GEMENSKAP GLÄDJE STOLTHET PRESTATION

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "GEMENSKAP GLÄDJE STOLTHET PRESTATION"

Transkript

1 GEMENSKAP GLÄDJE STOLTHET PRESTATION Hyllie IK:s Policy Gröna Tråden bygger på de tre grundstenar framtagna för verksamheten 2016 samt på Svenska FF:s Spela, Lek och Lär. (Svensk barn- och ungdomsfotbollens inriktning)

2 Detta dokument är föreningens gemensamma inriktning som ska vara vägledande för alla lag i föreningen. VERKSAMHETSIDÉ Utveckla människor på och utanför planen. Alla ska ges möjlighet att delta. Förena människor ur olika samhällsgrupper. Engagerad samhällsaktör i närområdet. Att skapa glädje och gemenskap genom vårt idrottsutövande. VÄRDEGRUND Gemenskap Genom att delta i Hyllie IK känna gemenskap i ditt lag och i din förening Glädje Genom ditt idrottsutövande känna glädje i varje aktivitet du deltar i med Hyllie IK Stolthet Känna stolthet över att representera och vara medlem i Hyllie IK. Prestation Att utvecklas genom att prestera på och utanför planen. VISION I Malmö mest attraktiva ungdomsverksamhet fostrar vi nästa generations framgångsrika fotbollsspelare.

3 Fotbollens Spela, Lek och Lär Svensk barn- och ungdomsfotbolls inriktning Har tagit fram följande riktlinjer. Svensk barn- och ungdomsfotboll ska ta hänsyn till individens behov och ge möjlighet till utveckling i den takt som passar vara och ens fysiska, psykiska och sociala förutsättningar. Svensk barn- och ungdomsfotboll ska skapa en positiv och sund miljö där alla får lära sig fotboll och utveckla ett livslångt intresse. Svensk barn- ungdomsfotboll ska ge alla möjligheten till långsiktig, målinriktad utbildning under socialt trygga former. Svensk barn- ungdomsfotboll ska se matchen som ett inlärningstillfälle och motverka toppning och utslagning. Svensk barn- och ungdomsfotboll ska lära barn och ungdomar ett etiskt och moraliskt förhållningssätt och fair play. Svensk barn- och ungdomsfotboll ska erbjuda en allsidig fotbollsträning. Dessa riktlinjer följer FN:s konvention om barn rättigheter (Barnkonventionen) Knutna till Policyn är även: Riktlinjer för de olika åldrarna i HIK. Spelarutbildningsplan.

4 Hyllie IK sätter spelarnas utveckling i centrum. I Hyllie IK är varje spelare viktig. Det är ledarens skyldighet att på ett positivt sätt medverka till att ALLA spelare behandlas och utvecklas individuellt. Vi jämför INTE en spelare med någon annan när det gäller utveckling. Vi jämför bara med honom/henne själv, och vad han/hon kunde tidigare. Att barn och ungdomar utvecklas olika fort måste vi alltid ha i minnet. Vi ser till att under 5-manna och 7-manna tiden får spelarna pröva på olika platser i laget. Det är våra ledares uppgift att argumentera för och påverka för att få spelarna att förstå att det är bäst för dem själva. Vi skall sträva efter att våra spelare utvecklas socialt, både enskilt och i grupp. När det gäller spelare som kommit långt i sin utveckling försöker vi bereda dem möjlighet att träna med äldre lag. Se Spelaren i fokus Spelaren kan tillhöra sin eget eller annat lämpligt lag. Detta avgörs från fall till fall i samråd mellan ledare, ungdomsansvarig och spelaren samt att vi informerar föräldrarna om att en uppflyttning är på gång. Allt som görs ska komma spelaren till godo. Gäller from 11-manna Vi Hyllie IK arbetar efter att: Prata så att spelarna förstår, lyssna på alla och låta spelarna själv hitta lösningar. Ha övningar anpassade till åldersgruppen. Vi försöker att begränsa oss till två (2) olika övningar på ett pass. Vi är inte rädda för att köra samma övning ofta! Att repetera/upprepa har en mycket god inlärningseffekt. Vi spelar mycket smålagsspel i olika former på träningen. Efter match ge feedback på prestationen för laget, men framförallt för varje individ. Välkomna de som vill provträna. Obs! Spelterminerna. Att vinna är inte alltid det viktigaste i Hyllie IK Vi försöker bejaka spelarnas naturliga tävlingsinstinkt. Men betonar att vinna inte är det viktigaste. Vi ser matchen som ett speciellt träningstillfälle och försöker spela som vi tränar. Prestation går före resultat. Oavsett resultat ska vi jobba med spelarnas utveckling. Vi försöker vara målmedvetna utan att vara resultatfixerade. (Inga tabeller) From P/F13 är det serietabeller som gäller enligt Sv.FF. Se Riktlinjer P/F13 Undantag: from P/F16. I SM, MM, DM,*Kval till U17 Div1 och U19 Div1 och Skånecupen ska vi deltaga och dessutom försöka nå bästa möjliga resultat för att profilera föreningen. Vid dessa matcher skall bästa möjliga lag tas ut oberoende av spelarens normala lagtillhörighet, och regeln att alla som är kallade skall få spela gäller inte. *Om vi är kvalificerade till detta.

5 Spelaren i fokus. Positionsbaserad extra träning. from. 11-manna Special träning i den position spelaren har på plan i match. Beräknas starta VT 2017 (Test under SU-Träning P/F Start VT 2017 SU-Träning from. 13-år Extra träning för de spelare som kommit längst i sin utveckling Extra träning P/F 10+ Erbjuder spelare att träna ett pass i veckan med äldre åldersgrupp. Se Riktlinjer P/F 10 Akademiverksamhet P/F Vänder sig till barn som vill spela fotboll oftare än andra. Där träningsnärvaro styr deltagandet Mer info. Hemsidan Ordinarie träningsverksamhet

6 Spelarutveckling. En spelare som kommit längre i sin utveckling är ett barn/ungdom som visar färdigheter för fotboll klart över genomsnittet i sin åldersgrupp och samtidigt är mottaglig för instruktioner så att han eller hon ständigt kan utvecklas. Grundprincipen är att alla ungdomar ska träna och spela med sin egen åldersgrupp. I de fall vi har spelare som kommit längre i sin utveckling och som ledarna tror kan accelerera sin fotbollsutveckling genom att vid vissa tillfällen träna och spela med äldre, kan så ske efter samråd med samtliga berörda ledare, föräldrar och spelaren. UA ska hållas underrättad. Se Extra träning P/F 10+ From 11-manna är detta mer en regel är ett undantag att vi flyttar spelare som har kommit längre i sin fotbollsutveckling till äldre åldersgrupper. Kriterier vi använder är: Spelförståelse Teknik Mottaglig för instruktion Inställning. Hyllie IK är med i MFF:s fotbollsnätverk tillsammans med flertalet andra Malmö föreningar. Detta innebär bl.a. att från och med 13 års ålder kan våra talanger få möjlighet att träna och eventuellt spela med MFF i cupsammanhang. I längden bör det innebära fler allsvenska fotbollsspelare i MFF med ursprung i nätverksföreningarna. Nätverket har även gemensamma bestämmelser gällande spelarövergångar. Rekrytering. Hyllie IK har sina rötter i Vintrie och Hyllie/Djupadal med omnejd. Vi vill bevara denna förankring samtidigt som vi självfallet inte säger nej till spelare från andra delar av stan. Inom Barn- och Ungdomsverksamheten får ingen aktiv värvning av spelare från andra föreningar förekomma. Om en spelare söker sig till Hyllie IK för att provträna, eller för att byta förening, ansvarar åldersgruppens ledare/tränare för att spelaren inte tränar förrän spelarens förening blir informerad om detta. UA ska också informeras. Inom en två veckors period (4-6 träningar) ska spelaren eller föreningen lämna besked om det blir någon fortsättning/övergång. Även spelterminerna måste beaktas.

