KALMAR KOMMUN PROTOKOLL Tid Omfattning

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "KALMAR KOMMUN PROTOKOLL Tid Omfattning"

Transkript

1 89 KALMAR KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLL Sammanträdesdag Tid Plats Stadshuset Omfattning ande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) Birgitta Elfström (S) Mona Jeansson (S) Steve Sjögren (S) Kjell Axelsson (S) Christina Magnusson (S) Bertil Dahl (V) Jonas Löhnn (MP) Per-Olof Jonsson (M) Kajsa Hedin (M) Ingemar Einarsson (C) Kerstin Edvinsson (M) Anders Andersson (C) Inger Hilmansson (FP) Monica Bengtsson (KD) Ersättare Jussi Gröhn (S) Ingvar Nilsson (S) Cecilia Strömberg (S) Ingemar Einarsson (C) Anna-Britt Wejdsten (FP) Övriga närvarande Roland Karlsson Urban Sparre Carina Åresved-Gustavsson Ola Johansson Ann-Sofie Dejke Ingvar Johansson

2 Kommunstyrelsen Maria Björkman Patrik Ihrman Elena Bäcklund Björn Carlswärd Thomas Johansson Per Ålind Ann-Sofie Lagercrantz Sekreterare Ingvar Johansson Justerat Johan Persson ordförande Bertil Dahl Anslaget på kommunens anslagstavla den 29 juni 2009.

3 Kommunstyrelsen I anslutning till sammanträdet framför Johan Persson kommunstyrelsens tack till Lars-Åke Nordin som efter sju år i Kalmar slutar som förvaltningschef på omsorgsförvaltningen. Han kommer efter midsommar att tillträda en motsvarande tjänst i Kristianstads kommun. 87 Reglering av tomträttsavgälderna för Blockflöjten 7 och Pianot 1 i Bergavik (dnr KS 2009/ ) Handlingar * Kommunledningskontorets skrivelse den 25 maj Fastigheterna Blockflöjten 7 och Pianot 1 i Bergavik är upplåtna med tomträtt till Topax AB. För perioden 1 juli juni 2010 är tomträttsavgälden kronor/år för vardera av de båda fastigheterna. Kommunledningskontoret föreslår att för den kommande tioårsperioden ska avgälden vara kronor/år och fastighet. Som alternativ till fortsatt upplåtelse med tomträtt har Topax AB erbjudits att friköpa fastigheterna. Tomträttsavgälderna för Blockflöjten 7 och Pianot 1 i Bergavik ska för den kommande tioårsperioden 1 juli juni 2020 vara kronor/år och fastighet. Kommunledningskontoret får i uppdrag att före den 1 juli 2009 upprätta avtal om de nya tomträttsavgälderna. Om detta inte visar sig möjligt får kommunledningskontoret i uppdrag att före samma tidpunkt väcka talan hos fastighetsdomstolen om omprövning av tomträttsavgälderna. 88 Borgen för Kalmarhem AB för lån som tidigare upptagits med pantbrev som säkerhet (dnr KS 2009/ ) Handlingar * Kalmarhem AB:s skrivelse den 20 maj 2009.

4 Kommunstyrelsen * Kommunledningskontorets skrivelse den 22 maj * Utdrag ur protokoll från sammanträde med styrelsen för Kalmar Kommunbolag AB den 2 juni 2009, 34. * Utdrag ur arbetsutskottets protokoll den 2 juni 2009, 101. * Kommunledningskontorets skrivelse den 8 juni Kalmarhem AB har föreslagit att kommunfullmäktige ska besluta om kommunal borgen med 433 mkr för att kunna användas vid omsättning av Kalmarhem AB:s befintliga lån. Kommunstyrelsens arbetsutskott har tillstyrkt kommunledningskontorets förslag om att kommunstyrelsen får teckna borgen för Kalmarhem AB för de lån på 433 miljoner kronor som Kalmarhem AB tidigare upptagit med pantbrev som säkerhet. Kommunledningskontoret har därefter - på uppdrag av arbetsutskottet - kompletterat handlingarna med ett förtydligande. I förslaget till beslut ska också anges att det innebär att Kalmarhem AB vid omsättning av de aktuella lånen inte får använda pantbrev som säkerhet. 1. Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige ska besluta: Kommunstyrelsen får teckna borgen för Kalmarhem AB för de lån på 433 miljoner kronor som Kalmarhem AB tidigare upptagit med pantbrev som säkerhet. Detta innebär att Kalmarhem AB vid omsättning av dessa lån inte får använda pantbrev som säkerhet. För borgensåtagandet gäller att bolaget ska betala de avgifter och uppfylla de övriga villkor som anges i kommunens riktlinjer för borgensåtaganden och övriga ansvarsförbindelser. 2. Kommunstyrelsen beslutar - med anledning av de två sista styckena i kommunledningskontorets skrivelse den 8 juni 2009 att klargöra att Kalmarhem AB inte heller får använda de aktuella pantbreven som säkerhet för nya lån.

5 Kommunstyrelsen Detaljplan för kvarteret Mästaren på Kvarnholmen (dnr KS 2008/ ) Handlingar * Förslag till detaljplan den 24 februari * Samhällsbyggnadskontorets utlåtande den 14 april * Utdrag ur samhällsbyggnadsnämndens protokoll den 27 maj 2009, 126. Samhällsbyggnadsnämnden har föreslagit att kommunfullmäktige ska anta nämndens förslag till detaljplan för kvarteret Mästaren på Kvarnholmen. Syftet med planen är att möjliggöra nya byggnader för kontor, bostäder och centrumverksamheter på de idag obebyggda fastigheterna i kvarteret Mästaren samt att ge den välbevarade bebyggelsen i kvarterets västra del ett adekvat skydd mot rivning och förvanskning. Överläggning Under överläggningen redovisas följande förslag och protokollsanteckning: 1. Johan Persson (S) föreslår att kommunstyrelsen ska tillstyrka förslaget till detaljplan. Dessutom föreslår han - som ett tilläggsförslag - att gatu- och parknämnden ska få i uppdrag att under hösten 2009 ta fram förslag till hur principer för avtal om parkeringsköp kan utformas. 2. Företrädarna för Alliansen (M, C, FP och KD) uttalar som en protokollsanteckning: Vi ser positivt på en förtätning på kvarteret Mästaren och stödjer därför detaljplanen i alla delar utom när det rör avsaknaden av de 25 parkeringsplatserna. Vi anser att det behövs en strategi för att tillskapa dessa parkeringsplatser inom föreslagen detaljplan, alternativt en strategi som tydligt berättar var och hur dessa 25 parkeringsplatser tillskapas utanför planområdet. Vi anser att det är en självklarhet att kommunens riktlinjer för gällande parkeringsnormer ska tillämpas även för denna detaljplan. Efter att överläggningen avslutats beslutar kommunstyrelsen att tillstyrka såväl samhällsbyggnadsnämndens förslag till detaljplan som det tilläggsförslag som redovisats av Johan Persson.

6 Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige ska besluta: 1. Kommunfullmäktige antar samhällsbyggnadsnämndens förslag till detaljplan för kvarteret Mästaren på Kvarnholmen. 2. Gatu- och parknämnden får i uppdrag att under hösten 2009 ta fram förslag till hur principer för avtal om parkeringsköp kan utformas. 90 Fördjupad översiktsplan för Norrliden Strand (dnr KS 2007/ ) Handlingar * Kommunledningskontorets skrivelse den 28 maj * Förslag den 28 maj 2009 till fördjupad översiktsplan för Norrliden Strand. * Skrivelse från Miljöpartiet de gröna/ protokollsanteckning från Jonas Löhnn (MP). Kommunstyrelsen beslutade i november 2007 att uppdra åt kommunledningskontoret/mark- och planeringsenheten att ta fram ett förslag till fördjupad översiktsplan för området kring Bergavik och Svartö. Under arbetets gång har den geografiska avgränsningen utökats till att även omfatta Norrliden. Planen visar på hur kommunen vill att området ska utvecklas långsiktigt när det gäller den fysiska planeringen med bl.a. nya bostadsområden, verksamheter, parker, vägar och stråk. Den fördjupade översiktsplanen ska ligga till grund för kommande detaljplaner i området. Målet är att skapa en attraktiv och hållbar stadsdel i norra Kalmar, Norrliden och Bergavik. Stadsdelen föreslås få ett gemensamt namn, Norrliden Strand, som sammanfattar visionen att utveckla stadsdelens kontakt med kusten. Under hösten 2008 har mark- och planeringsenheten genomfört en s.k. Designdialog som är en forskningsutvecklad metod för att genomföra tidiga samråd. Med denna dialog har det skett ett tidigt kunskapsutbyte och en bred förankring av projektet Norrliden Strand.

