HUR BYGGER MAN SMART?

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "HUR BYGGER MAN SMART?"

Transkript

1 HUR BYGGER MAN SMART?

2

3 HUR KAN ALLA TJÄNA PÅ BYGGPROCESSEN? Vi har tänkt mycket på det här. Enkelt uttryckt handlar bra byggnation om att bygga med genomtänkta lösningar som gör det så svårt som möjligt att göra fel. Det har vi tagit fasta på för våra lösningar i bygg- och betongindustrin. Sedan 1929 har vi på HALFEN-DEHA arbetat med att koppla samman komponenter och material. I dag vässar vi byggprocesser över hela världen. Målet är att skapa förutsättningar för ekonomisk och miljömässig vinst på bred front för alla före, under och efter byggnation. Det har gjort oss världsledande inom vårt område.

4

5 Vi har lösningar för såväl prefabindustrin som för platsbyggnation och erbjuder teknisk rådgivning och assistans till konstruktionsbyråer och arkitektkontor. I produktsortimentet ingår ingjutningsdetaljer för lyft, infästning och upphängning av betongelement, distansprodukter, dragstångssystem samt en rad andra produkter för förankring och konstruktioner i betong. STARKA MATERIAL RÅR INTE ÖVER en SVAG KONSTRUKTION De flesta i dag inser att kvalitet är grundförutsättningen för ett hållbart byggprojekt. Att man bygger med material som håller både i dag och i morgon. Efter över 70 år i byggindustrin finns inget annat alternativ för oss på HALFEN-DEHA än optimal kvalitet. Men vi går ett steg längre i vårt erbjudande. Kring våra produkter och system tar vi fram genomtänkta lösningar som sparar in mantimmar och gör det svårt att göra fel. Byggmetoden avgör om byggprocessen i sig blir kostnadseffektiv och slutkunden får en hållbar lösning, som är ekonomiskt och miljömässigt optimal. För att hjälpa kunden att bygga rätt och i tid, är vi med och vägleder från start till mål. Kostnadsfri teknisk rådgivning och support ingår i lösningen. Vi har förberett för korta ledtider och effektiva leveranser från vårt eget lager eller via vårt nätverk av engagerade återförsäljare. Broschyrer, teknisk information, typgodkännanden samt tekniska och ekonomiska beräkningar för att räkna hem projekt laddas enkelt ner från vår webbplats.

6

7 Armeringsskarven HBS-05 är en av våra lösningar som smidigt och tillförlitligt skarvar ihop armering vid etappgjutning. Lösningen finns i flera olika typutföranden och har använts på många uppmärksammade byggnader världen över. 90 ton HBS-05 har bland annat levererats till det 190 m höga bostads- och kontorshuset Turning Torso i Malmö. MILJONTALS TIMMAR BAKOM VÅRA ORIGINAL Många original inom byggindustrin kommer från oss på HALFEN-DEHA. I vår portfölj kan du välja mellan produkter och system med typgodkända, välkända och egentillverkade varumärken som HALFEN, DEHA, Frimeda, Vemo samt BULO och SNAP. En styrka är att många av våra system är en kombination av det bästa från två världar: HALFENs och DEHAs. Det ligger miljontals timmar av teknisk utveckling, djupa kundkontakter och rigorösa kontroller bakom HALFEN-DEHAs erbjudande. Vi investerar stort i fortsatt forskning och utveckling för att kunna erbjuda våra kunder och hela samhället innovation och absoluta spetslösningar inom våra områden. Vi tillverkar med minimal felprocent i Europa, bland annat i Sverige och Tyskland.

8

9 Snabbfotade HALFEN-DEHA var med och rationaliserade byggnationen av Borås Arena. De prefabricerade pelarna och balkarna lyftes enkelt och säkert med hjälp av DEHA Kulankarsystem. Pelarfötter, grundbultar och svetsplåtar levererades dessutom från oss på HALFEN-DEHA. EN RÄDDNING PÅ MÅLLINJEN KAN VARA AVGÖRANDE Vilka är vi då, vi på HALFEN-DEHA? Det kan vi egentligen inte svara på själva. Men vi vet vad som är viktigt för oss och vad våra kunder brukar uppskatta. Varje projekt lider när förseningar uppkommer, och mår gott när leverantörerna snabbt kan tillgodose planerade såväl som plötsliga behov. Vi vet att med projektens storlek växer kostnaden för en försening. Förmågan att stå beredd med lager och logistik för att skräddarsy en lösning är ofta avgörande för projektets hela ekonomi och existens. Vi på HALFEN-DEHA ser oss som passionerade lagspelare. Taktiken är solklar. Du som kund är del i laget, och målgöraren samt nyckelspelaren som spelet byggs upp kring. Vår roll är att lyssna, assistera och snabbt vara startberedda hela byggprocessen igenom. Genomtänkt logistik och stor leveranspotential i ryggen ger oss stort försprång tillsammans.

10

11 HIT Balkonginfästning ger kostnadsmässiga fördelar för alla i byggprocessen och ökar möjligheten till avancerade balkonglösningar. Eftersom den motverkar köldbryggor minimeras energiläckor och ökar livslängden för byggnaden. I de flesta fall kan byggherren räkna hem sin investering inom tio år. HÅLLBAR LÖSNING SOM INTE GER KALLA FÖTTER Många av oss känner motstånd till att ändra ett invant upplägg eller arbetssätt. Men inte när det blir tydligt att man spar tid, energi och pengar direkt och på sikt. HIT Balkonginfästning är en av våra mest intelligenta lösningar, som motverkar köldbryggor i balkonger och loftgångar och förenklar uppfyllandet av nya EUdirektiv avseende energiprestanda för bland annat bostadshus. Balkonginfästningar är annars ett svårlöst problem där man traditionellt bygger med metoder där köldbryggan går obruten in i byggnaden. Det HIT Balkonginfästning gör är att erbjuda en obruten isolering över fasaden som motverkar köldbryggor och förhindrar kallras. HIT Balkonginfästning ger tids- och kostnadsmässiga fördelar för alla i byggprocessen. I lösningen ingår kostnadsfri rådgivning, komplett dokumentation i form av ritningar, monteringsanvisningar och tekniska såväl som ekonomiska beräkningar som enkelt laddas ner från vår webbplats. I slutänden ger HIT Balkonginfästning den boende och byggherren ett förbättrat inomhusklimat och stora energibesparingar i åratal framåt.