7 Föräldrar i Hyllie IK Nu när du/ni har gett oss förtroendet att lära ditt/ert barn att spela fotboll och utvecklas som både fotbollsspelare och människa ska vi göra vårt bästa. Du/ni ska veta att våra ledare ser dig som en stor resurs för oss. Engagerade föräldrar blir till stor hjälp för oss vid alla evenemang och träffar som vi genomför med spelarna och i föreningen. Denna avlastning gör att våra ledare kan koncentrera sig mer på spelarna och deras utveckling. Så vi ser framemot att du/ni som föräldrar engagerar dig/er i Hyllie IK. Bland annat finns det krav på deltagande i föreningens caféverksamhet. Vi har också några regler som gäller för föräldrar i HIK: Instruera aldrig spelare under match såvida du inte blir ombedd av tränaren att göra det. Ge beröm istället för att vara felsökare. Endast beröm kan ge barn och ungdomar självförtroende att fortsätta utvecklas. Stöd ditt och andras barn både i med och motgång. Tala aldrig illa om tränaren, domaren eller motståndare. Även föräldrar representerar vår förening, uppträd alltid med respekt för detta. Alla föräldrar åläggs att hjälpa till i föreningens caféverksamhet enligt arbetsschema Föräldrar ska hjälpa till med transport till och från matcher. Meddela alltid om ert barn har någon sjukdom, handikapp, allergi eller diagnos som tränare/ledare bör få veta. SKÅNES FOTBOLLFÖRBUNDS 9 BUDORD TILL ALLA FOTBOLLSFÖRÄLDRAR. 1. Följ med på träningen och matcher. Ditt barn sätter värde på det. 2. Håll dig lugn vid sidlinjen. Med avstånd till ledare och spelare. 3. Uppehåll dig längs ena sidlinjen. Med avstånd till ledare och spelare. 4. Respektera ledarens beslut. Var positiv och stöttande. 5. Respektera domarens beslut. Se domaren som en vägledare. 6. Skapa god stämning vid match/träning. 7. Fråga barnen om matchen var kul och spännande. Fråga ALDRIG efter resultat. 8. Stöd föreningen i dess arbete. Din insats blir värdesatt. Inte minst av ditt barn 9. Kom Ihåg! Att det är ditt barn som spelar fotboll inte du.

8 I vårt ansvarstagande ingår inte bara fotbollssatsningen utan även skolarbetet. Alla spelare kan inte bli fotbollsproffs. Även om det är vår förhoppning att alla ska nå sina drömmars mål, vet vi att det är omöjligt att alla lyckas. Skolarbetet får därför aldrig påverkas negativt av fotbollsintresset. Men alla kan kombinera fotbollsspelandet med ett bra skolarbete. Det handlar ofta bara om en bra planering. Vi som förening stöttar även Ungdom mot Rasism. Våga ge rasismen Rött kort. Att man ska visa civilkurage och våga säga ifrån om någon trakasseras. Att man respekterar varandra och behandla andra som man själv vill bli behandlad Att vi i vårt lag stöttar varandra på och utanför planen. Tar tydligt avstånd från rasism och trakasserier Att använda ett schyst språk Att använda ett bra kroppsspråk Att vi ska ha en positiv attityd både på och utanför plan Att vi ska peppa varandra. Att alla ska vara välkomna Att man i vårt lag vågar agera mot rasism Att man i vårt lag har en öppen diskussion om rasism och trakasserier Att man ska ge alla en chans

9 Spelare i Hyllie IK. Som spelare i HIK kräver vi att du uppträder på ett sportsligt och kamratligt sätt. Dessa regler gäller för alla spelare inom HIK. Kom i tid till träning och match. Från och med 10 år ska du alltid meddela tränaren/ledaren om du inte kan komma. Ha alltid med rätt utrustning för träning och match såsom fotbollsskor, benskydd och vattenflaska. Har du feber, kraftig förkylning eller annan sjukdom som kan förvärras av idrottsaktivitet skal du inte träna eller spela match. Meddela tränare/ledare så tidigt som möjligt att du inte kan delta. Använd ett vårdat språk i samband med träning och matcher. Noll tolerans Uppmuntra istället för att kritisera var positiv och beröm dina lagkamrater så att de kan utvecklas och ha roligt! Sträva efter att bli bättre på varje träning! Gör alltid ditt bästa för laget och för att få medspelarna att bli bättre! Fokusera på ditt eget spel istället för att kritisera domslut. Tala aldrig illa om andra föreningar eller om spelare och ledare från andra föreningar. Som spelare representerar du vår förening, uppträd alltid med respekt för detta. Hjälp till att hålla vår idrottsanläggning snygg, plocka alltid upp skräp efter dig. Se till att ha roligt! Mindre överträdelser mot dessa regler markeras med tillrättavisning. Allvarligare eller återkommande överträdelser ska diskuteras med föräldrar och UA detta kan leda till avstängning från träning och/eller matcher. Betald medlemsavgift är krav för träning och match. Samtliga spelare ska ha genomgått domarutbildning vid 14 års ålder. Tränare/ledare i Hyllie IK Ledare och tränare rekryteras ofta ibland föräldrar och familj till barnen/ungdomar i klubben, men så klart välkomnar vi externa/utomstående tränare. Från och med P/F 13 extern/utomstående tränare som huvudansvarig. Alla tränare och ledare erbjuds utbildning både internt och externt.

10

11 P/F Fotbollsskolan 8 år Starten på ett livslångt intresse för fotboll. Träningen ska bestå av lek och glädje. Det ska vara roligt att gå till träningen. Internturneringar (5-manna) för 5-6 åringar. 7 åringarna spelar då och då i någon 5-manna turnering. För att prova på att spela match. From: 8 år bildar man ett eget lag och spelar 5-manna matcher. Alla som tränar regelbundet ska få spela match. Detta gäller även under inomhussäsongen. Prova olika platser i laget. Man spelar enligt principen

12 P/F 9 år. Den gyllen åldern att träna teknik och detta ska prioriteras på alla träningspass. Med mycket spelövningar där man använder de olika teknikerna. Kamratskap ska betonas och resultat tonas ner och prestation ska prioriteras. Alla som tränar regelbundet ska få spela match. (Även inomhus och cuper) Prova olika platser i laget. Rekommendation är max 12 spelare per match. (Det optimala är 10 spelare) Stävan är att alla ska spela lika mycket när det är match. Rekommendationen är att vi spelar Alla lag inom åldersgruppen spelar i samma serienivå. P/F 10 år. Fortfarande prioritering av teknik träning och att man använder spelövningar för att göra tekniken funktionell. Alla som tränar regelbundet ska få spela match. (Även inomhus och cuper) Prestation är fortfarande prioritet 1, där spelarna får lov att fatta egna beslut. Prova olika platser i laget och fortfarande är det som gäller. Alla lag inom åldersgruppen spelar i samma serienivå. I denna åldern startar under hösten även Hyllie IK:s Spelaren i Fokus A. Hyllie Akademi: Vänder sig till barn som vill spela fotboll oftare än andra. Där träningsnärvaron styr deltagandet i Akademin. Se hemsidan. B. Spelare som kommit längre i sin utveckling erbjuds (Spelförståelse, Teknik och Mottagliga för instruktion) att träna ett pass i veckan med äldre åldersgrupp.

