Socialkontoret, Koppången, Lillågatan 2, Orsa måndagen den 12 september 2016, kl

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Socialkontoret, Koppången, Lillågatan 2, Orsa måndagen den 12 september 2016, kl"

Transkript

1 ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Beslutande Övriga Justeringens plats Socialkontoret, Koppången, Lillågatan 2, Orsa måndagen den 12 september 2016, kl Gunilla Elings-Friberg (S), ordförande Rosanna Thyrén (C), ersättare för Håkan Yngström (C) Susann Lindblad (C) Jan Segerstedt (MP) Marie Olsson (S) Hans-Göran Olsson (S) ersättare för Håkan Yngström (C) 188 Berit Ekepil-Mörtberg, socialchef Pernilla Bäckman, ekonom 189 Marie Jangmyr-Sundin, enhetschef IFO 191 Hans-Göran Olsson (S), ersättare Lars Jalkevik, FUB 190 Solveig Liss, FUB 190 Sophie Fröjdh, gruppansvarig Athena omsorg 188 Kommunkontoret Underskrifter Sekreterare Paragrafer Lotta Hedin Ordförande Justerande Gunilla Elings-Friberg Jan Segerstedt ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom, anslag Organ Socialutskottet Överklagningstid Datum för anslagets uppsättande Förvaringsplats för protokollet Underskrift Socialförvaltningen, Orsa Datum för anslagets nedtagande Lotta Hedin

2 ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 2 Ärendelista Val av justerare... 3 Besök av Athena omsorg... 4 Budgetuppföljning... 5 Besök av representanter för FUB (Föreningen för utvecklingsstörda barn/unga)... 6 Uppföljning försörjningsstöd... 7 Pågående uppdrag... 8 Motion angående trygghetslarm... 9 Länsövergripande överenskommelse om ungdomsmottagningar Samverkansavtal om Vård- och omsorgscollege Medborgarförslag om anhörigvård Motion om att prioritera undersköterskor till äldreomsorgen Sekretessärende Sekretessärende Sekretessärende Information från verksamheten Redovisning av delegeringsbeslut Delgivningar... 19

3 ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Val av justerare Jan Segerstedt väljs till justerare.

4 ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Besök av Athena omsorg Sophie Fröjdh, gruppansvarig vid Athena omsorg, informerar om läget inom hemtjänsten i Skattungbyn idag. Utskottet för omsorg tar del av informationen.

5 ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Budgetuppföljning Beslut Utskottet för omsorg ger socialchefen i uppdrag att lämna rapport angående hjälpmedelskostnader. Redovisas i december. Pernilla Bäckman, ekonom presenterar budgetuppföljning per 31 augusti. Prognosen på helår är minus ca 772 tkr. Utskottet för omsorg tar del av uppföljningen.

6 ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Besök av representanter för FUB (Föreningen för utvecklingsstörda barn/unga) Beslut Utskottet för omsorg ger socialchefen i uppdrag att ta fram beslutsunderlag och kostnadsförslag för habiliteringsersättning, redovisning i oktober. Sammanfattning Lars Jalkevik ordförande i FUB Falun och Dalarna och Solveig Liss, FUB Ovansiljan besöker utskottet för omsorg. De informerar om habiliteringsersättningen som är borttagen i flera kommuner. Utskottet för omsorg tar del av informationen.

7 ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Uppföljning försörjningsstöd Marie Jangmyr-Sundin, enhetschef IFO informerar om försörjningsstödet som nu är lägre än förra året vid samma period. Hon informerar också om att kostnaderna för placeringar ökar. Ett förslag till vad asylsökande ungdomar upp till 18 år ges för möjligheter att erhålla i ekonomiskt stöd har tagits fram. Förslag är att det ska gälla from Utskottet för omsorg tar del av informationen.

8 ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Pågående uppdrag Ordförande går igenom pågående uppdrag.

9 ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Motion angående trygghetslarm Förslag till beslut Utskottet för omsorg föreslår Kommunstyrelsen föreslå fullmäktige att avslå motionen. Förslag till svar på motionen Idag är maxtaxan för insatser inom äldrevården kr/mån. I maxtaxan räknas bland annat trygghetslarmen in. Vad gäller trygghetslarm så har vi idag 134 som har trygghetslarm. 46 har enbart larm och 11 av dessa betalar inget för larmen. Resterande 88 st har larm samt andra insatser från hemtjänsten. Av dessa är det 21 som inte betalar för larmen. De som inte betalar något för sitt larm har inte avgiftsutrymme till det och då får kommunen inte ta betalt för detta. Det är idag 102 personer som betalar 400 kr/månad för larmen. För kommunen gör det en intäkt på kr/mån och kr/år. Sammanfattning Sverigedemokraterna (SD) har lämnat en motion angående trygghetslarm. De hemställer om att när det finns behov av larm i hemmet för någon kommuninnevånare skall detta erhållas utan kostnad.

10 ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Länsövergripande överenskommelse om ungdomsmottagningar Förslag till Kommunstyrelsen Utskottet för omsorg föreslår Kommunstyrelsen besluta enligt förslag. Förslag till beslut Att godkänna länsövergripande överenskommelse om ungdomsmottagningar. Att teckna lokala avtal som reglerar den lokala verksamheten och fastställer ansvars- och kostnadsfördelningen mellan parterna. Sammanfattning Region Dalarnas direktion har tagit beslut i ärendet Länsövergripande överenskommelse om ungdomsmottagningar. I beslutet anges att Kommunerna och landstinget rekommenderas att godkänna länsövergripande överenskommelse om ungdomsmottagningar samt teckna lokala avtal som reglerar den lokala verksamheten och fastställer ansvars- och kostnadsfördelning mellan parterna. Ett reviderat förslag om länsövergripande överenskommelse har arbetats fram med ändringar i de två punkter som tidigare inte godkändes av alla parter. Det gäller lokaler, som i förra förslaget skulle bekostas av kommunen. Dessa föreslås istället bli reglerade i lokala avtal. Det andra gäller övre åldersgräns som fastställdes till 24 år. Förutsättningarna för verksamheten varierar över länet och övre åldersgräns blir nu 20 år, med möjlighet att lokalt komma överens om höjd ålder upp till 24 år. Unga upp till 20 år kan välja vilken ungdomsmottagning i länet de vill besöka.

