LUNDS VK Säsongsskiftet maj Verksamhetsberättelse

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "LUNDS VK Säsongsskiftet maj Verksamhetsberättelse"

Transkript

1 LUNDS VK Säsongsskiftet maj 2018 Verksamhetsberättelse

2 Styrelsens berättelse Styrelsen har under verksamhetsåret augusti 2017 till juli 2018 bestått av: Ordförande Sandra Petersson, vice ordförande Peter Ahlm, sekreterare Linus Oscarsson, kassör Sven Boström Svensson samt ledamöter Harjan Pook, Mats Porsklev och Andreas Andersson. Styrelsen har haft möten månadsvis samt extra arbetsmöte. Lunds VK har under året fortsatt sitt jobb mot målet om att bli en av Sveriges mest kompletta volleybollklubbar. Ett bevis på att vi kommit en bra bit på vägen är att vi under den gångna säsongen kunnat stoltsera med en stegring få klubbar kan matcha. Från de allra yngsta i VolleyBompa och Kidsvolley via ungdomslagen till seniorlag i samtliga divisioner både på damoch herrsidan. Lägg därtill en motionsserie som har fler aktiva spelare än de flesta andra klubbar har totalt i sina respektive föreningar samt en beachverksamhet som bland annat ordnar läger för både stora och små under sommaren. Verksamheten fortsätter att växa och styrelsen fortsätter sitt arbete med visionen att vara en klubb för hela livet. Stefan Sjöström har fortsatt sin anställning som klubbchef. Stefan arbetar mycket med den dagliga administrativa delen samt sköter kontakter med förbund, kommun och andra intressenter. Styrelsen fortsätter att jobba för att få in fler människor i föreningen och verksamhetsområdena vars huvudstyrka och/eller bakgrund inte är volleyboll. Detta har varit och är fortsatt en utmaning och det är glädjande att vi har fått in flera nya tränare i våra grupper. Utan våra duktiga tränare skulle vi inte kunna bedriva vår verksamhet. Vi ser med spänning mot framtiden och vi vet att det finns en stor möjlighet att sprida intresset för volleybollen i Lund med omnejd, framförallt bland barn och ungdomar. Vi jobbar oförtrutet vidare med att ta nya steg mot vår vision och i Lunds VK finns det en plats för alla, gammal som ung! Lunds Volleybollklubb en klubb för hela livet

3 Genomförd verksamhet i de olika verksamhetsområdena Marknad Verksamhetsområdet redovisar ingen ekonomisk berättelse här utan hänvisar till revisionsberättelsen. I korthet kan dock nämnas att resultatet för räkenskapsåret slutade på ett minus på ca 104 tkr. Den 30 juni bestod klubben av totalt 544st medlemmar. Föredelningen på dessa medlemmar kan läsas enligt nedan och inom parentesen ses förra säsongens siffror. Juniorer 259 st (236). Seniorer 211 st (213). Beach 7 st (10). Ej spelande tränare/styrelsemedlemmar 37 st (29). Supporters/stödmedlemmar 30 st (47). Medlemsavgiften har under året varit 300 kronor för både ordinarie medlem och stödmedlem. Antalet sponsorer har under året i stort sett varit oförändrat och ligger runt 30 st. Några väljer att stödja med ekonomiska medel och andra med tjänster vi annars hade behövt betala för. Vid sidan av våra största sponsorer Euro Finans och Sparbanken Skåne söker klubben fortfarande ett par större samarbetspartners som kan vara med på klubbens fortsatta resa mot att bli den mest kompletta volleybollföreningen i Sverige. Vår presentationsfolder med sponsorerbjudanden har uppdaterats. Den största utmaningen inom sponsorområdet blir fortsatt att sätta fingret på och försöka formulera/förmedla varför våra potentiella partners ska välja just volleyboll, med andra ord varför de ska stödja just oss och vår sport. Vi tror att nyckel ligger i bredden som föreningen kan erbjuda i dagsläget med allt från träning och lek för barn och ungdomar, beachvolley samt seniorvolleyboll på både tävlings- och motionsnivå. Utveckling I arbete kring klubbens utveckling har vi tidigare genom gruppdiskussioner försökt identifiera utmaningar/frågeställningar både på kort och på lång sikt för att vi ska kunna växa. Några av fokusområdena inom detta arbete som har identifierats är bland annat bristen på halltid, antalet ledare i föreningen samt en större och mer välfungerande sponsringsgrupp. På kort sikt handlar det om att fylla våra respektive arbetsgrupper med många personer som alla är villiga att jobba för att utveckla klubben istället för att bördan ska ligga på några få personer.

4 Kommunikation Kommunikation innefattar alla de tänkbara sätt vi kommunicerar med våra olika intressenter på. Främst handlar det om tre vägar; hemsida, media samt medlemmar. Vår fina och informationsrika hemsida fortsätter att hålla en hög klass med täta uppdateringen med både stort och smått. Målet på lång sikt är så klart att hemsidan ska bli en naturlig samlingsplats för den som enkelt vill veta något om klubben och volleyboll kring Lund med omnejd, såväl för medlem som icke medlem. En annan plattform där vi kommunicerar information är via klubbens facebook-grupp. Medlemsantalet fortsätter att ligga runt ca 400. Sidan fungerar otroligt effektivt för att få ut viktiga budskap på ett snabbt och enkelt sätt. Dessutom stärker det klubbkänslan då medlemmarna interagerar med varandra helt oberoende av lagtillhörighet. Via klubbsidan når vi också många, totalt är det ca 1400 (en ökning drygt 400 från förra året) som gillat vår sida. Vi fortsätter att synas flitigt i lokalmedia (Hallå Lund!, Skånesport.se, Skånska Dagbladet samt Sydsvenskan), framförallt genom med matchrapporter för våra elitlag men också mindre notiser efter andra framgångar och även några större artiklar i samband med framgångar på ungdomssidan. Senior Damer A följde upp sin debutsäsong i Elitserien med två segrar och en niondeplats i tabellen, detta efter en hög spelaromsättning från föregående års lag som plockade fyra segrar. Periodvis kan man hålla jämna steg med flera av lagen i serien men bristen på rutin medför att laget haft svårt att prestera i de viktiga och avgörande lägena. Damer B, till stor del också ett helt nytt lag utan erfarenhet av spel på denna nivå, hade svårt att hävda sig i årets upplaga av division 1. Förhoppningen är att lärdomarna från denna säsong tas med in i den kommande och att laget kan bygga vidare på detta. Damer C i division 2 har i mångt och mycket bestått av ungdomsspelare där fokus för spelarna legat på att få speltid och bekanta sig med seniorvolleyboll. Laget gjorde klara framsteg under säsongen fick avsluta på bästa tänkbara sätt med en klar 3-0 seger mot Ystad. Herrar A fick en tuff första säsong i Elitserien. Laget slutade sist i tabellen men kunde glädjande nog behålla sin plats tack vare vinst mot Ymer från Borås i kvalet. Precis som för många lag i klubben denna säsong gäller det att försöka ta med sig de lärdomar man erhållit istället för att lägga alltför mycket fokus på det resultat som uppnåtts. Herrar B (även de nykomlingar i sin serie) gjorde en godkänd insats med vinst i 6 av 18 matcher och en slutgiltig sjundeplats i tabellen. Flera av spelarna bidrog även med närvaro på Herrar A:s träningar och samarbetet lagen emellan är något klubben har som ambition att bygga vidare på till kommande säsong. Likt Damer C bestod även Herrar C av merparten ungdomsspelare med fokus på speltid. Laget kom på en mycket fin tredjeplats i division 2 vilket innebär att de knep den högsta platsen av alla föreningens seriespelande lag.

