Nyhetsbrev juli 2012

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Nyhetsbrev juli 2012"

Transkript

1 Nyhetsbrev juli 2012

2 Detta är andra nyhetsbrevet i en serie av nyhetsbrev som kommer att publiceras löpande under säsongen. Det händer mycket i föreningen nu och därför vill vi löpande kommunicera ut till alla medlemmar vad som är på gång och vad som kan vara bra att känna till. I detta nyhetsbrev informerar vi om de nya spelaravgifterna för säsongen, uppstartscampen, den rödblåa tråden som ska gälla i föreningen samt mycket annat. Det är viktigt att alla tar del av informationen och att vi tillsammans hjälps åt att göra Värmdö Hockey bättre! Låt dig inspireras och fråga dig själv därefter vad du kan bidra med för att göra hockeyn i Värmdö ännu bättre! Har du frågor och funderingar når du styrelsen lättast på denna mejladress: styrelsen@varmdohockey.se Vänliga hälsningar Styrelsen Värmdö Hockey 2012/2013

3 Det är glädjande att Team 00 återuppstår i föreningen! Mats Kellerstam kommer leda laget. Initialt kommer det finnas 4 spelare och laget kommer att få assistans från Team 01, både vad det gäller organisation, ledare och spelare. Team 00 har ett lag anmält i Mitticupen. Tråkigt är dock att vi istället förlorar Team 99 och B-laget! Team 99 har haft problem att få ihop spelare till sitt lag och flera spelare har valt att gå till Boo och ett par till Nacka. Fyra spelare stannar kvar i Värmdö Hockey och kommer att spela med Team 98. B-laget har valt att starta en ny förening och största anledningen till det är att de vill fortsätta att spela matcher 3 x 20 minuter vilket de tyvärr inte får i Värmdö Hockey i och med att A-laget åkte ned i division 2. Värmdö Hockey beklagar att B-laget valt denna väg! Tyvärr medför det att våra juniorer som ska ta klivet till seniorhockey blir lidande i de fall då klivet till A-laget är för stort. Dessutom finns det inte längre några B-lagsspelare som kan ta klivet upp till A-laget. Förlusten av lag är något som vi ser mycket allvarligt på! Det är tråkigt att vi förlorar medlemmar och det får stora konsekvenser för övriga lag. Speciellt för de lag som åldersmässigt ligger nära de lag som försvinner. Positivt är att våra ungdomslag ökar i spelarantal. Team 98 ökar, delvis tack vare att de får spelare från Team 99, men vi har även fått spelare från andra föreningar. Från Team 01 och yngre har vi breda trupper. Flest antal spelare har vi i Team 03 som har ca 50 spelare i laget. Flera av de andra yngre lagen nafsar i tätt i hälarna med knappt 50 spelare!

4 Som ett led i att öka möjligheterna för våra medlemmar att få en längre säsong att utöva favoritsporten ishockey, har vi köpt isveckor vecka och vecka 13 15, På vår Kick-off som vi hade den april framkom det att förlängd säsong var en av de viktigaste ingredienserna för att öka konkurrensen mot andra föreningar. Målsättningen är att vi ska kunna bibehålla så många spelare som möjligt så länge som möjligt, ingen ska känna att de måste spela i en annan förening för att det inte finns tillgång till is. Lagen behöver inte längre köpa istider på för- eller eftersäsong utan kostnaden för istiderna finns nu inkluderade i spelaravgiften. I tabellerna nedan ser ni hur många istider per vecka som tilldelas respektive lag. Försäsong U8 (Team 05) 1 U9 (Team 04) 1 U10 (Team 03) 2 U11 (Team 02) 2 U12 (Team 01) 3 U15 (Team 98) 3 U16 (Team 97) 3 BJ* 3 AJ* 3 A-lag* 3 Veteranerna 1 Eftersäsong U8 (Team 05) 1 U9 (Team 04) 2 U10 (Team 03) 2 U11 (Team 02) 2 U12 (Team 01) 3 U15 (Team 98) 3 U16 (Team 97) 3 BJ* 3 A-lag* 3 Veteranerna 1 * Plus eventuell match

5 På årsstämman beslutades kommande säsongs spelaravgifter. Styrelsen lade fram ett förslag på spelaravgifter som syftade till tydlighet, inga dolda avgifter för den enskilda spelaren. I spelaravgiften finns nu både de extra 500:- som tidigare funnits, samt kostnaden för istider på för- och eftersäsongen. Hockeyskolan och A-laget betalar hela spelaravgiften vid ett tillfälle, senast den 31/12. Resterande lag har möjlighet att dela upp betalningen på 3 gånger. Sista betalningsdatum för de tre avbetalningarna är: 30/8, 31/10 och 31/12. Fakturaunderlag kommer delas ut till er i lagen eller publiceras på hemsidan. Med undantag för AJ och BJ som tidigare år betalt alldeles för låg spelaravgift så vill vi poängtera att vi inte gjort några höjningar av spelaravgiften. Vi har endast inkluderat de extra 500:-, samt justerat avgiften för istider på för- och eftersäsong. Vad som exakt ingår i spelaravgiften skiljer sig mellan lagen. Du kan läsa om vad som ingår för de olika lagen här. Avgifter 2012/2013 Hockeyskolan (U6 & U7) 950:- Team :- Team :- Team :- Team :- Team :- Team :- Team :- Team :- J :- J :- A-lag 800:- Veteranerna* 3800:- Medlemsavgift** 250:- *Halv avgift för de medlemmar som är ledare i något av föreningens andra lag. ** Medlemsavgiften ingår i spelaravgiften.

6 Som ett led i att öka gemenskapen i föreningen, bland lagen och medlemmarna, anordnades det en kick-off den april. Den genomfördes i samarbete med Viking Line och hölls på Cinderella. Totalt var vi ca 30 personer från Värmdö Hockey som deltog. Deltagarna blev utvalda av respektive lag och nästan alla lag fanns representerade. Det ska poängteras i dessa svåra ekonomiska tider att kick-off:en inte belastade föreningens ekonomi. Varje deltagare betalade själv, alternativt betalades av lagen. Temat för konferensen var den Rödblåa tråd som finns beskrivet mer på nästa sida. Under konferensen fick vi mycket bra feedback! Delvis på utformandet av den Rödblåa tråden, men även konkreta förslag och önskemål. Bland annat så framkom det tydligt under resan att behovet av en längre säsong var avgörande för att behålla konkurrenskraft gentemot andra föreningar. Något som vi tagit till oss och förbättrat. En annan punkt som kom upp var önskemål om en tätare kontakt mellan ungdomslagen och A-laget, även detta håller vi på att se över. Dessutom skapades det mycket kontakter mellan lagen under resan, många fick större förståelse för varandra och förhoppningsvis är det en början till mer samarbete och större gemenskap.

