Repkunskap - repets delar, splits och tagling

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Repkunskap - repets delar, splits och tagling"

Transkript

1 Reparbete - repets delar, splits och tagling Tågvirke (eller rep som det allmänt kallas) är ett av de mest använda materialen inom scouting. Med detta kan vi surra, bygga och göra hantverk, men det kräver även att vi känner till hur man vårdar rep och tågvirke. Tågvirke kan göras av många olika material, men de mest använda är: Manilla är starkt, smidigt och bra att surra med Hampa är starkt och smidigt men tål inte väta så bra. Man kan skydda det genom att tjära in det. Sisal är hårt och inte så starkt Bomull är smidigt och mjukt men slits fort ut och krymper när det blir vått. Tågvirke tillverkas på så sätt att fibrerna tvinnas samman till garn och dessa drivs sedan till kardeler eller dukter, som repslagaren säger, vilka i sin tur slås samman till det färdiga tåget. Varje tvinning sker normalt i motsatt riktning mot föregående för att hindra att tågvirket slår upp sig. Genom att variera garnets och dukternas antal och tjocklek, kan man framställa tågvirke av olika dimension och typ. Är tågvirket slaget av tre kardeler, kallas det treslaget och är det slaget av fyra, fyrslaget. I det fyrslagna tågvirket finns det som regel en extra, mindre kardel (hjärtat eller kalven) mitt inne i trossen. Tvinnas tre trossar samman, får man en sk kabel. Vanligtvis är det tre- och fyrslagna tågvirket z-slaget eller, som man också säger, högerslaget, dvs tvinnat från vänster till höger (motsols). En kabel däremot är s-slagen eller vänsterslagen (se bilden nedan). Förutom det slagna tågvirket tillverkas även flätat tågvirke, som framför allt används i jollar och kappseglingsbåtar.

2 Treslagen tross Fyrslagen tross Tågvirke ska hållas rent så att inte grus och sand tränger in mellan fibrerna och nöter sönder dessa. Smutsigt och sandigt tågvirke spolas med rent vatten och får sedan torka. När det är torrt kvejlas det och hängs upp.

3 Kortsplits Vill man förena två rep stadigt och de inte ska löpa genom hjul eller block, använder man sig av kortsplits. Kardelerna öppnas minst fyra varv (på syntetvirke minst fem varv) i de båda änder som ska splitsas. Sedan sticks de samman som visas på figuren. Den ena ändens kardeler benämns 1, 2 och 3 och den andras 4, 5 och 6. Man går hela tiden mot kardelerna. Kardelerna dras till så att parterna ligger tätt samman. Sedan läggs en kardel över den närmaste till vänster och sticks in under nästa. På så vis gör man med alla kardelerna, även de från det andra repets ände. Vill man att splitsen ska gå jämnt över i repet, kan man tunna ut kardelerna med några garn efter varje instick. På så sätt smalnar splitsen av mot änderna. Det är viktigt att det under splitsen bara kommer ut en kardel på varje ställe. Är det svårt att öppna kardelerna, kan man använda märlspik. Om tågvirket är fyrslaget kapas kalven av.

4 Lagd Tagling Lagd tagling (även kallad vanlig tagling) är den enklaste och snabbaste taglingen. Den används vid tillfällig tagling och håller inte speciellt länge. En vanlig tagling börjar med att man lindar tagelgarnet ett lämpligt antal varv runt tampen, samtidigt som man låter tagelgarnets ända knipas åt mot repet av lindningarna. Den andra änden av tagelgarnet läggs i motsatt riktning och binds om med minst fyra lindningar. Sedan drar man åt ordentligt och kapar därefter tagelgarnets ändar. Linda alltid mot kardelerna och helst så många varv att taglingens bredd blir lika stor som repets diameter. Variant på lagd tagling Denna typen av tagling är nog den lättaste och snabbaste att lägga. Lägg tagelgarnet i en ögla upp mot repets ände. Linda sedan om repet och öglan på tagelgarnet. För tagelgarnets tamp genom öglan som blir på garnet och drag sedan i garnets tampar så att öglan hamnar under taglingen. Både lagd tagling och denna variant får betraktas som provisorier som inte håller i längden.

5 Långsplits Långsplitsen används när linan ska löpa genom block och liknande eller när man inte vill att splitsen ska synas. Vid denna splits slås minst tolv varv på varje tamp upp och sticks samman som vid kortsplitsen. Två av kardelerna, en från varje tamp, tvinnas samman provisoriskt. Därefter slås en av kardelerna upp tio törnar, motsvarande kardel på den andra parten läggs ner i stället och dessa båda kardeler tvinnas likaledes samman provisoriskt. Man gör sedan på samma sätt med de två sista kardelerna. Nu har man tre kardelpar som möts på tre olika ställen. Dessa kardelpar ska nu splitsas var för sig. Varje kardel delas i två och en halvpart från varje förenas i en överhandsknop. De två övriga halva kardelerna tunnas ut och splitsas med den knopade parten med tre till fyra instick under det att man efter varje instick halverar parterna. På samma sätt knopas och splitsas de övriga kardelerna. Vid fyrslaget tågvirke kapar man kalven innan man börjar splitsa. De fyra splitsställena fördelas jämnt över repet.

6 Tagla eller Splitsa Tagling används för att hindra kardelerna att slås upp. Splits används för att fläta ihop tågvirket. För att repets tamp inte ska slå upp sig bör man alltid tagla repen. Taglingen läggs med segeleller taglingsgarn. Syntetiskt tågvirke "taglas" lättast och bäst genom att man smälter samman fibrerna med t.ex. en tändare. Splitsar används vid varaktiga sammanfogningar av två änder eller till fasta öglor och liknande på tre- eller fyrslaget tågvirke. Det krävs en hel del träning för att man ska kunna göra en snygg splits. Börja med att lägga en provisorisk tagling så att kardelerna inte slår upp sig mer än de ska (fig. nedan).

7 Sydd Tagling Den sydda taglingen är mycket hållbarare än de andra taglingarna, men man måste använda en segelnål för att kunna göra den. Garnet ska ligga dubbelt när man trätt det på nålen. Garnet vaxas och en stoppknop slås i dess ände. Man börjar med att sy genom tågvirket så att knopen döljs mellan två kardeler. Garnet dras åt så hårt som möjligt och man lägger ca tio rundtörnar mot kardelerna och avslutar det hela med att återigen sy genom tågvirket, så att man kommer ut mellan två kardeler. Nu låter man garnet gå tillbaka mellanrummet mellan två kardeler och syr på nytt genom tågvirket och ut mellan de närmsta kardelerna. Man fortsätter på det här sättet tills man kommit runt hela taglingen och slutar med ett halvslag om den första kryssningen.

