Vision Larsberg Redovisning av svaren på visionsenkäten som var ute till alla boende i Larsberg våren 2005

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Vision Larsberg Redovisning av svaren på visionsenkäten som var ute till alla boende i Larsberg våren 2005"

Transkript

1 Vision Larsberg Redovisning av svaren på visionsenkäten som var ute till alla boende i Larsberg våren 2005

2 Skolbarnens önskemål

3 Visionsenkäten gav många kreativa svar Larsbergsborna har svarat på enkäter med frågor om sitt boende ända sedan Visionsenkäten skickades våren 2005 ut till alla boende i Larsberg, även till bostadsrättsföreningarna. Dessutom gavs skolbarnen i Larsberg chans att fylla i enkäten. Sammanlagt har närmare 600 personer med stort engagemang svarat på frågorna om vilka visioner man har för Larsberg. De boende i Larsberg fick i enkäten fylla i på kartor var de brukar röra sig, var de känner sig otrygga och vad de saknar alternativt uppskattar i området. Utifrån de ifyllda svaren har vi sammanställt fyra kartbilder som åskådliggör de boendes Larsberg. Av de skrivna svar som lämnats i enkäterna har vi också tagit ut fem vanliga svar för varje fråga. Tillgänglig badplats i stället för svårnådd skräpvik

4 Rörelse och aktiviteter i Larsberg Den första kartbilden illustrerar var Larsbergsborna rör sig i sitt närområde. De platser som flest svarande fyllt i att de brukar besöka är starkast markerade på kartan. Som kartan visar är det främst gångstigar och centrum som trafikeras. Rörelse i Larsberg Var brukar du röra dig i närområdet? Finns det platser som du brukar besöka oftare än andra? Vad brukar du göra där? Enkätsvaren visar att Larsbergsborna rör sig över så gott som hela området. Man handlar i centrum, går mellan bostadshus och kollektivtrafikens hållplatser, promenerar längs stranden samt solar och grillar på klipporna. Många utnyttjar även Larsbergs naturområden för aktiviteter så som boule eller joggning, och bland barnfamiljerna är fotbollsplanen och pulkabacken populära. - Går till Ropsten vardagar. Går till Lidingöbanan dagligen. Handlar på ICA. Motionerar och promenerar på promenadstråket. - Är ute och promenerar i skogen sitter gärna på berget och fikar/äter middag på berget vår och sommarkvällar. - Grillar, spelar boule & kubb, promenerar längs vattnet, barnen spelar fotboll och åker skridskor. - Varje dag parkering i P2 för att handla på ICA-hallen. Är också kund hos frisören. - Picnic/utsikt och promenader, barnen spelar fotboll eller åker skridskor på fotbollsplanen, jag handlar på ICA och barnen går i skolan på Bodals skola.

5 Vad tycker du om möjligheterna till fritidssysselsättning i Larsberg? Hur väl motsvarar de dina behov och önskemål? Larsbergs naturnära läge gör att många motionerar, promenerar eller håller på med andra utomhusaktiviteter på sin fritid. Det som enligt enkätsvaren främst saknas är lokaler för fritidssysselsättningar inomhus. Ett flertal har också skrivit att de på grund av bristande utbud eller andra orsaker väljer att tillbringa sin fritid på andra platser, alternativt inte har behov av några organiserade fritidssysselsättningar. - De motsvarar våra behov: promenader, cykelvägar, långfärdsskidåkning (Lidingö allmänt). - Möjligheterna till promenader och andra motionsaktiviteter utmärkta. Möjligheterna till inomhusaktiviteter saknas delvis och de som trots allt finns verkar utnyttjas dåligt (exempelvis Föreningsgården). - Saken är inte så aktuell för mig. Kurser och promenader finner jag på annat håll (Lidingö/Stockholm). - Vore trevligt med en fritidslokal där man kan utöva hobbies, t.ex. målning, snickra eller annan verksamhet. Kanske en lokal som man kunde hyra och ha lite trevliga fester. - Jag har inga behov av fritidssysselsättning utanför hemmet. Promenader räcker för mig i den vackra naturen.

6 Mötesplats Mötesplats med aktiviteter med aktiviteter i stället för istället för endast gräsplan och buskar endast gräsplan

7 Vad tycker du om Larsbergs centrum? Hur väl motsvarar butiker och tjänster dina behov och önskemål? En hel del av de boende som svarat på enkäten menar att det centrum som finns i dag uppfyller de behov som finns och räcker för de vardagliga inköpen. Det är främst ICA och videobutiken som utnyttjas - vill man ha något extra eller har övriga ärenden åker man någon annanstans. Många vill dock ha ett större utbud i Larsberg med fler affärer och systembolag. Ett alternativ till ICA är också önskvärt, liksom fler samlingspunkter såsom bibliotek och caféer. Även under denna fråga framkommer att många tycker att något borde göras åt blåsten i centrum. - För ett så litet centrum som här, fyller Larsbergs centrum de behov man kan begära. Alla företag måste ju löna sig. - Det är OK, men bygg om centrum så det blir mindre blåsigt och trivsammare. - Det blir bra med en lågprisbutik i närområdet så att ICA får konkurrens. ICA är bra men för dyr. - För få butiker för att det ska kallas centrum. Handlar på Ica Larsberg och hyr film, annars åker vi till Lidingö centrum eller in till stan - Larsbergs centrum är lite för torftigt, jag saknar en liten fin restaurang och en fin liten butik!!

8 Trygghet och grannkontakter Otrygga platser i Larsberg Finns det platser du försöker undvika dagtid och/eller när det är mörkt? Eller där du känner dig otrygg? Många Larsbergsbor har i enkäten helt enkelt svarat nej på ovanstående frågor, vilket tyder på att en stor del av hyresgästerna faktiskt känner sig trygga i Larsberg. Ett vanligt förekommande svar är även att man inte är ute särskilt ofta kvälls- och nattetid när området kan kännas osäkert. De platser som dock utpekats som otrygga är främst vägen till och från tågstationen, parkeringshusen, samt igenvuxna gångstigar. Bristande belysning, buskar som skymmer sikt och ödslighet nattetid är de huvudsakliga orsakerna till rädsla. - Går inte gärna från Lidingötåget till Larsbergsvägen sent på kvällar. Tar hellre bussen trots att det tar längre tid. - Vid parkeringshuset P2 på kartan är enda stället i hela Larsberg där jag känner mig otrygg då det är mörkt, för MYCKET buskar. Perfekt ställe att gömma sig i. - På kvällen går jag aldrig i parken eftersom lamporna alltid är trasiga. - Nej, jag upplever ingen speciell plats som otrygg. När det är mörkt befinner jag mig i min bostad. - Ödsligt mellan tåg och tunneln under Agavägen, bakom Larsbergs skola och bortom hus P3.