7 Som tidigare år så startar vi säsongen på Ekvallen vecka 33 med en hockeycamp för spelare födda I skrivande stund är det 80 spelare anmälda till campen och förberedelserna pågår planenligt. Campen kommer att pågå måndag till lördag och avslutas traditionsenligt med NHL-dagen. En dag då alla deltagare delas upp i lag och spelar en rolig miniturnering. På campen kommer det att finnas 3 externa tränare samt några juniorer på isen. Dessutom kommer det finnas ett antal ledare som tar hand om ungdomarna utanför rinken. Mer information om campen kommer längre fram. Ungdomskommittén har under förra säsongen arbetat med en gemensam syn och förhållningssätt till ishockeyn som ska gälla för alla ungdomslag i föreningen. Du ska redan när du börjar i hockeyskolan kunna följa vilken väg som laget och spelarna har framför sig. Vilka ledare som behövs, vad som förväntas av laget. Vilka riktlinjer och regler som föreningen ställer på laget. På Kick-off:en som genomfördes i april presenterades den första versionen av den Rödblåa tråden och den mottogs väl och med uppskattning. Vi kommer göra en del förändringar baserat på den mycket positiva och konstruktiva feedback som framkom under kick-off:en. Vi hoppas att kunna presentera en uppdaterad version under början av säsongen!

8 Inför föregående säsong tog vi fram en ny klubbprofil som varit mycket uppskattad och skapat en större enhetlighet bland våra lag och medlemmar. Till denna säsong har vi uppdaterat klubbprofilen. Värmdö Hockey märket uppe i vänsterhörnet är uppdaterat på så vis att den nu finns med blå kantlinje för placering på ljus bakgrund. Kantlinjen har samma PMS färgkod (282C) som tidigare i profilen. Matchtröjor Nytt är också designen på matchställen. Den är anpassad till den nya profilen och är renare och mer klassisk i sin stil. Lagen fortsätter att använda sina befintliga matchtröjor, men när det är dags att köpa nya tröjor ska den nya designen användas. Till höger kan ni se hur de nya matchtröjorna kommer att se ut.

9 Styrelsen 2012/2013 Torsten Hjelm, ordförande Joakim Grönhagen, ledamot Annica Hjelm Hult, ledamot John Nävertun, ledamot Ray Pettersson, ledamot Tina Plog, ledamot Gabriel Schölander, vice ordförande Styrelsen jobbar i år helt ideellt utan ersättningar och förmåner. Vi i styrelsen tror på öppenhet, rak kommunikation och ärlighet i allt det vi gör. Har du en fråga eller vill förmedla din åsikt? Något du vill vara med och förbättra? För att nå alla i styrelsen är det lättast att skicka ett epostmeddelande till: styrelsen@varmdohockey.se Övriga adresser som kan vara bra att känna till för att nå rätt funktion i föreningen: Kansliets adress kansliet@varmdohockey.se Ansvariga för hemsidan hemsidan@varmdohockey.se Ungdomskommittén ungdom@varmdohockey.se Sponsorgruppen sponsring@varmdohockey.se Vi behöver bli fler som hjälper till med det administrativa arbetet i föreningen. Har du erfarenheter av bokföring, redovisning, föreningsadministration eller andra erfarenheter där du kan bidra till att göra föreningen mer kostnadseffektiv? Tveka inte att höra av dig! All hjälp är önskvärd, från några enstaka timmar, sponsring till ännu mer! Nästa nyhetsbrev Nästa nyhetsbrev kommer att fokusera på sponsring och hur föreningen, laget och du som individ kan tjäna på att hitta sponsorer till Värmdö Hockey.

Nyhetsbrev juli 2012 Del 2

Nyhetsbrev juli 2012 Del 2 Nyhetsbrev juli 2012 Del 2 Detta är tredje nyhetsbrevet i en serie av nyhetsbrev som kommer att publiceras löpande under säsongen. Det händer mycket i föreningen nu och därför vill vi löpande kommunicera

Läs mer

Värmdö Hockey. Årsmötesprotokoll. John Nävertun Protokoll från årsstämman måndagen den 3 juni, 2013.

Värmdö Hockey. Årsmötesprotokoll. John Nävertun Protokoll från årsstämman måndagen den 3 juni, 2013. Värmdö Hockey Årsmötesprotokoll Protokoll från årsstämman måndagen den 3 juni, 2013. John Nävertun 2013-06-03 VÄRMDÖ HOCKEY Årsmötesprotokoll NÄRVARANDE Peter Altgenug, Johnny Gardsäter, Joakim Grönhagen,

Läs mer

BIK Karlskoga ungdom

BIK Karlskoga ungdom BIK ungdom består idag av 9 lag med barn och ungdomar fördelade från team 07-08 som är ett gemensamt lag, sedan följer årskullarna varandra upp till team 99. Totalt finns ca xxxxx barn och ungdomar i BIK

Läs mer

ROSLAGEN ROSLAGEN HOCKEY JUNIORER

ROSLAGEN ROSLAGEN HOCKEY JUNIORER Informationsmöte Juniorsektionen Roslagen Hockey 2017-2018 Tre föreningar ett lag Agenda Bakgrund, mål och syfte Schematisk organisation Att samarbeta tre föreningar Kommande aktiviteter Ekonomi och spelaravgifter

Läs mer

Värmdö IF Innebandy F-07. Säsongen 2017/2018

Värmdö IF Innebandy F-07. Säsongen 2017/2018 Värmdö IF Innebandy F-07 Säsongen 2017/2018 Innebandyn vill - Innebandyförbundet Riktlinjer INNEBANDY FÖR BARN Skapar ett livslångt intresse för idrott och innebandy. Ger alla som vill möjlighet att delta.

