Regelboken börjar gälla from 1 juli 2015

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Regelboken börjar gälla from 1 juli 2015"

Transkript

1 Tävlings och serie regler för Norrland 2015/16 I Norrland ingår Dalarna, Hälsingland, Jämtland, Medelpad, Norrbotten, Västerbotten och Ångermanland Regelboken börjar gälla from 1 juli Serier och divisioner 1.1 I Norrland finns det div 4, 5, damer, ungdomsserie och veteranserie. I div 4 består av 3 serier à 10 lag vardera I div 5 består av 3 serier á 10 lag vardera 1.2 Upp och ner gångar Div 4 Spelas med 4-mannalag 1:orna i de tre serierna och den bästa 2:an i div 4 kvalificeras till div 3. Om ett av de 4 bästa tackar nej till uppflyttning så blir det, efter turordning, näst bästa 2:an osv eller 3:an i samma serier ner till laget på 6:e platsen och blir reserver. Lag 9-10 åker ner till div 5 i varje serie. Ska man gå efter seriegrupp eller poäng? Fråga för seriemötet Div 5 Spelas med 3-mannalag De 2 bästa i varje serie från div 5 går upp till div 4 Om ett av de 2 bästa lagen tackar nej till uppflyttning så får lag 3 möjligheten att gå upp och så vidare till lag 6 Lag 9-10 åker ner till div 6, om det blir en div /17. Ska man gå efter seriegrupp eller poäng? Ett lag som står utanför samarbete med Norrland men som vill ingå i ett samarbete skall anmäla sitt intresse till serieledare och man hamnar i den lägsta serien. 1.3 Ungdomsserien är 2-mannalag Ungdomsserien består av de antal lag som är anmälda i varje distrikt. I två eller tre åldersklasser. 9-10, och år. Fråga för seriemötet Ungdomsserien kommer att spelas i en grundserie i varje distrikt. Alla ska spela 5 matcher i matchen oavsett resultat Slutspelet: De 2 bästa lagen i varje distrikt går till slutspel. Varje distrikt får själva avgöra hur man utser sina finalister till slutspelet. De 14 lagen indelas i 2 grupper med 7 lag i varje grupp. De 2 bästa lagen i varje distrikt spelar inte i samma slutspelsgrupp. De 4 bästa lagen i varje grupp går till A-slutspel och de 3 övriga i varje grupp går till slutspel. Man möter respektive 1-4 och 5-7. Man tar med sig poängen från slutspelsgruppen.

2 2015/16 Hälsingland 2016/17 Jämtland 2017/18 Ångermanland 2018/19 Dalarna 2019/20 Medelpad 2020/21 Norrbotten 2021/22 Västerbotten Det är förbundet som arrangerar slutspel. Förbunden får inte läggas ut på någon förening. Förbundet har rätt att ta ut en start avgift av slutspelslagen som bara få täcka omkostnader. 1.4 Damer/flickor och veteranserie Spelas med 2-mannalag En inbjudan ska skickas ut till samtliga föreningar för damer av Hälsingland och om det blir en serie så lämnar Hälsingland över till de berörda distrikten. Alla ska spela 5 matcher i matchen oavsett resultat både damer och veteranserien. Veteranserien är upp till varje distrikt. 1.5 Arvordet Till arrangerande förening eller förbund betalar varje lag 250 kr per dag i arvode, som förbundet tar ut och betalar ut till arrangerande förening. Gäller för alla serier i samarbetet. 1.6 Efteranmälan och avhopp Efteranmälan är tillåtet om det finns platser kvar och serieledare godkänner det. Efteranmälan kan göras tom 15 september. Avhopp från en serie Om inte serien har startat gäller följande: (inte i de serierna distrikten sköter själva) Fram till den 1 augusti bli det inga böter Efter 1 augusti 1000 kr Efter 1 sepember 2000 kr Efter 15 september 2500 kr Ungdomsserien och damer gäller paragraf 5.5. Oavsett om man hoppar av före serie starten. Gällande avhopp i veteranserien så sköts detta av distrikten själv. 1.7 Om ett distrikt vill ha serier utanför samarbetet, så får den inte heta samma namn som en serie som ingår i Norrlands samarbete. 1.8 Medaljer Medaljer är guld, silver och bros. Alla spelare ska få medaljer, oavsett hur många matcher man har spelat. 1.9 Serieledare och arvode Distrikten måste ha minst en serieansvarig som sköter sekretariatet i senior serierna. Distrikten får göra samma sak för ungdomsserierna, damer och veteraner. Damer fråga för seriemötet

3 Avgiften ska täcka allt runt sekretariat uppdraget och dag arvode. Distriktet har rätt att ge bilersättning utöver övriga ersättningen. se paragraf 5.14 och Alla uppgifter ska fyllas i serieanmälan. 2 WO och uteslutning 2.1 WO ska meddelas arrangören och 1:a motståndarlag i sammandraget och serieledare. 2.2 WO vid fler än ett sammandrag, eller vid sista sammandraget, innebär uteslutning ur serien. Om man lämnar WO i sista sammandraget så blir man nedflyttad till lägre serie oavsett vilken placering man har i serien till nästa säsong. 2.3 Om laget utgår ur serien, får laget betala böter för 2 sammandrag á 250 kronor, om det inte är det sista sammandraget. 3. Domare 3.1 Spelare och ledare hjälps åt att döma. 3.2 Överdomare Överdomare har ett arvode på 300 kronor per dag för sammandrag. Fasta matchdomare skall eftersträvas och har då 50 kronor per lagmatch. Ingen ÖD vid enbart distrikts-domare. Reseersättning till ÖD 1,85 kr per km. Domararvoden och resa delas lika mellan lagen. ÖD skall lämna rapport, ev. i förenklad form, eller genom noteringar på protokollen. ÖD utses i mån av tillgång. Kontaktmän är: För Dalarna För Hälsingland För Jämtland För Medelpad För Norrbotten För Västerbotten För Ångermanland 4. För spelare 4.1 I motsats till div 4 får spelare delta så snart denne löst licens, även om det sker efter den 31 december. I år gäller det att alla föreningar, ska ha anmält alla spelare i alla serier till serieansvarig senast två veckor före första sammandraget i varje serier och löpande meddela om de tillkommer nya spelare i alla serier, för att kunna uppdatera nya spelare på hemsida. 4.2 Damer får delta i alla serier. 4.3 Från division 2 och neråt får man bygga hela laget på både damer och herrar som saknar svenskt medborgarskap. Men de får endast spela mästerskap om de varit skriven i Sverige i minst 3 år och fått speltillstånd. Enligt Svenska Bordtennisförbundet.

