SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (9) Kommunala handikapp- och pensionärsråden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (9) Kommunala handikapp- och pensionärsråden"

Transkript

1 Plats och sammanträdestid SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (9) Omsorgskontorets sammanträdesrum kl Beslutare KPR KHR Karin Lindahl Stig Johansson Hans Olsson Anna Mattsson Johan Hedvard Roland Johansson Vanja Wetterberg Bertil Olin Lilly Johansson Rolf Martinsson Thure Abrahamsson Ragnhild Ivarsson Övriga deltagare Björn Gunnarsson, verksamhetschef, Doris Larson, verksamhetschef, 20 Britt Ludvigsson, usk, Skee hemtjänstdistrikt, 20 Monika Hassling, syn- och hörselinstruktör, Rehab Anders Fischer, förvaltningschef Louise Trulsson, sekr. Justeringens plats och tid Sekreterare... Paragrafer Louise Trulsson Ordförande... Bertil Olin Justerare... Hans Olsson Anna Mattsson Organ ANSLAGSBEVIS (justeringen har tillkännagivits genom anslag) Datum för Anslags uppsättning Datum för Anslags nedtagning Protokollets förvaringsplats Omsorgskontoret Underskrift... Louise Trulsson

2 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 2 (9) KPHR 17 Genomgång av föregående protokoll Vid genomgång av föregående protokoll framkommer att förvaltningen inte hunnit planera för någon studieresa under hösten utan frågan återkommer till våren Som alternativ planeras en heldag torsdagen den 30 november på Strömstads gymnasium med bland annat föredrag av Lars Svensson som just har disputerat på ämnet Mötesplatser på landsbygden på Göteborgs universitet. Roland Johansson framför Tekniska förvaltningens tack för organisationernas engagemang ang. synpunkter på handikappanpassning och tillgänglighet inom Strömstads kommun. Önskemål framförs att inbjuda Björn Alm för diskussion om kollektivtrafiken inom kommunen. Onsdagen den 6 december planeras en halv dag, kl , med information om närsjukvård i Strömstad. Tekniska förvaltningen kommer att lämna en skrivelse på remiss till omsorgsförvaltningen gällande snöröjning på landsbygden. Idag används stora tunga maskiner som gör det svårt att ploga på småvägar fram till pensionärernas bostäder på landsbygden. Frågan är hur man skall lösa problemet för att göra vägarna framkomliga för vårdpersonalen. noterar informationen.

3 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 3 (9) KPHR 18 Tillsynsrapport jämte yttrande ang. Össbygården Verksamhetschef Björn Gunnarsson informerar om Länsstyrelsens tillsyn av äldreboendet Össbygården och förvaltningens yttrande över tillsynsrapporten. Länsstyrelsen lämnar en övervägande positiv bild av verksamheten där man närmare har granskat enhetschefens dubbla roll samt socialtjänstens skyldighet att dokumentera sitt arbete. Össbygårdens boende är mycket kostnadseffektivt och har inriktning mot demensboende. har lämnat yttrande till Länsstyrelsen i enlighet med förvaltningens förslag. Länsstyrelsen kommer att genomföra en större tillsyn av äldreomsorgen i kommunerna under nästa år. noterar informationen.

4 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 4 (9) KPHR 19 Ansökan om stimulansbidrag för insatser inom vård och omsorg om de mest sjuka äldre Verksamhetschef Björn Gunnarsson informerar om ansökan om statliga stimulansbidrag som sänts till Socialstyrelsen. Omsorgsförvaltningen i Strömstad har tillsammans med Tanums kommun och primärvården ansökt om stimulansbidrag för att utarbeta en plan för kost och nutrition samt rehabilitering och förflyttningsteknik. För att genomföra projektet behövs en projektledare som kan vara antingen sjuksköterska eller dietist. I planeringen ingår att utbilda personal både på kostenheterna och inom vården. Under 2006 har förvaltningen erhållit sammanlagt ca 4,5 milj.kr. i bidrag. Det beräknade stimulansbidraget utgör för Strömstads del :-. noterar informationen.

5 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 5 (9) KPHR 20 Information om TES och Time-Care Verksamhetschef Doris Larson och Britt Ludvigsson, från hemvården i Skee, informerar om det nya planeringssystemet TES som successivt kommer att införas inom förvaltningen. Under ca 3 år har man förberett för införandet av TES. Det är ett kvalitetssäkrat system där vi får ett kvitto på att vårdtagaren verkligen får sina insatser samt att planeringen inom grupperna gör det lättare med ordning och reda och en rättvis fördelning av arbetet. Systemet garanterar säkerhet och kvalitet och ger en dokumentation av det som blivit gjort hos brukaren. Nu har förvaltningen köpt systemet och startar inom hemvården i Skee i höst. För att kunna införa systemet har :- avsatts i budget i år. Omfattande information pågår för att både personal och brukare skall ställa sig positiva till införandet av det nya systemet. Klippans och Uddens distrikt kommer under hösten att starta med Timecare som är ett datoriserat arbetstidschema som kan kopplas till TES. noterar informationen samt önskar en återkoppling till råden under 2007 för att få ta del av vad som skett under den första tiden.

