DEN OÄNDLIGA HISTORIEN Av Michael Ende, i dramatisering av Nina Wester

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "DEN OÄNDLIGA HISTORIEN Av Michael Ende, i dramatisering av Nina Wester"

Transkript

1 DEN OÄNDLIGA HISTORIEN Av Michael Ende, i dramatisering av Nina Wester Årets stora familjeföreställning för alla över 7 år! Premiär på Hipp 25 november Spelas till och med 3 februari Originaltitel: Die unendliche Geschichte Producerad i samarbete med Verlag für Kindertheater Weitendorf GMBH Regi: Nina Wester Scenografi och kostym: Daniel Åkerström-Steen Musik: Rebekka Karijord Ljus: Sven-Erik Andersson Mask: Åsa Trulsson Rollista Bastian André Nilsson Atreyu Viktoria Andersson Pappa/Engywuck Göran Dyrssen Draken/Artax/Fuchur Jan Vesala Koreander/Cairon/Läkaren Lars-Göran Ragnarsson Morla/Stenbitaren/Mamma Mari Götesdotter Oraklet/Gnomen/Urgl Josefin Iziamo Barktrollen Mari Götesdotter, Josefin Iziamo Ygramul/Spindelvargar Mari Götesdotter, Josefin Iziamo, Lars-Göran Ragnarsson Barnkejsarinnan Sarah Brommann och Anna Brommann (statister)

2 Handling Bastian bor ensam med sin pappa. Hans mamma är död och i skolan blir han mobbad för att han läser så mycket böcker hela tiden. En dag rymmer han ifrån två av killarna i klassen in i ett antikvariat. Där hittar han en gammal bok Den oändliga historien. Bastian stjäl boken, springer sin väg och börjar läsa. Plötsligt hamnar Bastian i bokens magiska värld bland drakar, barktroll, gnomer och spindelvargar. Ett stort Ingenting håller på att utrota landet Fantásien där den goda Barnkejsarinnan blivit sjuk och måste räddas. I ett händelserikt och spännande äventyr måste Bastian hjälpa den unge krigaren Atreyu i kampen mot onda krafter som hotar världen. Michael Ende Författare Michael Ende ( ) var en tysk författare, känd för bland annat fantasyböckerna Den oändliga historien och Momo eller kampen om tiden samt Sju timmar till midnatt. Det bärande temat i Michael Endes författarskap är ett försvar för konsten och fantasin, drömmarna och visionerna. Han skrev också texter till bilderböcker, teater, radio och TV samt vuxenromanen Der Spiegel im Spiegel: Ein Labyrinth (Spegeln i spegeln: En labyrint). Michael Ende var också skådespelare vid Volkstheater i München och skrev även sketcher och visor för kabaréer. Boken Den oändliga historien har filmatiserats, både som film och som TV-serie. Filmen Den oändliga historien kom år 1984, och även om den blev en stor succé så var Ende själv missnöjd med den. KONSTNÄRLIGT TEAM Nina Wester Regissör Nina Wester är en norsk teaterregissör och dramatiker, och utbildad vid Dramatiska institutet i Stockholm. Hon var teaterchef för Hålogaland Teater Nina Wester har skrivit och regisserat Kirkelig kulturverkstads Songs across walls of separation i Nidarosdomen. På Nord-Trøndelag Teater har hon regisserat Skråninga på, baserad på en bok av Carl Frode Tiller. Hon har skrivit och regisserat barnföreställningen Fjäderskogen og, samt Love och cirkusfåglarna på Dramaten På Stockholms Stadsteater har hon satt upp Mitt namn är Rachel Corrie och sin egna pjäs Som Jerusalem. Hon regisserade ochså den hyllade föreställningen No tears för queers efter en bok av Johan Hilton på Riksteatern i 2009, och Apatiska för nybörjare av Jonas Hassen Khemiri på Folkteatern i Göteborg tilldelades Nina Wester Heddapriset för uppsättningen Vi som er hundre på Rogaland Teater.

3 Daniel Åkerström-Steen Scenograf och kostymdesigner Daniel Åkerström-Steen är utbildad vid scenografiutbildningen på Stockholms Dramatiska Högskola och tog sin examen Till Malmö Stadsteater kom Daniel första gången 2009 då han gjorde scenografi och kostym till Marilynpassionen och därefter till Loranga, Masarin och Dartanjang, båda i regi av Ada Berger. Han har även gjort scenografi och kostym till monologen Förbannelser på Intiman, av och med Fredrik Gunnarson, samt till förra årets familjeföreställning Karl-Bertil Jonssons julafton på Hipp. På Dramaten har Daniel bl a gjort scenografi och kostym till John och svamparna (2011), Brev från Eric Ericson (2011), och till Liv Strömquist tänker på dig (2014). På Stockholms Stadsteaters scen Skärholmen har Daniel arbetat med uppsättningarna Orlando (2012), Meningen med döden (2013), Läroplanen (2013), samt Gertrude Stein (2011) på Stadsteaterns lilla scen. Daniel har också arbetat på Riksteatern och gjort scenografin till No tears for queers (2009), scenografi och kostym till Slå Pattarna i taket (2016), och han står även för både regi och iscensättning till Männen med rosa triangel (2016), tillsammans med flera upphovsmän. Daniel har dessutom arbetat på Teater Terrier i Malmö, Den nationale scene i Norge, Uppsala Stadsteater, Örebro Länsteater, Regionteatern Blekinge Kronoberg och Turteatern. Sedan flera år arbetar Daniel med artisten Min Stora Sorg (Anso Lundin). I det konstnärliga teamet bakom Min Stora Sorg är Daniel stylist, designer, hår och make-up artist, scenograf, och hela teamet har en konstnärlig och konceptuell gemenskap. I december 2015 gav Min Stora Sorg tre unika performancekonserter på Intiman där Daniel stod för koncept, regi och scenbild. Rebekka Karijord Kompositör Rebekka Karijord är en norsk sångare, kompositör och skådespelare. Rebekka har studerat vid Norsk Musikkteater og Ballettakademi i Oslo, och vid Teaterhögskolan i Stockholm Hon har gett ut fem musikalbum: Neophyte (2003), Good or Goodbye (2005), The Noble Art of Letting Go (2009), We Become Ourselves (2012) och Mother tongue (2017). Rebekka Karijord komponerade musiken till Cirkus Cirkörs föreställning Wear it like a crown (2010). Hon har dessutom skrivit musiken till Mitt namn är Rachel Corrie (2007), samt spelat huvudrollen och komponerat musiken till Som Jerusalem (2008) på Stockholms stadsteater, båda i regi av Nina Wester. Hon har också komponerat musiken till Love och circusfåglarna, i regi av Nina Wester, på Dramaten i Stockholm.

