a) Den som är ansluten till en magisk förening i Sverige är välkommen att delta i Svenska Mästerskapen i Trolleri (SM).

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "a) Den som är ansluten till en magisk förening i Sverige är välkommen att delta i Svenska Mästerskapen i Trolleri (SM)."

Transkript

1 Intro: Disse reglene er basert på reglene brukt i det Svenske Mesterskapet i trylling. De er igjen basert på FISM, noe også de norske reglene er. Dog er de svenske reglene noe mer utvidet. Reglene under gjelder med blant annet følgende; - Det vil ikke konkurreres i underkategoriene innen closeup og scene. Det vil kun konkurreres i hovedkategori - Det vil av nevnte grunn, IKKE kåres noen Grand Prix vinner - Antall dommere trenger ikke være minimum 7 og er utstedt av arrangør. - Dommere er ikke fritatt for kongressavgift - Tidsstyring gjøres ikke vha lamper, Info blir gitt. - Priser som tydelig kun antyder at dette gjelder for Sverige, gjelder ikke i nordisk. - Titlene som vil kunne bli delt ut er o Nordisk Mester i trylling 2013 CloseUp o Nordisk Mester i trylling 2013 Scene o Norgesmester Barnetrylling Hoveddommer er gitt rettighet å evt gjøre tilpasninger i reglene frem til konkurransestart.

2 Tävlingsregler Regler och rutiner för Svenska Mästerskap i Trolleri 1. Om medverkan a) Den som är ansluten till en magisk förening i Sverige är välkommen att delta i Svenska Mästerskapen i Trolleri (SM). b) Den eller de artister som är bokade att framföra ett seminarium, en akt eller en hel show under den kongress eller i det sammanhang till vilket Svenska Mästerskapen är knuten, får inte delta i tävlingarna. c) En tävlingsdeltagare som tidigare erhållit ett Grand Prix för en akt vid SM är inte tillåten att tävla igen med väsentligen samma akt. d) En tävlingsdeltagare måste vara registrerad som deltagare under kongressen i samband med SM. Samtliga avgifter såsom kongressavgift och eventuell tävlingsavgift ska vara betalda före sista betalningsdatum. e) Inom SM finns en speciell juniorklass. I tävlingssammanhang är man junior fram till det år man fyller 18 år. Därefter är man senior. Dock räknas en juniors poäng in i den totala poängbedömningen av seniorklassen. En junior kan alltså erhålla pris i en kategori tillhörande seniorklassen. f) En skriftlig anmälan om deltagande vid tävlingarna ska vara inlämnad till Svensk Magisk Cirkels styrelse eller av styrelsen utsedd tävlingsledare, senast en månad före SM. g) Genom att anmäla sig till tävlingen, godkänner den tävlande regler och rutiner i detta dokument. 2. Om juryn a) En jury som ska bestå av sju till nio domare bestämmer samtliga priser och utmärkelser vid ett SM. En av domarna är ordförande (överdomare). b) Domarna utses av Svensk Magisk Cirkels styrelse. Vid valet av domare ska styrelsen ta hänsyn till domarnas kvalifikationer inom trollerikonsten samt deras kapacitet att bedöma tävlingsakter. Tidigare domarerfarenhet samt genomförd domareutbildning är meriterande. Vidare bör eftersträvas att juryn innehåller domare i olika åldrar och med varierande bakgrund. c) För att kunna utse en vinnare av Grand Prix har juryn rätt att inhämta synpunkter från en person som inte själv är trolleriartist, men som har stor erfarenhet inom teater- eller underhållningsbranschen.

3 d) Överdomaren är ansvarig för att tävlingarna hålls enligt regler och rutiner i detta dokument. I händelse av att två tävlingsdeltagare får samma poäng är det överdomaren som avgör vem som ska utses som vinnare. e) Medlem i juryn betalar ingen kongressavgift. Juryn har rätt till mat och förfriskningar om så behövs under deras arbete med att bedöma akterna vid SM. f) Domarnas beslut går inte att överklaga. g) Överdomaren är ansvarig för att resultatet från domarnas bedömning sammanställs. Överdomaren skickar en skriftlig rapport över resultatet av tävlingarna till Svensk Magisk Cirkels styrelse senast en månad efter det att tävlingarna genomförts. h) Den som accepterar ett domareuppdrag godkänner därmed att döma enligt regler och rutiner i detta dokument. 3. Om de olika kategorierna Svenska Mästerskap i trolleri hålls inom nedanstående tre huvudkategorier med dess underkategorier. Om domarna har uppfattningen att det är bättre för den tävlande att ändra dennes kategori, har domarna rätt att göra detta. 1. Scenmagi Manipulation En scenakt helt eller övervägande baserad på fingerfärdighet. Generell Magi En scenakt som, i de flesta fall, utgörs av en blandning av de övriga kategorierna. Rekvisitan som används är vanligtvis mindre än rekvisitan som används i en akt inom underkategorin Illusioner. Vissa akter som använder modern high-tech eller videoteknik kan även kategoriseras som Generell Magi. Illusioner En scenakt i vilken större rekvisita används (även då rekvisitan inte är synlig för publiken). Ofta är flera personer och/eller djur inblandade i framförandet. Komisk Magi En scenakt som har till huvudsyfte att få publiken att skratta. Akten kan vara baserad på någon av de andra underkategorierna inom Scenmagi. Mentalmagi En scenakt som baserar sig på en demonstation av till synes extraordinära eller övernaturliga mentala krafter, som till exempel telepati, clairvoyance, förutsägelser, telekinesi, minneskonst, snabbkalkylering eller simulering av mediala förmågor.

4 2. Close-up-magiHit räknas akter vars syfte är att framföras på nära håll för en mindre grupp åskådare. Den tävlande kan sitta eller stå bakom eller vid ett bord, ofta med en eller flera deltagare från publiken som sitter vid bordet. Akten kan också presenteras utan att den tävlande använder bord. De föremål som används är generellt små och de flesta effekter involverar åskådare.det finns tre kategorier i Close-up-magi: Kortmagi En Close-up-akt som helt är baserad på att den tävlande använder sig av spelkort. 1. Micromagi En Close-up-akt där, även om spelkort kan finnas med, huvuddelen av akten bygger på mer generell rekvisita. Salongsmagi En akt som ligger mellan Close-up-magi och Scenmagi. Akten är avsedd att framföras för en grupp åskådare i ett mindre rum, jämfört med scenmagi. 2. BarntrolleriEn akt vars primära syfte är att underhålla barn under förutsättningar som närmast kan liknas vid underkategorin Salongsmagi. Den tävlande kan använda rekvisita som kopplas samman med samtliga övriga underkategorier. Samtliga effekter involverar åskådarna (barnen) och de deltagare (barn) som erbjudits att hjälpa till. 4. Om deltagare och deras framförande a) En tävlingsdeltagare är ensam ansvarig för sin akt och garanterar genom sitt deltagande att han eller hon har rättigheter att framföra akten. b) Skulle en tävlingsdeltagare ställas till ansvar för innehållet i eller utformningen av sin akt ska tredje part, i detta fall Svensk Magisk Cirkel, hållas ansvarsfri. c) Tävlingsdeltagare ska presentera en hel akt (inte bara ett enskilt trick) som ska vara minst fem och högst tio minuter lång. d) En tävlingsdeltagare får endast presentera en akt inom Scenmagi, en akt inom Close-upmagi och en akt inom Barntrolleri. e) Tävlingsdeltagare som presenterar en akt som av domarna bedöms vara en tydlig kopia av en annan akt, eller en signifikant del av en annan akt, diskvalificeras. f) En presentation som baseras på i förväg gjorda överenskommelser mellan den tävlande och en åskådare från publiken (s.k. stooge) räknas inte som ett magiskt framförande och detta förhållande kan innebära att den tävlande diskvalificeras. Om domarna är tveksamma kan den tävlande bli ombedd att förklara den metod som använts och eller repetera framförandet inför domarna. g) Tävlande ska vara beredd att framföra sin akt minst tio minuter före fastställd tid. Juryn kan diskvalificera en tävlande som inte är klar enligt ovan.

