Kommunstyrelsen (46)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunstyrelsen (46)"

Transkript

1 Kommunstyrelsen (46) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 28 maj 2007 kl Paragrafer Beslutande m Annette Eiserman-Wikström, ordf s Ing-Marie Samuelsson m Kersti Lagergren m Per Vorberg fp Leif Persson, , fp Solveig Einarsson Lundqvist kd Håkan Eriksson c Holger Karlsson s Gunilla Wathne, tj ers s Ulf-Göran Willén, tj ers s Anna Palmér s Thomas Gustavsson mp Carin Nilsson Övriga deltagande Ersättare och tjänstemän enligt särskild förteckning Utses att justera Holger Karlsson Justeringens plats och tid Kommunhuset, Mölnlycke, måndagen den 4 juni 2007 kl Sekreterare... Ilona Martinson Ordförande... Annette Eiserman-Wikström Justerande... Holger Karlsson Organ BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsen Datum för anslags uppsättande Förvaringsplats för protokollet Datum för anslags nedtagande Kommunförvaltningen, kommunkansliet, Mölnlycke Underskrift... Ilona Martinson

2 Kommunstyrelsen Ks 171 INFORMATION FRÅN RENOVA Informationschef Christian Kallerdahl och vice vd Christer Lundgren informerar om Renova och den planerade utbyggnaden av Sävenäs avfallskraftvärmeverk. Kommunstyrelsen noterar informationen.

3 Kommunstyrelsen Ks 172 Dnr 2007/ FÖRDJUPAD EKONOMISK MÅNADSUPPFÖLJNING PER MARS 2007 Från ekonomifunktionen föreligger fördjupad ekonomisk månadsuppföljning per mars Kommunstyrelsen noterar informationen. Kommunstyrelsen godkänner effekten av förändrade redovisningsprinciper avseende va-verksamheten. Kommunstyrelsen beslutar att inte vidta några åtgärder med anledning av den ekonomiska månadsuppföljningen. Kommunstyrelsen delger kommunfullmäktige beslutet.

4 Kommunstyrelsen Ks 173 Dnr 2007/ ANSÖKAN OM STIMULANSMEDEL FRÅN LÄNSSTYRELSEN FÖR ATT UTVECKLA STÖDET TILL ANHÖRIGA SOM VÅRDAR NÄR- STÅENDE Som ett led i regeringens fleråriga satsning på att utveckla stödformer för anhöriga som hjälper och vårdar närstående har länsstyrelsen i Västra Götaland fått i uppdrag att fördela 19 miljoner kronor i stimulansmedel till kommunerna Härryda kommun har inbjudits att söka medel. Kommunerna skall med hjälp av bidraget fortsätta förstärka och förbättra det varaktiga stödet till anhörigvårdare och göra det mer lättillgängligt. Projektet Förebyggande hälsoinsatser för närstående vårdare initierades i kommunen 2006 och kommunen ansökte också då om medel från länsstyrelsen. Projektet resulterade bland annat i att en anhörigcentral kunde inrättas. Aktuell ansökan avser en vidareutveckling av ovanstående projekt och syftar till att utifrån den kunskap kommunen har om närståendevårdarnas individuella behov och önskemål, erbjuda hälsofrämjande aktiviterer och rekreation. Från sektorn för socialtjänst föreligger skrivelse av den 28 maj 2007 samt förslag till ansökan om kronor för Uppföljning kommer att utföras internt inom sektorn. Kommunstyrelsen beslutar att hos länsstyrelsen i Västra Götaland ansöka om projektmedel för förstärkt stöd till anhöriga som hjälper och vårdar närstående i enlighet med förslag från sektorn för socialtjänst. Paragrafen förklaras omedelbart justerad.

5 Kommunstyrelsen Ks 174 Dnr 2007/ UPPHANDLING AV ENTREPRENAD FÖR OMBYGGNAD AV MÖLNLYCKE IDROTTSPLATS Kommunfullmäktige har i budget anslagit medel 2007 med kronor för ombyggnad av Mölnlycke idrottsplats. Ombyggnaden innebär att naturgräset byts till plastgräs. Avsikten är också att bygga om och förnya rundbanorna och andra anordningar för friidrott inom området. I samband med förra årets budgetarbete försköts anslaget för denna del av projektet till I samband med projektering framgår att väsentliga fördelar kan uppnås genom att samordna arbetet med gräsbeläggning och förnyelse av rundbanor. Förvaltningen föreslår därför att samtliga arbeten görs under Det innebär att den beräknade investeringen 2009 på kronor tidigareläggs och utförs under år Utvärdering av anbud för ombyggnad av bollplan och urgrävning av rundbanor har skett. Det fördelaktigaste anbudet för markarbeten uppgår till kronor och det fördelaktigaste anbudet för plastgräset uppgår till kronor. Avsikten är att genomföra huvuddelen av projektet under juli och augusti med avslut senast i slutet av september. Projektering av allvädersbanor pågår och förfrågningsunderlag beräknas kunna skickas ut vecka 21. Från sektorn för utbildning och kultur föreligger skrivelse av den 28 maj Kommunstyrelsens förslag till beslut i kommunfullmäktige Fullmäktige beslutar att tidigarelägga investeringen för allvädersbanor från 2009 till Fullmäktige anslår för ändamålet kronor i utökad investeringsbudget, vilket finansieras av likvida medel inom ramen för tidigare beslutad upplåning.

6 Kommunstyrelsen forts Ks 174 Under förutsättning att fullmäktige beslutar anslå ytterligare medel beslutar kommunstyrelsen uppdra åt förvaltningen att upphandla hela ombyggnaden av Mölnlycke idrottsplats under Kommunstyrelsen utser Veidekke Construction AB till entreprenör för markarbeten och Spentab AB till entreprenör för anläggande av konstgräsplan på Mölnlycke idrottsplats. Kommunstyrelsen utser kommunstyrelsens ordförande Annette Eiserman-Wikström som delegat att fatta beslut om entreprenör för allvädersbanor.

7 Kommunstyrelsen Ks 175 Dnr 2007/ UPPHANDLING AV ENTREPRENÖR FÖR NYBYGGNAD AV SMEDJEBACKENS FÖRSKOLA I LANDVETTER Kommunfullmäktige beslutade i 160/2006 om nybyggnad av förskola med fem avdelningar vid Smedjebacken i Landvetter och anslog kronor till projektet. Vid anbudstidens utgång hade ett anbud inkommit. Anbudsgivare är Vi Tre Bygg AB och anbudet lyder på kronor. Planerad byggtid är juni 2007 juni Från sektorn för teknik och försörjningsstöd föreligger skrivelse av den 23 maj Kommunstyrelsen utser Vi Tre Bygg AB till entreprenör för nybyggnad av Smedjebackens förskola i Landvetter. Paragrafen förklaras omedelbart justerad.

8 Kommunstyrelsen Ks 176 Dnr 2007/ UPPHANDLING AV ENTREPRENÖR FÖR TILLBYGGNAD AV LANDVETTERSKOLAN Kommunfullmäktige beslutade i 160/2006 om tillbyggnad av Landvetterskolan med undervisningslokaler för tre klasser och anslog kronor till projektet. Förfrågningsunderlag lämnas till anbudsgivare i slutet av april och anbud infordras till den 28 maj. Planerad byggtid är juni 2007 juni Utvärdering sker under vecka 22 och hinner inte blir klar till kommunstyrelsens sista möte före sommaren. För att möjliggöra byggstart under sommaren bör kommunstyrelsen utser en delegat att fatta beslut om entreprenör. Från sektorn för teknik och försörjningsstöd föreligger skrivelse av den 24 april Kommunstyrelsen utser kommunstyrelsens ordförande Annette Eiserman- Wikström som delegat att fatta beslut om entreprenör för tillbyggnad av Landvetterskolan.

9 Kommunstyrelsen Ks 177 Dnr 2007/ HULEBÄCKSGYMNASIETS ORGANISATION LÄSÅRET 2007/2008 Gymnasieskolans organisation program och elevantal skall fastställas av kommunstyrelsen inför varje nytt läsår. Från sektorn för utbildning och kultur föreligger skrivelse av den 12 april 2007 med förslag till organisation för Hulebäcksgymnasiet läsåret 2007/2008. Förslaget bygger på den volym på cirka elever som kommunstyrelsen fastställde i 64/2003. Från och med läsåret 2002/2003 har elever möjlighet att fritt söka skolor i regionen. För Hulebäcksgymnasiets del har detta inneburit ett större antal sökande. Även i år är antalet sökande mycket högt, vilket orsakar kö till de flesta programmen. En trend från förra året, som håller i sig även i år, är att antalet sökande till yrkesförberedande program ökar. Flest antal sökande per plats har estetiska programmet, inriktning musik, följt av elprogrammet och fordonsprogrammet. Under läsåret 2006/2007 startades ett nytt naturvetenskapligt program på Hulebäcksgymnasiet, naturvetenskap, tvär. Programmet ger samma behörighet som naturvetenskaplig inriktning på naturvetenskapsprogrammet. I samband med införandet av det nya programmet minskades intagningen till naturvetenskapliga programmet med 20 platser förra läsåret. I år, med en ny årskurs 1 och årskurs 2, sker minskningen på handelsprogrammet med motsvarande en klass. Kommunstyrelsen fastställer följande organisation för Hulebäcksgymnasiet läsåret 2007/2008: Utbildning Antal platser Barn- och fritidsprogrammet 30 Elprogrammet 30 Estetiska programmet, dans 10 Estetiska programmet, konst och design 18 Estetiska programmet, musik 22 Estetiska programmet, musikteater/musikal 20