4 ENSEMBLE André Nilsson André Nilsson är utbildad vid Högskolan för scen och musik i Göteborg, han tog examen Han har bland annat jobbat på Stockholms Stadsteater Skärholmen, Unga Tur, Marsvinsholmsteatern, Orionteatern och på Uppsala Stadsteater. På Malmö Stadsteater spelade André under våren 2016 i den egna monologen Dig kan man göra vad man vill med, som han tillsammans med Kristian Hallberg också skrivit manus till, både på Studion och ute i Malmöskolorna. Viktoria Andersson Viktoria Andersson är utbildad vid Balettakademien ( ) och Salzburg Experimental Academy of Dance ( ). Hon har medverkat i Kubilai Khan Investigations ( ), och i en mängd andra dansproduktioner bl a Dance to Dance to av Ludvig Daae på Moderna dansteatern ( ), Cuttlefish av Nicole Neidert, Rum för dans ( ), Holocene IV av Emelie Empo Enlund, på bl a Dansens hus (2017). Göran Dyrssen Göran Dyrssen är utbildad vid Calle Flygares teaterstudio och vid Scenskolan i Göteborg. Han har arbetat på flera teatrar runt om i Sverige: Götateatern, Skånska Teatern, Riksteatern och Helsingborgs stadsteater. Han har spelat i pjäser av bl a Norén, Tjechov, Strindberg, Shakespeare, Synge, Schwab, O Neill, Wederkind. Han har också medverkat i flera film- och TV-produktioner, t ex Räven och Ronny och Julia adventskalendern år På Malmö Stadsteater har man bl a kunnat se Göran som Jörg Haider i Avskedet, som Skalle- Per i Ronja Rövardotter, som den goda häxan i Trollkarlen från Oz, som president George W. Bush i Sånt händer på Intiman, som Walter i Skimmer och som John Hale i Arthur Millers Häxjakten satte han upp sin egna Let s be Frank med sig själv i huvudrollen. Göran var också med i hyllade All We Need is Love på Intiman Under 2014/2015 medverkade Göran i Vilja väl, som var en del av Malmö The True Story-projektet. Senast spelade han en av huvudrollerna i I väntan på Godot på Intiman och medverkade i Livläkarens besök på Hipp. Mari Götesdotter Mari Götesdotter är utbildad vid Teaterhögskolan i Malmö Hon har därefter arbetat på en rad olika teatrar i Sverige. På Uppsala Stadsteater gjorde hon rollen som Polly i Tolvskillingsoperan, på Riksteatern var hon med i uppskattade Dan då Dan dog och Förödelsedagsbarnet. På TV medverkar Mari i fjärde säsongen av Bron och har tidigare kunnat ses i Ingvar - en

5 musikalisk möbelsaga och Borders med Cirkus Cirkör. Mari har varit verksam på Malmö Stadsteater sedan 2005 och har tidigare bl a medverkat i produktioner som t ex Angels in America, Filifjonkan, Blod och eld, Tolvskillingsoperan, 27, Min vän fascisten, Ingvar, Elektriska flickan, Sandvargen och Kvinnan från havet. Mari har även kunnat ses och höras i konsertsammanhang på Malmö Opera. Våren 2015 medverkade Mari i vårt stora samarbete med Cirkus Cirkör Borders. Mari blev den första skådespelaren att tilldelas Lars Passgårds stipendium. Josefin Iziamo Josefin Iziamo gick på Teaterhögskolan i Malmö Hon gjorde sin praktik på Helsingborgs stadsteater, där hon spelade Claire i Bernard-Marie Koltès Västra kajen. Bland de teaterproduktioner Josefin medverkat i kan nämnas Majgull Axelssons Helgonlegender (2007) och Den tatuerade mamman (2008) på Dramaten; Jonas Hassen Khemiris Ett öga rött (2004) på Angereds teater; Pilot (2001) och Dagen då min bror inte kom hem (2001) på Ung scen/öst. Josefin har synts i diverse filmer och TV-produktioner, bl a Wallanderfilmatiseringarna Skulden (2008) och Steget efter (2005), Guldbaggebelönade kortfilmen Hur man gör (2008), Mikael Håfströms Leva livet (2001) och TV-serien Springfloden (2016). På Malmö Stadsteater har Josefin arbetat sedan 2009 och bl a medverkat i Att döda ett tivoli, Förvandlingen, Prins Charles känsla, Fanny och Alexander, En midsommarnattsdröm, Stockholms blodbad, Karl-Bertil Jonssons julafton och Det svarta vattnet. Lars-Göran Ragnarsson Lars-Göran Ragnarsson gick på Teaterhögskolan i Malmö och därefter var han engagerad vid Uppsala-Gävle stadsteater. Sedan 1976 tillhör han Malmö Stadsteaters ensemble. Hans favoritroll genom åren är den som Mercutio i Romeo och Julia Lars-Göran har även medverkat i TV- och radioproduktioner, bl a Torsten och Greta, Veberödsmannen, Labyrinten, Yerma, Tribadernas natt och Den femte kvinnan. Han har även spelat sommarteater i Pildammsparken. Jan Vesala Jan Vesala utbildade sig till dansare på Balettakademien i Stockholm Han har sedan dess kompletterat med studier i film vid Kunsthochschule für Medien i Köln ( ) och i dansvetenskap på Stockholms Universitet ( ). Utan att släppa fokus från dansen har Jan dessutom skaffat sig en civilekonomutbildning på Handels i Stockholm. När dansutbildningen väl var avklarad 1987 kastades Jan direkt ut i hetluften; samma år jobbade han med Birgit Cullberg och hennes uppsättning av Nyköpings Gästabud. Efter det medverkade Jan i först Cats ( ) och sedan West Side Story (1989), båda på China

6 Teatern i Stockholm. Jan har arbetat med några av de största namnen inom internationell dans; dels under koreografen Rui Horta på danskompaniet S.O.A.P Dance Theatre Frankfurt ( ) och dels med Pina Bausch på Tanztheater Wuppertal ( ). Andra koreografer vars namn Jan gärna nämner är Petter Jacobsson, Åsa Unander-Scharin, Anna Koch, Marie Fahlin, Ingrid Olterman och Lena Josefsson. Vid ett par tillfällen har Jan dansat tillsammans med världsartister; bakom Janet Jackson både i videon till låten Escapade och i hennes framträdande på American Music Awards 1990 samt i videon till Pet Shop Boys DJ Culture. Jan har arbetat på Helsingborgs Stadsteater, Teater Sagohuset, Månteatern. I Malmö har han framför allt medverkat i uppsättningar med Skånes Dansteater. Jan har gästat Malmö Stadsteater tidigare: 2007 spelade han prinsen i Kajsa Giertz kritikerhyllade Snövit på Hipp, 2010 medverkade han i Ingvar en musikalisk möbelsaga på Hipp och 2011 i Kung Oidipus. Sarah Brommann och Anna Brommann Tvillingsystrarna Sarah och Anna Brommann alternerar som statister i rollen som Barnkejsarinnan.

