STADGAR FÖR KUNGLIGA FLOTTANS IDROTTSFÖRENING I KARLSKRONA. Reviderade vid årsmöte

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "STADGAR FÖR KUNGLIGA FLOTTANS IDROTTSFÖRENING I KARLSKRONA. Reviderade vid årsmöte"

Transkript

1 STADGAR FÖR KUNGLIGA FLOTTANS IDROTTSFÖRENING I KARLSKRONA Reviderade vid årsmöte

2 STADGAR FÖR KUNGLIGA FLOTTANS IDROTTSFÖRENING I KARLSKRONA. Kungliga Flottans Idrottsförening i Karlskrona, stiftad den 14 mars 1920 och ansluten till Riksidrottsförbundet den 7 mars 1925, har till ändamål att genom utövning av idrott och friluftsliv verka för höjande av medlemmarnas andliga och fysiska fostran, samt för främjande av god kamrat- och idrottsanda. Medlemskap. 1 Föreningen består av aktiva och passiva medlemmar, samt hedersledamöter. Medlemskap kan vinnas av var och en som ansöker därom. 2 Medlem som bryter mot föreningens stadgar och övriga bestämmelser eller handlar mot hederns lagar, kan av styrelsen uteslutas av föreningen. Medlem som önskar utträda ur föreningen, skall därom anmäla till styrelsen och är därmed omedelbart skild från föreningen. Fråga om uteslutning av medlem får inte företas till avgörande, förrän medlemmen ifråga beretts tillfälle att inom viss tid som angivits av styrelsen (minst 14 dagar) avge yttrande i ärendet. Beslut om uteslutning skall med angivande av orsaken delges vederbörande medlem. Grundas beslut om uteslutning på bristande betalning av stadgade årsavgifter, åligger det styrelsen att återkalla beslutet, om de förfallna avgifterna erlagts före besvärstidens utgång. Sedan beslut om uteslutning erhållit bindande verkan, upphör alla förpliktelser mellan föreningen och den förutvarande medlemmen såvitt avser stadgeenliga avgifter. 2 3 Medlemsavgift erläggs årligen av samtliga medlemmar utom hedersledamöter. Medlemsavgiftens storlek bestäms av årsmötet.

3 3 Tävlingar. 4 Medlem får inte utan styrelsens, eller om styrelsen så bestämmer vederbörande utskotts, medgivande representera föreningen. 5 Medlem äger inte rätt att på annat sätt än som föreskrivits i vederbörande specialförbunds stadgar och bestämmelser deltaga i tävlingar och uppvisningar, som omfattar idrottsgrenar anslutna till Riksidrottsförbundet. Styrelsen 6 Föreningens angelägenheter handhas av en styrelse, bestående av ordförande, sekreterare, kassör, fyra ordinarie ledamöter samt två suppleanter. 7 Ledamöter och suppleanter väljs för en tid av högst två år vid föreningens årsmöte. Avgår styrelseledamot innan den tid utgått, för vilken han blivit vald, inträder i hans ställe en suppleant. Dock endast för den tid avgående ledamot skulle kvarstått i styrelsen. 8 Styrelsen sammanträder på ordförandens kallelse vid behov, eller då minst tre ledamöter så påfordrar och minst en gång årligen före föreningens årssammanträde. Vid ordinarie ledamots frånvaro inträder suppleant. För att styrelsen skall vara beslutsmässig fordras att mer än hälften av styrelsens ledamöter är närvarande. Förekommande frågor avgörs genom enkel majoritet dock att vid lika röstetal ordförandens röst fäller utslaget. Ordförande för utskott kan på styrelsens uppdrag vara närvarande vid styrelsesammanträden och därvid utöva förslags- och rösträtt i ärenden rörande eget utskotts verksamhet. 9 Styrelsens ordförande åläggs särskilt: Att leda styrelsens förhandlingar, tillse de löpande ärendens ändamålsenliga behandling, samt övervaka ekonomins behöriga skötande. Styrelsens sekreterare åläggs särskilt: Att föra protokoll vid styrelsesammanträden och allmänna sammanträden ombesörja utfärdandet av kallelser m.m.

4 Att på uppdrag av styrelsen handha föreningens skriftväxling och dylikt, samt omhänderta föreningens matrikel och utmärkelsetecken. Styrelsens kassör åläggs särskilt: Att ansvara för föreningens kassa samt för räkenskaper. Utbetalningar, utöver rutinmässiga sådana, får endast ske jämlikt styrelsebeslut, samt dessutom endast mot kvitto försett med attest av föreningens ordförande och närmast inom styrelsen föreslå och leda initiativ som kan gagna föreningens ekonomi. 10 Styrelsen åläggs särskilt: Att handha det övergripande ansvaret i föreningen och fastställa policies. Att ansvara för årsmötet och avge årsberättelse. Att upprätta och besluta om föreningens budget. Att förvalta dess egendom och ordna bokföring och redovisning. Att i förekommande fall teckna avtal och bestämma arvoden. Att ombesörja kontakter med media. Att ombesörja kontakter med andra idrottsorganisationer. Att fastställa ansvar och arbetsuppgifter samt bevaka utskottens arbete. 11 Beredningsarbetet till styrelsemöten handhas av ett arbetsutskott. Arbetsutskottet består av ordförande, kassör och sekreterare. Utskott 12 Föreningsarbetet handhas under styrelsen av ett antal utskott. Utskottens antal och inriktning fastställs av styrelsen. 13 Utskotten består av en eller flera ledamöter som väljs av årsmötet. Utskotten utser inom sig en ordförande. Utskotten kan besluta om att adjungera ledamöter till utskotten i de fall det anses nödvändigt. 14 Utskotten åläggs: Att handha ekonomiska ärenden. Att leda kansliverksamheten. Att handha projekt - och bidragsansökningar. Att handha föreningens sponsorverksamhet och marknadsföring. Att leda det idrottsliga arbetet. Att handha föreningens ungdomsverksamhet Att handha föräldrakontakter och medlemsvård. Att handha förekommande arrangemang. 4

5 Att handha förekommande utbildningsverksamhet. Att handha föreningens lokaler och i förekommande fall fastigheter. Att handha stödet till föreningen från före detta spelare, ledare och supporters. 15 Utskotten skall upprätta årsberättelse inom sitt ansvarsområde och årligen överlämna denna till styrelsen senast 4 veckor före ordinarie årsmöte. 16 Utskotten skall senast 4 veckor innan ordinarie årsmöte lämna förslag till valberedningen på sådana personer som för det kommande arbetsåret bör utses till utskottsledamöter. Valberedning 17 Valberedning väljs av årsmötet och består av tre ledamöter. Av ledamöterna skall en vara sammankallande. Årsmöte och sammanträde 18 Föreningens verksamhetsår omfattar tiden fr.o.m den 1 juli t.o.m den 30 juni. Föreningens årsmöte skall hållas senast under september månad Styrelsen utfärdar kallelse till årsmötet minst 14 dagar innan årsmötet äger rum. I kallelse skall datum, klockslag och plats anges. Extra allmänt sammanträde utlyses av styrelsen vid behov. I kallelsen anges anledning till sammanträdet. Kallelsen utfärdas minst 14 dagar i förväg och skall tillställas medlemmarna på föreningens hemsida. I kallelsen anges datum, klockslag och plats. 20 Rösträtt äger varje medlem som under föregående verksamhetsår fyllt 16 år. Rösträtt får ej utföras med fullmakt. För rösträtt vid årsmöte gäller att vederbörande varit medlem och erlagt medlemsavgift under föregående verksamhetsår. 21 Årsmötet är beslutsmässigt med de antal röstberättigade medlemmar, som på kallelsen infunnit sig till detsamma.