5 h) En akt börjar när den tävlande börjar agera på scenen eller när den eventuella musik som den tävlande använder sig av börjar, beroende på vilken av dessa händelser som inträffar först. i) Längst fram på scenen finns två lampor, en gul och en röd. Efter nio minuter av en akt tänds den gula lampan. Efter tio minuter tänds den röda lampan, som visar att den tävlande överskridit tio minuter och därmed är diskvalificerad. j) Vid presentation av de tävlande ska endast nämnas namnet på den tävlande, kategorin samt eventuellt var den tävlande kommer från. 5. Om priser och andra utmärkelser a) Priser Inom varje kategori kan juryn dela ut tre priser: ett förstapris, ett andrapris och ett tredjepris. b) Speciella utmärkelser Juryn kan dela ut speciella utmärkelser, till exempel för en ny teknik eller en ny princip som den tävlande använt sig av. Juryn kan också välja att utdela ett pris för mest originella akt. c) Juryn utser en vinnare av Grand Prix för Scenmagi och en vinnare av Grand Prix för Closeup-magi. Inom kategorin Barntrolleri utdelas ej Grand Prix. d) Andra utmärkelser Inget annat pris eller annan utmärkelse får delas ut i samband med tävlingarna om inte Svensk Magisk Cirkels styrelse och överdomaren har godkänt detta. e) Priser enligt punkt a-d ovan delas även ut separat till juniorer. 6. Om bedömningsprocessen a) Bedömningsprocessen är tvådelad. I första fasen bestämmer juryn vilka akter inom respektive kategori som ska tilldelas första-, andra- och tredjepris. I andra fasen bestämmer juryn vilka akter som ska erhålla Grand Prix inom Scenmagi och Close-up-magi. b) Varje jurymedlem ska göra en likvärdig bedömning av samtliga tävlande. Följande aspekter tas med vid bedömningen: Teknisk skicklighet

6 Showmanship/Presentation Underhållningsvärde Konstnärligt uttryck/programkomposition Originalitet Magisk atmosfär c) Varje domare kan ge upp till 100 poäng till varje tävlande. Den tävlandes poäng beräknas genom att totalsumman av de poäng den tävlande fått delas med antalet domare. Det maximala antalet poäng som en tävlande kan få är alltså 100 poäng. d) En tävlande som får en snittpoäng under 50 bedöms inte ha uppnått godkänd SM-nivå och blir diskvalificerad. e) Tävlande, som behandlar djur eller människor illa i sin akt, skall diskvalificeras. f) Efter bedömningsprocessens första fas har varje domare rätt att ändra sin bedömning och att ändra sina poäng. Denna ändring skall godkännas av överdomaren och ske öppet under det avslutande jurysammanträdet. g) När bedömningsprocessen är avslutad räknas de tävlandes poäng samman och överdomaren sammankallar samtliga jurymedlemmar till ett möte där pristagarna utses. h) Priserna delas ut till de akter som fått högst poäng i respektive kategori. För att komma i fråga för ett förstapris inom en kategori måste den tävlande uppnå minst 80 poäng. För att komma i fråga för ett andrapris inom en kategori måste den tävlande uppnå minst 70 poäng. För att komma i fråga för ett tredjepris inom en kategori måste den tävlande uppnå minst 60 poäng. i) Om ingen tävlande har nått upp till den nivå som krävs för ett givet pris, kommer detta pris inte att delas ut. j) Vid SM deltar juniorer på samma villkor som seniorer och bedöms efter samma förutsättningar. När tävlingarna är avslutade och domarnas poäng sammanräknade görs en fullständig SM-poänglista, samt en separat JSM-poänglista där endast de tävlande som är juniorer finns med. Domarna kan då besluta att dela ut första-, andra- och tredjepris till de tre juniorer med högst poäng i respektive kategori. Dessa priser får utdelas utan hänsyn till om de tävlande uppnått poänggränserna för pris (60, 70 respektive 80 poäng). Grundprincipen är att dela ut priser om det finns tillräckligt antal tävlande som uppnått 50 poäng. Juryn kan även besluta om att dela ut hedersomnämnande till deltagande junior. k) Prislistan hålls hemlig fram tills dess att pristagarna ska presenteras och priserna delas ut. l) För att komma i fråga för Grand Prix måste den tävlande ha erhållit ett förstapris i en kategori. Om titlar Endast den som vunnit ett förstapris har rätt att använda sig av titeln Svensk Mästare, som ska följas av benämningen på kategorin, följt av år, till exempel Svensk Mästare i Manipulation 2012, eller Svensk Mästare i Kortmagi 2012.De som har vunnit Grand Prix har rätt att använda sig av titeln Svensk Mästare samt Grand Prix vinnare följt av år, till

7 exempel Svensk Mästare i trolleri 2012 eller Svensk Mästare och vinnare av Grand Prix Om administration a) Organisatörerna av den kongress vid vilken SM hålls utser officiell tidtagare. Organisatörerna av den kongress vid vilken SM hålls är ansvariga för att juryn med dess domare har möjlighet att genomföra sitt arbete under goda arbetsförhållanden. b) Svensk Magisk Cirkels styrelse ansvarar för att tidtagarur, lampor för tidsangivelser samt diplom och troféer finns tillgängliga i samband med tävlingarna. c) Varje medlem av juryn ska i god tid innan tävlingarna haft möjlighet att ta del av detta dokument. d) Före tävlingarna bör juryns ordförande ha en kort genomgång med jurymedlemmarna angående rutiner etc. Dessa regler är antagna av Svensk Magisk Cirkels styrelse, den 23 Januari 2012

Svenska Skridskoförbundet

Svenska Skridskoförbundet Svenska Skridskoförbundet SVENSKA MÄSTERSKAP (nytt koncept på prov 2017 och 2018 ) Seniorer Juniorer Veteraner REGELVERK ! Svenska Mästerskap i hastighetsåkning 2017 för juniorer, seniorer och veteraner

Läs mer

SVENSKA TAEKWONDOFÖRBUNDETS ITF SEKTIONEN. Domarreglemente 2010-09-05

SVENSKA TAEKWONDOFÖRBUNDETS ITF SEKTIONEN. Domarreglemente 2010-09-05 SVENSKA TAEKWONDOFÖRBUNDETS ITF SEKTIONEN Domarreglemente 2010-09-05 Innehåll Artikel 1 Syfte... 2 Artikel 2 Tillämpning... 2 Artikel 3 Ledning av domarverksamheten i Sverige... 2 Artikel 4 Internationell

