Charente. Hyr kanalbåt i fantastiska Charente

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Charente. Hyr kanalbåt i fantastiska Charente"

Transkript

1 Charente Hyr kanalbåt i fantastiska Charente Floden Charente i det västliga Frankrike går också under namnet Frankrike Frankrikes favorit flod. Upptäck det äkte och autentiska Frankrike i den målande regionen, det är bland annat berömt för sin fina cognac, sitt utmärkta kök och romanska konst och arkitektur. Regionen var tidigare hemplats för en lyckad pappersproduktion. Segelrutten mot väst till Rochefort tar dig med till berömda vinmarker omkring Cognac. Ett besök i den eleganta byn exempelvis med rundvandring på de omkringliggande destillerierna Hennessy och Remy Martin är alltid en höjdpunkt. Segelrutten mot öst går genom floddalen förbi den gamla chokladfabriken Trois-Palis och till Agoulême med den imponerande katedralen från 1200-talet. Charente-floden flyter normalt lugnt och är lätt att segla på. Det finns inga slussvakter så slussarna har självbetjäning. Efter Saint Savinien mot Rochefort är floden dock under tidvattnets inflytande och den sista sträckan rekommenderas därför bara till folk med segelerfarenhet.

2 Turen dit: Flyg till Bordeaux - derifrån er det kort resa i taxi/tåg till hamnarnai Charente. Höjdpunkterna Det kristallklara vattnet i Charente-floden som ger perfekt villkor för fiskeri och bad Chokladprovning vid Trois Pallis Öppenteater och fresker i Saintes Barnparker vid Saint Savinien med Swimmingpool och crazy-golf en perfekt plats för en picknick Romanska konstverk bland annat kyrkan i Châteauneuf-sur-Charente Rundvandringar och provsmakning på ett cognac-destilleri Bra golfmöjligheter längs hela floden De fina klostren i Saint Brice Det maritima museet i Rochefort samt byns goda fisk och skaldjursrestauranger Det söta cafélivet och bra shoppingmöjligheter i Angoulême Båtvarv i Saint Simon, där de speciella Gabares (plattbottnad segelpråm) byggdes för att transportera tunnor med cognac. I dag används de till turistutflykter på floden Kanalkartbok över Charente-floden Kanalkartbok nr 6: Charente-floden Charente är 361 km lång men är endast segelbar från Angoulême till utloppet i Atlanten (en sträcka på 147 km). Alla slussarna är manuella och ska betjänas av båtfolket själva. På ett par platser längs rutten kan du se gamla färjor på tvärs av floden. Om man närmar sig dessa färjor ska man ge signal till kapten. För att hjälpa till med din ruttplanering innehåller kanalkartboken en distance-/time-tabel, samt en översikt över antalet slussar mellan de olika byarna på vattenvägen. Dessutom innehåller boken många nyttiga upplysningar för seglats i det södra Frankrike tillexempel slussarnas öppettider, signaler, hastighetsbegränsningar, nyttiga adresser och telefonnummer till

3 turistkontoret, marknadsdagar, museer med mera samt en massa praktisk information för en seglats på dessa vattenvägar. Dessutom hittar du detaljerad information av utvalda kanalavsnitt, samt turistbeskrivningar på engelska, tyska och franska. Kanalkartboken är rikt illustrerad med foton av kanalerna, turistplatser med mera. Boken finns ombord på båten men riktigt många beställer den på förhand som förberedelse av båtsemestern och för att ha som minne av båtsemestern. Kom ihåg att beställa kanalkartboken till din resa!

4 Attraktioner Saint Savinien Saint Savinien är en pittoresk by med den speciella Charente-byggstilen och smala gator. Den sköna byn har många shopping möjligheter och ett mindre friluftsbad som är öppet mellan maj och augusti månad. Matmässan La Foire aux Vins et á la bonne Chére hålls i augusti och drar till sig många utställare. Människorna bakom mässan strävar efter att man ska kunna smaka och sammanlikna alla de vintyper som produceras i Frankrikes regioner och (åter)upptäcka finesserna i fransk gastronomi. Under hela sommaren hålls det marknader på kvällarna. Byn rymmer också flera supermarkets. Lägg till vid Pontonen, där man också kan få el och vatten. Port D'envaux Port D envaux var tidigare en by längs Saltruten, vilket byns många, flotta hus från perioden vittnar om. Här hittar du en konstgjord strand vid floden, en park och ett picknickområde. Besök Chateaux de Panloy som blev återuppbyggt i 1770 i Louis XV-stil. Det är marknad varje torsdag förmiddag i byn, där du också hittar ett supermarket. Saintes Saintes är kännetecknad för sina fina medeltidahus och smala gator och byn är välbesökt av turister. Två gånger i veckan är det marknad vid katedralen. Saintes har också ett offentligt friluftsbad.

5 Besök Arch of Germanicus vid floden och andra imponerande romerska ruiner dedikerade till kejsaren Tiberius. Det arkeologiska museet har en stor samling av skulpturer. Golfbanor: Golf Louis Rouyer Guillet, 43 Route du Golf, Fontcouverte, Saintes en vacker 18-hålsbana. Supermarket: Centre E.Leclerc, som ligger på Cours Charles De Gaulle, den bortre sidan av Parc Pierre Mendes France. Lägg till vid den flytande pontonen ovanför Arch de Germanicus. Cognac Cognac är en historisk by som är berömt för sina Cognac-hus Byn är livlig och har ett stort urval av restauranger och festivaler under årets lopp. Husen i den gamla stadsdelen är från medeltiden. Åk med det lilla lokala tåget runt och upplev vinmarkerna, historien och några av de äldsta cognac-husen från Alla kända cognac-hus finns här och varje destilleri har sin egen hemliga blandning. På 1600-talet ankom holländska skepp till Cognac i sökande efter de berömda vinera från Campagne och Borderies. Vinerna från gården Aunis led av överproduktion och fallande kvalitet, för vinerna kunde inte tåla den här långa sjöresan. Holländarna började därför att använda dessa svagare viner i deras destillerier, där vinet blev omgjort till brandwijn därav namnet Brandy. I byn är det marknad varje förmiddag med måndag som undantag. Besök museet Chateau de Cognac. Chateau et är födelseplatsen för Kung Frans I. Efter revolutionen blev slottet utlagt för försäljning och köptes år 1796 av Baron Otard. Många av de vackraste rummen är öppna för allmänheten. Slottet ligger i centrum av Cognac. Lägg till vid bron vid Park Francois I, där det också finns lekplats för barnen, en swimmingpool, tennis, minigolf och kanotuthyrning. I marinan hittar du också åtkomst till el och vatten.