7 Kommunstyrelsen Mark- och planeringsenheten har den 28 maj redovisat ett förslag till fördjupad översiktsplan för Norrliden Strand. Arbetsutskottet har tillstyrkt att detta förslag skickas ut för samråd. Överläggning Jonas Löhnn (MP) redovisar en skrivelse från Miljöpartiet de gröna där det framhålls de positiva erfarenheterna av designdialogen, men partiet förutsätter också att det i materialet som ställs ut för samråd självklart framgår vad som tillkommit efter designdialogen. Jonas Löhnn uttalar att skrivelsen ska utgöra en protokollsanteckning. Den redovisas i sin helhet i handlingarna till detta ärende. Kommunstyrelsen godkänner att förslaget till fördjupad översiktsplan skickas ut för samråd. 91 Avgifter för kommunens hälso- och sjukvård (dnr KS 2009/ ) Handlingar * Omsorgsförvaltningens skrivelse den 6 maj 2009 (med bilaga). * Utdrag ur omsorgsnämndens protokoll den 28 maj 2009, 71. * Utdrag ur arbetsutskottets protokoll den 2 juni 2009, 99. Förslaget till ny taxa innebär bl.a. att avgiften för hembesök höjs från 80 till 100 kronor per besök. Det är samma avgift som gäller inom landstinget. För hemsjukvårdspatienter ingår en avgift på 250 kronor per månad och för hämtning av hjälpmedel som utförs av kommunens personal införs en avgift på 200 kronor per hämtning. Avgifterna för hembesök och hemsjukvård omfattas av det kommunala högkostnadsskyddet enligt socialtjänstlagen (maxtaxa). Överläggning Steve Sjögren (S) föreslår att kommunstyrelsen ska tillstyrka förslaget till avgifter för kommunens hälso- och sjukvård.

8 Kommunstyrelsen Monica Bengtsson (KD) föreslår att en utvärdering av den nya taxan ska göras efter sex månader. Efter att överläggningen avslutats beslutar kommunstyrelsen att tillstyrka förslaget till ny taxa och att en utvärdering ska göras efter sex månader. Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige ska besluta: 1. Kommunfullmäktige beslutar att fr.o.m. den 1 september 2009 ska gälla de avgifter för kommunens hälso- och sjukvård som framgår av bilaga till omsorgsförvaltningens skrivelse den 6 maj Den nya taxan ersätter nu gällande avgift för hembesök av distriktssköterska m.fl. 2. Omsorgsnämnden och Södermöre kommundelsnämnd får i uppdrag att efter sex månader göra en utvärdering av den nya taxan. 92 Yttrande över Trafikverksutredningens slutbetänkande Effektiva transporter och samhällsbyggande (dnr KS 2009/ ) Handlingar * Sammanfattning av förslagen i Trafikverksutredningens slutbetänkande. * Kommunledningskontorets förslag till yttrande den 29 maj * Utdrag ur arbetsutskottets protokoll den 2 juni 2009, 100. Kalmar kommun har fått tillfälle att yttra sig över Trafikverksutredningens slutbetänkande. I detta föreslås ett nytt system för planering av åtgärder i transportinfrastruktur och där det regionala inflytandet ökar. Detta är delvis en följd av att utredningen föreslår att det ska bildas ett samlat trafikverk med uppgift att hålla samman och ansvara för planeringen för samtliga trafikslag,

9 Kommunstyrelsen upphandlingen av drift och underhåll samt nybyggnad av vägar och järnvägar. Kommunledningskontoret har tagit fram ett förslag till yttrande. I detta uttalas att kommunen delar i huvudsak utredningens slutsatser och förslag. Det är synnerligen viktigt att få en planeringsprocess som är enklare, mer överskådlig och där det politiska inflytandet snabbare ger genomslag. I kommunledningskontorets förslag till yttrande ingår vidare synpunkter som gäller utredningens förslag i avsnitten om - det statliga åtagandet - principer och omfattning - det regionala inflytandet - ett nytt planerings- och beslutssystem - organisering av uppgifter. Arbetsutskottet har tillstyrkt kommunledningskontorets förslag till yttrande. Överläggning Bertil Dahl (V) och Jonas Löhnn (MP) föreslår att kommunstyrelsen ska godkänna förslaget till yttrande med följande tillägg: Utredningen tar upp frågan om medfinansiering från kommuner/regioner när det gäller infrastruktur för transporter. Det är vår starkt principiella uppfattning att regeringen/staten har ansvaret för den övergripande nationella infrastrukturen i landet och måste ta ansvar för att det finns tillräckliga ekonomiska medel till ett väl utbyggt och väl fungerande nät av vägar, järnvägar och flygkommunikationer även i vår region. Efter att överläggningen avslutats beslutar kommunstyrelsen att godkänna kommunledningskontorets förslag till yttrande med det tillägg som redovisats av Bertil Dahl och Jonas Löhnn. Kommunstyrelsen godkänner kommunledningskontorets förslag till yttrande till Näringsdepartementet över Trafikverksutredningens slutbetänkande med följande tillägg: Utredningen tar upp frågan om medfinansiering från kommuner/regioner när det gäller infrastruktur för transporter. Det är vår starkt principiella uppfattning att regeringen/staten har ansvaret för den övergripande nationella infrastrukturen i landet och måste ta ansvar för att det finns tillräckliga ekonomiska medel till ett väl ut-

10 Kommunstyrelsen byggt och väl fungerande nät av vägar, järnvägar och flygkommunikationer även i vår region. 93 Budget 2010 och ekonomisk planering (dnr KS 2009/ ) Handlingar * Förslag till budget 2010 och ekonomisk planering * Utdrag ur arbetsutskottets protokoll den 19 maj 2009, 92. * Protokoll från MBL-förhandling den 2 juni * Förslag till budget 2010 från Alliansen (M, C, FP och KD). Kommunstyrelsens arbetsutskott har den 19 maj redovisat sitt förslag till budget 2010 och ekonomisk planering Detta förslag har tagits fram av företrädare för (S), (V) och (MP). Företrädarna för Alliansen (M, C, FP och KD) har i sitt förslag till budget 2010 Alla tiders Kalmar - en kommun för alla åldrar redovisat ändrings- och tilläggsförslag. Överläggning Johan Persson (S), Jonas Löhnn (MP) och Bertil Dahl (V) föreslår att kommunstyrelsen ska tillstyrka arbetsutskottets förslag. Malin Petersson (M), Inger Hilmansson (FP), Anders Andersson (C) och Monica Bengtsson (KD) föreslår att kommunstyrelsen ska tillstyrka arbetsutskottets förslag med de ändrings- och tilläggsförslag som Alliansen (M, C, FP och KD) redovisat i sitt förslag till budget Efter att överläggningen avslutats frågar ordföranden om kommunstyrelsen vill tillstyrka arbetsutskottets eller Alliansens förslag. Han finner att kommunstyrelsen tillstyrker arbetsutskottets förslag. Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige ska besluta: 1. Kommunfullmäktige bifaller kommunstyrelsens arbetsutskotts förslag till budget för 2010 och ekonomisk planering för med förslag till vision, prioriteringar och resurser för kommunens verksamhet.

