Plats Magistern, f.d. Handelsskolan, Storgatan 35 B, Kalmar

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Plats Magistern, f.d. Handelsskolan, Storgatan 35 B, Kalmar"

Transkript

1 Tillgänglighetsrådet Tid Torsdagen den 20 februari 2014, kl. 16:00 18:00 Plats Magistern, f.d. Handelsskolan, Storgatan 35 B, Kalmar Omfattning 1 17 ande Anette Lingmerth (S) Dzenita Abaza (S) Steve Sjögren (S) Curre Danielsson (S) Marianne Dahlberg (S) Inger Hilmansson (FP) Linnea Kroon Björn Melin Krister Ekström Urban Algotsson Inger Crona Birgitta Lindholm ordförande, kommunstyrelsen servicenämnden omsorgsnämnden barn- och ungdomsnämnden kultur- och fritidsnämnden kommunstyrelsen DHR reumatikerföreningen FSO SRF FSO DHR Ersättare Christer Johansson FSO Övriga närvarande Kerstin Björklund Katarina Seising Stefan Karlsson Lolita Persson My Hultman Per-Olov Berg Ann-Charlotte Andersson Marie Torstensson kommunledningskontoret KLT Nobina kultur- och fritidsförv LSS-handläggare Försäkringskassan omsorgsförvaltningen gäst

2 2 (7) Sekreterare Kerstin Björklund Justeras Anette Lingmerth ordförande Urban Algotsson

3 3 (7) 1 Inledning Ordförande Anette Lingmerth förklarar sammanträdet för öppnat och hälsar alla välkomna. 2 Val av justerare Urban Algotsson utses att jämte ordföranden justera dagens protokoll. 3 Fastställande av föredragningslista Upprättat förslag till föredragningslista godkänns med tillägg för ett informationsärende från kultur- och fritidsförvaltningen samt ett par övriga ärenden. Punkt 7 utgår eftersom Simon Runberg anmält förhinder. 4 Genomgång av protokoll från tillgänglighetsrådets sammanträde den 28 november 2013 Protokollet läggs till handlingarna. 5 Information om sportlovsaktiviteter för barn och ungdomar med funktionsnedsättningar Kultur- och fritidschef Lolita Persson informerar. Lolita började på sin tjänst den 1 juni 2013 och kommer närmast från Region Blekinge, dessförinnan Torsås. Humana har gjort en undersökning där bland annat information om sportlovsaktiviteter för unga belystes. Kalmar har inget program för barn och ungdomar med funktionsnedsättning men har däremot flera inkluderande aktiviteter och hos bland annat Nycircus kan även barn med funktionsnedsättning delta i vissa aktiviteter. Ridklubben har också tillgänglig verksamhet för barn med funktionsnedsättning. Marianne Dahlberg framför att detta inte är en bortglömd del av nämndens utbud. Linnea Kroon och Marie Torstensson frågar om öppethållande på fritidsgårdarna kan man ha ett rullande schema så att det även kan vara öppet under eftermiddagen någon gång i veckan inte minst på sportlovet och sommartid. Lolita informerar om att det kommer att bli ett sommarlovsprogram för barn och ungdomar.

4 4 (7) Informationen noteras till protokollet. 6 KLT och Norbina informerar Stefan Karlsson Nobina och Katarina Sejsing KLT är inbjudna för att svara på de frågor som KTR aktualiserade på förra mötet. Fastsättning av rullstolar I tätortstrafik ska man åka baklänges. I landsortstrafiken är det andra bestämmelser som gäller. Bestämmelserna måste följas! Ramp Ledsagare lägger snabbt ut rampen i annat fall får föraren hjälpa till. Starta inte förrän passagerarna satt sej Här kan en bättring noteras. Trehjulig moped Krister Ekström framför att Nobina ibland uppfattas som strikta och fyrkantiga då man räknar centimetrar. Som exempel tar han upp sin 3-hjuliga moped som inte tas ombord vilket Krister vänder sig emot. Stefan menar att ett trehjuligt fordon inte är lika säkert som ett fyrhjuligt och att man styrs av nationella regler. Ordföranden undrar om man inte ibland kan tänka lite utanför ramarna.. Katarina hänvisar till upphandlingsunderlaget och att man inte får riskera försäkringsskador. Christer J menar att korta körtider medför stressituationer för chaufförerna. Katarina säjer att körtiden är anpassad efter de gällande hastighetsbegränsningarna. Inger Hilmansson föreslår att Kalmar inför nästa upphandling föreslås bli ett försöksområde där det ges möjlighet att pröva de förslag som organisationerna aktualiserar. Utrop hållplatser Katarina förklarar att hållplatsutropen var utlovade till 2008 men åtta dagar före igångsättning fick man veta att det inte fungerade. Nu är det på väg och ska vara klart före sommaren. Utbildning i bemötande Startar nu i februari. Förväntningarna är stora! Reklamskyltar Reklamskyltar placeras framför hållplatsskylten i bussen och skymmer texten. Så ska det inte vara! Rullator Rullator ska backas ut för att undvika olyckor.

5 5 (7) Passagerare som inte får åka med för att det saknas utrymme Om denna situation uppstår måste chauffören ringa Nobina och meddela detta så att personen hämtas. Ordföranden tackar Stefan Karlsson och Katarina Sejsing för deras medverkan och informationen noteras till protokollet. 7 Information om LSS-frågor, personlig assistans med mera Per-Olov Berg från försäkringskassan och LSS-handläggare My Hultman är inbjudna. Krister Ekström inleder och frågar varför schablonbeloppen är olika i kommunen jämfört med försäkringskassan. I kommunen är schablonbeloppet 263 kronor och hos försäkringskassan är det 280 kronor. En hemtjänsttimme uppges kosta 369 kronor. Varje kommun fastställer sitt schablonbelopp. Det finns ingen samordning härvidlag mellan kommunerna och försäkringskassan. LSS-handläggaren återkommer med besked vad gäller ersättningsbelopp. I övrigt noteras informationen till protokollet. 8 Gemensam tillgänglighetsguide för Kalmar län Anette Lingmerth informerar om att frågan nu handläggs på Regionförbundet. Närmare information kommer efterhand. Informationen noteras till protokollet. 9 Anhörigvårdares situation hur ser regelverket ut? Ann-Charlotte Andersson som är chef för biståndshandläggarna inom omsorgen är inbjuden för att ge svar på frågan som ställdes vid senaste sammanträdet. Frågeställningen utgår ifrån att kommunen endast lyssnar på den som behöver hjälpen och inte på den andra maken uppfattas som felaktigt! Detta är ett känsligt och svårt område många anhöriga gör en stor insats kommunen vill stötta. Det kan vara svårt att som anhörig på vårdplaneringen ge uttryck för att man inte orkar och så biter hustrun/mannen ihop och fortsätter vårduppdraget tills det går för långt! Ann-Charlotte menar att kommunen inte får tvinga Kalle hemifrån där är lagen tydlig och kommunen ser också den utslitna hustrun. Faktum är att båda har rätt till sitt hem! En lösning kan vara att hustrun sköter personlig omvårdnad och kommunen tar hand om städning och annan service.

