Niclas Bengtsson. Anders Svensson. Christer Unosson

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Niclas Bengtsson. Anders Svensson. Christer Unosson"

Transkript

1 Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 23 juni 2015, klockan Britt-Marie Renström (M) tjänstgörande ersättare Christer Unosson (KD) 1:e vice ordförande Heidie Bäck Johansson (S) tjänstgörande ersättare Jane Holmström Björkman (S) ledamot Niclas Bengtsson (SD) ledamot Övriga deltagande Utses att justera Socialchef Christel Sundberg, Sekreterare Anders Svensson, Tanja Vebster , Klara Hansson , Åsa Jidebom 152, Jenny Lindström , Jannicka Aneslätt 153 och , Malin Åström Niclas Bengtsson Justeringens Socialkontoret, Örkelljunga 26 juni 2015 klockan plats och tid Sekreterare Paragrafer Ordförande Justerande Anders Svensson Christer Unosson Niclas Bengtsson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum Datum för Datum för anslags uppsättande anslags nedtagande Förvaringsplats för protokoll Socialkontoret, Örkelljunga Underskrift Anders Svensson

2 Socialnämndens arbetsutskott Sidan 2 SnAu 142 Mötets öppnande Christer Unosson, 1:e vice ordförande, öppnar sammanträdet.

3 Socialnämndens arbetsutskott Sidan 3 SnAu 143 Upprop Upprop förrättas.

4 Socialnämndens arbetsutskott Sidan 4 SnAu 144 Val av justeringsperson, tid och plats för justering Socialnämndens arbetutskott beslutar att välja Niclas Bengtsson till att justera protokollet fredagen den 26 juni 2015 klockan på socialkontoret.

5 Socialnämndens arbetsutskott Sidan 5 SnAu 145 Godkännande av dagordningen Förvaltningsrätten i Karlstad har gett Örkelljunga kommun möjlighet att lämna nytt yttrande beträffande överflyttningsärende. Extra ärende tillförs dagordningen som 166. Två barnavårdsutredningar/familjehemsplaceringar, som funnits med på den utsända dagordningen, utgår på grund av nya omständigheter. Jane Holmström Björkman (S) anmäler två frågor till punkten för övriga frågor. Socialnämndens arbetutskott beslutar att fastställa dagordningen med ovan redovisade ändringar.

6 Socialnämndens arbetsutskott Sidan 6 SnAu 146 Barnavårdsutredning och familjehemsplacering enligt SoL

7 Socialnämndens arbetsutskott Sidan 7 SnAu 147 Barnavårdsutredning och familjehemsplacering enligt SoL

8 Socialnämndens arbetsutskott Sidan 8 SnAu 148 Barnavårdsutredning och familjehemsplacering enligt SoL

9 Socialnämndens arbetsutskott Sidan 9 SnAu 149 Övervägande SoL

10 Socialnämndens arbetsutskott Sidan 10 SnAu 150 Övervägande SoL

11 Socialnämndens arbetsutskott Sidan 11 SnAu 151 Övervägande SoL

12 Socialnämndens arbetsutskott Sidan 12 SnAu 152 Ansökan om placering på behandlingshem

13 Socialnämndens arbetsutskott Sidan 13 SnAu 153 Omprövning LVU

14 Socialnämndens arbetsutskott Sidan 14 SnAu 154 Övervägande LVU

15 Socialnämndens arbetsutskott Sidan 15 SnAu 155 Övervägande SoL

16 Socialnämndens arbetsutskott Sidan 16 SnAu 156 Övervägande SoL

17 Socialnämndens arbetsutskott Sidan 17 SnAu 157 Ansökan om ersättning för skolpedagog avseende familjehemsplacerat barn med särskilda behov

18 Socialnämndens arbetsutskott Sidan 18 SnAu 158 Familjehemsplacering enligt SoL

19 Socialnämndens arbetsutskott Sidan 19 SnAu 159 Familjehemsplacering enligt SoL

20 Socialnämndens arbetsutskott Sidan 20 SnAu 160 Ansökan från Brottsofferjouren om bidrag 2016 Brottsofferjouren för Båstad, Klippan, Åstorp, Ängelholm och Örkelljunga har lämnat in ansökan om bidrag för år De ansöker om sammanlagt kronor från Örkelljunga kommun. Beloppet är baserat på invånarantalet per Socialnämnden beslutade att bevilja verksamhetsbidrag för 2015 med kronor. Från förvaltningen föreligger förslag om att besluta om motsvarande stöd år 2016 som för år Ansökan med tillhörande verksamhetsberättelse från 2014 bifogas. Socialnämndens arbetsutskott föreslår socialnämnden att bevilja Brottsofferjouren verksamhetsbidrag för 2016 med kronor, samt att bidraget ska betalas ut i januari månad 2016.

