VÄLKOMMEN till Nyköpings Folkhögskola

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "VÄLKOMMEN till Nyköpings Folkhögskola"

Transkript

1 KULTURCAFÉ Våren 2018 VÄLKOMMEN till Nyköpings Folkhögskola Vi finns på Östra Trädgårdsgatan 3 i Nyköping Telefon: E-post: info@nykoping.fhsk.se Hemsida:

2 Tisdag 6 februari kl WHY NOT JOHNNY CASH PÅ VÅRT VIS Why Not bildades i Nyköping Sen starten har Why not blandat och gett inom country och bluegrass och är numer ett väldigt omtyckt och välbesökt liveband i trakterna kring Nyköping. I bandet hittar vi musikalisk erfarenhet i massor och det är många som känner igen namn som t ex Kenth Nyqvist, Håkan Herlogsson eller Torgny Ehrieder. På Nyköpings Folkhögskola kommer Why not enbart spela låtar ur sin Johnny Cash-katalog, detta tillsammans med en berättande odyssé ur Johnny Cashs liv. Kenth Nyqvist/sång, Kenneth Höglind/fiol, Håkan Herlogsson/sologitarr, Lars Wärn/banjo, Torgny Ehrieder/bas, Lars Carlsson/gitarr, PeO Saxe/gitarr. SVARTLÖSAKÖREN &ANNE WHY NOT Tisdag 13 februari kl SVARTLÖSAKÖREN & ANNE Nyköpings Folkhögskola är stolta över att få presentara ett av länets lokalt mest framgångsrika band. Svartlösakören & Anne har vunnit Skottvångs alternativa melodifestival tre år i rad 2015, 2016 & 2017 med låtarna Sockervadd, Fan ta dig och nu senast med Ligg med mig. Under hösten 2017 låg Svartlösakören & Anne fyra veckor i rad på Sörmland topp 5. Svartlösakören & Anne spelar en akustisk, fyndig, innehållsrik pop och visa som lutar sig mot Anne Jonssons uttrycksfulla röst. Svartlösakörens medlemmar bor eller har sina rötter i Björnlunda, Gåsinge- Dillnäs, Gnesta och Trosa. Fasta medlemmar är sångerskan Anne Jonsson, pianisten Henning Landin och gitarristen Henrik Lundberg.

3 Tisdag 27 februari kl ZOMBIECAFÉ MED HERMAN GEIJER Herman Geijer är författare, föreläsare, zombieexpert och överlevnadsexpert. Han vet allt om zombiekultur, nya och gamla zombiefilmer och zombiepolitik till preppers, att överleva katastrofer, psykologi och Sveriges katastrofberedskap. Herman Geijer håller föredrag om hur vi kan klara oss när zombier tar över världen eller någon annan typ av katastrof inträffar. Det handlar om överlevnad, hemberedskap, hur människor beter sig vid kriser och katastrofer samt konkreta tips om hur du ökar dina chanser att överleva. Ibland seriöst, ibland inte. Det handlar om mer än att överleva, det handlar om att leva. Zombier kan ses som en metafor för olika typer av hot mot samhället. I december 2014 utgavs hans bok Zombieöverlevnad : din guide till apokalypsen på Apart förlag. I september 2017 släpptes hans andra bok Zombieöverlevnadskalendern 2018 : Din sista chans att förbereda dig på Ordfront förlag. Herman Geijer var framröstad till lyssnarnas sommarvärd i P Biljettpris: 50 kr HERMAN GEIJER HENNING EJNEFJÄLL Tisdag 6 mars kl MUSIKCAFÉ MED HENNING EJNEFJÄLL Henning Ejnefjäll är uppvuxen på Arnö i Nyköping. Henning gjorde skivdebut 1995 med singeln Kallt blod. Henning var 21 år och hade erövrat ett kontrakt med internationella bolaget EMI. En stor bedrift för de allra flesta 21-åringar. Indie-pop regerade på listorna och band som Blur, Pulp och Oasis var mitt i sin storhetstid gav Henning ut debutalbumet Äntligen 22 och artistkollegan Staffan Hellstrand kallade i en intervju albumet för årets svenska debutalbum. Där blev fyra plus i Aftonbladet och många fina recensioner, skivan sig dock aldrig upp på några topplistor och i en svår bransch valde skivbolaget att avsluta samarbetet. Idag, 22 år senare, är Henning tillbaka med sin egen tagning på svensk indie-pop och albumet Egentligen 22. På Nyköpings Folkhögskola spelar Henning Ejnefjäll ett akustiskt set kompad av sin egen gitarr. Där blir väl valda delar av egen produktion varvat med egna favoriter.

4 Tisdag 13 mars kl FOTBOLLSCAFÉ MED JOHANNA FRÄNDÉN Fotboll, propaganda och jämställdhet Johanna Frändén är en Sveriges mest erkända sportjournalister. Johanna har fotboll som specialområde och bevakar de stora europeiska fotbollsligorna för såväl Aftonbladet som SVT. Johanna Frändén har anlitats som expertkommentator vid större mästerskap och har bland annat deltagit i SVT:s studio under två VM och två EM utsåg Sveriges sportjournalistförbund Johanna till Årets Sportjournalist. På Nyköpings Folkhögskola kommer Johanna att prata om fotboll, propaganda och jämställdhet. Vilket politiskt budskap skickar egentligen Neymar när han drar på sig PSGs tröja? På vilket sätt har Lotta Schelin gjort mer för jämställdheten i Sverige än någon samtida politiker? Det blir även upptaktssnack om Sverige chanser inför sommarens VM. Biljettpris: 50 kr LEIF BRIXMARK JOHANNA FRÄNDÉN Tisdag 20 mars kl MUSIKCAFÉ MED LEIF BRIXMARK & NEW HOLLAND BAND New Holland Band är en musikalisk häxkittel som sjuder av så många olika stilar att den färdiga brygden inte låter som något annat. Egenskrivna och andras material framförs av de skickliga musikerna. Den svenska vistraditionen samsas på ett väldigt fint sätt med grekisk musik och klezmer, den afroamerikanska jazzen och bluesen möter europeiskt burleskeri. Leifs målande lyrik ramas fint in av de detaljerade utsmyckade arrangemangen. Kom och njut av en dos kluriga melodier och underfundiga texter. Hårdvisa med inslag av pop, rock och klezmer. Leif Brixmark/sång, gitarr, Staffan Johansson/gitarr, Kenneth Johnsson/klarinett och saxofon, Mats Hammarlöf/bas, Tony Lind/trummor.