10 Kommunstyrelsen forts Ks 177 Utbildning Antal platser Estetiska programmet, slagverk 8 Estetiska programmet, teater 12 Fordonsprogrammet 18 Handels- och administrationsprogrammet 30 IT/Dataprogrammet SM 30 IT/Mediaprogrammet S 63 Naturvetenskapsprogrammet 90 Naturvetenskapsprogrammet/tvär SM 40 Samhällsvetenskapsprogrammet 120 Samhällsvetenskapsprogrammet/tvär SM 40

11 Kommunstyrelsen Ks 178 Dnr 2007/ POLICY FÖR REGIONAL INFRASTRUKTUR FÖR VUXNAS LÄRANDE I GÖTEBORGSREGIONEN Göteborgsregionens förbundsstyrelse beslutade den 13 april 2007 rekommendera kommunerna att godkänna förslag till policy för regional infrastruktur för vuxnas lärande i Göteborgsregionen Från sektorn för utbildning och kultur föreligger skrivelse av den 24 april Kommunstyrelsen beslutar godkänna policy för regional infrastruktur för vuxnas lärande i Göteborgsregionen enligt föreliggande förslag.

12 Kommunstyrelsen Ks 179 Dnr 2007/ SAMVERKANSAVTAL FÖR VUXNAS LÄRANDE I GÖTEBORGS- REGIONEN HÖSTEN 2007 Göteborgsregionens förbundsstyrelse beslutade den 13 april 2007 rekommendera kommunerna att godkänna förslag till samverkansavtal för vuxnas lärande i Göteborgsregionen hösten 2007 etapp 3+ för utbildningar som startar hösten Från sektorn för utbildning och kultur föreligger skrivelse av den 23 april Kommunstyrelsen beslutar att godkänna samverkansavtal för vuxnas lärande i Göteborgsregionen hösten 2007 etapp 3+ för utbildningar som startar hösten 2007.

13 Kommunstyrelsen Ks 180 Dnr 2007/ YTTRANDE ÖVER ANSÖKAN OM ATT BEDRIVA TILLSTÅNDS- PLIKTIG VERKSAMHET ENLIGT 7 KAPITLET 1 SOCIALTJÄNST- LAGEN CASPARSSONS VÅRDHEM AB, RÄVLANDA Länsstyrelsen i Västra Götalands län anhåller om kommunens yttrande över ansökan från Lise Ringsröd och Ritva Naumanen att driva hem för viss annan heldygnsvård vid Casparssons vårdhem i Rävlanda. Nuvarande ägare är Ove & Agneta Mellberg AB, som nu tänker sälja verksamheten. Ansökan avser vård i form av korttidsplatser. Övertagandet förväntas ske den 1 juli Från sektorn för socialtjänst föreligger skrivelse av den 23 april Sektorn bedömer att sökandena har goda förutsättningar att bedriva verksamheten i Casparssons vårdhem enligt 7 kapitlet 1 socialtjänstlagen. Kommunstyrelsen beslutar att i yttrande till länsstyrelsen i Västra Götalands län tillstyrka Lise Ringsröds och Ritva Naumanens ansökan om tillstånd att bedriva verksamhet för viss annan heldygnsvård enligt 7 kapitlet 1 socialtjänstlagen på Casparssons vårdhem i Rävlanda.

14 Kommunstyrelsen Ks 181 Dnr 2006/ ANSÖKAN OM TILLSTÅND ATT SERVERA ALKOHOLDRYCKER, ESPRESSO HOUSE SWEDEN AB, LANDVETTER FLYGPLATS Espresso House Sweden AB ansöker om tillstånd enligt 7 kapitlet 5 första stycket alkohollagen att servera starköl och vin på Espresso House, transithallen, Landvetter flygplats. Ansökan avser tillstånd för servering året runt. Från sektorn för socialtjänst föreligger skrivelse av den 23 april 2007 samt utredning i ärendet. Av utredningen framgår att sektorn anser att sökanden inte uppfyller kraven på lämplighet för att erhålla serveringstillstånd. Kommunstyrelsen beslutar enligt 7 kapitlet, 7 och 8 alkohollagen avslå ansökan om serveringstillstånd för Espresso House Sweden AB, transithallen, Landvetter flygplats.

15 Kommunstyrelsen Ks 182 Dnr 2007/ ANSÖKAN OM TILLSTÅND ATT SERVERA ALKOHOLDRYCKER, HÄRRYDA VÄRDSHUS HB, HÄRRYDA Härryda Värdshus HB ansöker om tillstånd enligt 7 kapitlet 5 första stycket alkohollagen att servera starköl, vin och spritdrycker på Härryda Värdshus. Ansökan avser serveringstillstånd året runt i serveringslokalen och på uteserveringen. Från sektorn för socialtjänst föreligger skrivelse av den 24 april 2007 samt utredning i ärendet. Av utredningen framgår att sektorn anser att sökanden inte uppfyller kraven på lämplighet för att erhålla serveringstillstånd. Kommunstyrelsen beslutar enligt 7 kapitlet, 7 och 8 alkohollagen avslå ansökan om serveringstillstånd för Härryda Värdshus HB.

16 Kommunstyrelsen Kf 183 Dnr 2005/ PROGRAM FÖR LANDVETTER PARK Förslag till planprogram för Landvetter Park Resort living upprättat den 12 januari 2007 har under tiden 16 januari 23 februari 2007 varit föremål för samråd i enlighet med plan- och bygglagen 5: yttranden har inkommit. Yttrandena sammanfattas och kommenteras i föreliggande samrådsredogörelse. Programhandlingarna har reviderats med anledning av länsstyrelsens och trafikverkens synpunkter. Revideringarna avser en omstudering av bostädernas och anläggningarnas placering utifrån gällande bullergränser, hänsynstagande till naturmiljön och utvidgat markområde. Handlingarna har också kompletterats med detaljerad redovisning av gällande bestämmelser och restriktioner utifrån trafikverkens och Svenska Kraftnäts synpunkter och programmets anpassningar till dessa. Från sektorn för samhällsbyggnad föreligger skrivelse av den 17 april Från Treasury Holdings föreligger skrivelse av den 2 maj Yrkanden Annette Eiserman-Wikström (m) yrkar med instämmande av Solveig Einarsson Lundqvist (fp), Per Vorberg (m), Ing-Marie Samuelsson (s), Håkan Eriksson (kd) och Kersti Lagergren (m) att kommunstyrelsen föreslår fullmäktige att - godkänna programmet med de revideringar som framgår av föreliggande kartmaterial - uppdra åt kommunstyrelsen att upprätta detaljplan för området i enlighet med det reviderade programmet samt - uppdra åt kommunstyrelsen att dels teckna plankostnadsavtal innan planarbetet påbörjas, dels upprätta exploateringsavtal innan detaljplanen förs till antagande i kommunfullmäktige.

17 Kommunstyrelsen forts Ks 183 Solveig Einarsson Lundqvist yrkar med instämmande av Håkan Eriksson följande tillägg: Kommunstyrelsen noterar att frågan om infrastruktur för området från Björröd och västerut diskuteras i samband med revidering av översiktsplanen. Leif Persson (fp) yrkar att ärendet återremitteras till förvaltningen i avvaktan på revidering av översiktsplanen. Carin Nilsson (mp) yrkar avslag på Annette Eiserman-Wikströms yrkande. Propositioner Återremiss Efter ställd proposition på återremiss och avgörande idag finner ordföranden att kommunstyrelsen beslutat avgöra ärendet idag. Annette Eiserman-Wikströms yrkande och Carin Nilssons avslagsyrkande Efter ställd proposition på Annette Eiserman-Wikströms yrkande och Carin Nilssons avslagsyrkande finner ordföranden att kommunstyrelsen beslutat bifalla Annette Eiserman-Wikströms yrkande. Mot detta beslut reserverar sig Carin Nilsson, bilaga 1 reservation. Solveig Einarsson Lundqvists tilläggsyrkande Efter ställd proposition på Solveig Einarsson Lundqvists tilläggsyrkande finner ordföranden att kommunstyrelsen beslutat bifalla yrkandet. Kommunstyrelsens förslag till beslut i kommunfullmäktige Fullmäktige godkänner programmet med de revideringar som framgår av föreliggande kartmaterial. Fullmäktige uppdrar åt kommunstyrelsen att upprätta detaljplan för området i enlighet med det reviderade programmet.

18 Kommunstyrelsen forts Ks 183 Fullmäktige uppdrar åt kommunstyrelsen att dels teckna plankostnadsavtal innan planarbetet påbörjas, dels upprätta exploateringsavtal innan detaljplanen förs till antagande i kommunfullmäktige. Kommunstyrelsen noterar att frågan om infrastruktur för området från Björröd och västerut diskuteras i samband med revidering av översiktsplanen.

