Västra Götaland Lokalföreningen Göteborg med omnejd HÖSTPROGRAM 2018

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Västra Götaland Lokalföreningen Göteborg med omnejd HÖSTPROGRAM 2018"

Transkript

1 Västra Götaland Lokalföreningen Göteborg med omnejd HÖSTPROGRAM 2018

2 ORDFÖRANDE HAR ORDET Ordförandens ord Efter en sommar med osannolikt vackert väder är det nu dags för vårt osannolikt innehållsrika program för hösten Som vanligt innehåller det en stor variation av aktiviteter och programpunkter och vi hoppas att du lätt skall kunna hitta något som passar just dig. Några axplock ur programmet: Hösten inleds med sedvanlig lunch på Långedrags värdshus, ett härligt sätt att möta hösten. Ta vara på chansen att se film, filmsöndagarna har i höst verkligen bra filmer, som bör passa de flesta smaker. Höstens bussresa har vi valt att subventionera kraftigt. Årets resa går till Halland och innehåller tre besök, Rit- och målerigården, Hotell Tylösand och Byaregårdens Bryggeri. Vi mår ju alla bra av fysisk aktivitet och därför har vi Strokeputtarna och föreningens medlemskap i Parasport (tid. Handikappidrottsförbundet). SMIL Stroke Mitt i Livet möts jämna veckor för att dela erfarenheter och upplevelser. Under hösten blir det tillfälliga förändringar på kansliet: Carl är pappaledig hela hösten och kommer åter i januari. Det innebär att Annika får dra ett rejält lass själv. Delar av styrelsen har lovat hjälpa till och vi ser gärna att fler bistår. Kontakta gärna Annika om du vill bidra. Så vill jag som ordförande skick mitt varma tack till Annika, Carl, Anders och programkommitten under Margareta Svenssons ledning för ett utmärkt arbete. Väl mött i höst!!! Ordförande Björn Wannebo Carl, pappaledig året ut Omslagsbild: Annika Blomberg Kansli Annika, Margareta och Anders Kanslipudeln Axel

3 LÅNGEDRAGS VÄRDSHUS Ni kommer väl med till Långedrags Värdshus, där vi som vanligt startar upp höstterminen med att äta en god lunch? VÄLKOMNA!! Onsdagen den 5 september Långedrags Värdshus, Talattagatan 24, Västra Frölunda Ca 175:- för lunchen Till kansliet på tel , e-post: info@strokevg.se senast den 29 augusti. GUIDNING AV GÖTEBORGS STADSTEATER En teater har många spännande avdelningar. Under en guidad tur brukar vi oftast besöka kostymateljén, patineringen, mask- och perukavdelningen och dekorverkstäderna (tapetseri, måleri och snickeri). Visningarna startar i receptionen vid sceningången, Johannebergsgatan 1. Under visningen går vi vanligen mycket i trappor, och om du vet med dig att du har svårt att röra dig, berätta gärna detta när du bokar guidning så anpassar vi turen. Onsdagen den 19 september, kl Johannebergsgatan 1, Göteborg 20:- per person Välkomna med på guidning! ANMÄ- Till kansliet på tel eller info@strokevg.se senast den 12 september 2018.

4 vara chan- att se sön- Ta på sen film, FILMSÖNDAGAR PÅ VEGAGATAN Under hösten kommer vi åter starta vår söndagsfilmvisning Passa på att äta söndagsmiddag som serveras på café Ärtan en trappa upp, innan filmen. Söndagen den 16 september TED Filmen om Ted Gärdestad - Sveriges första riktiga tonårsidol. Berättelsen om en tid av hans liv fylld av kärlek, smärta och hopp. Söndagen den 28 oktober Hotell Marigold nr 1 En grupp brittiska pensionärer åker på semester till Indien. Hotellet som de alla ska bo på ser ut som en klassisk indisk idyll enligt informationen i turistbroschyrerna och liknande faktakällor. Men snart krossas drömmen. Hotellet har en låg standard och är hotat av nedläggning. Pensionärerna gör trots allt det bästa av situationen. Söndagen den 25 november Tårtgeneralen Tårtgeneralen är Filip Hammars och Fredrik Wikingssons debutroman från 20 november Boken utspelar sig 1984 och handlar om den svenska staden Köping och karaktären Hasse P., en "lirare" som är nyinflyttad i staden. Söndagen den 16 december Mamma Mia! Mamma Mia! är en brittisk-amerikansk-svensk musikalfilm från 2008, med manus av Catherine Johnson. Filmen är baserad på musikalen Mamma Mia!, som i sig delvis är byggd på låtar av popgruppen Abba Kl Vegasalen, Vegagatan 55, Göteborg 25:- för film med dryck och tilltugg. Till kansliet på tel , e-post: info@strokevg.se dagarna har i höst verkligen bra filmer, som bör passa de flesta smaker.

5 LUNCHTEATER Till 4 föreställningar finns det 6 biljetter till varje föreställning. Fredagen den 21 september, Så länge skutan kan gå I Taubes egen folkbildningsanda berättas i ord och ton om en helt unik artistkarriär från debuten i Smögens Godtemplarloge till avslutningen på Gröna Lund. Det blir en del mindre känt Taube-material, men också en rad av hans mest älskade visor. Varning för allsång är härmed utfärdad. Onsdagen den 31 oktober, Värp först och kackla sen! Estradören Mattias Enn tar med oss på en resa i musik, minnen och humor om en av världens främsta operasångerskor. Han sjunger och berättar om Birgit Nilsson, en bondflicka från betfältet i Skåne som nådde till Metropolitan, La Scala och Bayreuth. Fredagen den 30 november, Föregångerskan Gulli Petrini var en av dem som såg till att vi fick rösträtt i Sverige. Som fysiker, lärare och frisinnad kommunalpolitiker verkade hon i Växjö och Stockholm. När hon undervisade om evolutionen fick hon sparken från sin tjänst som lärare. Men det stoppade inte Gulli, hon gick sin egen väg och talade för den kvinnliga rösträtten. Tisdagen den 4 december, A Swingin Christmas Med musikalisk lekfullhet bjuder trion Smoke Rings Sisters på det allra bästa ur den svenska och amerikanska julrepertoaren, från jazzens och swingens guldår. Allt förpackat i spännande, trestämmiga arrangemang och med soundet av The Andrews Sisters! Kl , Lunchen serveras Göteborgs Stadsteater, Götaplatsen, Göteborg 230:- per person och föreställning. Strokeföreningen bjuder på 50:- rabatt för EN föreställning per termin och medlem. Betala in till plusgirokonto i samband med anmälan. Till kansliet på tel eller info@strokevg.se, Snarast möjligt. OBS! Anmälan är bindande.

6 CAFETRÄFF OM LASSE DAHLQUIST Operasångaren Rolf Nilsson återbesöker oss i höst. Denna gången ska han skildra och berätta om Lasse Dahlquist som var en stor kulturprofil. VÄLKOMNA! Måndagen den 24 september, kl Vegasalen, Vegagatan 55, Göteborg 40:- kaffe och bulle ingår Till kansliet på tel , e-post: info@strokevg.se senast den 18 september. BUSSRESA DEN 25 SEPTEMBER 2018 Höstens resa går till Halland.. Vi kommer att besöka Rit-och Målerigården, Hotel Tylösand med lunch och visning av Per Gessles Galleri och sedan avslutar vi resan med ett besök på Byaregårdens Brygghus, ett privat ölbryggeri. Där blir det visning av bryggeriet, kaffe och kaka och det finns även en butik. OBS! Vill man provsmaka öl, kostar det 100:- för två glas! 9.00 Avresa från Vegagatan 55, Göteborg Rit-och Målerigården. Visning, kaffe och fralla Hotel Tylösand. Lunch, konstvisning Byaregårdens Brygghus, Visning, kaffe och kaka Åter i Göteborg : 450:- för medlem, 915:- för icke medlem. : Till kansliet på tel eller info@strokevg.se senast den 4 september. Vi åker med en handikappanpassad buss och subventionerar våra medlemmar med 465:-. Resan görs ihop med Afasiföreningen och Epilepsiföreningen.

7 PROVA PÅ IPAD/SMARTPHONE Efter flera väldigt uppskattade och välbesökta prova på Ipad/smartphone workshops, har vi beslutat att ha ännu en Ipad/smartphone workshop. Vi har ånyo bokat in den lugna, trevlige och kunnige Daniel Eriksson som besöker oss för att berätta och visa användning, olika appar osv. VÄLKOMNA Tisdagen den 2 oktober, kl Vegasalen, Vegagatan 55, Göteborg 40:- kaffe och bulle ingår Till kansliet på tel , e-post: info@strokevg.se senast den 26 september FRÅN GRAVALLVARLIGT TILL DÖDSKUL Vi får besök av musikern Lennart Palm. Han kanske mest är känd som side kick till Anders Eldeman i Melodikrysset. Lennarts föredrag Från Gravallvarligt till dödskul låter kanske inte speciellt kul, men det är ett roligt föredrag och inte alls så tungt, som det kanske låter. VÄLKOMNA! Måndagen den 15 oktober, kl Vegasalen, Vegagatan 55, Göteborg 40:- Till kansliet på tel , e-post: info@strokevg.se senast den 9 oktober.