9 Belys mörka områden och se till att trasiga lampor snabbt byts ut! Säkrare trafikkorsningar Lägre hastighet på Agavägen Tryggare gångväg från Lidingöbanan Belysning på strandpromenaden Rastplats för hundar håller naturen renare

10 Goda kontakter med grannar En av frågorna i enkäten gällde grannkontakter. De svarande kunde fylla i om de brukar hälsa på sina grannar, stanna och prata, hjälpas åt eller göra saker tillsammans. Resultatet visar att Larsbergsbornas grannsamvaro är mycket god. Hela 95 % har skrivit att man hälsar på sina grannar och 91 % att man ofta eller ibland växlar några ord när man möts. Detta innebär en stabil utgångspunkt för goda grannkontakter. Det bekräftas även av att så många som 58 % hjälps åt när det behövs samt att nästan en fjärdedel av de boende i Larsberg gör saker tillsammans, vilket är avsevärt högre siffror än i de flesta bostadsområden. Hur är det där du bor, brukar ni grannar: Göra saker tillsammans Hjälpas åt Stanna och prata 58 % 24 % Växla ord Hälsa när man möts 82 % 91 % 95 % 100 % 80 % 60 % 40 % 20 % 0 % Kommentarer om grannkontakten Det är svårt att ta ut typiska exempel bland svaren på frågan om grannkontakten. Det är individuellt hur mycket kontakt man vill ha med sina grannar och det en del tycker är ett normalt sätt att förhålla sig till övriga boende tycker andra är kyligt eller alldeles för intimt. De allra flesta har dock svarat att grannkontakterna i Larsberg är goda. Man hälsar i trappan och hjälper varandra om det skulle behövas, om än inte alltid umgås på ett närmre plan. Ibland anordnas också grannträffar. - Det är många grannar, men alla brukar le och de äldre vill gärna prata. - I vår port har vi julgransutsättning med dragspel, pepparkakor, glögg och sedan julgransplundring. - God grannsämja. Kan vid behov få hjälp ev. köra mig hem från t. ex. ICA. - Svårt att få kontakt med grannar när de är så många på varje våningsplan. Man ses bara någon gång i hissen.

11 Många uppskattar sitt boende i Larsberg Viktigt att värna om i Larsberg Vad uppskattar du mest i Larsberg? Vad är angeläget att slå vakt om? Larsbergs läge med närheten till vatten och natur är det Larsbergsborna främst svarat att de vill värna om. Många uppskattar strandpromenaden med sin vackra utsikt, grönskan mellan husen samt lugnet i bostadsområdet. Möjligheten att kunna handla och uträtta mindre ärenden i centrum är också angeläget att bevara, liksom bra buss- och tågförbindelser. - Närheten till Stockholm fast ändå en bit ifrån. Nära till kommunikationer, tåg, buss. - Lugnt område; sjöutsikten; bra fastighetsskötsel; trevlig promenad utmed sjön, bra ICA. - Det är viktigt att vi får ha kvar Larsbergs centrum där många får handla och träffas. - Närheten till vattnet och den fina promenaden längs med vattnet. Blandningen av gamla, unga och barn. Slå vakt om naturen. - Utsikten över Stockholm från min bostad. Grönområdena runt husen med närhet till sköna promenadstråk.

12 Utvecklingsmöjligheter Utvecklingsmöjligheter i Larsberg Vad saknar du mest i Larsberg? Vad är angeläget att utveckla för att området ska bli än mer attraktivt? Enkätsvaren visar att många önskar sig ett mindre blåsigt centrum, direktbussar till Ropsten, och gallring bland buskar och sly samt upprensning av skräp. Man vill också gärna ha fler naturliga samlingspunkter för både vuxna och ungdomar. Ett sommarcafé, grillplatser eller något så enkelt som fler parkbänkar skulle göra att man lättare kan få kontakt med sina grannar samt göra området mer attraktivt att vistas i. - En bättre bussförbindelse från Larsberg till Ropsten, att slippa åka runt i minuter. - Gör centrum inbyggt på något sätt, så det blir trivsamt och mindre kallt och blåsigt! - Fler bord utanför husen så grannarna kan ses mera utomhus sommartid. - Vi skulle gärna se mer nedtagning av busk och sly utmed strandpromenaden mellan panncentralen och AGA så att utsikten mot vattnet blir bättre. - En sommarservering vid vattnet. Där man kan få öl, vin och smårätter. Utnyttja närheten till vattnet!

13 Den fina naturen är vår största tillgång Mysigt café med färska semlor Internetcafé samlingsplats för både ung som gammal Torghandel året runt Magnolior, körsbärsblom, en porlande bäck och ett litet vattenfall. Bänkar nära vattnet att vila på Gemensamma träffar med grillning och trädgårdsdagar

14 Restaurang vid utsiktsplats i stället för bilparkering Restaurang vid utsiktsplats istället för bilparkering Många har önskat fler mötesplatser, bland annat fler restauranger och fik. Kanske kan detta bli verklighet någon gång i framtiden?

15 Vad händer nu? Vi har i enkätsvaren sett ett stort engagemang för den yttre miljön och grönområdena. Enkätsvaren visar att både mittenparken och promenadstigen mellan Larsbergsvägen och vattnet är uppskattade områden som många nyttjar men som ibland också upplevs som otrygga. Som en direkt följd av svaren på visionsenkäten har John Mattson Fastighets AB påbörjat arbetet med att planera för gallring och förnyelse av berörda grönytor. Arbetet kommer att påbörjas nu i höst. Dessutom har vi genomfört och planerar en rad aktiviteter som berör användandet av utemiljön: Den 13 juni hade vi en planteringsdag i Larsberg då medarbetare från John Mattson planterade blommor i området tillsammans med boende. Söndag 2 oktober med start klockan 13 kommer vi att ha en aktivitetsdag i Hälsans tecken. Föreningar presenterar utomhusaktiviteter längs med promenadstigen utmed vattnet. Lidingö stad berättar om Lidingös hälsoprofil och John Mattson Fastighets AB finns på plats för att diskutera framtidsplanerna för Larsberg. Vi diskuterar också med Lidingö stad om mittenparkens framtida användning och skötsel. Enkätsvaren kommer att ligga till grund för det fortsatta utvecklingsarbetet i Larsberg och vi kommer att hämta synpunkter och idéer ur materialet när olika frågor diskuteras. Två kommentarer från boende: Att bli tillfrågad via en enkät om visioner för Larsberg är jättebra. Det är nyttigt för allt och alla Katarina Hassel, Larsbergsbo sedan Min man och jag stod i kö för en lägenhet i Larsberg i tio år. Vi trodde inte det var sant när John Mattson ringde och erbjöd oss en lägenhet förra våren. Hittills tycker jag allting är fantastiskt. Elisabeth Prejborn, Larsbergsbo sedan våren 2004.

16 Skolbarnens önskemål Box 1733, Stockholm Besök: Tulegatan 15, Stockholm Telefon Telefax e-post: Tryck: Brommatryck&Brolins AB. sep Illustrationer: Anders Gäfvert.

