4 Muntlig redogörelse för kontaktmannabesök

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "4 Muntlig redogörelse för kontaktmannabesök"

Transkript

1 KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden Tid , Kl 19:00 Plats Kommunalhuset plan 2, 2:3:an Stange, Munkhättevägen 45, Tumba Ärenden Justering 1 Yttrande över remiss Ökat fokus på arbete för vissa nyanlända och avveckling av sfi-bonus 2 Muntlig information om sommarjobben 3 Muntlig information om jobbpaketet 4 Muntlig redogörelse för kontaktmannabesök 5 Redovisning av delegationsbeslut 6 Anmälningsärenden Samtliga ledamöter/ersättare i nämnden för (M), (FP), (KD) och (TUP) har gruppmöte klockan 18:30 sammanträdesdagen i anslutning till möteslokalen. Samtliga ledamöter/ersättare i nämnden för (S), (V) och (MP) har gruppmöte klockan 18:00 sammanträdesdagen i möteslokalen. Vänligen anmäl förhinder till nämndsekreterare Maria Stjernevall mail:maria.stjernevall@botkyrka.se eller Varmt välkomna! Jill Melinder Ordförande Maria Stjernevall Sekreterare

2 ORDFÖRANDEFÖRSLAG 1[1] Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden Yttrande över remiss Ökat fokus på arbete för vissa nyanlända och avveckling av sfi-bonus Förslag till beslut Arbetsmarknads- och Vuxenutbildningsnämnden tillstyrker Arbetsmarknadsdepartementets förslag om ändringar i lag om etableringsinsatser för vissa nyanlända invandrare, i lag om prestationsbaserad stimulansersättning inom utbildning i svenska för invandrare, upphävande av lag om försöksverksamhet med prestationsbaserad stimulansersättning inom utbildning i svenska för invandrare samt ändring i inkomstskattelagen. Arbetsmarknads- och Vuxenutbildningsnämnden beslutar i övrigt ställa sig bakom förvaltningens förslag och ta det som sitt eget remissvar till Arbetsmarknadsdepartementet. Sammanfattning Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsförvaltningen anser att nyttan med lagförslaget om ökat fokus på arbete för vissa nyanlända kan ifrågasättas. I remissunderlaget saknas uppgifter om hur vanligt förekommande det är att nyanlända som deltar i etableringsinsatser avvisar ett erbjudande om lämpligt arbete. Därutöver anser vi att anvisningarna för bedömningar av vilket arbete som kan vara lämpligt och godtagbara skäl för att avvisa lämpligt arbete är alltför vaga. Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsförvaltningen har inga synpunkter på förslaget om avveckling av sfi-bonus. Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsförvaltningen har samrått med socialförvaltningen i yttrandet.

3 TJÄNSTESKRIVELSE 1 [3] Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsförvaltningen Referens Lisa Alm Mottagare Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden Yttrande över remiss Ökat fokus på arbete för vissa nyanlända och avveckling av sfi-bonus Förslag till beslut Arbetsmarknads- och Vuxenutbildningsnämnden tillstyrker Arbetsmarknadsdepartementets förslag om ändringar i lag om etableringsinsatser för vissa nyanlända invandrare, i lag om prestationsbaserad stimulansersättning inom utbildning i svenska för invandrare, upphävande av lag om försöksverksamhet med prestationsbaserad stimulansersättning inom utbildning i svenska för invandrare samt ändring i inkomstskattelagen. Arbetsmarknads- och Vuxenutbildningsnämnden beslutar i övrigt ställa sig bakom förvaltningens förslag och ta det som sitt eget remissvar till Arbetsmarknadsdepartementet. Sammanfattning Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsförvaltningen anser att nyttan med lagförslaget om ökat fokus på arbete för vissa nyanlända kan ifrågasättas. I remissunderlaget saknas uppgifter om hur vanligt förekommande det är att nyanlända som deltar i etableringsinsatser avvisar ett erbjudande om lämpligt arbete. Därutöver anser vi att anvisningarna för bedömningar av vilket arbete som kan vara lämpligt och godtagbara skäl för att avvisa lämpligt arbete är alltför vaga. Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsförvaltningen har inga synpunkter på förslaget om avveckling av sfi-bonus. Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsförvaltningen har samrått med socialförvaltningen i yttrandet. Bakgrund Ökat fokus på arbete för vissa nyanlända ARBETSMARKNADS- OCH VUXENUTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Post Botkyrka kommun, Tumba Besök Munkhättevägen 45 Kontaktcenter Direkt Sms E-post Org.nr Bankgiro Fax Webb

4 BOTKYRKA KOMMUN Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsförvaltningen TJÄNSTESKRIVELSE [3] Den 1 december 2010 reformerades mottagandet av nyanlända invandrare genom införandet av lagen om etableringsinsatser för vissa nyanlända invandrare. Det grundläggande syftet med reformen är att åstadkomma en snabbare etablering på arbetsmarknaden för nyanlända invandrare, genom att sätta arbete i centrum för insatserna och genom att ge Arbetsförmedlingen ansvaret för samordningen av insatserna för målgruppen. I promemorian föreslås att en person som deltar i insatser enligt lagen om etableringsinsatser för vissa nyanlända invandrare och utan godtagbart skäl avvisar ett erbjudet lämpligt arbete inte ska ha rätt till fortsatta insatser enligt lagen. Detta ska gälla under förutsättning att han eller hon står nära arbetsmarknaden. Lagändringen föreslås träda i kraft den 1 juli Avveckling av sfi-bonus Den utvärdering som Institutet för arbetsmarknads- och utbildningspolitisk utvärdering har gjort visar att försöksverksamheten med sfi-bonus endast i begränsad utsträckning har lett till bättre genomströmning av studerande inom sfi. Den statsfinansiella kostnad som uppstått för dem som skulle ha uppnått betyget godkänt även utan en särskild stimulans, uppvägs inte av den samhällsekonomiska vinsten av den begränsade effekt på resultatet för den som studerar sfi som bonusen haft. Mot denna bakgrund föreslås att systemet med sfi-bonus avvecklas. Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsförvaltningen har samrått med socialförvaltningen i yttrandet. Synpunkter på förslaget Förslag till lag om ändring i lagen (2010:197) om etableringsinsatser för vissa nyanlända invandrare. Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsförvaltningen anser att nyttan med lagförslaget i sin helhet kan ifrågasättas. Det saknas säkerställda uppgifter om hur vanligt förekommande det är att nyanlända som deltar i etableringsinsatser avvisar ett erbjudande om lämpligt arbete, liksom orsakerna till detta. Arbetsförmedlingen bedömer att det endast handlar om ett fåtal personer. Mot bakgrund av detta är det ovisst huruvida en lagförändring kommer få någon som helst effekt.

5 BOTKYRKA KOMMUN Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsförvaltningen TJÄNSTESKRIVELSE [3] Därutöver anser vi att: Anvisningar för bedömningar av vilket arbete som kan vara lämpligt och godtagbara skäl för att avvisa ett lämpligt arbete är alltför vaga. Det beskrivs i förslaget att det bör avgöras från fall till fall vad som ska anses utgöra ett godtagbart skäl att avvisa ett erbjudet lämpligt arbete och att ledning för bedömningen bör kunna hämtas från den praxis om godtagbart skäl som gäller inom arbetslöshetsförsäkringen. Även andra skäl som är mer specifika utifrån syftet med etableringslagen bör kunna utgöra ett godtagbart skäl att avvisa ett erbjudet lämpligt arbete. Det ska finnas en möjlighet för nyanlända att återgå till etableringsplanen ifall en anställning avslutas efter kortare tid än 6 månader (och inom ramen för de 24 månader som etableringsperioden gäller). Annars finns en risk att nyanlända som tar en kortare anställning inte kvalificerar sig till a-kassa och efter anställning måste ansöka om ekonomiskt bistånd. Kravet på nyanlända att acceptera ett erbjudande om lämpligt arbete i hela landet kan komma att öka trycket på bostäder i storstadsregionerna ytterligare och ge konsekvenser för kommunen med det yttersta ansvaret. Förslag om avveckling av sfi-bonus Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsförvaltningen har inga synpunkter på förslag om avveckling av sfi-bonusen. Vi delar promemorians bedömning att effekterna av sfi-bonusen har varit mycket begränsade.