Läs mer

REGLER FÖR NORDISKA MÄSTERSKAP I UNDERVATTENSFOTOGRAFERING 2016

REGLER FÖR NORDISKA MÄSTERSKAP I UNDERVATTENSFOTOGRAFERING 2016 REGLER FÖR NORDISKA MÄSTERSKAP I UNDERVATTENSFOTOGRAFERING 2016 1.0 Syfte med tävlingen Huvudmålet med tävlingen är att kora den bästa Nordiska fotografen samt att uppmuntra utveckling inom UV-foto i våra

Läs mer

Tävlingsregler för SM i UV-foto, uttagstävling revision 2016/1 1 Deltagare

Tävlingsregler för SM i UV-foto, uttagstävling revision 2016/1 1 Deltagare Tävlingsregler för SM i UV-foto, uttagstävling revision 2016/1 1 Deltagare Rätt att delta i Svenska Sportdykarförbundets UV-foto-tävlingar som fotograf har svensk medborgare som är medlem i en förening

Läs mer

DRAGPROV - nordisk stil Svenska Brukshundklubbens meriteringsregler för draghund (Gäller fr.o.m. 2002-01-01)

DRAGPROV - nordisk stil Svenska Brukshundklubbens meriteringsregler för draghund (Gäller fr.o.m. 2002-01-01) DRAGPROV - nordisk stil Svenska Brukshundklubbens meriteringsregler för draghund (Gäller fr.o.m. 2002-01-01) Reglerna för dragprov består dels av Svenska Draghundsportförbundets tävlingsregler för nordisk

Läs mer

Reglemente för nordiska utställningar

Reglemente för nordiska utställningar Reglemente för nordiska utställningar I det nordiska filatelistiska samarbetet har de nordiska utställningarna en central position. Det följande reglementet framhäver dessa utställningars särställning

Läs mer

Kamp Kvalmatcherna i kampgrenen kommer att genomföras enligt poolsystem. Matchlängd är då 2 x 2 min.

Kamp Kvalmatcherna i kampgrenen kommer att genomföras enligt poolsystem. Matchlängd är då 2 x 2 min. Svenska Taekwondoförbundets ITF sektion tillsammans med Jönköping Taekwon-Do ITF inbjuder alla föreningar som tränar ITF style Taekwon-Do och är anslutna till Svenska Taekwondoförbundet till Svenska Mästerskapen

Läs mer

UTMÄRKELSER, VANDRINGSPRISER OCH ANDRA PRISER SOM TILLDELAS MEDLEMMAR PÅ TOMTENS BRUKSHUNDKLUBB

UTMÄRKELSER, VANDRINGSPRISER OCH ANDRA PRISER SOM TILLDELAS MEDLEMMAR PÅ TOMTENS BRUKSHUNDKLUBB UTMÄRKELSER, VANDRINGSPRISER OCH ANDRA PRISER SOM TILLDELAS MEDLEMMAR PÅ TOMTENS BRUKSHUNDKLUBB Tomtens Brukshundsklubbs utmärkelser är tänkta som en morot och ett sätt att uppmärksamma och uppmuntra medlemmar

Läs mer

SM I JURIDIK ALLMÄNT. 2 Tävlingens utformning SM i juridik genomförs i två faser:

SM I JURIDIK ALLMÄNT. 2 Tävlingens utformning SM i juridik genomförs i två faser: SM I JURIDIK ALLMÄNT 1 Organisatör Svenska juridiska mästerskapen (SJM) organiseras av Sammanslutningen för de Svenska Juridiska Mästerskapen (SSJM). Sammanslutningen består av representanter från Uppsalas,

Läs mer

Nordisk Bouleallians Regler för Nordiska Mästerskap

Nordisk Bouleallians Regler för Nordiska Mästerskap Nordisk Bouleallians Regler för Nordiska Mästerskap Antagna i Köpenhamn 2012-11-18 Innehållsförteckning Nordisk Bouleallians 3 Generella Regler 3 Deltagande länder 3 Spelare 3 Utländska medborgare 3 Enhetlig

Läs mer

Informationsunderlag för ansökan till Elitserien och Morgondagare SISTA ANSÖKNINGSDAG 23 maj 2016

Informationsunderlag för ansökan till Elitserien och Morgondagare SISTA ANSÖKNINGSDAG 23 maj 2016 Informationsunderlag för ansökan till Elitserien och Morgondagare 2016-2017 SISTA ANSÖKNINGSDAG 23 maj 2016 Målgrupp Målgrupper för Elitserien är elitskiktet i svensk konståkning i singel för senior- och

Läs mer

Svenska Skridskoförbundet

Svenska Skridskoförbundet Svenska Skridskoförbundet SVENSKA MÄSTERSKAP (nytt koncept på prov 2017 och 2018 ) Seniorer Juniorer Veteraner Svenska Mästerskap i hastighetsåkning 2018 för seniorer, juniorer och veteraner Svenska Skridskoförbundets

Läs mer

SM 2015. Observera att ålderskategori fastställs efter exakt ålder på tävlingsdagen.

SM 2015. Observera att ålderskategori fastställs efter exakt ålder på tävlingsdagen. Svenska Taekwondoförbundets ITF sektion tillsammans med Ljungby TKD ITF inbjuder alla föreningar som tränar ITF style Taekwon-Do och är anslutna till Svenska Taekwondoförbundet till Svenska Mästerskapen

Läs mer

REGLER FÖR NORDIC DOG SHOWS

REGLER FÖR NORDIC DOG SHOWS Gäller från 2018-01-01 REGLER FÖR NORDIC DOG SHOWS NORDIC KENNEL UNION Plats för eventuell annons Innehåll Innehållsförteckning Allmänt...5 Ansökan...5 Klasser...5 Nordic Show certifikat...5 Domare...6

Läs mer

Informationsunderlag för ansökan till Elitserien och Morgondagare SISTA ANSÖKNINGSDAG 19 maj 2014

Informationsunderlag för ansökan till Elitserien och Morgondagare SISTA ANSÖKNINGSDAG 19 maj 2014 Informationsunderlag för ansökan till Elitserien och Morgondagare 2014-2015 SISTA ANSÖKNINGSDAG 19 maj 2014 Målgrupp Målgrupper för Elitserien är elitskiktet i svensk konståkning i singel för senior- och

Läs mer

Vägledning för distriktsordförande

Vägledning för distriktsordförande Lions internationella fredsaffischtävling KOMMA IGÅNG Bekanta dig med tävlingen. Denna vägledning innehåller den information du behöver, till exempel regler, villkor samt tips och råd. Följande resurser

Läs mer

I 2 INTERNATIONELLA FÖRBUND OCH ORGANISATIONER I 2.1 Internationella badmintonförbundet heter Badminton World Federation, BWF.

I 2 INTERNATIONELLA FÖRBUND OCH ORGANISATIONER I 2.1 Internationella badmintonförbundet heter Badminton World Federation, BWF. I 1 FÖRBUNDETS BENÄMNING Svenska Badmintonförbundet respektive marknadsföringsnamnet Badminton Sweden förkortas med SBF i detta dokument. Respektive distriktsförbund förkortas SDF. I 2 INTERNATIONELLA

Läs mer

Bestämmelser för Sveriges Hundungdoms. Ungdoms SM

Bestämmelser för Sveriges Hundungdoms. Ungdoms SM Bestämmelser för Sveriges Hundungdoms 1. Grenar, genomförande och resultat 1.1. Villkor för deltagande 1.2. Anmälan 2. Agility 2.1. Individuellt 2.2. Lag 2.3. Ordningsföljd mellan ekipage Ungdoms SM 2.4.