5 Tisdag 27 mars kl BOB DYLANCAFÈ MED CROOKED DREAM Crooked Dream spelar sånger av Bob Dylan, nobelpristagare i litteratur Trion framför sångerna på engelska och svenska, med unika arrangemang och personliga tolkningar. Konserten innehåller också berättande och reflektioner kring Dylans liv och hans skapande. Crooked Dreams är Patrik Jonsson, gitarr, munspel och sång, Jenni Skogsfors, gitarr och sång samt Helena Ritzén, piano och sång. CROOKED DREAM OLOF JONMYREN Foto K-G Z Fougstedt Tisdag 10 april kl Valcafé med Olof Jonmyren Nyköping i valet och kvalet till stadshus och riksdag. Olof Jonmyren är politisk redaktör på Södermanlands Nyheter. Han har en lång erfarenhet av att bevaka svensk partipolitik såväl lokalt som nationellt. På Nyköpings Folkhögskola levererar Olof Jonmyren en analys av höstens kommande val. Vilka utmaningar står Nyköping inför? Vilka utmaningar finns för landet Sverige? En politisk analys där det också finns tid och utrymme för politisk debatt. Biljettpris: 50 kr

6 I sammarbete med Svenska kyrkan Tisdag 17 april kl STEG FÖR HOPPLÖSA MED OLLE CARLSSON OCH IRMA SCHULTZ Förändring är svårt ofta mycket svårare än vi tror när vi förstår att vi inte klarar oss på egen hand har vi tagit första steget. De 12 stegen, som utvecklades som en metod för att bryta alkoholmissbruk, är ett kraftfullt verktyg för förändring. 12 steg för hopplösa är också en inspirationsbok för andlighet och personlig utveckling. Den vänder sig till alla som ändå längtar efter ett nytt livsinnehåll. Precis som Olle Carlssons tidigare böcker genomsyras hans bok av ett försoningsbudskap som hjälper oss att se vår utsatthet men också vår möjlighet till räddning. Olle Carlsson har arbetat som präst i 35 år, han har erfarenhet av eget missbruk och beskriver vad det kan innebära att bryta med meningslöshet och söka efter mening, tillit och helhet i vår tid. Irma Schultz har gett ut skivor under eget namn sen Hon har haft listframgångar med bland annat Precis som du och Decembersnö samt synts i mindre filmroller. Hon medverkade tillsammans med Uno Svenningson i Melodifestivalen Olle Carlsson och Irma Schultz jobbar inom Svenska kyrkan i Katarina församling i Stockholm. JENNY DOVESON IRMA & OLLE Tisdag 24 april kl MUSIKCAFÉ MED JENNY DOVESON I ett blindtest skulle fler än en kännare undra hur någon som är jämsides med tidiga Dylan och Cohen, textmässigt strax bakom, gitarrtekniskt före, och såväl sång som självförtroendemässigt skuldra vid skuldra kunnat förbli okänd i alla dessa år. Jenny Doveson är 29 år och kommer från Nyköping. Det som fattas i modernitet i hennes sätt att omsätta traditionen av Woody Guthrie och Mississippi John Hurt tar hon igen i självförtroende och kvalitet. Jenny Doveson kom fram på den svenska singer-songwriterscenen under sent 00-tal. Hon släppte debutplatta 2009, All these wasteful hours. Hon har gäckat såväl Nyköping som resten av Sverige med ett mycket sparsamt offentligt spelande. När hon publicerade en ny låt på sin facebooksida under förra året var det många som sa äntligen och gladdes åt att en väldigt talangfull artist vill röra sig ut igen.

7 Tack för den här säsongen Välkommen åter till hösten Nyköpings folkhögskola önskar en skön sommar

8 Vår idé är att så många som möjligt ska ha tillgång och råd med kultur som är smal, folklig, speciell, aktuell, njutbar, tänkvärd och något att minnas. Vi ser det även som en del av studierna för våra deltagare och därför är det dom du möter när du besöker våra Kulturcaféer på tisdagskvällarna. Dom tar emot dig i kassan när du kommer och säljer fika till dig om du är sugen på det. Det är en ny klass varje tisdag så därför kommer variationen på vad du kan köpa i caféet och vem du möter att variera. Vi gör vårt bästa för att du ska få en trevlig kväll hos oss på Nyköpings folkhögskola. Välkommen Biljetter Du kan boka biljetter till våra evenemang tidigast två veckor i förväg. Telefonnummer under kontorstid: E-post: info@nykoping.fhsk.se Du kan även köpa biljett på plats samma kväll evenemanget är om det finns biljetter kvar. Bokade biljetter ska vara hämtade i kassan senast kl evenemangskvällen. Får du förhinder så blir vi glada om du avbokar dina förhandsbokningar. Biljettpris Ordinarie biljettpris är 50 kr. eller 90 kr. beroende på vilket slags evenemang det är. Biljettpris för medlemmar i vår förening är 40 kr eller 70 kr. Vill du bli medlem i Föreningen Nyköpings folkhögskola kostar det 100 kr./år. Du kan lösa medlemsskap i kassan på Kulturcafékvällarna, på skolans expedition under kontorstid eller genom att betala in 100 kr till vårt Bg och skriva i ditt namn, adress, telefonnummer och att det gäller medlemsskap. Vi försöker ha en kontantfri skola så därför vill vi att du betalar med kort när du kommer till oss. Av hänsyn till allergiker och överkänsliga är vi tacksamma om du inte använder parfym eller några andra starka dofter när du besöker Nyköpings folkhögskola Tack

KULTURCAFÉ. Hösten 2019

KULTURCAFÉ. Hösten 2019 KULTURCAFÉ Hösten 2019 Vi finns på Östra Trädgårdsgatan 3 i Nyköping Telefon: 0155 29 20 80 E-post: info@nykoping.fhsk.se Hemsida: www.nykoping.fhsk.se Torsdag 19 september kl. 19.00 Mikael Ramel Band

Läs mer

VÄLKOMMEN till Nyköpings Folkhögskola KULTURCAFÉ. Våren 2019

VÄLKOMMEN till Nyköpings Folkhögskola KULTURCAFÉ. Våren 2019 VÄLKOMMEN till Nyköpings Folkhögskola KULTURCAFÉ Våren 2019 OBS! G TILL A D I TER V Y B U N R A G A ORSD T Vi finns på Östra Trädgårdsgatan 3 i Nyköping Telefon: 0155 29 20 80 E-post: info@nykoping.fhsk.se

Läs mer

VÄLKOMMEN till Nyköpings Folkhögskola KULTURCAFÉ. Hösten 2018

VÄLKOMMEN till Nyköpings Folkhögskola KULTURCAFÉ. Hösten 2018 VÄLKOMMEN till Nyköpings Folkhögskola KULTURCAFÉ Hösten 2018 Vi finns på Östra Trädgårdsgatan 3 i Nyköping Telefon: 0155 29 20 80 E-post: info@nykoping.fhsk.se Hemsida: www.nykoping.fhsk.se Tisdag 18 september

Läs mer

VÄLKOMMEN till Nyköpings Folkhögskola KULTURCAFÉ. Hösten 2018

VÄLKOMMEN till Nyköpings Folkhögskola KULTURCAFÉ. Hösten 2018 VÄLKOMMEN till Nyköpings Folkhögskola KULTURCAFÉ Hösten 2018 Vi finns på Östra Trädgårdsgatan 3 i Nyköping Telefon: 0155 29 20 80 E-post: info@nykoping.fhsk.se Hemsida: www.nykoping.fhsk.se Tisdag 18 september