5 Slutligen kan vi konstatera att Lund till kommande säsong (precis som den här säsongen) kommer kunna stoltsera med lag i samtliga divisioner från Elitserien till div 2 på både dam- och herrsidan. Ytterligare ett starkt bevis på klubben mångfaldhet och bredd. Nina Enocsson och Sara Link visar glädje efter vunnen poäng (Foto: Senad Honic) Senior-DM arrangerades i Helsingborg tillsammans med Skånes Volleybollförbund och precis som förra året dominerades turneringen av EVS som knep guld i dam- och herrklassen. Lund var dock klara tvåor med silver i båda klasserna. Värt att notera är också att Lund för första gången ställde upp med två motioinslag i turneringen (ett i respektive klass). En lärorik dag för många av klubbens motionsspelare! Veteran-SM spelades för första gången under GP-helgen i Uppsala i mitten av januari och lockade två lag från Lund, ett i H35-klassen och ett i H50-klassen. För Lunds VK Spartak i H35 blev det en tuff kamp om bronspengen där Stockholmsrivalen Lidingö dessvärre drog det längsta strået. Klassen vanns av Östersund. Desto bättre gick det i H50-klassen där det blev ett slutgiltigt silver för Lund och därmed hålls den långa traditionen med medaljer på Veteran-SM fortfarande vid liv!

6 Silverlaget i H50-klassen bestående av: (Övre raden fr v) Mats Prütz, Per Svensson, Jonas Brink, Roy Andersson. (Undre raden fr v) Åke Hesslekrans, Anders Tegenrot, Petter Borna Lunds VK har inte bara framgångar på lokal nivå utan får en större inverkan även nationellt. Ett tydligt kvitto på det var när bruttotruppen till herrarnas landslag togs ut under våren. Till det inledande lägret var tre spelare bördiga från Lunds VK kallade. Dessa var Arno Slipac (Hylte/Halmstad VBK), August Borna (Falkenbergs VBK) & Jacob Link (Gioiella Micromilk Gioia del Colle (ITA)). August och Jacob tog sig vidare från den tuffa konkurrensen till den slutgiltiga truppen som under sommaren spelat Euro-League och förberett sig för EM-kval. Stort grattis till samtliga spelare! Motion och motionsserie Motion är fortsatt den del i klubben med störst tillströmning som växer snabbast, i genomsnitt har de olika grupper inom motion lite över 100 medlemmar. Under det gångna året har motion haft 4 träningsgrupper, alla grupper har en blandning av svenska och internationella spelare från 17 år och uppåt. Vi har under året försökt att bygga vidare på en struktur i motion för att få ett bättre samarbete mellan de olika grupperna genom att skapa olika nivåer efter spelkvalitet av medlemmar. Från nybörjare till spelare som har varit med i Lunds VK seniorlag. Grupperna kallas M1-M4 där M1 spelar 5-1 som standard och fungerar som en brygga till lag i seniorverksamheten. M2 för de med en fortsatt hög ambition och kunskapsnivå. M3 är ett utmanande lag med merparten studenter som är i Sverige en kortare stund samt M4 som till största delen består av nybörjare.

7 Varje torsdagskväll organiserar Lunds VK motionsserie med spel i en mix serie och en fri serie. Flera lag från motionsgrupperna deltar i dessa serier och några är dessutom aktiva i externa serier så som LUGI Motionserie. M1 levererar ett herr- och ett damlag som båda deltar i Skåneserien, en spontan serie av spel mot andra lag i Skåne som ett alternativ till Sverigeserien. Vi hoppas kunna bygga ut den som en fast serie. M1 har under säsongen träningsspelat mot några senior- och ungdomslag. Ungefär var femte vecka har motion också arrangerat en internturnering som heter Lunds VK Derby som spelas mellan våra olika motionsgrupper. Ungdom Match i Lunds VK:s Motionsserie Under verksamhetsåret 2017/2018 satsade klubben på att utveckla organisationen kring barn/ungdom genom att införa en ungdomskommitté. Tidigare har det funnits en ungdomsansvarig, men i takt med att klubben har växt har behovet av att engagera fler människor i planering och uppföljning av barn/ungdom ökat. Under verksamhetsåret söktes och beviljades pengar från Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta till en utökning av VolleyBompa och Kidsvolley level 1-3 för att öka antalet flickor och pojkar i respektive årgång samt sprida möjligheten att börja med volleyboll till fler ställen i Lunds kommun. Utökningen av VolleyBompa/Kidsvolley level 1-3 rullas ut under hösten Framgångarna för klubbens ungdomar har varit många. Klubben hade fem lag på plats i Level 5-6 under Mikasa Challenge i Örebro i början på maj. Även om medaljerna uteblev denna gång fick barnen med sig många nya erfarenheter och intryck. Till Falköping åkte tre lag för att spela U16-SM och bäst gick det gör tjejerna i den svarta klassen som knep ett brons efter vinst mot lokalkonkurrenten Bjärred med minsta möjliga marginal, 16-

8 14 i avgörande set. Killarna i den rödsvarta gruppen tog sig till A-slutspel och tog en slutgiltig femteplats. Även på U18-SM i Jönköping deltog Lunds VK med tre lag, två i den öppna klassen på flicksidan och ett lag i vanliga SM på pojksidan. Lunds VK 1 tog ett brons i A-slutspelet och Lunds VK 2 landade på 11:e plats i B-slutspelet. Killarna besegra till slut Skånekollegorna Engelholm i matchen om 5:e pris. Inga lag från klubben deltog på J-SM i Södertälje men på U23-SM på samma fanns både damoch herrlag på plats. Bäst gick det för herrarna som följde upp förra årets silver med ett brons. Damerna fick en tuffare resa och slutade på en sjundeplats till slut. Kidsvolleyturnering i Idrottshallen Klubben har under säsongen även stått arrangör för turneringar i de flesta åldersklassen. VolleyBompa för de allra minsta har fortsatt att vara ett populärt inslag. Ett snitt på ca 25 deltagare gör att klubben kommer att utöka verksamheten till fler platser i Lunds kommun. Denna grupp riktar sig mot 3-5-åringar och består främst av lek med lite inslag av volleybolliknande övningar. På det stora hela är vi extremt stolta över vår breda ungdomsverksamhet som fortsätter växa och producera duktiga volleybollspelare. Under verksamhetsåret hade klubben tre spelare på Riksidrottsgymnasiet i Falköping (Lina Nilsson, Petter Bosrup & Tim Johansson). Dessutom har