19 Kommunstyrelsen Ks 184 Dnr 2007/ MILJÖREDOVISNING 2006 Miljöredovisning för år 2006 föreligger. Miljöredovisningen beskriver det interna miljöarbetet under året. I årets miljöredovisning redovisas också nyckeltal för miljötillståndet i hela Härryda kommun samt andra för kommunen viktiga faktorer. Från sektorn för samhällsbyggnad föreligger skrivelse av den 23 april Kommunstyrelsens förslag till beslut i kommunfullmäktige Fullmäktige godkänner miljöredovisning för år 2006.

20 Kommunstyrelsen Ks 185 Dnr 2007/ FÖRSÄLJNING AV MARK I FÖRETAGSPARKEN 1, MÖLNLYCKE, TILL LEXIT GROUP AS Sektorn för samhällsbyggnad har upprättat förslag till avtal med Lexit Group AS om försäljning av fastigheten Solsten 1:117 samt del av fastigheten Solsten 1:19 i Företagsparken 1 i Mölnlycke. Tomten omfattar cirka kvm och köpeskillingen uppgår till kronor. Från sektorn för samhällsbyggnad föreligger skrivelse av den 26 april Kommunstyrelsens förslag till beslut i kommunfullmäktige Fullmäktige godkänner avtal mellan kommunen och Lexit Group AS enligt föreliggande förslag. Under förutsättning att fullmäktige godkänner avtalet beslutar kommunstyrelsen uppdra åt samhällsbyggnadschef Bengt Anders Nordwall och mark- och bostadschef Bertil Widén att underteckna avtalet.

21 Kommunstyrelsen Ks 186 Dnr 2007/ FÖRSÄLJNING AV MARK I FÖRETAGSPARKEN 2, MÖLNLYCKE, TILL PERANN DESIGN AB Sektorn för samhällsbyggnad har upprättat förslag till avtal med Perann Design AB om försäljning av del av fastigheten Solsten 1:19 i Företagsparken 2 i Mölnlycke. Tomten omfattar cirka kvm och köpeskillingen uppgår till kronor. Från sektorn för samhällsbyggnad föreligger skrivelse av den 23 april Kommunstyrelsens förslag till beslut i kommunfullmäktige Fullmäktige godkänner avtal mellan kommunen och Perann Design AB enligt föreliggande förslag. Under förutsättning att fullmäktige godkänner avtalet beslutar kommunstyrelsen uppdra åt samhällsbyggnadschef Bengt Anders Nordwall och mark- och bostadschef Bertil Widén att underteckna avtalet.

22 Kommunstyrelsen Ks 187 Dnr 2007/ FÖRSÄLJNING AV MARK I FÖRETAGSPARKEN 2, MÖLNLYCKE, TILL ACHOUSE HB Sektorn för samhällsbyggnad har upprättat förslag till avtal med Achouse HB om försäljning av del av fastigheten Solsten 1:19 i Företagsparken 2 i Mölnlycke. Tomten omfattar cirka kvm och köpeskillingen uppgår till kronor. Från sektorn för samhällsbyggnad föreligger skrivelse av den 14 april Kommunstyrelsen godkänner avtal mellan kommunen och Achouse HB enligt föreliggande förslag. Kommunstyrelsen uppdrar åt samhällsbyggnadschef Bengt Anders Nordwall och mark- och bostadschef Bertil Widén att underteckna avtalet.

23 Kommunstyrelsen Ks 188 Dnr 2007/ FÖRSÄLJNING AV MARK I FÖRETAGSPARKEN 2, MÖLNLYCKE, TILL SERVI FASTIGHETER KB Sektorn för samhällsbyggnad har upprättat förslag till avtal med Servi Fastigheter KB om försäljning av del av fastigheten Solsten 1:19 i Företagsparken 2 i Mölnlycke. Tomten omfattar cirka kvm och köpeskillingen uppgår till kronor. Från sektorn för samhällsbyggnad föreligger skrivelse av den 26 mars Kommunstyrelsen godkänner avtal mellan kommunen och Servi Fastigheter KB enligt föreliggande förslag. Kommunstyrelsen uppdrar åt samhällsbyggnadschef Bengt Anders Nordwall och mark- och bostadschef Bertil Widén att underteckna avtalet.

24 Kommunstyrelsen Ks 189 Dnr 2007/ FÖRSÄLJNING AV MARK I NYSÄTERSOMRÅDET I MÖLNLYCKE Sektorn för samhällsbyggnad har upprättat förslag till avtal med Sverigehuset AB om försäljning av 30 småhustomter i Nysätersområdet i Mölnlycke. Tomterna skall bebyggas med friliggande småhus i varierande storlekar och sedan försäljas till sökande i Härryda kommuns tomt- och småhuskö. Ersättningen till kommunen för överlåtna tomter uppgår till totalt 12 miljoner kronor. Från sektorn för samhällsbyggnad föreligger skrivelse av den 27 april Kommunstyrelsens förslag till beslut i kommunfullmäktige Fullmäktige godkänner avtal mellan kommunen och Sverigehuset AB enligt föreliggande förslag. Under förutsättning att fullmäktige godkänner avtalet beslutar kommunstyrelsen uppdra åt samhällsbyggnadschef Bengt Anders Nordwall och mark- och bostadschef Bertil Widén att underteckna handlingarna.

25 Kommunstyrelsen Ks 190 Dnr 2006/ DETALJPLAN FÖR HÖNEKULLA 1:13 M FL, LÅNGETJÄRNS HÖJD I MÖLNLYCKE Sektorn för samhällsbyggnad har upprättat förslag till detaljplan för Hönekulla 1:13 m fl, Långetjärns höjd i Mölnlycke. Planförslaget har varit utställt enligt plan- och bygglagen 5:23 under tiden 23 april 18 maj Inkomna synpunkter redovisas i utlåtande av den 21 maj Antagandehandlingarna stämmer överens med utställningshandlingarna med undantag för en rättelse på plankartan. Förslaget är förenligt med gällande översiktsplan och går att förena med en från allmän synpunkt lämplig användning av mark- och vattenresurser enligt miljöbalken kapitel 3. Förslaget medför inte att någon miljökvalitetsnorm enligt miljöbalken kapitel 5 överträds. Från sektorn för samhällsbyggnad föreligger skrivelse av den 21 maj Kommunstyrelsens förslag till beslut i kommunfullmäktige Fullmäktige antar detaljplan för Hönekulla 1:13 m fl, Långetjärns höjd i Mölnlycke, enligt föreliggande förslag.

26 Kommunstyrelsen Ks 191 Dnr 2007/ UTREDNING OM GATUKOSTNADER INOM FÖRSLAG TILL DETALJPLAN FÖR HÖNEKULLA 1:13 M FL, LÅNGETJÄRNS HÖJD I MÖLNLYCKE Sektorn för samhällsbyggnad har upprättat gatukostnadsutredning inom förslag till detaljplan för Hönekulla 1:13 m fl, Långetjärns höjd i Mölnlycke. Utredningen har, tillsammans med detaljplaneförslag för området, varit utställt för granskning under tiden 23 april 18 maj Inga yttranden har inkommit under utställningstiden. Från sektorn för samhällsbyggnad föreligger skrivelse av den 20 maj Kommunstyrelsens förslag till beslut i kommunfullmäktige Fullmäktige beslutar att uttag av gatukostnader inom förslag till detaljplan för Hönekulla 1:13 m fl, Långetjärns höjd i Mölnlycke, skall ske enligt upprättat förslag daterat april 2007.

27 Kommunstyrelsen Ks 192 Dnr 2007/ EXPLOATERINGSAVTAL INOM LÅNGETJÄRNS HÖJD HULEBÄCK 1:306 I MÖLNLYCKE Sektorn för samhällsbyggnad har upprättat förslag till exploateringsavtal med ägarna till fastigheten Hulebäck 1:306 i Mölnlycke. Exploateringsavtalet innefattar markbyten, säkerhet för framtida gatukostnader samt förbindelse för hur fastigheten skall exploateras. Från sektorn för samhällsbyggnad föreligger skrivelse av den 14 april Kommunstyrelsen godkänner exploateringsavtal mellan kommunen och ägarna till fastigheten Hulebäck 1:306 enligt föreliggande förslag. Kommunstyrelsen uppdrar åt samhällsbyggnadschef Bengt Anders Nordwall och mark- och bostadschef Bertil Widén att underteckna avtalet.

28 Kommunstyrelsen Ks 193 Dnr 2007/ EXPLOATERINGSAVTAL INOM LÅNGETJÄRNS HÖJD HULEBÄCK 1:249 I MÖLNLYCKE Sektorn för samhällsbyggnad har upprättat förslag till exploateringsavtal med ägarna till fastigheten Hulebäck 1:249 i Mölnlycke. Exploateringsavtalet innefattar markbyten, säkerhet för framtida gatukostnader samt förbindelse för hur fastigheten skall exploateras. Från sektorn för samhällsbyggnad föreligger skrivelse av den 10 april Kommunstyrelsen godkänner exploateringsavtal mellan kommunen och ägarna till fastigheten Hulebäck 1:249 enligt föreliggande förslag. Kommunstyrelsen uppdrar åt samhällsbyggnadschef Bengt Anders Nordwall och mark- och bostadschef Bertil Widén att underteckna avtalet.