8 HÖSTMIDDAG Ni kommer väl med och äter på Lagerhuset. Vad det blir för mat vet vi ännu inte, då menyn inte bestäms förrän i september. Tisdagen den 23 oktober, kl Heurlins Plats 1, Göteborg Ca 350:- VÄLKOMNA! Till Afasiföreningens kansli på tel eller epost: kansli@afasigbg.se senast den 15 oktober Ett hisnande äventyr om vad det innebär att vara en hjälte. Disneys musikal Ringaren i Notre Dame är en mörk historia om kärlek och hjältemod. I centrum står den varmhjärtade ringaren Quasimodo, hans avskyvärde förmyndare Claude Frollo, den modiga Esmeralda och den tappre kaptenen Phoebus. Deras öden och vägar korsas i 1500-talets Paris där Quasimodo och Esmeralda kämpar tillsammans för en mänskligare värld. Deras äventyr och tragiska livsöden blir en intensiv musikalupplevelse. Föreningen subventionerar sina medlemmar med 200:-/biljett, dock ej rullstolsburna medlemmar, då de platserna redan är rabatterade. Så för medlemmar blir priset alltså 515:- Tisdagen den 30 oktober, start kl Göteborgs Operan, Christina Nilssons gata 515:- för medlemmar, 715:- för icke medlemmar, som inbetalas på plusgiro , vid anmälan. För rullstolsplats går ledsagare med utan kostnad. Så snart som möjligt.

9 UTSTÄLLNING GÖTEBORG 1700-OCH 1800-TALET! Hoppas ni kommer med på en guidad visning av utställningen Göteborg under 1700 och 1800-talet på Göteborgs Stadsmuseum! Efter guidningen, kan de som så vill, tillsammans gå och dricka kaffe till självkostnadspris. Onsdagen den 14 november kl Göteborgs Stadsmuseum, Norra Hamngatan 12, Gbg 60:- i entré, för ålderspensionärer boendes i Göteborg är entrén gratis. Till kansliet på tel eller epost: info@strokevg.se senast den 7 november AFTERNOON TEA I våras hade vi ett mycket lyckat Afternoon tea där vi fick lyssna på vad kören sjungit under terminen. Det blev ett trevligt möte med härlig sång och smarrig fika.nu är det dags igen, för kören att få sjunga sin repertoar! Onsdagen den 28 november, kl. 13:00-15:00 Vegasalen, Vegagatan 55, Göteborg 40:- Till kansliet tel eller e-post: info@strokevg.se senast den 26 november 2018 VÄLKOMNA!! NYA MEDLEMMAR Kom och möt föreningens styrelse och se våra lokaler. Kom gärna med förslag på aktiviteter. Vi bjuder på fika. Måndagen den 22 oktober, kl Vegasalen, Vegagatan 55, Göteborg JULMUSIK Ingen I HAGAKYRKAN Till Strokeföreningens kansli på tel eller info@strokevg.se senast den 17 oktober 2018.

10 JULBORD PÅ LISEBERG Vi träffas som vanligt vid huvudentrén vid Sedan går vi till Hamnkrogen, som tar emot oss Där står julbordet uppdukat för Afasi Epilepsi och Strokeföreningen. VÄLKOMNA! AVGÅNG VÄLKOM Tisdagen den 11 december 2018, kl Hamnkrogen på Liseberg 400:-för medlemmar, :455-för icke medlemmar. Inbetalas till plusgirokonto samband med anmälan. Till kansliet på tel eller senast den 29 oktober. Snarast möjligt. OBS! Anmälan är bindande. HAGAKYRKAN Vi träffas i Hagakyrkan och lyssnar på en kort konsert. Sedan går vi till församlingshemmet och äter soppa. VÄLKOMNA! Onsdagen den 12 december 2018 kl Hagakyrkan, Göteborg 40:- för soppan, vilken betalas i församlingshemmet Till kansliet på tel eller epost: info@strokevg.se senast den 23 november 2018

11 INTRESSERAD AV ATT RIDA? Vi har haft kontakt med Göteborgs Handikappridklubb i Rödbo, Kungälv. Om du skulle vara intresserad av att pröva på att rida, så hör av dig till kansliet på tel Du får gärna sitta i rullstol. För hästarna skull, bör du inte väga mer än 100 kg. Afasiföreningens aktiviteter VAD ÄR AFASI? Svar på detta får du i ett föredrag av Professor Peter Borenstein Han berättar om afasi och dess orsaker. Dessutom tas olika problem upp, som har samband med en hjärnskada. Föredraget ordnas av Afasiföreningen och Strokeföreningens medlemmar är välkomna att deltaga. Antalet deltagare är begränsat, för att det skall bli tillfälle för alla att ställa frågor och diskutera. Måndagen den 15 oktober 2018 kl Konferensrum 3, Vegagatan 55, Göteborg 20:- med kaffe och bulle Till Afasiföreningens kansli på tel Om du anmält dig och får förhinder, meddela detta senast samma dag innan kl !

12 Neuroförbundets aktiviteter SEXUELL HÄLSA OCH NEUROLOGI Dorthe Forsell, sexualrådgivare på Neurosjukvården, kommer till Neuroförbundet och Strokeföreningens medlemmar är välkomna att också komma på mötet. VÄLKOMNA! Onsdagen den 10 oktober 2018, kl Neuroförbundets lokaler, Arkitektgatan 2 20:- Till Neuroförbundet tel, MINGELKVÄLL FÖR ANHÖRIGA Neuroförbundet bjuder in till denna kväll för anhörig till någon med neurologisk sjukdom. Under lättsamma former bekantar vi oss med Anhörigcenterns verksamhet och representater för Neuroförbundet och Neurosjukvården. Torsdagen den 18 oktober kl Anhörigcenter, Karl Gustavsgatan 63 Ingen Till Neuroförbundet på tel CAFÉ KONSTARTEN Till hösten träffas vi söndagar den 7 oktober, 14 november och 9 december. VÄLKOMNA! Söndagarna den kl Neuroförbundet, Arkitektgatan 2 eller Göteborgs Konstmuseum. 25:- för kaffe/te, smörgås, kaka och gratislott. Till Margareta Svensson, tel , eller e-post: margareta.b.svensson@gmail.com Anmälan senast torsdagarna innan..

13 TJEJFIKA Neuroförbundet inbjuder alla kvinnor i föreningarna till fika och samtal. Måndagenden 24 september kl på Vegasalen, Vegagatan 55 och den 26 november på Neuroförbundets lokaler på Arkitektgatan 2. 20:- Till Neuroförbundet tel VÄLKOMNA Epilepsiföreningens aktiviteter ATT VARA MAN OCH LEVA MED NEUROLOGISK SJUKDOM Önskemål har kommit om att utöka gruppen till en samtalsgrupp för män med neurologiska sjukdomar. Vid mötet får gruppen besluta själva om fler träffar. Tisdagen den 3 oktober kl. 18 Epilepsiföreningens lokal på Slottsskogsgatan 6 MÅLARCIRKEL I höst ordnar Epilepsiföreningen en målarcirkel med lärare Karina Gustavsson från Folkuniversitetet, om det blir minst 8 anmälda. START Torsdag den 4 oktober kl ,10 gånger Epilepsiföreningens lokal på Slottsskogsgatan 6 400:-. För Epilepsiföreningens medlemmar, 700:- för övriga. Material t illkommer. För inf. ring Margareta Svensson tel PROVA PÅ INOMHUSCURLING Vi träffas den 20 september och 22 november. Torsdagen den 20/9 kl , och 22/11 kl. 18:00. Epilepsiföreningens lokal Slottsskogsgatan 6 Mariella Olsson, tfn , e-post: maria.e.olsson@gmail.com

14 Forts. Epilepsiföreningens aktiviteter STICKCAFÈ - STICKA - VIRKA - PÅTA Kristina Brandt, lärare från Folkuniversitetet leder stickcafé och hantverkstips sticka, virka eller påta det går bra också om man bara har en hand som fungerar. Måndagar kl , 10 gånger med start den 8/10 i Epilepsiföreningens lokaler, Slottsskogsgatan 6. Terminsavgift 100 kronor i medlemsavgift till Epilepsiföreningen + avgift för Fika och material. Anmälan: Wivianne Albinsson, tfn , @telia.com ATT LEVA MED EPILEPSI Under hösten kommer epilepsisjuksköterskan Kristina Lisovska och håller i de mycket uppskattade samtalskvällarna om att leva med epilepsi. Du är välkommen torsdag den 25/10 och 6/12, kl till Epilepsiföreningens lokaler på Slottsskogsgatan 6. För mer information och anmälan, ring Mariella Olsson, telefon Har du problem efter din stroke? Vi söker kvinnor och män som vill delta i en klinisk forskningsstudie med syfte att studera effekten av OSU6162 på kvarvarande symptom efter stroke. OSU6162 är en substans som påverkar hjärnans dopaminomsättning på sådant sätt att den trötthet, som mycket ofta följer stroke, gynnsamt kan påverkas. Studien är dubbelblind, dvs att hälften av patienterna får slumpmässigt randomiserat aktiv behandling (OSU6162) eller icke aktiv behandling (placebo) Mediciner liksom läkarbesök och undersökningar är kostnadsfria. Om du är mellan 18 och 80 år gammal och har stroke, är du välkommen att höra av dig. Genom att kontakta oss anmäler du ditt intresse av att erhålla ytterligare information om studien. När du tagit del av all information kommer du att tillfrågas om du samtycker till att delta. Därefter kommer en läkare att ta ställning till om du uppfyller villkoren för deltagande. De uppgifter du lämnar hanteras enligt Dataskyddsförrdningen, GDPR, EU 2016/679. Kontakt Tel Ansvariga läkare forskning@gottfries.se Professor Carl-Gerhard Gottfries. Gottfries Clinic