11 Kommunstyrelsen Nämnderna ska under hösten 2009 arbeta med att ta fram detaljerade mål för sina verksamheter. Dessa mål ska redovisas i nämndernas internbudgetar för Anslag i budgeten för 2010 anvisas direkt till nämnderna som totala nettoanslag i driftbudgeten. För ombudgeteringar av anslag gäller: Nämnd får inte fatta beslut om ombudgeteringar som medför väsentliga ändringar av servicenivå, berör frågor av principiell art eller annars är av särskild vikt. Sådana förslag ska överlämnas till kommunstyrelsen/kommunfullmäktige för beslut. I övriga fall kan nämnd besluta om ombudgeteringar inom sitt verksamhetsområde. Nämnd får uppdra åt sin ordförande och vice ordförande eller åt förvaltningschefen att fatta beslut om rutinmässiga ombudgeteringar. Kommunstyrelsen får fatta beslut om sådana ombudgeteringar mellan nämnder som inte medför ändringar av servicenivå, berör frågor av principiell art eller annars är av särskild vikt. Övriga förslag ska överlämnas till kommunfullmäktige för beslut. 4. För investeringar i exploateringsområden och investeringar i hamnanläggningar som kommunen äger och som Kalmar Hamn AB hyr gäller samma regler som för närvarande. För övriga investeringar gäller följande regler från och med 2010: Utrymmet i driftbudgeten för kapitaltjänstkostnader avgör hur mycket en nämnd kan investera. Investeringar i enskilda objekt över fem miljoner kronor ska dock beslutas av kommunfullmäktige. Nämnderna ska i sina internbudgetar redovisa vilka investeringar som planeras. Vidare ska nämnderna i den löpande uppföljningen redovisa avslutade och planerade investeringar för året. Investeringar i lokaler som beräknas överstiga fem miljoner kronor, och som nämnd aktualiserar med fastighets- och inköps-

12 Kommunstyrelsen kontoret, ska beslutas av kommunfullmäktige. När investeringen tas i bruk kompenseras nämnden från central pott för ökade driftkostnader. Gatu- och parknämnden och kommunstyrelsen/fastighets- och inköpskontoret får rätt att flytta objekt mellan åren inom planperioden så länge den årliga ramen hålls. Helt nya objekt kan enbart växlas mot att ett eller flera tidigare beslutade investeringsobjekt tas bort. 5. Kommunstyrelsen får rätt att besluta om senareläggning av planerade investeringar i budgeten för 2010, om det riskerar att bli avvikelser mot fastställd budget som begränsar kommunens finansiella handlingsutrymme. 6. Samhällsbyggnadsnämnden har redovisat att den, till följd av ändrade rutiner, inte uppmärksammat att begäran om att nyttja medel ur resultatutjämningsfond under 2009 skulle göras i december Kommunfullmäktige beslutar att bifalla samhällsbyggnadsnämndens förslag den 28 januari 2009 om att få disponera 2,1 miljoner kronor för driftkostnader och 1,4 miljoner kronor för investeringar Kommunfullmäktige godkänner i övrigt de uppdrag/uttalanden som redovisas under avsnittet Prioriterade områden med mål, uppdrag och uttalanden. 8. Kommunfullmäktige fastställer skattesatsen för år 2010 till 22:22 per skattekrona. Reservation Företrädarna för Alliansen (M, C, FP och KD) reserverar sig till förmån för de ändrings- och tilläggsförslag som den redovisat i sitt förslag till budget 2010 Alla tiders Kalmar - en kommun för alla åldrar. 94 Inriktningsbeslut för organisationsförändringar (dnr KS 2008/ ) Handlingar * Kommunchefens skrivelse den 18 maj * Utdrag ur arbetsutskottets protokoll den 19 maj 2009, 94.

13 Kommunstyrelsen Under 2008 och 2009 har ett antal beslut fattats om att utreda förändringar av den kommunala organisationen: - Kommunstyrelsen beslutade i maj 2008 att utreda förutsättningarna att föra över LSS-verksamheten eller delar av den samt vissa insatser enligt socialtjänstlagen från omsorgsnämnden till socialnämnden. Styrgruppen för projektet har föreslagit att hela LSS-verksamheten ska flyttas över. - I arbetet med Budget i balans har kommunstyrelsens arbetsutskott beslutat om projektdirektiv för Sammanslagning av gatu- och parkförvaltningen och samhällsbyggnadskontoret. Direktiven har efterhand utökats till att också omfatta andra förvaltningar. - Under vårens budgetarbete har ytterligare organisationsfrågor lyfts in i den pågående organisationsöversynen. Kommunchefen har i sin skrivelse den 18 maj redovisat åtta punkter med förslag till inriktningsbeslut för organisationsförändringar. Arbetsutskottet har den 19 maj tillstyrkt detta förslag. Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige ska fatta följande inriktningsbeslut (inom parentes anges tid för planerad start): 1. LSS-verksamheten och ansvaret för vissa insatser enligt socialtjänstlagen för personer under 65 år med psykiska och fysiska funktionsnedsättningar ska överföras från omsorgsnämnden/ omsorgsförvaltningen till socialnämnden/socialförvaltningen enligt styrgruppens förslag. Socialnämndens organisation och arbetsformer ska belysas. Dessutom ska en konsekvensanalys genomföras över vad omorganisationen innebär för socialförvaltningen. (1 januari 2010). 2. En serviceförvaltning ska bildas som innehåller fastighets- och inköpskontoret, gatu- och parkförvaltningens produktionsdel, kultur- och fritidsförvaltningens grönyteskötsel och brandkåren. Gatu- och parknämnden ska bli nämnd för verksamheten under år Fr.o.m ska en ny servicenämnd ta över ansvaret och gatu- och parknämnden upphöra. (1 januari 2010). 3. En plan- och bygglovsförvaltning ska bildas som innehåller samhällsbyggnadskontoret och gatu- och parkförvaltningens planeringsdel. Samhällsbyggnadsnämnden ska bli nämnd för verksamheten under Fr.o.m ska en ny plan- och

14 Kommunstyrelsen bygglovsnämnd ta över ansvaret och samhällsbyggnadsnämnden upphöra. (1 januari 2010). 4. Kommunchefsrollen - chefsansvaret för förvaltningscheferna överförs till kommunchefen, men kommunstyrelsen ansvarar för anställning och entledigande. Nämndernas roll och befogenheter ska inte förändras. Effekterna av detta ska belysas ytterligare. (1 september 2009). 5. En beredning för samordning av arbetsmarknadsfrågor ska inrättas. (1 september 2009). 6. Vi bjuder in våra grannkommuner för att höra om de är intresserade av att bilda en gemensam miljönämnd med inriktning mot myndighetsutövning och tillsyn. Vi gör samma sak när det gäller överförmyndarverksamheten. 7. Förutsättningarna för att samordna fastighetsförvaltningen mellan fastighets- och inköpskontoret och KIFAB ska utredas (gäller inte ägandet av lokalerna). 8. För att hitta eventuella samordningsvinster ska vi utreda om färdigställda verksamhetsområden (mark för industri och andra verksamheter) ska säljas till KIFAB. Inger Hilmansson (FP) uttalar följande som en protokollsanteckning: Först och främst anser vi att det förslag på en total genomlysning av kommunen som Alliansen lagt, är helt nödvändigt. Många förändringar initierades i Budget i Balansarbetet och vi har därför saknat och efterfrågat ekonomiska beräkningar på förslagen. Ett uttalat mål och syfte med organisationsöversynen hade inneburit en bättre möjlighet att utvärdera förändringarna i efterhand. Organisationsförändringarna har gått Folkpartiet liberalernas väg och många av de förslag vi tidigare lagt finns nu med. Vi nämner ändå några av våra återstående synpunkter här: Den politiska organisationen bestäms av varje majoritet, men den ekonomiska ramen skall vara klar före ett val. Vi anser dock att tre kommunalråd med tydligt ansvar för hela kommunens verksamhet är det mest effektiva. Kommunfullmäktiges roll skall stärkas och förhållandet KS - KF ska genomlysas.