8 Spansk Tagling När man ska lägga en spansk tagling, börjar man med kronan. Slå upp kardelerna två-tre varv och lägg den första kardelen in mellan de två andra. Den andra läggs mellan den tredje och den första och till sist sticks den tredje in genom öglan som den första kardelen bildar. Kardelerna splitsas nu ner i tågvirket med hel, halv och kvarts kardel. En krona på fyrslaget tågvirke läggs på samma sätt, sedan kalven kapats. Kronan ingår bland stoppknoparna.

9 Segelmakartagling Segelmakartaglingen är mer hållbar än lagd tagling. Man öppnar försiktigt tågvirket ände och lägger garnet i en ögla runt en av kardelerna. Sedan lägger man samman kardelerna och lindar garnet ett lämpligt antal varv upp mor tågvirkets ände, varefter garnöglan läggs upp över den kardel som den först blivit lagd om. När man dragit åt alltsammans ordentligt, lägger man garnänden, som befinner sig längst bort från tågvirkets ände, mellan två kardeler varefter garnändarna knyts ihop med en råbandsknop. Skall taglingen läggas på en fyrslagen tross, börjar man med två garnöglor som sedan läggs upp över var en kardel.

10 Ögonsplits Ögonsplitsen används när man vill ha en fast ögla på repet. Slå upp kardelerna minst fyra varv (för syntettågvirke minst fem varv) och lägg en liten tagling om repet för att kardelerna inte skall slå upp sig ytterligare. Gör ett öga i önskad storlek och lägg kardelerna så att den mittersta ligger mitt för repet och de båda andra på varsin sida om den. Den mittersta kardelen sticks in under närmaste kardel i den fasta parten, mot kardelerna. Samma sak görs med de båda övriga kardelerna så att det bara kommer ut en kardel på varje ställe. Man fortsätter att splitsa på samma sätt som vid kortsplitsning. Vid ögonsplitsning på fyrslaget tågvirke börjar man som vid treslaget, men den sista kardelen sticks under två kardeler första gången, medan den tredje och den fjärde sticks in på samma ställe.

ndra märket Skotstek Dubbel Skotstek Håller bättre

ndra märket Skotstek Dubbel Skotstek Håller bättre Skotstek Dubbel Skotstek Håller bättre Andra märket Dubbelt halvslag om egen part Denna knop används, liksom vanligt dubbelt halvslag, när man skall fästa ett rep vid en stolpe, ett träd eller trädgren.

Läs mer

MVIF M Sida 1 av 6 FMV ProjLedDU :31541/00 TÅGVIRKE GEMENS 2000 TÅGVIRKE, GEMENSAMT

MVIF M Sida 1 av 6 FMV ProjLedDU :31541/00 TÅGVIRKE GEMENS 2000 TÅGVIRKE, GEMENSAMT MVIF M7782-123201 Sida 1 av 6 TÅGVIRKE, GEMENSAMT ALLMÄNT Teknisk orientering Tågvirke tillverkas av växtfibrer såsom bomull, hampa, lin, manilla, sisal och kokos syntetfibrer framställda ur plastmaterial,

Läs mer

För styva rep och linor, använd i stället fiskarknopen. Lätt att slå. För att hålla på fiskelinor bör man göra den dubbel.

För styva rep och linor, använd i stället fiskarknopen. Lätt att slå. För att hålla på fiskelinor bör man göra den dubbel. Råbandsknop Knopen alla kan!!?! Används att sammanbinda två rep av samma tjocklek. Ej lämplig på nylonlinor o. dyl. Lär dig knopen genom att kalla den ena ändan Bertil, och den andra Sture. När de bråkar

Läs mer

SPLITSNINGSAN- VISNING

SPLITSNINGSAN- VISNING SV SPLITSNINGSAN- VISNING SPLITSNINGSANVISNING INNEHÅLL Ögonsplits 3 Långsplits 6 Splitsning av lina med mantel och kärna 10 VARNING Det kan vara farligt att använda produkterna. Våra produkter får endast

Läs mer

Splitsning av flätade linor gjorda av polyester eller nylon.

Splitsning av flätade linor gjorda av polyester eller nylon. Denna splits är inte lämplig för dubbelflätade linor vars styrka enbart beror på styrkan i kärnan. Öglesplitsen används för att placera en permanent ögla i änden av ett rep, i allmänhet för förtöjning

Läs mer

Varför knopar och surrningar? Knoparna. Dubbelrosett. Pålstek

Varför knopar och surrningar? Knoparna. Dubbelrosett. Pålstek Varför knopar och surrningar? Ute i skogen har man ofta behov av att binda fast saker. Det kan vara något så prosaiskt som att knyta skosnörena så att de sitter, att sträcka en lina för en tarp eller att

Läs mer

Sammanställd av Henrik Nilsson. Får kopieras fritt för användning inom scoutkåren. Reviderad Enköpings Scoutkår

Sammanställd av Henrik Nilsson. Får kopieras fritt för användning inom scoutkåren. Reviderad Enköpings Scoutkår Enköpings scoutkår Knoplunta Sammanställd av Henrik Nilsson Får kopieras fritt för användning inom scoutkåren. Reviderad 1 Innehållsförteckning Överhandsknop 3 Överhandsknop i åtta 3 Överhandsknop med

Läs mer

HUR ANVÄNDS VAX? TRÅDEN DRAS ÖVER VAXET TVÅ TRE GÅNGER. OM VAXET ÄR MYCKET HÅRT KAN DU SEDAN DRA - 32 - - 17 -

HUR ANVÄNDS VAX? TRÅDEN DRAS ÖVER VAXET TVÅ TRE GÅNGER. OM VAXET ÄR MYCKET HÅRT KAN DU SEDAN DRA - 32 - - 17 - STYGN SOM MÖJLIGT DÄR DE KAN SYNAS FRÅN RÄTAN. MEDAN DE ANDRA STYGNEN SOM LÄGGS PRECIS I FÅLLENS VECK GÖRS LÄNGRE, ALLTEFTER TYGSORT. KORSAD FÅLLSÖM HUR ANVÄNDS VAX? OBSERVERA ATT DU SYR SÖMMEN FRÅN DIG

Läs mer

Biörn Berglunds knopar

Biörn Berglunds knopar Biörn Berglunds knopar Biörn, här hemma i vardagsrummet i Linköping. November 2005 De här sidorna har sin upprinnelse i det faktum att jag sommaren 2005 var hemma hos min barndomskamrat Tryggve och hans