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

33

34

35

36

37

38

39

40

41

42

43

44

45

46

47

48

49

50

51

52

53

54

55

56 ORDFÖRANDEFÖRSLAG 1[1] Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden Muntlig information om sommarjobben Förslag till beslut Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden har tagit del av informationen.

57 ORDFÖRANDEFÖRSLAG 1[1] Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden Muntlig information om jobbpaketet Förslag till beslut Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden har tagit del av informationen.

58 ORDFÖRANDEFÖRSLAG 1[1] Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden Muntlig redogörelse för kontaktmannabesök Förslag till beslut Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden har tagit del av informationen om muntlig redogörelse för kontaktmannabesök.

59 ORDFÖRANDEFÖRSLAG 1[1] Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden Redovisning av delegationsbeslut Förslag till beslut Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden godkänner redovisningen av delegeringsbesluten. Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden som styrelse beslutar i stort om verksamhetens mål, inriktning och kvalitet samt i ärenden i övrigt som är av principiell natur. Andra ärenden delegeras till förvaltningschefen som i sin tur vidare delegerar till verksamhetschefer, rektorer m fl. Inga listor har lämnats in.

60 ORDFÖRANDEFÖRSLAG 1[1] Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden Anmälningsärenden Förslag till beslut Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden har tagit del av informationen. Ärendet Följande anmäls till Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden: Kommunstyrelsen Nya digitala verktyg inom sociala medier (KS/2012:518)

61 PROTOKOLLSUTDRAG 1[2] Kommunstyrelsen Dnr KS/2012: Nya digitala verktyg inom sociala medier (KS/2012:518) Beslut Kommunstyrelsen godkänner förslaget att genomföra projektet Botkyrkas Röster under perioden oktober 2013 december 2014, för utveckling och användning av digitala verktyg i demokratiarbetet. En rapport med analys av projektet och eventuellt förslag till fortsatta insatser ska redovisas till kommunstyrelsen i början av Sammanfattning Inför de allmänna valen hösten 2010 genomförde Botkyrka kommun ett pilotprojekt i samarbete med föreningen Fanzingo i Alby. Pilotprojektet genomfördes inom ramen för insatser för ökat valengagemang och valdeltagande, framför allt bland ungdomar. Syftet var att, genom att använda sociala medier och hemsidan Botkyrkas röster, kommunicera med de unga om vilka frågor de tyckte var viktiga inför valet. Ambitionen med Botkyrkas röster är att utveckla ett varierat och meningsfullt utbud av innehåll för och med Botkyrkabor. Detta görs huvudsakligen genom hemsidor och sociala medier, där kommuninvånare bloggar, intervjuas och medverkar i tv- och/ eller radioinslag kring lokala frågor. Innehållet ska förmedla nyheter, fakta och debatt samt kulturella och konstnärliga upplevelser från olika delar av Botkyrka kommun på kommuninvånarnas egna villkor. Kommunen är ansvarig utgivare och det är vår roll att vara uppmärksamma på den demokratiska balans som krävs för att medborgarna verkligen ska betrakta Botkyrkas Röster som sitt eget forum, och en medieröst som representerar dem. Ett viktigt syfte med kommunens insatser kopplat till nya verktyg och arenor för demokratiutveckling är att sätta fokus på åtgärder som leder till ökad delaktighet bland kommuninvånarna, framför allt unga. Kommunen bör bidra till att skapa ett medierum där unga människor känner sig trygga och välkomna att delta i det demokratiska samtalet.

62 BOTKYRKA KOMMUN PROTOKOLLSUTDRAG 2[2] Kommunstyrelsen Dnr KS/2012:518 Med tanke på hur användningen av nya medier ser ut och att Botkyrkas röster är ett projekt inom dessa nya medier kommer unga Botkyrkabor att vara den främsta målgruppen för Botkyrkas röster, men innehållet vänder sig i hög grad också till politiker och tjänstemän i kommunen och i förlängningen alla Botkyrkabor. Genom projektet Botkyrkas röster ska minst 400 unika botkyrkabor medverka i Botkyrkas Röster under projektets period, som bloggare, debattörer eller intervjuobjekt. Dessutom ska minst trettio botkyrkabor ingå i en av de lokala redaktioner som ingår i projektet. Botkyrkas röster bidrar till den kommunala demokratiutvecklingen och stärker invånarnas engagemang för den lokala demokratin och kommer sannolikt att bidra till ett ökat engagemang och ökad delaktighet inför de olika valen Kommunledningsförvaltningen föreslår att kommunen ger ekonomiskt stöd till föreningen Fanzingo för att genomföra projektet Botkyrkas Röster under perioden oktober 2013 december Föreningen Fanzingo får ett stöd på kr exklusive moms för att utveckla Botkyrkas Röster under perioden Kostnaden för 2013 täcks inom befintlig budget. Botkyrka Stadsnät bidrar med ytterligare kronor exklusive moms. Kommunledningsförvaltningen redogör för ärendet i en tjänsteskrivelse Demokratiberedningen har behandlat ärendet , 43. Särskilt yttrande Yngve R K Jönsson (M) lämnar ett särskilt yttrande, bilaga. Expedieras till: - Samtliga nämnder - Kommunikationschef Marica Nordwall, kommunledningsförvaltningen - Verksamhetschef Helena Rojas, kommunledningsförvaltningen - Demokratiutvecklare Ahmad Azizi, kommunledningsförvaltningen

63 Kommunstyrelsen/Kommunfullmäktige SÄRSKILT YTTRANDE Ärende 195 Nya digitala verktyg inom sociala medier Det är förstås bra, att försöka hitta nya vägar och metoder att kanalisera ungdomars engagemang, men hur samspelar detta med att förstärka den representativa demokratin? Vi har ett partiväsende som sedan länge tappar i medlemsantal och har svårt att få människor att först vilja ta ett förtroendeuppdrag och sedan faktiskt också behålla det. Varför ska Botkyrka Stadsnät lägga in kr i detta projekt? Har beslutet i bolaget redan fattats, eller förutsätts beslutet fattas i och med att ärendet tas i KS? Ska detta forum anses ha en större remisstyngd för kommunens tjänstemän än andra synpunkter från medborgare, som ex. medborgarförslag, e-post, webbpaneler eller dialogforum? Hur många sådana här kanaler för påverkan har vi kommunen och hur många behöver vi egentligen? Jimmy Baker Yngve RK Jönsson Stina Lundgren

Samtliga ledamöter/ersättare i nämnden för (M), (FP), (KD) och (TUP) har gruppmöte klockan 18.30 sammanträdesdagen i anslutning till möteslokalen.

