Fonder att söka bidrag ifrån:

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Fonder att söka bidrag ifrån:"

Transkript

1 Fonder att söka bidrag ifrån: Allmänna arvsfonden Ger stöd till ideella föreningar och organisationer som vill pröva nya idéer för att utveckla verksamheter för barn och unga. De ser mycket positivt på insatser där barn och unga själva är med och utformar verksamheten. Beviljar bidrag / stöd till projekt som arbetar för jämlikhet, integration, mångfald och tillgänglighet. Allmänna arvsfonden ger inte stöd till: enskilda personer eller företag. enstaka arrangemang som skol- och studieresor, konferenser eller lägerverksamhet, inom eller utanför Sverige. reguljär (ordinarie) verksamhet. organisationer som nyligen startat. offentlig verksamhet som normalt finansieras med skattepengar. renodlad forskning. Stiftelsen framtidens kultur, Prioriterade områden För att främja ett vitalt kulturliv kan Stiftelsen framtidens kultur ge bidrag/stipendium till kulturprojekt vilka helt eller delvis uppfyller nedan uppräknade krav. Projekt för vilket bidrag söks ska uppfylla högt ställda kvalitetskrav. Stiftelsen prioriterar konstnärligt och kulturellt nyskapande projekt. Stiftelsen prioriterar projekt som bidrar till regional utveckling. Stiftelsen prioriterar stöd till konst- och kulturlivets utvecklings- och förnyelsearbete samt förnyelse av kulturinstitutioner och kulturorganisationer. Stiftelsen prioriterar projekt som verkar för att närma kulturliv och skola till varandra. Stiftelsen prioriterar projekt med ett tydligt medborgarperspektiv.

2 Allmänna krav på projekt 1. Ett krav för att erhålla bidrag till mer stadigvarande projekt är att verksamhetens fortsatta finansiering kan bedömas vara realistisk. Stiftelsen uppmuntrar partnerskap med lokala och regionala intressen samt ideella föreningar och privata företag. Ansökningar där det kan bedömas vara naturligt att den sökandes huvudman bör ta ett huvudsakligt ansvar för det sökta projektet kommer inte att prioriteras. 2. Projekten ska ha ett tydligt inslag av kulturell och konstnärlig förnyelse. Detta gäller särskilt projekt som ägs av kommun, landsting eller av etablerad institution. 3. Stiftelsen ger endast i undantagsfall stöd till pågående verksamhet. Bidrag lämnas inte i form av garantiåtagande eller för förlusttäckning. 4. Bidrag kan bland annat utgå till: hittills oprövad verksamhet tidsbegränsad försöksverksamhet förstudier avseende t.ex. finansiering, teknik, inriktning, lokalisering, utvecklings- och förnyelsearbete expertinsatser projektering teknikutveckling marknadsföring utvärdering eller motsvarande som syftar till omprövning av verksamhet. Bidrag lämnas inte till löpande verksamhet såsom genomförande av nästa utställning eller nästa föreställning till uppförande av byggnader till produktion av spelfilm för att täcka enskild persons behov av studieresa eller utbildning. Nästa tillfälle att söka bidrag till kulturprojekt från Stiftelsen infaller i början på år 2008 med den 29 februari som preliminär sista ansökningsdag. Ansökningshandlingar kommer att kunna hämtas hem via webbplatsen från mitten av januari eller beställas från Stiftelsens kansli. Beslut fattas tidigast i september 2008.

3 Nordisk kulturfond Fonden har tillsyfte att främja det kulturella samarbetet mellan de nordiska länderna. Stöd ges till ett brett konst- och kulturområde och omfattar både professionella och amatörer. Fonden ger bidrag till insatser / verksamheter som präglas av kvalitet, framsynthet, tillgänglighet, variation där både traditionella och nya arbetsformer kan utvecklas. Bidrag kan ex beviljas till konferenser, konserter, turnéer, utställningar. Vem kans söka? Enskilda personer, föreningar / organisationer, privata och offentliga institutioner. Särskilda prioriteringar Samarbete mellan nya grupper och medverkande Utveckling av föreningar och nätverk Aktiviteter för barn och tonåringar Aktivitet som genomförs i mindre samhällen och byar. Insatser som ger ökat förståelse mellan de nordiska språken. Insatser som ger ökad kunskap om språkets betydelse som kulturbärare. Ökad kunskap om nordens historia samt utveckling av nya traditioner och kulturarv Vad ger fonden inte stöd till? Aktiviteter som redan är påbörjade Teknisk utrustning, reparationer och byggnationer Driftsomkostnader Produktion och utgivning av film, eller tv Enskilda personers studier Skolresor

4 Skandias idéer för livet- stiftelse as px Stödjer idéer om bra sätt att arbeta främjande, för barn och ungdomar. Till detta kan du söka stipendium Nyskapande verksamhet Inköp av material Tryck av informationsmaterial Markandsföring Till detta kan du inte söka stipendium Enstaka arrangemang Studieresor Resor utomlands Studier Fasta periodiska kostnader såsom hyra och löner Arvoden Medicinsk behandling Stiftelsen för respekt Stiftelsen för Respekt vill inspirera, motivera och engagera unga som gamla att ta initiativ och handling mot det psykiska såväl som det fysiska våldet. Stiftelsen för Respekt är en politiskt och religiöst fristående organisation med säte i Stockholm. Organisationen stöttas av såväl näringsliv som privatpersoner. Vi samarbetar både rikstäckande och lokalt med skolan, polisen samt andra organisationer och myndigheter som arbetar med samhällsfrågor. Stiftelsens filosofi grundar sig i tanken att man genom utbildning och information samt motivation till konkret handling kan skapa en förändring. Postadress: Stiftelsen för Respekt Rehnsgatan Stockholm E-post: info@respekt.org Tfn: Fax: Tfntider: mån-fre:

5 Åhlénstiftelsen, Åhlén-stiftelsen delar ut bidrag varje år. Ansökningar tas emot från 1 juli. Sista ansökningsdag är den 15 september. Beslut om anslagsfördelning fattas av stiftelsens styrelse under november månad och besked lämnas till de sökande före årsskiftet. Från den 1 december men senast den 31 januari kan ansökningar om bidrag till sommarläger med handikappade deltagare inges. Dessa ansökningar behandlas under mars månad och besked lämnas före 1 maj. Vid fördelning av medel i övrigt prioriterar Åhlén-stiftelsen anslag till ändamål som kommer barn och ungdomar (upp till 18 år) till godo. Stiftelsen lämnar inte bidrag till verksamheter som är av huvudsakligen konstnärlig eller idrottslig karaktär, inte heller kan bidrag lämnas till organisationer vars verksamhet vilar på en uttalad religiös eller politisk grund. Skolor, oavsett pedagogisk inriktning, kan inte beviljas ekonomiskt stöd. Stöd till barns eller ungdoms vård och fostran eller utbildning lämnas i huvudsak till begränsade punktinsatser. Ansökningar från scoutorganisationer och andra ideella ungdomsorganisationer skall avse ett specificerat ändamål. Det skall också framgå av ansökan om det ändamål för vilket bidrag söks är avsett för ungdomar under eller över 18 år. Organisationer som bedriver verksamhet för handikappade barn och ungdomar kan beviljas bidrag till täckande av merkostnader som deltagarnas handikapp medför. Beviljade anslag är normalt i storleksordningen kronor. År 2005 utdelades ca 2 miljoner kronor till sådana ändamål. Bidrag beviljas inte till kongressresor, anordnande av symposier eller till tryckningskostnader. Institutioner med landsting eller kommun som huvudman kan inte beviljas bidrag. Sparbanksstiftelsen, Bakgrund Sparbanksstiftelsen Första bildades 1991 när dåvarande Första Sparbanken ombildades till bankaktiebolag. Stiftelsen äger och förvaltar aktier i FöreningsSparbanken AB (publ). Stiftelsens geografiska verksamhetsområde omfattar Stockholms- och Göteborgsregionerna. Ändamål Stiftelsens huvudsakliga ändamål är att främja sparsamhet samt att verka för att sparbanksrörelsens grundläggande värderingar bevaras och utvecklas.

6 Vid sidan av syftet att främja sparsamhet får stiftelsen även främja näringsliv, forskning, utbildning och kultur m m inom verksamhetsområdet. Bidrag kan ges som stöd för: Initiativ och nya aktivteter inom utbildningsväsendet, framförallt med inriktning på att öka ungdomars intresse för och möjlighet till entreprenörskap. Specifika projekt som syftar till kompetensutveckling och rådgivning till småföretag och småföretagare Specifika projekt och exponeringar inom kultur, konts och musik. Normalt ges bidrag som engångsbelopp eller upprepat under en bestämd tidsperiod, högst tre år. Bara undantagsvis ges bidrag eller stipendier till enskilda personer. Bidrag lämnas inte till löpande drift av permanent verksamhet. Stiftelsens namn och logotyp ska finnas med när projekt, som fått bidrag, presenteras. Ansökningar, rutiner och villkor Ansökningar om bidrag upptas till beslut i stiftelsens styrelse i regel en gång på våren och en gång på hösten varje år. Ansökning ska ske på särskild blankett som kan hämtas från denna webbplats. Ansökan, med bilagor, ska postas till Sparbanksstiftelsen Första, c/o Förenings Sparbanken, A12, Stockholm. Blanketten, som måste vara undertecknad, kan alltså inte skickas in elektroniskt. När en ansökan beviljats träffas ett avtal mellan den mottagande organisationen och stiftelsen. I avtalet regleras bl a hur anslaget ska betalas ut och den återrapportering som ska ske till stiftelsen. Ytterligare uppgifter om bidragsgivning ges av verkställande tjänsteman, Sven Runeberg, tel

7 Stiftelsen Folke Bernadotte s Minnesfond för internationellt utbyte Fonden ger stipendier i form av utlands-resebidrag för ungdomsutbyten, företrädesvis med både besök och återbesök, läger, volontärarbetares resor och toleransresor, d v s resor till före detta koncentrationsläger. Resorna kan gå till alla länder utom Norge, Danmark och Finland. För vad kan man inte söka? Stipendium ges inte för personlig utbildning, yrkesinriktade seminarier, konferenser eller praktik i utbildning. Vem kan söka: Stipendium kan sökas av organisationer och enskilda personer företrädesvis inom föreningsverksamhet. Organisationers avlönade personal kan inte söka. Åldersgränser: år. Palmefonden Ett stipendium från Olof Palmes minnesfond kan göra skillnad för en enskild person eller för många. Nya erfarenheter och tankar hos människor kan skapa ringar på vattenytan och förändra verkligheten i Sverige eller någon annan stans i världen. Varje år får fonden in ca ansökningar från ungdomar, skolor och organisationer som på olika sätt vill arbeta för ökad internationell förståelse och mot rasism och främlingsfientlighet. Fondens syfte är att genom stipendier och bidrag främja ungdomars möjligheter till internationellt utbyte och studier kring fred och nedrustning stödja arbetet mot rasism och främlingsfientlighet samt att på andra sätt verka för internationell förståelse och gemensam säkerhet.

8 Stipendieansökningar behandlas två gånger per år och skall vara fonden tillhanda den 20 mars respektive den 1 oktober. Vem kan söka? Fonden är öppen för ansökningar från såväl enskilda personer som från föreningar, organisationer, skolor, fackföreningar etc. Vad kan man ansöka om? Fonden kan endast beakta ansökningar som ligger inom ramen för fondens syfte. Exempel på projekt som fonden gärna stödjer är fackliga och kulturella utbyten mellan unga människor i olika länder, arbete mot rasism och främlingsfientlighet i Sverige, liksom arbete för ökad förståelse mellan människor och religioner och som berör de konflikter som är aktuella idag. I den mån fonden ger stipendier för studier och forskning ska de gälla fred och nedrustning, mänskliga rättigheter eller rasism, för i första hand unga människor i Sverige. Det som oftast beviljas är stipendium för resor och omkostnader i samband med examensarbete eller fältstudier. Vad kan man inte ansöka om? Stipendium beviljas inte för språkresor. Fonden har inte möjlighet att stödja ansökningar för löpande verksamhet eller obligatoriska kursmoment. Fonden har tyvärr heller ingen möjlighet att stödja projekt som i huvudsak kan betecknas som biståndsprojekt. Stipendier beviljas inte retroaktivt.