6 Jarnac Jarnac är en viktig cognacstad och huvudsäte för Courvoisier, en av de mest berömda cognacmakarna. Produktionen av cognac-tunnor är lika viktig för regionen som framställningen av cognac. På sommaren kan man besöka Courviosier- museet. Gå även en tur i den vackra parken och besök museet dedikerat till Francois Mitterand som är född här. Byn har övertäckta marknader varje förmiddag, samt en öppen marknad den första lördagen i månaden. Det finns även en offentlig swimmingpool vid floden (vid L ile Madame). Fiskekort som gäller för 1-7 dagar kan köpas i de många friluftsbutikerna i Jarnac. Njut av en aperitif på Café l Union med terrass på fotgängargatan. Eller njut av en rätt på Restaurant du Chatea som ligger på Place du Chateau precis mitt emot Courvoisier-byggnaden. Här är det god atmosfär och meny efter säsong. Supermarket hittar du genom att gå från basen in mot byn längs floden. Sväng till vänster vid bron och fortsätt genom byn på rue Jacques Moreau, gå förbi sjukhuset och sväng till höger vid Avenue de I Europe. Lägg till längs kajen där du hittar el och vatten. Angoulême Angoulême är den viktigaste staden vid Charente-floden. Byn är omgiven av vallar, härifrån är det fin utsikt i alla riktningar. Den gamla stadsdelen är välbevarad och fin. Angoulême är en domkyrka och domkyrkan St. Pierre som härstammar ända tillbaka till 1200-talet. Sedan dess har den blivit återuppbyggd flera gånger och är definitivt värd ett besök. Byn är känd för sin pappersproduktion och tryckerier som byn har varit associerad med sedan 1400-talet. Musée de la Bande Dessinée (serietidningsmuseet) ligger i en gammal papperskvarn vid floden. Byn är också berömd för sin hemmagjorda choklad. Besök serietidningsmuseet CNBDI (Centre National de la Bande Dessinée et de l Image) beläget på 121 rue

7 de Bordeaux, Angoulême. Det är ett väldigt känt museum och multimediacenter dedikerat till tecknade serier. Det är öppet varje dag med måndag som undantag (website: Marknadshallarna i Angoulême ligger vid Rue du General de Gaulle (nära rådhuset). Ta eventuellt en tur förbi det fantastiska swimmingpoolkomplexet Nautilis (website: som både har inomhus och utomhus pooler, en stor vattenrutschkana och jacuzzi. I mitten av september hålls världens största vadslagnings lopp för Bugatti racerbilar som ägarna visar upp i ett lopp längs byns historiska gator, vallarna och hårnålskurvorna i backarna omkring staden. Lägg till vid Port l Houmeau (stenkaj).

8 Vind och väder

9 Om Flodsemester Avstånden Avstånden är markerade med PK (point kilometre - se Waterway Guide ) - dvs. som är en kilometer mellan varje PK. Kanalerna är markerade sträckor längs kanalen i antalet meter mellan två punkter (t.ex = 3 km 300 m) Låsar Det finns flera olika typer av lås i Frankrike. På Lot och Charente är manuella lås och obemannade, så besättningen måste själva driva låsen. På andra områden finns det obemannade - men elektroniska lås, där dammluckor aktiveras antingen från båten med en " fjärrkontroll " - eller genom att vrida på ett rep, som hänger på en tråd över kanalen - eller vid en manöverkonsol på stranden av slussen. Slutligen finns låser drivs av en lås-mästare. Låsavgifter är inklusive i hyran av båten. Vissa väljer att ge ett litet tips - andra köper lite av lås mästarens hemodlade produkter såsom grönsaker, ägg, honung eller vin. Var medveten om att det är låsmästarens ansvar att driva låsen - inte för att hjälpa dig med båt och rep! Låsarna är normalt stängt för lunch mellan 12:00 till 13:00. Dessutom kommer låsen vara stängd på fasta helgdagar som påskdagen, pingstdagen och den 1 maj och den franska nationaldagen 14 juli. Se även särskilt avsnitt om öppettider i kanalkartbok - och fråga vid basen.

10 "Barages" ( = dammar) Längs vägen, kunde riverkortet se " barages " dämma ( det franska ordet ) och på engelska " dammar ". Detta är ett konstgjort litet vattenfall eller ytterligare uppdämning av floden på ena sidan - ofta i samband med ett lås. De är markerade på kartan med en tung svart linje, utformad antingen delvis i floden / kanalen, eller där floden / kanalen som går längs med en sida flod. Håll fingrarna borta från dessa, eftersom vattenflödet här kan bli något starkare - följ farleden. Håll lite fart på båten så att den inte driver med strömmen. Om motorn lägga ut så snabbt kasta ett ankare ut. logi Den ovan kan användas i naturen, där jag tror att det är bra, och där det inte stör den andra kanalen trafik eller synlighet. Båten är pinnar och peg hammare - så att du har möjlighet att vända en pinne i marken binda båten att göra det - och njuta av en vacker och fridfull plats : När låsen är ofta ett litet installationsutrymme - det är inte för boende, men båda väntar på att komma in genom porten. Webbplatsen kan användas för en mycket kort vistelse. Många små städer har en liten brygga med plats för några båtar. Här är en bra och gratis. Om du vill bo i en verklig hamn eller marina, betalade ca natten - beroende på storleken på båten. Floderna kan kräva lite mer tålamod för att hitta en bra plats - som det kan vara för grunt eller vegetation längs stränderna. Tänk när båten är förtöjd i det fria, är repet inte bunden till ett träd eller på annat sätt kommer att bry cyklister och vandrare på stigarna längs kanalerna. Det måste finnas en tydlig väg för alla - inklusive service och katastrofbistånd kan komma fram.

11 Shopping BOULANGERIE (Baker) BOUCHERIE ( slaktare ) och Epicerie ( livsmedelsbutik ) och Supermarche Dessutom har flera städer i " Le Cave eller " Caveaux ", som är en liten spritbutik där du kan köpa vin från fat. Enskilda flaskor kan fyllas upp med en " vin d' bord " ( ofta en förvånad bra " vanlig dryck" ) - och alltid till ett mycket rimligt pris! Butiker är ofta öppet på lördagar till och på söndagar kl Många har stängt måndagar. Generellt finns middagslutningen mellan kl ,30. De flesta städer - även små sådana - har en marknad som varje vecka dag, vilket kan vara ett paradis för havs kock! Färska grönsaker, läckra ostar, fisk, kött och vin kan köpas från lokala producenter. Toalett Flodvatten används för att pumpa toaletten. Systemet och miljön är känslig, och det rekommenderas att ha en plastpåse för papper och annat avfall stående på toaletten för att undvika igensättning.

Seglatsen kräver inte seglingscertifikat och båtarna är mycket lätta att styra.