29 Kommunstyrelsen Ks 194 Dnr 2007/ EXPLOATERINGSAVTAL INOM LÅNGETJÄRNS HÖJD HÖNEKULLA 1:345 I MÖLNLYCKE Sektorn för samhällsbyggnad har upprättat förslag till exploateringsavtal med ägarna till fastigheten Hulebäck 1:345 i Mölnlycke. Exploateringsavtalet innefattar markbyten, säkerhet för framtida gatukostnader samt förbindelse för hur fastigheten skall exploateras. Från sektorn för samhällsbyggnad föreligger skrivelse av den 16 april Kommunstyrelsen godkänner exploateringsavtal mellan kommunen och ägarna till fastigheten Hulebäck 1:345 enligt föreliggande förslag. Kommunstyrelsen uppdrar åt samhällsbyggnadschef Bengt Anders Nordwall och mark- och bostadschef Bertil Widén att underteckna avtalet.

30 Kommunstyrelsen Ks 195 Dnr 2007/ EXPLOATERINGSAVTAL INOM LÅNGETJÄRNS HÖJD HÖNEKULLA 1:70 I MÖLNLYCKE Sektorn för samhällsbyggnad har upprättat förslag till exploateringsavtal med ägarna till fastigheten Hönekulla 1:70 i Mölnlycke. Exploateringsavtalet innefattar markbyten, säkerhet för framtida gatukostnader samt förbindelse för hur fastigheten skall exploateras. Från sektorn för samhällsbyggnad föreligger skrivelse av den 14 april Kommunstyrelsen godkänner exploateringsavtal mellan kommunen och ägarna till fastigheten Hönekulla 1:70 enligt föreliggande förslag. Kommunstyrelsen uppdrar åt samhällsbyggnadschef Bengt Anders Nordwall och mark- och bostadschef Bertil Widén att underteckna avtalet.

31 Kommunstyrelsen Ks 196 Dnr 2006/ DETALJPLANER I SYDVÄSTRA HINDÅS Kommunstyrelsen behandlade den 8 januari 2007, 12, programförslag för utveckling av sydvästra Hindås och uppdrog då åt förvaltningen att genomföra programsamråd utifrån föreliggande programhandlingar. Programmet redovisar en utbyggnadsstrategi för Hindås sydvästra delar som bedöms motsvara behovet av bostäder under de kommande åren med en utbyggnad i små etapper. Programområdet inrymmer cirka 200 nya bostäder. Programmet omfattar även utbyggnad av Tyringevägen och Slalomvägen vilket skapar utbyggnadsmöjligheter för bostäder och utveckling av Fagervallen med en ny tillfart från Slalomvägen. Vägutbyggnaden medför även avlastning av trafik från Fagerhultsvägen och Ekhagsvägen. Programmet möjliggör därutöver lokalisering av ny idrottsanläggning. Programmet har varit föremål för samråd under tiden 7 februari 23 mars Inkomna synpunkter redovisas i samrådsredogörelse daterad april Flertalet av synpunkterna kommer att behandlas i det fortsatta planarbetet. Programkartan och beskrivningen kompletteras genom att vägsträckningar revideras enligt följande: - Slalomvägens förlängning till Fagerhultsvägen - Knektvägens förlängning till Häggsjöhultsvägen - att Fagerhultsvägen även fortsättningsvis hålls öppen för biltrafik men med hastighetsbegränsande åtgärder. Från sektorn för samhällsbyggnad föreligger skrivelse av den 24 april Kommunstyrelsen godkänner program för utveckling av sydvästra Hindås med ovanstående revidering.

32 Kommunstyrelsen forts Ks 196 Kommunstyrelsen uppdrar åt förvaltningen att upprätta detaljplaner för - Slalomvägens förlängning fram till Fagerhultsvägen inklusive utökning av Fagervallens idrottsområde - Solåsenområdet - Tyringevägens förlängning fram till Fagerhultsvägen. På grund av jäv deltar inte Leif Persson (fp) i handläggningen av detta ärende.

33 Kommunstyrelsen Ks 197 Dnr 2007/ YTTRANDE ÖVER ÖVERSIKTSPLAN FÖR GÖTEBORG Göteborgs stad har översänt samrådsförslag till översiktsplan för Göteborg till kommunen för samråd enligt plan- och bygglagen. Förslaget innehåller en beskrivning uppdelad i två delar: Utgångspunkter och strategier och Riksintressen och riktlinjer. Dessutom kompletteras materialet med 21 lokala program, ett för varje stadsdel. Planen utgår från visionen om regionförstoring och har som mål och syfte att utveckla Göteborg till en livskraftig och långsiktigt hållbar stad i balans mellan sociala, ekonomiska och miljömässiga faktorer. Planen konkretiseras i 13 strategiska frågor, 7 inriktningar och 3 tidsperspektiv. Sektorn för samhällsbyggnad konstaterar i skrivelse av den 23 april 2007 att planens syfte och huvudgrepp behandlas på ett ambitiöst och bra sätt, särskilt långsiktiga och strategiska frågor. Sektorn anser att vissa kompletteringar behöver göras vad gäller följande: - En mer ingående diskussion om hur regional bostadsförsörjning, handel, service, verksamhetsområden och kollektivtrafik påverkar förhållandet mellan Göteborg och förorterna. - Problemen kring Mölndalsån. - Framtida väg- och järnvägsfrågor E6, E20, rv40, Boråsbanan, Kust till kustbanan. - Den regionala flygplatsen Göteborg-Landvetter flygplats. - Natur- och friluftsfrågorna i Härskogen. Kommunstyrelsen översänder ovan redovisade synpunkter som eget yttrande till Göteborgs stad.

34 Kommunstyrelsen Ks 198 Dnr 2007/ MOTION OM UTREDNING OM ÄRENDEHANTERINGEN AV LANDVETTER PARK Kommunfullmäktige beslutade i 45/2007 till kommunstyrelsen remittera motion från Gunnar Carlson (kp) angående ärendehanteringen av Landvetter Park. Motionären yrkar att kommunfullmäktige uppdrar åt kommunens revisorer att låta utreda förvaltningens och den politiska organisationens behandling av ärendet Landvetter Park och de bedömningar som gjorts avseende kommunens åtaganden och de långsiktiga konsekvenserna av ett genomförande av projektet samt att uppdraget genomförs skyndsamt så att dess resultat kan behandlas innan fullmäktige forceras att ta beslut om detaljplan för Landvetter Park, i enlighet med den tidsplan som endast redovisats i programhandlingarna och därför icke godkänts av fullmäktige. Sektorn för samhällsbyggnad anför i skrivelse av den 12 april 2007 följande: Vid kommunfullmäktiges sammanträde den 29 januari 2007, 15, ställde Gunnar Carlson en fråga till kommunstyrelsens ordförande Annette Eiserman-Wikström om bland annat handläggningen av projektet Landvetter Park. Frågan besvarades vid sammanträdet. Av frågan och det svar som gavs framgår tydligt hur ärendet hanterats. Sektorn bedömer att vidare utredning av ärendets behandling och bedömning inte kommer att tillföra något nytt. Kommunstyrelsens förslag till beslut i kommunfullmäktige Fullmäktige beslutar med hänvisning till ovanstående avslå motionen.

35 Kommunstyrelsen Ks 199 Dnr 2007/ LÄGESRAPPORTER AVSEENDE UTREDNINGSUPPDRAG MED ANLEDNING AV BESVARADE MOTIONER Sektorerna skall två gånger per år lämna en lägesrapport avseende de utredningsuppdrag som sektorerna fått med anledning av besvarade motioner. Från sektorerna för administrativt stöd, samhällsbyggnad, socialtjänst och utbildning och kultur föreligger rapporter. Kommunstyrelsen noterar rapporterna. Kommunstyrelsen delger kommunfullmäktige rapporterna.

36 Kommunstyrelsen Ks 200 Dnr 2007/ ÄNDRING AV FIRMATECKNING På grund av personalförändringar inom förvaltningen behöver nytt beslut fattas om firmateckning avseende bank, plusgiro, skatteredovisning samt låneförbindelser och borgen. Från sektorn för administrativt stöd föreligger skrivelse av den 24 april Kommunstyrelsen beslutar att följande personer äger rätt att teckna kommunens firma. Bank, checkräkning, plusgiro och skatteredovisning Kommundirektör Sture Wernersson eller ekonomichef Bo Ekström eller ekonom Maria Warg eller budgetcontroller Harriet Remnemark eller kassör Eva Gränefält eller kommunstyrelsens ordförande Annette Eiserman- Wikström med kontrasignation av någon av följande: assistent Marina Dahlgren eller assistent Jennie Rasmussen eller assistent Monica Hult eller assistent Lisbeth Högström eller ekonom Karin Höglund. Låneförbindelser och borgen Kommunstyrelsens ordförande Annette Eiserman-Wikström eller kommunstyrelsens vice ordförande Ing-Marie Samuelsson med kontrasignation av kommundirektör Sture Wernersson med ekonomichef Bo Ekström som ersättare.