15 STROKEPUTTARNA Det finns inga gränser. Gör som jag, finn glädjen hos strokeputtarna. Min stroke satte punkt för spel på banan, men att putta inomhus eller utomhus (när vädret tillåter), går alldeles utmärkt. (Uttalande av klubbens grundare) Golfputtningen ger träning åt många fysiska effekter och koncentrationen. De sociala kontakterna ger härlig livsglädje. Efter puttningen fikar vi tillsammans, med många härliga skratt. VÄLKOMMEN att deltaga i vår puttningsgrupp. Din käpp eller rullator är också välkommen! Tisdagar, kl (Ej högsommar eller jul och nyår.) Sisjö golfbana, Södra Långebergsgatan 26 B. (Söderleden) AVGIFT Ingen, mer än ett bidrag till uppvärmning av våra inomhuslokaler på vintern. Curt Edberg tel eller Anita Andreasson på MEDLEMSKAP I PARASPORT Strokeföreningen har ett medlemskap i Parasport vilket betyder att Strokeföreningens medlemmar är välkomna att ta del av aktiviteter på anläggningen. Håll utkik på webben Kontakt, Strokeföreningen: Kontakt, Parasport: Anders Andersson, Stina Wikström tel: tel: anders.k.andersson@gmail.com Ingemar Bengtsson, Dick Stenberg tel: tel: ingo.bengtsson@outlook.com

16 SMILGRUPP - STROKE MITT I LIVET Strokeföreningen har en SMIL-grupp (Stroke Mitt I Livet). Gruppen vänder sig till dig som är mitt i livet, mellan år och har drabbats av stroke. Vi träffas jämna veckor och delar erfarenheter och upplevelser. VÄLKOMNA ATT DELTA I DENNA GRUPP START Måndagar kl kl Måndagen den 1 oktober Grupprum 1, Vegagatan 55, Göteborg. 15:- för kaffe. Kansliet på tel info@strokevg.se. HAR DU HAFT STROKE ELLER ÄR DU ANHÖRIG? Du är välkommen till en liten samtalsgrupp. Vi planerar att träffas 5-6 tillfällen, ca 2 timmar per gång inkl. kaffepaus. Tanken med gruppen är att vi träffar andra i liknande situation. Kanske har ni samma tankar och frågor och kan delge varandra erfarenheter och idéer, om hur det går att få en bättre livskvalité och en meningsfull tillvaro, efter att man fått stroke. Gruppen leds av personal från neurosjukvården tillsammans med handledare från Strokeföreningen. Utbildningen är utformad enligt en modell, där vårdens medicinska kunskap och erfarna patienters kunskap värderas lika. Ledarna är utbildade av Kompetenscentrum för patient och närstående i Västra Götalandsregionen Utbildningen är kostnadsfri och vi bjuder på kaffe. Vi planerar också in pauser efter överenskommelse i gruppen så att vi klarar att hålla oss fokuserade. Anmäl ditt intresse till kansliet. Vi planerar att ha tre olika grupper, en för personer som haft stroke, en för anhöriga och en för yngre strokedrabbade. Om du tidigare deltagit i dessa grupper ber vi dig stå åt sidan för personer som ej gått tidigare. VÄLKOMNA!

17 SLÄKTFORSKNINGSKURS Ev. finns det plats för någon mer i gruppen, som vill släktforska. Vi använder oss av Arkiv Digital, där alla kursdeltagare har sitt eget abonnemang. Vi samarbetar med Folkuniversitetet. Tisdagar kl START Tisdagen den 4 september 2018 Afasiföreningens datasal, Vegagatan 55, Göteborg AVGIFT Kursavgift: 250:-, + ev. abonnemang av Arkiv Digital, för de som inte redan har ett abonnemang. Inbetalas till plus giro , Till Strokeföreningens kansli på tel

18 KULTURGRUPP Välkommen att deltaga i vår kulturgrupp, där vi pratar om musik och kultur. Ibland går vi på utställningar och museer. Kursen hålls av Martin Skafte i Folkuniversitetets regi. VÄLKOMNA START Tisdagar kl ggr. Tisdagen den 11 september. Grupprum 1, Vegagatan 55. AVGIFT 450:- (icke medlem 650:-) inbetalas till plusgiro Till kansliet på tel eller info@strokevg.se. DATOR/IPAD Daniel Eriksson, datalärare från Folkuniversitetet, kommer hit vid 5 tillfällen och ger tips om hur du kan använda dator/ipad och smartphone. För dig som inte är van vid Internet. Det finns plats för 8 personer. VÄLKOMNA : Tisdagar kl START: Tisdagen den 16 oktober. : Datasalen vid Afasiföreningen, Vegagatan 55. : 250:- inbetalas till plusgiro

19 KÖRSÅNG Musik ska byggas utav glädje, av glädje bygger man musik... Kom med och sjung i vår kör! Kursen leds av Karin Eriksson Jeanson. Vi ordnar kursen i Folkuniversitets regi och har den tillsammans med Afasi och Epilepsiföreningen. Onsdagar kl ggr + en gång då gruppen sjunger vid ett cafémöte. OBS! se i tidningen för mer information. START Onsdagen den 5 september VÄLKOMNA! Grupprum 3, Vegagatan 55. AVGIFT 400:- inbetalas till plusgiro Till kansliet på tel eller info@strokevg.se. DATAKURS Kurs för dig som vill lära sig mer om vad en dator och Internet kan användas till. Lär dig mer om att lyssna på musik, titta på TV, söka på Internet, navigera på kartor med hjälp av datorn. Förkunskaper: Du skall ha baskunskaper i Windows och kunna använda Internet hjälpligt. Du måste även kunna hantera en datormus och kunna skriva på tangentbordet. Ledare är Per-Olof Stolt. Torsdagar kl VÄLKOMNA START Torsdagen den 30 augusti Afasiföreningens, datasal, Vegagatan 55, Göteborg. AVGIFT 300:- Afasiföreningen på info@afasigbg.se eller

20

21 Botaniska maj 2018

22

23 STROKE Västra Götaland, Lokalföreningen Göteborg med omnejd - Styrelsen 2018 Ordf. Ledamöter Björn Wannebo Sisjövägen ASKIM Tel: bjorn@bcmab.se Suppleanter Marie Dennerbro Malmersväg 3B ÄLVÄNGEN mariedennerbro1@hotmail.com Sekr. Kassör 1:a Vice ordf. 2:a Vice ordf. Margareta Svensson Nordenskiöldsgatan GÖTEBORG Tel: margareta.b.svensson@gmail.com Leif Bohman Gustavsberg UDDEVALLA Tel: , arb: leif.bohman@synnebyrevision.se Anders Andersson Blåvalsgatan 8a GÖTEBORG Tel: anders.k.andersson@gmail.com Ingemar Bengtsson Ekeblads väg SÄVEDALEN Tel: ingo.bengtsson@outlook.com John Lindqvist Övre Fogelbergsgatan GÖTEBORG Tel: , john.lindqvist@telia.com John Rignell Sten Sturegatan GÖTEBORG Tel john.rignell@comhem.se KANSLIET Stroke Västra Götaland Lokalföreningen Göteborg Vegagatan GÖTEBORG Tel: Fax: (StrokeForum) E-mall: annika@strokevg.se carl@strokevg.se info@strokevg.se Plusgiro: Hemsida: Facebooksida: Strokeföreningen Monika Wellsten Norra Krokslättsgatan 17 A GÖTEBORG Tel: E-mall: wellsten.monika@gmail.com Fuad Solakovic Svängrumsgatan 48, lgh VÄSTRA FRÖLUNDA Tel: fuad.solakovic@hotmail.com Kerstin Lidbeck Blodboksgatan VÄSTRA FRÖLUNDA Tel: Tel: STROKE-RIKSFÖRBUNDET Måsholmstorget SKÄRHOLMEN Tel: Fax: info@strokeforbundet.se Besöksadress: Måsholmstorget 3, SKÄRHOLMEN