21 Socialnämndens arbetsutskott Sidan 21 SnAu 161 Krav- och kvalitetsuppföljning av Temabo Krav- och kvalitetsuppföljning av Temabo (Solberga och Solhaga) genomfördes i december Ärendet behandlades av socialnämnden Nämnden godkände kvalitetsuppföljningen. Krav- och kvalitetsuppföljningen identifierade följande sju förbättringsområden. 1. ID-handling ska användas och vara synlig. 2. Samtliga kunder och/eller företrädare ska veta vem som är deras kontaktman. 3. Innehållsförteckningen ska vara densamma i alla kontaktpärmar. 4. Samtliga kunder/företrädare ska underteckna en samtyckesblankett. 5. Genomförandeplanen ska upprättas i samverkan med kund/företrädare. 6. Tillskott av arbetsterapeut och fysioterapeut. 7. Behörighet att utfärda tandvårdskort. Vid uppföljning i maj 2015 granskades sju av åtta kontaktpärmar och de flesta förbättringsområden är åtgärdade. 1. Temabos namnbrickor är väl synliga. 2. Det framgår tydligt vem som är kundens kontaktman. 3. Innehållsförteckningen varierar fortfarande i kontaktpärmarna och anses inte vara godkänd. (Ingegerd ska leverera nya pärmar) 4. Samtliga kunder/företrädare har undertecknat samtyckesblankett. 5. Genomförandeplaner finns för samtliga kunder men endast en är undertecknad - ej godkänt (biståndshandläggare gör en uppföljning). 6. Temabo har nu tillgång till fysioterapeut som timanställd. 7. Ingegerd Asplund Olgård har skickat information om tandvårdskort som de ska titta närmare på. Socialnämndens arbetsutskott föreslår socialnämnden att godkänna uppföljningen.

22 Socialnämndens arbetsutskott Sidan 22 SnAu 162 Motion om försörjningsstöd, Olofströmsmodellen Björn Zorec (FP) och Kristina Söderlund (SPI) har lämnat motion till kommunfullmäktige. Motionen har remitterats till socialnämnden för yttrande. I motionen yrkas bland annat att Örkelljunga kommun ska ta kontakt med Olofströms kommun för att minska kostnaderna för försörjningsstöd. Representanter från socialförvaltningen i Örkelljunga kommun har varit på studiebesök i Olofström för att få kunskap och insikt i deras arbetsmodell. Tjänsteskrivelse föreligger från socialchef Christel Sundberg. I tjänsteskrivelsen beskrivs och analyseras Olofströmsmodellen. Förslag till yttrande Olofströmsmodellen bygger på ett stort antal handläggare med få ärenden och kommunal praktikplatser som övergår i anställning. Kommunen visar på att de under en 14-årsperiod minskat sina kostnader för försörjningsstöd med drygt tio miljoner kronor. Genom att erbjuda kommunala arbeten efter genomförd praktik får kommunen en kostnad/anställd som inte framgår av redovisningen. Olofström har heller inte svarat på frågan om hur mycket arbetsmarknadsenhetens och kommunens kostnad för anställningar ökat under samma period. Det går således inte att fastslå kommunens nettokostnad/vinst genom att arbeta med den så kallade Olofströmsmodellen. Det finns flera exempel på att färre ärenden per handläggare ger resultat på försörjningsstödet. Handläggarna får mer tid att arbeta med klienterna och att utöva kontroll genom till exempel hembesök. Örkelljunga håller på att rekrytera ytterligare en handläggare som, under i första hand en tidsbegränsad period, ska ingå i försörjningsstödsgruppen. Projektet bygger på att handläggarna ska få mer tid i varje ärende och tillsammans med Arbetsförmedling, utbildningscenter, arbetsmarknadsenheten och andra aktörer få fler i arbete och studier. Syftet är också att få mer tid att kontrollera att de som erhåller ekonomiskt bistånd uppfyller kraven. Projektet kommer att utvärderas fortlöpande.

23 Socialnämndens arbetsutskott Sidan 23 Yrkande Christer Unosson (KD) yrkar att det läggs till en andra att-sats om att motionen är bifallen. Beslutsordning Arbetsutskottet ställer sig bakom tilläggsyrkandet. Socialnämndens arbetsutskott föreslår socialnämnden att översända socialchefens tjänsteskrivelse som socialnämndens yttrande i ärendet, samt att motionen därmed är bifallen.

24 Socialnämndens arbetsutskott Sidan 24 SnAu 163 Försäljning av lägenheter på Ekholmsvägen Örkelljunga kommun äger fem bostadsrättslägenheter som övertogs 1995 i samband med regleringen av LSS-verksamheten mellan kommun och dåvarande landsting. De boende i lägenheterna har LSS-insatser, men inget beslut om boende enligt gällande lagstiftning. Socialnämnden har aktualiserat försäljning av lägenheterna i anslutning till budgetprocessen Nämnden gavs då i uppdrag att återkomma med mer information till kommunstyrelsen. Socialförvaltningen har låtit Fastighetsbyrån värdera lägenheterna samt fått en uppskattning av renoveringskostnaderna från kommunens fastighetschef. Det samlade renoveringsbehovet överstiger det samlade värdet. Socialchefens bedömning är att det inte kan anses vara förenligt med kommunallagens likabehandlingsprincip att Örkelljunga kommun äger och renoverar lägenheter, som andra kommunmedborgare får bekosta själva, då sakliga skäl inte kan anses föreligga. Till ärendet finns tjänsteskrivelse, värdering från Fastighetsbyrån och beräkning av renoveringsbehov från fastighetschefen. Socialnämndens arbetsutskott föreslår socialnämnden att lämna informationen i ärendet till kommunstyrelsen, samt att förorda en försäljning till ett symboliskt värde av kronor per lägenhet.