37 Kommunstyrelsen Ks 201 Dnr 2007/ TILLFÄLLIG ÄNDRING AV FIRMATECKNING För att få en fungerande verksamhet under semesterperioden behöver en tillfällig komplettering göras av beslut om firmateckning avseende bank och plusgiro. Kommunstyrelsen beslutar att följande personer äger rätt att teckna kommunens firma under tiden 23 juli 12 augusti Bank, checkräkning, plusgiro och skatteredovisning Kommundirektör Sture Wernersson eller ekonomichef Bo Ekström eller ekonom Maria Warg eller kassör Eva Gränefält eller kommunstyrelsens ordförande Annette Eiserman-Wikström med kontrasignation av någon av följande: assistent Marina Dahlgren eller assistent Jennie Rasmussen eller assistent Monica Hult eller assistent Lisbeth Högström eller ekonom Karin Höglund eller budgetcontroller Harriet Remnemark eller ekonom Andreas Martinsson.

38 Kommunstyrelsen Ks 202 Dnr 2007/ IDROTTSHALL I HINDÅS Kommunfullmäktige beslutade i november 2006 att i budget och lokalresursplan lägga in en idrottshall i Hindås. Hallen skall vara färdig att tas i bruk Förvaltningen redovisade vid budgetberedningens sammanträde i januari 2007 ett antal alternativ till placering av hallen och fick i uppdrag att arbeta vidare med två alternativa placeringar, Fagervallen och Hindåsgården, utifrån samordning av de önskemål som finns om andra fritidsanläggningar som exempelvis idrottshall. Vid sitt sammanträde den 27 mars 2007 beslutade budgetberedningen förorda alternativet Fagervallen. Kommunstyrelsen beslutar att idrottshallen i Hindås skall placeras vid Fagervallen.

39 Kommunstyrelsen Ks 203 Dnr 2007/ GALLRING AV VERIFIKATIONER Av kommunens arkivreglemente framgår att kommunstyrelsen är arkivmyndighet och skall fatta beslut om gallring. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade i 1186/1979 och 91/1984 att 1971, 1975 och 1980 års verifikationer skulle bevaras för all framtid. Därefter skall särskilt beslut fattas för bevarande av årgångar av speciellt historiskt värde. På grund av att utrymmet i kommunens centralarkiv är begränsat föreslår sektorn för administrativt stöd i skrivelse av den 11 april 2007 att kommunstyrelsen upphäver beslutet om bevarande av 1975 och 1980 års verifikationer eftersom de inte kan anses ha något speciellt historiskt värde för eventuell framtida forskning års verifikationer bör däremot vara kvar eftersom Härryda kommun bildades detta år. Kommunstyrelsen upphäver arbetsutskottets beslut i 1186/1979 och 91/1984 om bevarande av 1975 och 1980 års verifikationer och beslutar om gallring av desamma.

40 Kommunstyrelsen Ks 204 Dnr 2007/ ÅTERLÄMNANDE AV ALLMÄN HANDLING TILL ENSKILD En kommunal myndighet får inte avhända sig allmänna handlingar. Enligt 15 arkivlagen kan dock återlämnande av allmänna handlingar ske med stöd av särskilt beslut av fullmäktige. Handlingar som avses är exempelvis ansökningshandlingar rörande tjänst för den som inte fått tjänsten eller handlingar i olika ansöknings- och tillståndsärenden där sökanden tagit tillbaka sin ansökan. Från sektorn för administrativt stöd föreligger skrivelse av den 23 april Kommunstyrelsens förslag till beslut i kommunfullmäktige Kommunfullmäktige godkänner att allmänna handlingar får återlämnas till enskild.

41 Kommunstyrelsen Ks 205 Dnr 2005/ RUTINER OCH HANDLÄGGNING FÖR STYRNING OCH ÅTER- RAPPORTERING AV EU- OCH INTERNATIONELLA PROJEKT Kommunstyrelsen uppdrog i 171/2005 åt förvaltningen att upprätta förslag till rutiner/handläggning för beslut om deltagande, styrning och rapportering av EU- och internationella projekt. Förvaltningen har sedan hösten 2006 prövat EU-initiativ enligt samma beslutsordning som gäller för övrig verksamhet. En intern uppdelning har gjorts i sektorsspecifika respektive sektorsövergripande initiativ. För sektorsspecifika EU-frågor På initiativ av sektors- respektive verksamhetschef bereds EU-initiativ inom ramen för den egna sektorsledningen. För sektorsövergripande EU-frågor På initiativ av kommundirektören bereder förvaltningens ledningsgrupp förslag till sektorsövergripande EU-initiativ. I samtliga fall sker en avrapportering från förvaltningsledningen till kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen beslutar tillämpa samma rutiner och handläggning för deltagande, styrning och rapportering av EU- och internationella projekt som gäller för övrig verksamhet.

42 Kommunstyrelsen Ks 206 Dnr 2006/ MOTION OM ATT SLOPA KARENSDAGEN VID MAGSJUKA I SKOLA, VÅRD OCH OMSORG Kommunfullmäktige beslutade i 21/2007 till kommunstyrelsen remittera motion från Rickard Joelsson (v) om att slopa karensdagen vid magsjuka i skola, vård och omsorg. Motionären föreslår att ansvariga förhandlare i kommunen får i uppdrag att skriva avtal, liknande de som finns i Åtvidabergs kommun, med de fackförbund som organiserar personal inom skola, vård och omsorg. Sektorn för administrativt stöd anför i skrivelse av den 18 april 2007 bland annat följande: För att teckna avtal om att ersätta kostnader för karensdag för den enskilde skulle krävas att bevis finns för att smittan uppstått i tjänsten av exakt det virus som orsakar magsjukan. Det skulle bland annat kräva en noggrann och snabb provtagning och redovisning av provsvar. Den största svårigheten skulle vara att bevisa att sjukfallen med säkerhet hänför sig till arbetsplatsen. Sektorns bedömning är att det inte finns något behov av att teckna avtal om ersättning för karensdag på grund av s k vinterkräksjuka. Kommunstyrelsens förslag till beslut i kommunfullmäktige Fullmäktige beslutar med hänvisning till ovanstående avslå motionen.

43 Kommunstyrelsen Ks 207 Dnr 2006/ MOTION OM ATT UTREDA ETT BYTE AV NAMN PÅ KOMMUNEN Kommunfullmäktige beslutade i 21/2007 till kommunstyrelsen remittera motion från Sven Johanson (m) om att utreda frågan om byte av namn på kommunen. Från sektorn för administrativt stöd föreligger skrivelse av den 11 april Sektorn bedömer att en utredning skulle ge tillfälle till analys av viktiga faktorer som identitet, kulturhistorisk förankring, marknadsföring, ekonomi m m. Yrkanden Annette Eiserman-Wikström (m) yrkar att kommunstyrelsen föreslår fullmäktige att tillsätta en utredning kring effekterna av ett namnbyte från Härryda kommun till Landvetters kommun och att därmed anse motionen besvarad. Carin Nilsson (mp) yrkar att kommunstyrelsen föreslår fullmäktige att avslå motionen. Efter ställd proposition finner ordföranden att kommunstyrelsen beslutat bifalla Annette Eiserman-Wikströms yrkande. Kommunstyrelsens förslag till beslut i kommunfullmäktige Fullmäktige uppdrar åt kommunstyrelsen att tillsätta en utredning kring effekterna av ett namnbyte från Härryda kommun till Landvetters kommun. Motionen anses härmed besvarad.

44 Kommunstyrelsen Ks 208 DELGIVNING AV PROTOKOLL FRÅN UTSKOTT OCH RÅD Kommunstyrelsen delges följande protokoll: Brottsförebyggande rådets protokoll av den 17 april 2007 Näringslivsutskottets protokoll av den 19 mars 2007.

45 Kommunstyrelsen Ks 209 ANMÄLAN AV DELEGATIONSBESLUT Kommunstyrelsen delges delegationsbeslut från sektorn för samhällsbyggnad (Dnr 2007/5 002), bilaga 2 från sektorn för socialtjänst (Dnr 2007/45 002), bilaga 3 från sektorn för utbildning och kultur (Dnr 2007/28 002), bilaga 4 från sektorn för teknik och försörjningsstöd (Dnr 2007/13 002), bilaga 5.

46 Kommunstyrelsen Ks 210 DELGIVNINGAR Kommunstyrelsen delges Dnr 2006/ Uppföljning av verksamhetstillsyn avseende Lindbackens bostad med särskild service. Dnr 2007/ Uppföljning av intern kontrollplan 2006.