11 ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Samverkansavtal om Vård- och omsorgscollege Utskottet för omsorgs förslag till Kommunstyrelsen Utskottet för omsorg föreslår Kommunstyrelsen att ingå nytt treårigt samverkansavtal enligt förslag till beslut. Förslag till beslut Dalarnas kommuner och Landstinget Dalarna rekommenderas ingå nytt treårigt samverkansavtal om Vård och omsorgscollege Dalarna, för att säkerställa och utveckla det regionala samarbetet avseende vård och omsorg i Dalarna. Finansieringen av Vård och Omsorgscollege Dalarna fördelas mellan samtliga dalakommuner enligt befolkningsunderlag ( ), och Landstinget Dalarna bär arbetsgivaransvaret för den regionala samordnaren samt står för kostnader för kontor, dator, telefoni. Sammanfattning Den 15 juni 2016 beslutade Direktionen att rekommendera Dalarnas kommuner och Landstinget Dalarna att ingå ett nytt treårigt samverkansavtal om Vård- och Omsorgscollege Dalarna ansökte länets kommuner och Landstinget Dalarna om certifiering och medlemskap i Vård och Omsorgscollege (VOC). Fram till 2014 fanns en regional samordnare anställd på 50 %, finansierad genom projektmedel. Sedan några år står VOC Dalarna utan regional samordnare efter att kommunerna sagt nej till den förslagna finansieringsmodellen. Det har inneburit att det regionala samarbetet successivt upphört och att den regionala styrgruppen i VOC Dalarna upplösts. Punkten justeras omedelbart.

12 ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Medborgarförslag om anhörigvård Beslut Utskottet för omsorg beslutar att ge socialchefen i uppdrag att utreda förslaget om utökning av avlastning enligt medborgarförslaget. Sammanfattning Ellen Gunnars och Hjördis Nyström har lämnat ett medborgarförslag där de föreslår att regeln om 10 timmars avlastning per månad slopas och ersätts med avlastning efter behov som kan styrkas genom anhörigvårdaren.

13 ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Motion om att prioritera undersköterskor till äldreomsorgen Förslag till beslut Utskottet för omsorg föreslår Kommunstyrelsen föreslå fullmäktige att avslå attsats ett och bifalla attsats två. Sammanfattning Socialdemokraterna Orsa har lämnat en motion där de föreslår Att Orsa kommun använder de pengar som kommer från den Socialdemokratiska regeringen samt de pengar som kommunen av egen kraft ökar äldreomsorgens budget med till att anställa fler undersköterskor för att höja grundbemanningen. Att det snarast från utskottet för omsorg tas fram politiska prioriteringar som behövs för att kunna ge förutsättningarna till tjänstemännen att ta fram den långsiktiga plan för äldreomsorgen som utskottet för omsorgs ordförande pratar om. Marie Olsson (S) yrkar på att bifalla hela motionen. Jan Segerstedt (MP) yrkar på att avslå attsats ett och bifalla attsats två. Ordförande ställer proposition på Marie Olsson yrkande och Jan Segerstedts yrkande. Hon finner att Jan Segerstedts yrkande vinner. Votering är begärd. På Marie Olssons yrkande röstar Gunilla Elings-Friberg (S) och Marie Olsson (S). På Jan Segerstedts yrkande röstar Jan Segerstedt (MP), Susann Lindblad (C) och Rosanna Thyrén, (C). Ordförande finner att Jan Segerstedts yrkande vinner.

14 ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sekretessärende

15 ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sekretessärende

16 ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sekretessärende

17 ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Information från verksamheten Berit Ekepil-Mörtberg, socialchef informerar. En ny enhetschef för HSR (Hälso- sjukvård och rehabilitering) är anställd from En ny MAS (Medicinskt ansvarig sjuksköterska) är anställd from

18 ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Redovisning av delegeringsbeslut Följande delegeringsbeslut anmäls: Sekretessärenden Delegationslista IFO (Individ- och familjeomsorg) Perioden där beslut är tagna av Enhetschef IFO Socialsekreterare Utskottet för omsorg Dödsbohandläggare Övrig ärenden Alkoholhandläggare, tillfälligt serveringstillstånd slutna sällskap, dnr OK SN 2016/00236 Handläggare faderskap nr 19/16 Socialchef har anställt bitr enhetschef tillsvidare from , dnr OK SN 2016/ Enhetschef IFO har anställt budget och skuldrådgivare tillsvidare 30/40 from , dnr OK SN 2016/ Utskottet för omsorg lämnar redovisningen till kommunstyrelsen för godkännande.

19 ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Delgivningar Arbetsförmedlingen, Lokal överenskommelse om etablering av nyanlända flyktingar. Inspektionen för vård och omsorg, beslut avslag ansökan från Söderhamns kommun om överflytt av ärende. Utskottet för omsorg lägger delgivningarna till handlingarna.

20 ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 20

Socialkontoret, Lillågatan 1, Orsa måndagen den 16 maj 2016, kl

Socialkontoret, Lillågatan 1, Orsa måndagen den 16 maj 2016, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Beslutande Socialkontoret, Lillågatan 1, Orsa måndagen den 16 maj 2016, kl 13.00 16.30 Håkan Yngström (C), ordförande Gunilla Elings-Friberg (S) Susann

Läs mer

Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 2 september 2015, kl

Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 2 september 2015, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Beslutande Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 2 september 2015, kl 13.00 15.50 Håkan Yngström (C), ordförande Gunilla Elings-Friberg

Läs mer

Socialkontoret, Lillågatan 1, Orsa onsdagen den 13 april 2016, kl

Socialkontoret, Lillågatan 1, Orsa onsdagen den 13 april 2016, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Beslutande Socialkontoret, Lillågatan 1, Orsa onsdagen den 13 april 2016, kl 13.00 15.35 Håkan Yngström (C), ordförande Hans-Göran Olsson (S), ersättare