25 Socialnämndens arbetsutskott Sidan 25 SnAu 164 Revisionsrapport om intern kontroll PwC har genomfört granskning av Örkelljunga kommuns arbete med intern kontroll. Granskningen avser både kommunstyrelsen och nämnderna. För nämnderna finns följande tre gemensamma synpunkter. Enligt kommunens reglemente för intern kontroll ska nämnderna anta regler och anvisningar för den interna kontrollen. Ingen av de nämnder som ingår i granskningen har antagit några regler eller anvisningar. Nämnderna bör ha regler och anvisningar för sitt arbete med den interna kontrollen. Lämpligen bör dessa vara gemensamma för samtliga nämnder och ingå i de tillämpningsanvisningar som vi föreslår att kommunstyrelsen utarbetar. Enligt granskningen kommer det troligen att finnas en organisation för intern kontroll i förvaltningarna under Vi föreslår att nämnder tar initiativ till uppföljningar efter att 2015 års kontrollarbete har slutförts. I nämndernas planer för intern kontroll anges hur granskningen inom ett visst kontrollområde ska genomföras men inte omfattningen eller mer precist vad som ska kontrolleras. Vi föreslår att nämnderna utvecklar innehållet i planerna genom att konkretiseras metod för och omfattning av kontrollerna. Detta bör ingå i tillämpningsanvisningarna. Från förvaltningen föreslås följande svar: 1. Socialnämnden antog internkontrollplan för 2015 vid nämndens sammanträde För de två föregående åren har internkontrollplan saknats. 2. Enligt socialnämndens beslut ska rapporteringen av 2015 års granskningsområden lämnas senast Nämnden tar till sig synpunkten om att uppföljning bör göras efter återrapporteringen. 3. I socialnämndens internkontrollplan för 2015 medföljer ett aktivitetsschema. Under rubriken Vad ska granskas och hur anges mer preciserat vad som ska kontrolleras. Under rubriken Frekvens anges omfattningen inom respektive granskningsområde. Socialnämndens arbetsutskott föreslår socialnämnden att lämna ovanstående svar till kommunrevisionen.

26 Socialnämndens arbetsutskott Sidan 26 SnAu 165 Socialchefen informerar Christel Sundberg lämnar aktuell information. Uppföljning av försörjningsstöd till och med maj 2015 delas ut. Ekonomisk rapport till och med maj 2015 inklusive årsprognos delas ut och föredras. Vidare informeras om att delårsbokslutet kommer redovisas till nämndssammanträdet 11 augusti. Remisskonferens hölls den 15 juni om nytt hälso- och sjukvårdsavtal mellan Region Skåne och kommunerna. Avtalet som finns på förslag omfattar tre år och är ett utvecklingsavtal. Vid remisskonferensen framfördes tveksamheter kring avtalets konstruktion. Örkelljunga kommun samarbetar med kommunerna i Skåne Nordväst om ett gemensamt remissyttrande. Vid socialnämndens sammanträde 2 juni skickades begäran till kommunstyrelsen om att rikta protest till regeringen och Migrationsverket om situationen på asylboenden. Kommunstyrelsens arbetsutskott har beslutat skicka tillbaka ärendet till socialnämnden med uppmaning att nämnden tillskriver regering och Migrationsverk, eftersom nämnden har detaljkunskaperna. Arbetsutskottet diskuterar kring innehåll och mottagare. Ambitionen är att ha ett förslag klart till nämndens sammanträde 11 augusti. Socialnämndens arbetsutskott beslutar att lägga informationen till handlingarna.

27 Socialnämndens arbetsutskott Sidan 27 SnAu 166 Yttrande till Förvaltningsrätten i Karlstad angående överflyttning av ärende enligt SoL

28 Socialnämndens arbetsutskott Sidan 28 SnAu 167 Övriga frågor Jane Holmström Björkman (S) frågar om personligt ombud är infört. Christel Sundberg svarar att det finns från och med maj Jane Holmström Björkman (S) efterfrågar uppföljningar för de placeringar som gjorts på behandlingshem. Christel Sundberg svarar att det hittills inte gått att genomföra men att ambitionen är att lämna uppföljningar.

29 Socialnämndens arbetsutskott Sidan 29 SnAu 168 Mötets avslutande Sammanträdet avslutas.

Patric Carlsson. Anders Svensson. Arne Andersson. Patric Carlsson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Patric Carlsson. Anders Svensson. Arne Andersson. Patric Carlsson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 17 november 2015, klockan 13.30 16.40 Arne Andersson (M) ordförande Christer Unosson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2015-08-11 Socialnämnden

Sammanträdesprotokoll 2015-08-11 Socialnämnden 1(29) Tid och plats 2015-08-11 - Kommunhuset klockan 13.30-17.00 Beslutande Övriga deltagande Justering Justerare Arne Andersson (M) - ordförande Christer Unosson (KD) - förste vice ordförande Patric Carlsson

Läs mer

Christer Unosson. Anders Svensson. Arne Andersson

Christer Unosson. Anders Svensson. Arne Andersson Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, fredagen den 29 januari 2016, klockan 11.00 11.30 Arne Andersson (M) ordförande Christer Unosson

Läs mer

Nämndsekreterare Anders Svensson IFO-chef Charlotta Magnusson Socialsekreterare Caroline Jonsson. Christer Unosson. Anders Svensson.

Nämndsekreterare Anders Svensson IFO-chef Charlotta Magnusson Socialsekreterare Caroline Jonsson. Christer Unosson. Anders Svensson. Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, måndagen den 28 september 2015, klockan 13.00 13.35 Arne Andersson (M) ordförande Christer Unosson

Läs mer

Socialchef Christel Sundberg Nämndsekreterare Anders Svensson. Jane Holmström Björkman. Omedelbart efter sammanträdet. Anders Svensson.