4 5. Sammandrag och match 5.1 I div 4 och div 5 blir det 6 sammandragstillfällen med 3 matcher under sammandraget. Om det blir annat än 10 lag i en serie så får serieledaren bestämma antal sammandrag tillfälle. 5.2 Det är tillåtet med time out, vilken serie: Fråga för seriemöte 5.3 I ungdomsserien fastslås när anmälningstiden har gått ut av varje distrikt. Varje distrikt har 2 platser i finalen även om man samarbetar med ett annat distrikt, då har man 2*de antal distrikt som samarbetar. 5.4 I damserien fastslås när anmälningstiden har gått ut. En inbjudan ska skickas ut till samtliga föreningar för damer av Hälsingland och om det blir en serie så lämnar Hälsingland över till de berörda distrikten. 5.5 Lag som inte följer spel enligt uppgjort schema, får betala bötesbelopp på 500 kronor förutom att betala arrangörsarvode 250 kr. Gällande damer och veteraner så bestämmer distrikten själva. 5.6 Om man tar på sig att arrangera ett sammandrag och avsäger sig det under seriens gång, utan vettig förklaring får man betala tillbaka arrangörsarvodet *1,5 till förbundet i straffavgift. Man kan även förlora rätten att anordna sammandrag på max 2 år. 5.7 W.O vid oväder som gör det farligt att resa ger ej böter och laget får chans att ta igen missade matcher. Efter överenskommelse med motståndarlagen och serieledare. Om ett lag inte vill ta igen matcher, då får man böter. Motståndaren kan inte neka det berörda laget chansen att få spela sina matcher. 5.8 När en match avslutats har sekretariatet 15 minuter på sig att renskriva matchprotokollet, som ska signeras av lagledarna i respektive lag, innan de får ut nästa matchprotokoll. När en match har registrerats i Plan Assist får man skriva ut och använda det som matchprotokoll. 5.9 Arrangerande förening ska så långt det är möjligt försöka att lägga in resultatet från sammandraget löpande under pågående sammandrag i ungdomsserien och damer Matchprotokoll och ev. ÖD-rapport sänds snarast till serieledaren på Hälsinglands Bordtennisförbunds kansli Erik Steen, Maråkers Herrgård 724, Ljusne. E- postrapportering av matchernas resultat dessutom, om möjligt omedelbart efter spelslut, till vår E-postadress: norrlandspingis@gmail.com Reserv som deltar i ett högre lag, måste stå över en omgång för detta lag, för att åter få spela i det lägre laget. När båda lagen spelar match samma dag räknas det som att spelaren har stått över en match. En spelare kan aldrig delta i seriespel för mer än ett lag under ett och samma dygn. Spelare får heller inte delta i mer än ett lag i samma serie För att undvika wo matcher pga sjukdom eller annan anledning så är det möjligt att hämta spelare från lägre serie från farmarlag, B eller C-lag och är då tillåtet att gå tillbaka till den lägre serie nästa gång utan att behöva stå över en match. Det är inte tillåtet att hämta spelare från samma serie.

5 5.12 Matchboll vilken ska gälla? Fråga för seriemötet 5.13 Arrangerande förenings ansvar Arrangerande förening ska se till att bord, nät, stolar, sekretariat och domartavlor finns på plats Hälsinglands Bordtennisförbund ta ut 500 kr av arrangerande förening för att sköta sekretariatet för div 4 och div 5. Det innebär att personen från förbunden är ansvarig att ha med dator, skrivare, papper och övrigt tänkbart som man behöver för att sköta sekretariatet, bilersättning per/mil och dagarvode 150 kr ingår i de 500 kr. Samma gäller i ungdomsserierna i distrikten, om föreningen vill det. Det får vara en person från ett annat distrikt och han/hon får fakturera till Hälsinglands Bordtennisförbund. Med undantag för grundserierna i ungdomsserien och om slutspelet går i ett annat distrikt då administreras de av distriktsförbundet som har slutspelet Efter varje sammandrag ska tävlingsgruppen ha möte och skriva protokoll som är underlag för bland annat böter. Eventuella böter skickas utlöpande ut efter mötena Alla serier ska ligga under Norrland på Svenska Bordtennisförbundets hemsida Föreningar får sälja ut namnet på sina lag till företag. 6. Arbetsgrupp, sektioner och kommittéer Fest Kickoff Gala Andra fester Framtid Planering Utveckling Tävling adjungerad Seriespel Turneringar och cupspel Licenser Domare Ungdom Rådgivning Ungdomsutveckling

6 Information & rekrytering Föräldrar Information Stöd & engagemang Utbildning Kurser Utbildningsplanering Översikt på utbildningar Media Marknadsföring Hemsida Press 6.1 Mötena kan både vara fysiska möten eller via internet. 6.2 Grupperna ska ha minst ett möte varje månad mellan 1-15:e. Med undantag under perioden juni-augusti. Det ska vara minst en person från varje distrikt i varje grupp. Ordförande i varje grupp ska komma i från någon av distriktsstyrelserna, men behöver inte vara distriktstyrelseordföranden utom föräldrar- och ungdomsgrupp. Ålder i ungdomsgruppen får seriemötet ta fram. Man ska försöka fördela ut ordförande och sekreterare platserna så rättvist som möjligt. Distrikt får bara ha en person som ordförande i Sektionerna och övriga ska vara ledamöter. I sektionen man har utöver en ordförande ska man ha en ledamot. Sektionen väljer själv en sekreterare, vice sekreterare och vice ordförande. Grupperna får ta in expert hjälp eller utse personer som adjungerad av gruppen eller ett distrikt. 6.3 Distriktens styrelser rekommenderas att ha möte varje månad mellan 16-31:e. Med undantag under perioden juni-augusti. 7. Kostnadslista Anmälningsavgift till serie: Div 4: 350 kr Div 5: 250 kr Ungdomsserie: Får varje distrikt bestämma själv. Damserie och veteraner: Får varje distrikt bestämma själv. Sekretariat 500 kr

7 Licensavgifter A-Licens senior: 550 kr/spelare A-Licens ungdom: 350 kr/spelare A-Licens barn: 150 kr/spelare A-Licens pensionär: 350 kr/spelare D-Licens: 50 kr/spelare Sammandragsavgiften är 250 kr per medverkande lag förutom arrangerandelag. Överdomararvode 300 kr, paragraf Böteslista Vid W.O 500 kr Har man tagit på sig ett sammandrag och sen avsäger sig det under pågående serie utan vettig anledning får man betala tillbaka arrangörsarvodet *1,5 till Hälsinglands Bordtennisförbundet och lika i ungdomsserierna, men då blir det distriktet i den regionen. Ej licenserad spelare som spelar vid sammandrag 500 kr Lag som inte följer spelschema 500 kr/ seniorserierna. Se paragraf 5.5. Damer, veteraner och ungdomsserierna får varje distrikt själv bestämma. 9. Övrigt 9.1. I övrigt följer vi Svenska Bordtennisförbundets regelbok. 9.2 Vi följer idrottsförbundets och våra olika DF:s regler. 9.3 Om det under seriesammandraget kommer upp frågor eller diskussioner rörande serieregler så ska serieledare kontaktas och få ett godkännande. Serieledare kan vara lagledare, men om det går att undvika så ska man göra det. Huvudserieledare Mikael Gustafsson Erik Steen För Dalarna För Hälsingland Se huvud serieledarna För Jämtland För Medelpad För Norrbotten För Västerbotten För Ångermanland

