HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 97, V.45, (Årgång 5)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 97, V.45, (Årgång 5)"

Transkript

1 TORSDAGSBLADET HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 97, V.45, (Årgång 5) Innehåll Ansvarig utgivare har ordet 2 Rehabiliteringsresan 3 Om och kring AKER-modellen i sjukvården 4 Infoteket: Barnboksrelease! 5 Infoteket Enköping: vad är kognitivt stöd? 6 Health Innovation Day! 7 Strokeföreningan: Kamratträffar 9 Konst- och bokutställning på HSO Uppsala 10 TÄNKVÄRT 11

2 Ansvarig utgivare har ordet! För tolv dagar sedan vred vi tillbaks klockorna Igår onsdag den 9 november nådens år 2016 var det 78 år sedan Kristallnatten samt 27 år sedan som Berlinmuren revs, samma dag valde det amerikanska folket Donald Trump till USAs 45:e president. Donald Trump har gjort den illegala invandringen till en stor fråga i den amerikanska valrörelsen. Med en sex meter hög mur vid gränsen mot Mexiko vill han hindra människor från att ta sig in i USA. Historien upprepar sig! En del amerikaner fick inte rösta, då de förlorat sin rösträtt på grund av att de har en intellektuell funktionsnedsättning eller psykisk sjukdom. Donald Trump har sagt att han personligen inte tänker göra så mycket åt frågor om och kring funktionsnedsättningar. J.J. Holmes, 12 år, som har en cp-skada och sitter i rullstol, ville gå på ett Trump-möte lördagen den 5/11 tillsammans med sin familj, och protestera mot att Donald Trump hånar människor med funktionsnedsättning. J. J Holmes blev hånad av Donald Trump själv, och familjen fick be vakter och poliser om hjälp att ta sig ut från mötet, när några anhängare började putta och sparka på rullstolen. Regeringsformen slår fast att den offentliga makten ska utövas med respekt för alla människors lika värde och för den enskilda människans frihet och värdighet. Diskriminering av människor på grund av funktionsnedsättning står i strid med den grundläggande principen om alla människors lika värde och rättigheter. Donald Trump är en av de män på planeten jorden som nu har fått makt att skapa framtiden. Jag undrar om det inte var författaren Ernest Hemingway som vid ett tillfälle sa: Det underligaste med framtiden är att man då kommer att kalla vår tid den gamla goda. Jag är tyvärr övertygad om att det som hände igår var ett stort övertrump! Samtidigt som jag alltid försöker leva efter devisen att inte oroas över det som man inte vet! /Janne

3 INBJUDER TILL HSO i Uppsala län, tillsammans med Länsföreningen Uppsala Rehabiliteringsresan I panelen: Eva Christiernin (s) och Tomas Odin Uppsala kommun. Malena Ranch (mp) och Birgitta Ohlsson Uppsala läns landsting. 29 november 2016 Klockan Plats: Missionskyrkan, Toven-salen, S:t Olofsgatan 40, Uppsala. Moderator: Janne Wallgren, Ombudsman HSO i Uppsala län. Anmäl ditt deltagande till: info@c.hso.se Senast den 21 november HSO bjuder på kaffe/te och frukt. Var vänlig uppge eventuell allergi/överkänslighet mot frukt. Mötet är rök- och parfymfritt! Anmälan: HSO: s reception, telefon: E-post: info@c.hso.se ANMÄLAN SENAST 21 november Antalet platser är begränsat (principen: först till kvarn gäller!) Välkommen!

4 HSO i Uppsala län, tillsammans med INBJUDER TILL WORKSHOP Om och kring AKER-modellen i sjukvården 18 januari 2017 Klockan Plats: Konferensrum Storan HSOs kansli, Kungsgatan 62, Uppsala. Workshopen riktar sig till anhöriga/närstående i HSO Uppsala läns 46 medlemsföreningar. Workshopledare: Janne Wallgren, Ombudsman HSO i Uppsala län Christianne Simson, Anhörigsamordnare Landstinget i Uppsala län. Vi bjuder på en matig smörgås med kaffe/te. Anmäl ditt deltagande och eventuella allergier/överkänslighet till: janne.wallgren@c.hso.se Senast den 16 januari VÄLKOMMEN!

5 Release av ny barnbok! Onsdag 23 november klockan Vi presenterar nya barnboken Oskars pappa har en CP-skada och bjuder på go fika. Kom och fira med oss! Infoteket om funktionshinder Kungsgärdets center S:t Johannesgatan 28 D i Uppsala Anmäl dig till infoteket@lul.se eller Fri entré Hörslinga finns Alla intresserade är varmt välkomna!

6 Invigning av mini-infotek i Enköping med tema: Vad är kognitivt stöd? Måndagen den 21 november, klockan Plats: Enköpings bibliotek, Ågatan 29 Välkommen till invigning av nytt mini-infotek! PROGRAM: Invigningstal av Jesper Englundh, ordförande vid Enköping kommuns upplevelsenämnd. Temaföreläsning: Vad är kognitivt stöd? Vi talar om stöd och strategier för den som har svårt att passa tider, hålla koll på sin ekonomi eller planera och organisera sin vardag. Kognitiva svårigheter är vanligt hos den som har en funktionsnedsättning på grund av adhd, autismspektrum-tillstånd, utvecklingsstörning eller hjärnskada. Vi bjuder på lättare förtäring under kvällen. Alla intresserade är hjärtligt välkomna!