Socialchef Christel Sundberg Nämndsekreterare Anders Svensson. Jane Holmström Björkman. Omedelbart efter sammanträdet. Anders Svensson. Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Åsljungarummet, tisdagen den 5 april 2016, klockan 17.00-17.15 Arne Andersson (M), ordförande Christer Unosson (KD), 1:e

Läs mer

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-02-14 Sid 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 10 januari 2012, klockan

Läs mer

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag 2018-12-18, klockan 13.30 15.00 Annika Jönsson (M), ordförande Christer Unosson

Läs mer

Patric Carlsson. Anders Svensson. Arne Andersson. Patric Carlsson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Patric Carlsson. Anders Svensson. Arne Andersson. Patric Carlsson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 17 mars 2015, kl. 13.30-16.00. Arne Andersson, ordförande (M) Helena Lordhem (KD)

Läs mer

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringen sker Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag 2018-04-17, klockan 13.30 16.05 Annika Jönsson (M), ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2015-03-03 Socialnämnden

Sammanträdesprotokoll 2015-03-03 Socialnämnden 1(21) Tid och plats 2015-03-03 - Kommunhuset klockan 13.30-15.50 Beslutande Övriga deltagande Arne Andersson, (M) - ordförande Christer Unosson, (KD) - förste vice ordförande Patric Carlsson, (S) - andre

Läs mer

Christer Unosson. Anders Svensson. Arne Andersson

Christer Unosson. Anders Svensson. Arne Andersson Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 22 september 2015, klockan 13.30 17.00 Arne Andersson (M) ordförande Christer Unosson

Läs mer

Sid 1 Socialnämndens arbetsutskott

Sid 1 Socialnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 2 Sid 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 19 augusti 2014. Madeleine Roos, ordförande Björn Zorec, 1:e vice ordförande

Läs mer

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Christer Unosson. Anders Svensson. Annika Jönsson

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Christer Unosson. Anders Svensson. Annika Jönsson Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag 2018-06-19, klockan 13.30 15.45 Annika Jönsson (M), ordförande Christer Unosson

Läs mer

Madeleine Roos, ordförande Björn Zorec, 1:e vice ordförande Patric Carlsson, 2:e vice ordförande Lena Moreno Helena Lordhem.

Madeleine Roos, ordförande Björn Zorec, 1:e vice ordförande Patric Carlsson, 2:e vice ordförande Lena Moreno Helena Lordhem. ÖRKELLÖRKELLJUNGA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 2 Plats och tid Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 18 mars 2014. Sid 1 Beslutande Madeleine Roos, ordförande Björn Zorec,

Läs mer

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Christer Unosson. Anders Svensson. Annika Jönsson

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Christer Unosson. Anders Svensson. Annika Jönsson Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag 2018-11-20, klockan 13.30 15.05 Annika Jönsson (M), ordförande Christer Unosson

Läs mer

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-09-17 Sid 1 Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 17 september 2013, klockan

Läs mer

Niclas Bengtsson. Anders Svensson. Arne Andersson

Niclas Bengtsson. Anders Svensson. Arne Andersson Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 19 januari 2016, klockan 13.30 16.30 Arne Andersson (M) ordförande Christer Unosson

Läs mer

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-08-29 Sid 1 Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 29 augusti 2013, klockan

Läs mer

Jane Holmström Björkman. Anders Svensson. Arne Andersson

Jane Holmström Björkman. Anders Svensson. Arne Andersson Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 15 december 2015, klockan 13.30 17.45 Arne Andersson (M) ordförande Christer Unosson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 1(24) Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2015-06-02 - Kommunhuset klockan 14.15-16.00 Beslutande Övriga deltagande Arne Andersson (M) - ordförande Helena Lordhem (KD) - tjänstgörande ersättare Patric

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 1(20) Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2016-02-02 - Kommunhuset klockan 13.30-14.50 Beslutande Övriga deltagande Justering Justerare Britt-Marie Renström (M) - tjänstgörande ersättare för Arne Andersson

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2015-01-20 Sid 1

Socialnämndens arbetsutskott 2015-01-20 Sid 1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 2 Sid 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 20 januari 2015. Arne Andersson, ordförande (M) Patric Carlsson, 2:e vice

Läs mer

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag 2019-08-20, klockan 13.30 17.00 Annika Jönsson (M), ordförande Christer Unosson

Läs mer

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-05-21 Sid 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 21 maj 2013, klockan 13.30

Läs mer

Patric Carlsson. Anders Svensson. Annika Jönsson. Patric Carlsson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Patric Carlsson. Anders Svensson. Annika Jönsson. Patric Carlsson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Örkelljunga Tisdagen den 18 april 2017, klockan 13.30 16.30 Annika Jönsson (M), ordförande Christer

Läs mer

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-07-02 Sid 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 2 juli 2013. Madeleine

Läs mer

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Patric Carlsson. Anders Svensson. Annika Jönsson

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Patric Carlsson. Anders Svensson. Annika Jönsson Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag 2018-05-22, klockan 13.30 16.25 Annika Jönsson (M), ordförande Christer Unosson