24 PROGRAMÖVERSIKT Dag Aktivitet Plats 5 september Gemensam Lunch Talattagatan 24, Västra Frölunda 16 september Filmsöndag TED Vegasalen, Vegagatan 55, Göteborg 19 september Guidning på stadsteatern Stadsteatern, Götaplatsen, Göteborg 21 september Lunchteater: Så länge skutan... Stadsteatern, Götaplatsen, Göteborg 24 september Caféträff med Rolf Nilsson Vegasalen, Vegagatan 55, Göteborg 25 september Bussresa Avgår från Vegagatan 55, Göteborg 2 oktober Prova på Smartphone/iPad Vegasalen, Vegagatan 55, Göteborg 15 oktober Lennart Palm om adliga gravar Vegasalen, Vegagatan 55, Göteborg 22 oktober Nya medlemmar möt föreningen Grupprum 1, invid kansli, Vegagatan oktober Höstmiddag på Lagerhuset Heurlins Plats 1, Göteborg 28 oktober Film Hotel Marigold nr 1 Vegasalen, Vegagatan 55, Göteborg 30 oktober Ringaren i Notre Dame Göteborgsoperan, Christina Nilsons gata 31 oktober Lunchteater: Värp först och ka... Stadsteatern, Götaplatsen, Göteborg 14 november Utställning Göteborgs Stadsmuseum, Norra Hamngatan november Film Tårtgeneralen Vegasalen, Vegagatan 55, Göteborg 28 november Afternoon Tea Vegasalen, Vegagatan 55, Göteborg 30 november Lunchteater: Föregångerskan Stadsteatern, Götaplatsen, Göteborg 4 december Lunchteater: A Swingin Xmas Stadsteatern, Götaplatsen, Göteborg 11 december Julbord på Liseberg Hamnkrogen på Liseberg, Göteborg 12 december Julkonsert och sopplunch Hagakykan, Haga Östergata 30, Göteborg 16 december Film Mamma Mia! Nr 1 Vegasalen, Vegagatan 55, Göteborg STROKEFÖRENINGENS STUDIECIRKLAR/KURSER Kursdag Kursens namn Plats Måndag kl SMIL - grupp Grupprum 1, Vegagatan 55 Tisdag kl Strokeputtar Sisjö Golfbana Tisdag kl Släktforskning Datasalen, Afasiföreningen, Vegagatan 55 Tisdag kl Konst- och kulturgrupp Grupprum 1, Vegagatan 55 Tisdag kl Dator/Ipad Datasalen, Afasiförening, Vegagatan 55 Onsdag kl Körsång Vegasalen, Vegagatan 55, Göteborg Torsdag kl. 13:00 Datakurs Datasalen, Afasiföreningen, Vegagatan 55 Tänk på att alltid meddela kansliet om Du vill gå en kurs, även Du som har gått kursen tidigare!

Västra Götaland Lokalföreningen Göteborg med omnejd HÖSTPROGRAM 2017

Västra Götaland Lokalföreningen Göteborg med omnejd HÖSTPROGRAM 2017 Västra Götaland Lokalföreningen Göteborg med omnejd HÖSTPROGRAM 2017 ORDFÖRANDE OCH KANSLIET HAR ORDET Vi önskar er hjärtligt välkomna till höstens aktiviteter. Anders, Annika och Carl har som vanligt

Läs mer

Västra Götaland Lokalföreningen Göteborg med omnejd VÅRPROGRAM 2019

Västra Götaland Lokalföreningen Göteborg med omnejd VÅRPROGRAM 2019 Västra Götaland Lokalföreningen Göteborg med omnejd VÅRPROGRAM 2019 ORDFÖRANDE OCH KANSLIET HAR ORDET Så är det dags för ett nytt kapitel i Strokeföreningens historia. Inte bara för att vi kommer med ytterligare

Läs mer

Västra Götaland Lokalföreningen Göteborg med omnejd HÖSTPROGRAM 2016

Västra Götaland Lokalföreningen Göteborg med omnejd HÖSTPROGRAM 2016 Västra Götaland Lokalföreningen Göteborg med omnejd HÖSTPROGRAM 2016 ORDFÖRANDE OCH KANSLIET HAR ORDET Kära vänner! Så är sommaren förbi, även om det i skrivande stund ser ut som om vi får njuta av vackert

Läs mer

Afasiföreningen i Göteborg. Höstprogram Vi vägrar vara tysta.

Afasiföreningen i Göteborg. Höstprogram Vi vägrar vara tysta. Afasiföreningen i Göteborg Höstprogram 2018 Vi vägrar vara tysta. Kära medlemmar och andra intresserade! Här kommer Afasiföreningens program för hösten 2018! Mycket av programmet känns nog igen av Er som

Läs mer

Västra Götaland Lokalföreningen Göteborg med omnejd HÖSTPROGRAM 2015

Västra Götaland Lokalföreningen Göteborg med omnejd HÖSTPROGRAM 2015 Västra Götaland Lokalföreningen Göteborg med omnejd HÖSTPROGRAM 2015 ORDFÖRANDE OCH KANSLIET HAR ORDET Ordförande och kansli Vi har nu kommit till sommaren 2015. På Strokeföreningen märker vi detta genom

Läs mer

Afasiföreningen i Göteborg. Höstprogram Vi vägrar vara tysta.

Afasiföreningen i Göteborg. Höstprogram Vi vägrar vara tysta. Afasiföreningen i Göteborg Höstprogram 2019 Vi vägrar vara tysta. Kära medlemmar och andra intresserade! Mitt i sommaren kommer Afasiföreningens program för hösten 2019. Som vanligt har vi många kurser

Läs mer

Afasiföreningen i Göteborg. Vårprogram Vi vägrar vara tysta.

Afasiföreningen i Göteborg. Vårprogram Vi vägrar vara tysta. Afasiföreningen i Göteborg Vårprogram 2019 Vi vägrar vara tysta. Kära medlemmar och övriga läsare! Vi i styrelsen vill tacka alla medlemmar för det gångna året. Det är vi tillsammans som gör vår förening

Läs mer

Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2015

Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2015 Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2015 Kära Unionen-Senior! Välkommen till en ny termin! Vi hoppas att du ska finna höstens program attraktivt! Fredriksdals köksträdgård Utfärd till Wanås

Läs mer

Program Hösten 2014 S I D.1

Program Hösten 2014 S I D.1 Program Hösten 2014 S I D.1 Tomelilla och Simrishamn i maj 2014 Bästa medlemmar. Höstens program är här. Gå igenom det noga. Du kan ju missa något viktigt. Kom på våra aktiviteter och medlemsmöten, de

Läs mer

Tillägg till. Årsprogrammet. för. Billdalsseniorerna. September-December

Tillägg till. Årsprogrammet. för. Billdalsseniorerna. September-December Tillägg till Årsprogrammet för Billdalsseniorerna September-December 2017 Månadsmöten Vi träffas första onsdagen i månaden kl. 10.30 i Billdals kyrka. Vi lyssnar på ett föredrag eller underhållning, dricker

Läs mer

SPF Högsboseniorerna. Foto Sia Magnusson

SPF Högsboseniorerna. Foto Sia Magnusson SPF Högsboseniorerna Foto Sia Magnusson PROGRAM VÅREN 2014 Göteborg i januari 2014 Hjärtligt välkomna till ett nytt verksamhetsår! Vi fortsätter att ha våra månadsmöten på onsdagar. Vi startar klockan

Läs mer

Program våren Fängslande Berättelser. Vårupptakt. Årsmöte till Klassiska toner. Deckare i Gävlemiljö av Mikael Ressem

Program våren Fängslande Berättelser. Vårupptakt. Årsmöte till Klassiska toner. Deckare i Gävlemiljö av Mikael Ressem Program våren 2018 Föreningen präglas av nyckelorden GLÄDJE KVALITET GEMENSKAP Gamla som nya lemmar är Välkomna! Vårupptakt Sören Rydgren och hans dragspel Fängslande Berättelser Katarina Kallings Deckare

Läs mer

Afasiföreningen i Göteborg. Vårprogram Vi vägrar vara tysta.