Läs mer

9/9 kl Carin Holmberg Entré 50 kr 16/9 Kl Tore Berger Entré: 80 kr

9/9 kl Carin Holmberg Entré 50 kr 16/9 Kl Tore Berger Entré: 80 kr Hösten 2014 9/9 kl. 19.00 Carin Holmberg Carin Holmberg är sociolog, författare och forskare vid Centrum för genusstudier vid Stockholms universitet. Under kvällen kommer Carin Holmberg att prata om hur

Läs mer

Jag har aldrig haft nån plan B

Jag har aldrig haft nån plan B Jag har aldrig haft nån plan B En intervju med Nicke Andersson Som (grundande) medlem av flera välkända band spelar låtskrivaren, sångaren, gitarristen och trummisen Nicke Andersson sedan flera decennier

Läs mer

Hylte folkbibliotek. » musik, lyrik, poesi & böcker. Arrangemang våren Fri entré till bibliotekens evenemang, om inget annat anges.

Hylte folkbibliotek. » musik, lyrik, poesi & böcker. Arrangemang våren Fri entré till bibliotekens evenemang, om inget annat anges. Hylte folkbibliotek Arrangemang våren 2016» musik, lyrik, poesi & böcker Omslagsbild: Solokonsert med Johanna Borchert 4 mars Poesicafé Hela Halland Läser lyrik Ingela Strandberg är journalisten som blev

Läs mer

Trickleheart Entertainment presenterar. o r on. Ny singel release 25/1

Trickleheart Entertainment presenterar. o r on. Ny singel release 25/1 Trickleheart Entertainment presenterar o r on Ny singel release 25/1 Rolf Carlssons nya album Fina dagar släpps den 14 mars. I mitten av december kom första singeln, den lågmälda Krig och fred, och 25

Läs mer

Våren Välkommen att boka biljetter på telefon: eller via E-post: mer information finns på sista sidan.

Våren Välkommen att boka biljetter på telefon: eller via E-post: mer information finns på sista sidan. Våren 2017 Programblad för våren 2017. Vi hoppas du ska gilla blandningen av föredrag och underhållning som vi erbjuder på tisdagakvällar klockan 19.00 denna vår. Välkommen att boka biljetter på telefon:

Läs mer

»På de stora skivbolagen är det bara pengar som styr«

»På de stora skivbolagen är det bara pengar som styr« 98 jämställdhet »På de stora skivbolagen är det bara pengar som styr«de flesta associerar ordet skivbolag till fräscha kontor, guldskivor och stora studios genom vilka namnkunniga artister gör entré och

Läs mer

Robert Johnson (blues)

Robert Johnson (blues) 1 Robert Johnson (blues) Elvis Prestley (rock) The Beatles (pop) Populärmusikens ursprung All pop, rock, jazz, soul, rap, techno och annan populärmusik kommer ursprungligen från samma källa. Samlingsnamnet

Läs mer

Årets Debutanter? Hallowed PDF-article Design by Daniel Källmalm. Hallowed PDF-article Design by Daniel Källmalm

Årets Debutanter? Hallowed PDF-article Design by Daniel Källmalm. Hallowed PDF-article Design by Daniel Källmalm Årets Debutanter? Det var ju magiskt - säger Mattias Eklund om vår recension av albumet Time Measured in Bitter Chapters. Ett album den som säger sig uppskatta musik bör ha i sin samling - säger Halloweds

Läs mer

DOMKYRKO MUSIKEN L I N K Ö P I N G H Ö S T E N

DOMKYRKO MUSIKEN L I N K Ö P I N G H Ö S T E N DOMKYRKO MUSIKEN LINKÖPING HÖSTEN 2018 Här presenteras den musik som görs i Linköpings domkyrkoförsamling under höstterminen 2018. Du är välkommen att lyssna till såväl nyskriven musik som musik av gamla

Läs mer

Mitt i livet, öppen mot. framtiden

Mitt i livet, öppen mot. framtiden Välkommen till Kyrkveckan och mötesplatserna Folkets Hus Galaxen och Stora Tuna kyrka. Kyrkveckan är en del av Svenska kyrkan i Borlänges arbete med att vara en kyrka mitt i livet, öppen mot framtiden.

Läs mer

program våren 2019 VI ARBETAR PÅ MARKAN Chatarina Wilgotsson andreas svensson jen wesséus andré sjölund

program våren 2019 VI ARBETAR PÅ MARKAN Chatarina Wilgotsson andreas svensson jen wesséus andré sjölund 1 program våren 2019 TISDAG 29 JANUARI KL. 18.30 LÅTSKRIVARWORKSHOP MED SABINA CHANTOURIA Fri entré Workshopen ger dig grundläggande kunskaper om låtskrivande, du får prova övningar och tekniker för att

Läs mer

MEDELPADS FOLKMUSIKFÖRBUNDS

MEDELPADS FOLKMUSIKFÖRBUNDS MEDELPADS FOLKMUSIKFÖRBUNDS SAMSPELSHELG på Sidsjö Hotell & Konferens i Sundsvall 4-6 november 2016 FREDAG 17.00-18.30 Buffé i restaurangen, 100 kr 19.00 Scenprogrammet startar: Håkan, Anders & Urban (Svanen)

Läs mer

Jobben först åtgärder mot den ökande ungdomsarbetslösheten!

Jobben först åtgärder mot den ökande ungdomsarbetslösheten! Jobben först åtgärder mot den ökande ungdomsarbetslösheten! Jobbkommissionen Socialdemokraterna i Sörmland SSU i Sörmland Sverige står inför den värsta jobbkrisen på decennier. Hårdast drabbas de som redan

Läs mer

Fanzine #1 2012 UMEÅ FOLKETS HUS 23-24 NOVEMBER 2012

Fanzine #1 2012 UMEÅ FOLKETS HUS 23-24 NOVEMBER 2012 Fanzine #1 2012 UMEÅ FOLKETS HUS 23-24 NOVEMBER 2012 BEATMEET är en kreativ mötesplats för musiker. Kom till Beatmeet som du är, lämna Beatmeet med egen merch, egna artistfoton och massor av musikaliska

Läs mer

MUSIKALISK AFTER WORK

MUSIKALISK AFTER WORK VÄLKOMMEN!! Musiklärarstudenter vid Högskolan för scen och musik bjuder på musikfestival! Varmt välkommen att lyssna på en stor blandning av musik och ensembleuppsättningar samtidigt som du låter magen

Läs mer

HUNDRAÅRSJUBILEUM 1912-2012 PROGRAM 1 JANUARI-MARS 2012

HUNDRAÅRSJUBILEUM 1912-2012 PROGRAM 1 JANUARI-MARS 2012 HUNDRAÅRSJUBILEUM 1912-2012 PROGRAM 1 JANUARI-MARS 2012 Victoriateatern 1912-2012 Den 9 september fyller Victoriateatern 100 år! Vi kommer fira hela året! Håll dig uppdaterad på www.victoria.se 20/1 ARLO

Läs mer

Det händer i Lidingö församling. sommaren 2011. 1 juni - 28 augusti. jungfru marie nycklar Foto: Miriam Nordgren

Det händer i Lidingö församling. sommaren 2011. 1 juni - 28 augusti. jungfru marie nycklar Foto: Miriam Nordgren Det händer i Lidingö församling sommaren 2011 1 juni - 28 augusti jungfru marie nycklar Foto: Miriam Nordgren 2 Mer information om Caféerna, Samtalsgruppen, och Musik i sommarkväll finns på sista sidan

Läs mer

Slipp att stå i kö till kassan, köp säsongsbiljett.