12

13 Alla moment kring Halfenskenan HTA är genomtänkta och långsiktigt lönsamma. Lösningen är helt borrfri och eliminerar allvarliga arbetsrelaterade problem som vibration, buller och damm. Halfenskenan HTA förbereder infästningar med full justerbarhet i en riktning och möjlighet till variationer i den andra. INFÄSTNINGSMETODEN SOM MOTVERKAR VITA FINGRAR Typgodkända Halfenskenan HTA är ett exempel på en produktgrupp som existerat sedan företaget startade, men som utvecklas kontinuerligt med tiden. Ett växande fokus på arbetsmiljöfrågor och nya EUdirektiv mot vibrationer har givit produkten en särställning inom byggindustrin. Med Halfenskenan HTA erbjuder HALFEN-DEHA en borrfri armeringslösning för infästningar i betong som till 100 % uppfyller EU-direktiven mot vibrationer och motverkar sjukdomen vita fingrar. Halfenskenan HTA fungerar för en mängd olika användningsområden. Förutom att den undviker vibrationer, buller och damm, ger den ett långt enklare, säkrare samt långsiktigt mer flexibelt och lönsamt handhavande för infästningar i betong. Hur Halfenskenan HTA fortsätter att utvecklas beror på upptäckter och val vi gör i vår fortsatta forskning. Och vad branschen efterfrågar.

14

15 HALFEN I HELA VÄRLDEN Vi har levererat metoder och lösningar till byggindustrin sedan 1929, världen över. Moderbolaget HALFEN GmbH ligger i Tyskland och ingår i HALFEN GROUP som med sina produkter och anställda i 19 länder omsätter 240 miljoner euro. Från svenska huvudkontoret i Göteborg gör vi allt för kundens bästa och slipar ständigt på leveranssäkerhet, service och högsta möjliga kvalitet på lösningar. Med produkter tillverkade i Europa och ansvarsområdena Sverige, Danmark, Finland och Island, omsätter HALFEN-DEHA AB 160 miljoner kr. Aktivt arbete för miljö, hälsa och säkerhet för våra anställda bedrivs kontinuerligt. Kontakta oss gärna om du vill ha vägledning och prata hållbara byggprocesser.

16 HALFEN-DEHA AB Box 150 Mölnlycke Fabriker Mölnlycke Telefon: Teknisk rådgivning: Telefax: info@halfen-deha.se WBL

Bryt köldbryggan med den nya generationen HIT HP-/SPbalkonginfästning

Bryt köldbryggan med den nya generationen HIT HP-/SPbalkonginfästning Bryt köldbryggan med den nya generationen HIT HP-/SPbalkonginfästning Innovationer är vår vardag. Den nya HALFEN HIT är nu ännu bättre! HIT är en av HALFENs standardprodukter och har använts i byggindustrin

Läs mer

Svetsfria montage av betongelement

Svetsfria montage av betongelement HALFEN ELEMENTINFÄSTNING HPC HALFEN FASADELEMENTKONSOL HOP Svetsfria montage av betongelement Nya säkra infästningsmetoder för betongelement Kräver ingen borrning eller svetsning Fullt justerbara i tre

Läs mer

Inga mer kalla fötter. HIT Balkonginfästning

Inga mer kalla fötter. HIT Balkonginfästning Inga mer kalla fötter HIT Balkonginfästning En lösning som motverkar köldbryggor och ger besparingar direkt, och på sikt HIT Balkonginfästning från HALFEN-DEHA är en intelligent lösning som förenklar uppfyllandet

Läs mer

De flesta i dag inser att optimal

De flesta i dag inser att optimal INNEHÅLL Inledning sida 4 HALFEN-DEHAs produktprogram med transportankare sida 5 Kvalitetsprocessen sida 6 DEHA Kulankare sida 7 FRIMEDA Transportankare sida 8 DEHA HD-/Bitekankare sida 9 Kvalitetskontroller

Läs mer

FRANK. Tekniska lösningar för byggindustrin. Egcobox. isolerad balkonginfästning. Max Frank AB

FRANK. Tekniska lösningar för byggindustrin. Egcobox. isolerad balkonginfästning. Max Frank AB FRANK Tekniska lösningar för byggindustrin Egcobox isolerad balkonginfästning Max Frank AB Max Frank AB Sporregatan 15 213 77 Malmö Tel: +46 40 94 70 70 Fax: +46 40 94 70 24 info@maxfrank.se Innehållsförteckning:

Läs mer

HALFEN INJEKTERINGSMASSA MED TILLBEHÖR BETONG HB 14 - SE

HALFEN INJEKTERINGSMASSA MED TILLBEHÖR BETONG HB 14 - SE HALFEN INJEKTERINGSMASSA MED TILLBEHÖR BETONG HB 14 - SE INNEHÅLL INNEHÅLL Injekteringsmassa HB V-Plus styrenfri vinylester 4-5 Injekteringsmassa HB ER-SF epoxi 6-9 Injekteringsmassa HB - W styrenfri vinylester

Läs mer

Egcobox isolerade balkonganslutning

Egcobox isolerade balkonganslutning Egcobox isolerade balkonganslutning I modern arkitektur är balkonger en ofta förekommande formgivningsdetalj. För att förhindra köldbryggor används idag isolerade balkonganslutningar. Balustrad (Type A)

Läs mer

)"-'&/ 4,+67"/,"3& )%# HDB 08 BETON G

)-'&/ 4,+67/,3& )%# HDB 08 BETON G HDB 08 BETONG Skjuvankare HDB är en produkt som används som skjuv- och genomstansningsarmering. Systemet består av skenor med 2 eller 3 dubbelhuvade ankare. Dessa moduler kan kombineras för att få önskat

Läs mer

KAN EN BETONGVÄGG SE UT HUR SOM HELST?