7 EIT Health Innovation Day Jag skriver till er som är intresseorganisationer, offentliga/statliga aktörer samt privata aktörer/företag som på olika sätt direkt eller indirekt arbetar med och för hälsa, välbefinnande och livskvalitet i Uppsala. Mitt namn är Lina Sors Emilsson, projektledare för Innovation day vid Uppsala universitet. Vi kontaktar er då ni har visat intresse att vara med på Innovation Day eller för att vi har fått tips om eller tror att er organisation kan ha intresse av att känna till och eventuellt vilja stödja initiativet till denna undervisningsdag. En dag där ledorden är Innovation, Entreprenörskap och Samverkan. Om det finns andra aktörer som ni tror har glädje av att känna till Innovation day får ni gärna dela detta mail med dem. Vad är Innovation day? Under Innovation Day samlas upp till 500 studenter från olika utbildningar för att i mindre grupper arbeta med samhällsutmaningar inom området hälsa, välbefinnande och livskvalitet via en process som heter Design thinking. Studenterna kommer att arbeta i grupper med olika teman relaterat till dagens ledord. I slutet av dagen belönas bästa grupp inom respektive tema med ett pris kopplat till entreprenöriell coachning. För att studenterna ska kunna konkretisera, utveckla och testa sina idéer behöver dom möjlighet att få prata med personer som dagligen ställs inför utmaningar inom områdena hälsa, välbefinnande och livskvalitet. Grupperna som kommer att möta studenterna är: Personer över 65 år som inte är yrkesverksamma Personer mellan 16 och 19 år Personer som lever eller har levt med någon form av funktionsnedsättning Personer med invandrarbakgrund. Se gärna denna länk för mer info ang. Innovation day: Varför är ni viktiga vid Innovation Day och hur kan ni delta? Uppsala universitet vill uppmuntra samverkan och skapa möten mellan olika grupper i samhället. Vi bjuder därför in externa aktörer stödja detta initiativ samt möjlighet att medverka denna dag och möta studenterna i arbete. Ni är välkomna till Innovation day den 18 november. Ni kan möta studenterna vid två tidpunkter:

8 1. 14:15-15:30 Vid denna tidpunkt skall studenterna testa sina idéers och ni är välkomna att finnas närvarande för att kunna diskutera med studenterna och ge era tankar runt deras lösningar :00-20:00 Under kvällen kommer det att finnas mat till självkostnadspris och möjlighet till mingel. En jury bedömer och utser vinnarna, som ges möjlighet att få coachning och support för att kunna ta sin idé till marknaden. Nedan finns ett anmälningsformulär om ni vill besöka Innovation Day eller om ni känner att ni tycker att detta är ett bra initiativ för samverkan och utbildning som ni vill uppmuntra. Ni kan också välja att vara med i juryn. Eventet pågår mellan 9:00 20:00 och ni är varmt välkomna att delta hela eller delar av dagen och/eller kvällen. Plats: Fyrishov, Sal C & D Adress: Idrottsgatan 2, Uppsala Vid eventuella frågor tveka inte att ta kontakt. Jag (Lina) kan nås via mail lina.emilsson@ebc.uu.se eller telefon Anmälan sker via denna länk: Varmt välkommen till Innovation day! Vi hoppas att detta skall bli en inspirerande och värdefull dag med goda möten och nya kontakter. Lina - Projektledare Innovation Day Lina Sors Emilsson, PhD Department of Organismal Biology Unit of Evolution and Developmental Biology Norbyvägen 18A SE Uppsala Sweden Mobil: +46 (0) Tele: +46 (0) Fax: +46 (0)

9 Hello stranger! Känns livet som en enda lång ensam ritt genom öknen? Misströsta inte! Du är inte ensam! Livet är roligare med kamrater! Du är efterlyst! Kom och träffa andra med stroke och utbyt erfarenheter! Succén fortsätter! Måndagen den 14 november Måndagen den 28 november Måndagen den 12 december Plats: HSO:s lokaler på Kungsgatan 64, Uppsala. Tid: klockan Ingen anmälan behövs! VÄLKOMMEN! Ett arrangemang från Stroke länsföreningen Uppsala.

10 HSO i Uppsala län, hälsar VÄLKOMMEN tillsammans med Siw Eriksson och Karin Hedin till Konst- & Bokutställning 22 november 2016 Klockan Plats: Storan HSOs kansli, Kungsgatan 62 (5 trappor upp) Uppsala. Konst- och Bokutställningen startar klockan med personlig närvaro av diktaren Siw Eriksson och konstnären Karin Hedin. Boken Färgstarka dikter samt Karin Hedins vackra akvareller kan köpas på plats. Siw är funktionsnedsatt och aktiv i DHR en av HSO i Uppsala läns 46 medlemsorganisationer det är hon som skrivit de tänkvärda dikterna i boken. Akvarellerna i boken har målats av Karin Hedin från Borlänge. Siw träffade hon tack vare att hennes dotter Maria är en av Siws assistenter i Uppsala.

11 TÄNKVÄRT Folk inbillar sig ofta att de skulle vara lyckligare om de var på något annat ställe. Men lyckan beror inte på var man är utan hur man är." Frank Crane ( ) Amerikansk politiker och kolumnist. Redaktör: Nahal Ghanbari, Ansvarig utgivare: Janne Wallgren, , ~ 11 ~

HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 77, V.51, 2015. (Årgång 4)

HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 77, V.51, 2015. (Årgång 4) TORSDAGSBLADET HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 77, V.51, 2015. (Årgång 4) Innehåll Redaktören har ordet! 2 HSO kanslis öppettider under jul och nyår 3 HSO Uppsala läns styrelse/ordförandemöten våren 2016

Läs mer

HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 4, V. 36, 2012. Som ni ser har Torsdagsbladet bytt design och har gjorts om för att passa så många läsare som möjligt.

HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 4, V. 36, 2012. Som ni ser har Torsdagsbladet bytt design och har gjorts om för att passa så många läsare som möjligt. TORSDAGSBLADET HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 4, V. 36, 2012 Aktuella nyheter: Som ni ser har Torsdagsbladet bytt design och har gjorts om för att passa så många läsare som möjligt. Glöm inte ordförandemötet

Läs mer

HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 92, V.36, (Årgång 5)

HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 92, V.36, (Årgång 5) TORSDAGSBLADET HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 92, V.36, 2016. (Årgång 5) Innehåll Redaktören har ordet 2 Daglig diskriminering verklighet för många 3 Välkommen till Infotekets evenemang hösten 2016 4 Strategier

Läs mer

Välkomna till ett nytt år med Attention!