6 22 Vid ordinarie årsmöte skall följande ärenden förekomma på dagordningen: Fråga angående årsmötets behöriga utlysande. Val av ordförande och sekreterare för årsmötet. Val av två justerare att jämte ordföranden justera årsmötets protokoll. Föredragning av styrelsens verksamhets- och förvaltningsberättelse. Föredragning av revisorernas berättelse samt frågan om ansvarsfrihet för styrelsen. Val av ordförande, sekreterare, kassör, minst fyra ordinarie ledamöter samt minst två suppleanter. Valen genomförs beroende på mandattid. Val av utskottsledamöter. Val av valberedning. Val av revisorer. Beslut om medlemsavgiftens storlek för det kommande verksamhetsåret. Behandling av förslag, som ställs till årsmötet och väckts av styrelsen eller till styrelsen inlämnats av medlem senast på dag, som styrelsen fastställt och meddelat i kallelsen till årsmötet. 23 Till ledamöter av styrelse och utskott kan endast medlemmar väljas. Revision 24 Föreningens räkenskaper granskas av två revisorer. Revisorerna åligger att före årsmötet verkställa inventering av kassa och material, samt granska föreningens räkenskaper. Senast fyra veckor före årsmötet skall räkenskaperna vara överlämnade till revisorerna. Stadgeändringar 25 Dessa stadgar är antagna på ordinarie årsmöte och godkända av Riksidrottsförbundet. Utöver dessa stadgar gäller Riksidrottsförbundets stadgar och övriga föreskrifter och anvisningar, samt vederbörande specialförbunds stadgar, tävlingsreglementen och övriga i vederbörlig ordning utfärdade föreskrifter 26 Beslut om ändring av dessa stadgar kan endast fattas vid ordinarie årsmöte. För giltighet erfordras beslut med minst två tredjedelar av vid årsmötet närvarande röstberättigade medlemmar. Förslag till ändring av stadgar får endast avges skriftligt av styrelse eller enskild medlem. 27 Ordföranden och sekreteraren är ansvariga för att ovan nämnda stadgar, föreskrifter och anvisningar vid behov finns tillgängliga för föreningens medlemmar. 6

7 7 Upplösning av föreningen 28 Förslag om föreningens upplösning får endast väckas till ordinarie årsmöte. Beslut om upplösning av föreningen är giltigt om det har biträtts av minst två tredjedelar av de närvarande röstberättigade. Beslut om upplösning av föreningen skall innehålla föreskrift om användning av föreningens tillgångar för bestämt, idrottsfrämjande ändamål och skall omedelbart delges respektive specialförbund med bestyrkta avskrifter av styrelsens årsmötes protokoll i ärendet, åtföljda av revisionsberättelse jämte balans- samt vinst- och förlusträkning. Samverkan 29 Genom ombildningen av Kungliga Flottans Idrottsförening i en handbollsdel och en pistolskyttedel, har de båda föreningama överenskommet sig emellan att fortsättningsvis vårda den ursprungliga föreningens historia och arv. Båda föreningarna har rätten att nyttja kopplingen till den ursprungliga föreningen Kungliga Flottans idrottsförening i Karlskrona. Båda har även rätten att oförvanskat använda den ursprungliga föreningens klubbmärke 30 Föreningarna skall ha en årlig kontakt för att stämma av att ovan paragraf efterlevs.

Medlem, som vill utträda ur Karlstads Simsällskap, gör anmälan därom till styrelsen, och är därmed skild från Karlstads Simsällskap.

Medlem, som vill utträda ur Karlstads Simsällskap, gör anmälan därom till styrelsen, och är därmed skild från Karlstads Simsällskap. 1 STADGAR FÖR KARLSTADS SIMSÄLLSKAP Godkända vid årsmöte den 15 mars 2018 Karlstads Simsällskap stiftat den 26 juni 1923 har till ändamål att genom utövning av simidrott verka för höjande av medlemmars

Läs mer

Nya stadgar för Umeå Automobilklubb from

Nya stadgar för Umeå Automobilklubb from Nya stadgar för Umeå Automobilklubb from 2012 1 Stadgar för UMEÅ AUTOMOBILKLUBB, vilka remissbehandlas av medlemmar och sektioner under av Klubbstyrelsen utsatt remisstid. Dessa nya stadgar har slutgiltigt

Läs mer

Stadgar. Medlemskap och avgifter

Stadgar. Medlemskap och avgifter Stadgar Österby Simsällskap, stiftat år 1925 och ombildat den 5 juli 1933, har till uppgift att genom utövande av simidrott höja intresset för densamma, utbilda goda simmare, främja simkunnigheten samt

Läs mer

Stadgar för Täby Tennisklubb

Stadgar för Täby Tennisklubb 1 Stadgar för Täby Tennisklubb 1 Omfattning och ändamål Täby Tennisklubb (TTK), som bildades den 29 mars 1973 under namnet Erikslunds Tennissällskap och namnändrade den 28 oktober 1999, är en ideell förening

Läs mer

Stadgar för Stureby SK

Stadgar för Stureby SK Stadgar för Stureby SK 1 Föreningen har till uppgift främja och genom sina medlemmar utöva allmän idrottslig verksamhet. För detta ändamål skall föreningen verka för idrottens bästa, välja ändamålsenliga

Läs mer

Förslag från styrelsen till ändringar i föreningens stadgar

Förslag från styrelsen till ändringar i föreningens stadgar Förslag från styrelsen till ändringar i föreningens stadgar (Det som står inom parentes, föreslås tas bort.) Det som står med kursiv text är ny text. Stadgar för Strängnäs-Malmby Orienteringslöpare Beslut

Läs mer

för Vattenfalls Idrotts- och Fritidsförening Trollhättan (VIF-T)

för Vattenfalls Idrotts- och Fritidsförening Trollhättan (VIF-T) STADGAR för Vattenfalls Idrotts- och Fritidsförening Trollhättan (VIF-T) Ändamål 1 Vattenfalls Idrotts- och Fritidsförening Trollhättan, som bildades 1 oktober 1941, är en förening bland personal inom

Läs mer

STADGAR. Arvika Tennisklubb TENNISSPORTENS MÅL

STADGAR. Arvika Tennisklubb TENNISSPORTENS MÅL Arvika Tennisklubb STADGAR TENNISSPORTENS MÅL 0CH INRIKTNING Tennissporten är en fysisk aktivitet som människor utför i syfte att få motion och rekreation eller uppnå tävlingsresultat. Tennissporten skall