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2015-02-17

Socialnämndens arbetsutskott 2015-02-17 Socialnämndens arbetsutskott 2015-02-17 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 17 februari 2015, kl. 13.30-17.20. Arne Andersson, ordförande (M) Christer

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 1(22 Tid och plats 2014-06-03 - i Kommunhuset klockan 13.00. Beslutande Övriga deltagande Justering Justerare Madeleine Roos, (M - ordförande Björn Zorec, (FP - förste vice ordförande Patric Carlsson,

Läs mer

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag 2019-05-14, klockan 13.30 16.55 Annika Jönsson (M), ordförande Christer Unosson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 1(6) Tid och plats 2014-06-17 - i Kommunhuset klockan 13.00. Beslutande Madeleine Roos, (M) - ordförande Björn Zorec, (FP) - förste vice ordförande Patric Carlsson, (S) - andre vice ordförande Lennart

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämnden

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämnden 1(10) Sammanträdesprotokoll Tid och plats Beslutande Övriga deltagande 2013-10-03 - i Skånes Fagerhultsrummet kl 13.30-15.55 Björn Zorec (FP) - ordförande Theresa Lindahl (M) - förste vice ordförande Thomas

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2015-01-12 Socialnämnden

Sammanträdesprotokoll 2015-01-12 Socialnämnden 1(25) Tid och plats 2015-01-12 - i Kommunhuset klockan 13.00. Beslutande Övriga deltagande Arne Andersson, (M) - ordförande Christer Unosson, (KD) - förste vice ordförande Patric Carlsson, (S) - andre

Läs mer

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-19 Sid 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 19 mars 2013, klockan

Läs mer

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-05 Sid 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 5 mars 2013, direkt efter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2015-10-06 Socialnämnden

Sammanträdesprotokoll 2015-10-06 Socialnämnden 1(23) Tid och plats 2015-10-06 - Kommunhuset klockan 13.30-17.10 Beslutande Övriga deltagande Arne Andersson (M) - ordförande Christer Unosson (KD) - förste vice ordförande Patric Carlsson (S) - andre

Läs mer

Christer Unosson. Anders Svensson. Annika Jönsson

Christer Unosson. Anders Svensson. Annika Jönsson Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Örkelljunga Tisdagen den 22 november 2016, klockan 13.30 15.55 Annika Jönsson (M), ordförande Christer

Läs mer

Kommunhuset, Stora sessionsalen. Karin Caesar Socialförvaltningen,

Kommunhuset, Stora sessionsalen. Karin Caesar Socialförvaltningen, Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Kommunhuset, Stora sessionsalen Tid Tisdagen den 4 oktober 2011, kl. 18.30-19.45 Beslutande Se nästa sida. Se nästa sida. Övriga deltagande Se nästa sida. Se nästa sida.

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 1(25) Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2015-05-05 - Kommunhuset klockan 13.30-16.10 Beslutande Övriga deltagande Arne Andersson, (M) - ordförande Christer Unosson, (KD) - förste vice ordförande Patric

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden Kommunkontoret, Malung, kl

Sammanträdesdatum Socialnämnden Kommunkontoret, Malung, kl A 2019-02-07 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Malung, kl. 12.00-13.30 Carina Albertsson (S), ordförande Jörgen Norén (S) Birgitta Örjas (S) Lena Aune (S) Jessica Hellström (L) Brita Sohlin (M)

Läs mer

Sammanträdesrum Önnerup

Sammanträdesrum Önnerup Sammanträdesdatum s. 1 (6) Plats Sammanträdesrum Önnerup Tid Torsdagen den 2 februari 2012, kl. 08.30-10.25 Beslutande Sofia Forsgren-Böhmer (M) Göran Tufvesson (M) Barbro Söderberg (S) Lena Forsberg (M)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2014-10-07 Socialnämnden

Sammanträdesprotokoll 2014-10-07 Socialnämnden 1(20) Tid och plats 2014-10-07 - i Kommunhuset klockan 13.00. Beslutande Madeleine Roos, (M) - ordförande Björn Zorec, (FP) - förste vice ordförande Patric Carlsson, (S) - andre vice ordförande Mona Kjellberg,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 1(19) Tid och plats 2015-09-01 - Kommunhuset klockan 13.30-15.00 Beslutande Övriga deltagande Arne Andersson (M) - ordförande Christer Unosson (KD) - förste vice ordförande Betty Bencsik Gyurey (S) - tjänstgörande

Läs mer

Pehr Magnusson (M), Thomas Johansson (PF) Marianne Zackrisson (S) Thomas Johansson (PF)

Pehr Magnusson (M), Thomas Johansson (PF) Marianne Zackrisson (S) Thomas Johansson (PF) 1 (12) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl. 14.00 15.30 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Lars Svensson (S), ordförande Jenny Delén (M), 1:e vice ordförande Lars Ottosson (PF),

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S)

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S) Socialnämndens arbetsutskott 2010-08-10 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 10 augusti kl. 15.00-16.15

Läs mer

Jane Holmström Björkman. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Jane Holmström Björkman. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Kommunala handikapprådet Plats och tid Kommunhuset, torsdagen den 8 september 2016, klockan 09.00-11.45 Beslutande Övriga deltagande Jane Holmström Björkman,

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 84. Birgitta Ratcovich, tf verksamhetschef Åsa Karlsson, socialsekreterare 63 ANSLAG/BEVIS