Välkomna till ett nytt år med Attention! Uppsala Januari 2012 Innehåll Kalendarium... sid 1 Inbjudan till Säkra pengar... sid 2 Inbjudan till fokusgruppsintervju... sid 2 Cafékvällar, schema VT 2012... sid 3 Inbjudan till skrivarkurs... sid 4

Läs mer

HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 89, V.23, (Årgång 5)

HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 89, V.23, (Årgång 5) TORSDAGSBLADET HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 89, V.23, 2016. (Årgång 5) Innehåll Redaktören har ordet 2 Handikappföreningarna: Risk för ännu tuffare arbetsmarknad för personer med funktionsnedsättning 3

Läs mer

HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 57, V.11, 2015. (Årgång 4)

HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 57, V.11, 2015. (Årgång 4) TORSDAGSBLADET HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 57, V.11, 2015. (Årgång 4) Innehåll Redaktören har ordet! 2 Behov av respons från föreningar gällande träning i bassäng 3 Möte/dialog om Rehabilitering 4 Fler

Läs mer

HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 69, V.38, 2015. (Årgång 4)

HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 69, V.38, 2015. (Årgång 4) TORSDAGSBLADET HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 69, V.38, 2015. (Årgång 4) Innehåll Redaktören har ordet! 2 Satsning på snabbspår, kortare handläggningstid framöver 3 Tillgängligt kulturarv? 4 Infoteket: Föräldraskap

Läs mer

HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 6, V. 38, 2012

HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 6, V. 38, 2012 TORSDAGSBLADET HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 6, V. 38, 2012 KOM IHÅG! Blå rummet på Akademiska sjukhuset vill att alla föreningar uppdaterar den information/material föreningen önskar tillhandahålla i deras

Läs mer

Uppsala. Augusti 2018

Uppsala. Augusti 2018 Uppsala Augusti 2018 Innehåll Byte av lokal för träffar... sid 2 Höstens cafékvällar och NPF-träffar... sid 3 Höstens föräldra- och anhörigträffar... sid 4 Föreläsningar m.m. på Infoteket... sid 5 Gratis

Läs mer

TORSDAGSBLADET. HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 111, V.24, (Årgång 6) Innehåll

TORSDAGSBLADET. HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 111, V.24, (Årgång 6) Innehåll TORSDAGSBLADET HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 111, V.24, 2017. (Årgång 6) Innehåll Redaktören har ordet 2 Sommarcafé på Ekolnsnäs 3 Tillsammans är vi starka 4 Att ta nya tag 5 Midsommar på Valegården 6 Gratis

Läs mer

HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 5, V. 37, 2012

HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 5, V. 37, 2012 TORSDAGSBLADET HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 5, V. 37, 2012 Landstingsbidragsansökan 2013 ska vara Uppsala läns landsting till handa senast 19 oktober 2012. Landstingets utskick kommer till er föreningar

Läs mer

FUB bladet, december 2016

FUB bladet, december 2016 FUB bladet, december 2016 Information till medlemmar inom Uppsala/Knivsta FUB Vi sammanfattar ett händelserikt 2016 Snart är år 2016 slut och vi har en del att glädjas över inom FUB: Från och med i år

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL MUSIKSCENEN CAFÉ KATARINA Vi har öppet kl 18-20

VÄLKOMMEN TILL MUSIKSCENEN CAFÉ KATARINA Vi har öppet kl 18-20 VÄLKOMMEN TILL MUSIKSCENEN CAFÉ KATARINA Vi har öppet kl 18-20 15 maj Vårens sista kvällscafé blir en riktig fest! Show med The Fantastic Four The Fantastic Four kommer direkt från Hollywood till Café

Läs mer

HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 78, V.3, (Årgång 4)

HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 78, V.3, (Årgång 4) TORSDAGSBLADET HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 78, V.3, 2016. (Årgång 4) Innehåll Redaktören har ordet! 2 Inbjudan till HCK-skolan 2016 3 Agenda 2030 förutsätter en inkluderande demokrati 5 Referensgrupp

Läs mer

HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 87, V.20, 2016. (Årgång 5)

HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 87, V.20, 2016. (Årgång 5) TORSDAGSBLADET HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 87, V.20, 2016. (Årgång 5) Innehåll Redaktören har ordet 2 Vi behöver en nationell patientenkät på temat funktionsnedsättning 3 Utställning av förslag till ny

Läs mer

Handikappföreningarnas samarbetsorgan i Uppsala län

Handikappföreningarnas samarbetsorgan i Uppsala län Handikappföreningarnas samarbetsorgan i Uppsala län Till Anita Hjelmstedt, Johan Örjes, Centern Pernilla Bergqvist, Lina Nordquist, Folkpartiet Petra Karlå, Anna-Karin Klomp, Kristdemokraterna Robert Damberg,

Läs mer

Paneldebatt med riksdagsledamöter om LSS! Läns-FUB inbjuder till debatten den 8 maj 18:00-20:30 i ABF-huset

Paneldebatt med riksdagsledamöter om LSS! Läns-FUB inbjuder till debatten den 8 maj 18:00-20:30 i ABF-huset Hej alla medlemmar, Trots en tidig vår med mycket sol som vill locka ut oss i naturen har föreningen också viktiga aktiviteter på gång som vi hoppas ni vill delta i även om det vackra vädret fortsätter

Läs mer

Utbildningsdag i Uppsala om förvärvad hjärnskada

Utbildningsdag i Uppsala om förvärvad hjärnskada Utbildar INBJUDAN till Utbildningsdag i Uppsala om förvärvad hjärnskada Tema: Konsekvenser vid förvärvad hjärnskada. Plats: Missionskyrkan i Uppsala. Tid: Tisdagen den 8 mars 2016 kl. 9.00 17.00 (registrering

Läs mer

Habiliteringen i Dalarna

Habiliteringen i Dalarna Habiliteringen i Dalarna Länsgemensamma Gruppverksamheter och Informationstillfällen för personer med funktionsnedsättning samt för närstående, personal och nätverk 2019 Se även Habiliteringens hemsida

Läs mer

Det händer hos oss! program. vår/sommar. Anhörigstödsverksamheten Omvårdnadsförvaltningen

Det händer hos oss! program. vår/sommar. Anhörigstödsverksamheten Omvårdnadsförvaltningen Det händer hos oss! program vår/sommar 2014 Anhörigstödsverksamheten Omvårdnadsförvaltningen Vem berörs av anhörigstöd? Kommunen erbjuder anhörigstöd till dig som ger stöd, hjälp eller omsorg till en person

Läs mer

Vinn biljett till NPF-forum!