9

Ur stadgarna: Stiftelsen Karin och Ernst August Bångs Minne Utbetalning Åhlen-stiftelsen

Ur stadgarna: Stiftelsen Karin och Ernst August Bångs Minne Utbetalning Åhlen-stiftelsen Fonder, stiftelser och stipendier Det här sammanställningen samlar en del bra och spännande fonder, stiftelser och stipendier som Vi Unga skulle kunna ha användning av. Under varje rubrik finns en kort

Läs mer

Information om bidrag från Stiftelsen framtidens kultur

Information om bidrag från Stiftelsen framtidens kultur Uppsala i januari 2005 Information om bidrag från Stiftelsen framtidens kultur Stiftelsen framtidens kultur har till uppgift att främja ett vitalt kulturliv genom ekonomiskt stöd till konst- och kulturprojekt

Läs mer

Information om bidrag från Stiftelsen framtidens kultur

Information om bidrag från Stiftelsen framtidens kultur Uppsala i januari 2008 Information om bidrag från Stiftelsen framtidens kultur Stiftelsen framtidens kultur har till uppgift att främja ett vitalt kulturliv genom ekonomiskt stöd till konst- och kulturprojekt

Läs mer

Information om bidrag från Stiftelsen framtidens kultur

Information om bidrag från Stiftelsen framtidens kultur Uppsala i januari 2004 Information om bidrag från Stiftelsen framtidens kultur Stiftelsen framtidens kultur har till uppgift att främja ett vitalt kulturliv genom ekonomiskt stöd till konst- och kulturprojekt

Läs mer

Bidragsregler för kultur i Gagnefs kommun

Bidragsregler för kultur i Gagnefs kommun Bidragsregler för kultur i Gagnefs kommun Antaget av kommunfullmäktige 2013-11-04 159, dnr 2013:417/80. Gäller from 2014-01-01 tills vidare. Målsättning med kommunens bidragsgivning inom kulturområdet

Läs mer

Att söka projektmedel av Innovativ Kultur

Att söka projektmedel av Innovativ Kultur Att söka projektmedel av Innovativ Kultur I detta dokument finner du information om vilka som kan söka medel från Innovativ Kultur, vad man kan söka för, hur ansökan går till, vad den ska innehålla mm.

Läs mer

Utlysningstext socialt entreprenörskap 2015

Utlysningstext socialt entreprenörskap 2015 Utlysningstext socialt entreprenörskap 2015 - projektmedel för utvecklingsinsatser inom social ekonomi Utlysning av projektmedel 2015 Dnr RUN 614-0186-13 1. Inbjudan socialt entreprenörskap i Västra Götaland

Läs mer

Socialt entreprenörskap Finansierar projekt inom den sociala ekonomin. Den biobaserade byggnaden i den hållbara staden. Hur gör man i Skövde?

Socialt entreprenörskap Finansierar projekt inom den sociala ekonomin. Den biobaserade byggnaden i den hållbara staden. Hur gör man i Skövde? Den biobaserade byggnaden i den hållbara staden Hur gör man i Skövde? Utlysning av projektmedel 2013-2014 Dnr RUN 614-0186-13 Socialt entreprenörskap Finansierar projekt inom den sociala ekonomin 1. Inbjudan

Läs mer

Folkuniversitetets verksamhetsidé

Folkuniversitetets verksamhetsidé folkuniversitetet Box 26 152. 100 41 Stockholm Tel 08-679 29 50. Fax 08-678 15 44 info@folkuniversitetet.se www.folkuniversitetet.se Folkuniversitetets verksamhetsidé Att genom kunskap och skapande ge

Läs mer

ANSÖKAN OM PROJEKTSTÖD

ANSÖKAN OM PROJEKTSTÖD OBS. Häfta ej 1 Malmö stad Kulturförvaltningen ANSÖKAN OM PROJEKTSTÖD ORGANISATION Organisationens registrerade namn Organisationsnummer Eventuell c/o-adress Plusgiro/bankgiro (beviljat stöd utbetalas

Läs mer

Regler för föreningsbidrag avseende fritid, idrott och kultur, Gagnefs kommun

Regler för föreningsbidrag avseende fritid, idrott och kultur, Gagnefs kommun Gr4GNEF Dnr KFN/201 6:90/80 Regler för föreningsbidrag avseende fritid, idrott och kultur, Gagnefs kommun Fastställd av kommunfulirnäktige 2017-12-14 172, dnr KS/2017:164/80 Gagncfs kommun Gagnefs kommuns

Läs mer

Allmänna bestämmelser

Allmänna bestämmelser Kulturbidrag Kultur- och fritidsnämnden beviljar bidrag till föreningar och organisationer som bedriver en regelbunden kulturverksamhet inom exempelvis teater, dans, musik, bild och form, film och media,

Läs mer

Reviderade anvisningar för verksamhetsbidrag och arrangörsstöd till lokala föreningar i Hägersten-Liljeholmen

Reviderade anvisningar för verksamhetsbidrag och arrangörsstöd till lokala föreningar i Hägersten-Liljeholmen Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning Sida 1 (5) 2019-02-04 Handläggare Susanne Forss Gustafsson Telefon: 0850822064 Till Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd 2019-02-21 Reviderade anvisningar för

Läs mer

Stipendier som SVEAs medlemmar kan söka

Stipendier som SVEAs medlemmar kan söka Stipendier som SVEAs medlemmar kan söka I denna sammanställning av stipendier för medlemmar i Sveriges Elevråd SVEA har vi valt att lyfta fram stipendier som kan bidra till våra medlemmars utbildning,

Läs mer

Regelverk gällande stöd till Säffle kommuns kulturföreningar Beslut Kun 35, 2008-08-26

Regelverk gällande stöd till Säffle kommuns kulturföreningar Beslut Kun 35, 2008-08-26 Regelverk gällande stöd till Säffle kommuns kulturföreningar Beslut Kun 35, 2008-08-26 Inledning Kulturen ska vara en utvecklingsmotor för hela Säffle kommun. Kulturen ska stimulera, initiera och stödja.

Läs mer

Samverkansavtal avseende Innovativ Kultur 2015

Samverkansavtal avseende Innovativ Kultur 2015 KUN 2014-11-20 p, 9 Enheten för kultur- och föreningsstöd TJÄNSTEUTLÅTANDE Diarienummer: Handläggare: Agneta Olofsson 2014-11-10 KUN 2014/745 Samverkansavtal avseende Innovativ Kultur 2015 1 Förslag till

Läs mer

Information om nätverksaktiviteter

Information om nätverksaktiviteter Information om nätverksaktiviteter Genom nätverksaktiviteterna sprider Landsbygdsnätverket information om landsbygdsprogrammet. Nätverksaktiviteterna syftar även till att underlätta metodutbyte och erfarenhetsutbyte

Läs mer

FÖRSLAG TILL NYA REGLER OCH VILLKOR FÖR KULTURBIDRAG INOM REGION JÄMTLAND HÄRJEDALEN

FÖRSLAG TILL NYA REGLER OCH VILLKOR FÖR KULTURBIDRAG INOM REGION JÄMTLAND HÄRJEDALEN av dokumentet FÖRSLAG TILL NYA REGLER OCH VILLKOR FÖR KULTURBIDRAG INOM REGION JÄMTLAND HÄRJEDALEN VERSION: 1 BESLUTSINSTANS: REGIONFULLMÄKTIGE 2(9) ÄNDRINGSFÖRTECKNING Version Datum Ändring Beslutat av