Samtliga ledamöter/ersättare i nämnden för (M), (FP), (KD) och (TUP) har gruppmöte klockan 18.30 sammanträdesdagen i anslutning till möteslokalen. Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsförvaltningen 2014-08-21 KALLELSE 1[1] Referens Maria Stjernevall Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden Tid 2014-08-21, Kl. 19.00 Plats Xenter Ärenden 1. Beslut

Läs mer

Arbets- och kompetenscentrum Hans Stahles väg 13 Tumba. 2 Erfarenheterna av det nya vägledningscentrumet

Arbets- och kompetenscentrum Hans Stahles väg 13 Tumba. 2 Erfarenheterna av det nya vägledningscentrumet KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 [2] Arbetsmarknad- och vuxenutbildningsnämnden 2013-12-05 Tid 2013-12-05, Kl 19:00 Plats Arbets- och kompetenscentrum Hans Stahles väg 13 Tumba Ärenden Justering 1 Ekonomiskt

Läs mer

Elisabet Haglund-Nyberg (S) Bo Claesson (KD) Ronnie Andersson (V)

Elisabet Haglund-Nyberg (S) Bo Claesson (KD) Ronnie Andersson (V) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[10] Plats och tid Vuxenutbildningen, Gröndalsvägen 20, Tumba, kl 19:00-21:00 ande Jill Melinder (S), ordförande Karin Pilsäter (FP) Bosse Olsson (MP) Lars Robin (M) Arzu Alan (S)

Läs mer

Lars Robin (M) Patrik Forslund (M) Jan-Erik Conradsson (TUP) Lars Robin (M) ANSLAG/BEVIS

Lars Robin (M) Patrik Forslund (M) Jan-Erik Conradsson (TUP) Lars Robin (M) ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[1] Plats och tid Xenter, kl. 19:00-20.30 ande Jill Melinder (S), ordförande Ronnie Andersson (V) Bosse Olsson (MP) Bo Claesson (KD Arzu Alan (S) Daniel Sedman (KD) tjg.ers. Stefan

Läs mer

Remiss av departementspromemorian Ökat fokus på arbete för vissa nyanlända invandrare och avveckling av SFI-bonus

Remiss av departementspromemorian Ökat fokus på arbete för vissa nyanlända invandrare och avveckling av SFI-bonus Skärholmens stadsdelsförvaltning Socialtjänsten Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2013-10-07 Handläggare Samuel Svan Telefon: 08 508 24 836 Till Skärholmens stadsdelsnämnd Remiss av departementspromemorian Ökat

Läs mer

Patrik Forslund (M) Arzu Alan (S) Helle Larsson (M), Inger Grönberg (MP) Patrik Forslund (M) ANSLAG/BEVIS

Patrik Forslund (M) Arzu Alan (S) Helle Larsson (M), Inger Grönberg (MP) Patrik Forslund (M) ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[8] Plats och tid Plan 2:2, Kommunalhuset, Tumba, kl 19:00-20:00 ande Jill Melinder (S), ordförande Lars Robin (M) Bo Olsson (MP) Patrik Forslund (M) Arzu Alan (S) Mikael Sundh (TUP)

Läs mer

1 Information - Presentation av kunskapsdatabas. 2 Information - Verksamheternas handlingsplaner

1 Information - Presentation av kunskapsdatabas. 2 Information - Verksamheternas handlingsplaner KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 [2] 2014-01-28 Tid 2014-01-28, Kl 19:00 Plats Xenter Ärenden Justering 1 Information - Presentation av kunskapsdatabas 2 Information - Verksamheternas handlingsplaner 3 Jobbpaketet

Läs mer

Jobbcenter, Hans Stahles väg 13 i Tumba

Jobbcenter, Hans Stahles väg 13 i Tumba KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 [2] 2017-11-07 Tid 2017-11-09, kl. 19:00 Plats Jobbcenter, Hans Stahles väg 13 i Tumba Ärenden Justering 1 Ekonomisk prognos 2 Avtalsform vuxenutbildning 3 Uppföljning av

Läs mer

Lars Robin (M) Elisabet Haglund-Nyberg (S) Ronnie Andersson (V) Karin Pilsäter (FP)

Lars Robin (M) Elisabet Haglund-Nyberg (S) Ronnie Andersson (V) Karin Pilsäter (FP) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[1] Plats och tid Kommunalhuset 2:3, kl 19:00-20.15 ande Jill Melinder (S), ordförande Bo Claesson (KD) Bosse Olsson (MP) Staffan Sundin (M) tjg ers Arzu Alan (S) Anders Byrsenius

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsförvaltningen

ANSLAG/BEVIS Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[9] Plats och tid Konferensrummet, Xenter, Utbildningsvägen 2, Tumba, kl 19:00-20:15 ande Jill Melinder, (S), ordförande Lars Robin, (M) Bosse Olsson, (MP) Patrik Forslund, (M) Arzu

Läs mer

Serkan Köse (S), ordförande. Bosse Olsson (MP)

Serkan Köse (S), ordförande. Bosse Olsson (MP) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[9] Plats och tid Kommunalhuset i Tumba, sal Stange 2:3, kl. 19.00 20.20 ande Serkan Köse (S), ordförande Bosse Olsson (MP) Karin Pilsäter (FP) Leif Glad (S) tjg. ersättare Stefan

Läs mer

Yttrande till Kammarkollegiet över Tullingepartiets ansökan om kommundelning (KS/2015:595)

Yttrande till Kammarkollegiet över Tullingepartiets ansökan om kommundelning (KS/2015:595) ORDFÖRANDEFÖRSLAG 1[1] Kommunstyrelsen 2016-06-07 Dnr KS/2015:595 Yttrande till Kammarkollegiet över Tullingepartiets ansökan om kommundelning (KS/2015:595) Beslut Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige:

Läs mer

2 Information om förändrad lagstiftning till följd av missbruksutredningen - muntlig information

2 Information om förändrad lagstiftning till följd av missbruksutredningen - muntlig information KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA Socialnämnden 2013-10-29 Socialnämnden Tid 2013-10-29, Kl 19:00 Plats Kommunalhuset i Tumba, Munkhättevägen 45, plan 2 rum 3 Ärenden Justering 1 Information från socialpsykiatriska

Läs mer

Inger Grönberg (MP) Sekreterare Paragrafer Vanja Möller ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Inger Grönberg (MP) Sekreterare Paragrafer Vanja Möller ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[11] Plats och tid Konferensrum 2:2, Kommunalhuse, kl 19:00-20:15 ande Jill Melinder (S), ordförande Lars Robin (M) Bosse Olsson (MP) Mikael Sundh (TUP) Arzu Alan (S) Bo Claesson

Läs mer

styrdokument i botkyrka kommun

styrdokument i botkyrka kommun styrdokument i botkyrka kommun Riktlinjer för dialogforum Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler Diarienummer: KS/2015:201 Dokumentet är beslutat av: Kommunfullmäktige Dokumentet beslutades den:

Läs mer

8 Utveckling av kommunens arbete för unga vuxna (SN 2019:37)

8 Utveckling av kommunens arbete för unga vuxna (SN 2019:37) ORDFÖRANDEFÖRSLAG Socialnämnden 2019-01-29 Dnr SN/2019:37 8 Utveckling av kommunens arbete för unga vuxna (SN 2019:37) Beslut Socialnämnden godkänner yttrandet. Ärendet beslutade datum 2018-10-26 att mötesplatserna

Läs mer

Kom ihåg att spara handlingarna till kommunfullmäktige. BESLUTAS AV KOMMUNFULLMÄKTIGE

Kom ihåg att spara handlingarna till kommunfullmäktige. BESLUTAS AV KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 [3] Tid 2012-11-05, Kl 16:00 Plats Kommunalhuset i Tumba, 2:3 Kom ihåg att spara handlingarna till kommunfullmäktige. Ärenden Justering 195 Informationspunkt - Familjeparken

Läs mer

1 Information om IOP, Hela Människan, informationsärende. 5 Betalkort för personal inom arbetsmarknads- och vuxenutbildningsförvaltningen

1 Information om IOP, Hela Människan, informationsärende. 5 Betalkort för personal inom arbetsmarknads- och vuxenutbildningsförvaltningen KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 [2] 2018-04-12 Tid 2018-04-12, Kl 19:00 Plats Kommunhuset 2:3 Ärenden Justering 1 Information om IOP, Hela Människan, informationsärende 2 Ekonomisk prognos 3 Investeringar

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (12)

Sammanträdesprotokoll 1 (12) Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 13.00 15.50 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, Ordförande (S) Lars-Ove Jansson, Vice