15 Kommunstyrelsen Demokratisk förankring och öppenhet skall vägas mot snabba beslut och handlingsmöjlighet. Fritidspolitikernas möjligheter att hinna sätta sig in i ärendena skall beaktas. Kommunledningskontoret var med under Central ledning och styrning som ett område där SKL ansåg att det fanns skäl för granskning. Del av mark-och planering bör utredas för att ingå i den nya plan- och byggförvaltningen. Familjebadet AB bör utredas för samgående i Kultur- och fritidsförvaltning. Industriparken AB bör läggas in i KIFAB. Destination Kalmar AB har under perioden samorganiserats med slottets och turistbyråns verksamheter, och vi har ännu inte sett utvärderingen. Hittills har de förväntade samordningsvinsterna inte varit synliga i ekonomiska resultat. Vi anser att Evenemang och övriga tjänster (7 miljoner år 2009) kan överlämnas med förtroende till näringslivet. 95 Kommunens externa hyresavtal - beslut om att fastighetsoch inköpskontoret får anställa en person för att hålla i dessa frågor (dnr KS 2007/ ) Handlingar * Förvaltningschef Annette Anderssons skrivelse den 25 maj * Utdrag ur arbetsutskottets protokoll den 2 juni 2009, 102. Kommunfullmäktige beslutade i december 2007 att godkänna förslag till utredningar enligt rapporten Budget i balans. I detta arbete ingår bl.a. ett uppdrag om fastighets- och inköpskontorets roll när det gäller lokalförsörjning vid behov av externa lokaler. Förvaltningschef Annette Andersson har redovisat ett förslag som syftar till att stärka den affärsmässiga rollen, avlasta förvaltningarna i hyrestvister, bevaka avtal, öka koncernnyttan och säkra att kommunen vid kommande markexploateringar reserverar ytor för kommunala behov. Detta förslag har tillstyrkts av arbetsutskottet och innebär att fastighets- och inköpskontoret anställer en person med följande övergripande ansvarsområden:

16 Kommunstyrelsen Granska nya avtal - Bevaka avtal - Förhandla om hyror - Hantera affärsjuridik/hyreslagen - Bevaka kommunens intresse gällande äldreboende och särskilt boende. Tjänsten kommer att finansieras av fastighets- och inköpskontoret för att kunna få ett kommunperspektiv. Detta ger möjlighet till kostnadsbesparingar. Kommunstyrelsen beslutar att fastighets- och inköpskontoret får anställa en person för att hålla i kommunens externa hyresavtal. Detta medför att inga hyresavtal får skrivas ute på nämnderna/ förvaltningarna. 96 Tillsättning av förvaltningschef för omsorgsförvaltningen (dnr KS 2009/ ) Handlingar * Kommunchefens skrivelse den 5 juni Tjänsten som förvaltningschef för omsorgsförvaltningen har varit utannonserad. 32 sökande har anmält sitt intresse för tjänsten och två av dessa har kallats till anställningsintervjuer. Efter dessa intervjuer och den fördjupade bedömning som därefter gjorts av Manpower föreslår kommunchefen att kommunstyrelsen ska anställa Thomas Tryggvesson, Växjö som förvaltningschef. Kommunstyrelsen anställer Thomas Tryggvesson, Växjö som förvaltningschef för omsorgsförvaltningen. Tillträdesdag bestäms i samråd med den sökande.

17 Kommunstyrelsen Avsägelse från uppdrag som ledamot i kommunfullmäktige (dnr KS 2009/ ) Handlingar * Lene Sejr Sörensens avsägelse den 29 maj Lene Sejr Sörensen (MP) har avsagt sig sitt uppdrag som ledamot i kommunfullmäktige. Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige ska besluta: Kommunfullmäktige godkänner avsägelsen från Lene Sejr Sörensen (MP) från uppdraget som ledamot i kommunfullmäktige. Kommunfullmäktige anhåller att länsstyrelsen kallar in en efterträdare till Lene Sejr Sörensen (MP) och utser en ny ersättare i kommunfullmäktige för Miljöpartiet de gröna. 98 Antagande av entreprenörer för uppförande av förskola i östra Vimpeltorpet, del av Krafslösa 2:4 (dnr KS 2009/ ) Handlingar * Fastighets- och inköpskontorets skrivelse den 3 juni Fastighets- och inköpskontoret har tagit in anbud på nybyggnad av en förskola som kommer att placeras i östra Vimpeltorpet. I byggnaden kommer att inrymmas fyra förskoleavdelningar som är utformade enligt modellen Kalmarförskolan, ett mottagningskök samt personallokaler för sex förskoleavdelningar. Förskolan är förberedd för ytterligare två framtida förskoleavdelningar. Den totala utgiften för uppförande av förskolan uppgår till 23,2 miljoner kronor. I kommunens investeringsbudget finns pengar för projektet. Efter kontroll och utvärdering av anbuden föreslår fastighets- och inköpskontoret att kommunstyrelsen ska anta entreprenörer enligt det förslag som redovisas i kontorets skrivelse.

18 Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen uppdrar åt fastighets- och inköpskontoret att slutföra upphandlingar för nybyggnad av förskola i östra Vimpeltorpet med följande entreprenörer: - JSB AB i Kalmar (Byggnad) - Karlgrens Vent AB i Kalmar (Luft) - NEA Mellersta AB i Kalmar (El-tele) - Bravida Sverige AB i Kalmar (Värme och sanitet) - TAC Svenska AB i Kalmar (Styr och övervakning) - Triator Storkök AB i Kalmar (Storkök och kyl). 99 Entreprenör för uppförande av klubbhus och omklädningsrum i Fjölebro (dnr KS 2009/ ) Handlingar * Fastighets- och inköpskontorets skrivelse den 3 juni För att kunna färdigställa klubbhus och omklädningsrum i Fjölebro till februari/mars 2010 föreslår fastighets- och inköpskontoret att kommunstyrelsens ordförande och vice ordförande ska få i uppdrag att besluta om att anta entreprenör för bygget. Kommunstyrelsen uppdrar åt ordföranden och vice ordföranden att besluta om att anta entreprenör för uppförande av klubbhus och omklädningsrum i Fjölebro. Detta gäller under förutsättning att den totala utgiften för bygget ryms inom anvisat anslag. 100 Kalmar kommuns jämställdhetspris 2009 (dnr KS 2009/ ) Handlingar * Kommunledningskontorets skrivelse den 5 juni Enligt Kalmar kommuns jämställdhetsprogram ska kommunstyrelsen årligen dela ut ett jämställdhetspris. Det ska stimulera till att utveckla metoder och arbetssätt som förstärker jämställdheten på olika arenor inom samhällslivet.

19 Kommunstyrelsen Årets jämställdhetspris kommer att delas ut på Stadsfesten den 8 augusti. Kommunledningskontoret föreslår att det ska tilldelas Olof Ersgård. Han har som länspolismästare strategiskt arbetat för ökad jämställdhet inom Polisen. Han har metodiskt arbetat för fler kvinnor i polisyrket, men också för fler kvinnor på alla ledningsnivåer såväl strategiska som operativa. Under ledning av Olof Ersgård har Polismyndigheten definitivt kommit en bit på vägen för att bli en jämställd organisation och nått goda resultat, även om man inte är i mål. Överläggning Bertil Dahl (V), Jonas Löhnn (MP), Christina Magnusson (S), Birgitta Elfström (S), Mona Jeansson (S) och Monica Bengtsson (KD) föreslår att kommunstyrelsen ska bifalla kommunledningskontorets förslag. Kommunstyrelsen beslutar att Kalmar kommuns jämställdhetspris 2009 ska tilldelas Olof Ersgård. 101 Delegationsbeslut och anmälningsärenden Följande protokoll, beslut och ärenden anmäls: a) Arbetsutskottets protokoll den 5, 12 och 19 maj 2009 b) Personaldelegationens protokoll den 27 maj 2009 c) Anmälan om delegationsbeslut: Borgen har tecknats för Kalmarhem AB för lån på 50 miljoner kronor hos Kommuninvest (dnr KS 2009/ )