Kommentarer till Nyköpings parkenkät 2012

Kommentarer till Nyköpings parkenkät 2012 Kommentarer till Nyköpings parkenkät 2012 Under sommaren 2012 gjordes en enkätundersökning bland Nyköpings befolkning angående stadens parker. Totalt fick man in 188 svar. Detta dokument är ett tillägg

Läs mer

Röster från kvinnor 40-49 år

Röster från kvinnor 40-49 år OP 2010 Röster från kvinnor 40-49 år 1. Hur skulle du vilja förbättra miljön i Sandvikens kommuns olika centrum? Ta tillbaka hundskatten så vi slipper gå i hundskit i stadsparken och på trottoarerna. Då

Läs mer

Larsberg Centrum - Lidingö. Hållbarhet Hälsa Närservice Mötesplats

Larsberg Centrum - Lidingö. Hållbarhet Hälsa Närservice Mötesplats Larsberg Centrum - Lidingö Hållbarhet Hälsa Närservice Mötesplats Framtidens mötesplats Hälsa. Tillsammans John Mattsons mål är att skapa en mötesplats på Lidingö där hållbarhet, hälsa och närservice är

Läs mer

Ungdomar. Sammanställning Workshop Bygg ditt Fagersjö

Ungdomar. Sammanställning Workshop Bygg ditt Fagersjö Ungdomar Sammanställning Workshop Bygg ditt Fagersjö Beskriv Fagersjö med 3 ord Naturnära, lugna vyer, krångligt Lugnt, hemma, vänskapligt Gemenskap, hemma, säkerhet Fotboll, roligt, tryggt Känns tryggt

Läs mer

MEDBORGARDIALOG - DOKUMENTATION GENOMFÖRD

MEDBORGARDIALOG - DOKUMENTATION GENOMFÖRD MEDBORGARDIALOG - DOKUMENTATION GENOMFÖRD 2016-06-22 Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden har fått i uppdrag att ta fram detaljplan för Brunnsjöliden, viss angränsande mark samt hela det norra strandområdet

Läs mer

PiteåPanelen. Samhällsbyggande. Rapport 22. Maj 2013 Anett Karlström Kommunledningskontoret

PiteåPanelen. Samhällsbyggande. Rapport 22. Maj 2013 Anett Karlström Kommunledningskontoret PiteåPanelen Rapport 22 Samhällsbyggande Maj 2013 Anett Karlström Kommunledningskontoret Samhällsbyggnad Piteå kommun har påbörjat arbetet med en ny Översiktsplan. En översiktsplans syfte är att ge vägledning

Läs mer

Brogårdsbladet. Skanska etablerar sig. På Gång. Nr 3, februari 2008. Februari: Planeringen av mini-tvåorna i hus 35 blir klar.

Brogårdsbladet. Skanska etablerar sig. På Gång. Nr 3, februari 2008. Februari: Planeringen av mini-tvåorna i hus 35 blir klar. Nr 3, februari 2008 Brogårdsbladet Gemensamt nyhetsbrev från Alingsåshem och Hyresgästföreningen till hyresgästerna på Brogården i Alingsås. Skanska etablerar sig Nu är det snart dags att dra igång ombyggnationen

Läs mer

Synpunkter och förslag. till utvecklingen av Eriksberg och Ekebydalen

Synpunkter och förslag. till utvecklingen av Eriksberg och Ekebydalen Synpunkter och förslag till utvecklingen av Eriksberg och Ekebydalen Från öppet hus 24 september 2015 Så här tycker boende i Eriksberg om utvecklingen av området sammanfattning från öppet hus 24 september

Läs mer

DIALOG SKÄGGETORP. Sammanfattning av workshop Stordialog

DIALOG SKÄGGETORP. Sammanfattning av workshop Stordialog DIALOG SKÄGGETORP Sammanfattning av workshop Workshop STORDIALOG SKÄGGETORP - GRUPPDISKUSSION 1. VAD TYCKER NI ÄR BRA OCH DÅLIGT I DE OLIKA ALTERNATIVEN? MER? MINDRE? HÖGT? GRÖNARE? LÅGT? BRA! DÅLIGT!

Läs mer

Vuxna med barn under 15. Sammanställning workshop Bygg ditt Fagersjö

Vuxna med barn under 15. Sammanställning workshop Bygg ditt Fagersjö Vuxna med barn under 15 Sammanställning workshop Bygg ditt Fagersjö Positiva och negativa platser Lidl är bra, men parkeringen är inte för stor Jag har fått nya vänner i och med asylboendet Vitsippor och

Läs mer

ROSENLUNDSPARKEN ÖPPEN ENKÄT 2012 OM UNDERSÖKNINGEN

ROSENLUNDSPARKEN ÖPPEN ENKÄT 2012 OM UNDERSÖKNINGEN 1 Innehåll sid Om undersökningen 3 Resultatredovisning 4 Om de som har svarat 6 Besöker parkens delområden 9 Vistelsetid 11 Så utnyttjas parkens delområden 13 Områden i parken som man undviker 15 Områden

Läs mer

Trygghetsvandring - för att skapa en bättre och tryggare närmiljö

Trygghetsvandring - för att skapa en bättre och tryggare närmiljö Trygghetsvandring - för att skapa en bättre och tryggare närmiljö Vad är en trygghetsvandring? Trygghetsvandringar är en metod för att skapa en bättre och tryggare kommun men också för att se hur invånarna

Läs mer

Dialog med Elevrådet på Älvkvarnsskolan Om Ursvik idag och i framtiden

Dialog med Elevrådet på Älvkvarnsskolan Om Ursvik idag och i framtiden 1(5) PM Dialog med Elevrådet på Älvkvarnsskolan Om Ursvik idag och i framtiden 2013-09-10 2(5) Dialog om Ursviks västra delar NAI Svefa och Sundbybergs kommun träffade elevråden och pratade om Ursvik idag

Läs mer

TRYGGHETSVANDRINGAR 1

TRYGGHETSVANDRINGAR 1 TRYGGHETSVANDRINGAR 1 VAD INNEBÄR TRYGGHETSVANDRING? Trygghetsvandringen har som mål att skapa en bättre boendemiljö för de boende. Det är viktigt att se till att alla berörda i ett område involveras i

Läs mer

Trygghetsvandring - vad innebär det?

Trygghetsvandring - vad innebär det? Trygghetsvandring - vad innebär det? Ett tryggare, mer jämställt och demokratiskt samhälle! Du läser troligen den här skriften för att du planerar att delta i Vansbro kommuns Trygghetsvandring, då du,

Läs mer

Ungdomarnas Årstafält

Ungdomarnas Årstafält Trafikpedagog Åsa Lindgren asa.lindgren@tk.stockholm.se 08-50826542, 0761-226542 Ungdomarnas Årstafält Sammanfattning För att fånga ungdomarnas perspektiv på framtidens Årstafält togs kontakt med ungdomsgårdarna

Läs mer

Nödinge - Från förort > stationssamhälle > attraktiv småstad

Nödinge - Från förort > stationssamhälle > attraktiv småstad Ortsutvecklingsmöte NÖDINGE 20141016 Nödinge Från förort > stationssamhälle > attraktiv småstad SAMMANSTÄLLNING 2 1. Vad ska Nödinge erbjuda dig om 10 respektive 25 år? Hyresrätter nära pendelstation och

Läs mer

Brandbergen tar klivet in i framtiden. En enkätstudie av ungdomars syn på Brandbergen, gjord på elever i 6-9 på Brandbergsskolan.