KAN EN BETONGVÄGG SE UT HUR SOM HELST? KAN EN BETONGVÄGG SE UT HUR SOM HELST? 1 Vilka? Bild framsida: Hovsjöskolan i Södertälje 2 Ett stort småföretagande Ur ett grustag i Finja, tillsammans med en god portion entreprenörsanda, föddes 1957

Läs mer

Störst sortiment och bäst kompetens i lager

Störst sortiment och bäst kompetens i lager Störst sortiment och bäst kompetens i lager 1 Värdeskapande kundanpassning Lundgrens representerar några av världens ledande tillverkare av produkter inom flödesteknik och industrigummi. Tack vare detta

Läs mer

Vi är framtidens byggande.

Vi är framtidens byggande. Vi är framtidens byggande. Vi är din leverantör. Vad du än ska bygga. Helprefabricerat eller industriellt platsgjutet, det är frågan. Hos oss är valet enkelt. Vi har både och. Det är vi ensamma om på marknaden.

Läs mer

Balkongbesiktning. En guide från Balkongföreningen. Balkong föreningen

Balkongbesiktning. En guide från Balkongföreningen. Balkong föreningen Balkongbesiktning En guide från Balkongföreningen Balkong föreningen Balkongen är en viktig byggnadsdel, både funktionellt och estetiskt, som tyvärr ofta blir förbisedd gällande underhåll. Det ligger på

Läs mer

Hållbara, funktionella och estetiska Industribyggnader

Hållbara, funktionella och estetiska Industribyggnader Hållbara, funktionella och estetiska Industribyggnader Gavelbalk Kan utföras som en enkel rektangulär balk med pelarstöd. Önskas en utbyggnadsbar lokal ersätts gavelbalken med en vanlig takbalk (SIB).

Läs mer

NYA VÄGAR ATT SKAPA MÖJLIGHETER FÖR DITT FÖRETAG

NYA VÄGAR ATT SKAPA MÖJLIGHETER FÖR DITT FÖRETAG NYA VÄGAR ATT SKAPA MÖJLIGHETER FÖR DITT FÖRETAG MED EC HELFORDONSGODKÄNNANDE (ECWVTA) NYA MÖJLIGHETER FRAMFÖR OSS Vad är ECWVTA? I april 2009 beslutade Europeiska Unionen om en ny lagstiftning som säkerställer

Läs mer

JACKON Ì Ì Ì Ì Ì Ì THERMOMUR. THERMOMUR 200 THERMOMUR 250 THERMOMUR 250x THERMOMUR 350 THERMOMUR 350 SUPER THERMOMUR 450. jackon.

JACKON Ì Ì Ì Ì Ì Ì THERMOMUR. THERMOMUR 200 THERMOMUR 250 THERMOMUR 250x THERMOMUR 350 THERMOMUR 350 SUPER THERMOMUR 450. jackon. JACKON THERMOMUR TG 2156 THERMOMUR 200 THERMOMUR 250 THERMOMUR 250x THERMOMUR 350 THERMOMUR 350 SUPER THERMOMUR 450 03-2018 ersätter 03-2015 jackon.se Lätta lösningar för ett bättre klimat! Vad gör byggsystemet

Läs mer

Trygg grundläggning av bostadshus med Ruukkis stålrörspålar

Trygg grundläggning av bostadshus med Ruukkis stålrörspålar Trygg grundläggning av bostadshus med Ruukkis stålrörspålar Grundläggning på stålrörspålar ger en stabil grund. Pålgrundläggning tryggar användandet av bostaden i generationer framåt. Ruukkis stålrörspålar

Läs mer

Schöck isolerar balkonger. För att undvika köldbryggor.

Schöck isolerar balkonger. För att undvika köldbryggor. Schöck isolerar balkonger. För att undvika köldbryggor. Isolera balkonginfästningen utan avbrott. Så förhindrar du kostsamma energiförluster. Termografin visar det tydligt: köldbryggor vid traditionellt

Läs mer

Komplett stomme till flerbostadshus

Komplett stomme till flerbostadshus Fördelarna med vår stomme Komplett stomme till flerbostadshus...för arkitekten Det är utsidan som räknas. Åtminstone om man vill ha en vacker fasad. Om du bygger med LK Putsvägg får du en helt fogfri fasad.

Läs mer

Strategi. Program. Plan. Policy. Riktlinjer. Regler. Borås Stads. Träbyggnadsstrategi

Strategi. Program. Plan. Policy. Riktlinjer. Regler. Borås Stads. Träbyggnadsstrategi Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler Borås Stads Träbyggnadsstrategi Borås Stads styrdokument Aktiverande strategi avgörande vägval för att nå målen för Borås program verksamheter och metoder

Läs mer

P&P AB Företagspresentation. ...ger dig konkurrenskraft

P&P AB Företagspresentation. ...ger dig konkurrenskraft P&P AB Företagspresentation...ger dig konkurrenskraft P & P A B P&P AB är ett tillverkande företag inom pappersbranschen. Produktionen sker idag i en modern maskinpark där vi producerar rullprodukter och

Läs mer

Nyhet! Iso-Plus Prefab. Förberett för fasadmontage

Nyhet! Iso-Plus Prefab. Förberett för fasadmontage Nyhet! Iso-Plus Prefab Förberett för fasadmontage Ingjutna infästningspunkter Iso-Plus Prefab är ett nytt system avsett för fabrikstillverkade betongelement som ska förses med en putsad fasadlösning. Infästningspunkter

Läs mer

ETT HÅLLBART BYGGSYSTEM

ETT HÅLLBART BYGGSYSTEM ETT HÅLLBART BYGGSYSTEM DET FINNS MÅNGA SOM KAN GJUTA ETT BETONGELEMENT VI ERBJUDER ETT UNIKT SYSTEM FRÅN FÖRPROJEKTERING TILL UPPFÖLJNING. INNEHÅLL Det finns många som kan gjuta ett betongelement 5 Prefab.