9 klubben fortsatt sin satsning på äldre nybörjare (ungdomsspelare som tidigare inte spelat), där intresset och efterfrågan fortfarande är högt. Tanken är att vi från denna grupp ska kunna slussa ut spelare i våra olika lag, antingen på tävlings- eller motionsnivå. Beach Klubbens fortsätter att satsa på diverse arrangemang på beachsidan, mycket tack vara den fortsatta tillgången till Borgarparkens Beach Arena. Konkurrensen att arrangera turneringar har fortsatt att öka. Även om vi fick fler turneringar tilldelade än föregående säsong stötte vi på ett annat problem, våra turneringar har nämligen inte lockat lika många deltagare som tidigare. Vi har med andra ord ett jobb att göra till nästa säsong för att hitta en ny melodi till vad som lockar hit spelare till våra turneringar så att vi på nytt kan ha hög beläggning. En dag i sanden på Borgarparkens Beach Arena I samband med att Elin Westin (tidigare beachansvarig) lämnat Lund för vidare studier i Göteborg har vi till säsongen rekryterat en ny ansvarig i Gustav Svensson som har dragit ett stort lass kring planering och utförande av diverse arrangemang. Utöver turneringar har vi också stått värd för en veckas träningsläger för vuxna på motionsnivå och två veckors beachläger för barn och ungdomar för de som ville förbättra sina beachvolleykunskaper och träffa ny vänner. Sammanfattningsvis kan vi fortsatt konstatera att Borgarparkens Beach Arena är en fantastisk möjlighet för oss att fortsätta sprida volleybollen i Lund och i år kan vi tydligt se betydelsen i och med våra fortsatta framgångar i sanden.

10 Projekt Under denna säsong har inget specifikt projekt bedrivits utan fokus har istället legat på klubbens ordinarie verksamhet. Övrigt Under verksamhetsåret har Lunds VK blivit beviljade medel genom Idrottslyftet till två projekt och utbildningar inom föreningen: - Föräldradag i volleyboll - Utbildning av ledare Ett varmt tack till bidragsgivarna som stöttade barnen och ungdomarna som deltog i vårt Beachläger under sommaren 2018: - Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta - De lekande barnens fond - Lunds kommuns bidrag till lovverksamhet - JustNu Ett stort tack till riktas speciellt till - Crafoordska stiftelsen som har bidragit med kr till klubbens verksamhet. - Folke Ljungdahls stiftelse som har bidragit till klubbens utveckling. - Sparbanken Skånes ägarstiftelse Vi tillsammans Avslutningsvis vill vi rikta ett stort tack till alla sponsorer och samarbetspartners som på ett eller annat sätt stöttat Lunds VK under säsongen ! Sandra Petersson För Styrelsen

LUNDS VK Beachläger sommaren Verksamhetsberättelse

LUNDS VK Beachläger sommaren Verksamhetsberättelse LUNDS VK 2016-2017 Beachläger sommaren 2017 Verksamhetsberättelse Styrelsens berättelse Styrelsen har under verksamhetsåret augusti 2016 till juli 2017 bestått av: Ordförande Sandra Petersson, vice ordförande

Läs mer

LUNDS VK Beachläger sommaren Verksamhetsberättelse

LUNDS VK Beachläger sommaren Verksamhetsberättelse LUNDS VK 2018-2019 Beachläger sommaren 2019 Verksamhetsberättelse Styrelsens berättelse Styrelsen har under verksamhetsåret september 2018 till augusti 2019 bestått av: Ordförande Sandra Petersson, vice

Läs mer

LUNDS VK Seriesegrarna 2015/2016. Verksamhetsberättelse

LUNDS VK Seriesegrarna 2015/2016. Verksamhetsberättelse LUNDS VK 2015-2016 Seriesegrarna 2015/2016 Verksamhetsberättelse Styrelsens berättelse Styrelsen har under verksamhetsåret augusti 2015 till juli 2016 bestått av: Ordförande Sandra Petersson, vice ordförande

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Stort tack Tack till alla som har ställt upp under året, våra sponsorer Magnus Elservice och Intersport, Sparbanksstiftelsen för projektstöd, och självklart alla tränare som har gjort

Läs mer

Röda Tråden. Styrdokument för Lunds VK:s verksamhet. - En klubb för hela livet -

Röda Tråden. Styrdokument för Lunds VK:s verksamhet. - En klubb för hela livet - Röda Tråden Styrdokument för Lunds VK:s verksamhet - En klubb för hela livet - 2 Innehåll 1. Inledning 2. Vision 3. Verksamhetsidé 4. Värdegrund 5. Policys 6. Målsättning med verksamheten 7. Ungdom 8.

Läs mer

Bromma KFUK-KFUM Volleyboll

Bromma KFUK-KFUM Volleyboll Bromma KFUK-KFUM Volleyboll Klubbpresentation Samt Sponsorpaket 2005/2006 Bromma KFUK-KFUM Volleyboll Besöks adress: Alviksvägen 30 Organisations nummer: 802010-5550 Post adress: Box 140 23 Förenings nummer:

Läs mer

Verksamhetsberättelse med årsredovisning 2016

Verksamhetsberättelse med årsredovisning 2016 Skånes Volleybollförbund Org nr Verksamhetsberättelse med årsredovisning 2016 Skånes Volleybollförbund VERKSAMHET 2016... FEL! BOKMÄRKET ÄR INTE DEFINIERAT. ORGANISATION OCH STYRELSEARBETE... FEL! BOKMÄRKET

Läs mer

Verksamhetsberättelse med årsredovisning 2013

Verksamhetsberättelse med årsredovisning 2013 Skånes Volleybollförbund Org nr Verksamhetsberättelse med årsredovisning 2013 Skånes Volleybollförbund VERKSAMHET 2013... 3 ORGANISATION OCH STYRELSEARBETE... 4 TÄVLINGSVERKSAMHET... 6 SISU-UTBILDNING...

Läs mer

Skoghalls Innebandyklubb

Skoghalls Innebandyklubb Verksamhetsberättelse Skoghalls Innebandyklubb 2013-2014 Säsongen Föreningens 28:e säsong var den andra i Hammarö Arena. Säsong två brukar ju anses som tuff i idrottens värld. Man går in i någon sorts

Läs mer

Verksamhetsberättelse med årsredovisning 2014

Verksamhetsberättelse med årsredovisning 2014 Skånes Volleybollförbund Org nr Verksamhetsberättelse med årsredovisning 2014 Skånes Volleybollförbund VERKSAMHET 2014... 3 ORGANISATION OCH STYRELSEARBETE... 4 UTBILDNING... 5 UNGDOMSVERKSAMHET... 5 TÄVLINGSVERKSAMHET...

Läs mer

Verksamhetsberättelse med årsredovisning 2017

Verksamhetsberättelse med årsredovisning 2017 Skånes Volleybollförbund Org nr Verksamhetsberättelse med årsredovisning 2017 Skånes Volleybollförbund VERKSAMHET 2017... 3 ORGANISATION OCH STYRELSEARBETE... 4 FÖRENINGAR... 4 LICENSER... 4 UTBILDNING...

Läs mer

Östsvenska Volleybollförbundet Org nr Verksamhetsberättelse med årsredovisning 2015

Östsvenska Volleybollförbundet Org nr Verksamhetsberättelse med årsredovisning 2015 Östsvenska Volleybollförbundet Org nr Verksamhetsberättelse med årsredovisning 2015 Östsvenska Volleybollförbundet VERKSAMHET 2015... 2 ORGANISATION OCH STYRELSEARBETE... 3 UTBILDNING... 5 UNGDOMSVERKSAMHET...