Brandbergen tar klivet in i framtiden. En enkätstudie av ungdomars syn på Brandbergen, gjord på elever i 6-9 på Brandbergsskolan. Brandbergen tar klivet in i framtiden En enkätstudie av ungdomars syn på Brandbergen, gjord på elever i 6-9 på Brandbergsskolan. Undersökningen gjordes i november 2014 av Arvsfondsprojektet Speak app.

Läs mer

Ungas bild av sina stadsdelar

Ungas bild av sina stadsdelar Ungas bild av sina stadsdelar Dragonskolan Naturvetenskapsprogrammet åk 3 Hållbart samhällsbyggande Stadsdelar Umeås stadsdelar Bakgrund och kartläggning UMEDALEN VÄSTERSLÄTT MARIE- OMRÅDET BACKEN/GRUBBE

Läs mer

FÖRDJUPAD ÖVERSIKTSPLAN FÖR JÄRNA TÄTORT MED OMGIVNING

FÖRDJUPAD ÖVERSIKTSPLAN FÖR JÄRNA TÄTORT MED OMGIVNING FÖRDJUPAD ÖVERSIKTSPLAN FÖR JÄRNA TÄTORT MED OMGIVNING B A R N, U N G D O M A R O C H D E T O F F E N T L I G A R U M M E T En undersökning i samband med arbetet med den fördjupade översiktsplanen B A

Läs mer

ETF:s enkät 2011 översikt

ETF:s enkät 2011 översikt ETF:s enkät 11 översikt 1. Anordna Midsommarfirande 2. Anordna Simskola 3. Anordna Valborgseld: 4. Anordna Höstfest/ Kräftskiva: 1 2 3 4 6 1 2 3 4 6 1 2 3 4 6 1 2 3 4 6. Anordna gemensamma arbetsdagar:

Läs mer

Uppföljning av nya bostadsområden Baserad på medborgardialoger om Norra Hallsås och Östra Stamsjön

Uppföljning av nya bostadsområden Baserad på medborgardialoger om Norra Hallsås och Östra Stamsjön Baserad på medborgardialoger om Norra Hallsås och Östra Stamsjön juni 2011 Beredningen för infrastruktur och boende Innehåll 1 Uppdrag 5 1.1 Bakgrund, syfte...5 1.2 Metod och genomförande...5 1.3 Resultat...5

Läs mer

Möts och umgås. Äter och fikar

Möts och umgås. Äter och fikar Bilaga 3 Sammanställning av webbenkätens fritext (6 oktober - 1 november). Tolka sammanställningen: De olika färgerna representerar kategorier som innehåller olika aktiviteter. Varje aktivitet beskrivs

Läs mer

36 svar. Sammanfattning. Om förvaltningen. Vilket område bor du på? Hur nöjd är du med hantering av felanmälan?

36 svar. Sammanfattning. Om förvaltningen. Vilket område bor du på? Hur nöjd är du med hantering av felanmälan? Markus Svensson 36 svar Redigera detta formulär Visa alla svar Publicera analyser Sammanfattning Vilket område bor du på? Olsbjärsvägen 13 36 % Gråhallsvägen jämna nummer 15 42 % Gråhallsvägen ojämna nummer

Läs mer

lidingö Lokalfakta Dalénum

lidingö Lokalfakta Dalénum lidingö Lokalfakta Dalénum Fastighetsbeteckning: Aga 1 Agavägen, Lidingö Byggnadsår: 1912-1970 Lediga lokaler: ca 100 m 2 till 4 000 m 2 Tillträdesdatum: Kontakter: Enligt överenskommelse JM AB, Fastighetsutveckling

Läs mer

Bilaga 1, Medborgardialog 26 maj Kärnvärden och vision

Bilaga 1, Medborgardialog 26 maj Kärnvärden och vision Bilaga 1, Medborgardialog 26 maj 2016 Kärnvärden och vision Sammanställning kärnvärden och vision Nära till allt Definitioner av nära till allt Ja! Det är nära till allt. Inte nära till mörka platser.

Läs mer

HÄLSA 2011 Undersökning av finländarnas hälsa och funktionsförmåga Motionsfrågor (Underurval Motion)

HÄLSA 2011 Undersökning av finländarnas hälsa och funktionsförmåga Motionsfrågor (Underurval Motion) HÄLSA 2011 Undersökning finländarnas hälsa och funktionsförmåga Motionsfrågor (Underurval Motion) 1 T4017, ruotsi SVARSANVISNINGAR Svara genom att ringa in det alternativ som bäst beskriver Er egen situation

Läs mer

Väljer du att ta bilen finns det gott om parkeringsplatser i området, exempelvis inomhus i parkeringsgaraget.

Väljer du att ta bilen finns det gott om parkeringsplatser i området, exempelvis inomhus i parkeringsgaraget. Alviks Torg. En fantastisk Alvik oas nära mälaren. alviks torg är en ny stadsdel sedan början på 90-talet, alldeles utanför tullarna. Här finns idag cirka 6 000 arbetsplatser. Det är ett område för dig

Läs mer

DIALOG 2016 HERTSÖN/LERBÄCKEN

DIALOG 2016 HERTSÖN/LERBÄCKEN DIALOG 2016 HERTSÖN/LERBÄCKEN Arbete pågår med att ta fram en utvecklingsplan för Hertsön/ Lerbäcken. För att ta reda på vad de som bor i området tycker är viktigast har Luleå kommun bjudit in till ett

Läs mer

Tjänsteskrivelse 1 (7)

Tjänsteskrivelse 1 (7) Tjänsteskrivelse 1 (7) 2010-08-10 FRN 2009/82 Fritidsnämnden Redovisning av fritidsvanor bland personer med viss funktionsnedsättning, genomförd i samarbete med FUB, föreningen för utvecklingsstörda barn

Läs mer

Sammanställning av synpunkter. Burträsk

Sammanställning av synpunkter. Burträsk Sammanställning av synpunkter Burträsk Information Var bor du? Hur bor du? I Burträsk Utanför Burträsk I och utanför I villa I bostadsrätt I hyresrätt I studenboende Lantbruksfastighet 18 16 Ålder Kön:

Läs mer

Enkät om samåkning Urshult (hela församlingen)

Enkät om samåkning Urshult (hela församlingen) Enkät om samåkning Urshult (hela församlingen) Bakgrund Utskick till 812 hushåll inom församlingen 90 svar (14 via webben, 76 papper) Svarsfrekvens 11% 50 Vilka resesätt använder du idag när du tar dig

Läs mer

Skärhamn. Märkesten WORKSHOP. Märkesten. 2015-05-06 Tjörns Kommun, Västra Götaland. Tjörn - Möjligheternas ö