I VÄNTAN PÅ GODOT Av Samuel Beckett

I VÄNTAN PÅ GODOT Av Samuel Beckett I VÄNTAN PÅ GODOT Av Samuel Beckett Premiär på Intiman 1 oktober 2016 Översättning: Lill-Inger och Göran O Eriksson Förlag: Nordiska ApS Regi: Carl Kjellgren Scenografi och kostym: Ilkka Isaksson Ljus:

Läs mer

DET SVARTA VATTNET Av Roland Schimmelpfennig

DET SVARTA VATTNET Av Roland Schimmelpfennig DET SVARTA VATTNET Av Roland Schimmelpfennig Sverigepremiär på Intiman 15 september 2017 Originaltitel: Das schwarze Wasser Förlag: Colombine Teaterförlag Översättning: Ulf Peter Hallberg Regi och scenografi:

Läs mer

VILJA VÄL Av Kristian Hallberg Urpremiär på Hipp 17 oktober 2014

VILJA VÄL Av Kristian Hallberg Urpremiär på Hipp 17 oktober 2014 VILJA VÄL Av Kristian Hallberg Urpremiär på Hipp 17 oktober 2014 Urpremiär för Vilja väl inspirerad av unga Malmöbors livsberättelser Sju ungdomar, två vuxna, en stad. Under ett knappt dygn i Malmö möter

Läs mer

KARL-BERTIL JONSSONS JULAFTON Av Tage Danielsson

KARL-BERTIL JONSSONS JULAFTON Av Tage Danielsson KARL-BERTIL JONSSONS JULAFTON Av Tage Danielsson Årets stora familjeföreställning för alla över 7 år! Premiär på Hipp 26 november 2016 Dramatisering: Sofia Fredén Förlag: Marlon Productions AB Regi: Sara

Läs mer

Lilla Döden hälsar på Av Kitty Crowther

Lilla Döden hälsar på Av Kitty Crowther Lilla Döden hälsar på Av Kitty Crowther Regi: Ada Berger Scenografi och kostym: Erika Magnusson Kompositör: Stefan Johansson Ljus: Anni Johansson Mask: Åsa Trulsson Koreografi: Minna Krook I rollerna Elsewise

Läs mer

DEN OÄNDLIGA HISTORIEN AV MICHAEL ENDE PREMIÄR PÅ HIPP 25 NOV 2017

DEN OÄNDLIGA HISTORIEN AV MICHAEL ENDE PREMIÄR PÅ HIPP 25 NOV 2017 DEN OÄNDLIGA HISTORIEN AV MICHAEL ENDE PREMIÄR PÅ HIPP 25 NOV 2017 DEN OÄNDLIGA HISTORIEN AV MICHAEL ENDE I DRAMATISERING AV NINA WESTER ÅRETS STORA FAMILJEFÖRESTÄLLNING FÖR ALLA ÖVER 7 ÅR! PREMIÄR PÅ

Läs mer

HJÄLTAR, GUDAR, MONSTER Vilda äventyr i den grekiska mytologin av Pontus Stenshäll

HJÄLTAR, GUDAR, MONSTER Vilda äventyr i den grekiska mytologin av Pontus Stenshäll HJÄLTAR, GUDAR, MONSTER Vilda äventyr i den grekiska mytologin av Pontus Stenshäll Urpremiär på Hipp 28 november 2015 Regi: Pontus Stenshäll Scenografi: Johan Bergman och Jenny Ljungberg Kostym: Jenny

Läs mer

SVEK Av Harold Pinter

SVEK Av Harold Pinter SVEK Av Harold Pinter Premiär på Intiman 11 mars 2017 Översättning: Anna Kölén Originaltitel: Betrayal Förlag: Nordiska ApS Regi: Dennis Sandin Scenografi och kostym: Stine Martinsen Ljus: Mads Nielsen

Läs mer

FÖRDJUPNINGS- OCH INSPIRATIONMATERIAL TILL FÖRETSTÄLLNINGEN ÄGGET. illustration: Fibben Hald

FÖRDJUPNINGS- OCH INSPIRATIONMATERIAL TILL FÖRETSTÄLLNINGEN ÄGGET. illustration: Fibben Hald FÖRDJUPNINGS- OCH INSPIRATIONMATERIAL TILL FÖRETSTÄLLNINGEN ÄGGET illustration: Fibben Hald Detta är ett material till dig som lärare att använda före eller efter ni sett föreställningen Ägget på Unga

Läs mer

DE SISTA TROLLEN Av Dennis Magnusson

DE SISTA TROLLEN Av Dennis Magnusson DE SISTA TROLLEN Av Dennis Magnusson Urpremiär på Hipp 29 november 2014 Förlag: Colombine Teaterförlag Regi: Dennis Sandin Scenografi och kostym: Nina Fransson Ljus: Sven- Erik Andersson Musik: Mikael

Läs mer

Om du tar steget, växer marken fram under fötterna Kanske kan du gå ända till havet Om du öppnar dig finns en människa där

Om du tar steget, växer marken fram under fötterna Kanske kan du gå ända till havet Om du öppnar dig finns en människa där Om du tar steget, växer marken fram under fötterna Kanske kan du gå ända till havet Om du öppnar dig finns en människa där Ur Det omöjliga Av Göran Sonnevi Min starka scenbild, tre kuber flödande av ljus,

Läs mer

På spaning efter jämställdhet del 2

På spaning efter jämställdhet del 2 På spaning efter jämställdhet del 2 och män i scenkonsten i Sverige 2008 SVENSK TEATERUNION SVENSKA ITI På spaning efter jämställdhet del 2 och män i scenkonsten i Sverige 2008 Innehåll 6 Inledning 9 Innehåll

Läs mer

I CAME TO SEE YOU Urpremiär på Intiman 10 oktober 2015

I CAME TO SEE YOU Urpremiär på Intiman 10 oktober 2015 I CAME TO SEE YOU Urpremiär på Intiman 10 oktober 2015 Om jag så bara har en enda dag kvar att leva ska jag resa tillbaka Kan en människa bli kvitt sitt förflutna och radera sin historia? Salim har allt

Läs mer

Medverkande Pingviner kan inte baka ostkaka

Medverkande Pingviner kan inte baka ostkaka Johan Friberg - Den andra pingvinen Johan är utbildad vid bl a Teaterhögskolan i Göteborg och Dramatiska Institutet, och har arbetat som skådespelare på Malmö Dramatiska Teater, Teater Galeasen, Angereds

Läs mer

9,3 PÅ RICHTERSKALAN Urpremiär på Intiman 13 februari 2015

9,3 PÅ RICHTERSKALAN Urpremiär på Intiman 13 februari 2015 9,3 PÅ RICHTERSKALAN Urpremiär på Intiman 13 februari 2015 En monolog om tsunamin i Thailand 2004 Nyantagen till UD:s diplomatprogram skickas Andreas Norman till Thailand, dagarna efter tsunamin i Indiska

Läs mer

INGVAR! pressmaterial

INGVAR! pressmaterial INGVAR! pressmaterial INGVAR! En musikalisk möbelsaga av Klas Abrahamsson och Erik Gedeon Lördag den 12 mars är det premiär för Ingvar! En musikalisk möbelsaga på Örebro länsteater. Pjäsen, som beskrivits

Läs mer

Medverkande Räls. Sara Wikström - Alice

Medverkande Räls. Sara Wikström - Alice Sara Wikström - Alice Sara tillhör Folkteaterns ensemble och har spelat en mängd roller på teaterns olika scener, bland annat i KRAKEL SPEKTAKEL KUSIN VITAMIN, KÄR LEK, JULORATORIET, DEN OFFENTLIGA SEKTORN,

Läs mer

21 MAJ 1 JUNI 2019 NYPREMIÄR PÅ MALMÖ LIVE I MAJ!

21 MAJ 1 JUNI 2019 NYPREMIÄR PÅ MALMÖ LIVE I MAJ! 21 MAJ 1 JUNI 2019 NYPREMIÄR PÅ MALMÖ LIVE I MAJ! Publiksuccén tillbaka! Våren 2019 erbjuds en ny chans att uppleva 2018 års stora publiksuccé har du sett världen en musikföreställning om Malmös historia