6 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 6 (9) KPHR 21 Information från möte ang. tillgänglighetsfrågor Förvaltningschef Anders Fischer informerar om informationsdagen för tillgänglighetsfrågor. Han har tillsammans med bland andra Gary Lyckell, Lars Strandlund och Lis Palm fått folkhälsorådets uppdrag att samordna tillgänglighetsfrågorna i kommunen. Två arkitekter från Göteborg föreläste om regler och tips för ökad tillgänglighet. En dokumentation från informationsdagen har tagits fram. Målet är att etablera samverkan mellan kommunen och andra verksamheter som t.ex. affärer och banker mm. vad gäller tillgänglighet. Det konstateras att det finns en hel del hinder som fortfarande behöver åtgärdas för att göra kommunen tillgänglig för alla. En prioritering av enkelt avhjälpta hinder skall redovisas för folkhälsorådet. noterar informationen.

7 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 7 (9) KPHR 22 Information om budgetprocessen - delårsrapport Förvaltningschef Anders Fischer informerar om budgetarbetet för 2007 som det nya kommunfullmäktige tar beslut om i november. Delårsrapporten för årets första 8 månader visar att kommunen kommer att få ett överskott på ca 6 milj.kr. Tekniska förvaltningen räknar med ett överskott inom investeringssidan på grund av att man inte hunnit med att göra allt det som var inplanerat under året. räknar med ca 1 milj. i överskott. Det är färre personer som behöver ekonomiskt bistånd, färre missbruksvård, färre LASSpersoner och ett mindre antal assistenter som behövs. Idag har elva personer personlig assistans, medan fem har gått över till privata assistansföretag. Barn- och Utbildningsnämnden har problem med elevunderlaget till gymnasiet som därför går med visst underskott. noterar informationen.

8 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 8 (9) KPHR 23 Information från nämnder och styrelser Roland Johansson, Tekniska förvaltningen, informerar om att den nya Norgefärjan troligen kommer att starta senare i höst. Ett nytt trafikhinder, gupp, kommer att göras på Surbrunnsgatan för att dämpa hastigheten i trafiken. Kommunfullmäktige har beslutat att dubbelriktningen av Klevgatan skall bestå och upphandling pågår vad gäller arbetet med förändringen av Södra Hamngatan. En cykelbana kommer att finnas på Norra Hamngatan. Ca milj.kr finns anslagna i budget för förändringen av Södra Hamngatan men det är osäkert om det kommer att räcka. noterar informationen.

9 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 9 (9) KPHR 24 Övriga frågor Hans Olsson, SPF, redovisar resultat från en undersökning som SPF gjort bland representater i de kommunala pensionärsråden. Syftet är att få en bild av hur det ser ut i landet och vilka frågor som anses viktigast för SPF att driva. Från sammanfattningen framkommer att man tycker att boendeformerna för äldre inte är bra. Man önskar fler alternativ på boenden för olika kategorier av hushåll, tillgång till bättre anpassade bostäder. Undersökningen redovisar kritik mot biståndsbedömningar som är nedlåtande och myndighetsutövande. Det gäller inte Strömstad utan riket i allmänhet. De flesta äldre vet inte vad de kan få för hjälp och skulle vilja ha mer hjälpinsatser än det som beviljas. Många som svarat på enkäten tror att det skulle fungera bättre med enbart en huvudman för äldrevården. Man är också rädd för att resurserna inte kommer att räcka till. Strömstads kommun bedöms ha varit förutseende när det gäller boendet men ytterligare alternativ behövs. Dock finns för närvarande lediga platser i särskilt boende för att äldre inte vill flytta in och några köer finns inte. noterar informationen.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (9) Kommunala handikapp- och pensionärsråden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (9) Kommunala handikapp- och pensionärsråden -Plats och sammanträdestid SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (9) Strömstads gymnasium, Fullriggaren kl. 09.00 12.30 Beslutare KPR KHR Bertil Olin Ann-Mari Sjölander Leif Andersson Karin Johansson Egon Fransson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida1 (10) Kommunala handikapp- och pensionärsrådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida1 (10) Kommunala handikapp- och pensionärsrådet Plats och sammanträdestid Beslutare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida1 (10) Kommunala handikapp- och pensionärsrådet 2009-09-22 Omsorgskontorets sammanträdesrum 2009-09-22 kl. 09.00 12-00 Leif Andersson (s) Ronnie

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) Omsorgsnämnden Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 2007-02-15 Äldreboendet Jägarens sammanträdesrum 2007-02-15 kl. 09.00 16.00 Leif Andersson (s) Anna-Lena Carlsson (c) Lisbeth

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (9) Kommunala handikapp- och pensionärsråden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (9) Kommunala handikapp- och pensionärsråden Plats och sammanträdestid Samverket kl. 09.00 12.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (9) Beslutare KPR KHR Rolf Martinsson Ann-Mari Sjölander Leif Andersson Stig Johansson Thure Abrahamsson Anna Mattson Hans

Läs mer

STRÖMSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) Kommunala handikapp- och pensionärsråden Sammanträdesdatum 12-06-12

STRÖMSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) Kommunala handikapp- och pensionärsråden Sammanträdesdatum 12-06-12 KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) Beslutare Plats och sammanträdestid Omsorgskontorets sammanträdesrum 20 kl. 09.00 12.00 Leif Andersson, Ordförande Sveja Filipova, Miljö- och Byggnämnden Sven Moosberg,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Kommunala handikapp- och pensionärsråden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Kommunala handikapp- och pensionärsråden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Plats och sammanträdestid Beslutare Omsorgskontorets sammanträdesrum kl. 09.00 12.00 Leif Andersson Ronnie Brorsson, kommunstyrelsen, 1 Rune Sandin, tekn.nämnden Sven-Erik