Afasiföreningen i Göteborg. Vårprogram Vi vägrar vara tysta. Afasiföreningen i Göteborg Vårprogram 2017 Vi vägrar vara tysta. Kära medlemmar och övriga läsare! Här kommer ett rykande färskt nummer av Afasiföreningens vårprogram! Vi ser fram emot en vår med aktiviteter,

Läs mer

Program våren 2015. Foto: Britt Tellow

Program våren 2015. Foto: Britt Tellow Program våren 2015 Foto: Britt Tellow Tag vara på livet det går inte i repris! Vi träffas på våra månadsmöten i Carl Johans församlingshem som ligger intill Carl Johans kyrka, Kyrkoplan 1 Känn dig varmt

Läs mer

Programblad Höst och vinter 2017

Programblad Höst och vinter 2017 Föreningslokal: E-mail: Eskilsgatan 8 A, 432 45 Varberg Telefon: 0340-62 79 78 info@varberg.hjart-lung.se Hemsida: www.hjart-lung.se/varberg Bankgiro: 681-1376 Medlemsavgift 150: - per år, faktureras via

Läs mer

Program hösten Jeepläkare i Kenya berättar. Pegasus spelar miniteater. Grannarna underhåller på höstens fest. Lucia ger oss adventskänsla

Program hösten Jeepläkare i Kenya berättar. Pegasus spelar miniteater. Grannarna underhåller på höstens fest. Lucia ger oss adventskänsla Program hösten 2018 Föreningen präglas av nyckelorden GLÄDJE KVALITET GEMENSKAP Gamla som nya medlemmar är Välkomna! Jeepläkare i Kenya berättar Pegasus spelar miniteater Grannarna underhåller på höstens

Läs mer

Styrelsemedlemmar SPRÅKTRÄFF. Gun-Britt Delsvik Svensson, ordf

Styrelsemedlemmar SPRÅKTRÄFF. Gun-Britt Delsvik Svensson, ordf PROGRAM VÅREN 2018 Öppet hus och telefontid måndagar 10:00 13:00 Tlf: 0302-135 75 E-post: lerum@pro.se Besöksadress: Alingsåsvägen 1 443 35 Lerum BG 398-8938 eller swish 12 31460401 Helgstängt fr.o.m.

Läs mer

Programblad Hösten 2019

Programblad Hösten 2019 Föreningslokal: E-mail: Eskilsgatan 8 A, 432 45 Varberg Telefon: 0340-62 79 78 info@varberg.hjart-lung.se Hemsida: Bankgiro: 681-1376 www.hjart-lung.se/varberg OBS! Kansliet är öppet på torsdagar kl. 10.00-11.00.

Läs mer

Fritidsnytt. Nr 2/2013

Fritidsnytt. Nr 2/2013 Fritidsnytt Nr 2/2013 Här kommer höstens program! Här kommer en del av de aktiviteter som erbjuds denna termin. Det finns aktiviteter som du känner igen sedan innan, och vi erbjuder nya cirklar som vi

Läs mer

Program Hösten SPF Lundby Höstprogram 2018

Program Hösten SPF Lundby Höstprogram 2018 1 Program Hösten 2018 2 Program för våra månadsmöten Månadsmötena börjar kl.12.00 tredje torsdagen i månaden i Samlingslokalen Granngården, Wieselgrensgatan 11, våning 2, hiss finns. (Buss 31 hållplats

Läs mer

Vårprogram seniorer väst

Vårprogram seniorer väst seniorer väst Vårprogram 2019 - Våren inleds i slutet av februari med en resa till Gekås i Ullared - Vårt årsmöte följer i mars - Vi avslutar vårprogrammet i maj med en fin resa till Herrljunga - För mer

Läs mer

Läs mer om kurserna på www.altakulturknut.se. Akustisk gitarr Onsdagar 5/ 0 8.00 9.30 0 ggr 760 kr

Läs mer om kurserna på www.altakulturknut.se. Akustisk gitarr Onsdagar 5/ 0 8.00 9.30 0 ggr 760 kr medborgarskolan Läs mer om kurserna på www.altakulturknut.se Akustisk gitarr Onsdagar 5/ 0 8.00 9.30 0 ggr 760 kr Västafrikansk dans Onsdagar 5/ 0 8.00 9.30 0 ggr 800 kr Fredagskväll med dans Fredag 7/

Läs mer

Vårprogram Missa inte alla vårens inspirerande konstaktiviteter. Vi ser fram emot att träffa dig och dina styrelsekamrater.

Vårprogram Missa inte alla vårens inspirerande konstaktiviteter. Vi ser fram emot att träffa dig och dina styrelsekamrater. Vårprogram 2016 Missa inte alla vårens inspirerande konstaktiviteter. Vi ser fram emot att träffa dig och dina styrelsekamrater. Hela styrelsen önskar er välkomna Onsdag 9 mars Konst som berör Föredrag

Läs mer

Programblad Höst och vinter 2018

Programblad Höst och vinter 2018 Föreningslokal: Eskilsgatan 8 A, 432 45 Varberg Telefon: 0340-62 79 78 Bankgiro: 681-1376 E-mail: Hemsida: info@varberg.hjart-lung.se www.hjart-lung.se/varberg Programblad Höst och vinter 2018 OBS! Kansliet

Läs mer

Program våren Egons Kvartett inleder vårsäsongen. Tolvan, Basen och Ukulisten spelar och sjunger. Men var är Egon? Lira Stråkkvartett

Program våren Egons Kvartett inleder vårsäsongen. Tolvan, Basen och Ukulisten spelar och sjunger. Men var är Egon? Lira Stråkkvartett Program våren 2017 Föreningen präglas av nyckelorden GLÄDJE KVALITET GEMENSKAP Gamla som nya medlemmar är Välkomna! Egons Kvartett inleder vårsäsongen. Tolvan, Basen och Ukulisten spelar och sjunger. Men

Läs mer

Program för hösten 2018

Program för hösten 2018 Program för hösten 2018 Medlemsinformation. Vi vill att så många som möjligt anmäler sin e-postadress. Då sänder vi utskicken via den. Vi bidrar också alla till att minska miljöbelastningen genom minskad

Läs mer

Aktiviteter på Anhörigcenter

Aktiviteter på Anhörigcenter Aktiviteter på Anhörigcenter Hösten 2019 Under hösten erbjuder vi många olika aktiviteter som du är välkommen till. De vänder sig främst till personer som stöttar en närstående. Du anmäler dig genom att

Läs mer

50- o 60-talen är aktuella, liksom studiebesök på Länsmuseet. Matlagning-boule-canasta. Det blir Lucia i år också!

50- o 60-talen är aktuella, liksom studiebesök på Länsmuseet. Matlagning-boule-canasta. Det blir Lucia i år också! Höstens program 2015 Gävle Vi har hört dom förut - men dom kommer igen Två Gävle-kändisar som har mycket att berätta! 50- o 60-talen är aktuella, liksom studiebesök på Länsmuseet. Matlagning-boule-canasta.

Läs mer

Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg VÅRPROGRAM 2016

Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg VÅRPROGRAM 2016 Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg VÅRPROGRAM 2016 Kära Unionen-Senior, Välkommen till en ny termin! Vi hoppas att du ska finna vårens och sommarens aktiviteter intressanta! 20 januari: Information

Läs mer

Vi erbjuder för anhöriga: Enskilda samtal med socionom/beteendevetare Taktil massage Samtalsgrupper Tider finns vardagar, dag- och kvällstid

Vi erbjuder för anhöriga: Enskilda samtal med socionom/beteendevetare Taktil massage Samtalsgrupper Tider finns vardagar, dag- och kvällstid Välkommen till Anhörigcenter Vi erbjuder för anhöriga: Enskilda samtal med socionom/beteendevetare Taktil massage Samtalsgrupper Tider finns vardagar, dag- och kvällstid Vår gruppverksamhet för anhöriga

Läs mer

Vårprogram 2015 med tema Arbetets konst

Vårprogram 2015 med tema Arbetets konst Vårprogram 2015 med tema Arbetets konst Sveriges Konstföreningar har Arbetets konst som konstbildningstema för året. Vi i Göteborgsdistriktet har valt att följa detta tema för vårens aktiviteter. Vi ser

Läs mer

Mötesplats Råby. Mötesplats Råby. Råby Centrum Västerås Ansvarig för verksamheten: Camilla Knutsen

Mötesplats Råby. Mötesplats Råby. Råby Centrum Västerås Ansvarig för verksamheten: Camilla Knutsen November 2018 Mötesplats Råby Mötesplats Råby Råby Centrum Västerås 021-398771 Ansvarig för verksamheten: Camilla Knutsen Camilla.cecilia.knutsen@vasteras.se Du hittar oss även under: Västerås Stads hemsida:

Läs mer

Program våren 2016 Föreningen präglas av nyckelorden GLÄDJE KVALITET GEMENSKAP Gamla som nya medlemmar är välkomna!

Program våren 2016 Föreningen präglas av nyckelorden GLÄDJE KVALITET GEMENSKAP Gamla som nya medlemmar är välkomna! Gävle Program våren 2016 Föreningen präglas av nyckelorden GLÄDJE KVALITET GEMENSKAP Gamla som nya medlemmar är välkomna! Jack and the Rippers inleder vårsäsongen med musiken vi minns från 60- och 70-talen.

Läs mer

PROGRAM HÖSTEN 2015 VÄLKOMNA!

PROGRAM HÖSTEN 2015 VÄLKOMNA! PROGRAM HÖSTEN 2015 VÄLKOMNA! Innehållsförteckning Sida Innehåll 2.... Innehållsförteckning. 3.... Ordföranden har ordet och Kanelbullens Konditori. 4.... Medlems och styrelsemöten, Prima Liv, PRO Café.