8 9.4 Serieledarna skickar ut inbjudan till sammandragen via mail Serieanmälan ske via mail eller direkt på internet, i första hand Fakturorna ska skickas ut efter varje sammandrag i div 4 och div 5 I de övriga serierna så bestämmer distrikten själva 9.5 Förslag på ändringar ska vara inlämnade senast 1 april för att tas upp på seriemötet. Serieledarna har rätt att lägga förslag efter 1 april. Serieledarna ska se över reglerboken inför varje seriemöte och kan justera. 9.6 Om det inte står något annat så är det samma regler som gäller i alla distrikten. Reglerboken ska ligga på varje distrikts hemsida och andra viktiga dokument som tex serieindelningen och licensen listan. När serieledarna skicka ut information ska det fram gå om det ska ut på distriktets hemsida. 9.7 Varje distrikt får fortsätta ha egna tävlingar. 9.8 Obligatorisk närvaro på seriemötet om man ska delta i seriespel och varje förening får ha max 2 ombud och varje förening har en röst. 9.9 Reglerboken godtas av seriemötet och undertecknas av distriktsordförande och de som har blivit utsedda till serieledare av de olika distrikten. Se bilaga.

SERIE- INBJUDAN 2019/20

SERIE- INBJUDAN 2019/20 SERIE- INBJUDAN 2019/20 NYHETER SÄSONGEN 2019/20 * En ny singelspelare tillåts efter dubblarna i seniorserierna division 4-7 INFORMATION * Stockholms Bordtennisförbunds hemma/borta-serier startar vecka

Läs mer

SERIE- INBJUDAN 2016/17

SERIE- INBJUDAN 2016/17 SERIE- INBJUDAN 2016/17 NYHETER SÄSONGEN 2016/17 * I S:t Erikscupens grundspel bryts inte lagmatchen längre när något lag uppnått ointagliga 6 poäng. Samtliga matcher spelas ut och lagmatchen kan sluta,

Läs mer

Lokala seriedirektiv Dalarnas IBF säsongen 17/18

Lokala seriedirektiv Dalarnas IBF säsongen 17/18 Lokala seriedirektiv Dalarnas IBF säsongen 17/18 1. ANMÄLAN 1.1.1 Så går anmälan till Det är endast föreningens Föreningsadministratör (FA) som kan anmäla lag till seriespelet. Detta görs via mail till

Läs mer

1. SERIEBESTÄMMELSER GÄLLANDE SERIER ARRANGERADE AV Göteborgs Bordtennisförbund

1. SERIEBESTÄMMELSER GÄLLANDE SERIER ARRANGERADE AV Göteborgs Bordtennisförbund GBTFs serieregler uppdaterade september 2014 1. SERIEBESTÄMMELSER GÄLLANDE SERIER ARRANGERADE AV Göteborgs Bordtennisförbund 1.1. SPELKATEGORIER Serierna är indelade i följande olika kategorier: Herrar

Läs mer

1. SERIEBESTÄMMELSER GÄLLANDE SERIER ARRANGERADE AV Göteborgs Bordtennisförbund

1. SERIEBESTÄMMELSER GÄLLANDE SERIER ARRANGERADE AV Göteborgs Bordtennisförbund GBTFs serieregler uppdaterade augusti 2016 1. SERIEBESTÄMMELSER GÄLLANDE SERIER ARRANGERADE AV Göteborgs Bordtennisförbund 1.1. SPELKATEGORIER Serierna är indelade i följande olika kategorier: Herrar Fyramannalag

Läs mer

SERIEBESTÄMMELSER Nordvästra Götalands BTF

SERIEBESTÄMMELSER Nordvästra Götalands BTF 1. INLEDNING SERIEBESTÄMMELSER Nordvästra Götalands BTF GÄLLANDE SPELÅRET 2018-2019 Upprättad 2018-10-02 Nordvästra Götalands Bordtennisförbund (NvgBTF) anordnar seriespel för seniorer division 4-6, ungdomar,

Läs mer

Inbjudan till Ungdomsserier 18 19

Inbjudan till Ungdomsserier 18 19 Inbjudan till Ungdomsserier 18 19 Nordvästra Götalands Bordtennisförbund (NvgBTF) inbjuder föreningarna inom distriktet till seriespel för ungdomar säsongen 2018 19. Max ålder 15 år. (Födda 2003 och senare).

Läs mer

Tävlingsbestämmelser Seriespel. Ver:

Tävlingsbestämmelser Seriespel. Ver: Tävlingsbestämmelser Seriespel Ver: 2015-08-28 Innehåll Kap. 1. Seriesystemet... 3 1. Förutsättningar (150101)... 3 2. Ordinarie lag (150101)... 3 3. Anmälan (150101)... 4 4. Avbrutet seriespel (150101)...

Läs mer

SERIEBESTÄMMELSER Nordvästra Götalands BTF

SERIEBESTÄMMELSER Nordvästra Götalands BTF 1. INLEDNING SERIEBESTÄMMELSER Nordvästra Götalands BTF GÄLLANDE SPELÅRET 2016-2017 Upprättad 2016-09-06 Nordvästra Götalands Bordtennisförbund (NvgBTF) anordnar seriespel för seniorer division 4-6, ungdomar

Läs mer

Jämtland/Härjedalens Innebandyförbund Lokala förutsättningar

Jämtland/Härjedalens Innebandyförbund Lokala förutsättningar Jämtland/Härjedalens Innebandyförbund Lokala förutsättningar 1:a utgåvan Gäller från 1 juli 2014 Kapitel 3 12 a) Distriktstävlingar Före match Förening äger rätt att delta med lag i seriespel, distriktsmästerskap

Läs mer

SÄSONGEN INFORMATION OM ANMÄLAN TILL SERIERNA

SÄSONGEN INFORMATION OM ANMÄLAN TILL SERIERNA SÄSONGEN 2011-2012 INFORMATION OM ANMÄLAN TILL SERIERNA Dags att anmäla lag till seriespel säsongen 11/12 Anmälningsavgifterna betalas i samband med anmälan senast den 13/5 2010 De föreningar som inte

Läs mer

SERIEBESTÄMMELSER Nordvästra Götalands BTF

SERIEBESTÄMMELSER Nordvästra Götalands BTF 1. INLEDNING SERIEBESTÄMMELSER Nordvästra Götalands BTF GÄLLANDE SPELÅRET 2019-2020 Upprättad 2019-09-12 Nordvästra Götalands Bordtennisförbund (NvgBTF) anordnar seriespel för seniorer division 4-6, ungdomar,

Läs mer

Gotlands Innebandyförbund Lokala förutsättningar

Gotlands Innebandyförbund Lokala förutsättningar Gotlands Innebandyförbund Lokala förutsättningar 1:a utgåvan Gäller från 1 juli 2014 Kapitel 1 Förening 4 a) Anmälningsavgifter Serieavgifter fastställs av Gotlands Innebandyförbunds styrelse efter förslag