Seglatsen kräver inte seglingscertifikat och båtarna är mycket lätta att styra. Picardie Kanalbåtssemester i Picardie Gör en oförglömlig båtresa och utforska Somme-Picardies spännande vattenvägar. Du kan bl.a. segla på de vackra Canal de la Somme, Canal de St. Quentin och Canal du

Läs mer

Flodbåtsseglats i det här området kräver inte seglarbevis och båtarna är väldigt lätta att styra.

Flodbåtsseglats i det här området kräver inte seglarbevis och båtarna är väldigt lätta att styra. Picardie Kanalbåtssemester i Picardie Ta på en oförglömlig båtresa och utforska de härliga vattenvägarna i Picardie. Du kan tillexempel segla på de sköna kanalerna Canal de la Somme, Canal de St. Quentin

Läs mer

Bourgogne Franché-Comte

Bourgogne Franché-Comte Bourgogne Franché-Comte Hyr kanalbåt och åk på kanalbåtssemester i Bourgogne Franché-Comte Från täta skogar, robusta klippor och bergslandskap, till böljande gräsängar, vingårdar och fridfyllda landskap

Läs mer

Segla ut från en av våra 4 båtbaser retur eller envägs - rutten mellan hamnarna i Hesse/Saverne och Strasbourg är alltid populär.

Segla ut från en av våra 4 båtbaser retur eller envägs - rutten mellan hamnarna i Hesse/Saverne och Strasbourg är alltid populär. Alsace & Saarland Alsace Lorraine är inte utan anledning en populär region för kanalbåtsresor och helt underbar liksom städernas konst och arkitektur. Vidsträckta tallskgogneogar längs kanten av de blåtonade

Läs mer

Segla ut från mer än 6 båtbaser retur eller envägsseglats. Klicka på utgångshamnen under kartan på denna sida för att se deras placeringar i området

Segla ut från mer än 6 båtbaser retur eller envägsseglats. Klicka på utgångshamnen under kartan på denna sida för att se deras placeringar i området Bretagne Bretagnes vackra inland sjuder av keltisk charm och magi. Urålderliga seder är fortfarande i bruk och traditionella dräkter bärs stolt. Kanalen Nantes à Brest är rik på historiska skatter och

Läs mer

En oförglömlig kanalresa i natursköna Ardennerna

En oförglömlig kanalresa i natursköna Ardennerna Ardennerna En oförglömlig kanalresa i natursköna Ardennerna Upplev de natursköna Ardenner från er egen flodbåt. Ordet Ardenner är keltiskt och betyder tät skog. En båtsemester i det här området med den

Läs mer

Anjou. En vacker kanalresa i Anjou..

Anjou. En vacker kanalresa i Anjou.. Anjou En vacker kanalresa i Anjou.. Bara några timmar från Paris lockar Anjou med försiktigt backigt landskap, gastronomiska upplevelser, slott och kyrkor. Floden Sarthe snor sig stilla och nonchalant

Läs mer

Åker ni till Strasbourg kommer ni hitta en ren idyll bakom muren: snäva gator med vackra korsvirkeshus, en

Åker ni till Strasbourg kommer ni hitta en ren idyll bakom muren: snäva gator med vackra korsvirkeshus, en Alsace & Saarland Hyr kanalbåt i Alsace & Saarland Det inte utan anledning som Alsace-Lorraine är en väldigt populär destination för kanalbåtssemester. Den lilla franska regionen Alsace och grannregionen

Läs mer

Camargue. Resan till Camargue. Seglingsmöjligheter i Camargue. Höjdpunkterna för seglatsen. Inspiration till eras kanalresa i Camargue

Camargue. Resan till Camargue. Seglingsmöjligheter i Camargue. Höjdpunkterna för seglatsen. Inspiration till eras kanalresa i Camargue Camargue Blott några steg från Medelhavet kan du från din flodbåt få uppleva Canal du Rhône à Sète och Camargueregionens spännande kanaler en seglats genom en av naturens största salta våtmarker med bl.a.

Läs mer

Segla ut från en av våra 9 båtbaser på Canal du Midi Klicka på utgångshamnen under kartan på denna sida och se basernas placering längs kanalen

Segla ut från en av våra 9 båtbaser på Canal du Midi Klicka på utgångshamnen under kartan på denna sida och se basernas placering längs kanalen Canal du Midi En båtsemester på den historiska Canal du Midi kommer att vara en lugn seglats genom Sydfrankrikes soldränkta vingårdar i regionen mellan Toulouse i väst och till Agde vid Medelhavets stränder

Läs mer

Canal du Midi. Hyr Kanalbåt på vackra Canal du Midi

Canal du Midi. Hyr Kanalbåt på vackra Canal du Midi Canal du Midi Hyr Kanalbåt på vackra Canal du Midi En båtsemester på den historiska Canal du Midi kommer att vara en lugn seglats genom Sydfrankrikes soldränkta vingårdar i regionen mellan Toulouse i väst

Läs mer

Segla ut från 4 båtbaser retur eller envägs. Klicka på utgångshamnen under kartan på denna sida och se deras placeringar i området.

Segla ut från 4 båtbaser retur eller envägs. Klicka på utgångshamnen under kartan på denna sida och se deras placeringar i området. Aquitaine Sceneriet i det sydfranska Aquitaine har inspirerat konstnärer i århundraden. Sluttningar med vinodlingar och fruktträdgårdar med plommon vittnar om ett område med överflöd. Lyxig foie gras,

Läs mer

Anjou. En vacker kanalresa i Anjou.. Inspiration till båtuthyrning i Anjou

Anjou. En vacker kanalresa i Anjou.. Inspiration till båtuthyrning i Anjou Anjou En vacker kanalresa i Anjou.. Bara några få timmar från Paris lockar Anjou med ett försiktigt kulligt landskap, gastronomi, slott och kyrkor. Floden Sarthe ringlar sig stilla och nonchalant genom

Läs mer

Nieuwport og Gent. Hyr kanalbåt från Nieuwpoort. Höjdpunkter för kanresan från basen i Nieuwpoort

Nieuwport og Gent. Hyr kanalbåt från Nieuwpoort. Höjdpunkter för kanresan från basen i Nieuwpoort Nieuwport og Gent Hyr kanalbåt från Nieuwpoort Du kommer bli förvånad över nätet av vattenvägar som finns inne i landet och man blir även fort fascinerad av landets kosmopolitiska charm, eleganta slott,

Läs mer

Camargue. Hyr Kanalbåt i vackra Camargue. Resan till Camargue

Camargue. Hyr Kanalbåt i vackra Camargue. Resan till Camargue Camargue Hyr Kanalbåt i vackra Camargue Bara ett stenkast från Medelhavet kan du från din flodbåt uppleva Canal du Rhône à Sète ochcamargueregionens spännande kanaler. Flodbåtseglats i Camargue för dig