Läs mer

Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 28 oktober 2015, kl

Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 28 oktober 2015, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Beslutande Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 28 oktober 2015, kl 13.00 15.00 Håkan Yngström (C), ordförande Gunilla Elings-Friberg (S)

Läs mer

Socialkontoret, Lillågatan 1, Orsa onsdagen den 15 juni 2016, kl

Socialkontoret, Lillågatan 1, Orsa onsdagen den 15 juni 2016, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Beslutande Socialkontoret, Lillågatan 1, Orsa onsdagen den 15 juni 2016, kl 13.00 16.30 Håkan Yngström (C), ordförande Gunilla Elings-Friberg (S)

Läs mer

Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 6 maj 2015, kl

Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 6 maj 2015, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 6 maj 2015, kl 13.00 15.00 Beslutande Håkan Yngström (C), ordförande Gunilla Elings-Friberg (S) Susann

Läs mer

Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 4 mars 2015, kl

Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 4 mars 2015, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 4 mars 2015, kl 13.00 14.30 Beslutande Håkan Yngström (C), ordförande 24-29, 31-39 Gunilla Elings-Friberg

Läs mer

Socialkontoret, Lillågatan 2, Orsa onsdagen den 15 mars 2017, kl

Socialkontoret, Lillågatan 2, Orsa onsdagen den 15 mars 2017, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Kommunstyrelsens Plats och tid Beslutande Socialkontoret, Lillågatan 2, Orsa onsdagen den 15 mars 2017, kl 13.00 15.35 Susann Lindblad (C), ordförande Gunilla Elings-Friberg

Läs mer

Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 1 april 2015, kl

Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 1 april 2015, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 1 april 2015, kl 13.00 17.10 Beslutande Håkan Yngström (C), ordförande 40-47, 49-58 Gunilla Elings-Friberg

Läs mer

Kommunstyrelsens utskott för omsorg

Kommunstyrelsens utskott för omsorg 1(8) Kommunstyrelsens utskott för omsorg Plats och tid: Koppången, Lillågatan 2A 2019-05-15 kl. 13:00 15:00 Beslutande: Håkan Yngström (C) Hans-Göran Olsson (S) Madeleine Thalin (C) Bengt Hahne (KD) Gunilla

Läs mer

Kommunstyrelsens utskott för omsorg

Kommunstyrelsens utskott för omsorg 1(13) Kommunstyrelsens utskott för omsorg Plats och tid: Koppången, Lillågatan 2A, 2019-04-17 kl. 13:00 15:00 Beslutande: Håkan Yngström (C) Gunilla Elings-Friberg (S) ersättare för Hans-Göran Olsson (S)

Läs mer

Socialkontoret, Lillågatan 2, Orsa onsdagen den 15 februari 2017, kl

Socialkontoret, Lillågatan 2, Orsa onsdagen den 15 februari 2017, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Beslutande Socialkontoret, Lillågatan 2, Orsa onsdagen den 15 februari 2017, kl 13.00 16.00 Susann Lindblad (C), ordförande Gunilla Elings-Friberg

Läs mer

Kommunstyrelsens utskott för omsorg

Kommunstyrelsens utskott för omsorg 1(29) Kommunstyrelsens utskott för omsorg Plats och tid: Koppången, Lillågatan 2 A, Orsa, 2017-12-13 kl. 13:00 15:15 Beslutande: Hans Sternbro (S), ordförande Håkan Yngström (C) Jan Segerstedt ( - ) 220-240,

Läs mer

Kommunstyrelsens utskott för omsorg

Kommunstyrelsens utskott för omsorg 1(13) Kommunstyrelsens utskott för omsorg Plats och tid: Kontoret för omsorg, Lillågatan 2, Orsa 2017-05-10 kl. 13:00 15.45 Beslutande: Övriga deltagare: Utses att justera: Justeringens plats och tid:

Läs mer

Kommunstyrelsens utskott för omsorg

Kommunstyrelsens utskott för omsorg 1(15) Kommunstyrelsens utskott för omsorg Plats och tid: Koppången, kontoret för omsorg 2017-09-13 kl. 13:00 15:20 Beslutande: Susann Lindblad (C), ordförande Gunilla Elings-Friberg (S) ersättare för Hans

Läs mer

Kommunstyrelsens utskott för omsorg

Kommunstyrelsens utskott för omsorg 1(7) Kommunstyrelsens utskott för omsorg Plats och tid: Koppången, Lillågatan 2 A, 2018-10-17 kl. 13:00 15:00 Beslutande: Susann Lindblad (C) Hans Sternbro (S) Håkan Yngström (C) Jan Segerstedt (-) Hans-Göran

Läs mer

Kommunstyrelsens utskott för omsorg

Kommunstyrelsens utskott för omsorg 1(11) Kommunstyrelsens utskott för omsorg Plats och tid: Koppången, Lillågatan 2A, 2019-01-30 kl. 13:00 16:00 Beslutande: Övriga deltagare: Utses att justera: Justeringens plats och tid: Underskrifter:

Läs mer

Kommunstyrelsens utskott för omsorg

Kommunstyrelsens utskott för omsorg 1(14) Kommunstyrelsens utskott för omsorg Plats och tid: Koppången, Lillågatan 2 A, 2018-02-14 kl. 13:00 15:30 Beslutande: Susann Lindblad (C), ordförande Hans Sternbro (S), vice ordförande Håkan Yngström

Läs mer

Kommunstyrelsens utskott för omsorg

Kommunstyrelsens utskott för omsorg 1(14) Kommunstyrelsens utskott för omsorg Plats och tid: Koppången, Lillågatan 2 A, 2018-04-18 kl. 13:00 16:20 Beslutande: Susann Lindblad (C), ordförande Hans Sternbro (S), vice ordförande Håkan Yngström

Läs mer

Miljökontoret, gamla brandstationen, Orsa Onsdagen den 29 oktober 2014, kl

Miljökontoret, gamla brandstationen, Orsa Onsdagen den 29 oktober 2014, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Beslutande Miljökontoret, gamla brandstationen, Orsa Onsdagen den 29 oktober 2014, kl 13.00 15.45 Hans Sternbro (S), ordförande Bernt Westerhagen