Läs mer

Lösningar för ventilation

Lösningar för ventilation lindab ventilation Lösningar för ventilation Vår vision Lindab skall uppfattas som världens bästa varumärke i VVS-branschen. Mission Vår mission är att göra det möjligt för alla människor att åtnjuta

Läs mer

ROCKWOOL SVERIGE. TOPROCK System En ny generation takisolering

ROCKWOOL SVERIGE. TOPROCK System En ny generation takisolering SYSTEM ROCKWOOL SVERIGE System En ny generation takisolering Nya direktiv innebär mer isolering Allt hårdare miljödirektiv och lagar gör att det ställs höga krav på de hus som byggs idag. För att nå de

Läs mer

Välkommen till en enklare vardag!

Välkommen till en enklare vardag! Thermotech utvecklar, tillverkar och levererar kund anpassade och hållbara värme- och rörsystem. Vi brinner för att förenkla din vardag och sätter stolthet i att ha en god och nära relation med både leverantörer

Läs mer

SSERIEN EN STÅLBANKE MED RIKTIGT BREDA INNERMÅTT. Lastförankring är ett begrepp. Vi uppfann det.

SSERIEN EN STÅLBANKE MED RIKTIGT BREDA INNERMÅTT. Lastförankring är ett begrepp. Vi uppfann det. SSERIEN EN STÅLBANKE MED RIKTIGT BREDA INNERMÅTT Lastförankring är ett begrepp. Vi uppfann det. BRE DA RE INNERMÅTT SOM GER NYA MÖJLIGHETER Bankar för alla transportbehov S-seriens bankar finns i modeller

Läs mer

JACKON THERMOMUR. Ì THERMOMUR 200 Ì THERMOMUR 250 Ì THERMOMUR 350 Ì THERMOMUR 350 SUPER 03-2015 ersätter 12-2012. jackon.se

JACKON THERMOMUR. Ì THERMOMUR 200 Ì THERMOMUR 250 Ì THERMOMUR 350 Ì THERMOMUR 350 SUPER 03-2015 ersätter 12-2012. jackon.se JACKON THERMOMUR Foto: www.riisbygg.no TG 2156 Ì THERMOMUR 200 Ì THERMOMUR 250 Ì THERMOMUR 350 Ì THERMOMUR 350 SUPER 03-2015 ersätter 12-2012 jackon.se Lätta lösningar för ett bättre klimat! Vad gör byggsystemet

Läs mer

Mindre industribyggnader bygg din verksamhet på betong

Mindre industribyggnader bygg din verksamhet på betong Mindre industribyggnader bygg din verksamhet på betong Abetong mer än betongelement Önskar du en mindre industribyggnad som är unik och anpassad efter dina önskemål men ändå till priset av en standardbyggnad?

Läs mer

GRUNDMUR. Jackon. Thermomur väggsystem. Det trygga, flexibla & energikloka byggsystemet TG 2156. 12-2012 ersätter 10-2010. www.jackon.

GRUNDMUR. Jackon. Thermomur väggsystem. Det trygga, flexibla & energikloka byggsystemet TG 2156. 12-2012 ersätter 10-2010. www.jackon. Jackon Thermomur väggsystem GRUNDMUR Det trygga, flexibla & energikloka byggsystemet TG 2156 12-2012 ersätter 10-2010 DET GENIALA THERMOMUR Jackon Thermomur får andra byggsystem att verka smått omoderna.

Läs mer

Noblessa ska vara den ledande, tryggaste, mest effektiva köksleverantören i Skandinavien och leverera mest värde för pengarna.

Noblessa ska vara den ledande, tryggaste, mest effektiva köksleverantören i Skandinavien och leverera mest värde för pengarna. En del av Noblessa ska vara den ledande, tryggaste, mest effektiva köksleverantören i Skandinavien och leverera mest värde för pengarna. 2 3 VÅR VISION Noblessa ska vara den ledande köksleverantören. Vi

Läs mer

JACKON THERMOMUR. Ì THERMOMUR 200 Ì THERMOMUR 250 Ì THERMOMUR 350 Ì THERMOMUR 350 SUPER 03-2015 ersätter 12-2012. jackon.se

JACKON THERMOMUR. Ì THERMOMUR 200 Ì THERMOMUR 250 Ì THERMOMUR 350 Ì THERMOMUR 350 SUPER 03-2015 ersätter 12-2012. jackon.se JACKON THERMOMUR Foto: www.riisbygg.no TG 2156 Ì THERMOMUR 200 Ì THERMOMUR 250 Ì THERMOMUR 350 Ì THERMOMUR 350 SUPER 03-2015 ersätter 12-2012 jackon.se Lätta lösningar för ett bättre klimat! Vad gör byggsystemet

Läs mer

maxit renoverar maxit Renovate genomtänkt renovering för fasader, balkonger, våtrum och golv.

maxit renoverar maxit Renovate genomtänkt renovering för fasader, balkonger, våtrum och golv. maxit renoverar maxit Renovate genomtänkt renovering för fasader, balkonger, våtrum och golv. maxit Renovate genomtänkt renovering för fasader, balkonger, våtrum och golv. Syftet med renovering är att

Läs mer

DEHA TRANSPORTANKARSYSTEM BETONG

DEHA TRANSPORTANKARSYSTEM BETONG DEHA TRANSPORTANKARSYSTEM BETONG DEHA Kulankarsystem System och användning DEHA Kulankare gjuts in i betongelement med hjälp av ursparningskroppar. Dessa avlägsnas efter gjutningen och lämnar kvar en skålformad

Läs mer

MED IDÉER OCH INNOVATIONER FÖR FRAMTIDENS HUS

MED IDÉER OCH INNOVATIONER FÖR FRAMTIDENS HUS MED IDÉER OCH INNOVATIONER FÖR FRAMTIDENS HUS 2 EN BYGGFIRMA I FRAMKANT Det som en gång startade som en småskalig tvåmansfirma har idag vuxit till en 13 man stark organisation, dessutom med fyra dotterbolag

Läs mer

Har du koll på taket!