13 P/F 11 Teknik träningen mer och mer mot det funktionell (Matchlikt) Alla som tränar och är fokuserade på träningen ska få spela match. (Även inomhus och cuper) Jobba med lagkänslan. Alla spelare får och kan påverka. Rekommendationen är Max 10 spelare per match för att få mycket speltid. Prova olika platser i laget och fortfarande är det som gäller. Alla lag inom åldersgruppen spelar i samma serienivå. Spelaren i fokus fortsätter med Akademin och uppflyttning. Samt att vi böjar med SU träning (6 spelare som kommit längst i sin utveckling) 6 gånger per år ihop med P/F12 P/F 12 Sista året med 7-manna och tabell lösa serier. Alla som tränar regelbundet, är seriösa och fokuserade när det är träning ska få spela match. (Inte bara vara där) Max 10 spelare per match för att få mycket speltid gäller. Nivå indelad matchning: Där vi anmäler lagen i olika serienivåer baserat på spelarnas utveckling. Dessa lagsammansättningar är inte det samma som permanenta trupper. Spelarna kan komma att vandra mellan de olika lagen beroende på utveckling. Spelaren i fokus fortsätter: Akademin, Uppflyttning och SU. Målvaktsträning 1 x i veckan. Efter höstseriens sista match börjar vi jobba med 11-manna och ser till att spela många matcher.

14 P/F 13 Nu är det 11-mannafotboll som gäller. Detta gör att ytorna man ska behärska blir så mycket större och man får tänka annorlunda. Kvalitén på den individuella spelaren får större betydelse. Detta gör också att spelaren mer och mer kommer att specialisera sig på sin position. Och man måste få träning i denna roll. ( Individuellt i träning och match ) Tempot ökar på träning och match detta ställer högre krav på spelaren och deras inställning och intresse för att förbättra sig. Inte bara vara där. Spelaren i fokus fortsätter genom uppflyttning och så tillkommer SU Träningar. (Tränarens ansvar att motivera spelarna till detta) När det gäller själva spelet har man här två alternativ att välja mellan eller Se Hyllie IK:s manual för 11-mannaspel. ( Väljer man så spelar man som 14 åringar ) Målvaktsträning 1 x i veckan. Träning 3 x i veckan. Som huvudansvarig tränare inga föräldratränare. P/F Större krav på spelarnas inställning till träning och match. Spelarnas individuella träning bygger på position i laget. Spelare som kommit längre i sin utveckling ska stimuleras genom att flyttas upp. Spelsystem: 14 år se 13 års. From 15 gäller vilka spelar typer man har och så väljer man spelsystem efter detta enligt modellerna el Målvaktsträning 1 x i veckan. Träning 3 x i veckan. From 14 år är målsättningen att spela i Skåneserien och man deltar i DM och turneringar som t ex Gothia Cup kan komma ifråga. Som huvudansvarig tränare inga föräldratränare.

15 P Sista två åren som ungdomsspelare. Nu ska spelarna skolas in för spel på Junior och seniornivå. Tempot på träningar och match ska vara högt. Spelare som kommit långt i sin utveckling ska träna/spela med juniorlaget eller seniorlaget. Träning 3 x i veckan. Målvaktsträning 1 x i veckan. Man deltar i DM och målsättningen är att spela i Skåneserien och om möjlighet finns, kvala som P16 till U17 Div.1 Södra Götaland. (Detta kval ska vi se som ett led i spelarutbildningen) Som huvudansvarig tränare inga föräldratränare. Övrigt: Om inte det finns en möjlighet för att spela i en U17 serie kommer dessa spelare att automatiskt att flyttas upp i Juniorlaget/U19

16 F Här är man nu aktuell för Damlaget alt. Dam U Detta innebär att tjejernas inskolning till spel på Seniornivå är kortare än på pojksidan. Så klart måste man då vara medveten om den fysiska statusen på tjejerna och vara mycket noggrann i sin tränings- och matchplanering för att i största möjliga mån undvika skador. Om möjligt ska man spela DM för F16.

GEMENSKAP GLÄDJE STOLTHET PRESTATION

GEMENSKAP GLÄDJE STOLTHET PRESTATION GEMENSKAP GLÄDJE STOLTHET PRESTATION Hyllie IK:s Policy Gröna Tråden bygger på de tre grundstenar framtagna för verksamheten 2016 samt på Svenska FF:s Spela, Lek och Lär. (Svensk barn- och ungdomsfotbollens

Läs mer

Blå tråden är framtagen för att.

Blå tråden är framtagen för att. BLÅ TRÅDEN Uppdatering 2014-15 Blå tråden är framtagen för att. Ha en gemensam plattform att arbeta efter. Man får kontinuitet i verksamheten. Man får ett större samarbete mellan lagen och föreningen En

Läs mer

Välkommen till Haverdal IF

Välkommen till Haverdal IF Välkommen till Haverdal IF Riktlinjer för ungdomsverksamheten Våra riktlinjer är en del i vår strävan att vara tydliga med vad vi vill från föreningen, men ska också vara ett stöd för dig som ledare, förälder

Läs mer

Sammanfattning Kvarnby IK Nya Blå Tråden. Kvarnby IK mål, vision och värdegrunder

Sammanfattning Kvarnby IK Nya Blå Tråden. Kvarnby IK mål, vision och värdegrunder Sammanfattning Kvarnby IK Nya Blå Tråden Nedan följer en kort summering av Kvarnby IKs Nya Blå Tråden. Under innehållsförteckningen i den totala Blå Tråden kan du se var du kan läsa mer om varje område.

Läs mer

Bara GIF UNGDOMSPOLICY

Bara GIF UNGDOMSPOLICY Bara GIF UNGDOMSPOLICY Vår ungdomspolicy är ett levande dokument som vi vill att alla Bara GIF:s medlemmar ska ta del av. Vi är en ideell förening och är helt beroende av ideella insatser. Vi ser dokumentet

Läs mer

Grebbestads Idrottsförening

Grebbestads Idrottsförening Grebbestads Idrottsförening Barn- och Ungdomsfotboll Policy Föräldraguide GIF's Röda Trådar Grebbestads IF www.grebbestadsif.se e-mail: info@grebbestadsif.se Bryggerigatan 15B Tel. 0525-106 63 Bankgiro

Läs mer

Lagträff Spånga IS Fotboll. P01 Bas

Lagträff Spånga IS Fotboll. P01 Bas Lagträff Spånga IS Fotboll P01 Bas Vad ska vi prata om? 1. Presentera oss för varandra 2. SvFF och Spångamodellen 3. Lag och lagindelning 4. Spelsystem spelidé färdigheter 5. Träningsupplägg som stöder

Läs mer

STAFFANSTORPS GIF Ungdomspolicy

STAFFANSTORPS GIF Ungdomspolicy STAFFANSTORPS GIF Ungdomspolicy Vår ungdomspolicy är ett levande dokument som vi vill att alla tränare, ledare, spelare och föräldrar ska ta del av. Vi är en ideell förening och är helt beroende av ideella