Läs mer

Finansieringsmöjligheter urval. Resurscentrum för litteratur Samverkansdag 18 maj

Finansieringsmöjligheter urval. Resurscentrum för litteratur Samverkansdag 18 maj Finansieringsmöjligheter urval Resurscentrum för litteratur Samverkansdag 18 maj STIPENDIER Ofta relativt enkla ansökningsblanketter Ofta relativt enkel redovisning Ofta inte så stora summor Ibland ålderdomligt

Läs mer

Regler för KULTURSTÖD. Reglerna gäller från 2014-01-01 Beslutade av kulturnämnden i Halmstads kommun 2013-10-30

Regler för KULTURSTÖD. Reglerna gäller från 2014-01-01 Beslutade av kulturnämnden i Halmstads kommun 2013-10-30 Regler för KULTURSTÖD Reglerna gäller från 2014-01-01 Beslutade av kulturnämnden i Halmstads kommun 2013-10-30 1 1. Arrangemangs- och projektstöd Stödet kan sökas för enstaka eller en serie av kulturarrangemang,

Läs mer

Bidragsregler för kulturföreningar

Bidragsregler för kulturföreningar Dokumenttyp och beslutsinstans Kultur- och fritidsnämnden Dokumentansvarig Maria Bäckersten Dokumentnamn Bidragsregler för kulturföreningar Dokumentet gäller för Tjörns kommun Fastställd/Upprättad 2017-12-11,

Läs mer

Samverkansavtal avseende Innovativ kultur 2013

Samverkansavtal avseende Innovativ kultur 2013 Enheten för kultur- och föreningsstöd KUN 2013-09-26 p, 8 TJÄNSTEUTLÅTANDE Diarienummer: Handläggare: Agneta Olofsson Samverkansavtal avseende Innovativ kultur 2013 1 Förslag till beslut Kulturförvaltningen

Läs mer

Guide för sökande av bidraget KREATIVA PLATSER. en del av satsningen Äga rum

Guide för sökande av bidraget KREATIVA PLATSER. en del av satsningen Äga rum Guide för sökande av bidraget KREATIVA PLATSER en del av satsningen Äga rum 1 SAMMANFATTNING Vad är Kreativa platser? Vad är syftet med stödet? Vem kan söka? För vad kan man söka? Vilka områden kan söka?

Läs mer

Riktlinjer för kulturstöd

Riktlinjer för kulturstöd Riktlinjer för kulturstöd Riktlinjerna gäller från 2017-01-01 Inledning Med kulturstöd menas Med begreppet kulturstöd avses kommunens möjlighet att på olika sätt stödja kulturverksamhet som drivs av andra

Läs mer

Kontantstöd stipendier och enskilda aktiviteter

Kontantstöd stipendier och enskilda aktiviteter Förslag nytt bidragsreglemente 2020 2019-02-22 1 (8) Kontantstöd stipendier och enskilda aktiviteter Innehåll Kontantstöd stipendier och enskilda aktiviteter... 1 1 Inledning... 2 1.1 Enköpings kommuns

Läs mer

Regelverk för kulturnämndens bidrag

Regelverk för kulturnämndens bidrag www.katrineholm.se Regelverk för kulturnämndens bidrag 1 (8) Regelverk för kulturnämndens bidrag REGELVERK FÖR KULTURNÄMNDENS BIDRAG... 1 ALLMÄNNA VILLKOR... 2 GRUNDBIDRAG... 3 Vad kan stödet användas

Läs mer

Stiftelsen PETTER SILFVERSKIÖLDS MINNESFOND

Stiftelsen PETTER SILFVERSKIÖLDS MINNESFOND Stiftelsen PETTER SILFVERSKIÖLDS MINNESFOND Medicinsk forskning och utvecklingsarbete Forskningsanslag Stiftelsen kan lämna anslag för forskning och utvecklingsarbete som bedrivs av forskare verksamma

Läs mer

Bestämmelser för kulturstöd i Malmö

Bestämmelser för kulturstöd i Malmö Senast reviderade av Malmö kulturnämnd 2015-06-11 Redigerade 2015-12-04 Bestämmelser för kulturstöd i Malmö Målsättning Malmö kulturnämnd ska genom att stödja det utominstitutionella kulturlivet möjliggöra

Läs mer

Riktlinjer för föreningsbidrag Fastställda av Farsta stadsdelsnämnd den 19 nov 2013

Riktlinjer för föreningsbidrag Fastställda av Farsta stadsdelsnämnd den 19 nov 2013 Avdelningen för förskola och fritid Sida 1 (5) 2013-10-22 Riktlinjer för föreningsbidrag Fastställda av Farsta stadsdelsnämnd den 19 nov 2013 Bakgrund Farsta stadsdelsnämnd fördelar årligen bidrag till

Läs mer

Information om verksamhetsstöd

Information om verksamhetsstöd Information om verksamhetsstöd Kulturnämnden kan stödja kulturverksamhet i Uppsala kommun som är stabil och sträcker sig över hela året. Stödet grundas, förutom övergripande bedömningsgrunder, på bedömning

Läs mer

KREATIVA PLATSER år 1

KREATIVA PLATSER år 1 Guide för sökande 2017 av bidraget KREATIVA PLATSER år 1 en del av satsningen Äga rum 1 SAMMANFATTNING Vad är syftet med stödet? Vem kan söka? Vilka områden kan söka? Hur mycket pengar finns att söka?