Läs mer

Föreningens firma är Norra Ängby Trädgårdsstadsförening med organisationsnummer

Föreningens firma är Norra Ängby Trädgårdsstadsförening med organisationsnummer 1 P a g e Föreningens stadgar Revision giltigt till årsmötet 2016-03-15 1 Föreningens firma Föreningens firma är med organisationsnummer 802007-2339. 2 Föreningens ändamål Föreningen har till ändamål att

Läs mer

Öppna Händer Välgörenhet

Öppna Händer Välgörenhet Öppna Händer Välgörenhet Stadgar Antagna: Antagna vid föreningsmöte 2010-01-20. Innehåll Allmänt 3 Styrelsen 3 Revision 4 Årsmöte 4 Stadgeändring 5 Övrigt 5 2 Allmänt 1 Föreningens firma Föreningens firma

Läs mer

STADGAR FÖR SURAHAMMARS INNEBANDYFÖRENING. Antagna av årsmöte den 14 april Ändring beträffande verksamhetsår av årsmöte den 15 maj 2001.

STADGAR FÖR SURAHAMMARS INNEBANDYFÖRENING. Antagna av årsmöte den 14 april Ändring beträffande verksamhetsår av årsmöte den 15 maj 2001. STADGAR FÖR SURAHAMMARS INNEBANDYFÖRENING SIBF Antagna av årsmöte den 14 april 1999. Ändring beträffande verksamhetsår av årsmöte den 15 maj 2001. Hemort Föreningen har sin hemort i Surahammars kommun.

Läs mer

STADGAR för FRÖJEREDS IDROTTSFÖRENING. Namn och ändamål

STADGAR för FRÖJEREDS IDROTTSFÖRENING. Namn och ändamål STADGAR för FRÖJEREDS IDROTTSFÖRENING Namn och ändamål Fröjereds Idrottsförening, stiftad i juni månad 1927, har till ändamål att genom utövning av idrott och friluftsliv verka för höjande av medlemmarnas

Läs mer

STADGAR FÖR Sid 1/5 SPÅRVÄGENS BADMINTONFÖRENING

STADGAR FÖR Sid 1/5 SPÅRVÄGENS BADMINTONFÖRENING STADGAR FÖR Sid 1/5 SPÅRVÄGENS BADMINTONFÖRENING Stiftad den 29 maj 1991 och som har sin hemort i Stockholm. (Föreningen ursprungligen bildad som sektion den 8 december 1943) Stadgarna senast fastställda/ändrade

Läs mer

IDEELLA FÖRENINGEN EKETÅNGA MONTESSORISKOLA

IDEELLA FÖRENINGEN EKETÅNGA MONTESSORISKOLA IDEELLA FÖRENINGEN EKETÅNGA MONTESSORISKOLA STADGAR 1. ÄNDAMÅL Ideella Föreningen Eketånga Montessoriskola har till ändamål att bedriva montessoriförskola, montessoriförskoleklass, montessoriskol- och

Läs mer

Stadgar. För Vänföreningen till Stiftelsen Torgny Segerstedts Minne med säte i Göteborg, Västra Götalands län. Föreningen är bildad den 24/8 2000.

Stadgar. För Vänföreningen till Stiftelsen Torgny Segerstedts Minne med säte i Göteborg, Västra Götalands län. Föreningen är bildad den 24/8 2000. Stadgar För Vänföreningen till Stiftelsen Torgny Segerstedts Minne med säte i Göteborg, Västra Götalands län. Föreningen är bildad den 24/8 2000. Stadgarna är fastställda den 24/8 2000. Allmänna bestämmelser

Läs mer

STADGAR FÖR. SOS-Animals Sverige

STADGAR FÖR. SOS-Animals Sverige STADGAR FÖR SOS-Animals Sverige Stadgarna fastställda/ändrade av årsmöte den 31a maj 2008 1 Ändamål SOS-Animals Sverige är en ideell förening som skall verka för djurs välbefinnande i och utanför Sverige.

Läs mer

Stadgar för föreningen Gesneriasterna Senast reviderade 2005.

Stadgar för föreningen Gesneriasterna Senast reviderade 2005. Stadgar för föreningen Gesneriasterna Senast reviderade 2005. DEFINITION 1 Föreningen Gesneriasterna är en ideell förening, politiskt och religiöst obunden. MÅLSÄTTNING 2 Föreningens mål är att sprida

Läs mer

STADGAR FOR AIKIDO DOJO GAMLESTADEN

STADGAR FOR AIKIDO DOJO GAMLESTADEN STADGAR FOR AIKIDO DOJO GAMLESTADEN Stiftad den 2 april 1989 och har sin hemort i stadsdelen Gamlestaden, Göteborg. 1 SYFTE Idrott är fysisk aktivitet som människor för att få motion och rekreation. Den

Läs mer

STADGAR FÖR GUNNEBO BÅTSÄLLSKAP

STADGAR FÖR GUNNEBO BÅTSÄLLSKAP STADGAR FÖR GUNNEBO BÅTSÄLLSKAP MÅL OCH INRIKTNING Gunnebo Båtsällskap har till ändamål att i Gunnebo med omnejd verka för båtsportens främjande genom att: verka för hänsynsfullt användande av båtar och

Läs mer

STADGAR. för. Åkarp-Burlövs Tennisklubb Organisationsnr: Fastställda av Årsmötet Reviderad av Årsmötet

STADGAR. för. Åkarp-Burlövs Tennisklubb Organisationsnr: Fastställda av Årsmötet Reviderad av Årsmötet STADGAR för Åkarp-Burlövs Tennisklubb Organisationsnr: 846001-6812 Fastställda av Årsmötet 2012-03-14 Reviderad av Årsmötet 2019-03-13 Rev 2012-02-16 STADGAR för Åkarp-Burlövs Tennisklubb, stiftad 1920

Läs mer

2 Medlemskap för simsällskapet Gimo simsällskap ska vara anslutet till Svenska Simförbundet och Svenska Handikappidrottsförbundet.