Kommunstyrelsen - information (8)

Kommunstyrelsen - information (8) Kommunstyrelsen - information 2007-11-12 1 (8) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 12 november 2007 kl 16.00 19.20 Paragrafer 319-325 Beslutande m Annette Eiserman-Wikström, ordf s Bo Axelsson,

Läs mer

Kommunstyrelsen - information (6)

Kommunstyrelsen - information (6) Kommunstyrelsen - information 2007-01-22 1 (6) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 22 januari 2007 kl 16.00 19.20 Paragrafer 28-32 Beslutande m Annette Eiserman-Wikström, ordf s Ing-Marie

Läs mer

Kommunstyrelsen - information (8)

Kommunstyrelsen - information (8) Kommunstyrelsen - information 2007-05-14 1 (8) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 14 maj 2007 kl 17.00 21.55 Paragrafer 164-170 Beslutande m Annette Eiserman-Wikström, ordf s Ing-Marie

Läs mer

Kommunstyrelsen - information (11)

Kommunstyrelsen - information (11) Kommunstyrelsen - information 2007-09-17 1 (11) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 17 september 2007 kl 16.00 21.20 Paragrafer 251-260 Beslutande m Annette Eiserman-Wikström, ordf s Ing-Marie

Läs mer

Kommunstyrelsen - information (6)

Kommunstyrelsen - information (6) Kommunstyrelsen - information 2006-11-06 1 (6) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 6 november 2006 kl 16.00 20.30 Paragrafer 325-329 Beslutande s Ing-Marie Samuelsson, ordf fp Göran Hildén

Läs mer

Kommunstyrelsen - information 2006-04-18 1 (9)

Kommunstyrelsen - information 2006-04-18 1 (9) Kommunstyrelsen - information 2006-04-18 1 (9) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 18 april 2006 kl 16.00 20.00 Paragrafer 138-145 Beslutande s Ing-Marie Samuelsson, ordf fp Göran Hildén

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-10-01 1 (20)

Kommunstyrelsen 2007-10-01 1 (20) Kommunstyrelsen 2007-10-01 1 (20) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 1 oktober 2007 kl 17.00 17.40 Paragrafer 261-277 Beslutande m Annette Eiserman-Wikström, ordf s Ing-Marie Samuelsson

Läs mer

Kommunstyrelsen - information 2007-10-15 1 (8)

Kommunstyrelsen - information 2007-10-15 1 (8) Kommunstyrelsen - information 2007-10-15 1 (8) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 15 oktober 2007 kl 16.00 19.45 Paragrafer 278-284 Beslutande m Annette Eiserman-Wikström, ordf s Ing-Marie

Läs mer

Kommunstyrelsen - information 2008-01-21 1 (7)

Kommunstyrelsen - information 2008-01-21 1 (7) Kommunstyrelsen - information 2008-01-21 1 (7) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 21 januari 2008 kl 16.00 21.00 Paragrafer 26-31 Beslutande m Annette Eiserman-Wikström, ordf s Ing-Marie

Läs mer

Kommunstyrelsen ()

Kommunstyrelsen () Kommunstyrelsen 2008-01-07 1 31() Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 7 januari 2008 kl 16.00 19.20 Paragrafer 1-25 Beslutande m Annette Eiserman-Wikström, ordf s Ing-Marie Samuelsson m

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen

PROTOKOLL Kommunstyrelsen PROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-02-24 Sida 1 (6) Paragrafer 23-25 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 17.00-17.30 Beslutande Bengt Svensson (M), ordförande Carl-Axel

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6)

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Plats och tid: Kommunkontoret, Astrakanen, klockan 17.30-17.35 Beslutande: Anette Åkesson (m) ordförande Bertil Mattsson (bp) Rune Andersson (c), tjg.ers. för Kurt Nilsson

Läs mer

Kommunstyrelsen (27)

Kommunstyrelsen (27) Kommunstyrelsen 2008-02-04 1 (27) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 4 februari 2008 kl 16.00 20.55 Paragrafer 32-53 Beslutande m Annette Eiserman-Wikström, ordf s Ing-Marie Samuelsson

Läs mer

A/^A-/ C\/ [1//\A/ C EvaRydén. S Anna Palmér, $$ 326-331 V Kerstin Sandberg, tj ers $ 325 S Thomas Gustafsson, tj ers S Siw Hallbert

A/^A-/ C\/ [1//\A/ C EvaRydén. S Anna Palmér, $$ 326-331 V Kerstin Sandberg, tj ers $ 325 S Thomas Gustafsson, tj ers S Siw Hallbert HÄRRYDA KOMMUN SAM MANTRADES PROTOKOLL 2015-1 l-09 I (8) Plats och tid Paragrafer Beslutande Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 9 november 2015, kl. 16.00-20.00 32s-33r M Per Vorberg, ordf. S Mats Werner

Läs mer

Kommunstyrelsen 2012-09-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05. Lars-Åke Gustavsson

Kommunstyrelsen 2012-09-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05. Lars-Åke Gustavsson 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05 Beslutande Bengt Torstensson Lotta Husberg Kerstin Gadde Veronica Almroth Claes Nordevik Hans Pernervik Els-Marie Ragnar Bo Andersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-04-04, kl. 08:00-11:33 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa Bäck (S) Lennart

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-01-12 1 (5) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-9.45 ande Kjell Jansson (M), ordförande (ej 1 på grund av jäv) Berit Jansson (C) ordförande ( 1) Elisabeth

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2000-10-30 1

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2000-10-30 1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2000-10-30 1 Plats och tid Kommunkontoret, kl. 17.00 18.00 Beslutande Jan-Evert Halldin (s), ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Benny Andersson (s), Eva Lind (s)

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-12-09 1 [10] Plats och tid Lilla Tjörnsalen, kommunkontoret kl 08.30 10.10 Beslutande Martin Johansen (FP) ordförande Lars Thorsson (M) Louise Marklund (KA) Benny Andersson

Läs mer

Kommunfullmäktige (23) Se särskild förteckning

Kommunfullmäktige (23) Se särskild förteckning Kommunfullmäktige 2007-10-22 1 (23) Plats och tid Kulturhuset, Mölnlycke, måndagen den 22 oktober 2007 kl 18.00 20.20 Paragrafer 157-175 Beslutande Se särskild förteckning Övriga deltagande Ersättare enligt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-05-30, kl. 08:00-10:48 Sammanträdesdatum s. 1 (7) Beslutande Övriga deltagare Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer

Kommunstyrelsen 2006-05-02 1 (25)

Kommunstyrelsen 2006-05-02 1 (25) Kommunstyrelsen 2006-05-02 1 (25) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, tisdagen den 2 maj 2006 kl 16.00 20.30 Paragrafer 147-165 Beslutande s Ing-Marie Samuelsson, ordf fp Göran Hildén m Annette Eiserman-Wikström

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2004-09-29 98 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 18.00 Beslutande Arne Ottosson (m), ordförande Inger Isaksson (kd) tj ers Gunnie Davidsson (c) Annelie Nyberg (fp)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Plats och tid Rådasjön kl. 16:00-20:10 ande ledamöter Per Vorberg (M) (ordförande) Patrik Linde (S) (vice ordförande) Evalotta Liljenzin (M) Grim Pedersen (M) Kersti Lagergren (M) (16:05-20:10) 36-43 Hans

Läs mer

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen Plats och tid Hotell de Geer, kl. 11.00 11.05 2008-08-27 1 (7) Beslutande Stig Andersson (s), ordförande Elisabet Rehn (v) Denny Lawrot (c) Rune Haagel (s) Jan-Erik Svenblad (s) Stefan Pettersson (s) Inge

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Storrummet, onsdagen den 11 september 1996 klockan 17.00-17.40 Beslutande Annica Eriksson, ordf Björn Eriksson, tjg ers Marianne Arvidsson Sofia Jonsson, tjg ers Sven-Ove Cederstrand

Läs mer

Mats Falk Lomma kommunhus, Paragrafer Adam Edvinsson. Alf Michelsen

Mats Falk Lomma kommunhus, Paragrafer Adam Edvinsson. Alf Michelsen Sammanträdesdatum s. 1 (8) Plats Örestads golfklubb, Stora konferensrummet Tid Måndagen den 12 december 2016, kl. 18.40-19:50 Beslutande Övriga deltagare Alf Michelsen (M) Lennart Månsson (M) Rune Netterlid

Läs mer

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m)

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m) 1(1) Plats och tid: 13.00 16.30 Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan Beslutande: Närvarande ej tjänstgörande ersättare Olle Hagström Bo Johansson Zaid Långström (s) ordf Ann Marie

Läs mer

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2017-01-16 1(10 ) Plats och tid Beslutande Nämndrummet, Kommunhuset, Skoghall, kl 13:30 16.10 med ajournering kl 15.10-15.20 Per Aspengren (S), ordförande Sara Asp (S), v ordförande Alexander

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-01-29 1 (7) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-15.10 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Henrik Tvarnö (S) ordf. Nils-Erik

Läs mer

Kommunfullmäktige (32) Se särskild förteckning

Kommunfullmäktige (32) Se särskild förteckning Kommunfullmäktige 2007-03-26 1 (32) Plats och tid Kulturhuset, Mölnlycke, måndagen den 26 mars 2007 kl 1900 23.20 Paragrafer 47-70 Beslutande Se särskild förteckning Övriga deltagande Ersättare enligt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 november 2015 kl. 08.00-12.00 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Mozhgan Zachrison (M) Remco

Läs mer

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-02-03, kl 0900-1200 ande Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi,

Läs mer

PROTOKOLL 1(5) 2011-04-21. Ledamöter: Bill Nilsson, s, ordförande. Stefan Hortlund

PROTOKOLL 1(5) 2011-04-21. Ledamöter: Bill Nilsson, s, ordförande. Stefan Hortlund - EXTRA PROTOKOLL 1(5) Tid: kl 08:30 8:45 Plats: Bäcken Ledamöter: Bill Nilsson, s, ordförande Stefan Hortlund, s Jenny Dahlberg, s Inger Grankvist, s Tomas Egmark, s Harry Nyström, v Matilda Wiklund,