Läs mer

REGLER FÖR NORDISKA MÄSTERSKAP I UNDERVATTENSFOTOGRAFERING 2018

REGLER FÖR NORDISKA MÄSTERSKAP I UNDERVATTENSFOTOGRAFERING 2018 REGLER FÖR NORDISKA MÄSTERSKAP I UNDERVATTENSFOTOGRAFERING 2018 1 Syfte med tävlingen Huvudmålet med tävlingen är att kora den bästa Nordiska fotografen samt att uppmuntra utveckling inom UV-foto i våra

Läs mer

ARCTIC 4x4 EXPERIENCE

ARCTIC 4x4 EXPERIENCE ARCTIC 4x4 EXPERIENCE Dream it. Plan it. Drive it. REGLER OCH VILLKOR FÖR ARCTIC 4x4 EXPERIENCE 2011 1.0 Rallyt ARCTIC 4x4 EXPERIENCE är en tävling i körförmåga, uthållighet och navigeringskunskap. Rallyt

Läs mer

Skövde Taekwon-Do inbjuder härmed till SWEDISH GRAND PRIX

Skövde Taekwon-Do inbjuder härmed till SWEDISH GRAND PRIX Skövde Taekwon-Do inbjuder härmed till SWEDISH GRAND PRIX En tävling för alla ålderskategorier och alla bältesklasser förutom svartbälten Juniorer och Seniorer. Tid och plats Swedish Grand Prix arrangeras

Läs mer

Svenska Mästerskap på roddmaskin 2019

Svenska Mästerskap på roddmaskin 2019 Svenska Mästerskap på roddmaskin 2019 SM på roddmaskin avgörs i form av en serie. Det är inte tvingande att delta på alla deltävlingar men det uppmuntras. Följande gäller avseende poängberäkning samt förtydligande

Läs mer

Bestämmelser för Sveriges Hundungdoms Ungdoms-SM

Bestämmelser för Sveriges Hundungdoms Ungdoms-SM Bestämmelser för Sveriges Hundungdoms Ungdoms-SM Att gälla från och med 2007-01-01 till och med 2008-12-31, med undantag för freestyle där dessa bestämmelser gäller från och med 2007-01-01 till och med

Läs mer

Välkommen Into the Dark!

Välkommen Into the Dark! Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation har det stora nöjet att bjuda in till Svenska Mästerskapen i Makeup 2014 Lördagen den 8 november, Kista Galleria, Stockholm 2014 års tema ger dig friheten att tolka

Läs mer

Informationsunderlag för ansökan till Elitserien och Morgondagare SISTA ANSÖKNINGSDAG 15 maj 2017

Informationsunderlag för ansökan till Elitserien och Morgondagare SISTA ANSÖKNINGSDAG 15 maj 2017 Informationsunderlag för ansökan till Elitserien och Morgondagare 2017-2018 SISTA ANSÖKNINGSDAG 15 maj 2017 Målgrupp Målgrupper för Elitserien är elitskiktet i svensk konståkning i singel för senior- och

Läs mer

Tävlingsregler för SM i UV-foto, uttagstävling revision 2017/1 1 Deltagare

Tävlingsregler för SM i UV-foto, uttagstävling revision 2017/1 1 Deltagare Tävlingsregler för SM i UV-foto, uttagstävling revision 2017/1 1 Deltagare Rätt att delta i Svenska Sportdykarförbundets UV-foto-tävlingar som fotograf har svensk medborgare som är medlem i en förening

Läs mer

SVENSKA MÄSTERSKAPEN Senior-SM och Junior-SM. Sprint, Allround & Distansmästerskap. Veteran-SM. Ruddalen i Göteborg.

SVENSKA MÄSTERSKAPEN Senior-SM och Junior-SM. Sprint, Allround & Distansmästerskap. Veteran-SM. Ruddalen i Göteborg. Svenska Skridskoförbundet och Västsvenska Skridskoförbundet bjuder in till SVENSKA MÄSTERSKAPEN 2018 Senior-SM och Junior-SM Sprint, Allround & Distansmästerskap Veteran-SM Ruddalen i Göteborg. 12-14 januari

Läs mer

1 REGLER FÖR NORDISKT MÄSTERSKAP OCH NORDISKA CUPER I TRIAL

1 REGLER FÖR NORDISKT MÄSTERSKAP OCH NORDISKA CUPER I TRIAL 1 REGLER FÖR NORDISKT MÄSTERSKAP OCH NORDISKA CUPER I TRIAL 1.1 TÄVLINGAR 1.1.1 Ämnen som inte tas upp i denna regelsamling, hänvisas till UEMs regler för trial. 1.1.2 Den svenska versionen av de nordiska

Läs mer

UTSTÄLLNINGSKOLLEGIET

UTSTÄLLNINGSKOLLEGIET Sveriges Filatelist-Förbund Sveriges Frimärksungdom UTSTÄLLNINGSKOLLEGIET C13: VYKORT Specialreglemente (FEPA) 1. Bedömda utställningar Vykortsklass kan anordnas som bedömningsklass vid såväl nationell,

Läs mer

Nordens bästa intranät

Nordens bästa intranät Nordens bästa intranät Ansökan 2015 Sista anmälningsdatum 30 april Hur fungerar utmärkelsen? Hur skickar jag in mitt bidrag och vilka är kriterierna? så skickar du in ditt bidrag och detta är kriterierna..

Läs mer

UTSTÄLLNINGSKOLLEGIET

UTSTÄLLNINGSKOLLEGIET Sveriges Filatelist-Förbund Sveriges Frimärksungdom UTSTÄLLNINGSKOLLEGIET A2: REGLEMENTE FÖR NORDISKA FRIMÄRKS- UTSTÄLLNINGAR I det nordiska filatelistiska samarbetet har de nordiska utställningarna en

Läs mer

Ung & Företagsam Huddinge 2013. Anmäl er till årets event för UF-elever i Huddinge - den lokala mässan

Ung & Företagsam Huddinge 2013. Anmäl er till årets event för UF-elever i Huddinge - den lokala mässan Ung & Företagsam Huddinge 2013 Anmäl er till årets event för UF-elever i Huddinge - den lokala mässan Delta i mässan, tävla om priser i olika kategorier, träffa Arena Huddinges Riskkapitalister, presentera

Läs mer

2012-05-19 1 (5) TÄVLINGAR

2012-05-19 1 (5) TÄVLINGAR 2012-05-19 1 (5) TÄVLINGAR 1 Interna tävlingar arrangerar varje år ett antal interna tävlingar för medlemmarna. Deltagande är alltid avgiftsfritt. Årligen återkommande tävlingar: Fikabilden: Flera deltävlingar,

Läs mer

ARCTIC 4x4 EXPERIENCE

ARCTIC 4x4 EXPERIENCE ARCTIC 4x4 EXPERIENCE Dream it. Plan it. Drive it. REGLER OCH VILLKOR FÖR ARCTIC 4x4 EXPERIENCE 2011 1.0 Rallyt ARCTIC 4x4 EXPERIENCE är en tävling i körförmåga, uthållighet och navigeringskunskap. Rallyt

Läs mer

Tävlingsregler för Svensk Kickboxning

Tävlingsregler för Svensk Kickboxning SVENSKA KICKBOXNINGSFÖRBUNDET Tävlingsregler för Svensk Kickboxning Kick-Light Junior Kickboxning Innehållsförteckning INLEDNING...3 REGEL 1, RINGEN...4 REGEL 2, SKYDD & UTRUSTNING...4 REGEL 3, KLÄDSEL...4