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (11) Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (11) Omsorgsnämnden Plats och sammanträdestid Beslutare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Omsorgskontorets sammanträdesrum kl. 09.00 12.00 Leif Andersson (s) Anna-Lena Carlsson (c) Lisbeth Gustavsson (s) Eva Borg (m) Mait Astklev

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Kommunala handikapp- och pensionärsråden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Kommunala handikapp- och pensionärsråden Plats och sammanträdestid Solbogården kl. 09.00 12.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Beslutare KPHR Leif Andersson Sören Eriksson Rune Sandin Lilly Johansson Bengt Rosenqvist Hans Olsson Vanja Wetterberg

Läs mer

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Omsorgskontorets sammanträdesrum kl. 12.00 15.30 Leif Andersson (s) Roger Persson (s) tjg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (11) Kommunala handikapp- och pensionärsråden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (11) Kommunala handikapp- och pensionärsråden Plats och sammanträdestid SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Omsorgskontorets sammanträdesrum kl. 09.00 12.00 Beslutare KPHR Leif Andersson Sören Eriksson Rune Sandin Hans Olsson Vanja Wetterberg Johan Hedvard

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sida 1 Kommunala Handikapp- och Pensionärsråden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sida 1 Kommunala Handikapp- och Pensionärsråden Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sida 1 Kommunala Handikapp- och Pensionärsråden Plats och sammanträdestid Ordinarie ledamöter Kommunfullmäktigesalen, Stadshuset. kl. 09:00 12:30 Anna-Lena Carlsson, Ordförande Britt-Marie

Läs mer

2010-04-08. Strömstad Gymnasium, Fullriggaren 2010-05-20 klockan 08:30 12.00

2010-04-08. Strömstad Gymnasium, Fullriggaren 2010-05-20 klockan 08:30 12.00 Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (8) Strömstad Gymnasium, Fullriggaren 2010-05-20 klockan 08:30 12.00 Pia Tysklind (s) Björn-Ole

Läs mer

Sammanträdesdatum 2012-04-03. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2012-04-03 kl. 09.00 12.00

Sammanträdesdatum 2012-04-03. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2012-04-03 kl. 09.00 12.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Beslutare Plats och sammanträdestid Omsorgskontorets sammanträdesrum kl. 09.00 12.00 Leif Andersson, Ordförande Sveja Filipova, Miljö- och Byggnämnden Sven Moosberg, KS

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (13) Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (13) Omsorgsnämnden Plats och sammanträdestid Beslutare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (13) Mötesrum Översten, Samverkanshuset kl. 09.00 12.00 Leif Andersson (s) Lisbeth Gustavsson (s) Eva Borg (m) Mait Astklev (stp) Kjell

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden Vård- och omsorgsnämnden 2008-11-13 1 Plats och Tid sammanträdesrum Norrtull 2008-11-13 kl 08.00-12.30 Beslutande Anne Sörqvist (c) ordförande Anelia Dotcheva (c) Gunnar Dahlstrand (c) Terttu Martinsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (16) Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (16) Omsorgsnämnden Plats och sammanträdestid Beslutare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (16) Omsorgskontorets sammanträdesrum kl. 13:00 16.00 Leif Andersson (S) Roger Persson (S), tjänstgörande ersättare Anna-Lena Carlsson (C)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Omsorgsnämnden Plats och sammanträdestid Beslutare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Omsorgskontorets sammanträdesrum kl. 13:00 17.00 Leif Andersson (S) Tove-Liv Johansson, (S) Anna-Lena Carlsson (C) Sten Brodén (V),

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2007-12-13 1

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2007-12-13 1 Vård- och omsorgsnämnden 2007-12-13 1 Plats och Tid sammanträdesrum Norrtull 2007-12-13 kl 08.00-12.00 Beslutande Anne Sörqvist (c) ordf Anelia Dotcheva (c) Gunnar Dahlstrand (c) Terttu Martinsson (c)

Läs mer

Stefan Hansson, HSO Marie Kristiansen, BUN Birgitta Laugmo, KS Karin Bemert, rehab

Stefan Hansson, HSO Marie Kristiansen, BUN Birgitta Laugmo, KS Karin Bemert, rehab KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sida 1 Plats och sammanträdestid Ordinarie ledamöter Ersättare Möteslokalen HSO kl. 09:00 12:00 Anna-Lena Carlsson, Ordförande Ella-Stina Olausson, PRO Kaj Källsvik, PRO Barbro

Läs mer

Omsorgskontorets sammanträdesrum Kl. 13:15 15:15 Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C)

Omsorgskontorets sammanträdesrum Kl. 13:15 15:15 Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2014-09-04 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Omsorgskontorets sammanträdesrum Kl. 13:15 15:15 Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2012-11-29 1 (11) Plats och tid Berggården, torsdag 29 november 2012, kl 13:00 15:30 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Rune Öberg, PRO Gösta Öhman, PRO Inger Berglund, PRO JaanEric