Läs mer

Nr 1 år 2007 Årgång 25

Nr 1 år 2007 Årgång 25 FLASKPOSTEN Nr 1 år 2007 Årgång 25 Bättre sent än aldrig eller hur? Så nu kommer äntligen en tidning lagom till sommarlovet, när alla får gunga vidare på egen hand ett tag. Här kan ni läsa om vad vi gjort

Läs mer

Skyttel 1: R 3 x 10. (10 grupper med 3 dubbelknutar i varje. Det betyder att ringen får 9 st picoter)

Skyttel 1: R 3 x 10. (10 grupper med 3 dubbelknutar i varje. Det betyder att ringen får 9 st picoter) 1 Frivolitetsspets Anette, ur boken Frivoliteter, Av Blomqvist/Persson, isbn: 91-27-05511-6 Min variant ser lite annorlunda ut, än bokens. Orsaken till det är troligen att jag använder tjockare garn och

Läs mer

Hantverk i skogsbrynet

Hantverk i skogsbrynet Växtfärg Papper, växter. Stormkök, konservburk att koka i ( så slipper ni färgad kastrull ). Gör så här: Plocka växter och växtdelar, blommor, blad eller bär. Samla dom färgvis. Ta ca 2 dl växter till

Läs mer

Knopar. Pär Leijonhufvud

Knopar. Pär Leijonhufvud Knopar Pär Leijonhufvud 2014 Varför knopar och surrningar? Ute i skogen har man ofta behov av att binda fast saker. Det kan vara något så prosaiskt som att knyta skosnörena så att de sitter, att sträcka

Läs mer

Virka C2C. LVAcrochet

Virka C2C. LVAcrochet Virka C2C Detta är en instruktion för hur man virkar i tekniken C2C som står för Corner to corner, dvs hörn till hörn. Du börjar din virkning i ett hörn och slutar i det motsatta. Varje ruta virkas på

Läs mer

produkter för lantbrukare av idag

produkter för lantbrukare av idag produkter för lantbrukare av idag RUNDBALSNÄT STARK! NYTRO Nytro-nätet är testat med mycket goda resultat, även i de våtaste förhållanden! NYTRO rundbalsnät är ett av marknadens starkaste nät, med en hållfasthet

Läs mer

595-821-S 2003-04-14. Instruktion för loopad HMPE-splits med hölje

595-821-S 2003-04-14. Instruktion för loopad HMPE-splits med hölje 595-821-S 2003-04-14 Instruktion för loopad HMPE-splits med hölje 2 1 Inledning Splitsen är tänkt att användas på HMPE- linor (Dyneema, spectra, etc.) med flätade kärnor. Hårdheten på kärnans flätning

Läs mer

VIRKAD BLÄCKFISK. Best. nr: Garn: EMMA bomullsgarn 8/4, 100 % bomull, 100 g = ca 340 m

VIRKAD BLÄCKFISK. Best. nr: Garn: EMMA bomullsgarn 8/4, 100 % bomull, 100 g = ca 340 m VIRKAD BLÄCKFISK 00043 Best. nr: 23190-2014 Garn: EMMA bomullsgarn 8/4, 100 % bomull, 100 g = ca 340 m Bläckfiskens färdiga mått: Höjd: ca 50 cm. Bredd: ca 90 cm i diameter från spets till spets på armarna.

Läs mer

Du som jobbar för Karlskrona kommun gör ett värdefullt arbete. De uppgifter du utför till vardags, bidrar till att vi kan erbjuda ett brett spektrum

Du som jobbar för Karlskrona kommun gör ett värdefullt arbete. De uppgifter du utför till vardags, bidrar till att vi kan erbjuda ett brett spektrum P E R S O N A L P R O G R A M Respekt för ditt uppdrag Du som jobbar för Karlskrona kommun gör ett värdefullt arbete. De uppgifter du utför till vardags, bidrar till att vi kan erbjuda ett brett spektrum

Läs mer

TVÅÄNDSSTICKAD VANTE (medelsvår svår)

TVÅÄNDSSTICKAD VANTE (medelsvår svår) TVÅÄNDSSTICKAD VANTE (medelsvår svår) Material: 3-trådigt ullgarn, två färger, ca 1 hg av vardera färgen. Strumpstickor (5 st) nr 3 ½ Stoppnål till trädning och fästning En ganska stor gummisnodd eller

Läs mer

Instruktionen gjord av Henrik Lötstrand med hjälp av Helena Nilsson och granskad och instruerad av Anders Fredriksson För Järnvägens Bågskytte

Instruktionen gjord av Henrik Lötstrand med hjälp av Helena Nilsson och granskad och instruerad av Anders Fredriksson För Järnvägens Bågskytte Instruktionen gjord av Henrik Lötstrand med hjälp av Helena Nilsson och granskad och instruerad av Anders Fredriksson För Järnvägens Bågskytte Förening 2007-12-29 Sätt på den gamla strängen på bågen och

Läs mer

I-GUIDE BINDLINOR. ALLMÄNT Safety Solutions Jonsereds bindlinor är godkända enligt EN 1263-1. Art nr 9-731-02-004: EN 1263

I-GUIDE BINDLINOR. ALLMÄNT Safety Solutions Jonsereds bindlinor är godkända enligt EN 1263-1. Art nr 9-731-02-004: EN 1263 I-GUIDE BINDLINOR Art nr 9-731-02-001: Art nr 9-731-02-002: Art nr 9-731-02-003: Art nr 9-731-02-004: 2,5 m 5 m 100 m 160 m EN 1263 ALLMÄNT Safety Solutions Jonsereds bindlinor är godkända enligt EN 1263-1.

Läs mer

Instruktion SP-Kristall

Instruktion SP-Kristall Instruktion SP-Kristall www.cloudbuster.se info@cloudbuster.se Denna kan användas som den är ihop med en frekvensgenerator eller en 15hz zapper, eller så gjuter man in den i orgonit i ett rör eller i pyramidform.