Läs mer

Målvaktstränare Anders Öfvergård. Huvudtränare Gabriel Schölander Torbjörn Bendiksen. Lagledare & Kassör John Nävertun

Målvaktstränare Anders Öfvergård. Huvudtränare Gabriel Schölander Torbjörn Bendiksen. Lagledare & Kassör John Nävertun 2016-09-11 Huvudtränare Gabriel Schölander Torbjörn Bendiksen Hjälptränare Johan Lillsund Peter Altgenug Extra resurser (tränare) Per Nilsson Joakim Grönhagen Målvaktstränare Anders Öfvergård Lagledare

Läs mer

Kommande cuper Mitticupen Margo Cup Tränarna har ordet Eftersäsong vecka Efter vecka 15 Säsongsavslutning Lagoveraller inför nästa säsong

Kommande cuper Mitticupen Margo Cup Tränarna har ordet Eftersäsong vecka Efter vecka 15 Säsongsavslutning Lagoveraller inför nästa säsong Kommande cuper Mitticupen Margo Cup Tränarna har ordet Eftersäsong vecka 13 15 Efter vecka 15 Säsongsavslutning Lagoveraller inför nästa säsong Uppstartsläger nästa säsong Träningar nästa säsong Ekonomi/lagkassa/Spelarkonton

Läs mer

Rimbo IF Ishockey Avgifter säsongen 2015-2016

Rimbo IF Ishockey Avgifter säsongen 2015-2016 Rimbo IF Ishockey Avgifter säsongen 2015-2016 Detta dokument beskriver Rimbo Hockeys avgifter samt vad som ingår i avgifterna. Avgifterna är uppdelade i medlems- och spelaravgift. Vad som ingår i spelaravgiften

Läs mer

Innehåll. Riktlinjer för respektive årskull U9 U10 U11 U12 U13 U14 U15 U16

Innehåll. Riktlinjer för respektive årskull U9 U10 U11 U12 U13 U14 U15 U16 MEDIAINFORMATION RIKTLINJER DJURGÅRDENS 2014/2015 IF UNGDOM Innehåll Föreningsmål Vision Riktlinjer Spelide Träning Nivåanpassning Närvaro Seriespel Cupspel Träningsmatcher Uppflyttning/Nedflyttning av

Läs mer

RIKTLINJER FÖR FÖRENINGENS MATCHDRÄKTER JÄRFÄLLA HOCKEY CLUB TEL EPOST

RIKTLINJER FÖR FÖRENINGENS MATCHDRÄKTER JÄRFÄLLA HOCKEY CLUB TEL EPOST MATCHDRÄKTER RIKTLINJER FÖR FÖRENINGENS MATCHDRÄKTER 2016-2019 JÄRFÄLLA HOCKEY CLUB TEL. 08-580 347 11 EPOST KANSLI@JARFALLAHOCKEY.COM 1 MATCHTRÖJOR 2 MATCHTRÖJOR Matchtröjorna köps in från leverantör

Läs mer

PROPOSITIONER FRÅN STYRELSEN 2016 Järfälla Hockey Club

PROPOSITIONER FRÅN STYRELSEN 2016 Järfälla Hockey Club PROPOSITIONER FRÅN STYRELSEN 2016 Järfälla Hockey Club Proposition #1 PERSONAL Heltidsanställd till föreningen som Sportsligt utvecklingsansvarig Styrelsen föreslår att kansli/föreningsstrategtjänsten

Läs mer

EKONOMI. Medlemsavgifter: Familjemedlemskap 450 kr Träningsavgifter:

EKONOMI. Medlemsavgifter: Familjemedlemskap 450 kr Träningsavgifter: SÄSONGEN 2018 EKONOMI Medlemsavgifter: Enskild medlem 200 kr Familjemedlemskap 450 kr Träningsavgifter: U6 (-09) 200 kr 5-manna 500 kr 7-manna 700 kr 9-manna 900 kr 11-manna 1100 kr Medlems och träningsavgifter

Läs mer

- att utbilda och utveckla spelare och ledare enligt långsiktiga planer så att föreningen i stort sett blir självförsörjande på seniorspelare.

- att utbilda och utveckla spelare och ledare enligt långsiktiga planer så att föreningen i stort sett blir självförsörjande på seniorspelare. Röda Tråden I dokumentet nedan beskrivs kort de övergripande målen för föreningen samt vilket ansvar som åligger både spelare, ledare samt föräldrar i de olika åldersgrupperna. Detta dokument kallar vi

Läs mer

Gul-svarta SPÅRET. Värderingar och Riktlinjer för VIK Ungdomshockey

Gul-svarta SPÅRET. Värderingar och Riktlinjer för VIK Ungdomshockey Gul-svarta SPÅRET Värderingar och Riktlinjer för VIK Ungdomshockey VIK:s verksamhet fram till A-laget Headlines VIK Hockey Ungdom * VIKs ledare ska alltid ha ungdomarnas bästa i fokus, här är TRYGGHET,

Läs mer

Välkomna till ledarträff i Växjö IBK Utveckling

Välkomna till ledarträff i Växjö IBK Utveckling Välkomna till ledarträff i Växjö IBK Utveckling Aktiviteter/arrangemang Städning på stan, hur fungerar det? Utdrag ur belastningsregistret, hur ligger vi till!? SSL herr matcharrangemang, hur fungerar

Läs mer

HUDIKSVALLS HOCKEY CLUB Verksamhets Plan ungdomslag. Säsongen 2015/2016. Från Tre Kronors Hockeyskola till och med U16. Målsättning / vår verksamhet.

HUDIKSVALLS HOCKEY CLUB Verksamhets Plan ungdomslag. Säsongen 2015/2016. Från Tre Kronors Hockeyskola till och med U16. Målsättning / vår verksamhet. 2015-09-21 HUDIKSVALLS HOCKEY CLUB Verksamhets Plan ungdomslag Från Tre Kronors Hockeyskola till och med U16 Säsongen 2015/2016 Målsättning / vår verksamhet. Den verksamhet som Hudiksvalls Hockey Club

Läs mer

AIK Hockeys Värdegrund

AIK Hockeys Värdegrund AIK Hockeys Värdegrund AIK Hockey arbetar aktivt med klubbens värdegrund, våra värdeord och den miljö vi tillsammans skapar för spelare, ledare och föräldrar. AIK:s värdegrundsarbete syftar till att varje

Läs mer

Välkomna till föräldramöte Hockeyskolan 2012

Välkomna till föräldramöte Hockeyskolan 2012 Välkomna till föräldramöte Hockeyskolan 2012 Agenda Hanhals IF - Kort om klubben Hockeyskolan - Vad är det? Organisationen - Hockeyskolan - Gruppen Utrustning - Vad behöver man? Träningsupplägg Rutiner

Läs mer

Glädje Passion Stolthet

Glädje Passion Stolthet LULEÅ HOCKEYS GPS Glädje Glädjen att få växa upp och utvecklas tillsammans är kärnan i vår förening. På isen visar vi glädje genom att vara positiva, berömma, bygga och hjälpa varandra. Glädje är att få

Läs mer

Verksamhetsplan Bryngfjordens GK Ungdom 2016

Verksamhetsplan Bryngfjordens GK Ungdom 2016 Verksamhetsplan Bryngfjordens GK Ungdom 2016 Verksamhetsplan 1. Nulägesanalys Under 2015 har det bedrivits en ungdomsverksamhet med drygt 60 ungdomar fördelat på tre olika träningsgrupper, baserat på ålder