Vinn biljett till NPF-forum! Uppsala Mars 2012 Innehåll Kalendarium... sid 1 Anmälan dagläger på Alnäs... sid 2 Kvällspromenader med Attention... sid 3 Få ordning på vardagen inspirationsdag på Ekolnsnäs... sid 4 SIP Samordnad individuell

Läs mer

HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 91, V.34, (Årgång 5)

HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 91, V.34, (Årgång 5) TORSDAGSBLADET HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 91, V.34, 2016. (Årgång 5) Innehåll Redaktören har ordet 2 Ställ ut på Pateintkontakt 3 Regeringen tar rätt beslut om sjuklöneansvaret 3 Föreningsgården Ekolnsnäs

Läs mer

Projektfinal 21-27 november 2015

Projektfinal 21-27 november 2015 Projektfinal 21-27 november 2015 Projektet Olika avtryck har genomförts i Arvika, Eda och Årjäng under åren 2013-2015. Arvsfonden har finansierat projektet och de samverkande organisationerna har varit

Läs mer

HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 93, V.37, (Årgång 5)

HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 93, V.37, (Årgång 5) TORSDAGSBLADET HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 93, V.37, 2016. (Årgång 5) Innehåll Redaktören har ordet 2 Välkommen höjning av lönebidraget men fler förstärkningar behövs 3 Anhörigdagen 2016 4 Infotekets

Läs mer

DIS, DIS-Filbyter och ÖGF

DIS, DIS-Filbyter och ÖGF DIS, DIS-Filbyter och ÖGF 2010-05-20 VÄLKOMMEN SOM STUGVÄRD FORSKARSTUGAN I GAMLA LINKÖPING. EN CHECKLISTA FÖR STUGVÄRDAR. (gäller lördagar och söndagar.) 1. Hämta nyckeln hos Postmästaren Gunnar Tengberg

Läs mer

Än en gång varmt välkommen! Anna Johansson, ordförande i Göteborgs socialdemokratiska partidistrikt

Än en gång varmt välkommen! Anna Johansson, ordförande i Göteborgs socialdemokratiska partidistrikt Socialdemokraterna i Göteborg är en förening som drivs av viljan att skapa ett jämlikt samhälle, en stad som ger barn de bästa möjliga uppväxtvillkor, där alla som kan jobba också ska ha ett jobb och där

Läs mer

Solbergsgatan 12 B källaringång Grums Fritidsverksamheten. Alice Lönnemalm Grums

Solbergsgatan 12 B källaringång Grums Fritidsverksamheten. Alice Lönnemalm Grums Personal Fritiden: Adress: Telefon: Telefonsvarare: Postadress: Alice Lönnemalm Jonathan Andersson jobbar tisdagskvällar Solbergsgatan 12 B källaringång 664 30 Grums 070-347 01 40 Lämna namn och telefonnummer

Läs mer

Kallelse till sammanträde med beredningen för äldre och funktionsnedsatta

Kallelse till sammanträde med beredningen för äldre och funktionsnedsatta 2015-10-30 Elin Gottfridsson Närvårdsstrateg Tfn 018-611 30 15 E-post elin.gottfridsson@lul.se Beredningen för äldre och funktionsnedsatta Kallelse till sammanträde med beredningen för äldre och funktionsnedsatta

Läs mer

HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 94, V.40, (Årgång 5)

HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 94, V.40, (Årgång 5) TORSDAGSBLADET HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 94, V.40, 2016. (Årgång 5) Innehåll Redaktören har ordet 2 Regeringens budget saknar Rättighetsperspektiv 3 Tillsätt en utredning för att rädda Folkhögskolorna

Läs mer

anhörigstöd Höst 2015

anhörigstöd Höst 2015 anhörigstöd Höst 2015 Stöd från vård- och omsorgsförvaltningen För dig som tar hand om en närstående som är äldre, långvarigt sjuk eller har en funktionsnedsättning. Vad är anhörigstöd? Vårdar du en partner

Läs mer

Välkommen alla idébärare, innovatörer och företag inom hälsa och välfärd till en inspirerande heldag i Västerås den 27 maj!

Välkommen alla idébärare, innovatörer och företag inom hälsa och välfärd till en inspirerande heldag i Västerås den 27 maj! Välkommen alla idébärare, innovatörer och företag inom hälsa och välfärd till en inspirerande heldag i Västerås den 27 maj! Vare sig det handlar om att se en unik lösning på ett problem, att möta någon

Läs mer

Ändrat datum för årsmötet

Ändrat datum för årsmötet Uppsala Januari 2010 Innehåll Kalendarium... sid 1 Hälsning från ordföranden... sid 2 Kallelse till årsmötet... sid 3 Information från Misa... sid 4 Information om gymnsiestudier Lundellska skolan... sid

Läs mer

HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 85, V.17, (Årgång 5)

HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 85, V.17, (Årgång 5) TORSDAGSBLADET HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 85, V.17, 2016. (Årgång 5) Innehåll Ansvarig utgivare har ordet: Öppet hus på HSO Uppsala kansli 2 En väl fungerande primärvård för personer med kroniska sjukdomar

Läs mer

Medlemsblad Sommar 2017

Medlemsblad Sommar 2017 Medlemsblad Sommar 2017 Kära medlem, Snart är det dags för vårterminens avslut med vår återkommande Sommarfest lördag den 10e juni. Vi vill tacka alla er för ert stöd och engagemang, det är mycket givande

Läs mer

Senaste nytt från Anhörigstödet. Hösten 2015

Senaste nytt från Anhörigstödet. Hösten 2015 Senaste nytt från Anhörigstödet Hösten 2015 Under hösten finns det möjlighet att vara med i samtalsgrupper, gå på caféer, må gott aktiviteter m.m. Tillsammans med de olika aktörerna hälsar vi er hjärtligt

Läs mer

Detta utskick innehåller följande:

Detta utskick innehåller följande: Detta utskick innehåller följande: Fritids- och Idrottsprogrammet Styrelsen har ordet/föreningsmöten Sommarfesten Hemmavinsten Melbystrand lägret (platser kvar) Medlemsrådgivare & Rättsombud Styrelsen

Läs mer

Uppsala. Augusti 2015

Uppsala. Augusti 2015 Uppsala Augusti 2015 Innehåll Allmän information... sid 1 Höstens cafékvällar och träffar... sid 2 Skrivelse från Attention Uppsala till myndigheter med ansvar för psykiatri i Uppsala... sid 3 Inbjudan

Läs mer

Kommunbladet maj 2014

Kommunbladet maj 2014 Kommunbladet maj 2014 Information från Norsjö kommun på lättläst svenska. Val till EU-parlamentet Den 25 maj 2014 är det val till EU-parlamentet (Europa-parlamentet). Då väljer du vilka 20 svenska politiker

Läs mer

Kom därför till årsmötet och tala om vad DU tycker vi ska göra under 2013!!!