Läs mer

Kommunstyrelsens utskott för omsorg

Kommunstyrelsens utskott för omsorg 1(11) Kommunstyrelsens utskott för omsorg Plats och tid: Koppången, Lillågatan 2 A, 2018-09-19 kl. 13:00 14:30 Beslutande: Susann Lindblad (C) ordförande Magnus Bjurman (S) ersättare för Hans Sternbro

Läs mer

Kommunstyrelsens utskott för omsorg

Kommunstyrelsens utskott för omsorg 1(11) Kommunstyrelsens utskott för omsorg Plats och tid: Koppången Lillågatan 2A, 2019-06-12 kl. 13:00 15:00 Beslutande: Håkan Yngström (C) Hans-Göran Olsson (S) Madeleine Thalin (C) Bengt Hahne (KD) Gunilla

Läs mer

Kommunstyrelsens utskott för omsorg

Kommunstyrelsens utskott för omsorg 1(10) Kommunstyrelsens utskott för omsorg Plats och tid: Koppången Lillågatan 2A, 2019-03-13 kl. 13:00 15:00 Beslutande: Håkan Yngström (C) Hans-Göran Olsson (S) Bengt Hahne (KD) Marie Olsson (S) Aino

Läs mer

Kommunstyrelsens utskott för omsorg

Kommunstyrelsens utskott för omsorg 1(15) Kommunstyrelsens utskott för omsorg Plats och tid: Koppången, Gamla brandstationen 2017-10-04 kl. 13:00 15:30 Beslutande: Susann Lindblad (C), ordförande Hans Sternbro (S), vice ordförande Håkan

Läs mer

Miljökontoret, gamla brandstationen, Orsa Onsdagen den 17 december 2014, kl 13.00 14.30

Miljökontoret, gamla brandstationen, Orsa Onsdagen den 17 december 2014, kl 13.00 14.30 ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Beslutande Miljökontoret, gamla brandstationen, Orsa Onsdagen den 17 december 2014, kl 13.00 14.30 Hans Sternbro (S), ordförande Anne-Marie Fröjdh

Läs mer

Service och fritidskontoret, gamla brandstationen, Orsa Onsdagen den 18 december 2013, kl

Service och fritidskontoret, gamla brandstationen, Orsa Onsdagen den 18 december 2013, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Beslutande Övriga Utses att justera Service och fritidskontoret, gamla brandstationen, Orsa Onsdagen den 18 december 2013, kl 13.00 15.10 Hans Sternbro

Läs mer

Kommunstyrelsens utskott för omsorg

Kommunstyrelsens utskott för omsorg 1(14) Kommunstyrelsens utskott för omsorg Plats och tid: Koppången, Lillågatan 2 A, 2019-08-21 kl. 13:00 15:50 Beslutande: Håkan Yngström (C), ordförande Hans-Göran Olsson (S), vice ordförande Madeleine

Läs mer

Kommunstyrelsens utskott för omsorg

Kommunstyrelsens utskott för omsorg 1(15) Kommunstyrelsens utskott för omsorg Plats och tid: Stora sågbladet, Dalagatan 1, 2018-12-12 kl. 08:00 11:00 Beslutande: Susann Lindblad (C) Hans Sternbro (S) Jan Segerstedt (-) Hans-Göran Olsson

Läs mer

Kommunstyrelsens utskott för omsorg

Kommunstyrelsens utskott för omsorg 1(25) Kommunstyrelsens utskott för omsorg Plats och tid: Koppången, Lillågatan 2 A, 2018-06-13 kl. 13:00 16:30 Beslutande: Susann Lindblad (C), ordförande Hans Sternbro (S), vice ordförande Jan Segerstedt

Läs mer

Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 27 maj 2015, kl 13.00 14.10

Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 27 maj 2015, kl 13.00 14.10 ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Beslutande Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 27 maj 2015, kl 13.00 14.10 Håkan Yngström (C), ordförande Gunilla Elings-Friberg (S) Susann

Läs mer

Socialnämnden 2013-06-26 1 (14) Plats och tid: Miljökontoret, onsdagen den 26 juni 2013, kl 13.00 15.00

Socialnämnden 2013-06-26 1 (14) Plats och tid: Miljökontoret, onsdagen den 26 juni 2013, kl 13.00 15.00 Socialnämnden 2013-06-26 1 (14) Plats och tid: Miljökontoret, onsdagen den 26 juni 2013, kl 13.00 15.00 ande: Övriga: Hans Sternbro (S), ordförande Bernt Westerhagen (C), ersättare för Anne-Marie Fröjdh

Läs mer

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 15 juni 2011, kl

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 15 juni 2011, kl 1 Plats och tid Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 15 juni 2011, kl 13.00 15.00 ande Övriga Deltagande Utses att justera Hans Sternbro (s), ordförande Anne-Marie Fröjdh (c) Inger Jones-Eriksson

Läs mer

Annette Riesbeck (C) Fredrik Ollén (M) Jan Dahlquist (S) Joanna Stridh (C) Inger Eriksson (S), ersättare för Anki Dåderman

Annette Riesbeck (C) Fredrik Ollén (M) Jan Dahlquist (S) Joanna Stridh (C) Inger Eriksson (S), ersättare för Anki Dåderman 1(2) Plats och tid Kommunledningskontoret 13:00-13:55 Beslutande Annette Riesbeck (C) Fredrik Ollén (M) Jan Dahlquist (S) Joanna Stridh (C) Inger Eriksson (S), ersättare för Anki Dåderman Ersättare och

Läs mer

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl 13.00 15.15 ande Övriga Deltagande Utses att justera Hans Sternbro (s), ordförande Anne-Marie

Läs mer

Socialnämnden (11) Socialnämndens arbetsutskott. Tekniska kontoret, gamla brandstationen, Orsa, onsdagen den 27 juni 2012, kl