Läs mer

Nordvästra Götalands Bordtennisförbund (NvgBTF) inbjuder föreningarna inom distriktet till seriespel för ungdomar säsongen

Nordvästra Götalands Bordtennisförbund (NvgBTF) inbjuder föreningarna inom distriktet till seriespel för ungdomar säsongen Nordvästra Götalands Bordtennisförbund (NvgBTF) inbjuder föreningarna inom distriktet till seriespel för ungdomar säsongen 2017-18. Max ålder 15 år. (Födda 2002 och senare) Lagen delas in efter den sammanlagda

Läs mer

SERIEKRAV SENIORSERIER 2018/2019

SERIEKRAV SENIORSERIER 2018/2019 SERIEKRAV SENIORSERIER 2018/2019 OBS! Dessa Seriekrav gäller inte för Damer Division 1. Se särskilda seriekrav för den serien. 1. Arrangemang och träffar anordnade av administrerande myndighet Förening

Läs mer

SERIEBESTÄMMELSER GÄLLANDE SPELÅRET (Ändringar jämfört med föregående spelår är markerad med grå överstrykning)

SERIEBESTÄMMELSER GÄLLANDE SPELÅRET (Ändringar jämfört med föregående spelår är markerad med grå överstrykning) SERIEBESTÄMMELSER GÄLLANDE SPELÅRET 2017-2018 (Ändringar jämfört med föregående spelår är markerad med grå överstrykning) GEMENSAMMA BESTÄMMELSER FÖR SKÅNESERIERNA 1. INLEDNING Skånes BTF anordnar seriespel

Läs mer

DESSA LAG MÅSTE BEKRÄFTA DELTAGANDE

DESSA LAG MÅSTE BEKRÄFTA DELTAGANDE Sida 1 av 5 TÄVLINGSANMÄLNINGAR Anmälningsdatum & Tävlingsavgifter Seriespelet 2019 DM 2019 DESSA LAG MÅSTE BEKRÄFTA DELTAGANDE Samtliga lag som deltog i seriespel 2018 ligger inne i den serie som de ska

Läs mer

Matcharvoden för spelåret 2015 (1 januari-31dec).

Matcharvoden för spelåret 2015 (1 januari-31dec). Matcharvoden för spelåret 2015 (1 januari-31dec). För Futsal och Hallvärmländskan gäller ersättningen från och med 1/4 2014 till och med 31/3 2015. MATCHTYP Det finns två typer av matcher, Tävlingsmatcher

Läs mer

StBTF SERIEBESTÄMMELSER GÄLLANDE SÄSONGEN

StBTF SERIEBESTÄMMELSER GÄLLANDE SÄSONGEN StBTF SERIEBESTÄMMELSER GÄLLANDE SÄSONGEN 2016-2017 (Ändringar jämfört med föregående säsong markerad med grå överstrykning) 1. INLEDNING StBTF anordnar seriespel för herrar bestående av seriegrupperna

Läs mer

Inbjudan till Seriespel och DM 2015/16

Inbjudan till Seriespel och DM 2015/16 Inbjudan till Seriespel och DM 2015/16 Avgifter Föreningsavgift Div. 2 Utv. 2 000 kr Damer 11 000 kr 5 000 kr Herrar Div. 2 11 000 kr Div. 3 8 000 kr Utv. 5 000 kr 7 000 kr DM Avgift vid komplettering

Läs mer

Seriekrav Juniorallsvenskan HJ18

Seriekrav Juniorallsvenskan HJ18 Seriekrav Juniorallsvenskan HJ18 Säsongen 2014-2015 Innehållsförteckning 1. INLEDNING... 1 1.1. Åldersklass... 1 1.2. Representation... 1 1.3. Anmälan... 1 1.4. Särskilda avgifter... 1 1.5. Tolkningsordning...

Läs mer

ÅLDERSINDELNINGEN FÖR RÖD NIVÅ

ÅLDERSINDELNINGEN FÖR RÖD NIVÅ ÅLDERSINDELNINGEN FÖR RÖD NIVÅ Pojkar Röd Tidigast född Flickor Röd Tidigast född Klass A 1997 Klass A 1997 Klass B 1997 Klass B 1998 Klass C 1998 Klass C 1999 Klass D 1998 Klass E 1999 Klass F 1999 Klass

Läs mer

Tävlingsbestämmelser Junior. Ver:

Tävlingsbestämmelser Junior. Ver: Tävlingsbestämmelser Junior Ver: 2015-09-13 Innehåll Kap. 1. Seriespel Junior... 3 1. Förutsättningar (150701)... 3 2. Förbundsserier (150701)... 3 3. Åldersbegränsningar (150701)... 3 4. Ordinarie lag

Läs mer

Svensk Tennis Norr. TEK-05-T-02 för Norrlands Masters 2009

Svensk Tennis Norr. TEK-05-T-02 för Norrlands Masters 2009 TEK-05-T-02 för Norrlands Masters 2009 Ändringshistorik Revision Datum Av Kommentar Granskare Godkännare 1.0 2008-11-16 Simon Elfving Första utkastet - - Simon Elfving 2008-11-27 TENNISNORR 2 (5) INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Läs mer

Stockholms Bordtennisförbunds SERIEBESTÄMMELSER GÄLLANDE SÄSONGEN

Stockholms Bordtennisförbunds SERIEBESTÄMMELSER GÄLLANDE SÄSONGEN Stockholms Bordtennisförbunds SERIEBESTÄMMELSER GÄLLANDE SÄSONGEN 2017-2018 (Ändringar jämfört med föregående säsong markerad med grå överstrykning) 1. INLEDNING Stockholms Bordtennisförbund anordnar seriespel

Läs mer

DGHF Tävlingsbestämmer för barn och ungdom. SHF Tävlingsbestämmer för barn och ungdom. SHF Tävlingsbestämmelser. SHF Tävlingshandbok

DGHF Tävlingsbestämmer för barn och ungdom. SHF Tävlingsbestämmer för barn och ungdom. SHF Tävlingsbestämmelser. SHF Tävlingshandbok DGFH Tävlingsbestämmelser för barn och ungdomar (DGFH TBBU) TBBU kompletterar SHF Tävlingsbestämmelserna för barn och ungdomar (SHF TBBU) med särbestämmelser för DGHF distrikt Om det finns ordalydelser

Läs mer

Representationsbestämmelser

Representationsbestämmelser Upplands Innebandyförbund Lokala förutsättningar Gäller för spelåret 2018/2019 Serierna H2 GUD, D1 GUD samt GUD-serierna på ungdomsnivå arrangeras tillsammans med Gästrikland och Dalarna. Säsongen 2018/2019

Läs mer

Seriekrav Juniorallsvenskan HJ18/DJ16-17

Seriekrav Juniorallsvenskan HJ18/DJ16-17 Seriekrav Juniorallsvenskan HJ18/DJ16-17 Säsongen 2015-2016 Innehållsförteckning 1. INLEDNING... 1 1.1. Åldersklass... 1 1.2. Anmälan... 1 1.3. Tolkningsordning... 1 1.4. SM-spel... 1 1.5. Tävlingsstyrelse...