Läs mer

Strömstad Gymnasium, Fullriggaren 2010-11-04 klockan 08:00 12.00

Strömstad Gymnasium, Fullriggaren 2010-11-04 klockan 08:00 12.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (11) Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Strömstad Gymnasium, Fullriggaren klockan 08:00 12.00 Pia Tysklind (s) Björn-Ole Adamsson

Läs mer

Daniel Höglund Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 Elisabeth Mörner Hälso- och sjukvårdsnämnd 4

Daniel Höglund Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 Elisabeth Mörner Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 1(9) Plats och tid: Alerummet, Kommunkontoret, Alafors Kl. 15.00 16.30 Beslutande Jarl Karlsson Kommunstyrelsen Eva Eriksson Vård- och omsorgsnämnden Rolf Johannesson PRO Surte/Bohus Hans Hellman PRO Ale

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (16)

Sammanträdesprotokoll 1 (16) Sammanträdesprotokoll 1 (16) Plats och tid Kongsvinger, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Hans Forssell (S) Kjell Nilsson (HSO) Bertil Nilsson (HSO) Agneta

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Pensionärsrådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Pensionärsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Sammanträdesdatum 2007-01-29 Pensionärsrådet Plats och tid Rådhuset 2007-01-29 kl 08.30 10.45 Beslutande Ersättare Utses att justera Stefan Möller, m ordförande Björn Stigborg,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (18) Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (18) Omsorgsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (18) Plats och sammanträdestid Beslutare Omsorgskontorets sammanträdesrum 2012-04-12 kl. 13:00 17:00 Leif Andersson (s) Roger Persson (s) Anna-Lena Carlsson (c) Elisabeth Johansson

Läs mer

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 9 november 2017, kl

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 9 november 2017, kl Plats och sammanträdestid Beslutande Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 9 november 2017, kl 13.00-15.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Ledamöter Eva Berglund (S), ordförande i socialnämnden och

Läs mer

Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 Elisabeth Mörner Hälso- och sjukvårdsnämnd 4

Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 Elisabeth Mörner Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 1(8) Plats och tid: Alerummet, Kommunkontoret, Alafors kl. 15.00 16.30 Beslutande Jarl Karlsson Kommunstyrelsen Eva Eriksson Vård- och omsorgsnämnden Bengt Englund SPF Skepplanda Rolf Johannesson PRO Surte/Bohus

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden (18)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden (18) Socialnämnden 2005-01-25 1(18) Plats och tid Melleruds kommunkontor, måndagen den 25 januari 2005 klockan 13.00 18.00 Beslutande Kerstin Nordström (s) Eivor Östergren (c) Karin Fredman (fp) Stefan Hellman

Läs mer

Inga Bakken (S) Magdalena Rydståle (M) Emma Lord (V) Jan Herder-Blixt (L) Per Rosvall (L) Thomas Fasth (SD)

Inga Bakken (S) Magdalena Rydståle (M) Emma Lord (V) Jan Herder-Blixt (L) Per Rosvall (L) Thomas Fasth (SD) 1 (14) Plats och tid Blosset, torsdagen den 20 oktober 2016 kl 13:00-15:00 Beslutande Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert

Läs mer

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Måndag 27 februari 2017, kl

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Måndag 27 februari 2017, kl Plats och sammanträdestid Beslutande Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Måndag 27 februari 2017, kl 13.00-15.15 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) Ledamöter Eva Berglund (S), ordförande i socialnämnden och

Läs mer

Protokoll från KPR:s sammanträde. Tid: Torsdagen den 14 maj 2009, klockan 09:00 12:00. Bullarensalen kommunhuset, Tanumshede

Protokoll från KPR:s sammanträde. Tid: Torsdagen den 14 maj 2009, klockan 09:00 12:00. Bullarensalen kommunhuset, Tanumshede Omsorgsförvaltningen Datum Vår referens Protokoll från KPR:s sammanträde Tid: Torsdagen den 14 maj 2009, klockan 09:00 12:00 Plats: Närvarande: Bullarensalen kommunhuset, Tanumshede Sonja Klemensson, Grebbestads

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sida 1 Kommunala Handikapp- och Pensionärsråden Sammanträdesdatum Skepparens möteslokal kl.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sida 1 Kommunala Handikapp- och Pensionärsråden Sammanträdesdatum Skepparens möteslokal kl. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sida 1 Kommunala Handikapp- och Pensionärsråden Plats och sammanträdestid Skepparens möteslokal kl. 09:00 12:00 Ordinarie ledamöter Närvarande ersättare Anna-Lena Carlsson, Ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2010-10-14 81 Plats och tid Garvaren röd, kl. 13.15-17.00 Beslutande Ledamöter Sten Fransson, ordförande S Kerstin Svensson S Margareta Jarlstedt M Hans Forssell S Maria Rönnehäll

Läs mer

Stadshuset, Kansliet, Ö:a Esplanaden 5, Arvika

Stadshuset, Kansliet, Ö:a Esplanaden 5, Arvika Utskottet Vård och omsorg 2007-12-13 107 Plats och tid Verkstaden plan 3, C-salen klockan 13.15-18.00 Beslutande Sten Fransson, ordförande (s) Kerstin Svensson, vice ordförande (s) Margareta Jarlstedt,

