PROTOKOLL 1 (22) Siv Nilsson, SPF Sydöland Lena Engström, SPF Solvändan Kennert Johansson, PRO Färjestaden. Ritva Persson, sekreterare

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PROTOKOLL 1 (22) Siv Nilsson, SPF Sydöland Lena Engström, SPF Solvändan Kennert Johansson, PRO Färjestaden. Ritva Persson, sekreterare"

Transkript

1 PROTOKOLL 1 (22) Fört vid sammanträde med Kommunala Pensionärsrådet Plats och tid: Kommunhuset, St sammanträdesrummet Närvarande: Sven-Åke Svensson (KD), ordförande Charlotte Barvestad (ÖP) Inger Andersson, SPF Sydöland Helen Karlsson, PRO Färjestaden Rolf Hansson, PRO Degerhamn Sonia Karlsson, PRO Mörbylånga Övriga närvarande: Kent Ingvarsson, Kommunalråd, pkt 8, 9 Anna Lindquist, Verksamhetschef Vård och Omsorg, pkt 5, 7, 10, 11, 12, 14 och delvis 16 Tommy Carlsson, Tillgänglighetssamordnare, pkt 6 och pkt 16 Anita Rosell, MAS, pkt 13 Siv Nilsson, SPF Sydöland Lena Engström, SPF Solvändan Kennert Johansson, PRO Färjestaden Ritva Persson, sekreterare Sven-Åke Svensson, ordförande Inger Andersson, justerare. Ritva Persson, sekr

2 2 (22) 16 Val av justerare Att justera dagens protokoll valdes Inger Andersson.

3 3 (22) 17 Godkännande av dagordning Till kommunala pensionärsrådet utsänd kallelse godkändes som dagordning med följande tillägg: 17. Landstingspolitiska rådet 18. Högkostnadsskyddet 19. Filminspelning

4 4 (22) 18 Föregående mötes protokoll Föregående mötes protokoll genomgicks, godkändes och lades till handlingarna.

5 5 (22) Kommunstyrelsen 19 Välfärdsberedningens betänkande äldrepolitiskt program Välfärdsberedningens betänkande hade skickats ut tillsammans med kallelsen. Betänkandet gicks igenom och följande ändringar önskades: Aktivt och meningsfullt liv Bidra till att tillgången ökar till fria, anpassade sociala mötesplatser för möten med andra människor Främja och stödja samarbete med frivilligorganisationerna Hälsa och livskvalitet Ta tillvara människors vilja till egenansvar Förebyggande hälsoinsatser. Genom ett salutogent perspektiv bevara det friska. Trygghet och integritet Befrämja tryggheten.. Bemötande, visa individen respekt och empati, tillgodose behovet av närhet och att bli sedd och bekräftad, agera inkännande Valfrihet och delaktighet.. Rätt till ett fortsatt liv med utgångspunkt från de egna förutsättningarna och prioriteringarna, insatserna..

6 6 (22) 19 forts Personal och kompetens.. Personal med rätt kompetens på alla nivåer, empatiskt förhållningssätt och möjlighet till fortbildning Boende och infrastruktur. Bereda plats i boende när den enskilde så önskar..

7 7 (22) 20 LOV Anna Lindquist redogjorde för hur arbetet med LOV fortskrider. Ärendet behandlas på Kommunfullmäktige i kväll. Det kommer att föreslås att LOV införs i september 2013.

8 8 (22) 21 Färdtjänst Tommy Carlsson redogjorde för avtalet med Landstinget angående färdtjänst, riksfärdtjänst och färdtjänsttillstånd, som trädde i kraft 1 april. Det var meningen att Landstinget skulle sända avtalet på remiss till alla kommuner i länet. Så har inte skett utan Landstinget förhandlade med vissa handikapporganisationer och sedan skrevs avtalet. Tillgänglighetsrådet kommer att gå igenom avtalet punkt för punkt och ibland föreslå andra önskemål. En skrivelse med dessa önskemål kommer att skickas till Trafikstyrelsen och Kommunstyrelsen. Vill Kommunen ha tjänster utöver avtalet tillkommer kostnader. RIAK Resande i annan kommun kommer att bilda en grupp, som ser över vilka möjligheter det finns att få resa i en annan kommun med samma villkor som i den egna kommunen. T ex skulle samma villkor kunna gälla över hela Öland. Några förändringar i det nya avtalet: Hjälpmedel kan inte alltid tas med vid en resa med färdtjänst utan det är meningen att det skall ordnas på plats när man kommer fram till en ny ort De som har giltigt färdtjänsttillstånd får åka gratis med kollektivtrafiken. Även ledsagare får åka gratis. Resa med färdtjänst gäller som tidigare 40 km från kommungränsen. Om det är längre blir det riksfärdtjänst. 2 resväskor får tas med. Ytterligare bagage får tas med i mån av plats. Ett uppehåll får göras under resan om man säger till vid beställningen.

9 9 (22) 21 forts Beställning av resa skall ske senast 1 dag innan avresa. Om man beställer 1 timme innan tillkommer avgift om inte resan kan samordnas. Då kan det i stället bli väntetid. Kommunala Pensionärsrådet framför önskemål om att Tommy Carlsson tar upp följande punkter vid nästa möte med Trafikrådet: Vid beställning av resor via telefon skall knapptryckning användas. Det finns 7 olika alternativ, som dessutom läses upp snabbt. KPR anser att det är för många alternativ. Alla har inte heller knapptelefon. Dåligt bemötande vid beställning av resor per telefon. Vi beställning av resor tar det lång tid innan någon svarar Varför tillkommer det avgift om man beställer 1 timme innan avresa? Varför får man inte ta med husdjur? KLT:s motto är en kollektivtrafik för alla. Mörbylånga Kommun har begärt utökad kollektivtrafik på sydöstra Öland. Vi har även begärt kostnadsförslag för detta. Riktlinjerna bifogas protokollet.

10 10 (22) 22 Anhörigvård Anna Lindquist informerade om att det har bildats en grupp som ser över anhörigstödet. Gruppen har en representant för Tillgänglighetsrådet och en representant för Pensionärsrådet. Gruppen skall ta fram en handlingsplan, som skall vara klar till sommaren Det har visat sig att det är först när det har blivit ett team som anhörigstödet fungerar.