6 6 (7) Ett tips från rådets ledamöter till kommunen är att göra en uppföljning en månad efter att uppdraget påbörjats. 10 timmars kostnadsfri avlastning per månad är nu en rättighet som alla inte känner till. Om detta inte räcker kan man ansöka om mera. Ordföranden tackar för informationen och vill på nästa sammanträde få en uppföljning av hur det fungerar med de 10 timmarna avlastning. I övrigt noteras informationen till protokollet. 10 Hissinstallation på Scandic Hotell Krister Ekström informerar om turerna kring hissinstallation på Scandic Hotell. Scandickoncernen ligger i framkant vad gäller tillgänglighetsfrågor. Men i Kalmar har inte hissfrågan varit löst varuhissen har använts som personhiss. Nu renoveras hotellet. Hiss byggs nu med öppning på gavelsidan vilket innebär att man måste vända med rullstolen inne i hissen vilket är olyckligt. Istället borde man kunna kört rakt genom hissen. Men det går inte av utrymmesskäl! Informationen noteras till protokollet. Ordföranden tackar Krister för hans engagemang i frågan. 11 Information om projekt Våld mot kvinnor med funktionsnedsättning Denise Cresso som är projektledare för projekt EJA (En Jour för Alla) inom Sveriges Kvinno- och Tjejjourers Riksförbund (SKR) har hört av sej. Projekt EJA är ett projekt med målet att öka tillgängligheten till skyddat boende och öka kunskapen om våld mot kvinnor med funktionsnedsättning hos organisationer och föreningar. Projektet finansieras av Allmänna Arvsfonden. Denise Cresso erbjuder Kalmar att i samråd med Kvinnojouren ordna ett seminarium med denna målsättning. Informationen noteras till protokollet. Presidiet får i uppdrag att arbeta vidare med erbjudandet. 12 Inbjudan från Smålandsidrotten Smålandsidrotten (Smålands idrottsförbund) inbjuder till temakväll den 15 april för information om hur det går att utveckla verksamheten för personer med funktionsnedsättning. Informationen noteras till protokollet.

7 7 (7) 13 Brister avseende tillgänglighet (hörsel) i Hörsalen på Linnéuniversitetet Inger Crona aktualiserar problemet med svårigheter att höra vad som sägs i LNU:s Hörsal på Linnégatan 5 vid allmänna möten, föreläsningar etc. Där finns ingen slinga. KTR ber universitetsstrategen Alexandra Petrakou ta med sig detta påpekande till LNU. 14 KTR:s arbetsområde Ordföranden aktualiserar frågan om nya prioriteringsområden i KTR:s fortsatta arbete. Tidigare har rådet funderat på att satsa på ungdomsfrågor men inte mött respons. Ett sätt kan vara att initiera frågan med ungdomsombudet på kultur- och fritidsförvaltningen. Utrikes födda är i Kalmar en prioriterad målgrupp och kan också vara lämplig att fokusera på. Ordföranden föreslår att var och en till nästa gång funderar över nya prioriteringsområden för KTR:s arbete. Informationen noteras i övrigt till protokollet. 15 Nästa sammanträde Nästa sammanträde är torsdag den 15 maj. 16 Avtackning På organisationernas vägnar tackar Linnea Kroon sekreteraren Kerstin Björklund som idag deltar i sitt sista KTR-sammanträde. Linnea överlämnar ett presentkort. Kerstin tackar för uppvaktningen och för ett kreativt och roligt samarbete under många år! 17 Avslutning Ordföranden förklarar sammanträdet avslutat.

Tillgänglighetsrådet. Plats KS-salen, stadshuset, Östra Sjögatan 18, Kalmar PROTOKOLL. Tid Torsdagen den 15 maj 2014, kl. 16:00

Tillgänglighetsrådet. Plats KS-salen, stadshuset, Östra Sjögatan 18, Kalmar PROTOKOLL. Tid Torsdagen den 15 maj 2014, kl. 16:00 Tillgänglighetsrådet Tid Torsdagen den 15 maj 2014, kl. 16:00 Plats KS-salen, stadshuset, Östra Sjögatan 18, Kalmar Omfattning 18 33 ande Anette Lingmerth (S) Dzenita Abaza (S) Steve Sjögren (S) Curre

Läs mer

Kalmar slott, Gröna salen

Kalmar slott, Gröna salen KALMAR KOMMUN Tillgänglighetsrådet PROTOKOLL Sammanträdesdag 2011-09-19 Tid Kl 18.00 20:00 Plats Kalmar slott, Gröna salen Omfattning 23-32 ande Anette Lingmerth (S) ordf (kommunstyrelsen) Marianne Dahlberg

Läs mer

Plats Sammanträdeslokal Magistern, Storgatan 35 B, Kalmar

Plats Sammanträdeslokal Magistern, Storgatan 35 B, Kalmar Tillgänglighetsrådet Tid Torsdagen den 28 februari, kl. 16:30 18:40 Plats Sammanträdeslokal Magistern, Storgatan 35 B, Kalmar Omfattning 1-11 ande Steve Sjögren (S) Dzenita Abaza (S) Magnus Jernetz Gustavsson

Läs mer

Magistern, f.d. Handelsskolan, Kalmar. Beslutande Birgitta Elfström (S) ordf (kommunstyrelsen) Ersättare Linnea Kroon DHR

Magistern, f.d. Handelsskolan, Kalmar. Beslutande Birgitta Elfström (S) ordf (kommunstyrelsen) Ersättare Linnea Kroon DHR KALMAR KOMMUN Handikapprådet PROTOKOLL Sammanträdesdag 2010-12-09 Tid Kl 18.00 20.00 Plats Magistern, f.d. Handelsskolan, Kalmar Omfattning 35-50 ande Birgitta Elfström (S) ordf (kommunstyrelsen) Steve

Läs mer

Tillgänglighetsrådet. Plats KS-salen, Stadshuset, Östra Sjögatan 18, Kalmar PROTOKOLL. Tid Torsdagen den 4 september 2014, kl.

