beslutat om omedelbart omhändertagande, skall beslutet underställas förvaltningsrätten inom en vecka från den dag då beslutet fattades. Därvid skall beslutet jämte handlingarna i ärendet tillställas rätten. Beslutet underställs den förvaltningsrätt inom vars domkrets socialnämnden är belägen. Förvaltningsrätten skall pröva beslutet så snart det kan ske. Om det inte finns synnerliga hinder, skall prövningen ske inom en vecka från den dag då beslutet och handlingarna kom in till rätten. Om beslutet inte har underställts förvaltningsrätten inom föreskriven tid, 3 Senaste lydelse av : Senaste lydelse av :52 7 (32)

8 omhändertagandet. upphör omhändertagandet. Har socialnämnden beslutat om omedelbart omhändertagande efter det att nämnden har ansökt om vård med stöd av lagen, skall beslutet underställas den rätt som prövar frågan om vård. Därvid gäller bestämmelserna i första--tredje styckena Socialnämndens beslut får överklagas hos länsrätten, när nämnden har gas till förvaltningsrätten, när nämnden har Socialnämndens beslut får överkla- 1. beslutat om var vården av den unge 1. beslutat om var vården av den unge skall inledas eller beslutat i fråga om skall inledas eller beslutat i fråga om att flytta den unge från det hem där att flytta den unge från det hem där han eller hon vistas, han eller hon vistas, 2. beslutat i fråga om fortsatt vård 2. beslutat i fråga om fortsatt vård med stöd av lagen, med stöd av lagen, 3. med stöd av 14 beslutat i fråga 3. med stöd av 14 beslutat i fråga om umgänge eller beslutat att den om umgänge eller beslutat att den unges vistelseort inte skall röjas, unges vistelseort inte skall röjas, 4. fattat beslut enligt 22 eller prövat 4. fattat beslut enligt 22 eller prövat om ett sådant beslut skall upphöra om ett sådant beslut skall upphöra att gälla, att gälla, 5. med stöd av 31 beslutat i fråga 5. med stöd av 31 beslutat i fråga om umgänge, eller om umgänge, eller 6. beslutat att i fråga om fortsatt flyttningsförbudningsförbud. 6. beslutat att i fråga om fortsatt flytt- Andra beslut av nämnden enligt denna lag får inte överklagas. Ett beslut överklagas till den förvaltningsrätt inom vars domkrets beslutet fattats. Rättens beslut enligt 8 i fråga om förlängd ansökningstid och enligt 32 om läkarundersökning får inte överklagas. Denna lag träder i kraft den. Beslut som har meddelats före ikraftträdandet överklagas enligt äldre bestämmelser. Vad som i äldre rätt sägs om länsrätt ska då i stället gälla förvaltningsrätt. Förslag till lag om ändring kommunallagen (1991:900) Härigenom föreskrivs i fråga om kommunallagen (1991:900) att 10 kap. 1 ska ha följande lydelse. Nuvarande lydelse Föreslagen lydelse 10 kap Senaste lydelse av :420 8 (32)

9 Varje medlem av en kommun eller ett landsting har rätt att få lagligheten av kommunens eller landstingets beslut prövad genom att överklaga dem hos länsrätten. Varje medlem av en kommun eller ett landsting har rätt att få lagligheten av kommunens eller landstingets beslut prövad genom att överklaga dem hos förvaltningsrätten. Ett beslut överklagas till den förvaltningsrätt inom vars domkrets beslutet fattats. Lagligheten av en gemensam nämnds beslut får överklagas på samma sätt av varje medlem av de samverkande kommunerna och landstingen. Lagligheten av ett kommunalförbunds beslut får överklagas på samma sätt av varje medlem av de kommuner eller landsting som ingår i kommunalförbundet samt av förbundsmedlemmarna. Denna lag träder i kraft den. Beslut som har meddelats före ikraftträdandet överklagas enligt äldre bestämmelser. Vad som i äldre rätt sägs om länsrätt ska då i stället gälla förvaltningsrätt. Förslag till lag om ändring lagen (1997:238) om arbetslöshetsförsäkring Härigenom föreskrivs i fråga om lagen (1997:238) om arbetslöshetsförsäkring att 49 ska följande lydelse. Nuvarande lydelse Föreslagen lydelse Beslut av en arbetslöshetskassa i ärenden om rätt till ersättning enligt denna lag får överklagas hos allmän förvaltningsdomstol, om inte annat följer av lagen (1969:93) om begränsning av samhällsstöd vid arbetskonflikt. Behörig länsrätt är den inom vars domkrets det första beslutet i saken har fattats. Vid prövning av överklagande av länsrättens beslut i mål som avses i första stycket skall nämndemän ingå i kammarrätten, om nämndemän deltagit i länsrätten Beslut av en arbetslöshetskassa i ärenden om rätt till ersättning enligt denna lag får överklagas hos allmän förvaltningsdomstol, om inte annat följer av lagen (1969:93) om begränsning av samhällsstöd vid arbetskonflikt. Vid prövning av överklagande av förvaltningsrättens beslut i mål som avses i första stycket skall nämndemän ingå i kammarrätten, om nämndemän deltagit i förvaltningsrätten. Denna lag träder i kraft den. Beslut som har meddelats före ikraftträdandet överklagas enligt äldre bestämmelser. Vad som i äldre rätt sägs om länsrätt ska då i stället gälla förvaltningsrätt. 6 Senaste lydelse av 10 kap :550 7 Senaste lydelse av :28 9 (32)

10 Förslag till lag om ändring lagen (1997:239) om arbetslöshetskassor Härigenom föreskrivs i fråga om lagen (1997:239) om arbetslöshetskassor att 95 ska följande lydelse. Nuvarande lydelse Föreslagen lydelse Beslut av en arbetslöshetskassa i ärenden om rätt till medlemskap enligt denna lag får överklagas hos allmän förvaltningsdomstol. Behörig länsrätt är den inom vars domkrets det första beslutet i saken har fattats. Vid prövning av överklagande av länsrättens beslut i mål som avses i första stycket skall nämndemän ingå i kammarrätten, om nämndemän deltagit i länsrätten 95 8 Beslut av en arbetslöshetskassa i ärenden om rätt till medlemskap enligt denna lag får överklagas hos allmän förvaltningsdomstol. Vid prövning av överklagande av förvaltningsrättens beslut i mål som avses i första stycket skall nämndemän ingå i kammarrätten, om nämndemän deltagit i förvaltningsrätten. Denna lag träder i kraft den. Beslut som har meddelats före ikraftträdandet överklagas enligt äldre bestämmelser. Vad som i äldre rätt sägs om länsrätt ska då i stället gälla förvaltningsrätt. Förslag till lag om ändring i ellagen (1997:857) 9 Härigenom föreskrivs i fråga om ellagen (1997:857) att 13 kap 5 ska följande lydelse. Nuvarande lydelse Beslut av nätmyndigheten enligt 2 kap , 3 kap. 3, 6-8, 9 b, 11, 14 och 15, 4 kap. 6, 7 och 10, 8 kap. 4 a samt 12 kap. 8 och 11, beslut av en tillsynsmyndighet enligt 12 kap. 2-4 samt beslut av den systemansvariga myndigheten om ersättning till den som enligt 8 kap. 2 beordrats öka el- Föreslagen lydelse 13 kap Beslut av nätmyndigheten enligt 2 kap , 3 kap. 3, 6-8, 9 b, 11, 14 och 15, 4 kap. 6, 7 och 10, 8 kap. 4 a samt 12 kap. 8 och 11, beslut av en tillsynsmyndighet enligt 12 kap. 2-4 samt beslut av den systemansvariga myndigheten om ersättning till den som enligt 8 kap. 2 beordrats öka eller 8 Senaste lydelse av :29 9 Motsvarande ändring bör även övervägas i naturgaslagen (2005:403) 10 Senaste lydelse av 13 kap : (32)

11 ler minska produktionen av el får överklagas hos allmän förvaltningsdomstol. gas hos allmän förvaltningsdomstol. Ett minska produktionen av el får överkla- beslut överklagas till den förvaltningsrätt inom vars domkrets beslutet fattats. Prövningstillstånd krävs vid överklagande till kammarrätten. Regeringen får meddela föreskrifter om överklagande av andra beslut enligt denna lag eller enligt föreskrifter som meddelats med stöd av lagen. Denna lag träder i kraft den. Beslut som har meddelats före ikraftträdandet överklagas enligt äldre bestämmelser. Vad som i äldre rätt sägs om länsrätt ska då i stället gälla förvaltningsrätt. Förslag till lag om ändring i lagen (1998:531) om yrkesverksamhet på hälso- och sjukvårdens område 11 Härigenom föreskrivs i fråga om lagen (1998:531) om yrkesverksamhet på hälso- och sjukvårdens område att 8 kap 9 ska följande lydelse. Nuvarande lydelse Föreslagen lydelse 8 kap Ansvarsnämndens beslut enligt Ansvarsnämndens beslut enligt denna lag får överklagas hos allmän denna lag får överklagas hos allmän förvaltningsdomstol. förvaltningsdomstol. Ett beslut överklagas till den förvaltningsrätt inom vars domkrets beslutet fattats. Prövningstillstånd krävs vid överklagande till kammarrätten. Denna lag träder i kraft den. Beslut som har meddelats före ikraftträdandet överklagas enligt äldre bestämmelser. Vad som i äldre rätt sägs om länsrätt ska då i stället gälla förvaltningsrätt. Förslag till lag om ändring i socialtjänstlagen (2001:453) Härigenom föreskrivs i fråga om socialtjänstlagen (2001:453) att 16 kap. 3 ska följande lydelse. Nuvarande lydelse Föreslagen lydelse 16 kap Motsvarande ändring bör även övervägas i lagen (1994:844) om behörighet att utöva veterinäryrket 12 Senaste lydelse av 8 kap : Senaste lydelse av 16 kap : (32)