11 11 (22) 23 Hälsocentralen i Färjestaden Kent Ingvarsson informerade om planerna för den nya hälsocentralen i Färjestaden. Kommunen tyckte att det var ett bra förslag att bygga en hälsocentral vid Köpstaden. Landstinget vill inte ändra sig och flytta dit. De har krav från Arbetsmiljöverket. Landstinget ställde stora ekonomiska krav på kommunen eftersom bygget skulle försenas om det byggdes vid Köpstaden. Kommunen skulle få stå för alla extra kostnader, vilket de inte kunde åta sig. Hälsocentralen kommer därför att byggas vid Järnvägsgatan, som det var tänkt från början. Detta är en uppgörelse mellan Landstinget och Bostadsbolaget. Kommunen står utanför. I framtiden kommer det att planeras för bussfickor för åtminstone buss 103 och 404 vid Järnvägsgatan samt eventuellt för någon ny ringlinje.

12 12 (22) 24 Distriktssköterskemottagningen i S Möckleby Både Mörbylånga Kommun och befolkningen på södra Öland har gjort allt för att få behålla distriktssköterskan i S Möckleby. Landstinget kan tyvärr inte göra några undantag. Då får man göra undantag även på andra orter. Förslag har framförts att kommunen skall hålla med distriktssköterska. Det är också en fråga om ansvar. Landstinget och Mörbylånga Kommun har olika datasystem när det gäller att hantera journaler.

13 13 (22) 25 Fixartjänst Anna Lindquist informerade om att vi fr o m i höst skall ha en fixartjänst inom AME. Den nya verksamhetschefen för LSS och IFO Ann-Katrin Ståhl skall se över hur det skall fungera. Det framfördes önskemål om att Ann-Katrin Ståhl skulle besöka KPR:s möte när det finns möjlighet.

14 14 (22) 26 Tjänster, bemanning Anna Lindquist informerade om att vi nu är fulltaliga. Kerstin Ericsson arbetar fr o m den 10 april som chef på Rönningegården tillsammans med Rose-Marie Gottfridsson.

15 15 (22) 27 Beläggning och kö till särskilda boenden Anna Lindquist informerade om att det är ett enormt tryck på olika boenden. När det gäller korttidsboendet finns 2 platser lediga. 8 personer står i kö till omvårdnadsboende. 7 personer står i kö till Äppelvägen. Det finns ingen kö till demensplatserna.

16 16 (22) 28 Avvikelserapportering Anita Rosell informerade om följande avvikelser: Samordn vårdpl sjukhus/kommun avvikelser, läkemedel varav 2 allvarliga varav 1 allvarlig 2011 Hemtj + särsk boende 731 fall varav 11 frakturer varav 5 höftfrakturer fall varav 2 frakturer varav 1 höftfraktur olika händelser Vårdtagare bör på olika sätt få kännedom om att Patientnämnden finns. Telefonnummer till Patientnämnden finns nu på kommunens hemsida.

17 17 (22) 29 Studiebesök på särskilt boende Det framfördes önskemål om att få hålla ett av Pensionärsrådets möten på något särskilt boende i kommunen och i samband med mötet få göra studiebesök på boendet. Anna Lindquist lovade undersöka om det finns möjlighet.

18 18 (22) 30 Eken och biljardbord Det framfördes önskemål om ett nytt biljardbord till Eken. Under mötet framkom att det i Folkets Hus i Degerhamn finns ett biljardbord ledigt. Helen Karlsson fick i uppdrag att undersöka om det fortfarande är möjligt att få köpa detta.

19 19 (22) 31 Kodlås stölder Anna Lindquist informerade om att stölder av narkotikaliknande läkemedel har skett i Skogsby. En timanställd vikarie är misstänkt och anhölls. Anställningen avslutades och stölderna har upphört. Nytt nyckelskåp och kodlås kommer att skaffas. Tommy Carlsson informerade om att kommunhuset håller på att genomföra ett inpasseringsystem med SITS-kort. För pensionärer med hemtjänst används nyckelförfarande. När det gäller SITS-kort bör utvärdering från andra kommuner t ex Högsby göras. Där används SITS-kort till de som bor hemma.

20 20 (22) 32 Landstingspolitiska rådet I landstingspolitiska rådet deltar 2 4 personer från varje KPR i länet. Brukarråd skall bildas och hållas på olika platser i länet.

21 21 (22) 33 Högkostnadsskyddet Värdet på högkostnadskortet kommer att höjas. Eventuellt blir det fler olika kort för olika saker (läkarbesök, läkemedel, resor mm).

22 22 (22) 34 Filminspelning En filminspelning av kortfilmen Deleted Scenes kommer att äga rum fredagen den 4 maj i närheten av Ölands södra udde. Sven-Åke Svensson har blivit kontaktad av producenten. Hon önskar att ca 25 personer ställer upp och Sven-Åke önskar att uppgifterna sprids i KPR och deras bekanta.

PROTOKOLL 1 (20) Fört vid sammanträde med Kommunala Pensionärsrådet Kommunhuset, stora sammanträdesrummet 7 november 2012, klockan 09.00 11.

PROTOKOLL 1 (20) Fört vid sammanträde med Kommunala Pensionärsrådet Kommunhuset, stora sammanträdesrummet 7 november 2012, klockan 09.00 11. PROTOKOLL 1 (20) Fört vid sammanträde med Kommunala Pensionärsrådet Plats och tid: Närvarande: Kommunhuset, stora sammanträdesrummet 7 november 2012, klockan 09.00 11.30 Sven-Åke Svensson (KD), ordförande

Läs mer

PROTOKOLL 1 (12) Tillgänglighetsrådet

PROTOKOLL 1 (12) Tillgänglighetsrådet PROTOKOLL 1 (12) 2012-02-07 Fört vid sammanträde med Plats och tid: Kommunhuset, stora sammanträdesrummet 14.00 16.40 Närvarande: Elisabeth Cima Kvarneke (V), ordförande Nina Åkesson Nylander (KD) Melvin

Läs mer

PROTOKOLL 1 (22) Kennert Johansson, PRO Färjestaden Siv Nilsson, SPF Sydöland Lena Engström, SPF Solvändan Allan Eriksson, PRO Mörbylånga

PROTOKOLL 1 (22) Kennert Johansson, PRO Färjestaden Siv Nilsson, SPF Sydöland Lena Engström, SPF Solvändan Allan Eriksson, PRO Mörbylånga PROTOKOLL 1 (22) Fört vid sammanträde med Kommunala Pensionärsrådet Plats och tid: Närvarande: Kommunhuset, sammanträdesrummet i källaren 5 september 2012, klockan 09.00 12.10 Sven-Åke Svensson (KD), ordförande,