Tillgänglighetsrådet. Plats KS-salen, Stadshuset, Östra Sjögatan 18, Kalmar PROTOKOLL. Tid Torsdagen den 4 september 2014, kl. PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2014-09-04 Tillgänglighetsrådet Tid Torsdagen den 4 september 2014, kl. 16:00 18:30 Plats KS-salen, Stadshuset, Östra Sjögatan 18, Kalmar Omfattning 34-45 Beslutande Anette

Läs mer

Magistern, f.d. Handelsskolan, Kalmar. Beslutande Birgitta Elfström (s) ordf (kommunstyrelsen)

Magistern, f.d. Handelsskolan, Kalmar. Beslutande Birgitta Elfström (s) ordf (kommunstyrelsen) KALMAR KOMMUN Handikapprådet PROTOKOLL Sammanträdesdag 2008-11-06 Tid Kl 18.00 20.00 Plats Magistern, f.d. Handelsskolan, Kalmar Omfattning 37-48 ande Birgitta Elfström (s) ordf (kommunstyrelsen) Ingvar

Läs mer

Sammanträdesrum Magistern, Storgatan 35 B, Kalmar. Krister Ekström Urban Algotsson Rauno Suomi

Sammanträdesrum Magistern, Storgatan 35 B, Kalmar. Krister Ekström Urban Algotsson Rauno Suomi KALMAR KOMMUN Tillgänglighetsrådet PROTOKOLL Sammanträdesdag 2012-09-20 Tid Kl. 18.00 19:50 Plats Sammanträdesrum Magistern, Storgatan 35 B, Kalmar Omfattning 31-40 ande Anette Lingmerth (S) ordf. (kommunstyrelsen)

Läs mer

Magistern, f.d. Handelsskolan, Kalmar

Magistern, f.d. Handelsskolan, Kalmar KALMAR KOMMUN Tillgänglighetsrådet PROTOKOLL Sammanträdesdag 2011-05-12 Tid Kl 18.00 19:50 Plats Magistern, f.d. Handelsskolan, Kalmar Omfattning 13-22 Beslutande Anette Lingmerth (S) ordf (kommunstyrelsen)

Läs mer

Omsorgskontoret, Riskvarnen, Kalmar. Beslutande Steve Sjögren (s) ordförande Birgitta Elfström (s) kommunstyrelsen

Omsorgskontoret, Riskvarnen, Kalmar. Beslutande Steve Sjögren (s) ordförande Birgitta Elfström (s) kommunstyrelsen KALMAR KOMMUN Handikapprådet PROTOKOLL 2006-03-28 Tid kl 18.00 19.15 Plats Omsorgskontoret, Riskvarnen, Kalmar Omfattning 1-10 ande Steve Sjögren (s) ordförande Birgitta Elfström (s) kommunstyrelsen Rolf

Läs mer

Plats Sammanträdeslokal Magistern, Storgatan 35 B, Kalmar

Plats Sammanträdeslokal Magistern, Storgatan 35 B, Kalmar Tillgänglighetsrådet Tid Torsdagen den 23 maj, kl. 16:00 17:50 Plats Sammanträdeslokal Magistern, Storgatan 35 B, Kalmar Omfattning 12-26 ande Inger Hilmansson (FP) Steve Sjögren (S) Dzenita Abaza (S)

Läs mer

Magistern, f.d. Handelsskolan, Kalmar. Beslutande Birgitta Elfström (S) ordf (kommunstyrelsen)

Magistern, f.d. Handelsskolan, Kalmar. Beslutande Birgitta Elfström (S) ordf (kommunstyrelsen) KALMAR KOMMUN Handikapprådet PROTOKOLL Sammanträdesdag 2009-03-05 Tid Kl 18.00 19.40 Plats Magistern, f.d. Handelsskolan, Kalmar Omfattning 1-12 ande Birgitta Elfström (S) ordf (kommunstyrelsen) Steve

Läs mer

Magistern, f.d. Handelsskolan, Kalmar. Beslutande Birgitta Elfström (S) ordf (kommunstyrelsen)

Magistern, f.d. Handelsskolan, Kalmar. Beslutande Birgitta Elfström (S) ordf (kommunstyrelsen) KALMAR KOMMUN Handikapprådet PROTOKOLL Sammanträdesdag 2009-05-07 Tid Kl 18.00 19.30 Plats Magistern, f.d. Handelsskolan, Kalmar Omfattning 13-23 ande Birgitta Elfström (S) ordf (kommunstyrelsen) Steve

Läs mer

Plats Sammanträdeslokal Magistern, Storgatan 35 B, Kalmar Omfattning 41-55 Beslutande

Plats Sammanträdeslokal Magistern, Storgatan 35 B, Kalmar Omfattning 41-55 Beslutande PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2012-12-06 Tillgänglighetsrådet Tid Torsdagen den 6 december 2012, kl. 18:00-19:50 Plats Sammanträdeslokal Magistern, Storgatan 35 B, Kalmar Omfattning 41-55 ande Anette Lingmerth

Läs mer

Rauno Suomi. Krister Ekström Linnea Kroon Urban Algotsson Christer Johansson

Rauno Suomi. Krister Ekström Linnea Kroon Urban Algotsson Christer Johansson 1 KALMAR KOMMUN Tillgänglighetsrådet PROTOKOLL Sammanträdesdag 2012-02-23 Plats Magistern, f.d. Handelsskolan, Storgatan 35 B, Kalmar Omfattning 1-16 ande Anette Lingmerth (S) ordf (kommunstyrelsen) Dzenita

Läs mer

Minnesanteckningar från Rådet för funktionshinderfrågor

Minnesanteckningar från Rådet för funktionshinderfrågor Kommunstyrelsen Datum 1 (7) Kommunledningskontoret Rådet för funktionshinderfrågor Anna-Maarit Tirkkonen Tfn. 016-710 24 28 Mobil: 073-950 65 89 Minnesanteckningar från Rådet för funktionshinderfrågor

Läs mer

Magistern, nämndhuset, Kalmar. Beslutande Birgitta Elfström (s) ordf (kommunstyrelsen)

Magistern, nämndhuset, Kalmar. Beslutande Birgitta Elfström (s) ordf (kommunstyrelsen) KALMAR KOMMUN Handikapprådet PROTOKOLL Sammanträdesdag 2007-03-27 Tid Kl 18.00 20.00 Plats Magistern, nämndhuset, Kalmar Omfattning 1-14 ande Birgitta Elfström (s) ordf (kommunstyrelsen) Jörgen Kroon v

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL - SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet 2015-09-01 Blad 1 (11) Plats och tid Folkets Hus, sammanträdesrum Grelsgård kl. 9.45-12.30 Beslutande Roger Kristofersson, ordförande Nils-Bengt Nilsson

Läs mer

Beslutande Birgitta Elfström (s) ordf (kommunstyrelsen) Marianne Brandén SPF Evald Olsson Birgitta Jannesson SPF Erland Ström Birgitta Johansson SKPF

Beslutande Birgitta Elfström (s) ordf (kommunstyrelsen) Marianne Brandén SPF Evald Olsson Birgitta Jannesson SPF Erland Ström Birgitta Johansson SKPF KALMAR KOMMUN Pensionärsrådet PROTOKOLL Sammanträdesdag 2008-01-16 Tid Kl 09.00 12.00 Plats KS-salen, stadshuset, Kalmar Omfattning 1-13 ande Birgitta Elfström (s) ordf (kommunstyrelsen) Hans Johansson