Läs mer

2014-12-21 Göran Samuelsson TÄVLINGSREGLER 2015

2014-12-21 Göran Samuelsson TÄVLINGSREGLER 2015 1 (5) TÄVLINGSREGLER 2015 1 Interna tävlingar Midsommargårdens Fotoklubb arrangerar varje år ett antal interna tävlingar för medlemmarna. Deltagande är alltid avgiftsfritt. Årligen återkommande tävlingar:

Läs mer

Utlysning av Polstjärnepriset en tävling för unga solister inom den klassiska musiken

Utlysning av Polstjärnepriset en tävling för unga solister inom den klassiska musiken 2013-05-28 Utlysning av Polstjärnepriset 2014 - en tävling för unga solister inom den klassiska musiken Polstjärnepriset mer än en tävling Musikakademi Vänersborg arrangerar Polstjärnepriset 2014. Bakom

Läs mer

Tävlingsledarkurs Pass 6 Tillämpad del

Tävlingsledarkurs Pass 6 Tillämpad del Tävlingsledarkurs Pass 6 Tillämpad del Riskhantering Tidplan de sista veckorna PM Arbetsuppgifter tävlingsdagen Klagan/Anmälan TL Protest Juryn Grunden för riskhantering är: Risk = Sannolikhet x Konsekvens

Läs mer

SNWK Tävling användarmanual för förarkonton (ekipagekonton) Manual för SNWK Tävling användarsidor

SNWK Tävling användarmanual för förarkonton (ekipagekonton) Manual för SNWK Tävling användarsidor Manual för SNWK Tävling användarsidor 2019-01-29 Innehåll SNWK Tävling användarsidor - flikar och sidor Lägg till hund(ar), klubb(ar) och medlemsnummer Anmälan Mina hundar samt tillhörande resultat, doftprov

Läs mer

REPRESENTATIONSBESTÄMMELSER

REPRESENTATIONSBESTÄMMELSER SEKTION C REPRESENTATIONSBESTÄMMELSER C 1 ALLMÄNT C 1.1 Förbundets benämning C 1.1.1 I nedanstående dokument förkortas Svenska Badmintonförbundet respektive marknadsföringsnamnet Badminton Sweden med SBF.

Läs mer

Policy för prisutdelning i Svenska Volleybollförbundet

Policy för prisutdelning i Svenska Volleybollförbundet Policy för prisutdelning i Svenska Volleybollförbundet För att vässa organisationen kring prisutdelningar där Svenska Volleybollförbundet är arrangör finns här specificerat i detalj hur man steg-för-steg

Läs mer

TÄVLINGSANSÖKNINGAR LÄNGDÅKNING 2019/2020

TÄVLINGSANSÖKNINGAR LÄNGDÅKNING 2019/2020 190214 SDF Grenledare i längd Tävlingsansvarig längd Cup- och SM-arrangörer 2018/2019 Internationella arrangörer 2018/2019 SSFs anslutna skidklubbar TÄVLINGSANSÖKNINGAR LÄNGDÅKNING 2019/2020 Skidvänner

Läs mer

Tävlingsregler för Svensk Kickboxning Light Contact Kick light Junior Kickboxning

Tävlingsregler för Svensk Kickboxning Light Contact Kick light Junior Kickboxning SVENSKA KICKBOXNINGSFÖRBUNDET Tävlingsregler för Svensk Kickboxning Light Contact Kick light Junior Kickboxning Innehållsförteckning INLEDNING... 3 REGEL 1, RINGEN... 3 REGEL 2, SKYDD & UTRUSTNING... 3

Läs mer

SVENSKA KONSTÅKNINGSFÖRBUNDETS ELITPROGRAM FÖR SINGEL, PAR & ISDANS Vision: Svensk konståkning strävar mot att bli bäst i världen.

SVENSKA KONSTÅKNINGSFÖRBUNDETS ELITPROGRAM FÖR SINGEL, PAR & ISDANS Vision: Svensk konståkning strävar mot att bli bäst i världen. SVENSKA KONSTÅKNINGSFÖRBUNDET 201707/ LA, AH SVENSKA KONSTÅKNINGSFÖRBUNDETS ELITPROGRAM FÖR SINGEL, PAR & ISDANS 2017-2018 Vision: Svensk konståkning strävar mot att bli bäst i världen. Långsiktiga mål:

Läs mer

Anmäl din förpackningslösning till ScanStar Den gemensamma nordiska förpackningstävlingen som kombinerar kreativitet, teknik och material

Anmäl din förpackningslösning till ScanStar Den gemensamma nordiska förpackningstävlingen som kombinerar kreativitet, teknik och material Anmäl din förpackningslösning till ScanStar Den gemensamma nordiska förpackningstävlingen som kombinerar kreativitet, teknik och material ScanStar är en gemensam nordisk förpackningstävling, som sedan

Läs mer

Den tävlande är skyldig att känna till dessa regler för Ungdoms-SM samt de officiella reglerna för respektive gren den tävlande startar i.

Den tävlande är skyldig att känna till dessa regler för Ungdoms-SM samt de officiella reglerna för respektive gren den tävlande startar i. Bestämmelser för Sveriges Hundungdoms Ungdoms-SM Att gälla från och med 2013-01-01 till och med 2013-12-31. Ändringar i dessa bestämmelser beslutas av Representantskapet. Grenar, genomförande och resultat

Läs mer

AVELSREKOMMENDATIONER SOM GÄLLER FR O M 2005-01-01.

AVELSREKOMMENDATIONER SOM GÄLLER FR O M 2005-01-01. AVELSREKOMMENDATIONER SOM GÄLLER FR O M 2005-01-01. CAIRNTERRIERKLUBBENS REKOMMENDATIONER FÖR HUNDAR I AVEL Uppfödaren ska efterfölja SKK:s grundregler för uppfödare. För hanhund gäller: Hanhunden ska

Läs mer

Genomförande av tävlingen

Genomförande av tävlingen Grundkurs tävlingsledning och tävlingskontroll, pass 5: Genomförande av tävlingen Passets innehåll Kvalitetskontroll och tävlande på lika villkor Riskhantering och applikatoriskt exempel Mentala förberedelser

Läs mer

Nedre Norra Ungdoms cup 2017

Nedre Norra Ungdoms cup 2017 Serieregler Nedre Norra Ungdoms cup 2017 Nedanstående är de generella tävlingsreglerna för Nedre Norra Ungdom. Inför varje deltävling publicerar respektive arrangerande klubb sin individuella TR. Nedre

Läs mer

ARCTIC 4x4 EXPERIENCE

ARCTIC 4x4 EXPERIENCE ARCTIC 4x4 EXPERIENCE Dream it. Plan it. Drive it. 1.0 Rallyt REGLER OCH VILLKOR FÖR ARCTIC 4x4 EXPERIENCE Senast uppdaterad: 2011-07-06 ARCTIC 4x4 EXPERIENCE är en tävling i körförmåga, uthållighet och

Läs mer

REGLER FÖR CAPORALFESTIVALEN

REGLER FÖR CAPORALFESTIVALEN REGLER FÖR CAPORALFESTIVALEN Sammanställda och godkända av Bolivianska Riksförbundet Regler för Caporalfestivalen Baserad på tidigare regelhäfte Regler för Saya Caporal festivalen. Dessa regler, gällande

Läs mer

NoM-reglemente 2005. Bilorientering

NoM-reglemente 2005. Bilorientering KannonKiertäjät ry NoM-reglemente 2005 Bilorientering KA BILSPORTFÖRBUNDET Utgåva April 2005 2002 SVENS NoMregler2005 17 april.doc Utgåva sept 2002 Sidan 1 av 6 REGLEMENTE FÖR NORDISKT MÄSTERSKAP I BILORIENTERING

Läs mer

Regler för Robotfemkamp under Robot-SM 2011

Regler för Robotfemkamp under Robot-SM 2011 Regler för Robotfemkamp under Robot-SM 2011 Sammanfattning av tävlingsgrenen Robotfemkamp innebär att en helt autonom robot skall tävla i fem olika grenar med olika karakteristiska uppgifter. Dessa är

Läs mer

Arvoden och ersättningar inom Svenska Danssportförbundet Beslutad av Förbundsstyrelsen. Gäller från 2015-07-01.