Läs mer

PROTOKOLL 1 (11) Tillgänglighetsrådet 2012-06-07

PROTOKOLL 1 (11) Tillgänglighetsrådet 2012-06-07 PROTOKOLL 1 (11) 2012-06-07 Fört vid sammanträde med Plats och tid: Kommunhuset, stora sammanträdesrummet 14.00 16.15 Närvarande: Elisabeth Cima Kvarneke (V), ordförande Anne Wilks (MP) Melvin Selander,

Läs mer

Välfärdsberedningen (10)

Välfärdsberedningen (10) Välfärdsberedningen 2012-01-18 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga klockan 13.00 16.00 Beslutande Inger Bergman (M), ordförande Rolf Berger (S) Tord Rosenqvist (S) Birgitta Roskvist (S) Ylva

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vård- och omsorgsutskottet 2013-02-26 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vård- och omsorgsutskottet 2013-02-26 1 (6) Vård- och omsorgsutskottet 2013-02-26 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga klockan 09.00-11.50 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Eva Folkesdotter-Paradis (M), ordförande Monika

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet

Kommunala Pensionärsrådet ANTECKNINGAR 1(5) Mjuka sektorn Klas-Göran Gidlöf 0485-47089 Kommunala Pensionärsrådet Plats Stora sammanträdesrummet, Kommunhuset kl. 09.00 Deltagare Gunilla Karlsson, C ordf. Kurt Arvidsson, S ledamot

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vård- och omsorgsutskottet (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vård- och omsorgsutskottet (9) Vård- och omsorgsutskottet 2012-05-23 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga klockan 09.00-11.00 ande Övriga deltagande Utses att justera Eva Folkesdotter-Paradis (M), ordförande Annika Olsson

Läs mer

Datum Underskrifter Sekreterare Paragrafer Gitana Grikainiene

Datum Underskrifter Sekreterare Paragrafer Gitana Grikainiene 1(11) Plats och tid Studierummet, Lagunen, kl. 14.00 16.25 Beslutande Ledamöter Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Gudrun Bengtsson (SD) Bengt Nilsson (PRO Bromölla) Bojan Nilsson (PRO Bromölla)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vård- och omsorgsutskottet 2012-10-24 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vård- och omsorgsutskottet 2012-10-24 1 (6) Vård- och omsorgsutskottet 2012-10-24 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga klockan 09.00-12.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Eva Folkesdotter-Paradis (M), ordförande Monika

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum Sid Kommunala Pensionärsrådet 2014-03-05 1

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum Sid Kommunala Pensionärsrådet 2014-03-05 1 Kommunala Pensionärsrådet 2014-03-05 1 Plats och tid Sammanträdesrummet Ugglan, Stadshuset, Laholm kl 09.00 11.30 Beslutande Thomas Jönsson (M), ordförande Åke Andersson, PRO Birgit Hansson, PRO Kerstin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vård- och omsorgsutskottet (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vård- och omsorgsutskottet (7) Vård- och omsorgsutskottet 2012-12-19 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga klockan 09.00-12.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Eva Folkesdotter-Paradis (M), ordförande Monika

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum Sid Kommunala Pensionärsrådet 2014-05-07 1

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum Sid Kommunala Pensionärsrådet 2014-05-07 1 Kommunala Pensionärsrådet 2014-05-07 1 Plats och tid Sammanträdesrummet Duvan, Stadshuset, Laholm kl 09.00 12.00 Beslutande Thomas Jönsson (M), ordförande Arne Andersson, PRO Curt Henriksson, PRO Gunnar

Läs mer

PROTOKOLL 1 (13) Tillgänglighetsrådet 2012-09-27

PROTOKOLL 1 (13) Tillgänglighetsrådet 2012-09-27 PROTOKOLL 1 (13) 2012-09-27 Vid sammanträde med Plats och tid: Kommunhuset, stora sammanträdesrummet 14.00 16.30 Närvarande: Elisabeth Cima Kvarneke (V), ordförande Anne Wilks (MP) Birgitta Rolfsdotter,

Läs mer

OSKARSHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Kommunala pensionärsrådet 2008-04-17

OSKARSHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Kommunala pensionärsrådet 2008-04-17 Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Oskarshamnssalen, stadshuset Beslutande Ulf Nilsson Ordförande, kommunstyrelsen Bo Malm Socialnämnden Arne Johansson PRO, Oskarshamn Willy Nilsson PRO, Misterhult Birger

Läs mer

PROTOKOLL 1 (10) Demokratiberedningen

PROTOKOLL 1 (10) Demokratiberedningen PROTOKOLL 1 (10) Fört vid sammanträde med Plats och tid: Kommunhuset, Stora sammanträdesrummet, kl 13.00 16.20 Närvarande: Liselott Nilsson ( C ), ordförande Agneta Stjärnlöf (M) Margareta Ingemansson

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten 1(8) Kommunala Pensionärsrådet Plats och tid Studierummet, Lagunen, kl. 14.00 16.45 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare Se närvarolista sidan 2 Tjänstemän Se närvarolista

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vård- och omsorgsutskottet (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vård- och omsorgsutskottet (6) Vård- och omsorgsutskottet 2012-11-21 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga klockan 09.00-12.10 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Eva Folkesdotter-Paradis (M), ordförande Monika

Läs mer

Maria West Mutiso, sekreterare Jan Nilsson

Maria West Mutiso, sekreterare Jan Nilsson Plats och tid Hennanrummet, klockan 13:15-16 Beslutande: Tommy Olsson (C), ordförande Ove Schönning (S) Stig Almström (LB) Jan Nilsson, PRO Kristina Olsson, SPF Ewy Sjögren, SKPF Övriga deltagande Utses

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunala pensionärsrådet

Sammanträdesprotokoll Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2015-11-11 1-5 Plats och tid Sammanträdesrum Fävren, kv Postmästaren, kl. 10:00-12:00 Ledamöter/ersättare Erland Linjer (M), socialnämnden, ordförande ViviAnne Johansson (C),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sida 1 Plats och tid KS-salen, Kommunhuset, Drottninggatan 2, Motala Tisdag 1 september 2009, kl 08:30-12:15 Beslutande Martina Axene KD Välfärdsberedningen Siv Ludén S Välfärdsberedningen Jan Arvidsson