Läs mer

Gammeldags julgransstrutar

Gammeldags julgransstrutar Gammeldags julgransstrutar Garn: Scheepjes maxi sweet treat. I garnpaketet finns det material för att göra 3 olika färgkombinationer; 1grön (412) med vit (105) kant, 1gråblå (393) med guld (179) kant,

Läs mer

Tävlingskontroll. Surrning och Knopar. Sundbydagen 2016

Tävlingskontroll. Surrning och Knopar. Sundbydagen 2016 Tävlingskontroll Surrning och Knopar Sundbydagen 2016 Äventyrarscout HÄVARM 1 lång slana 3 korta slanor 1 kort slana med hål i 3 surrningsrep 1 krok 1 knoprep 1 meter sisal Patrullens uppgift är att bygga

Läs mer

korsuppläggning för v-hänta Gör en korsuppläggning på detta vis:

korsuppläggning för v-hänta Gör en korsuppläggning på detta vis: TVÅÄNDSSTICKAD VANTE (medelsvår svår) 1 Material: 3-trådigt ullgarn, två färger, ca 1 hg av vardera färgen. Strumpstickor (5 st) nr 3 ½ Stoppnål till trädning och fästning Sax Måttband Beräknad tidsåtgång:

Läs mer

Filetvirkning. Du behöver:

Filetvirkning. Du behöver: 1 Filetvirkning Du behöver: Tunt bomullsvirkgarn, tex Grandi eller Maxi eller något annat tunt, virknål som passa till det, jag använder Boye 7, diagrammet till mönstret, sax 2 Mönstret består av luftmaskor

Läs mer

Sockor med glada spöken

Sockor med glada spöken Sockor med glada spöken Garnåtgång ca 100 gram av 4 trådigt sockgarn, Opal, Regia, On-line, Trekking eller liknande. Detta mönster passar bäst i ett garn som inte är alltför varierande i färg. Stickor:

Läs mer

Hantverksdag Uv- lägret, Sjöboa. Här kommer mera utförliga beskrivningar på hantverket.

Hantverksdag Uv- lägret, Sjöboa. Här kommer mera utförliga beskrivningar på hantverket. Hantverksdag Uv- lägret, Sjöboa Här kommer mera utförliga beskrivningar på hantverket. Tennkors Material/ verktyg: Skopa Handske Tång Träplatta med ett kors Ståltråd till upphänge 5cm/uv Tennbit 4cm/uv

Läs mer

TRÄDTANTEN HUVUD OCH KROPP

TRÄDTANTEN HUVUD OCH KROPP TRÄDTANTEN Figuren på bilderna är ca 14 cm hög. Den är virkad med ett bomullsgarn lämpligt för virknål 3 3,5 mm. Glasögonen är virkade i något tunnare garn. Till figuren behövs också: stoppning eventuellt

Läs mer

Friluftsliv - använda naturen

Friluftsliv - använda naturen Friluftsliv - använda naturen Idrott och hälsa 1 Hur kan vi använda naturen på ett bra sätt! Introduktion Som vi pratat om berört många gånger nu under friluftslivs lektionerna är att naturen har mycket

Läs mer

15-11 MINI ULL ALT. MINI AKRYL

15-11 MINI ULL ALT. MINI AKRYL 15-11 MINI ULL ALT. MINI AKRYL C D E D E B A Version 9 15-11 VÄNSKAPSBAND PÅ KUMIHIMOPLATTA OCH PÅTDOCKA GARNKVALITÉ Miniull (100% Ull. Nystan ca 10 g = 36 m) GARNALTERNATIV Miniakryl, Miniakryl Print,

Läs mer

Tunisisk kudde i nätmönster

Tunisisk kudde i nätmönster Tunisisk kudde i nätmönster Material: Vikrnål nr. 10 (virkar du vanligtvist hårt kan du med fördel använda nål nr. 12) Virknål nr. 9 Hobbii Ribbon Monteringskudde 42x42cm. Köp garn och tillbehör här: http://shop.hobbii.se/tunisisk-kudde

Läs mer

Instruktion för montering av uthalsblock. Bom Block 120/ / / Innehåll, utbytessats. Verktyg som behövs

Instruktion för montering av uthalsblock. Bom Block 120/ / / Innehåll, utbytessats. Verktyg som behövs 595-788-S 2000-03-16 Utbytessats uthalsblock Instruktion för montering av uthalsblock Bom Block 120/62 538-860-01 143/76 538-861-01 171/94 538-862-01 Innehåll, utbytessats Block Sikaflex Pilotlinor Instruktion

Läs mer

Att laga stickade sockor

Att laga stickade sockor Du behöver: lagningsgarn, gärna med syntetfibrer i ex.vis akryl, eller polyamid, strumpstickor, stoppnål med trubbig spets, sax, måttband. Personens fotmått är också bra att ha. Det här garnet köpte jag

Läs mer

Strumpor stickade från tån

Strumpor stickade från tån Strumpor stickade från tån Storleken är medium dam om man gör strumpan på 64 maskor med vanligt sockgarn typ Regia, Opal, Trekking eller liknande, men det går att öka till större eller minska ner det till

Läs mer

Nordic Knights. Så du vill sy dig en 15kvm stor paviljong?

Nordic Knights. Så du vill sy dig en 15kvm stor paviljong? Nordic Knights Så du vill sy dig en 15kvm stor paviljong? Först och främst, de allra flesta paviljonger under medeltiden verkar ha haft en eller två mittpålar och ekerhjul för att hålla taket på plats

Läs mer

Bonad ca 21,5 x 21,5 cm. Du behöver ;

Bonad ca 21,5 x 21,5 cm. Du behöver ; 1 Bonad ca 21,5 x 21,5 cm Du behöver ; * Tyg till bakgrund 16,25 x 16,25 * Tyg till baksidan 24 x 24 cm * Tyg till kantning 6,25 x tyg bredd (110 cm) * Vliesofix 10 cm * Diverse bitar tyg i olika färger

Läs mer

Bonad ca 21,5 x 21,5 cm. Du behöver ;

Bonad ca 21,5 x 21,5 cm. Du behöver ; 1 Bonad ca 21,5 x 21,5 cm Du behöver ; * Tyg till bakgrund 16,25 x 16,25 * Tyg till baksida 24 x 24 cm * Tyg till kantning 6,25 x tyg bredd (110 cm) * Vliesofix 10 cm * Diverse bitar tyg i olika färger

Läs mer

Information om kurserna / Workshops på Upplandskurserna 2019

Information om kurserna / Workshops på Upplandskurserna 2019 Information om kurserna / Workshops på Upplandskurserna 2019 1 Intressekurs: Lär dig torkning av mat Niklas Hornö 4h 2 Intressekurs: Fjällkurs Niklas Hornö, 2h 3 Intressekurs: Hajkmat för nybörjare Basse

Läs mer

Mönster: Go handmade kvalitetsdesign i en unik stil. Baby Couture set GARNÅTGÅNG FÖR SETET

Mönster: Go handmade kvalitetsdesign i en unik stil. Baby Couture set GARNÅTGÅNG FÖR SETET Mönster Baby Couture set GARNÅTGÅNG FÖR TET Mönster: 3 mån. 6 mån. Go handmade Couture: 50 g 50 g Go handmade Tencel: 150 g 150 g Strickor: 3,5 & 4,5 mm Dubbeltrådd: 3,5 mm/26 m/10 cm Modell: Go handmades

Läs mer

Min dominokofta under process. Material: bomullsgarn, både rester och annat, bl a Gjestads bomull Sport. Stickor nr 2,5, stoppnål, sax.