Slipp att stå i kö till kassan, köp säsongsbiljett. Hösten 2017! t e h Ny Slipp att stå i kö till kassan, köp säsongsbiljett. Nyhet! Från och med denna säsong har du möjlighet att köpa säsongsbiljett. Pris 650 kronor för 11 evenemang (790 kr.). Är medlem

Läs mer

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär?

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär? Premiären i Motocross SM går i Vissefjärda! SM i motocross kommer i år gå på 6 olika banor i olika delar av Sverige. Premiären i år kommer att gå på crossbanan Rövaredalen som ligger i Vissefjärda, en

Läs mer

STORA SERVICEDAGEN 2018

STORA SERVICEDAGEN 2018 STORA SERVICEDAGEN 2018 Tisdagen den 13 november på Clarion Sign i Stockholm Glöm åldern se generationerna Bäst på service samtal med Så förenar du service med säkerhet Niklas Källner om att skapa bra

Läs mer

Orden flödar på Bunkeflostrands bibliotek i höst! Barn

Orden flödar på Bunkeflostrands bibliotek i höst! Barn Program Hösten 2017 Orden flödar på Bunkeflostrands bibliotek i höst! Barn Sagostunder Att läsa och lyssna tillsammans är toppen! På våra sagostunder läser vi både ur de allra senaste bilderböckerna och

Läs mer

Verksamhetsområde barn, ungdom och vuxna. Rapport Sida 1 (17) Verksamhetsområde barn, ungdom och vuxna

Verksamhetsområde barn, ungdom och vuxna. Rapport Sida 1 (17) Verksamhetsområde barn, ungdom och vuxna Rapport Sida 1 (17) 2015-01-05 Sida 2 (17) Brukarundersökning Ungdomens Hus 2014 En webbenkät genomfördes under november/ december 2014. 47 ungdomar på Ungdomens Hus svarade på enkäten. Betydligt färre

Läs mer

Utbud hösten 2012. Nora. vt - 2013

Utbud hösten 2012. Nora. vt - 2013 Utbud hösten 2012 Nora vt - 2013 Hej Nytt år, nya möjligheter! Folkbildningens kulturskola fortsätter med nya spännande och kreativa studiecirklar. Studieförbunden har gemensamt arbetat fram vårens utbud

Läs mer

Nyhetsbrev från Hemslöjden. Se det i webbläsaren.

Nyhetsbrev från Hemslöjden. Se det i webbläsaren. Nyhetsbrev från Hemslöjden. Se det i webbläsaren. Bokerbjudande, en ny webshop och en massa annat bra! I det här nyhetsbrevet berättar vi om nyblivna gesäller och mästare. Om ett bokerbjudande en ny webshop.

Läs mer

KUNSKAPSSTEGE FÖR POPSÅNG

KUNSKAPSSTEGE FÖR POPSÅNG KUNSKAPSSTEGE FÖR POPSÅNG vid Musikinstitutet Kungsvägen Elevens självutvärdering och mål Arbetsgrupp: Minna-Liisa Tammela, Emmi Skaag, Emma Raunio, Anne Carlsson INLEDNING Alla har sin egen röst. Vi popsånglärare

Läs mer

Vårens program på Simrishamns bibliotek 2012

Vårens program på Simrishamns bibliotek 2012 Vårens program på Simrishamns bibliotek 2012 Vårens program 2012 Simrishamns bibliotek informerar Fredagssagan 13/1, 3/2, 2/3, 13/4, kl. 14.00 Följ med till sagans skog där troll, prinsessor, drakar och

Läs mer

Våga fråga! Välkommen som värvare! Johnny Mostacero Förbundsordförande

Våga fråga! Välkommen som värvare! Johnny Mostacero Förbundsordförande Värvarmanual Våga fråga! Tillsammans ska vi värva många nya medlemmar tilll IOGT-NTO. En tuff utmaning som är möjlig att nå om vi alla drar vårt strå till stacken. Du och jag kan bidra till målet genom

Läs mer

K U L T U R H Ö S T E N

K U L T U R H Ö S T E N K U L T U R H Ö S T E N 2018 Kulturhändelser hösten 2018 i Svalövs kommun Decemberupplagan D E C E M B E R 3 november-9 december U T S TÄ L L N I N G - T O M M Y LENNARTSSON Konstnären Tommy Lennartsson

Läs mer

Seniorvecka i Botkyrka 2018 Frågeöversikt Sida 1 1 Var bor du? Flervalsfråga 2 Jag är? Flervalsfråga 3 Hur gammal är du? Flervalsfråga 4 Har du

Seniorvecka i Botkyrka 2018 Frågeöversikt Sida 1 1 Var bor du? Flervalsfråga 2 Jag är? Flervalsfråga 3 Hur gammal är du? Flervalsfråga 4 Har du Seniorvecka i Botkyrka 2018 Frågeöversikt Sida 1 1 Var bor du? Flervalsfråga 2 Jag är? Flervalsfråga 3 Hur gammal är du? Flervalsfråga 4 Har du besökt Seniorveckan tidigare? Flervalsfråga 5 Har du varit

Läs mer

Välkommen! 100 kr inkl kaffe/kaka. Öl, pizzabitar, smörgås finns att köpa i baren,

Välkommen! 100 kr inkl kaffe/kaka. Öl, pizzabitar, smörgås finns att köpa i baren, Torsdag 26 mars kl Medborgarcafé Våra politiker i Krokoms kommuninbjuder till samtalskväll kring kulturens betydelse för medborgare i kommunen. Nu har Du även chansen att diskutera, ställa frågor kring

Läs mer

Rockmusik. Sångsätt: Man sjunger ofta på starka och höga toner.

Rockmusik. Sångsätt: Man sjunger ofta på starka och höga toner. Rockmusik Vanliga instrument: Elgitarr, elbas, trumset, synt. Vanligt i musiken: Musiken har ofta både verser och refränger. Det är vanligt med elgitarrsolon i musiken. Musiken låter: Hård, tuff. Den uttrycker

Läs mer

cramada ARTISTER & EVENEMANG VÅR & SOMMAR 2011

cramada ARTISTER & EVENEMANG VÅR & SOMMAR 2011 cramada ARTISTER & EVENEMANG VÅR & SOMMAR 2011 ASTA KASK Hemsida: www.astakask.com Genre: Punkrock Historien är kort som en tvåminuters punksingel, men samtidigt 33 år lång. Året var 1978 när några tonårskillar

Läs mer

konfirmand Nu är det din tur

konfirmand Nu är det din tur konfirmand 2009 Nu är det din tur 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande.