Läs mer

RUTTFÖRSLAG FÖR EN VECKAS SEGLING NORR OCH SÖDER FRÅN SPLIT

RUTTFÖRSLAG FÖR EN VECKAS SEGLING NORR OCH SÖDER FRÅN SPLIT RUTTFÖRSLAG FÖR EN VECKAS SEGLING NORR OCH SÖDER FRÅN SPLIT 7 DAGAR SÖDER UT: Dag 1 - Trogir Vi rekommenderar er att segla norr ut er under första dag till staden Trogir. Trogir är en riktig pärla och

Läs mer

Postillion Hotel Haren-Groningen

Postillion Hotel Haren-Groningen Postillion Hotel Haren-Groningen Nära universitetsstaden Groningen, ligger Postillion Hotel Haren-Groningen. I Groningen kan ni besöka Martinikyrkans grå torn från 1400-talet, äta lunch på guldkontoret

Läs mer

Canal du Midi. Hyr Kanalbåt på vackra Canal du Midi

Canal du Midi. Hyr Kanalbåt på vackra Canal du Midi Canal du Midi Hyr Kanalbåt på vackra Canal du Midi En båtsemester påden historiska Canal du Midi för dig igenom Sydfrankrikes solmättade vinmarker i regionen mellan Toulouse i väst och till Agde vid Medelhavets

Läs mer

DRÖMRESAN TILL PROVENCE

DRÖMRESAN TILL PROVENCE DRÖMRESAN TILL PROVENCE Följ med till Provence och njut av det goda livet! Vår reseledare, Finn Emilsen, jobbar till vardags som vinimportör, med fokus på vin från Provence. Det började med ett vinslott

Läs mer

Aquitaine. Upplev Aquitaine på en båtsemester. Resan till Aquitaine:

Aquitaine. Upplev Aquitaine på en båtsemester. Resan till Aquitaine: Aquitaine Upplev Aquitaine på en båtsemester Sceneriet i det sydfranska Aquitaine har inspirerat konstnärer genom århundraden. Sluttningar med vinstockar och plantager med plommon vittnar om ett område

Läs mer

Bourgogne Nivernais Loire

Bourgogne Nivernais Loire Bourgogne Nivernais Loire De charmerande Canal du Nivernais, Canal Lateral á le Loire och Canal de Bourgogne ger er tillgång till ett utav de vackraste och mest varierade segelområdena i Frankrike. Beläget

Läs mer

Hørby Færgekro ligger vackert vid vattnet omgiven av underbar natur.

Hørby Færgekro ligger vackert vid vattnet omgiven av underbar natur. Hotel Hørby Færgekro Hørby Færgekro ligger vackert vid vattnet omgiven av underbar natur. Hotellet erbjuder Hotel Hørby Færgekro erbjuder ett krouppehåll i vacker natur. Kroens restaurang serverar klassiska

Läs mer

Campanile Hotel Zwolle Zwolle är en charmig kulturstad omgiven av fyra floder med många broar

Campanile Hotel Zwolle Zwolle är en charmig kulturstad omgiven av fyra floder med många broar Campanile Hotel Zwolle Campanile Hotel Zwolle ligger på gångavstånd från den gamla stadskärnan i medeltidsstaden Zwolle, som har ett centralt läge i Holland. Härifrån kommer du lätt till flera sevärdheter.

Läs mer

Bretagne bjuder på ett behagligt klimat med milda sommardagar, vilket gör den här regionen till ett perfekt segelområde.

Bretagne bjuder på ett behagligt klimat med milda sommardagar, vilket gör den här regionen till ett perfekt segelområde. Bretagne Kanalbåt i Bretagne Bretagnes vackra segelområde osar av keltisk charm. Uråldriga traditioner hålls vid liv och traditionella dräkter bärs stolt i området. Kanalen Nantes à Brest är rik på historiska

Läs mer

Havsutsikt och gångavstånd till stranden bra för rullstol. in Meia Praia

Havsutsikt och gångavstånd till stranden bra för rullstol. in Meia Praia sida 1/5 sida 2/5 Villor & Gårdar 525.000 Konstruerad (år) 2002 område (län) Lagos Tomtarea 320 Stad Meia Praia Konstruktion område 280 sida 3/5 En underbar och rymlig hörn villa på den breda stranden

Läs mer

Kanalbåtssemester i Bourgogne: Nivernais Loire

Kanalbåtssemester i Bourgogne: Nivernais Loire Bourgogne Nivernais Loire Kanalbåtssemester i Bourgogne: Nivernais Loire Canal du Nivernais, Canal latéral á la Loire och Canal de Bourgogne ger er tillgång till ett av de vackraste och mest varierande

Läs mer

Med kanalbåt på River Soar

Med kanalbåt på River Soar Med kanalbåt på River Soar Barrow On Soar River Soar som stiger upp nära Hinckley och förenas med River Sence nära Enderby innan den flyter genom Leicester är en biflod till River Trent och vacker vattenväg

Läs mer

Kryssning i de norska fjordarna Upplev naturens färgsprakande skönhet

Kryssning i de norska fjordarna Upplev naturens färgsprakande skönhet Club Eriks noga utvalda upplevelser Kryssning i de norska fjordarna Upplev naturens färgsprakande skönhet Köpenhamn Stavanger Bergen Ålesund Geiranger Tillsammans upplever vi de magiska norska fjordarna.

Läs mer

Midsommarkryssning till Medelhavets pärlor med Harmony of the Seas

Midsommarkryssning till Medelhavets pärlor med Harmony of the Seas Club Eriks noga utvalda upplevelser Midsommarkryssning till Medelhavets pärlor med Harmony of the Seas Barcelona - Palma - Marseilles - Rom - Neapel Följ med på en kryssning i Medelhavet. Detta är de sju

Läs mer

Visningsresa av nybyggda hus och lägenheter på franska Rivieran

Visningsresa av nybyggda hus och lägenheter på franska Rivieran Visningsresa av nybyggda hus och lägenheter på franska Rivieran PORT NICEA NICE Ett alldeles nyinkommet lägenhetsprojekt i hamnen i Nice, endast 100 meter från kajen. Det kommer att byggas studiolägenheter

Läs mer

VACKRA PRAG. Vi bor fint och centralt, och har med oss svensktalande guide/reseledare under vistelsen.

VACKRA PRAG. Vi bor fint och centralt, och har med oss svensktalande guide/reseledare under vistelsen. VACKRA PRAG Följ med och upplev vackra Prag! Staden som bjuder på allt vi förväntar oss av en storstad i form av historia, kultur, restauranger och goda shoppingmöjligheter. Under våra dagar i Prag lär

Läs mer

COSTA BRAVA. Följ med till Spanien. - solfylld, sprudlande och spektakulär. Vi bjuder på flygresa och hotell i 3 nätter!

