YRKES- & UTBILDNINGSMÄSSA 6 FEB (Östrabo 1)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "YRKES- & UTBILDNINGSMÄSSA 6 FEB (Östrabo 1)"

Transkript

1 YRKES- & UTBILDNINGSMÄSSA 6 FEB (Östrabo 1) Utställare med seminariepass Vad gör en Jurist? - Annica, som är domare vid tingsrätten i Uddevalla, berättar om juristyrket och även lite om juristutbildningen. Polisen - Några poliser berättar om polisutbildningen och om att arbeta som polis. Försvarsmakten - Informatörer från Försvarsmakten, en av Sveriges största arbetsgivare, berättar om deras många olika utbildningar, anställningsformer och om de olika spännande jobb som finns. Somliga jobbar inom Försvaret en kortare tid och skaffar sig en unik merit, medan andra satsar på en längre karriär som officer eller civilanställd. Räddningstjänsten -Informatörer från Uddevalla Räddningstjänst kommer att berätta om yrket brandman och hur du kan utbilda dig till detta. Pilot - Träffa Anders Rönnholm som idag arbetar som pilot. Anders kommer både att prata om livet som pilot och även om den nya pilotutbildningen inom Yrkeshögskolan, Scandinavian Aviation Academy. Sjuksköterska Psykiatrisjuksköterskan Paula Annerhäll, arbetar idag som Psykiatrisjuksköterska och kommer att berätta om sin spännande yrkesresa genom livet. Vad gör en Socionom? Linda Jonsson, Socionom som arbetar som fältassistent berättar om sin utbildning och sitt yrke. Arbetsledare inom Bygg - Per Göthberg, arbetsledare på Peab berättar om sitt arbete. Vad gör en Ingenjör? Kenneth Fjällström, byggnadsingenjör berättar om sitt arbete. Lantmäteri - Lukas Petré kommer att prata om lantmäteriets olika bristyrke. Inom lantmäteri finns ca 45 olika yrkeskategorier bla lantmätare, mät - och kartingenjör och jusiter. Vad gör en ekonom? Jenny Niklasson m fl från Swedebank berättar om sina arbeten. Kommunens personalbehov - Vem arbetar i en kommun och kan det vara just dig kommunen söker? Håkan Kragnert och Åsa Eriksson på personalkontoret berättar mer.

2 Teknikhögskolan (Plushögskolan) - Teknikhögskolan är en del av Plushögskolan. Dom berättar om sina yrkeshögskoleutbildningar inom Teknik och Datorer som startar till hösten i Göteborg. Vattenfall - Christer Götessom berättar om utbildningar inom Elkraft som Högskolan Väst driver i samarbete med Vattenfall. Högskolecentrum Bohuslän (HCB) - Informerar om utbudet av högskoleutbildningar och kurser som kan studeras på distans eller på plats i Uddevalla. De kommer främst att prata om sina Yrkeshögskoleutbildningarna Konceptutvecklare e-handel för dig som är intresserad av handeln och försäljning på nätet, Mariningenjör Produktion för dig som vill jobba med fritidsbåtar och Mariningenjör Motor och Elektronik för dig som vill jobba med service och underhåll av båt, motor och elsystem. YH Sunne Informatörer berättar om Yrkeshögskoleutbildningar på Broby Grafiska: På Broby Grafiska kan du utveckla ditt kreativa skapande genom hela kedjan från idé till förverkligande i en attraktiv studiemiljö, där näringslivet och internationella nätverk är en del av vardagen. Våra lärare har bred branscherfarenhet och vi har en av Europas modernaste maskinparker för utbildning inom förpackningssektorn. Förpackningsdesigner 400p, Visuell grafisk kommunikatör 400 p. Vuxenutbildningen Uddevalla (Komvux) - Vilka möjligheter har du att studera på vuxenutbildningen efter gymnasiet och vilka regler gäller? Vägledningscentrum i Uddevalla informerar Information om fristående allmänna kurser och yrkesutbildningar på gymnasienivå. Generell information om att söka Yrkeshögskola och Högskola. Steneby - Steneby är samlingsnamnet på utbildnings- och kulturverksamheten i Dals Långed. Inom Stiftelsen Stenebyskolan finns ettoch tvååriga högskoleförberedande utbildningar. Vid Steneby - Institutionen för Konsthantverk och Design, Göteborgs Universitet, bedrivs konstnärliga utbildningar på kandidat- och masternivå. Utbildningarna fokuserar huvudsakligen på materialområdena trä, metall och textil. KV Konstskola vänder sig till dig som tycker om att jobba med färg och form och vill läsa på högskoleförberedande nivå. Skolan har utbildningar inom design, mode/textil, konsthantverk, fri konst och arkitektur. Antagning sker genom arbetsprov. Europe Direct (Volontär) - Representanter från Europa Direkt Fyrbodal informerar om Europeisk volontär tjänst. Vilka möjligheter finns det för just dig att efter gymnasiet åka ut och arbeta som volontär i något europeiskt land? Study Abroad - Study Abroads representant ger en introduktion till utlandsstudier och berättar om möjligheter att studera vidare på universitet utomlands. Du får svar på dina funderingar kring utbildningssystemen, kraven, studiealternativ samt hur man finansierar sina studier utomlands.

3 Study Abroad (Istituto Marangoni) - Drömmer du om att studera fashion eller design? Istituto Marangoni är en av världens främsta mode- och design skolor. Istituto Marangoni grundades i Milano 1935 och har program inom bl a Fashion Design, Fashion Styling, Fashion Business, Interior Design och Fashion Graphic. Idag har skolan även campus i London och Paris. STS & IBS - Under seminariet informerar vi om att arbeta som au pair i USA, Nya Zeeland, England och Frankrike och om IBS ettåriga utbildningar på populära college & universitet runt om i världen. IBS representanter kommer även att Nyföretagarcentrum - Om att starta eget. Sverige behöver fler livskraftiga företag. NyföretagarCentrum erbjuder kostnadsfri rådgivning till alla som vill starta eget företag. NyföretagarCentrum Sverige är en stiftelse som främjar nyföretagande och entreprenörskap och är ledande skapare av nya företag. Utställare med enbart mässbord Lernia - Yrkeshögskoleutbildningar inom förnyelsebar energiproduktion, vind, vatten och biogas. IUC Yrkeshögskolan - IUC berättar om deras yrkeshögskole utbildningar inom Installationsingenjör samt Kyl- och värmepumpstekniker. Education Link - David på Education Link berättar om studier utomlands och om Education Links olika samarbetsskolor. Du kommer att få information om vad du bör tänka på när du väljer skola, olika antagningskrav samt var någonstans man kan studera och inom vilka ämnesområden. Du får även information om hur man med David och Education Link s hjälp går till väga för att göra verklighet av drömmen om studier utomlands. Ljungskile Folkhögskola Berättar om att läsa in grundläggande behörighet på folkhögskola (Kärnämnen räcker och inga prov!). Om att läsa klart ofullständigt NVprogram. (Ma Fy Ke Bi plus kärnämnen räcker). Om Naturbasåret, Fritidsledarlinjen, Journalistlinjen och Musiklinjen. Dalslands Folkhögskola Allmän kurs med olika inriktningar som personlig utveckling, skriv och läsinriktning, hästskötare samt Livslinjen! Grebbestads Folkhögskola "En skapande skola vid havet i norra Bohuslän". Närheten till havet är grunden för en unik marinbiologisk kurs. Allmänna kurser har olika inriktningar, arbetspraktik, friluftsliv, grafisk kommunikation, silver och smyckedesign och spa och hälsa. Specialkurser i keramik, textil och trä ger grunden för högskolestudier inom form och design.