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2014-10-14 20

Kommunala pensionärsrådet 2014-10-14 20 Kommunala pensionärsrådet 2014-10-14 20 Plats och tid Hjernet, 2014-10-14 kl. 10.00-10.45 Beslutande Enar Moberg (PRO), ordförande Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson, PRO Lena Berglind, SPF Anne-Marie Granqvist,

Läs mer

1 Mötets öppnande, upprop Ordförande hälsade välkommen förklarade mötet öppnat och ett upprop gjordes.

1 Mötets öppnande, upprop Ordförande hälsade välkommen förklarade mötet öppnat och ett upprop gjordes. PROTOKOLL ORGAN: Kommunala funktionshinderrådet, KFR TID: Onsdagen den 6 maj 2009 klockan 13.30 16.30 PLATS: Svansjörummet, Kommunhuset Kinna Närvarande: Karin Jageby ordförande Eva-Karin Torhem-A vice

Läs mer

Beslutande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) Övriga när- Inger Hilmansson (FP) ersättare

Beslutande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) Övriga när- Inger Hilmansson (FP) ersättare KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2010-04-13 Tid 8.30 9.10 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 71-76 ande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) Birgitta

Läs mer

Omsorgskontoret, Riskvarnen, Kalmar. Närvarande Steve Sjögren (s) Ordförande. Förälder och pers. assistent

Omsorgskontoret, Riskvarnen, Kalmar. Närvarande Steve Sjögren (s) Ordförande. Förälder och pers. assistent KALMAR KOMMUN LSS-rådet PROTOKOLL 2006-09-20 Tid kl 18.00 20.00 Plats Omsorgskontoret, Riskvarnen, Kalmar Omfattning 9 18 Närvarande Steve Sjögren (s) Ordförande David Westin (fp) Kalmarsunds Gymnasieförbund

Läs mer

Näringslivets hus, Ölandsgatan 6, Folkbildaren, kl. 09:00 11:30

Näringslivets hus, Ölandsgatan 6, Folkbildaren, kl. 09:00 11:30 Plats och tid Näringslivets hus, Ölandsgatan 6, Folkbildaren, kl. 09:00 11:30 Närvarande ledamöter och ersättare Christer Falk Göran Lindholm Jan Berglund Marianne Östberg Matts Brusén Lars Algotsson Kerstin

Läs mer

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2015-06-01 14-31

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2015-06-01 14-31 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 14-31 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 14. Mötets öppnande 15. Presentation av ledamöter, ersättare och dagens gäster 16. Dialog med SBN, TN och MN a.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LULEÅ KOMMUN

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LULEÅ KOMMUN Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 2007-12-11 Plats och tid Scandic Hotell Luleå, 2007-12-11, kl 13.15 15.40 Beslutande Enligt bifogad närvarolista Övriga deltagande Enligt bifogad närvarolista

Läs mer

Tillgänglighetsrådet. Plats Ks-salen, Stadshuset, Östra Sjögatan 18 Kalmar PROTOKOLL. Tid Torsdagen den 12 februari 2015, kl.

Tillgänglighetsrådet. Plats Ks-salen, Stadshuset, Östra Sjögatan 18 Kalmar PROTOKOLL. Tid Torsdagen den 12 februari 2015, kl. PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015-02-12 Tillgänglighetsrådet Tid Torsdagen den 12 februari 2015, kl. 16:00 18:00 Plats Ks-salen, Stadshuset, Östra Sjögatan 18 Kalmar Omfattning 1-14 Beslutande Dzenita Abaza

Läs mer

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2013-09-23 21-32

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2013-09-23 21-32 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 21-32 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 21 Mötets öppnande och presentationsrunda 22 Föregående protokoll och val av justeringsman 23 Livet rullar på om

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Pensionärsrådet 2007-06-13. Kommunförvaltningens sessionssal kl 10.00 12.30

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Pensionärsrådet 2007-06-13. Kommunförvaltningens sessionssal kl 10.00 12.30 1 (9) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal kl 10.00 12.30 Beslutande Lars Svensson, KS, ordförande Sonja Andersson, PRO, vice ordförande Lars Holmström KS Bengt Ingvarsson, SN Bengt Grönwall,

Läs mer

Plats och tid HSO, lokal Linnéan, Storgatan 76 Umeå, kl. 13.15 16.00 Beslutande Eva Andersson (S) kommunstyrelsen

Plats och tid HSO, lokal Linnéan, Storgatan 76 Umeå, kl. 13.15 16.00 Beslutande Eva Andersson (S) kommunstyrelsen Kommunala handikapprådet 2014-09-26 PROTOKOLL 1(13) Plats och tid HSO, lokal Linnéan, Storgatan 76 Umeå, kl. 13.15 16.00 Beslutande Eva Andersson (S) kommunstyrelsen Ulrik Berg (M) byggnadsnämnden Ari

Läs mer

Handikapprådet. Plats och tid: Sammanträdesrum Grå, Stadshuset, 2016-03-10, kl. 15:00-16:30

Handikapprådet. Plats och tid: Sammanträdesrum Grå, Stadshuset, 2016-03-10, kl. 15:00-16:30 Plats och tid: Sammanträdesrum Grå, Stadshuset, 2016-03-10, kl. 15:00-16:30 Beslutande: Susanne Jönsson (S), ordförande Elisabeth Kullenberg (M) Birgit Persson (FUB) BrittMarie Hansson (S) Robert Lagerquist

Läs mer

Jeanette Sander, vård- och omsorgschef Linnea Svensson, nämndsekreterare Hans Hedlund, larmansvarig. Ordförande... Ivan Czitrom

Jeanette Sander, vård- och omsorgschef Linnea Svensson, nämndsekreterare Hans Hedlund, larmansvarig. Ordförande... Ivan Czitrom Handikapprådet Plats och tid Tunadal, Virgatan 7, Köping, kl 16.00 17.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) ande Ivan Czitrom (FP), kommunstyrelsen Agneta Sellholm (M), miljö- och byggnadsnämnden Viveca Sandberg

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2012-03-02 1(10) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: Kl. 13.00 15.00, Letälvsgårdens samlingssal Mauri Sukuvaara (V) ordförande Per-Olow Linder, (V) Lotta Nordahl Reimers (V) Ole Skelkjär DHR Rauni Isoniemi

Läs mer

Kommunhuset, Sessionssalen, 2012-11-21, kl 13.00-15.50. Margareta Ottosson, FUB

Kommunhuset, Sessionssalen, 2012-11-21, kl 13.00-15.50. Margareta Ottosson, FUB Sammanträdesprotokoll 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Sessionssalen,, kl 13.00-15.50 Beslutande Gunilla Aronsson, ordf. Anders Nilsson, Epilepsiföreningen Monica Bergh, SOC Lennart Davidsson, MoB Elsy

Läs mer

För kommunen Roland Åkesson, kommunstyrelsen, ordförande Robert Rapakko, kommunstyrelsen. Kommunkontoret, Mönsterås

För kommunen Roland Åkesson, kommunstyrelsen, ordförande Robert Rapakko, kommunstyrelsen. Kommunkontoret, Mönsterås Sida Kommunala Pensionärsrådet (KPR) 2014-12-08 1 (8) Plats och tid PRO-huset, Mönsterås, den 8 december 2014, kl. 09.30-12.00. Beslutande För pensionärsföreningarna Inger Danielsson, PRO Mönsterås Gunnar

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet 2007-05-10 1(12) Melleruds kommunkontor, Skållerudsrummet klockan 13.00 16.