COSTA BRAVA. Följ med till Spanien. - solfylld, sprudlande och spektakulär. Vi bjuder på flygresa och hotell i 3 nätter! Följ med till Spanien - solfylld, sprudlande och spektakulär Det spanska köket Läckra tapas Sprudlande cava Spektakulär natur Surrealistisk konst Genial arkitektur COSTA BRAVA Vi bjuder på flygresa och

Läs mer

Hotel Zamek Reszel erbjuder autentiska medeltida rum med modern inredning och möbler designade av den kände skulptören Boleslaw Marschall.

Hotel Zamek Reszel erbjuder autentiska medeltida rum med modern inredning och möbler designade av den kände skulptören Boleslaw Marschall. Zamek Reszel I nordöstra Polen, i Warmiaområdet är Hotel Zamek Reszeal beläget. Hotellet inryms i stadens gamla slott, här erbjuds en unik hotellvistelse med medeltids atmosfär. Tillsammans med familjen

Läs mer

Alsace Guidad rundresa på svenska Max. 8 resenärer

Alsace Guidad rundresa på svenska Max. 8 resenärer Alsace Guidad rundresa på svenska Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - A l s a c e o c h B o u r g o g n e Alsace - Guidad Rundresa Upptäck charmiga bergbyar, pittoreska vinbergar

Läs mer

Dessutom är det lätt att komma till basen i Falkirk och flygpriserna till Edinburgh är ofta överkomliga.

Dessutom är det lätt att komma till basen i Falkirk och flygpriserna till Edinburgh är ofta överkomliga. Falkirk Med utgångspunkt i Falkirk har du utsikt till en varierad seglats med något för varje smak; naturen är mild och vacker, och längs vattenvägen är det både charmerande landsbyar, hyggliga pubar,

Läs mer

Snygg villa med imponerande utsikt, unik terrass och separat lägenhet in Monchique

Snygg villa med imponerande utsikt, unik terrass och separat lägenhet in Monchique sida 1/5 sida 2/5 Villor & Gårdar 750.000 Konstruerad (år) 1983 område (län) Tomtarea 2000 m² Stad Konstruktion område 437 m² sida 3/5 Precis ovanför den vackra Spa orten Caldas de har vi denna storslagna

Läs mer

Alsace & Bourgogne. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com

Alsace & Bourgogne. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com Alsace & Bourgogne Guidad Rundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - A l s a c e o c h B o u r g o g n e Alsace och Bourgogne - Guidad Rundresa Upptäck de pittoreska vinregionerna

Läs mer

Båtuthyrning vid Sporaderna Hyr segelbåt i paradiset

Båtuthyrning vid Sporaderna Hyr segelbåt i paradiset Sporaderna Båtuthyrning vid Sporaderna Hyr segelbåt i paradiset Njut av den underbara seglingen runt Sporaderna från livliga Skiathos till avsides belägna Pelagos, utgör skärgården i Egeiska havet ramen

Läs mer

3 LÄNDER 3 HISTORIER

3 LÄNDER 3 HISTORIER 3 LÄNDER 3 HISTORIER Den dalmatiska kusten räknas som en av Europas vackraste. Följ med oss på en spännande resa där vi bor både i Split och i Dubrovnik och dessutom tar oss till historiskt intressanta

Läs mer

Kanalresa på Lot-floden - Hyr kanalbåt i Frankrike med Seatravel

Kanalresa på Lot-floden - Hyr kanalbåt i Frankrike med Seatravel Lot-floden Kanalresa på Lot-floden - Hyr kanalbåt i Frankrike med Seatravel Lot-floden buktar sig mellan breda dalar med vingårdar och genom snäva bergsklyftor, under branta kalkstensklippor och förbi

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL REPUBLIKEN MALTA

VÄLKOMMEN TILL REPUBLIKEN MALTA RESA MALTA VÄLKOMMEN TILL REPUBLIKEN MALTA Den vackra östaten Malta ligger i mellersta Medelhavet, mellan Libyen i söder och Italien i norr. Malta är Europas sydligaste stat och har drygt 400 000 invånare.

Läs mer

Båtuthyrning vid Dodekaneserna (Tolvöarna)

Båtuthyrning vid Dodekaneserna (Tolvöarna) Tolvöarna Båtuthyrning vid Dodekaneserna (Tolvöarna) Dodekaneserna, eller Tolvöarna som de också kallas, ligger utanför den västra delen av Egeiska havet, nära den turkiska kusten. Kos är en av skärgårdens

Läs mer

Konsertresa för Filharmonikernas Vänner Bryssel 23 november - 26 november, 2018

Konsertresa för Filharmonikernas Vänner Bryssel 23 november - 26 november, 2018 Konsertresa för Filharmonikernas Vänner Bryssel 23 november - 26 november, 2018 Konsertresa för Filharmonikernas Vänner - Bryssel 23 november - 26 november, 2018 Konsertresa till Bryssel där ni under en

Läs mer

En lyxig egendom strax bakom kustlinjen, gångavstånd till stranden in Ferragudo

En lyxig egendom strax bakom kustlinjen, gångavstånd till stranden in Ferragudo sida 1/5 sida 2/5 Villor & Gårdar 1.400.000 Konstruerad (år) 2003 område (län) Lagoa Tomtarea 9360 Stad Konstruktion område 584 sida 3/5 På landsbygden, nära fiskebyn, golfbanor och inom gångavstånd från

Läs mer

OBS! Sista anmälningsdagen 25 juli till Anna-Lena Kullman,

OBS! Sista anmälningsdagen 25 juli till Anna-Lena Kullman, Resa till Frankrike och Alsace 15-21 september, 7 dagar. OBS! Sista anmälningsdagen 25 juli till Anna-Lena Kullman, annalenakullman09@gmail.com, 0730-687838 Resan genomförs med en modern turistbuss med

Läs mer

Julmarknadskryssning längs med Donau

Julmarknadskryssning längs med Donau Julmarknadskryssning längs med Donau Följ med och upplev den magiska stämningen på några av Europas vackraste julmarknader. Ombord på vår mysiga älvkryssningsbåt, Der Kleine Prinz, får du julstämning och

Läs mer

Konsertresa för Filharmonikernas Vänner Bryssel 23 november - 26 november, 2018

Konsertresa för Filharmonikernas Vänner Bryssel 23 november - 26 november, 2018 Konsertresa för Filharmonikernas Vänner Bryssel 23 november - 26 november, 2018 Konsertresa för Filharmonikernas Vänner - Bryssel 23 november - 26 november, 2018 Konsertresa till Bryssel där ni under en

Läs mer

Alsace & Bourgogne Guidad rundresa på svenska Max. 8 resenärer

Alsace & Bourgogne Guidad rundresa på svenska Max. 8 resenärer Alsace & Bourgogne Guidad rundresa på svenska Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - A l s a c e o c h B o u r g o g n e Alsace och Bourgogne - Guidad Rundresa Upptäck pittoreska