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 84. Birgitta Ratcovich, tf verksamhetschef Åsa Karlsson, socialsekreterare 63 ANSLAG/BEVIS 84 Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.30 15.45 Beslutande ordförande Ingrid Karlsson (s) Jörgen Nilsson (v) Yvonne Skärheden (m) Leif Johansson (s) Kristina Valtersson (c) Juhani Kujansivu

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum grå, 2012-08-30, kl 13:15-15:25 ande: Jan-Olof Sewring (M) ordförande Mikael von Krassow (S) Gun-Inger Sjögren (S) Christina Hanstål (M) tj ersättare för Anders

Läs mer

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämnden

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämnden ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-10-30 Sid 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses justera Skånes Fagerhult rummet Kommun huset tisdagen den 30 oktober 2012, klockan

Läs mer

Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma

Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (10) Plats Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 24 januari 2012, kl. 18.30-20.10 Beslutande se bifogad närvarolista Ajournering 19.05-19.30,19.35-19.40 Övriga

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2012-02-16 Utbildningsnämndens kultur- och fritidsutskott

Sammanträdesprotokoll 2012-02-16 Utbildningsnämndens kultur- och fritidsutskott Tid och plats Örkelljunga kulturhus, Bringéussalen 2012-02-16, kl. 15.00-16.45 Beslutande Övriga deltagande Björn Zorec (FP) - ordförande Kenneth Jacobsson (M) - förste vice ordförande Arne Silfvergren

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 Beslutande: Tage Björk (s), ordförande Gerd Lindgren (s) Lena Norgren, (fp), tj g ersättare för Ingalill Jonsson, (m) Övriga deltagande:

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 76 Godkännande av ärendelista... 96 77 Köp av socialjour - information... 97 78 Skrivelse från Akademikerförbundet angående personalsituation och arbetsmiljö... 98 79 Månadsuppföljning 2016...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.00-08.45 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg V Eivor Hellman

Läs mer

Kommunhuset rum Dalen Tisdagen den 24 mars 2015 kl 18:00

Kommunhuset rum Dalen Tisdagen den 24 mars 2015 kl 18:00 2015-03-24 1 (17) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset rum Dalen Tisdagen den 24 mars 2015 kl 18:00 Anders Magnhagen (S), ordförande Jessica Ashworth (M), 1:e vice ordf Maria Truedsson (MP),

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2010-05-25. Omedelbar justering

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2010-05-25. Omedelbar justering Kultur- och fritidsnämnden Omedelbar justering 46 Kultur- och fritidsnämnden sammanträde 46. Angående laglighetsprövning enligt kommunallagen av beslut 2010-02-23, 16; Besparingar 2009-2011 på kultur-

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2015-02-03 Socialnämnden

Sammanträdesprotokoll 2015-02-03 Socialnämnden 1(11) Tid och plats 2015-02-03 - Kommunhuset klockan 13.30-16.00 Beslutande Övriga deltagande Justering Justerare Arne Andersson, (M) - ordförande Christer Unosson, (KD) - förste vice ordförande Patric

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25 Socialnämnden Sammanträdesdatum 2017-03-02 Sida 1 (14) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25 Inger Borgenberg (S),

Läs mer

Sammanträdesrum Önnerup. Britt-Marie Pettersson Christine Edenbrandt Lennart Eriksson Susanne Berg Catharina Göransson-Lundberg

Sammanträdesrum Önnerup. Britt-Marie Pettersson Christine Edenbrandt Lennart Eriksson Susanne Berg Catharina Göransson-Lundberg Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Sammanträdesrum Önnerup Tid Torsdagen den 1 mars 2012, kl. 08.30-12.00 Ajourering kl. 10.45-11.15 Beslutande Sofia Forsgren-Böhmer (M) Göran Tufvesson (M) Lena Forsberg

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott. Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum blå, 2014-01-28, kl. 13:15-15:05

Socialnämndens arbetsutskott. Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum blå, 2014-01-28, kl. 13:15-15:05 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum blå, 2014-01-28, kl. 13:15-15:05 Beslutande: Anders Malm (M) tjänstgörande ordförande Mikael von Krassow (S) Katarina Nilsson (KD) Gun-Inger Sjögren (S) Marita

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (20)

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (20) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2014-08-06 1 (20) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 13:00-16:00 Tommy Edenholm (KV) ordförande Maria Hedin

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesprotokoll

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesprotokoll KOMMUNSTYRELSEN Tid och plats Beslutande Ledamöter Tisdagen den 21 juni 2011, kl. 15.00-15.10 i Debatten, kommunhuset Peter Carpelan (M) ordf. Lennart Nilsson (M) Jan Runesten (M) Lena Gerby (M) Jan-Eric

Läs mer

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L)

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L) Sida 1 (16) Plats och tid Socialtjänsten, måndagen den 17 december 2018 kl 15:00-16:00 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Bengt

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum Blå, 2011-06-28, kl 13:15-16:00

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum Blå, 2011-06-28, kl 13:15-16:00 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum Blå, 2011-06-28, kl 13:15-16:00 Beslutande: Jan-Olof Sewring (M) ordförande Liselott Perlhagen (M) Mikael von Krassow (S) Gun-Inger Sjögren (S) Gunnel Aidemark

Läs mer

Ann-Christin Bingåker. Stefan Lamme. Pia Ingvarsson 2011-02-02

Ann-Christin Bingåker. Stefan Lamme. Pia Ingvarsson 2011-02-02 2011-01-11 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, tisdagen den 11 januari 2011 kl. 9.00 11.15 Beslutande Enl särskild förteckning, sid 2 Övriga närvarande Enl särskild förteckning, sid 2 Utses att justera