Läs mer

MEDLEMSBLAD AUGUSTI-OKTOBER 2011 INFORMATION. Kansliet

MEDLEMSBLAD AUGUSTI-OKTOBER 2011 INFORMATION. Kansliet MEDLEMSBLAD AUGUSTI-OKTOBER 2011 INFORMATION Kansliet Kansliet har öppet mån, tis och tors kl. 9.00-15.30. Övriga tider finns telefonsvarare. Tel. 031-12 10 03. Mejl: goteborg.magotarm@telia.com Vår kanslist

Läs mer

SPF Högsboseniorerna. Foto Sia Magnusson

SPF Högsboseniorerna. Foto Sia Magnusson SPF Högsboseniorerna Foto Sia Magnusson PROGRAM HÖSTEN 2013 Göteborg i augusti 2013 Hjärtligt välkomna tillbaka efter sommaruppehållet! Hoppas att ni alla kunnat njuta av den sköna sommaren. En i mitt

Läs mer

Vårprogram 2015 med tema Arbetets konst

Vårprogram 2015 med tema Arbetets konst Vårprogram 2015 med tema Arbetets konst Sveriges Konstföreningar har Arbetets konst som konstbildningstema för året. Vi i Göteborgsdistriktet har valt att följa detta tema för vårens aktiviteter. Vi ser

Läs mer

Program våren 2014. Foto: Britt Tellow

Program våren 2014. Foto: Britt Tellow Program våren 2014 Foto: Britt Tellow Tag vara på livet det går inte i repris! Vi träffas på våra månadsmöten i Carl Johans församlingshem som ligger intill Carl Johans kyrka, Kyrkoplan 1 Känn dig varmt

Läs mer

Program för enheternas öppna dörrar 22 25 januari, 2013

Program för enheternas öppna dörrar 22 25 januari, 2013 2012-12-17 Dnr Program för enheternas öppna dörrar 22 25 januari, 2013 Jung och Kvänums förskolor Välkomnar tisdag 22 januari och torsdag 24 januari 09.00 11. 30 och 14.00 16.30. Guider finns som tar hand

Läs mer

Kom in och hälsa på, så berättar vi mera!

Kom in och hälsa på, så berättar vi mera! Träffpunkt Ålem Håller öppet för Dig! Kom in och hälsa på, så berättar vi mera! ÖPPETTIDER med personal Måndag.08.00 16.00...08.00 14.00 Onsdag..08.00 16.30...08.00 16.00 Lokalen finns tillgänglig andra

Läs mer

Styrelsemedlemmar SPRÅKTRÄFF. Gun-Britt Delsvik Svensson, ordf

Styrelsemedlemmar SPRÅKTRÄFF. Gun-Britt Delsvik Svensson, ordf PROGRAM HÖSTEN 2017 Öppet hus och telefontid måndagar 10:00 13:00 Telefon: 0302-135 75 Besöksadress: Alingsåsvägen 1 443 35 Lerum e-post: lerum@pro.se BG 398-8938 Sommarstängt fr.o.m 13 juni t.o.m 6 augusti

Läs mer

Program Våren SPF Seniorerna Lundby Vårprogram 2019

Program Våren SPF Seniorerna Lundby Vårprogram 2019 1 Program Våren 2019 2 Program för våra månadsmöten Vi träffas på våra månadsmöten den tredje torsdagen i månaden, kl 12.00. Vi träffas i Samlingslokalen Granngården, Wieselgrensgatan 11, våning 2, hiss

Läs mer

ORDFÖRANDE HAR ORDET

ORDFÖRANDE HAR ORDET VINTER 2011 ORDFÖRANDE HAR ORDET Det gamla året är snart slut och det nya hälsar vi välkommet. Jag tackar er alla för det gångna året och för allt ni har gjort för föreningen. Jag hoppas mycket på ert

Läs mer

Mötesplats Råby. Mötesplats Råby. Råby Centrum Västerås Ansvarig för verksamheten: Camilla Knutsen

Mötesplats Råby. Mötesplats Råby. Råby Centrum Västerås Ansvarig för verksamheten: Camilla Knutsen April 2019 Mötesplats Råby Mötesplats Råby Råby Centrum Västerås 021-398771 Ansvarig för verksamheten: Camilla Knutsen Camilla.cecilia.knutsen@vasteras.se Du hittar oss även under: Västerås Stads hemsida:

Läs mer

Afasiföreningens Höstprogram 2014

Afasiföreningens Höstprogram 2014 Afasiföreningens Höstprogram 2014 Kontakt: Tel: 054-21 90 01 Mobil: 076-100 22 52 ( Susanne ) Mailadress: info@afasivarmland.se Hemsida: www.afasivarmland.se Vi finns även på facebook Besök oss gärna:

Läs mer

VÅRPROGRAM IF Metallpensionärer

VÅRPROGRAM IF Metallpensionärer VÅRPROGRAM 2019 IF Metallpensionärer PROGRAM VÅREN 2019 PROGRAM VÅREN 2019 PROGRAM V Hej Metallpensionär! Sten Magnusson God fortsättning på det nya spännande året med val till eu-parlamentet i maj och

Läs mer

Programblad Vår och Sommar 2017

Programblad Vår och Sommar 2017 Föreningslokal: E-mail: Eskilsgatan 8 A, 432 45 Varberg Telefon: 0340-62 79 78 info@varberg.hjart-lung.se Hemsida: www.hjart-lung.se/varberg Bankgiro: 681-1376 Medlemsavgift 150: - per år, faktureras via

Läs mer

Programblad Vår - Sommar 2015

Programblad Vår - Sommar 2015 Föreningslokal: E-mail: Eskilsgatan 8 A, 432 45 Varberg Telefon: 0340-62 79 78, info@varberg.hjart-lung.se Hemsida: www.hjart-lung.se/varberg Bankgiro: 681-1376 Medlemsavgift 150: - per år, faktureras

Läs mer

Programblad Vinter, vår och sommar 2018

Programblad Vinter, vår och sommar 2018 Föreningslokal: E-mail: Hemsida: Bankgiro: 681-1376 Eskilsgatan 8 A, 432 45 Varberg Telefon: 0340-62 79 78 info@varberg.hjart-lung.se www.hjart-lung.se/varberg Programblad Vinter, vår och sommar 2018 Medlemsavgift

Läs mer

Hössna prästgård Kursprogram hösten 2013

Hössna prästgård Kursprogram hösten 2013 Hössna prästgård Kursprogram hösten 2013 Välkommen till Hössna prästgård! Välkommen till den vackra prästgården vid Hössna kyrka, strax utanför Ulricehamn. Vi är glada över att få hälsa dig välkommen till

Läs mer

Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2016

Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2016 Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2016 Kära Unionen-Senior, Här kommer höstens program. Vi hoppas att du ska finna våra aktiviteter intressanta! Välkommen till en ny termin! Augusti: September:

Läs mer

Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2018

Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2018 Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2018 FRITIDEN Hej! Här kommer Höst - programmet 2018. Bläddra igenom och du hittar säkert något du kan vara med på. Tänk på att anmäla er i tid. Thord Nilsson Tel: 0346-88

Läs mer

Program. september december 2017

Program. september december 2017 Program september december 2017 Detta är höstterminens program med en blandning av information, intressanta föredrag, aktiviteter och studiecirklar. På våra månadsmöten serveras kaffe med tillbehör till

Läs mer

Fritidsnytt December 2016 Januari 2017

Fritidsnytt December 2016 Januari 2017 December 2016 - Januari 2017 2015-03-24 2015-03-24 Länsdans Datum: Plats: Tid: Avresa: Kostnad: : Kvällens orkester: Fredag 9 december ABB Magneten, Västerås 19.30 23.00 18.45 vid OKQ8-macken 100 kr inträde

Läs mer

Programblad Vår och sommar 2019

Programblad Vår och sommar 2019 Föreningslokal: Eskilsgatan 8 A, 432 45 Varberg Telefon: 0340-62 79 78 Bankgiro: 681-1376 E-mail: Hemsida: info@varberg.hjart-lung.se www.hjart-lung.se/varberg Programblad Vår och sommar 2019 OBS! Kansliet

Läs mer

HL-bladet. Vi tar vid där sjukvården slutar! Januari 2014. Medlemsblad nr 26

HL-bladet. Vi tar vid där sjukvården slutar! Januari 2014. Medlemsblad nr 26 HL-bladet Medlemsblad nr 26 Januari 2014 Vinterbild från Nären Foto: Thore Lundqvist Vi tar vid där sjukvården slutar! Ordförande har ordet! Vad tiden går fort, nu är det redan 2014 och jag har varit ordförande

Läs mer

KINDA SPF PROGRAM VÅR-SOMMAR 2018 VARMT VÄLKOMMEN!!!!!!

KINDA SPF PROGRAM VÅR-SOMMAR 2018 VARMT VÄLKOMMEN!!!!!! KINDA SPF PROGRAM VÅR-SOMMAR 2018 VARMT VÄLKOMMEN!!!!!! Tisdag 13 mars kl 13.30 Kättilstad församlingshem Vikten av en god munhälsa Information av tandhygienist från Folktandvården. Einar Samuelsson med

Läs mer

Kom in och hälsa på, så berättar vi mera!