4 YRKES- & UTBILDNINGSMÄSSA 6 FEB (Östrabo 1) Eftermiddagen Utställare med seminariepass Vad gör en Jurist? - Annika, som är domare vid tingsrätten i Uddevalla, berättar om juristyrket och även lite om juristutbildningen Polisen - Några poliser berättar om polisutbildningen och om att arbeta som polis. Försvarsmakten - Informatörer från Försvarsmakten, en av Sveriges största arbetsgivare, berättar om deras många olika utbildningar, anställningsformer och om de olika spännande jobb som finns. Somliga jobbar inom Försvaret en kortare tid och skaffar sig en unik merit, medan andra satsar på en längre karriär som officer eller civilanställd. Räddningstjänsten -Informatörer från Uddevall Räddningstjänst kommer att berätta om yrket brandman och hur du kan utbilda dig till detta. Pilot - Träffa Anders Rönnholm som idag arbetar som pilot. Anders kommer både att prata om livet som pilot och även om den nya piloutbildningen innom Yrkeshögskolan, Scandinavian Aviation Academy. Sjuksköterska Psykiatrisjuksköterskan Paula Annerhäll, arbetar idag som Psykiatrisjuksköterska och kommer att berätta om sin spännande yrkesresa genom livet. Vad gör en Socionom? Linda Jonsson, Socionom som arbetar som fältassistent berättar om sin utbildning och sitt yrke. Musikhögskolan - Salome Persson från Ingesunds musikhögskola berättar om deras olika musikutbildnigar. Vad gör en ekonom? - Jenny Niklasson m fl från swede bank berättar om sina arbeten. Kommunens personalbehov - Vem arbetar i en kommun och kan det vara just dig kommunen söker? Håkan Kragnert och Åsa Eriksson på personalkontoret berättar mer.

5 Personlig tränare? (Ej klart ännu) Högskolecentrum Bohuslän (HCB) - Informerar om utbudet av högskoleutbildningar och kurser som kan studeras på distans eller på plats i Uddevalla. De kommer främst att prata om sina Yrkeshögskoleutbildningarna Konceptutvecklare e-handel för dig som är intresserad av handeln och försäljning på nätet, Mariningenjör Produktion för dig som vill jobba med fritidsbåtar och Mariningenjör Motor och Elektronik för dig som vill jobba med service och underhåll av båt, motor och elsystem. Affärshögskolan Pluskompetens - Information om Yrkeshögskoleutbildningarna Marknadsinriktad företagssäljare och Affärsinriktad redovisningsekonom som anordnas av Affärshögskolan i Uddevalla. YH Sunne Informatörer berättar om Yrkeshögskoleutbildningar på Broby Grafiska: På Broby Grafiska kan du utveckla ditt kreativa skapande genom hela kedjan från idé till förverkligande i en attraktiv studiemiljö, där näringslivet och internationella nätverk är en del av vardagen. Våra lärare har bred branscherfarenhet och vi har en av Europas modernaste maskinparker för utbildning inom förpackningssektorn. Förpackningsdesigner 400p, Visuell kommunikatör 400 p. Manusförfattare200p samt produktionsledare 300p. Vuxenutbildningen Uddevalla (Komvux) - Vilka möjligheter har du att studera på vuxenutbildningen efter gymnasiet och vilka regler gäller? Vägledningscentrum i Uddevalla informerar Information om fristående allmänna kurser och yrkesutbildningar på gymnasienivå. Generell information om att söka Yrkeshögskola och Högskola. Steneby är samlingsnamnet på utbildnings- och kulturverksamheten i Dals Långed. Inom Stiftelsen Stenebyskolan finns ett- och tvååriga högskoleförberedande utbildningar. Vid Steneby - Institutionen för Konsthantverk och Design, Göteborgs Universitet, bedrivs konstnärliga utbildningar på kandidat- och masternivå. Utbildningarna fokuserar huvudsakligen på materialområdena trä, metall och textil. KV Konstskola vänder sig till dig som tycker om att jobba med färg och form och vill läsa på högskoleförberedande nivå. Skolan har utbildningar inom design, mode/textil, konsthantverk, fri konst och arkitektur. Antagning sker genom arbetsprov. Europe Direct (Volontär) - Representanter från Europa Direkt Fyrbodal informerar om Europeisk volontärtjänst. Vilka möjligheter finns det för just dig att åka ut och arbeta som volontär i något europeiskt land efter gymnasiet? Study Abroad - Istituto Marangoni - Drömmer du om att studera fashion eller design? Istituto Marangoni är en av världens främsta mode- och design skolor. Istituto Marangoni grundades i Milano 1935 och har program inom bl a Fashion Design, Fashion Styling, Fashion Business, Interior Design och Fashion Graphic. Idag har skolan även campus i London och Paris.

6 STS & IBS - Under seminariet informerar vi om att arbeta som au pair i USA, Nya Zeeland, England och Frankrike och om IBS ettåriga utbildningar på populära college & universitet runt om i världen. IBSrepresentanter kommer även att prata om språkstudier. Education Link - Vill du plugga utomlands? David på Education Link berättar om studier utomlands och om Education Links olika samarbetsskolor. Du kommer att få information om vad du bör tänka på när du väljer skola, olika antagningskrav samt var någonstans man kan studera och inom vilka ämnesområden. Du får även information om hur man med David och Education Link s hjälp går till väga för att göra verklighet av drömmen om studier utomlands. Nyföretagarcentrum - Om att starta eget. Sverige behöver fler livskraftiga företag. NyföretagarCentrum erbjuder kostnadsfri rådgivning till alla som vill starta eget företag. NyföretagarCentrum Sverige är en stiftelse som främjar nyföretagande och entreprenörskap och är ledande skapare av nya företag. Utställare med enbart mässbord Lernia - Yrkeshögskoleutbildningar inom förnyelsebar energiproduktion, vind, vatten och biogas. Ljungskile Folkhögskola - Berättar om Naturbasåret, Fritidsledarlinjen, Journalistlinjen och Musiklinjen och att läsa in grundläggande behörighet på folkhögskola (Kärnämnen räcker och inga prov!). Dalslands Folkhögskola - Allmän kurs med olika inriktningar som personlig utveckling, skriv och läsinriktning, hästskötare samt Livslinjen! Grebbestads Folkhögskola - "En skapande skola vid havet i norra Bohuslän". Närheten till havet är grunden för en unik marinbiologisk kurs. Allmänna kurser har olika inriktningar, arbetspraktik, friluftsliv, grafisk kommunikation, silver och smyckedesign och spa och hälsa. Specialkurser i keramik, textil och trä ger grunden för högskolestudier inom form och design.

Framtidsmässa Tisdagen 7 mars är det dags för årets inspirerande Framtidsmässa!