Socialnämnden (11) Socialnämndens arbetsutskott. Tekniska kontoret, gamla brandstationen, Orsa, onsdagen den 27 juni 2012, kl Socialnämnden 2012-06-27 1(11) Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid: Tekniska kontoret, gamla brandstationen, Orsa, onsdagen den 27 juni 2012, kl 13 00 16.45 Beslutande: Övriga: Hans Sternbro (s),

Läs mer

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 23 september 2009, kl 13.00 15.15. Pernilla Bäckman, ekonom 91, 92, 93 Anne-Charlotte Schuber 94

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 23 september 2009, kl 13.00 15.15. Pernilla Bäckman, ekonom 91, 92, 93 Anne-Charlotte Schuber 94 1 Plats och tid Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 23 september 2009, kl 13.00 15.15 Beslutande Övriga Deltagande Utses att justera Hans Sternbro (s), ordförande Anne-Marie Fröjdh (c) Inger Jones-Eriksson

Läs mer

Socialnämnden (11) Plats och tid: Miljökontoret,Orsa onsdagen den 21 november 2012, kl

Socialnämnden (11) Plats och tid: Miljökontoret,Orsa onsdagen den 21 november 2012, kl Socialnämnden 2012-11-21 1 (11) Plats och tid: Miljökontoret,Orsa onsdagen den 21 november 2012, kl 09.00 11.20 Beslutande: Övriga: Hans Sternbro (s), ordförande Anne-Marie Fröjdh (c) Inger Jones Eriksson

Läs mer

Socialnämnden (12) Plats och tid: Tekniska kontoret, onsdagen den 20 februari 2013, kl

Socialnämnden (12) Plats och tid: Tekniska kontoret, onsdagen den 20 februari 2013, kl Socialnämnden 2013-02-20 1 (12) Plats och tid: Tekniska kontoret, onsdagen den 20 februari 2013, kl 13.00 14.30 Beslutande: Övriga: Hans Sternbro (s), ordförande Bernt Westerhagen (c), ersättare för Anne-Marie

Läs mer

Socialnämnden 2012-08-22 1 (13) Plats och tid: Tekniska kontoret,orsa onsdagen den 22 augusti 2012, kl 13.00 15.40

Socialnämnden 2012-08-22 1 (13) Plats och tid: Tekniska kontoret,orsa onsdagen den 22 augusti 2012, kl 13.00 15.40 Socialnämnden 2012-08-22 1 (13) Plats och tid: Tekniska kontoret,orsa onsdagen den 22 augusti 2012, kl 13.00 15.40 Beslutande: Övriga: Hans Sternbro (s), ordförande Anne-Marie Fröjdh (c) Inger Jones Eriksson

Läs mer

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 25 februari 2009, kl

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 25 februari 2009, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 25 februari 2009, kl 13.00 15.45 ande Hans Sternbro (s), ordförande 18-27, 29-33/09 Anne-Marie Fröjdh (c),

Läs mer

Plats och tid: Tekniska kontoret, onsdagen den 22 februari 2012, kl

Plats och tid: Tekniska kontoret, onsdagen den 22 februari 2012, kl Socialnämnden 2012-02-22 1 (8) Plats och tid: Tekniska kontoret, onsdagen den 22 februari 2012, kl 13.00 15.15 Beslutande: Övriga: Hans Sternbro (s), ordförande Bernt Westerhagen (c), ersättare för Anne-Marie

Läs mer

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 28 januari 2009, kl

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 28 januari 2009, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 28 januari 2009, kl 13.00 15.20 Beslutande Hans Sternbro (s), ordförande Anne-Marie Fröjdh (c) Inger Jones-Eriksson

Läs mer

Samverkansavtal om regionalt Vård- och omsorgscollege

Samverkansavtal om regionalt Vård- och omsorgscollege 2016-09-07 2016/2128 1(5) Vår adress Sociala sektorn Borlänge kommun Adress Omsorgsnämnd Besöksadress Röda vägen 50 Handläggare, telefon, e-post Mats Boman 0243-74315 mats.boman@borlange.se Nämnd Datum

Läs mer

Socialförvaltningen, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 17 december 2008, kl

Socialförvaltningen, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 17 december 2008, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Socialförvaltningen, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 17 december 2008, kl 13.00 15.00 Beslutande Hans Sternbro (s), ordförande Anne-Marie Fröjdh (c) Inger

Läs mer

Miljökontoret, gamla brandstationen, Orsa Onsdagen den 24 september 2014, kl 13.00 15.35

Miljökontoret, gamla brandstationen, Orsa Onsdagen den 24 september 2014, kl 13.00 15.35 ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Beslutande Miljökontoret, gamla brandstationen, Orsa Onsdagen den 24 september 2014, kl 13.00 15.35 Hans Sternbro (S), ordförande Anne-Marie Fröjdh

Läs mer

Kommunstyrelsen 1(8) PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesdatum: Dokument nr: OK KS 2019/

Kommunstyrelsen 1(8) PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesdatum: Dokument nr: OK KS 2019/ 1(8) Kommunstyrelsen Plats och tid: Tingssalen, 2019-03-04 kl. 08:30 16.10. Ajournering kl 12:00 13:00. Beslutande: Mikael Thalin (C), ordförande tillika ordförande i utskottet för samhälle Susann Lindblad

Läs mer

Kommunhuset, tingssalen, Orsa onsdagen den 18 maj 2011, kl

Kommunhuset, tingssalen, Orsa onsdagen den 18 maj 2011, kl 1 Plats och tid Beslutande Övriga Deltagande Kommunhuset, tingssalen, Orsa onsdagen den 18 maj 2011, kl 13.00 15.15 Hans Sternbro (s), ordförande Bernt Westerhagen (c), ersättare för Anne-Marie Fröjdh

Läs mer

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S)

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 12.30 16.00 Beslutande Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo

Läs mer

88 Delgivningar 2018/ Utredning om palliativ vård 2018/ Äldreomsorg, budget /8029 8

88 Delgivningar 2018/ Utredning om palliativ vård 2018/ Äldreomsorg, budget /8029 8 1 Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 86 Godkännande av ärendelista 2018/8014 4 87 Statusrapport över pågående ärenden i 2018/8021 5 socialnämnden 88 Delgivningar 2018/8020 6 89