KALMAR KOMMUN PROTOKOLL Tid Omfattning 75-86

KALMAR KOMMUN PROTOKOLL Tid Omfattning 75-86 78 KALMAR KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2009-05-26 Tid 10.00-11.50 Plats Stadshuset Omfattning 75-86 ande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) Ingvar Nilsson (S) Mona Jeansson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 22 maj 2012 kl. 8:30-9:20 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 64-66 Beslutande Johan Persson (S) Malin Petersson (M) Anette Lingmerth (S) Anna Thore (MP)

Läs mer

KALMAR KOMMUN PROTOKOLL Tid Stora Konferenssalen, Brofästet Hotell & Konferens. Omfattning 80-94

KALMAR KOMMUN PROTOKOLL Tid Stora Konferenssalen, Brofästet Hotell & Konferens. Omfattning 80-94 KALMAR KOMMUN KOMMUNFULLMÄKTIGE PROTOKOLL Sammanträdesdag 2009-06-15 Tid 10.00-16.10 Plats Stora Konferenssalen, Brofästet Hotell & Konferens Omfattning 80-94 ande Roger Kaliff (S) ordförande Marianne

Läs mer

Sal Kalmarflundran, Brofästet Hotell och konferens. Beslutande Johan Persson (S) ordförande. Malin Petersson

Sal Kalmarflundran, Brofästet Hotell och konferens. Beslutande Johan Persson (S) ordförande. Malin Petersson KALMAR KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2010-11-01 Tid 15:45-15:47 Plats Sal Kalmarflundran, Brofästet Hotell och konferens Omfattning 171-172 Beslutande Johan Persson (S) ordförande Malin

Läs mer

KALMAR KOMMUN PROTOKOLL ARBETSUTSKOTT Tid Omfattning

KALMAR KOMMUN PROTOKOLL ARBETSUTSKOTT Tid Omfattning KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2007-11-20 220 Tid 8.00-11.00 Plats Stadshuset Omfattning 219-225 ande Johan Persson (s) 219-222 Göran Häggfors (m) 219-222 Birgitta

Läs mer

Beslutande Malin Petersson (M) ordförande

Beslutande Malin Petersson (M) ordförande KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2009-08-18 129 Tid 8.30-9.25 Plats Stadshuset Omfattning 144-149 ande Malin Petersson (M) ordförande Birgitta Elfström (S) Bertil

Läs mer

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c) Inger Hilmansson (fp)

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c) Inger Hilmansson (fp) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2008-04-22 94 Tid 8.30-10.20 Plats Stadshuset Omfattning 99-106 ande Johan Persson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl

Läs mer

KALMAR KOMMUN PROTOKOLL ARBETSUTSKOTT Tid Omfattning

KALMAR KOMMUN PROTOKOLL ARBETSUTSKOTT Tid Omfattning KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2009-09-01 142 Tid 8.30-11.15 Plats Stadshuset Omfattning 159-168 ande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) Bertil Dahl

Läs mer

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström. Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c)

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström. Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2007-10-30 211 Tid 8.30-10.00 Plats Stadshuset Omfattning 210-215 ande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 19 maj 2015 kl. 8:30-9:10 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 37-38 Beslutande Anders Andersson (C) Christina Fosnes (M) Bertil Dahl (V) Inger Hilmansson

Läs mer

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Bertil Dahl (v) Anders Andersson. Birgitta Elfström (s) Inger Hilmansson (fp) 53-57

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Bertil Dahl (v) Anders Andersson. Birgitta Elfström (s) Inger Hilmansson (fp) 53-57 KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2008-03-04 46 Tid 8.30-10.10 Plats Stadshuset Omfattning 50-57 ande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Bertil Dahl (v)

Läs mer

Beslutande Johan Persson (s) ordförande. Birgitta Elfström. Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c) Inger Hilmansson (fp)

Beslutande Johan Persson (s) ordförande. Birgitta Elfström. Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c) Inger Hilmansson (fp) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2008-04-08 85 Tid 8.30-9.10 Plats Stadshuset Omfattning 89-93 ande Johan Persson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl

Läs mer

KALMAR KOMMUN PROTOKOLL 2008-08-22. Tid 11.00-12.20. Omfattning 147

KALMAR KOMMUN PROTOKOLL 2008-08-22. Tid 11.00-12.20. Omfattning 147 167 KALMAR KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2008-08-22 Tid 11.00-12.20 Plats Stadshuset Omfattning 147 Beslutande Johan Persson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Mona Jeansson (s) Steve

Läs mer

Beslutande Kjell Henriksson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Bengt Sundström (fp) Bengt-Olof Roos (kd)

Beslutande Kjell Henriksson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Bengt Sundström (fp) Bengt-Olof Roos (kd) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2006-02-21 37 Tid 8.30-10.00 Plats Stadshuset Omfattning 40-45 ande Kjell Henriksson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 20 november 2018 kl. 8:30-9:35 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 107-112 ande Ingemar Einarsson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza

Läs mer

Beslutande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M)

Beslutande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2009-03-03 29 Tid 8.30-9.30 Plats Stadshuset Omfattning 30-34 ande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) Birgitta Elfström

Läs mer

Övriga när- Jonas Löhnn (mp) ersättare , varande 131

Övriga när- Jonas Löhnn (mp) ersättare , varande 131 KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2008-05-13 117 Tid 8.30-11.20 Plats Stadshuset Omfattning 124-131 ande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Bertil Dahl

Läs mer

Beslutande Malin Petersson (M) ordförande

Beslutande Malin Petersson (M) ordförande KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2010-04-20 Tid 8.30 9.35 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 77-83 ande Malin Petersson (M) ordförande Bertil Dahl (V) Anders Andersson

Läs mer

KALMAR KOMMUN PROTOKOLL 2009-08-17. Tid 10.00 12.00. Sammanträdeslokalen Magistern. Omfattning 102-117

KALMAR KOMMUN PROTOKOLL 2009-08-17. Tid 10.00 12.00. Sammanträdeslokalen Magistern. Omfattning 102-117 108 KALMAR KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2009-08-17 Tid 10.00 12.00 Plats Sammanträdeslokalen Magistern Omfattning 102-117 ande Malin Petersson (M) ordförande Birgitta Elfström (S) Mona

Läs mer

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c) Inger Hilmansson (fp)

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c) Inger Hilmansson (fp) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2007-06-19 145 Tid 8.30-10.15 Plats Stadshuset Omfattning 140-148 ande Johan Persson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl

Läs mer

Beslutande Johan Persson (S) ordförande

Beslutande Johan Persson (S) ordförande KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2009-08-25 134 Tid 8.30-9.55 Plats Stadshuset Omfattning 150-158 ande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) Bertil Dahl

Läs mer

Beslutande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) Birgitta Elfström (S) Bertil Dahl (V) Anders Andersson (C)

Beslutande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) Birgitta Elfström (S) Bertil Dahl (V) Anders Andersson (C) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2009-09-15 158 Tid 9.00-10.20 Plats Stadshuset Omfattning 175-178 ande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) Birgitta Elfström

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 24 oktober 2017 kl. 8:00-8:50 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 122-124 Beslutande Ingemar Einarsson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita

Läs mer

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Anders Andersson. Inger Hilmansson (fp)

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Anders Andersson. Inger Hilmansson (fp) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2008-10-28 213 Tid 8.30 10.45 Plats Stadshuset Omfattning 215-225 ande Johan Persson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl

Läs mer

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl. Bengt Sundström (fp) Bengt-Olof Roos (kd)

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl. Bengt Sundström (fp) Bengt-Olof Roos (kd) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2006-06-20 141 Tid 8.30-9.45 Plats Stadshuset Omfattning 142-148 ande Johan Persson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl

Läs mer

Malin Petersson (M) Birgitta Elfström (S) Bertil Dahl (V) Anders Andersson. Övriga när- Inger Hilmansson (FP) ersättare varande Monica Bengtsson