Läs mer

Verksamhetsberättelse med årsredovisning 2014

Verksamhetsberättelse med årsredovisning 2014 Östsvenska Volleybollförbundet Org nr Verksamhetsberättelse med årsredovisning 2014 Östsvenska Volleybollförbundet VERKSAMHET 2014... 2 ORGANISATION OCH STYRELSEARBETE... 3 UTBILDNING... 4 UNGDOMSVERKSAMHET...

Läs mer

Skoghalls Innebandyklubb

Skoghalls Innebandyklubb Verksamhetsberättelse Skoghalls Innebandyklubb 2014-2015 Säsongen Föreningens 29:e säsong var den tredje i Hammarö Arena. Det innebär att rutinerna för verksamheten i arenan börjar sitt och vi har en fungerande

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 IFK GÖTEBORG BOWLING

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 IFK GÖTEBORG BOWLING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 IFK GÖTEBORG BOWLING VÅREN 2016 Vilken vår vi haft. Rättare sagt hela säsongen har varit helt fantastisk. Vi stod som segrare i båda våra serier. Vi har nått alla våra mål. Vi

Läs mer

Stockholm-Gotlands Volleybollförbund Org nr Verksamhetsberättelse med årsredovisning 2016

Stockholm-Gotlands Volleybollförbund Org nr Verksamhetsberättelse med årsredovisning 2016 Stockholm-Gotlands Volleybollförbund Org nr Verksamhetsberättelse med årsredovisning 2016 VERKSAMHET 2016... 2 ORGANISATION OCH STYRELSEARBETE... 3 DISTRIKTETS VERKSAMHETSINRIKTNING 2016-2017... 4 UTBILDNING...

Läs mer

Styrelsen har haft 8 protokollförda möten under säsongen

Styrelsen har haft 8 protokollförda möten under säsongen Handbollsklubb Sida 1 av 6 Verksamhetsberättelse Ljunghusens Handbollsklubb, säsongen 2013/2014 Styrelse Klas Olsson, ordförande tom februari Jan Persson, ordförande from mars Carina Ostrander, sekreterare

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Habo Wolley 2014-2015 Styrelsen Under året har styrelsen sammanträtt åtta gånger och arbetet har bestått av uppföljning, av de verksamhetsmål som är fastställda. Prioriterade områden

Läs mer

Verksamhetsberättelse Arboga GK Juniorverksamheten Utbildning, Träningsansvarig, Projektansvarig

Verksamhetsberättelse Arboga GK Juniorverksamheten Utbildning, Träningsansvarig, Projektansvarig Verksamhetsberättelse Arboga GK Juniorverksamheten 2016 Juniorkommittén 2016 Ronny Strand Peter Thelin Petra Sjöberg Benny Garman Stefan Ryberg Magnus Norgren Ordförande Sammankallande Utbildning, Träningsansvarig,

Läs mer

Verksamhetsberättelse med årsredovisning 2015

Verksamhetsberättelse med årsredovisning 2015 Skånes Volleybollförbund Org nr Verksamhetsberättelse med årsredovisning 2015 Skånes Volleybollförbund VERKSAMHET 2015... 3 ORGANISATION OCH STYRELSEARBETE... 4 TÄVLINGSVERKSAMHET... 5 SISU-UTBILDNING...

Läs mer

Rasbo IK Innebandysektionen Verksamhetsberättelse 2015/16

Rasbo IK Innebandysektionen Verksamhetsberättelse 2015/16 Rasbo IK Innebandysektionen Verksamhetsberättelse 2015/16 1 Inledning... 3 Åretsförening 2014/15... 3 Styrelsen 2015/16... 4 Ekonomi... 4 Information... 5 Kompetensutveckling... 5 Det sportsliga... 5 Studio

Läs mer

Den vinröda tråden Näsets SK Nä

Den vinröda tråden Näsets SK Nä Den vinröda tråden Vision och målsättning Vision Näset är en förening för alla som vill träna och spela fotboll. Vi välkomnar både killar och tjejer, så väl barn, ungdom och seniorer, både bredd och topp.

Läs mer

Måldokument för Hittarps IK:s verksamhet

Måldokument för Hittarps IK:s verksamhet Måldokument för Hittarps IK:s verksamhet Hittarps IK är en fotbolls- och gymnastikförening med lokal förankring i Laröd, Hittarp och Domsten. Föreningen står för: God klubbkänsla och kamratskap Engagerade

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 IBF Borlänge Verksamhetsåret 2014-2015 Medlemmar Antalet medlemmar i föreningen under året har uppgått till 571 st. Fördelningen är 77 st. ledare, lagföräldrar, styrelse samt

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014-2015 Verksamhetsberättelse för Skoghalls BTK 2014-2015 Styrelse Ordförande: Evert Andersson Ledamöter: Leif Daggert Vice ordförande: Stefan Johansson Peter Johansson Kassör:

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2015

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2015 Verksamhetsberättelse 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2015 Styrelse Ordförande, Ledamot Richard Brännström Anläggningssektionen (1 år) Vice ordförande, Ledamot Hans Bark marknad/ekonomi (1 år) Sekreterare

Läs mer

Hammarby IF DFF. En förening som satsar både på Topp & Bredd

Hammarby IF DFF. En förening som satsar både på Topp & Bredd Hammarby IF DFF En förening som satsar både på Topp & Bredd Innehållsförteckning - Historik och Fakta - Organisation - Bredd & Elit - Spelar, ledar - och föräldraroller - Fotbollsstegen - Ekonomi - Marknad

Läs mer

KÄVLINGE HK - RAKA LINJEN

KÄVLINGE HK - RAKA LINJEN KÄVLINGE HK - RAKA LINJEN Antagen av styrelsen januari 2019 BAKGRUND - Tränare agerat med egna lösningar - Beslut som dragit ut på tiden och varit kortsiktiga - Ofta dåligt samarbete mellan lagen MÅL -

Läs mer

Västsvenska Volleybollförbundet Org nr Verksamhetsberättelse med årsredovisning 2016

Västsvenska Volleybollförbundet Org nr Verksamhetsberättelse med årsredovisning 2016 Västsvenska Volleybollförbundet Org nr Verksamhetsberättelse med årsredovisning 2016 Västsvenska Volleybollförbundet VERKSAMHET 2016... FEL! BOKMÄRKET ÄR INTE DEFINIERAT. ORGANISATION OCH STYRELSEARBETE...

