Anders Svensson, nämndsekreterare Andreas Meimermondt, förvaltningschef kultur- och fritidsförvaltningen 59. Jane Holmström Björkman

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Anders Svensson, nämndsekreterare Andreas Meimermondt, förvaltningschef kultur- och fritidsförvaltningen 59. Jane Holmström Björkman"

Transkript

1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Kommunala handikapprådet Plats och tid Kommunhuset, onsdagen den 19 oktober 2016, klockan Beslutande Övriga deltagande Jane Holmström Björkman, Socialnämnden Carina Zachau, Kommunstyrelsen Christer Olsson, Kommunstyrelsen Martin Gustafsson, Samhällsbyggnadsnämnden Mona Fransson, FUB Thyra Karlsson, DHR och SKPF Marianne Dahl, HRF Laila Johansson, HRF Siv Stoltenberg, PRO Örkelljunga Anny Månsson, PRO Skånes Fagerhult Ingegerd Olsson, SPF Anders Svensson, nämndsekreterare Andreas Meimermondt, förvaltningschef kultur- och fritidsförvaltningen 59 Justeringens , kommunhuset, klockan plats och tid Sekreterare Paragrafer Ordförande Anders Svensson Jane Holmström Björkman Justerare Laila Johansson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Kommunala Pensionärsrådet och Sammanträdesdatum Datum för Datum för anslags uppsättande anslags nedtagande Förvaringsplats för protokoll Underskrift Socialkontoret Anders Svensson

2

3 Kommunala Pensionärsrådet och KPR och KHR 049 Mötets öppnande Ordförande på sammanträdet är Jane Holmström Björkman som öppnar sammanträdet och hälsar välkommen.

4 Kommunala Pensionärsrådet och KPR och KHR 050 Upprop Upprop förrättas.

5 Kommunala Pensionärsrådet och KPR och KHR 051 Val av justeringsperson att välja Laila Johansson till att justera protokollet.

6 Kommunala Pensionärsrådet och KPR och KHR 052 Fastställande av dagordningen Nytt ärende under 58: Information om utdelning ur social stiftelse. att fastställa dagordningen med tillägg enligt ovan.

7 Kommunala Pensionärsrådet och KPR och KHR 053 Föregående protokoll Föregående protokoll från har varit utsänt. att lägga protokollet till handlingarna.

8 Kommunala Pensionärsrådet och KPR och KHR 054 Rutin för hur frågor tas upp på sammanträdet Jane Holmström Björkman lämnar följande redogörelse om KPR:s och KHR:s roll, syfte och arbetsformer. Redogörelsen Råden är ett organ för överläggningar, samråd och ömsesidig information mellan Örkelljunga kommun och aktiva företrädare för olika organisationer. Råden har inte några beslutsbefogenheter. Syfte Ge organisationerna inflytande i frågor som gäller äldre- och handikappområdena Organisationerna ska kunna initiera äldre- och handikappfrågor i kommunens nämnder Vara remissorgan i frågor som berör äldre- och handikappområdena och som Örkelljunga kommun beslutar inhämta rådens synpunkter om Vara ett forum för opinionsbildning och kunskapsspridning KPR och KHR består av representanter från statsbidragsberättigade pensionärs- och handikapporganisationer som har verksamhet i Örkelljunga kommun. Nivåerna Ledamot i KPR/KHR (nivå 1) Pensionärs- och handikappföreningar (nivå 2) Representerar pensionärer och/eller personer med funktionsnedsättning (nivå 3). Det är på denna nivå vi ska arbeta. Hur och med vad ska vi arbeta? Allmänna frågor som härrör/kan påverkas av kommunen Referera inte till egen erfarenhet av t.ex vård och omsorg Om ni utgår från egen erfarenhet omformulera frågan till allmän fråga Hur:et och vad:et Tänk på att inte bryta sekretessen (OSL) Protokollet är allmän handling. Det läggs ut på kommunens hemsida. Protokollet kan inte innehålla personuppgifter kring enskilda ärenden.

9 Kommunala Pensionärsrådet och Socialnämnden biträder råden med tjänstemannaresurs, genom sin nämndsekreterare. Nämndsekreteraren upprättar kallelse, skriver protokoll och gör annat arbete kring sammanträdena. att lägga informationen till handlingarna.

10 Kommunala Pensionärsrådet och KPR och KHR 055 Information från kommunstyrelsens ordförande och samhällsbyggnadsförvaltningens ordförande Kommunstyrelsens ordförande Carina Zachau och samhällsbyggnadsnämndens ordförande Martin Gustafsson svarar på föranmälda frågor. a) Lägesrapport kring det nya äldreboendet Carina Zachau informerar om arbetet med det nya äldreboendet. Under våren har styr- och arbetsgrupperna arbetat med det nya äldreboendet. Det finns en utarbetad ritning, men inom styrgruppen finns tveksamhet kring den placering som hittills föreslagits, det vill säga i mellan sexvåningshuset och Pinnån i Ejdern-området. Möjliga alternativa placeringar finns i närheten. En detaljplan kommer att tas fram för området. Styrgruppen har tagit del av en presentation av Riksbyggen om ett koncept för hur det nya äldreboendet kan byggas och drivas. Detta koncept övervägs för tillfället. Studiebesök kommer att arrangeras i någon eller några byggnader som byggts och drivs enligt detta koncept. Till detta studiebesök kommer pensionärsorganisationerna ges möjlighet att delta med två ledamöter. Diskussionerna kring placering och koncept kan leda till att tidsplaneringen förskjuts. b) Information om avtal med Polisen, så kallat medborgarlöfte Carina Zachau berättar att Polisen vid två tillfällen per år ska träffa kommunmedborgarna för att inhämta synpunkter och tankar. Enligt pågående planering ska ett av dessa tillfällen ske i Örkelljunga under hösten 2016, och nästa tillfälle i Skånes Fagerhult. Datum och tider kommer att annonseras. c) Kommunens planer kring användning av Engen-fastigheten Carina Zachau informerar att området kan bli aktuellt för det nya äldreboendet. Detaljplan för området där Engen-fastigheten ingår kommer tas fram. Även om inget formellt beslut är fattat så kommer gamla Engen-fastigheten att rivas, då byggnaden inte är användbar. Kostnaden för rivningen väntas bli förhållandevis hög. d) Avtal med parkeringsföretag Martin Gustafsson berättar att det finns ett parkeringsföretag som sköter parkeringsövervakning i centrala Örkelljunga tre timmar per vecka. De tre timmarna utfaller oregelbundet. För närvarande leder felparkering till ett påpekande, men med start någon gång under