Läs mer

Pressmaterial. Folkteatern Göteborg höstrepertoar 2011 2011-05-26

Pressmaterial. Folkteatern Göteborg höstrepertoar 2011 2011-05-26 Pressmaterial Folkteatern Göteborg höstrepertoar 2011 2011-05-26 För mer information, kontakta Tina Phipps, 031-60 75 63, tina.phipps@folkteatern.se Apatiska för nybörjare Av Jonas Hassen Khemiri, inspirerad

Läs mer

Vid Svensk Scenkonsts stämma i Stockholm den 8 maj 2019

Vid Svensk Scenkonsts stämma i Stockholm den 8 maj 2019 CS 209-04-24 Bilaga Röstlängd Vid Svensk Scenkonsts stämma i Stockholm den 8 maj 209 Kungliga Operan AB 2 72 28 kr 2 GöteborgsOperan AB 2 025 002 kr 2 Stockholms Stadsteater AB 628 336 kr Malmö Opera och

Läs mer

FLY ME TO THE MOON AV MARIE JONES PREMIÄR PÅ INTIMAN 2 FEBRUARI 2018

FLY ME TO THE MOON AV MARIE JONES PREMIÄR PÅ INTIMAN 2 FEBRUARI 2018 FLY ME TO THE MOON AV MARIE JONES PREMIÄR PÅ INTIMAN 2 FEBRUARI 2018 FLY ME TO THE MOON AV Marie Jones FÖRLAG Colombine Teaterförlag ÖVERSÄTTNING Anna Kölén REGI Maria Löfgren SCENOGRAFI OCH KOSTYM Helga

Läs mer

Att vara Andreas. manus av Lina Ekdahl, regi Karl Ekdahl baserat på boken Du & Jag av Katarina von Bredow

Att vara Andreas. manus av Lina Ekdahl, regi Karl Ekdahl baserat på boken Du & Jag av Katarina von Bredow 1 (5) Att vara Andreas manus av Lina Ekdahl, regi Karl Ekdahl baserat på boken Du & Jag av Katarina von Bredow Föreställning / produktion: Teater Halland Premiär 21 oktober 2016 Framtaget av Maria Ericson,

Läs mer

FOLKETS FIENDE Premiär på Intiman 20 mars 2015

FOLKETS FIENDE Premiär på Intiman 20 mars 2015 FOLKETS FIENDE Premiär på Intiman 20 mars 2015 Vem fan bryr sig om det är farligt eller inte? Det jag gör, det gör jag i sanningens namn och för mitt goda samvetes skull. Sanningen är viktigare än allt

Läs mer

Episod. Av Lars Norén

Episod. Av Lars Norén Episod Av Lars Norén Urpremiär på Intiman 14 april 2018 Episod Av Lars Norén Urpremiär på Intiman 14 april 2018 Förlag Lars Natten Norén AB Bearbetning och regi Sofia Jupither Producent Ulrika Josephsson

Läs mer

Lärarhandledning. funkar. KoreografI Robin Dingemans. Björn Johansson Boklund och Gabrielle Cook Foto: Lina Alriksson

Lärarhandledning. funkar. KoreografI Robin Dingemans. Björn Johansson Boklund och Gabrielle Cook Foto: Lina Alriksson Lärarhandledning Grunkan funkar KoreografI Robin Dingemans I ROLLERNA Björn Johansson Boklund och Gabrielle Cook 2016 Foto: Lina Alriksson Välkommen! Vi på Regionteatern Blekinge Kronoberg hälsar dig och

Läs mer

Guds olydiga revben av Gunilla Thorgren

Guds olydiga revben av Gunilla Thorgren Guds olydiga revben av Gunilla Thorgren Om uppsättningen Urpremiär: 21 mars 2019, Stora scenen Inga levande djur förekommer i föreställningen En förbannad feminist läser Bibeln. Det blir en jävla cirkus.

Läs mer

Tjänsteskrivelse Samarbetsavtal med teaterförening

Tjänsteskrivelse Samarbetsavtal med teaterförening VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE KULTURFÖRVALTNING 2013-02-13 DNR KN 2013.004 ANDERS DAHLGREN SID 1/2 ENHETSCHEF KULTUR 08-587 853 65 ANDERS.DAHLGREN@VALLENTUNA.SE KULTURNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Samarbetsavtal

Läs mer

Teaterförbundet för scen och film - medlemsgrundande utbildningar 2018

Teaterförbundet för scen och film - medlemsgrundande utbildningar 2018 Teaterförbundet för scen och film - medlemsgrundande utbildningar 2018 Falun Högskolan Dalarna Film- och TV- produktion Ljud och Musikproduktionsprogrammet Manus för film och TV, kandidatprogram Gamleby

Läs mer

Medlem Årsavgift Antal röster. Kungliga Operan AB GöteborgsOperan AB Malmö Opera och Musikteater AB

Medlem Årsavgift Antal röster. Kungliga Operan AB GöteborgsOperan AB Malmö Opera och Musikteater AB CS 2018-04-18 Bilaga 1 Röstlängd Vid Svensk Scenkonsts stämma i Stockholm den 2 maj 2018 Medlem Årsavgift Antal röster Kungliga Operan AB 2 140 870 12 GöteborgsOperan AB 1 922 660 12 Stockholms Stadsteater

Läs mer

Alla deltagare får också ett exemplar av lärarhandledningen Att öppna nya världar.

Alla deltagare får också ett exemplar av lärarhandledningen Att öppna nya världar. Källa till webbadress: http://www.riksteatern.se/content/forelasningatt-oppna-nya-varldar-0 Om att gå på teater med barn i förskola och skola Att gå på teater kan vara en fantastisk upplevelse och bli

Läs mer

INSPIRATIONSMATERIAL till Blod och eld

INSPIRATIONSMATERIAL till Blod och eld INSPIRATIONSMATERIAL till Blod och eld Det här är ett inspirationsmaterial som bygger på teman ur föreställningen Blod och eld. Här hittar du också diskussionsfrågor, tips på litteratur, artiklar, filmer

Läs mer

Dockteaterkollektivet. Dockspelare i föreställningarna Monster! och Örnen och Björnen.

Dockteaterkollektivet. Dockspelare i föreställningarna Monster! och Örnen och Björnen. Kronologisk CV Erik Häger 073-937 45 97, info@erikhager.se www.erikhager.se 2013-02 Dockteaterkollektivet. Dockspelare i föreställningarna Monster! och Örnen och Björnen. 2012-10-2013-02 Hågoland Teater,

Läs mer

Länsteatrarnas höstmöte 2018

Länsteatrarnas höstmöte 2018 Länsteatrarnas höstmöte 2018 Tema: Trendspaning & Efter valet Västmanlands Teater Västerås den 7 9 november Onsdag 7 november 11.00 11.30 Registrering i foajén 11.30 12.00 Soppservering (Caféscenen) 12.00

Läs mer

LILL-ZLATAN OCH MORBROR RARING

LILL-ZLATAN OCH MORBROR RARING www.teatervasternorrland.se En föreställning om kärlek, svartsjuka och lite fotboll LILL-ZLATAN OCH MORBROR RARING Lärarhandledning Välkommen! Teater Västernorrland är länets egen teater. Vi spelar föreställningar

Läs mer

En Midsommarnattsdröm spelas på Fjäderholmsteatern i sommar!