Malin Petersson (M) Birgitta Elfström (S) Bertil Dahl (V) Anders Andersson. Övriga när- Inger Hilmansson (FP) ersättare varande Monica Bengtsson KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2010-02-23 Tid 8.30 9.15 Plats Sammanträdesrummet Magistern Omfattning 33-38 ande Johan Persson (S) Malin Petersson (M) Birgitta Elfström

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 17 maj 2016 kl. 8:30-8:55 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 49-51 ande Anders Andersson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza (S)

Läs mer

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Bengt Sundström (fp)

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Bengt Sundström (fp) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2006-10-03 199 Tid 8.30-9.40 Plats Stadshuset Omfattning 201-207 ande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström

Läs mer

Sammanträdeslokalen Magistern (f.d. Handelsskolan)

Sammanträdeslokalen Magistern (f.d. Handelsskolan) 121 KALMAR KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2008-05-27 Tid 10.00-11.10 Plats Sammanträdeslokalen Magistern (f.d. Handelsskolan) Omfattning 106-123 ande Johan Persson (s) ordförande Göran

Läs mer

Lars Holmberg (V) Jessica Rydell (MP) Monica Bengtsson (KD)

Lars Holmberg (V) Jessica Rydell (MP) Monica Bengtsson (KD) 1 KALMAR KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2009-01-12 Tid 10.00 11.25 Plats Sammanträdeslokalen Magistern Omfattning 1-15 ande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) Birgitta Elfström

Läs mer

Beslutande Johan Persson (s) ordförande. Göran Häggfors. Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c)

Beslutande Johan Persson (s) ordförande. Göran Häggfors. Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2007-01-30 20 Tid 8.30 9.30 Plats Stadshuset Omfattning 20-28 ande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström

Läs mer

Beslutande Malin Petersson (M) ordförande. Övriga närvarande Inger Hilmansson (FP) ersättare

Beslutande Malin Petersson (M) ordförande. Övriga närvarande Inger Hilmansson (FP) ersättare KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2010-10-12 Tid 8.30 10.00 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 184-189 ande Malin Petersson (M) ordförande Birgitta Elfström (S)

Läs mer

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c)

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2007-01-23 15 Tid 8.30-9.50 Plats Stadshuset Omfattning 15-19 ande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats Stadshuset, KS-salen PROTOKOLL. Tid Tisdagen den 21 augusti 2012 kl. 8:30-9:40. Omfattning

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats Stadshuset, KS-salen PROTOKOLL. Tid Tisdagen den 21 augusti 2012 kl. 8:30-9:40. Omfattning Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 21 augusti 2012 kl. 8:30-9:40 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 89-93 ande Johan Persson (S) Malin Petersson (M) Anette Lingmerth (S) Anna Thore (MP)

Läs mer

1. Information om systematisk uppföljning av upphandlade ramavtal Föredragande: Björn Hedbäck, serviceförvaltningen

1. Information om systematisk uppföljning av upphandlade ramavtal Föredragande: Björn Hedbäck, serviceförvaltningen 1(7) Kommunstyrelsen Tid Tisdagen den 25 november 2014 kl. 8:00 Plats Sammanträdesrum Magistern Enligt uppdrag Jonas Sverkén Föredragningslista Val av protokollsjusterare 1. Information om systematisk

Läs mer

KALMAR KOMMUN PROTOKOLL ARBETSUTSKOTT 2006-06-30. Tid 14.00 14.25. Omfattning 149-153. Beslutande Johan Persson (s) ordförande.

KALMAR KOMMUN PROTOKOLL ARBETSUTSKOTT 2006-06-30. Tid 14.00 14.25. Omfattning 149-153. Beslutande Johan Persson (s) ordförande. KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2006-06-30 146 Tid 14.00 14.25 Plats Stadshuset Omfattning 149-153 ande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström

Läs mer

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl. Anders Andersson (c)

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl. Anders Andersson (c) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2008-08-05 152 Tid 8.30 9.30 Plats Stadshuset Omfattning 161-167 ande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström

Läs mer

Beslutande Kjell Henriksson (s) ordförande. Birgitta Elfström. Bertil Dahl (v) Bengt Sundström (fp) Jonas Löhnn (mp)

Beslutande Kjell Henriksson (s) ordförande. Birgitta Elfström. Bertil Dahl (v) Bengt Sundström (fp) Jonas Löhnn (mp) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2006-02-28 44 Tid 8.30-10.00 Plats Stadshuset Omfattning 46-55 ande Kjell Henriksson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl

Läs mer

Beslutande Johan Persson (s) ordförande. Göran Häggfors. Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c)

Beslutande Johan Persson (s) ordförande. Göran Häggfors. Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2007-03-06 51 Tid 8.30-9.30 Plats Stadshuset Omfattning 53-57 ande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström

Läs mer

Beslutande Göran Häggfors (m) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl. Jonas Löhnn (mp) Bengt Sundström (fp)

Beslutande Göran Häggfors (m) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl. Jonas Löhnn (mp) Bengt Sundström (fp) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2006-12-12 257 Tid 8.30-9.20 Plats Stadshuset Omfattning 261-267 ande Göran Häggfors (m) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl

Läs mer

Plats Stora konferenssalen, Brofästet Hotell & Konferens

Plats Stora konferenssalen, Brofästet Hotell & Konferens 1(7) Kommunfullmäktige Tid Måndagen den 25 november 2013 kl. 10:00 Plats Stora konferenssalen, Brofästet Hotell & Konferens Förhinder att närvara meddelas i första hand till respektive parti, i andra hand

Läs mer

Sammanträdeslokalen Magistern (f.d. Handelsskolan)

Sammanträdeslokalen Magistern (f.d. Handelsskolan) 203 KALMAR KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2008-10-06 Tid 10.00-11.45 Plats Sammanträdeslokalen Magistern (f.d. Handelsskolan) Omfattning 164-176 ande Johan Persson (s) ordförande Göran

Läs mer

Beslutande Göran Häggfors (m) ordförande. Bertil Dahl. Anders Andersson (c) Inger Hilmansson (fp)

Beslutande Göran Häggfors (m) ordförande. Bertil Dahl. Anders Andersson (c) Inger Hilmansson (fp) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2007-09-18 179 Tid 8.30-9.45 Plats Stadshuset Omfattning 178-185 ande Göran Häggfors (m) ordförande Bertil Dahl (v) Anders Andersson

Läs mer

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström. Bertil Dahl (v) Bengt Sundström (fp)

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström. Bertil Dahl (v) Bengt Sundström (fp) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2006-08-15 160 Tid 8.30-8.45 Plats Stadshuset Omfattning 164-168 ande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström

Läs mer

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c)

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2008-03-25 67 Tid 8.30-10.30 Plats Stadshuset Omfattning 71-78 ande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström

Läs mer

Ingvar Nilsson (S) Cecilia Strömberg (S) Lars Holmberg (V) Jessica Rydell (MP) Ingemar Einarsson (C) Kerstin Edvinsson (M) Folke Fagerlund (KD)

Ingvar Nilsson (S) Cecilia Strömberg (S) Lars Holmberg (V) Jessica Rydell (MP) Ingemar Einarsson (C) Kerstin Edvinsson (M) Folke Fagerlund (KD) 150 KALMAR KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2009-10-05 Tid 10.00-12.30 Plats Sammanträdeslokalen Magistern Omfattning 133-142 ande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) Birgitta

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 23 maj 2017 kl. 8:30-9:10 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 61-63 Beslutande Ingemar Einarsson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza

Läs mer

KALMAR KOMMUN PROTOKOLL ARBETSUTSKOTT 2010-02-16. Tid 8.30 8.55. IT-enhetens sammanträdesrum. Omfattning 28-32

KALMAR KOMMUN PROTOKOLL ARBETSUTSKOTT 2010-02-16. Tid 8.30 8.55. IT-enhetens sammanträdesrum. Omfattning 28-32 KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2010-02-16 Tid 8.30 8.55 Plats IT-enhetens sammanträdesrum Omfattning 28-32 ande Johan Persson (S) Malin Petersson (M) Birgitta Elfström