11 Kommunala Pensionärsrådet och hösten 2016 kommer parkeringsbot att införas. Företaget genomför parallellt också en kontroll av vägskyltningen i centrala Örkelljunga. Utöver denna information berättar Martin Gustafsson att det finns omkring 600 parkeringsplatser i Örkelljungas centrum. Ändå finns problem med att parkering sker på fel sätt, till följd av att fordonen ställs utanför affärerna istället för på parkeringsplatserna. Det leder emellanåt till att varuleveranser inte kommer fram. att lägga informationen till handlingarna.

12 Kommunala Pensionärsrådet och KPR och KHR 056 Mötesdatum och mötestider för 2017 Förslag finns till mötesdatum för beredning och råd under Beredning Råd Tisdag 17 januari Torsdag 2 februari 9-12 Tisdag 21 mars Torsdag 6 april 9-12 Tisdag 16 maj Torsdag 1 juni 9-12 Tisdag 22 augusti Torsdag 7 september 9-12 Tisdag 3 oktober Torsdag 19 oktober 9-12 Tisdag 21 november Torsdag 7 december 9-12 att fastställa mötesdatum och mötestider enligt ovan.

13 Kommunala Pensionärsrådet och KPR och KHR 057 Svar på föranmälda frågor Bruksvägen: Vid beredningsmötet väcktes fråga om det planeras om- och tillbyggnad av Bruksvägen i Örkelljunga. Kristian Swärd svarar att det inte finns några dagsaktuella planer på om- och tillbyggnad av vägen. Däremot kommer denna fråga att väckas i samband med framtida detaljplanering (preliminärt 2017) av Bruksområdet för bostadsändamål. Ambitionen är att trafiksituationen ska förbättras. Återställning av grävningar i centrala Örkelljunga: Vid beredningsmötet väcktes fråga om när vägar och trottoarer i centrala Örkelljunga kommer att återställas efter pågående fiberarbeten. Kristian Swärd svarar att fiberarbetena ska vara klara innan nyår. Återställningen är tänkt att påbörjas när marken satt sig efter arbetena. Hallandsvägen norr om rondellen i centrala Örkelljunga: Vid beredningsmötet väcktes frågor om dagvattenbrunnar, gatubelysning och parkeringsplatser på Hallandsvägen. Kristian Swärd svarar angående dagvattenbrunnar att gatukontoret försöker hålla dessa rena, men att det vid stora regnmängder ändå kan bli problem. När det gäller parkeringsplatser så är dessa helt riktigt begränsade i området. att lägga informationen till handlingarna.

14 Kommunala Pensionärsrådet och KPR och KHR 058 Information om utdelning ur social stiftelse Anders Svensson informerar om att det under perioden kommer att gå att söka medel ur den sociala stiftelsen Örkelljunga kommuns sociala stiftelse för äldre och handikappade. Information om utdelningen kommer att annonseras i Lokaltidningen och läggas ut på hemsidan. Representanterna för pensionärs- och handikapporganisationerna kommer att få informationen inklusive ansökningsblankett skickat till sig. Utdelningen kommer att ske som ett led i avvecklingen av stiftelsen, och som ett led i avvecklingen kommer kapitalet att förbrukas. Vidare informeras om att ytterligare två fonder kommer att avvecklas. Medlen i dessa fonder är avsedda för äldreboenden i Örkelljunga respektive Skånes Fagerhult. De kommunala särskilda boendena Södergården och Tallgården samt det privata Solhaga kommer att få del av fondernas kapital för julfirande/motsvarande under att lägga informationen till handlingarna.

15 Kommunala Pensionärsrådet och KPR och KHR 059 Lokalkostnadsbidrag PRO Örkelljunga har frågat om kommunens lokalkostnadsbidrag har förändrats. Frågan behandlades även Råden bestämde då att ta upp frågan på nytt vid detta sammanträde. Andreas Meimermondt, förvaltningschef på kultur- och fritidsförvaltningen, berättar att kultur- och fritidsnämnden har beslutat om förändringar av föreningsbidragen. Ett nytt regelverk trädde i kraft Det nya regelverket har emellertid inte tillämpats ännu. De beslut som nämnden hittills tagit har baserats på det gamla regelverket. Andreas Meimermondt redogör för nämndens senaste beslut om fördelning av bidragsmedel. Den skillnad som upplevs mellan 2015 och 2016 beror på två faktorer. Dels att föreningarnas samlade verksamhet ökat och att det därmed varit fler som fått dela på den fasta summa som kunnat fördelas i bidrag. Dels att det gjorts en omfördelning från lokalkostnadsbidraget till andra föreningsbidrag. Sammantaget har detta gjort att lokalkostnadsbidraget per sammankomst minskat. De nya reglerna som trädde ikraft är utformade på ett annat sätt än de hittillsvarande reglerna. De nya bidragsreglerna väger in flera parametrar än tidigare då det utgått från antal sammankomster års beslut kommer grundas på de nya reglerna. Utöver lokalkostnadsbidraget ställs också frågor om aktivitetsbidraget, förändringar på biblioteket och möjligheten till julkonsert på Forum. Beträffande biblioteket finns flera frågor, bland annat om Hembygdsföreningens monter, larmet, utgallringar av böcker, entrén och klädhyllan. Då det finns många frågor om biblioteket, ska bibliotekssamordnaren Sara Olsson bjudas in till nästa sammanträde med KPR/KHR. att lägga informationen till handlingarna.