Läs mer

Konstnärsnämnden 2013

Konstnärsnämnden 2013 Konstnärsnämnden 2013 Konstnärsnämndens uppdrag Främja konstnärers möjlighet att ägna sig åt sitt konstnärliga arbete och vidareutveckla sitt konstnärskap : Stöd till enskilda konstnärer genom stipendier

Läs mer

Bidragsnormer kulturföreningar och kulturarrangemang i Skellefteå. www.skelleftea.se/kultur

Bidragsnormer kulturföreningar och kulturarrangemang i Skellefteå. www.skelleftea.se/kultur Bidragsnormer kulturföreningar och kulturarrangemang i Skellefteå www.skelleftea.se/kultur Foto på framsidan från föreställningen Dans i novembermörkret. Fotograf: Patrick Degerman (2013) Kulturnämndens

Läs mer

Handbok för. En snabb slant. En praktisk guide för dig som vill söka eller redan har beviljats stipendiet

Handbok för. En snabb slant. En praktisk guide för dig som vill söka eller redan har beviljats stipendiet Handbok för En snabb slant En praktisk guide för dig som vill söka eller redan har beviljats stipendiet Innehållsförteckning Om en snabb slant 3 Vem kan söka en snabb slant? 3 Vad kan man söka för? 3 Hur

Läs mer

Riktlinjer för Drömdeg, Kreativa fonden och Evenemangsbidrag

Riktlinjer för Drömdeg, Kreativa fonden och Evenemangsbidrag Riktlinjer för Drömdeg, Kreativa fonden och Evenemangsbidrag Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler Diarienummer: KS/2019:282 Dokumentet är beslutat av: Kommunfullmäktige Dokumentet beslutades

Läs mer

Riktlinjer för föreningsbidrag i Älvsjö

Riktlinjer för föreningsbidrag i Älvsjö 1 Riktlinjer för föreningsbidrag i Älvsjö Fastställt av Älvsjö stadsdelsnämnd 2017- XX-XX Bakgrund Älvsjö stadsdelsnämnd fördelar årligen bidrag till föreningar verksamma inom stadsdelsområdet utifrån

Läs mer

Innehåll. Kontantstöd kulturföreningar. Remiss Förslag nytt bidragsreglemente 2020 UPN2019/ (8)

Innehåll. Kontantstöd kulturföreningar. Remiss Förslag nytt bidragsreglemente 2020 UPN2019/ (8) Förslag nytt bidragsreglemente 2020 2019-02-22 1 (8) Kontantstöd kulturföreningar Innehåll Kontantstöd kulturföreningar... 1 1 Inledning... 2 1.1 Enköpings kommuns kulturpolitiska vision... 2 2 Verksamhetsstöd...

Läs mer

Ansökan om årligt Kulturellt verksamhetsstöd föreningar och organisationer

Ansökan om årligt Kulturellt verksamhetsstöd föreningar och organisationer Ansökan om årligt Kulturellt verksamhetsstöd föreningar och organisationer 201 Sökande Organisation eller motsvarande Organisationsnummer c/o Telefon Mobil Fax Ev. hemsida Bank-/post-/konto-/giro-nummer

Läs mer

Riktlinjer för föreningsbidrag i Älvsjö

Riktlinjer för föreningsbidrag i Älvsjö 1 Riktlinjer för föreningsbidrag i Älvsjö Bakgrund Älvsjö stadsdelsnämnd fördelar årligen bidrag till föreningar verksamma inom stadsdelsområdet utifrån beslutad budget. Stadsdelsförvaltningen handlägger

Läs mer

Arvsfonden stödjer goda idéer

Arvsfonden stödjer goda idéer Arvsfonden stödjer goda idéer Människor är möjligheter! Det finns många eldsjälar och innovatörer i vårt avlånga land. En del kan förverkliga sina visioner i näringslivet och andra inom offentlig sektor.

Läs mer

Ansökningsblankett för stipendier Anvisningar om ansökningsförfarandet finns på www.arbetetsvanner.fi. Se också blankettens sista sida.

Ansökningsblankett för stipendier Anvisningar om ansökningsförfarandet finns på www.arbetetsvanner.fi. Se också blankettens sista sida. Arbetets Vänner Huvudföreningens Kulturfond Ansökningsblankett för stipendier Anvisningar om ansökningsförfarandet finns på www.arbetetsvanner.fi. Se också blankettens sista sida. Sektion A: Uppgifter

Läs mer

Stöd till kulturverksamhet i Varbergs kommun

Stöd till kulturverksamhet i Varbergs kommun Stöd till kulturverksamhet i Varbergs kommun Stöd till kulturverksamhet så här går Det till: Allmänna beskrivningar: Projektstöd: Syftet med Varbergs kommuns kulturstöd: Förstärka kultur- och fritidsnämndens

Läs mer

Ansökan om verksamhetsbidrag till organisationer

Ansökan om verksamhetsbidrag till organisationer Utvecklingsavdelningen 2015-02-04 Dnr 8.1.1_2015:183 1 (5) Entreprenörskap i skolan 2015 Ansökan om verksamhetsbidrag till organisationer Skolverket har i uppdrag av regeringen att stimulera arbetet med

Läs mer

LUCKAN grundades 1992 på initiativ av Nylands svenska landskapsförbund och Mellannylandprojektet.

LUCKAN grundades 1992 på initiativ av Nylands svenska landskapsförbund och Mellannylandprojektet. Finansiering & FYRK.FI Karl Norrbom, Föreningen Luckan, 2015 LUCKAN grundades 1992 på initiativ av Nylands svenska landskapsförbund och Mellannylandprojektet. I december 2000 blev LUCKAN en självständig

Läs mer

Riktlinjer för Region Östergötlands kulturstipendier

Riktlinjer för Region Östergötlands kulturstipendier Riktlinjer för Region Östergötlands kulturstipendier Sökbara stipendier Handläggare: Bo Olls Verksamhet: Enheten för kultur och kreativitet, ledningsstaben Datum: 2016-02-17 Diarienummer: RUN 2015-429

Läs mer

Handbok för. projektstöd PRONTO! En praktisk guide för dig som vill söka eller redan har beviljats projektstöd

Handbok för. projektstöd PRONTO! En praktisk guide för dig som vill söka eller redan har beviljats projektstöd Handbok för projektstöd PRONTO! En praktisk guide för dig som vill söka eller redan har beviljats projektstöd Innehållsförteckning Allmänt om projektstöd PRONTO! 3 Ansökningstider 3 Vem kan få projektstöd?

Läs mer

Kulturstrategi Ekerö kulturnämnd

Kulturstrategi Ekerö kulturnämnd Kulturstrategi Ekerö kulturnämnd Kulturstrategi Kulturnämnden har ansvar för kommunens kulturpolitik och verksamheter inom kultur och fritid. Nämnden vill visa att kultur är mer än det som ryms i detta

Läs mer

Enskede-Årsta-Vantör

Enskede-Årsta-Vantör Stadsdelsförvaltning Avdelning kultur, fritid och demokrati Dnr 5.4.-469/2017 Sida 1 (5) 2017-10-05 Handläggare Caroline Teir Telefon: 08-508 14 997 Till s stadsdelsnämnd Föreningsbidrag till föreningar

Läs mer

Riktlinjer för ansökan och redovisning av projektbidrag från Nämnden för hemslöjdsfrågor