Framtidsmässa Tisdagen 7 mars är det dags för årets inspirerande Framtidsmässa! Framtidsmässa 2017 Tisdagen 7 mars är det dags för årets inspirerande Framtidsmässa! Denna dag ger dig en unik möjlighet att få lyssna och ställa frågor till informatörer från olika universitet, högskolor,

Läs mer

Utbildningsmässan VÄGAR VIDARE Nolaskolan

Utbildningsmässan VÄGAR VIDARE Nolaskolan Utbildningsmässan VÄGAR VIDARE Nolaskolan Örnsköldsviks gymnasium och Vuxenutbildningen arrangerar gemensamt utbildnings- och yrkesmässan Vägar vidare för gymnasieskolans avgångselever, vuxenstuderande

Läs mer

Utbildningsmässan VÄGAR VIDARE Nolaskolan

Utbildningsmässan VÄGAR VIDARE Nolaskolan Utbildningsmässan VÄGAR VIDARE Nolaskolan Örnsköldsviks gymnasium och Vuxenutbildningen arrangerar gemensamt utbildnings- och yrkesmässan Vägar vidare för gymnasieskolans avgångselever, vuxenstuderande

Läs mer

Utbildnings- och yrkesmässan - VÄGAR VIDARE - Nolaskolan. Följande utbildningsanordnare, branscher och företag deltar i årets mässa:

Utbildnings- och yrkesmässan - VÄGAR VIDARE - Nolaskolan. Följande utbildningsanordnare, branscher och företag deltar i årets mässa: Utbildnings- och yrkesmässan - VÄGAR VIDARE - Nolaskolan Örnsköldsviks Gymnasium och Vuxenutbildningen Örnsköldsvik arrangerar gemensamt utbildnings- och yrkesmässan Vägar Vidare för gymnasieskolans elever

Läs mer

Utbildnings- och yrkesmässan - VÄGAR VIDARE - Nolaskolan. Följande utbildningsanordnare, branscher och företag deltar i årets mässa:

Utbildnings- och yrkesmässan - VÄGAR VIDARE - Nolaskolan. Följande utbildningsanordnare, branscher och företag deltar i årets mässa: Utbildnings- och yrkesmässan - VÄGAR VIDARE - Nolaskolan Örnsköldsviks Gymnasium och Vuxenutbildningen Örnsköldsvik arrangerar gemensamt utbildnings- och yrkesmässan Vägar Vidare för gymnasieskolans elever

Läs mer

MÄSSGUIDE ÖPPETTIDER KUNSKAP & FRAMTID 13 15 NOVEMBER 2014 PÅ SVENSKA MÄSSAN I GÖTEBORG TORSDAG LÖRDAG 10-16. www.kunskapframtid.

MÄSSGUIDE ÖPPETTIDER KUNSKAP & FRAMTID 13 15 NOVEMBER 2014 PÅ SVENSKA MÄSSAN I GÖTEBORG TORSDAG LÖRDAG 10-16. www.kunskapframtid. MÄSSGUIDE KUNSKAP & FRAMTID 13 15 NOVEMBER 2014 PÅ SVENSKA MÄSSAN I GÖTEBORG www.kunskapframtid.se ÖPPETTIDER TORSDAG LÖRDAG 10-16 FÖRELÄSNINGSPROGRAM TORSDAG 13 NOVEMBER TORSDAG 10.30 Sal 1 Att läsa 13

Läs mer

Allt om högskolestudier på studera.nu BRA ATT VETA OM HÖGSKOLESTUDIER

Allt om högskolestudier på studera.nu BRA ATT VETA OM HÖGSKOLESTUDIER Allt om högskolestudier på studera.nu BRA ATT VETA OM HÖGSKOLESTUDIER Universitets- och högskolerådet ansvarar för att informera om högskolestudier i Sverige, men också om studier utomlands och utlandspraktik.

Läs mer

Vad har jag för möjligheter efter gymnasiet?

Vad har jag för möjligheter efter gymnasiet? Vad har jag för möjligheter efter gymnasiet? Vägar vidare efter gymnasiet YRKES- PROGRAM HÖGSKOLE- FÖRBEREDANDE PROGRAM ARBETE YRKESHÖGSKOLA FOLKHÖGSKOLA VUXENUTBILDNING UNIVERSITET/ HÖGSKOLA KOMPLETTERANDE

Läs mer

Nolia Karriär Umeå Modulerna är tillgängliga för utställarna från måndag 29 februari kl. 14.00. 18 feb kl. 09.00-15.00.

Nolia Karriär Umeå Modulerna är tillgängliga för utställarna från måndag 29 februari kl. 14.00. 18 feb kl. 09.00-15.00. Nolia Karriär Umeå Modulerna är tillgängliga för utställarna från måndag 29 februari kl. 14.00. 18 feb kl. 09.00-15.00 Noliahallen Oavsett vad du vill med ditt liv kom hit För att ge en så bred bild som

Läs mer

Nolia Karriär Sundsvall. 1 mars kl. 09.00-15.00. Södra Berget

Nolia Karriär Sundsvall. 1 mars kl. 09.00-15.00. Södra Berget Nolia Karriär Sundsvall 1 mars kl. 09.00-15.00 Södra Berget Oavsett vad du vill med ditt liv kom hit För att ge en så bred bild som möjligt av vad som är möjligt har vi samlat en rad aktörer vi tror kan

Läs mer

Fakta och information om högskolan

Fakta och information om högskolan 2014-04-01 Fakta och information om högskolan Presentationsmaterial Varför läsa på högskola? En utvecklande tid med nya vänner Du lär dig lära och tänka kritiskt Lättare att få jobb Roligare jobb? Högre

Läs mer

Välkommen. till Nacka gymnasium Nacka gymnasium 1

Välkommen. till Nacka gymnasium Nacka gymnasium 1 Välkommen till Nacka gymnasium 2019-04-15 Nacka gymnasium 1 Nacka gymnasium 2019-04-15 Nacka gymnasium 2 Nacka gymnasium Nacka bygger stad SKL tävling 2019-04-15 Nacka gymnasium 3 Övergång till högskolan

Läs mer

Nolia Karriär Östersund. 3 mars kl. 09.00-15.00. Hangaren, Frösö Park

Nolia Karriär Östersund. 3 mars kl. 09.00-15.00. Hangaren, Frösö Park Nolia Karriär Östersund 3 mars kl. 09.00-15.00 Hangaren, Frösö Park Oavsett vad du vill med ditt liv kom hit För att ge en så bred bild som möjligt av vad som är möjligt har vi samlat en rad aktörer vi

Läs mer

Fakta om Folkuniversitetet

Fakta om Folkuniversitetet Fakta om Folkuniversitetet Kunskap förändrar. Folkuniversitetet är ett oberoende studieförbund utan vinstintressen. Vi bedriver vuxenutbildning och utvecklar människor genom kunskap och skapande. Vi finns

Läs mer

Fakta och information om högskolestudier. Presentationsmaterial 2008

Fakta och information om högskolestudier. Presentationsmaterial 2008 Fakta och information om högskolestudier. Presentationsmaterial 2008 Varför läsa på högskolan? En utvecklande tid med nya vänner Man lär sig att lära Lättare att få jobb Roligare jobb? Högre lön? Arbetslöshet

Läs mer

Komvux. Det här kan du göra på komvux: Vem får läsa på komvux? Rätt till utbildning på grundläggande nivå SVENSKA

Komvux. Det här kan du göra på komvux: Vem får läsa på komvux? Rätt till utbildning på grundläggande nivå SVENSKA Komvux Kommunal vuxenutbildning (komvux) är för dig som behöver läsa kurser på grundläggande eller gymnasial nivå. Du kan läsa en eller flera kurser, för att sedan exempelvis fortsätta studera på högskolan,

Läs mer

- din ledstjärna på vägen. Vad vill du syssla med i framtiden?