16 Kommunala Pensionärsrådet och KPR och KHR 060 Mötets avslutande Sammanträdet avslutas.

Jane Holmström Björkman. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Jane Holmström Björkman. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Kommunala handikapprådet Plats och tid Kommunhuset, torsdagen den 8 september 2016, klockan 09.00-11.45 Beslutande Övriga deltagande Jane Holmström Björkman,

Läs mer

Christel Sundberg, socialchef Anders Svensson, nämndsekreterare : Susanne Olsson, projektledare : Marianne Taylor, larmansvarig

Christel Sundberg, socialchef Anders Svensson, nämndsekreterare : Susanne Olsson, projektledare : Marianne Taylor, larmansvarig SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Kommunala handikapprådet Plats och tid Kommunhuset, torsdagen den 4 februari 2016, klockan 09.00-11.45 Beslutande Övriga deltagande Arne Andersson, Socialnämnden

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet Kommunala handikapprådet. Plats och tid Kommunhuset, torsdagen den 8 december 2016, klockan

Kommunala pensionärsrådet Kommunala handikapprådet. Plats och tid Kommunhuset, torsdagen den 8 december 2016, klockan SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Kommunala handikapprådet Plats och tid Kommunhuset, torsdagen den 8 december 2016, klockan 09.00-11.15 Beslutande Övriga deltagande Jane Holmström Björkman,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens digitala anslagstavla

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens digitala anslagstavla SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Kommunala handikapprådet Plats och tid Kommunhuset, torsdag 2018-10-18, klockan 09.00-10.25 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Annika Jönsson

Läs mer

Jennie Andersson, socialchef Anders Svensson, nämndsekreterare

Jennie Andersson, socialchef Anders Svensson, nämndsekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Kommunala handikapprådet Plats och tid Kommunhuset, torsdag 2019-02-07, klockan 09.15-10.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Annika Jönsson

Läs mer

Sid 1. Kommunala pensionärsrådet Kommunala handikapprådet

Sid 1. Kommunala pensionärsrådet Kommunala handikapprådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 Kommunala pensionärsrådet Kommunala handikapprådet Plats och tid Kommunhuset, Skånes Fagerhultrummet, torsdagen den 4 juni 2015, klockan 09.00-12.00 Beslutande Övriga deltagande

Läs mer

045-055: Anders Svensson, sekreterare 051-052: Roland Renteria, kostchef. 2015-11-03, socialkontoret. Jane Holmström- Björkman

045-055: Anders Svensson, sekreterare 051-052: Roland Renteria, kostchef. 2015-11-03, socialkontoret. Jane Holmström- Björkman SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Kommunala handikapprådet Plats och tid Kommunhuset, torsdagen den 22 oktober 2015, klockan 09.00-12.00 Beslutande Arne Andersson, Socialnämnden fr.o.m 051

Läs mer

Christel Sundberg, socialchef Anders Svensson, nämndsekreterare Kajsa Hiller, demenssjuksköterska Christian Svärd, brandingenjör - 019

Christel Sundberg, socialchef Anders Svensson, nämndsekreterare Kajsa Hiller, demenssjuksköterska Christian Svärd, brandingenjör - 019 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Kommunala handikapprådet Plats och tid Kommunhuset, torsdagen den 7 april 2016, klockan 09.00-12.00 Beslutande Övriga deltagande Jane Holmström Björkman,

Läs mer

Anny Månsson. Mona Fransson. Anne Larsson, FUR. Mona Fransson, FUB, och Anny Månsson, PRO. Socialkontoret tisdagen den 12 mars kl. 12.10.

Anny Månsson. Mona Fransson. Anne Larsson, FUR. Mona Fransson, FUB, och Anny Månsson, PRO. Socialkontoret tisdagen den 12 mars kl. 12.10. ÖRKELLJUNGA KOMMUN Kommunala Pensionärsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses justera Justeringens Plats och tid Sekreterare Ordförande Justerande Örkelljungasalen,

Läs mer

Anders Svensson, nämndsekreterare Johan Lindberg, verksamhetschef Jane Holmström Björkman

Anders Svensson, nämndsekreterare Johan Lindberg, verksamhetschef Jane Holmström Björkman SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Kommunala handikapprådet Plats och tid Kommunhuset, torsdag 2018-12-13, sammanträde klockan 09.30-11.00 och provätning av mat 11.00-12.00 Beslutande Övriga

Läs mer

Örkelljungasalen, Kommunhuset Torsdagen den 19 februari 2015 kl. 09.00 12.00

Örkelljungasalen, Kommunhuset Torsdagen den 19 februari 2015 kl. 09.00 12.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 Kommunala pensionärsrådet Kommunala handikapprådet Plats och tid Beslutande Örkelljungasalen, Kommunhuset Torsdagen den 19 februari 2015 kl. 09.00 12.00 Jane Holmström Björkman,

Läs mer

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Kommunala Pensionärsrådet Kommunala Handikapprådet

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Kommunala Pensionärsrådet Kommunala Handikapprådet ÖRKELLJUNGA KOMMUN Kommunala Pensionärsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Skånes Fagerhult rummet, Kommunhuset Torsdagen den 11 april 2013 kl. 09.00 Jane Björkman,

Läs mer

Anders Svensson, nämndsekreterare NN, Räddningstjänsten Skåne Nordväst 014 Susanne Olsson, utvecklingsstrateg

Anders Svensson, nämndsekreterare NN, Räddningstjänsten Skåne Nordväst 014 Susanne Olsson, utvecklingsstrateg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Kommunala handikapprådet Plats och tid Kommunhuset, torsdag 2018-05-31, klockan 09.00-11.00 Beslutande Annika Jönsson (M), Socialnämnden Jane Holmström Björkman

Läs mer

Sid 1. Kommunala pensionärsrådet Kommunala handikapprådet. Plats och tid Kommunhuset, Skånes Fagerhultrummet, torsdag 2015-04-09, 09.00-12.