Har du koll på taket! Smarta taklösningar Har du koll på taket! Det finns smarta sätt att spara pengar Du ställer krav på taket Smarta taklösningar Som kan lösas Taket är kanske inte det första du tänker på när du ska renovera

Läs mer

SÅ MYCK ET MER ÄN MASKINUTHYRNING

SÅ MYCK ET MER ÄN MASKINUTHYRNING REN 48 SVENSKA BYGGPROJEKT NTAL SÅ MYCKET MER ÄN MASKINUTHYRNING AV KIM HA HALL LL NUMMER 3 / 2018 49 Hållbarhet, miljö, säkerhet och arbetsmiljöfrågor är frågor som branschföreningen Swedish Rental arbetar

Läs mer

A-HUS PROFESSIONAL. Över 40 års erfarenhet av prefabricerade byggsatser

A-HUS PROFESSIONAL. Över 40 års erfarenhet av prefabricerade byggsatser A-HUS PROFESSIONAL Över 40 års erfarenhet av prefabricerade byggsatser DET HÄR ÄR A-HUS PROFESSIONAL A-hus Professional producerar och levererar prefabricerade byggsatser - allt från småhus till flervåningshus.

Läs mer

Bättre betyg. Inredningar för utbildning.

Bättre betyg. Inredningar för utbildning. Bättre betyg Inredningar för utbildning. Vilket betyg vill du själv få av lärare och elever? När vi talar om betyg inom utbildning är det oftast i en och samma riktning. Det är skolan och lärarna som ger

Läs mer

Abetong en komplett leverantör till det moderna lantbruket

Abetong en komplett leverantör till det moderna lantbruket Lantbruk Abetong en komplett leverantör till det moderna lantbruket Det ställs stora krav på dagens moderna lantbruksanläggningar. De ska vara rationella, underhållsfria och dessutom miljövänliga. Detta

Läs mer

Individuella lösningar

Individuella lösningar för alla ändamål Familjeägt Temahallen är idag ett familjeföretag och vi har vår produktionsanläggning och huvudkontor i Vinslöv i norra Skåne. Temahallen har också ett regionkontor i Eskilstuna, som tar

Läs mer

Stenhus. I samarbete med

Stenhus. I samarbete med Stenhus I samarbete med Vi hjälper dig (att hitta) hem Att köpa ett nytt hus är en stor affär en av livets största. Detta ställer väldigt höga krav på oss som leverantör. Att vi håller vad vi lovar och

Läs mer

Tänk i mindre banor och förbättra byggandet, miljön och klimatet.

Tänk i mindre banor och förbättra byggandet, miljön och klimatet. Tänk i mindre banor och förbättra byggandet, miljön och klimatet. Think Less. Vi förenklar byggandet Hur kan det löna sig att tänka i mindre banor? För att mindre är mer. Speciellt när du använder Lindabs

Läs mer

Renovera med Weber. genomtänkt renovering för fasader, balkonger, våtrum och golv.

Renovera med Weber. genomtänkt renovering för fasader, balkonger, våtrum och golv. Renovera med Weber genomtänkt renovering för fasader, balkonger, våtrum och golv. Weber Renovate genomtänkt renovering för fasader, balkonger, våtrum och golv. Syftet med renovering är att återställa

Läs mer

Hiab Multilift XR18SL Pro Future Enastående effektivitet

Hiab Multilift XR18SL Pro Future Enastående effektivitet Hiab Multilift XR18SL Pro Future Enastående effektivitet Produktbroschyr Förbättra effektiviteten, transportera mer last och minska miljöpåverkan Lastväxlaren Hiab Multilift XR18SL Pro Future passar perfekt

Läs mer

I över 50 år har vi trotsat tyngdlagen

I över 50 år har vi trotsat tyngdlagen I över 50 år har vi trotsat tyngdlagen )a Komplett leverantör Simson Power Tools tillverkar och säljer hydrauliska kraftverktyg med hög kvalitet, god säkerhet, flexibilitet och hög prestanda. I kombination

Läs mer

Projekt - när det fungerar som bäst!

Projekt - när det fungerar som bäst! PROJEKT HUS Projekt - när det fungerar som bäst! Denna broschyr beskriver hur Ballingslöv tillsammans med oss som återförsäljare vill göra livet enklare för dig som är arkitekt, entreprenör eller fastighetsägare.

Läs mer

ASERIEN LÄTTA ALUMINIUMBANKAR LASTAR MER VIRKE. Lastförankring är ett begrepp. Vi uppfann det.

ASERIEN LÄTTA ALUMINIUMBANKAR LASTAR MER VIRKE. Lastförankring är ett begrepp. Vi uppfann det. ASERIEN LÄTTA ALUMINIUMBANKAR LASTAR MER VIRKE Lastförankring är ett begrepp. Vi uppfann det. UN K INNOVATION OCH DESIGN GER NYA MÖJLIGHETER Lönsammare transporter A-bankarna är mycket lätta i förhållande

Läs mer

HUFVUDSTADENS UPPFÖRANDEKOD

HUFVUDSTADENS UPPFÖRANDEKOD HUFVUDSTADENS UPPFÖRANDEKOD Om Hufvudstadens uppförandekod. Hufvudstaden har en hundraårig historia. Sedan 1915 har vi utvecklat företaget till att vara ett av Sveriges ledande fastighetsbolag med ett

Läs mer

150 år av erfarenhet och nytänkande

150 år av erfarenhet och nytänkande 150 år av erfarenhet och nytänkande 1 Lyhörda och proaktiva Vi har valt Beijer Industri som huvudleverantör eftersom de är lyhörda och proaktiva. De har det tekniska kunnandet som krävs för att hålla vår

Läs mer

NÄR DU VILL HA ETT HELGJUTET RESULTAT.