Läs mer

ÅRSBERÄTTELSE. Fredrik Åström, Ordförande JAMTLAND REPUBLICANS

ÅRSBERÄTTELSE. Fredrik Åström, Ordförande JAMTLAND REPUBLICANS ÅRSBERÄTTELSE 2009 Fredrik Åström, Ordförande Styrelsens verksamhetsberättelse Styrelsen har under verksamhetsåret genomfört tre stycken protokollförda möten. Styrelsen har bestått av följande individer:

Läs mer

Verksamhetsberättelse Götalands Dartförbunds 2016/2017

Verksamhetsberättelse Götalands Dartförbunds 2016/2017 Ordförande: Styrelsen under detta år är Ordf Stefan Petersson, Vice ordf Thomas Kallin, Kassör Evis Furuskog, Sekr Maria Rydell, Ledamot TK Pontus Danielsson, Ledamot SK Björn Isacsson, Ledamot JK Petra

Läs mer

Verksamhetsberättelser. Skoghalls Innebandyklubb

Verksamhetsberättelser. Skoghalls Innebandyklubb Verksamhetsberättelser Skoghalls Innebandyklubb 2012-2013 Äntligen Föreningens 27:e säsong var väldigt speciell. Efter 26 år i Mörmohallen och diverse andra hallar i Hammarö-Karlstad området skulle vi

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2016/2017 Styrelsen Ordförande Vice Ordförande Kassör Sekreterare Ansvarig Damakademin Ansvarig Herrakademin Ansvarig Ungdom Adj. ledamot Karl Gustav Holmgren Jan Hansson Åsa Berling

Läs mer

Välkommen som partner till Skoghalls Innebandy. Bli en del av ett vinnande koncept

Välkommen som partner till Skoghalls Innebandy. Bli en del av ett vinnande koncept Välkommen som partner till Skoghalls Innebandy Bli en del av ett vinnande koncept Vi är Skoghalls Innebandy Skoghalls Innebandyklubb bildades 1985 och har genom sin drygt 30 år långa historia gått från

Läs mer

MALMÖ BOXING CENTERS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012-01-01-2012-12-31

MALMÖ BOXING CENTERS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012-01-01-2012-12-31 MALMÖ BOXING CENTERS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012-01-01-2012-12-31 STYRELSEN har under verksamhetsåret haft följande sammansättning: Ronnie Rosberg. Ordförande Klara Svensson. Sekreterare Thomas Lundin.

Läs mer

Bordtennis 2015-2016. Team Åland tar lagbrons i Island Games på Jersey

Bordtennis 2015-2016. Team Åland tar lagbrons i Island Games på Jersey Bordtennis 2015-2016 Team Åland tar lagbrons i Island Games på Jersey Ifk Mariehamn Bordtennis r.f. Verksamhetsberättelse 2015-2016 Styrelse och Verksamhetsgranskare Följande personer har varit medlemmar

Läs mer

HÖREDA GIF VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2017 INLEDNING

HÖREDA GIF VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2017 INLEDNING HÖREDA GIF Verksamhetsberättelse 2017 HÖREDA GIF VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2017 INLEDNING Höreda GIF har även under 2017 haft ett aktivt år. Föreningen har haft ett A-lag i division fem där man spelade till

Läs mer

Herrserien på Gotland bestod av 3 lag, BBC C vann före BBC B och SIP. Någon damserie genomfördes inte.

Herrserien på Gotland bestod av 3 lag, BBC C vann före BBC B och SIP. Någon damserie genomfördes inte. !" #$%!!&'() " *+!,'-.'/ #$% %&# BBC Visby herrar deltog i div II och slutade 6:a i serien. Team Gotland damer deltog i div II och slutade 6:a i serien. Herrserien på Gotland bestod av 3 lag, BBC C vann

Läs mer

HK erping VERKSAMHETS BERÄTTELSE

HK erping VERKSAMHETS BERÄTTELSE HK erping VERKSAMHETS BERÄTTELSE 2013-2014 VERKSAMHETSBERÄTTELSE HK erping får avge följande verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2013-2014 Styrelsen Ordförande Sekreterare Kassör Jan Carmesten Jenny

Läs mer

Näsets SK. Verksamhetsberättelse 2016 Huvudstyrelsen

Näsets SK. Verksamhetsberättelse 2016 Huvudstyrelsen Näsets SK Verksamhetsberättelse 2016 Huvudstyrelsen Inledning Näsets SK, startade sin verksamhet 1953 och har under sina dryga 60 år vuxit till att bli en av de största fotbollsklubbarna i Göteborg. I

Läs mer

Västsvenska Volleybollförbundet Org nr Verksamhetsberättelse med årsredovisning 2017

Västsvenska Volleybollförbundet Org nr Verksamhetsberättelse med årsredovisning 2017 Västsvenska Volleybollförbundet Org nr Verksamhetsberättelse med årsredovisning 2017 Västsvenska Volleybollförbundet VERKSAMHET 2017... 3 ORGANISATION OCH STYRELSEARBETE... 4 UTBILDNING... 4 UNGDOMSVERKSAMHET...

Läs mer

1(5) Verksamhets- berättelse

1(5) Verksamhets- berättelse 1(5) Verksamhets- berättelse 2014 SUNDSVALL ORTVIKENS BÅGSKYTTEKLUBB VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2014 Styrelsen 2014 2(5) Ordförande Rune Andersson Vice ordf. Erik Peräinen (avgick på egen begäran hösten

Läs mer

Gävle Red Devils verksamhets- berättelse 2014

Gävle Red Devils verksamhets- berättelse 2014 Gävle Red Devils verksamhets- berättelse 2014 Styrelsen Styrelsen haft följande sammansättning under verksamhetsåret 2014: Ordförande Kassör Ledamöter Kenneth Arvidsson Gustav Hägneby Per Enqvist Pasi

Läs mer

Verksamhetsberättelse med årsredovisning 2014

Verksamhetsberättelse med årsredovisning 2014 Sydsvenska Volleybollförbundet Org nr Verksamhetsberättelse med årsredovisning 2014 Sydsvenska Volleybollförbundet VERKSAMHET 2014... 2 ORGANISATION OCH STYRELSEARBETE... 3 UTBILDNING... 4 TÄVLING... 4

Läs mer

Å/K IBS Nätverksträff. 11 November, Lydinge Resort

Å/K IBS Nätverksträff. 11 November, Lydinge Resort Å/K IBS Nätverksträff 11 November, Lydinge Resort Övergripande Agenda 1230-1245 Ankomst och registrering Lydinge Resort (Lydinge Golfklubb) 1245-1330 Mat och mingel/nätverka 1330-1400 ÅKIBS presentation

Läs mer

IK Ymer Volleyboll presenterar. Knallecupen KNALLECUPEN CUPBLADET. Knallecupen i Borås. #knalle2017

IK Ymer Volleyboll presenterar. Knallecupen KNALLECUPEN CUPBLADET. Knallecupen i Borås. #knalle2017 IK Ymer Volleyboll presenterar Knallecupen KNALLECUPEN 2017 2017 CUPBLADET Knallecupen i Borås #knalle2017 Välkommen till Knallecupen En ny säsong är här och den börjar för 37:e året i följd med Knallecupen.