Sid 1. Kommunala pensionärsrådet Kommunala handikapprådet. Plats och tid Kommunhuset, Skånes Fagerhultrummet, torsdag 2015-04-09, 09.00-12. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 Kommunala pensionärsrådet Kommunala handikapprådet Plats och tid Kommunhuset, Skånes Fagerhultrummet, torsdag 2015-04-09, 09.00-12.15 Beslutande Övriga deltagande Arne Andersson,

Läs mer

Nämndsekreterare Anders Svensson IFO-chef Charlotta Magnusson Socialsekreterare Caroline Jonsson. Christer Unosson. Anders Svensson.

Nämndsekreterare Anders Svensson IFO-chef Charlotta Magnusson Socialsekreterare Caroline Jonsson. Christer Unosson. Anders Svensson. Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, måndagen den 28 september 2015, klockan 13.00 13.35 Arne Andersson (M) ordförande Christer Unosson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (15)

Sammanträdesprotokoll 1 (15) Sammanträdesprotokoll 1 (15) Plats och tid Ylöjärvi, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Rolf Nyhrén (PRO) Ulf Nilsson (SPF) Gerd-Else

Läs mer

Reglemente för kommunala handikapprådet, KHR

Reglemente för kommunala handikapprådet, KHR 1 Enligt beslut av kommunfullmäktige 2000-02-16 131 Revidering av kommunfullmäktige 2007-09-19, 132, Dnr 84/07.003 Revidering av kommunfullmäktige 2013-04-24, 34, Dnr 74/11.103 Reglemente för kommunala

Läs mer

Christer Unosson. Anders Svensson. Arne Andersson

Christer Unosson. Anders Svensson. Arne Andersson Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, fredagen den 29 januari 2016, klockan 11.00 11.30 Arne Andersson (M) ordförande Christer Unosson

Läs mer

Patric Carlsson. Anders Svensson. Arne Andersson. Patric Carlsson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Patric Carlsson. Anders Svensson. Arne Andersson. Patric Carlsson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 17 november 2015, klockan 13.30 16.40 Arne Andersson (M) ordförande Christer Unosson

Läs mer

Reglemente. Kommunala pensionärsrådet KPR

Reglemente. Kommunala pensionärsrådet KPR Reglemente Kommunala pensionärsrådet KPR Krokoms kommuns styrdokument STRATEGI avgörande vägval för att nå målen PROGRAM verksamheter och metoder i riktning mot målen PLAN aktiviteter, tidsram och ansvar

Läs mer

Sten Fransson, ordförande (S) Maria Rönnehäll (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Stig Nordling (PRO) Gerd-Else Bergdahl (RPG) Birgitta Frödin (SPF)

Sten Fransson, ordförande (S) Maria Rönnehäll (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Stig Nordling (PRO) Gerd-Else Bergdahl (RPG) Birgitta Frödin (SPF) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Sammanträdesrum, Skive, kl. 13.30 16.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, ordförande (S) Maria Rönnehäll (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Stig

Läs mer

Hans Granlund Britt Janwald Matti Nokelainen Lennart Lindeskär Jarmo Vuorinen Birgitta Sjö Nilsson

Hans Granlund Britt Janwald Matti Nokelainen Lennart Lindeskär Jarmo Vuorinen Birgitta Sjö Nilsson Sammanträdesprotokoll 2016-09-26 1 Plats och tid Rune Lindström-rummet på Malmen klockan 10.15-12.00 ande Hans Granlund Britt Janwald Matti Nokelainen Lennart Lindeskär Jarmo Vuorinen Birgitta Sjö Nilsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Representation 3 Föregående protokoll 4 Delgivningar 5 Tillgänglighetsprogram 6 Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida

Läs mer

Pehr Magnusson (M), Thomas Johansson (PF) Marianne Zackrisson (S) Thomas Johansson (PF)

Pehr Magnusson (M), Thomas Johansson (PF) Marianne Zackrisson (S) Thomas Johansson (PF) 1 (12) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl. 14.00 15.30 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Lars Svensson (S), ordförande Jenny Delén (M), 1:e vice ordförande Lars Ottosson (PF),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (11)

Sammanträdesprotokoll 1 (11) Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Skive, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll (S) Gerd-Else Bergdahl (RPG) Laila Andersson (PRO) Stig Nordling (PRO) Birgitta

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Skive, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Sten Fransson, Ordförande (S) Stig Nordling (PRO) Gerd-Else Bergdahl (RPG) Laila Andersson (PRO) Birgitta Frödin (SPF) Jan

Läs mer

Sten Fransson, Ordförande (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Rolf Nyhrén (PRO) Ulf Nilsson (SPF) Uno Martinsson (SPRF) Gerd-Else Bergdahl (RPG)

Sten Fransson, Ordförande (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Rolf Nyhrén (PRO) Ulf Nilsson (SPF) Uno Martinsson (SPRF) Gerd-Else Bergdahl (RPG) Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Skive, kl. 13.30 16.10 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Rolf Nyhrén (PRO) Ulf Nilsson (SPF) Uno Martinsson

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2013-05-21 8

Kommunala pensionärsrådet 2013-05-21 8 Kommunala pensionärsrådet 2013-05-21 8 Plats och tid Hjernet, 2013-05-21 kl. 10.00-11.25 Beslutande Övriga deltagande Tom Rymoen (M), ordförande Bertil Nilsson, PRO Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Siv

Läs mer

Socialchef Christel Sundberg Nämndsekreterare Anders Svensson. Jane Holmström Björkman. Omedelbart efter sammanträdet. Anders Svensson.