Läs mer

Sven-Olov Fällman (PRO Rundvik) Birgit Nygren (SPF Kedjan) Ulla Holmberg (PRO Nordmaling)

Sven-Olov Fällman (PRO Rundvik) Birgit Nygren (SPF Kedjan) Ulla Holmberg (PRO Nordmaling) 1(17) Plats och tid: Kommunkontoret, Nordmaling, kl 13.00 16.00 Beslutande: Vera Jonzon (c), vice ordförande Anneli Kuosmanen (s) Sven Jonsson (s) Sven-Olov Fällman (PRO Rundvik) Birgit Nygren (SPF Kedjan)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunledningsutskottet 2012-06-14 1 (20)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunledningsutskottet 2012-06-14 1 (20) Kommunledningsutskottet 2012-06-14 1 (20) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga klockan 09.00 12.15 Beslutande Övriga deltagande Kent Ingvarsson (M) Hans Sabelström (C) Malin Hedberg (S) Eva Folkesdotter-Paradis

Läs mer

Kommunala pensionärsrådets möte 2015-02-24

Kommunala pensionärsrådets möte 2015-02-24 VÄSTERVIKS KOMMUN Socialförvaltningen Box 22 593 21 Västervik Mötesanteckningar Kommunala pensionärsrådets möte 2015-02-24 Tjustsalen, kl. 09.00-11.45 Ledamöter: Angelica Katsanidou, SN, ordf. Ingela Svensson,

Läs mer

PROTOKOLL Kommunala Pensionärsrådet 1(9)

PROTOKOLL Kommunala Pensionärsrådet 1(9) 1(9) Plats och tid: C-salen, medborgarhuset, Alafors Kl. 13:00-16:00 Beslutande: Boel Holgersson Omsorg- och arbetsmarknadsnämnden Eva Eriksson Omsorg- och arbetsmarknadsnämnden Rolf Gustavsson Kommunstyrelsen

Läs mer

Underskrifter Sekreterare... Paragrafer 270-283 Daniel Pichler/Ann-Britt Löfström. Ordförande... Christina Pettersson. Justerare...

Underskrifter Sekreterare... Paragrafer 270-283 Daniel Pichler/Ann-Britt Löfström. Ordförande... Christina Pettersson. Justerare... Plats och tid Kommunhuset i Lindesberg, klockan 14:00-16:00 Beslutande Christina Pettersson, ordförande Stig G. Andersson, SPF Nils Lidman, SPF Kaisa Lamu, SFP Henry Lindkvist, PRO Ann-Britt Eriksson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Information från socialnämnden 4 Information från medicinskt ansvarig sjuksköterska 5 Information om

Läs mer

Sammanträdesprotokoll (12) Kommunala Pensionärsrådet. november 2016 kl

Sammanträdesprotokoll (12) Kommunala Pensionärsrådet. november 2016 kl 1(12) Tid och plats Ljungsätra samlingssalen, Hångersvägen 2 i Ljungby, måndagen den 14 november 2016 kl. 13.30-15.40 ande Magnus Gunnarsson (M) ordförande Håkan Bengtsson (S) Tuula Johansson, Ljungby

Läs mer

Information om färdtjänst

Information om färdtjänst Information om färdtjänst Villkor Du kan få färdtjänst om du på grund av en varaktig funktionsnedsättning har stora svårigheter att gå eller resa med buss. Färdtjänst kan beviljas tills vidare eller för

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet 2013-10-09 1(8) Sida Plats och tid Kommunhuset i Åsele, 2013-10-09, kl 10 00-11 30 Beslutande Thord Dahlberg ordförande Anna-Stina Uddeby Evert Vestberg Birgitta

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Pensionärsrådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Pensionärsrådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 1 (15) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 10.00 12.25 Beslutande Lars Svensson, KS, ordförande Sonja Andersson, PRO, vice ordförande Lars Holmström KS Håkan Engström, SN Bengt Grönwall,

Läs mer

Information om färdtjänst

Information om färdtjänst Information om färdtjänst Villkor Du kan få färdtjänst om du på grund av en varaktig funktionsnedsättning har stora svårigheter att gå eller resa med buss. För att få färdtjänst måste du vara folkbokförd

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (15)

Sammanträdesprotokoll 1 (15) Sammanträdesprotokoll 1 (15) Plats och tid Ylöjärvi, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Rolf Nyhrén (PRO) Ulf Nilsson (SPF) Gerd-Else

Läs mer

Information från hemtjänst egenregin och särskilt boende 4

Information från hemtjänst egenregin och särskilt boende 4 Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Information från hemtjänst egenregin och särskilt boende 4 Rapport angående Mötesplats i Lit 5 Information

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2008-09-24 76 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 19.00 Beslutande Övriga delt Bertil Nilsson (m), ordförande Margaretha Schneider Persson (m) Ulla Svensson (c) Annelie

Läs mer

Plats och tid: Trosa kommunhus kl

Plats och tid: Trosa kommunhus kl Pensionärsrådet och Rådet för personer med Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Plats och tid: Trosa kommunhus kl. 18.00 19.00 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Martina Johansson (C),

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 15 Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet (KPR) Rådet för FunktionsHinderfrågor (RFH) 2011-02-22

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 15 Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet (KPR) Rådet för FunktionsHinderfrågor (RFH) 2011-02-22 TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 15 Plats och tid Sophiagården, Söderåkra, kl 15.00-16.30 Beslutande Övriga deltagande Ewy Svensson, SN, ordförande Henrik Nilsson Bokor, SN Linda Eriksson,

Läs mer

Dag: Tisdag 7 december 2010 Tid: Kl. 09.30 12.00 Konferensrummet, Forellen plan 2, Partille

Dag: Tisdag 7 december 2010 Tid: Kl. 09.30 12.00 Konferensrummet, Forellen plan 2, Partille Dag: Tisdag 7 december 2010 Tid: Kl. 09.30 12.00 Plats: Konferensrummet, Forellen plan 2, Partille Närvarande: Ledamöter Pia Karlsson, ordf. VON Leif Andersson VON, 6-10 Rune Furufors Sävedalen PRO Siv

Läs mer

Mus-olle, måndagen den 3 april 2017, klockan

Mus-olle, måndagen den 3 april 2017, klockan 1(9) Plats och tid Mus-olle, måndagen den, klockan 9.00-12.10 Beslutande Ledamöter Elisabeth Svensson, M, socialnämnden Gulli Edman, PRO Örjan Persson, PRO Sten-Åke Jonsson, PRO Viola Ekavall, SPF Britt