Läs mer

67 Tilläggsavtal avseende överlåtelse av Botkyrka Stadsnät AB - Handlingar skickas senare - Ärendet justeras omedelbart

67 Tilläggsavtal avseende överlåtelse av Botkyrka Stadsnät AB - Handlingar skickas senare - Ärendet justeras omedelbart KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 [1] 2015-03-16 Tid 2015-03-26, Kl 16:30 Plats Hallunda Folkets hus, Vilje-Vee Ärenden Justering 67 Tilläggsavtal avseende överlåtelse av Botkyrka Stadsnät AB - Handlingar

Läs mer

1 Ekonomisk prognos(avux/2018:11)

1 Ekonomisk prognos(avux/2018:11) ORDFÖRANDEFÖRSLAG 1[1] Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden 2018-11-05 Dnr AVUX/2018:11 1 Ekonomisk prognos(avux/2018:11) Förslag till beslut Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden godkänner

Läs mer

Elisabet Haglund-Nyberg (S) Bo Claesson (KD) Ronnie Andersson (V)

Elisabet Haglund-Nyberg (S) Bo Claesson (KD) Ronnie Andersson (V) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[12] Plats och tid Brunna konferenslokaler Humlevägen 4, kl 19:00-21:10 ande Serkan Köse (S) ordförande Karin Pilsäter (FP) Bo Olsson (MP) Staffan Sundin (M) tjg ersättare Selin

Läs mer

Lars Johansson (L), andre vice ordförande. Hans Richardsson (S), tjänstgörande ersättare för Stefan Leiding (S) Stig Åke Karlsson (S)

Lars Johansson (L), andre vice ordförande. Hans Richardsson (S), tjänstgörande ersättare för Stefan Leiding (S) Stig Åke Karlsson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[9] Plats och tid Xenter, Utbildningsvägen 3 i Tumba, kl. 19:00 ande Marcus Ekman (S), ordförande Björn Lagerstedt (M) Ali Khalil (MP), förste vice ordförande Magdalena Jonsson (M)

Läs mer

Återrapportering om folkomröstningen (KS/2012:377)

Återrapportering om folkomröstningen (KS/2012:377) ORDFÖRANDEFÖRSLAG 1[1] Kommunstyrelsen 2014-11-10 Dnr KS/2012:377 Återrapportering om folkomröstningen (KS/2012:377) Beslut Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige: Kommunfullmäktige har tagit

Läs mer

Kommunalhuset i Tumba, plan 4, Uttran. Justering tisdag den 25 september 2018 kl.17: Hemställan om budget 2019 för valnämnden

Kommunalhuset i Tumba, plan 4, Uttran. Justering tisdag den 25 september 2018 kl.17: Hemställan om budget 2019 för valnämnden KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 [1] Tid Måndag 24 september 2018, Kl. 18:00 Plats Kommunalhuset i Tumba, plan 4, Uttran Ärenden Justering tisdag den 25 september 2018 kl.17:00 27 Information om valprocessen

Läs mer

Arzu Alan (S) Stefan Leiding (S) Leif Glad (S) tjg ersättare. Ronnie Andersson (V) Inger Grönberg (MP), Helle Larsson (M) Anders Byrsenius (M)

Arzu Alan (S) Stefan Leiding (S) Leif Glad (S) tjg ersättare. Ronnie Andersson (V) Inger Grönberg (MP), Helle Larsson (M) Anders Byrsenius (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[14] Plats och tid Xenter, Utbildningsvägen 2, Tumba, kl 19:00-20:30 ande Serkan Köse (S), ordförande Karin Pilsäter (FP) Bo Olsson (MP) Lars Robin (M) Arzu Alan (S) Stefan Leiding

Läs mer

98 Försäljning av fastighet Ringblomman 1 i Tullinge (KS/2014:119)

98 Försäljning av fastighet Ringblomman 1 i Tullinge (KS/2014:119) PROTOKOLLSUTDRAG 1[1] Kommunstyrelsen 2014-04-07 Dnr KS/2014:119 98 Försäljning av fastighet Ringblomman 1 i Tullinge (KS/2014:119) Beslut Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige: Kommunfullmäktige

Läs mer

1 Överförmyndarnämnden - muntlig information. 3 Ekonomisk månadsrapport oktober muntlig information. 4 Nyckeltal Södertörn - muntlig information

1 Överförmyndarnämnden - muntlig information. 3 Ekonomisk månadsrapport oktober muntlig information. 4 Nyckeltal Södertörn - muntlig information KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA Socialnämnden 2013-11-12 Tid 2013-11-12, Kl 19:00 Socialnämnden Plats Kommunalhuset i Tumba, Munkhättevägen 45, plan 2 rum 2 Ärenden Justering 1 Överförmyndarnämnden - muntlig

Läs mer

Lars Johansson (FP), andre vice ordförande. ersättare för Elias Tony (S) Inger Grönberg (MP), tjänstgörande ersättare för Hanan Ashak (S)

Lars Johansson (FP), andre vice ordförande. ersättare för Elias Tony (S) Inger Grönberg (MP), tjänstgörande ersättare för Hanan Ashak (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[10] Plats och tid Kommunhuset, Munkhättevägen 45 i Tumba, kl. 19:00 ande Marcus Ekman (S), ordförande Björn Lagerstedt (M) Ali Khalil (MP), förste vice ordförande Magdalena Jonsson

Läs mer

ersättare för Stefan Leiding (S) Ewa Ellis (S), tjänstgörande ersättare för Hanan Ashak (S) Lars Johansson (FP)

ersättare för Stefan Leiding (S) Ewa Ellis (S), tjänstgörande ersättare för Hanan Ashak (S) Lars Johansson (FP) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[8] Plats och tid Kommunhuset, Munkhättevägen 45 i Tumba, kl. 19:00 ande Marcus Ekman (S), ordförande Björn Lagerstedt (M) Ali Khalil (MP), förste vice ordförande Magdalena Jonsson

Läs mer

1 Presentation av förstudien "Botkyrkahälsan" - muntlig information. 2 Ekonomisk månadsrapport per juni 2015 (SN 2014:1)

1 Presentation av förstudien Botkyrkahälsan - muntlig information. 2 Ekonomisk månadsrapport per juni 2015 (SN 2014:1) KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 2015-08-25 Tid 2015-08-25, Kl 19:00 Plats Kommunalhuset i Tumba, plan 2 rum 2 Ärenden Justering 1 Presentation av förstudien "Botkyrkahälsan" - muntlig information 2 Ekonomisk

Läs mer

ersättare för Ali Khalil (MP) (TUP) Stig Åke Karlsson (S), tjänstgörande ersättare för Stefan Leiding (S) Björn Lagerstedt (M) Miroslav Femic (M)

ersättare för Ali Khalil (MP) (TUP) Stig Åke Karlsson (S), tjänstgörande ersättare för Stefan Leiding (S) Björn Lagerstedt (M) Miroslav Femic (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[8] Plats och tid Botkyrka Vuxenutbildning, kl. 19:00 ande Marcus Ekman (S), ordförande Magdalena Jonsson (M) Inger Grönberg (MP), tjänstgörande Karin Nakamura Lindholm ersättare

Läs mer

Lars Johansson (L), andre vice ordförande. Hans Richardsson (S), tjänstgörande ersättare för Stefan Leiding (S)

Lars Johansson (L), andre vice ordförande. Hans Richardsson (S), tjänstgörande ersättare för Stefan Leiding (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[7] Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset lokal 2:3, Munkhättevägen 45 i Tumba, kl. 19:00 ande Marcus Ekman (S), ordförande Björn Lagerstedt (M) Ali

Läs mer

Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden Dnr AVUX/2016:26. Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden godkänner prognosen.

Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden Dnr AVUX/2016:26. Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden godkänner prognosen. ORDFÖRANDEFÖRSLAG 1[1] Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden 2016-11-07 Dnr AVUX/2016:26 4 Ekonomisk prognos (AVUX/2016:26) Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden godkänner prognosen. Sammanfattning

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Håkan Hultgren

ANSLAG/BEVIS Håkan Hultgren SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[9] Plats och tid Vuxenutbildningen, Gröndalsvägen 20, kl 19:00 20:00 ande Jill Melinder (S) Bosse Olsson (MP) Karin Pilsäter (FP) Leif Gladh (S), tjg. ersättare Elisabeth Haglund-Nyberg

Läs mer

Elisabet Haglund-Nyberg (S) Bo Claesson (KD) Ronnie Andersson (V)

Elisabet Haglund-Nyberg (S) Bo Claesson (KD) Ronnie Andersson (V) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[13] Plats och tid Rum 230, AKC, Hans stahles väg, Tumba kl 19:00-21:00 ande Jill Melinder (S), ordförande Karin Pilsäter (FP) Bo Olsson (MP) Lars Robin (M) Arzu Alan (S) Patrik

Läs mer

45 Delegering av beslut till presidiet - Tullinge 19:276 (sbf/2016:142)

45 Delegering av beslut till presidiet - Tullinge 19:276 (sbf/2016:142) ORDFÖRANDEFÖRSLAG 1[1] 2016-04-12 Dnr sbf/2016:142 45 Delegering av beslut till presidiet - Tullinge 19:276 (sbf/2016:142) beslutar att delegera till presidiet att bevilja tidsbegränsat bygglov för tillfälligt

Läs mer

Medgivande att ta emot medel - Prestationsersättning för införandet av lokala värdighetsgarantier (KS/2012:470)

Medgivande att ta emot medel - Prestationsersättning för införandet av lokala värdighetsgarantier (KS/2012:470) ORDFÖRANDEFÖRSLAG 1[1] Kommunstyrelsen 2012-11-05 Dnr KS/2012:470 Medgivande att ta emot medel - Prestationsersättning för införandet av lokala värdighetsgarantier (KS/2012:470) Beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

3 Remissvar angående Förslag till Botkyrkas nya översiktsplan

3 Remissvar angående Förslag till Botkyrkas nya översiktsplan KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 [2] Vård- och omsorgsnämnden 2013-06-11 Tid 2013-06-11, Kl 19:00 Plats Kommunalhuset plan 2 rum 3 Ärenden Justering 1 Information från förvaltningen 2 Svar på medborgarförslag-

Läs mer

Bo Claesson (KD) Elisabet Haglund-Nyberg (S) Lars Robin (M) Staffan Sundin (M) tjg ers

Bo Claesson (KD) Elisabet Haglund-Nyberg (S) Lars Robin (M) Staffan Sundin (M) tjg ers SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[1] Plats och tid Arbets- och kompetenscenter, kl. 19.00-20.15 ande Jill Melinder (S), ordförande Ronnie Andersson (V) Bosse Olsson (MP) Jan- Eric Conradsson (TUP) Stefan Leiding

Läs mer

(TUP) Åsa Bruto (S) tjänstgörande ersättare för Hans Richardsson (S) Karin Nakamura Lindholm (TUP) Karin Nakamura Lindholm

(TUP) Åsa Bruto (S) tjänstgörande ersättare för Hans Richardsson (S) Karin Nakamura Lindholm (TUP) Karin Nakamura Lindholm SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[8] Plats och tid Jobbcenter, Hans Stahles väg 13 i Tumba, kl. 19:00 ande Ali Khalil (MP), ordförande Lars Johansson (L) andra vice ordförande Ayisha Farooq (S) tjänstgörande ersättare

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Kommunledningsförvaltningen. Håkan Hultgren

ANSLAG/BEVIS Kommunledningsförvaltningen. Håkan Hultgren SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[5] Plats och tid Kommunalhuset i Tumba, plan 4,, kl 18:45 19:55 ande Lars Nyberg (S) Ulf Hjalmarsson (M) Leif Gladh (S) Barbro Hillblom (S) Saga Åshage (M) Mats Einarsson (V) Bo

Läs mer

172 Informationspunkt - Krister Kalte, VD för Hågelbyparken AB och Upplev Botkyrka BESLUTAS AV KOMMUNFULLMÄKTIGE

172 Informationspunkt - Krister Kalte, VD för Hågelbyparken AB och Upplev Botkyrka BESLUTAS AV KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 [3] 2014-08-29 Tid 2014-09-08, Kl 16:00 Plats Kommunalhuset i Tumba, 2:3 Ärenden Justering 172 Informationspunkt - Krister Kalte, VD för Hågelbyparken AB och Upplev Botkyrka

Läs mer

KF Ärende 6. Införande av E-förslag i Karlskoga kommun

KF Ärende 6. Införande av E-förslag i Karlskoga kommun KF Ärende 6 Införande av E-förslag i Karlskoga kommun Tjänsteskrivelse 1(2) KS 2018-00299 Kommunstyrelsens ledningskontor Handläggare Anette Jonson Införande av e-förslag i Karlskoga kommun Sammanfattning

Läs mer

Varför behövs en handbok? Dialogforum vem gör vad? Vem behöver handboken? Vad är dialogforum? Ordföranden. Ledamöterna

Varför behövs en handbok? Dialogforum vem gör vad? Vem behöver handboken? Vad är dialogforum? Ordföranden. Ledamöterna r ö f k o handb m u r o f g dialo 1 Varför behövs en handbok? Med hjälp av handboken blir du bättre på att genomföra dialoger i dialogforum. Handboken ger dig kunskap om hur du kan arbeta på ett systematiskt

Läs mer

2 Revidering av policy och riktlinjer för möteslokaler

2 Revidering av policy och riktlinjer för möteslokaler ORDFÖRANDEFÖRSLAG 1[1] Kultur- och fritidsnämnden 2017-11-06 Dnr KOF/2016:63 2 Revidering av policy och riktlinjer för möteslokaler Beslut Kultur- och fridsnämnden beslutar för egen del: 1. Kultur- och

Läs mer

Daniel Sedman (KD) Jill Melinder /DeltagarlistaOrdförande/ ANSLAG/BEVIS. Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsförvaltning

Daniel Sedman (KD) Jill Melinder /DeltagarlistaOrdförande/ ANSLAG/BEVIS. Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsförvaltning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[3] Plats och tid Vux, kl 19:00-20.30 ande /DeltagarlistaOrdförande/ Jill Ronnie Andersson (V) Melinder (S), ordförande /Deltagarlistaande/ Bo Claesson (KD) Bosse Olsson (S) Daniel

Läs mer

Mattias Franzén (M) Mattias Franzén (M) ANSLAG/BEVIS 2012-06-05 2012-06-26. Arbetsmarknad- och vuxenutbildningsförvaltningen

Mattias Franzén (M) Mattias Franzén (M) ANSLAG/BEVIS 2012-06-05 2012-06-26. Arbetsmarknad- och vuxenutbildningsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[10] Plats och tid Kommunalhuset plan 2, konferensrum 2:2, kl 19:00 20:30 ande Serkan Köse (S) ordförande Karin Pilsäter (FP) Bo Olsson (MP) Lars Robin (M) Arzu Alan (S) Mattias

Läs mer

1 Ekonomisk månadsrapport per juni (SN 2013:1) 2 Revidering av delegationsordning för socialnämnden (SN 2010:238)

1 Ekonomisk månadsrapport per juni (SN 2013:1) 2 Revidering av delegationsordning för socialnämnden (SN 2010:238) KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 2014-08-26 Tid 2014-08-26, Kl 19:00 Plats Kommunalhuset i Tumba, plan 2 rum 2 Ärenden Justering 1 Ekonomisk månadsrapport per juni (SN 2013:1) 2 Revidering av delegationsordning

Läs mer

Svar på remiss Välfärdsutredningens slutbetänkande, Kvalitet i välfärden (SOU 2017:38)

Svar på remiss Välfärdsutredningens slutbetänkande, Kvalitet i välfärden (SOU 2017:38) 1[1] 2017-09-11 Dnr KS/2017:417 Referens Lena Bogne Mottagare Finansdepartementet fi.registrator@regeringskansliet.se kopia till: fi.ordning.och.reda@regeringskansliet.se Svar på remiss Välfärdsutredningens

Läs mer

Lars Johansson (L), andre vice ordförande. Hans Richardsson (S), tjänstgörande ersättare för Stefan Leiding (S)

Lars Johansson (L), andre vice ordförande. Hans Richardsson (S), tjänstgörande ersättare för Stefan Leiding (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[14] Plats och tid Kommunhuset lokal 2:3, Munkhättevägen 45 i Tumba, kl. 19:00 ande Marcus Ekman (S), ordförande Björn Lagerstedt (M) Ali Khalil (MP), förste vice ordförande Magdalena

Läs mer

BOTKYRKA KOMMUN. Vi översänder vårt svar på remissen tillsammans med kommunstyrelsens beslut. Med vänliga hälsningar.