- din ledstjärna på vägen. Vad vill du syssla med i framtiden? - din ledstjärna på vägen Vad vill du syssla med i framtiden? För dig som går i grundskolan För dig som går i gymnasieskolan För dig som är vuxen Beställningsadress: Fritzes kundservice, 106 47 Stockholm

Läs mer

Framtidsdagen. Seminariekatalog 2012. www.gotland.se/framtidsdagen

Framtidsdagen. Seminariekatalog 2012. www.gotland.se/framtidsdagen Framtidsdagen Seminariekatalog 202 www.gotland.se/framtidsdagen Framtidsdagen 202 Välkommen till Framtidsdagen 202! Så har det blivit dags igen för årets kunskaps- och inspirationstillfälle om högre studier,

Läs mer

Bra att veta om högskolestudier. Allt om högskolestudier på studera.nu

Bra att veta om högskolestudier. Allt om högskolestudier på studera.nu Bra att veta om högskolestudier Allt om högskolestudier på studera.nu Universitets- och högskolerådet ansvarar för att informera om högskolestudier i Sverige, men också om studier utomlands och utlandspraktik.

Läs mer

Högskola/universitet

Högskola/universitet Högskola/universitet Vem kan läsa på högskolan? Måste jag vara smart? Måste jag ha gott om pengar? Måste jag börja läsa direkt efter gymnasiet? Hur fungerar det om jag har ett funktionshinder? februari

Läs mer

Allt om högskolestudier på studera.nu ATT STUDERA PÅ HÖGSKOLAN. Lätt svenska

Allt om högskolestudier på studera.nu ATT STUDERA PÅ HÖGSKOLAN. Lätt svenska Allt om högskolestudier på studera.nu ATT STUDERA PÅ HÖGSKOLAN Lätt svenska ATT STUDERA PÅ HÖGSKOLAN Lätt svenska GRAFISK FORM ILLUSTRATION ÖVERSÄTTNING TRYCK TRYCKT PÅ MILJÖVÄNLIGT PAPPER Att studera

Läs mer

Så här fungerar behörighetsvisaren på Utbildningsinfo.se 2015-02-06

Så här fungerar behörighetsvisaren på Utbildningsinfo.se 2015-02-06 Så här fungerar behörighetsvisaren på Utbildningsinfo.se 2015-02-06 Vilket program och inriktning du väljer har betydelse för vad du kan göra efter gymnasieskolan Behörighetsvisaren hjälper dig med: vilket

Läs mer

Kommun Utbildningsområde Utbildning Anordnare YHpoäng

Kommun Utbildningsområde Utbildning Anordnare YHpoäng Kommun Utbildningsområde Utbildning Anordnare YHpoäng Borås Ekonomi, Digital business developer Borås Stad - Borås Yrkeshögskola Borås Ekonomi, Inköpare inom mode, textil och konfektion Stiftelsen PROTEKO

Läs mer

4 & 5 MARS 2015 VÄLKOMMEN TILL INFORMATIONSDAGARNA PÅ KARLSTADS UNIVERSITET KAU.SE

4 & 5 MARS 2015 VÄLKOMMEN TILL INFORMATIONSDAGARNA PÅ KARLSTADS UNIVERSITET KAU.SE 4 & 5 MARS 2015 VÄLKOMMEN TILL INFORMATIONSDAGARNA PÅ KARLSTADS UNIVERSITET KAU.SE KARTA ÖVER KARLSTADS UNIVERSITET 9B 5B 5 3A 11A 2 3 3B 11D 11 1 5 4 1 1A 9 5 3C 3 9E 5D 5F 3 taxiplats 7 östra MILJÖSTATION

Läs mer

EN MÖTESPLATS FÖR ALLA DALKARLSÅ FOLKHÖGSKOLA LÄSÅRET 2013-2014

EN MÖTESPLATS FÖR ALLA DALKARLSÅ FOLKHÖGSKOLA LÄSÅRET 2013-2014 EN MÖTESPLATS FÖR ALLA DALKARLSÅ FOLKHÖGSKOLA LÄSÅRET 2013-2014 Dalkarlså Folkhögskola ligger vackert belägen i Västerbottens kustland, fyra mil norr om Umeå. Låt den kreativa miljön prägla studieåret

Läs mer

Kommun Utbildningsområde Utbildning Anordnare YHpoäng

Kommun Utbildningsområde Utbildning Anordnare YHpoäng Kommun Utbildningsområde Utbildning Anordnare YHpoäng Alingsås Samhällsbyggnad och Fastighetstekniker 2 Stiftelsen Yrkeshögskolan Sverige Borås Ekonomi, administration Medicinsk sekreterare Borås Stad

Läs mer

MÖJLIGHET Läs grundläggande behörighet för högskolestudier! [VO] VÅRD- OCH OMSORGSPROGRAMMET [HV] HANTVERKSPROGRAMMET FRISÖR

MÖJLIGHET Läs grundläggande behörighet för högskolestudier! [VO] VÅRD- OCH OMSORGSPROGRAMMET [HV] HANTVERKSPROGRAMMET FRISÖR Milnergymnasiet [VO] VÅRD- OCH OMSORGSPROGRAMMET [HV] HANTVERKSPROGRAMMET FRISÖR [HV] HANTVERKSPROGRAMMET FLORIST Gör verklighet av dina framtidsdrömmar! Gymnasietiden är en spännande och viktig del i

Läs mer

För dig som har eller kommer att ta en gymnasieexamen och vill söka till högskolan

För dig som har eller kommer att ta en gymnasieexamen och vill söka till högskolan För dig som har eller kommer att ta en gymnasieexamen och vill söka till högskolan I en perfekt studievärld skulle alla som söker till högskolan komma in. Vi är inte där än, vilket betyder att det idag

Läs mer

2-årig grundutbildning. Västerås Konstskola

2-årig grundutbildning. Västerås Konstskola KONSTSKOLAN UTBILDNING Grundutbildning, konstlinje och kurser startade som en kvällskola 1963 och formades om till en dagskola 1967. Västerås Konstskola har under 50-års tid utbildat personer till konstnärliga-

Läs mer

Framtidsmässa 2016. Tisdagen 8 mars är det dags för årets inspirerande Framtidsmässa!

Framtidsmässa 2016. Tisdagen 8 mars är det dags för årets inspirerande Framtidsmässa! Framtidsmässa 2016 Tisdagen 8 mars är det dags för årets inspirerande Framtidsmässa! Denna dag ger dig en unik möjlighet att få lyssna och ställa frågor till informatörer från olika universitet, högskolor,

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL INFORMATIONSDAGARNA PÅ KARLSTADS UNIVERSITET

VÄLKOMMEN TILL INFORMATIONSDAGARNA PÅ KARLSTADS UNIVERSITET VÄLKOMMEN TILL INFORMATIONSDAGARNA PÅ KARLSTADS UNIVERSITET 8 & 9 MARS 2017 KARTA ÖVER KARLSTADS UNIVERSITET 12A 12B 12 9A 9B 9 9C 9D 9 9E 11C 11B 11D 11 2 11A 1 3A 5A 3B 4 1A 7 5B 1 3 5 Norra g. stråket

Läs mer

För dig som har eller kommer att ta en gymnasieexamen och vill söka till högskolan

För dig som har eller kommer att ta en gymnasieexamen och vill söka till högskolan För dig som har eller kommer att ta en gymnasieexamen och vill söka till högskolan I en perfekt studievärld skulle alla som söker till högskolan komma in. Vi är inte där än, vilket betyder att det idag

Läs mer

2011/12 OM DU VET VAR DU VILL, SÅ KAN VI TA DIG DIT. NÅ DINA DRÖMMAR PÅ DESIGNGYMNASIET I NACKA. MER INFO PÅ: WWW.DESIGNGYMNASIET.SE.