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 (5) Attendo Svenshögs äldreboende, Arlöv kl.9:00-11:00

Kommunala Pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 (5) Attendo Svenshögs äldreboende, Arlöv kl.9:00-11:00 Kommunala Pensionärsrådet Sammanträdesdatum 2017-12-12 Sida 1 (5) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Attendo Svenshögs äldreboende, Arlöv kl.9:00-11:00 Jan Hansson,

Läs mer

För pensionärsföreningarna

För pensionärsföreningarna Sida Kommunala Pensionärsrådet (KPR) 2017-03-03 1 (8) Plats och tid Kommunhuset Mönsterås, den 3 mars 2017, kl. 13.00-15.00 Beslutande För pensionärsföreningarna Göte Pettersson, PRO Samorganisation Inger

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2012-05-22 Kommunala Pensionärsrådet 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Kommunhuset, Norrtäljesalen 22 maj 2012 kl.13.00 15.25 enligt bifogad närvarolista Tomas Sjöberg, sekreterare Yvonne Helgesson,

Läs mer

PROTOKOLL. Anja Karlsson Birgitta Larsson RPG Jan-Erik Lövbom SPF-Seniorerna

PROTOKOLL. Anja Karlsson Birgitta Larsson RPG Jan-Erik Lövbom SPF-Seniorerna 1/5 Sammanträdesplats Närvarande Sessionssalen, Regionhuset Linköping Ledamöter Ordinarie Torbjörn Holmqvist (S) Region Östergötland Ordförande Kerstin Nordenberg (M) Region Östergötland Anders Agnemar

Läs mer

6 Tillstånd för färdtjänst prövas av kommunen där sökande är folkbokförd.

6 Tillstånd för färdtjänst prövas av kommunen där sökande är folkbokförd. GEMENSAMT REGELVERK FÖR FÄRDTJÄNST I JÖNKÖPINGS LÄN För den som är färdtjänstberättigad i Jönköpings län finns det möjlighet att ansöka om färdtjänst. Färdtjänst kan efter behov erbjudas i olika former.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Vårdutskottet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Vårdutskottet 1(31) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 09.00-13.00 Beslutande Bertil Börjeson (Hela Edas Lista) ordförande Anders Gustafsson (KD) Lars-Eric Andersson (C) Birgitta Eklund

Läs mer

Rådet för funktionshindrade och pensionärer SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Rådet för funktionshindrade och pensionärer SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Rådet för funktionshindrade och pensionärer 1(5) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv kl. 14.00 Beslutande Inga-Lill Ranström Bror-Yngve Persson Göte Hilding Bengt Zander Ingrid Hildingsson Sven Håkansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. sammanträdesdatum 1 Plats och tid Förvaltningshuset sammanträdesrum Skuten/Dovern kl 13 00 16 00 Beslutande Conny Lindgren, ordförande Börje Wåhleman Guy Gestranius, Aura Pentti Rantala, FFF Bernt Johansson, SPF Gruvan

Läs mer

KRISTIANSTADS KOMMUN PROTOKOLL 1 (10) Tid och plats: Klockan , Sammanträdesrummet, Café Finland

KRISTIANSTADS KOMMUN PROTOKOLL 1 (10) Tid och plats: Klockan , Sammanträdesrummet, Café Finland PROTOKOLL 1 (10) Kommunala Tid och plats: Klockan 09.00 12.05, Sammanträdesrummet, Café Finland Förtroendevalda Bo Silverbern (M), ordförande Marianne Eriksson (S) Pensionärsrådets ledamöter Knut Welander,

Läs mer

Anne-May Nilson (M) Bengt-Olof Bengtsson (SD) Birgitta Persson (SPF) Arne Danielsson (PRO Gualöv-Nymölla)

Anne-May Nilson (M) Bengt-Olof Bengtsson (SD) Birgitta Persson (SPF) Arne Danielsson (PRO Gualöv-Nymölla) 1(11) Plats och tid Studierummet, Lagunen, kl. 13.00 16.30 Beslutande Ledamöter Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Gudrun Bengtsson (SD) Maj-Britt Haker (SPF) Solveig Nilsson (PRO Gualöv-Nymölla)

Läs mer

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jerker Löfgren, SPF

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jerker Löfgren, SPF Pensionärsrådet Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-04-14 Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl. 10.00 12.00 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Martina Johansson

Läs mer

För pensionärsföreningarna

För pensionärsföreningarna Sida Kommunala Pensionärsrådet (KPR) 2016-05-13 1 (7) Plats och tid Kommunhuset Mönsterås, den 13 maj 2016, kl. 09.30-11.30 Beslutande För pensionärsföreningarna Göte Pettersson, PRO Samorganisation Inger

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vård- och omsorgsutskottet 2013-04-29 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vård- och omsorgsutskottet 2013-04-29 1 (7) Vård- och omsorgsutskottet 2013-04-29 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga klockan 09.00-11.15 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Eva Folkesdotter-Paradis (M), ordförande Annika

Läs mer

Marianne Ahlqvist. Annika Forslin. Birgitta Medin. Marianne Ahlqvist

Marianne Ahlqvist. Annika Forslin. Birgitta Medin. Marianne Ahlqvist Protokoll 1 (10) Plats och tid: Forsa Rehab, Fredens Kulle, kl 13:00-16:00 Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Birgitta Medin (M) ordf Majvor Westberg-Jönsson (S) Roland Lodén (PRO) Gösta Larsson

Läs mer

30 maj 2017 kl , Sessionssalen i kommunhuset i Broby

30 maj 2017 kl , Sessionssalen i kommunhuset i Broby Sida 1 av 5 Tid och plats 30 maj 2017 kl. 14.30 16.00, Sessionssalen i kommunhuset i Broby Närvarande Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Justerare Sofia Nilsson (C), ordförande Sven-Arne Persson (S),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2012-11-29 1 (11) Plats och tid Berggården, torsdag 29 november 2012, kl 13:00 15:30 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Rune Öberg, PRO Gösta Öhman, PRO Inger Berglund, PRO JaanEric

Läs mer

Högsby kommun Protokoll 1(9) Pensionärsrådet

Högsby kommun Protokoll 1(9) Pensionärsrådet Högsby kommun Protokoll 1(9) Pensionärsrådet Sammanträdesdatum 2014-09-19 Plats och tid Kvillgården, fredagen den 19 september 2014 kl 09.00-12.00 Närvarande Ingbritt Loberg, ordförande Bror Josefsson