Läs mer

Josefine Petersson Lars Ottosson. Socialkontoret kl. Paragrafer. Eva-Mona Welther Stjernfeldt. Lars Svensson

Josefine Petersson Lars Ottosson. Socialkontoret kl. Paragrafer. Eva-Mona Welther Stjernfeldt. Lars Svensson 1 (9) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Karpen, kl. 14.00 15.40 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Lars Svensson (S), ordförande Jenny Delén (M), 1:e vice ordf Lars Ottosson (PF), 2:e

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Lokal Roten, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Lokal Roten, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Sida 1/8 Plats och tid Lokal Roten, kl. 14.00 14.45 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande J Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Anneli

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (16)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (16) 2014-02-18 1 (16) Plats och tid Älmhults kommunhus 18 februari 2014 kl. 8.30 11.00 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Annelie Olin (C) Josefin Grenander

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2014-08-27 1 Innehållsförteckning Ärende 62 Godkännande av dagordning... 3 63 Budget 2015 - drift... 4 64 Budget 2015 - investering... 6 65 Personalfrågor... 7 2014-08-27 2 Plats och tid ande Ej tjänstgörande

Läs mer

Medborgarkontoret, Östervåla 9 oktober 2015, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Medborgarkontoret, Östervåla 9 oktober 2015, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Sammanträdesdatum Plats och tid Vård- och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 09.00-11.30 Beslutande Karl-Arne Larsson (C) ordförande Karin Rydell (M) ersättare för Margaretha Gadde-Jennische

Läs mer

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15 16.30 Beslutande Sören Carlsson (s) Ann Svensson (s) Hans Nilsson (fp) Klas-Gunnar Appel (s) Lennart Samuelsson (s)

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden Kommunkontoret, Malung, kl

Sammanträdesdatum Socialnämnden Kommunkontoret, Malung, kl A 2019-02-07 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Malung, kl. 12.00-13.30 Carina Albertsson (S), ordförande Jörgen Norén (S) Birgitta Örjas (S) Lena Aune (S) Jessica Hellström (L) Brita Sohlin (M)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll (12) Socialnämnden. Kommunhuset, Olofsgatan 9 i Ljungby onsdagen den 17 februari 2016 kl

Sammanträdesprotokoll (12) Socialnämnden. Kommunhuset, Olofsgatan 9 i Ljungby onsdagen den 17 februari 2016 kl 1(12) Tid och plats ande Övriga deltagande Kommunhuset, Olofsgatan 9 i Ljungby onsdagen den 17 februari 2016 kl. 8.00-12.30 Bo Ederström (M) ordförande Thomas Ragnarsson (M) Anneli Ahlqvist (C) Ulf Bergner

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00 Beslutande Åke Bertils (S) Sigbritt Persson (S) Solveig

Läs mer

Ingemar Svanström (c), ordförande Marita Björkvall (kd) Folke Karlsson (s)

Ingemar Svanström (c), ordförande Marita Björkvall (kd) Folke Karlsson (s) HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Beslutande Kommunhusets tingssal måndagen den 14 december 2009, kl 09.00-15.15 Ingemar Svanström (c), ordförande Marita Björkvall (kd) Folke Karlsson

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen

Vård- och omsorgsförvaltningen 1(13) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare Se närvarolista

Läs mer

Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 9:00-12:30 Ajournering kl. 11:35-11:50 Anders Nilsson, ordförande

Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 9:00-12:30 Ajournering kl. 11:35-11:50 Anders Nilsson, ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2016-09-12 kl. 9:00-12:30 Ajournering kl. 11:35-11:50 Beslutande Anders Nilsson, ordförande Christer Olsson,

Läs mer

Kommunhuset, tingssalen, Orsa onsdagen den 31 augusti 2011, kl

Kommunhuset, tingssalen, Orsa onsdagen den 31 augusti 2011, kl 1 Plats och tid Kommunhuset, tingssalen, Orsa onsdagen den 31 augusti 2011, kl 13.00 16.30 Beslutande Hans Sternbro (s), ordförande Anne-Marie Fröjdh (c), 77-87/11. Ersättare Bernt Westerhagen (c) 88-92/11

Läs mer

PROTOKOLL 2014-04-07

PROTOKOLL 2014-04-07 Tid och plats Beslutande Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Ersättare Måndag 7 april 2014 kl. 17.00-18.25 i konferensrum Yngern Nykvarns kommunhus. Björn Håkansson (m), ordförande Jan Linderhielm (np)

Läs mer

Socialnämnden (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 8:30-11:00

Socialnämnden (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 8:30-11:00 Socialnämnden 2014-09-09 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-09-09 kl. 8:30-11:00 Beslutande Britt-Marie Wall, ordförande Sune Frisk Christina Persson Christer Olsson

Läs mer

Socialnämnden (12)

Socialnämnden (12) Socialnämnden 2017-05-11 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 13:15-15:45 Ajournering kl.14:30-15:00 Beslutande Anders Nilsson, ordförande Christer Olsson Jomark Polintan

Läs mer

Ann-Gret Olsson (S) ordförande Lars Ljungman (KOSA) Jonas Wittink (MP) Barbro Wallin (M)

Ann-Gret Olsson (S) ordförande Lars Ljungman (KOSA) Jonas Wittink (MP) Barbro Wallin (M) Socialnämnden 2016-12-19 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, Gagnefsrummet kl. 09.00-11.30 Beslutande Ledamöter Ann-Gret Olsson (S) ordförande Lars Ljungman (KOSA) Jonas Wittink (MP) Birgitta Floresjö

Läs mer

Pernilla Bäckman, ekonom 1/10 Åsa Lundin, administratör 2/10. Justeringens plats och tid Socialkontoret senast Paragraf 1-5/10.