Riktlinjer för ansökan och redovisning av projektbidrag från Nämnden för hemslöjdsfrågor Riktlinjer för ansökan och redovisning av projektbidrag från Nämnden för hemslöjdsfrågor Illustration: Sara Nilsson Nämnden för hemslöjdsfrågor, NFH, fördelar en gång per år bidrag till projekt som stimulerar

Läs mer

Riktlinjer för ansökan om föreningsbidrag

Riktlinjer för ansökan om föreningsbidrag Sida 1 (5) 2018-01-17 Riktlinjer för ansökan om föreningsbidrag Bakgrund Hässelby-Vällingby stadsdelsnämnd fördelar årligen bidrag till föreningar och organisationer. Det finns tre kategorier av bidraget

Läs mer

Riktlinjer för aktivitetsbidrag fr.o.m. verksamhetsåret 2018

Riktlinjer för aktivitetsbidrag fr.o.m. verksamhetsåret 2018 Riktlinjer för aktivitetsbidrag fr.o.m. verksamhetsåret 2018 1) Varför utdelar fonden aktivitetsbidrag? Genom att stödja olika aktiviteter vill fonden öka kontakterna mellan Sverige och Finland och öka

Läs mer

Riktlinjer för ekonomiskt stöd från Nordiska samarbetsrådet för kriminologi (NSfK)

Riktlinjer för ekonomiskt stöd från Nordiska samarbetsrådet för kriminologi (NSfK) Riktlinjer för ekonomiskt stöd från Nordiska samarbetsrådet för kriminologi (NSfK) 1 Mål Nordiska samarbetsrådet för kriminologi (NSfK) kan bevilja ekonomiskt stöd för forskningsprojekt, arbetsgruppsmöten,

Läs mer

Riktlinjer för aktivitetsbidrag

Riktlinjer för aktivitetsbidrag Riktlinjer för aktivitetsbidrag 1) Varför utdelar fonden aktivitetsbidrag? Genom att stödja olika aktiviteter vill fonden öka kontakterna mellan Sverige och Finland och öka kunskapen om de båda länderna.

Läs mer

Ansökningsomgång. Medel till utveckling av sociala innovationer eller affärsutveckling i arbetsintegrerande sociala företag

Ansökningsomgång. Medel till utveckling av sociala innovationer eller affärsutveckling i arbetsintegrerande sociala företag sista ansökningsdag 31 oktober 2012 Ansökningsomgång Medel till utveckling av sociala innovationer eller affärsutveckling i arbetsintegrerande sociala företag Bakgrund Tillväxtverket arbetar på många olika

Läs mer

Bidrag & stipendier. för föreningar och privatpersoner. Publika arrangemang, upplevelser eller aktiviteter

Bidrag & stipendier. för föreningar och privatpersoner. Publika arrangemang, upplevelser eller aktiviteter Bidrag & stipendier för föreningar och privatpersoner Publika arrangemang, upplevelser eller aktiviteter Föreningars utveckling och kompetens Verksamhet för barn, unga & funktionshindrade Snabb slant Vill

Läs mer

Gävle Kulturhus

Gävle Kulturhus 2015-02-04 Gävle Kulturhus Syfte och mål Gävle Kulturhus ska vara en plats där samverkan är grunden. Gävle Kulturhus ska vara en plats för fler genom att bredda både deltagande och publik som ska spegla

Läs mer

Bestämmelser för kulturstöd i Malmö

Bestämmelser för kulturstöd i Malmö Senast reviderade av Malmö kulturnämnd 2014-03-26 Bestämmelser för kulturstöd i Malmö Målsättning Malmö kulturnämnd ska genom att stödja det utominstitutionella kulturlivet möjliggöra kultur- och bildningsverksamhet

Läs mer

Ansökan om projektstöd - lokalt ledd utveckling Steg 2

Ansökan om projektstöd - lokalt ledd utveckling Steg 2 Ansökan om projektstöd - lokalt ledd utveckling Steg 2 Din ansökan är inte fullständigt ifylld. Du behöver komplettera din ansökan. Du kan bara få stöd för godkända utgifter som uppstår efter att din ansökan

Läs mer

KULTURPLAN Åstorps kommun

KULTURPLAN Åstorps kommun KULTURPLAN Åstorps kommun Godkänd av Bildningsnämnden 2012-06-13, 57, dnr 12-86 Antagen av Kommunfullmäktige 2012-11-19, 131 dnr 2012-333 Kulturplan Åstorps kommun Inledning Nationella kulturpolitiska

Läs mer

Stiftelser att söka 2013

Stiftelser att söka 2013 Stiftelser att söka 2013 Norrköpings kommun förvaltar många olika stiftelser som enskilda personer kan söka pengar ur. I år finns det 22 stiftelser att söka ifrån. Stiftelserna är indelade i två grupper:

Läs mer

Regelverk för stöd från Mariehamns stad GODKÄNT AV STADSFULLMÄKTIGE DEN

Regelverk för stöd från Mariehamns stad GODKÄNT AV STADSFULLMÄKTIGE DEN Regelverk för stöd från Mariehamns stad GODKÄNT AV STADSFULLMÄKTIGE DEN 25.9.2018 Innehållsförteckning 1. Allmänna förutsättningar för beviljande av grundbidrag och aktivitetsbidrag... 2 1.1 Grundbidrag...

Läs mer

Vägledning till ansökningsblankett för Nordiska Ministerrådets Demografiprogram 2014-2015

Vägledning till ansökningsblankett för Nordiska Ministerrådets Demografiprogram 2014-2015 Vägledning till ansökningsblankett för Nordiska Ministerrådets Demografiprogram 2014-2015 Förutsättningar En förutsättning för att beviljas medel ur programmet är att projektet bidrar till Nordisk nytta,

Läs mer

Kulturstrategi för Finspångs kommun

Kulturstrategi för Finspångs kommun Kulturstrategi för Finspångs kommun Antaget av kommunfullmäktige 2014-01-29 11 Kulturstrategi Finspångs kommun 612 80 Finspång Telefon 0122-85 000 Fax 0122-850 33 E-post: kommun@finspang.se Webbplats:

Läs mer

Avsiktsförklaring för samverkan mellan Statens kulturråd och Västerbottens läns landsting avseende kulturverksamhet år 2010

Avsiktsförklaring för samverkan mellan Statens kulturråd och Västerbottens läns landsting avseende kulturverksamhet år 2010 1(3) Avsiktsförklaring för samverkan mellan Statens kulturråd och Västerbottens läns landsting avseende kulturverksamhet år 2010 Samverkan Statens kulturråd (Kulturrådet) och Västerbottens läns landsting