Läs mer

Eldorado. Kultur- och fritidsprogram hösten 2019

Eldorado. Kultur- och fritidsprogram hösten 2019 Eldorado Social resursförvaltning Eldorado Kultur- och fritidsprogram hösten 2019 Eldorados aktiviteter vänder sig till dig som har intellektuell funktionsnedsättning samt till dina anhöriga och personal.

Läs mer

Eldorado. Kultur- och fritidsprogram hösten 2019

Eldorado. Kultur- och fritidsprogram hösten 2019 Eldorado Social resursförvaltning Eldorado Kultur- och fritidsprogram hösten 2019 Eldorados aktiviteter vänder sig till dig som har intellektuell funktionsnedsättning samt till dina anhöriga och personal.

Läs mer

Nytt från Blekinge spelmansförbund

Nytt från Blekinge spelmansförbund Nytt från Blekinge spelmansförbund Juli 2015 Rapport från SSRs årsmöte Skånes spelmansförbund stod som värdar för årets årsmöte inom SSR. Mötet hölls på Sundsgården i Helsingborg. Det enda som var utöver

Läs mer

ÖSTERÄNGSKYRKANS MUSIKSKOLA ÖKM

ÖSTERÄNGSKYRKANS MUSIKSKOLA ÖKM ÖSTERÄNGSKYRKANS MUSIKSKOLA ÖKM Sverige kan stoltsera med en stor mängd fantastiska låtskrivare och artister som försett några av världens i särklass största artister med toppklassigt låtmaterial. Namn

Läs mer

Efter många år på arenor, festivaler och andra events så har vi insett vad våra kunders behov är dvs vad som triggar dem att vilja ha hörselskydd.

Efter många år på arenor, festivaler och andra events så har vi insett vad våra kunders behov är dvs vad som triggar dem att vilja ha hörselskydd. SÄLJGUIDE Behovspyramiden. Efter många år på arenor, festivaler och andra events så har vi insett vad våra kunders behov är dvs vad som triggar dem att vilja ha hörselskydd. Det finns huvudsakligen 3 behov:

Läs mer

För dig som är nyfiken på musik

För dig som är nyfiken på musik Musikskolan i Upplands Musikskolan i Upplands Väsby Väsby För dig som är nyfiken på musik Blåsinstrument Musikens språk Att få utveckla sig genom musik ger barn och ungdomar ett språk och ett verktyg till

Läs mer

Vårspel. vecka 10-16. Kulturskolan

Vårspel. vecka 10-16. Kulturskolan Vårspel 2016 vecka 10-16 Kulturskolan Under våren får du chansen att spela mycket mer hos oss utan att det kostar något extra. I stället för vanlig lektion får du vara med i olika ensembler och grupper.

Läs mer

Du borde bli ombud! Riksmöte 2009. 20-22 november - Stockholm. Fyra bra anledningar: - Du får lära känna massor av intressanta

Du borde bli ombud! Riksmöte 2009. 20-22 november - Stockholm. Fyra bra anledningar: - Du får lära känna massor av intressanta Riksmöte 2009 20-22 november - Stockholm Du borde bli ombud! Fyra bra anledningar: - Du får lära känna massor av intressanta människor som har samma intressen som dig. - Du får tre dagars intensiv och

Läs mer

LOKAL KURSPLAN I MUSIK ANNERSTASKOLAN 2010 MUSIK. Årskurs 4

LOKAL KURSPLAN I MUSIK ANNERSTASKOLAN 2010 MUSIK. Årskurs 4 LOKAL KURSPLAN I MUSIK ANNERSTASKOLAN 2010 Utarbetad av: MUSIK LPO uppnående mål Såhär står det i den nationella kursplanen för år fem respektive år nio. Eleven skall (efter år 5 resp år 9): kunna delta

Läs mer

Studiecirklar som ger

Studiecirklar som ger Dags för studier PROgram Hösten 2017 Studiecirklar som ger trivsam samvaro berikande diskussioner ökad kunskap PRO-BYGGETTAN STUDIEVERKSAMHETEN Datacirklar Lokal: ABF, Sveavägen 41, Stockholm. Du som är

Läs mer

Din röst spelar roll! Använd ditt röstkort. Vem kan du rösta på? Personrösta på tre kandidater

Din röst spelar roll! Använd ditt röstkort. Vem kan du rösta på? Personrösta på tre kandidater Din röst spelar roll! Söndagen den 20 september 2009 är det kyrkoval och du är röstberättigad. Vilka ska få ditt förtroende att fatta viktiga beslut i kyrkan de kommande fyra åren? Det handlar både om

Läs mer

Gamla teatern. Sommarprogram 2013 MUSIK TEATER

Gamla teatern. Sommarprogram 2013 MUSIK TEATER Gamla teatern Sommarprogram 2013 MUSIK TEATER I sommar bjuder Gamla teatern ett välfyllt program med musik och teater. Sveriges äldsta landsortsteater som fortfarande är i bruk. Teatern byggdes under 1800-talets

Läs mer

OGMÖTEN. Ornunga Stommen augusti Gemenskap med Gud och varandra

OGMÖTEN. Ornunga Stommen augusti Gemenskap med Gud och varandra OGMÖTEN 10-28 augusti 2016 Gemenskap med Gud och varandra OGMÖTEN 2016 Åke Bonnier 10 augusti Åke Bonnier är sedan 2012 biskop i Skara stift. Hans valspråk är Ge Jesus äran. Biskopen är andlig ledare i

Läs mer

Min ålder. Så länge har jag varit med i Musikskolan. Jag deltar i. Musikskolans elevenkät (9) 481 svar, digital enkät, 51%svarsfrekvens

Min ålder. Så länge har jag varit med i Musikskolan. Jag deltar i. Musikskolans elevenkät (9) 481 svar, digital enkät, 51%svarsfrekvens Musikskolans elevenkät 2018 1(9) 481 svar, digital enkät, 51%svarsfrekvens 250 Min ålder 200 150 100 50 0 Gymnasiet Klass 7-9 Klass 4-6 Klass 1-3 Så länge har jag varit med i Musikskolan 200 150 100 50

Läs mer

Preliminär verksamhetsplan 2015. Riksförbundet Unga Musikanters Stockholmsdistrikt

Preliminär verksamhetsplan 2015. Riksförbundet Unga Musikanters Stockholmsdistrikt Preliminär verksamhetsplan 2015 Riksförbundet Unga Musikanters Stockholmsdistrikt 1 Ungt Ledarskap... 3 1.1 Ledarskolan... 3 2 Orkester och kör på lovet... 3 2.1 STORK på höstlovet... 3 2.2 Musik vid Ekebyholm