Kom in och hälsa på, så berättar vi mera! Träffpunkt Ålem Håller öppet för Dig! Kom in och hälsa på, så berättar vi mera! ÖPPETTIDER med personal.08.00 16.30...08.00 14.00 Onsdag..08.00 16.30...08.00 16.00 Lokalen finns tillgänglig andra tider,

Läs mer

SENIORERNAS HUS LÖDERUPSGÅRDEN. Ystads kommuns mötesplats för seniorer PROGRAM

SENIORERNAS HUS LÖDERUPSGÅRDEN. Ystads kommuns mötesplats för seniorer PROGRAM SENIORERNAS HUS LÖDERUPSGÅRDEN Ystads kommuns mötesplats för seniorer PROGRAM September 2017 Hej. Ja då var sommaren över för denna gång sägs det, men vi kan ju alltid hoppas på en underbar höst istället.

Läs mer

Vårens program Vi samarbetar med Reumatikerna om vårens program och vi är välkomna till deras möten, liksom de är välkomna till våra.

Vårens program Vi samarbetar med Reumatikerna om vårens program och vi är välkomna till deras möten, liksom de är välkomna till våra. Vippentorpet Foto: Levi Johansson Vårens program 2019 Vi samarbetar med Reumatikerna om vårens program och vi är välkomna till deras möten, liksom de är välkomna till våra. Ordförande har ordet! Hej alla!

Läs mer

Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2013

Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2013 Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2013 FRITIDEN Hej! Här kommer Höst - programmet 2013. Bläddra igenom och du hittar säkert något du kan vara med på. Tänk på att anmäla er i tid. Thord Nilsson Tel: 0346-88

Läs mer

SPF Högsboseniorerna. Foto Sia Magnusson

SPF Högsboseniorerna. Foto Sia Magnusson SPF Högsboseniorerna Foto Sia Magnusson PROGRAM HÖSTEN 2014 Göteborg i augusti 2014 Hjärtligt välkomna tillbaka efter sommaruppehållet! Hoppas att ni alla kunnat njuta av den sköna sommaren. En i mitt

Läs mer

Program. januari maj Här är vårterminens program med en blandning av information, intressanta föredrag, aktiviteter och studiecirklar.

Program. januari maj Här är vårterminens program med en blandning av information, intressanta föredrag, aktiviteter och studiecirklar. Program januari maj 2017 Här är vårterminens program med en blandning av information, intressanta föredrag, aktiviteter och studiecirklar. På våra månadsmöten serveras kaffe med tillbehör till självkostnadspris.

Läs mer

Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2015

Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2015 Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2015 FRITIDEN Hej! Här kommer Höst - programmet 2015. Bläddra igenom och du hittar säkert något du kan vara med på. Tänk på att anmäla er i tid. Thord Nilsson Tel: 0346-88

Läs mer

Akvarellgrupp. Kropp i balans

Akvarellgrupp. Kropp i balans Akvarellgrupp Att som anhörig till en långvarigt sjuk eller funktionshindrad person få tid över för egen verksamhet är inte lätt och det kan vara svårt att komma igång. För dig som är intresserad av att

Läs mer

Neuro Kontakten. Nr 7 Oktober Medlemstidning för Neuroförbundet Göteborg Lokalförening inom Neuroförbundet

Neuro Kontakten. Nr 7 Oktober Medlemstidning för Neuroförbundet Göteborg Lokalförening inom Neuroförbundet Neuro Kontakten Nr 7 Oktober 2018 Medlemstidning för Neuroförbundet Göteborg Lokalförening inom Neuroförbundet Från Kansliet INNEHÅLL: sid: Julfest 3 Söndagmiddag 4 Lillstugan 4 RGRM- hjärngympa 5 Sexuell

Läs mer

Medlemsblad NR: 3 2013

Medlemsblad NR: 3 2013 Medlemsblad NR: 3 2013 Styrelsen önskar en GOD JUL & ETT GOTT NYTT ÅR Hoppas ni har haft en skön höst och förvinter trots storm, regn, snö & kyla men över naturens lagar kan vi inte styra. Vi får alltid

Läs mer

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR. Det känns lite konstigt att önska God Jul och Gott Nytt År i oktober. Men det är mycket som känns så i dessa tider

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR. Det känns lite konstigt att önska God Jul och Gott Nytt År i oktober. Men det är mycket som känns så i dessa tider R T P - Malmö Verksamheten fjärde kvartalet 2003 Datum på nyhetsbrevet 21 september GOD JUL & GOTT NYTT ÅR I det här numret: God Jul & Gott Nytt År 1 1 Aktiviteter 2 Kalender 3 Telefonlista 4 Det känns

Läs mer

Mötesplats Rönnby. En mötesplats för alla åldrar. Månadsbladet riktar sig till Seniorer

Mötesplats Rönnby. En mötesplats för alla åldrar. Månadsbladet riktar sig till Seniorer Månadsblad 2018 Mötesplats Rönnby Mötesplats Rönnby En mötesplats för alla åldrar Månadsbladet riktar sig till Seniorer Mötesplats Rönnby Släggkastargatan 1 722 41 Västerås 021-393635 Ansvarig för seniorverksamheten

Läs mer

Höstprogram 2014. Torsdag 4 september. Tisdag 30 september. Helgen 4-5 oktober. Onsdag 5 november. Onsdag 12 november. Torsdag 20 november

Höstprogram 2014. Torsdag 4 september. Tisdag 30 september. Helgen 4-5 oktober. Onsdag 5 november. Onsdag 12 november. Torsdag 20 november Höstprogram 2014 Torsdag 4 september Tisdag 30 september Helgen 4-5 oktober Onsdag 5 november Onsdag 12 november Torsdag 20 november Dramat i Arles - om van Gogh, Gaugin och Bernhard Föredrag av intendent

Läs mer

Fritidsnytt. Nr 1/2010

Fritidsnytt. Nr 1/2010 Fritidsnytt Nr 1/2010 Här kommer vårens program! Här kommer en del av de aktiviteter som erbjuds denna termin. Det finns aktiviteter som du känner igen sedan innan, och vi erbjuder nya cirklar som vi hoppas

Läs mer

Aktiviteter 1 juli 31 december 2013

Aktiviteter 1 juli 31 december 2013 Anhörigcenter Foto: Sofia Sabel Kartan är beskuren och lånad från broschyren Innerstaden Kungsbacka, smakfulla upplevelser Du är välkommen att kontakta oss. Telefon: 0300-83 42 29 E-post: anhorigstod-ao@kungsbacka.se

Läs mer

MEDLEMSBLAD 2016 april, maj, juni, juli, augusti, september

MEDLEMSBLAD 2016 april, maj, juni, juli, augusti, september MEDLEMSBLAD 2016 april, maj, juni, juli, augusti, september Klassiska kompositörer i jazzigt framförande 6 april Staffan Jonasson berättar och låter oss lyssna till Klassiska kompositörer i jazzigt framförande.

Läs mer

BJÖRKEKÄRR. Vårprogram SPF Seniorerna Björkekärr. har månadsmöten andra torsdagen i månaden kl 16:00 på. Björkekärrshus

BJÖRKEKÄRR. Vårprogram SPF Seniorerna Björkekärr. har månadsmöten andra torsdagen i månaden kl 16:00 på. Björkekärrshus BJÖRKEKÄRR Vårprogram 2018 SPF Seniorerna Björkekärr har månadsmöten andra torsdagen i månaden kl 16:00 på Björkekärrshus Rosendalsgatan 10 i Björkekärr Alla är hjärtligt välkommna 1 Månadsmöten våren

Läs mer

VÅRROGRAM IF Metallpensionär. Göteborg

VÅRROGRAM IF Metallpensionär. Göteborg VÅRROGRAM 2017 IF Metallpensionär Göteborg Hej IF Metallpensionär Vi har under året jobbat med en del förändringar av mötesverksamheten. IF Metall arrangerar sammanlagt fler än 25 olika möten och ca 8

Läs mer

Kurser för dig med intellektuell funktionsnedsättning

Kurser för dig med intellektuell funktionsnedsättning Sommaren 2015 Kurser för dig med intellektuell funktionsnedsättning Främst för dig som omfattas av LSS, till exempel går i särskolan, på Lärvux, arbetar i daglig verksamhet eller bor i gruppbostad. Studieförbundet

Läs mer

PROGRAM HÖSTEN Foto Sia Magnusson

PROGRAM HÖSTEN Foto Sia Magnusson PROGRAM HÖSTEN 2015 Foto Sia Magnusson Göteborg i augusti 2015 Hjärtligt välkomna tillbaka efter sommaruppehållet! Hoppas att ni alla kunnat njuta av sommaren. Vi hoppas också att ni har möjlighet att

Läs mer

Fritidsnytt Augusti-September 2017

Fritidsnytt Augusti-September 2017 Augusti-September 2017 2015-03-24 Länsdans Datum: Plats: Tid: Avresa: Kostnad: : Fredag 25 augusti ABB, Magneten Västerås 19.30-23.00 18.45 från Q8 100 kr inträde och 100 kr buss Senast tisdag 22 augusti

Läs mer

Studieprogram Örebro

Studieprogram Örebro Studieprogram Örebro Vi tror på att Vi äldre lär äldre bäst! Webbsida Örebroklubben: orebro.seniornet.se Jan 2016 Terttu Bohlin Studiecirklar våren 2016 i Örebro Studiecirklarna bedrivs i grupper med ca

Läs mer

Din Fritid Våren 2016

Din Fritid Våren 2016 Vård- och omsorgsförvaltningen Stöd och aktivering för personer med funktionsnedsättning Fritidsverksamhet Din Fritid Våren 2016 Fritidsverksamhet för ungdomar och vuxna Innehåll Information Fritidsverksamheten....