Kom därför till årsmötet och tala om vad DU tycker vi ska göra under 2013!!! Medlemsinfo januari 2013 Aktuella föreningsaktiviteter FUB-café på Oasen på onsdagar kl 18:30-20:30 börjar den 16 januari och sedan 30 januari och 13 februari för att därefter förhoppningsvis fortsätta

Läs mer

Kommunbladet november 2015

Kommunbladet november 2015 Kommunbladet november 2015 Det här är några av artiklarna i kommunbladet nummer 8 2015. Har du frågor eller vill veta mer om vad som händer i Norsjö under november månad? Ring växeln, telefon 0918-140

Läs mer

HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 12, V. 50, 2012

HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 12, V. 50, 2012 TORSDAGSBLADET HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 12, V. 50, 2012 Snart är julen här och idag firar många Lucia med glitter och tända ljus. Lucia är de synskadades skyddshelgon. På Kungsgatan har granen klätts

Läs mer

'Waxaanu rabnaa in aan dadka awooda siino. Xisbiga Center Partiet bayaankiisa guud ee siyaasadeed oo Swidhish la fududeeyay ku dhigan'

'Waxaanu rabnaa in aan dadka awooda siino. Xisbiga Center Partiet bayaankiisa guud ee siyaasadeed oo Swidhish la fududeeyay ku dhigan' 1 'Waxaanu rabnaa in aan dadka awooda siino. Xisbiga Center Partiet bayaankiisa guud ee siyaasadeed oo Swidhish la fududeeyay ku dhigan' På ett möte i Västervik den 19 juni 2001 bestämde vi i centerpartiet

Läs mer

G R U P P E R O C H F Ö R E L Ä S N I N G A R

G R U P P E R O C H F Ö R E L Ä S N I N G A R G R U P P E R O C H F Ö R E L Ä S N I N G A R H A B I L I T E R I N G E N S K U R S - O C H K U N S K A P S C E N T E R ASD- T E A M E T F Ö R V U X N A www.habilitering.se HT-2019 Innehållsförteckning

Läs mer

Välkommen till höstterminen med Attentions cafékvällar!

Välkommen till höstterminen med Attentions cafékvällar! Uppsala Augusti 2012 Innehåll Kalendarium... sid 1 Höstens cafékvällar... sid 1 Inbjudan till kurs om brukarrevision... sid 2 Inbjudan till föräldrautbildning via VITS... sid 4 Kurser i NPHS:regi... sid

Läs mer

HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 49, V.46, 2014. (Årgång 3)

HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 49, V.46, 2014. (Årgång 3) TORSDAGSBLADET HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 49, V.46, 2014. (Årgång 3) Innehåll Ansvarig utgivare har ordet! 2 Anmäl närvaro till ordförandemötet 4 Reumatikerdistriktets julmarknad inställd! 4 Rivkraft

Läs mer

HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 50, V.48, 2014. (Årgång 3)

HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 50, V.48, 2014. (Årgång 3) TORSDAGSBLADET HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 50, V.48, 2014. (Årgång 3) Innehåll Ordföranden har ordet 2 Portohöjning till 2015 3 Adventsfika i Enköping-Håbo 4 Julfika i Östhammar 5 IFS bjuder till föreläsning

Läs mer

Aktivitetskalender läsåret 2019/2020 Ung Företagsamhet i Östergötland

Aktivitetskalender läsåret 2019/2020 Ung Företagsamhet i Östergötland Aktivitetskalender läsåret 2019/2020 Ung Företagsamhet i Östergötland Aktivitetskalender för UF-lärare & skolledare läsåret 2019/2020 Senast uppdaterad 13 maj 2019. Med reservation för ändringar. Processutbildningen

Läs mer

HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 103, V.7, (Årgång 6)

HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 103, V.7, (Årgång 6) TORSDAGSBLADET HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 103, V.7, 2017. (Årgång 6) Innehåll Redaktören har ordet 2 Hyresgästinformation Kungsgatan 62-64 3 Oförsäkrade läkemedel utgör risk för patienter 4 Visningstorg

Läs mer

HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 98, V.46, (Årgång 5)

HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 98, V.46, (Årgång 5) TORSDAGSBLADET HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 98, V.46, 2016. (Årgång 5) Innehåll Information från Handikappförbunden 2 Debattartikel: Många klagar på snön just nu 3 LSS ska utvecklas, inte avvecklas 4 Assistans

Läs mer

Tillgänglighet på Sveriges 4H-gårdar

Tillgänglighet på Sveriges 4H-gårdar Tillgänglighet på Sveriges 4H-gårdar 2019 SVERIGES 4H ALL RIGHTS RESERVED Riksförbundet Sveriges 4H Box 2012 641 02 Katrineholm info@4h.se Huvud Hjärta Hand Hälsa Tillgänglighet för alla Verksamhet för

Läs mer

Hösten 2015. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Grillning vid Glänninge. Och annat kul

Hösten 2015. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Grillning vid Glänninge. Och annat kul Hösten 2015 Dans Bowling Musikcafé Simning Disco Grillning vid Glänninge Och annat kul I Samarbete med bl a Fub Laholm, Höks Hi, Fritid Halmstad, m fl. Hej! Från och med den 1:e januari 2015 finns fritidsprogrammet

Läs mer

HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 70, V.39, 2015. (Årgång 4)

HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 70, V.39, 2015. (Årgång 4) TORSDAGSBLADET HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 70, V.39, 2015. (Årgång 4) Innehåll Ordföranden har ordet! 2 Handikappförbunden: Delaktighet är en lönsam investering 3 SKL och Socialstyrelsen dubbeljobbar

Läs mer

Vårprogram för anhörigstödsverksamheten

Vårprogram för anhörigstödsverksamheten Socialtjänsten Vårprogram för anhörigstödsverksamheten Extra fokus kommer vi under våren lägga på gruppen anhöriga till person med psykisk funktionsnedsättning. Detta gör vi med en serie föreläsningar,

Läs mer

Här kommer information om Bufff Uppsalas familjeaktiviteter sommar 2019

Här kommer information om Bufff Uppsalas familjeaktiviteter sommar 2019 Här kommer information om Bufff Uppsalas familjeaktiviteter sommar 2019 Kom och följ med Bufff på sommarens familjeaktiviteter! Bufff Uppsala genomför en familjeaktivitet varje månad där vi tillsammans

Läs mer

Din Fritid Våren 2016

Din Fritid Våren 2016 Vård- och omsorgsförvaltningen Stöd och aktivering för personer med funktionsnedsättning Fritidsverksamhet Din Fritid Våren 2016 Fritidsverksamhet för ungdomar och vuxna Innehåll Information Fritidsverksamheten....