2011/12 OM DU VET VAR DU VILL, SÅ KAN VI TA DIG DIT. NÅ DINA DRÖMMAR PÅ DESIGNGYMNASIET I NACKA. MER INFO PÅ: WWW.DESIGNGYMNASIET.SE. 2011/12 OM DU VET VAR DU VILL, SÅ KAN VI TA DIG DIT. NÅ DINA DRÖMMAR PÅ DESIGNGYMNASIET I NACKA. MER INFO PÅ: WWW.DESIGNGYMNASIET.SE Designgymnasiet designgymnasiet.se 2 3 Om du vet var du vill, så kan

Läs mer

KUNSKAP & FRAMTID 10 12 NOVEMBER

KUNSKAP & FRAMTID 10 12 NOVEMBER MÄSSKLAR PÅ EN TIMMA KUNSKAP & FRAMTID 10 12 NOVEMBER 2011 www.kunskapframtid.se HEJ! Välkommen till guiden Mässklar på en timma. Detta är en praktisk förberedelseguide för dig som tänker besöka Kunskap

Läs mer

Guide till designutbildningar 2007-12-07 Senast uppdaterad 2010-08-05

Guide till designutbildningar 2007-12-07 Senast uppdaterad 2010-08-05 Guide till designutbildningar 2007-12-07 Senast uppdaterad 2010-08-05 Försörj dig på din passion. Här är en guide till några av de bästa designutbildningarna i Sverige, med inriktning på modedesign textil,

Läs mer

Vad gör du efter gymnasiet? Information om studier och arbete. Ht-2015

Vad gör du efter gymnasiet? Information om studier och arbete. Ht-2015 Vad gör du efter gymnasiet? Information om studier och arbete Ht-2015 1 2 2016-06-14 Att söka till högskolan 2015-2016 - För dig som har eller som kommer att ta en gymnasieexamen Vilka förkunskaper som

Läs mer

Utbildningar inom området vindkraft. Foto: Fredrik Herrlander

Utbildningar inom området vindkraft. Foto: Fredrik Herrlander Utbildningar inom området vindkraft Foto: Fredrik Herrlander I enkäten: Framtidsbranschen Vindkraft efterfrågas många yrken på olika nivåer: Högskolenivå Gymnasienivå inkl. vuxenutbildning Yrkeshögskolenivå

Läs mer

Lathund om tillträde till högre utbildning i Sverige. Omvärldskunskap som stöd vid antagning och studieplanering på folkhögskolan.

Lathund om tillträde till högre utbildning i Sverige. Omvärldskunskap som stöd vid antagning och studieplanering på folkhögskolan. 2014-08-14 Agneta Wallin FIN / folkhögskola.nu Lathund om tillträde till högre utbildning i Sverige. Omvärldskunskap som stöd vid antagning och studieplanering på folkhögskolan. Grundläggande behörighet

Läs mer

Kunskapslyft för fler jobb i Dalarna

Kunskapslyft för fler jobb i Dalarna Dalarna 20140423 Kunskapslyft för fler jobb i Dalarna - ett län för kompetens och lärande socialdemokraterna.se/dalarna 2 (6) Dalarna behöver mer kunskap och kompetens - inte mindre. Socialdemokraterna

Läs mer

Välkommen!!!! Vägledningscentrum. Utlandsstudier. så här r arbetar vi!

Välkommen!!!! Vägledningscentrum. Utlandsstudier. så här r arbetar vi! Välkommen!!!! Vägledningscentrum Utlandsstudier så här r arbetar vi! Handling 2003 nr 5 Uppdrag Ansvara för f r information och fördjupad f vägledning v i öppen verksamhet för r Göteborgselever G i åldern

Läs mer

i EUROPA PROGRAMMET Unga på väg Delta i vår Euroquiz och vinn priser varje dag!

i EUROPA PROGRAMMET Unga på väg Delta i vår Euroquiz och vinn priser varje dag! Delta i vår Euroquiz och vinn priser varje dag! i EUROPA PROGRAMMET Unga på väg Morgon Torsdag 29 November 2012 Alla projekt som presenteras har finansierats av EU-program för utbildning, yrkesutbildning,

Läs mer

Skapande i en kreativ miljö HANTVERKSSPROGRAMMET FLORIST FASHION DESIGN FRISÖR HÅR- OCH MAKEUPSTYLIST

Skapande i en kreativ miljö HANTVERKSSPROGRAMMET FLORIST FASHION DESIGN FRISÖR HÅR- OCH MAKEUPSTYLIST Skapande i en kreativ miljö HANTVERKSSPROGRAMMET FLORIST FASHION DESIGN FRISÖR HÅR- OCH MAKEUPSTYLIST FLORIST Är du estetiskt lagd och vill arbeta praktiskt med skapande och kreativitet? Då är August Kobbs

Läs mer

INFORMATION TILL ELEVERNA

INFORMATION TILL ELEVERNA INFORMATION TILL ELEVERNA Klassinformation om vidare utbildningar och studier utomlands SACO-mässan Lunds universitets informationsdag Karriärpaketet rpaketet-intressetest Arbetsmarknadsdag Vägledningssamtal

Läs mer

Högskoleförberedande program

Högskoleförberedande program Mjölby Gymnasium Dackeskolan, Gymnasiesärskolan, Kungshögaskolan Vi skapar möjligheter Våra styrkor: Utbildning av hög kvalitet Personal med kompetens och engagemang Elever som ges förutsättningar att

Läs mer

Presentation. Norrtälje Vuxenutbildning, VUX. Barn- och Utbildningskontoret 2019

Presentation. Norrtälje Vuxenutbildning, VUX. Barn- och Utbildningskontoret 2019 Presentation Norrtälje Vuxenutbildning, VUX Barn- och Utbildningskontoret 2019 1 Organisation Vuxenutbildningen 17 Externa Utbildningsanordnare Utbildningsansvariga Norrtälje vuxenutbildning Verksamhetschef/rektor

Läs mer

EN MÖTESPLATS FÖR ALLA DALKARLSÅ FOLKHÖGSKOLA LÄSÅRET 2014 2015

EN MÖTESPLATS FÖR ALLA DALKARLSÅ FOLKHÖGSKOLA LÄSÅRET 2014 2015 EN MÖTESPLATS FÖR ALLA DALKARLSÅ FOLKHÖGSKOLA LÄSÅRET 2014 2015 Dalkarlså Folkhögskola ligger vackert belägen i Västerbottens kustland, fyra mil norr om Umeå. Låt den kreativa miljön prägla studieåret

Läs mer

VÄLJ SMART VÄLJ RÄTT VÄG VÄLJ MOTORBRANSCHEN

VÄLJ SMART VÄLJ RÄTT VÄG VÄLJ MOTORBRANSCHEN VÄLJ SMART Utbilda dig till ett yrke som leder till jobb. Välj en karriär i motorbranschen. Börja med någon av inriktningarna personbilsteknik, lastbil och mobila maskiner, karosseri och lackering eller

Läs mer

välj rätt väg välj motorbranschen

välj rätt väg välj motorbranschen välj rätt väg välj motorbranschen Motorbranschens företag behöver nyanställa över 3 200 personer på tre års sikt. Det innebär stora möjligheter för dig som har en utbildning till ett av de yrken som efterfrågas

Läs mer

ONSDAG 6 MARS, 2013. VÄLKOMMEN TILL INFORMATIONSDAGARnA PÅ KARLSTADS UNIVERSITET KAU.SE

ONSDAG 6 MARS, 2013. VÄLKOMMEN TILL INFORMATIONSDAGARnA PÅ KARLSTADS UNIVERSITET KAU.SE ONSDAG 6 MARS, 2013 VÄLKOMMEN TILL INFORMATIONSDAGARnA PÅ KARLSTADS UNIVERSITET KAU.SE Karta över karlstads universitet uppställning bussar 12A 12B 12 9A 9B 9 9C 9D 9 9E 11C Universitetet 2 11B 11D 11A