Läs mer

Sammanträdesdatum Paragrafer Sid Pensionärsrådet (6) Plats och tid Landstingets huvudkontor, kl

Sammanträdesdatum Paragrafer Sid Pensionärsrådet (6) Plats och tid Landstingets huvudkontor, kl Pensionärsrådet 2010-09-15 17-24 1(6) Plats och tid Landstingets huvudkontor, kl 13.30 16.00 Ordinarie ledamöter Tjänstgörande ersättare Närvarande ersättare Sören Bertilsson, ordförande, landstinget Gunnar

Läs mer

Måndagen den 13 juni 2011 klockan 10:00 12:00

Måndagen den 13 juni 2011 klockan 10:00 12:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (8) Sida Plats och tid Måndagen den 13 juni 2011 klockan 10:00 12:00 Beslutade Övriga deltagande Åke Bertils (s) ordförande Allan Sundvik, PRO

Läs mer

Kommunalt pensionärsråd 17 februari 2011. Helena Åhman, Enhetschef äldre och funktionsnedsatta. Inger Kjellerby-Åberg, Anhörigkonsulent

Kommunalt pensionärsråd 17 februari 2011. Helena Åhman, Enhetschef äldre och funktionsnedsatta. Inger Kjellerby-Åberg, Anhörigkonsulent 1 (9) Plats och tid Bällstarummet, Kommunkontoret, Vallentuna. Kl. 13.00-15.00 ande Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande, Ewa Thorin (M), Anne Spetz (C), och Åke T Carlestam (MP) Bengt Edling SPF/KOM,

Läs mer

Weine Bäck (KD), socialnämnden Eino Liljegren (Reumatikerföreningen) Gun Nilsson. Kommunkontoret, Ödeshög...

Weine Bäck (KD), socialnämnden Eino Liljegren (Reumatikerföreningen) Gun Nilsson. Kommunkontoret, Ödeshög... 2013-12-10 1 Plats och tid Närvarande Frånvarande Carl August-rummet, Kommunkontoret, Ödeshög Tisdagen den 10 december 2013, klockan 10:00-12:00 Maria Gustafsson (S), ordförande, socialnämnden Inga Molin

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet

Kommunala Pensionärsrådet 1(10) Plats och tid Studierummet, Lagunen, kl. 14.00 16.00 Beslutande Ledamöter Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Gudrun Bengtsson (SD) Bengt Nilsson (PRO Bromölla) Maj-Britt Haker (SPF) Solveig

Läs mer

Information om färdtjänst

Information om färdtjänst Information om färdtjänst Färdtjänst är en särskild kollektivtrafik och ett komplement till den allmänna kollektivtrafiken. Färdtjänsten är till för personer med ett varaktigt funktionshinder och som har

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2013-05-21 8

Kommunala pensionärsrådet 2013-05-21 8 Kommunala pensionärsrådet 2013-05-21 8 Plats och tid Hjernet, 2013-05-21 kl. 10.00-11.25 Beslutande Övriga deltagande Tom Rymoen (M), ordförande Bertil Nilsson, PRO Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Siv

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2014-02-07 1(9) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: Kl. 10.00 12.00, C-salen i Folkets hus Anita Bohlin Neuman (V) ordförande Lennart Johansson (S) Karl-Axel Svensson, PRO Degerfors Gun-Britt Karlsson,

Läs mer

PROTOKOLL. Monica Samuelsson Rolf Gustafsson Laila Johansson Ritva Jansson Hans Hellman Harry L. Fischer Hans Åström Daniel Höglund

PROTOKOLL. Monica Samuelsson Rolf Gustafsson Laila Johansson Ritva Jansson Hans Hellman Harry L. Fischer Hans Åström Daniel Höglund 1(10) Sammanträdesdatum: 2015-02-16 Plats och tid C-salen, kl 13:30-16:30 Beslutande Monica Samuelsson Rolf Gustafsson Laila Johansson Ritva Jansson Hans Hellman Harry L. Fischer Hans Åström Daniel Höglund

Läs mer

Svea Hund, Kommunhuset i Tomelilla kl. 09:00-11:30. Onslunda pensionärsförening (PRO) Onslunda pensionärsförening (PRO)

Svea Hund, Kommunhuset i Tomelilla kl. 09:00-11:30. Onslunda pensionärsförening (PRO) Onslunda pensionärsförening (PRO) Plats och tid: Närvarande: Kent Eklund Siv Nilsson Philip Ohlsson Lars Andersson Lars Carlstedt Hanna Karin Persson Anita Larsson Leif Norlin Agneta Arvidsson Övriga Svea Hund, Kommunhuset i Tomelilla

Läs mer

Kristianstads. kommun. Birgitta Johansson, anhöriglots/volontärsamordnare S 38 Nils Becke, Teknisk larmgrupp $ 39 Joakim Hörnell, ekonom $ 40.

Kristianstads. kommun. Birgitta Johansson, anhöriglots/volontärsamordnare S 38 Nils Becke, Teknisk larmgrupp $ 39 Joakim Hörnell, ekonom $ 40. 2018-10-26 2 KPR Kommunala Rådet för Pensionärer Tid och plats: Klockan 09.00 12.00, Östra huset rum 107 Ledamöter Kommunala rådet för pensionärer Greta Nordquist, SPF Gudrun Sandgren, SPF Gun Söderstedt.

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Pensionärsrådet 2007-09-12. Kommunförvaltningens sessionssal kl 10.00 12.30

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Pensionärsrådet 2007-09-12. Kommunförvaltningens sessionssal kl 10.00 12.30 1 (7) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal kl 10.00 12.30 Beslutande Lars Svensson, KS, ordförande Sonja Andersson, PRO, vice ordförande Knut Erik Skogh, PRO Jan Lindberg, PRO Birgit Hamfeldt,

Läs mer

Siw Magnusson, SPF, ej tjg ers Sofie Eén, sekreterare. Britt Larsson Kommunhuset i Krokom den 15 september

Siw Magnusson, SPF, ej tjg ers Sofie Eén, sekreterare. Britt Larsson Kommunhuset i Krokom den 15 september 1(10) Plats och tid Mus-Olle, måndagen den, klockan 9.00 11.35 Beslutande Ledamöter Elisabeth Svensson, M, socialnämnden Tage Jonsson, PRO Gulli Edman, PRO Eivor Eriksson, PRO Sten-Åke Jonsson, PRO, tjg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-01-16 1 (21) Plats och tid Högalid, Storstugan, kl 13.00 16.15 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera John Bruun (fp) ordf Cecilia Tornerefelt (m) 1:e