Socialchef Christel Sundberg Nämndsekreterare Anders Svensson. Jane Holmström Björkman. Omedelbart efter sammanträdet. Anders Svensson. Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Åsljungarummet, tisdagen den 5 april 2016, klockan 17.00-17.15 Arne Andersson (M), ordförande Christer Unosson (KD), 1:e

Läs mer

Kommunstyrelsens sessionssal, 15.00-16.30

Kommunstyrelsens sessionssal, 15.00-16.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1-10) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, 15.00-16.30 Beslutande Ledamöter Representanter Ersättare, ej tjänstgörande Övriga deltagande Niina Laitila, (S) ordförande, reptesentant

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2012-06-12 9

Kommunala pensionärsrådet 2012-06-12 9 Kommunala pensionärsrådet 2012-06-12 9 Plats och tid Hjernet, 2012-06-12 kl. 09.00-11.30 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Bertil Nilsson, PRO Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson,

Läs mer

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 9 november 2017, kl

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 9 november 2017, kl Plats och sammanträdestid Beslutande Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 9 november 2017, kl 13.00-15.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Ledamöter Eva Berglund (S), ordförande i socialnämnden och

Läs mer

Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida (10) Sessionssalen, kommunhuset

Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida (10) Sessionssalen, kommunhuset Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset 18.30-21.00 Beslutande Hans-Bertil Sinclair (m) Socialnämnden ordförande Ingrid Larsson (m) Kommunstyrelsen

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2012-03-27 1 Plats och tid Hjernet, 2012-03-27 kl. 10.00-12.00 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Bertil Nilsson, PRO Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson,

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2011-02-22 1 Plats och tid Hjernet, 2011-02-22 kl 9.00-10.45 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Bertil Nilsson, PRO Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson,

Läs mer

Senioren Göran Sjögren, Kultur-och fritid Marianne Carlson, sekreterare. Lennart Svensson Rönngården

Senioren Göran Sjögren, Kultur-och fritid Marianne Carlson, sekreterare. Lennart Svensson Rönngården 2010-12-15 Sida 1 av 10 Plats och tid Senioren 18.00 20.30 Beslutande Övriga deltagare Hans-Bertil Sinclair (m), ordförande, Socialnämnden Lennart Svensson, (c) Kultur- och fritidsnämnden Nore Hansson,

Läs mer

Kjell Karlsson. Madeléne Ekelund. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Kjell Karlsson. Madeléne Ekelund. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. ÖRKELLJUNGA KOMMUN Kommunala Pensionärsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 Plats och tid Örkelljungasalen, Kommunhuset Torsdagen den 26 april 2012 kl. 09.00 Beslutande Jane Björkman, ordförande Carina Zachau,

Läs mer

Pensionärs- och Handikappråd

Pensionärs- och Handikappråd Pensionärs- och Handikappråd Reglemente Antaget av kommunfullmäktige den 4 maj 2015, 35 Antaget av Socialnämnden den 22 januari 2015, 17 Postadress Besöksadress Webb Telefon Bankgiro Organisationsnummer

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet, KPR, REGLEMENTE

Kommunala pensionärsrådet, KPR, REGLEMENTE Kommunala pensionärsrådet, KPR, REGLEMENTE GULLSPÅNG KOMMUN Antagen av kommunfullmäktige 2014-08-25, 113 Dnr: KS 2013/566 Revideras vid varje mandatperiod Kommunledningskontoret Torggatan 19, Box 80 548

Läs mer

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag 2018-12-18, klockan 13.30 15.00 Annika Jönsson (M), ordförande Christer Unosson

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2011-12-15 14

Kommunala handikapprådet 2011-12-15 14 Kommunala handikapprådet 2011-12-15 14 Plats och tid Tullbackagården, 2011-12-15 kl. 17.30-19.15 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Britt Spiik, DHR Stig Broms, DHR Torbjörn Lindblom, FEB Ulla

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Kallingesalen, stadshuset, kl 08.30-11.30 Ordinarie ledamöter Ersättare Närvarande Bo Johansson Birger Svensson Malin Norfall Äldrenämnden Äldrenämnden Kommunstyrelsen Åke Nilsson PRO Ingrid

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens kultur- och fritidsutskott

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens kultur- och fritidsutskott 1(9) Tid och plats 2014-12-11 - i Kommunhuset klockan 13.00. Beslutande Övriga deltagande Björn Zorec (FP) - ordförande Kenneth Jacobsson (M) - förste vice ordförande Arne Silfvergren (S) - andre vice

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet 2013-11-20 1 (14)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet 2013-11-20 1 (14) Handikapp- och pensionärsrådet 2013-11-20 1 (14) Plats och tid Samlingssalen Vaukagården, onsdagen den 20 november 2013, Kl. 9.00 12.00 Beslutande Leif Rönnqvist, ordförande John Sundström, ledamot Mauricio

Läs mer

Ej tjänstgörande ersättare Tjänstemän Insynsrepresentant Johan Eriksmark (S) Kommunkontoret, tisdag 13 januari 2015, kl 8.00

Ej tjänstgörande ersättare Tjänstemän Insynsrepresentant Johan Eriksmark (S) Kommunkontoret, tisdag 13 januari 2015, kl 8.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, Kommunhuset Heby kl 09:00-11.00 Beslutande Per Möller (C), ordf Harald Brixeskog (MP) Per Sverkersson (S) Bodil Persson (M) Erik Backman

Läs mer

Christina Johansson (M), ordförande

Christina Johansson (M), ordförande 1(5) KHR/KPR Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, Kl. 10.30 12.00 Beslutande Ledamöter Christina Johansson (M), ordförande KHR/KPR: Sylvia Persson, reumatikerföreningen Anne-Marie Hammar, SKPF Jonny

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens kultur- och fritidsutskott

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens kultur- och fritidsutskott Sammanträdesprotokoll Tid och plats Beslutande Övriga deltagande 2013-01-17, Kommunhuset, Sk Fagerhultsrummet Kl. 15.00-16.35 Björn Zorec (FP) - ordförande Arne Silfvergren (S) - andre vice ordförande

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och Pensionärsråd (14)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och Pensionärsråd (14) Handikapp- och Pensionärsråd 2011-05-31 1 (14) Plats och tid Grupprummet, Vaukagården Tisdagen den 31 maj 2011, Kl 13:00 15:45 Beslutande Bo Åberg (S) ordförande John Sundström (S) ledamot Eva Forsmark

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet (13) Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet (13) Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan Nr Kommunala handikapprådet 2006-09-18 1(13) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan 13.00 16.00 Beslutande Kerstin Nordström (s) Robert Svensson (c) Barbro Gustafsson (HSN) Birger