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2009-04-29 Sid 35 Instans Socialnämnden Plats och tid Socialkontorets sammanträdesrum, kl 16.00 17.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Bertil Nilsson (M), ordförande Björn

Läs mer

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, kl 14.00-14.50, 15.05-15.55 1 (16) Beslutande Arnold Andréasson (c), ordförande Bo Dahlqvist (pf), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (s), 2:e vice

Läs mer

Socialnämnden (18) Nämndrummet, kommunhuset, kl

Socialnämnden (18) Nämndrummet, kommunhuset, kl Socialnämnden 2014-11-20 1(18) Plats och tid Nämndrummet, kommunhuset, kl.13.00-17.30 Beslutande Margareta Ivarsson (C) ordförande Björn Hörgren (M) Anders Westerlind (M) Barbro Thelaus(KD) Birgitta Kahn

Läs mer

Socialnämndens arbetsutksott 2015-01-27 1

Socialnämndens arbetsutksott 2015-01-27 1 Sammanträdesprotokoll 2015-01-27 1 Plats och tid Socialkontoret, Malung, kl. 08.00-10.30 Beslutande Carina Albertsson (S), ordförande Brita Sohlin (M), vice ordförande Lars-Erik Bech (V) övriga deltagande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2014-02-04 Socialnämnden

Sammanträdesprotokoll 2014-02-04 Socialnämnden 1(16) Tid och plats 2014-02-04 - i Kommunhuset klockan 13.00. Beslutande Madeleine Roos, (M) - ordförande Patric Carlsson, (S) - andre vice ordförande Mona Nilsson, (KD) - tjg.ers. Arne Andersson, (M)

Läs mer

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11)

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2007-06-12, kl. 13.00-14.45 Beslutande Sune Frisk, ordförande Britt-Marie Wall Rolf Wennerlöf Anita

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2012-12-13 i Skånes Fagerhultsrummet, kl 09.00-12.00 Beslutande Övriga deltagande Björn Zorec (FP) - ordförande Theresa Lindahl (M) - förste vice ordförande Thomas Bjertner

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2014-12-02 Socialnämnden

Sammanträdesprotokoll 2014-12-02 Socialnämnden 1(19) Tid och plats 2014-12-02 - i Kommunhuset klockan 13.00. Beslutande Madeleine Roos, (M) - ordförande Björn Zorec, (FP) - förste vice ordförande Patric Carlsson, (S) - andre vice ordförande Lennart

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Ulf Lundström (S) Monika Fernlund, myndighets chef Carina Altius, administrativ chef Terhi Berlin, utredare

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Ulf Lundström (S) Monika Fernlund, myndighets chef Carina Altius, administrativ chef Terhi Berlin, utredare Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, Fredagen den 26 november kl. 09.00-09.30 Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2010-12-15 Sid 1(10) Instans Socialnämnden Plats och tid Socialkontorets sammanträdesrum, kl 17.00-18.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Bertil Nilsson (M), ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2010-06-30 Sid 1(7) Instans Socialnämnden Plats och tid Socialkontorets sammanträdesrum, kl 17.00 18.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Bertil Nilsson (M), ordförande Björn

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum blå, 2012-08-28, kl 13:15 Beslutande: Anders Malm (M) tj ordförande Mikael von Krassow (S) Katarina Nilsson (KD) Tony Asp (S) tj ersättare för Gun-Inger Sjögren

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2014-09-02 Socialnämnden

Sammanträdesprotokoll 2014-09-02 Socialnämnden 1(14) Tid och plats 2014-09-02 - i Kommunhuset klockan 13.00. Beslutande Madeleine Roos, (M) - ordförande Björn Zorec, (FP) - förste vice ordförande Donald Nyberg, (S) - tjänstgörande ersättare Lennart

Läs mer

Sammanträdesrum Visheten, Socialförvaltningen, kl

Sammanträdesrum Visheten, Socialförvaltningen, kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid ande Övriga närvarande Ersättare Sammanträdesrum Visheten, Socialförvaltningen, kl.15.00-16.20 Robin Gustavsson (KD) ordförande Lena Nilsson (S) 1:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015 06 24 1 av 7 Plats och tid: Beslutande: Övriga närvarande: Kommunkontoret i Båstad, onsdagen den 24 juni, kl. 17.00 17.35 i Astrakanen. Bo Wendt (BP), Ordförande Gösta Gebauer (C), 1:e vice ordförande

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 11 september 2018 kl. 08:30-11.35 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars

Läs mer

Socialnämnden (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 8:30-11:00

Socialnämnden (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 8:30-11:00 Socialnämnden 2014-09-09 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-09-09 kl. 8:30-11:00 Beslutande Britt-Marie Wall, ordförande Sune Frisk Christina Persson Christer Olsson

Läs mer

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande.