En Midsommarnattsdröm spelas på Fjäderholmsteatern i sommar! PRESSMEDDELANDE 2012-05-24 En Midsommarnattsdröm spelas på Fjäderholmsteatern i sommar! På självaste midsommarafton är det premiär för Shakespeares En Midsommarnattsdröm på Fjäderholmsteatern. I rollerna

Läs mer

EPISOD AV LARS NORÉN MALMÖ STADSTEATER

EPISOD AV LARS NORÉN MALMÖ STADSTEATER EPISOD AV LARS NORÉN MALMÖ STADSTEATER En produktion av Jupither Josephsson Theatre Company i samarbete med Malmö Stadsteater, Kulturhuset Stadsteatern, Uppsala Stadsteater, Riksteatern och Svenska Teatern.

Läs mer

Bryggeriteatern i Visby 1980-82, Atelierteatern i Göteborg 1982-87, Folkteatern i Gävleborg 1987-88 (Den stora vreden), Ståuppkomik 1988-1998,

Bryggeriteatern i Visby 1980-82, Atelierteatern i Göteborg 1982-87, Folkteatern i Gävleborg 1987-88 (Den stora vreden), Ståuppkomik 1988-1998, Babben Larsson Teaterhögskolan i Stockholm 1977-80 Bryggeriteatern i Visby 1980-82, Atelierteatern i Göteborg 1982-87, Folkteatern i Gävleborg 1987-88 (Den stora vreden), Ståuppkomik 1988-1998, "Rektor"

Läs mer

Den lilla prinsen BUS Regi: Johanna Huss. Alice i underlandet Enskedespelet Regi: Johanna Huss

Den lilla prinsen BUS Regi: Johanna Huss. Alice i underlandet Enskedespelet Regi: Johanna Huss Paulina Åhnberg 0707-577976 paulinaahhnberg@gmail.com Enevägen18 153 32 Järna Kostym och mask för scen och film CV 2016 Den lilla prinsen BUS Regi: Johanna Huss Koatym & Alice i underlandet Enskedespelet

Läs mer

Tabell 1. Institutioner 2003: Besök Table 1. Institutions 2003: Visits

Tabell 1. Institutioner 2003: Besök Table 1. Institutions 2003: Visits Tabell 1. Institutioner 2003: Besök Table 1. Institutions 2003: Visits på förest. för barn och på för Besök utanför Besök hemkommunelandspel utom- på gäst- Institution totalt 1 inkl. familj 2 3 4 Nationella

Läs mer

Röster om nationalism från hela Sverige länsteatrarna intar Dramaten

Röster om nationalism från hela Sverige länsteatrarna intar Dramaten Röster om nationalism från hela Sverige länsteatrarna intar Dramaten Fri entré när landets länsteatrar kommer till Dramaten och ger sin bild av nationalismen i dagens Sverige. Föreställningen Jag vill

Läs mer

Innehåll och förklaringar till de statistiska diagrammen år 2013

Innehåll och förklaringar till de statistiska diagrammen år 2013 Innehåll och förklaringar till de statistiska diagrammen år 2013 Produktioner uppdelade i genrer samt barn/ungdom och vuxenproduktioner av urpremiärer, premiärer och nypremiärer 1 Totalt antal produktioner

Läs mer

Valberedningens presentation av namn i det slutliga förslaget till ny förbundsstyrelse 2014-2018

Valberedningens presentation av namn i det slutliga förslaget till ny förbundsstyrelse 2014-2018 Valberedningens presentation av namn i det slutliga förslaget till ny förbundsstyrelse 2014-2018 VU Anna Carlsson (ordförande) Född 1950. Skådespelare. Anna gick Skara Skolscen 1969-70 och arbetade därefter

Läs mer

JANE EYRE Av Charlotte Brontë

JANE EYRE Av Charlotte Brontë JANE EYRE Av Charlotte Brontë Premiär på Intiman 13 februari 2016 Förlag: Colombine Teaterförlag Dramatisering: Camilla Blomqvist och Anna Azcárate Regi: Anna Azcárate Scenografi och kostym: Kirsten Thomsen

Läs mer

Folkteaterns ensemble hösten 2015

Folkteaterns ensemble hösten 2015 Folkteaterns ensemble hösten 2015 Evin Ahmad Evin avslutade sina skådespelarstudier på Stockholms Dramatiska Högskola våren 2015 med produktionen X (regi: Farnaz Arbabi) på Unga Klara. Evin har gjort ett

Läs mer

Skål för Åmål. Expressen Fredag förfestade med skådisarna i höstens film

Skål för Åmål. Expressen Fredag förfestade med skådisarna i höstens film Fucking Åmål Skål för Åmål. Expressen Fredag förfestade med skådisarna i höstens film TROLLHÄTTAN Finns det saker du skulle vilja göra men som du inte vågar? Se Fucking Åmål. Efteråt känns ingenting omöjligt.

Läs mer

Filifjonkan - Fördjupningsmaterial MOOMIN CHARACTERS

Filifjonkan - Fördjupningsmaterial MOOMIN CHARACTERS Filifjonkan - Fördjupningsmaterial MOOMIN CHARACTERS Innehåll 1.Rollista 2.Vad handlar pjäsen om? 3.Några ord från regissören 4.Övningar 1. Rollista Filifjonkan - Marie Götesdotter Gafsan Sanna Persson

Läs mer

Hamlet av William Shakespeare

Hamlet av William Shakespeare Hamlet av William Shakespeare Om uppsättningen Premiär: 9 februari 2019, Stora scenen Speltid: 2 timmar och 40 minuter, med paus Rök från rökmaskin förekommer i föreställningen Svensk och engelsk text

Läs mer

URPREMIÄR PÅ INTIMAN 29 SEPTEMBER 2012

URPREMIÄR PÅ INTIMAN 29 SEPTEMBER 2012 URPREMIÄR PÅ INTIMAN 29 SEPTEMBER 2012 premiär på HIPP 15 februari 2013 Föreställningens längd ca 2 tim och 20 min (inkl paus) originaltitel...bedroom farce Förlag...nordiska aps Översättning...adde malmberg

Läs mer

LIVLÄKARENS BESÖK Av P.O. Enquist

LIVLÄKARENS BESÖK Av P.O. Enquist LIVLÄKARENS BESÖK Av P.O. Enquist Premiär på Hipp 24 februari 2017 Dramatisering: Johanna Garpe och Erik Norberg Förlag: Nordiska ApS Regi: Johanna Garpe Scenografi: Per A Jonsson Kostym: Nina Sandström

Läs mer

EN VACKER DAG I PARKEN

EN VACKER DAG I PARKEN EN VACKER DAG I PARKEN Regi: Mia Höglund-Melin Scenografi och kostym: Alex Tarragüel Rubio Rollista: Hon Signe Barfoed Lou Jenny Ellegård Emil Ardalan Hakimi Fard Anna Sofia Landström Emilia Julie Moe

Läs mer

FRAMTIDsGENERATIONEN

FRAMTIDsGENERATIONEN REGION S Kultur Skåne 2013-08- 1 2 NE FRAMTIDsGENERATIONEN /FS WWW.FRAMTIDSGENERATIONEN.SE Box 17012, 200 10 Malmö Ansökan om delfinansiering av projekt till stiftelsen Framtidsgenerationen; Gästspel &

Läs mer

Projektet kommer med förberedelse, utförande och redovisning, löpa under drygt ett års tid.