BOTKYRKA KOMMUN. Vi översänder vårt svar på remissen tillsammans med kommunstyrelsens beslut. Med vänliga hälsningar. 1[1] 2013-02-06 Dnr KS/2012:496 Referens Lena Bogne Mottagare Stockholms läns landsting Tillväxt, miljö och regionplanering Box 22550 104 22 STOCKHOLM Svar på remiss - Förslag till handlingsprogram för

Läs mer

7 Överföring av ansvar för näringslivsfrågor och social ekonomi från arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden till kommunstyrelsen (AVUX/2019:70)

7 Överföring av ansvar för näringslivsfrågor och social ekonomi från arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden till kommunstyrelsen (AVUX/2019:70) ORDFÖRANDEFÖRSLAG 1[3] Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden 2019-10-09 Dnr AVUX/2019:70 7 Överföring av ansvar för näringslivsfrågor och social ekonomi från arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden

Läs mer

Karin Pilsäter (FP), andre vice ord- Ronnie Andersson (V)

Karin Pilsäter (FP), andre vice ord- Ronnie Andersson (V) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[14] Plats och tid Xenter, kl. 19:00-20:30 ande Jill Melinder (S), ordförande Anders Byrsenius (M), tjänstgörande ersättare för Patrik Forslund (M) Bosse Olsson (MP), förste vice

Läs mer

218 Svar på remiss - Regeringsuppdrag om Stockholmsregionens behov av bostäder (KS/2012:434)

218 Svar på remiss - Regeringsuppdrag om Stockholmsregionens behov av bostäder (KS/2012:434) PROTOKOLLSUTDRAG 1[2] Kommunstyrelsen 2012-11-05 Dnr KS/2012:434 218 Svar på remiss - Regeringsuppdrag om Stockholmsregionens behov av bostäder (KS/2012:434) Beslut Kommunstyrelsen överlämnar kommunledningsförvaltningens

Läs mer

Paragrafer GISLAVEDS KOMMUN C ( SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden. Sammanträdesdatum

Paragrafer GISLAVEDS KOMMUN C ( SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden. Sammanträdesdatum . GISLAVEDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 20 16-12- 1 3 Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, 1(1 1 5.00-1 5. lo Beslutan de Maria Gullberg Lorentsson (M), ordf. Kjell Thelin

Läs mer

Robert Aslan (S), tjänstgörande ersättare för Stefan Leiding (S) Stig-Åke Karlsson (S), tjänstgörande ersättare för vakantplatsen

Robert Aslan (S), tjänstgörande ersättare för Stefan Leiding (S) Stig-Åke Karlsson (S), tjänstgörande ersättare för vakantplatsen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[10] Plats och tid Kommunalhuset, Munkhättevägen 45 i Tumba, kl. 19:00 ande Marcus Ekman (S), ordförande Björn Lagerstedt (M) Ali Khalil (MP), förste vice ordförande Magdalena Jonsson

Läs mer

Kommunalhuset plan 2 konferens. 1 Motion - Starta vård- och omsorgscollege i Botkyrka. 2 Organisationsplan för krishantering i AVUX, Botkyrka kommun

Kommunalhuset plan 2 konferens. 1 Motion - Starta vård- och omsorgscollege i Botkyrka. 2 Organisationsplan för krishantering i AVUX, Botkyrka kommun KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 [2] Arbetsmarknad- och vuxenutbildningsnämnden 2012-06-07 Tid 2012-06-07, Kl 19:00 Plats Kommunalhuset plan 2 konferens Ärenden Justering 1 Motion - Starta vård- och omsorgscollege

Läs mer

Rapport från del 2 i lokala Digidel-kampanjen i Botkyrka - maj 2012 - maj 2013

Rapport från del 2 i lokala Digidel-kampanjen i Botkyrka - maj 2012 - maj 2013 Demokrati, mänskliga rättigheter och interkulturell utveckling Referens Marita Castro RAPPORT 1 [6] Kommunstyrelsen Rapport från del 2 i lokala Digidel-kampanjen i Botkyrka - maj 2012 - maj 2013 Inledning

Läs mer

KS Ärende 15. Från etablering till anställning

KS Ärende 15. Från etablering till anställning KS Ärende 15 Från etablering till anställning Tjänsteskrivelse 2013-11-21 Handläggare: Stefan Larsson KS 2013.0330 Kommunstyrelsen Från etablering till anställning Sammanfattning Arbetsförmedlingen har

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Vuxenutbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Vuxenutbildningsnämnden Vuxenutbildningsnämnden 2009-11-04 1 Plats och tid Masugnen i Lindesberg, kl. 15:00 16:50 ande Sven Öberg (kd) ordf. Jan Hansson (m) Ulf Lager (c) Patrik Öhrström (fp) (ersättare för Göran Sjönneby) Maria

Läs mer

REMISSVAR TCO Ds 2016:35 om Ett nytt regelverk för nyanlända invandrares etablering i arbetsoch samhällslivet

REMISSVAR TCO Ds 2016:35 om Ett nytt regelverk för nyanlända invandrares etablering i arbetsoch samhällslivet 1(5) 2016-12-16 Arbetsmarknadsdepartementet Åsa Odin Ekman 103 33 Stockholm 0725292448 Sverige asa.odinekman@tco.se REMISSVAR TCO Ds 2016:35 om Ett nytt regelverk för nyanlända invandrares etablering i

Läs mer

Remissyttrande: Utkast till lagrådsremiss Uppehållstillstånd för studier på gymnasial nivå

Remissyttrande: Utkast till lagrådsremiss Uppehållstillstånd för studier på gymnasial nivå Sida: 1 av 7 Af-2016/00430191 Datum: 2016-12-13 Avsändarens referens: Ju2016/08546/L7 Remissyttrande: Utkast till lagrådsremiss Uppehållstillstånd för studier på gymnasial nivå Sammanfattning Arbetsförmedlingen

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1 (5) Plats och tid Stadshuset Fyrkanten kl 09:30 Beslutande Se sida 2 Övriga deltagare Se sida 2 Utses att justera Karl-Erik Jonsson Justeringens tid och plats Samhällsbyggnad stab Paragrafer 119 Sekreterare

Läs mer

Yttrande över remiss Ett nytt regelverk för nyanlända invandrares etablering i arbets- och samhällslivet DS 2016:35

Yttrande över remiss Ett nytt regelverk för nyanlända invandrares etablering i arbets- och samhällslivet DS 2016:35 Södertä1je kommun ~ 1 (3) \::_) Tjänsteskrivelse 2016-11-28 Kommunstyrelsens kontor Arbetlivskontoret Social- och omsorgskontoret Kommunstyrelsen Arbetslivsnämnden Socialnämnden KS 16/340 ALN 2016/34 SN

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.00-08.45 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg V Eivor Hellman