Läs mer

Enskede-Årsta-Vantör. Förvaltningens förslag till beslut

Enskede-Årsta-Vantör. Förvaltningens förslag till beslut Stadsdelsförvaltning Kultur, fritid och demokrati Tjänsteutlåtande Dnr 5.4.-647/2016 Sida 1 (5) 2016-11-22 Handläggare Marie Lundahl Telefon: 08-50814997 Till s stadsdelsnämnd Föreningsbidrag vt 2017 till

Läs mer

Riktlinjer för kommunala föreningsbidrag i Malung-Sälens kommun

Riktlinjer för kommunala föreningsbidrag i Malung-Sälens kommun Riktlinjer för kommunala föreningsbidrag i Malung-Sälens kommun Fastställd av kommunfullmäktige 2018-11-26, 108 1 Kommunala föreningsbidrag i Malung-Sälens kommun Malung-Sälens kommun vill främja ett gott

Läs mer

Arvsfonden i Jönköpings län

Arvsfonden i Jönköpings län Välkomna! Arvsfonden i Jönköpings län www.arvsfonden.se www.arvsfondsbloggen.se www.arvsfondsprojekten.se Maria Gasch Handläggare lokalstöd Kristina Hållén Handläggare projektstöd Anita Lönnerheden Handläggare

Läs mer

Bidrag till föreningar inom kultursektorn

Bidrag till föreningar inom kultursektorn Bidrag till föreningar inom kultursektorn Stenungsunds kommun Med kulturföreningar åsyftas de föreningar som bedriver verksamhet inom områdena konst, slöjd, foto, film media, teater, litteratur, musik,

Läs mer

Programmet Ett Europa för medborgarna

Programmet Ett Europa för medborgarna Programmet Ett Europa för medborgarna Ett hurdant Europa vill du ha? Det bor över 500 miljoner människor i Europeiska unionens medlemsländer. Varje medborgare i ett medlemsland är också EUmedborgare. Vår

Läs mer

Arvsfonden i Värmlands län

Arvsfonden i Värmlands län Välkomna! Arvsfonden i Värmlands län www.arvsfonden.se www.arvsfondsbloggen.se www.arvsfondsprojekten.se Kristina Ekholm Handläggare Susann Arnehed Handläggare Lisa Nissdal Olin Handläggare Stefan Berg

Läs mer

Arvsfondens verksamhet

Arvsfondens verksamhet Välkomna! Agenda Sverigeresan Om Allmänna arvsfonden Vem kan söka pengar ur Arvsfonden? Projekt- och lokalstöd Våra satsningar Ett arvsfondsprojekt berättar Arvsfondsprojekten.se Mingel, vi bjuder på kaffe

Läs mer

Arvsfonden i Kalmar län

Arvsfonden i Kalmar län Arvsfonden i Kalmar län www.arvsfonden.se www.arvsfondsbloggen.se www.arvsfondsprojekten.se Per Callermo Chef handläggarsektionen, handläggare projektstöd Monica Blomström Handläggare projektstöd Hanne

Läs mer

Information om stipendier från Youth For Understanding Sverige programåret 2014/2015

Information om stipendier från Youth For Understanding Sverige programåret 2014/2015 Information om stipendier från Youth For Understanding Sverige programåret 2014/2015 Syftet med våra stipendier är att möjliggöra och uppmuntra utbyte för studenter som är särskilt goda ambassadörer för

Läs mer

Stöd för kompetensutveckling

Stöd för kompetensutveckling 1. Grundläggande information 1.1. Projektets titel 1.1.1. Projektet är: Förprojekt Pilotprojekt Projekt * Förprojekt är en undersökning, ett tydliggörande av förutsättningarna för att genomföra ett större

Läs mer

Folkuniversitetets verksamhetsidé. Att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv

Folkuniversitetets verksamhetsidé. Att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv Folkuniversitetets verksamhetsidé Att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv Folkuniversitetet för ett rikare liv Folkuniversitetets idé är att kunskap, förståelse och

Läs mer

Folkuniversitetets verksamhetsidé. Att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv

Folkuniversitetets verksamhetsidé. Att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv Folkuniversitetets verksamhetsidé Att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv Folkuniversitetet för ett rikare liv Folkuniversitetets idé är att kunskap, förståelse

Läs mer

Europeiska socialfonden

Europeiska socialfonden Sid 1 (6) Beslutsdatum 2008-04-29 Europeiska socialfonden stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling Utlysning av projektmedel i Stockholm Namn på utlysning: Förprojektering

Läs mer

Ansökningsblankett för stipendier Anvisningar om ansökningsförfarandet finns på Se också blankettens sista sida.

Ansökningsblankett för stipendier Anvisningar om ansökningsförfarandet finns på   Se också blankettens sista sida. Arbetets Vänner Huvudföreningens Kulturfond Ansökningsblankett för stipendier Anvisningar om ansökningsförfarandet finns på www.arbetetsvanner.fi. Se också blankettens sista sida. Sektion A: Uppgifter

Läs mer

Arvsfonden i Västernorrlands län

Arvsfonden i Västernorrlands län Välkomna! Arvsfonden i Västernorrlands län www.arvsfonden.se www.arvsfondsbloggen.se www.arvsfondsprojekten.se Per Callermo Chef handläggarsektionen, handläggare projektstöd Michael Brolund Handläggare

Läs mer

Anvisningar för att söka lokal- och anläggningsstöd

Anvisningar för att söka lokal- och anläggningsstöd Anvisningar för att söka lokal- och anläggningsstöd Läs denna information innan du börjar fylla i ansökningsblanketten och skriva projektbeskrivningen! Lokalstöd kan användas till nybyggnad, ombyggnad,

Läs mer

Föreningsbidrag 2016 till föreningar/organisationer med verksamhet för personer med funktionsnedsättning och socialpsykiatri i Enskede-Årsta-Vantör

Föreningsbidrag 2016 till föreningar/organisationer med verksamhet för personer med funktionsnedsättning och socialpsykiatri i Enskede-Årsta-Vantör Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2015-11-18 Handläggare Gunweig Högberg Telefon: 08-508 20 505

Läs mer

Kulturpolitisk och konstnärlig kvalitet. Karlstad 3 mars 2015

Kulturpolitisk och konstnärlig kvalitet. Karlstad 3 mars 2015 Kulturpolitisk och konstnärlig kvalitet Karlstad 3 mars 2015 Kvalitet När man har pratat om kvalitet i kulturpolitiken har det oftast handlat om konstnärlig kvalitet. Kulturpolitiken har dock inte definierat