Läs mer

Provence. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com

Provence. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com Provence Guidad Rundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - P r o v e n c e Provence - Guidad Rundresa Uppfyll din dröm om pittoreska lavendelfält, fantastiska vingårdar och

Läs mer

Båtuthyrning vid Sporaderna Hyr segelbåt i paradiset

Båtuthyrning vid Sporaderna Hyr segelbåt i paradiset Sporaderna Båtuthyrning vid Sporaderna Hyr segelbåt i paradiset Njut av den underbara seglingen runt Sporaderna från livliga Skiathos till avsides belägna Pelagos, utgör skärgården i Egeiska havet ramen

Läs mer

Pine Bay. BBCG Construction - Akbük

Pine Bay. BBCG Construction - Akbük Pine Bay BBCG Construction - Akbük Pine Bay Pine Bay har det bästa läge i ett pittoreskt och lugnt område i Akbük med fantastisk havsutsikt åt ena hållet och tallar och berg åt andra. Komplexet ligger

Läs mer

Alsace Guidad rundresa på svenska Max. 8 resenärer

Alsace Guidad rundresa på svenska Max. 8 resenärer Alsace Guidad rundresa på svenska Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - A l s a c e Guidad Rundresa - Alsace - (max. 8 resenärer) Upptäck charmiga bergsbyar, pittoreska vinberberg,

Läs mer

Wellness weekend/tjejresa. Sitges, Barcelona Maj, juni, hösten 2013 tom april 2014

Wellness weekend/tjejresa. Sitges, Barcelona Maj, juni, hösten 2013 tom april 2014 Wellness weekend/tjejresa Sitges, Barcelona Maj, juni, hösten 2013 tom april 2014 Varmt välkomna till Katalonien! Välkomna till den pittoreska och populära badorten Sitges, ca 45 min från Barcelona. Sitges

Läs mer

The Spirit of real Crete!!

The Spirit of real Crete!! The Spirit of real Crete!! Dag 1 Dag 2 Avgång från Malmö/sturup Airport den 26 maj-2016 kl. 16,40 med ankomst Chania flygplats kl. 20,55 Transfer till Sunny Bay Hotel, Kissamos på Västra Kreta för incheckning.

Läs mer

Östra Kanadas höjdpunkter

Östra Kanadas höjdpunkter Östra s höjdpunkter Östra s höjdpunkter Detta är en äventyrlig resa genom östra som kommer stimulera alla sinnen. Resan börjar med upplevelser i s största stad Toronto, sedan följer det charmiga historiska

Läs mer

Hyr segelbåt i Neapelbukten och ta familjen med på segelsemester

Hyr segelbåt i Neapelbukten och ta familjen med på segelsemester Neapelbukten Hyr segelbåt i Neapelbukten och ta familjen med på segelsemester En seglingssemester i Neapelbukten tenderar att fokusera på Amalfikusten och de vackra öarna i den pittoreska napolitanska

Läs mer

Södra Rhône och Châteauneuf-du- Pape

Södra Rhône och Châteauneuf-du- Pape En vinresa av och med BKWine Södra Rhône och Châteauneuf-du- Pape Vinresa med ekologiska förtecken! 29 juni 3 juli 2011 Följ med och njut av fina sommardagar innan den stora turistinvasionen har hunnit

Läs mer

Resebrev Irland Arklow Spanien Ria de Cederia

Resebrev Irland Arklow Spanien Ria de Cederia Resebrev Irland Arklow Spanien Ria de Cederia Arklow har vi glömt vid detta läge, där blev vi inblåsta i en massa dagar. Agneta mådde inte bra, så vi blev tvungna att besöka DOKTORN, SOM ORDINERADE NÅGOT

Läs mer

Gambia tour 5-10 februari 2014. Upplev det bästa av Gambia tillsammans med mig och vår fina personal på One World Village Guesthouse!

Gambia tour 5-10 februari 2014. Upplev det bästa av Gambia tillsammans med mig och vår fina personal på One World Village Guesthouse! Gambia tour 5-10 februari 2014 Upplev det bästa av Gambia tillsammans med mig och vår fina personal på One World Village Guesthouse! Onsdag 5/2 Bakau tour. Vi promenerar i omgivningarna, besöker Crocodile

Läs mer

SPF 010 alltid på väg!

SPF 010 alltid på väg! 24/5-2/6 Det gemytliga och gästvänliga Tyrolen i Österrike Upplev den romantiska Tyrolen där de vackra dalgångarna slingrar sig fram mellan snöklädda alptoppar. Här njuter vi av Salzkammerguts bedårande

Läs mer

Resa till Florens Montalcino. Onsdag till söndag maj 2019

Resa till Florens Montalcino. Onsdag till söndag maj 2019 Resa till Florens Montalcino Onsdag till söndag 23-26 maj 2019 Information om resan Pris: 14.000 kr per person (enkelrumstillägg 1.500 kr) Priset inkluderar: o o o o o 1 natt på fyrstjärnigt hotell i centrala

Läs mer

Villa Dubrovnik 3 VILLA DUBROVNIK 3

Villa Dubrovnik 3 VILLA DUBROVNIK 3 Villa Dubrovnik 3 VILLA DUBROVNIK 3 Typ av boende: villa Plats: DUBROVNIK - KROATIEN Antal rum: 7 Max antal gäster: 13 Badrum: 7 Pool: Ja Hav avstånd: 100 m Början vid: 13.700 1 / 5 {gallery}vfr/dubrovnik3{/gallery}

Läs mer

I r l a n d - S ö d e r

I r l a n d - S ö d e r I r l a n d - S ö d e r Upplev historiska slott, fascinerande klosterstäder och charmiga fiskebyar längs ett pittoresk landskap och spektakulära kuster på vår 8-dagars rundresa i Irland. Fri entré till

Läs mer

MAKARSKA DEN KROATISKA RIVIERAN

MAKARSKA DEN KROATISKA RIVIERAN MAKARSKA DEN KROATISKA RIVIERAN Makarska har en rik historia som sträcker sig tillbaka ända till Romarriket. I området finns fler vackra kyrkor som speglar stadens historia, inte minst genom bevarade konstverk

Läs mer

Bourgogne Franché-Comte

Bourgogne Franché-Comte Bourgogne Franché-Comte Hyr kanalbåt och åk på kanalbåtssemester i Bourgogne Franché-Comte Från täta skogar, klippor och bergslandskap till böljande gräsängar, vingårdar och fridfulla landskap Bourgognes

Läs mer

Hotel Blankenese. Bo i lugna och gröna omgivningar bara 20 minuter från storstaden Hamburg. Hotel Blankenese. Hotellet erbjuder

Hotel Blankenese. Bo i lugna och gröna omgivningar bara 20 minuter från storstaden Hamburg. Hotel Blankenese. Hotellet erbjuder Hotel Blankenese Hotel Restaurant Blankenese är beläget i lugna och gröna omgivningar i stadsdelen Blankenese, en förort till Hamburg. Nära hotellet finns kollektivtrafik och det är lätt att ta sig runt