Arvoden och ersättningar inom Svenska Danssportförbundet Beslutad av Förbundsstyrelsen. Gäller från 2015-07-01. Arvoden och ersättningar inom Svenska Danssportförbundet Beslutad av Förbundsstyrelsen. Gäller från 2015-07-01. Utgångspunkten utgörs av den grundläggande principen om det ideella ledarskapet. Uppdraget

Läs mer

Svenska ITF Förbundet tillsammans med Partille Taekwon-Do Klubb

Svenska ITF Förbundet tillsammans med Partille Taekwon-Do Klubb Svenska ITF Förbundet tillsammans med Partille Taekwon-Do Klubb inbjuder alla föreningar som är anslutna till Svenska ITF Förbundet till Svenska Taekwon-Do Ligan tävling 1/2019 1 1. Tid och plats Datum:

Läs mer

Informationsunderlag för anmälan till A-tävlingar hösten 2019 Anmälan görs via IndTA

Informationsunderlag för anmälan till A-tävlingar hösten 2019 Anmälan görs via IndTA Informationsunderlag för anmälan till A-tävlingar hösten 2019 Anmälan görs via IndTA Allmän information om A-tävlingar En central anmälan görs av samtliga åkare som avser delta på A-tävlingar under hösten.

Läs mer

Mästerskapshelgen i Manlig Artistisk Gymnastik 2018

Mästerskapshelgen i Manlig Artistisk Gymnastik 2018 Halmstad den 23 februari 2018 Halmstad Frigymnaster arrangerar, i samarbete med Gymnastikförbundet Mästerskapshelgen i Manlig Artistisk Gymnastik 2018 Hjärtligt välkomna till Halmstad Arena den 11-13 maj

Läs mer

Årets UF-företag UF Göteborg Deadline 25 januari 2017 kl.12.00

Årets UF-företag UF Göteborg Deadline 25 januari 2017 kl.12.00 Årets UF-företag UF Göteborg Deadline 25 januari 2017 kl.12.00 Alla UF-företag som deltar på UF-mässan den 13 mars får tävla i Årets UF-företag. 1an och 2an kvalificerar sig till SM i Ung Företagsamhet.

Läs mer

NKPG Pokalen mars i Norrköping

NKPG Pokalen mars i Norrköping Inbjudan till Klubbtävling NKPG Pokalen 2019 9 10 mars i Norrköping 1. TÄVLINGSPLATS Norrköping, Himmelstalundshallen (Inomhus, uppvärmd, 30 x 60 m) Vattenverksvägen 12, 601 02 Norrköping 2. TÄVLINGSDAGAR

Läs mer

Inbjudan till Klubbtävling

Inbjudan till Klubbtävling Inbjudan till Klubbtävling Delfincupen 2019 Tävlingsplats Sporthallen Coop Norrbotten Arena, B-hall, Inomhus, uppvärmd, 30 x 60m Midgårdsvägen 4, 973 34 Luleå Tävlingsdagar Lördag den 16 mars och Söndag

Läs mer

Svenska Mästerskapshelgen i Artistisk Gymnastik 2016

Svenska Mästerskapshelgen i Artistisk Gymnastik 2016 Halmstad den 10 mars 2016 Halmstad Frigymnaster arrangerar, i samarbete med Gymnastikförbundet Svenska Mästerskapshelgen i Artistisk Gymnastik 2016 Hjärtligt välkomna till Halmstad Arena den 13-15 maj

Läs mer

Tävlingskriterier 2017/2018. Årets UF-Företag

Tävlingskriterier 2017/2018. Årets UF-Företag Tävlingskriterier 2017/2018 Detta är en nationell tävling och kvalificerar förstapristagaren till SM! Årets UF-Företag Har du en vara eller tjänst som du har du sålt? Har du kollegor? Har det gått lite

Läs mer

Arrangörsreglemente Trupp

Arrangörsreglemente Trupp 1. Avtal och handlingar 1.1 Parter 1.2 Ekonomi 1.3 Handlingar 2. Tävlingens upplägg 3. PM 4. Ackreditering 5. Defilering 6. Publik 7. Lokaler Arrangörsreglemente Trupp 2.1 Tävlingens genomförande 2.2 Startordning

Läs mer

SCANSTAR 2010. DELTA I ÅRETS SCANSTAR Den nordiska förpackningstävlingen som kombinerar teknik, material & design

SCANSTAR 2010. DELTA I ÅRETS SCANSTAR Den nordiska förpackningstävlingen som kombinerar teknik, material & design SCANSTAR 2010 DELTA I ÅRETS SCANSTAR Den nordiska förpackningstävlingen som kombinerar teknik, material & design På sidan några med Scanstar prisbelönta förpackningar från åren 2007, 2008 och 2009. SCANSTAR

Läs mer

TÄVLINGSANSÖKNINGAR LÄNGDÅKNING 2018/2019

TÄVLINGSANSÖKNINGAR LÄNGDÅKNING 2018/2019 Falun 2018 02 09 SDF Grenledare i längd Tävlingsansvarig längd Cup- och SM-arrangörer 2017/2018 Internationella arrangörer 2017/2018 SSFs anslutna skidklubbar TÄVLINGSANSÖKNINGAR LÄNGDÅKNING 2018/2019

Läs mer

Inbjudan till Klubbtävling

Inbjudan till Klubbtävling Inbjudan till Klubbtävling Glada Hudikhoppet 2018 1. TÄVLINGSPLATS Hudiksvall, Glysisvallen, Inomhus, uppvärmd, 30 x 60m Promenaden, 82433 Hudiksvall 2. TÄVLINGSDAGAR OCH PREL TIDER Fastställande av startordning

Läs mer

SM 2016 Innehållsförteckning

SM 2016 Innehållsförteckning Svenska ITF Förbundet tillsammans med Frölunda TKD Klubb inbjuder alla föreningar som är anslutna till Svenska ITF Förbundet till Svenska Mästerskapen i ITF Taekwon-Do år 2016 1 Innehållsförteckning Tid

Läs mer

Tävlingsregler för SM i iaido. Senast reviderade 2014-12-01

Tävlingsregler för SM i iaido. Senast reviderade 2014-12-01 Tävlingsregler för SM i iaido Senast reviderade 2014-12-01 Sammanfattning Svenska Kendoförbundet (SKF) tävlingsregler för SM i iaido är framtagna för att tydliggöra de ramar och regler som gäller för svenska

Läs mer

Reglemente för Utmärkelser och Stipendier. Fastställd av SMKF FS

Reglemente för Utmärkelser och Stipendier. Fastställd av SMKF FS Reglemente för Utmärkelser och Stipendier Fastställd av SMKF FS 2016-12-08 2 Sveriges Militära Idrottsförbund bildades 1909. 1987 skedde ett namnbyte till Sveriges Militäridrotts-och Mångkampsförbund (SMI)

Läs mer

Tävlingstekniska regler Stand Up Paddling

Tävlingstekniska regler Stand Up Paddling Tävlingstekniska regler Stand Up Paddling Kapitel 1: Tekniska regler... 3 1. Definition... 3 2. Bräda... 3 3. Säkerhetsutrustning... 3 Leash/Legrope (fångrem)... 3 4. Paddel... 3 5. Paddlingsteknik...