Läs mer

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet BLÅ TRÅ DEN IK Viljan Strängnäs Inledning IK Viljan Strängnäs bildades 1914 och är en fotbollsförening i centrala Strängnäs. Föreningens ambition är att ge alla barn och ungdomar som vill möjligheten att

Läs mer

IF ÖRNENS VÄRDEGRUND FÖR BARN & UNGDOMS-FOTBOLL

IF ÖRNENS VÄRDEGRUND FÖR BARN & UNGDOMS-FOTBOLL 2013 IF ÖRNENS VÄRDEGRUND FÖR BARN & UNGDOMS-FOTBOLL Målet är enligt IF Örnens värdegrund att erbjuda fotboll som en positiv och meningsfull sysselsättning, så att alla som vill, oavsett förutsättningar

Läs mer

KIF ÖREBRO DFF RIKTLINJER

KIF ÖREBRO DFF RIKTLINJER KIF ÖREBRO DFF RIKTLINJER Den röda tråden inom breddverksamheten BARN- OCH UNGDOMSFOTBOLLEN BÖR I FÖRSTA HAND SE TILL ATT ALLA FÅR MÖJLIGHET ATT SPELA FOTBOLL I DEN UTSTRÄCKNING DE VILL, UPPLEVA GLÄDJE

Läs mer

LB07 modellen. Vi tar avstånd från all form av kränkningar, våld och rasism. Vår värdegrund bygger på hörnstenarna; Utbildning Utveckling Ansvar.

LB07 modellen. Vi tar avstånd från all form av kränkningar, våld och rasism. Vår värdegrund bygger på hörnstenarna; Utbildning Utveckling Ansvar. LB07 modellen Förord En förening ska alltid ha en strategi för framtiden, som binder ihop dagens situation med morgondagens. Det är viktigt eftersom verkligheten ständigt ändras. Vi erbjuder barn och unga

Läs mer

TRÅDEN GRÖNA. Mål och riktlinjer för barn- och ungdomsverksamheten i Sandareds IF och Sjömarkens IF

TRÅDEN GRÖNA. Mål och riktlinjer för barn- och ungdomsverksamheten i Sandareds IF och Sjömarkens IF TRÅDEN GRÖNA Mål och riktlinjer för barn- och ungdomsverksamheten i Sandareds IF och Sjömarkens IF Reviderad 2012-02-15 Jerry Carlsson Utvecklingsansvarig Mål och riktlinjer för barn- och ungdomsverksamheten!

Läs mer

Gröna tråden. Policydokument för Grönahögs IK En förening i Utveckling. (Rev. A )

Gröna tråden. Policydokument för Grönahögs IK En förening i Utveckling. (Rev. A ) Gröna tråden Policydokument för Grönahögs IK En förening i Utveckling (Rev. A 2012 11 16) Innehållsförteckning Introduktion... 3 Värdegrunder, Moral och Etik... 3 Svenska Fotbollförbundet... 3 Grönahögs

Läs mer

Ledarguiden IS Halmia Ungdom 4-19 år

Ledarguiden IS Halmia Ungdom 4-19 år Ledarguiden IS Halmia Ungdom 4-19 år 1. Klubbens historia 1907 Idrottssällskapet Halmia bildas den 16 juni. 1912 Halmstad IF besegras med 5-3 1914 Första utländska matchen mot Köpenhamn 1924 IS Halmia

Läs mer

Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän Så spelar vi 5 mot

Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän Så spelar vi 5 mot Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän Så spelar vi 5 mot 5 2017 Bohusfotbollen fotboll för alla BUK 2017 utgåva 1 Sida 1 Möjligheter till fler planer Flera får spela mer Roligare med mer bollkontakt Spela,

Läs mer

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet BLÅ TRÅ DEN Inledning bildades 1914 och är en fotbollsförening i centrala Strängnäs. Föreningens ambition är att ge alla barn och ungdomar som vill möjligheten att spela fotboll i IK Viljan. En bred verksamhet

Läs mer

Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän Så spelar vi 5-mannafotboll

Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän Så spelar vi 5-mannafotboll Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän Så spelar vi 5-mannafotboll Bohusfotbollen fotboll för alla utg 2 mars 2015 Sida 1 Möjligheter till fler planer Flera får spela mer Roligare med mer bollkontakt Spela,

Läs mer

BARN & UNGDOMS- POLICY

BARN & UNGDOMS- POLICY BARN & UNGDOMS- POLICY Laholms Fotbollsklubb 2015 Förord Denna policy har upprättats och antagits av ungdomssektionens styrelse, och till sin hjälp har det funnits en arbetsgrupp med ledare från ett antal

Läs mer

SÅ SPELAR VI 11 MOT 11-FOTBOLL I STOCKHOLM FLICKOR OCH POJKAR ÅR

SÅ SPELAR VI 11 MOT 11-FOTBOLL I STOCKHOLM FLICKOR OCH POJKAR ÅR SÅ SPELAR VI 11 MOT 11-FOTBOLL I STOCKHOLM FLICKOR OCH POJKAR 15-19 ÅR Bakgrund Vid Svenska Fotbollförbundets representationsmöte 2017 beslutades att nya nationella spelformer ska införas. Från och med

Läs mer

Mål för barn- och ungdomslag

Mål för barn- och ungdomslag LEDARPÄRM 2014 Mål för barn- och ungdomslag Kågedalens AIF:s barn- och ungdomsfotboll ska genom välorganiserad verksamhet bereda plats till alla barn och ungdomar som vill spela fotboll. Dessutom stimulera

Läs mer

Skurups AIF s policyplan för ungdomsfotboll

Skurups AIF s policyplan för ungdomsfotboll Skurups AIF s policyplan för ungdomsfotboll Policyplanen är en tydlig riktlinje gällande ungdomsfotbollen i Skurups AIF. Den ska fungera som ett stöd och förhållningssätt för alla som är delaktiga i verksamheten

Läs mer

Hallstahammars SK FOTBOLL. Policy

Hallstahammars SK FOTBOLL. Policy Hallstahammars SK FOTBOLL Policy Denna policy är tänkt som ett stöd för alla som deltar i klubbens verksamhet. Vid tveksamheter bör ledare, spelare, föräldrar och övriga funktionärer ta kontakt med styrelsen

Läs mer

DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT

DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT VÄRDEGRUND OCH MÅLSÄTTNING FÖRENINGEN Dunkers IF bedriver fotboll för tjejer i alla åldrar med värdegrunder som kamratskap, glädje och utveckling. Ledarskapets röda

Läs mer

Blå/Vita tråden - Verksamhetsfilosofi för IFK VÄSTERVIK

Blå/Vita tråden - Verksamhetsfilosofi för IFK VÄSTERVIK Blå/Vita tråden - Verksamhetsfilosofi för IFK VÄSTERVIK IFK Västervik har som målsättning att alla i föreningen ska känna glädje och samhörighet både på och utanför fotbollsplanen. För att vi som tillhör

Läs mer

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01-

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Allmänt Rockneby IK Ungdom ska bedriva fotbollsverksamhet så att den utvecklar människor på ett positivt sätt. Det gäller såväl fysiskt som psykiskt, socialt

Läs mer

Lönsboda Gymnastik & Idrottsförening. Ungdomspolicy

Lönsboda Gymnastik & Idrottsförening. Ungdomspolicy Lönsboda Gymnastik & Idrottsförening Ungdomspolicy Inledning Detta dokument beskriver LGIFs syn på hur barn- och ungdomsfotbollen ska bedrivas och ska fungera som ett stöd för ledare, spelare och föräldrar.