Läs mer

Senaste nytt från Anhörigstödet. Hösten 2015

Senaste nytt från Anhörigstödet. Hösten 2015 Senaste nytt från Anhörigstödet Hösten 2015 Under hösten finns det möjlighet att vara med i samtalsgrupper, gå på caféer, må gott aktiviteter m.m. Tillsammans med de olika aktörerna hälsar vi er hjärtligt

Läs mer

Trivselpunkten. En social mötes plats för Seniorer samt vuxna med psykisk ohälsa i Staffanstorp kommun. Foto: Couleur

Trivselpunkten. En social mötes plats för Seniorer samt vuxna med psykisk ohälsa i Staffanstorp kommun. Foto: Couleur Trivselpunkten En social mötes plats för Seniorer samt vuxna med psykisk ohälsa i Staffanstorp kommun Foto: Couleur Aktivitetsprogram för Oktober 2019 Information Trivselpunkten är en öppen social mötesplats.

Läs mer

HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 96, V.43, (Årgång 5)

HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 96, V.43, (Årgång 5) TORSDAGSBLADET HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 96, V.43, 2016. (Årgång 5) Innehåll Redaktören har ordet 2 Kansli-info: Uppsägning utav p-platser 3 Konst- och bokutställning 4 Psykiatriveckan, 7-10 november!

Läs mer

HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 25, V. 39, 2013. (Årgång 2)

HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 25, V. 39, 2013. (Årgång 2) TORSDAGSBLADET HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 25, V. 39, 2013. (Årgång 2) Tillgängliga natur- och kulturområden En handbok för planering och genomförande av tillgänglighetsåtgärder i skyddade utomhusmiljöer.

Läs mer

Välkommen att diskutera framtida kompetens inom vård- och omsorgssektorn. 23-24 november på Thapperska i Norrköping

Välkommen att diskutera framtida kompetens inom vård- och omsorgssektorn. 23-24 november på Thapperska i Norrköping Välkommen att diskutera framtida kompetens inom vård- och omsorgssektorn 23-24 november på Thapperska i Norrköping Inbjudan att delta i konferensen Current and future skills in the health and social welfare

Läs mer

Uppsala. Maj 2012. Maj. Föreningen Attention Uppsala bjuder på. Kaffe/te och tårta. Föreningen vill avsluta vårens cafékvällar med något extra gott.

Uppsala. Maj 2012. Maj. Föreningen Attention Uppsala bjuder på. Kaffe/te och tårta. Föreningen vill avsluta vårens cafékvällar med något extra gott. Uppsala Maj 2012 Innehåll Kalendarium... sid 1 Höstens cafékvällar... sid 2 Om valfrihetsremiss inom Vårdgarantin... sid 3 Inspirationsdag om återhämtning... sid 4 Filmklubb på nätet... sid 5 Boendestöd

Läs mer

Vårdar eller stöttar du någon i din närhet?

Vårdar eller stöttar du någon i din närhet? Vårdar eller stöttar du någon i din närhet? Anhörigcenters program september - december 2018 Lunds kommun Vård- och omsorgsförvaltningen Anhörigcenter Margaretavägen 2A 222 40 Lund E-post. anhorigcenter@lund.se

Läs mer

Aktivitetskalender läsåret 2019/2020 Ung Företagsamhet i Östergötland

Aktivitetskalender läsåret 2019/2020 Ung Företagsamhet i Östergötland Aktivitetskalender läsåret 2019/2020 Ung Företagsamhet i Östergötland Aktivitetskalender för UF-lärare & skolledare läsåret 2019/2020 Med reservation för ändringar, senast uppdaterad 09 augusti 2019. Processutbildningen

Läs mer

Protokoll Skärholmens råd för funktionshinderfrågor

Protokoll Skärholmens råd för funktionshinderfrågor Protokoll Sida 1 (5) Protokoll Skärholmens råd för funktionshinderfrågor Tidpunkt: 2016-09-16, kl. 10.00 12.00 Lokal: Norrholmen,, plan 7. Lotta Rosenström Ordförande Mikael Erdefelt Justerare Närvarande:

Läs mer

Uppsala. Augusti 2014

Uppsala. Augusti 2014 Uppsala Augusti 2014 Innehåll Inbjudan till brukarrevisionsutbildning... sid 2 Höstens cafékvällar och träffar... sid 3 Inbjudan till politisk debatt... sid 4 Kalendarium Augusti 29/8: Sista anmälningsdag

Läs mer

Vårdar eller stöttar du någon i din närhet?

Vårdar eller stöttar du någon i din närhet? Vårdar eller stöttar du någon i din närhet? Anhörigcenters program januari - juni 2019 Lunds kommun Vård- och omsorgsförvaltningen Anhörigcenter Margaretavägen 2A 222 40 Lund E-post. anhorigcenter@lund.se

Läs mer

DuvTeatern presenterar MIN HISTORIA ETT FESTLIGT SEMINARIUM OM KORSNINGEN MELLAN KONST, HISTORIA OCH INTELLEKTUELL FUNKTIONSVARIATION

DuvTeatern presenterar MIN HISTORIA ETT FESTLIGT SEMINARIUM OM KORSNINGEN MELLAN KONST, HISTORIA OCH INTELLEKTUELL FUNKTIONSVARIATION DuvTeatern presenterar MIN HISTORIA ETT FESTLIGT SEMINARIUM OM KORSNINGEN MELLAN KONST, HISTORIA OCH INTELLEKTUELL FUNKTIONSVARIATION 28 29 NOVEMBER 2017 I HELSINGFORS Vi välkomnar dig till två dagar fyllda

Läs mer

Hör och se oss på Stora Aktie- och Fonddagen

Hör och se oss på Stora Aktie- och Fonddagen Nyhet 2008-09-25 Hör och se oss på Stora Aktie- och Fonddagen Den 15 oktober äger Stora Aktie- och Fonddagen rum i Uppsala Konsert & Kongress. Under dagens gång arrangeras flera intressanta seminarier

Läs mer

Hössna prästgård Kursprogram hösten 2013

Hössna prästgård Kursprogram hösten 2013 Hössna prästgård Kursprogram hösten 2013 Välkommen till Hössna prästgård! Välkommen till den vackra prästgården vid Hössna kyrka, strax utanför Ulricehamn. Vi är glada över att få hälsa dig välkommen till

Läs mer

Habiliteringscenter Liljeholmens kurser och grupper hösten 2018

Habiliteringscenter Liljeholmens kurser och grupper hösten 2018 Habiliteringscenter Liljeholmens kurser och grupper hösten 2018 Ni får detta utskick då ni har kontakt med Habiliteringscenter Liljeholmen. Här presenterar vi höstens utbud av de kurser och föreläsningar

Läs mer

AKTUELLT FÖRENINGARNA

AKTUELLT FÖRENINGARNA AKTUELLT FÖRENINGARNA KURSER 1. Hemsidan - återträff IKT-kommittén bjuder till en återträff - en inspirationsdag - den 22 november. Viktigt att hemsidan hålls uppdaterad, den är ett av våra ansikten utåt.