Läs mer

TV-pucken. Hur gör vi vägen bredare till Elit? Jörgen Hägg

TV-pucken. Hur gör vi vägen bredare till Elit? Jörgen Hägg TV-pucken Hur gör vi vägen bredare till Elit? Jörgen Hägg Svenska ishockeyförbundet Examensarbete Elittränarutbildningen 2016 Handledare: Johan Andersson 1 Sammanfattning Detta är en alltid lika aktuell

Läs mer

AIK Hockeys Värdegrund

AIK Hockeys Värdegrund AIK Hockeys Värdegrund AIK Hockey arbetar aktivt med klubbens värdegrund, våra värdeord och den miljö vi tillsammans skapar för spelare, ledare och föräldrar. AIK:s värdegrundsarbete syftar till att varje

Läs mer

EKONOMI. Medlemsavgifter: Familjemedlemskap 450 kr Träningsavgifter:

EKONOMI. Medlemsavgifter: Familjemedlemskap 450 kr Träningsavgifter: SÄSONGEN 2016 EKONOMI Medlemsavgifter: Enskild medlem 200 kr Familjemedlemskap 450 kr Träningsavgifter: U6 (-10) 200 kr 5-manna 500 kr 7-manna 700 kr 9-manna 900 kr 11-manna 1100 kr Medlems och träningsavgifter

Läs mer

AIK Hockeys Värdegrund

AIK Hockeys Värdegrund AIK Hockeys Värdegrund AIK Hockey arbetar aktivt med klubbens värdegrund, våra värdeord och den miljö vi tillsammans skapar för spelare, ledare och föräldrar. AIK:s värdegrundsarbete syftar till att varje

Läs mer

Boo IF. Hockey. Verksamhetsplan 2009/2010

Boo IF. Hockey. Verksamhetsplan 2009/2010 Boo IF Hockey Verksamhetsplan 2009/2010 Innehåll 1. Inledning 2. Mål säsongen 2009-2010 3. Junior och A-lag 4. Styrelsens sammansättning 5. Aktiviteter, Säsong och Kalendarium 6. Utbildning 7. Ekonomi

Läs mer

Ludvika Hockey Vill Värdegrunder och Målsättningar

Ludvika Hockey Vill Värdegrunder och Målsättningar 2018-09-26 Ludvika Hockey Vill Värdegrunder och Målsättningar 1 Ludvika Hockey Vill. Värdegrunder - Ludvika Hockey. Ledare, spelare och föräldrar medverkar och samarbetar i syfte att alla i sitt idrottsutövande

Läs mer

Lions Hockey Ungdomsverksamhet. En levande tråd med målsättning att Vi skall vara vägledande föreningen i Strömstad Kommun.

Lions Hockey Ungdomsverksamhet. En levande tråd med målsättning att Vi skall vara vägledande föreningen i Strömstad Kommun. Lions Hockey Ungdomsverksamhet En levande tråd med målsättning att Vi skall vara vägledande föreningen i Strömstad Kommun. Vi skall vara en förening som genom välutbildade ledare och stort engagemang i

Läs mer

Svedala Idrottsförening

Svedala Idrottsförening Hej! Svedala Idrottsförening Här kommer lite information från styrelsen inför stundande säsong. För att säkerställa att alla får denna information kommer vi även att skicka sidan 1 och 2 med snigelpost

Läs mer

Rosersbergs IK. Den stora klubben i det lilla samhället. Alla får vara med!

Rosersbergs IK. Den stora klubben i det lilla samhället. Alla får vara med! Rosersbergs IK Den stora klubben i det lilla samhället Alla får vara med! rosersbergsik.se Det du håller i din hand är information till dig som aktiv, ledare/ tränare, förälder, medlem eller blivande medlem.

Läs mer

En informationsfolder till dig i Söderköpings IBK! Samhörighet Innebandy Boll Kamratskap

En informationsfolder till dig i Söderköpings IBK! Samhörighet Innebandy Boll Kamratskap En informationsfolder till dig i Söderköpings IBK! Samhörighet Innebandy Boll Kamratskap Välkommen till Söderköpings IBK säsongen 2014-2015 Vi i styrelsen ser nu fram emot en ny säsong, föreningens 22:e

Läs mer

Huvudsyftet med samarbetet a) Att säkerställa att vi har resurser till, och fokus på, att rekrytera nya och flera barn och ungdomar till hockeyn.

Huvudsyftet med samarbetet a) Att säkerställa att vi har resurser till, och fokus på, att rekrytera nya och flera barn och ungdomar till hockeyn. Mälarö Hockey Ny Hockeyförening i Ekerö kommun - för allas bästa! Skå IK och Ekerö IK har inlett ett unikt samarbete runt hockeyn inom Ekerö kommun. Vi har gemensamt bildat nya Mälarö Hockeyförening, som

Läs mer

ÅKIBS kick off 2017/2018 P08 Informationsmöte

ÅKIBS kick off 2017/2018 P08 Informationsmöte ÅKIBS kick off 2017/2018 P08 Informationsmöte Agenda Klubbpolicy Utvecklingsplan Träningstider och upplägg Poolspel Roller till laget Medlemsavgifter Match och träningskläder Övrigt Klubbpolicy det som

Läs mer

SOLLENTUNA HOCKEY TEAM 03

SOLLENTUNA HOCKEY TEAM 03 SOLLENTUNA HOCKEY TEAM 03 When you have bacon and eggs for breakfast, the chicken makes a contribution, the pig makes a commitment Fred Shero, head coach of the Philadelphia Flyers Hårt-Smart-Enkelt! Summering

Läs mer

Vår idé i sammanfattning 2-3. Policy 4 Allmän info 4 Säsongen Medlems- och spelaravgifter 4 Organisation 5

Vår idé i sammanfattning 2-3. Policy 4 Allmän info 4 Säsongen Medlems- och spelaravgifter 4 Organisation 5 Vår idé i sammanfattning 2-3 Policy 4 Allmän info 4 Säsongen 16-17 4 Medlems- och spelaravgifter 4 Organisation 5 Sport 6 Målsättning 6 Träning och träningsfilosofi 6 Seriespel 7 Nivåanpassning 7 Samarbete

Läs mer

Handbok för Lagledare. vers. 1.0,

Handbok för Lagledare. vers. 1.0, Handbok för Lagledare vers. 1.0, 2011-05-04 Innehåll: En lagledares uppgifter:... 3 Matcher... 4 Spelschema... 4 Inbjudningar... 4 Flytt av matcher... 4 Sarg... 5 Omklädningsrum... 5 Matchprotokoll...

Läs mer

Protokoll från Hammarö HCs styrelsemöte

Protokoll från Hammarö HCs styrelsemöte Protokoll från Hammarö HCs styrelsemöte Tid: 4 aug 2014 Plats: Hemma hos Jörgen Lindahl, Lindersvägen 19, Lövnäs. Närvarande: Mathias Fransson, Håkan Gidebratt., Jörgen Lindahl, Peter Läth och Jakob Rubenson.