Läs mer

Vara spelare i Åkarps IF

Vara spelare i Åkarps IF Vara spelare i Åkarps IF Som spelare i Åkarps IF skall man ha följande Man skall ha kul när man tränar Man skall leka, röra sig, dribbla, utmana, göra mål, jubla etc. Man skall tänka på Att vara koncentrerad

Läs mer

Barn och ungdomsfotbollens värdegrund

Barn och ungdomsfotbollens värdegrund Barn och ungdomsfotbollens värdegrund Bygger på att : barn och ungdomar skall ha roligt och idrotta på sina egna villkor Fotbollen skall vara tillgänglig för alla och aktivt bidra till samhällsnyttiga

Läs mer

Fotbollsfilosofi Eskilstuna City FK

Fotbollsfilosofi Eskilstuna City FK Fotbollsfilosofi Eskilstuna City FK För att nå våra målsättningar utvecklar vi och arbetar med en fotbollsfilosofi där viljan att spela underhållande fotboll, ha ett stort bollinnehav, ha ett bra passningsspel

Läs mer

Fjugesta IF:s policy för ungdomsfotboll V 5

Fjugesta IF:s policy för ungdomsfotboll V 5 Barn och ungdomspolicy Fjugesta IF:s policy för ungdomsfotboll V 5 Målsättning och riktlinjer för Fjugesta IF:s ungdomsfotboll Vi strävar efter Att skapa god kamratskap skall ske genom gemensamma aktiviteter

Läs mer

Barn- och ungdomsfotboll i Hälsingland. Så spelar vi 7-mannafotboll

Barn- och ungdomsfotboll i Hälsingland. Så spelar vi 7-mannafotboll Barn- och ungdomsfotboll i Hälsingland Så spelar vi 7-mannafotboll 1 Jämnare matcher Roligare och bättre spel Alla skall få vara med Spela, lek och lär är mottot för all barn- och ungdomsfotboll. I 7-mannafotbollen

Läs mer

Barn- och ungdomsfotboll i Hälsingland Så spelar vi 5-mannafotboll

Barn- och ungdomsfotboll i Hälsingland Så spelar vi 5-mannafotboll (Uppdaterat 25 april 2016) Barn- och ungdomsfotboll i Hälsingland Så spelar vi 5-mannafotboll Jämnare matcher Roligare och bättre spel Alla skall få vara med Spela, lek och lär är mottot för all barn-

Läs mer

Reymersholms IK. Gröna Tråden. Föreningens syfte, vision, värderingar och målsättningar för verksamheten. Beslutad av styrelsen 25/1 2017

Reymersholms IK. Gröna Tråden. Föreningens syfte, vision, värderingar och målsättningar för verksamheten. Beslutad av styrelsen 25/1 2017 Reymersholms IK Gröna Tråden Föreningens syfte, vision, värderingar och målsättningar för verksamheten Beslutad av styrelsen 25/1 2017 1 Syfte Föreningens syfte är att bedriva verksamhet där vi: Spelar

Läs mer

- Att skapa ett livslångt fotbolls- och idrottsintresse för barn och ungdomar.

- Att skapa ett livslångt fotbolls- och idrottsintresse för barn och ungdomar. VÄRDEFULLT Verksamhet: Syftet med Söderköpings IK s ungdomsverksamhet är: - Att skapa ett livslångt fotbolls- och idrottsintresse för barn och ungdomar. - Att skapa förutsättningar för motion, rörelse

Läs mer

Barn- & ungdomspolicy Hörby FF

Barn- & ungdomspolicy Hörby FF Barn- & ungdomspolicy Hörby FF Så många som möjligt så länge som möjligt Utgåva 1: 2016-10-01 Gemensamma värdegrunder för lagledare, tränare, föräldrar, barn och ungdomar 1 1. Dokumentets syfte Hörby FF:s

Läs mer

Det här tycker tjejerna:

Det här tycker tjejerna: Vilka är vi? Det här tycker tjejerna: Viggans Superlag! Världens bästa tjejlag! Viggan = Bäst! Viggans vinnartjejer! Viggans världsbästa tjejer! Viggans bästa tjejer! Viggans grymmaste spelare! Viggan

Läs mer

Furulunds IK. Föreningspolicy 2009-03-01

Furulunds IK. Föreningspolicy 2009-03-01 Furulunds IK Föreningspolicy 2009-03-01 Innehåll Vision och målsättning Värdegrunder och Ledstjärnor Fairplay Ledarskap Träningar & matcher Utbildning Talangutveckling Föräldrarollen Vision och målsättning

Läs mer

SÅ SPELAR VI 9 MOT 9-FOTBOLL I STOCKHOLM FLICKOR OCH POJKAR ÅR

SÅ SPELAR VI 9 MOT 9-FOTBOLL I STOCKHOLM FLICKOR OCH POJKAR ÅR SÅ SPELAR VI 9 MOT 9-FOTBOLL I STOCKHOLM FLICKOR OCH POJKAR 13-14 ÅR Bakgrund Vid Svenska Fotbollförbundets representationsmöte 2017 beslutades att nya nationella spelformer ska införas. Från och med 1

Läs mer

Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän Så spelar vi 9-mannafotboll

Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän Så spelar vi 9-mannafotboll Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän Så spelar vi 9-mannafotboll Bohusfotbollen fotboll för alla BFF 2015 utg. 1 Sida 1 Lagom stor plan Lagom många spelare Bättre och mer utvecklande spel Spela, lek och

Läs mer

Karlskrona AIF barn- och ungdomspolicy

Karlskrona AIF barn- och ungdomspolicy Sida 1 (8) Karlskrona AIF barn- och ungdomspolicy gemensamma värdegrunder för såväl lagledare, tränare, föräldrar, barn och ungdomar Sida 2 (8) Barns och ungdomars fotbollsspel bygger på att - de ska ha

Läs mer

Barn & ungdoms policy

Barn & ungdoms policy Barn & ungdoms policy 2010 Inledning Denna gemensamma policy är framtagen för att tydliggöra samarbetet mellan Grums IK FK och Slottsbrons IF, hädanefter kallade Grums/Slottsbron. Policyn visar föreningarnas

Läs mer

Måldokument för Hittarps IK:s verksamhet

Måldokument för Hittarps IK:s verksamhet Måldokument för Hittarps IK:s verksamhet Hittarps IK är en fotbolls- och gymnastikförening med lokal förankring i Laröd, Hittarp och Domsten. Föreningen står för: God klubbkänsla och kamratskap Engagerade

Läs mer

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01-

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Allmänt Rockneby IK Ungdom ska bedriva fotbollsverksamhet så att den utvecklar u på ett positivt sätt. Det gäller såväl fysiskt som psykiskt, socialt och kulturellt.

Läs mer

Värdegrund. För oss i Degerfors IF är alla viktiga oavsett roll och vi sätter alltid föreningen främst i både med- och motgång.