Läs mer

Ovetskap om föreskrifterna och regler fritager inte från ansvar.

Ovetskap om föreskrifterna och regler fritager inte från ansvar. Följande tillägg till SHFs tävlingsbestämmelser för barn och ungdom gäller för Norrbottens Handbollförbund. Föreskrifterna har utfärdats av förbundsstyrelsen. Tävlingskommittén (TK) kan utfärda kompletterande

Läs mer

Samorganisation. Boule. Spelprogram veteranserien. Utomhus 2018

Samorganisation. Boule. Spelprogram veteranserien. Utomhus 2018 Samorganisation Boule Spelprogram veteranserien Utomhus 2018 Samtliga matcher spelas på Boulealliansens utomhusbanor, Genarpsgatan. Matcherna spelas onsdagar kl. 10.00. Tävlingsbestämmelserna i slutet

Läs mer

SC och SCD spelas mellan fyramannalag från i SkDF registrerade klubbar.

SC och SCD spelas mellan fyramannalag från i SkDF registrerade klubbar. TÄVLINGSBESTÄMMELSER FÖR SKÅNSKA CUPEN Omfattning Speltid Deltagande Listade spelare Föreliggande bestämmelser reglerar spel i Skånska Cupen (SC) och Skånska Cupen för Damer (SCD). SC och SCD spelas årligen

Läs mer

VÄSTRA SERIEFÖRENINGEN MOTOCROSS 2015 17 2015 = 1. ORGANISATION 2. ANTAL LAG

VÄSTRA SERIEFÖRENINGEN MOTOCROSS 2015 17 2015 = 1. ORGANISATION 2. ANTAL LAG VÄSTRA SERIEFÖRENINGEN MOTOCROSS Seriemotocross 2015 reviderad 17 jan 2015 Röd text = ny text eller regel 1. ORGANISATION Västra Serieföreningen Motocross handlägger organisatoriska och administrativa

Läs mer

Seriekrav Juniorallsvenskan HJ18/DJ16-17

Seriekrav Juniorallsvenskan HJ18/DJ16-17 Seriekrav Juniorallsvenskan HJ18/DJ16-17 Säsongen 2018-2019 Innehållsförteckning 1. INLEDNING... 1 Åldersklass... 1 Anmälan... 1 Tolkningsordning... 1 SM-spel... 1 Tävlingsstyrelse... 1 Uppgiftsskyldighet...

Läs mer

REGLER FÖR SMÅLANDS BORDTENNISFÖRBUND

REGLER FÖR SMÅLANDS BORDTENNISFÖRBUND REGLER FÖR SMÅLANDS BORDTENNISFÖRBUND Smålands BTF följer SBTF:s tävlingsregler. Ev tillägg/kompletteringar framgår av detta dokument. INDIVIDUELLA DM-TÄVLINGARNA Ansökan om arrangörskap skall vara Sm.

Läs mer

INBJUDAN TILL SERIESPEL SÄSONGEN 2016/2017

INBJUDAN TILL SERIESPEL SÄSONGEN 2016/2017 INBJUDAN TILL SERIESPEL SÄSONGEN 2016/2017 Anmälan Alla seniorlag är föreslagna i de serier som de kvalificerat sig till. Dessa anmäls genom att föreningens FA accepterar platsen i aktuell serie. Juniorlag

Läs mer

Tävlingsbestämmelser år kap. Tävlingens genomförande. Bilaga 3. Representantskapet

Tävlingsbestämmelser år kap. Tävlingens genomförande. Bilaga 3. Representantskapet Bilaga 3. Representantskapet 2017-12-08 Till: Samtliga föreningar ---------------------------------- Struken text = Förslag till borttagen text Röd text = Förslag till ny text Blå text = ÖLFF:s bestämmelser

Läs mer

Västmanlands Innebandyförbund Lokala förutsättningar

Västmanlands Innebandyförbund Lokala förutsättningar Västmanlands Innebandyförbund Lokala förutsättningar 1:a utgåvan Gäller från 1 juli 2014 Kapitel 1 Förening 4 a) Anmälningsavgifter Administrerings avgiften uppkommer till 3000:- per förening och säsong.

Läs mer

Viktiga nyheter/förändringar!

Viktiga nyheter/förändringar! Viktiga nyheter/förändringar! Från och med säsongen 2019/20 gäller effektiv speltid i alla seniorserier. Det innebär att herrar division 4-5 ska spelas med effektiv speltid och att om matcher slutar oavgjort

Läs mer

Seriedirektiv Innehållsförteckning

Seriedirektiv Innehållsförteckning Seriedirektiv Innehållsförteckning 1 Rapportering av matchresultat 2 Matchdräkt 3 Spelplan 4 Matchtid 5 Uppvärmning på spelplan 6 Paus 7 Serieplacering/bästa lag 8 Klasser 9 Matchinstruktörer 10 Licenser

Läs mer

Serieinbjudan 2017/2018

Serieinbjudan 2017/2018 Serieinbjudan 2017/2018 VIKTIGA DATUM 19 maj: Serieanmälan/DM arrangör ska vara ÖIBF tillhanda 30 maj: Preliminär serieindelning presenteras 8 juni: Serieindelningsträff för ungdom Röd & Blå nivå 12 juni:

Läs mer

Stockholms Innebandyförbund Seriedirektiv års utgåva Gäller från 1 juli 2015

Stockholms Innebandyförbund Seriedirektiv års utgåva Gäller från 1 juli 2015 Stockholms Innebandyförbund Seriedirektiv 2015 års utgåva Gäller från 1 juli 2015 Seriedirektiv I Herrar division 2 samt damer division 2 gäller följande: -Lagen skall senast 12 timmar innan matchstart

Läs mer

Tävlingskrav Ungdomsturneringar

Tävlingskrav Ungdomsturneringar Tävlingskrav Ungdomsturneringar Säsongen 2016-2017 Innehåll INLEDNING... 3 1.1. SM-spel... 3 1.2. Tävlingsstyrelse... 3 1.3. Tävlingsjury... 3 1.4. Regler och tolkningsordning... 3 1.5. Arrangörer... 3

Läs mer

Information inför spelåret , ver. 2

Information inför spelåret , ver. 2 Information inför spelåret 2014-2015, ver. 2 Nedan listas förändringar som införs till spelåret 2014-2015 efter beslut av förbundsmöte och SBTF. Stadgeändringar Förbundsmöte vartannat år Från och med 2015

Läs mer

BARN Anmälan till sammandrag. Alla föreskrifter för 3 mot 3 hittar ni i Spelformsdokumentet!