NÄR DU VILL HA ETT HELGJUTET RESULTAT. NÄR DU VILL HA ETT HELGJUTET RESULTAT. FÖR DIG SOM VÄRDESÄTTER KREATIVITET, MILJÖ, HÅLLBARHET OCH ESTETIK. Idag kan du skapa fantastiska bostadsmiljöer av betong, med stor variation på både struktur,

Läs mer

NOLATO MEDITECH. Vi skapar en verksamhet i världsklass

NOLATO MEDITECH. Vi skapar en verksamhet i världsklass NOLATO MEDITECH Vi skapar en verksamhet i världsklass Kunden i fokus Medical Excellence utgår från Nolatos vision: Hållbar utveckling Design av processer Minska slöserier Miljöhänsyn Kundvärde Kompetens

Läs mer

BENDERS ISOLERING GRUNDPAKET. Det naturliga valet. Mer om Benders

BENDERS ISOLERING GRUNDPAKET. Det naturliga valet. Mer om Benders BENDERS ISOLERING GRUNDPAKET Det naturliga valet Mer om Benders www.benders.se KUNSKAP OCH TRADITIONER långt utanför fabriksväggarna KUNDEN I CENTRUM Allt sedan starten 1960 har vår tydliga ambition varit

Läs mer

Bärande laminerad träkolonn

Bärande laminerad träkolonn Bärande laminerad träkolonn Kloppen-søyla är en kolonn konstruerad av limträ, tillverkad av skandinavisk gran av bästa kvalitet - ett material som ger optimal stabilitet och gör att våra kolonner kan användas

Läs mer

har du råd att avstå? Läs resultaten från Rambölls rapport

har du råd att avstå? Läs resultaten från Rambölls rapport inglasade balkonger har du råd att avstå? Läs resultaten från Rambölls rapport HAR DU RÅD ATT AVSTÅ FRÅN INGLASADE BALKONGER FRÅN BALCO? Enligt konsulterna på Ramböll *, Skandinaviens ledande byggkonsulter,

Läs mer

RubberShell Självhäftande gummiduk

RubberShell Självhäftande gummiduk RubberShell Självhäftande gummiduk RubberShell Ny teknologi för snabbare, enklare och säkrare tätning av byggnader. RubberShell är en nyutvecklad, kraftfull och självhäftande gummiduk i EPDM för byggnaders

Läs mer

VikingShield 64 allrounddörrar

VikingShield 64 allrounddörrar VikingShield 64 allrounddörrar VikingShield 64 allrounddörrar 40 års försäljningssuccé! Preconal har med stor framgång styrt utvecklingen av industridörrar. Vår erfarenhet tillsammans med ständiga förbättringar

Läs mer

AUKTORISERAD ÅTERFÖRSÄLJARE. Skillnaden är auktoriserad

AUKTORISERAD ÅTERFÖRSÄLJARE. Skillnaden är auktoriserad AUKTORISERAD ÅTERFÖRSÄLJARE Skillnaden är auktoriserad NSK Europe tillverkar kullager, fordonskomponenter, styrsystem och precisionsprodukter i sina moderna tillverkningsfabriker runt om i Europa. Peterlee

Läs mer

Maskininvesteringar. Gör rätt från start. Låt oss hjälpas åt - för att få lönsamhet på din maskin. Mycket snabbare.

Maskininvesteringar. Gör rätt från start. Låt oss hjälpas åt - för att få lönsamhet på din maskin. Mycket snabbare. Maskininvesteringar Gör rätt från start Låt oss hjälpas åt - för att få lönsamhet på din maskin. Mycket snabbare. 12 minuter kan ge dig 12 månader Om du funderar på att köpa en ny maskin, ge oss 12 minuter

Läs mer

Kontroll och dokumentation. Björn Mattsson

Kontroll och dokumentation. Björn Mattsson Kontroll och dokumentation Björn Mattsson Tre typer av kontroll ska göras enligt EKS Dimensioneringskontroll Mottagningskontroll Utförandekontroll Dimensioneringskontroll Syfte: att eliminera grova fel

Läs mer

Schiedel Absolut. Ett blockskorstenssystem med integrerad tilluft

Schiedel Absolut. Ett blockskorstenssystem med integrerad tilluft Schiedel Absolut Ett blockskorstenssystem med integrerad tilluft Absolut oberoende Du väljer fritt bland bränslen och värmepannor Det går att planera in frihet. Redan från början. Förutsatt att du planerar

Läs mer

SPÄNNARE AUTOMATISK SPÄNNARE FÖR ALLA TUNGA TRANSPORTER. Lastförankring är ett begrepp. Vi uppfann det.

SPÄNNARE AUTOMATISK SPÄNNARE FÖR ALLA TUNGA TRANSPORTER. Lastförankring är ett begrepp. Vi uppfann det. TU SPÄNNARE AUTOMATISK SPÄNNARE FÖR ALLA TUNGA TRANSPORTER Lastförankring är ett begrepp. Vi uppfann det. INNOVATION OCH DESIGN GER NYA MÖJLIGHETER Automatisk efterspänning Oavsett hur mycket virket sätter

Läs mer

DIN PARTNER INOM AUTOMATION OCH ELEKTRONIK

DIN PARTNER INOM AUTOMATION OCH ELEKTRONIK DIN PARTNER INOM AUTOMATION OCH ELEKTRONIK 02. OM OSS 03. VÅRT HELHETSERBJUDANDE Anpassade erbjudanden. Personlig kontaktperson. Inköpsavdelning hos oss. Rätt produkter utifrån dina behov. Servicepaket

Läs mer

Cedral Board Mångsidig fasadskiva i många färger

Cedral Board Mångsidig fasadskiva i många färger minimalt underhåll fabrikslackerad enkel att montera Cedral Board Mångsidig fasadskiva i många färger www.cedral.se Cedrals DNA Sand, vatten, luft, cement, fibrer, träcellulosa. Den mångsidiga fasadskivan

Läs mer

2 Ballingslöv PROJEKT

2 Ballingslöv PROJEKT PROJEKT HUS 2 Ballingslöv PROJEKT Projekt - när det fungerar som bäst! Denna broschyr beskriver hur Ballingslöv tillsammans med oss som återförsäljare vill göra livet enklare för dig som är arkitekt, entreprenör

Läs mer

Har vi optimal plockteknik?