Läs mer

SVENSKA KONSTÅKNINGSFÖRBUNDETS ELITPROGRAM FÖR SINGEL, PAR & ISDANS

SVENSKA KONSTÅKNINGSFÖRBUNDETS ELITPROGRAM FÖR SINGEL, PAR & ISDANS SVENSKA KONSTÅKNINGSFÖRBUNDET 201608/ LA SVENSKA KONSTÅKNINGSFÖRBUNDETS ELITPROGRAM FÖR SINGEL, PAR & ISDANS 2016-2016 Vision: Svensk konståkning stävar mot att bli bäst i världen. Långsiktiga mål: Ta

Läs mer

Svenska Mästerskapshelgen i Artistisk Gymnastik 2015

Svenska Mästerskapshelgen i Artistisk Gymnastik 2015 Halmstad den 16 februari 2015 Halmstad Frigymnaster arrangerar, i samarbete med Gymnastikförbundet Svenska Mästerskapshelgen i Artistisk Gymnastik 2015 Hjärtligt välkomna till Halmstad Arena den 1-3 maj

Läs mer

Svenska Mästerskap. Svenska Skridskoförbundets tävlingsregler för Svenska Mästerskap. 1. Allmänt

Svenska Mästerskap. Svenska Skridskoförbundets tävlingsregler för Svenska Mästerskap. 1. Allmänt Svenska Mästerskap Svenska Skridskoförbundets tävlingsregler för Svenska Mästerskap 1 Allmänt 2 Allround herrar 3 Allround damer 4 Sprint herrar 5 Sprint damer 6 Distans herrar 7 Distans damer 8 Allround

Läs mer

TÄVLINGSANSÖKNINGAR LÄNGDÅKNING 2017/2018

TÄVLINGSANSÖKNINGAR LÄNGDÅKNING 2017/2018 Falun 2017 03 02 SDF Grenledare i längd Tävlingsansvarig längd Cup- och SM-arrangörer 2016/2017 Internationella arrangörer 2016/2017 SSFs anslutna skidklubbar TÄVLINGSANSÖKNINGAR LÄNGDÅKNING 2017/2018

Läs mer

UTSTÄLLNINGSKOLLEGIET

UTSTÄLLNINGSKOLLEGIET Sveriges Filatelist Förbund Sveriges Frimärksungdom UTSTÄLLNINGSKOLLEGIET 2010-01-01 B 2: JURYREGLEMENTE 1. Inledning Detta reglemente gäller för juryverksamheten vid nationella utställningar och vid av

Läs mer

TÄVLINGSREGLER APP CUP SKÅNE

TÄVLINGSREGLER APP CUP SKÅNE TÄVLINGSREGLER APP CUP SKÅNE 18 augusti 2012-28 september 2012 Tävlingsregler App Cup Skåne A. Allmänt 1. Tävlingen App Cup Skåne arrangeras av Region Skåne, och startar den 18 augusti 2012. Under de första

Läs mer

Minior A Flickor och pojkar Ungdom 13 A Flickor Ungdom 15 A Flickor Ungdom A Pojkar

Minior A Flickor och pojkar Ungdom 13 A Flickor Ungdom 15 A Flickor Ungdom A Pojkar Inbjudan till A-tävling SKK Pokalen & DM Stockholm Minior A Flickor och pojkar Ungdom 13 A Flickor Ungdom 15 A Flickor Ungdom A Pojkar 16-17 februari 2019 Stora Mossen ishall, Stockholm 1. ALLMÄNT Tävlingarna

Läs mer

Bestämmelser för "Norrlands Stora Pris" vs 5.0 ( )

Bestämmelser för Norrlands Stora Pris vs 5.0 ( ) Bestämmelser för "Norrlands Stora Pris" vs 5.0 (2016-04-30) 1 Syfte och mål Norrlands Stora Pris, även kallat NSP, har till syfte att främja tävlande för A-klassade spelare i region nord och att ge dem

Läs mer

FÄLTTÄVLANSKOMMITTÉN

FÄLTTÄVLANSKOMMITTÉN 516 Principer För att få delta i en internationell tävling måste ryttare och hästar först uppfylla de kriterier som deras nationella förbund fastställt. Utöver de kriterier som fastställs av det nationella

Läs mer

Inbjudan till. A-tävling. DM Östra Götaland

Inbjudan till. A-tävling. DM Östra Götaland Inbjudan till A-tävling DM Östra Götaland Seniorer A Damer Juniorer A Damer Juniorer A Herrar Ungdom 15 A Flickor Ungdom 13 A Flickor Ungdom A Pojkar 25-26 Februari 2017 Höglandsrinken, Nässjö 1. ALLMÄNT

Läs mer

Rallylydnad på Helsingborg Brukshundsklubb.

Rallylydnad på Helsingborg Brukshundsklubb. Rallylydnad på Helsingborg Brukshundsklubb. Rallylydnad. I rallylydnad står samarbete, kontakt och glädje i fokus. Det är en allmän hundsport där alla hundar kan delta. Om Rallylydnad. Genom glädje, kommunikation

Läs mer

Svenska Varpaförbundet Tävlingsregler för hästskovarpa.

Svenska Varpaförbundet Tävlingsregler för hästskovarpa. Svenska Varpaförbundet Tävlingsregler för hästskovarpa. Tävlingsregler för hästskovarpa 1 Tävlingsregler Godkända tävlingsgrenar för SM och Svenska serien är centimeterkastning på gräs, grus, terräng,

Läs mer

INBJUDAN TILL SHOWCASE TÄVLING 9-10 April 2011 Inspiration Elmia mässan Jönköping i samarbete med

INBJUDAN TILL SHOWCASE TÄVLING 9-10 April 2011 Inspiration Elmia mässan Jönköping i samarbete med INBJUDAN TILL SHOWCASE TÄVLING 9-10 April 2011 Inspiration 2011- Elmia mässan Jönköping i samarbete med Nailympics FÖRSTA PRIS - Showcase * Alla avgifter för upp till två bidrag till Nailympics Mixed Media.