Läs mer

Foto: Sturla Bakken ÅRJÄNG PROGRAM

Foto: Sturla Bakken ÅRJÄNG PROGRAM Foto: Sturla Bakken ÅRJÄNG PROGRAM STORT TACK TILL VÅRA SPONSORER Allsköns Musik 2012 Vi är mycket stolta och glada över att kunna presentera Allsköns Musik 2012. Efter sex år kan vi se tillbaka på ett

Läs mer

1. Annika Jankell X. Carolina Norén 2. Janne Önnerud. www.tipspromenadfragor.se

1. Annika Jankell X. Carolina Norén 2. Janne Önnerud. www.tipspromenadfragor.se 1 Vad kan vara mer lämpligt att börja med än populära SVENSKTOPPEN! Den startade redan 1962, och sedan dess givit oss en salig blandning av schlagers, pop, rock, dansmusik och visor. Den första programledaren

Läs mer

SMAKA PÅ MUSIKEN BARN OCH UNGA 2016

SMAKA PÅ MUSIKEN BARN OCH UNGA 2016 SMAKA PÅ MUSIKEN BARN OCH UNGA 2016 Hej! Här väntar er en Känsloexplosion med fria tolkningar för både avsändare och mottagare. Många strängar, minst Sexton strängar men som garanterat inte är sträng musik.

Läs mer

Namn: Rhythm n blues & Rock n roll

Namn: Rhythm n blues & Rock n roll 3 Namn: Rhythm n blues & Rock n roll Här hittar du texter om musikstilarna och några musikexempel. Läs, gör frågorna och lyssna på låtarna! Rhythm n Blues Rhythm n Blues utvecklades ur blues och gospel

Läs mer

1 av 5 2011-06-16 12.29

1 av 5 2011-06-16 12.29 PROGRAM A-Ö / SVT PLAY / NYHETER HEM //7:00//STOCKHOLM////////////////////////////////////////////////////////////// / Man vill ju lära känna dom, säger Oscar Poulsen som ikväll ställer ut Ett porträtt

Läs mer

Kransbindning lördagen 1 december. Skördefest september Mer info på sidan 2

Kransbindning lördagen 1 december. Skördefest september Mer info på sidan 2 2018:3 En saltstänkt hälsning från Föreningen Flatön www.flaton.se Kransbindning lördagen 1 december ellika.sandren@gmail.com anm. senast 26/11 Mer info på flaton.se Skördefest 29-30 september Mer info

Läs mer

Våga fråga! Välkommen som värvare! Anna Carlstedt Förbundsordförande

Våga fråga! Välkommen som värvare! Anna Carlstedt Förbundsordförande Värvarmanual 2 Våga fråga! Tillsammans ska vi värva många nya medlemmar tilll IOGT-NTO. En tuff utmaning som är möjlig att nå om vi alla drar vårt strå till stacken. Du och jag kan bidra till målet genom

Läs mer

Scengymnasiet S:t Erik. Musik Musikal Musikproduktion Teater

Scengymnasiet S:t Erik. Musik Musikal Musikproduktion Teater Scengymnasiet S:t Erik Musik Musikal Musikproduktion Teater Estetiska programmet Med inriktning: Teater Musik Musikal Musikproduktion Högskolebehörighet och möjlighet att ta meritpoäng Vad innebär samarbetet

Läs mer

PROGRAMBLAD Oktober 2018 Januari Skänninge Missionskyrka.

PROGRAMBLAD Oktober 2018 Januari Skänninge Missionskyrka. PROGRAMBLAD Oktober 2018 Januari 2019 Skänninge Missionskyrka http://equmeniakyrkan.se/skanninge/ Program Vecka 41 To 11/10 Fr 12/10 10.00 Andakt på Änggården 11.00 Andakt på Ängen Sö 14/10 10.00 Gudstjänst,

Läs mer

Ekbackens Restaurang både vägkrog och hotell

Ekbackens Restaurang både vägkrog och hotell Ekbackens Restaurang både vägkrog och hotell Vi är glada att krögaren Roger Lindholm, ägare till Ekbackens Restaurang i Arboga, satte av tid för att träffa oss under temaveckan/företagens dagar. Att driva

Läs mer

Country Rox Senast uppdaterad

Country Rox Senast uppdaterad Country Rox 2009-05-04 Senast uppdaterad 2009-05-04 Country Rox är professionella, kvinnliga musiker med sammanlagt 140 års erfarenhet. De spelar countryrock med kaxig framtoning och innehållsrika texter.

Läs mer

Inspirationsdagen november

Inspirationsdagen november Inspirationsdagen 2010 12-13 november Västmanlands- och Södermanlands Ridsportförbund hälsar dig hjärtligt välkommen till årets Inspirationsdag för ridsport- ledare i Västmanland & Södermanland. Här har

Läs mer

MELLANDAGSREA PÅ KONST

MELLANDAGSREA PÅ KONST Lördag 28/12 Program 12.00 Arrangörerna Sanni Breisch och Emma Weidenhielm hälsar välkomna Bo Nils Sebastian Lindén / Bildkonst DYSTOPI/UTOPI/DJUR/SKOGEN/MÖRKER/ LYCKA/GLÄDJE/SKRÄCK/ HUMOR/VÅLD/ MYSTIK/MÄNNISKOR/MAGI/RÄDSLA/

Läs mer

DRAGBLADET. Fjällvandring med drag i. Kick-Off 28/9 2002. MEDLEMSBLADET FÖR JÄMTLANDSFJÄLLENS SLÄDHUNDKLUBB Nr 2 2002

DRAGBLADET. Fjällvandring med drag i. Kick-Off 28/9 2002. MEDLEMSBLADET FÖR JÄMTLANDSFJÄLLENS SLÄDHUNDKLUBB Nr 2 2002 DRAGBLADET MEDLEMSBLADET FÖR JÄMTLANDSFJÄLLENS SLÄDHUNDKLUBB Nr 2 2002 Kick-Off 28/9 2002 Fjällvandring med drag i DRAGBLADET DRAGBLADET är ett medlemsblad för Jämtlandsfjällens slädhundklubb. Medlemsbladet

Läs mer

Om du går in på Wikipedia kan du se några av tavlorna och lyssna på dem.

Om du går in på Wikipedia kan du se några av tavlorna och lyssna på dem. HUR LÅTER BILDEN? WIKIPEDIA: Tavlor på en utställning är en berömd pianosvit av den ryske tonsättaren Modest Mussorgsky. Verket skrevs 1874 som en pianosvit i tio delar och utgör en "musikalisk illustration"

Läs mer

Hallenbygden Turism 0643-300 00 (fax 301 89) info@hallenbygden.se

Hallenbygden Turism 0643-300 00 (fax 301 89) info@hallenbygden.se Hallenbygden Turism 0643-300 00 (fax 301 89) info@hallenbygden.se 19 juni Söndag 10.00 Ångaren Östersund (Årsmöte och medlemstur) Avgång från Arvesund 13.00 Lättare lunch ombord. 14.00 Årsmöteförhandlingar

Läs mer

Rolf får en gitarr Lärarmaterial

Rolf får en gitarr Lärarmaterial sidan 1 Författare: Rune Fleischer Vad handlar boken om? Rolf är jätteglad, för han har fått en gitarr av sin mamma. Han kopplar en förstärkare till gitarren och spelar rockmusik. Oj, vad det låter högt!