Läs mer

Hotel Strandly Skagen

Hotel Strandly Skagen Hotel Strandly Skagen Hotellet erbjuder Hotel Strandly Skagen har en trevlig "Skagenatmosfär" med traditioner och fantasktisk service på ett familjärt och rart sätt. Både hotellet och restaurangen är nyrenoverade

Läs mer

Green Park Village. BBCG Construction - Akbük

Green Park Village. BBCG Construction - Akbük Green Park Village BBCG Construction - Akbük Green Park Village Green Park Village har ett utmärkt läge i ett pittoreskt och lugnt område i Akbük med fantastisk havsutsikt åt ena hållet och tallar och

Läs mer

FLORENS EN STAD ATT FÖRUNDRAS ÖVER

FLORENS EN STAD ATT FÖRUNDRAS ÖVER RESA FLORENS FLORENS EN STAD ATT FÖRUNDRAS ÖVER Florens är utan tvekan en av världens mest omtalade och lovsjungna Det är en svindlande känsla att upptäcka det övermått av sevärdheter städer. Staden är

Läs mer

SOMMAREN I HÄRNÖSAND

SOMMAREN I HÄRNÖSAND 2015 Text & bilder får användas fritt i samband med artiklar eller annan publicering om Härnösand SOMMAREN I HÄRNÖSAND Härnösand i Höga Kusten är en riktig sommarstad och ett populärt mål för både båtgäster

Läs mer

GÖTA KANAL I VRETA KLOSTER,

GÖTA KANAL I VRETA KLOSTER, GÖTA KANAL I VRETA KLOSTER, LJUNGSBRO OCH BERG MED OMNEJD VRETA KLOSTER TURISM - natur och kultur i skön förening UPPLEV GÖTA KANAL! Göta kanal är en av Sveriges största turistattraktioner. Kanalen slingrar

Läs mer

Hotel New Skanpol. Hotel New Skanpol med dansk design. Hotel New Skanpol. Hotellet erbjuder

Hotel New Skanpol. Hotel New Skanpol med dansk design. Hotel New Skanpol. Hotellet erbjuder Hotel New Skanpol Hotel New Skanpol erbjuder dansk design med skandinavisk touch. Här kan du besöka hotellets bar Jensen eller restaurang Skandynawia. Boka en tid för en avslappnande massage, gå en promenad

Läs mer

PROVENCE & MONACO När hösten är som vackrast går vår resa till Provence och den franska rivieran.

PROVENCE & MONACO När hösten är som vackrast går vår resa till Provence och den franska rivieran. PROVENCE & MONACO När hösten är som vackrast går vår resa till Provence och den franska rivieran. Följ med till södra Frankrike där vi ska uppleva storstaden Nice, furstliga Monaco och flera charmiga provensalska

Läs mer

Hyr segelbåt vid Sicilien och de Lipariska Öarna

Hyr segelbåt vid Sicilien och de Lipariska Öarna Sicilien & de Eoliska öarna Hyr segelbåt vid Sicilien och de Lipariska Öarna År 2000 blev de Lipariska öarna, som ligger strax ovanför Sicilien i södra utkanten av Tyrrenska havet, utvald till att inkluderas

Läs mer

Resa till Barolo Onsdag till söndag den maj 2018

Resa till Barolo Onsdag till söndag den maj 2018 Resa till Barolo Onsdag till söndag den 16-20 maj 2018 Välkommen att uppleva vindistriktet Barolo i Piemonte, norra Italien. Barolo är sedan 1980 klassificerat som DOCG och åtnjuter den kanske högsta prestigen

Läs mer

Måndag 8/11-10. 05:05 Avfärd med buss från Söderhamn. 06:25 Byte till tåg i Gävle

Måndag 8/11-10. 05:05 Avfärd med buss från Söderhamn. 06:25 Byte till tåg i Gävle Måndag 8/11-10 05:05 Avfärd med buss från Söderhamn 06:25 Byte till tåg i Gävle 10:00 Avfärd från Arlanda till Frankfurt I Frankfurt spärrades bandet där våra väskor skulle komma av. Det var lite obehagligt

Läs mer

Natur, stränder, slott och sköna Köpenhamn

Natur, stränder, slott och sköna Köpenhamn CYKELSEMESTER I DANMARK NORDSJÄLLAND OCH KÖPENHAMN LOOP TOUR Natur, stränder, slott och sköna Köpenhamn Turbeskrivning På den här turen har du din bas i Köpenhamn, härifrån kan du åka på en av våra rekommenderade

Läs mer

Lyxlägenheter / radhus i elegant 5 stjärnigt Spa resort i centrala Algarve. in Ferragudo

Lyxlägenheter / radhus i elegant 5 stjärnigt Spa resort i centrala Algarve. in Ferragudo sida 1/5 sida 2/5 Lägenheter Konstruerad (år) 300.000 2008 Tomtarea Konstruktion område 112,8m² sida 3/5 område (län) Lagoa Stad Detta dolda paradis är bara några minuters bilresa från några av de finaste

Läs mer

Dröm läge på Ferragudos klippor in Ferragudo

Dröm läge på Ferragudos klippor in Ferragudo sida 1/5 sida 2/5 Villor & Gårdar 950.000 Konstruerad (år) 2001 område (län) Lagoa Tomtarea 1083 Stad Ferragudo Konstruktion område 222 sida 3/5 Det finns väldigt få villor i Ferragudo på vackra platser,

Läs mer

Båtsemester i Narrowboats i Mellersta England och Wales

Båtsemester i Narrowboats i Mellersta England och Wales Mellersta England & Wales Båtsemester i Narrowboats i Mellersta England och Wales Segla i en av våra snygga Narrowboats i fantastiska Mellersta England och Wales -De 200 år gamla kanalsystemen sträcker

Läs mer

Vandring i Valle de Perputxent längs floden Serpis den 24 mars 2017

Vandring i Valle de Perputxent längs floden Serpis den 24 mars 2017 Vandring i Valle de Perputxent längs floden Serpis den 24 mars 2017 Asociación Nordica har inte någon ansvarsförsäkring för medlemmar som deltar i vandringar eller andra aktiviteter organiserade genom

Läs mer

destination strömholms kanal

destination strömholms kanal 14 PåKRYSS 06/2014 Fyra män i en båt Strömsholms kanal är inte en så välkänd vattenväg, men en kanalfärd här bjuder på mycket fina upplevelser. Foto: Ulf Hjertberg Text: Bertil Cassemar Vi som genomförde

Läs mer

ADONIS Paris Sacré Coeur Bo centralt i Paris med utsikt över Sacre Coeur.