Skärhamn. Märkesten WORKSHOP. Märkesten. 2015-05-06 Tjörns Kommun, Västra Götaland. Tjörn - Möjligheternas ö Skärhamn Märkesten WORKSHOP Märkesten 2015-05-06 Tjörns Kommun, Västra Götaland Tjörn - Möjligheternas ö Information Ytterligare information finns att tillgå på kommunkontoret i Skärhamn på adress; Kroksdalsvägen

Läs mer

Lägerutvärdering FLATÖN 14

Lägerutvärdering FLATÖN 14 Lägerutvärdering FLATÖN 14 Läger 1 (22-28/6) Utvärdering 2014 års VVDS läger 1; 22 juni-28 juni Förmågor före och efter lägret (Skalan är 1-5 där 1 är lägst och 5 högst) Före (37) Efter (32) Självkänsla

Läs mer

Trygghetsvandringar i Vänortsringen 2011. www.sigtuna.se

Trygghetsvandringar i Vänortsringen 2011. www.sigtuna.se Trygghetsvandringar i Vänortsringen 2011 www.sigtuna.se Beskrivning av dokumentet I november och december 2011 genomfördes fyra trygghetsvandringar i bostadsområdet Vänortsringen i centrala Märsta Vid

Läs mer

lidingö Lokalfakta Dalénum

lidingö Lokalfakta Dalénum lidingö Lokalfakta Dalénum Fastighetsbeteckning: Aga 1 Agavägen, Lidingö Byggnadsår: 1912-1970 Lediga lokaler: ca 100 m 2 till 8 500 m 2 Tillträdesdatum: Kontakter: Enligt överenskommelse JM AB, Fastighetsutveckling

Läs mer

SOCIOTOPVÄRDEN snabbmanual 2005-06-10

SOCIOTOPVÄRDEN snabbmanual 2005-06-10 Ba Bad bada simma sola vid badplats Exempelord och avgränsningar: bada, plaska, simma Att bada och plaska vid anordnad eller naturlig badplats, inte temporära anläggningar som privata upplåsbara bassänger

Läs mer

Välkommen till Västra Eriksberg. Information till dig som flyttar hit.

Välkommen till Västra Eriksberg. Information till dig som flyttar hit. Välkommen till Västra Eriksberg Information till dig som flyttar hit. Välkommen till vatten och grönska mitt i centrala Göteborg! Sannolikt kommer du snart att upptäcka ännu fler fördelar med att bo i

Läs mer

Trygghetsvandring tankar på vägen

Trygghetsvandring tankar på vägen Trygghetsvandring tankar på vägen 1 LÄTT SVENSKA Innehåll Sätt ner foten för ett tryggt, jämställt och mer demokratiskt samhälle... 3 Din kunskap behövs!... 4 Förmöte... 5 Andra mötet vandringen... 5 Avslutande

Läs mer

Bonusboende För ett enklare liv

Bonusboende För ett enklare liv Bonusboende För ett enklare liv Kom hem till lite extra trygghet och gemenskap Oavsett var i livet du befinner dig vill vi att du ska känna hemlängtan. Våra bonusboenden erbjuder både det och den där extra

Läs mer

Enkät 2015 Umeåregionens bibliotek

Enkät 2015 Umeåregionens bibliotek Enkät 2015 Umeåregionens bibliotek Jag är A. Man 38 36,2 B. Kvinna 65 61,9 C. Annan 2 1,9 Min ålder A. yngre än 25 år 16 15,2 B. 26 45 år 28 26,7 C. 46 65 år 26 24,8 D. äldre än 65 35 33,3 Tid för mitt

Läs mer

Servicebostad. -VAD ÄR DET? -Lättläst. Östra Göinge kommun www.ostragoinge

Servicebostad. -VAD ÄR DET? -Lättläst. Östra Göinge kommun www.ostragoinge Servicebostad -VAD ÄR DET? -Lättläst Vad är en servicebostad? Här får du information om vad en servicebostad är och hur det kan fungera att bo i en servicebostad. Här får du veta vilka rättigheter och

Läs mer

lidingö Lokalfakta Dalénums kontorshotell

lidingö Lokalfakta Dalénums kontorshotell lidingö Lokalfakta Dalénums kontorshotell Fastighetsbeteckning: Aga 1 Agavägen, Lidingö Byggnadsår: 1934 Lediga lokaler: från ca 12 m 2 Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse Kontakt: JM AB, Fastighetsutveckling

Läs mer

bra, roliga, säkra platser/områden i Eslöv

bra, roliga, säkra platser/områden i Eslöv bra, roliga, säkra platser/områden i Eslöv [48] [49] Trygghet och säkerhet är grundläggande behov hos barn (och vuxna också för den delen). När det gäller fysisk planering handlar trygghet främst om att

Läs mer

Servicebostad - VAD ÄR DET? Östra Göinge kommun www.ostragoinge.se

Servicebostad - VAD ÄR DET? Östra Göinge kommun www.ostragoinge.se Servicebostad - VAD ÄR DET? Vad är en servicebostad? Här får du information om vad en servicebostad är och hur det kan fungera att bo i en servicebostad. Här får du veta vilka rättigheter och skyldigheter

Läs mer

Hälsningar Lisbeth o Lennart Hedberg.

Hälsningar Lisbeth o Lennart Hedberg. Mannheim 2017. Klockan 3:45 ringer klockan. Det är dags att gå upp, ta packning och bil till Frillesås för att åka till marknaden i Mannheim. Det är tionde gången som Kent Johansson med stab anordnar resan,

Läs mer

Swedish 2015 PUBLIC EXAMINATION. Continuers Level. Transcript. Section 1: Listening and Responding

Swedish 2015 PUBLIC EXAMINATION. Continuers Level. Transcript. Section 1: Listening and Responding 2015 PUBLIC EXAMINATION Swedish Continuers Level Section 1: Listening and Responding Transcript 2015 Board of Studies, Teaching and Educational Standards NSW Section 1, Part A Question 1, Text 1 Välkommen

Läs mer

Bostaden och läget. Ur rapporten:

Bostaden och läget. Ur rapporten: Bostaden och läget Ur rapporten: Äldre bor i mycket större utsträckning redan i sin drömbostad jämfört med andra åldersgrupper Utbredd nöjdhet med läget på bostaden En bostad nära bra kommunikationer,

Läs mer

Prästgärdets Seniorboende

Prästgärdets Seniorboende Prästgärdets Seniorboende Sinnenas seniorboende Ta ett dopp i Ljustern på morgonen eller strosa bland blommorna på Prästgärdet. Småprata lite med grannarna och duka upp till surströmmingsskiva på den mysiga

Läs mer

STADSLEDNINGSKONTORET

STADSLEDNINGSKONTORET Sommarkollo 2012-Granliden Barnens ö SIDAN 1 Det fanns alltid någon ledare till hands som du kunde prata med om du behövde A. Aldrig 1 1,5 B. Sällan 0 0 C. Ibland 2 3 D. Oftast 17 25,4 E. Alltid 47 70,1

Läs mer

138 svarande - av estimerade 5.000-15.000 besökande

138 svarande - av estimerade 5.000-15.000 besökande Blanketter för publikundersökning fanns att hämta på Bella Gästis och att ladda ned från hemsidan. 138 svarande - av estimerade 5.000-15.000 besökande (under perioden 9 juli 30 september hämtades ca. 4600

Läs mer

Attitydundersökning Wieselgrensplatsen Trygg Göteborg

Attitydundersökning Wieselgrensplatsen Trygg Göteborg Attitydundersökning Wieselgrensplatsen Trygg Göteborg 198 personliga intervjuer har genomförts på Wieselgrensplatsen med personer som åker spårvagn till och från Wieselgrensplatsen minst 1 gång i veckan.