12 Socialnämndens beslut får överklagas hos allmän förvaltningsdomstol, om nämnden har meddelat beslut i fråga om ansökan enligt 2 kap. 3, bistånd enligt 4 kap. 1, vägran eller nedsättning av fortsatt försörjningsstöd enligt 4 kap. 5, förbud eller begränsning enligt 5 kap. 2, medgivande enligt 6 kap. 6, medgivande enligt 6 kap. 12, återkallelse av medgivande enligt 6 kap. 13, samtycke enligt 6 kap. 14, eller avgifter eller förbehållsbelopp enligt 8 kap Beslut i frågor som avses i första stycket gäller omedelbart. En länsrätt eller kammarrätt får dock förordna att dess beslut ska verkställas först sedan det har vunnit laga kraft. Ett beslut överklagas till den förvaltningsrätt inom vars domkrets beslutet fattats. Beslut i frågor som avses i första stycket gäller omedelbart. En förvaltningsrätt eller kammarrätt får dock förordna att dess beslut ska verkställas först sedan det har vunnit laga kraft. På begäran av sökanden får verkställandet av beslut om bistånd enligt 4 kap. 1 senareläggas om verkställandet sker inom ett valfrihetssystem enligt lagen (2008:962) om valfrihetssystem. Denna lag träder i kraft den. Beslut som har meddelats före ikraftträdandet överklagas enligt äldre bestämmelser. Vad som i äldre rätt sägs om länsrätt ska då i stället gälla förvaltningsrätt. Förslag till lag om ändring i lagen (2003:389) om elektronisk kommunikation Härigenom föreskrivs i fråga om lagen (2003:389) om elektronisk kommunikation att 8 kap. 19 ska följande lydelse. Nuvarande lydelse En myndighets beslut enligt denna lag eller enligt föreskrifter som meddelats med stöd av lagen får överklagas hos allmän förvaltningsdomstol. Prövningstillstånd krävs vid överklagande till kammarrätten. Föreslagen lydelse 8 kap En myndighets beslut enligt denna lag eller enligt föreskrifter som meddelats med stöd av lagen får överklagas hos allmän förvaltningsdomstol. Ett beslut överklagas till den förvaltningsrätt inom vars domkrets beslutet fattats. Prövningstillstånd krävs vid överklagande till kammarrätten. 14 Senaste lydelse av 8 kap : (32)

13 Kammarrättens avgörande i ett mål enligt denna lag får inte överklagas Denna lag träder i kraft den. Beslut som har meddelats före ikraftträdandet överklagas enligt äldre bestämmelser. Vad som i äldre rätt sägs om länsrätt ska då i stället gälla förvaltningsrätt. Förslag till lag om ändring i lagen (2004:297) om bank- och finansieringsrörelse 15 Härigenom föreskrivs i fråga om lagen (2004:297) om bank- och finansieringsrörelse att 17 kap 1 ska följande lydelse. Nuvarande lydelse Föreslagen lydelse 17 kap Finansinspektionens beslut enligt 13 kap. 12 och 15 kap. 18 andra stycket får inte överklagas. Detsamma gäller inspektionens beslut att överlämna ett ärende till regeringen för prövning. Finansinspektionens beslut som avses i 10 kap. 1 andra stycket får överklagas hos regeringen. Andra beslut av Finansinspektionen enligt denna lag får överklagas hos allmän förvaltningsdomstol. Detta gäller dock inte beslut i ärenden som avses i 20 första stycket 5 förvaltningslagen. Andra beslut av Finansinspektionen enligt denna lag får överklagas hos allmän förvaltningsdomstol. Ett beslut överklagas till den förvaltningsrätt inom vars domkrets beslutet fattats. Detta gäller dock inte beslut i ärenden som avses i 20 första stycket 5 förvaltningslagen. Prövningstillstånd krävs vid överklagande till kammarrätten. Inspektionen får bestämma att ett beslut om förbud, föreläggande eller återkallelse skall gälla omedelbart. Denna lag träder i kraft den. Beslut som har meddelats före ikraftträdandet överklagas enligt äldre bestämmelser. Vad som i äldre rätt sägs om länsrätt ska då i stället gälla förvaltningsrätt. 15 Motsvarande ändring bör övervägas i lagen (1967:531) om tryggande av pensionsutfästelse m.m., lagen (1972:262) om understödsföreningar, lagen (1991:980) om handel med finansiella instrument, lagen (1993:931) om individuellt pensionssparande, lagen (1995:1559) om årsredovisning i kreditinstitut och värdepappersbolag, lagen (1995:1560) om årsredovisning i försäkringsföretag, lagen (1996:1006) om anmälningsplikt avseende viss finansiell verksamhet, lagen (1998:293) om utländska försäkringsgivares och tjänstepensionsinstituts verksamhet i Sverige, lagen (1998:1479) om kontoföring av finansiella instrument, lagen (1999:1309) om system för avveckling av förpliktelser på finansmarknaden, lagen (2000:1087) om anmälningsskyldighet för vissa innehav av finansiella instrument, lagen (2002:149) om utgivning av elektroniska pengar, lagen (2003:1223) om utgivning av säkerställda obligationer, lagen (2004:46) om investeringsfonder, lagen (2004:299) om inlåningsverksamhet, lagen (2005:405) om försäkringsförmedling, lagen (2006:451) om offentliga uppköpserbjudanden på aktiemarknaden, lagen (2006:531) om särskild tillsyn över finansiella konglomerat, lagen (2006:1371) om kapitaltäckning och stora exponeringar, lagen (2007:528) om värdepappersmarknaden och lagen (2006:451) om offentliga uppköpserbjudanden på aktiemarknaden 16 Senaste lydelse av 17 kap : (32)

14 Förslag till lag om ändring i utlänningslagen (2005:716) Härigenom föreskrivs i fråga om utlänningslagen (2005:716) att 14 kap. 1 ska följande lydelse. Nuvarande lydelse Föreslagen lydelse 14 kap En förvaltningsmyndighets beslut enligt denna lag får överklagas endast i de fall som anges i detta kapitel. Ett beslut överklagas till den migrationsdomstol inom vars domsområde beslutet först fattats. Denna lag träder i kraft den. Beslut som har meddelats före ikraftträdandet överklagas enligt äldre bestämmelser. Vad som i äldre rätt sägs om länsrätt ska då i stället gälla förvaltningsrätt. 17 Senaste lydelse av 14 kap : (32)

15 3 Inledning 3.1 Uppdraget 18 I beslut den 2 april 2009 gav regeringen i uppdrag till Domstolsverket att för de allmänna förvaltningsdomstolarna i första instans lämna förslag till en allmän forumregel som utgår från var den enskilda parten finns. Domstolsverket ska även lämna förslag till de kompletterande forumregler som behövs med anledning av den nya allmänna forumregeln. Vidare ska lämnas förslag på de ytterligare forumregler som behövs för att bibehålla specialisering i en sådan omfattning att det arbete som Målutredningen 19 bedriver inte föregrips. Uppdraget ska redovisas senast den 15 juni Arbetets bedrivande Frågan om forumregler i allmän förvaltningsdomstol har behandlats i olika sammanhang vid ett flertal tillfällen, varför det i vissa avsnitt kan förekomma upprepningar av sådant som tidigare framförts. Underhandskontakter har förekommit med länsrättslagmännen, bl.a. i samband med möte i Domstolsverkets regi i Jönköping den 2 juni 2009 i anledning av den föreslagna länsrättsreformen. Samtal har förts med kammarrättspresidenterna vid konferens i Jönköping den 11 juni Därutöver har kontakter också förekommit med sekretariatet i Målutredningen. Kammarrättsassessorn Anders Grehn har arbetat med rapporten varvid regelbundna avstämningar ägt rum med f.d. lagmannen Sigurd Heuman. 3.3 Bakgrund Genom inrättandet av regionala förvaltningsdomstolar (kammarrätterna) år 1971 blev det nödvändigt med forumbestämmelser som kunde peka ut vilken kammarrätt som var behörig att pröva ett ärende. Forumregeln innebar att behörig kammarrätt var den inom vars domkrets den i första instans beslutande domstolen eller förvaltningsmyndigheten var belägen. För de till länsstyrelserna knutna länsdomstolarna fanns däremot inte någon uttrycklig forumregel angiven, utan behörig domstol ansågs vara den inom vars län beslutsmyndigheten var belägen. Ärendetyperna bestämdes genom särskild uppräkning i lag. Samma princip gällde även de fristående länsrätterna som tillkom genom 1979 års länsdomstolsreform. Först genom lagstiftning som trädde i kraft den 1 oktober 1994 tillkom dels den generella föreskriften att om det i lag eller annan författning föreskrevs att talan skulle väckas vid eller överklagas till allmän förvaltningsdomstol, skulle det göras vid en länsrätt, dels den allmänna forumregeln att ett beslut skulle överklagas till den länsrätt inom vars län ärendet först prövats. Det senare gällde såvida inte regeringen för visst slag av mål föreskrev annat. Sedan den 1 januari 1998 gäller att ett beslut ska överklagas till den länsrätt inom vars domkrets ärendet först prövats, om det inte för ett visst slag av mål föreskrivs annat i lag eller förordning. Vid sidan om den allmänna forumregeln finns ett stort antal forumregler i specialförfattningar. 18 Ju2009/2883/DOM 19 Dir. 2008:49 Särskilda åtgärder för vissa måltyper i domstol 15 (32)