Läs mer

Inbjudan till. A-tävling. Oxen Cup. Ungdom A 13 flickor Ungdom A 15 flickor Juniorer A Damer februari 2017 Katrinhallen, Mariestad

Inbjudan till. A-tävling. Oxen Cup. Ungdom A 13 flickor Ungdom A 15 flickor Juniorer A Damer februari 2017 Katrinhallen, Mariestad Inbjudan till A-tävling Oxen Cup Ungdom A 13 flickor Ungdom A 15 flickor Juniorer A Damer 18-19 februari 2017 Katrinhallen, Mariestad ALLMÄNT Tävlingarna kommer att genomföras i enlighet med Svenska Konståkningsförbundets

Läs mer

Reglemente gällande uttagning till Lag-SM samt Lag-SM

Reglemente gällande uttagning till Lag-SM samt Lag-SM Reglemente gällande uttagning till Lag-SM samt Lag-SM Version 130429 1. Allmänna bestämmelser Om inget annat sägs i detta reglemente gäller den senaste versionen av FIPO, samt det svenska tillägget till

Läs mer

UTSTÄLLNINGSKOLLEGIET

UTSTÄLLNINGSKOLLEGIET Sveriges Filatelist-Förbund Sveriges Frimärksungdom UTSTÄLLNINGSKOLLEGIET C11: OPEN-FILATELI Riktlinjer (FIP) 1. Bedömda utställningar Dessa riktlinjer för Open-filateli har tagits fram för att utgöra

Läs mer

SVENSKA KONSTÅKNINGSFÖRBUNDETS ELITPROGRAM FÖR SINGEL, PAR & ISDANS 2014-2015

SVENSKA KONSTÅKNINGSFÖRBUNDETS ELITPROGRAM FÖR SINGEL, PAR & ISDANS 2014-2015 SVENSKA KONSTÅKNINGSFÖRBUNDET 201409/LS SVENSKA KONSTÅKNINGSFÖRBUNDETS ELITPROGRAM FÖR SINGEL, PAR & ISDANS 2014-2015 Vision: Svenska Konståkningsförbundets vision med elitverksamheten är att bli en ledande

Läs mer

Stadgar för AHN Nerja

Stadgar för AHN Nerja Stadgar för AHN Nerja Antagna G92302595 1. Namn Föreningens namn är Asociación Hispano-Nórdica de Nerja (här kallad föreningen). Föreningen bildades år 2001 och styrs av nedanstående stadgar, bestämmelser

Läs mer

C 3 REPRESENTATION C 3.1 För att få delta i badmintontävling/seriespel sanktionerad av SBF måste spelaren representera en badmintonförening.

C 3 REPRESENTATION C 3.1 För att få delta i badmintontävling/seriespel sanktionerad av SBF måste spelaren representera en badmintonförening. C 1 FÖRBUNDETS BENÄMNING Svenska Badmintonförbundet respektive marknadsföringsnamnet Badminton Sweden förkortas med SBF i detta dokument. Respektive distriktsförbund förkortas SDF. C 2 MEDLEMSKAP En spelare

Läs mer

Allmänna bestämmelser för Allsvenskan År/tidsperiod 2015

Allmänna bestämmelser för Allsvenskan År/tidsperiod 2015 REGLER FÖR ALLSVENSKAN 2015 för Allsvenskan 2015 För att klubb ska få Har betalt sina avgifter till Stockholms Läns Ridsportförbund och delta med lag i Svenska Ridsportförbundet. Allsvenskor krävs att

Läs mer

Inbjudan till. DM Stockholm 2017

Inbjudan till. DM Stockholm 2017 Inbjudan till DM Stockholm 2017 Seniorer Damer och Herrar Juniorer Damer och Herrar Ungdom Flickor och Pojkar 6 8 januari, 2017 Sollentunavallen, Sollentuna 1. ALLMÄNT Tävlingarna kommer att genomföras

Läs mer

NKPG Stjärnan mars i Norrköping

NKPG Stjärnan mars i Norrköping Inbjudan till Stjärntävling NKPG Stjärnan 2019 8 mars i Norrköping 1. TÄVLINGSPLATS Norrköping, Himmelstalundshallen (Inomhus, uppvärmd, 30 x 60 m) Vattenverksvägen 12, 601 02 Norrköping 2. TÄVLINGSDAGAR

Läs mer

Inbjudan till. DM Stockholm 2018

Inbjudan till. DM Stockholm 2018 Inbjudan till DM Stockholm 2018 Seniorer Damer och Herrar Juniorer Damer och Herrar Ungdomar Flickor och Pojkar 5 7 januari, 2018 Sollentunavallen, Sollentuna 1. ALLMÄNT Tävlingarna kommer att genomföras

Läs mer

Svenska Skridskoförbundet och Södermalms IK bjuder in till. SVENSKA MÄSTERSKAPEN 2019 Senior-SM och Junior-SM. Sprint, Allround & Distansmästerskap

Svenska Skridskoförbundet och Södermalms IK bjuder in till. SVENSKA MÄSTERSKAPEN 2019 Senior-SM och Junior-SM. Sprint, Allround & Distansmästerskap Svenska Skridskoförbundet och Södermalms IK bjuder in till SVENSKA MÄSTERSKAPEN 2019 Senior-SM och Junior-SM Sprint, Allround & Distansmästerskap Veteran-SM Östermalms Idrottsplats, Stockholm 11-13 januari

Läs mer

Regler och anvisningar för Malmökretsens tävlingar Scouternas Dag och Trapperyxan / Dynggrepen.

Regler och anvisningar för Malmökretsens tävlingar Scouternas Dag och Trapperyxan / Dynggrepen. Södra Skånes Scoutdistrikt Sida 0 Regler och anvisningar för Malmökretsens tävlingar Scouternas Dag och Trapperyxan / Dynggrepen. Scouternas Dag 1 Regler och anvisningar 2 Upprättande av budget 3 Exempel

Läs mer

Ponnyallsvenskan 2011

Ponnyallsvenskan 2011 Regler Ponnyallsvenskan 2011 Regler och bestämmelser för lagtävlingar i Södermanland för året 2011 2010-12-15 Södermanlands Ridsportförbund Ridsportens Hus 734 94 Strömsholm 0220-456 22/24 Elitserien i

Läs mer

STATUTER Vandringspriser Vadstena Brukshundklubb

STATUTER Vandringspriser Vadstena Brukshundklubb STATUTER Vandringspriser Vadstena Brukshundklubb SBK Vadstenas vandringspris i agility och lydnad Föraren som söker priset skall tävla för Vadstena Brukshundklubb. bästa lydnads/agilityhund, årtal, föraren

Läs mer

Inbjudan till. A-tävling. DM Göteborg

Inbjudan till. A-tävling. DM Göteborg Inbjudan till A-tävling DM Göteborg Seniorer A Damer och Herrar Juniorer A Damer och Herrar Ungdom A 15 Flickor och Pojkar Ungdom A 13 Flickor och Pojkar 21-22 januari 2017 Kungsbacka Ishall 1. ALLMÄNT

Läs mer

1.1 Tävlingen genomförs i överensstämmelse med reglerna så som de är definierade i Kappseglingsreglerna (KSR) och med Appendix E.

1.1 Tävlingen genomförs i överensstämmelse med reglerna så som de är definierade i Kappseglingsreglerna (KSR) och med Appendix E. Inbjudan Tävling: Svenskt Mästerskap 2017 Klass: IOM Datum: 15-17 September 2017 Arrangör: Seglingsledare: Domare: Stenungsunds Segelsällskap(StSS) Joakim Kling Johan Sjöstrand 1. Regler 1.1 Tävlingen

Läs mer

Inbjudan till Stjärntävling

Inbjudan till Stjärntävling Inbjudan till Stjärntävling Läcköstjärnan 2019 1. TÄVLINGSPLATS Lidköping Lidköpings Ishall. Inomhus, uppvärmd, 30 x 60m Mellbygatan 54 53151 Lidköping 2. TÄVLINGSDAGAR och PRELIMINÄRA TIDER Fastställande

Läs mer