Projektet kommer med förberedelse, utförande och redovisning, löpa under drygt ett års tid. Ansökan VG regionen mars 2010 Makt och maktlöshet nio röster från Västra Götaland Ett skrivprojekt för ny dramatik. Sammanfattning Under 2010 2011 vill Barnteaterakademin utveckla sitt uppdrag vad gäller

Läs mer

Innehåll. Introduktion Min Stora Sorg. Diskussionsfrågor. Bildanalys. Analysera musiktexter. Tips på ytterligare fördjupning

Innehåll. Introduktion Min Stora Sorg. Diskussionsfrågor. Bildanalys. Analysera musiktexter. Tips på ytterligare fördjupning Detta lärarmaterial är till för er som vill fördjupa er i det bildspråk som Min Stora Sorgs musik och konstnärskap berör men också koppla det till den bildvärld vi lever i idag. I denna performancekonsert

Läs mer

ROBERT LILLHONGAS. Hej! Har du någonsin undrat hur det skulle vara att spela in en film?

ROBERT LILLHONGAS. Hej! Har du någonsin undrat hur det skulle vara att spela in en film? ROBERT LILLHONGAS FILMSKOLA Hej! Har du någonsin undrat hur det skulle vara att spela in en film? Som filmregissör håller jag ofta föredrag om hur det är att göra film. Men bäst blir det om deltagarna

Läs mer

>>VERKLIGHETENS FOLK HEJ! >>URPREMIÄR 11 FEB, LILLA SCENEN. En elak komedi»det är inte sexigt att ha det för bra. Det blir ingen bra konst av det«

>>VERKLIGHETENS FOLK HEJ! >>URPREMIÄR 11 FEB, LILLA SCENEN. En elak komedi»det är inte sexigt att ha det för bra. Det blir ingen bra konst av det« >>VERKLIGHETENS FOLK >>URPREMIÄR 11 FEB, LILLA SCENEN En elak komedi»det är inte sexigt att ha det för bra. Det blir ingen bra konst av det«på en teater har man på uppdrag av regeringen dragit igång ett

Läs mer

Lärarhandledning för Monster&Gudar Orionteatern våren 2018

Lärarhandledning för Monster&Gudar Orionteatern våren 2018 Lärarhandledning för Monster&Gudar Orionteatern våren 2018 Hej! Nu ska ni snart gå på teater! Det kommer att bli spännande och klassen har nog en del funderingar och förväntningar inför besöket. Vad handlar

Läs mer

PRESSMEDDELANDE. Urpremiär den 2 oktober 2016!

PRESSMEDDELANDE. Urpremiär den 2 oktober 2016! PRESSMEDDELANDE Urpremiär den 2 oktober 2016! Skolungdomar idag måste förhålla sig till krav. Skolan, samhället, media och fritidsaktiviteter såsom sport sätter press på barnen. I en rapport från 2015*,

Läs mer

Teaterhögskolan i malmö KANDIDAT- OCH MASTERPROGRAM

Teaterhögskolan i malmö KANDIDAT- OCH MASTERPROGRAM Teaterhögskolan i malmö KANDIDAT- OCH MASTERPROGRAM Konstnärligt kandidatprogram i skådespelarkonst På det treåriga Skådespelarprogrammet vid Teaterhögskolan i Malmö utbildas skådespelare till teater,

Läs mer

ANNA NORBERG SKÅDESPELARE & ARTIST INTRODUKTION+RESUME+PORTFOLIO

ANNA NORBERG SKÅDESPELARE & ARTIST INTRODUKTION+RESUME+PORTFOLIO SKÅDESPELARE & ARTIST INTRODUKTION+RESUME+PORTFOLIO Jag har spelat med i mer än 30 uppsättningar Jag har agerat, sjungit och dansat på scenen minst 1500 gånger. 18 gånger har jag, som huvudroll eller biroll,

Läs mer

TOLVSKILLINGSOPERAN Premiär på Hipp 25 september

TOLVSKILLINGSOPERAN Premiär på Hipp 25 september TOLVSKILLINGSOPERAN Premiär på Hipp 25 september Kom först med maten, sen med er moral! Bertolt Brecht och Kurt Weills klassiker Tolvskillingsoperan är en av musikteaterns genom tiderna största succéer.

Läs mer

SPRÅKSTÖD TILL FÖRESTÄLLNINGEN

SPRÅKSTÖD TILL FÖRESTÄLLNINGEN SPRÅKSTÖD TILL FÖRESTÄLLNINGEN HEJ LÄRARE! Vi på ung scen/öst är glada att vi får komma ut i ert klassrum och spela vår föreställning HAMLET - en monolog där alla dör. För dig som vill förbereda dig och

Läs mer

Kalendarium Scenkonstbiennalen 2013

Kalendarium Scenkonstbiennalen 2013 101 Teater för de som hatar teater 14:00-14:45 2013-05-21 102 NJUTNINGENS EKONOMI / Poste Restante 14:00-16:30 2013-05-21 F 103 RENT / Högskolan för scen och musik i Göteborg 14:00-17:00 2013-05-21 F 104

Läs mer

professionell verksamhet som skådespelare johan svensson 750626-4691

professionell verksamhet som skådespelare johan svensson 750626-4691 professionell verksamhet som skådespelare johan svensson 750626-4691 1. Översikt: Utbildning, fortbildning & yrkesträning sid 2 2. Översikt: Yrkeserfarenhet teater sid 3 3. Översikt: Yrkeserfarenhet film,

Läs mer

MÉNDEZ KLAR FÖR DJUNGELBOKEN - THE MUSICAL

MÉNDEZ KLAR FÖR DJUNGELBOKEN - THE MUSICAL Pressmeddelande 200418 MÉNDEZ KLAR FÖR DJUNGELBOKEN - THE MUSICAL Méndez gör musikaldebut när produktionsbolaget Dröse & Norberg nytolkar den legendariska sagan Djungelboken. Den elfte november har storsatsningen

Läs mer

Mats-Arne Larsson. Mats-Arne Larsson

Mats-Arne Larsson. Mats-Arne Larsson CV Profil Lång och skiftande erfarenhet av teater, musik och kultur med både konstnärlig och administrativ inriktning. Mångsidig kommunikatör med en bakgrund av inspirerande arbetsledning. Arbetserfarenhet

Läs mer

På spaning efter jämställdhet Kvinnor och män i scenkonsten i Sverige 2007

På spaning efter jämställdhet Kvinnor och män i scenkonsten i Sverige 2007 På spaning efter jämställdhet och män i scenkonsten i Sverige 2007 SVENSK TEATERUNION SVENSKA ITI På spaning efter jämställdhet och män i scenkonsten i Sverige 2007 Innehåll 7 Förord 9 Skilda världar av

Läs mer

Av: Lars Norén. spelperiod: 8 22 mars spelplats: BRYGGERITEATERN. teaterhögskolan i malmö examensproduktion #1