16 3.3.1 PM från år 2001 Översyn av den allmänna forumregeln i 14 andra stycket lagen (1971:289) om allmänna förvaltningsdomstolar (LAFD) En särskild utredare gjorde på Justitiedepartementets uppdrag under år 2001 en översyn av bl.a. den allmänna forumregeln i 14 andra stycket LAFD. 20 Översynen omfattade en undersökning av om en ny allmän forumregel, som t.ex. anknyter till bostadsort eller hemvist, bättre än den nuvarande kunde tillgodose vissa krav som angavs. Dessa krav var att så många måltyper som möjligt ska förekomma i alla länsrätter, att förändringar i förvaltningsmyndigheternas organisation inte påverkar spridningen av mål till länsrätterna samt att målen så långt det är möjligt och när det är lämpligt handläggs av den länsrätt som är geografiskt närmast den det berör. Utredaren ansåg att fler skäl talade mot än för en ändring av den allmänna forumregeln och förordade i sitt förslag att nuvarande reglering skulle bestå. Utredaren uttalade bl.a. att forumproblem på grund av myndigheternas regionalisering borde lösas i specialförfattningarna, i första hand för länsrätternas största målområden Regeringens proposition En långsiktigt hållbar organisation för de allmänna förvaltningsdomstolarna i första instans 21 Regeringen redovisade i propositionen sin bedömning av hur organisationen för de allmänna förvaltningsdomstolarna i första instans borde se ut i framtiden. Det föreslogs bl.a. att länsrätter skulle läggas samman och minska i antal från dagens 23 till 12 förvaltningsrätter. När det gällde en ny allmän forumregel uttalades bl.a. följande. --- Den nuvarande allmänna forumregeln innebär att ett beslut överklagas till den domstol inom vars domkrets ärendet först prövats (14 andra stycket lagen [1971:289] om allmänna förvaltningsdomstolar). Med en sådan utformning av den allmänna forumregeln blir frågan om vilken länsrätt som ska överpröva ett beslut avhängig hur de enskilda myndigheterna beslutar att organisera sig. I framtiden bör enligt regeringen det styrande vara var medborgarna och andra intressenter finns och inte den beslutande myndigheten. En sådan regel gör också att framtida organisationsförändringar hos olika myndigheter får en mindre påverkan på domstolarnas målunderlag, vilket i sin tur ger mindre sårbara domstolar. Regeringen har mot denna bakgrund för avsikt att ge Domstolsverket i uppdrag att föreslå en ny allmän forumregel med sådan utformning. Utgångspunkten är att en sådan regel ska träda i kraft i nära anslutning till förändringarna av organisationen. Därigenom får medborgarperspektivet ett större genomslag i hur förvaltningsdömandet organiseras samtidigt som dimensioneringen av den nya organisationen kan ske utifrån de nya förutsättningarna. Frågan om en ny allmän forumregel bör således hanteras parallellt med arbetet att förändra organisationen för de allmänna förvaltningsdomstolarna i första instans Dnr Ju 2001/6425/DOM 21 Prop. 2008/09: (32)

17 4 Nuvarande ordning 4.1 Sammanfattning Forumreglerna för länsrätt återfinns i lagen (1971:289) om allmänna förvaltningsdomstolar, förordningen (1977:937) om allmänna förvaltningsdomstolars behörighet m.m. och speciallagstiftning. Den allmänna forumregeln vid överklaganden utgår från domkretsen där ärendet först prövats. Regeringen har för ett antal måltyper, främst avseende vissa beslut av Skatteverket, pekat ut behörig länsrätt. I speciallagstiftningen finns forumregler som kan anknyta till t.ex. folkbokföring eller myndighetens geografiska placering. 4.2 Den allmänna forumregeln Av 14 andra stycket LAFD framgår att ett beslut ska överklagas till den länsrätt inom vars domkrets ärendet först prövats, om det inte för ett visst slag av mål föreskrivs annat i lag eller förordning. I 5 förordningen (1977:937) om allmänna förvaltningsdomstolars behörighet m.m. anges vilka länsrätter som finns och på vilka orter kanslierna ska vara belägna. I 6 samma förordning föreskrivs att länsrättens domkrets är länet samt att domkretsen för vissa länsrätter - de i Västra Götalands län - utgörs av kommuner på sätt som anges i bestämmelsen. I förarbetena anfördes bl.a. att om man ska sträva efter en principiell ordning där länsrätterna har generell kompetens som första instans inom förvaltningsrättskipningen, är det mest följdriktigt att så många måltyper som möjligt förekommer i alla länsrätter och att "specialfora" bland dessa undviks så mycket som möjligt. Vidare anfördes att det uppnås en bättre lokal förankring om målen sprids på alla länsrätter. Huvudprincipen skulle således vara att den länsrätt är behörig inom vars domkrets beslutsmyndigheten är belägen eller ärendet först prövats. Först om det förelåg starka skäl kunde annan ordning motiveras. Regeringen ansåg att enbart det förhållandet att det rör sig om ett begränsat antal mål är inte ett sådant skäl. 22 Enligt praxis ska beslut av Statens invandrarverks regionkontor överklagas till länsrätten i det län där regionkontoret är beläget och inte till länsrätten i det län där huvudkontoret är beläget. 23 Däremot har ansetts att beslut av arbetslöshetskassa med lokal administration ska överklagas till länsrätt inom vars område där kassans huvudkontor är beläget. 24 Anledningen härtill är att lokalkontorets beslut måste omprövas av kassans huvudkontor innan den enskilde har haft rätt att överklaga till länsrätten. Forumreglerna för arbetslöshetskassans beslut har efter Regeringsrättens avgörande ändrats Kompletterande forumregler Folkbokföring För två av länsrätternas största målgrupper, socialförsäkringsmål och skattemål 26, gäller redan forumregler som utgår från den fysiska personens folkbokföring el- 22 Se prop. 1993/94:133 s RÅ 1995 ref RÅ 1997 ref Se nedan avsnitt Av antalet inkomna mål till länsrätterna åren har ca 36 procent utgjorts av socialförsäkringsmål och skattemål 17 (32)

18 ler, såvitt avser endast skattemål, juridiska personers säte eller huvudkontor. 27 De nya forumreglerna gäller sedan inrättandet av myndigheterna Försäkringskassan och Skatteverket, dvs. en organisation med en gemensam myndighet för respektive verksamhetsområde. Skatteverkets beslut i namnmål och folkbokföringsmål överklagas som huvudregel hos den länsrätt inom vars domkrets klaganden vid tidpunkten för beslutet var folkbokförd. 28 Beslut av Centrala studiestödsnämnden i ärenden om återbetalning av studielån utgår också från folkbokföringen för personer som är bosatta i Sverige Specialfora I förordningen (1977:937) om allmänna förvaltningsdomstolars behörighet m.m. har regeringen föreskrivit specialfora för ett antal måltyper. Här föreskrivs bl.a. om vilka länsrätter som är migrationsdomstolar och hur domsområdena för respektive migrationsdomstol ser ut. I förordningen finns även bestämmelser om att vissa av Skatteverkets beslut överklagas till Länsrätten i Dalarnas län, Länsrätten i Örebro län och Länsrätten i Stockholms län Myndighetens geografiska placering Hos länsrätterna prövas också olika former av sanktioner eller ingripande åtgärder från det allmänna, vilket sker efter att mål anhängiggörs genom ansökningar till domstolen. Utgångspunkten är att ansökan görs till den domstol inom vars domkrets myndigheten är belägen. En ansökan om utdömande av vite görs som huvudregel hos den länsrätt inom vars domkrets myndigheten är belägen. Behörig myndighet är den som utfärdat vitesföreläggandet eller, om detta skett efter överklagande i frågan om vitesföreläggande, av den myndighet som prövat denna fråga i första instans. 30 Ansökningar och överklaganden i mål om psykiatrisk tvångsvård eller rättspsykiatrisk vård prövas av den länsrätt inom vars domkrets sjukvårdsinrättningen är belägen. 31 När det gäller tvångsmål inom den sociala skyddslagstiftningen, dvs. lagen (1990:52) med särskilda bestämmelser om vård av unga (LVU) och lagen (1988:870) om vård av missbrukare i vissa fall (LVM), innehåller LVM en forumbestämmelse med innebörd att beslut om tvångsvård fattas av den länsrätt inom vars domkrets den ansvariga kommunen är belägen. 32 LVU innehåller däremot inte några särskilda forumregler. Av socialtjänstlagen (2001:453) följer emellertid att det är den enskildes vistelsekommun som har ansvaret för att ge det stöd och den hjälp som behövs. 33 Det blir således en kommun, vanligen genom socialnämnden, där den enskilde vistats som är behörig att väcka talan hos länsrätten inom vars domkrets kommunen är belägen. Vid överprövning enligt lagen (2007:1091) om offentlig upphandling (LOU) ska ansökan göras hos den länsrätt inom vars domkrets den upphandlande myndig- 27 Se 20 kap. 11 lagen (1962:381) om allmän försäkring och 22 kap. 1 a-d skattebetalningslagen (1997:483) 28 Se 37 namnlagen (1982:670) och 38 folkbokföringslagen (1991:481) 29 Se 6 kap. 10 studiestödslagen (1999:1395) 30 Se 6 lagen (1985:206) om viten 31 Se 34 lagen (1991:1128) om psykiatrisk tvångsvård och 21 lagen (1991:1129) om rättspsykiatrisk vård 32 Se 47 andra stycket LVM 33 Se 2 kap. 2 socialtjänstlagen (2001:453) 18 (32)

19 heten har sitt hemvist. 34 Även för dessa mål utgår forumregeln således från myndighetens geografiska placering. Slutligen bör nämnas Kriminalvårdens beslut enligt lagen (1974:203) om kriminalvård i anstalt. Dessa ärenden överklagas till den länsrätt inom vars domkrets den anstalt etc. är belägen där den enskilde var inskriven när det första beslutet i ärendet fattades Övrigt Utöver hittills nämnda lösningar förekommer också andra typer av forumregler. Ett sådant exempel är fastighetstaxeringsmål. I sådana mål överklagas Skatteverkets beslut om fastighetstaxering hos den länsrätt inom vars domkrets den taxeringsenhet som överklagandet avser är belägen. 36 Ett annat exempel utgör arbetslöshetskassornas beslut om rätt till ersättning eller medlemskap. För dessa mål är behörig länsrätt den inom vars domkrets det första beslutet i saken har fattats Se 16 kap. 3 LOU 35 Se 5 kap. 78 lagen (1974:203) om kriminalvård i anstalt 36 Se 21 kap. 1 fastighetstaxeringslagen (1979:1152) 37 Se 49 lagen (1997:238) om arbetslöshetsförsäkring och 95 lagen (1997:239) om arbetslöshetskassor. Denna ordning tillkom efter avgörandet RÅ 1997 ref. 13 som nämns ovan under avsnitt (32)