Läs mer

KRISTIANSTADS KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) Tid och plats: Klockan , Sammanträdesrummet, Café Finland

KRISTIANSTADS KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) Tid och plats: Klockan , Sammanträdesrummet, Café Finland PROTOKOLL 1 (7) Kommunala Tid och plats: Klockan 09.00 11.20, Sammanträdesrummet, Café Finland Förtroendevalda Bo Silverbern (ON), ordförande Marianne Eriksson (ON) Anders Björklund (KS) Pensionärsrådets

Läs mer

Datum Bengt-Olof Bengtsson (SD) Pia Raae (PRO Bromölla) Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-5 Gitana Grikainiene

Datum Bengt-Olof Bengtsson (SD) Pia Raae (PRO Bromölla) Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-5 Gitana Grikainiene 1(9) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, kl. 14.00 16.50 Beslutande Ledamöter Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Bengt Nilsson (PRO Bromölla) Maj-Britt Haker (SPF Seniorerna Bromölla-Näsum)

Läs mer

Sammanträdesrummet Magistern, Kalmar. Beslutande Birgitta Elfström (S) ordf (kommunstyrelsen)

Sammanträdesrummet Magistern, Kalmar. Beslutande Birgitta Elfström (S) ordf (kommunstyrelsen) KALMAR KOMMUN Pensionärsrådet PROTOKOLL Sammanträdesdag 2009-04-15 Tid Kl 09.00 11.30 Plats Sammanträdesrummet Magistern, Kalmar Omfattning 14-25 ande Birgitta Elfström (S) ordf (kommunstyrelsen) Steve

Läs mer

Anslag/Bevis , kl 13:30-15:00. Paragrafer Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare

Anslag/Bevis , kl 13:30-15:00. Paragrafer Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare Plats och tid Kommunhuset Torup 2015-12-10, kl 13:30-15:00 Paragrafer 51-58 Beslutande Se sidan 2 Övriga deltagande Se sidan 2 Underskrift sekreterare Ingrid Kjellberg Underskrift ordförande Björn Jönsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Information från socialnämnden 4 Äldreboende/trygghetsboende. 5 Förenade Care 6 Mötestider 2014 7 Tillgänglighetsprogram,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala Pensionärsrådet 2009-09-11 1 (8) Plats och tid Stadshuset, Verdesalen, kl 13.15-16.15 Beslutande Enligt blad 2 Övriga deltagande Enligt blad 2 Utses att justera Sven Nilsson Sekreterare... Paragrafer

Läs mer

Per-Åke Purk (V), Rolf Delcomyn (S), Rune Håkansson PRO, Anita Bertilsson SPF, Barbro Bengtsson SPF, Hanna Karlsson SPRF

Per-Åke Purk (V), Rolf Delcomyn (S), Rune Håkansson PRO, Anita Bertilsson SPF, Barbro Bengtsson SPF, Hanna Karlsson SPRF SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl. 09.00-11.00 ande Ledamöter Siv Nilsson PRO ordförande Ingegärd Jönsson PRO Solbritt Lindborg (MP) Pauli Petersson SPF Heinz Quednau

Läs mer

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Sammanträdesdatum

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Sammanträdesdatum SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Svedala kommun, sammanträdesrum, Torup, kl 13:30-15:30 Beslutande Övriga deltagare Björn Jönsson, PRO, ordförande Britt Andersson, PRO Tommy Rosenberg,

Läs mer

PROTOKOLL. Anders Åbom, sekreterare.

PROTOKOLL. Anders Åbom, sekreterare. Plats och tid Tallåsenrummet, klockan 13:15-16 Beslutande: Sören Görgård (C), ordförande Jan Nilsson, PRO Sune Öster, SPF Bernt Björk, SKPF Stig Almström (LB) Övriga deltagande Anders Åbom, sekreterare.

Läs mer

Färdtjänst och Riksfärdtjänst

Färdtjänst och Riksfärdtjänst Färdtjänst och Riksfärdtjänst 2014-02-20 (Ersätter information från 2013-02-04) Vem kan få färdtjänst? Du kan ha rätt till färdtjänst om du har väsentliga svårigheter att förflytta dig på egen hand eller

Läs mer

Margareta Heimer socialdirektör Jan Sanfridsson, tekniska kontoret 14.00 15.00 Anita Forslöv sekreterare

Margareta Heimer socialdirektör Jan Sanfridsson, tekniska kontoret 14.00 15.00 Anita Forslöv sekreterare Sammanträdesdatum 1(5) Plats och tid Tranholmen, kl 14.00 16.00 Beslutande Birgith Ljung, ordförande Anna-Lena Corell (m) Ingar Beckman Hirschfeldt (s) Kristina Rönn PRO Sven Dahlgren SPF Idun, 14.00-14.30

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL , Landstingets kansli, Kalmar. Linda Fleetwood Landstinget

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL , Landstingets kansli, Kalmar. Linda Fleetwood Landstinget SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) Tid och plats 10.00 15.30, Landstingets kansli, Kalmar ande Linda Fleetwood Landstinget Madeleine Rosenqvist Landstinget Jessica Rydell tjg ers Landstinget Lena Segerberg adj

Läs mer

Sammanträdesdatum: Paragrafer nr Kommunhuset, Karlsborg, 20 juni 2016, kl

Sammanträdesdatum: Paragrafer nr Kommunhuset, Karlsborg, 20 juni 2016, kl Karlsborgs kommun Sida 14 Paragrafer nr 24-38 Plats och tid Kommunhuset, Karlsborg, 20 juni 2016, kl13.30-15.30 Beslutande Leif Andersson, ordfårande Lars-Inge Wiberg, vice ordförande Börje Hermansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Handikapprådet 2012-10-25 38 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 13.30-17.00 Beslutande Ledamöter Sten Fransson, ordförande Kommunledningsutskottet Hans Forssell Utskottet

Läs mer

Stefan Tengberg, ekonomichef Margareta Hammarberg, konsult äldreomsorgen Jan Ekström, mötessekreterare