2 Medlemskap för simsällskapet Gimo simsällskap ska vara anslutet till Svenska Simförbundet och Svenska Handikappidrottsförbundet. Stadgar 1 Simsällskapets ändamål Gimo Simsällskap har till uppgift att öka simkunnigheten och sprida information om simkunnighet utöva simidrott och därigenom bidra till medlemmarnas personliga utveckling

Läs mer

S T A D G A R för V A T T E N F Ö R E N I N G E N H A G E N Ekerö

S T A D G A R för V A T T E N F Ö R E N I N G E N H A G E N Ekerö S T A D G A R för V A T T E N F Ö R E N I N G E N H A G E N Ekerö 1. Ändamål: Vattenföreningen Hagen har till ändamål att handha till föreningen anslutna fastighetsägares vattenanläggning föruppfordring

Läs mer

Stadgar för Sollentuna Square Dancers

Stadgar för Sollentuna Square Dancers Stadgar för Sollentuna Square Dancers 2014-12-18 STADGAR för Sollentuna Square Dancers Antagna vid föreningens bildande 22 april 1983, med tidigare ändringar fastställda 27 maj 1986, 17 februari 1998

Läs mer

Stadgar. för Manskören Staffan bildad 26 september 1995

Stadgar. för Manskören Staffan bildad 26 september 1995 Stadgar för Manskören Staffan bildad 26 september 1995 Revidering av stadgarna har gjorts 5 februari 2013. Manskören Staffans organisationsnummer är 845002-7977 1 ÄNDAMÅL Manskören Staffan har som målsättning:

Läs mer

Landskrona Pistolklubb

Landskrona Pistolklubb Föreningen bildades den 12. augusti 1944. Stadgarna har senast ändrats av årsmötet den 23:e februari 2007. 1 Uppgifter:, nedan kallad föreningen, har till uppgift att främja och utveckla skyttet med pistol

Läs mer

Stadgar för Försvarets personaltjänstförening i östra Sverige

Stadgar för Försvarets personaltjänstförening i östra Sverige FÖRSVARETS PERSONALTJÄNSTFÖRENING I ÖSTRA SVERIGE (FPFÖ) Stadgar för Försvarets personaltjänstförening i östra Sverige Uppgift 1 Försvarets personaltjänstförening i östra Sverige (FPFÖ) har till uppgift

Läs mer

Stadgar för Tyresö Simsällskap Stiftat den 1 juli 1989

Stadgar för Tyresö Simsällskap Stiftat den 1 juli 1989 Stadgar för Tyresö Simsällskap Stiftat den 1 juli 1989 3, 6,7,9,15,18,21,22 och 23 är justerade för att överenstämma med Sveriges Riksidrottsförbund (RF)och Specialförbund (SF) vid årsmötet 2014. Idrottens

Läs mer

Stadgar för Linköpings fäktklubb

Stadgar för Linköpings fäktklubb 1(6) Stadgar för Linköpings fäktklubb Syfte 1 Föreningens namn är Linköpings fäktklubb, i förkortad form LFK. Föreningens syfte är att bedriva fäktning i Linköping. Föreningen skall vara organiserad enligt

Läs mer

Stadgar Sveriges Fellponnyförening

Stadgar Sveriges Fellponnyförening Stadgar Sveriges Fellponnyförening 1 Ändamål.. Föreningen är till för att främja Fellponny rasens användande i såväl avel som arbete. Föreningen jobbar för att öka kunskapen om Fellponnyn i Sverige och

Läs mer

NORMALSTADGAR. För släktforskarförening

NORMALSTADGAR. För släktforskarförening Sveriges Släktforskarförbund Framtagna 2011 NORMALSTADGAR För släktforskarförening 1 Föreningens namn Föreningens namn är. 2 Föreningens ändamål Föreningen, är en ideell förening samt politiskt och religiöst

Läs mer

Distriktsförenings Normalstadgar

Distriktsförenings Normalstadgar Distriktsförenings Normalstadgar Datum: 2017-01-01 Förslag till Normalstadgar för Distriksföreningar inom Svenska Ridtravarförbundet Distrikt: Bildat den Stadgarna fastställda/ändrade av årsmöte den enligt

Läs mer

Styrelse 5 Föreningens angelägenheter handhas av styrelsen. Den ska verka för föreningens framåtskridande samt tillvarata medlemmarnas intressen.

Styrelse 5 Föreningens angelägenheter handhas av styrelsen. Den ska verka för föreningens framåtskridande samt tillvarata medlemmarnas intressen. Stadgar för Gransjöbodarnas snöskoterklubb Ändamål 1 Klubben är en ideell förening, vars uppgift skall vara att tillvarata medlemmarnas intressen i snöskoterfrågor, verka för en sund utveckling av snöskotertrafiken

Läs mer

Stockholms Spiritualistiska Förening

Stockholms Spiritualistiska Förening 1 Stockholms Spiritualistiska Förening STADGAR Slutligen fastställda på årsmötet den 28 april 1998. (Justerade enligt beslut på årsmötet den 20 april 2009.) (Justerade enligt beslut på årsmötet den 22

Läs mer

FÖRSLAG TILL REVIDERADE STADGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS).

FÖRSLAG TILL REVIDERADE STADGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS). 1(6) FÖRSLAG TILL REVIDERADE STADGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS). INTRESSEFÖRENINGENS NAMN OCH SÄTE 1. Den ideella intresseföreningens namn är KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS) och har sitt

Läs mer

CK Hymer. Stadgar. För. Cykelklubben Hymer. Antagna den 21 november Fastställda den 3 mars 1972

CK Hymer. Stadgar. För. Cykelklubben Hymer. Antagna den 21 november Fastställda den 3 mars 1972 CK Hymer Stadgar För Cykelklubben Hymer Antagna den 21 november 1971 Fastställda den 3 mars 1972 Ändring av stadgarna vid årsmöte den 29 oktober 1994 samt den 28 november 1998 och 14 november 2009 1 (7)

Läs mer

EXEMPEL PÅ STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGAR

EXEMPEL PÅ STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGAR EXEMPEL PÅ STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGAR Observera att detta enbart är ett exempel på hur en förenings stadgar kan vara utformade. Varje förening är individuell och måste därför alltid noga överväga vad

Läs mer

STADGAR FÖR SVENSKA FORMULA FÖRBUNDET

STADGAR FÖR SVENSKA FORMULA FÖRBUNDET STADGAR FÖR SVENSKA FORMULA FÖRBUNDET Ratificerade vid årsmötet 2017, att gälla från årsmötet 2017 ANTAGNA VID ÅRSMÖTE 2013, ATT GÄLLA FRÅN ÅRSMÖTET 2013 Innehållsförteckning STADGAR FÖR SVENSKA FORMULA

Läs mer

STADGAR FÖR. Kommunbygderådet i Karlskrona Kommun. Bildad den 9 september Stadgarna fastställda/ändrade av årsmöte den 11 april 2013.