20 5 En ny allmän forumregel som utgår från var den enskilde finns 5.1 Sammanfattning Domstolsverket föreslår att ett beslut överklagas av en fysisk person till den förvaltningsrätt inom vars domkrets klaganden är folkbokförd eller, om denne inte är folkbokförd i Sverige, till den förvaltningsrätt inom vars domkrets personen vistas. Ett beslut överklagas av en juridisk person till förvaltningsrätten inom vars domkrets styrelsen har sitt säte eller där huvudkontoret finns. Saknas förutsättningar att bestämma forum utifrån ovanstående ska beslutet överklagas till den förvaltningsrätt inom vars domkrets beslutet först fattats. Detta gäller såvida inte annat är föreskrivet i speciallagstiftning. När det gäller mål som inleds på annat sätt än genom överklagande, dvs. ansökan eller underställning, föreslås inte några ändringar. 5.2 Några utgångspunkter En av utgångspunkterna för en allmän forumbestämmelse bör vara att denna ska leda till en jämn och, i så stor utsträckning som möjligt, förutsebar måltillströmning till förvaltningsrätterna. Tillströmningen bör inte påverkas av hur myndigheterna väljer att organisera sin verksamhet. Vidare är det av vikt att utforma forumreglerna så att de aktuella målen handläggs av en förvaltningsrätt så nära den enskilde som möjligt, detta särskilt mot bakgrund av den föreslagna reformen att dagens 23 länsrätter ska organiseras om till 12 förvaltningsrätter. Med en yttre organisation, som storleksmässigt består av mer likvärdiga domstolar, bör en forumregel också tillgodose att så många måltyper som möjligt sprids till samtliga förvaltningsrätter. Slutligen måste en ambition finnas att reglerna om behörig domstol vid överklagande av förvaltningsbeslut blir enkla, klara och enhetliga. Domstolsverket har inte för avsikt att nya forumregler ska gälla för de måltyper som för närvarande har specialreglerade bestämmelser. Dessa bestämmelser kommer, i likhet med vad som gäller idag, att ha företräde framför 14 LAFD. Här förutsätter Domstolsverket att särskilda överväganden har legat bakom de valda lösningarna. Detta innebär bl.a. att nuvarande forumregler kvarstår för de stora måltyperna socialförsäkringsmål och skattemål. I mål som inleds på annat sätt än genom överklagande, dvs. ansökan eller underställning, föreslås inte heller några ändringar. Huvudprincipen i dessa fall är att talan väcks hos den domstol inom vars domkrets den behöriga myndigheten är belägen. Beträffande vissa måltyper bör alltjämt gälla att dessa överklagas till den förvaltningsrätt inom vars domkrets beslutet först fattats. Denna fråga behandlas i avsnitt Överväganden och förslag Vistelse Som berörts ovan utgår t.ex. kommunernas behörighet inom den sociala lagstiftningen från den enskildes vistelsekommun. En sådan lösning hade för en allmän forumregel tillgodosett kravet på domstolens geografiska närhet till den enskilde, men den är också förenad med avvägningsproblem som kan leda till onödig tidsutdräkt. Vistelsebegreppet är inte heller tillräckligt stabilt, eller per- 20 (32)

21 manent, för att kunna användas som huvudprincip för en forumregel till domstol. Däremot kan enskilds vistelse fungera som ett komplement till annan huvudregel Hemortskommun eller hemvist Forumreglerna för skatte- respektive socialförsäkringsområdet utgår från den fysiska personens hemortskommun. För tvistemål är huvudregeln att det är svarandens hemvist som avgör behörig domstol. 38 Båda begreppen har samma innebörd genom en legaldefinition som anknyter till folkbokföringen den 1 november föregående år. Vid införandet av de nya forumreglerna på skatteområdet användes skattebetalningslagens bestämmelser om behörig skattemyndighet som förebild och hänvisning gjordes också till rättegångsbalkens forumregler. 39 I förarbetena till de nya forumreglerna på socialförsäkringsområdet ansågs det lämpligt om reglerna överensstämde med dem som hade inrättats på skatteområdet och vad som gällde bl.a. enligt rättegångsbalken. 40 Att rättegångsbalkens forumregler anknyter till den 1 november har sin bakgrund i Skatteverkets årliga mantalsskrivning. Denna företeelse upphörde år 1992 och har ersatts av den löpande folkbokföringen. Alltjämt har dock folkbokföringen den 1 november betydelse för i vilken kommun den enskilde är skattskyldig. För en ny allmän forumregel på förvaltningsrättens område förefaller emellertid folkbokföringen den 1 november inte ha något egenvärde. Om den enskilde har flyttat under mellanliggande period blir uppgiften inaktuell fram till nästa 1 november och ett överklagande kan då hamna i en domstol på ett avlägset geografiskt avstånd från den enskilde. Domstolsverket förordar därför en lösning som inte utgår från de legaldefinierade begreppen hemortskommun eller hemvist Folkbokföring Med folkbokföring enligt folkbokföringslagen (1991:481) innebär fastställande av en persons bosättning samt registrering av uppgifter om identitet m.m. 41 Av förarbetena framgår att utgångspunkten vid utformningen av folkbokföringsbegreppet bör vara att den bosättningsbedömning som görs av folkbokföringsmyndigheterna, utan behov av ytterligare prövning, kan användas på så många samhällsområden som möjligt. 42 Mot bakgrund av de utgångspunkter som redovisats ovan under avsnitt 3.2 och de nämnda intentionerna med folkbokföringen framstår en forumregel som utgår från den enskildes folkbokföring som ändamålsenlig. En sådan lösning tillvaratar både medborgarens intresse av närhet till domstolen och kraven på en jämn, förutsebar och spridd måltillströmning. Ett exempel på en måltyp där myndighetsorganisationen inte skulle påverka måltillströmningen till viss förvaltningsrätt är mål enligt tullagen (2000:1281). Folkbokföringen har också den fördelen att det är en uppgift som är aktuell och enkel för beslutsmyndigheten att kontrollera. Även att en anknytning till den löpande folkbokföringen innebär en skillnad från specialregleringen i de stora måltyperna respektive tvistemål, anser Domstolsverket att fördelarna med folkbokföringsalternativet väger över. Det kan finnas situationer då folkbokföringen inte sammanfaller med vistelsen. Någon närmare utredning om detta förhållande har inte kunnat göras, men detta kap. 1 rättegångsbalken 39 Se prop. 2002/03:99 s Se prop. 2003/04:152 s folkbokföringslagen (1991:481) 42 Se prop.1990/91:153 s (32)

22 torde närmast röra sig om undantagsfall. För det fall klaganden inte är folkbokförd i Sverige kan vistelsen träda in som utfyllande forumregel. Ändrade forumregler för arbetslöshetskassornas beslut om medlemskap och rätt till ersättning Som nämnts tidigare är en av utgångspunkterna med rapporten att inte ändra forumbestämmelser i de fall som redan är specialreglerade. Som framgått ovan 43 överklagas arbetslöshetskassornas beslut om medlemskap och rätt till ersättning idag till den länsrätt inom vars domkrets beslutet först fattats. Bestämmelserna har justerats, men alltjämt anhängiggörs merparten av dessa mål vid Länsrätten i Stockholm. För år 2008 inkom t.ex. ca 66 procent (1502 mål) av målen enligt lagen (1997:238) om arbetslöshetsersättning och lagen (1997:239) om arbetslöshetskassor till Länsrätten i Stockholm. Redan i promemorian från år 2001 föreslogs en forumregel för dessa mål som utgick från den enskilde partens folkbokföring. Domstolsverket instämmer i denna del i promemorians förslag och anser att den nuvarande specialregleringen ska ändras på så sätt att måltyperna i stället omfattas av den föreslagna nya allmänna forumregeln Särskilt om juridiska personer För juridiska personer är det närmast styrelsens säte som motsvarar folkbokföringsbegreppet i fråga om stabilitet. Uppgiften om styrelsens säte är också enkel att kontrollera, eftersom den återfinns i olika register. Enligt såväl skattebetalningslagen som rättegångsbalken utgår forumreglerna för juridiska personer utifrån detta förhållande. Ett handelsbolag har emellertid inte någon styrelse. I handelsregisterlagen (1974:157) föreskrivs för dessa bolag att handelsregistret ska innehålla uppgift om den ort där handelsbolagets huvudkontor finns. 44 I de fall styrelsens säte inte är bestämt eller styrelse saknas föreslår Domstolsverket att behörigt forum ska utgå från där huvudkontoret finns. En sådan lösning återfinns i skattebetalningslagen. I likhet med vad som gäller för fysiska personer saknar förhållandena den 1 november betydelse vid utformningen av en allmän forumregel när en juridisk person överklagar ett myndighetsbeslut. Bestämmelsen måste också omfatta offentligrättsliga juridiska personer. Enligt rättegångsbalken gäller samma forumregler när en kommun eller annan sådan menighet är svarande. Med uttrycket förstås menigheter av kommunal karaktär, t.ex. landsting och kyrklig samfällighet. 45 Domstolsverket föreslår att motsvarande ska gälla även inom förvaltningsprocessen för kommuner m.fl. offentligrättsliga juridiska personer. Statliga myndigheter kan vara organiserade på olika sätt och de har inte alltid en styrelse. Även i detta avseende kan rättegångsbalken fungera som förebild. Domstolsverket föreslår därför att en statlig myndighet överklagar ett beslut till den förvaltningsrätt inom vars domkrets myndigheten har sitt säte. I de fall ett dödsbo överklagar ett beslutet krävs en särskild forumbestämmelse. I enlighet med vad som gäller enligt skattebetalningslagen och rättegångsbalken föreslås att de senaste förhållandena för den avlidne ska avgöra behörig domstol Kompletterande regel De hittills givna förslagen kommer inte alltid att lösa forumfrågan, eftersom situationer uppstår när folkbokföring saknas och vistelseort inte kan fastställas för 43 Se avsnitt handelsregisterlagen (1974:157) 45 Se Fitger, Rättegångsbalken En kommentar, 11 kap. 2 rättegångsbalken 22 (32)