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2008-05-15 1

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2008-05-15 1 Vård- och omsorgsnämnden 2008-05-15 1 Plats och Tid sammanträdesrum Norrtull 2008-05-15 kl 08.00-12.10 Beslutande Anne Sörqvist (c) ordf Anelia Dotcheva (c) Gunnar Dahlstrand (c) Terttu Martinsson (c)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Utskottet Vård och omsorg 2012-08-16 74 Plats och tid Beslutande Ledamöter Garvaren röd, kl13.15-17.00 Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) Sara Andersson (MP) Börje Wahlund

Läs mer

Kommunkontoret, måndag 9 november 2015, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, måndag 9 november 2015, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS - KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET- SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 9.00 11.00 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Carola Eriksson (S) Bodil Persson (M) Maud

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2008-03-13 1

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2008-03-13 1 Vård- och omsorgsnämnden 2008-03-13 1 Plats och Tid sammanträdesrum Norrtull 2008-03-13 kl 08.00-11.00 Beslutande Ewa Arvidsson (s) ordf Anelia Dotcheva (c) Gunnar Dahlstrand (c) Bertil Fryklind (c) ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Vård- och omsorgsnämnden 2008-05-29. Linda Bogne

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Vård- och omsorgsnämnden 2008-05-29. Linda Bogne Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Plats och tid Kommunhuset rum 293 kl 13.15 16.30 Beslutande Sören Carlsson (s) Gun Cederbaum (m) Ann Svensson (s) Lars-Åke Lindman (s) Bjarne Westerlund (s) Jan T. Staszewski

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (15)

Sammanträdesprotokoll 1 (15) Sammanträdesprotokoll 1 (15) Plats och tid Ylöjärvi, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Rolf Nyhrén (PRO) Ulf Nilsson (SPF) Gerd-Else

Läs mer

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jerker Löfgren, SPF

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jerker Löfgren, SPF Pensionärsrådet Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-12-01 Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl. 10.00-12.00 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Martina Johansson

Läs mer

Under- skrifter Sekreterare... Paragrafer 1-9. Ordförande... Justerande...

Under- skrifter Sekreterare... Paragrafer 1-9. Ordförande... Justerande... 1 Plats och tid Sessionssalen Stadshuset 14:00 16:00 Beslutande Christer Johansson (SN) Per-Olof Graaf (KS) 6-10 Bengt Lindberg (PRO) Ingrid Lilja (PRO) Kerstin Ekvall (PRO) Britta Lundgren (SPF= Ing-Marie

Läs mer

Sten Fransson ordförande (S) Hans Forssell (S) Kjell Nilsson HSO Uno Martinsson HSO Bertil Nilsson HSO Agneta Wiss Carlsson HSO

Sten Fransson ordförande (S) Hans Forssell (S) Kjell Nilsson HSO Uno Martinsson HSO Bertil Nilsson HSO Agneta Wiss Carlsson HSO Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Skive, kl. 13.30-16.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson ordförande (S) Hans Forssell (S) Kjell Nilsson HSO Uno Martinsson HSO Bertil Nilsson

Läs mer

Strömstad Gymnasium, Fullriggaren klockan 08:

Strömstad Gymnasium, Fullriggaren klockan 08: Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (11) Strömstad Gymnasium, Fullriggaren klockan 08:30 12.30. Pia Tysklind (s) Björn-Ole Adamsson

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Socialnämnden Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Socialnämnden Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 1 (11) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 09.00--13.00 Beslutande Bengt Ingvarsson (s), ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 1:e vice ordförande Ann-Christin Jarl (s), 2:e vice ordförande

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr sida Socialnämnden 1(11) Esad Sukurica Christine Andersson (s)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr sida Socialnämnden 1(11) Esad Sukurica Christine Andersson (s) Nr 2006-11-28 Socialnämnden 1(11) Plats och tid Melleruds kommunkontor, klockan 14.00-16.15 Beslutande Kerstin Nordström (s) Eivor Östergren (c) Erik Johansson (kd) Stig Andersson (s) Stefan Hellman (v)

Läs mer

Anneli Karlsson. Lena Kandergård

Anneli Karlsson. Lena Kandergård Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Skive, Stadshuset, kl. 10.00 12.00 Beslutande ledamöter Aina Wåhlund (S) Lena Kandergård (S) Maria Rönnehäll (S) Bertil Nilsson (HSO) Agneta Wiss Carlsson (HSO)

Läs mer

Brith-Louise Fagerstrand. Utses att justera. Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen den 6 mars Bevis

Brith-Louise Fagerstrand. Utses att justera. Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen den 6 mars Bevis Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Arbetsmarknadsenheten, Herkulesgatan 10, Nybro, klockan 09.00-12.00 ande Britt Holgert, ordförande (PRO) Gunbritt Häggebrink (PRO) Brith-Louise Fagerstrand (TSN) Bodil

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Pensionärsrådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Pensionärsrådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 1 (9) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 15.00 17.20 Beslutande Lars Svensson, KS, ordförande Sonja Andersson, PRO, vice ordförande Bengt Ingvarsson, SN Bengt Grönwall, SN Knut Erik

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-11-06 Sida 1 (13)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-11-06 Sida 1 (13) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-11-06 Sida 1 (13) Plats och tid Lilla Sessionsslaen, Medborgarhuset i Arlöv, kl 18.30-20.40 Beslutande Inger Borgenberg,(S) ordförande Sven-Åke Persson, (S) Britt Sonesson,