BARN Anmälan till sammandrag. Alla föreskrifter för 3 mot 3 hittar ni i Spelformsdokumentet! BARN 2019 Anmälan till sammandrag Alla föreskrifter för 3 mot 3 hittar ni i Spelformsdokumentet! Anmälan Anmälan för spel 3 mot 3 sker via FOGIS till Södermanlands Fotbollförbund. Anmälan skall vara oss

Läs mer

ALLSVENSKABESTÄMMELSER FÖR GÄVLEBORG PONNY

ALLSVENSKABESTÄMMELSER FÖR GÄVLEBORG PONNY ALLSVENSKABESTÄMMELSER FÖR GÄVLEBORG PONNY Lagsammansättning Lag skall bestå av minst 3 och max 4 ekipage, de 3 bästa resultaten räknas. (Gäller inte div 4 hoppning ponny, se nedan) Ryttare får starta

Läs mer

Serieinbjudan 2015/2016

Serieinbjudan 2015/2016 Serieinbjudan 2015/2016 VIKTIGA DATUM 22 maj: Anmälan ska vara ÖIBF tillhanda 30 maj: Preliminär serieindelning presenteras 8 juni: Serieindelningsträff för ungdom Röd nivå 9 juni: Serieindelningsträff

Läs mer

Tävlingsbestämmelser Svenska Cupen

Tävlingsbestämmelser Svenska Cupen Tävlingsbestämmelser Svenska Cupen 2017-02-09 Innehåll Kap. 1. Svenska Cupen... 3 1. Förutsättningar (150913)... 3 2. Anmälan (150913)... 3 3. Uteblivande (150913)... 3 4. Byte mellan klass, lag eller

Läs mer

INBJUDAN OCH ANMÄLAN TILL 2017 ÅRS UNGDOMS- OCH DM-TÄVLINGAR

INBJUDAN OCH ANMÄLAN TILL 2017 ÅRS UNGDOMS- OCH DM-TÄVLINGAR INBJUDAN OCH ANMÄLAN TILL 2017 ÅRS UNGDOMS- OCH DM-TÄVLINGAR Här kommer inbjudan till Gestriklands Fotbollförbunds Tävlingskommittés fotbollsarrangemang fotbollsäsongen 2017. Följande inbjudningar och

Läs mer

Tävlingsbestämmelser. Svenska Cupen. Version

Tävlingsbestämmelser. Svenska Cupen. Version Tävlingsbestämmelser Svenska Cupen Version 2018-11-11 Innehåll 1. Svenska Cupen... 3 1.1. Förutsättningar... 3 1.2. Anmälan... 3 1.3. Uteblivande lag... 3 1.4. Byte mellan klass, lag eller förening...

Läs mer

Bestämmelser för Lilla Fyrstads för pojkar (grek-rom.stil) resp. flickor 2018

Bestämmelser för Lilla Fyrstads för pojkar (grek-rom.stil) resp. flickor 2018 Bestämmelser för Lilla Fyrstads för pojkar (grek-rom.stil) resp. flickor 2018 Arrangör tillsammans med de olika grupparrangörerna. Datum Grundomgången går den 20 januari 2018 och riksfinalen den 24 februari

Läs mer

Regler och bestämmelser för lagtävlingar i Västergötlands Ridsportförbunds. HOPPNING HÄST & PONNY Publicerad

Regler och bestämmelser för lagtävlingar i Västergötlands Ridsportförbunds. HOPPNING HÄST & PONNY Publicerad VÄSTERGÖTLANDS RIDSPORTFÖRBUND Regler och bestämmelser för lagtävlingar i Västergötlands Ridsportförbunds. HOPPNING HÄST & PONNY 2011 Publicerad 110201 Västergötlands Ridsportförbund Staveredsg. 20 461

Läs mer

Bestämmelser Östgötaserierna 2019

Bestämmelser Östgötaserierna 2019 Bestämmelser Östgötaserierna 2019 Innehållsförteckning... 1-2 Allmänt... 3 Förbehåll... 3 Information... 3 Administration... 3 Deltagande... 3 Arrangerande klubb... 3 Serieindelning... 3 Åldersvillkor...

Läs mer

INBJUDAN OCH ANMÄLAN TILL 2018 ÅRS UNGDOMS- OCH DM-TÄVLINGAR

INBJUDAN OCH ANMÄLAN TILL 2018 ÅRS UNGDOMS- OCH DM-TÄVLINGAR INBJUDAN OCH ANMÄLAN TILL 2018 ÅRS UNGDOMS- OCH DM-TÄVLINGAR Här kommer inbjudan till Gestriklands Fotbollförbunds Tävlingskommittés fotbollsarrangemang fotbollsäsongen 2018. Följande inbjudningar och

Läs mer

INBJUDAN OCH ANMÄLAN TILL 2019 ÅRS UNGDOMS- OCH DM-TÄVLINGAR

INBJUDAN OCH ANMÄLAN TILL 2019 ÅRS UNGDOMS- OCH DM-TÄVLINGAR INBJUDAN OCH ANMÄLAN TILL 2019 ÅRS UNGDOMS- OCH DM-TÄVLINGAR Här kommer inbjudan till Gestriklands Fotbollförbunds Tävlingskommittés fotbollsarrangemang fotbollsäsongen 2019. Följande inbjudningar och

Läs mer

Regler för Bohuscupen och DivII, samt Div I dressyr Version Ändringar från 2009 markeras med rött. Häst

Regler för Bohuscupen och DivII, samt Div I dressyr Version Ändringar från 2009 markeras med rött. Häst Regler för Bohuscupen och DivII, samt Div I dressyr 2010 Version 100125 Ändringar från 2009 markeras med rött Häst Göteborgs och Bohusläns Ridsportförbund 415 82 Göteborg 031-726 61 21 ridsport.goteborg@vsif.o.se

Läs mer

FÖRESKRIFTER GÄLLANDE DOMARARVODEN I MEDELPAD 2015

FÖRESKRIFTER GÄLLANDE DOMARARVODEN I MEDELPAD 2015 FÖRESKRIFTER GÄLLANDE DOMARARVODEN I MEDELPAD 2015 1 Omfattning Ersättning till domare och assisterande i distriktsserierna gällande spelåret 2014. För Futsal gäller ersättningen från och med 1/4 2014

Läs mer

Seriedirektiv för GRÖNA SERIER Knattar 6-9 år

Seriedirektiv för GRÖNA SERIER Knattar 6-9 år Seriedirektiv för GRÖNA SERIER Knattar 6-9 år INLEDNING Sidan 1 (5) NIBFs ungdomsserier i åldersgrupperna 7-16 år är inriktad på Svensk Innebandys Utvecklingsmodell (SIU). SIU baseras på utvecklingsfaser

Läs mer

DGHF Tävlingsbestämmer för barn och ungdom. SHF Tävlingsbestämmer för barn och ungdom. SHF Tävlingsbestämmelser. SHF Tävlingshandbok

DGHF Tävlingsbestämmer för barn och ungdom. SHF Tävlingsbestämmer för barn och ungdom. SHF Tävlingsbestämmelser. SHF Tävlingshandbok DGFH Tävlingsbestämmelser för barn och ungdomar (DGFH TBBU) TBBU kompletterar SHF Tävlingsbestämmelserna för barn och ungdomar (SHF TBBU) med särbestämmelser för DGHF distrikt Om det finns ordalydelser

Läs mer

SISTA ANMÄLNINGSDAG ÄR 15/ SISTA ANMÄLNINGSDAG ÄR 15/ SISTA ANMÄLNINGSDAG ÄR 15/ OBS! Eller direkt laganmälan via FOGIS OBS!