Läs mer

AGENDA. Övrigt: Golf Tour 2017 Skills competition National Cup 2017 Matchens Viking!

AGENDA. Övrigt: Golf Tour 2017 Skills competition National Cup 2017 Matchens Viking! AWS KICK OFF 2017 AGENDA Ledord AWS (Respekt Glädje Gemenskap) Serie, Spelschema, positioner, inhemska cupen. Uttagningar Tröjor Gala/avslutning, Priser & statistik. Träningar & Träningsansvariga. Övrigt:

Läs mer

Lidköping AIK är ungdomens lag.

Lidköping AIK är ungdomens lag. E J D Ä GL Lidköping AIK är ungdomens lag. Glädjen att lyckas och att glädjas tillsammans är en viktig hörnsten i föreningens verksamhet. Har vi inte roligt tillsammans kan vi inte lyckas i våra mål och

Läs mer

HUDDINGEVÄGEN. Huddinge Hockeys riktlinjer för ungdomslagen, bredd till elit(u6 till U16) Vi är Talangfabriken.

HUDDINGEVÄGEN. Huddinge Hockeys riktlinjer för ungdomslagen, bredd till elit(u6 till U16) Vi är Talangfabriken. HUDDINGEVÄGEN Huddinge Hockeys riktlinjer för ungdomslagen, bredd till elit(u6 till U16) Vi är Talangfabriken. dok.hik.riktlinjer, version 3 2015/2016 1 Innehållsförteckning Huddingevägen. Sid 1 Sid 2

Läs mer

SWEDISH VIKINGS 2019

SWEDISH VIKINGS 2019 SWEDISH VIKINGS 2019 Swedish Vikings informationsblankett med regler, allmänna villkor samt praktisk information om hur du som spelare söker in till något av Swedish Vikings 4 olika lag. I samband med

Läs mer

Nyhetsbrev. Värmdö HC Vinter/vår 2018

Nyhetsbrev. Värmdö HC Vinter/vår 2018 Nyhetsbrev Värmdö HC Vinter/vår 2018 Hej alla medlemmar i Värmdö Hockey! Vi har ett spännande år framför oss Sedan en längre tid är det full fart i planering och struktur inför säsongen 2018-2019, men

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN VÄRMDÖ HOCKEY UNGDOM

VERKSAMHETSPLAN VÄRMDÖ HOCKEY UNGDOM VERKSAMHETSPLAN VÄRMDÖ HOCKEY UNGDOM INLEDNING Detta dokument är framställt av Värmdö Hockey och godkänt av Värmdö Hockeys styrelse. Dokumentet skall följas av alla tränare, ledare, spelare och föräldrar

Läs mer

Verksamhetsberättelse: Bele Barkarby IF Innebandy 07/08

Verksamhetsberättelse: Bele Barkarby IF Innebandy 07/08 Verksamhetsberättelse: Bele Barkarby IF Innebandy 07/08 Årsmöte hölls den 23 maj 2007 Styrelse under året har varit: Ordförande: Per Carlsson Sekreterare: Louise Grapne (tillträdde Maj 2007) Kassör: Marie

Läs mer

IFK Eskilstuna P04. Föräldramöte Tisdag 24/3-2015

IFK Eskilstuna P04. Föräldramöte Tisdag 24/3-2015 IFK Eskilstuna P04 Föräldramöte Tisdag 24/3-2015 Innehåll föräldramöte 1. Truppen 2. Träningar 3. Träningsmatcher/cuper/turneringar 4. Seriespel 5. Agerande på matcher 6. Föräldraengagemang 7. Ekonomi

Läs mer

Nästa säsong Presentation 18 mars Välkomna!

Nästa säsong Presentation 18 mars Välkomna! Nästa säsong Presentation 18 mars 2013 Välkomna! Agenda Därför är vi här Stockholmshockeyn utveckling Vår vita tråd och arbetet med Vinnande förening Laget före jaget Nästa säsong Ambitionsnivå Träningsgrupper

Läs mer

Verksamhetsberättelse för styrelsen i Bergkvara AIF 2013

Verksamhetsberättelse för styrelsen i Bergkvara AIF 2013 Verksamhetsberättelse för styrelsen i Bergkvara AIF 2013 Bergkvara AIF får härmed lämna följande verksamhetsberättelse för 2013. Styrelsens sammansättning: Ordförande: Kent Johansson Vice ordförande: Lena

Läs mer

Ekonomipolicy. Säsongen Beslutad av Kiruna IF Ungdoms styrelse

Ekonomipolicy. Säsongen Beslutad av Kiruna IF Ungdoms styrelse Ekonomipolicy Säsongen 2016-2017 Beslutad av Kiruna IF Ungdoms styrelse 2016-09-12 Innehåll Allmänt... 3 Styrelsens ansvar... 3 Allmänt... 3 Sponsring och reklamintäkter... 4 Förslag Ekonomiutskott...

Läs mer

Team 07. Föräldramöte 16/9. säsongen 2018/

Team 07. Föräldramöte 16/9. säsongen 2018/ Team 07 Föräldramöte 16/9 säsongen 2018/2019 2018-09-16 1 1. Inledning Mål och Syftet med föräldramötet Informera om kommande säsong 2018/2019 Möjlighet att ställa frågor samt komma med synpunkter. Agenda

Läs mer

Fördelningsprincip som tillämpas för. Konstisbana & ishall. Dokumentet syftar till att beskrivs riklinjer för fördelning som tillämpas för konstisbana

Fördelningsprincip som tillämpas för. Konstisbana & ishall. Dokumentet syftar till att beskrivs riklinjer för fördelning som tillämpas för konstisbana RIKTLINJE Fördelningsprincip som tillämpas för konstisbana och ishall Dokumentets syfte Dokumentet syftar till att beskrivs riklinjer för fördelning som tillämpas Dokumentet gäller för Föreningar, privata

Läs mer

Ca 20 år som hockeytränare Värmdö, Boo, Nacka, Värmdö Ungdomsansvarig i Värmdö Hockey. Gift och har 4 barn Bor i Hemmesta

Ca 20 år som hockeytränare Värmdö, Boo, Nacka, Värmdö Ungdomsansvarig i Värmdö Hockey. Gift och har 4 barn Bor i Hemmesta Team 04 2017-05-17 Ca 20 år som hockeytränare Värmdö, Boo, Nacka, Värmdö Ungdomsansvarig i Värmdö Hockey Gift och har 4 barn Bor i Hemmesta Assisterande tränare i Huddinge Varit assisterande tränare åt