Läs mer

Lokal plan för Petaredbackens byalag

Lokal plan för Petaredbackens byalag Lokal plan för Petaredbackens byalag Innehållsförteckning Sida 1 Syfte med den lokala planen...3 2 Vem har tagit fram planen och hur...3 3 Beskrivning av Petaredbacken...3 4 Vad är det bästa med Petaredbacken?...4

Läs mer

Rapport från ett dialogmöte. Gymnasieelever om Upplands Väsby idag och i framtiden

Rapport från ett dialogmöte. Gymnasieelever om Upplands Väsby idag och i framtiden Rapport från ett dialogmöte Gymnasieelever om Upplands Väsby idag och i framtiden Elin Berglund KTH, Urbana och regionala studier Dialog om Väsby idag och i framtiden Med vem? SP10E (30 elever, 16 år)

Läs mer

Enkät 2015 Umeåregionens bibliotek

Enkät 2015 Umeåregionens bibliotek Enkät 2015 Umeåregionens bibliotek Jag är A. Man 25 22,5 B. Kvinna 86 77,5 C. Annan 0 0 Min ålder A. yngre än 25 år 21 18,9 B. 26 45 år 32 28,8 C. 46 65 år 38 34,2 D. äldre än 65 20 18 Tid för mitt besök

Läs mer

Vänersborg - lokala värden

Vänersborg - lokala värden Vänersborg - lokala värden Inledning Vi är två ungdomar som under fyra veckor har sommarjobbat för Vänersborgs kommun med Agenda 21 och folkhälsa. Som projektarbete har vi genom en enkätundersökning valt

Läs mer

Arbetar i Fagersjö. Sammanställning workshop Bygg ditt Fagersjö

Arbetar i Fagersjö. Sammanställning workshop Bygg ditt Fagersjö Arbetar i Fagersjö Sammanställning workshop Bygg ditt Fagersjö Positiva och negativa platser Otrygga sluttningar Brist på besöksparkering Ungdomar tycker om Lidl Positiva och negativa platser Positivt

Läs mer

Upplägg och utformning av vår Trygghetsvandring den 14 december 2012

Upplägg och utformning av vår Trygghetsvandring den 14 december 2012 Upplägg och utformning av vår Trygghetsvandring den 14 december 2012. Börja med en samling med fika och en presentation av alla som deltar. Ge en kort beskrivning av hur vandringen ska gå till, den kommande

Läs mer

Godkänt dokument - Monika Rudenska, Stadsbyggnadskontoret Stockholm, , Dnr

Godkänt dokument - Monika Rudenska, Stadsbyggnadskontoret Stockholm, , Dnr 1 Innehåll sid Om undersökningen 3 Resultatredovisning 4 Om de som har svarat 6 Besöker parkens delområden 9 Vistelsetid 11 Så utnyttjas parkens delområden 13 Områden i parken som man undviker 15 Områden

Läs mer

MEDBORGARDIALOG SÖDRA CENTRUM

MEDBORGARDIALOG SÖDRA CENTRUM MEDBORGARDIALOG SÖDRA CENTRUM Sammanställning till webbsidan Medborgardialog södra centrum Måndagen den 17 november 2014 genomförde Samhällsbyggnadsnämnden en medborgardialog om hur södra centrum ska utvecklas.

Läs mer

Håbo kommun Brukarundersökning inom äldreboenden

Håbo kommun Brukarundersökning inom äldreboenden Håbo kommun Brukarundersökning inom äldreboenden Dalängen Hus 4 Hus 2 (Attendo Care) Brukarundersökning i Håbo Äldreboenden Syfte En temperaturmätning som signalerar hur våra brukare värderar oss och upplever

Läs mer

Rapport enkät om Krausparken

Rapport enkät om Krausparken Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning Avdelningen för samhällsplanering Rapport Sida 1 (6) 2018-04-03 Rapport enkät om Krausparken Resultat från enkät till besökare i Krausparken, Mälarhöjden, inför

Läs mer

Pärlan vid Asundens strand

Pärlan vid Asundens strand Pärlan vid Asundens strand KO N F E R E N S L Å T D I G I N S P I R E R A S AV G O D M AT O C H VA C K R A V Y E R Där Östergötland är som skönast, vid sjön Åsunden, ligger Rimforsa Strand den perfekta

Läs mer

Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars.

Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars. Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars. Nu är jag på väg till Holland. Här står flygplanet som jag ska åka med till Schiphol i Amsterdam. Jag tycker att planet ser väldigt säkert ut. Sådär

Läs mer

Digitalt nyhetsbrev ska inspirera boende

Digitalt nyhetsbrev ska inspirera boende Hemsida Skicka vidare Prenumerera Avprenumerera Digitalt nyhetsbrev ska inspirera boende Nu kan du som är boende på Centrala Hisingen få ännu bättre information om vad som är på gång i ditt område. Pernilla

Läs mer

Trygghetsvandring. i Flens centrum. September 2009 (uppdaterad med åtgärder oktober 2009)

Trygghetsvandring. i Flens centrum. September 2009 (uppdaterad med åtgärder oktober 2009) Trygghetsvandring i Flens centrum September 2009 (uppdaterad med åtgärder oktober 2009) Bakgrund Åtgärder för att minska brottsligheten samt öka tryggheten i Flens kommun är ett prioriterat område för

Läs mer

Hjälp oss att underlätta bearbetningen av Dina svar

Hjälp oss att underlätta bearbetningen av Dina svar Hjälp oss att underlätta bearbetningen av Dina svar Enkäten kommer att läsas maskinellt i en s.k. Skanner. Det är därför viktigt att tänka på följande när Du besvarar frågorna! Bästa sätt att markera -

Läs mer

Medborgardialog Rådhustorget

Medborgardialog Rådhustorget Medborgardialog Rådhustorget Dialogen har genomförts i form av en webenkät och en synpunktskarta. Totalt har det kommit 106 svar. Sammanställning av enkätsvar Enkäten har funnits tillgänglig på Umeå kommuns

Läs mer

Lite pengar gör stor skillnad

Lite pengar gör stor skillnad Lite pengar gör stor skillnad Om undersökningen Undersökningen genomfördes i Sverige i månadsskiftet oktober-november 2007. Datainsamlingen gjordes i form av en e- postenkät tillsammans med datainsamlingsföretaget