SISTA ANMÄLNINGSDAG ÄR 15/ SISTA ANMÄLNINGSDAG ÄR 15/ SISTA ANMÄLNINGSDAG ÄR 15/ OBS! Eller direkt laganmälan via FOGIS OBS! ÖSTERGÖTLANDS FOTBOLLFÖRBUND Box 110 52 580 11 LINKÖPING 013 20 33 20 2008-12-11 Till Östergötlands samtliga fotbollsföreningar ÖSTERGÖTLANDS FOTBOLLFÖRBUND INBJUDER HÄRMED TILL DELTAGANDE I 2009 ÅRS UNGDOMSSERIER

Läs mer

TÄVLINGSVILLKOR. Seriespel för klubblag match Gällande för år Tabell HERR H40 H50 H60 H70 DAM D60 Mixed Antal spelare / lag par

TÄVLINGSVILLKOR. Seriespel för klubblag match Gällande för år Tabell HERR H40 H50 H60 H70 DAM D60 Mixed Antal spelare / lag par 1(5) TÄVLINGSVILLKOR Seriespel för klubblag match Gällande för år 2019 Tabell HERR H40 H50 H60 H70 DAM D60 Mixed Antal spelare / lag 4 4 6 6 6 4 4 2 par Födelseår Rek. speldag: Rek. starttid Högsta Tävlingshandicap

Läs mer

Regler Ridsportallsvenskan 2017

Regler Ridsportallsvenskan 2017 Regler Ridsportallsvenskan 2017 Regler och bestämmelser för lagtävlingar i Västmanland för året 2017 Västmanlands Ridsportförbund Ridsportens Hus 730 40 Kolbäck 0220-456 22/24 Div I Hoppning Häst och Elitserierna

Läs mer

Matcharvoden för spelåret 2017 (1 januari-31dec).

Matcharvoden för spelåret 2017 (1 januari-31dec). Matcharvoden för spelåret 2017 (1 januari-31dec). För Futsal och Hallvärmländskan gäller ersättningen från och med 1/4 2016 till och med 31/3 2017. MATCHTYP Det finns två typer av matcher, Tävlingsmatcher

Läs mer

Sammantra de med Hallands Fotbollfo rbunds representantskap

Sammantra de med Hallands Fotbollfo rbunds representantskap Sammantra de med Hallands Fotbollfo rbunds representantskap Katrinebergs Folkhögskola, Vessigebro Tisdagen den 15 november 2016, kl. 19.00 Program 18:00 Middag 18:45 Avprickning 19:00 Representantskapets

Läs mer

Domararvoden (Västerbotten, GUD och Hälsingland se sida 2-3, träningsmatcher/cuper/instruktör se sida 3-4)

Domararvoden (Västerbotten, GUD och Hälsingland se sida 2-3, träningsmatcher/cuper/instruktör se sida 3-4) Domararvoden 2019-20 (Västerbotten, GUD och Hälsingland se sida 2-3, träningsmatcher/cuper/instruktör se sida 3-4) Damer/Flickor Herrar/Pojkar Damer division 1 700kr Herrar division 2 800kr Damer utveckling

Läs mer

SÄSONGEN 2010/2011 SERIEINFORMATION

SÄSONGEN 2010/2011 SERIEINFORMATION SÄSONGEN 2010/2011 SERIEINFORMATION DALARNAS INNEBANDYFÖRBUND REGIONALA SERIER Genom att samarbetet omfattar flera distrikt och blir en region ökas valmöjligheterna samtidigt som stärker utvecklingsförutsättningarna.

Läs mer

NORRBOTTENS ISHOCKEYFÖRBUND Tävlingskommittén Fastställd

NORRBOTTENS ISHOCKEYFÖRBUND Tävlingskommittén Fastställd Serie- och tävlingsbestämmelser för distriktsserier 2015/2016 Övergripande bestämmelser oavsett serie: Tävlingsnämnd för distriktsserier är Tävlingskommittén i Norrbottens ishockeyförbund. Om en förening

Läs mer

Bestämmelser Östgötaserierna 2019

Bestämmelser Östgötaserierna 2019 Bestämmelser Östgötaserierna 2019 Innehållsförteckning... 1-2 Allmänt... 3 Förbehåll... 3 Information... 3 Administration... 3 Deltagande... 3 Arrangerande klubb... 3 Serieindelning... 3 Åldersvillkor...

Läs mer

Reglemente för NHF:s tävlingar 2015-2016

Reglemente för NHF:s tävlingar 2015-2016 Reglemente för NHF:s tävlingar 2015-2016 ... 1 Tävlingskalender 2015-2016... 5 Adminstration... 5 Seniorer... 5 Ungdom... 5 Serieindelningar... 5 Ungdom... 5 Avgifter... 6 Seniorer... 6 Seriespel... 6

Läs mer

Bestämmelser för sanktionerade tävlingar samt Swedish Padel Tour (SPT) 2016

Bestämmelser för sanktionerade tävlingar samt Swedish Padel Tour (SPT) 2016 Bestämmelser för sanktionerade tävlingar samt Swedish Padel Tour (SPT) 2016 För att få arrangera en sanktionerad tävling A-, B- eller Damklass A eller B ställs vissa krav. Vid sanktionerad tävling delas

Läs mer

Observera att denna sammanfattning ej ersätter tävlings-eller representationsbestämmelser utan ska ses som en hjälp.