STADGAR FÖR. Kommunbygderådet i Karlskrona Kommun. Bildad den 9 september Stadgarna fastställda/ändrade av årsmöte den 11 april 2013. STADGAR FÖR Kommunbygderådet i Karlskrona Kommun Bildad den 9 september 2011 Stadgarna fastställda/ändrade av årsmöte den 11 april 2013 1 Ändamål Kommunbygderådet i Karlskrona kommun är en ideell förening

Läs mer

Norra Vi IS Något för alla sid [1] / [6] Stadgar

Norra Vi IS Något för alla sid [1] / [6] Stadgar Något för alla sid [1] / [6] för Föreningen stiftades 1980-12-10 Idrottens mål och inriktning Definition Idrott är en fysisk aktivitet som människor utför för att få motion och rekreation eller uppnå tävlingsresultat

Läs mer

Stadgar för Stockholms Allmänna Lawntennis Klubb (SALK)

Stadgar för Stockholms Allmänna Lawntennis Klubb (SALK) Stadgar för Stockholms Allmänna Lawntennis Klubb (SALK) Antagna den 22 november 1968, 20 november 1971, 28 november 1981, 23 november 1991 och, 5 mars 2008 och den 21 mars 2017. 1 Klubbens uppgift Klubben

Läs mer

SVERIGES RIKSIDROTTSFÖRBUND normalstadgar för idrottsföreningar STADGAR. för ORIENTERINGSKLUBBEN KLYFTAMO. (initialer: OKK) Antagna

SVERIGES RIKSIDROTTSFÖRBUND normalstadgar för idrottsföreningar STADGAR. för ORIENTERINGSKLUBBEN KLYFTAMO. (initialer: OKK) Antagna SVERIGES RIKSIDROTTSFÖRBUND normalstadgar för idrottsföreningar STADGAR för ORIENTERINGSKLUBBEN KLYFTAMO (initialer: OKK) Antagna 1954-01-29 Ändrade och fastställda av årsmöte 1983-12-11 Ändrade och fastställda

Läs mer

Rev Georg Blom 1

Rev Georg Blom 1 Stadgar för Stockholms Radioflygklubb, SRFK A028. Klubben är ansluten till Sveriges Modellflygförbund, SMFF. 1 ÄNDAMÅL Stockholms Radioflygklubb som bildades 1961 har som ändamål att stödja och uppmuntra

Läs mer

Stadgar för Eskilstuna OL

Stadgar för Eskilstuna OL Stadgar för Eskilstuna OL Eskilstuna OL, tidigare Eskilstunafors OL har bildats genom ett samgående mellan Eskilstuna Orienteringsklubb och Tunafors orienteringssektion. Samgåendet har föregåtts av ett

Läs mer

Stadgar för Frölunda Hockey Club Stiftad den 29 mars 1984

Stadgar för Frölunda Hockey Club Stiftad den 29 mars 1984 Stadgar för Frölunda Hockey Club Stiftad den 29 mars 1984 Reviderade senast vid årsmötet den 20 augusti 2018. Idrottens mål och inriktning Idrott är fysisk aktivitet som vi utför för att kunna prestera

Läs mer

Stadgar för Norbergs Rid- och Travklubb

Stadgar för Norbergs Rid- och Travklubb Stadgar för Norbergs Rid- och Travklubb 1. Föreningens namn Norbergs Rid- och Travklubb. 2. Föreningens syfte Norbergs Rid- och Travklubb är en ideell förening vars syfte är att medlemmarna tillsammans

Läs mer

STADGAR FÖR SKEBÄCKS VARFSFÖRENING. Dessa stadgar är reviderade vid Skebäcks Varfsförenings årsmöte

STADGAR FÖR SKEBÄCKS VARFSFÖRENING. Dessa stadgar är reviderade vid Skebäcks Varfsförenings årsmöte STADGAR FÖR SKEBÄCKS VARFSFÖRENING Dessa stadgar är reviderade vid Skebäcks Varfsförenings årsmöte 2015-03-26 Mål och inriktning Skebäcks Varfsförening är en ideell, förening vars verksamhet skall inriktas

Läs mer

STADGAR. För. Jollekappseglarna Västerås

STADGAR. För. Jollekappseglarna Västerås STADGAR För Jollekappseglarna Västerås Antagna den 27 april 1973 Reviderade den 20 februari 1984 Reviderade den 18 mars 2001 Reviderade den 10 mars 2002 Reviderade den 15 mars 2015 Reviderade den 13 mars

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN REFUGEES WELCOME STOCKHOLM. 1 Föreningens firma Föreningens firma är Refugees Welcome Stockholm.

STADGAR FÖR FÖRENINGEN REFUGEES WELCOME STOCKHOLM. 1 Föreningens firma Föreningens firma är Refugees Welcome Stockholm. Stadgar STADGAR FÖR FÖRENINGEN REFUGEES WELCOME STOCKHOLM 1 Föreningens firma Föreningens firma är Refugees Welcome Stockholm. 2 Föreningens syfte Refugees Welcome Stockholm är en ideell förening som har

Läs mer

STADGAR FÖR VÄSBY SIMSÄLLSKAP

STADGAR FÖR VÄSBY SIMSÄLLSKAP FÖR Antagna av årsmötet 1982 Senast reviderade 2013 1 MÅL Väsby Simsällskap har till uppgift att verka för simkunnighetens och simsportens utbredning. att främja annan idrottslig verksamhet som beslutats

Läs mer

antagna 2000-10-11, ändrade 2003-11-12,2010-03-15 samt 2015-03-04. Föreningen har som ändamål att bedriva havsbastuverksamhet i Kullavik.

antagna 2000-10-11, ändrade 2003-11-12,2010-03-15 samt 2015-03-04. Föreningen har som ändamål att bedriva havsbastuverksamhet i Kullavik. Bilaga 1 till Protokoll Årsmöte 2015 STADGAR för Kullaviks Havsbastuförening antagna 2000-10-11, ändrade 2003-11-12,2010-03-15 samt 2015-03-04. Allmänna bestämmelser 1 Föreningens firma Föreningens firma

Läs mer

Stadgar för Örebro Sportklubb

Stadgar för Örebro Sportklubb Stadgar för Örebro Sportklubb Örebro Sportklubb bildades den 28 oktober och har sin hemort i Örebro Kommun. Stadgarna senast ändrade och reviderade av årsmötet 2002 03 30 och 2005 04 26. Örebro Sportklubbs

Läs mer

STADGAR FÖR BILLERUDS JAKTSKYTTEKLUBB.

STADGAR FÖR BILLERUDS JAKTSKYTTEKLUBB. STADGAR FÖR BILLERUDS JAKTSKYTTEKLUBB. 1 Föreningens firma Föreningens firma är Billeruds Jaktskytteklubb. 2 Föreningens ändamål Föreningen har till ändamål att främja intresse och färdighet i jakt- och

Läs mer

SPÅRVÄGEN HF Stadgar

SPÅRVÄGEN HF Stadgar SPÅRVÄGEN HF Stadgar antagna 1991-05-14. Reviderade 2010-06- 16 Innehåll 1. Medlemskap... 3 2. Styrelse... 4 3. Årsmöte och extra föreningsmöte... 5 4. Årsmötesdagordning... 5 5. Verksamhets- och räkenskapsår...

Läs mer

Föreningen Ekets Framtid

Föreningen Ekets Framtid Stadgar för Föreningen Ekets Framtid med säte i Eket, Örkelljunga kommun organisationsnummer 802451-9277 Föreningen bildades 2010-02-10 Dessa stadgar ersätter tidigare fastställda stadgar vid årsmötet

Läs mer

3.Verksamhetsområde Föreningens verksamhetsområde är Barkarby - Skälby inom Järfälla kommun i Stockholm län.