Läs mer

Ämneslärarprogram. inriktning gymnasiet

Ämneslärarprogram. inriktning gymnasiet Ämneslärarprogram inriktning gymnasiet Ämneslärarprogrammet med inriktning mot undervisning i gymnasieskolan omfattar 5 års studier, det vill säga 300 högskolepoäng (hp). Du kan välja mellan dessa två

Läs mer

FOLKBILDNINGSRÅDETS RIKTLINJER FÖR FOLKHÖGSKOLANS BEHÖRIGHETSINTYGANDE

FOLKBILDNINGSRÅDETS RIKTLINJER FÖR FOLKHÖGSKOLANS BEHÖRIGHETSINTYGANDE 2013-10-08 FOLKBILDNINGSRÅDETS RIKTLINJER FÖR FOLKHÖGSKOLANS BEHÖRIGHETSINTYGANDE Innehåll: 1) Behörighet till högskolan (fr o m våren 2013, motsvarande Gy2011) 2) Behörighet till yrkeshögskolan (fr o

Läs mer

KARTLÄGGNING AV KOMMUNALA YRKESUTBILDNINGAR FÖR VUXNA OCH YRKESHÖGSKOLAN

KARTLÄGGNING AV KOMMUNALA YRKESUTBILDNINGAR FÖR VUXNA OCH YRKESHÖGSKOLAN KARTLÄGGNING AV KOMMUNALA YRKESUTBILDNINGAR FÖR VUXNA OCH YRKESHÖGSKOLAN SÖDERMANLANDS LÄN 2009-2014 Yrkesutbildningar inom yrkesvux och yrkeshögskolan i Södermanlands län År 2009 startades Yrkeshögskolan

Läs mer

KUNSKAP & FRAMTID 13 15 NOVEMBER

KUNSKAP & FRAMTID 13 15 NOVEMBER MÄSSKLAR PÅ 10 MINUTER KUNSKAP & FRAMTID 13 15 NOVEMBER 2014 www.kunskapframtid.se HEJ! Välkommen till guiden Mässklar på 10 minuter. Detta är en praktisk förberedelseguide för dig som tänker besöka Kunskap

Läs mer

Ekonomiprogrammet. Efter programmet

Ekonomiprogrammet. Efter programmet Ekonomiprogrammet EK Ekonomiprogrammet är ett program som vänder sig till dig som är intresserad av att få kunskaper i ekonomi, samhällsekonomi, entreprenörskap och juridik. Här får du en bred och attraktiv

Läs mer

Framtidsmässa 2015. Tisdagen 17 mars är det dags för årets inspirerande Framtidsmässa!

Framtidsmässa 2015. Tisdagen 17 mars är det dags för årets inspirerande Framtidsmässa! Framtidsmässa2015 Tisdagen17marsärdetdagsföråretsinspirerandeFramtidsmässa! Dennadaggerdigenunikmöjlighetattfålyssnaochställa frågortillinformatörerfrånolikauniversitet,högskolor, yrkeshögsk,folkhögsk,utlandsstudier,yrkeslivet,m.fl.

Läs mer

RESTAURANG OCH LIVSMEDEL

RESTAURANG OCH LIVSMEDEL RESTAURANG OCH LIVSMEDEL Världens möjligheter! HÖGSKOLE- BEHÖRIGHET RESTAURANG OCH LIVSMEDEL Världens Jobb är serverat Världens Jobb är vad Restaurang- och livsmedelsprogrammet leder till. Det är ingången

Läs mer

Vad kan jag välja? Universitet/Högskola Yrkeshögskola Basår Studera utomlands. Folkhögskola Vuxenutbildning Arbete

Vad kan jag välja? Universitet/Högskola Yrkeshögskola Basår Studera utomlands. Folkhögskola Vuxenutbildning Arbete Vidare studier Vad kan jag välja? Universitet/Högskola Yrkeshögskola Basår Studera utomlands Folkhögskola Vuxenutbildning Arbete Vuxenutbildningen Behörighetskomplettering saknar en kurs eller fått F Utbyteskomplettering-

Läs mer

Förberedande konstskolor. och konstnärliga yrkeshögskoleutbildningar

Förberedande konstskolor. och konstnärliga yrkeshögskoleutbildningar Vad gör du om tio år? Förberedande konstskolor och konstnärliga yrkeshögskoleutbildningar Konstnärliga studier är livets startbana! Vad gör du om 10 år? Designar Drottning Victorias klänning till Nobelfesten.

Läs mer

TILL HÖGSKOLE- BEHÖRIGHET!

TILL HÖGSKOLE- BEHÖRIGHET! VILL DU BLI Eventarrangör, Marknadsförare, Projektledare, Egen företagare, Webbmarknadsförare, E-handlare, Artistbokare, Mässkoordinator, Marknadsförare i sociala medier, Butikskommunikatör... VÄLJ HANDELSPROGRAMMET

Läs mer

Smal specialist eller bred generalist

Smal specialist eller bred generalist Smal specialist eller bred generalist Vad ska du bli när du blir stor? Vad ska du bli när du blir stor? Vad ska du bli själv? VET VAD VILL LÄSA VILL INTE LÄSA VET INTE VAD VET VAD VILL LÄSA VILL INTE LÄSA

Läs mer

Högskoleingenjör Bergsskoletekniker Tekniskt basår

Högskoleingenjör Bergsskoletekniker Tekniskt basår BERGSSKOLAN Utbildning inom berg och metall sedan 1830 Högskoleingenjör Bergsskoletekniker Tekniskt basår VID BERGSSKOLAN I FILIPSTAD En Skandinaviens del av nordligaste tekniska univ Luleå Forskning tekniska

Läs mer

Fakta om Folkuniversitetet

Fakta om Folkuniversitetet Fakta om Folkuniversitetet Folkbildningstanken alla människors livslånga rätt att fritt söka efter kunskap genomsyrar vår pedagogik, organisation och våra värderingar. Folkuniversitetet är ett studieförbund.

Läs mer

Ta steget till eget. Vi hjälper dig att förverkliga din dröm!

Ta steget till eget. Vi hjälper dig att förverkliga din dröm! Ta steget till eget. Vi hjälper dig att förverkliga din dröm! Kan din idé bli till ett företag? Hos NyföretagarCentrum i Carlshamn får du kostnadsfri, konfidentiell och personlig rådgivning när du vill

Läs mer

Västanviks folkhögskola

Västanviks folkhögskola UTBILDNINGAR läsåret 2015/2016 Västanviks folkhögskola Det som skiljer Västanviks folkhögskola från andra folkhögskolor är att skolan erbjuder en teckenspråkig miljö där alla använder teckenspråk. Skolans

Läs mer

NULINK NÄRINGSLIVSUTVECKLING I LINKÖPING AB. Effektiv och snabb service för näringslivet

NULINK NÄRINGSLIVSUTVECKLING I LINKÖPING AB. Effektiv och snabb service för näringslivet NULINK NÄRINGSLIVSUTVECKLING I LINKÖPING AB Effektiv och snabb service för näringslivet NULINK STÄRKER DITT FÖRETAG! 2007 ombildades Linköpings kommuns näringslivskontor till aktiebolaget NuLink, som betyder

Läs mer

Yrkeshögskola - Högskola i västsvenskt perspektiv

Yrkeshögskola - Högskola i västsvenskt perspektiv Yrkeshögskola - Högskola i västsvenskt perspektiv 2018-03-14 Christer Bergqvist Myndigheten för yrkeshögskolan Yrkeshögskola - Högskola Kompetensförsörjning Möjligheter för individer - LLL Tydligare utbildningskarta

Läs mer

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet Samhällsvetenskapsprogrammet sa Har du ett samhällsvetenskapligt intresse och vill gå en gymnasieutbildning som ger dig många möjligheter till vidare studier eller arbete? Då är detta programmet för dig!