Av: Lars Norén. spelperiod: 8 22 mars spelplats: BRYGGERITEATERN. teaterhögskolan i malmö examensproduktion #1 Av: Lars Norén Regi: Dennis Sandin Scenografi och kostym: Karin Gille spelperiod: 8 22 mars spelplats: BRYGGERITEATERN teaterhögskolan i malmö examensproduktion #1 På scen: Markus/Birgit Ebba J. Dahlberg

Läs mer

Selma Lagerlöf. Astrid Lindgren. HC:Andersen

Selma Lagerlöf. Astrid Lindgren. HC:Andersen S A G O Tales for everybody! R K O N S T S A G O R HC:Andersen HC Andersen föddes år 1805,när han var 17 år gick han i en skola för barn,han blev mobbad för att han var så lång och klumpig. Därför skrev

Läs mer

Program Regihelg september 2013 Plats: Riksteatern Hallunda

Program Regihelg september 2013 Plats: Riksteatern Hallunda Program Regihelg 28-29 september 2013 Plats: Riksteatern Hallunda Eventuella förändringar läggs ut på webbplatsen under vecka 39 september 2013. Regihelg Länk Lördagen den 28 september TID Lörd. 28/9 08.30-09.00

Läs mer

justine innehåll en del av västra götalandsregionen -

justine innehåll en del av västra götalandsregionen - justine innehåll till dig som lärare vad handlar justine om? prata om föreställningen övningar inspiration & processen att prata om dans till sist... programblad en del av västra götalandsregionen - www.regionteatervast.se

Läs mer

Kungliga dramatiska teatern!... 3

Kungliga dramatiska teatern!... 3 Diagram KDT - Kungliga dramatiska teatern Innehållsförteckning Kungliga dramatiska teatern!... 3 Fråga 1. Kön!... 3 Fråga 2. Ålder!... 4 Åldersfördelning mellan kön!... 5 Fråga 3. Hemort!... 6 Fråga 4.

Läs mer

TRETTONDAGSAFTON Av William Shakespeare

TRETTONDAGSAFTON Av William Shakespeare TRETTONDAGSAFTON Av William Shakespeare Premiär på Hipp 18 mars 2016 Förlag: Ordfronts Förlag Översättning: Göran O Eriksson Regi och bearbetning: Frede Gulbrandsen Scenografi: Tore Saether Kostym: Camilla

Läs mer

Anslag 28:6 Regional musikverksamhet samt regionala och lokala teater-, dans- och musikinstitutioner

Anslag 28:6 Regional musikverksamhet samt regionala och lokala teater-, dans- och musikinstitutioner 1 (5) Bilaga till styrelsens beslut -02-16 AB Regionteatern Blekinge Kronoberg 10 978 000 1 104 000 0 285 000 285 000 0 10 693 000 AB Upsala Stadsteater 14 794 000 0 0 0 0 0 14 794 000 Borås Stadsteater

Läs mer

Fokus på - Östgötateatern

Fokus på - Östgötateatern Fokus på - Östgötateatern S*Munditia Devon Rex är en surrealistisk berättelse om trettioåriga Ingrid som blir gravid med raskatten Efraim. Ett samarbete med Stockholms konstnärliga högskola med premiär

Läs mer

KASIMIR OCH KAROLINE Premiär på Hipp 14 mars 2015

KASIMIR OCH KAROLINE Premiär på Hipp 14 mars 2015 KASIMIR OCH KAROLINE Premiär på Hipp 14 mars 2015 En karusell av brustna hjärtan på Hipp! Det är folkfest, öl och tivoli. Kasimir och Karoline är ute och festar tillsammans, men förhållandet knakar. Kasimir

Läs mer

SAGA OCH SANNING - ett collage av teater trots på lilla teatern

SAGA OCH SANNING - ett collage av teater trots på lilla teatern SAGA OCH SANNING - ett collage av teater trots på lilla teatern presenterar SAGA OCH SANNING - ett collage PÅ SCENEN: Annmari Asker Ingela Björck Mona Frick Gudrun Grampp Ulla Hallström Margret Ohlsson

Läs mer

Andreas Braula. Horisontvägen 63 128 34 Skarpnäck. Tele: 0730-250 555 Mail: andreas_braula@hotmail.com http://web.comhem.

Andreas Braula. Horisontvägen 63 128 34 Skarpnäck. Tele: 0730-250 555 Mail: andreas_braula@hotmail.com http://web.comhem. Andreas Braula Horisontvägen 63 128 34 Skarpnäck Tele: 0730-250 555 Mail: andreas_braula@hotmail.com http://web.comhem.se/braula/ Magin, ja faktiskt det ordet i att någon talar åt en annan som är. Jag

Läs mer

Provundersökning om dansstatistik

Provundersökning om dansstatistik Provundersökning om dansstatistik Kontaktuppgifter Institutionens/Gruppens/Koreografens namn Postadress Postnummer och ort Kontaktperson Telefonnummer E-postadress Produktion och repertoar 1. Produktioner

Läs mer

ung scen/öst ung scen/öst i Linköping, foto ung scen/öst

ung scen/öst ung scen/öst i Linköping, foto ung scen/öst ung scen/öst ung scen/öst i Linköping, foto ung scen/öst Vad är ung scen/öst? Ung scen/öst är en satellitverksamhet till Östgötateatern med eget teaterhus i Linköping och har sedan starten 2001 varit en

Läs mer

VERKTYGSLÅDA TILL FÖRESTÄLLNINGEN

VERKTYGSLÅDA TILL FÖRESTÄLLNINGEN VERKTYGSLÅDA TILL FÖRESTÄLLNINGEN HEJ LÄRARE! Vi på ung scen/öst är mycket glada över att få komma till ert klassrum med vår föreställning Hamlet - en monolog där alla dör. I föreställningen träffar vi

Läs mer

PARANOID PARK AV BLAKE NELSON MALMÖ STADSTEATER

PARANOID PARK AV BLAKE NELSON MALMÖ STADSTEATER PARANOID PARK AV BLAKE NELSON MALMÖ STADSTEATER PREMIÄR PÅ STUDION 22 NOVEMBER 2018 Magdi Saleh Alexander Jubell Josefin Iziamo TEXT Blake Nelson DRAMATISERING OCH REGI Johannes Schmid ÖVERSÄTTNING AV

Läs mer

Kultur i skolan 2012/2013 Kulturutbud för barn och unga

Kultur i skolan 2012/2013 Kulturutbud för barn och unga Kultur i skolan 2012/2013 Kulturutbud för barn och unga är ett regionalt centrum för utveckling och samordning med särskild inriktning på arrangörer inom scenkonsten. Riksteatern Halland arbete utgår från

Läs mer

BARNEN FRÅN FROSTMOFJÄLLET

BARNEN FRÅN FROSTMOFJÄLLET www.teatervasternorrland.se Spännande familjeäventyr BARNEN FRÅN FROSTMOFJÄLLET Lärarhandledning Välkommen! Teater Västernorrland är länets egen teater. Vi spelar föreställningar i hela länet och på olika

Läs mer

Vårens programtips följer här under

Vårens programtips följer här under Hej! Hoppas det finns möjlighet att sprida info kring dessa många spännande, roliga och intressanta programtips för våren 2014 med bland annat Skådespelarna Albin Flinkas och Fredrik Meyer från Soppteatern

Läs mer

UPPLEVELSEN ÄR DIN. Om att se dans tillsammans med barn och unga

UPPLEVELSEN ÄR DIN. Om att se dans tillsammans med barn och unga UPPLEVELSEN ÄR DIN Om att se dans tillsammans med barn och unga Den här foldern vänder sig till dig som vill uppleva dansföreställningar tillsammans med barn och unga. Du kanske är lärare, leder en studiecirkel

Läs mer

KOM IN TILL OSS OCH TITTA UT PÅ VÄRLDEN!