3.Verksamhetsområde Föreningens verksamhetsområde är Barkarby - Skälby inom Järfälla kommun i Stockholm län. Rev. maj 2006 STADGAR för Barkarby-Skälby Villaägareförening antagna vid årsmöte i Skälby Gård 1995-02-13 konfirmerade vid medlemsmöte i Skälby Gård 1995-10-10. Stadgarna är sedan reviderade 2005 och 2006.

Läs mer

Stadgar för WINGS HOCKEY CLUB ARLANDA

Stadgar för WINGS HOCKEY CLUB ARLANDA Stadgar för WINGS HOCKEY CLUB ARLANDA Antagna vid årsmöte 7 juni 2007 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Ändamål, sammansättning och hemort Wings Hockey Club Arlanda ( Föreningen ) har som ändamål att bedriva ishockeyverksamhet.

Läs mer

Stadgar. From One To Another

Stadgar. From One To Another Stadgar för den ideella föreningen From One To Another 1 Föreningens namn Föreningens namn och firma är From One To Another. 2 Föreningens syfte, strategi, verksamhet och uppföljning Föreningen är en ideell,

Läs mer

Förbundet bildades 1918 och stadgarna omarbetades helt under 2016 och de nya stadgarna godkändes på årsmötena och XY

Förbundet bildades 1918 och stadgarna omarbetades helt under 2016 och de nya stadgarna godkändes på årsmötena och XY STADGAR FÖR SVERIGES HÄRADSALLMÄNNINGSFÖRBUND Förbundet bildades 1918 och stadgarna omarbetades helt under 2016 och de nya stadgarna godkändes på årsmötena 2016-05-20 och 2017-05-XY ALLMÄNNA BESTÄMMELSER

Läs mer

STADGAR UPPSALA DYKARKLUBB TUMLAREN. Reviderad 2009-12-19

STADGAR UPPSALA DYKARKLUBB TUMLAREN. Reviderad 2009-12-19 STADGAR UPPSALA DYKARKLUBB TUMLAREN Innehållsförteckning STIFTELSEKUNGÖRING MEDLEMSSKAP 1 Medlemskap 2 Utträde 3 Uteslutning MEDLEMSAVGIFTER OCH BADKORT 4 Medlemsavgifter, badkort DELTAGANDE I TÄVLINGAR

Läs mer

Förslag till nya stadgar för Ystads Segelsällskap. Bakgrund

Förslag till nya stadgar för Ystads Segelsällskap. Bakgrund Förslag till nya stadgar för Ystads Segelsällskap Bakgrund Skånes idrottsförbund och Ystad kommun ska inventera bidragssökande föreningars stadgar. Avsikten är att undersöka huruvida aktuella stadgar följs

Läs mer

STADGAR FÖR HISINGEN HOCKEYKLUBB STIFTAD Antagna den 28 maj 1980

STADGAR FÖR HISINGEN HOCKEYKLUBB STIFTAD Antagna den 28 maj 1980 STADGAR FÖR HISINGEN HOCKEYKLUBB STIFTAD 1935 Antagna den 28 maj 1980 1 Idrottens mål och inriktning Definition Idrott är fysisk aktivitet som människor utför för att få motion och rekreation eller uppnå

Läs mer

STADGAR ( reviderade och beslutade )

STADGAR ( reviderade och beslutade ) STADGAR ( reviderade och beslutade 2014-05-26 ) 1. Föreningens namn och hemort Föreningens namn är BMK Stinget och dess hemort är Mellerud 2. Syfte och verksamhetsformer Föreningens syfte är att främja

Läs mer

Stadgar för Haflingersport Sverige

Stadgar för Haflingersport Sverige Stadgar för Haflingersport Sverige Bildad den 28 september 2014. Förslag på ändringar på stadgar, beslutas av årsmöte samt extra allmänt möte 2017. 1 Ändamål Föreningen skall skapa en plattform för alla

Läs mer

Libanesiska Kultur och idrotts förening (LKIF)

Libanesiska Kultur och idrotts förening (LKIF) Libanesiska Kultur och idrotts förening (LKIF) STADGAR 1 Föreningsnamn och säte Föreningsnamn är Libanesiska Kultur och idrotts förening (LKIF). Föreningen har sitt säte i Göteborgs kommun, Västra Götalands

Läs mer

Försvarets Personaltjänstförbund. Stadgar. Antagna vid stämman 2018

Försvarets Personaltjänstförbund. Stadgar. Antagna vid stämman 2018 1 Försvarets Personaltjänstförbund Stadgar Antagna vid stämman 2018 Stadgar för Försvarets Personaltjänstförbund antagna vid Försvarets Personaltjänstförbunds stämma 2018 2 Ändamål 1 Försvarets personaltjänstförbund

Läs mer

KFUM:S IDROTTSAVDELNING LUNDAGÅRDS STADGAR

KFUM:S IDROTTSAVDELNING LUNDAGÅRDS STADGAR KFUM:S IDROTTSAVDELNING LUNDAGÅRDS STADGAR Antagna den 1 oktober 1952. Reviderade av årsmötet den 11 maj 1973, 27 maj 1983, 12 juni 1995, 8 maj 2001 samt 15 februari 2011. KFUM:S IDROTTSAVDELNING LUNDAGÅRD.

Läs mer

STADGAR för Länsö Norra Tomtägareförening antagna vid årsmöte 15 juni 2014

STADGAR för Länsö Norra Tomtägareförening antagna vid årsmöte 15 juni 2014 STADGAR för Länsö Norra Tomtägareförening antagna vid årsmöte 15 juni 2014 1 ÄNDAMÅL Länsö Norra Tomtägareförening är en förening för fastighetsägare på Norra Länsö. Föreningen skall tillvarata gemensamma

Läs mer

Stadgar Östrabo koloniträdgård

Stadgar Östrabo koloniträdgård Stadgar Östrabo koloniträdgård STADGAR FÖR ÖSTRABO KOLONITRÄDGÅRD Antagna vid årsmötet den 2018-03-15. Allmänna bestämmelser: 1 Föreningens namn Östrabo koloniträdgård i Växjö, ideell förening 2 Ändamål

Läs mer

"IDROTTENS MÅL OCH INRIKTNING"

IDROTTENS MÅL OCH INRIKTNING "IDROTTENS MÅL OCH INRIKTNING" Definition Idrott är fysisk aktivitet som människor utför för att få motion och rekreation eller uppnå tävlingsresultat. Mål och inriktning Idrott skall inriktas på att utveckla

Läs mer

Stadgar för Hovenäsets Intresseförening

Stadgar för Hovenäsets Intresseförening 1 Allmänna bestämmelser Stadgar för Hovenäsets Intresseförening 1. Föreningens namn Föreningens namn är Hovenäsets Intresseförening 2. Föreningens ändamål Föreningens ändamål är att verka för åretrunt-

Läs mer

STADGAR FÖR MOTALA BÅGSKYTTEKLUBB

STADGAR FÖR MOTALA BÅGSKYTTEKLUBB STADGAR FÖR MOTALA BÅGSKYTTEKLUBB 1 STADGAR Följande stadgar reviderade vid årsmötet den 7 Mars 2003 skall gälla för Motala Bågskytteklubb bildat 1955. Mål och inriktning Motala Bågskytteklubb bildat 1955