23 en fysisk person. Vidare kan en juridisk person ha sitt styrelsesäte eller huvudkontor utomlands. En lösning skulle då kunna vara att styra överklagandena till en bestämd domstol. En sådan forumregel skulle vara enkel att tillämpa, men hade också inneburit specialfora i samtliga mål när klaganden har utlandsanknytning. I stället förordas för dessa situationer en bestämmelse där behörig förvaltningsrätt är den inom vars domkrets beslutet först fattats. 23 (32)

24 6 Kompletterande forumregler med anledning av en ny allmän forumregel 6.1 Sammanfattning Domstolsverket föreslår kompletterande forumregler som utgår från var beslutet fattats eller myndighetens geografiska placering. Den nu gällande forumregeln innebär att ett flertal måltyper inte sprids över landet, eftersom utgångspunkten är var myndighetens beslutsfunktion är belägen. För vissa måltyper framstår det som olämpligt med en annan ordning på grund av att de är sällsynta och samtidigt regleras av komplex lagstiftning. Här märks i första hand beslut av Post- och telestyrelsen, Finansinspektion och Energimarknadsinspektionen. Vidare gäller för ett antal måltyper att mer än en part är klagoberättigad, vilket kan få till följd att forumkonkurrens uppstår när klagandena bor inom olika domkretsar och den allmänna forumregeln utgår från var den enskilde finns. Exempelvis gäller detta mål enligt LVU och laglighetsprövning enligt kommunallagen (1991:900). Därutöver finns måltyper som av andra skäl inte bör omfattas av en forumregel som utgår från var den enskilde finns, t.ex. migrationsmål enligt utlänningslagen (2005:716). 6.2 Några utgångspunkter Den nuvarande allmänna forumregeln har lett till att vissa måltyper inte spridits till samtliga landets länsrätter, trots att någon specialbestämmelse inte gällt för måltyperna i fråga. Detta blir fallet när myndighetsbeslut inom en viss verksamhet bara kan prövas på en ort i landet eller när en myndighet väljer att styra ärenden och sin prövning till viss ort. Med en forumregel som utgår från var den enskilde finns ändras detta förhållande när den enskilde finns inom en annan domkrets än den där beslutsmyndigheten fattar sina beslut. Målutredningen har regeringens uppdrag att analysera om det finns behov av särskilda åtgärder för vissa måltyper i organisatoriskt eller processuellt hänseende i syfte att åstadkomma särskild snabbhet eller särskild kompetens i domstolsförfarandet. Häri ligger således att undersöka i vilka måltyper specialistkunskaper hos domstolarna är av särskilt värde. Ett medel att få till stånd specialisering är att utforma forumregler på sådant sätt att målen hamnar hos en viss domstol. Vid inrättandet av en ny forumregel som utgår från var den enskilde finns måste således samtidigt beaktas att det finns måltyper som kräver en hög grad av specialisering och som inte bör spridas till domstolar över hela landet. Vidare gäller för ett flertal måltyper att mer än en part är saklegitimerad. Den föreslagna ordningen innebär att i dessa fall skulle forumkonkurrens uppstå när de saklegitimerade parterna finns inom olika domkretsar. Det behövs därför kompletterande forumregler för att undvika processuella komplikationer. För ytterligare måltyper har olika utredningar nyligen lämnat förslag om reformer till regeringen. Förslagen innehåller även frågor av processuell karaktär och Domstolsverket anser att kommande överväganden inom det förestående lagstiftningsarbetet lämpligen bör avvaktas, varför det inte heller i dessa fall är ändamålsenligt med förslag om nya forumregler. I länsrätterna förekommer ca 500 måltyper och inom ramen för det här regeringsuppdraget finns inte utrymme för en fullständig genomgång av vilka måltyper som inte bör omfattas av en forumregel som utgår från var den enskilde 24 (32)

Ny allmän forumregel för de allmänna förvaltningsdomstolarna i första instans (DV 2009:4) Remiss från Justitiedepartementet

Ny allmän forumregel för de allmänna förvaltningsdomstolarna i första instans (DV 2009:4) Remiss från Justitiedepartementet PM 2009: RI (Dnr 001-1593/2009) Ny allmän forumregel för de allmänna förvaltningsdomstolarna i första instans (DV 2009:4) Remiss från Justitiedepartementet Borgarrådsberedningen föreslår att kommunstyrelsen

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i lagen (2004:297) om bank- och finansieringsrörelse; SFS 2013:455 Utkom från trycket den 12 juni 2013 utfärdad den 30 maj 2013. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs

Läs mer

Promemoria Utökade möjligheter för migrationsdomstolar att överlämna mål

Promemoria Utökade möjligheter för migrationsdomstolar att överlämna mål Promemoria Utökade möjligheter för migrationsdomstolar att överlämna mål Innehållsförteckning Promemorians huvudsakliga innehåll... 3 1 Lagtext... 4 1.1 Förslag till lag om ändring i utlänningslagen (2005:716)...

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i socialtjänstlagen (2001:453); SFS 2009:596 Utkom från trycket den 9 juni 2009 utfärdad den 28 maj 2009. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs i fråga om socialtjänstlagen

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i lagen (1971:289) om allmänna förvaltningsdomstolar; SFS 2009:773 Utkom från trycket den 7 juli 2009 utfärdad den 25 juni 2009. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs

Läs mer

Utdrag ur föräldrabalken

Utdrag ur föräldrabalken Utdrag ur föräldrabalken Inledande bestämmelser 1 Barn har rätt till omvårdnad, trygghet och en god fostran. Barn skall behandlas med aktning för sin person och egenart och får inte utsättas för kroppslig

Läs mer

Regeringens proposition 2008/09:160

Regeringens proposition 2008/09:160 Regeringens proposition 2008/09:160 Samordnad och tydlig tillsyn av socialtjänsten Prop. 2008/09:160 Regeringen överlämnar denna proposition till riksdagen. Stockholm den 12 mars 2009 Fredrik Reinfeldt

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i socialtjänstlagen (2001:453); SFS 2012:944 Utkom från trycket den 28 december 2012 utfärdad den 18 december 2012. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs att 2

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i föräldrabalken; SFS 2006:458 Utkom från trycket den 14 juni 2006 utfärdad den 1 juni 2006. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs i fråga om föräldrabalken 2

Läs mer

Socialtjänstlag (2001:453)

Socialtjänstlag (2001:453) Socialtjänstlag (2001:453) 5 kap. Särskilda bestämmelser för olika grupper Barn och unga 1 Socialnämnden ska - verka för att barn och ungdom växer upp under trygga och goda förhållanden, - i nära samarbete

Läs mer

HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS DOM

HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS DOM HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS DOM 1 (6) meddelad i Stockholm den 20 juni 2013 KLAGANDE Västtrafik AB, 556558-5873 Ombud: Advokat Henrik Seeliger Advokatfirman Lindahl KB Box 11911 404 39 Göteborg MOTPART

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i lagen (2004:297) om bank- och finansieringsrörelse; SFS 2009:711 Utkom från trycket den 30 juni 2009 utfärdad den 17 juni 2009. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs

Läs mer

Kompletterande förslag till betänkandet En utökad beslutanderätt för Konkurrensverket (SOU 2016:49)

Kompletterande förslag till betänkandet En utökad beslutanderätt för Konkurrensverket (SOU 2016:49) Promemoria Kompletterande förslag till betänkandet En utökad beslutanderätt för Konkurrensverket (SOU 2016:49) Promemorians huvudsakliga innehåll I beredningen av rubricerat betänkande har det uppstått

Läs mer

Betänkandet Nämndemannauppdraget breddad rekrytering och kvalificerad medverkan (SOU 2013:49)

Betänkandet Nämndemannauppdraget breddad rekrytering och kvalificerad medverkan (SOU 2013:49) REMISSYTTRANDE 1 (7) Datum Diarienr 2013-10-07 AdmD-523-2013 Ert datum Ert diarienr 2013-07-03 Ju2013/4701/DOM Justitiedepartementet Enheten för processrätt och domstolsfrågor 103 33 Stockholm Betänkandet

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om särskild förvaltning av vissa elektriska anläggningar; SFS 2004:875 Utkom från trycket den 16 november 2004 utfärdad den 4 november 2004. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i lagen (1991:1129) om rättspsykiatrisk vård; SFS 2000:354 Utkom från trycket den 7 juni 2000 utfärdad den 25 maj 2000. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs i

Läs mer

Promemoria: Följdändringar till ny förvaltningslag (Ds 2017:42) Allmänna synpunkter som avser rena följdändringar och vissa återkommande hänvisningar

Promemoria: Följdändringar till ny förvaltningslag (Ds 2017:42) Allmänna synpunkter som avser rena följdändringar och vissa återkommande hänvisningar REMISSYTTRANDE 1 (5) Datum Diarienr 2017-11-22 KST 2017/415 Ert datum Ert diarienr 2017-09-26 Ju2017/07456/L6 Justitiedepartementet Grundlagsenheten 103 33 Stockholm Promemoria: Följdändringar till ny

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om viss verksamhet med konsumentkrediter; SFS 2014:275 Utkom från trycket den 20 maj 2014 utfärdad den 30 april 2014. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs följande. Lagens

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i försäkringsrörelselagen (2010:2043); utfärdad den 30 maj 2013. SFS 2013:456 Utkom från trycket den 12 juni 2013 Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs i fråga

Läs mer

Remisspromemoria om förslag till ändring i socialtjänstlagen (2001:453) avseende avskaffande av bestämmelserna om fritidspeng

Remisspromemoria om förslag till ändring i socialtjänstlagen (2001:453) avseende avskaffande av bestämmelserna om fritidspeng Promemoria 2015-05-13 Socialdepartementet Enheten för familj och sociala tjänster Kansliråd Karin Stillerud Telefon 08 405 34 17 Mobil 072 530 59 04 Telefax 08 10 36 33 E-post karin.stillerud@regeringskansliet.se

Läs mer

A.N. överklagade hos förvaltningsrätten det beslut som Försäkringskassans skrivelse den 18 juli 2011 ansågs innefatta.