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2009-11-12 18

Kommunala pensionärsrådet 2009-11-12 18 Kommunala pensionärsrådet 2009-11-12 18 Plats och tid Hjernet, 2009-11-12 kl: 09.00-10.50 Beslutande Monica Andersson (S), ordförande Bertil Nilsson, PRO Siv Eriksson, PRO Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson,

Läs mer

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jan-Olov Hangren, PRO Vagnhärad Jerker Löfgren, SPF

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jan-Olov Hangren, PRO Vagnhärad Jerker Löfgren, SPF Pensionärsrådet Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-02-11 Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl. 10.00 11.20 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Martina Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (16) Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (16) Omsorgsnämnden Plats och sammanträdestid Beslutare Paepkegården, Strömstad kl. 09.00 12.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (16) Leif Andersson (S), ordförande Ligia Morales Ahlgren (S) Anna Lena Carlsson (C) Monica Larsen

Läs mer

Anders Svensson, nämndsekreterare NN, Räddningstjänsten Skåne Nordväst 014 Susanne Olsson, utvecklingsstrateg

Anders Svensson, nämndsekreterare NN, Räddningstjänsten Skåne Nordväst 014 Susanne Olsson, utvecklingsstrateg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Kommunala handikapprådet Plats och tid Kommunhuset, torsdag 2018-05-31, klockan 09.00-11.00 Beslutande Annika Jönsson (M), Socialnämnden Jane Holmström Björkman

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Skutan Strömsvik tisdag kl. 08.15 12.15 Beslutande Ulla Wallering Fall (S) Bertil Eklund (NB) 58-61) Hans Jonsson (M) Rune Hallgren (C) Inga Ericsson (S) Helena Johansson

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Sammanträdesdatum. Monika Lund, vik socialchef Bengt-Ola Mörtlund, avdelningschef, 16

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Sammanträdesdatum. Monika Lund, vik socialchef Bengt-Ola Mörtlund, avdelningschef, 16 PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Plats och tid Kommunförvaltningen 2015-10-12, kl 0900-1120 Beslutande Anna Kumpula Kostet, V Johny Lantto, S Anita Sköld, M Övriga deltagande Monika Lund, vik socialchef

Läs mer

Allan Steen, PRO Evy Lindell, PRO Birgitta Lindberg, PRO Gun Franck, PRO Stig Bergdahl, SPRF Rosa Östh, SPF Barbro Sandberg, SPF

Allan Steen, PRO Evy Lindell, PRO Birgitta Lindberg, PRO Gun Franck, PRO Stig Bergdahl, SPRF Rosa Östh, SPF Barbro Sandberg, SPF Pensionärsrådet 2004-09-13 Plats och sammanträdestid Beslutare Kommunhuset, måndagen den 13 september 2004, kl 14.00-16.05 Monica Hallgren, c Bo Reinholdsson, kd, 28- Tore Ohlsson, m Hans Lövling, s Gunnar

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tid och plats torsdag 7 december 2017, kl. 10:00-12:00 Beslutande Alexander Johansson Pettersson (S), ordförande Margreta Ivarsson (C) Lars-Gösta Johansson, PRO Lilian Jasbetz, PRO Monika Nordin, PRO Barbro

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (8)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (8) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2012-02-08 1(8) Plats och tid Kommunhuset, kl 14.00-18.30 ande Kent Lagrell (M), ordförande Jim Adolfsson (M) Stig Ottosson (M) Anders Kjellgren (M) Gun Simonsson (S) (S) Tommy

Läs mer

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 2 juni 2016, kl

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 2 juni 2016, kl Pensionärsrådet Plats och sammanträdestid Beslutande Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 2 juni 2016, kl 13.00-14.50 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Ledamöter Eva Berglund (S), ordförande i socialnämnden

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg Utskottet Vård och omsorg 2009-03-19 28 Plats och tid Sammanträdesrum, Kv Garvaren, klockan 13.15-18.00 Beslutande Övriga deltagande Sten Fransson, ordförande (s) Kerstin Svensson, vice ordförande Hans

Läs mer

Britt Holgert. Utses att justera. Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen den 15 december 2017

Britt Holgert. Utses att justera. Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen den 15 december 2017 Sammanträdesdatum 49 Plats och tid Rugstorps lantgård, klockan 09.00-12.00 ande Christina Davidson, ordförande (KS) Birgit Andersson (SPF) Britt Holgert (PRO) Monika Petersson (PRO) Gunnbritt Häggebrink

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen

Vård- och omsorgsförvaltningen 1(13) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare Se närvarolista

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00 Beslutande Åke Bertils (S) Sigbritt Persson (S) Solveig

Läs mer

Protokoll från KPR:s sammanträde. Tid: Torsdagen den 3 september 2009, klockan 13:00 16:00. Bullarensalen kommunhuset, Tanumshede

Protokoll från KPR:s sammanträde. Tid: Torsdagen den 3 september 2009, klockan 13:00 16:00. Bullarensalen kommunhuset, Tanumshede Omsorgsförvaltningen Datum Vår referens Protokoll från KPR:s sammanträde Tid: Torsdagen den 3 september 2009, klockan 13:00 16:00 Plats: Närvarande: Bullarensalen kommunhuset, Tanumshede Sonja Klemensson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Handikapprådet 2013-02-14 1 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 13.30-16.45 Beslutande Ledamöter Sten Fransson, ordförande Kommunledningsutskottet Hans Forssell Utskottet