Läs mer

KALMAR KOMMUN PROTOKOLL ARBETSUTSKOTT Tid Omfattning

KALMAR KOMMUN PROTOKOLL ARBETSUTSKOTT Tid Omfattning KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2008-09-30 189 Tid 8.30-11.00 Plats Stadshuset Omfattning 192-199 ande Johan Persson (s) ordförande Bertil Dahl (v) Anders Andersson

Läs mer

KALMAR KOMMUN PROTOKOLL 2009-11-23. Tid 10.00-12.30. Sammanträdeslokalen Magistern. Omfattning 168-179

KALMAR KOMMUN PROTOKOLL 2009-11-23. Tid 10.00-12.30. Sammanträdeslokalen Magistern. Omfattning 168-179 198 KALMAR KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2009-11-23 Tid 10.00-12.30 Plats Sammanträdeslokalen Magistern Omfattning 168-179 ande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) Birgitta

Läs mer

Lars Holmberg (V) Jessica Rydell (MP) Anna-Britt Wejdsten (FP) Kerstin Edvinsson (M) Folke Fagerlund (KD)

Lars Holmberg (V) Jessica Rydell (MP) Anna-Britt Wejdsten (FP) Kerstin Edvinsson (M) Folke Fagerlund (KD) 31 KALMAR KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2009-03-09 Tid 10.00 11.50 Plats Sammanträdeslokalen Magistern (f.d. Handelsskolan) Omfattning 29-40 ande Malin Petersson (M) ordförande Birgitta

Läs mer

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c)

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2007-08-28 168 Tid 8.30-10.20 Plats Stadshuset Omfattning 164-172 ande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström

Läs mer

Projekt- och byggenhet på kommunledningskontoret

Projekt- och byggenhet på kommunledningskontoret TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Ulrick Hultman 2018-11-20 KS 2018/1106 0480-450 028 Kommunfullmäktige Projekt- och byggenhet på kommunledningskontoret Förslag till beslut Kommunfullmäktige

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 27 januari 2015 kl. 8:30-9:55 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 2-7 ande Anders Andersson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza (S)

Läs mer

Beslutande Johan Persson (S) ordförande. Övriga närvarande Jonas Löhnn (MP) ersättare

Beslutande Johan Persson (S) ordförande. Övriga närvarande Jonas Löhnn (MP) ersättare KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2010-08-24 Tid 8.30 9.10 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 151-155 ande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) Birgitta

Läs mer

Tid 10.00-12.10, 13.00-14.20

Tid 10.00-12.10, 13.00-14.20 126 KALMAR KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2009-09-07 Tid 10.00-12.10, 13.00-14.20 Plats Sammanträdeslokalen Magistern Omfattning 118-132 ande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 10 november 2015 kl. 8:30-9:30 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 92-96 ande Anders Andersson (C) ordförande Christina Fosnes (M) vice ordförande Johan

Läs mer

KALMAR KOMMUN PROTOKOLL ARBETSUTSKOTT 2009-06-16. Tid 8.30-10.25. Omfattning 118-128

KALMAR KOMMUN PROTOKOLL ARBETSUTSKOTT 2009-06-16. Tid 8.30-10.25. Omfattning 118-128 KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2009-06-16 110 Tid 8.30-10.25 Plats Stadshuset Omfattning 118-128 ande Johan Persson (S) ordförande Birgitta Elfström (S) Bertil Dahl

Läs mer

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström. Bertil Dahl (v) Bengt Sundström (fp)

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström. Bertil Dahl (v) Bengt Sundström (fp) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2006-04-18 80 Tid 8.30-9.30 Plats Stadshuset Omfattning 87-93 ande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström

Läs mer

Plats Stora Konferenssalen, Brofästet Hotell & Konferens

Plats Stora Konferenssalen, Brofästet Hotell & Konferens 1(7) Kommunfullmäktige Tid Måndagen den 26 januari 2015 kl. 11:00 Plats Stora Konferenssalen, Brofästet Hotell & Konferens Förhinder att närvara meddelas i första hand till respektive parti, i andra hand

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 29 april 2014 kl. 8:30-9:35 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 52-55 ande Anders Andersson (C) Per-Olof Jonsson (M) Johan Persson (S) Anette Lingmerth

Läs mer

KALMAR KOMMUN PROTOKOLL 2009-05-04. Tid 10.30-11.50. Omfattning 61-74

KALMAR KOMMUN PROTOKOLL 2009-05-04. Tid 10.30-11.50. Omfattning 61-74 65 KALMAR KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2009-05-04 Tid 10.30-11.50 Plats Länsmuseet Omfattning 61-74 ande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) Birgitta Elfström (S) Mona

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 18 september 2018 kl. 8:30-8:45 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 83-86 ande Ingemar Einarsson (C) Johan Persson (S) Dzenita Abaza (S) Bertil Dahl (V) Carl-Henrik Sölvinger (L) ordförande

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 15 september 2015 kl. 8:30-9:20 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 67-70 ande Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza (S) Bertil Dahl (V)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 17 april 2012 kl. 8:30 09:30 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 45-49 ande Johan Persson (S) Malin Petersson (M) Anna Thore (MP) Anders Andersson (C)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 18 augusti 2015 kl. 8:30-9:40 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 54-57 ande Anders Andersson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza

Läs mer

Beslutande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) Birgitta Elfström (S) Bertil Dahl (V) Anders Andersson (C)

Beslutande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) Birgitta Elfström (S) Bertil Dahl (V) Anders Andersson (C) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2009-03-10 34 Tid 8.30-12.10 Plats Stadshuset Omfattning 35-40 ande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) Birgitta Elfström

Läs mer

Beslutande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) Birgitta Elfström (S) Bertil Dahl (V)

Beslutande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) Birgitta Elfström (S) Bertil Dahl (V) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2010-08-17 Tid 8.30 8.45 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 142-150 ande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) Birgitta

Läs mer

Beslutande Johan Persson (S) ordförande. Inger Hilmansson (FP)

Beslutande Johan Persson (S) ordförande. Inger Hilmansson (FP) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2011-01-25 Tid Kl. 08.30 10.15 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 11-20 ande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) vice

Läs mer

Beslutande Johan Persson (S) ordförande

Beslutande Johan Persson (S) ordförande KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2011-11-28 Tid Kl. 08.00 09.40 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 192-199 ande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 21 februari, 2012 kl. 8:30 9:50 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 24 30 ande Johan Persson (S) Anette Lingmerth (S) Anna Thore (MP) Anders Andersson

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Marcus Kindahl SFN 2019/

Handläggare Datum Ärendebeteckning Marcus Kindahl SFN 2019/ TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Marcus Kindahl 2019-01-22 SFN 2019/0002 0480-450518 Servicenämnden Anmälningsärenden Information Servicenämnden lägger redovisade anmälningsärenden till

Läs mer

ÖVERENSKOMMELSE. Valteknisk samverkan vid val till kommunala nämnder och styrelser m m i Kalmar kommun för mandatperioden

ÖVERENSKOMMELSE. Valteknisk samverkan vid val till kommunala nämnder och styrelser m m i Kalmar kommun för mandatperioden ÖVERENSKOMMELSE Mellan Socialdemokraterna i Kalmar, Vänsterpartiet i Kalmar och Miljöpartiet i Kalmar har följande överenskommelse om samverkan under mandatperioden 2011 2014 träffats: Överenskommelsen

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 17 december 2013 kl. 8:30-9:30 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 134-137 ande Anders Andersson (C) Per-Olof Jonsson (M) Johan Persson (S) Anette Lingmerth

Läs mer

Sammanträdeslokalen Magistern (f.d. Handelsskolan)

Sammanträdeslokalen Magistern (f.d. Handelsskolan) 152 KALMAR KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2008-08-11 Tid 10.00 10.55 Plats Sammanträdeslokalen Magistern (f.d. Handelsskolan) Omfattning 133-146 ande Johan Persson (s) ordförande Göran