Läs mer

Härnösands internationella arbete - ny internationell policy

Härnösands internationella arbete - ny internationell policy Härnösands internationella arbete - ny internationell policy Innehållsförteckning sidan Inledning... 3 Syfte... 3 Övergripande mål... 3 Prioriterade områden... 4 Utbildning Arbete och tillväxt Näringsliv

Läs mer

Information om UHR och våra program Erasmus+ Frågor och svar om programmen Erasmus Student Network (ESN) presentation& workshop

Information om UHR och våra program Erasmus+ Frågor och svar om programmen Erasmus Student Network (ESN) presentation& workshop Seminariets upplägg Information om UHR och våra program Erasmus+ Frågor och svar om programmen Erasmus Student Network (ESN) presentation& workshop 2014 05 26 Carola Barhammar& Karin Andrén 1 2014 05 19

Läs mer

Mer information om föreningsbidraget hittar du på

Mer information om föreningsbidraget hittar du på Läs riktlinjerna innan ni fyller i ansökan. Ha dem även till hands under tiden ni fyller i ansökan. Det finns möjlighet på slutet att ändra i er ansökan. Det finns också möjlighet att ångra er ansökan.

Läs mer

Ansökan om stöd ur Allmänna arvsfonden till lokal- och anläggningsstöd ANVISNINGAR

Ansökan om stöd ur Allmänna arvsfonden till lokal- och anläggningsstöd ANVISNINGAR Ansökan om stöd ur Allmänna arvsfonden till lokal- och anläggningsstöd ANVISNINGAR Läs denna information innan du börjar fylla i ansökningsblanketten och skriva projektbeskrivningen! Lokalstöd kan användas

Läs mer

Arvsfonden ambassadör

Arvsfonden ambassadör Välkomna! Arvsfonden ambassadör få mer kunskap om Arvsfondens stödformer kunna informera om hur och för vad man kan söka bidrag för lättare kunna fånga upp potentiella idéer lokalt och slussa dessa vidare

Läs mer

Datum Dnr Redovisning av utvecklingsbidrag Kulturnämndens anslag för sökbara utvecklingsbidrag fördelas två gånger per år.

Datum Dnr Redovisning av utvecklingsbidrag Kulturnämndens anslag för sökbara utvecklingsbidrag fördelas två gånger per år. Margareta Olsson Verksamhetscontroller 040-675 37 53 margareta.g.olsson@skane.se REDOVISNING Datum 2017-04-21 Dnr 1701101 1 (7) Redovisning av utvecklingsbidrag 2016 s anslag för sökbara utvecklingsbidrag

Läs mer

Ansökan om verksamhetsbidrag för entreprenörskap i skolan/statsbidrag till organisationer 2014

Ansökan om verksamhetsbidrag för entreprenörskap i skolan/statsbidrag till organisationer 2014 Utvecklingsavdelningen 2013-10-25 Dnr 2013:422 1 (5) Ansökan om verksamhetsbidrag för entreprenörskap i skolan/statsbidrag till organisationer 2014 Det här dokumentet innehåller information för organisationer

Läs mer

Stiftelser att söka ur 2013

Stiftelser att söka ur 2013 Stiftelser att söka ur 2013 Norrköpings kommun förvaltar många olika stiftelser som enskilda personer kan söka pengar ur. I år finns det 22 stiftelser att söka ifrån. Stiftelserna är indelade i två grupper:

Läs mer

1 (5) Verksamhetsplan 2012

1 (5) Verksamhetsplan 2012 1 (5) Verksamhetsplan 2012 CSR Västsverige ger medlemmar ökad konkurrenskraft genom att omsätta kunskap i konkret handling. CSR Västsverige utvecklar och sprider verktyg och kompetens kring betydelsen

Läs mer

Kultursamverkansmodellen så funkar den!

Kultursamverkansmodellen så funkar den! Kultursamverkansmodellen så funkar den! www.regionostergotland.se Sedan 2012 ingår Östergötland i den nationella kultursamverkansmodellen. Från och med 2013 är samtliga län, utom Stockholm, med i modellen.

Läs mer

Alla projekt som bedrivs inom Leader Sjuhärad skall vara allmännyttiga och en tillgång för Sjuhärads landsbygd.

Alla projekt som bedrivs inom Leader Sjuhärad skall vara allmännyttiga och en tillgång för Sjuhärads landsbygd. 2015-03-25 2014-149 AH Leadercheck Alla projekt som bedrivs inom Leader Sjuhärad skall vara allmännyttiga och en tillgång för Sjuhärads landsbygd. Du kan söka för att komma igång med nytt företag samverkan

Läs mer

Konstnärsnämnden och Kulturbryggan. - statlig myndighet under Kulturdepartementet

Konstnärsnämnden och Kulturbryggan. - statlig myndighet under Kulturdepartementet Konstnärsnämnden och Kulturbryggan - statlig myndighet under Kulturdepartementet Konstnärsnämndens uppdrag Konstnärsnämnden är en statlig myndighet under Kulturdepartementet. Den övergripande uppgiften

Läs mer

Riktlinjer för Kreativa fonden. Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler

Riktlinjer för Kreativa fonden. Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler Riktlinjer för Kreativa fonden Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler Diarienummer: KOF 2019/16 Dokumentet är beslutat av: Kommunfullmäktige Dokumentet beslutades den: 18 juni 2019 Dokumentet gäller

Läs mer

Rese- och forskningsbidrag inom CTR

Rese- och forskningsbidrag inom CTR LEDIGKUNGÖRELSE 2014-09-03 1 (3) Dnr V 2014/1481 Ekonomi Stiftelseförvaltning Rese- och forskningsbidrag inom CTR Ansökan Ansökningsformulär finns i Lunds universitets ansökningssystem för stipendier som

Läs mer

Riktlinjer Anslaget till integration och delaktighet

Riktlinjer Anslaget till integration och delaktighet Riktlinjer Anslaget till integration och delaktighet Beslutat av kommunstyrelsens ledningsutskott 2015-08-10 Har du frågor kontakta Siv Hederos Integrationssamordnare Telefon 036-10 53 55 E-post siv.hederos@jonkoping.se

Läs mer

Kulturrådets beslut Statens kulturråd beviljar bidrag och bidragsbelopp enligt bilaga l.

Kulturrådets beslut Statens kulturråd beviljar bidrag och bidragsbelopp enligt bilaga l. KULTURRÅDET Box 27215, 102 53 Stockholm Besök: Borgvägen 1-5 Tel: 08 519 264 00 kulturradet@ku)turradet.se www.kulturradet.se BESLUT 2019-02-05 Sid 1 (2) Ärende Fördelning av vissa statsbidrag till regional

Läs mer