Läs mer

Verksamhetsplan 2014/15 Gästriklands Ishockeyförbund

Verksamhetsplan 2014/15 Gästriklands Ishockeyförbund Verksamhetsplan 2014/15 Gästriklands Ishockeyförbund Innehållsförteckning Verksamhetsidé, värdegrund och vision Prioriterade verksamhetsområden med målsättningar och aktiviteter Ekonomisk plan Förslag

Läs mer

Ekonomiska riktlinjer för Björklövens ungdoms-, junior- och Damlag säsongen

Ekonomiska riktlinjer för Björklövens ungdoms-, junior- och Damlag säsongen 1 Ekonomiska riktlinjer för ungdoms-, junior- och Damlag säsongen 2018-2019 Bakgrund För att Björklöven skall kunna bedriva och utveckla hockeyverksamheten måste vi ha en ekonomi i balans. Därför har vi

Läs mer

Uppstart Hockeyskolan del 3 Järfälla Hockey Club

Uppstart Hockeyskolan del 3 Järfälla Hockey Club Uppstart Hockeyskolan del 3 2 Innehåll Allmän information... 2 Att bilda HS3... 3 Lagledarens uppgifter... 3 Tränarens uppgifter... 3 Materialare... 4 Kassör... 4 Närvarorapportering... 4 Webbrepresentant...

Läs mer

Växjö Lakers vill skapa en inspirerande och utvecklande hockeymiljö för barn och ungdomar

Växjö Lakers vill skapa en inspirerande och utvecklande hockeymiljö för barn och ungdomar Växjö Lakers vill skapa en inspirerande och utvecklande hockeymiljö för barn och ungdomar Vår vision är att ge - så många som möjligt chansen att få spela ishockey hos oss i en inspirerande och utvecklande

Läs mer

Förtext: Info från Sportgruppen:

Förtext: Info från Sportgruppen: Förtext: Inför säsongen 2015-16 är HCL igång med ett förändrings arbete som startar från styrelsen och sedan ska stråla nedåt i föreningen. Ett första steg i det är att man tillsatt en Sportgrupp som leds

Läs mer

Välkomna till utomhussäsongen 2018

Välkomna till utomhussäsongen 2018 Välkomna till utomhussäsongen 2018 Information till föräldrar med barn/ungdomar i Högbo GIF. Vi hälsar nya och gamla friidrottare välkomna till utomhussäsongen 2018. På det här bladet har vi sammanställt

Läs mer

FLICKOR 01. Riktlinjer

FLICKOR 01. Riktlinjer Riktlinjer FLICKOR 01 2015 Grunden till detta dokument är Järla IF FKs policydokument Röda Tråden. Med detta dokument vill vi tränare och ledare förtydliga vad det innebär för oss i flickor födda 2001.

Läs mer

Inledning. Sportsliga mål

Inledning. Sportsliga mål Inledning Klubbens huvudsakliga och övergripande inriktning är att fostra och utbilda ishockeyspelare. Detta når vi genom att satsa på både bredd och elit samt genom att behålla så många spelare som möjligt

Läs mer

Halvårs bokslut Vetlanda BK U07

Halvårs bokslut Vetlanda BK U07 Projektets namn: Sökande: Avtal 230 Stiftelsen Werner von Seydlitz Vetlanda BK U07 Kontaktpersoner: Daniel Gustavsson, daniel@vetlandabk.se, 070-514 55 22 Halvårs bokslut Vetlanda BK U07 Per Månson, per.manson@vetlandabk.se,

Läs mer

Idrottsföreningen kamraterna 1898. En fotbollsklubb för stora och små

Idrottsföreningen kamraterna 1898. En fotbollsklubb för stora och små Idrottsföreningen kamraterna 1898 En fotbollsklubb för stora och små IFK Västerås Fotboll IFK Västerås är en förening med lång och stolt historia. Klubben bildades den 19 mars 1898. Idag finns totalt 170

Läs mer

Principer vid fördelning av tider i ishallar i Haninge kommun

Principer vid fördelning av tider i ishallar i Haninge kommun Huvudprinciper från 2004-05-05 Reviderade 2005-07-19 pga ändrat driftförhållande på Hanvedens IP Reviderade 2007-05-30 pga ändrat driftförhållande på Torvalla ishall 1 (tidigare Haninge Ishall AB) Reviderade

Läs mer

Info Ledare FIF 2016/2017

Info Ledare FIF 2016/2017 Info Ledare FIF 2016/2017 Info till ungdomsledare Inför varje säsong ska alla läsa igenom den blå tråden som finns på hemsidan. Finns under dokument på Fröjereds IF:s hemsida. Rapportera alltid all närvaro

Läs mer

Föräldramöte Team 07-08

Föräldramöte Team 07-08 Föräldramöte Team 07-08 IFK Hallsberg Hockey 2016-09-20 (Anteckningar från mötet i rött) Agenda Laget Team 07/08 (U10) Att bli ett eget lag Träningstider Poolspel/cuper Utrustning Allmänt om träningen

Läs mer

Liten blir stor och snart har vi ingen chans att hänga på i föräldramatchen i slutet av säsongen men antar att det är något vi får leva med.

Liten blir stor och snart har vi ingen chans att hänga på i föräldramatchen i slutet av säsongen men antar att det är något vi får leva med. Laget Liten blir stor och snart har vi ingen chans att hänga på i föräldramatchen i slutet av säsongen men antar att det är något vi får leva med. Vi står nu redo och har sparkat igång ännu en säsong med

Läs mer

Göteborg Hockey Club Spelar i Svenska Dam Hockey Ligan (SDHL) säsongen 2017/2018

Göteborg Hockey Club Spelar i Svenska Dam Hockey Ligan (SDHL) säsongen 2017/2018 Sponsorfolder Göteborg Hockey Club Spelar i Svenska Dam Hockey Ligan (SDHL) säsongen 2017/2018 Bli en del av en för Sverige helt unik satsning på ishockey: Göteborgs Hockey Clubs flick- och damsatsning

Läs mer

Viktigt att betalningen innehåller: Namn, Efternamn samt laget du söker till inom parantes, Exempel: Fredrik Haag (C)

Viktigt att betalningen innehåller: Namn, Efternamn samt laget du söker till inom parantes, Exempel: Fredrik Haag (C) Det är viktigt att du läser igenom Swedish Vikings informationsblankett med regler, allmänna villkor samt praktisk information om hur du som spelare söker in till något av Swedish Vikings 5 olika lag.