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet 2007-05-10 1(12) Melleruds kommunkontor, Skållerudsrummet klockan 13.00 16. Nr Kommunala handikapprådet 2007-05-10 1(12) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Skållerudsrummet klockan 13.00 16.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Kerstin Nordström (s) Robert Svensson (c) Barbro Gustafsson

Läs mer

Elisabet Olsson, kvalitetsutvecklare Monika Ericsson, samhällsbyggnadschef Kerstin Wanstadius, sekreterare

Elisabet Olsson, kvalitetsutvecklare Monika Ericsson, samhällsbyggnadschef Kerstin Wanstadius, sekreterare Sida 1 av 5 Tid och plats 15 september 2015 kl. 15.30 17.15 Kommunhuset Broby Närvarande Ledamöter Sofia Nilsson (C), ordförande Sven-Arne Persson (S), vice ordförande Erling Emsfors (M) Jan-Åke Lennartsson

Läs mer

Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 17 00 19 50

Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 17 00 19 50 Ronneby kommun Sammanträdesprotokoll 1(7) Kommunala Rådet för funktionshinder Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 17 00 19 50 Närvarande Ledamöter: Kristina Valtersson, (C) ordförande Birgitta

Läs mer

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström. Bertil Dahl (v) Bengt Sundström (fp)

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström. Bertil Dahl (v) Bengt Sundström (fp) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2006-08-15 160 Tid 8.30-8.45 Plats Stadshuset Omfattning 164-168 ande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström

Läs mer

Mötesanteckningar Sammanträdesdatum 2015-04-27 1 (8)

Mötesanteckningar Sammanträdesdatum 2015-04-27 1 (8) 2015-04-27 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Östhammar, klockan 13:00-16:00 Närvarande Margareta Widén Berggren, ordförande Örjan Wedin, NHR Barbro Andin Mattsson/Sören Eriksson, HLF John Arekrantz,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (27) Socialnämnden 2005-04-20 Plats och tid Rådhuset, Askersund, den 20 april 2005 kl 9.00-13.00 Beslutande Övriga deltagande Gudrun Hallberg (s) (i Leif Petersons ställe)

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 18 maj 2006 kl.19.00

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 18 maj 2006 kl.19.00 Handikapprådet 2006-05-18 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 18 maj 2006 kl.19.00 ande Ersättare Politiskt valda ledamöter Marie-Louise Löwenbeck, ordf

Läs mer

Underskrifter Paragrafer 10-19

Underskrifter Paragrafer 10-19 Protokoll - Kommunala handikapprådet Sida 1 av 5 Tid och plats 20 maj 2014 kl. 15.30 17.30, Kommunhuset Broby Närvarande Ledamöter Ersättare Patric Åberg (M) ordförande Tommy Aspegren (FP), vice ordförande

Läs mer

april 2012 kl 10:00-11:55 Ulla Baugner (SPF) Maj-Britt Ejderholm (Väntjänsten) Birgitta Blomqvist (Väntjänsten) Kommunkontoret, Ödeshög...

april 2012 kl 10:00-11:55 Ulla Baugner (SPF) Maj-Britt Ejderholm (Väntjänsten) Birgitta Blomqvist (Väntjänsten) Kommunkontoret, Ödeshög... 2012-04-17 1 Plats och tid Carl August-rummet, Kommunkontoret, Ödeshög, tisdagen den 17 april 2012 kl 10:00-11:55 Närvarande Anmält förhinder Birgitta Widén Blomberg (KD), ordförande Maria Gustafsson (S),

Läs mer

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida.

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. 1/20 Plats och tid Magistern, Kommunhuset Strängnäs kl. 18:30-20:50 Paragrafer 124-140 Beslutande Se deltagarlista på nästa sida. Närvarande ersättare Se deltagarlista på nästa sida. Övriga deltagande

Läs mer

Margareta Heimer socialdirektör Cristine Dahlbom Nygren, enhetschef Hans Adeby, Färdtjänsten Anita Forslöv, sekreterare

Margareta Heimer socialdirektör Cristine Dahlbom Nygren, enhetschef Hans Adeby, Färdtjänsten Anita Forslöv, sekreterare Sammanträdesdatum 1(5) Plats och tid Långängen 14.00-16.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Cecilia Sylten (m) ordförande Anna-Lena Corell (m) Ingar Beckman Hirschfeldt (s) Birgit Ljung SPF,

Läs mer

Lena Huss (HSO/ÅSS) Eva Söderbärj (HSO/FUB) Ann Louise Larsson Kapp (DHR) Britt-Inger Stjernström (HSO/R)

Lena Huss (HSO/ÅSS) Eva Söderbärj (HSO/FUB) Ann Louise Larsson Kapp (DHR) Britt-Inger Stjernström (HSO/R) RÅD FÖR FUNKTIONSHINDERFRÅGOR VID FASTIGHETSNÄMNDEN OCH MILJÖ- OCH HÄLSOSKYDDSNÄMNDEN Möte mellan miljö- och hälsoskyddsnämndens presidium och rådet för funktionshinderfrågor Tid Tisdagen den 11 september

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 08.30-0.5 Beslutande Ida Bornlykke (S), ordförande, 26, 27 p -5 och 7, 28-29 Sejdi Karaliti (S) Marianne Åkerblad (M) Marianne Åkerblad (M) Gunnel Andersson

Läs mer

Omsorgskontoret, Riskvarnen, Kalmar. Närvarande Steve Sjögren (s) Ordförande. Christina Magnusson (s) Socialnämnden

Omsorgskontoret, Riskvarnen, Kalmar. Närvarande Steve Sjögren (s) Ordförande. Christina Magnusson (s) Socialnämnden KALMAR KOMMUN Omsorgsförvaltningen PROTOKOLL LSS-rådet 2008-02-05 Tid kl. 18.00 19.30 Plats Omsorgskontoret, Riskvarnen, Kalmar Omfattning 1-11 Närvarande Steve Sjögren (s) Ordförande Jean Welander (mp)

Läs mer

Protokoll från lokala brukarrådets möte 2011-03-09 på Syncentralen, Borås.