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 12 Plats och tid Kommunhuset, Lessebo måndagen den 26 maj 2014 kl 14.00 16.15 ande Lars Altgård, ordf (s) Gull-Britt Sandefors, v ordf (c) Charlotta Book (s) Jim Lindberg (s) Annette Åstrand

Läs mer

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-06-18 1(7) Kommunstyrelsen

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-06-18 1(7) Kommunstyrelsen 2013-06-18 1(7) Plats och tid: Centrumhuset i Alvesta den 18 juni 2013, kl 11.00 11.55. Beslutande Mats Johnsson (m), ordf. Per-Anders Nordahl (s) Thomas Johnsson (m) Thomas Haraldsson (c) Anne Johansson

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden

Protokoll. Socialnämnden Socialnämnden 4-7 2 4 Ansökan om tillfälligt serveringstillstånd - Harrys Alingsås...4 5 Ansökan om utvecklingsmedel för insatser mot våld i nära relationer...5 6 Ansökan om statsbidrag för verksamhet

Läs mer

Erik Liljencrantz, ordförande (m), Bertil Carlsson, 2:e vice ordförande (s), Lars Gustavsson (s), Katarina Rosenlund-Svensson (s), Bengt Hult (fp)

Erik Liljencrantz, ordförande (m), Bertil Carlsson, 2:e vice ordförande (s), Lars Gustavsson (s), Katarina Rosenlund-Svensson (s), Bengt Hult (fp) BYGGNADSNÄMNDEN 2013-08-27 1 Plats och tid AVA-huset, plan 3, rum 611. Kl 15.00-16.00 Beslutande Erik Liljencrantz, ordförande (m), Bertil Carlsson, 2:e vice ordförande (s), Lars Gustavsson (s), Katarina

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens samordningsutskott Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens samordningsutskott Sid nr Kommunstyrelsens samordningsutskott 2010-04-20 Ärendelista Sid nr Justering...2 597 Information om arbetet med E4 Sundsvall...3 598 Information om utställning av förslag till kustplan för Sundsvalls kommun...4

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2006-03-29 20 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 18.30 Beslutande Arne Ottosson (m), ordförande Margaretha Schneider (m) Inga-Lill Gustavsson (c) tj ers Björn Jonasson

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-03-05 1 (29)

Kommunstyrelsen 2007-03-05 1 (29) Kommunstyrelsen 2007-03-05 1 (29) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 5 mars 2007 kl 16.00 20.45 Paragrafer 71-93 Beslutande m Annette Eiserman-Wikström, ordf s Ing-Marie Samuelsson m Kersti

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2009-04-29 Sid 35 Instans Socialnämnden Plats och tid Socialkontorets sammanträdesrum, kl 16.00 17.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Bertil Nilsson (M), ordförande Björn

Läs mer

Kommunstyrelsens protokoll 2012-11-07

Kommunstyrelsens protokoll 2012-11-07 Datum: Onsdagen den 7 november Tid: 08.00 11.00 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Paragrafer: 108-116 Utses att justera: Peder Engdahl (M) Underskrifter: Sekreterare Maria Olegård Ordförande

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2004-02-23 1. (7) KS040223

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2004-02-23 1. (7) KS040223 Kommunstyrelsen 2004-02-23 1. (7) Plats och tid: Folkets Hus, D-salen, kl. 15.00 16.30 Beslutande: Robert Mörk (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Frans Maretta (s) ers Annica Blomgren (s) Ove Torpman

Läs mer

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott Socialnämndens 30-37 2 30 Tillsynsplaner för serveringstillstånd, försäljning av receptfria läkemedel och försäljning av tobak och folköl...5 31 Ansökan om serveringstillstånd - Åkantens restaurang och

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl Kommunstyrelsen 1 (8) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl. 13.00 14.00 ajournering kl. 13.30-13.40 Harald Hjalmarsson (M), ordf. Christin Rampeltin Molin

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden 2014-04-22 31-38

Protokoll. Socialnämnden 2014-04-22 31-38 Socialnämnden 31-38 2 31 Information om projektet Plug In...4 32 Ansökan om serveringstillstånd - Amvrosia, Alingsås...5 33 Ansökan om serveringstillstånd - MX Rockbar, Alingsås...6 34 Ansökan om serveringstillstånd

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Birgith Åhs. Ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Justerande. Bo Bertelsen (ka) BEVIS

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Birgith Åhs. Ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Justerande. Bo Bertelsen (ka) BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-11-24 1. Plats och tid Stora Tjörnsalen, 14.00 17.30 Blad Beslutande Eva Bertilsson-Styvén (s), ordf Reidun Lorentzon (kd) vice ordf Benny Andersson

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40 Lars Rundgren

Läs mer

Sigvard Andersson (FP) Christina Nilsson (KD) Lars-Olof Laxrot (V), kl. 13:30-14:45 51-58

Sigvard Andersson (FP) Christina Nilsson (KD) Lars-Olof Laxrot (V), kl. 13:30-14:45 51-58 SAMMANTRÄDE Socialnämndens arbetsutskott PLATS OCH TID Stadshuset, lokal Kasen kl. 13:30-15:30 LEDAMÖTER SNAU SNAU-I Elving Andersson (C), ordförande Said Olsson (M), 1:e vice ordförande Stefan Skoglund

Läs mer

Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S)

Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S) Fritids- och kulturnämndens arbetsutskott 2014-11-04 Plats och tid Fritidsenhetens kansli 13.15 Beslutande Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S) Övriga deltagare Annica Andersson

Läs mer

Krister Uddén (c), icke tjänstgörande ersättare Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels

Krister Uddén (c), icke tjänstgörande ersättare Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 20 februari kl 19.00-20.15 Lars Rundgren (m),

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden

Protokoll. Socialnämnden Socialnämnden 42-50 2 42 Tillstånd för alkoholservering till allmänheten - SMELOC AB (A Dahlbom)...5 43 Tillfälligt utökat tillstånd för alkoholservering inför Potatisfestivalen 2014 - Restaurang Åkanten...6

Läs mer

Utbildningsnämnden (12)

Utbildningsnämnden (12) Utbildningsnämnden 2011-12-14 1 (12) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 14 december kl. 9.00 12.00 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott : Plats och tid Lindeman, kommunhuset i Tomelilla, den, kl. 09.00 10:15 Beslutande Övriga närvarande Leif Sandberg (C) Mats Andersson (M) Torgny Larsson (S) Stefan Larsson, kommunchef Jörgen Prahl, samhällsbyggnadschef

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Bygg- och miljönämnden 2017-03-30 1 (7) Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, kl. 14.30-15.30 Vissa personuppgifter kan vara raderade pga gällande lag Beslutande Tony Frunk (S), ordförande Tommy Claesson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 18 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 18 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Se bilagd förteckning

Se bilagd förteckning Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2007-03-22 1 Plats och tid Torsdag 22 mars 2007 kl 19.00-19.50 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Kommunkansliet kl omedelbar justering

Kommunkansliet kl omedelbar justering 1(17) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-21.10 Beslutande Ledamöter 28 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Christer Pålsson, kommunchef Göran Skoog,

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli måndag kl 15.00

Kommunstyrelsens kansli måndag kl 15.00 1(13) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 09.00-10.40 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Anders Månsson (S), ordf Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Martin Fridehjelm (S) Ulrika Thulin (S) Bert

Läs mer

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN 2009-11-23 1-12 Plats och tid Konferensrum, Norrtull kl 15.30-17.00 Beslutande Thomas Olson (FP), ordf Leif Larsson (C) Barbro Gustafsson (M) i st f Jan

Läs mer

Socialnämnden 2014-11-28

Socialnämnden 2014-11-28 Socialnämnden 2014-11-28 Plats och tid Socialkontoret, Norrtälje, kl. 09.00-10.00, 10.30-11.00 ande Enligt förteckning Övriga deltagande Sören Fredriksson, förvaltningschef Christer Eklund, sekreterare

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.00 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Martin

Läs mer

Protokoll Kommunstyrelsen 2011-03-28. Innehållsförteckning. 53 Beslut om byggnation i kv. Mejeriet m fl.

Protokoll Kommunstyrelsen 2011-03-28. Innehållsförteckning. 53 Beslut om byggnation i kv. Mejeriet m fl. Protokoll Kommunstyrelsen 2011-03-28 Innehållsförteckning 53 Beslut om byggnation i kv. Mejeriet m fl. 54 Natur- och kulturvårdsinsatser längs Nossan i Nossebro. 55 Finansiering konstgräsplan i Nossebro.