Min dominokofta under process. Material: bomullsgarn, både rester och annat, bl a Gjestads bomull Sport. Stickor nr 2,5, stoppnål, sax. Min dominokofta under process. Material: bomullsgarn, både rester och annat, bl a Gjestads bomull Sport. Stickor nr 2,5, stoppnål, sax. Principen med dominostickning är, att man minskar vartannat varv

Läs mer

VST. Monteringsanvisning. Leveransomfattning

VST. Monteringsanvisning. Leveransomfattning Monteringsanvisning VST Leveransomfattning 2 sidoskenor med tejp 1 kassett med lameller 1 vridstång 1 kombibeslag med tejp och nubb 1 dekorlist inkl. fäste Tillval: Barnsäkerhetskit: 1 stång-/linhållare

Läs mer

AB Knut Westerbergs Repslageri Fjärilsgatan 27 S-60361 Norrköping Telefon: +46 11 149037 Fax: +46 11 149027 E-mail: westerbergs.repslageri@telia.

AB Knut Westerbergs Repslageri Fjärilsgatan 27 S-60361 Norrköping Telefon: +46 11 149037 Fax: +46 11 149027 E-mail: westerbergs.repslageri@telia. Swedish Rope-prograet arknadsförs i Sverige av: AB Knut Westerbergs Repslageri Fjärilsgatan 27 S-60361 Norrköping Telefon: +46 11 149037 Fax: +46 11 149027 E-ail: westerbergs.repslageri@telia.co TRADITION,

Läs mer

Att styra efter kompassen

Att styra efter kompassen Att styra efter kompassen Om du tittar på båtens kompass kan du se ett styrstreck. Ser du styrstrecket på er kompass? Svänger du med båten så snurrar skivan med de olika gradtalen, siffrorna, på kompassen.

Läs mer

Förberedelser: Göm i hemlighet en boll i den mellersta muggen, som visas på bilden nedan.

Förberedelser: Göm i hemlighet en boll i den mellersta muggen, som visas på bilden nedan. MUGGAR OCH BOLLAR Placera en boll på toppen av en mugg och täck den med de andra två muggarna. Knacka på muggen och bollen kommer att passera genom muggen och hamna på bordet under. De återstående bollarna

Läs mer

by Permin Gratis mønster Gratis stickbeskrivning

by Permin Gratis mønster Gratis stickbeskrivning Gratis mønster Gratis stickbeskrivning Virkade strumpor Skostorlek: 38/39. Se vänligast storlek- och måttschema, för maskantal till andra storlekar. Garn: Schachenmayr, Regia Color 4-trådigt 75% ny ull,

Läs mer

DEN MYSTISKA TÄRNINGEN. Effekt: Läs publikens tankar genom att förutse vilket nummer som valts.

DEN MYSTISKA TÄRNINGEN. Effekt: Läs publikens tankar genom att förutse vilket nummer som valts. DEN MYSTISKA TÄRNINGEN Läs publikens tankar genom att förutse vilket nummer som valts. Rekvisita: Liten och stor behållare med lock samt en tärning. 1. Be en åskådare att välja ett nummer på tärningen

Läs mer

MAXIGURUMI-ELEFANTEN MO

MAXIGURUMI-ELEFANTEN MO Version 4 91486. MAXIGURUMI-ELEFANTEN MO Möt Elefanten Mo? virkad i 100% återvunna RibbonXL. Denna maxigurumi blir en garanterad succé hos både stora och små. Du väljer själv om du vill göra honom enfärgad

Läs mer

KRONA & BASPLAGG MED RAGLAN TILL BABY

KRONA & BASPLAGG MED RAGLAN TILL BABY Version 2 91932. KRONA & BASPLAGG MED RAGLAN TILL BABY GARNKVALITÉ Eko Bomull (100 % Ekologisk egyptisk bomull. Ca 50 g = 120 m) GARNALTERNATIV Garngrupp 4 (OBS! Garnåtgång & form kan variera vid byte

Läs mer

T.v. Lägg de nya stickorna så nära de gamla som möjligt, när du ska fortsätta med uppläggningen.

T.v. Lägg de nya stickorna så nära de gamla som möjligt, när du ska fortsätta med uppläggningen. 1 Det här behöver du: Strumpstickor (set om 5 st) nr 3-4 Garn ull eller ull/acryl/polyester, gärna 3-trådigt Sax ryanål/tjock synål med trubbig spets. När du har stickat ett masktäthetsprov och beräknat

Läs mer

Mystery Mandala. Karin Åshammar Garn: Scheepjes Catona, 6 färger. Virknål: 3. Maskor och förkortningar i mönstret

Mystery Mandala. Karin Åshammar Garn: Scheepjes Catona, 6 färger. Virknål: 3. Maskor och förkortningar i mönstret Mystery Mandala Garn: Scheepjes Catona, 6 färger Virknål: 3 Maskor och förkortningar i mönstret lm sm fm hst st dst picot relfm reldst luftmaska smygmaska fast maska halvstolpe stolpe dubbelstolpe relief

Läs mer

91298 SOFT COTTON MINI BOMULL E C

91298 SOFT COTTON MINI BOMULL E C 91298 SOFT COTTON MINI BOMULL E C B D A K H I J G F C Version 2 91298 GLASSKIOSK GARNKVALITÉ Soft Cotton (100% Bomull. Nystan ca 50 g = 80 m) Mini Bomull (100% Bomull. Nystan ca 10 g = 34 m) GARNALTERNATIV

Läs mer

Instruktioner för att bygga Inrha Hobbyväxthus

Instruktioner för att bygga Inrha Hobbyväxthus 1 Instruktioner för att bygga Inrha Hobbyväxthus Inrha Hobbyväxthus är lätta att montera upp med endast ett litet antal verktyg. Dessa instruktioner gäller alla modeller, en del instruktioner gäller bara

Läs mer

KNOPKONTROLL. Testad på Sundbydagen Vårby Gårds Scoutkår

KNOPKONTROLL. Testad på Sundbydagen Vårby Gårds Scoutkår KNOPKONTROLL Testad på Sundbydagen 2015-10-10 Vårby Gårds Scoutkår Här finns tips på knopkontroll med olika tre svårighetsgrad för spårare/bäver, upptäckare och äventyrare. För alla tre grenar finns ett

Läs mer

Viking Björk. Strand-dress 1409-1A

Viking Björk. Strand-dress 1409-1A Strand-dress 1409-1A Storlekar-1-3-6-9-12mån-2år Övervidd-40-43-47-51-55-60 cm Hel längd-40-43-46-49-52-55 cm Benlängd-5-6-7-8-9-10 cm Beige nr 507-1-1-2-2-2-2nystan Ljusrosa nr 565-1-1-1-1-1nystan Rosa

Läs mer

Hitta en stubbe eller en sten som är tillräckligt stor för att en hel grupp ska kunna stå på den samtidigt.