Läs mer

Vad kan jag välja? Universitet/Högskola Yrkeshögskola Basår Studera utomlands. Folkhögskola Vuxenutbildning Arbete

Vad kan jag välja? Universitet/Högskola Yrkeshögskola Basår Studera utomlands. Folkhögskola Vuxenutbildning Arbete Vidare studier Vad kan jag välja? Universitet/Högskola Yrkeshögskola Basår Studera utomlands Folkhögskola Vuxenutbildning Arbete Vuxenutbildningen Behörighetskomplettering saknar en kurs eller fått F Utbyteskomplettering-

Läs mer

VÄLJ HANDELSPROGRAMMET och bli EVENTARRANGÖR E-HANDLARE MARKNADSFÖRARE PROJEKTLEDARE

VÄLJ HANDELSPROGRAMMET och bli EVENTARRANGÖR E-HANDLARE MARKNADSFÖRARE PROJEKTLEDARE Kvalitetsutbildningar sedan 1968 VÄLJ HANDELSPROGRAMMET och bli EVENTARRANGÖR E-HANDLARE MARKNADSFÖRARE PROJEKTLEDARE EGEN FÖRETAGARE med mera.. ALLTID GARANTERAD MÖJLIGHET TILL HÖGSKOLE- BEHÖRIGHET! HA

Läs mer

modern teknik värdering av källor och påståenden

modern teknik värdering av källor och påståenden 1 2 kreativitet fältstudier kommunikation argumentation hållbar utveckling analytiskt tänkande modern teknik värdering av källor och påståenden experiment och laborationer idéhistoriskt perspektiv 3 4

Läs mer

Förverkliga dina drömmar på. Einar Hansen. gymnasiet! Natur och Estet1

Förverkliga dina drömmar på. Einar Hansen. gymnasiet! Natur och Estet1 Förverkliga dina drömmar på Einar Hansen gymnasiet! Natur och Estet1 Grattis! Du har tre fantastiska år framför dig Gymnasietiden är speciell. För första gången har du möjlighet att välja skola och program

Läs mer

4-5 6-7 8-9 10 11 11 12-13 2

4-5 6-7 8-9 10 11 11 12-13 2 KURSKATALOG 2016-2017 4-5 6-7 8-9 10 11 11 12-13 2 När jag började på den här skolan hade jag ganska nyligen tagit mig ur en depression, en ganska djup sådan. När jag fick beskedet att jag kommit in på

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL INFORMATIONSDAGARNA PÅ KARLSTADS UNIVERSITET

VÄLKOMMEN TILL INFORMATIONSDAGARNA PÅ KARLSTADS UNIVERSITET VÄLKOMMEN TILL INFORMATIONSDAGARNA PÅ KARLSTADS UNIVERSITET 7 & 8 MARS 2018 KARTA ÖVER KARLSTADS UNIVERSITET 12A 12B 12 9A 9B 9 9C 9D 9 9E 11A 11C1C 11B1B 11D 11 2 1 3A 5A 3B 4 1A 7 5B 1 Norra g. stråket

Läs mer

MÄSSKLAR PÅ 10 MINUTER. www.kunskapframtid.se

MÄSSKLAR PÅ 10 MINUTER. www.kunskapframtid.se MÄSSKLAR PÅ 10 MINUTER www.kunskapframtid.se 19-21 NOVEMBER 2015 HEJ! Välkommen till guiden Mässklar på 10 minuter. Detta är en praktisk förberedelseguide för dig som tänker besöka Kunskap & Framtid. På

Läs mer

VVS kan ge dig både och.

VVS kan ge dig både och. VVS kan ge dig både och. En yrkesutbildning med snabbspår till jobb och bra lön. Eller långa studier, med jobb och karriär på sikt. Det är vad många tvingas välja emellan. Men det behöver inte vara antingen

Läs mer

Uppsala estetiska gymnasium BILD & FORM DESIGN, KONST & ARKITEKTUR. Högskoleförberedande program. formgivning estetiska programmet

Uppsala estetiska gymnasium BILD & FORM DESIGN, KONST & ARKITEKTUR. Högskoleförberedande program. formgivning estetiska programmet BILD & FORM DESIGN, KONST & ARKITEKTUR Högskoleförberedande program bild formgivning & estetiska programmet Design, inredning, konst, arkitektur och mode! Vill du arbeta kreativt och konstnärligt? Vill

Läs mer

Vad kan jag välja? Universitet/Högskola Yrkeshögskola Basår Studera utomlands. Folkhögskola Vuxenutbildning Arbete

Vad kan jag välja? Universitet/Högskola Yrkeshögskola Basår Studera utomlands. Folkhögskola Vuxenutbildning Arbete Vidare studier Vad kan jag välja? Universitet/Högskola Yrkeshögskola Basår Studera utomlands Folkhögskola Vuxenutbildning Arbete Vuxenutbildningen Behörighetskomplettering saknar en kurs eller fått F Utbyteskomplettering-

Läs mer

LÄRCENTRUM I FRAMTIDEN några reflektioner av Anders

LÄRCENTRUM I FRAMTIDEN några reflektioner av Anders LÄRCENTRUM I FRAMTIDEN några reflektioner av Anders ..fenomenet Lärcentra..i ett evolutionsperspektiv .. Anders erfarenheter Butiksbiträde jourbutiker Fastighetsskötare/rörmokare Bild/medielärare/projektledare

Läs mer

VÄLKOMMASKOLAN VECKA 5 (26 30 januari 2015)

VÄLKOMMASKOLAN VECKA 5 (26 30 januari 2015) VÄLKOMMASKOLAN VECKA 5 (26 30 januari 2015) Sista dag/tid för inlämnande av manus: Torsdagar klockan 09.00 till vksinfo@gallivare.se Denna veckas innehåll: Matsedel Personal Skolkataloger SYV informerar

Läs mer

KURSPLAN FÖR STARTA EGET KURS HT 2011

KURSPLAN FÖR STARTA EGET KURS HT 2011 KURSPLAN FÖR STARTA EGET KURS HT 2011 DEL 1: 17/10 kl. 17.30 21.30 Introduktion & presentation - Genomgång av kursplan och presentation av deltagarna. Kommunikation & Försäljning - Vikten av att kommunicera

Läs mer

INTERVJUGUIDE ARBETE. Bilaga 1

INTERVJUGUIDE ARBETE. Bilaga 1 Bilaga 1 INTERVJUGUIDE Bakgrund - Namn - Ålder - Uppväxtort - Syskon - Föräldrars yrke - Har du någon partner? Gift, sambo - Hur länge har ni varit tillsammans? - Vad arbetar hon med? - Har du barn? -

Läs mer

Utbildningssystemet & studievägledning

Utbildningssystemet & studievägledning Utbildningssystemet & studievägledning - En del av Studieplaneringskursen Studie- och yrkesvägledare för Komvux-elever, Sandra Hahn sandra.hahn@folkuniversitetet.se 2013-09-04 Utbildningssystemet och studievägledning