Läs mer

FYRISGÅRDEN. Mötesplatsen för alla BARN UNG VUXEN FUNKTIONS NEDSÄTTNING

FYRISGÅRDEN. Mötesplatsen för alla BARN UNG VUXEN FUNKTIONS NEDSÄTTNING FYRISGÅRDEN Mötesplatsen för alla 2014 2015 BARN UNG VUXEN FUNKTIONS NEDSÄTTNING Fyrisgården är en ideell förening som erbjuder meningsfull fritid för alla människor, oavsett ålder och funktionsförmåga.

Läs mer

Sommarscen. i Vänersborg 2014 vanersborg.se/sommarscen

Sommarscen. i Vänersborg 2014 vanersborg.se/sommarscen Sommarscen i Vänersborg 2014 vanersborg.se/sommarscen Sommarscen i Kulturens Vänersborg På sommaren frodas Kulturens Vänersborg! Här behöver du inte välja mellan sol och bad eller kultur. Här är det nära

Läs mer

Välkommen till Mariagården/ Hantverkstorget aktiviteter för februari

Välkommen till Mariagården/ Hantverkstorget aktiviteter för februari 1 [8] Välkommen till Mariagården/ Hantverkstorget aktiviteter för februari Onsdag 1 februari 10.15 10.45 Bokstunden på CD-nedre Vi börjar läsa Emil i Lönneberga 14.00-16.00 Öppen verksamhet i Brasrummet

Läs mer

Lövsångarna. Lövsångarna. 30 år Strängnäs 2010. Från vår sopp & sångkväll 27 maj 2010. Fotograf: Jaana Asp. www.lovsangarna.se

Lövsångarna. Lövsångarna. 30 år Strängnäs 2010. Från vår sopp & sångkväll 27 maj 2010. Fotograf: Jaana Asp. www.lovsangarna.se Lövsångarna Lövsångarna 30 år Strängnäs 2010 Från vår sopp & sångkväll 27 maj 2010. Fotograf: Jaana Asp www.lovsangarna.se Lövsångarna bjuder in till en Under ledning av Magnus Ädel & Gustaf Henriksson

Läs mer

Sommarprogram. Snäckan & Gustavs

Sommarprogram. Snäckan & Gustavs Sommarprogram Snäckan & Gustavs 2011 Juni 4 lördag Snäckan 19:30 Birgittae kyrkokör. Från Sköns församling i Sundsvall kommer Birgittae kyrkokör. 30 röster som sjunger en blandad repertoar: allt ifrån

Läs mer

SOUNDS NORDIC, SOUNDS GOOD!

SOUNDS NORDIC, SOUNDS GOOD! Club X-TRA presenterar tillsammans med Sveriges, Norges, Denmarks och Finlands ambassader den 2:a upplagan av, SOUNDS NORDIC, SOUNDS GOOD! CALIGOLA (SWE), KAIZERS ORCHESTRA (NOR), FIGURINES (DK), MIREL

Läs mer

Fotograf: Linda Åkerberg

Fotograf: Linda Åkerberg Fotograf: Linda Åkerberg The Chickpeas Band Söndag 11 augusti i Västra Fågelviks kyrka. Allsköns Musik 2013 Allsköns Musik lever! Det kan vi konstatera när årets program är klart. Vi bjuder dig på ett

Läs mer

Mitt USA I augusti 2013 flyttade jag till North Carolina, USA. Mitt enda mål var att bli en bättre simmerska, men det jag inte visste då var att mycket mer än min simning skulle utvecklas. Jag är född

Läs mer

Projektmaterial. Skinnskattebergs folkhögskola

Projektmaterial. Skinnskattebergs folkhögskola Projektmaterial ATT SKRIVA NOTER MED DATORNS HJÄLP Skinnskattebergs folkhögskola Folkbildningsnätets Pedagogiska resurser Folkbildningsrådet Box 730 101 34 Stockholm 08-412 48 00 www.resurs.folkbildning.net

Läs mer

Kulturcenter Oxbackens mötesplats Oxbacksgatan 5, Västerås. Öppettider måndag fredag kl.09:00 16:00 Telefon

Kulturcenter Oxbackens mötesplats Oxbacksgatan 5, Västerås. Öppettider måndag fredag kl.09:00 16:00 Telefon MÅNADSPROGRAM juli och augusti 2018 Välkommen till våra aktiviteter i juli och augusti! Kulturcenter Oxbackens mötesplats Oxbacksgatan 5, 724 61 Västerås. Öppettider måndag fredag kl.09:00 16:00 Telefon

Läs mer

Farsta mat- och. kulturfestival. 27 30 maj 2015. Upplev, smaka, njut och ha kul! Fri entré! Linda Pira. Panetoz. Matshow. Kulturskolan.

Farsta mat- och. kulturfestival. 27 30 maj 2015. Upplev, smaka, njut och ha kul! Fri entré! Linda Pira. Panetoz. Matshow. Kulturskolan. Farsta mat- och Fri entré! kulturfestival 27 30 maj 2015 Upplev, smaka, njut och ha kul! Matshow Anders Levén & Bengt Frithiofsson Panetoz Linda Pira Ametist Bandet Farsta Aya Baya Band Cirkus Cirkör Dogge

Läs mer

Sprallsång höst 2014. Välkommen till Stallet och Sprallsången. Kom klockan 11.00 12.00 eller klockan 13.00 14.00. 18 okt 8 nov 22 nov 6 dec

Sprallsång höst 2014. Välkommen till Stallet och Sprallsången. Kom klockan 11.00 12.00 eller klockan 13.00 14.00. 18 okt 8 nov 22 nov 6 dec Sprallsång höst 2014 Välkommen till Stallet och Sprallsången Kom klockan 11.00 12.00 eller klockan 13.00 14.00. 18 okt 8 nov 22 nov 6 dec Stallet Folk- och världsmusik, ingång från Blasieholms torg 10,

Läs mer

Söderbyhus nr 2 Lördagen den 14 september 2013

Söderbyhus nr 2   Lördagen den 14 september 2013 Söderbyhus nr 2 Lördagen den 14 september 2013 1 Mauds hjärtliga välkomsttal. Vår förening fyller 30 år! 30 år är en lång men samtidigt en försvinnande kort tid. För vi bor ju på historisk mark där Torfast

Läs mer

Tycker du om att sjunga? Nacka Musikklasser söker nya röster!