Läs mer

Kommunstyrelsens internkontrollplan 2017

Kommunstyrelsens internkontrollplan 2017 TJÄNSTESKRIVELSE 1[7] Referens Eva-Britt Berghäll Frida Enocksson Wikström Mottagare s internkontrollplan 2017 Förslag till beslut godkänner kommunledningsförvaltningens förslag till internkontrollplan

Läs mer

Ökat fokus på arbete för vissa nyanlända invandrare och avveckling av sfi-bonus

Ökat fokus på arbete för vissa nyanlända invandrare och avveckling av sfi-bonus Ds 2013:61 Ökat fokus på arbete för vissa nyanlända invandrare och avveckling av sfi-bonus Arbetsmarknadsdepartementet SOU och Ds kan köpas från Fritzes kundtjänst. För remissutsändningar av SOU och Ds

Läs mer

2 Ekonomisk månadsuppföljning(von/2018:18)

2 Ekonomisk månadsuppföljning(von/2018:18) ORDFÖRANDEFÖRSLAG 1[1] Vård- och omsorgsnämnden 2018-11-14 Dnr von/2018:18 2 Ekonomisk månadsuppföljning(von/2018:18) Förslag till beslut Vård- och omsorgsnämnden godkänner prognosen per oktober 2018.

Läs mer

Yttrande över slutbetänkande Reboot omstart för den digitala förvaltningen (SOU 2017:114)

Yttrande över slutbetänkande Reboot omstart för den digitala förvaltningen (SOU 2017:114) 1 [5] Referens Mottagare Finansdepartementet Yttrande över slutbetänkande Reboot omstart för den digitala förvaltningen (SOU 2017:114) Sammanfattning Botkyrka kommun ger sitt stöd till slutbetänkandet

Läs mer

Elisabet Haglund-Nyberg (S) Bo Claesson (KD) Ronnie Andersson (V) Leif Glad (S), Inger Grönberg (MP)

Elisabet Haglund-Nyberg (S) Bo Claesson (KD) Ronnie Andersson (V) Leif Glad (S), Inger Grönberg (MP) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[14] Plats och tid Kommunalhuset Tumba, plan 2 rum 2:3, kl 19:00-20:10 ande Serkan Köse (S) ordförande Karin Pilsäter (FP) Bo Olsson (MP) Lars Robin (M) Arzu Alan (S) Staffan Sundin

Läs mer

Kommunalhuset Tumba, plan 2 konferensrum 2:3, Stange. 2 Svar på remiss av förslag om utökad målgrupp för samhällsorientering

Kommunalhuset Tumba, plan 2 konferensrum 2:3, Stange. 2 Svar på remiss av förslag om utökad målgrupp för samhällsorientering KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 [2] Arbetsmarknad- och vuxenutbildningsnämnden 2012-08-30 Tid 2012-08-30, Kl 19:00 Plats Kommunalhuset Tumba, plan 2 konferensrum 2:3, Stange Ärenden Justering 1 Motion -

Läs mer

Remiss Utredning om Matchningsanställningar (A 2014:D) Dnr A2015/881/A

Remiss Utredning om Matchningsanställningar (A 2014:D) Dnr A2015/881/A Datum Dnr Sida 2015-06-22 KS/170/2015 1 (5) Adressat Arbetsmarknadsdepartementet 103 33 Stockholm Remiss Utredning om Matchningsanställningar (A 2014:D) Dnr A2015/881/A Sollefteå kommun har behandlat ärendet

Läs mer

1 Ekonomisk uppföljning oktober 2018 (TEF/2018:262)

1 Ekonomisk uppföljning oktober 2018 (TEF/2018:262) ORDFÖRANDEFÖRSLAG 1[2] 2018-11-12 Dnr TEF/2018:262 1 Ekonomisk uppföljning oktober 2018 (TEF/2018:262) Förslag till beslut godkänner den ekonomiska uppföljningen för perioden januari till och med oktober

Läs mer

Sommarjobb 2014 genomförande- och beredskapsplan för att säkra tillgången på sommarjobbs- och feriepraktikplatser 2014.

Sommarjobb 2014 genomförande- och beredskapsplan för att säkra tillgången på sommarjobbs- och feriepraktikplatser 2014. 1 [7] Referens Jan Strandbacke Mottagare Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden Sommarjobb 2014 genomförande- och beredskapsplan för att säkra tillgången på sommarjobbs- och feriepraktikplatser 2014.

Läs mer

Motion från Christina Fosnes (M) om motprestation vid försörjningsstöd

Motion från Christina Fosnes (M) om motprestation vid försörjningsstöd UTDRAG 1 (3) Sammanträdesdatum 2016-12-13 195 Motion från Christina Fosnes (M) om motprestation vid försörjningsstöd Dnr SN 2016/0589.02.05 Handlingar Tjänsteskrivelse daterad 2016-11-29. Motion från Christina

Läs mer

Strategi för medborgardialog

Strategi för medborgardialog Strategi för medborgardialog Krokoms kommuns styrdokument STRATEGI avgörande vägval för att nå målen PROGRAM verksamheter och metoder i riktning mot målen PLAN aktiviteter, tidsram och ansvar POLICY Krokoms

Läs mer

BESLUTAS AV KOMMUNSTYRELSEN

BESLUTAS AV KOMMUNSTYRELSEN INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 [1] BESLUTAS AV KOMMUNSTYRELSEN 223 Begäran om yttrande från JO avseende ett tjänstetillsättningsbeslut Paragrafen justerades omedelbart SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[3] Plats och tid

Läs mer

LINDESBERGS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Vuxenutbildningsnämnden

LINDESBERGS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Vuxenutbildningsnämnden Vuxenutbildningsnämnden 2010-11-03 1 Plats och tid Masugnen i Lindesberg, kl. 15:00 16:45 ande Jan Hansson (m) ordf, ersättare för Sven Öberg (kd) Ulf Lager (c) Göran Sjönneby (fp) Inger Griberg (-), ersättare

Läs mer

Rubrik. 1 Förslag till beslut om inriktning för arbetsmarknadsinsatser vid Arbets- och kompetenscenter. 2 Presentation kring Academic Power.

Rubrik. 1 Förslag till beslut om inriktning för arbetsmarknadsinsatser vid Arbets- och kompetenscenter. 2 Presentation kring Academic Power. Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsförvaltningen 2014-06-12 KALLELSE 1[2] Referens Maria Stjernevall Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden Rubrik Tid 2014-06-12, Kl. 19:00 Plats Arbets- och kompetenscenter,

Läs mer

Ett jämställt mottagande i Järfälla, motion från Emma Feldman (M) och Dan Engstrand (M) yttrande till kommunstyrelsen

Ett jämställt mottagande i Järfälla, motion från Emma Feldman (M) och Dan Engstrand (M) yttrande till kommunstyrelsen TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2017-10-05 Socialnämnden Dnr Son 2017/308 Kst 2016/599 Ett jämställt mottagande i Järfälla, motion från Emma Feldman (M) och Dan Engstrand (M) yttrande till kommunstyrelsen Förslag

Läs mer

LOs yttrande över promemorian Ett nytt regelverk för nyanlända invandrares etablering i arbets- och samhällslivet (Ds 2016:35)

LOs yttrande över promemorian Ett nytt regelverk för nyanlända invandrares etablering i arbets- och samhällslivet (Ds 2016:35) HANDLÄGGARE/ENHET DATUM DIARIENUMMER Enheten för välfärd utbildning och arbetsmarknad Linda Grape 2016-11-24 20160356 ERT DATUM ER REFERENS 2016-12-16 A2016-01883-I Arbetsmarknadsdepartementet 103 33 STOCKHOLM

Läs mer

Kerstin Amelin (V) tjänstgörande ersättare för Ronnie Andersson (V)