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2006 - Skå IK Handboll

Verksamhetsberättelse 2006 - Skå IK Handboll Verksamhetsberättelse 2006 - Skå IK Handboll Styrelsen för Skå IK Handboll får härmed avge följande verksamhetsberättelse för 2006. Styrelsen Styrelsen har under året sen tillträde i maj 2006 bestått av

Läs mer

Verksamhetsberättelse med årsredovisning 2011

Verksamhetsberättelse med årsredovisning 2011 Nordsvenska Volleybollförbundet Org nr Verksamhetsberättelse med årsredovisning 2011 Nordsvenska Volleybollförbundet VERKSAMHET 2011...3 ORGANISATION OCH STYRELSEARBETE...4 FÖRENINGAR...4 LICENSER...4

Läs mer

AIK Handbollsförening. Mål och verksamhetsplan

AIK Handbollsförening. Mål och verksamhetsplan AIK Handbollsförening Mål och verksamhetsplan 2017 2018 Ekonomi Vi har fortfarande en tillräckligt bra buffert, men vi börjar hamna på den lägre sidan att vi snart kan behöva bygga på den igen och hålla

Läs mer

Välkommen till. Lindsdals IF

Välkommen till. Lindsdals IF Välkommen till Lindsdals IF Ordföranden har ordet Lindsdals IF - en förening med fokus på ungdomsverksamhet Lindsdals IF är en stor liten förening och den största fotbollsföreningen i staden sett till

Läs mer

Vision & Mål Riksveterankommittén 2014-2020. Idrott hela livet

Vision & Mål Riksveterankommittén 2014-2020. Idrott hela livet Vision & Mål Riksveterankommittén 2014-2020 Idrott hela livet 1 Introduktion Detta dokument beskriver Riksveterankommitténs mål och vision för verksamheten 2014-2020 samt aktiviteter för att nå dit. Vi

Läs mer

Finspångs FK Nätverk Finspång

Finspångs FK Nätverk Finspång Finspångs FK har i dagsläget ca 500 medlemmar och klubben har en god ekonomisk grund att stå på inför framtiden. Att spela fotboll i FFK innebär inte några dyra säsongs/tränings-avgifter och vi vill även

Läs mer

Dalhems historia. Dalhems IF bildades 1954

Dalhems historia. Dalhems IF bildades 1954 Dalhems historia Dalhems IF bildades 1954 1954 Den 1/10-1954 bildas Dalhems IF Man bröt sig ur SJ gymnastik o idrottsförening och bildade Dalhems IF. Uppkallat efter Dalhems IP på Kisrseberg där man på

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE för Sollentuna Handboll Klubb

VERKSAMHETSBERÄTTELSE för Sollentuna Handboll Klubb VERKSAMHETSBERÄTTELSE för Sollentuna Handboll Klubb 2013-07-01 2014-06-30 Styrelsen Ordförande Kassör Ledamöter Cecilia Centerlind Therese Ringbom Bitte Olsson Revision Revisor Therese Askell Styrelsen

Läs mer

DJURGÅRDENS IF:s BOWLINGFÖRENING

DJURGÅRDENS IF:s BOWLINGFÖRENING DJURGÅRDENS IF:s BOWLINGFÖRENING Välkommen till årsmöte på Bowlinghallen, onsdagen den 9 september 2015 Förslag till dagordning 1 Mötets öppnande samt justering av röstlängd 2 Årsmötets stadgeenliga utlysning

Läs mer

Västsvenska Volleybollförbundet Org nr Verksamhetsberättelse med årsredovisning 2015

Västsvenska Volleybollförbundet Org nr Verksamhetsberättelse med årsredovisning 2015 Västsvenska Volleybollförbundet Org nr Verksamhetsberättelse med årsredovisning 2015 Västsvenska Volleybollförbundet VERKSAMHET 2015... 3 ORGANISATION OCH STYRELSEARBETE... 4 TÄVLINGSVERKSAMHET... 5 UTBILDNING...

Läs mer

Partille TKD Challenge 2015 Partille 28/2-1/3 2015

Partille TKD Challenge 2015 Partille 28/2-1/3 2015 Partille TKD Challenge 2015 Partille 28/2-1/3 2015 www.itfsverige.se Text och foto: Partille TKD Klubb Partille TKD Challenge 2015 Helgen den 28/2-1/3 arrangerade årets upplaga av Partille TKD Challenge

Läs mer

Verksamhetsberättelse: Bele Barkarby IF Innebandy 07/08

Verksamhetsberättelse: Bele Barkarby IF Innebandy 07/08 Verksamhetsberättelse: Bele Barkarby IF Innebandy 07/08 Årsmöte hölls den 23 maj 2007 Styrelse under året har varit: Ordförande: Per Carlsson Sekreterare: Louise Grapne (tillträdde Maj 2007) Kassör: Marie

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Skoghalls BTK

Verksamhetsberättelse för Skoghalls BTK Verksamhetsberättelse för Skoghalls BTK 2015-2016 Styrelse Ordförande: Evert Andersson Ledamöter: Marcus Trabold Vice ordförande: Stefan Johansson Hans Sundberg Kassör: Linnea Persson Leif Daggert Sekreterare:

Läs mer

Idrottsföreningen kamraterna 1898. En fotbollsklubb för stora och små

Idrottsföreningen kamraterna 1898. En fotbollsklubb för stora och små Idrottsföreningen kamraterna 1898 En fotbollsklubb för stora och små IFK Västerås Fotboll IFK Västerås är en förening med lång och stolt historia. Klubben bildades den 19 mars 1898. Idag finns totalt 170

Läs mer

Verksamhetsberättelse Skogås Trångsund IBK 2014/2015

Verksamhetsberättelse Skogås Trångsund IBK 2014/2015 Verksamhetsberättelse Skogås Trångsund IBK 2014/2015 1(8) Historik och målsättning Skogås-Trångsund IBK bildades 1993 efter att Trångsunds IF hade delat upp sina respektive sektioner. Föreningen har som

Läs mer

Östsvenska Volleybollförbundet Org nr Verksamhetsberättelse med årsredovisning 2012

Östsvenska Volleybollförbundet Org nr Verksamhetsberättelse med årsredovisning 2012 Östsvenska Volleybollförbundet Org nr Verksamhetsberättelse med årsredovisning 2012 Östsvenska Volleybollförbundet VERKSAMHET 2012... 2 ORGANISATION OCH STYRELSEARBETE... 3 FÖRENINGAR... 3 LICENSER...

Läs mer

Småland/Blekinges Volleybollförbund

Småland/Blekinges Volleybollförbund Småland/Blekinges Volleybollförbund Årsberättelse 2003 STYRELSENS SAMMANFATTNING AV VERKSAMHETEN 2003-01-01 2003-12-31 Till Årets förening valdes Västerviks VBK. Västervik har under 2003 starkt förbättrat

Läs mer

GK Engelholmsgymnasterna

GK Engelholmsgymnasterna GK Engelholmsgymnasterna Årsbokslut för räkenskapsåret 2014-07-01-2015-06-30 Styrelsen för GK Engelholmsgymnasterna avger härmed följande årsbokslut Innehåll Verksamhetsberättelse 2 Resultaträkning 9 Balansräkning

Läs mer

Presentationerna skrevs av ryttarna under hösten 2012 och har kompletterats med kommentar till mål 2013 av ryttarna själva under hösten 2013.