Pernilla Bäckman, ekonom 1/10 Åsa Lundin, administratör 2/10. Justeringens plats och tid Socialkontoret senast Paragraf 1-5/10. 1 Plats och tid Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 3 februari 2010, kl 13.00 16.00 ande Övriga Deltagande Hans Sternbro (s), ordförande Anne-Marie Fröjdh (c) Inger Jones-Eriksson (s) Ingrid Bergman

Läs mer

Socialnämnden (18)

Socialnämnden (18) Socialnämnden 2014-05-19 1(18) Plats och tid Nämndrummet, kommunhuset, kl. 8.30-11.30 Beslutande Margareta Ivarsson (C) ordförande Kent Hakefelt (FP) Anders Westerlind (M) Anita Gustafsson (M) Birgitta

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (12)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (12) 2014-03-12 1 (12) Plats och tid Älmhults kommunhus 12 mars 2014 kl. 13.00 14.45 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Annelie Olin (C), t.o.m. 30 Viktor Emilsson

Läs mer

Innehåll. Sammanträdesdatum

Innehåll. Sammanträdesdatum Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 54 Godkännande av ärendelista 2018/8014 4 55 Förenklat beslutsfattande gällande bistånd 2018/8074 5 56 Betalningsansvar annan kommun 2018/8058

Läs mer

Socialförvaltningen, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 24 september 2008, kl

Socialförvaltningen, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 24 september 2008, kl 1 Plats och tid Socialförvaltningen, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 24 september 2008, kl 13.00 15.00 ande Hans Sternbro (s), ordförande Anne-Marie Fröjdh (c) Inger Jones-Eriksson (s) Ingrid Bergman (v)

Läs mer

Sammanträdesdatum. Övriga deltagande: Lars Öfverström (m) Monika Bondesson, förvaltningschef Gerhard Bernhardsson (s), 166 Susanne Lundell, ekonom

Sammanträdesdatum. Övriga deltagande: Lars Öfverström (m) Monika Bondesson, förvaltningschef Gerhard Bernhardsson (s), 166 Susanne Lundell, ekonom TJÖRNS KOMMUN Plats och tid: Tjörnshuvudet kl. 17.00 18.40 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Beslutande: Reidun Lorentzon (kd) ordf. Lars-Erik Lennartsson (ka) Ingela Jönsson (ka) Maria Hult (c) Mats Kristensson (c)

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:15 Inger Borgenberg (S),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 1(6) Tid och plats 2014-06-17 - i Kommunhuset klockan 13.00. Beslutande Madeleine Roos, (M) - ordförande Björn Zorec, (FP) - förste vice ordförande Patric Carlsson, (S) - andre vice ordförande Lennart

Läs mer

Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 12 mars 2019 kl. 08:30

Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 12 mars 2019 kl. 08:30 1(17) Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 12 mars 2019 kl. 08:30 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att justera Randi Lindström (c) Justeringens

Läs mer

Kommunstyrelsens utskott för lärande

Kommunstyrelsens utskott för lärande 1(9) Kommunstyrelsens utskott för lärande Plats och tid: Kyrkbyns skola, expeditionen, 2019-04-11 kl. 13:00 15:25 Beslutande: Susann Lindblad (C), ordförande Gunilla Elings-Friberg (S), vice ordförande

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl Ingrid Holmgren (c)

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl Ingrid Holmgren (c) 1(16) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30-14.30 Beslutande: Ingalill Jonsson, (m) ordförande Tage Björk (s) Ingrid Holmgren (c) Övriga deltagande: Agneta Nygren, (s), ersättare Pirjo

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-10-22 1(11)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-10-22 1(11) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2014-10-22 1(11) Plats och tid Kommunhuset, klockan 16.00-18.00 ande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Ersättare Tjänstemän Kent Lagrell (M) ordförande Jim Adolfsson

Läs mer

49 Begäran om dispens från inköpsstopp 2018/ Enheten för integration och nyanlända /8015 9

49 Begäran om dispens från inköpsstopp 2018/ Enheten för integration och nyanlända /8015 9 Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 47 Godkännande av ärendelista 2018/8014 4 48 Ansökan om förenings-/verksamhetsbidrag 2018/8003 5-6 för år 2018 49 Begäran om dispens från inköpsstopp

Läs mer

Stefan Olsson, utvecklingsledare 67/09. Justeringens plats och tid Socialkontoret senast Paragraf 67-75/09. Lotta Hedin

Stefan Olsson, utvecklingsledare 67/09. Justeringens plats och tid Socialkontoret senast Paragraf 67-75/09. Lotta Hedin 1 Plats och tid Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 17 juni 2009, kl 14.00 16.00 Beslutande Hans Sternbro (s), ordförande Anne-Marie Fröjdh (c) Inger Jones-Eriksson (s) Ingrid Bergman (v) Eric

Läs mer

Kommunkontoret, måndag 1 september kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 59-68 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, måndag 1 september kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 59-68 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 9.00 11.45 Beslutande David Olsson (M), ordförande Carina Schön (S) Dick Pettersson (C) Sören Johansson (KD) Anders Pettersson (S) Ej

Läs mer

PROTOKOLL 1 (14) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 1 (14) Sammanträdesdatum PROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Konferensrummet, Storegården Vissefjärda,, kl. 08:00 Beslutande Maria Ixcot Nilsson, (S), ordförande Dragan Pavlovic, (S) Ingrid Adolfsson, (S) Jarkko Pekkala, (S) Gullvi

Läs mer

Socialnämndens arbetsutksott 2015-01-27 1

Socialnämndens arbetsutksott 2015-01-27 1 Sammanträdesprotokoll 2015-01-27 1 Plats och tid Socialkontoret, Malung, kl. 08.00-10.30 Beslutande Carina Albertsson (S), ordförande Brita Sohlin (M), vice ordförande Lars-Erik Bech (V) övriga deltagande

Läs mer

2013-09-18 Sida 1-10. Christiane Djäken Socialkontoret, 2013-09-25. Christiane Djäken

2013-09-18 Sida 1-10. Christiane Djäken Socialkontoret, 2013-09-25. Christiane Djäken 2013-09-18 Sida 1-10 Socialnämnden Plats och tid Konferensrum Älven, Mora, onsdagen den 18 september 2013, kl. 08:15-09:15 ande Bernt Persson (S) Christina Bröms (C) Christiane Djäken (M) Terje Andersson