Har vi optimal plockteknik? Har vi optimal plockteknik? En lagerresa från starten 2005 Stayhard startades 2005 av två unga entreprenörer, Daniel Möller och Joakim Naumburg, i ett källarförråd på 15 kvadratmeter idén kom under en

Läs mer

Naturligt steg för lönsam förädling

Naturligt steg för lönsam förädling Naturligt steg för lönsam förädling 1 2 3 Automatiserade processer, hög kvalitet, leveranssäkerhet och tillgänglighet gör ALMAB till ett naturligt val när sågverk och hyvlerier söker en partner. Målet

Läs mer

ENGAGEMANG KUNNANDE SERVICE ANDERS PETTERSSON VD INTERCUT SVERIGE AB A ANDERS Det är med oerhörd stolthet och glädje jag ser att Intercut de senaste åren, tillsammans med vårt systerföretag Areg, har

Läs mer

Position paper FN:s globala hållbarhetsmål

Position paper FN:s globala hållbarhetsmål Position paper FN:s globala hållbarhetsmål Stockholm juni 2017 Swedisols vision, prioriteringar och åtgärdsprogram för de hållbara utvecklingsmålen, agenda 2030. Swedisol driver frågor av branschgemensam

Läs mer

SVEBA-DAHLEN.COM SVENSK INNOVATION GLOBAL BAKNING

SVEBA-DAHLEN.COM SVENSK INNOVATION GLOBAL BAKNING SVEBA-DAHLEN.COM SVENSK INNOVATION GLOBAL BAKNING Kunskap och trygghet från en erfaren branschexpert. SVEBA-DAHLEN.COM SVEBA DAHLEN GROUP Sveba Dahlen erbjuder ett unikt helhetskoncept med användarvänliga

Läs mer

EN PARTNER MED HELHETSSYN

EN PARTNER MED HELHETSSYN INTERNORDIC AR... 3 EN PARTNER MED HELHETSSYN Med huvudkontor och lager i Nässjö, säljkontor i Stockholm och Umeå, finns vi tillgängliga för hela den nordiska marknaden. Sedan 1997 är vi en del av börsnoterade

Läs mer

Den andra delen innehåller allmänna anvisningar som bl.a. kan användas vid planering av stommens montage och vid upprättande av bygghandlingar.

Den andra delen innehåller allmänna anvisningar som bl.a. kan användas vid planering av stommens montage och vid upprättande av bygghandlingar. SWT-ANVISNINGAR V2.2 INLEDNING SWT-systemet består av både stålpelare och stålbalkar för fasader och byggnaders inre och dess system är avsett för att bära vertikala laster. Systemets komponenter kan delas

Läs mer

THE POWER OF LESS I PRAKTIKEN

THE POWER OF LESS I PRAKTIKEN THE POWER OF LESS I PRAKTIKEN ÖVERLÄGSEN KVALITET PÅ BÅDA SIDOR EN VÄRLD AV LÖSNINGAR PÅ BÅDA SIDOR OM VÄGGEN Badrumsmöbler Duschlösningar och badkar Oavsett om du formger, planerar eller installerar kan

Läs mer

Bättre totalekonomi med kundanpassade lösningar

Bättre totalekonomi med kundanpassade lösningar Bättre totalekonomi med kundanpassade lösningar 1 Bred kompetens och snabb service oavsett behov Tebeco är en av Sveriges ledande leverantörer av produkter och förnödenheter till ytbehandling, gjutning

Läs mer

En del av din styrka. ILF & nät

En del av din styrka. ILF & nät En del av din styrka ILF & nät PRODUKTINFORMATION 1 Rätt nät för varje ändamål Vi på Stena Stål har lång erfarenhet av armeringsnät och vi samarbetar med de ledande tillverkarna i Europa. Vi kan hjälpa

Läs mer

klimatvägg Foto: AB Helsingborgshem

klimatvägg Foto: AB Helsingborgshem klimatvägg Foto: AB Helsingborgshem Klimatväggen en klimatsmart betongvägg Klimatväggen är en prefabricerad betongvägg anpassad till det nordiska klimatet och framtidens energikrav. Det unika med väggen

Läs mer

Ett undergolvsystem och Ett golvvärmesystem tillsammans en komplett lösning för nybyggnation, ombyggnad och renovering

Ett undergolvsystem och Ett golvvärmesystem tillsammans en komplett lösning för nybyggnation, ombyggnad och renovering Ett undergolvsystem och Ett golvvärmesystem tillsammans en komplett lösning för nybyggnation, ombyggnad och renovering 02 2007 Granab Undergolvsystem Det bästa egenskaperna ser du inte Undergolvsystemet

Läs mer

Skillnaden ligger i detaljerna. Främsta konkurrensfördelar med LG Solar

Skillnaden ligger i detaljerna. Främsta konkurrensfördelar med LG Solar Skillnaden ligger i detaljerna Främsta konkurrensfördelar med LG Solar FINANSIELL STYRKA HUR ÄR DEN AKTUELLA SITUATIONEN INOM SOLCELLSINDUSTRIN? Marknaden för solceller är under kraftig förändring. Minskande

Läs mer

ENERGIRENOVERING. all inclusive I SJU STEG

ENERGIRENOVERING. all inclusive I SJU STEG ENERGIRENOVERING all inclusive I SJU STEG MILJONPROGRAMMEN BEHÖVER FASADRENOVERAS Mellan 1964 och 1975 byggdes cirka en miljon bostäder i det så kallade miljonprogrammet. FÖLJ EN SMART ENERGIRENOVERING

Läs mer

SPÄNNARE AUTOMATISK SPÄNNARE FÖR ALLA TUNGA TRANSPORTER. Lastförankring är ett begrepp. Vi uppfann det.