Protokoll från lokala brukarrådets möte 2011-03-09 på Syncentralen, Borås. Protokoll från lokala brukarrådets möte 2011-03-09 på Syncentralen, Borås. Närvarande: Inga Aspehult, SRF Alingsås Eva-Karin Öhman Willberg, SRF Borås Sonja Jonsson, SRF Lerum Marita Johansson, SRF Mark

Läs mer

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE 2014-03-12

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE 2014-03-12 VÄSTERVIKS KOMMUN Socialförvaltningen Box 22 593 21 Västervik PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE 2014-03-12 Tjustsalen, kl. 09.00-11.30 Ledamöter: Angelica Katsanidou SN, ordf. Mariann Båtman

Läs mer

Kalmar kommuns tillgänglighetsråd kallas till sammanträde. Torsdag den 12 februari kl.16:00-18:00. Organisationernas företrädare samlas kl. 15:30.

Kalmar kommuns tillgänglighetsråd kallas till sammanträde. Torsdag den 12 februari kl.16:00-18:00. Organisationernas företrädare samlas kl. 15:30. Datum 2015-02-02 Kallelse Kalmar kommuns tillgänglighetsråd kallas till sammanträde Tid Plats Torsdag den 12 februari kl.16:00-18:00. Organisationernas företrädare samlas kl. 15:30. Sammanträdesrum KS-salen,

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum blå, 2011-08-23 kl 13:15 16:00

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum blå, 2011-08-23 kl 13:15 16:00 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum blå, 2011-08-23 kl 13:15 16:00 Beslutande: Liselott Perlhagen (M) ordförande Mikael von Krassow (S) Katarina Nilsson (KD), 397-411 Gun-Inger Sjögren (S) Gunnel

Läs mer

Sten-Åke Tjärnlund, Näringsliv- och Marknad, Helsingborg Sofia Gartman, Näringslivets Hus Stefan Sardh, Sydväst Invest Företagsutveckling

Sten-Åke Tjärnlund, Näringsliv- och Marknad, Helsingborg Sofia Gartman, Näringslivets Hus Stefan Sardh, Sydväst Invest Företagsutveckling 2005-11-21 Samarbetskommitténs protokoll 5/05 Tid/Plats Fredag 18 november 2005, kl 09.30-12.00, Folkets hus i Ekeby Närvarande Ledamöter Carin Wredström, ordförande Stefan Svalö, Bjuv Christian Nilsson,

Läs mer

Politiskt valda ledamöter Gunnel Orselius-Dahl (fp) KS Ulf Lundström (s) SN Anne Spetz (c) KN Ewa Thorin (m) SBN Jerker Sjögren () FN

Politiskt valda ledamöter Gunnel Orselius-Dahl (fp) KS Ulf Lundström (s) SN Anne Spetz (c) KN Ewa Thorin (m) SBN Jerker Sjögren () FN Pensionärsrådet 2009-08-18 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 11, Vallentuna Tisdagen den 18 augusti kl. 13.15-15.30. Politiskt

Läs mer

Allmänpolitiska utskottet 67-77

Allmänpolitiska utskottet 67-77 PROTOKOLL 1(6) Diarienummer Plats: Bernts loge, Spira Närvarande: ande: Tommy Bernevång Forsberg (KD), Per Hansson (FP), Håkan Sandgren (S) t.o.m. 68, Anders Gustafsson (M) t.o.m. 68, Per-Olov Norlander

Läs mer

Servicenämnden. Motion Jonas Lövgren (M) - Ang uppsamling av avrinnande regnvatten UTDRAG. Dnr SFN 2013/0021

Servicenämnden. Motion Jonas Lövgren (M) - Ang uppsamling av avrinnande regnvatten UTDRAG. Dnr SFN 2013/0021 UTDRAG 1 (2) Sammanträdesdatum 2013-01-30 Servicenämnden 10 Motion Jonas Lövgren (M) - Ang uppsamling av avrinnande regnvatten Dnr SFN 2013/0021 Handlingar Serviceförvaltningens skrivelse 2013-01-15 inkl

Läs mer

Om tillgänglighet i SL-trafiken. Alla har sitt sätt att resa

Om tillgänglighet i SL-trafiken. Alla har sitt sätt att resa Om tillgänglighet i SL-trafiken Alla har sitt sätt att resa Vi kollektivtrafiken Stockholms kollektivtrafik är till för alla. Men alla tycker inte att det är lika enkelt att använda den. Under senare år

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2005-08-16 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-16.30 Beslutande Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m) Inga-Lill Andersson Hjelm (s) Myrna

Läs mer

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2015-11-18 38-45

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2015-11-18 38-45 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 38-45 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor Sida 2 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 38. Föregående protokoll och av val av justeringsman 39. Vändspår

Läs mer

57 Program för omsorg och vård till personer med demenssjukdom Dnr ON 2013/0041

57 Program för omsorg och vård till personer med demenssjukdom Dnr ON 2013/0041 KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdag 2013-05-31 57 Program för omsorg och vård till personer med demenssjukdom Dnr ON 2013/0041 Handling Skrivelse den 7 maj 2013 från Landstinget

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 17 Föregående protokoll... 22 18... 23 19 Hälsoveckan v. 39... 24 20 Hälsoveckan 2013... 25 21 Verksamhetsplan-prioriteringar inför 2012... 26 22 Nästa sammanträde... 27 23 Övriga

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesprotokoll. Michael Karlsson (s) Ordförande

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesprotokoll. Michael Karlsson (s) Ordförande Kommunala Handikapprådet 2015-10-02 1(6) Plats och tid KS-salen 9.00-12.00 Beslutande Michael Karlsson (s) Ordförande Övriga ledamöter Ulla Berne (m), vice ordförande Bibbi Moberg, Hjärt- och Lungföreningen

Läs mer

Demokratifesten. årsmöte för lokalgruppen

Demokratifesten. årsmöte för lokalgruppen Demokratifesten årsmöte för lokalgruppen 2014 2015 Guiden är till våra lokalgrupper så att de kan genomföra demokratiska, inkluderande och roliga demokratifester. Till guiden finns ett flertal mallar och

Läs mer

... Bengt Odeholm.... Pia Karlsson.... Justerande. Uppsättande: 2010-10-21 Nedtagande: 2010-11-12.... Bengt Odeholm

... Bengt Odeholm.... Pia Karlsson.... Justerande. Uppsättande: 2010-10-21 Nedtagande: 2010-11-12.... Bengt Odeholm 1 /SammanträdePlats/, kommunhuset, kl 18:00 20.10 Plats och tid Tom Ekwall, Susanne Carlsson Vård- och omsorgsförvaltningen, Partille, den 20 oktober 2010... Bengt Odeholm Utses att justera Justeringens

Läs mer

Tekniska nämnden 2010-11-25 1 (15) Jan Andersson, gatuingenjör Maria Björklund, ekonom Kjell Jonsson, teknisk chef Siw Strandh, sekreterare

Tekniska nämnden 2010-11-25 1 (15) Jan Andersson, gatuingenjör Maria Björklund, ekonom Kjell Jonsson, teknisk chef Siw Strandh, sekreterare Tekniska nämnden 2010-11-25 1 (15) Plats och tid Stadshuset, kl 13.30-16.00 Paragrafer 101-112 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Lennart Rehn (S) ordförande Helena Qvick (S) Christer Cunow