A.N. överklagade hos förvaltningsrätten det beslut som Försäkringskassans skrivelse den 18 juli 2011 ansågs innefatta. HFD 2013 ref 68 Försäkringskassans lagakraftvunna omprövningsbeslut beträffande återbetalningsskyldighet av livränta för en viss period utgör hinder mot att myndigheten på nytt prövar samma fråga. Lagrum:

Läs mer

17. lag om ändring i folkbokföringslagen (1991:481),

17. lag om ändring i folkbokföringslagen (1991:481), 1 LAGRÅDET Utdrag ur protokoll vid sammanträde 2003-03-26 Närvarande: f.d. justitierådet Hans Danelius, regeringsrådet Gustaf Sandström, justitierådet Dag Victor. Enligt en lagrådsremiss den 13 mars 2003

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om ändring i förordningen (2002:1042) om årliga avgifter för finansiering av Finansinspektionens verksamhet; SFS 2007:739 Utkom från trycket den 16 oktober 2007 utfärdad

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling 0994.fm Page 1 Tuesday, uly 1, 2014 1:52 PM Svensk författningssamling Förordning om ändring i förordningen (2001:911) om avgifter för prövningen av ärenden hos Finansinspektionen; Utkom från trycket den

Läs mer

Nämndemannamedverkan i kammarrätten i socialförsäkringsmål, m.m.

Nämndemannamedverkan i kammarrätten i socialförsäkringsmål, m.m. Lagrådsremiss Nämndemannamedverkan i kammarrätten i socialförsäkringsmål, m.m. Regeringen överlämnar denna remiss till Lagrådet. Stockholm den 22 maj 2008 Cristina Husmark Pehrsson Kjell Rempler (Socialdepartementet)

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i lagen (1997:239) om arbetslöshetskassor; SFS 2002:543 Utkom från trycket den 11 juni 2002 utfärdad den 30 maj 2002. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs att

Läs mer

HFD 2013 ref 63. Arbetslöshetskassan bestred bifall till överklagandet.

HFD 2013 ref 63. Arbetslöshetskassan bestred bifall till överklagandet. HFD 2013 ref 63 Synnerliga skäl har ansetts föreligga för att godta kassakort som lämnats in efter utgången av niomånadersfristen i 47 a lagen om arbetslöshetsersättning. Lagrum: 47 a lagen (1997:238)

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i lagen (2004:297) om bank- och finansieringsrörelse; SFS 2015:184 Utkom från trycket den 9 april 2015 utfärdad den 26 mars 2015. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs

Läs mer

Lag (1994:137) om mottagande av asylsökande

Lag (1994:137) om mottagande av asylsökande SFS 1994:137 Källa: Rixlex Utfärdad: 1994-03-30 Uppdaterad: t.o.m. SFS 2007:323 Lag (1994:137) om mottagande av asylsökande m.fl. [Fakta & Historik] Allmänna bestämmelser 1 I denna lag ges bestämmelser

Läs mer

Regeringens proposition 1997/98:101

Regeringens proposition 1997/98:101 Regeringens proposition 1997/98:101 Översyn av förvaltningsprocessen; en allmän regel om domstolsprövning av förvaltningsbeslut m.m. Prop. 1997/98:101 Regeringen överlämnar denna proposition till riksdagen.

Läs mer

betalningsförelägganden bör övervägas ytterligare.

betalningsförelägganden bör övervägas ytterligare. SVEA HOVRÄTT YTTRANDE 2008-03-14 Stockholm Dnr 044/08 Justitiedepartementet Enheten för processrätt och domstolsfrågor 103 33 Stockholm Yttrande över promemorian Europeiskt betalningsföreläggande, Ds 2008:2

Läs mer

Regeringens proposition 2012/13:45

Regeringens proposition 2012/13:45 Regeringens proposition 2012/13:45 En mer ändamålsenlig förvaltningsprocess Prop. 2012/13:45 Regeringen överlämnar denna proposition till riksdagen. Stockholm den 8 november 2012 Jan Björklund Beatrice

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om ändring i förordningen (2001:911) om avgifter för prövning av ärenden hos Finansinspektionen Publicerad den 28 juni 2018 Utfärdad den 20 juni 2018 Regeringen föreskriver

Läs mer

Promemorians huvudsakliga innehåll... 5

Promemorians huvudsakliga innehåll... 5 Innehåll Promemorians huvudsakliga innehåll... 5 1 Lagtext... 7 1.1 Förslag till lag om ändring i konsumentkreditlagen (2010:1846)... 7 1.2 Förslag till lag om ändring i lagen (2014:275) om viss verksamhet

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om mark- och miljödomstolar; SFS 2010:921 Utkom från trycket den 13 juli 2010 utfärdad den 1 juli 2010. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs följande. 1 kap. Inledande bestämmelser

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i skattebetalningslagen (1997:483); SFS 2003:747 Utkom från trycket den 18 november 2003 utfärdad den 6 november 2003. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs i

Läs mer

Utdrag ur protokoll vid sammanträde

Utdrag ur protokoll vid sammanträde LAGRÅDET Utdrag ur protokoll vid sammanträde 2019-03-15 Närvarande: F.d. justitieråden Eskil Nord och Lena Moore samt justitierådet Dag Mattsson Omedelbart omhändertagande av barn i vissa internationella

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i lagen (1993:387) om stöd och service till vissa funktionshindrade; SFS 2012:940 Utkom från trycket den 28 december 2012 utfärdad den 18 december 2012. Enligt

Läs mer

Rubrik: Lag (1971:1078) om försvarsuppfinningar. 1 Med försvarsuppfinning förstås i denna lag uppfinning som särskilt avser krigsmateriel.

Rubrik: Lag (1971:1078) om försvarsuppfinningar. 1 Med försvarsuppfinning förstås i denna lag uppfinning som särskilt avser krigsmateriel. SFS nr: 1971:1078 Departement/ myndighet: Justitiedepartementet L3 Rubrik: Lag (1971:1078) om försvarsuppfinningar Utfärdad: 1971-12-17 Ändring införd: t.o.m SFS 2009:410 Inledande bestämmelser 1 Med försvarsuppfinning

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i lagen (2007:528) om värdepappersmarknaden; Utkom från trycket den 9 april 2015 utfärdad den 26 mars 2015. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs 2 i fråga om

Läs mer

Regeringens proposition 1997/98:17

Regeringens proposition 1997/98:17 Regeringens proposition 1997/98:17 Domstolsfrågor i anledning av den ändrade länsindelningen i västra Sverige Prop. 1997/98:17 Regeringen överlämnar denna proposition till riksdagen. Sundsvall den 11 september

Läs mer

Kommittédirektiv. Specialisering för skattemål och fortsatt utveckling av förvaltningsprocessen. Dir. 2013:49

Kommittédirektiv. Specialisering för skattemål och fortsatt utveckling av förvaltningsprocessen. Dir. 2013:49 Kommittédirektiv Specialisering för skattemål och fortsatt utveckling av förvaltningsprocessen Dir. 2013:49 Beslut vid regeringssammanträde den 8 maj 2013. Sammanfattning År 2010 genomfördes en omfattande

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i miljöbalken; SFS 2010:923 Utkom från trycket den 13 juli 2010 utfärdad den 1 juli 2010. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs i fråga om miljöbalken 2 dels att

Läs mer

M i g r a t i o n s ö v e r d o m s t o l e n MIG 2016:11

M i g r a t i o n s ö v e r d o m s t o l e n MIG 2016:11 M i g r a t i o n s ö v e r d o m s t o l e n MIG 2016:11 Målnummer: UM421-16 Avdelning: 1 Avgörandedatum: 2016-05-10 Rubrik: En utlänning som ska utvisas enligt verkställbara beslut från såväl Migrationsverket

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i fastighetstaxeringslagen (1979:1152); SFS 2003:650 Utkom från trycket den 18 november 2003 utfärdad den 6 november 2003. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs

Läs mer

Regeringens proposition 2008/09:165

Regeringens proposition 2008/09:165 Regeringens proposition 2008/09:165 En långsiktigt hållbar organisation för de allmänna förvaltningsdomstolarna i första instans Prop. 2008/09:165 Regeringen överlämnar denna proposition till riksdagen.