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2006-01-10 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-12.00 Beslutande Övriga närvarande Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m) Lars Persson (s)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2017-04-25 1 (10) Plats och tid Bruksgymnasiet, Gimo, kl. 15.30-16.45 Beslutande Enligt särskild närvarolista Övriga deltagande Peter Nyberg, kommundirektör Curt Nilsson, 74 Fredrik Borgelin, 76 Annila

Läs mer

Stora Sessionssalen, kommunhuset Lomma

Stora Sessionssalen, kommunhuset Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (14) KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN 2016-08-29 Plats Stora Sessionssalen, kommunhuset Lomma Tid Måndagen den 29 augusti, kl. 19.00 20.40 Beslutande Carin Hansson (M) Emma Köster (M) Karl-Gustav

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8) Plats Lomma kommunhus, Stora sessionssalen Tid 2019-01-21, kl. 18:30-20:15 Sammanträdesdatum s. 1 (8) Beslutande Övriga deltagare Lennart Månsson (M) Bert Larsson (M) Rune Netterlid (S) Emma Köster (M)

Läs mer

Grand Konferens Folkets Hus Sibberön kl Se bifogad deltagarförteckning

Grand Konferens Folkets Hus Sibberön kl Se bifogad deltagarförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Kommunstyrelsen 2006-06-20 Plats och tid Beslutande Grand Konferens Folkets Hus Sibberön kl 14.00-14.35 Se bifogad deltagarförteckning Utses att justera Bosse Pettersson Gunnar

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, kl 14.00-14.50, 15.05-15.55 1 (16) Beslutande Arnold Andréasson (c), ordförande Bo Dahlqvist (pf), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (s), 2:e vice

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00-14.40 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson, skolchef

Läs mer

Kommunfullmäktige Enligt sammanträdeslista, bilaga A

Kommunfullmäktige Enligt sammanträdeslista, bilaga A Sammanträdesdatum 18 Plats och tid Björnekullaskolan, Åstorp kl 19.00-20.30 Beslutande Enligt sammanträdeslista, bilaga A Övriga deltagare Yngve Olsson, ersättare Kjell Malmgren, ersättare Bertil Göransson,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-11-02 1 () Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.30 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Olle Jansson

Läs mer

2015-02-26. Ann-Katrin Karlsson, kommunsekreterare Göran Sandström, ekonomichef 69 Henrik Jakobsson, ekonom 69

2015-02-26. Ann-Katrin Karlsson, kommunsekreterare Göran Sandström, ekonomichef 69 Henrik Jakobsson, ekonom 69 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 158 (168) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 1 Torsdag 26 februari 2015, kl. 10.00-12.05 Beslutande Jeanette Wäppling (v), ordförande Lars Alriksson (m) vice

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN Medborgarnämnden 2010-03-01

ÅSTORPS KOMMUN Medborgarnämnden 2010-03-01 24 Allmän Plats och tid Kommunhuset, Björnekullasalen kl. 19.00-20.25 ande Reino Persson (S) ordförande Friberg, Gun (S) vice ordf. Hellman, Gertrud (M) Eriksson, Lennart (S) Andersson, Lena (C) tjg. ersättare

Läs mer

Nybro kommun Sammanträdesprotokoll Blad

Nybro kommun Sammanträdesprotokoll Blad Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Kommunhuset Eken 2007-08-30 kl 13.30-17.00 Beslutande Bertil Johnsson (s), ordförande Åke Liljegren (s), ersättare för Lena Jonsson (s) Anna Gustafsson (s), ersättare

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2009-12-03 1 [15] Plats och tid Lilla Tjörnsalen, kommunkontoret kl 08.30 09.10 Beslutande Martin Johansen (FP) ordförande Lars Thorsson (M) Louise Marklund (KA) Benny Andersson

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee, tisdag 25 augusti 2009 kl 8.30-11.30

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee, tisdag 25 augusti 2009 kl 8.30-11.30 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2009-08-25 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee, tisdag 25 augusti 2009 kl 8.30-11.30 Beslutande Yvonne Simonsson (s) ordf Görsev Kaymaz (c) vice ordf Kerstin Sandqvist

Läs mer

216 Antagande av förslag till översiktsplan för Örnsköldsviks kommun

216 Antagande av förslag till översiktsplan för Örnsköldsviks kommun Kommunfullmäktige 2012-12-17 57 (87) Kst/2011:149 216 Antagande av förslag till översiktsplan för Örnsköldsviks kommun Bakgrund/Ärendet Föreligger kommunledningsförvaltningens skrivelse/utlåtande daterad

Läs mer

Lars Lindgren (M), ordförande Mailis Dahlberg (C), vice ordförande Rickard Gille (M)

Lars Lindgren (M), ordförande Mailis Dahlberg (C), vice ordförande Rickard Gille (M) Plats och tid Eriksövägen 27, kl. 15.00-15.20 Beslutande Lars Lindgren (M), ordförande Mailis Dahlberg (C), vice ordförande Rickard Gille (M) Katherine Angelo Lindqvist (S) Anette Dahlgren (S) Ersättare

Läs mer

kreterare Margareta Stensaeus Linder Paragrafer 1 2 omedelbar justering BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Samhällsbyggnadsnämnden

kreterare Margareta Stensaeus Linder Paragrafer 1 2 omedelbar justering BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Samhällsbyggnadsnämnden Samhällsbyggnadsnämnden 2010-01-26 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Alnarp Tid 2018-09-17, kl. 18:34-19.27 Sammanträdesdatum s. 1 (7) Beslutande Övriga deltagare Alf Michelsen (M) Lennart Månsson (M) Rune Netterlid (S) Monica Thomhave

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 3 november 2003 kl

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 3 november 2003 kl Kommunstyrelsen 3 november 2003 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 3 november 2003 kl 17.00 17.15 Beslutande Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Ove Hahn

Läs mer

Agneta Hägglund (S), Christian Nordberg (MP) Kl tisdagen den 3 april 2018, Övergransalen

Agneta Hägglund (S), Christian Nordberg (MP) Kl tisdagen den 3 april 2018, Övergransalen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Kl. 17:00 tisdagen den 3 april 2018, Övergransalen, Kommunhuset, Bålsta Leif Zetterberg (C), ordförande Christian Nordberg (MP) Agneta Hägglund

Läs mer

Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40. Gun-Britt Taivalsaari-Nyberg, sekreterare Birgitta Palo-Johansson,ekonom, 188-189

Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40. Gun-Britt Taivalsaari-Nyberg, sekreterare Birgitta Palo-Johansson,ekonom, 188-189 Barn- utbildning- och kulturnämnden 2009-12-14 1 Plats och tid Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, måndagen den 14 december 2009, kl 08.15-09.30 Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40 Beslutande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Storrummet, onsdagen den 3 juni 1998, kl 17.00-17.55 Beslutande Dan-Åke Moberg Sven-Inge Carlsson, tj ers 62-63 Marianne Arvidsson Sofia Lindstrand, tj ers Annica Eriksson Rolf

Läs mer

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, lokal Roten, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, lokal Roten, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(12) Plats och tid Kommunhuset, lokal Roten, Svalöv, kl 15.10-16.10 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Ingrid

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Bygg- och miljönämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Bygg- och miljönämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Moberg,, kl. 13.00 15.00 Beslutande Bo Eddie Rossbol, (S), ordförande Ingrid Adolfsson (S) ersättare för Petra Haraldsson, (S) Zeljka Krajinovic, (S) Eva-Lena

Läs mer

Kommunhuset, sammanträdesrum Karpen kl Anders Westerlund (S) 93, 96 Ledamot ( ) Nils-Börje Jönsson (C)

Kommunhuset, sammanträdesrum Karpen kl Anders Westerlund (S) 93, 96 Ledamot ( ) Nils-Börje Jönsson (C) 1( 6) Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum Karpen kl. 13.30 17.00 Beslutande Ulla-Britt Brandin (KD) Hans Stifors (PF) Ordförande Vice ordförande Elisabeth Holmer (S) Tjänstgörande ersättare Anders

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 22 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 22 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Vårgårda kommunfullmäktige Namn Parti Närvar. Ja Nej Ja Nej Ja Nej

Vårgårda kommunfullmäktige Namn Parti Närvar. Ja Nej Ja Nej Ja Nej KOMMUNFULLMÄKTIGE Nya hyrestaxor för kommunens idrottsanläggningar 2 Åtgärder för att få budget i balans 200 3 Kommunbidrag 2002, kommunfullmäktige och revisionen 4 Exploateringsavtal, Västra Degrabo 5

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2006-08-29 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-12.00 Beslutande Övriga närvarande Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m) Inga-Lill Andersson

Läs mer

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) ej Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Eric Berntsson (SD) Stefan Sturesson (M) 60-63

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) ej Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Eric Berntsson (SD) Stefan Sturesson (M) 60-63 1(8) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 12.00 Beslutande Ledamöter Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) ej 60-63 Rolf Mårtensson (M) Rickard

Läs mer

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 40-47

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 40-47 1(13) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.00 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum Blå, 2011-06-28, kl 13:15-16:00

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum Blå, 2011-06-28, kl 13:15-16:00 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum Blå, 2011-06-28, kl 13:15-16:00 Beslutande: Jan-Olof Sewring (M) ordförande Liselott Perlhagen (M) Mikael von Krassow (S) Gun-Inger Sjögren (S) Gunnel Aidemark

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2011-12-02 1. kl 8:00-11:20. Maria Gustafsson (S) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Birgitta Widén Blomberg

Socialnämndens arbetsutskott 2011-12-02 1. kl 8:00-11:20. Maria Gustafsson (S) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Birgitta Widén Blomberg 2011-12-02 1 Plats och tid Kommunkontoret, Ödeshög, fredagen den 2 december 2011 kl 8:00-11:20 Beslutande Birgitta Widén Blomberg (KD), ordförande Ove Bäck (C) Maria Gustafsson (S) Övriga deltagande Ywonne

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Claes Axelson

Läs mer