SPÄNNARE AUTOMATISK SPÄNNARE FÖR ALLA TUNGA TRANSPORTER. Lastförankring är ett begrepp. Vi uppfann det. TU SPÄNNARE AUTOMATISK SPÄNNARE FÖR ALLA TUNGA TRANSPORTER Lastförankring är ett begrepp. Vi uppfann det. FLEX INNOVATION OCH DESIGN GER NYA MÖJLIGHETER Automatisk efterspänning Oavsett hur mycket virket

Läs mer

MODULMODERNISERINGSLÖSNINGAR FÖR HISSDÖRRAR. KONE ReNova

MODULMODERNISERINGSLÖSNINGAR FÖR HISSDÖRRAR. KONE ReNova MODULMODERNISERINGSLÖSNINGAR FÖR HISSDÖRRAR KONE ReNova Förbättrad säkerhet och tillgänglighet börjar med dörren Många driftsäkerhetsproblem för hissar är följden av föråldrade eller dåligt fungerande

Läs mer

NYA VBG 795 V-2 ENKLARE ATT TRÄFFA RÄTT!

NYA VBG 795 V-2 ENKLARE ATT TRÄFFA RÄTT! NYA VBG 795 V-2 ENKLARE ATT TRÄFFA RÄTT! EN FACELIFT SOM GER DIG MER Som yrkesförare är du beroende av att allt går smidigt och enkelt. Varje stopp kostar tid och pengar, vilket gör att du ställer stora

Läs mer

En enda leverantör av stommar sparar tid och arbete. DELTABEAM - Frame

En enda leverantör av stommar sparar tid och arbete. DELTABEAM - Frame En enda leverantör av stommar sparar tid och arbete DELTABEAM - Frame ENKLARE PROJEKT MED EN ENDA LEVERANTÖR AV STOMMAR Vill du göra dina projekt lättare att leda? Det händer att stommens olika komponenter

Läs mer

Det här är Outokumpu

Det här är Outokumpu Det här är Outokumpu 02 Den globala ledaren inom avancerade material Våra städer blir bara större och vi reser alltmer. Befolkningtillväxten på jorden ställer allt högre krav på industrin att leverera

Läs mer

Säkert, effektivt och smart. CONLIT brandisolering av ventilationskanaler

Säkert, effektivt och smart. CONLIT brandisolering av ventilationskanaler Säkert, effektivt och smart CONLIT brandisolering av ventilationskanaler Trygghet i vardagen Vi tillbringar ca 90 % av tiden inomhus, antingen i hemmet, på jobbet, i skolan, på dagis eller i andra byggnader.

Läs mer

PREFABRICERADE FARTHINDER AV NATURSTEN Spar tid och pengar

PREFABRICERADE FARTHINDER AV NATURSTEN Spar tid och pengar TERRAKOMP PREFABRICERADE FARTHINDER AV NATURSTEN Spar tid och pengar INGA STENSÄTTARE BEHÖVS Vi har redan gjort alla svåra hantverksmoment Infästningar för lyftöglor Kantsten Gatsten i granit och kantsten

Läs mer

Företagspresentation. PreconalHansen

Företagspresentation. PreconalHansen Företagspresentation PreconalHansen Aluminium och glas skapar förutsättningar för nya konstruktiva lösningar. Preconal har skapat sig en stark position på marknaden genom stor kompetens, flexibilitet,

Läs mer

Högre komfort med fönsterfilmen som klarar allt.

Högre komfort med fönsterfilmen som klarar allt. Må bra på insidan. Högre komfort med fönsterfilmen som klarar allt. Njut av en perfekt inomhustemperatur året om. Ta tillvara på det naturliga dagsljuset, spara energi och förbättra isoleringen med upp

Läs mer

I modern arkitektur är balkonger en ofta förekommande formgivningsdetalj. För att förhindra köldbryggor används idag isolerade balkonganslutningar.

I modern arkitektur är balkonger en ofta förekommande formgivningsdetalj. För att förhindra köldbryggor används idag isolerade balkonganslutningar. I modern arkitektur är balkonger en ofta förekommande formgivningsdetalj. För att förhindra köldbryggor används idag isolerade balkonganslutningar. Isolerade balkonganslutningar kombinerar kvalitativa

Läs mer

Lärande om hållbar utveckling för barn & unga

Lärande om hållbar utveckling för barn & unga Lärande om hållbar utveckling för barn & unga Sveriges största nätverk för arbete med hållbar utveckling Vi på Håll Sverige Rent är övertygade om att arbetet med hållbar utveckling börjar med barn och

Läs mer

Våra produkter för det naturliga sättet att bygga.

Våra produkter för det naturliga sättet att bygga. Våra produkter för det naturliga sättet att bygga. Vi på Martinsons vill att du ska få uppleva friheten med trä som byggnadsmaterial. Det här är våra produkter som gör det möjligt. 4 Ett material som

Läs mer

Företagspresentation. ThyssenKrupp Materials Sverige

Företagspresentation. ThyssenKrupp Materials Sverige Företagspresentation ThyssenKrupp Materials Sverige Innehåll Litet företag, stora muskler Litet företag stora muskler 3 Branschens ledande serviceföretag 4 Kunskapsledare det tjänar du på 6 Sverigebäst

Läs mer

En snabbare och starkare affärspartner

En snabbare och starkare affärspartner En snabbare och starkare affärspartner Varför blir vissa företag mer framgångsrika än andra? Beror det på kortare time to market, innovationstakten eller produktionskostnaden? Svaret är ovillkorligen ja

Läs mer

Skyltstället Franchise

Skyltstället Franchise Skyltstället Franchise Erbjuder dig som idag driver ett skyltföretag eller du som går i tankar om att starta ett, en unik möjlighet till att lyckas! Skyltstället hälsar er välkomna in i en värld av nya

Läs mer