Presentationerna skrevs av ryttarna under hösten 2012 och har kompletterats med kommentar till mål 2013 av ryttarna själva under hösten 2013. Presentationerna skrevs av ryttarna under hösten 2012 och har kompletterats med kommentar till mål 2013 av ryttarna själva under hösten 2013. Sandra Nilsson Född 95 Meriter : Lag-SM medaljer på ponny Startat

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Linköping Judo 2016 Januari 2017 Linköping Judo en klubb för alla! Linköping Judo har under året haft drygt 280 unika medlemmar som tränat under drygt 20 pass per vecka under terminstiderna

Läs mer

Borgeby FK Sponsor 2019

Borgeby FK Sponsor 2019 Borgeby FK Sponsor 2019 Borgeby FK Spelglädje gör skillnad Borgeby Fotbollsklubb som bildades 1983, är en ideell idrottsförening som idag har ca 250 aktiva medlemmar i åldersgrupperna 6 till 50 år. Detta

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015 Ungdomssektionen

Verksamhetsberättelse 2015 Ungdomssektionen Verksamhetsberättelse 2015 Ungdomssektionen Sittande i styrelsen Lena Jerkhage Henrik Svensson Susanne Nilsson Helen Söderholm Rikard Larking Lag i ungdomssektionen vid årets slut F08 F00 samt F96-F99

Läs mer

Fler arbetsgrupper bör bildas för att möta föreningens tillväxt. Handbollskolan, är basen för tillväxten i föreningen. Arbetsgrupperna är:

Fler arbetsgrupper bör bildas för att möta föreningens tillväxt. Handbollskolan, är basen för tillväxten i föreningen. Arbetsgrupperna är: Sundsvalls handbollsklubb är Sundsvalls handbollsförening. Under hösten har föreningen 5 lag i seriespel och ambitionen är att ha ett 60-tal barn i handbollsskolan. Sundsvall Handboll är en breddförening

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Horreds BTK

Verksamhetsberättelse för Horreds BTK Verksamhetsberättelse för Horreds BTK 2015-2016 Stort tack alla HBTK:are för en fantastisk säsong! För ca 3 år sedan satte styrelsen upp Vision 2016. Visionen innebar kortfattat att vi skulle ha representationslaget

Läs mer

Grafisk profilering vid marknadsföring av SVBF tävlingar

Grafisk profilering vid marknadsföring av SVBF tävlingar Sida 1 av 8 Motion till Svenska Volleybollförbundets Årsmöte 2018 Grafisk profilering vid marknadsföring av SVBF tävlingar Bakgrund: Under 2011 skapades en grafisk profil för SVBF tillsammans med kommunikationsbyrån

Läs mer

Värmland-Örebros Volleybollförbund Org nr Verksamhet sberättelse med årsredovisni ng 2013

Värmland-Örebros Volleybollförbund Org nr Verksamhet sberättelse med årsredovisni ng 2013 Värmland-Örebros Volleybollförbund Org nr Verksamhet sberättelse med årsredovisni ng 2013 Värmland-Örebros Volleybollförbund VERKSAMHET 2012... 2 ORGANISATION OCH STYRELSEARBETE... 3 FÖRENINGAR... 3 LICENSER...

Läs mer

B L I E N D E L AV HANDBOLLEN

B L I E N D E L AV HANDBOLLEN B L I E N D E L AV HANDBOLLEN DET HÄR ÄR SVENSK HANDBOLL Svensk handboll har ett starkt fäste i idrottssverige. Med över 120 000 utövare och med runt 500 aktiva föreningar utspridda över hela landet är

Läs mer

Kallelse till årsmöte Skogås / Trångsund IBK Tisdagen den 27/5 kl 19:00 i 27 maj klockan 1900-2100 i Mörtviksskolans matsal DAGORDNING

Kallelse till årsmöte Skogås / Trångsund IBK Tisdagen den 27/5 kl 19:00 i 27 maj klockan 1900-2100 i Mörtviksskolans matsal DAGORDNING Org.nr: 812800-2501 Kallelse till årsmöte Skogås / Trångsund IBK Tisdagen den 27/5 kl 19:00 i 27 maj klockan 1900-2100 i Mörtviksskolans matsal 1. Mötets öppnas DAGORDNING 2. Val av ordförande och sekreterare

Läs mer

Västsvenska Volleybollförbundet Org nr Verksamhetsberättelse med årsredovisning 2013

Västsvenska Volleybollförbundet Org nr Verksamhetsberättelse med årsredovisning 2013 Västsvenska Volleybollförbundet Org nr Verksamhetsberättelse med årsredovisning 2013 VERKSAMHET 2013... 3 ORGANISATION OCH STYRELSEARBETE... 4 FÖRENINGAR... 5 LICENSER... 5 UTBILDNING... 5 UNGDOMSVERKSAMHET...

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Ekerö Tennisklubb verksamhetsåret 2017

Verksamhetsberättelse för Ekerö Tennisklubb verksamhetsåret 2017 Verksamhetsberättelse Ekerö Tennisklubb 2017 Verksamhetsberättelse för Ekerö Tennisklubb verksamhetsåret 2017 Sofia Tillström, Ordförande Niklas Zethraeus, vice ordförande Börje Fritz, kassör Michael Thörnlund,

Läs mer

Stockholm-Gotlands Volleybollförbund Org nr Verksamhetsberättelse med årsredovisning 2013

Stockholm-Gotlands Volleybollförbund Org nr Verksamhetsberättelse med årsredovisning 2013 Stockholm-Gotlands Volleybollförbund Org nr Verksamhetsberättelse med årsredovisning 2013 Stockholm-Gotlands Volleybollförbund VERKSAMHET 2013... 2 ORGANISATION OCH STYRELSEARBETE... 3 FÖRENINGAR... 3

Läs mer

Verksamhetsberättelse Arnö IF Baseboll 2012

Verksamhetsberättelse Arnö IF Baseboll 2012 Verksamhetsberättelse Arnö IF Baseboll 2012 I år firade basebollen 10-årsjubileum i Arnö IF. Det har varit tio mycket händelserika år och verksamheten har vuxit både i kvantitet och kvalitet. Vi har nu

Läs mer

Verksamhetsstrategi Genarps IF Målsättningar och visioner

Verksamhetsstrategi Genarps IF Målsättningar och visioner Fastställt av extra årsmötet måndagen den 30 september, 2013 Verksamhetsstrategi Genarps IF Målsättningar och visioner Övergripande mål för fotbollsverksamheten i Genarps IF All verksamhet i Genarps IF

Läs mer

Stockholm-Gotlands Volleybollförbund Org nr Verksamhetsberättelse med årsredovisning 2015

Stockholm-Gotlands Volleybollförbund Org nr Verksamhetsberättelse med årsredovisning 2015 Stockholm-Gotlands Volleybollförbund Org nr Verksamhetsberättelse med årsredovisning 2015 Stockholm-Gotlands Volleybollförbund VERKSAMHET 2015... 2 ORGANISATION OCH STYRELSEARBETE... 3 FÖRENINGAR... 3

Läs mer

Måldokument. Falkenbergs FF Antaget av styrelsen den 3 december 2013

Måldokument. Falkenbergs FF Antaget av styrelsen den 3 december 2013 Måldokument Falkenbergs FF Antaget av styrelsen den 3 december 2013 Vision Bli hela Falkenbergs förening. Vara alla falkenbergares stolthet. Ge Falkenberg såväl elitfotboll på nationell toppnivå som en

Läs mer

Vision, kärnvärden och strategi. Vetlanda Bandyklubb

Vision, kärnvärden och strategi. Vetlanda Bandyklubb Vision, kärnvärden och strategi Vetlanda Bandyklubb Grundad 1945 3 SM-guld för seniorer 17 SM-guld för juniorer Hemmaarena Hydro Arena 43 säsonger i högsta serien Ca 200 ungdomsspelare Ca 50 ideella ungdomsledare

Läs mer

Analys strukturförändringar damernas SSL och division 1 (allsvenskan)