Stefan Tengberg, ekonomichef Margareta Hammarberg, konsult äldreomsorgen Jan Ekström, mötessekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (4) Plats och tid Gripen, Gislaved kl. 08.30 11.40 Bengt Petersson, ordförande Lena Åsberg, socialnämnden Lis Melin, socialnämnden Ulla Petersson, SKPF Pentti Kuhna, Finska

Läs mer

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET 2014-12-09

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET 2014-12-09 Sida 1 av 5 PLATS OCH TID Gruvsalen, kl 14.00 16.00 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Sekreterare Bo Brantmark, socialnämnden Peter Graff,

Läs mer

Protokoll Kommunala pensionärsrådet 2015-09-25

Protokoll Kommunala pensionärsrådet 2015-09-25 Timrå Kommun SocialförvaltningenTimrå Kommun Socialförvaltningen Protokoll Kommunala pensionärsrådet 2015-09-25 Närvarande: Nils Österman Lars Bohlin Alice Berg Solveig Holmsten Sven Bergkvist Lisbeth

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Brukarrådet

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Brukarrådet Brukarrådet 2012-03-12 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 1 Information från PRO 2 Information om färdtjänst från Länstrafiken AB 3 Äldreplan för Härjedalens kommun, utvärdering

Läs mer

Ann-Christin Bingåker. Stefan Lamme. Pia Ingvarsson 2011-02-02

Ann-Christin Bingåker. Stefan Lamme. Pia Ingvarsson 2011-02-02 2011-01-11 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, tisdagen den 11 januari 2011 kl. 9.00 11.15 Beslutande Enl särskild förteckning, sid 2 Övriga närvarande Enl särskild förteckning, sid 2 Utses att justera

Läs mer

Måndagen den 5 mars klockan 10:00 12:30 Kommunkontoret, Bergsjö

Måndagen den 5 mars klockan 10:00 12:30 Kommunkontoret, Bergsjö NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (8) Sida Plats och tid Måndagen den 5 mars klockan 10:00 12:30 Kommunkontoret, Bergsjö Beslutade Åke Bertils (s) ordförande Allan Sundvik (PRO)

Läs mer

Kerstin Jonskog, sekreterare Roland Swedestam, Kommunstyrelsens ordf. Kerstin Jonskog Ordförande. Henrik Nilsson-Bokor Justerande

Kerstin Jonskog, sekreterare Roland Swedestam, Kommunstyrelsens ordf. Kerstin Jonskog Ordförande. Henrik Nilsson-Bokor Justerande TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Plats och tid Nya Kommunhuset, Torsås, kl. 15.00 16.30 Beslutande Övriga deltagande Henrik Nilsson-Bokor, s, ordf. Ewy Svensson Elsie Ludwig Ove Hagstrand

Läs mer

Nämndsekreterare Birgitta Schmidt Stöd o omsorgschef May Hansson Tf Stöd o omsorgschef Lena Bergman. Staffan Nilsson, Ann-Britt Andersson

Nämndsekreterare Birgitta Schmidt Stöd o omsorgschef May Hansson Tf Stöd o omsorgschef Lena Bergman. Staffan Nilsson, Ann-Britt Andersson 1(7) Plats och tid Biblioteket, den 20 september kl 10.00-12.00 Beslutande Ledamöter Knut Jansson, ordf Staffan Nilsson, PRO Thore Hermansson, PRO Jens Rymoen, PRO Maj-Britt Söderberg, PRO Birgitta Åseby,

Läs mer

Ordförande Mats Jakobsson. Omsorgsnämnden Ketty Markstedt. VB Demensförening Eira Henriksson. PRO Smedjebacken Britt Henriksson

Ordförande Mats Jakobsson. Omsorgsnämnden Ketty Markstedt. VB Demensförening Eira Henriksson. PRO Smedjebacken Britt Henriksson 1(7) Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset, Smedjebacken, måndagen den 25 september 2017 kl 14:00-15:20 Beslutande Ledamöter Monica Forsgren Ordförande Mats Jakobsson Omsorgsnämnden Ketty Markstedt

Läs mer

Högsby kommun Protokoll 1(7) Pensionärsrådet

Högsby kommun Protokoll 1(7) Pensionärsrådet Högsby kommun Protokoll 1(7) Pensionärsrådet Sammanträdesdatum 2014-11-21 Plats och tid Kvillgården, fredagen den 21 november 2014 kl 09.00-10.30 Närvarande Hans Birgersgård, vice ordförande Bror Josefsson

Läs mer

Kristianstads. kommun LX:0,"JP'- PROTOKOLL. KPR Kommunala Rådet för Pensionärer. Ledamöter

Kristianstads. kommun LX:0,JP'- PROTOKOLL. KPR Kommunala Rådet för Pensionärer. Ledamöter 2019-04-12 2 KPR Kommunala Rådet för Pensionärer Tid och plats: Klockan 09.00 12.00, Ostra huset rum 107 Ledamöter Kommunala rådet för pensionärer Greta Nordquist, SPF Gun Söderstedt. SPF Ann-Christin

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(6) Kommunala pensionärsrådet

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(6) Kommunala pensionärsrådet LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(6) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Ljungsätra samlingssalen, Hångersvägen 2 i Ljungby, måndagen den 18 april 2011, kl. 13.30-15.30 Ann-Charlotte Wiesel

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2016-06-03 1(7) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: Tjänstgörande ersättare: Kl. 10.00-11.15, D-salen i Folkets hus Anita Bohlin Neuman (V) ordförande Carina Sätterman (S) Karl-Axel Svensson, PRO Degerfors

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet Ordföranden i pensionärsorganisationer

Kommunala Pensionärsrådet Ordföranden i pensionärsorganisationer Kommunala Pensionärsrådet Ordföranden i pensionärsorganisationer Sammanträdesdatum 2011-12-08 Kl 09.00 11.55 Kommunhuset, KS-salen 1 Sammankallat av: Nina Klüwert Sekreterare: Ulla K Ortuño Ordförande:

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2012-04-23 1 (11)

Kommunala pensionärsrådet 2012-04-23 1 (11) Kommunala pensionärsrådet 2012-04-23 1 (11) Plats och tid Disponentvillan 14.00-16.00 Paragrafer 10-17 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare ÖVRIGA Ersättare Namn Christer Johansson (SN), ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Kommunala pensionärsrådet (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Kommunala pensionärsrådet (9) Kommunala pensionärsrådet 2010-02-09 1 (9) Plats och tid Kommunhuset Strömsund, Almen kl 09.30-12.15 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Lars Edin (fp), ordförande

Läs mer