Läs mer

Sammanställning av workshop för Idéverkstaden 21 februari 2017, kl

Sammanställning av workshop för Idéverkstaden 21 februari 2017, kl Sammanställning av workshop för Idéverkstaden 21 februari 2017, kl 16-18 Deltagare: 16 personer, varav 9 killar, 7 tjejer Ålder: 15-19 år Workshopledare: Karin Andersson & Johanna Bratel, Disorder Deltagare

Läs mer

PRO Kävlinge på rundtur på Gotland augusti 2016

PRO Kävlinge på rundtur på Gotland augusti 2016 PRO Kävlinge på rundtur på Gotland 22-26 augusti 2016 Resan startade tidigt i ottan klockan 05:30 från Furulund och 06:00 från Kävlinge! Reseledaren Per Arne, chauffören Joakim och alla vi andra var på

Läs mer

SUMMERING AV INKOMNA SYNPUNKTER UNDER WORKSHOPEN

SUMMERING AV INKOMNA SYNPUNKTER UNDER WORKSHOPEN SUMMERING AV INKOMNA SYNPUNKTER UNDER WORKSHOPEN ÖNSKEMÅL FÖR MIG PERSONLIGEN -Möjlighet att bygga större än dagens tillåtna 80 + 20 m 2 -Ingen ny väg intill/nära min fastighet -Vill kunna välja NÄR vi

Läs mer

Reseberä ttelse Instituto Superior Te cnico, Lissäbon, Portugäl

Reseberä ttelse Instituto Superior Te cnico, Lissäbon, Portugäl Reseberä ttelse Instituto Superior Te cnico, Lissäbon, Portugäl Jag studerar Samhällsbyggnad med inriktning anläggningsprojektering. Efter att ha velat lite för mycket över utbytesstudier såg jag äntligen

Läs mer

!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Träffen! Ett filmmanus av! Linda Åkerlund!

!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Träffen! Ett filmmanus av! Linda Åkerlund! Träffen Ett filmmanus av Linda Åkerlund Linda Åkerlund Skapat datum: Kamomillgången 15 25 oktober 2015 61145 Nyköping Version 8 070-5883143 Slutmanus 151102 INT. SEBASTIANS VARDAGSRUM -KVÄLL Sebastian,

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR FRÅN SAMRÅDSMÖTE FÖR PROGRAM TILL. Tid: Tisdagen den 12 oktober 2010 kl. 18:00-19:15

MINNESANTECKNINGAR FRÅN SAMRÅDSMÖTE FÖR PROGRAM TILL. Tid: Tisdagen den 12 oktober 2010 kl. 18:00-19:15 2010-10-14 MINNESANTECKNINGAR FRÅN SAMRÅDSMÖTE FÖR PROGRAM TILL DETALJPLAN FÖR GÅRÖ 1:69 (ÅVC) I GNOSJÖ TÄTORT Plats: Kommunhuset, Sessionssalen Tid: Tisdagen den 12 oktober 2010 kl. 18:00-19:15 Närvarande:

Läs mer

Lindängen inifrånperspektiv

Lindängen inifrånperspektiv Bilaga 2 Lindängen inifrånperspektiv Malmö stad Stadsbyggnadskontoret 2007 Lindängen - inifrånperspektiv har sammanställts av Rebecka Knutman och Max Lindstrii på Stadsbyggnadskontorets planavdelning.

Läs mer

2014-01-21. Hur väl fungerar skolskjutsen i Norrköpings kommun?

2014-01-21. Hur väl fungerar skolskjutsen i Norrköpings kommun? 2014-01-21 Hur väl fungerar skolskjutsen i Norrköpings kommun? Enkätundersökning november-december 2013 SAMMANFATTNING Varje år genomförs en enkätundersökning bland föräldrar som har barn med skolskjuts.

Läs mer

OP 2010. Röster från kvinnor 70 år och uppåt

OP 2010. Röster från kvinnor 70 år och uppåt OP 2010 Röster från kvinnor 70 år och uppåt 1. Hur skulle du vilja förbättra miljön i Sandvikens kommuns olika centrum? Bilar som inte måste köra runt i stan, Storgatan har på helgerna och onsdagar racerbanan

Läs mer

Texter från filmen Prata Pengar

Texter från filmen Prata Pengar Texter från filmen Prata Pengar 1.1 Boendeformer - Inledning - Vad gör du för något? - Jag letar efter en lägenhet. - Jaha, har du hittat någon? - Ja, den här, titta. Den lägenheten vill jag ha. Den ligger

Läs mer

En åtta genom byn. Bild 2. Swedbank. Bild 1. Fjäråsvägen. Bild 3. Tvärdalsvägen Bild 4. OK Rävenstugan Bild 5. En av våra Fänagator

En åtta genom byn. Bild 2. Swedbank. Bild 1. Fjäråsvägen. Bild 3. Tvärdalsvägen Bild 4. OK Rävenstugan Bild 5. En av våra Fänagator En åtta genom byn Sätilas centrum, i den meningen att det är mitt i byn, är vägskälet där Fjäråsvägen kommer upp från Storåns dalgång, och ansluter till vägen som antingen bär till Björlanda och Göteborg,

Läs mer

Gruppbostad - VAD ÄR DET? Östra Göinge kommun www.ostragoinge.se

Gruppbostad - VAD ÄR DET? Östra Göinge kommun www.ostragoinge.se Gruppbostad - VAD ÄR DET? Vad är en gruppbostad? Här får du information om vad en gruppbostad är och hur det kan fungera att bo i en gruppbostad. Här får du veta vilka rättigheter och skyldigheter som

Läs mer

Lokal Utvecklingsplan för Hestra, Ydre kommun 2010

Lokal Utvecklingsplan för Hestra, Ydre kommun 2010 Lokal Utvecklingsplan för Hestra, Ydre kommun 2010 Antagen av invånarna i Hestra 2010-09-28 Ansvarig förtroendevald politiker: Mikael Stenquist Handläggare: Martin Berry Arbetsmetod Detta är den första

Läs mer

RESEBERÄTTELSE TYSKLAND-HOLLAND.

RESEBERÄTTELSE TYSKLAND-HOLLAND. RESEBERÄTTELSE 2010 TYSKLAND-HOLLAND. Vi åkte från Gullspång 14 april 2010 mot Varberg för att den 15 april färja Varberg-Grenå. Av ovanstående bild framgår att vi som åkte var Ove-Karin, Margareta-Rolf,

Läs mer

Sammanställning intervjuer Vemmenhögsgatan 19-37

Sammanställning intervjuer Vemmenhögsgatan 19-37 AB Kristianstadsbyggen Sammanställning intervjuer Vemmenhögsgatan 19-37 Åse Båvmark 2012-10-10 Innehåll Sammanställning intervjuer Vemmenhögsgatan 19-37... 2 Bakgrund... 2 Metod... 2 Sammanfattning...