Hitta en stubbe eller en sten som är tillräckligt stor för att en hel grupp ska kunna stå på den samtidigt. BALANSSTUBBEN En stubbe eller sten Hitta en stubbe eller en sten som är tillräckligt stor för att en hel grupp ska kunna stå på den samtidigt. Framför er ligger balansstubben/balansstenen. Det gäller för

Läs mer

MÖSSOR FÖR ALLA

MÖSSOR FÖR ALLA Version 3 91786. MÖSSOR FÖR ALLA GARNKVALITÉ Maya (100% ull, Nystan ca 50 g = 125 m) GARNKVALITÉ (E) Moa (82% Ull, 12% Mohair, 6% Polyamid. Nystan ca 100 g = 150 m) MÖSSA (A) MASKTÄTHET Ca 15 fm med virknål

Läs mer

GOSE - Kanin. Förkortningar: Mr: Magisk ring Lm: Luftmaska M: Maska Sm: Smygmaska Fm: Fastmaska St: Stolpe

GOSE - Kanin. Förkortningar: Mr: Magisk ring Lm: Luftmaska M: Maska Sm: Smygmaska Fm: Fastmaska St: Stolpe Material: - Virknålnr. 3, 4 & 5 - Go Handmade Teddy garn - Go Handmade Soft garn - Go Handmade Broderigarn - 1 sätt säkerhetsögon 5mm. - Lite fyllning Storlek: 26x26 cm. Köp garn och tillbehör här: http://shop.hobbii.se/teddy-snutte-kanin

Läs mer

Loosen Up. 2 olika framstycken 2 olika bakstycken, brottarrygg eller vanlig Eu strl (US 12 months -14 years)

Loosen Up. 2 olika framstycken 2 olika bakstycken, brottarrygg eller vanlig Eu strl (US 12 months -14 years) Loosen Up 2 olika framstycken 2 olika bakstycken, brottarrygg eller vanlig Eu strl 80-164 (US 12 months -14 years) Detta mönster är upphovsrättsskyddat av Made by Runi. Du får skriva ut kopior av PDF filen

Läs mer

Mönster. Go handmade quality design in a unique style. Baby

Mönster. Go handmade quality design in a unique style. Baby Mönster Baby GARNÅTGÅNG Mönster: 3 mån. 6 mån. Go handmade Tencel: 175 g 225 g Stickor: 3,5 mm Knappar Dubbel tråd: 3,5 mm/26 m/10 cm Modell: Go handmades Kofta Cable Go handmade quality design in a unique

Läs mer

SOFT COTTON MINI BOMULL E I

SOFT COTTON MINI BOMULL E I G 91326 SOFT COTTON MINI BOMULL H K F A B D E I C J Version 1 91326 SYLTA OCH SAFTA GARNKVALITÉ Soft cotton (100% Bomull. Nystan ca 50 g = 80 m) GARNALTERNATIV Super Soft Cotton GARNKVALITÉ Mini Bomull

Läs mer

Bara virka det! A317289_Coats Just_crochet_S.indd 1 A317289_Coats Just_crochet_S.indd 1 25.01.2008 10:40:55 Uhr 25.01.

Bara virka det! A317289_Coats Just_crochet_S.indd 1 A317289_Coats Just_crochet_S.indd 1 25.01.2008 10:40:55 Uhr 25.01. Bara virka det! A317289_Coats Just_crochet_S.indd 1 25.01.2008 10:40:55 Uhr Anchor Style kollektionen It s Magic! Anchor Style Magicline 100 % merceriserad bomull Längd: 70 m per 50 g Tvättas i 40 32 färger

Läs mer

DÖRRSTOPP ELLER GOSEDJUR

DÖRRSTOPP ELLER GOSEDJUR Version 1 91077. DÖRRSTOPP ELLER GOSEDJUR GARNKVALITÉ (A,C,D) Raggi (70% Ull â œsuperwash", 30% Polyamid. Nystan ca 100 g = 150 m) GARNALTERNATIV (A,C,D) Gästrike 4 tr, Vinga GARNKVALITÉ (B) Soft Cotton

Läs mer

Garnåtgången för totalt alla 3 delar är, ca2 nystan av Emma från Falkgarn, se garnåtgång nedan vid mått.

Garnåtgången för totalt alla 3 delar är, ca2 nystan av Emma från Falkgarn, se garnåtgång nedan vid mått. Summer Beauty En Art in Yarn som virkas i 3 delar, tanken med detta är att varje del har ett avslut för en färdig design. Jag har använt Falkgarn Emma, men självklart går det att använda valfritt bomullsgarn

Läs mer

FLÄTMÖNSTRAD TRÖJA & LUVKOFTA TILL BABY

FLÄTMÖNSTRAD TRÖJA & LUVKOFTA TILL BABY Version 1 91540. FLÄTMÖNSTRAD TRÖJA & LUVKOFTA TILL BABY GARNKVALITÉ Nova (100 % bomull. Nystan ca 50 g = 180 m) MASKTÄTHET Ca 26 m och 36 v slätst på st nr 3 = 10 x 10 cm GARNALTERNATIV Gästrike 2 tr,

Läs mer

Om knutar. av Hjalmar Öhrvall. 2:a tillökade upplagan med 278 fig. Stockholm. Albert Bonniers förlag.

Om knutar. av Hjalmar Öhrvall. 2:a tillökade upplagan med 278 fig. Stockholm. Albert Bonniers förlag. Om knutar av Hjalmar Öhrvall 2:a tillökade upplagan med 278 fig. Stockholm. Albert Bonniers förlag. Översättningsrätt till främmande språk förbehålls. Stockholm. Alb. Bonniers boktryckeri 1916. Preface

Läs mer

JUNIOR. 8 BASPLAGG: cl

JUNIOR. 8 BASPLAGG: cl 91126 JUNIOR C F 8 BASPLAGG: 38-122 cl B Version 1 91126 BASPLAGG TILL JUNIORER GARNUPPLYSNING Järbo Garn AB TEL 026-27 30 30 E-POST info@jarbo.se FLER BESKRIVNINGAR Se Järbo Garn hemsida www.jarbo.se

Läs mer

91170 SOFT COTTON MINI BOMULL

91170 SOFT COTTON MINI BOMULL 91170 SOFT COTTON MINI BOMULL C C A D B Version 1 91170 VIRKAT TILL MIDSOMMARTJEJEN GARNKVALITÉ (A) Soft Cotton (100% Bomull. Nystan ca 50 g = 80 m) GARNALTERNATIV (A) Super Soft Cotton STORLEKAR (A) 1(2)3