Läs mer

Wisingsborgs Grevskaps Intresseförening

Wisingsborgs Grevskaps Intresseförening STADGAR Stadgarna antagna vid bildandemöte den 2012 02-19 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Ändamål Föreningen skall verka för historiska värden angående Wisingsborgs Grevskap och Grevarna Brahes påverkan och betydelse

Läs mer

STADGAR för LULEÅ KONSTFÖRENING Org.nr Bildad den 3 februari 1941 Stadgar reviderade 29 september 2016

STADGAR för LULEÅ KONSTFÖRENING Org.nr Bildad den 3 februari 1941 Stadgar reviderade 29 september 2016 STADGAR för LULEÅ KONSTFÖRENING Org.nr 897000-0710 Bildad den 3 februari 1941 Stadgar reviderade 29 september 2016 1 Innehållsförteckning Kap 1 Allmänna bestämmelser 1 Ändamål 2 Föreningens namn 3 Sammansättning

Läs mer

STADGAR. för. Sällskapet bildades den 24 mars 2004 och har sin verksamhet vid Måns Ols, Sala Kommun.

STADGAR. för. Sällskapet bildades den 24 mars 2004 och har sin verksamhet vid Måns Ols, Sala Kommun. STADGAR för Sällskapet bildades den 24 mars 2004 och har sin verksamhet vid Måns Ols, Sala Kommun. 1 Ändamål Kägelhanesällskapet är en ideell förening och har till ändamål att främja kägelsporten och att

Läs mer

IDROTTENS MÅL OCH INRIKTNING

IDROTTENS MÅL OCH INRIKTNING STADGAR FÖR VALLENTUNA KONSTÅKNINGSKLUBB bildad den 25 september 1982 "IDROTTENS MÅL OCH INRIKTNING" Definition Idrott är fysisk aktivitet som människor utför för att få motion och rekreation eller uppnå

Läs mer

STADGAR FÖR FKC ALVIK Reviderade och antagna av medlemsmötet 12 maj 2018

STADGAR FÖR FKC ALVIK Reviderade och antagna av medlemsmötet 12 maj 2018 STADGAR FÖR FKC ALVIK Reviderade och antagna av medlemsmötet 12 maj 2018 1 Föreningens namn är Föreningen Kulturcentra Alvik, förkortat FKC Alvik 2 Föreningens hemvist är Stockholm. 3 FKC Alvik är en allmännyttig

Läs mer

Föräldraföreningens stadgar STADGAR. För Martingårdarnas och Martinskolans Föräldraförening. 1 Ändamål. 2 Obundenhet. 3 Medlemskap.

Föräldraföreningens stadgar STADGAR. För Martingårdarnas och Martinskolans Föräldraförening. 1 Ändamål. 2 Obundenhet. 3 Medlemskap. Föräldraföreningens stadgar STADGAR För Martingårdarnas och Martinskolans Föräldraförening Antagna vid konstituerande årsmöte den 2011-09-29 1 Ändamål Martinskolans och Martingårdarnas föräldraförening

Läs mer

STADGAR FÖR VÄXJÖ SIMSÄLLSKAP

STADGAR FÖR VÄXJÖ SIMSÄLLSKAP STADGAR FÖR VÄXJÖ SIMSÄLLSKAP Antagna den 6 juni 1913 och ändrade vid extra möte den 29 september 1936, vid årsmöte den 8 januari 1952, vid årsmöte den 24 januari 1954, vid årsmöte den 25 oktober 1959,

Läs mer

2 Medlemskap Föreningens medlemmar utgörs av medlemmar, hedersmedlemmar, hedersledamöter, hedersordförande.

2 Medlemskap Föreningens medlemmar utgörs av medlemmar, hedersmedlemmar, hedersledamöter, hedersordförande. STADGAR FÖR OXNÖ BÅTFÖRENING (Reviderade och antagna av årsmötet januari 2017) 1 Ändamål Oxnö Båtförening, OBF, är en ideell förening som har till uppgift att ta till vara medlemmarnas intressen i anslutning

Läs mer

Normalstadgar för föräldraföreningar. (Reviderad 2014-10-17)

Normalstadgar för föräldraföreningar. (Reviderad 2014-10-17) 2015 Normalstadgar för föräldraföreningar (Reviderad 2014-10-17) Föräldraföreningar inom AIK är ideella föreningar med hemort i Solna kommun. Föräldraföreningar ska finnas i åldersgrupperna 6-18 år. Föräldraföreningar

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SVALORNA INDIEN BANGLADESH

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SVALORNA INDIEN BANGLADESH STADGAR FÖR FÖRENINGEN SVALORNA INDIEN BANGLADESH Antagna 2008-04- 19 1 FÖRENINGEN 1.1 Namn och Säte Föreningens namn är Svalorna Indien Bangladesh. Föreningen har sitt säte i Lund, Lunds kommun. 1.2 Symbol

Läs mer

Personer och organisationer som inte kan eller vill bli medlemmar i partiets organisation kan bli stödmedlemmar. Stödmedlemmar saknar rösträtt.

Personer och organisationer som inte kan eller vill bli medlemmar i partiets organisation kan bli stödmedlemmar. Stödmedlemmar saknar rösträtt. Stadgar 1 Namn Partiets namn är Vägvalet. 2 Säte Partiets säte är Göteborg. 3 Syfte och värderingar Vägvalets mål och syfte är att driva politik där demokratin utgår från medborgarna och speglar deras

Läs mer

Stadgar för Svensk Räddningshundförarförening (SRhF)

Stadgar för Svensk Räddningshundförarförening (SRhF) Stadgar för Svensk Räddningshundförarförening (SRhF) 1 Mål Föreningens mål är: - att sprida intresse för och kunskap om räddningshunden - att anordna lägerverksamhet och lagtävlingar för medlemmarna -

Läs mer

STOCKHOLMS SQUASHKLUBB (SSK) Stadgar faststallda vid ordinarie arsmote

STOCKHOLMS SQUASHKLUBB (SSK) Stadgar faststallda vid ordinarie arsmote STOCKHOLMS SQUASHKLUBB (SSK) Stadgar faststallda vid ordinarie arsmote 2013-11-29. ANDAMAL 1 Andamal SSK:s syfte ar att fa medlemmarna att vilja utvecklas och bli battre squashspelare, alternativt motions-

Läs mer

Stadgar. för Kullaledens vänner förening

Stadgar. för Kullaledens vänner förening Stadgar för Kullaledens vänner förening Föreningen bildad Den 11 november 2014 1 Föreningens syfte och mål Kullaledens Vänner är en ideell, oberoende förening som har till ändamål att värna om Kullaledens

Läs mer

STADGAR FÖR IDROTTSALLIANS. I KOMMUN (ideell förening)

STADGAR FÖR IDROTTSALLIANS. I KOMMUN (ideell förening) STADGAR FÖR IDROTTSALLIANS I KOMMUN (ideell förening) 1 Ändamål Idrottsallians har till ändamål: inför kommunen föra idrottsföreningarnas talan inom de områden som alliansen bemyndigats av medlemsföreningarna,

Läs mer

Eldsberga gymnastikförening STADGAR. (rev. 2013)

Eldsberga gymnastikförening STADGAR. (rev. 2013) Eldsberga gymnastikförening STADGAR (rev. 2013) Eldsberga gymnastikförening Innehåll Eldsberga gymnastikförening... 1 Eldsberga gymnastikförening... 2 Stadgar... 2 1 Eldsberga gymnastikförenings verksamhet...