Läs mer

VÅRENS PROGRAM 2015 FÖR DIG SOM HAR ANHÖRIGSTÖD

VÅRENS PROGRAM 2015 FÖR DIG SOM HAR ANHÖRIGSTÖD VÅRENS PROGRAM 2015 FÖR DIG SOM HAR ANHÖRIGSTÖD MÖTESPLATSER Kom för att träffa andra anhöriga under en enkel samvaro. Det serveras kaffe till självkostnadspris och vanligtvis görs en aktivitet. Kom ensam

Läs mer

Program för Föreläsning och kurser

Program för Föreläsning och kurser Program för Föreläsning och kurser Vi hjälper dig att hitta vägen till ditt bästa jag! En vinnare är den som vinner sitt eget livs lopp, den som följer sitt eget hjärtas röst, uppnår sina egna mål och

Läs mer

Anhörigstödets verksamhet Program för våren 2017

Anhörigstödets verksamhet Program för våren 2017 Anhörigstödets verksamhet Program för våren 2017 Anhörig är den person som har omsorg om och stödjer närstående Lenitha Petersson, Anhörigsamordnare Omsorgsförvaltningen Nybro kommun Telefon 0481-456 69

Läs mer

Frågeförklaringar till KEKS Mötesplatsenkät

Frågeförklaringar till KEKS Mötesplatsenkät Frågeförklaringar till KEKS Mötesplatsenkät Hej! Din mötesplats är med i KEKS, ett nätverk där vi tillsammans samarbetar för att göra verksamheten bättre, bland annat genom att genomföra denna Mötesplatsenkät.

Läs mer

Anhörigstödets verksamhet Program för våren 2018

Anhörigstödets verksamhet Program för våren 2018 Anhörigstödets verksamhet Program för våren 2018 Anhörig är den person som har omsorg om och stödjer närstående Lenitha Petersson, Anhörigsamordnare Omsorgsförvaltningen Nybro kommun Telefon 0481-456 69

Läs mer

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER Eriksgatan 8 IV våningen Verksamhetsledare Miivi Selin-Patel; 050 446 2974 00100 Helsingfors Ordförande Riitta Aarrevuo; 050 4634 4746 Telefon till kansliet; 045 863

Läs mer

Fredag 25/10 Ungdomsfestival UNF Närlundahallen

Fredag 25/10 Ungdomsfestival UNF Närlundahallen Här kan du läsa om lite olika saker som du kan aktivera dig med under höstlovet i år. Dåsportlovsprogrammet innehåller mycket fritids- och sportaktiviteter försöker vi till höstlovet nu erbjuda saker som

Läs mer

BOSSE s cirklar och teman hösten 2015

BOSSE s cirklar och teman hösten 2015 BOSSE s cirklar och teman hösten 2015 Hej. Här kommer BOSSEs cirkel- och temakatalog. Vi ser fram emot en spännande höst! Vi har fått mycket positiv respons på den nya katalogen så vi fortsätter i samma

Läs mer

Vad vill du göra på din fritid?

Vad vill du göra på din fritid? Vad vill du göra på din fritid? Aktiviteter som kan anpassas efter dina behov hösten 2019 WWW.SUNDBYBERG.SE/FUNK Sidan 2 av 17 Vad vill du göra när du är ledig? Vad är du intresserad av? Vill du träffa

Läs mer

Sommarkurser på Drömlokalen i juni och augusti 2017 (arrangör Drömlokalen.se)

Sommarkurser på Drömlokalen i juni och augusti 2017 (arrangör Drömlokalen.se) Sommarkurser på Drömlokalen i juni och augusti 2017 (arrangör Drömlokalen.se) Temadag Bygg i lera och dreja När: Måndagen den 19 juni klockan 11:00 till 16:00 Konst workshop Prova på alla tekniker När:

Läs mer

Stöd i Sundbyberg. För dig som är vuxen och har en funktionsnedsättning SOCIAL- OCH ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN

Stöd i Sundbyberg. För dig som är vuxen och har en funktionsnedsättning SOCIAL- OCH ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN Stöd i Sundbyberg För dig som är vuxen och har en funktionsnedsättning SOCIAL- OCH ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN Vem kan få stöd? Det finns en lag som kallas LSS. Det står för Lagen om stöd och service till

Läs mer

Kursprogram Våren 2015

Kursprogram Våren 2015 Kursprogram Våren 2015 VUXENSKOLAN BORÅS OBS! Ny adress Druveforsvägen 8 504 33 Borås växel 0771-50 20 20 Välkommen till Vuxenskolan Sjuhärad Studieförbundet Vuxenskolan verkar för att personer med intellektuella

Läs mer

Nyhetsbrev 2 2014 2014-03-12 CURA INDIVIDUTVECKLINGS NYHETSBREV NYA LOKALER PA KANSLIET

Nyhetsbrev 2 2014 2014-03-12 CURA INDIVIDUTVECKLINGS NYHETSBREV NYA LOKALER PA KANSLIET CURA INDIVIDUTVECKLINGS NYHETSBREV I februari skickade vi ut Curas första interna nyhetsbrev. Vi insåg dock att det mesta i nyhetsbrevet kan vara av intresse även för våra samarbetspartners utanför vår

Läs mer

INFORMATION OM FÖRENINGAR INOM OMRÅDET PSYKISK HÄLSA I KARLSTAD

INFORMATION OM FÖRENINGAR INOM OMRÅDET PSYKISK HÄLSA I KARLSTAD INFORMATION OM FÖRENINGAR INOM OMRÅDET PSYKISK HÄLSA I KARLSTAD Arbetsmarknads - och socialförvaltningen Vuxenavdelningen 2018-07-02 Arbetsmarknads- och socialnämnden ser civilsamhället (frivilliga organisationer,