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum KOMMUNALA PENS IONÄRSRÅDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 13.00 15.00 Beslutande Margaretha Gadde Jenn ische (M), ordförande Ulla Odhner (S) Karin Malmberg (SPF) Rune

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD Brukarrådet Förslag till kultur- och fritidsplan för Härjedalens kommun

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD Brukarrådet Förslag till kultur- och fritidsplan för Härjedalens kommun 2011-06-20 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 1 Presentation av brukarrådets ledamöter 2 Val av vice ordförande 3 Val av arbetsutskott 4 Genomgång av rådets reglemente 5 Rådets

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 1(6) Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2017-03-29 - Kommunhuset klockan 16.45-17.05. Beslutande Carina Zachau (M) - ordförande Gunnar Edvardsson (KD) - förste vice ordförande Bjarne Daa(S) - tjänstgörande

Läs mer

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jerker Löfgren, SPF

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jerker Löfgren, SPF Pensionärsrådet Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-12-01 Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl. 10.00-12.00 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Martina Johansson

Läs mer

Sofie Eén, sekreterare I övrigt se respektive paragraf. Anna-Carin Hammarberg. Anna-Carin Hammarberg

Sofie Eén, sekreterare I övrigt se respektive paragraf. Anna-Carin Hammarberg. Anna-Carin Hammarberg 1(9) Plats och tid Beslutande Blomstergården, Rödörummet, måndagen den, klockan 14.00-16.10 Ledamöter Andreas Karlsson, C, ordförande Karin Jonsson, barn och utbildningsnämnden Peter Grundström, Krokomsbostäder

Läs mer

Sessionssalen, kommunhuset 5 oktober 2016 kl. 08:30 11:50. Lars Rundgren, PRO Elsy Larsson, SPF

Sessionssalen, kommunhuset 5 oktober 2016 kl. 08:30 11:50. Lars Rundgren, PRO Elsy Larsson, SPF Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset 5 oktober 2016 kl. 08:30 11:50 Närvarande Lars Rundgren, PRO Elsy Larsson, SPF Lena Hasting, PRO Sivert Bergström, SPF Lennart Juthe, PRO C-G Odengrund, SPF Claes-Evert

Läs mer

PROTOKOLL Pensionärsrådet Paragrafer (12) Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset kl. 09:00-10:15

PROTOKOLL Pensionärsrådet Paragrafer (12) Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset kl. 09:00-10:15 1 (12) Paragrafer 25-31 Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset kl. 09:00-10:15 Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Gunilla Svensson (S) (ordförande) Mats Waldemarsson (S) Ingegerd

Läs mer

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-09-17 Sid 1 Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 17 september 2013, klockan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (10)

Sammanträdesprotokoll 1 (10) Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Skive, kl. 13.30 15.45 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson (S), ordförande Gerd-Else Bergdahl (RPG) Birgitta Frödin (SPF) Maj-Britt Eriksson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (16)

Sammanträdesprotokoll 1 (16) Sammanträdesprotokoll 1 (16) Plats och tid Kongsvinger, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Hans Forssell (S) Kjell Nilsson (HSO) Bertil Nilsson (HSO) Agneta

Läs mer

Bergsjögården i Bergsjö Torsdag 11 maj 2017 kl. 13:00-14:20. Forts. deltagarförteckning. Kommunkontoret i Bergsjö

Bergsjögården i Bergsjö Torsdag 11 maj 2017 kl. 13:00-14:20. Forts. deltagarförteckning. Kommunkontoret i Bergsjö NORDANSTIGS KOMMUN Gemensamt sammanträde med kommunala pensionärsrådet och handikapprådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (9) Plats och tid Bergsjögården i Bergsjö Torsdag 11 maj 2017 kl.

Läs mer

Margareta Westerberg

Margareta Westerberg Sammanträdesprotokoll 2016-12-13 1 Kommunala handikapprådet Plats och tid Tårtbiten på Malmen klockan 13.15-16.00 Beslutande Gunilla Sundberg, Ordförande Bo Berg, Hörselskadades Riksförbund Päivi Sulin,

Läs mer

LSS-enheten ANSLAG / BEVIS 2014-11-27. LSS-enheten

LSS-enheten ANSLAG / BEVIS 2014-11-27. LSS-enheten 1(10) Plats och tid Beslutande LSS-enheten. Torsdagen den 27 november 2014. 14.30-16.00 Kommunens representanter Anncatrin Ek Ingvar Jarfjord Handikapporganisationernas representanter Kerstin Hvirf Bengt

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2010-05-06 6 Plats och tid Hjernet, 2010-05-06 kl 9.30 11.00 Beslutande Monica Andersson (S), ordförande Bertil Nilsson, PRO Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson, PRO Jan William-Olsson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Pensionärsrådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Pensionärsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Sammanträdesdatum 2007-01-29 Pensionärsrådet Plats och tid Rådhuset 2007-01-29 kl 08.30 10.45 Beslutande Ersättare Utses att justera Stefan Möller, m ordförande Björn Stigborg,

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet 2013-05-06 1 (14)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet 2013-05-06 1 (14) Handikapp- och pensionärsrådet 2013-05-06 1 (14) Plats och tid Grupprummet Vaukagården, måndagen den 6 maj 2013, Kl. 9.00 11.30 Ajournering fika 10.00 10.25. Beslutande Leif Rönnqvist, ordförande John

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshindrade

Kommunala rådet för funktionshindrade 2018-11-20 1 (8) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, kl 10.00-11.10 Beslutande Från handikapporganisationerna Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Agneta Lindberg (S),

Läs mer

Monica Forsgren (S), Ordförande Mats Jakobsson (S), 1:e vice ordförande Kristina Karlsson (M)

Monica Forsgren (S), Ordförande Mats Jakobsson (S), 1:e vice ordförande Kristina Karlsson (M) 1(18) Plats och tid Sammanträdesrummet, Johan Ahlbäcks plats 7, onsdagen den 24 januari 2018 kl 08:00-09:40 Beslutande Ledamöter Monica Forsgren (S), Ordförande Mats Jakobsson (S), 1:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kl. 09:00 måndagen den 15 maj 2017, Kalmarrummet, Kommunhuset, Bålsta