Värdegrund. För oss i Degerfors IF är alla viktiga oavsett roll och vi sätter alltid föreningen främst i både med- och motgång. Värdegrund VÄRDEGRUND DEGERFORS IF I Degerfors IF erbjuder vi glädje och utveckling Glädje är en viktig del av verksamheten och skapar en förutsättning till ett livslångt fotbollsintresse. I Degerfors

Läs mer

Den lilla klubben med det stora hjärtat!

Den lilla klubben med det stora hjärtat! Den lilla klubben med det stora hjärtat! Syfte Syfte med denna ledarguide är att ge riktlinjer och stöd till dem som är berörda av vår verksamhet. Vision Fotboll för alla! Getinge IF:s vision är att ha

Läs mer

Börje UFO Spelarutbildningsplan

Börje UFO Spelarutbildningsplan Börje UFO Spelarutbildningsplan Alla barn och ungdomar i Börje med omnejd ska ges chansen att spela fotboll. Fotbollen ska vara rolig och utvecklande, oavsett ålder och kunskapsnivå. Fotbollslek, 6 år

Läs mer

Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän. Så spelar vi 7-mannafotboll. Bohusfotbollen fotboll för alla 2016 Sida 1

Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän. Så spelar vi 7-mannafotboll. Bohusfotbollen fotboll för alla 2016 Sida 1 Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän Så spelar vi 7-mannafotboll Bohusfotbollen fotboll för alla 2016 Sida 1 Jämnare matcher Roligare och bättre spel Alla skall få vara med Spela, lek och lär är mottot

Läs mer

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden IFK VÄRSÅS Blåvita tråden - för framtiden Reviderad 070214 Reviderad 141207 Innehåll Föreningsidé och målsättning...2 Verksamhetsidé... 3 Barn/Ungdom... 3 Spelarutbildningsmatris... 4 Spelaransvar...5

Läs mer

Barn- och ungdomsfotboll i Hälsingland Så spelar vi 7-mannafotboll

Barn- och ungdomsfotboll i Hälsingland Så spelar vi 7-mannafotboll (Uppdaterat 5 maj 2015) Barn- och ungdomsfotboll i Hälsingland Så spelar vi 7-mannafotboll Jämnare matcher Roligare och bättre spel Alla skall få vara med Spela, lek och lär är mottot för all barn- och

Läs mer

Policy. Möjligheternas förening Ope Idrottsförening

Policy. Möjligheternas förening Ope Idrottsförening Policy Möjligheternas förening Ope Idrottsförening POLICY MÖJLIGHETERNAS FÖRENING Kamratskap Trygghet Glädje Gemenskap Fotboll Efter egen förmåga Stärkt självkänsla Lek Inledning Ope IF är en av norrlands

Läs mer

Den vinröda tråden Näsets SK Nä

Den vinröda tråden Näsets SK Nä Den vinröda tråden Vision och målsättning Vision Näset är en förening för alla som vill träna och spela fotboll. Vi välkomnar både killar och tjejer, så väl barn, ungdom och seniorer, både bredd och topp.

Läs mer

DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT

DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT VÄRDEGRUND OCH MÅLSÄTTNING FÖRENINGEN Dunkers IF bedriver fotboll för tjejer i alla åldrar med värdegrunder som kamratskap, glädje och utveckling. Ledarskapets röda

Läs mer

Spelform 3 mot 3 Spelform 5 mot 5 Spelform 7 mot 7 Spelform 9 mot 9 Spelform 11 mot 11 Fotbollens spela lek och lär

Spelform 3 mot 3 Spelform 5 mot 5 Spelform 7 mot 7 Spelform 9 mot 9 Spelform 11 mot 11 Fotbollens spela lek och lär Spelform 3 mot 3 Spelform 5 mot 5 Spelform 7 mot 7 Spelform 9 mot 9 Spelform 11 mot 11 Fotbollens spela lek och lär Spelarutbildningsplan 6-7 år Spelform 3 mot 3 Svensk fotboll Ca 500 000 spelare Ca 3000

Läs mer

Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland Så spelar vi 5-mannafotboll

Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland Så spelar vi 5-mannafotboll Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland Så spelar vi 5-mannafotboll Västgötafotbollen fotboll för alla 2015 utg. 1 Sida 1 Möjligheter till fler planer Flera får spela mer Roligare med mer bollkontakt

Läs mer

Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän Så spelar vi 9 mot

Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän Så spelar vi 9 mot Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän Så spelar vi 9 mot 9 2017 Bohusfotbollen fotboll för alla BFF 2017 utg. 1 Sida 1 Lagom stor plan Lagom många spelare Bättre och mer utvecklande spel Spela, lek och lär

Läs mer

Pojkar 04 Lagdokument säsongen 2015

Pojkar 04 Lagdokument säsongen 2015 Pojkar 04 Lagdokument säsongen 2015 1. Inledning Detta dokument är en programförklaring som skall gälla för samtliga spelare, tränare och föräldrar involverade i Knivsta IK-P04 säsongen 2015. Syftet med

Läs mer

Oranga-tråden. Policydokument för Torns IF. En förening i utveckling

Oranga-tråden. Policydokument för Torns IF. En förening i utveckling Oranga-tråden Policydokument för Torns IF En förening i utveckling (Rev. A 2012-08-20) Innehållsförteckning Introduktion... 3 Värdegrunder, Moral och Etik... 3 Svenska Fotbollförbundet... 3 Torns IF:s

Läs mer

Att starta ett lag i föreningen

Att starta ett lag i föreningen Att starta ett lag i föreningen Att starta ett lag Grattis, det är dags att starta ett nytt lag! I din hand håller du nu ett kompendium som ska vara ett stöd för er som ska starta upp ett nytt lag. Även

Läs mer

Åre SLK Fotboll. Klubben för ALLA! Klubbpolicy

Åre SLK Fotboll. Klubben för ALLA! Klubbpolicy Åre SLK Fotboll Klubben för ALLA! Klubbpolicy Fotboll Att spela fotboll innebär att du är med i världens största idrott. Fotboll spelas över hela världen och själva bollen är kanske världens populäraste

Läs mer

Orange Svarta Tråden

Orange Svarta Tråden Orange Svarta Tråden Innehåll Rubrik Sida Vision 3 Övergripande mål 4 Regler 5 Fair play 6 Drog- och dopingpolicy 7 Kost och hälsa 8 Trafiksäkerhet 9 Ansvar 10-11 Mål för åldersgrupper 12-15 Vår Vision

Läs mer

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden IFK VÄRSÅS Blåvita tråden - för framtiden Reviderad 070214 Reviderad 141207 Reviderad 160309 Innehåll: Föreningside och målsättning Verksamhetside Spelaransvar Ungdomar Spelarutbildningsmatris Tränare-/ledaransvar

Läs mer

Att leva våra värderingar.