Läs mer

LIF P05 - Föräldramöte 3 april 2019

LIF P05 - Föräldramöte 3 april 2019 Föreningen Mycket som händer i föreningen - Ny ordförande: Jerry Andersson - Sportgruppen och Ungdomskommittén jobbar vidare med att utveckla verksamheten - Ekonomin är nu i balans i föreningen - LIF Dam

Läs mer

Informationsblad från Gnesta FF Nr 8 - september 2011

Informationsblad från Gnesta FF Nr 8 - september 2011 Informationsblad från Gnesta FF Nr 8 - september 2011 Laget Gnesta FF har haft en bra säsong. Andra halvan på en alldeles utmärkt gräsplan. Drygt 250 fotbollsspelande vuxna, ungdomar och barn har lirat

Läs mer

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning Verksamheten 2012/13 Gästriklands Ishockeyförbund Innehållsförteckning Verksamhetsidé, värdegrund och vision Prioriterade verksamhetsområden med målsättningar och aktiviteter Ekonomisk plan Förslag till

Läs mer

Policy för kläder. Denna policy beskriver riktlinjer för samtliga medlemmar, ledare och förtroendevalda som representerar Bergdalens IK.

Policy för kläder. Denna policy beskriver riktlinjer för samtliga medlemmar, ledare och förtroendevalda som representerar Bergdalens IK. Policy för kläder Denna policy beskriver riktlinjer för samtliga medlemmar, ledare och förtroendevalda som representerar Bergdalens IK. Avvikeler från policy kan innebära disciplinära åtgärder. Version

Läs mer

SÄSONG 2015/2016 FLEMINGSBERGS IK. Tränare, ledare, spelare och föräldrar. Visättra sportcenter 141 85 Huddinge

SÄSONG 2015/2016 FLEMINGSBERGS IK. Tränare, ledare, spelare och föräldrar. Visättra sportcenter 141 85 Huddinge SÄSONG 2015/2016 Tränare, ledare, spelare och föräldrar Visättra sportcenter 141 85 Huddinge FLEMINGSBERGS IK OMVÄRLDENS SYN PÅ FLEMINGSBERGS IK Flemingsbergs IK väcker många känslor beroende på vem man

Läs mer

Ekonomiska riktlinjer för Björklövens ungdoms-, junior- och Damlag säsongen 2015-2016

Ekonomiska riktlinjer för Björklövens ungdoms-, junior- och Damlag säsongen 2015-2016 1 Ekonomiska riktlinjer för ungdoms-, junior- och Damlag säsongen 2015-2016 Bakgrund För att Björklöven skall kunna bedriva och utveckla hockeyverksamheten måste vi ha en ekonomi i balans. Därför har vi

Läs mer

Välkommen till. Lindsdals IF

Välkommen till. Lindsdals IF Välkommen till Lindsdals IF Ordföranden har ordet Lindsdals IF - en förening med fokus på ungdomsverksamhet Lindsdals IF är en stor liten förening och den största fotbollsföreningen i staden sett till

Läs mer

Järfälla Hockey Club Team03

Järfälla Hockey Club Team03 1(8) Järfälla Hockey Club Team03 Verksamhetsplan 2016/2017 Järfälla den 16 maj 2016 ---------------------------------------- --------------------------------------- Lars Nilsson/Edvin Frylén/Jonas Reistam

Läs mer

Föräldramöte Säsongen Nykvarns Sportklubb 1

Föräldramöte Säsongen Nykvarns Sportklubb 1 Föräldramöte 2016-04-04 Säsongen 2016 Nykvarns Sportklubb 1 Agenda 1. Ledare 2. Spelartrupp och Målsättning 2016 3. Träning 4. Träningsmatcher 5. Sammandrag och Cup 6. Informationskanal laget.se 7. Klubbkläder

Läs mer

Bergdalens IK. Vår klubb. Den lokala föreningen med det stora hjärtat

Bergdalens IK. Vår klubb. Den lokala föreningen med det stora hjärtat Bergdalens IK Vår klubb Den lokala föreningen med det stora hjärtat Kvartersklubben med det stora hjärtat! Bergdalens IK bildades 1956 som en kvartersklubb med ungdomsverksamhet som hjärta - och så skall

Läs mer

Information om fördelning av tider i ishallarna säsongen 2013/14

Information om fördelning av tider i ishallarna säsongen 2013/14 2013-04-23 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE FRN 2012/106-820 Fritidsnämnden Information om fördelning av tider i ishallarna säsongen 2013/14 Förslag till beslut Fritidsnämnden noterar informationen till protokollet.

Läs mer

Principer vid fördelning av tider i ishallar i Haninge kommun

Principer vid fördelning av tider i ishallar i Haninge kommun Huvudprinciper från 2004-05-05 Reviderade 2005-07-19 pga ändrat driftförhållande på Hanvedens IP Principer vid fördelning av tider i ishallar i Haninge kommun Huvudprinciper från 2004-05-05 - reviderade

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr Protokoll Sammanträde med styrelsen för Nr 4-2016 Måndag 20 juni 2016, kl.18.00 Alingsås Närvarande Ledamöter Suppleanter Verksamhetsledare Konsulent Kanslist Agneta Berlin Morgan Bodin Johan Larsson Fredrik

Läs mer

Riktlinjer. Riktar sig till spelare, ledare, anhöriga och föräldrar inom FC Norrsken. Vision

Riktlinjer. Riktar sig till spelare, ledare, anhöriga och föräldrar inom FC Norrsken. Vision Riktlinjer Riktar sig till spelare, ledare, anhöriga och föräldrar inom FC Norrsken Vision FC Norrsken är Norrbottens ledande flick- och damfotbollsförening och det naturliga valet för alla tjejer. Här

Läs mer

AIK Handbollsförening. Mål och verksamhetsplan

AIK Handbollsförening. Mål och verksamhetsplan AIK Handbollsförening Mål och verksamhetsplan 2015 2016 Ekonomi Vi har nu lyckats bygga upp en buffert och går in i årets verksamhet med ett överskott på lite drygt 100.000kr. Det betyder att vi bara behöver

Läs mer

Medlems- och Spelaravgift 2017

Medlems- och Spelaravgift 2017 Sida 1 av 7 Information gällande U15 Avgifter och kostnader 2017 Styrelsen har inför säsongen 2017 fastställt årets avgifter och betalplan enligt nedan, detta för att kunna driva klubben på ett bra sätt

Läs mer

Välkomna Föräldramöte 13 & 14 september 2017

Välkomna Föräldramöte 13 & 14 september 2017 Välkomna Föräldramöte 13 & 14 september 2017 Agenda Vision, föreningsidé och värderingar Organisation THK Ekonomi och beslutade förändringar Föräldrarengagemang Riktlinjer Arrangemangsgruppen Övrigt Vision