Läs mer

Minnesanteckningar Tillgänglighetsrådet 2015-09-16

Minnesanteckningar Tillgänglighetsrådet 2015-09-16 Minnesanteckningar Tillgänglighetsrådet 2015-09-16 Närvarande: Marie Sjögren, RSMH-Österlen, ordförande i Tillgänglighetsrådet Arvid Persson, DHR Siv Lindskog Hjärt- och Lungförening Ystad-Sjöbo-Skurup

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-05-12 Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-05-12 Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, 2016-05-12 kl 18-20 17-29 Beslutande Lotta Carlsson (DHR), Annelie Källkvist (SRF), Jonny Lejonberg (HRF), Göte Johansson (Strokeföreningen) Tjänstgörande ersättare Anna Nordh Svensson

Läs mer

Protokoll Datum 2010-10-28 Primärkommunala nämnden

Protokoll Datum 2010-10-28 Primärkommunala nämnden 32 Organ Plats och tid ande Övriga deltagare Utses att justera Hotell Kronmunken, Mönsterås Torsdagen den 28 oktober kl. 9.00-12.00 Roland Åkesson, ordförande Lisbeth Lennartsson 30-33 Ingemar Svanström

Läs mer

Lista över ärenden till kommunstyrelsens arbetsutskott fredag den 13 juni 2014

Lista över ärenden till kommunstyrelsens arbetsutskott fredag den 13 juni 2014 Lista över ärenden till kommunstyrelsens arbetsutskott fredag den 13 juni 2014 Ärende 2 Dnr 2014/000001 Aktuella kommundirektörsfrågor Föredragande: Jan Lagerqvist, kommundirektör Under ärendet informeras

Läs mer

KOmmundelsråd Tenhult 2008-11-18 1

KOmmundelsråd Tenhult 2008-11-18 1 KOmmundelsråd Tenhult 2008-11-18 1 Plats: Västerhäll, Tenhult Klockan: 18.30-21.45 Beslutande Mats Siljehult (kd) Anders Ekström (kd) Danuta Bäckman (kd) Bengt Fischer (c) Leif-Arne Andersson ( c) Anders

Läs mer

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2009-10-07

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2009-10-07 1 Plats: Rum 386, Kommunhuset, kl. 17.30-19.20 Närvarande Ledamöter och ersättare: Gunnar Pihl (FP), ordf. Lennart Nilsson (M) Veronika Cornils Berg (C) Anne Lindberg (MP) Anna-Carin Stålgren, (KD) Anitha

Läs mer

Styrelsemöte och konstituerande möte med Madesjö Örsjö Kristvalla hembygdsförening i Madesjömuseet den 1 april 2015.

Styrelsemöte och konstituerande möte med Madesjö Örsjö Kristvalla hembygdsförening i Madesjömuseet den 1 april 2015. 1/5 Styrelsemöte och konstituerande möte med Madesjö Örsjö Kristvalla hembygdsförening i Madesjömuseet den 1 april 2015. Närvarande: Kjell Haraldsson, Bertil Abrahamsson, Ulla Andersson, Åse Arnestad (till

Läs mer

Redovisning av svar från enkät på särskilt boende 6

Redovisning av svar från enkät på särskilt boende 6 Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Inbjudan chef för särskilt boende 3 Föregående protokoll 4 Information från socialnämnden 5 Redovisning av svar från enkät på

Läs mer

Lokal Oden, landstingshuset i Karlstad

Lokal Oden, landstingshuset i Karlstad LK/110156 PROTOKOLL 1 (6) HJÄLPMEDELSNÄMNDEN I VÄRMLAND Plats Lokal Oden, landstingshuset i Karlstad Beslutande landstinget, Annétthe Zettergren (M) ordförande landstinget, Mona Smedman (C) landstinget,

Läs mer

... Helena Andrén.... Torbjörn Karlsson.... Benny Holgerson BEVIS

... Helena Andrén.... Torbjörn Karlsson.... Benny Holgerson BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Tekniska nämnden 2008-02-19 1 (13) Plats och tid Konferensrummet, Västergården, Askersund, 2008-02-19, kl. 15.00 17.40. Beslutande Torbjörn Karlsson (s), ordförande Kurt Andersson

Läs mer

Beslutande: Åke Andersson (V) Vice ordförande. Elizabeth Pettersson

Beslutande: Åke Andersson (V) Vice ordförande. Elizabeth Pettersson NORBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad Kultur- och fritidsnämnden 2008-10-22 1 1 Plats och tid: Biblioteket, Norberg kl 18.00-20.30 Beslutande: Åke Andersson (V) Vice ordförande Elizabeth Pettersson

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Handikapprådet 2006-12-06. Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 18.00 20.40

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Handikapprådet 2006-12-06. Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 18.00 20.40 1 (13) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 18.00 20.40 Beslutande Bengt Ingvarsson, SN, ordförande Kjell Carlström, RMA, vice ordförande Lars Svensson, KS Kerstin Andersson, BUN Linda

Läs mer

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-03-13 Sid 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 13 mars 2012, klockan

Läs mer

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c)

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2007-08-28 168 Tid 8.30-10.20 Plats Stadshuset Omfattning 164-172 ande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum Sid Kommunala Pensionärsrådet 2012-12-12 1

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum Sid Kommunala Pensionärsrådet 2012-12-12 1 Kommunala Pensionärsrådet 2012-12-12 1 Plats och tid Sammanträdesrummet Duvan, Stadshuset, Laholm kl 09.00 12.00 Beslutande Thomas Jönsson (M), ordförande Stina Lindberg, PRO Birgit Hansson, PRO Irene

Läs mer

Beslutande Johan Persson (S) ordförande. Inger Hilmansson (FP)

Beslutande Johan Persson (S) ordförande. Inger Hilmansson (FP) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2011-01-25 Tid Kl. 08.30 10.15 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 11-20 ande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) vice

Läs mer

Justeringens plats och tid: Sekreterare: Paragrafer: 132-147. Ann-Charlotte Elgh. Ordförande: Roger Rydström. Justerande: Else-Marie Frisk

Justeringens plats och tid: Sekreterare: Paragrafer: 132-147. Ann-Charlotte Elgh. Ordförande: Roger Rydström. Justerande: Else-Marie Frisk Socialnämnden 2015-10-15 1 (17) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2015-10-15, kl. 09.30-12.10 Beslutande: Gruppmöte: 08.00-09.30 Roger Rydström (S), ordf. Else-Marie Frisk (S) Risto Laine

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen, Partille, den 24 november 2009...... Pia Karlsson... Uppsättande: 2009-11-25 Nedtagande: 2009-12-16...