Analys strukturförändringar damernas SSL och division 1 (allsvenskan) Analys strukturförändringar damernas SSL och division 1 (allsvenskan) Förbundsstyrelsens uppdrag är att ta beslut som är så bra som möjligt för helheten inom Svensk Innebandy. Det inkluderar även beslut

Läs mer

TUT1.4 Seriespelsförslag

TUT1.4 Seriespelsförslag TUT1.4 Seriespelsförslag Bakgrund I samband med att TUT tillsattes fick vi ett antal uppdrag. Ett uppdrag var att se över seriespelet och uppdraget begränsades till förbundsserierna. Uppdraget från Svenska

Läs mer

Värmland-Örebros Volleybollförbund Org nr 873201-1930 Verksamhetsberättelse med årsredovisning 2012

Värmland-Örebros Volleybollförbund Org nr 873201-1930 Verksamhetsberättelse med årsredovisning 2012 Värmland-Örebros Volleybollförbund Org nr Verksamhetsberättelse med årsredovisning 2012 Värmland-Örebros Volleybollförbund VERKSAMHET 2012... 2 ORGANISATION OCH STYRELSEARBETE... 3 FÖRENINGAR... 3 LICENSER...

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011 År 17

Verksamhetsberättelse 2011 År 17 Man tror knappt det är sant. Svenska Bågskytteförbundet har i sin verksamhetsberättelse rankat framgångsrika klubbar. BK Fiskgjusen är nr 1 i Sverige Vi har tagit inte mindre än 10 (tio) svenska mästerskap

Läs mer

Sydsvenska Volleybollförbundet Org nr Verksamhetsberättelse med årsredovisning 2013

Sydsvenska Volleybollförbundet Org nr Verksamhetsberättelse med årsredovisning 2013 Sydsvenska Volleybollförbundet Org nr Verksamhetsberättelse med årsredovisning 2013 Sydsvenska Volleybollförbundet VERKSAMHET 2013... 2 ORGANISATION OCH STYRELSEARBETE... 3 SERIESPEL OCH DISTRIKTSMÄSTERSKAP,

Läs mer

Ljungby Volley F15 kom 1:a i Gränsfejden Grön för U15 i Laholm.

Ljungby Volley F15 kom 1:a i Gränsfejden Grön för U15 i Laholm. Ljungby Volley F15 kom 1:a i Gränsfejden Grön för U15 i Laholm. Lördagen den 14/4 spelades Gränsfejden i Laholm. Det var 15 lag som samlats för att spela. Det var en samlad trupp (Linnea Larsson, Vilma

Läs mer

Planeringsdokument 2015. Till: Föräldrarna Bjärreds IF P-04. Från: Tränarna Bjärreds IF P-04. Datum: April 2015

Planeringsdokument 2015. Till: Föräldrarna Bjärreds IF P-04. Från: Tränarna Bjärreds IF P-04. Datum: April 2015 Planeringsdokument 2015 Till: Föräldrarna Bjärreds IF P-04 Från: Tränarna Bjärreds IF P-04 Datum: April 2015 Innehåll Inledning... 2 Föräldrarnas medverkan och ansvar... 3 Laguttagning... 3 Cuper/turneringar...

Läs mer

Hedemora bridgesällskap Verksamhetsberättelse för 2014

Hedemora bridgesällskap Verksamhetsberättelse för 2014 Hedemora BS 2014-01-10 sida 1(5) Hedemora bridgesällskap BS Spela Bridge 1945 Hedemora BS 2014-01-10 sida 2(5) Styrelsen Styrelsen har bestått av BS Ordförande: Jan Holm Spela Bridge Sekreterare: Kjell

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Linköping Judo 2017 Januari 2018 Linköping Judo en klubb för alla! Linköping Judo har under året haft cirka 300 unika medlemmar som tränat under drygt 20 pass per vecka under terminstiderna

Läs mer

SNO:s ungdomsavslutning med pepparkaksrunda, lunch, föreläsning och prisutdelning 7 december 2014 i Tveta

SNO:s ungdomsavslutning med pepparkaksrunda, lunch, föreläsning och prisutdelning 7 december 2014 i Tveta SNO:s ungdomsavslutning med pepparkaksrunda, lunch, föreläsning och prisutdelning 7 december 2014 i Tveta Efter en härlig träningsrunda, Pepparkaksrunda, av Olle Smitt bjöds det på god lunch och sedan

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR MIK FOTBOLL 2018

VERKSAMHETSPLAN FÖR MIK FOTBOLL 2018 VERKSAMHETSPLAN FÖR MIK FOTBOLL 2018 Styrelsen skall verka för att ledarna skall ha en bra miljö att göra ett bra jobb för barn och ungdomar. Styrelsen skall verka i den anda och med den Rödvita tråden

Läs mer

Föreningspolicy

Föreningspolicy Föreningspolicy 2010-2011 Alvesta Innebandyklubbs föreningspolicy ska vara ett levande dokument som uppdateras minst en gång/år. Policyn ska vara ett stöd för ledare, spelare, föräldrar, styrelse och andra

Läs mer

Bowling 50 år på Gotland

Bowling 50 år på Gotland Bowling 50 år på Gotland Av Birgitta Siltberg Del 4: 1980-1984 Dambowlingen i focus IK Pärlans damer får äntligen spela i fastlandsserien säsongen 1979/1980 och kommer på en hedrande 3:e plats i div. 2.

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2015

VERKSAMHETSPLAN 2015 VERKSAMHETSPLAN 2015 PISTOLSEKTIONEN Svenskt pistolskytte mot världsklass 2020 Svenska Skyttesportförbundet Swedish Shooting Sport Federation www.skyttesport.se Pistolsektionens verksamhetsplan 2015 -

Läs mer

Verksamhetsberättelse. för verksamhetsåret till

Verksamhetsberättelse. för verksamhetsåret till Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2017-01-01 till 2017-12-31 Innehållsförteckning Innehållsförteckning 2 Organisation och styrelsen 2 Styrelsen 2 Övriga förtroendevalda 3 Deltagande i möten och

Läs mer

Välkommen till Karlbergs BK 2016

Välkommen till Karlbergs BK 2016 Välkommen till Karlbergs BK 2016 Karlbergs Bollklubb Karlbergs BK är en fotbollsförening baserad på Kungsholmen och i Vasastan i Stockholm. Vi har en seriös och gedigen fotbollsverksamhet med 820 spelare,

Läs mer

Rasbo IK Innebandysektionen Verksamhetsberättelse 2016/17

Rasbo IK Innebandysektionen Verksamhetsberättelse 2016/17 Rasbo IK Innebandysektionen Verksamhetsberättelse 2016/17 1 Inledning... 3 Åretsförening 2014/15 (får uppmärksammas även denna säsong då vi är fortsatt väldigt stolta)... 3 Styrelsen 2016/17... 4 Ekonomi...

Läs mer

TYRINGE HOCKEY. VI SKA UTBILDA EGNA SPELARE www.tsos.com

TYRINGE HOCKEY. VI SKA UTBILDA EGNA SPELARE www.tsos.com TYRINGE HOCKEY VI SKA UTBILDA EGNA SPELARE www.tsos.com VI HAR EN STOLT TRADITION GRUNDLÄGGANDE MÅL OCH POLICY Tyringe SoS bildades 1936 och har genom åren fostrat många duktiga spelare. Föreningen är

Läs mer