Läs mer

Steget från Div 1 till elitspelare är det möjligt? Håkan Åhlund

Steget från Div 1 till elitspelare är det möjligt? Håkan Åhlund Svenska Ishockeyförbundet Elitkurs Steget från Div 1 till elitspelare är det möjligt? Håkan Åhlund Handledare: Johan Andersson Svenska Ishockeyförbundet Elitkurs Sammanfattning Steget från div 1 till elitspelare

Läs mer

Sommar Hockey Camp 2018

Sommar Hockey Camp 2018 Sommar Hockey Camp 2018 Hej! Nu närmar sig hockeysäsongen med stormsteg och vi startar säsongen på samma vis som vi gjort de senaste åren med en Sommar Hockey camp. Syftet med detta brev är att informera

Läs mer

LIF P05 - Föräldramöte 21 mars 2018

LIF P05 - Föräldramöte 21 mars 2018 Föreningen Mycket nytt som händer och har hänt det senaste året inom föreningen! - Ny ordförande (Stefan Åberg) och nya personer invalda i styrelsen - Ny sportgrupp har bildats, bestående av tidigare spelare

Läs mer

( även noteringar från ledarmöte den 17/12 är inflikade under passande punkt så inget faller mellan stolarna.)

( även noteringar från ledarmöte den 17/12 är inflikade under passande punkt så inget faller mellan stolarna.) Protokoll från föräldramöte lördagen den 21 Dec 2013 ( även noteringar från ledarmöte den 17/12 är inflikade under passande punkt så inget faller mellan stolarna.) 1 Josef öppnar mötet och hälsar alla

Läs mer

Välkommen till Borlänge Bandy/ Peace & Love City 2018/2019

Välkommen till Borlänge Bandy/ Peace & Love City 2018/2019 Välkommen till Borlänge Bandy/ Peace & Love City 2018/2019 borlangebandy.se peaceandlovecity.se Välkommen till Borlänge Bandy! Det är frisk luft, skridskor, klubba och boll, stora isytor i solsken eller

Läs mer

Å/K IBS Nätverksträff. 11 November, Lydinge Resort

Å/K IBS Nätverksträff. 11 November, Lydinge Resort Å/K IBS Nätverksträff 11 November, Lydinge Resort Övergripande Agenda 1230-1245 Ankomst och registrering Lydinge Resort (Lydinge Golfklubb) 1245-1330 Mat och mingel/nätverka 1330-1400 ÅKIBS presentation

Läs mer

Välkommen! Juniorlagets föräldraträff Måndag 11/5, 2015

Välkommen! Juniorlagets föräldraträff Måndag 11/5, 2015 Välkommen! Juniorlagets föräldraträff Måndag 11/5, 2015 Det vi skall prata om idag Kort om Baltic Beasts Beasts juniorsatsning - föreningens mål Föreningens ekonomi Att vara en Beast - värdegrund Coachstaben

Läs mer

Elittränarutbildning 2014

Elittränarutbildning 2014 Elittränarutbildning 2014 Vikten av varierad träning i ung ålder - avgörande för vem som lyckas eller inte? Roger Forsberg 1 Sammanfattning Denna studie syftar till att undersöka om det läggs för stor

Läs mer

GEMENSKAPEN För ett bättre samhälle. Hans Svensson CSR ansvarig

GEMENSKAPEN För ett bättre samhälle. Hans Svensson CSR ansvarig GEMENSKAPEN För ett bättre samhälle Hans Svensson CSR ansvarig hans.svensson@frolundaindians.com GEMENSKAPEN Vi vill göra nytta för ett bättre samhälle och ge barn och ungdomar en meningsfull fritid tillsammans

Läs mer

REGIONSUTVECKLING

REGIONSUTVECKLING REGIONSUTVECKLING 2017-2018 I Frölundas sportsliga målsättningar ingår att ta ett ansvar för utvecklingen av ishockeyn i regionen. Med regionen menas i detta sammanhang Göteborg, Halland, Bohuslän-Dal

Läs mer

Ledar- & föräldraträff

Ledar- & föräldraträff Ledar- & föräldraträff Datum 2018-09-08 Mötet hölls i IOGT-NTO s lokaler på Kasernvägen i Borås och var i huvudsak tänkt som ett kombinerat informations-/uppstartsmöte för att ge oss en så bra start på

Läs mer

Minnesanteckningar Föräldramöte F04 2015 03 30

Minnesanteckningar Föräldramöte F04 2015 03 30 Minnesanteckningar Föräldramöte F04 2015 03 30 1. Ekonomi Magnus Blomberg redovisade lagets ekonomi som är god efter ett tufft 2014. Vi har en buffert till kläder och cuper. Gör reklam till nära och kära

Läs mer

Välkommen till Rimbo IF Hockey Röda tråden

Välkommen till Rimbo IF Hockey Röda tråden Välkommen till Rimbo IF Hockey Röda tråden Barn (5 13 år) Ungdomsishockey (14 18 år) och Seniorhockey 2004-2005 Detta dokument innehåller riktlinjer om hur vi tillsammans skall utveckla hockeyn sportsligt

Läs mer

Informationsmöte Mimers Hus GLÄDJE - UTVECKLING - GEMENSKAP

Informationsmöte Mimers Hus GLÄDJE - UTVECKLING - GEMENSKAP Informationsmöte Mimers Hus SÄSONGEN 19/20 20181115 Verksamhetsidé, vision och värderingar Verksamhetsidé Vi ska bedriva utbildningsverksamhet med syfte till att ge killar med höga ambitioner möjlighet

Läs mer

MÖLLTORP/BREVIKS AIF BLÅ MÅLET

MÖLLTORP/BREVIKS AIF BLÅ MÅLET MÖLLTORP/BREVIKS AIF BLÅ MÅLET Reviderad 2014-03-14 BLÅ MÅLET - Syftet med Blå målet är att göra det enklare för alla i föreningen att förstå vad föreningen står, och arbetar, för. - Vi hoppas kunna utveckla

Läs mer

Danderydsmodellen. Ett hockeysamarbete över motorvägen. Säsongen 2005-2006, BJ och U16

Danderydsmodellen. Ett hockeysamarbete över motorvägen. Säsongen 2005-2006, BJ och U16 1 DE Hockey Stocksunds IF Säsongen 2005-2006, BJ och U16 2 Ishockey i Danderyd Sedan mitten på 1940-talet har det spelats ishockey i Danderyd. Först ut på isen var Enebybergs IF, tätt följd av Danderyds

Läs mer

- 10 U9- U FÖRKLARINGAR...

- 10 U9- U FÖRKLARINGAR... Innehåll SHC 2018/2019... 2 Sollentunamodellen... 3 A- Sektionen... 4 J18 och J20... 5 U16 - Tävla för att vinna... 6 U15 - Tävlar för att tävla... 7 U14 - Träna för att tävla... 8 U13 - Träna inför tävling...

Läs mer