Att leva våra värderingar. Att leva våra värderingar. Västerhaninge IF, föreningen där alla vill vara medlemmar. Hej! Vad kul att du hittade till vår förening! Här kommer du att trivas. Västerhaninge Idrottsförening vill finnas

Läs mer

SÅ SPELAR VI 7 MOT 7-FOTBOLL I STOCKHOLM FLICKOR OCH POJKAR ÅR

SÅ SPELAR VI 7 MOT 7-FOTBOLL I STOCKHOLM FLICKOR OCH POJKAR ÅR SÅ SPELAR VI 7 MOT 7-FOTBOLL I STOCKHOLM FLICKOR OCH POJKAR 10-12 ÅR Bakgrund Vid Svenska Fotbollförbundets representationsmöte 2017 beslutades att nya nationella spelformer ska införas. Från och med 1

Läs mer

SÅ SPELAR VI 5 MOT 5-FOTBOLL I STOCKHOLM FLICKOR OCH POJKAR 8-9 ÅR

SÅ SPELAR VI 5 MOT 5-FOTBOLL I STOCKHOLM FLICKOR OCH POJKAR 8-9 ÅR SÅ SPELAR VI 5 MOT 5-FOTBOLL I STOCKHOLM FLICKOR OCH POJKAR 8-9 ÅR Bakgrund Vid Svenska Fotbollförbundets representationsmöte 2017 beslutades att nya nationella spelformer ska införas. Från och med 1 januari

Läs mer

Barnkonventionen Barnrättsperspektiv Barns behov. Fotbollens spela, lek och lär. Praktik

Barnkonventionen Barnrättsperspektiv Barns behov. Fotbollens spela, lek och lär. Praktik Barnkonventionen Barnrättsperspektiv Barns behov Fotbollens spela, lek och lär Praktik Peter Brusvik Utbildningsavdelningen Inriktning barn och ungdomsfotboll Spelarutbildning Tränarutbildning Projekt

Läs mer

Riktlinjer för Ledare Spelare & Föräldrar

Riktlinjer för Ledare Spelare & Föräldrar Riktlinjer för Ledare Spelare & Föräldrar Bildad 1997-01-01 Ledare Föreningens ledare är det viktigaste verktyget för utvecklingen av föreningens fotbollsverksamhet. För att fotbollsverksamheten ska leda

Läs mer

Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland. Så spelar vi 9 mot 9. Utifrån SvFF:s NATIONELLA SPELFORMER

Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland. Så spelar vi 9 mot 9. Utifrån SvFF:s NATIONELLA SPELFORMER Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland Så spelar vi 9 mot 9 Utifrån SvFF:s NATIONELLA SPELFORMER Lagom stor plan Lagom många spelare Bättre och mer utvecklande spel Spela, Lek och Lär är mottot för all

Läs mer

Genom detta Certifikat förbinder sig. 1. Gruppens lag i S:t Eriks-cupen skall följa Stockholmsfotbollens "Spel- och Startgaranti" (Bilaga 1).

Genom detta Certifikat förbinder sig. 1. Gruppens lag i S:t Eriks-cupen skall följa Stockholmsfotbollens Spel- och Startgaranti (Bilaga 1). INLEDNING följer Stockholms Fotbollförbunds och Svenska Fotbollförbundets långsiktiga arbete för att tillsammans med sina medlemsföreningar utveckla Stockholms ungdomsfotboll. Riktlinjer och ledstjärnor

Läs mer

FC Rosengårds fotbollspolicy. Information till ledare

FC Rosengårds fotbollspolicy. Information till ledare FC Rosengårds fotbollspolicy Information till ledare Den bästa fotbollsutbildningen Vi på FC Rosengård är glada att du vill vara ledare i vår klubb. Vår målsättning är att ge barn den bästa fotbollsutbildningen.

Läs mer

Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland. Så spelar vi 3 mot 3. Utifrån SvFF:s NATIONELLA SPELFORMER

Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland. Så spelar vi 3 mot 3. Utifrån SvFF:s NATIONELLA SPELFORMER Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland Så spelar vi 3 mot 3 Utifrån SvFF:s NATIONELLA SPELFORMER Möjligheter till fler planer Flera får spela mer Roligare med mer bollkontakt och högre aktivitet Spela,

Läs mer

Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland. Så spelar vi 3 mot 3. Utifrån SvFF:s NATIONELLA SPELFORMER

Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland. Så spelar vi 3 mot 3. Utifrån SvFF:s NATIONELLA SPELFORMER Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland Så spelar vi 3 mot 3 Utifrån SvFF:s NATIONELLA SPELFORMER Möjligheter till fler planer Flera får spela mer Roligare med mer bollkontakt och högre aktivitet Spela,

Läs mer

Verksamhetsplan säsongen 2017

Verksamhetsplan säsongen 2017 Roslagsbro IF U15 Verksamhetsplan säsongen 2017 1. Inledning Detta dokument är en förklaring som gäller för samtliga spelare, tränare och föräldrar involverade i Roslagsbro IF U15 Syftet med dokumentet

Läs mer

GRÖNA TRÅDEN BARN- OCH UNGDOMSFOTBOLL

GRÖNA TRÅDEN BARN- OCH UNGDOMSFOTBOLL GRÖNA TRÅDEN BARN- OCH UNGDOMSFOTBOLL Innehåll Inledning 2 Fotbollsskola 5-6 år.aktiv Start 4 P/F 7-8 år.fotbollsglädje 5 P/F 9-10 år.lära att träna 6 P/F 11-12 år..lära att träna 7 P/F 13 år.träna för

Läs mer

Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland. Så spelar vi 11 mot 11. Utifrån SvFF:s NATIONELLA SPELFORMER

Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland. Så spelar vi 11 mot 11. Utifrån SvFF:s NATIONELLA SPELFORMER Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland Så spelar vi 11 mot 11 Utifrån SvFF:s NATIONELLA SPELFORMER Bättre och mer utvecklande spel Fortsatt utbildning Inriktning mot seniorfotboll Det året man fyller

Läs mer

Delaktighet Gemenskap Respekt Glädje

Delaktighet Gemenskap Respekt Glädje Delaktighet Gemenskap Respekt Glädje Detta dokument är en del av Skara FC:s värdegrundsarbete som gäller alla ungdomsspelare, ledare och föräldrar. Dokumentet finns på Skara FC:s hemsida https://www.laget.se/skarafc/

Läs mer

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1 FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL sida 1 Vad innebär det att vara förälder till barn i Öjersjö IF? Först vill vi säga att vi är väldigt glada över att ni har valt att ge oss förtroendet

Läs mer

GREBBESTADS IF. Barn- och ungdomsfotboll. Policy Föräldraguide GIF:s röda trådar. Fastställd 2013-03-20

GREBBESTADS IF. Barn- och ungdomsfotboll. Policy Föräldraguide GIF:s röda trådar. Fastställd 2013-03-20 GREBBESTADS IF Barn- och ungdomsfotboll Policy Föräldraguide GIF:s röda trådar Fastställd 2013-03-20 Grebbestads IF Policy Barn och ungdomsfotboll Grebbestads IF erbjuder fotbollsverksamhet för att alla

Läs mer

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1 FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL sida 1 Vad innebär det att vara förälder till barn i Öjersjö IF? Först vill vi säga att vi är väldigt glada över att ni har valt att ge oss förtroendet

Läs mer

Så spelar vi 5-mannafotboll 2012

Så spelar vi 5-mannafotboll 2012 Så spelar vi 5-mannafotboll 2012 1 Möjligheter till fler planer Flera får spela mer Roligare med mer bollkontakt 5-manna utomhus och inomhus skall lära våra barn att spela fotboll på ett lekfullt sätt

Läs mer

Så spelar vi 11 mot

Så spelar vi 11 mot Så spelar vi 11 mot 11 2017 Uppdaterad: 170404 1 Mer utvecklande spel Fokus på helhet Laget samverkar för att prestera Fr.o.m. 15 år är spelarna är mogna för att spela på fullstor plan och då med mer fokus