Läs mer

KARIDAL. Fritidsprogram. Hösten 2018

KARIDAL. Fritidsprogram. Hösten 2018 KARIDAL Fritidsprogram Hösten 2018 1 Innehåll Vi ger råd och stöd 3 HIF Ringarna 3 Bowling 4 Dart 5 Styrketräning, Actic 6 Fotboll, Trollenäs IF 7 Bokcirkel, ABF 8 Pensionärsverksamhet, Musik och sång

Läs mer

Protokoll 08/14 fört vid sammanträde med styrelsen för Neuroförbundet, Västra Götaland 2014-12-09 kl.10.15-12.15 Edsvägen 3B, Vänersborg.

Protokoll 08/14 fört vid sammanträde med styrelsen för Neuroförbundet, Västra Götaland 2014-12-09 kl.10.15-12.15 Edsvägen 3B, Vänersborg. Protokoll 08/14 fört vid sammanträde med styrelsen för Neuroförbundet, Västra Götaland 2014-12-09 kl.10.15-12.15 Edsvägen 3B, Vänersborg. Närvarande Jan Magnusson Ordförande Åsa Lewau Johansson Kassör

Läs mer

Program Anhörigcenter

Program Anhörigcenter Har du frågor, förslag eller funderingar - ta gärna kontakt. Du når oss säkrast måndag - torsdag 08.30-11.30 046-35 82 40 eller via e-post anhorigcenter@lund.se Anhörigkonsulent Maria Boberg Anhörigstödjare

Läs mer

Välkommen till Allégårdens Pensionärsförening den aktiva föreningen. Sommarprogram 2015

Välkommen till Allégårdens Pensionärsförening den aktiva föreningen. Sommarprogram 2015 Välkommen till Allégårdens Pensionärsförening den aktiva föreningen Sommarprogram 2015 Sommar öppet 22 juni 31 juli kl: 09.00 14.00 Pensionärernas hus dagtid Göteborg Besöksadress: Allégården, Södra Allégatan

Läs mer

VÅRENS PROGRAM 2015 FÖR DIG SOM HAR ANHÖRIGSTÖD

VÅRENS PROGRAM 2015 FÖR DIG SOM HAR ANHÖRIGSTÖD VÅRENS PROGRAM 2015 FÖR DIG SOM HAR ANHÖRIGSTÖD MÖTESPLATSER Kom för att träffa andra anhöriga under en enkel samvaro. Det serveras kaffe till självkostnadspris och vanligtvis görs en aktivitet. Kom ensam

Läs mer

Askim-Frölunda-Högsbos Tema: Göteborg i våra hjärtan

Askim-Frölunda-Högsbos Tema: Göteborg i våra hjärtan Askim-Frölunda-Högsbo stadsdelsförvaltning april-maj Askim-Frölunda-Högsbos Träffpunkter Tema: Göteborg i våra hjärtan Altplatsen Kustträffen Vill du få programbladet skickat hem med posten eller med e-post,

Läs mer

Sommarlovsprogram 2018

Sommarlovsprogram 2018 Sommarlovsprogram 2018 Fritidsgårdarna Parkour i Färjestaden Prova på Parkour på banan nere vid Smaragdskolan. Aktiviteten vänder sig till er mellan åk 5 och 2:a året på gymnasiet och är helt kostnadsfri.

Läs mer

Göteborgs. Scoutdistrikts

Göteborgs. Scoutdistrikts Göteborgs Scoutdistrikts Arrangemang Hösten 2013 2 KALENDARIET September Oktober 1 S 1 T 2 M Mandalay kv.segl. 2 O 3 T 3 T 4 O 4 F Vandringen 2013 5 T 5 L Vandringen 2013 6 F Mandalay ny.segl. 6 S Vandringen

Läs mer

Verksamhetsberättelse för 2013

Verksamhetsberättelse för 2013 Verksamhetsberättelse för 2013 ILCO:s Jönköpings länsförening 2014-03-16 Mäster Gudmunds Källar Jönköping Kallelse till ILCO:s årsmöte 2014 Söndagen den 16 mars håller vi årsmötesförhandlingar på restaurang

Läs mer

HÖSTPROGRAM IF Metallpensionärer

HÖSTPROGRAM IF Metallpensionärer HÖSTPROGRAM 2018 IF Metallpensionärer PROGRAM HÖSTEN 2018 PROGRAM HÖSTEN 2018 PROGRAM HÖ Hej Metallpensionär! Omslagsbild: Taket på förra Hasselbladsfabriken Lilla Bommen Sten Magnusson GLÖM INTE ATT RÖSTA

Läs mer

Evenemang våren 2012. Biblioteken i Lessebo kommun

Evenemang våren 2012. Biblioteken i Lessebo kommun Evenemang våren 2012 Biblioteken i Lessebo kommun Kurt Henriksson Boda Kurre berättar om sitt artistliv Glasblåsaren från Boda blev rikskändis som akrobaten Boda-Kurre. Tid. måndag 9/1 kl. 17.00 LCHF:

Läs mer

Afasiföreningens Höstprogram 2015

Afasiföreningens Höstprogram 2015 Afasiföreningens Höstprogram 2015 Kontakt: Tel: 054-21 90 01 Mobil: 076-100 22 52 ( Susanne ) Mailadress: info@afasivarmland.se Hemsida: www.afasivarmland.se Vi finns även på facebook Våra medlemsförmåner

Läs mer

KARLSTAD CENTRUM PROGRAM Dina förmåner som medlem

KARLSTAD CENTRUM PROGRAM Dina förmåner som medlem KARLSTAD CENTRUM PROGRAM 2019 Dina förmåner som medlem Rätt att delta i vår förenings samtliga aktiviteter Tidningen Pensionären - 9 nummer PRO Mervärde rabatter Rabatt på SJ och Ålandsfärjorna Försäkringar

Läs mer

HÖSTPROGRAMMET 2019 MEDLEMSTRÄFFAR

HÖSTPROGRAMMET 2019 MEDLEMSTRÄFFAR Huvudsta Klippgatan 8, 171 47 SOLNA pg 129756-3 Hemsida:pro.se/huvudsta E-post: huvudsta@pro.se HÖSTPROGRAMMET 2019 MEDLEMSTRÄFFAR OBS! OBS! OBS! Medlemsträffarna är i Skoga äldrecentrum, på onsdagar,

Läs mer

2/ GEMENSAM SOLBUSSRESA TILL

2/ GEMENSAM SOLBUSSRESA TILL APRIL 2019 Dag Datum Tid Aktiviteter Måndag 1/4 Ewa har gymnastik på Enliden på fm. V.14 Tisdag 2/4 09.30 GEMENSAM SOLBUSSRESA TILL ÖLAND Start på Ekåsen kl.09.30, sedan hämtar vi upp på Äringen och Frikadellen.

Läs mer

Medlemsavgiften betalas från och med nu in till Riksförbundet. Därför får du ingen PlusGiro-avi med programmet i fortsättningen.

Medlemsavgiften betalas från och med nu in till Riksförbundet. Därför får du ingen PlusGiro-avi med programmet i fortsättningen. Adress Vårvädersvägen 4 D, 22227 Lund Expeditionstid onsdag 10.00 12.00. Vi har sommarstängt 22/6 17/8 Telefon 046 211 49 90 E-post info@lund.hjart-lung.se PlusGiro 13 58 61 3 Nyhet! Medlemsavgiften betalas

Läs mer

FUB verksamhet hösten 2013

FUB verksamhet hösten 2013 FUB verksamhet hösten 2013 Bad Vi disponerar Herrljunga Simhall, där lilla bassängen är extra uppvärmd. Separata duschrum finnes och tag med fikapengar. Start: Onsdag 11 september Tid: kl. 18.30 20.00

Läs mer

Fritidsnytt April 2019

Fritidsnytt April 2019 April 2019 Länsdans Datum: Plats: Tid: Avresa: Kostnad: : Kvällens orkester: Fredag 12 april ABB Magneten Västerås 19.30-23.00 18.45 vid Q8-macken 100 kr inträde och 100 kronor resa Senast tisdag 9 april

Läs mer

Även för anhöriga och yrkesverksamma. Studieprogram 2018/2019. För dig som har en funktionsvariation

Även för anhöriga och yrkesverksamma. Studieprogram 2018/2019. För dig som har en funktionsvariation Även för anhöriga och yrkesverksamma Studieprogram 2018/2019 För dig som har en funktionsvariation Viktigt att veta om våra studiecirklar Om du vill anmäla dig till en studiecirkel kan du fylla i och skicka

Läs mer