Vård- och omsorgsförvaltningen, Partille, den 24 november 2009...... Pia Karlsson... Uppsättande: 2009-11-25 Nedtagande: 2009-12-16... 1 KS-rummet, Kommunhuset, Partille kl 18:00 20.20 Plats och tid 124-140 Pia Karlsson (FP) Margareta Lewander (M) Tom Ekwall (M) Anette Nord (KD) Leif Andersson (S) Susanne Carlsson (S) Margareta Björner

Läs mer

Tid: 2009-11-26 Plats: Kommunhuset, Kolabacken

Tid: 2009-11-26 Plats: Kommunhuset, Kolabacken 1(5) M-nämnden M-förvaltningen Pensionärsrådet Tid: Plats: Kommunhuset, Kolabacken Närvarande: Carina Larsson, ordförande Birgitta Ericson Erch, vice ordförande Nils-Ola Roth, kommunstyrelsen Willy Olsson,

Läs mer

Motion om färgade ytor på parkeringar för rörelsehindrade. Dnr KS 2013-183

Motion om färgade ytor på parkeringar för rörelsehindrade. Dnr KS 2013-183 kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2013-10-22 321 Motion om färgade ytor på parkeringar för rörelsehindrade. Dnr KS 2013-183 KS, KF Beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen tillstyrka kommunfullmäktige

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Välfärdsrådet

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Välfärdsrådet Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunalhuset, Ljungarummet, torsdagen den 6 mars 2014 klockan 13.15 16.00 Närvarande: Beslutande Stefan Gustafsson, ordförande Kenneth Ohlsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet 2013-10-28 1(10) Sida Plats och tid Kommunhuset i Åsele, 2013-10-28, kl 10 00-11 30 Beslutande Thord Dahlberg ordförande Anna-Stina Uddeby Evert Vestberg Birgitta

Läs mer

Socialnämnden 2012-03-22 1(9)

Socialnämnden 2012-03-22 1(9) Socialnämnden 2012-03-22 1(9) Plats och tid Hotell Källan Åmliden Norsjö, torsdag den 22 mars 2012 kl. 10.30 12.15 Beslutande ledamöter Christer Lundgren, (c) ordförande Dan Oskarsson, (s) Elli-Mari Lundgren,

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala handikapprådet 2015-11-18 1(13)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala handikapprådet 2015-11-18 1(13) Nr xx 1(13) Tid och plats Onsdagen den 18 november 2015, klockan 13.00 16.00 i Telaris Österrådaplan Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Socialnämnden Tommy W Johansson (S) Kommunstyrelsen Ann-Christin

Läs mer

Landstingshuset, Karlstad. Lokal: Nordstjärnan

Landstingshuset, Karlstad. Lokal: Nordstjärnan Minnesanteckningar Demokratiberedningen Sekretariatet Marina Tilderlindt 2014-05-28 LK/140050 Plats Närvarande I tjänsten Ej närvarande Landstingshuset, Karlstad. Lokal: Nordstjärnan Malin Berglund (M),

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2012-05-30 1(16) Plats och tid Christian Kruse- rummet, kommunhuset Ringsjövägen 4. 13.00 16.00 Beslutande Birgitta Andersson, M, ordförande Eva Malvå, MP Lena Rosvall, S Per- Erik Andersson, C Övriga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum Sid Kommunala Pensionärsrådet 2013-06-05 1

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum Sid Kommunala Pensionärsrådet 2013-06-05 1 Kommunala Pensionärsrådet 2013-06-05 1 Plats och tid Sammanträdesrummet Duvan, Stadshuset, Laholm kl 09.00 12.25 Beslutande Thomas Jönsson (M), ordförande Stina Lindberg, PRO Birgit Hansson, PRO Arne Andersson,

Läs mer

Tisdagen den 25 augusti 2009, kl. 9.00 11.55. Beslutande

Tisdagen den 25 augusti 2009, kl. 9.00 11.55. Beslutande 1 Plats och tid Beslutande Ordförande Ledamöter Tjänstgörande Ersättare Ekliden, samlingssalen Tisdagen den 25 augusti 2009, kl. 9.00 11.55 Jan-Åke Nordin Peter Johansson Per-Inge Gustavsson Carl Lignell

Läs mer

Carina Hjertonsson, sekreterare ... ... /Carina Hjertonsson/

Carina Hjertonsson, sekreterare ... ... /Carina Hjertonsson/ Plats och tid Kommunalhuset, Ljungarummet, torsdagen den 23 februari 2012 klockan 13.15 14.45 Beslutande Närvarande Per Thörnqvist, kommunchef, tillförordnad ordförande Anders Åberg, socialchef Elin Ståhl

Läs mer

Britt Spiik. Tingshuset. Kommunala handikapprådet 2009-11-12 18. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Britt Spiik. Tingshuset. Kommunala handikapprådet 2009-11-12 18. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunala handikapprådet 2009-11-12 18 Plats och tid Tullbackagården, 2009-11-12 kl: 17.30-19.15 Beslutande Övriga deltagande Monica Andersson (s), ordförande Britta Spiik, DHR Stig Broms, DHR Torbjörn

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2011-05-02 1 (15)

Kommunala pensionärsrådet 2011-05-02 1 (15) Kommunala pensionärsrådet 2011-05-02 1 (15) Plats och tid Disponentvillan 14.00-16.00 Paragrafer 13-22 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (SN), ordf Göran Blom (PRO) Sonja Johansson (PRO) Sigrun

Läs mer

Snäckan (lokal för daglig verksamhet), Kalmar. Närvarande Steve Sjögren (S) Ordförande (Omsorgsnämnden) Ingegerd Petersson (C) Omsorgsnämnden

Snäckan (lokal för daglig verksamhet), Kalmar. Närvarande Steve Sjögren (S) Ordförande (Omsorgsnämnden) Ingegerd Petersson (C) Omsorgsnämnden KALMAR KOMMUN PROTOKOLL LSS-rådet 2009-05-12 Tid kl. 18.00 20.00 Plats Snäckan (lokal för daglig verksamhet), Kalmar Omfattning 10-21 Närvarande Steve Sjögren (S) Ordförande (Omsorgsnämnden) Ingegerd Petersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tekniska nämnden 2011-05-23 1 (11) Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, klockan 14.15 15.50 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a personuppgiftslagen eller offentlighets- och sekretesslagen. Beslutande

Läs mer

Ortsutvecklingsmöte i Alafors

Ortsutvecklingsmöte i Alafors MINNESANTECKNINGAR 1(7) Datum och tid 2014-10-07, 19:00-21:15 Plats Presidium Sekreterare Inbjudna Medborgarhuset, Alafors Erik Karlsson, ordförande Thor Eliasson, 1:e vice ordförande Åke Niklasson, 2:e

Läs mer

Socialnämnden 2011-10-12

Socialnämnden 2011-10-12 Socialnämnden 2011-10-12 250 Delgivning av protokoll... 2 251 Delegationsbeslut... 3 252 Budgetuppföljning... 4 253 Sammanställning av uppsökande verksamhet under 2011, personer födda 1931... 5 254 Kommunens

Läs mer