Läs mer

Sammanträdesdag Sida

Sammanträdesdag Sida 2014-01-29 Innehåll SN AU 1 Tillkommande ärenden... 2 SN AU 2 Revisionsrapport gällande granskning av samverkan mellan kommun och landsting avseende psykisk ohälsa bland barn och unga... 3 SN AU 3 Föregående

Läs mer

Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Marta Pettersson (c) ej 44,43 Robert Lindgren (s) Sandra Brändström (s) Mari Viberg (c)

Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Marta Pettersson (c) ej 44,43 Robert Lindgren (s) Sandra Brändström (s) Mari Viberg (c) Plats och tid Kommunkontoret 2015-04-13 kl 8.00 Beslutande Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Marta Pettersson (c) ej 44,43 Robert Lindgren (s) Sandra Brändström (s) Mari Viberg (c) Övriga deltagare David

Läs mer

2014-03-27 1(13) Omsorgsnämnden. Bente Johansson (M)

2014-03-27 1(13) Omsorgsnämnden. Bente Johansson (M) 1(13) Plats och tid Tingshuset torsdagen den 27 mars 2014 kl. 16.00-18.35 Ajournering kl. 17.20-17.50 Ordförande Beslutande Bente Johansson (M) Elving Johansson (C) 20-22 tjg för Nicolas Bremell (M) Enar

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden

Sammanträdesdatum Socialnämnden fe? Malung Salens kommun A 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 13.15-16.00 Beslutande Carina Albertsson (S), ordförande Jörgen Norén (S) Birgitta Örjas (S) Lena Aune (S) Birgit Wikström-Gotthardsdotter

Läs mer

Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 4 februari 2015, kl 13.00 15.40

Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 4 februari 2015, kl 13.00 15.40 ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Beslutande Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 4 februari 2015, kl 13.00 15.40 Håkan Yngström (C), ordförande Gunilla Elings-Friberg (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (10) Vård- och omsorgsnämnden 2010-09-23. Ingela Mindemark Anette Henriksson, 62 Jobbpusslet Cecilia Toftemo, 67 Ekonom

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (10) Vård- och omsorgsnämnden 2010-09-23. Ingela Mindemark Anette Henriksson, 62 Jobbpusslet Cecilia Toftemo, 67 Ekonom Sammanträdesprotokoll Blad 1 (10) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 13.15 15.20 Beslutande Sören Carlsson (S) Gun Cederbaum (M) Ann Svensson (S) Klas-Gunnar Appel (S) Bjarne Westerlund (S) Leif Thor

Läs mer

Socialkontoret IFO, Malung, kl Carina Albertsson (S), ordförande Britt-Marie Strömbäck (V) Brita Sohlin (M)

Socialkontoret IFO, Malung, kl Carina Albertsson (S), ordförande Britt-Marie Strömbäck (V) Brita Sohlin (M) o 1 Plats och tid Beslutande Socialkontoret IFO, Malung, kl. 08.00-12.00 Carina Albertsson (S), ordförande Britt-Marie Strömbäck (V) Brita Sohlin (M) Övriga deltagande Kerstin Perjos, sekreterare Anna-Karin

Läs mer

Marianne Sandin Bäckestrand

Marianne Sandin Bäckestrand Socialnämnden 2005-08-30 1 (11) Plats och tid Kasern Möller kl 15.00 15.40 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Gunnel Persson (s) ordförande Sven-Erik Andersson (c) 1:e vice ordförande Anita Johannesson

Läs mer

Kommunkontoret, Malung, kl

Kommunkontoret, Malung, kl Ä Malung-Salens kommun 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Kommunkontoret, Malung, kl. 08.30-11.10 Carina Albertsson (S), ordförande Britt-Marie Strömbäck (V) Angelica Arthur (V) Birgit Wikström-Gotthardsdotter

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/8 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 14.30 16.00 Beslutande Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Anette Hallberg (S) Eva Olofsson (C) Pernilla Ekelund (FP) Susanne Rosenström,

Läs mer

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 15.00-16.15 Ajournering kl. 14.50-15.00 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C) Thomas Löfgren

Läs mer

Socialnämnden (11)

Socialnämnden (11) 2015-12-22 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2015-12-22 kl. 9:00-10:10 Ajournering kl. 9:05-9:20, 9:45-9:50 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare

Läs mer

Ingela Back, demenssjuksköterska Stefan Olsson, utvecklingsledare Catarina Ehrenstråhle, enhetschef

Ingela Back, demenssjuksköterska Stefan Olsson, utvecklingsledare Catarina Ehrenstråhle, enhetschef 1 Plats och tid Socialförvaltningen, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 30 januari 2008, kl 13.00 16.00 Beslutande Hans Sternbro (s), ordförande Anne-Marie Fröjdh (c) Inger Jones-Eriksson (s) Ingrid Bergman

Läs mer

Patrik Wilhelmsson, verksamhetschef VO Anders Ferm, ekonom. 15 Underskrifter Sekreterare Anders Ivarsson

Patrik Wilhelmsson, verksamhetschef VO Anders Ferm, ekonom. 15 Underskrifter Sekreterare Anders Ivarsson 1 (7) Plats och tid Sammanträdesrum Boken, kl. 14.00-15.25 Beslutande Jenny Delén (M), 1 vice ordförande Lars Ottosson (PF), 2 vice ordförande Berith Lantz (S), tjänstgörande ersättare Catharina Tann (S)

Läs mer

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (7) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl. 14.00 16.15 Elisabeth Holmer Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Socialförvaltningen, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 27 februari 2008, kl 13.00 16.15

Socialförvaltningen, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 27 februari 2008, kl 13.00 16.15 1 Plats och tid ande Socialförvaltningen, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 27 februari 2008, kl 13.00 16.15 Hans Sternbro (s), ordförande Anne-Marie Fröjdh (c) Inger Jones-Eriksson (s) Ingrid Bergman (v)

Läs mer