Läs mer

Normalstadgar. för. Intresseförening för Riksbyggens bostadsrättsföreningar

Normalstadgar. för. Intresseförening för Riksbyggens bostadsrättsföreningar Normalstadgar för Intresseförening för Riksbyggens bostadsrättsföreningar Normalstadgar för Intresseförening för Riksbyggens bostadsrättsföreningar Stadgar för Intresseförening för Riksbyggens bostadsrättsföreningar

Läs mer

GMIC Sweden - Inspiring Sustainability

GMIC Sweden - Inspiring Sustainability GMIC Sweden - Inspiring Sustainability Stadgar för den näringsdrivande ideella föreningen GMIC Sweden 1 Namn Föreningens namn är GMIC Sweden. 2 Ändamål och verksamhetsområde Förening är en ideell icke

Läs mer

Normalstadgar för föräldraföreningar. (Reviderad )

Normalstadgar för föräldraföreningar. (Reviderad ) 2018 Normalstadgar för föräldraföreningar (Reviderad 2017-11-16) Föräldraföreningar inom AIK är ideella föreningar med hemort i Solna kommun. Föräldraföreningar ska finnas i åldersgrupperna P/F7-19 år

Läs mer

Innehåll Föreningens namn Målsättning Säte Beslutande organ Firmateckning... 3

Innehåll Föreningens namn Målsättning Säte Beslutande organ Firmateckning... 3 Stadgar INNEHÅLL Innehåll... 2 1 Föreningens namn... 3 2 Målsättning... 3 3 Säte... 3 4 Beslutande organ... 3 5 Firmateckning... 3 6 Verksamhets- och räkenskapsår... 3 7 Stadgeändring... 3 8 Upplösning

Läs mer

STADGAR i lydelse efter årsmötet 2015

STADGAR i lydelse efter årsmötet 2015 STADGAR i lydelse efter årsmötet 2015 1. ÄNDAMÅL Svenska Motorvagnsklubben (SMoK) är en riksomfattande ideell förening. Dess huvudsyfte är att bevara kulturarvet i form av äldre svenska motorvagnar, och

Läs mer

STADGAR FÖR CLUB 65. Club 65 är en ideell förening inom Falkenbergs Golfklubb med hemort i Falkenbergs kommun.

STADGAR FÖR CLUB 65. Club 65 är en ideell förening inom Falkenbergs Golfklubb med hemort i Falkenbergs kommun. STADGAR FÖR CLUB 65 Club 65 är en ideell förening inom Falkenbergs Golfklubb med hemort i Falkenbergs kommun. ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Ändamål Föreningen har som ändamål att bedriva ideell och social verksamhet

Läs mer

Stadgar för Tyresö Båtklubb antagna av årsmötet 2019.

Stadgar för Tyresö Båtklubb antagna av årsmötet 2019. TYRESÖ BÅTKLUBB Sida 1 av 6 Stadgar för Tyresö Båtklubb antagna av årsmötet 2019. Antagna vid höstmöte 23 november 2018 och årsmöte 20 februari 2019. 1 Ändamål... 1 2 Medlemskap... 1 3 Uteslutning av medlem...

Läs mer

STADGAR. för Föreningen Svenska Sågverksmän. och Föreningen Svenska Sågverksmäns Fond

STADGAR. för Föreningen Svenska Sågverksmän. och Föreningen Svenska Sågverksmäns Fond STADGAR för Föreningen Svenska Sågverksmän och Föreningen Svenska Sågverksmäns Fond Reviderad juni 2009 STADGAR för FÖRENINGEN SVENSKA SÅGVERKSMÄN 1 Ändamål Föreningen har till ändamål: att att skapa ett

Läs mer

Stadgar. 4 Beslutande organ Föreningens beslutande organ är årsmötet, extra årsmöte och styrelsen.

Stadgar. 4 Beslutande organ Föreningens beslutande organ är årsmötet, extra årsmöte och styrelsen. Stadgar För den ideella föreningen Hultsfred Gymnastikklubb, med hemort i Hultsfredskommun. Föreningen bildades den 1948. Stadgarna senast fastställda/ändrade av årsmöte den 16/5 2016. Mål och inriktning

Läs mer

9 Om en medlem vill överlåta sin stuga och nyttjanderätt till koloniträdgårdslott till en annan person, måste styrelsen samtycka till överlåtandet.

9 Om en medlem vill överlåta sin stuga och nyttjanderätt till koloniträdgårdslott till en annan person, måste styrelsen samtycka till överlåtandet. Säter Koloniträdgårdsförening Alnö 2013-09-03 Stadgar för Säter Koloniträdgårdförening Antagna vid årsmöte, kl. 10.00, 2014-05-03, 31 Antagna vid extra årsmöte, kl. 13.30, 2014-05-03, 9 1 Föreningens namn

Läs mer

Guldstadens Kyokushin Karate Stadgar. Guldstadens Kyokushin Karate STADGAR

Guldstadens Kyokushin Karate Stadgar. Guldstadens Kyokushin Karate STADGAR Guldstadens Kyokushin Karate STADGAR 1 Historik 2015-05- 01 Ändring i stadgar 9 b) till 9 c) ny punkt 9 b): Ersättare för en ledamot under dennes resterande period, om det finns särskilda omständigheter

Läs mer

Stadgar för FIKS, Föreningen Idrottsliga KalmarStudenter

Stadgar för FIKS, Föreningen Idrottsliga KalmarStudenter Stadgar för FIKS, Föreningen Idrottsliga KalmarStudenter 1. Namn och Syfte 1.1 Föreningen Idrottsliga KalmarStudenter (FIKS) är en ideell förening vid Linnéuniversiteti Kalmar (LNU). FIKS är en sektion

Läs mer

Fonden för CancerFriskvård Jägerhorns väg 8, 141 75 Kungens kurva info@fondenforcancerfriskvard.se www.fondenforcancerfriskvard.se

Fonden för CancerFriskvård Jägerhorns väg 8, 141 75 Kungens kurva info@fondenforcancerfriskvard.se www.fondenforcancerfriskvard.se Fonden för CancerFriskvård Jägerhorns väg 8, 141 75 Kungens kurva info@fondenforcancerfriskvard.se www.fondenforcancerfriskvard.se Stadgar 1 juni 2015 1 Föreningens namn Föreningens namn är Fonden för

Läs mer