Läs mer

Utökade möjligheter för migrationsdomstolar att överlämna mål. Jenny Kvarnholt (Justitiedepartementet) Lagrådsremissens huvudsakliga innehåll

Utökade möjligheter för migrationsdomstolar att överlämna mål. Jenny Kvarnholt (Justitiedepartementet) Lagrådsremissens huvudsakliga innehåll Lagrådsremiss Utökade möjligheter för migrationsdomstolar att överlämna mål Regeringen överlämnar denna remiss till Lagrådet. Stockholm den 22 september 2016 Anders Ygeman Jenny Kvarnholt (Justitiedepartementet)

Läs mer

Delegation kan ske till socialnämndens ordförande att i brådskande fall fatta beslut enligt LVU att inte röja den

Delegation kan ske till socialnämndens ordförande att i brådskande fall fatta beslut enligt LVU att inte röja den HFD 2016 ref. 74 Delegation kan ske till socialnämndens ordförande att i brådskande fall fatta beslut enligt LVU att inte röja den unges vistelseort. 14 andra stycket lagen (1990:52) med särskilda bestämmelser

Läs mer

Överklagande av vitesföreläggande i fastighetstaxeringen

Överklagande av vitesföreläggande i fastighetstaxeringen Finansdepartementet Skatte- och tullavdelningen Överklagande av vitesföreläggande i fastighetstaxeringen Januari 2012 1 Innehållsförteckning Sammanfattning...3 1 Förslag till lag om ändring i fastighetstaxeringslagen

Läs mer

Regeringens proposition 1996/97:89

Regeringens proposition 1996/97:89 Regeringens proposition 1996/97:89 Ändring i lagen om civilt försvar m.m Prop. 1996/97:89 Regeringen överlämnar denna proposition till riksdagen. Stockholm den 23 januari 1997 Göran Persson Thage G Peterson

Läs mer

Förutsättningar för samtycke från enskilda när socialnämnden behöver uppgifter från Arbetsförmedlingen i ett ärende om ekonomiskt bistånd

Förutsättningar för samtycke från enskilda när socialnämnden behöver uppgifter från Arbetsförmedlingen i ett ärende om ekonomiskt bistånd Meddelandeblad Mottagare: Kommuner: Kommunstyrelse, Nämnder med ansvar för SoL, Förvaltningschefer Nr 8/2013 Juni 2013 Förutsättningar för samtycke från enskilda när socialnämnden behöver uppgifter från

Läs mer

Lagrådsremissens huvudsakliga innehåll

Lagrådsremissens huvudsakliga innehåll Lagrådsremiss Överklagande av vitesföreläggande i fastighetstaxeringen Regeringen överlämnar denna remiss till Lagrådet. Stockholm den 16 februari 2012 Anders Borg Christina Eng (Finansdepartementet) Lagrådsremissens

Läs mer

Betänkandet SOU 2017:29 Brottsdatalag

Betänkandet SOU 2017:29 Brottsdatalag REMISSYTTRANDE 1 (5) Datum Diarienr 2017-06-22 KST 2017/183 Ert datum Ert diarienr 2017-04-11 Ju2017/03283/L4 Justitiedepartementet Enheten för lagstiftning om allmän ordning och säkerhet och samhällets

Läs mer

HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS BESLUT

HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS BESLUT HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS BESLUT 1 (7) meddelat i Stockholm den 8 november 2016 KLAGANDE Socialnämnden i Södertälje kommun 151 89 Södertälje MOTPART AA ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Kammarrätten i Stockholms

Läs mer

HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS DOM

HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS DOM HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS DOM 1 (6) meddelad i Stockholm den 20 april 2016 KLAGANDE AA Ombud: advokat Magnus Hagevi Advokatfirma DLA Nordic KB Box 7315 103 90 Stockholm MOTPART Stockholms läns landsting

Läs mer

DOM Meddelad i Stockholm

DOM Meddelad i Stockholm I STOCKHOLM 2016-05-10 Meddelad i Stockholm Mål nr UM 421-16 1 KLAGANDE A, Ombud och offentligt biträde: MOTPART Polismyndigheten ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Förvaltningsrätten i Malmö; migrationsdomstolens dom

Läs mer

En mer ändamålsenlig förvaltningsprocess

En mer ändamålsenlig förvaltningsprocess 106 47 Stockholm Tel 08-598 191 90 Fax 08-598 191 91 order.fritzes@nj.se www.fritzes.se ISBN 978-91-38-23394-8 XXX-XX-XX-XXXXX-X ISSN ISSN 0284-6012 XXXX-X ISBN XX-XX-XXXXX-X En mer ändamålsenlig förvaltningsprocess

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i utlänningslagen (2005:716); utfärdad den 27 juni 2013. SFS 2013:648 Utkom från trycket den 9 juli 2013 Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs i fråga om utlänningslagen

Läs mer

Lag (1971:1078) om försvarsuppfinningar

Lag (1971:1078) om försvarsuppfinningar Lag (1971:1078) om försvarsuppfinningar Svensk författningssamling 1971:1078 t.o.m SFS 2016:195 SFS nr: 1971:1078 Departement/myndighet: Justitiedepartementet L3 Utfärdad: 1971 12 17 Ändrad: t.o.m SFS

Läs mer

Promemoria Finansdepartementet. Deklarationsombud m.m.

Promemoria Finansdepartementet. Deklarationsombud m.m. Promemoria 2004-09-08 Finansdepartementet Deklarationsombud m.m. Skatteverket har till regeringen ingivit en promemoria från den 21 april 2004 om deklarationsombud m.m. I promemorian finns ett förslag

Läs mer

Högsta förvaltningsdomstolen meddelade den 11 juni 2018 följande dom (mål nr och ).

Högsta förvaltningsdomstolen meddelade den 11 juni 2018 följande dom (mål nr och ). HFD 2018 ref. 39 Rätten till bistånd enligt socialtjänstlagen för en utlänning som inte har uppehållstillstånd eller uppehållsrätt i Sverige men som genomgår rättspsykiatrisk vård här kan inte begränsas

Läs mer

Utdrag ur protokoll vid sammanträde 2004-02-17

Utdrag ur protokoll vid sammanträde 2004-02-17 1 LAGRÅDET Utdrag ur protokoll vid sammanträde 2004-02-17 Närvarande: f.d. justitierådet Lars K Beckman, f.d. justitierådet Inger Nyström och regeringsrådet Bengt-Åke Nilsson. Enligt en lagrådsremiss den

Läs mer

DOM Meddelad i Stockholm

DOM Meddelad i Stockholm I STOCKHOLM 2014-12-19 Meddelad i Stockholm Mål nr UM 5998-14 1 KLAGANDE Migrationsverket MOTPART ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Förvaltningsrätten i Stockholms, migrationsdomstolens, dom den 21 juli 2014 i mål

Läs mer

Innehåll. Promemorians huvudsakliga innehåll... 5. 1 Författningsförslag... 7 Förslag till lag om ändring i konsumentkreditlagen (2010:1846)...

Innehåll. Promemorians huvudsakliga innehåll... 5. 1 Författningsförslag... 7 Förslag till lag om ändring i konsumentkreditlagen (2010:1846)... Innehåll Promemorians huvudsakliga innehåll... 5 1 Författningsförslag... 7 Förslag till lag om ändring i konsumentkreditlagen (2010:1846)... 7 2 Ärendet... 11 3 Straffavgift vid bristande kreditprövning...

Läs mer

M i g r a t i o n s ö v e r d o m s t o l e n MIG 2017:17

M i g r a t i o n s ö v e r d o m s t o l e n MIG 2017:17 M i g r a t i o n s ö v e r d o m s t o l e n MIG 2017:17 Målnummer: UM9280-16 UM9281-16 Avdelning: 1 Avgörandedatum: 2017-08-28 Rubrik: En utlänning som har permanent uppehållsrätt i Sverige har en sådan

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i skatteförfarandelagen (2011:1244); SFS 2015:633 Utkom från trycket den 24 november 2015 utfärdad den 12 november 2015. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs

Läs mer

Utdrag ur protokoll vid sammanträde 2005-03-15. Internationell rättslig hjälp i brottmål

Utdrag ur protokoll vid sammanträde 2005-03-15. Internationell rättslig hjälp i brottmål 1 LAGRÅDET Utdrag ur protokoll vid sammanträde 2005-03-15 Närvarande: f.d. justitierådet Staffan Magnusson, f.d. regeringsrådet Leif Lindstam och justitierådet Nina Pripp. Internationell rättslig hjälp

Läs mer

Remiss: Departementspromemorian En mer ändamålsenlig förvaltningsprocess (Ds 2010:17)

Remiss: Departementspromemorian En mer ändamålsenlig förvaltningsprocess (Ds 2010:17) 1(6) YTTRANDE 2010-10-13 Dnr SU 302-1448-10 Regeringskansliet (Justitiedepartementet) 103 33 Stockholm Remiss: Departementspromemorian En mer ändamålsenlig förvaltningsprocess (Ds 2010:17) Juridiska fakultetsnämnden

Läs mer

HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS DOM

HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS DOM HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS DOM 1 (6) meddelad i Stockholm den 7 mars 2012 KLAGANDE AA MOTPART Försäkringskassan 103 51 Stockholm ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Kammarrätten i Jönköpings beslut den 18 mars 2011

Läs mer

Remissvar på betänkandet SOU 2014:76 Fortsatt utveckling av förvaltningsprocessen och specialisering för skattemål.

Remissvar på betänkandet SOU 2014:76 Fortsatt utveckling av förvaltningsprocessen och specialisering för skattemål. Justitiedepartementet 103 33 STOCKHOLM Datum Vår beteckning (anges vid kontakt med oss) Er beteckning 2015-04-02 CJ Ju2014/7269/DOM Remissvar på betänkandet SOU 2014:76 Fortsatt utveckling av förvaltningsprocessen

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i lagen (1993:387) om stöd och service till vissa funktionshindrade; SFS 2012:930 Utkom från trycket den 28 december 2012 utfärdad den 18 december 2012. Enligt

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om certifiering av stamnätsföretag för el; SFS 2011:710 Utkom från trycket den 17 juni 2011 utfärdad den 9 juni 2011. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs 2 följande. 1

Läs mer

Datum. Anmälan AA anmälde Förvaltningsrätten i Stockholm för handläggningen av ett mål om sjukersättning.