Tycker du om att sjunga? Nacka Musikklasser söker nya röster! Tycker du om att sjunga? Nacka Musikklasser söker nya röster! Hög kvalité och Glädje är Nacka Musikklassers ledord Vår vision är att ge varje elev bästa möjliga förutsättningar att utveckla sin personlighet,

Läs mer

Gitarrist sökes! Förutsättningar

Gitarrist sökes! Förutsättningar Gitarrist sökes! Förutsättningar 1. Ni är ett band som precis släppt er första cd och ni ska åka på turné. 2. Ni behöver en kompgitarrist och ni ska välja en ny bland fem sökande. 3. Det är i dag den 5

Läs mer

HANINGE MUSIKKLASSER Brandbergsskolan

HANINGE MUSIKKLASSER Brandbergsskolan HANINGE MUSIKKLASSER Brandbergsskolan Sång- och orkesterklasser Haninge musikklassers verksamhet är förlagd till Brandbergsskolan och är integrerad med skolans övriga verksamhet. Vi följer samma läroplan

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

Augusti. Söndag 2/ Gudstjänst med nattvard. Sune Sjölander. Sång Emmy Lindqvist

Augusti. Söndag 2/ Gudstjänst med nattvard. Sune Sjölander. Sång Emmy Lindqvist Augusti Vecka 35 Måndag 27/8 18.00 Stickcafé Onsdag 29/8 18.30 Bibel och bön Torsdag 30/8 10.00 Bön i Kyrkans Hus Fredag 31/8 19.00 House i Hamnkyrkan September Söndag 2/9 10.00 Gudstjänst med nattvard.

Läs mer

Kultur i Hörby Oktober 2016

Kultur i Hörby Oktober 2016 Kultur i Hörby Oktober 2016 Teater Litteratur Utställning Förtäring Musik Dans Föreläsning Barn Guidning i Östra Sallerups 1600-talspark Samling vid Östra Sallerups Kulturhus. Hur kom Jöns Henriksson,

Läs mer

Text: KATARINA HÄLLGREN. Foto: PER-JOSEF IDIVUOMA. Översättning: MILIANA BAER

Text: KATARINA HÄLLGREN. Foto: PER-JOSEF IDIVUOMA. Översättning: MILIANA BAER Vid järnvägens slut, eller nästan i alla fall, har kreativiteten flödat i höst. I den lilla byn Vassijaure har samiska och svenska artister mötts för att göra ljuv musik tillsammans. Resultatet kommer

Läs mer

Föreläsningsanteckningar Olof Röhlander 17 mars 2015

Föreläsningsanteckningar Olof Röhlander 17 mars 2015 Föreläsningsanteckningar Olof Röhlander 17 mars 2015 Konsten att ta en chans och få saker att hända! Vad krävs för att vi ska nå våra mål och förverkliga våra drömmar? Hur blir man bra på något? Standardtipset

Läs mer

Verksamhetsplan 2015. Riksförbundet Unga Musikanters Stockholmsdistrikt

Verksamhetsplan 2015. Riksförbundet Unga Musikanters Stockholmsdistrikt Verksamhetsplan 2015 Riksförbundet Unga Musikanters Stockholmsdistrikt 1 Ungt Ledarskap... 3 1.1 Ledarskolan... 3 2 Kurser på lovet... 3 2.1 STORK på höstlovet... 3 2.2 Musik vid Ekebyholm på sommarlovet...

Läs mer

Foto: Willy Bjørnstad. Program September 2018 Mötesplatsen Solhaga

Foto: Willy Bjørnstad. Program September 2018 Mötesplatsen Solhaga Foto: Willy Bjørnstad Program September 2018 Mötesplatsen Solhaga Välkommen till Mötesplatsen Solhaga Solhagsvägen 15 Telefon: 0510-77 09 42 Öppettider: Måndag-Torsdag kl. 10:00-16:00 Fredag kl. 11:00-16:00

Läs mer

Hitta ditt sätt att ta hand om din hälsa

Hitta ditt sätt att ta hand om din hälsa Östra Göteborg Hitta ditt sätt att ta hand om din hälsa Äldredagen 2018 6 november klockan 11 15 Kortedala Forum, Kortedala Torg 1 www.goteborg.se/ostragoteborg Äldredagen 6 november klockan 11 15 Kortedala

Läs mer

GRUNDLÄGGANDE FAKTA OM GITARR GITARRENS DELAR STRÄNGARNAS NAMN TEKNIK HISTORIA FILM- OCH MUSIKKLIPP

GRUNDLÄGGANDE FAKTA OM GITARR GITARRENS DELAR STRÄNGARNAS NAMN TEKNIK HISTORIA FILM- OCH MUSIKKLIPP GRUNDLÄGGANDE FAKTA OM GITARR GITARRENS DELAR STRÄNGARNAS NAMN TEKNIK HISTORIA FILM- OCH MUSIKKLIPP ERKÄNN Någon gång har du fantiserat om att du står på scen i strålkastarljuset med en gitarr i handen.

Läs mer

Hitta ditt sätt att ta hand om din hälsa

Hitta ditt sätt att ta hand om din hälsa Östra Göteborg Hitta ditt sätt att ta hand om din hälsa Äldredagen 2018 6 november klockan 11 15 Kortedala Forum, Kortedala Torg 1 www.goteborg.se/ostragoteborg Äldredagen 6 november klockan 11 15 Kortedala

Läs mer

Utbildning i marknadsföring Biografcentralen 2015. www.ljk.se

Utbildning i marknadsföring Biografcentralen 2015. www.ljk.se Utbildning i marknadsföring Biografcentralen 2015 www.ljk.se Logga in Uppgift till denna gång Läs kapitel 11 och kapitel 12 om strategier, marknadsplan och varumärken Skicka en skiss på ert projekt till

Läs mer

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande.

Läs mer

19 April - 26 April. Program. Invigning av Ölands Litteraturvecka 2017 på Borgholms bibliotek onsdag 19 april kl. 18:00

19 April - 26 April. Program. Invigning av Ölands Litteraturvecka 2017 på Borgholms bibliotek onsdag 19 april kl. 18:00 19 April - 26 April Program 2017 Invigning av Ölands Litteraturvecka 2017 på onsdag 19 april kl. 18:00 Kamerala villan Mörbylånga TISDAG 18 APRIL Kl. 12:00 16:00 Göra papper! Påsklovsverkstad, göra papper,

Läs mer

Fritidsgårdarna i Sjöbo kommun

Fritidsgårdarna i Sjöbo kommun Sommar på fritidsgårdarna Sjöbo 2015 Fritidsgårdarna i Sjöbo kommun Fritidsgårdarna i Sjöbo kommun är öppna för dig som är mellan 13-20 år gammal. Alla aktiviteter är naturligtvis alkohol- och drogfria.

Läs mer

Johan Wennerstrand. Sångare/Skådespelare/Entertainer/Trubadur.

Johan Wennerstrand. Sångare/Skådespelare/Entertainer/Trubadur. Johan Wennerstrand Sångare/Skådespelare/Entertainer/Trubadur. Har lång erfarenhet av de flesta musikaliska stilar. I sju år sågs han i kören bakom Lasse Berghagen i Allsång på Skansen. Visor, schlager,

Läs mer