Läs mer

HÖSTENS PROGRAM 2013

HÖSTENS PROGRAM 2013 HÖSTENS PROGRAM 2013 FÖR DIG SOM HAR ANHÖRIGSTÖD INFORMATIONSTRÄFFAR Information om färdtjänst och Resam. Handläggare/informatörer Anna-Lena och Anette informerar och svarar på frågor omkring färdtjänst

Läs mer

Demokrati & delaktighet

Demokrati & delaktighet Demokrati & delaktighet Inledning OBS! Hela föreläsningen ska hålla på i 45 minuter. Samla gruppen och sitt gärna i en ring så att alla hör och ser dig som föreläsare. Första gången du träffar gruppen:

Läs mer

Bemötandeguide. Jämlika möten i ett Mora för alla

Bemötandeguide. Jämlika möten i ett Mora för alla Bemötandeguide Jämlika möten i ett Mora för alla Innehåll Ett bra bemötande! Goda råd Astma och allergi och annan överkänslighet Intellektuell funktionsnedsättning Hörselskada Epilepsi Läs - och skrivsvårigheter

Läs mer

Gruppkatalog. Vuxenhabiliteringen Våren 2019

Gruppkatalog. Vuxenhabiliteringen Våren 2019 Gruppkatalog Våren 2019 Innehållsförteckning Behandlingsgrupper AST, vad är det? 3 Att bli fysiskt aktiv (AST), 4 Koll på vardagen (AST), 5 Stresshantering (AST), 6 Vardagssamtal (AST), 7 Öppna grupper

Läs mer

Kalendarium läsåret 2015/2016 Ung Företagsamhet i Östergötland UF-företagande

Kalendarium läsåret 2015/2016 Ung Företagsamhet i Östergötland UF-företagande Kalendarium läsåret 2015/2016 Ung Företagsamhet i Östergötland UF-företagande Anmälan kommer att krävas till flera av nedanstående aktiviteter och vissa har även platsbegränsning. Vi skickar ut separata

Läs mer

Fokus Föräldrar 2015. Föreläsningar och aktiviteter för dig med barn mellan 0 18 år. Läs mer på sundbyberg.se/fokusforaldrar

Fokus Föräldrar 2015. Föreläsningar och aktiviteter för dig med barn mellan 0 18 år. Läs mer på sundbyberg.se/fokusforaldrar Fokus Föräldrar 2015 Föreläsningar och aktiviteter för dig med barn mellan 0 18 år. Läs mer på sundbyberg.se/fokusforaldrar Sundbybergs stad satsar på föräldrar! Nu är det återigen dags för årets föräldravecka.

Läs mer

För dig som är anhörig Anhörigcenters program september - december

För dig som är anhörig Anhörigcenters program september - december För dig som är anhörig Anhörigcenters program september - december 2017 Detta programblad vänder sig till dig som vårdar, stöttar eller hjälper en närstående som är långvarigt sjuk, äldre eller har någon

Läs mer

Solbergsgatan 12 B källaringång Grums Fritidsverksamheten. Alice Lönnemalm Grums

Solbergsgatan 12 B källaringång Grums Fritidsverksamheten. Alice Lönnemalm Grums MARS Personal Fritiden: Adress: Telefon: Telefonsvarare: Postadress: Alice Lönnemalm Ingela jobbar tisdag kväll Solbergsgatan 12 B källaringång 664 30 Grums 070-347 01 40 Lämna namn och telefonnummer så

Läs mer

Astronomi SAGOSKOJ! Sommarboken BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED. Bibliotekspoesi. Pysselverkstad. Bio på bibblan. Program för Barn & Unga

Astronomi SAGOSKOJ! Sommarboken BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED. Bibliotekspoesi. Pysselverkstad. Bio på bibblan. Program för Barn & Unga BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED Sommarboken Sommarläsning Kick-off! Kalas SAGOSKOJ! Pysselverkstad Bibliotekspoesi Vår katastrofala bokklubb Bio på bibblan Astronomi - en resa bland stjärnor och planeter

Läs mer

Anhörigstöd Program juli - december 2019

Anhörigstöd Program juli - december 2019 Anhörigstöd Program juli - december 2019 Är du anhörig? Med anhörig menas en person som hjälper eller stödjer en närstående som inte klarar vardagen på egen hand. Behov av stöd kan bero på ålder, psykisk

Läs mer

Västerortspolisen informerar:

Västerortspolisen informerar: Polismyndigheten i Stockholms län Västerorts polismästardistrikt Information Västerortspolisen informerar: Med hösten kommer fler ovälkomna besök! Glädjande har antalet bostadsinbrott legat på en ovanligt

Läs mer

Riksårsmötet 2016 i Malmö!

Riksårsmötet 2016 i Malmö! Riksårsmötet 2016 i Malmö! Den 10-12 juni tar vi över Malmö stad och drar igång Riksårsmötet 2016! Riksårsmötet är vårt förbunds största årliga händelse - vårt högsta beslutande organ där vi tar beslut

Läs mer

Stort 30-års jubileum 1983-2013

Stort 30-års jubileum 1983-2013 RSMH Mittpunkten Malmö RIKSFÖRBUNDET FÖR SOCIAL OCH MENTAL HÄLSA Stort 30-års jubileum 1983-2013 Vi är alla människor, ej bara diagnoser Inflytande - Återhämtning - Självbestämmande Välkomna på konferens,

Läs mer

Omöjligt. 19-22 nov. Det entreprenöriella universitetet presenterar stolt Entreprenörskapsveckan

Omöjligt. 19-22 nov. Det entreprenöriella universitetet presenterar stolt Entreprenörskapsveckan Omöjligt Det entreprenöriella universitetet presenterar stolt Entreprenörskapsveckan 19-22 nov Entreprenörskapsveckan är en del av Global Entrepreneurship Week. tisdag 19 nov Invigning och Open innovation

Läs mer

Konferens den 1 december - inför internationella funktionsrättsdagen

Konferens den 1 december - inför internationella funktionsrättsdagen HSO Göteborgs nyhetsbrev, nr 6 2017. Läs nyhetsbrevet i din webbläsare. Sprid gärna nyhetsbrevet till andra intresserade Konferens den 1 december - inför internationella funktionsrättsdagen För att uppmärksamma

Läs mer