Läs mer

Svarta Fåret CAL 2016

Svarta Fåret CAL 2016 Svarta Fåret CAL 2016 VIRKAD BABYFILT i Tilda Bamboo I det här häftet finns alla beskrivningsdelar samlade, som ingick i mysterievirkning på Svarta Fårets blogg våren 2016 CAL = Crochet-along! Eller Mysterievirkning

Läs mer

Götha Kendoklubb. Shinai Manualen

Götha Kendoklubb. Shinai Manualen Shinai Manualen Shinai, eller träningsvärdet utvecklades runt 1750. Det är gjort av fyra bambu ribbor, en metallfyrkant sitter inkilad i nedre änden av de fyra ribborna för att ge extra stabilitet. En

Läs mer

STJÄRNOR TILL BABY

STJÄRNOR TILL BABY Version 1 92132. STJÄRNOR TILL BABY GARNKVALITÉ Soft Cotton (100 % Bomull. Nystan ca 50 g = 80 m). Järbo 8/4 (100 % Bomull. Nystan ca 50 g = 170 m) MASKTÄTHET Ca. 20 fm x 20 v med virknål 4 mm = 10 x 10

Läs mer

CM Förstärkarlåda, sida 1.

CM Förstärkarlåda, sida 1. CM-0-17 Förstärkarlåda, sida 1. Varför rekommenderas 3 mm oljehärdad board ( masonit )? (I texten nedan bara kallad board.) Det är ett isolerande material, så man riskerar inga elektriska överslag och

Läs mer

soft cotton mini bomull moa

soft cotton mini bomull moa 91296 soft cotton mini bomull moa Version 1 91296 MUSFLICKA, MUSPOJKE, KATTFLICKA, HUNDPOJKE & FÅRET HEN GARNKVALITÉ Soft Cotton (100% Bomull. Nystan ca 50 g = 80 m) Mini Bomull (100% Bomull. Nystan ca

Läs mer

Garn: 1 Material. Original Design av Lucilla Alfano Copyright 2017 All Rights Reserved. Sida 1

Garn: 1 Material. Original Design av Lucilla Alfano Copyright 2017 All Rights Reserved. Sida 1 Jeans Flower Stole Del 1: Trianglar och Grunddelen av Stolan Copyright: Lucilla Alfano, 2017. All rights reserved. Av: Lucilla at https://www.facebook.com/luluamigurumi/ 1 Material Garn: o Sport Weight,

Läs mer

Spelregler för bräde. 1 Inledning

Spelregler för bräde. 1 Inledning Vasamuseets Brädspelsvänner Spelregler för bräde Bräde ibland även kallat svenskt brädspel spelas med ett flertal olika regelvarianter. Följande spelregler har antagits av Vasamuseets Brädspelsvänner vid

Läs mer

Elstängsel. för att stänga rovdjur ute och hålla tamdjur inne

Elstängsel. för att stänga rovdjur ute och hålla tamdjur inne Elstängsel för att stänga rovdjur ute och hålla tamdjur inne Tidigare har Viltskadecenter rekommenderat att den nedre tråden monteras på 20 cm från marken för att så effektivt som möjligt stänga ute alla

Läs mer

Virkskola. Förkortningar: ~ 1 ~

Virkskola. Förkortningar: ~ 1 ~ Virkskla Förkrtningar: lm luftmaska sm smygmaska fm fast maska hst halvstlpe st stlpe dst dubbelstlpe m muche fm mtag stlpe fr aviga fast maska med mtag runt stlpen från avigsidan v varv mb maskbåge, den

Läs mer

FF-17 Förförstärkarlåda, sida 1.

FF-17 Förförstärkarlåda, sida 1. FF-17 Förförstärkarlåda, sida 1. Varför rekommenderas 3 mm oljehärdad board ( masonit )? (I texten nedan bara kallad board.) Det är ett isolerande material, så man riskerar inga elektriska överslag och

Läs mer

VIRKAD ROMANTISK TUNIKA MED HALSSPRUND

VIRKAD ROMANTISK TUNIKA MED HALSSPRUND Version 2 92070. VIRKAD ROMANTISK TUNIKA MED HALSSPRUND GARNKVALITET Elise (60 % Bomull, 40 % Akryl. Nystan ca 50 g = 170 m) VIRKFASTHET Ca 19 m mönstervirkning (på ärmen och nertill fram- och bakstycke)

Läs mer

Testa din segelbåts IQ med våra linor

Testa din segelbåts IQ med våra linor Testa din segelbåts IQ med våra linor Polyropes är Skandinaviens ledande tillverkare av tågvirke. Genom att testa och utveckla nya material i nya kombinationer får vi möjlighet att ge båtägare världen

Läs mer

Virkad Bamse. Mått: Ca. 20 cm. Garnåtgång: 1 nystan Comfy och bomullsgarn till montering

Virkad Bamse. Mått: Ca. 20 cm. Garnåtgång: 1 nystan Comfy och bomullsgarn till montering Virkad Bamse Material: Virknål nr. 5 Mayflower Comfy Rainbow Cotton 8/4 2 st. säkerhetsögon 14 mm 1 st. säkerhetsnos 16 mm Fyllnadsvadd Stoppnål I plast - Hobbii Köp garn och tillbehör här: http://shop.hobbii.se/virkad-bamse

Läs mer

AB Knut Westerbergs Repslageri Fjärilsgatan 27 S-60361 Norrköping Telefon: +46 11 149037 Fax: +46 11 149027 E-mail: westerbergs.repslageri@telia.

AB Knut Westerbergs Repslageri Fjärilsgatan 27 S-60361 Norrköping Telefon: +46 11 149037 Fax: +46 11 149027 E-mail: westerbergs.repslageri@telia. Swedish Rope-prograet arknadsförs i Sverige av: AB Knut Westerbergs Repslageri Fjärilsgatan 27 S-60361 Norrköping Telefon: +46 11 149037 Fax: +46 11 149027 E-ail: westerbergs.repslageri@telia.co TRADITION,

Läs mer

Minimera repdrag på mycket långa replängder

Minimera repdrag på mycket långa replängder Minimera repdrag på mycket långa replängder Av Jonas Wiklund Publicerat 2014-12-02 på: http://www.borrbult.nu/2014/12/minimera-repdrag-pa-mycket-langa.html På kontinenten har det blivit mer och mer populärt

Läs mer

Montering: Vik kanten inåt i vikv och sy till med elastiska stygn, lämna ca 1 cm öppet mitt bak och trä i en resår. Gör en virkad kant runt benen.