Kerstin Amelin (V) tjänstgörande ersättare för Ronnie Andersson (V) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[11] Plats och tid Kommunhuset 2:3, kl. 19:00 ande Marcus Ekman (S), ordförande Leif Nilsson (KD) tjänstgörande ersättare för Lars Johansson (L), andre vice ordförande Ali Khalil

Läs mer

Demokratiutveckling på Södermalm

Demokratiutveckling på Södermalm Södermalms stadsdelsförvaltning Staben Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2015-05-25 Handläggare Lotte Lindgren Telefon: 08 508 12 030 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2015-06-11 Demokratiutveckling på Södermalm

Läs mer

5 Information om projektet "ungdomsråd för barn och unga med funktionsnedsättning" - Sebastian Flygar, projektledare

5 Information om projektet ungdomsråd för barn och unga med funktionsnedsättning - Sebastian Flygar, projektledare KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 [2] Tid, Kl 16:30 Plats Kommunalhuset, plan 2, Alytus Ärenden 1 Godkännande av dagordningen 2 Val av justerare 3 Papperslös nämndhantering 4 Information från SL - Ditte Kahlström

Läs mer

1 Medborgarförslag - Gör grustaget vid Skäcklinge till grönområde. 2 Medborgarförslag - Farthinder på Tomtbergavägen

1 Medborgarförslag - Gör grustaget vid Skäcklinge till grönområde. 2 Medborgarförslag - Farthinder på Tomtbergavägen KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 [2] 2013-11-11 Tid 2013-11-12, Kl 18:30 Plats Kommunalhuset, Tumba, plan 2, rum 3 Ärenden Justering 1 Medborgarförslag - Gör grustaget vid Skäcklinge till grönområde 2 Medborgarförslag

Läs mer

Överenskommelse om mottagande och bosättning av nyanlända invandrare

Överenskommelse om mottagande och bosättning av nyanlända invandrare Tjänsteutlåtande Enhetschef 2015-03-10 Hanna Bäck 08-590 973 39 Dnr: Hanna.Back@upplandsvasby.se KS/2014:417 33721 Kommunstyrelsen Överenskommelse om mottagande och bosättning av nyanlända invandrare Förslag

Läs mer

Enligt bilaga. Lars Johansson (L) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[5] Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden

Enligt bilaga. Lars Johansson (L) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[5] Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[5] Plats och tid Kommunhuset 2:3 i Tumba, kl. 19:00 Beslutande Enligt bilaga Ersättare Enligt bilaga Utses att justera Lars Johansson (L) Plats och tid för justering Kommunhuset

Läs mer

5 Delår 1 (AVUX/2019:1) Beslut. Sammanfattning. Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden godkänner delårsrapport

5 Delår 1 (AVUX/2019:1) Beslut. Sammanfattning. Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden godkänner delårsrapport ORDFÖRANDEFÖRSLAG 1[1] Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden 2019-05-13 Dnr AVUX/2019:1 5 Delår 1 (AVUX/2019:1) Beslut Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden godkänner delårsrapport 1 2019.

Läs mer

Lars Johansson (L), andre vice ordförande. de ersättare för Elias Tony (S)

Lars Johansson (L), andre vice ordförande. de ersättare för Elias Tony (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[14] Plats och tid Jobbcenter Botkyrka, Hans Stahles väg 13 i Tumba, kl. 19:00 ande Marcus Ekman (S), ordförande Björn Lagerstedt (M) Ali Khalil (MP), förste vice ordförande Magdalena

Läs mer

Åsa Bruto (S) tjänstgörande ersättare för Hans Richardsson (S) Ronnie Andersson (V) Björn Lagerstedt (M)

Åsa Bruto (S) tjänstgörande ersättare för Hans Richardsson (S) Ronnie Andersson (V) Björn Lagerstedt (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[7] Plats och tid Kommunhuset 2:3, kl. 19:00 ande Marcus Ekman (S), ordförande Leif Nilsson (KD) tjänstgörande ersättare för Lars Johansson (L) andra vice ordförande Ali Khalil (MP),

Läs mer

Sebastian Lindqvist (SD)

Sebastian Lindqvist (SD) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[9] Plats och tid Xenter Botkyrka, Utbildningsvägen 3 i Tumba, kl. 19:00 Beslutande Marcus Ekman (S), ordförande Björn Lagerstedt (M) Ali Khalil (MP) Magdalena Jonsson (M) Leif Nilsson

Läs mer

Mål och internbudget 2019

Mål och internbudget 2019 Mål och internbudget 2019 Post Botkyrka kommun, 147 85 TUMBA Besök Munkhättevägen 45 Tel 08-530 610 00 www.botkyrka.se Org.nr 212000-2882 Bankgiro 624-1061 2 [11] Innehållsförteckning 1 Nämndens ansvarsområde...

Läs mer

Stefan Leiding (S) Björn Lagerstedt (M) Lars Johansson (FP)

Stefan Leiding (S) Björn Lagerstedt (M) Lars Johansson (FP) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[16] Plats och tid Orren, Gröndalsvägen 12A i Tumba, kl. 19:00 ande Marcus Ekman (S), ordförande Mikael Jonsson (M) Ali Khalil (MP), 1:e vice ordförande Karin Nakamura Lindholm (TUP)

Läs mer

ersättare för Ali Khalil (MP), förste vice ordförande Ayisha Farooq (S) tjänstgörande ersättare för Tony Elias (S)

ersättare för Ali Khalil (MP), förste vice ordförande Ayisha Farooq (S) tjänstgörande ersättare för Tony Elias (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[7] Plats och tid Kommunhuset 2:2, kl. 19:00 Beslutande Marcus Ekman (S), ordförande Lars Johansson (L) andra vice ordförande Inger Grönberg (MP) tjänstgörande Björn Lagerstedt (M)

Läs mer

Överenskommelse om mottagande och bosättning av nyanlända invandrare

Överenskommelse om mottagande och bosättning av nyanlända invandrare SOLNA STAD Stadsledningsförvaltningen 2015-10-05 SID 1 (1) KS/2015:502 TJÄNSTESKRIVELSE Överenskommelse om mottagande och bosättning av nyanlända invandrare Sammanfattning Med anledning av de stora flyktingströmmarna

Läs mer

Var vänlig och meddela Anneli Sjöberg om du inte kan närvara, tfn eller

Var vänlig och meddela Anneli Sjöberg om du inte kan närvara, tfn eller KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA Socialnämnden 2015-01-07 Socialnämnden Tid 2015-01-07, Kl 17:30 Plats Kommunalhuset Tumba plan 2 rum 2 Ärenden Justering 1 Val av ledamöter i socialnämndens utskott - beslut

Läs mer

Socialnämndens beslut

Socialnämndens beslut Sida 12 (36) 6 Låt fler forma framtiden (SOU 2016:5) Svar på remiss från kommunstyrelsen Dnr 1.7.1-182/2016 s beslut 1. hänvisar till tjänsteutlåtandet som svar på remissen. 2. överlämnar tjänsteutlåtandet

Läs mer

Tjänsteskrivelse Hemställan från socialnämnden om integrationssamordning

Tjänsteskrivelse Hemställan från socialnämnden om integrationssamordning VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE KOMMUNLEDNINGSKONTORET 2015-04-22 DNR KS 2015.033 EMELIE HALLIN SID 1/2 STABSCHEF 08-58785203 EMELIE.HALLIN@VALLENTUNA.SE KOMMUNSTYRELSEN Tjänsteskrivelse Hemställan

Läs mer

Kommunikationspolicy för Botkyrka kommuns förvaltningsorganisation

Kommunikationspolicy för Botkyrka kommuns förvaltningsorganisation TJÄNSTESKRIVELSE 1[5] Referens Kicki Morsing Mottagare Kommunikationspolicy för Botkyrka kommuns förvaltningsorganisation Botkyrka kommun är en offentlig och demokratiskt styrd organisation som ska ge

Läs mer