Läs mer

Riktlinjer och Ledstjärnor för Skegrie BK:s ungdomsverksamhet

Riktlinjer och Ledstjärnor för Skegrie BK:s ungdomsverksamhet Riktlinjer och Ledstjärnor för Skegrie BK:s ungdomsverksamhet Skegrie BK ska vara det självklara valet av fotbollsklubb för byn med omnejds invånare. Fotbollen bygger på att våra barn och ungdomar ska

Läs mer

Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland Så spelar vi 11-mannafotboll

Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland Så spelar vi 11-mannafotboll Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland Så spelar vi 11-mannafotboll Västgötafotbollen fotboll för alla VFF 2015 utg. 1 Sida 1 Bättre och mer utvecklande spel Fortsatt utbildning Inriktning mot seniorfotboll

Läs mer

Föräldramöte 9/2 Pojkar 08

Föräldramöte 9/2 Pojkar 08 Föräldramöte 9/2 Pojkar 08 Ledare/ Tränare Spelare Föräldrar Träning Match Lagsponsring Försäkring Övrigt Agenda LEDARE OCH TRÄNARE Planera träningen, alla tränare tagit del av det innan träningen börjar

Läs mer

Jämnare matcher Roligare och bättre spel Alla skall få vara med

Jämnare matcher Roligare och bättre spel Alla skall få vara med Jämnare matcher Roligare och bättre spel Alla skall få vara med 7 - mannafotboll Man bör träna dubbelt så många gånger som man spelar match. Tänk på att träning är viktigare än match och att matchen är

Läs mer

Barn- och ungdomsriktlinjer och bestämmelser inom fotbollen på Åland

Barn- och ungdomsriktlinjer och bestämmelser inom fotbollen på Åland Barn- och ungdomsriktlinjer och bestämmelser inom fotbollen på Åland Vem är barn och ungdomsansvarig på förbundet? Catrin Häggblom- ÅFF:s styrelse Hur skall denna policy kommuniceras ut till medlemsföreningar,

Läs mer

Informationsbroschyr Färjestadens GoIF

Informationsbroschyr Färjestadens GoIF Informationsbroschyr Färjestadens GoIF Huvudsyftet med att spela fotboll är naturligtvis att barnen ska ha roligt. Det tycker vi i Färjestadens GoIF också, men det för även med sig andra positiva saker.

Läs mer

Axvalls IF utbildningsplan för ungdomsverksamheten

Axvalls IF utbildningsplan för ungdomsverksamheten Axvalls IF utbildningsplan för ungdomsverksamheten AIF:s utbildningsplan är framtagen av tränarrådet och godkänd av fotbollssektion samt styrelsen 080302. Axvalls IF målsättning med ungdomsverksamheten

Läs mer

Barn och ungdomsfotbollen

Barn och ungdomsfotbollen Här kan du läsa om vad vi i FC Gute vill med vår verksamhet för våra barn och ungdomar i föreningen. Det är av stor vikt att alla i föreningen känner till detta och att vi arbetar utifrån våra styrdokument.

Läs mer

Föreningen för hela familjen!

Föreningen för hela familjen! Föreningen för hela familjen! Värdegrund Harrie FF är en förening som drivs av humanistisk människosyn. Det innebär att alla individer ges möjlighet att vara delaktiga i verksamheten utifrån sina förutsättningar.

Läs mer

Så spelar vi 5 mot

Så spelar vi 5 mot Så spelar vi 5 mot 5 2017 Uppdaterad: 170401 1 Bra förutsättningar Jämna matcher Roligt och bra spel Många fotbollsaktioner Alla får vara med 5 mot 5 är på barnens villkor och skall lära dem att spela

Läs mer

Utbildning i Fair Play för deltagande lag i Färgelanda Cup

Utbildning i Fair Play för deltagande lag i Färgelanda Cup Sida 1 av 7 Allmänt Utbildning i Fair Play för deltagande lag i Färgelanda Cup Färgelanda Cup präglas av Fair Play och spelas enligt grundprinciperna i "Fotbollens Spela Lek o Lär" och "Idrotten vill".

Läs mer

Stuvsta IF sportsliga riktlinjer så många fotbollsspelare som möjligt så länge och så bra som möjligt

Stuvsta IF sportsliga riktlinjer så många fotbollsspelare som möjligt så länge och så bra som möjligt Stuvsta IF sportsliga riktlinjer så många fotbollsspelare som möjligt så länge och så bra som möjligt 1 Innehållsförteckning INLEDNING... 3 REVISIONSHISTORIK... 3 STUVSTA IF:S VÄRDEGRUNDER... 4 VISION...

Läs mer

BTK Kävlinge. Policy för verksamheten. Antagen av Styrelsen Version 1.1

BTK Kävlinge. Policy för verksamheten. Antagen av Styrelsen Version 1.1 BTK Kävlinge Policy för verksamheten Antagen av Styrelsen 2013-06-11 Version 1.1 Innehåll Inledning... 3 Värdegrund... 3 Visioner och mål... 3 Medlemskap... 3 Träning och tävling... 4 Riktlinjer för ledare

Läs mer

UNGDOMSVERKSAMHETEN I VMA IK

UNGDOMSVERKSAMHETEN I VMA IK UNGDOMSVERKSAMHETEN I VMA IK Verksamheten ska bedrivas på ett sådant sätt att.. VMA blir i stort sett självförsörjande på seniorspelare (herrar) VMA kan tävla med ett damlag också. VMA blir självförsörjande

Läs mer

Hammarby IF DFF. En förening som satsar både på Topp & Bredd

Hammarby IF DFF. En förening som satsar både på Topp & Bredd Hammarby IF DFF En förening som satsar både på Topp & Bredd Innehållsförteckning - Historik och Fakta - Organisation - Bredd & Elit - Spelar, ledar - och föräldraroller - Fotbollsstegen - Ekonomi - Marknad

Läs mer

Fotbollsplan 2015 Skogås-Trångsunds FF F03 Föräldramöte

Fotbollsplan 2015 Skogås-Trångsunds FF F03 Föräldramöte Fotbollsplan 2015 Skogås-Trångsunds FF F03 Föräldramöte 2015-03-03 1 LAGET 23 tjejer 6 Tränare, en lagledare, en kassör/materialare 2st 9-mannalag 2015 (Svår och Lätt serie) MÅLSÄTTNING Vi ska ha kul tillsammans

Läs mer

Femte utgåvan. 1 av 6

Femte utgåvan. 1 av 6 1 av 6 Röd-blåa spåret I Barkarö SK är alla fotbollskompisar Samtliga medlemmar i Barkarö SK skall i alla sammanhang bemöta kompisarna i fotbollsfamiljen - alla i vår förening, motståndare, funktionärer

Läs mer

Så spelar vi 5-mannafotboll 2014

Så spelar vi 5-mannafotboll 2014 Så spelar vi 5-mannafotboll 2014 1 Möjligheter till fler planer Flera får spela mer Roligare med mer bollkontakt 5-manna utomhus och inomhus skall lära våra barn att spela fotboll på ett lekfullt sätt

Läs mer

Barn- och ungdomsfotboll i Västmanland

Barn- och ungdomsfotboll i Västmanland Barn- och ungdomsfotboll i Västmanland Så spelar vi fotboll 11 mot 11 Version 2016-04-18 Innehållsförteckning Fotbollens spela, lek och lär... 2 Spelarutbildningsplan (SUP)... 3 Tränarutbildning... 3 Domarutbildning...

Läs mer