Läs mer

ON PROTOKOLL

ON PROTOKOLL ON PROTOKOLL 1(10) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Björnen, kl. 09.00 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00. Birgitta Luoto. Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau

Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00. Birgitta Luoto. Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau 1 Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00 Beslutande Heikki Perttula Birgitta Luoto Ivan Abrahamsson Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson Evert Magnusson. Gun-Lis Wärngren. Margareta Jonsson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson Evert Magnusson. Gun-Lis Wärngren. Margareta Jonsson Nr Kommunala handikapprådet 2010-03-03 1(13) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan 13.00-16.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Karin Johansson (kd) Barbro Gustavsson Evert Magnusson

Läs mer

Kommunkontoret, onsdag 22 juni, kl Sekreterare Paragrafer 5-14 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, onsdag 22 juni, kl Sekreterare Paragrafer 5-14 ANSLAG/BEVIS - KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET- SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 9.00 11.15 Beslutande Pär Rickman (PRO), ordförande Carola Eriksson (S) Bodil Persson (M) Karin Malmberg

Läs mer

Sten Fransson, ordförande (S) Maria Rönnehäll (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Stig Nordling (PRO) Gerd-Else Bergdahl (RPG) Birgitta Frödin (SPF)

Sten Fransson, ordförande (S) Maria Rönnehäll (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Stig Nordling (PRO) Gerd-Else Bergdahl (RPG) Birgitta Frödin (SPF) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Sammanträdesrum, Skive, kl. 13.30 16.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, ordförande (S) Maria Rönnehäll (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Stig

Läs mer

Omsorgsnämndens arbetsutskott, vård- och omsorgsutskottet. Protokoll

Omsorgsnämndens arbetsutskott, vård- och omsorgsutskottet. Protokoll Omsorgsnämndens arbetsutskott, vård- och Protokoll 2016-02-10 [-~-j HEDEMORA -~ KOMMUN omsorgs utskottet 1 (12) Plats och tid Beslutande Vintergatan, sammanträdesrum Venus, kl. 09.00-12.00 Ledamöter Owe

Läs mer

Kommunhuset i Bergsjö Torsdag 15 februari 2018 kl. 10:00-11:50

Kommunhuset i Bergsjö Torsdag 15 februari 2018 kl. 10:00-11:50 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (6) Sida Plats och tid Kommunhuset i Bergsjö Torsdag 15 februari 2018 kl. 10:00-11:50 Beslutande Åke Bertils (S) Leena Lindblom (M) Stig Eng

Läs mer

Kommunkontoret, fredag 6 september 2013, kl 13.00. Sekreterare Paragrafer 12-16 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, fredag 6 september 2013, kl 13.00. Sekreterare Paragrafer 12-16 ANSLAG/BEVIS - KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET- SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Vård- och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 09.00 11.30 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M) Anne-Charlotte Mattsson (FP) Larry

Läs mer

Ola Lindström/Jonas Andersson

Ola Lindström/Jonas Andersson Plats och sammanträdestid SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) Kommunala handikapp- och pensionärsrådet Omsorgskontorets sammanträdesrum kl. 09.00 12.00 Beslutare Leif Andersson HSN Allan Josefsson HSN Sven-Erik

Läs mer

Omsorgskontorets sammanträdesrum Kl. 13:15 16:05 Bo Gunnar Åkesson (M) ordförande Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C)

Omsorgskontorets sammanträdesrum Kl. 13:15 16:05 Bo Gunnar Åkesson (M) ordförande Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2014-06-05 1 (14) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Omsorgskontorets sammanträdesrum Kl. 13:15 16:05 Bo Gunnar Åkesson (M) ordförande Gunnel Johansson (S) Ingemar

Läs mer

Kommunhuset, , kl Lena Vilhelmsson. Elving Claesson

Kommunhuset, , kl Lena Vilhelmsson. Elving Claesson 01-12 Plats och tid Kungshamn, "Tryggö", Kommunhuset, kl 13.00 17.00. Beslutande Elving Claesson (S), ordförande Leif Holm Sven Sundblad Rune Rohdin, 01-08 Stefan Jurcic Gert Larsson Ulla Turemark Gunilla

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vård- och omsorgsutskottet (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vård- och omsorgsutskottet (9) Vård- och omsorgsutskottet 2012-05-23 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga klockan 09.00-11.00 ande Övriga deltagande Utses att justera Eva Folkesdotter-Paradis (M), ordförande Annika Olsson

Läs mer

Sekreterare Paragrafer 1-9 ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Sekreterare Paragrafer 1-9 ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00-12.00 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Gudrun Wängelin-Lernskog (C) Emilie Jansson (S) Maipato

Läs mer

Margareta Westerberg

Margareta Westerberg Sammanträdesprotokoll 2016-12-13 1 Kommunala handikapprådet Plats och tid Tårtbiten på Malmen klockan 13.15-16.00 Beslutande Gunilla Sundberg, Ordförande Bo Berg, Hörselskadades Riksförbund Päivi Sulin,

Läs mer

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Anna Rönn. Socialkontoret 2008-03-12

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Anna Rönn. Socialkontoret 2008-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (21) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 14.00 17.00 Beslutande Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Pensionärsrådet 2011-11-09 20