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kl. 09:00 måndagen den 15 maj 2017, Kalmarrummet, Kommunhuset, Bålsta SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Tjänstemän Kl. 09:00 måndagen den 15 maj 2017, Kalmarrummet, Kommunhuset, Bålsta Carina Lund (M), Ordförande Agneta Hägglund (S)

Läs mer

Rosie Persson, sekreterare. LSS-enheten ANSLAG / BEVIS LSS-enheten

Rosie Persson, sekreterare. LSS-enheten ANSLAG / BEVIS LSS-enheten 1(10) Plats och tid Beslutande LSS-enheten. Tisdagen den 12 maj 2015. 14.00-15.30 Kommunens representanter Ingrid Ivarsson, (ordf), kommunstyrelsen Kerstin Hvirf, socialnämnden Bo Nilvall, myndighetsnämnden

Läs mer

Beslutande Laila Furskog, ordförande AnnaMaja Larsson

Beslutande Laila Furskog, ordförande AnnaMaja Larsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (10) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 1 Tisdagen den 23 september, kl. 13:00-16:30 Beslutande Laila Furskog, ordförande AnnaMaja Larsson Margareta Pohjanen

Läs mer

Socialnämnden. (C), Sergio Estrada, Olof Lindberg (FP), Margareta Karlsson (M) och Maivor Norgren (M)

Socialnämnden. (C), Sergio Estrada, Olof Lindberg (FP), Margareta Karlsson (M) och Maivor Norgren (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 1 (5) Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, fredagen den 4 november 2011, klockan 09.00 10.00 Beslutande Görel Nilsson (S) ordförande, Kristin Fernerud

Läs mer

Torbjörn Ivarsson (LP), ordförande Pär Jansson (C) Carola Eriksson (S) Joel Lindh (MP) Salima Fahad (V) Kommunkontoret, tisdag 13 januari, kl 11.

Torbjörn Ivarsson (LP), ordförande Pär Jansson (C) Carola Eriksson (S) Joel Lindh (MP) Salima Fahad (V) Kommunkontoret, tisdag 13 januari, kl 11. - KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN - SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 09.00 11.00 Beslutande Torbjörn Ivarsson (LP), ordförande Pär Jansson (C) Carola Eriksson (S) Joel Lindh

Läs mer

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammaträdesrum 1 Tisdagen den 10 december, kl. 13:00-16:00

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammaträdesrum 1 Tisdagen den 10 december, kl. 13:00-16:00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (10) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammaträdesrum 1 Tisdagen den 10 december, kl. 13:00-16:00 Beslutande Laila Furskog, ordförande Ulla-Britt Jonsson, HRF Mayvor Larsson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) 2015-12-15. Rådet för funktionshinderfrågo. Plats och tid 2015-12-15 kl. 13:00-16:00. Ordförande

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) 2015-12-15. Rådet för funktionshinderfrågo. Plats och tid 2015-12-15 kl. 13:00-16:00. Ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid kl. 13:00-16:00 Beslutande Bernt Nordgren Anneli Isaksson Britt-Marie Wiklund Michael Martinsson AnnaMaja Larsson Laila Furskog Rigmor Matti Mayvor Larsson Bo

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2013-12-10 45 Plats och tid Rackstadmuseet kl 13.30-15.30 Beslutande Ledamöter Sten Fransson, ordförande Kommunledningsutskottet Maj-Britt Ericson SKPF Rolf Nyhrén PRO Ulf Nilsson

Läs mer

Kommunhuset i Bergsjö Torsdag 28 september 2017 kl. 13:00-14:30

Kommunhuset i Bergsjö Torsdag 28 september 2017 kl. 13:00-14:30 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (11) Sida Plats och tid Kommunhuset i Bergsjö Torsdag 28 september 2017 kl. 13:00-14:30 Beslutande Karl-Gustaf Kjellin (M) Siv Strandberg Ann

Läs mer

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Christer Unosson. Anders Svensson. Annika Jönsson

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Christer Unosson. Anders Svensson. Annika Jönsson Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag 2018-11-20, klockan 13.30 15.05 Annika Jönsson (M), ordförande Christer Unosson

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2009-11-12 18

Kommunala pensionärsrådet 2009-11-12 18 Kommunala pensionärsrådet 2009-11-12 18 Plats och tid Hjernet, 2009-11-12 kl: 09.00-10.50 Beslutande Monica Andersson (S), ordförande Bertil Nilsson, PRO Siv Eriksson, PRO Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson,

Läs mer

Plats och tid: Trosa kommunhus kl

Plats och tid: Trosa kommunhus kl Pensionärsrådet och Rådet för personer med Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Plats och tid: Trosa kommunhus kl. 18.00 19.30 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande:

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet 1(8) Plats och tid Kommunhuset, Viljan, måndagen den 9 september 2019 kl 09:00-12:00 Beslutande Ledamöter Andreas Karlsson, C, ordförande Tage Jonsson, PRO Örjan Persson, PRO Nils-Erik Eriksson, PRO Viola

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet (15)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet (15) Handikapp- och pensionärsrådet 2016-02-23 1 (15) Plats och tid Vaukagårdens samlingssal, tisdag den 23 februari 2016, klockan 9.00 Beslutande Mats Abrahamsson (S), ordförande John Sundström, MBR, ledamot

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2013-10-02 38 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Skive kl 13.30-16.00 Beslutande Ledamöter Sten Fransson, ordförande Kommunledningsutskottet Maj-Britt Ericson SKPF Rolf

Läs mer

Reglemente för kommunala rådet för funktionshinderfrågor

Reglemente för kommunala rådet för funktionshinderfrågor Reglemente för kommunala rådet för funktionshinderfrågor Dokumenttyp Reglemente Fastställd/upprättad 2010-11-29 av Kommunfullmäktige 20 Senast reviderad - Detta dokument gäller för Rådet för funktionshinderfrågor

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida 1-8

Sammanträdesdatum Sida 1-8 Pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1-8 Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Plenisalen gamla Kommunhuset, Mora, Peter Helander, ordförande Inger Lindkvist, SPF, Mora Olle Johnsson, PRO, Venjan

Läs mer

Mona Holmström Rita Poromaa, nämndsekreterare. Justeringens plats och tid Förvaltningsbyggnaden, onsdagen den 6 maj 2015, kl.