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 31 mars 2015 kl. 8:00-9:45 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 24-28 ande Anders Andersson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza (S)

Läs mer

Sammanträdeslokalen Magistern (f.d. Handelsskolan)

Sammanträdeslokalen Magistern (f.d. Handelsskolan) 231 KALMAR KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2007-11-05 Tid 10.00-12.45 Plats Sammanträdeslokalen Magistern (f.d. Handelsskolan) Omfattning 204-223 ande Johan Persson (s) ordförande Göran

Läs mer

Kommunhälsan, f.d. Posthuset. Beslutande Johan Persson (s) ordförande. Göran Häggfors. Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c)

Kommunhälsan, f.d. Posthuset. Beslutande Johan Persson (s) ordförande. Göran Häggfors. Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2008-04-01 73 Tid 8.30-10.00 Plats Kommunhälsan, f.d. Posthuset Omfattning 79-88 ande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott

Kommunstyrelsens planutskott Kommunstyrelsens planutskott Tid Tisdagen den 27 maj 2014 kl. 10:00-11:20 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 38-44 ande Mattias Adolfson (S) Per-Olof Jonsson (M) Anders Andersson (C) Johan Persson (S)

Läs mer

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Bengt Sundström (fp)

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Bengt Sundström (fp) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2006-04-25 86 Tid 8.00-11.30 Plats Stadshuset Omfattning 94-102 ande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström

Läs mer

Plats Stora Konferenssalen, Brofästet Hotell & Konferens

Plats Stora Konferenssalen, Brofästet Hotell & Konferens 1(7) Kommunfullmäktige Tid Måndagen den 15 juni 2015 kl. 10:00 Plats Stora Konferenssalen, Brofästet Hotell & Konferens Förhinder att närvara meddelas i första hand till respektive parti, i andra hand

Läs mer

Beslutande Johan Persson (s) ordförande. Göran Häggfors. Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c)

Beslutande Johan Persson (s) ordförande. Göran Häggfors. Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2008-04-29 103 Tid 8.30-9.30 Plats Stadshuset Omfattning 107-120 ande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström

Läs mer

Sammanträdeslokalen Magistern (f.d. Handelsskolan)

Sammanträdeslokalen Magistern (f.d. Handelsskolan) 1 KALMAR KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2008-01-14 Tid 10.00-13.10 Plats Sammanträdeslokalen Magistern (f.d. Handelsskolan) Omfattning 1-22 ande Göran Häggfors (m) ordförande Birgitta

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 25 augusti 2015 kl. 8:30-9:50 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 58-62 ande Anders Andersson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott

Kommunstyrelsens planutskott Kommunstyrelsens planutskott Tid Tisdagen den 20 november 2018 kl. 10:00-10:30 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 60-64 ande Mattias Adolfson (S) Kajsa Hedin (M) Johan Persson (S) Ingemar Einarsson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 14 maj 2013 kl. 8:30 10:45 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 51-56 ande Anders Andersson (C) Anette Lingmerth (S) Tara Braem (MP) Inger Hilmansson (FP)

Läs mer

Beslutande Johan Persson (S) ordförande

Beslutande Johan Persson (S) ordförande KALMAR KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2011-01-11 Tid Kl. 10.00 11.40 Plats Sammanträdeslokal Magistern Omfattning 1-17 ande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) 1:e vice ordförande

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott

Kommunstyrelsens planutskott Kommunstyrelsens planutskott Tid Tisdagen den 12 december 2017 kl. 11:15 12:00 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 56-61 ande Mattias Adolfson (S) Jonas Lövgren (M) Dzenita Abaza (S) Ingemar Einarsson

Läs mer

Motion från Inger Hilmansson (FP) om att investera i barnen

Motion från Inger Hilmansson (FP) om att investera i barnen TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Jonas Sverkén 2015-01-30 KS 2013/0228 50044 Kommunfullmäktige Motion från Inger Hilmansson (FP) om att investera i barnen Förslag till beslut Kommunfullmäktige

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 15 maj 2012 kl. 8:00-9:10 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 57-63 ande Malin Petersson (M) Anette Lingmerth (S) Anna Thore (MP) Anders Andersson (C)

Läs mer

Beslutande Birgitta Elfström (s) ordf (kommunstyrelsen)

Beslutande Birgitta Elfström (s) ordf (kommunstyrelsen) KALMAR KOMMUN Pensionärsrådet PROTOKOLL Sammanträdesdag 2008-05-21 Tid Kl 09.00 11.40 Plats Stadshuset, Kalmar Omfattning 27-35 ande Birgitta Elfström (s) ordf (kommunstyrelsen) Hans Johansson vice ordf

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott

Kommunstyrelsens planutskott Tid Tisdagen den 26 april 2016 kl. 10:30-11:45 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 33-44 ande Mattias Adolfson (S) Jonas Lövgren (M) Johan Persson (S) Anders Andersson (C) Bertil Dahl (V) ordförande

Läs mer

Sammanträdeslokalen Magistern (f.d. Handelsskolan)

Sammanträdeslokalen Magistern (f.d. Handelsskolan) 22 KALMAR KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2006-02-06 Tid 14.00-15.15 Plats Sammanträdeslokalen Magistern (f.d. Handelsskolan) Omfattning 21-38 ande Kjell Henriksson (s) ordförande Birgitta

Läs mer

Sammanträdeslokalen Magistern (f.d. Handelsskolan)

Sammanträdeslokalen Magistern (f.d. Handelsskolan) 1 KALMAR KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2007-01-15 Tid 10.00-12.30 Plats Sammanträdeslokalen Magistern (f.d. Handelsskolan) Omfattning 1-24 ande Göran Häggfors (m) ordförande Birgitta

Läs mer

Plats Stora Konferenssalen, Brofästet Hotell & Konferens

Plats Stora Konferenssalen, Brofästet Hotell & Konferens 1(9) Kommunfullmäktige Tid Måndagen den 20 oktober 2014 kl. 13:00 Plats Stora Konferenssalen, Brofästet Hotell & Konferens Förhinder att närvara meddelas i första hand till respektive parti, i andra hand

Läs mer

Beslutande Johan Persson (S) ordförande. Bertil Dahl (V) Anders Andersson (C) Inger Hilmansson (FP)

Beslutande Johan Persson (S) ordförande. Bertil Dahl (V) Anders Andersson (C) Inger Hilmansson (FP) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2010-08-31 Tid 8.30 9.30 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 156-165 ande Johan Persson (S) ordförande Birgitta Elfström (S) Bertil

Läs mer

Motion från Anna Thore (MP): Försök med nolltaxa i lokal busstrafik på lördagar

Motion från Anna Thore (MP): Försök med nolltaxa i lokal busstrafik på lördagar TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning 2015-10-20 KS 2013/0458 Motion från Anna Thore (MP): Försök med nolltaxa i lokal busstrafik på lördagar Förslag till beslut avslår motionen från Anna

Läs mer

Beslutande Johan Persson (S) ordförande

Beslutande Johan Persson (S) ordförande KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2010-05-11 Tid 8.30 10.25 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 97-107 ande Johan Persson (S) ordförande Birgitta Elfström (S) Bertil

Läs mer

Kerstin Gustafsson (v) Kent Pettersson (fp) Rolf Wahlberg (m) Ann-Mari Jeansson (kd) Justerat Steve Sjögren Gunnel Akinder Ordförande

Kerstin Gustafsson (v) Kent Pettersson (fp) Rolf Wahlberg (m) Ann-Mari Jeansson (kd) Justerat Steve Sjögren Gunnel Akinder Ordförande KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2006-02-23 Tid kl 13.00-16.20 Plats Omsorgskontoret Omfattning 13-22 ande Steve Sjögren (s) ordförande Ingegerd Petersson (c) Ann Hellenborg (mp)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 19 december 2017 kl. 8:30 10:05 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 149-153 ande Ingemar Einarsson (C), ordförande Christina Fosnes (M), vice ordförande

Läs mer