Läs mer

DOKUMENTATION KOMMUNDELSDIALOG I LANDVETTER

DOKUMENTATION KOMMUNDELSDIALOG I LANDVETTER 1 (5) DOKUMENTATION KOMMUNDELSDIALOG I LANDVETTER Vad tycker du är viktigt för utvecklingen i Landvetter? Positivt och viktigt att det ska bli en idrottshall. Det är viktigt med polisiär närvaro för att

Läs mer

Esplanaden 1. Sundbyberg 670 kvm. Kontaktperson: Andreas Wallebom andreas.wallebom@diligentia.se 08-573 657 55

Esplanaden 1. Sundbyberg 670 kvm. Kontaktperson: Andreas Wallebom andreas.wallebom@diligentia.se 08-573 657 55 Esplanaden 1 Sundbyberg 670 kvm Kontaktperson: Andreas Wallebom andreas.wallebom@diligentia.se 08-573 657 55 Välkommen till Diligentia Esplanaden 1 Esplanaden 1 är i huvudsak en kontorsfastighet, med Kronofogden

Läs mer

KVARTERET SÖDERHÖJDEN

KVARTERET SÖDERHÖJDEN KVARTERET SÖDERHÖJDEN SNAPPHANEVÄGEN, JÄRFÄLLA 120 LÄGENHETER VÄLKOMMEN TILL KVARTERET SÖDERHÖJDEN HAR DU FUNDERAT PÅ ATT BO I JÄRFÄLLA OM INTE, GÖR DET NU. JÄRFÄLLA ÄR ETT LÄTT VAL FÖR DIG SOM VILL BO

Läs mer

Översiktsplan för Simrishamns kommun Dnr: 2010/74

Översiktsplan för Simrishamns kommun Dnr: 2010/74 1 (6) Datum: 12-11-12 Översiktsplan för Simrishamns kommun Dnr: 2010/74 Vad Gärsnäsborna tycker om Gärsnäs. Sammanställning av inkomna synpunkter 2012-10-24 - -2012-11-07. 1. Gärsnäs har många fördelar:

Läs mer

Ditt nästa kontor? Gärdet-Värtan, Norra Djurgårdsstaden Hangövägen 25, 240 kvm, plan 8

Ditt nästa kontor? Gärdet-Värtan, Norra Djurgårdsstaden Hangövägen 25, 240 kvm, plan 8 Ditt nästa kontor? Gärdet-Värtan, Norra Djurgårdsstaden Hangövägen 25, 240 kvm, plan 8 Hangövägen 25, Gärdet-Värtan, Norra Djurgårdsstaden Ledig yta Typ: Kontor 240 m 2 Antal arbetsplatser: 12-15 Byggt/ombyggt:

Läs mer

Med stadens puls utanför fönstret CENTRUM BO BRA DÄR DU LEVER. LEV BRA DÄR DU BOR.

Med stadens puls utanför fönstret CENTRUM BO BRA DÄR DU LEVER. LEV BRA DÄR DU BOR. Prinsen, Drottninggatan Med stadens puls utanför fönstret BO BRA DÄR DU LEVER. LEV BRA DÄR DU BOR. Att bo bra är viktigt för oss och för våra hyresgäster. Vi förvaltar bostäder, skapar service och förutsättningar

Läs mer

Synpunkter som inkommit på hundrastgård

Synpunkter som inkommit på hundrastgård KOMMUNSTYRELSEN Mari Andersson, mari.andersson@kil.se 2018-05-22 Synpunkter som inkommit på hundrastgård En medborgardialog om hundrastgård har genomförts på kommunens hemsida. Här vill vi ge svar på synpunkter

Läs mer

Sammanställning intervjuer Vemmenhögsgatan 1-17

Sammanställning intervjuer Vemmenhögsgatan 1-17 AB Kristianstadsbyggen Sammanställning intervjuer Vemmenhögsgatan 1-17 Åse Båvmark Innehåll Sammanställning intervjuer Vemmenhögsgatan 1-17... 2 Bakgrund... 2 Metod... 2 Sammanfattning... 3 Trygghet...

Läs mer

Sammanställning från workshop 2013-10-05

Sammanställning från workshop 2013-10-05 2013-11-08 1 (5) Sammanställning från workshop 2013-10-05 Sammanfattning Inom ramen för arbetet med att ta fram ett planprogram för området kring Älta centrum genomfördes en tretimmars workshop den 5 oktober

Läs mer

Utvärdering av Tölö ängar. Elin Johansson, planchef, Plan & Bygg

Utvärdering av Tölö ängar. Elin Johansson, planchef, Plan & Bygg Utvärdering av Tölö ängar Elin Johansson, planchef, Plan & Bygg Upplägg av presentation 1. Kort om utvärderingen 2. Fakta om området 3. Utformningen av området och de boendes attityder 4. Sammanfattning

Läs mer

Trygghetsvandring på södra Hertsön

Trygghetsvandring på södra Hertsön Trygghetsvandring på södra Hertsön Onsdagen den 18 mars 2009 Upprättat 2009-03-30 Siffrorna på kartan anger plats för åtgärd, se i listan för vad problemet är och vem som är ansvarig. 20 19 21 18 17 16

Läs mer

Trygghetsvandring i Skutskärs Centrum, för tjejer

Trygghetsvandring i Skutskärs Centrum, för tjejer 1(10) Trygghetsvandring i Skutskärs Centrum, för tjejer 2018-10-24 2(10) Vad är det här för dokument? En trygghetsvandring är när en grupp människor promenerar en förbestämd slinga, för att avgöra var

Läs mer

Fritidsenkät 2014. Åk 5 och 8. Standardrapport

Fritidsenkät 2014. Åk 5 och 8. Standardrapport Fritidsenkät 2014 Åk 5 och 8 Standardrapport Årskurs 5 56,4% 248 Årskurs 8 43,6% 192 Svarande 440 Inget svar 6 Kille 50,9% 227 Tjej 48,2% 215 Bor i Ljungby 59% 263 Bor utanför Ljungby 40,6% 181 Svarande

Läs mer

Resultat från webbenkät LINA

Resultat från webbenkät LINA Resultat från webbenkät LINA DELTAGARE RÖRELSE &VANOR UPPLEVELSER FÖRSLAG VAR BOR DU? Antal respondenter, totalt: 88 Jag är: Annat Man Kvinna 0 10 20 30 40 50 60 70 Vad är din ålder: 68-51-67 36-50 20-35

Läs mer

Onsdag 27/5 13:00-16:00. 13:30 Kortspel

Onsdag 27/5 13:00-16:00. 13:30 Kortspel 2015-05-20 1 (8) Måndag 25/5 Tisdag 26/5 Onsdag 27/5-16:00 Torsdag 28/5 Fredag 29/5 Promenad - Tjurasjö - Promenaden utgår från KIVI till Tjurasjö. Vi anpassar promenaden efter alla. 14:00 Kortspel Kubb

Läs mer

SAMMANSTÄLLNING DIALOG

SAMMANSTÄLLNING DIALOG SAMMANSTÄLLNING DIALOG De kommentarer som återfinns under respektive plats kommer från gångturernas diskussioner, samtal med besökare på planeringsverkstaden, samt Önskelistan - där besökare kunde skriva

Läs mer