Läs mer

Plushögskolan AB - Affärshögskolan besöksnäringen Norrtälje Samhällsbyggnad och VVS-Projektör byggteknik

Plushögskolan AB - Affärshögskolan besöksnäringen Norrtälje Samhällsbyggnad och VVS-Projektör byggteknik Botkyrka Kultur, media och Expo-, skylt- och storbildsproducent Botkyrka kommun, Xenter Botkyrka Botkyrka Teknik och tillverkning Hisstekniker - installation, reparation och service Botkyrka kommun, Xenter

Läs mer

För dig med fokus på ett yrke eller vidare studier

För dig med fokus på ett yrke eller vidare studier Kontakta oss! Adress och telefonnummer: Skolexpedition Tel: 0500 49 77 00 Fax: 0500 49 77 05 E-post: vuxenutbildning@skovde.se Studievägledare Joakim Wetterskoog Tel: 0500 497706 E-post: studievagledning@skovde.se

Läs mer

Industriell livskraft. i Fyrbodal

Industriell livskraft. i Fyrbodal Industriell livskraft i Fyrbodal IUC Väst en partner för industriell utveckling Industriföretagen i Sverige utgör en stor del av landets tillväxt och sysselsätter idag över en halv miljon svenskar. Branschen

Läs mer

Tekniskt basår CAMPUS HELSINGBORG LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

Tekniskt basår CAMPUS HELSINGBORG LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA Tekniskt basår CAMPUS HELSINGBORG LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA Tekniskt basår på Campus Helsingborg riktar sig till dig som inte har förkunskaper för att läsa en teknisk högskoleutbildning. Du läser i fräscha

Läs mer

Tekniskt basår CAMPUS HELSINGBORG LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

Tekniskt basår CAMPUS HELSINGBORG LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA Tekniskt basår CAMPUS HELSINGBORG LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA Tekniskt basår på Campus Helsingborg riktar sig till dig som inte har förkunskaper för att läsa en teknisk högskoleutbildning. Du läser i fräscha

Läs mer

VÅRD- OCH OMSORGSCOLLEGE

VÅRD- OCH OMSORGSCOLLEGE På väg mot VÅRD- OCH OMSORGSCOLLEGE för dig som vill arbeta inom vården Utbildning och arbetsliv i samverkan i sydöstra Skåne 1 REKTORERNA Vi gör det tillsammans! Behoven av välutbildad personal inom vård

Läs mer

Hur blir man behörig till högskola och yrkeshögskola genom folkhögskolans Allmänna kurs?

Hur blir man behörig till högskola och yrkeshögskola genom folkhögskolans Allmänna kurs? Hur blir man behörig till högskola och yrkeshögskola genom folkhögskolans Allmänna kurs? Information till folkhögskolestuderande Folkhögskolornas informationstjänst 2012 Innehåll: Behörighet till högskolan

Läs mer

Hantverksprogrammet VIRGINSKA

Hantverksprogrammet VIRGINSKA Hantverksprogrammet VIRGINSKA Vi står för kunskap, kvalitet och visioner För dig som vill ha en utbildning till ett speciellt yrke samtidigt som du läser de gymnasiegemensamma ämnena som till exempel

Läs mer

Ledarskap Nya BF är en bred utbildning som både kan leda till jobb direkt efter gymnasiet och göra dig rustad för högskola och universitet.

Ledarskap Nya BF är en bred utbildning som både kan leda till jobb direkt efter gymnasiet och göra dig rustad för högskola och universitet. LEDARSKAP NYA BF Ledarskap Nya BF är programmet för dig som vill arbeta med människor i alla åldrar. Programmet ger dig möjlighet att ta yrkesexamen, vilket innebär att du har de kunskaper som behövs för

Läs mer

Vad är din högsta avslutade utbildning innan du började studera på vuxenutbildningen? (Bastal: 132) Avbrottstudie 2012

Vad är din högsta avslutade utbildning innan du började studera på vuxenutbildningen? (Bastal: 132) Avbrottstudie 2012 Avbrottstudie Vad är din högsta avslutade utbildning innan du började studera på vuxenutbildningen? (Bastal: ) Avbrottstudie Jag har läst -årig gymnasieutbildning eller motsvarande 55 Jag har läst 9-årig

Läs mer

Infobladet utkommer varje studievecka - läs det

Infobladet utkommer varje studievecka - läs det Infobladet utkommer varje studievecka - läs det 1 Ebersteinska gymnasiet Nr 21 On 8/2 Lå 11/12 Inställt individuellt val på Kungsgårdsgymnasiet Individuellt val som läses på Kungsgård på torsdag 9/2 är

Läs mer

Nolia Karriär Luleå. 16 februari kl. 09.00-15.00. Luleå Energi Arena

Nolia Karriär Luleå. 16 februari kl. 09.00-15.00. Luleå Energi Arena Nolia Karriär Luleå 16 februari kl. 09.00-15.00 Luleå Energi Arena Oavsett vad du vill med ditt liv kom hit För att ge en så bred bild som möjligt av vad som är möjligt har vi samlat en rad aktörer vi

Läs mer

Vindkraftbranschens arbetskraftbehov? Specifika vindkraftutbildningar idag Efterfrågan från branschen

Vindkraftbranschens arbetskraftbehov? Specifika vindkraftutbildningar idag Efterfrågan från branschen Vindkraftbranschens arbetskraftbehov och utbildningsmöjligheter 2010 Vindkraftbranschens arbetskraftbehov? Specifika vindkraftutbildningar idag Efterfrågan från branschen Fotograf: Karin Liinasaari Sammanställning

Läs mer

Välkommen. till Nacka gymnasium Nacka gymnasium 1

Välkommen. till Nacka gymnasium Nacka gymnasium 1 Välkommen till Nacka gymnasium 2018-04-11 Nacka gymnasium 1 Nacka gymnasium 2018-04-11 Nacka gymnasium 2 Nacka gymnasium Nacka bygger stad SKL tävling 2018-04-11 Nacka gymnasium 3 Kvällens Agenda 1. Betygsdokument

Läs mer

VALINFORMATION TEKNIKPROGRAMMET 15/16

VALINFORMATION TEKNIKPROGRAMMET 15/16 VALINFORMATION TEKNIKPROGRAMMET 15/16 VAL TILL ÅR 2 OCH 3 Teknikprogrammet Inför år 2 och år 3 har du möjlighet att forma din studieväg genom olika val. Du skall välja: Inriktning med fördjupningspaket

Läs mer

Grundskolans. Elevens Val 2015-16

Grundskolans. Elevens Val 2015-16 Grundskolans Elevens Val 2015-16 Textilslöjd (TX) Har du lust att skapa och vara kreativ, välj elevens val i textil. Här får du möjlighet att blomma ut med dina idéer och fördjupa dig i hantverkstekniker.

Läs mer

Anna fick modet att läsa vidare

Anna fick modet att läsa vidare En tidning från 6 temasidor för dig som vill plugga vidare Del 1 vecka 40 Anna Ekman, 30, har läst in sin gymnasiebehörighet på folkhögskola Barnmorska eller civilingenjör? Vi listar jobben som är hetast

Läs mer

Kompletterande Aktör

Kompletterande Aktör VÄLKOMMEN! Kompletterande Aktör Kompletterande Aktör Regeringen har bestämt att Arbetsförmedlingen ska anlita externa (kompletterande) aktörer. Tanken är att Furuboda Arbetsmarknad ska kunna jobba med

Läs mer