Datum. Anmälan AA anmälde Förvaltningsrätten i Stockholm för handläggningen av ett mål om sjukersättning. BESLUT Justitieombudsmannen Lars Lindström Datum 2018-03-22 Dnr 7923-2017 Sid 1 (6) Kritik mot Förvaltningsrätten i Stockholm för bristande kontroll av domstolens behörighet och mot en domare vid förvaltningsrätten

Läs mer

Utdrag ur protokoll vid sammanträde

Utdrag ur protokoll vid sammanträde 1 LAGRÅDET Utdrag ur protokoll vid sammanträde 2010-03-22 Närvarande: F.d. regeringsrådet Leif Lindstam, f.d. justitierådet Lars Dahllöf och justitierådet Ann-Christine Lindeblad. Mark- och miljödomstolar

Läs mer

Rättsavdelningen SR 63/2016

Rättsavdelningen SR 63/2016 Bfd22 141107 1 (10) Rättsavdelningen 2016-12-29 SR 63/2016 Rättsligt ställningstagande angående upphörande av rätten till bistånd enligt lagen (1994:137) om mottagande av asylsökande m.fl., LMA för utlänningar

Läs mer

Utdrag ur protokoll vid sammanträde

Utdrag ur protokoll vid sammanträde 1 LAGRÅDET Utdrag ur protokoll vid sammanträde 2005-11-17 Närvarande: f.d. justitierådet Lars K Beckman, justitierådet Leif Thorsson och regeringsrådet Lars Wennerström. Finansiella konglomerat Enligt

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i lagen (1999:116) om skiljeförfarande Utfärdad den 29 november 2018 Publicerad den 4 december 2018 Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs i fråga om lagen (1999:116)

Läs mer

HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS BESLUT

HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS BESLUT HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS BESLUT 1 (5) meddelat i Stockholm den 20 maj 2013 KLAGANDE AA Ombud: Förbundsjurist Kirsi Piispanen Lärarförbundet Box 12229 102 26 Stockholm MOTPART Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen

Läs mer

Utdrag ur protokoll vid sammanträde 2011-03-22. Nya regler för elektroniska pengar

Utdrag ur protokoll vid sammanträde 2011-03-22. Nya regler för elektroniska pengar 1 LAGRÅDET Utdrag ur protokoll vid sammanträde 2011-03-22 Närvarande: F.d. justitierådet Inger Nyström, f.d. regeringsrådet Lars Wennerström och justitierådet Eskil Nord. Nya regler för elektroniska pengar

Läs mer

HFD 2015 ref 49. Lagrum: 5 kap. 1 andra stycket lagen (1988:1385) om Sveriges riksbank; 10 kap. 8 första stycket 4 kommunallagen (1991:900)

HFD 2015 ref 49. Lagrum: 5 kap. 1 andra stycket lagen (1988:1385) om Sveriges riksbank; 10 kap. 8 första stycket 4 kommunallagen (1991:900) HFD 2015 ref 49 Ett landstingsbeslut som innebar att patientavgifter kunde betalas med kontanter enbart på två av landstingets vårdinrättningar ansågs strida mot lag. Lagrum: 5 kap. 1 andra stycket lagen

Läs mer

Kammarrätten har anmodats att yttra sig över rubricerade rapport och vill med anledning härav anföra följande.

Kammarrätten har anmodats att yttra sig över rubricerade rapport och vill med anledning härav anföra följande. REMISSYTTRANDE 1 (5) Datum Dnr 2009-12-03 AdmD-414-2009 Näringsdepartementet 103 33 Stockholm Statens energimyndighets rapport (ER 2009:28) om ursprungsgarantier för förnybar energi (Ert dnr N2009/7486/E)

Läs mer

En moderniserad rättsprövning, m.m.

En moderniserad rättsprövning, m.m. Konstitutionsutskottets betänkande En moderniserad rättsprövning, m.m. Sammanfattning I betänkandet behandlas regeringens proposition 2005/06:56 En moderniserad rättsprövning, m.m. I propositionen föreslår

Läs mer

HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS DOM

HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS DOM HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS DOM 1 (6) meddelad i Stockholm den 2 oktober 2013 KLAGANDE Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen Box 210 641 22 Katrineholm MOTPART AA Ombud: BB Unionens juridiska och

Läs mer

HFD 2015 ref 21. Lagrum: 47 a lagen (1997:238) om arbetslöshetsförsäkring

HFD 2015 ref 21. Lagrum: 47 a lagen (1997:238) om arbetslöshetsförsäkring HFD 2015 ref 21 Synnerliga skäl att pröva en för sent inkommen ansökan om arbetslöshetsersättning har i visst fall ansetts föreligga när sökanden avvaktat en domstolsprövning av arbetslöshetskassans beslut

Läs mer

Att få sin sak prövad av en opartisk

Att få sin sak prövad av en opartisk förvaltningsrätten 2 Att få sin sak prövad av en opartisk domstol är en grundläggande rättighet. är den domstol som avgör tvister mellan enskilda personer och myndigheter. Det är hit man vänder sig om

Läs mer

HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS DOM

HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS DOM HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS DOM 1 (5) meddelad i Stockholm den 10 oktober 2013 KLAGANDE Försäkringskassan 103 51 Stockholm MOTPART AA Ombud: BB LO-TCO Rättsskydd AB Box 1155 111 81 Stockholm ÖVERKLAGAT

Läs mer

En enskild har inte haft rätt till ny prövning av sin återbetalningsskyldighet

En enskild har inte haft rätt till ny prövning av sin återbetalningsskyldighet HFD 2016 ref. 83 En enskild har inte haft rätt till ny prövning av sin återbetalningsskyldighet sedan ett av Försäkringskassan meddelat beslut om återkrav vunnit laga kraft på grund av att omprövning inte

Läs mer

Förrättare av vigsel och partnerskapsregistrering

Förrättare av vigsel och partnerskapsregistrering Lagrådsremiss Förrättare av vigsel och partnerskapsregistrering Regeringen överlämnar denna remiss till Lagrådet. Stockholm den 10 november 2005 Thomas Bodström Dag Mattsson (Justitiedepartementet) Lagrådsremissens

Läs mer

Utdrag ur protokoll vid sammanträde Domstolarnas handläggning av ärenden

Utdrag ur protokoll vid sammanträde Domstolarnas handläggning av ärenden LAGRÅDET Utdrag ur protokoll vid sammanträde 2011-04-14 Närvarande: F.d. justitierådet Bo Svensson, f.d. regeringsrådet Leif Lindstam och justitierådet Ann-Christine Lindeblad. Domstolarnas handläggning

Läs mer

HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS DOM

HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS DOM HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS DOM 1 (6) meddelad i Stockholm den 26 maj 2015 KLAGANDE AA Ombud: BB Unionen, Juridiska och försäkringssektionen 105 32 Stockholm MOTPART Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling örordning om ändring i förordningen (2001:911) om avgifter för prövning av ärenden hos inansinspektionen Publicerad den 19 juni 2019 Utfärdad den 5 juni 2019 Regeringen föreskriver

Läs mer

Besluts- och delegationsförteckning inom socialtjänst gällande socialjour

Besluts- och delegationsförteckning inom socialtjänst gällande socialjour Besluts- och delegationsförteckning inom socialtjänst gällande socialjour B E S L U T S - O C H D E L E G A T I O N S F Ö R T E C K N I N G S O C I A L J O U R B E S L U T S - O C H D E L E G A T I O N

Läs mer

HFD 2015 ref 73. Lagrum: 22 förvaltningslagen (1986:223)

HFD 2015 ref 73. Lagrum: 22 förvaltningslagen (1986:223) HFD 2015 ref 73 Ett beslut helt i enlighet med en anmälan om namnändring har sedan den enskilde ångrat sig ansetts ha gått denne emot i den mening som avses i 22 förvaltningslagen. Lagrum: 22 förvaltningslagen

Läs mer

Länsrättsutredningen

Länsrättsutredningen DOMSTOLSVERKETS RAPPORTSERIE 2008:2 Länsrättsutredningen DOMSTOLSVERKET SVERIGES DOMSTOLAR Länsrättsutredningen INNEHÅLL Sammanfattning Författningsförslag 5 1. Förslag till lag om ändring i lagen (1971:289)

Läs mer

HFD 2013 ref. 5 Offentlig upphandling; Förvaltningsprocess övriga frågor

HFD 2013 ref. 5 Offentlig upphandling; Förvaltningsprocess övriga frågor HFD 2013 ref. 5 Offentlig upphandling; Förvaltningsprocess övriga frågor I mål om överprövning av offentlig upphandling har kammarrätt ansetts inte vara förhindrad att pröva omständigheter som åberopats

Läs mer

11 kap. 22 inkomstskattelagen (1999:1229), 4 lagen (1991:586) om särskild inkomstskatt för utomlands bosatta

11 kap. 22 inkomstskattelagen (1999:1229), 4 lagen (1991:586) om särskild inkomstskatt för utomlands bosatta HFD 2017 ref. 16 Bestämmelserna om skattelättnader för utländska experter m.fl. är tillämpliga på en begränsat skattskyldig persons tjänsteinkomster om denne begär att vara skattskyldig enligt inkomstskattelagen.

Läs mer

Regeringens proposition 2012/13:95

Regeringens proposition 2012/13:95 Regeringens proposition 2012/13:95 Ändrad beslutskompetens i vissa ärenden på bank- och försäkringsområdena Prop. 2012/13:95 Regeringen överlämnar denna proposition till riksdagen. Stockholm den 7 mars

Läs mer

HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS DOM

HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS DOM HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS DOM 1 (7) meddelad i Stockholm den 16 mars 2018 KLAGANDE EFS European Flight Service AB, 556160-2938 Ombud: Advokat Mats Waering Setterwalls Advokatbyrå AB Box 1050 101 39

Läs mer

HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS BESLUT

HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS BESLUT HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS 1 (8) meddelat i Stockholm den 7 april 2017 KLAGANDE Föreningen Resandefolkets Riksorganisation, 846502-0330 c/o AA MOTPART Länsstyrelsen i Stockholms län Box 22067 104 22

Läs mer

Fråga om inhibition av ett beslut om beredande av vård enligt LVU när den unge inte är föremål för omedelbart omhändertagande.

Fråga om inhibition av ett beslut om beredande av vård enligt LVU när den unge inte är föremål för omedelbart omhändertagande. HFD 2016 ref. 12 Fråga om inhibition av ett beslut om beredande av vård enligt LVU när den unge inte är föremål för omedelbart omhändertagande. 28 förvaltningsprocesslagen (1971:291), 40 tredje stycket

Läs mer