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Pensionärsrådet 2011-11-09 20 2011-11-09 20 Plats och tid Kommunhuset, A-salen kl 10:00-11:45 Beslutande Pia Wårdsäter (S), ordförande Urban Blomster (V) Gert Berlin (PRO), vice ordförande Göran Pettersson (PRO) Marianne Pettersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2013-04-09 12 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl.13.30-16.15 Beslutande Ledamöter Sten Fransson, ordförande Kommunledningsutskottet Ingela Jonsson, ersättare

Läs mer

Kommunala Pensionärs- och handikapprådet

Kommunala Pensionärs- och handikapprådet Protokoll Plats och tid Vansbrorummet, Medborgarhuset, måndagen den 3 december 2018, kl. 09:30 12:00 Beslutande Stina Munters (C), ordf. Karin Sjöberg (S) Gunnel Engemoen, HLF Lars Forsberg, PRO Dala-

Läs mer

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal,

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2017-09-26 Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, 13.30 15.10 Beslutande ledamöter: Övriga närvarande: Martina Johansson (C), ordf. Kenneth

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet

Kommunala Pensionärsrådet Kommunala Pensionärsrådet 2011.05.09 1 Plats och tid Sammanträdesrum Ladan kommunhuset kl 09.30-10.50 Beslutande Håkan Karlsson (C) ordf Inger Olsson (M) SN Lena Juhlin (KD) Fredrik Nelander (S) KS Rune

Läs mer

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 5 april 2018, kl

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 5 april 2018, kl Pensionärsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) Plats och sammanträdestid Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 5 april 2018, kl 13.00-15.15 Beslutande Ledamöter Eva Berglund (S), ordförande i socialnämnden

Läs mer

Inga Bakken (S) för Sven-Arne Svalö (S)

Inga Bakken (S) för Sven-Arne Svalö (S) 1 (11) Plats och tid Blosset, torsdagen den 22 september 2016 kl 13:00-15.30 Beslutande Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert

Läs mer

Utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-04-02

Utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-04-02 NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL, K. KOMMUN Utbildningsnämndens arbetsutskott Piats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl. 14.00-14.45 Louise Branting (C),

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 39 Plats och tid Kommunhuset, Åstorp kl 19.00-21.00 Beslutande Andersson, Annika (s) Arvidsson, Kristina (c) Axelsson, Bodil (fp) Berglund, Tony (s) Gavrilidis,

Läs mer

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Rose-Marie Jönsson

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Rose-Marie Jönsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (19) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 15.00 17.45 Beslutande Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Stadshuset, KF-salen kl.13.15

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Stadshuset, KF-salen kl.13.15 ala pensionärsråd 2018-10-04 1 (7) Plats och tid Stadshuset, KF-salen kl.13.15 Beslutande Enligt blad 2 Övriga deltagande Enligt blad 2 Utses att justera Catarina Törnell; SPF Sekreterare... Paragr. 195

Läs mer

Underskrifter Sekreterare... Paragrafer 270-283 Daniel Pichler/Ann-Britt Löfström. Ordförande... Christina Pettersson. Justerare...

Underskrifter Sekreterare... Paragrafer 270-283 Daniel Pichler/Ann-Britt Löfström. Ordförande... Christina Pettersson. Justerare... Plats och tid Kommunhuset i Lindesberg, klockan 14:00-16:00 Beslutande Christina Pettersson, ordförande Stig G. Andersson, SPF Nils Lidman, SPF Kaisa Lamu, SFP Henry Lindkvist, PRO Ann-Britt Eriksson,

Läs mer

Utbildningsnämnden (9)

Utbildningsnämnden (9) Utbildningsnämnden 2013-08-28 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 28 augusti kl. 9.00 11.50 med ajournering klockan 11.05 11.18. Bodil

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Sammanträdesdatum

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Sammanträdesdatum PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-11-09, kl 1000-1445 Beslutande Anna Kumpula Kostet, V Johny Lantto, S Anita Sköld, M Övriga deltagande Maj-Lis Ejderlöf,

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden 2014-04-22 31-38

Protokoll. Socialnämnden 2014-04-22 31-38 Socialnämnden 31-38 2 31 Information om projektet Plug In...4 32 Ansökan om serveringstillstånd - Amvrosia, Alingsås...5 33 Ansökan om serveringstillstånd - MX Rockbar, Alingsås...6 34 Ansökan om serveringstillstånd

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN PROTOKOLL Nr sida Socialnämnden 1(15) Ajournering 14:35-14:45

MELLERUDS KOMMUN PROTOKOLL Nr sida Socialnämnden 1(15) Ajournering 14:35-14:45 Nr 2006-12-19 Socialnämnden 1(15) Plats och tid Skållerudshemmet, klockan 13:00-16:00 Ajournering 14:35-14:45 Beslutande Kerstin Nordström (s) Eivor Östergren (c) Karin Fredman (fp) Erik Johansson (kd)

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet

Kommunala Pensionärsrådet 2013-03-20 1(8) Plats och tid Beslutande Norrtäljesalen, Kommunhuset Onsdag 20 mars 2013 kl. 13.00 15.00 enligt bifogad närvarolista Övriga deltagande Tomas Sjöberg, sekreterare Agneta Hedberg, Vårdbolaget

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Information från socialnämnden 4 Information från medicinskt ansvarig sjuksköterska 5 Information om

Läs mer