KOM IN TILL OSS OCH TITTA UT PÅ VÄRLDEN! KOM IN TILL OSS OCH TITTA UT PÅ VÄRLDEN! Vår nya gästspelsscen c/o fick en rivstart under hösten 2009 och har nu etablerat sig som ett kulturellt hotell för samtida scenkonst från hela världen. Året avslutas

Läs mer

Den döda flickans docka

Den döda flickans docka SIDAN 1 Lärarmaterial VAD HANDLAR BOKEN OM? Nina fyller år. Hon har inga kompisar och istället för en mobil får hon en gammal docka i present av sin mamma. Men det är något märkligt med dockan, och Nina

Läs mer

KULTURCENTRUMS ANSÖKAN TILL VÄSTRA GÖTALANDS KULTURNÄMND 2012-03-15

KULTURCENTRUMS ANSÖKAN TILL VÄSTRA GÖTALANDS KULTURNÄMND 2012-03-15 KULTURCENTRUMS ANSÖKAN TILL VÄSTRA GÖTALANDS KULTURNÄMND 2012-03-15 OM BEHOVET AV KULTURCENTRUMS PROJEKT I SKARABORG Föreningen Kulturcentrum bildades 2008 i Skaraborg av en grupp unga kulturarbetare med

Läs mer

Ta med skolklassen på teater!

Ta med skolklassen på teater! Ta med skolklassen på teater! Ett handledningsmaterial för högstadiet och gymnasiet Att ta med sina elever på en teaterföreställning behöver inte vara så svårt. Visst kan man vara orolig över hur de ska

Läs mer

BARN. På scen i Kalmar BYTEATERN KALMAR LÄNSTEATER - SCENKONST KALMAR KALMAR TEATERFÖRENING - VALLENS SOPPTEATER

BARN. På scen i Kalmar BYTEATERN KALMAR LÄNSTEATER - SCENKONST KALMAR KALMAR TEATERFÖRENING - VALLENS SOPPTEATER sommar höst vinter 2018 2016 2017 2018 BARN På scen i Kalmar BYTEATERN KALMAR LÄNSTEATER - SCENKONST KALMAR KALMAR TEATERFÖRENING - VALLENS SOPPTEATER Vad händer på scen i Kalmar för barn under hösten

Läs mer

Valnämndens redogörelse 2015

Valnämndens redogörelse 2015 Valnämndens redogörelse 2015 Valnämnden har som tidigare år talat med samtliga styrelseledamöter och andra berörda för att på det sättet försökt skaffa sig en uppfattning om styrelsearbetet under det gångna

Läs mer

Protokoll för fullmäktigemöte för Norrlands Nätverk för Musikteater och Dans

Protokoll för fullmäktigemöte för Norrlands Nätverk för Musikteater och Dans 1 Protokoll för fullmäktigemöte för Norrlands Nätverk för Musikteater och Dans Tid: Plats: Lokal: Närvarande: 30 november 2015, kl:17.00 Hotell Södra berget Radiovågen Ordinarie: Maria Stenberg, Norrbotten

Läs mer

Läsnyckel. På plats i tiden 1 Vide i Lund. Åsa Storck Ill.: Anders Végh Blidlöv

Läsnyckel. På plats i tiden 1 Vide i Lund. Åsa Storck Ill.: Anders Végh Blidlöv Läsnyckel På plats i tiden 1 Vide i Lund Åsa Storck Ill.: Anders Végh Blidlöv På plats i tiden är en ny serie med fristående böcker som tar läsaren med på äventyr i historien. I denna första del befinner

Läs mer

FÖRESTÄLLNINGAR FÖR SKOLOR

FÖRESTÄLLNINGAR FÖR SKOLOR FÖRESTÄLLNINGAR FÖR SKOLOR HÖSTEN 2017 Foto: Mats Åsman AND THEN... OCH SEN CLAIRE PARSONS CO Dans och mjuk cirkus i en abstrakt och polyfon sagovärld. Här möts fyra figurer för att berätta och presentera

Läs mer

Kursplan. Kurskod LIA111 Dnr 01:162 Beslutsdatum Att skriva för scenen kurs i dramaturgi. Writing for the Stage A Course in Dramaturgy

Kursplan. Kurskod LIA111 Dnr 01:162 Beslutsdatum Att skriva för scenen kurs i dramaturgi. Writing for the Stage A Course in Dramaturgy Kursplan Institutionen för humaniora Kurskod LIA111 Dnr 01:162 Beslutsdatum 2001-11-07 Kursens benämning Engelsk benämning Ämne Att skriva för scenen kurs i dramaturgi Writing for the Stage A Course in

Läs mer

VÅREN 2014. Läs mer om subventionerna och anmäl intresse senast 15 november på www.scenkonstinorr.se/fhp. 2-6 år

VÅREN 2014. Läs mer om subventionerna och anmäl intresse senast 15 november på www.scenkonstinorr.se/fhp. 2-6 år VÅREN 2014 NORRA Folkets Hus och Parker Norr- och Västerbotten presenterar tillsammans med Riksteatern Norr- och Västerbotten ett samarbete där vi erbjuder Folkets Hus-föreningarna möjligheten att arrangera

Läs mer

Protokoll för styrelsemöte för Norrlands Nätverk för Musikteater och Dans

Protokoll för styrelsemöte för Norrlands Nätverk för Musikteater och Dans 1 Protokoll för styrelsemöte för Norrlands Nätverk för Musikteater och Dans Tid: Torsdag den 25 februari, kl. 15.00 Plats: NorrlandsOperan, Umeå Lokal: Styrelserummet, vån 5 Närvarande: Övriga närvarande:

Läs mer

MANUSNEDBRYTNING för samtliga assistentfunktioner inom film/tv

MANUSNEDBRYTNING för samtliga assistentfunktioner inom film/tv MANUSNEDBRYTNING för samtliga assistentfunktioner inom film/tv med James Velasquez Filmens manus är ett viktigt arbetsredskap för alla, oavsett yrkesfunktion. Kulturakademin Trappan erbjuder nu en kurs

Läs mer

DIREKTÖREN FÖR DET HELA Sverigepremiär på Intiman 18 september 2015

DIREKTÖREN FÖR DET HELA Sverigepremiär på Intiman 18 september 2015 DIREKTÖREN FÖR DET HELA Sverigepremiär på Intiman 18 september 2015 En smart och rapp komedi efter Lars von Triers kultförklarade film! Ravn är chef och har svårt att ta itu med konflikter och obehagliga

Läs mer

malmoopera.se törnrosens teater Drottningens juvelsmycke Det går an

malmoopera.se törnrosens teater Drottningens juvelsmycke Det går an malmoopera.se törnrosens teater Drottningens juvelsmycke Det går an Säsongen 2015-2016 24 8 16 32 s. 2-3: talar högt till Förståndet Och djupt till Hjärtat carl jonas love Almqvist 1793 1866 De som ej

Läs mer