Montering: Vik kanten inåt i vikv och sy till med elastiska stygn, lämna ca 1 cm öppet mitt bak och trä i en resår. Gör en virkad kant runt benen. Tema 6 Kortbyxa (3) 6 (9) 12 (18) mån A Midjevidd: (37) 40 (42) 44 (47) Benlängd: (6) 7 (8) 10 (11) Garn: mandarin petit (100 % bomull, 50 gram = ca 180 meter) Garnalternativ: sandnes mini alpakka, sisu,

Läs mer

LIROS/SYLT. Riggningsguide för Laser

LIROS/SYLT. Riggningsguide för Laser LIROS/SYLT Riggningsguide för Laser Grattis till att du valt att segla Laser! Oavsett om du är helt ny inom segling eller en erfaren seglare i annan klass förtjänar du att segla med de bästa trimlösningarna

Läs mer

KATT OCH MUS TILL BABY

KATT OCH MUS TILL BABY Version 1 92141. KATT OCH MUS TILL BABY GARNKVALITÉ Soft Cotton (100 % Bomull. Nystan ca 50 g = 80 m). Järbo 8/4 (100 % Bomull. Nystan ca 50 g = 170 m) MASKTÄTHET Ca. 20 fm x 20 v med virknål 4 mm = 10

Läs mer

91939 FÖTTER & HÄNDER BABYSET: TRÖJA, BYXA & FILT GARNKVALITET Colin (65 % Bomull, 35 % Lin. Nystan 50 g = 150 m) MASKTÄTHET

91939 FÖTTER & HÄNDER BABYSET: TRÖJA, BYXA & FILT GARNKVALITET Colin (65 % Bomull, 35 % Lin. Nystan 50 g = 150 m) MASKTÄTHET 91939 COLIN Version 1 91939 FÖTTER & HÄNDER BABYSET: TRÖJA, BYXA & FILT GARNKVALITET Colin (65 % Bomull, 35 % Lin. Nystan 50 g = 150 m) MASKTÄTHET Ca 23-24 m och 32 v slätst på st 3.5 mm = 10 x 10 cm GARNALTERNATIV

Läs mer

FÖRHANDSUPPGIFTER SÄKERHETSDIREKTIV

FÖRHANDSUPPGIFTER SÄKERHETSDIREKTIV KURS I RÖKDYKNING FÖRHANDSUPPGIFTER SÄKERHETSDIREKTIV RÖKDYKARENS KLÄDSEL Ur arbetsskyddssynpunkt är det viktigt, att släckningsutrustningen kläs på rätt och på ett noggrant sätt. Klockor och smycken tas

Läs mer

skaparguide med tips och idéer!

skaparguide med tips och idéer! Amigurumi skaparguide med tips och idéer! www.slojd-detaljer.se Vad är Amigurumi? Den japanska konsten att virka små söta dockor och djur kallas Amigurumi. Amigurumisar arbetas vanligtvis fram genom att

Läs mer

Proffstacklet SOM KROKAR FLER

Proffstacklet SOM KROKAR FLER TEXT Jens Bursell redaktion@fiskejournalen.se FOTO Jens Bursell & Peder Lichtenberg Vid fiske med naturligt agn efter gädda, gös och abborre kan andelen missade fiskar vara störande hög, speciellt om du

Läs mer

Manual NitroClean automatisk poolrobot

Manual NitroClean automatisk poolrobot Manual NitroClean automatisk poolrobot Grattis till ditt köp av den automatiska poolroboten NitroClean. NitroClean är enkel att använda och underhåller din pool utan någon ansträngning. Genom att följa

Läs mer

Ett band från början till slut

Ett band från början till slut Ett band från början till slut Det här är berättelsen om ett nybörjarband, från att det sätts upp tills det är färdigvävt. Brickvävning går ut på att mäta upp ett antal lika långa trådar, trä dem i hålen

Läs mer

Bäckslända Vuxen st. 1-3

Bäckslända Vuxen st. 1-3 Bäckslända Vuxen st. 1-3 Titta på filmerna innan du väljer en beskrivning av något specifikt mönster. De visar hur du använder Kroppsbindarnål, Vingbrännare och Vingmaterial, samt hur man binder in Vingar/Ving-anlag

Läs mer

Poppydot-sjal

Poppydot-sjal Poppydot-sjal Jag blev sugen på att göra något större och lite för mig annorlunda, och resultatet är denna sjal. Garnet är bomullsgarnet Scheepjes Catona som kommer i så många härliga färger. Vill man

Läs mer

91173 SOFT COTTON LOVIKKA, MINI ULL

91173 SOFT COTTON LOVIKKA, MINI ULL 91173 SOFT COTTON LOVIKKA, MINI ULL E A D C B Version 1 91173 I VÄNTAN PÅ JULEN GARNKVALITÉ (A-C) Soft Cotton (100% Bomull. Nystan ca 50 g = 80 m) GARNALTERNATIV (A-C) Super Soft Cotton GARNKVALITE (D)

Läs mer

Corner to corner C2C filt

Corner to corner C2C filt Corner to corner C2C filt Material: Virknål nr. 5 & 6 Hobbii Tivoli Garn Köp garn och tillbehör här: http://shop.hobbii.se/virkad-c2c-filt Mått: Ca. 170x130cm Garnåtgång: Färg 1 Natur ca. 375g Färg 2 Mörkgrå

Läs mer

91193 SOFT COTTON MINI BOMULL MINI AKRYL METALLIC

91193 SOFT COTTON MINI BOMULL MINI AKRYL METALLIC 91193 SOFT COTTON MINI BOMULL MINI AKRYL METALLIC D E C B A Version 1 91193 PÅSKKYCKLING MED BASKETSKOR & PYNT TILL PÅSKRISET PÅSKKYCKLING (A): GARNKVALITÈ Soft Cotton (100% Bomull. Nystan ca 50 g = 80

Läs mer

5-26 SOFT COTTON & TINDRA

5-26 SOFT COTTON & TINDRA SOFT COTTON & TINDRA Virkade gossedjur Häst 200 g + svart 50 g + restgarn Gris, rosa ca 200 g + restgarn Fjällko, vit ca 200 g + svart 50 g Lamm, vit ca 100 g Soft Cotton + 100 g Tindra Hund, vit ca 100

Läs mer

CHE-3F (A) CHESK-3F(A)

CHE-3F (A) CHESK-3F(A) CHE-3F (A) CHESK-3F(A) Monteringsanvisning Utomhusavslut Hybrid 3-ledare 12-24-36 kv 1/7 Allmän kontroll Kontrollera area-området på satsen samt area på kabeln. Kontrollera innehållet I satsen utifrån

Läs mer