Mona Holmström Rita Poromaa, nämndsekreterare. Justeringens plats och tid Förvaltningsbyggnaden, onsdagen den 6 maj 2015, kl. orsammanträdesprotokoll1 Sid 1 (9) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 1 Tisdagen den 28 april 2015, KL 13:00 16:00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Bernt Nordgren, ordförande

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 15 Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet (KPR) Rådet för FunktionsHinderfrågor (RFH) 2011-02-22

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 15 Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet (KPR) Rådet för FunktionsHinderfrågor (RFH) 2011-02-22 TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 15 Plats och tid Sophiagården, Söderåkra, kl 15.00-16.30 Beslutande Övriga deltagande Ewy Svensson, SN, ordförande Henrik Nilsson Bokor, SN Linda Eriksson,

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet (11) Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet (11) Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan Nr Kommunala handikapprådet 2008-05-21 1(11) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan 13.00 16.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Robert Svensson (c) Birger Karlsson Gun-Lis Wärngren

Läs mer

Reglemente för kommunala pensionärsrådet

Reglemente för kommunala pensionärsrådet Reglemente för kommunala pensionärsrådet Dokumenttyp Reglemente Fastställd/upprättad 2010-11-29 av Kommunfullmäktige 19 Senast reviderad - Detta dokument gäller för Pensionärsrådet Giltighetstid Tills

Läs mer

... Gunilla Sundberg

... Gunilla Sundberg Sammanträdesprotokoll 2017-12-12 1 Kommunala handikapprådet Plats och tid Tårtbiten på Malmen klockan 13.15-16.00 Beslutande Gunilla Sundberg Ordförande Bo Berg Hörselskadades Riksförbund Margareta Westerberg

Läs mer

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-02-14 Sid 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 10 januari 2012, klockan

Läs mer

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 7 juni 2018, kl

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 7 juni 2018, kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Plats och sammanträdestid Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 7 juni 2018, kl. 10.00-12.10 Beslutande Ledamöter Eva Berglund (S), ordförande i socialnämnden och KPR

Läs mer

C-salen, Medborgarhuset, Alafors Kl. 12:30 15:00. Beslutande: Rolf Gustavsson Kommunstyrelsen Omsorg- och arbetsmarknadsnämnden.

C-salen, Medborgarhuset, Alafors Kl. 12:30 15:00. Beslutande: Rolf Gustavsson Kommunstyrelsen Omsorg- och arbetsmarknadsnämnden. 1(7) Plats och tid: C-salen, Medborgarhuset, Alafors Kl. 12:30 15:00 Beslutande: Rolf Gustavsson Kommunstyrelsen Boel Holgersson Omsorg- och arbetsmarknadsnämnden Laila Johansson SPF Skepplanda Ritva Jansson

Läs mer

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag 2019-08-20, klockan 13.30 17.00 Annika Jönsson (M), ordförande Christer Unosson

Läs mer

Michael Löfstaf, VL Gunilla Sundberg. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Socialförvaltningen

Michael Löfstaf, VL Gunilla Sundberg. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Socialförvaltningen Sammanträdesprotokoll 2016-05-10 1 Kommunala handikapprådet Plats och tid Malmen klockan 10.15-12.00, 13.00-15.00 Beslutande Gunilla Sundberg ordförande Björn Åkesson utbildnings- och fritidsnämnden kl

Läs mer

Förvaltningskontoret ,lc;-n I _. Paragrafer Sekreterare \.l'\~~'-a..l""""''''-'~ illa Wall ANSLAG/BEVIS

Förvaltningskontoret ,lc;-n I _. Paragrafer Sekreterare \.l'\~~'-a..l''''-'~ illa Wall ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 1 (11) Plats och tid: Kommunkontoret 16.00-18.20 Beslutande Anette Lantz (M) ordförande Thomas Lindqvist (PF), vice ordförande Anders Westeriund (S), ledamot Rose-Marie Jönsson (C),

Läs mer

Kommunkontoret, fredag 6 september 2013, kl 13.00. Sekreterare Paragrafer 12-16 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, fredag 6 september 2013, kl 13.00. Sekreterare Paragrafer 12-16 ANSLAG/BEVIS - KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET- SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Vård- och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 09.00 11.30 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M) Anne-Charlotte Mattsson (FP) Larry

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet

Kommunala Pensionärsrådet 1(10) Plats och tid Studierummet, Lagunen, kl. 14.00 16.00 Beslutande Ledamöter Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Gudrun Bengtsson (SD) Bengt Nilsson (PRO Bromölla) Maj-Britt Haker (SPF) Solveig

Läs mer

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunrevisionen. 2010-10-21, kl. 09.00 17.00, Kommunhuset i Simrishamn

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunrevisionen. 2010-10-21, kl. 09.00 17.00, Kommunhuset i Simrishamn 2010-11-11 1 (1) Plats och tid 2010-10-21, kl. 09.00 17.00, Kommunhuset i Simrishamn Birgitta Larsson, ordförande Froste Persson, vice ordförande Ulf Bengtsson Alf-Göran Andersson Bengt Wieslander Ann-Mari

Läs mer

Sessionssalen

Sessionssalen 2010-06-02 Sida 1 av 10 Plats och tid Sessionssalen 18.30 21.00 Beslutande Övriga deltagare Hans-Bertil Sinclair (m), ordförande, Socialnämnden Kurt Johansson, vice ordförande, NHR Åsbobygden Boris Svensson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 av 17 Plats och tid Skurup, kl. 17.30 20.05 Beslutande Ordförande Kristina Andersson (M) Stefan Taiban Marie Werner Eva Hallmer Lindahl Ann-Charlott Madsen Söderberg Ingvar Wennersten Ersättare Lis-Lott

Läs mer