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande. 1 (26) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 14.00 16.40 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2013-04-18 Sturup Airport Hotel, kl 07.15-16.20 Beslutande Övriga deltagande Björn Zorec (FP) - ordförande Theresa Lindahl (M) - förste vice ordförande Thomas Bjertner

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tid och plats Torsdag 15 juni 2017, kl. 13:00-16:00 Beslutande Solweig Gard (S), ordförande Margareta Ivarsson (C), vice ordförande Anncharlott Eskel (S) Lillemor Larsson (V) ersätter:daniel Hjelm (S)

Läs mer

SN dnr 11:4/ :229. Lars Nilsson (S) ordförande Linnéa Kihlström (KD) Lars Johansson (S)

SN dnr 11:4/ :229. Lars Nilsson (S) ordförande Linnéa Kihlström (KD) Lars Johansson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) SN dnr 11:4/700 2011:229 Plats och tid IFO/Omvårdnadsförvaltningen Nya Kyrkogatan 21, klockan 15.00 17.00 Ordinarie ledamöter Tjänstgörande ersättare Lars Nilsson (S) ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (9) Plats och tid Konferensrummet Uret kl. 13.30-15.30 Beslutande Bertil Carlsson (S), ordförande Janet Kling (S) vice ordförande Peter Agelii (S) Elisabeth Henningsson (S) Yvonne Wendelius (S)

Läs mer

Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 15 januari 2019 kl. 08:00

Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 15 januari 2019 kl. 08:00 1(12) Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 15 januari 2019 kl. 08:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att justera Gerd Lindgren (s) Justeringens

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (32)

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (32) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2014-10-29 1 (32) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 13:00-15:30 Tommy Edenholm (KV) ordförande Maria Hedin

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida

Sammanträdesprotokoll Sida Sammanträdesdatum 1 (11) Plats och tid Sammanträdesrum 3, kl 13.00-17.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgör ers Övriga deltagande Ersättare Åselotte Andersson (KD) ordf Anders Bengtsson (M) Håkan Hjelm (C)

Läs mer

Sammanträdesdag Sida

Sammanträdesdag Sida 2014-01-29 Innehåll SN AU 1 Tillkommande ärenden... 2 SN AU 2 Revisionsrapport gällande granskning av samverkan mellan kommun och landsting avseende psykisk ohälsa bland barn och unga... 3 SN AU 3 Föregående

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2015-02-19 Utbildningsnämndens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll 2015-02-19 Utbildningsnämndens arbetsutskott 1(12) Tid och plats 2015-02-19 - i Värsjörummet klockan 09.00-12.15 Beslutande Övriga deltagande Björn Zorec (FP) - ordförande Ingela Lärkevie (C) - förste vice ordförande, 6-9 Leif Svensson (S) - andre

Läs mer

Jan-Olof Sewring (M) ordförande Anders Malm (M) Mikael von Krassow (S) Katarina Nilsson (KD) Gun-Inger Sjögren (S)

Jan-Olof Sewring (M) ordförande Anders Malm (M) Mikael von Krassow (S) Katarina Nilsson (KD) Gun-Inger Sjögren (S) Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum blå, 2014-10-28, kl. 13:15-14:40 Beslutande: Jan-Olof Sewring (M) ordförande Anders Malm (M) Mikael von Krassow (S) Katarina Nilsson (KD) Gun-Inger Sjögren (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2015-06-11 Utbildningsnämndens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll 2015-06-11 Utbildningsnämndens arbetsutskott Tid och plats 2015-06-11 - i Kommunhuset klockan 13.00-15.30 Beslutande Björn Zorec (FP) - ordförande Kenny Lärkevie (C) - 1:e vice ordförande Leif Svensson (S) - 2:e vice ordförande Gunilla Edman (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2010-03-31 Sid 1 (13) Instans Socialnämnden Plats och tid Socialkontorets sammanträdesrum, kl 17.00 19.30 Beslutande Bertil Nilsson (M) ordförande Björn Jonasson (KD) Birgitta Olsson-Johansson

Läs mer

Christer Eklund, sekreterare Denise Iivonen Gustafsson, praktikant. Socialkontoret, Baldersgatan 17, Norrtälje, tisdagen den 16 mars 2010

Christer Eklund, sekreterare Denise Iivonen Gustafsson, praktikant. Socialkontoret, Baldersgatan 17, Norrtälje, tisdagen den 16 mars 2010 NORRTÄLJE KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2010-03-11 Plats och tid Socialkontoret, Norrtälje, kl. 08.30-09.00, 10.00-11.00 ande Enligt förteckning Övriga deltagande Sören Fredriksson, socialchef

Läs mer

Socialnämnden (15) Ajournering

Socialnämnden (15) Ajournering Socialnämnden 2016-08-25 1(15) Plats och tid Nämndrummet kl 13.00 16.30 Ajournering 15.35 15.40 Beslutande Solweig Gard (S) ordförande Margareta Ivarsson (C) Daniel Hjelm (S) AnnCharlotte Eskel (S) Jan

Läs mer

Pehr Magnusson (M), ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (C), tjänstgörande ersättare

Pehr Magnusson (M), ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (C), tjänstgörande ersättare 1 (5) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl. 14.00 15.40 Beslutande Övriga deltagande Pehr Magnusson (M), ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (C),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 1 Godkännande av ärendelista... 3 2 Anmälan av delegationsbeslut... 4 3 Anmälan av utskottsprotokoll... 5 4 Delgivningar... 6 5 Statusrapport över pågående ärenden i socialnämnden... 8 6 Sammanträdesdagar

Läs mer

Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunkontoret, fredagen den 23 november kl. 08:00

Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunkontoret, fredagen den 23 november kl. 08:00 1(18) Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 20 november 2018 kl. 08:00-14:00, ajournering för lunch kl. 11:30-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid

Läs mer