ADONIS Paris Sacré Coeur Bo centralt i Paris med utsikt över Sacre Coeur. ADONIS Paris Sacré Coeur Endast ett stenkast från Sacré-Coeur i Montmartre är detta färgstarka hotell beläget. Hotellet gör allt för att se till att ni ska få en underbar och färgglad vistelse i ljusets

Läs mer

7 strålande skäl att besöka Västsverige

7 strålande skäl att besöka Västsverige 7 strålande skäl att besöka Västsverige I Västsverige finns det mesta. Oavsett om du vill cykla längs slingrande kanaler eller segla ut på öppet hav. Sträcka ut dig på solvarma hällar eller klättra uppför

Läs mer

Mecklenburg & Brandenburg

Mecklenburg & Brandenburg Mecklenburg & Brandenburg Inspiration till båtsemester i Mecklenburg Mecklenburg i det nordöstliga Tyskland erbjuder seglats på ett varierat nätverk av vattenvägar. Här finns det mer än 1000 sjöar förbundna

Läs mer

Empress Cruises. På följande sidor finns våra ruttförslag inför sommaren 2011 för avgångar från Marmaris med M/Y Empress.

Empress Cruises. På följande sidor finns våra ruttförslag inför sommaren 2011 för avgångar från Marmaris med M/Y Empress. Empress Cruises På följande sidor finns våra ruttförslag inför sommaren 2011 för avgångar från Marmaris med M/Y Empress. Marmaris-Göcek, 6 dagar Weekend i Dalyan, 3 dagar Grekiska öarna, 7 dagar Västliga

Läs mer

Do it Event. Konferens/golfresa till Portugal Algarve 2013

Do it Event. Konferens/golfresa till Portugal Algarve 2013 Do it Event Konferens/golfresa till Portugal Algarve 2013 Portugal är ett av de mest populära länderna i Europa för soltörstande golfare. Framförallt Lissabonområdet och Algarvekusten lockar med massor

Läs mer

KULTURRESA TILL SPANIENS INLAND

KULTURRESA TILL SPANIENS INLAND Viajar EXTREMADURA Svensk översättning resa KULTURRESA TILL SPANIENS INLAND Nu har du tillfälle att uppleva Spanien och dess inland pa ett nytt och annorlunda sätt. Vi erbjuder hög kvalitet, naturupplevelser,

Läs mer

KLASSRESAN SOL, HAV & VENTYR. 14 - i solen!

KLASSRESAN SOL, HAV & VENTYR. 14 - i solen! KLASSRESAN SOL, HAV & VENTYR 14 - i solen! 9A från Länna skola utanför Norrtälje En vecka i maj hade vi på Hostal San Miguel i Nerja besök av klass 9A från Länna skola utanför Norrtälje. De hade jobbat

Läs mer

Skotska smaker i vackra miljöer Islay - Inveraray - Edinburgh

Skotska smaker i vackra miljöer Islay - Inveraray - Edinburgh Club Eriks noga utvalda upplevelser Skotska smaker i vackra miljöer Islay - Inveraray - Edinburgh Karaktäristiska whiskydestillerier i vackra miljöer Följ med Club Eriks på vår välkomponerade whiskyresa

Läs mer

S C.F.

S C.F. Ref. 1512 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Florence Italy Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Ventimiglia Vacker bostad till försäljning i Ventimiglia

Läs mer

Sri Lanka Tour 2016 med helpension

Sri Lanka Tour 2016 med helpension Sri Lanka Tour 2016 med helpension Dag 1 Negombo Efter vår ankomst åker vi till vårt hotell i Negombo som ligger ca 30 min med bil från flygplatsen. Vi bor nära havet så att vi kan koppla av lite efter

Läs mer

Skottland Guidad Kulturrundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com

Skottland Guidad Kulturrundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com Skottland Guidad Kulturrundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - S k o t t l a n d Kulturrundresa Skottland - Guidad Resa Upplev de pittoreska högländerna med majestätiska

Läs mer

TOMTER OCH TOMTRÄTTSAVTAL

TOMTER OCH TOMTRÄTTSAVTAL BYGG SJÖNÄRA PÅ EDÖ TOMTER OCH TOMTRÄTTSAVTAL För vackrare boende. Vi samarbetar med ÅV-Bygg i Åsbro AB. 1 EDÖ På Edö får du svårslagen utsikt! Tack vare höjden kan du få sjöutsikt åt två håll samt vacker

Läs mer

I Bibeln omnämns "gatan som kallas den raka" (på arabiska Långa gatan), se bilden ovan, i historien om Paulus omvändelse till kristendomen i

I Bibeln omnämns gatan som kallas den raka (på arabiska Långa gatan), se bilden ovan, i historien om Paulus omvändelse till kristendomen i S:t Ananias hus Ananias var missionär, martyr och beskyddare av Paulus. Han var en av de kristna i staden Damaskus, och befalldes av Kristus i en vision att söka upp Saul, som senare kallades Paulus, för

Läs mer

Banja Luka. Banja Luka är dessutom väldigt känd för sin gröna natur och många gästvänliga ställen att besöka.

Banja Luka. Banja Luka är dessutom väldigt känd för sin gröna natur och många gästvänliga ställen att besöka. Banja Luka Staden Banja Luka nämns för första gången år 1494, även fast området har varit bosatt sedan antiken, vilket innebär att det här är en stad med lång historia. Banja Luka befinner sig i norra

Läs mer

BARCELONA. BE RESOR AB Björkhagavägen 8

BARCELONA. BE RESOR AB Björkhagavägen 8 Invånare: 1,6 miljoner Valuta: - Euro Öppettider: Vanligtvis måndag-fredag 09:30 till 13:30 och 16:30 till 20:00, med vissa undantag. På söndagar har de flesta klädbutiker stängt. BARCELONA FOTBOLLSRESA

Läs mer

Telemark Döveförening till Bulgarien 8 dagar 2016

Telemark Döveförening till Bulgarien 8 dagar 2016 Telemark Döveförening till Bulgarien 8 dagar 2016 Dag 1: Vi flyger till Burgas Vår reseledare möter upp på Oslo Flygplats/Gardermoen. Flyg till Burgas. Efter ett par timmar i luften, landar vi i Bulgarien

Läs mer

Holland Runt, södra turen - Det bästa av Holland nätter, ca km

Holland Runt, södra turen - Det bästa av Holland nätter, ca km Holland Runt, södra turen - Det bästa av Holland 2018 5 nätter, ca 170-200 km Leiden Holland betraktas av många som ett paradis för cyklister. Inga backar, gott om kanaler, floder och små sjöar, vatten

Läs mer

Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars.

Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars. Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars. Nu är jag på väg till Holland. Här står flygplanet som jag ska åka med till Schiphol i Amsterdam. Jag tycker att planet ser väldigt säkert ut. Sådär

Läs mer