Observera att denna sammanfattning ej ersätter tävlings-eller representationsbestämmelser utan ska ses som en hjälp. Lagledarhandbok Lagledarhandbok Detta häfte är tänkt som ett stöd för dig i din roll som lagledare eller coach för ett ungdomslag i basket. Texten är förenklade utdrag ur tävlingsbestämmelser, representationsbestämmelser

Läs mer

1 Mötets öppnande Jan-Arne Bäckström förklarade mötet öppnat och hälsade alla välkomna.

1 Mötets öppnande Jan-Arne Bäckström förklarade mötet öppnat och hälsade alla välkomna. Postadress: Box 890, 851 24 Sundsvall * Besöksadress: Idrottens Hus, Gärde, Sundsvall Tel: 060-56 61 22 * Fax: 060-56 63 70 * Pg: 12 88 99-2 * Bg: 5434-2811 * Org.nr 88 96 01 1312 E-mail: vnibf@vnidrott.rf.se

Läs mer

Regler Ridsportallsvenskan 2017

Regler Ridsportallsvenskan 2017 Regler Ridsportallsvenskan 2017 Regler och bestämmelser för lagtävlingar i Södermanland för året 2017 Södermanlands ridsportförbund Ridsportens Hus 730 40 Kolbäck 0220-456 22/24 Div I Hoppning Häst och

Läs mer

Manual SGDF:s Seriespel 2016

Manual SGDF:s Seriespel 2016 Manual SGDF:s Seriespel 2016 Övergripande Förutom de särskilda bestämmelserna i denna manual genomförs tävlingarna enligt de gällande publikationerna av: Regler för golfspel Spel- och tävlingshandboken

Läs mer

Allmänna bestämmelser för Allsvenskan År/tidsperiod 2015

Allmänna bestämmelser för Allsvenskan År/tidsperiod 2015 REGLER FÖR ALLSVENSKAN 2015 för Allsvenskan 2015 För att klubb ska få Har betalt sina avgifter till Stockholms Läns Ridsportförbund och delta med lag i Svenska Ridsportförbundet. Allsvenskor krävs att

Läs mer

U19- och U17-serierna U19-serierna (födda 1996) Solna Till SDF

U19- och U17-serierna U19-serierna (födda 1996) Solna Till SDF Solna 2014-08-21 Till SDF U19- och U17-serierna 2015 Översänder information om U19 och U17 med bland annat fördelning över antalet platser per SDF i ovanstående tävlingar år 2015. (Tilldelningen av platser

Läs mer

HANDBOLLSFÖRBUNDET VÄST

HANDBOLLSFÖRBUNDET VÄST HANDBOLLSFÖRBUNDET VÄST REGLEMENTE TÄVLING 2018/2019 BENÄMNINGAR Svenska Handbollsförbundet (SHF) Handbollsförbundet Väst (HFV) Handbollsförbundet Väst Tävlingskommitté (TK) Handbollsförbundet Väst Domarkommitté

Läs mer

Serieinbjudan 2019/2020

Serieinbjudan 2019/2020 Serieinbjudan 2019/2020 VIKTIGA DATUM 19 maj: Serieanmälan/DM arrangör ska vara ÖIBF tillhanda 3 juni: Preliminär serieindelning presenteras 4 juni: Serieindelningsträff för ungdom Röd & Blå nivå 5 juni:

Läs mer

VÄSTRA SERIEFÖRENINGEN MOTOCROSS

VÄSTRA SERIEFÖRENINGEN MOTOCROSS VÄSTRA SERIEFÖRENINGEN MOTOCROSS Seriemotocross 2019 Div 3 Röd text = ny text eller regel 1. ORGANISATION Västra Serieföreningen Motocross handlägger organisatoriska och administrativa frågor. 2. ANTAL

Läs mer

INBJUDAN OCH ANMÄLAN TILL 2016 ÅRS UNGDOMS- OCH DM-TÄVLINGAR

INBJUDAN OCH ANMÄLAN TILL 2016 ÅRS UNGDOMS- OCH DM-TÄVLINGAR INBJUDAN OCH ANMÄLAN TILL 2016 ÅRS UNGDOMS- OCH DM-TÄVLINGAR Här kommer inbjudan till Gestriklands Fotbollförbunds Tävlingskommittés fotbollsarrangemang fotbollsäsongen 2016. Följande inbjudningar och

Läs mer

INDIVIDUELLA SENIORTÄVLINGAR

INDIVIDUELLA SENIORTÄVLINGAR SEKTION I INDIVIDUELLA SENIORTÄVLINGAR I 1 ALLMÄNT I 1.1 Förbundets benämning I 1.1.1 I nedanstående dokument förkortas Svenska Badmintonförbundet respektive marknadsföringsnamnet Badminton Sweden med

Läs mer

Välkomna till HFF Tävlingsinformation 6 februari 2019 Seniorserier. Fler aktiva, längre Fair Play Utvecklande

Välkomna till HFF Tävlingsinformation 6 februari 2019 Seniorserier. Fler aktiva, längre Fair Play Utvecklande Välkomna till HFF Tävlingsinformation 6 februari 2019 Seniorserier Inledning Föredrag: Agenda Hot mot föreningarna & fotbollen Hur hanteras dem? Information Regel nyheter Tävlingsbestämmelser 2019 Information

Läs mer

Seriedirektiv Lokala serier säsongen 18/19 - Herrar Division 3 G/D - Herrar Division 4 G/D - Damer Division 2 G/D

Seriedirektiv Lokala serier säsongen 18/19 - Herrar Division 3 G/D - Herrar Division 4 G/D - Damer Division 2 G/D 1 Seriedirektiv Gästriklands och Dalarnas Innebandyförbund H3/H4D2 Gäller från 2018-10-01 Seriedirektiv Lokala serier säsongen 18/19 - Herrar Division 3 G/D - Herrar Division 4 G/D - Damer Division 2 G/D

Läs mer

Matcharvoden för spelåret 2013 (1 januari-31dec). För Futsal och Hallvärmländskan gäller ersättningen från och med 1/ till och med 31/

Matcharvoden för spelåret 2013 (1 januari-31dec). För Futsal och Hallvärmländskan gäller ersättningen från och med 1/ till och med 31/ Matcharvoden för spelåret 2013 (1 januari-31dec). För Futsal och Hallvärmländskan gäller ersättningen från och med 1/4 2013 till och med 31/3 2014. Matchtyp Det finns två typer av matcher, tävlingsmatcher

Läs mer

Samorganisation. Boule. Spelprogram. veteranserien

Samorganisation. Boule. Spelprogram. veteranserien Samorganisation Boule Spelprogram veteranserien Inomhus 2018/2019 Välkommen till PRO! PRO i Malmö omfattar 24 föreningar i olika stadsdelar, och är sammanslutna i en samorganisation med cirka 5.500 medlemmar.

Läs mer

NORRBOTTENS ISHOCKEYFÖRBUND Tävlingskommittén

NORRBOTTENS ISHOCKEYFÖRBUND Tävlingskommittén Serie- och tävlingsbestämmelser för distriktsserier 2014/2015 Övergripande bestämmelser oavsett serie: Tävlingsnämnd för distriktsserier är i Norrbottens ishockeyförbund. Om en förening lämnar WO eller

Läs mer

Utdrag ur SvFF:s och BFF:s bestämmelser för 2015 fastställda

Utdrag ur SvFF:s och BFF:s bestämmelser för 2015 fastställda Utdrag ur SvFF:s och BFF:s bestämmelser för 2015 fastställda 2015-03-31 17.1 BFF: s bestämmelser Förening som nödgas lämna w.o. ska kontakta kansli eller TK-ledamot INNANw.o. lämnas. Uteblir förening två

Läs mer

U19- och U17-serierna U19-serierna (födda 1999) Solna Till SDF

U19- och U17-serierna U19-serierna (födda 1999) Solna Till SDF Solna 2017-08-23 Till SDF U19- och U17-serierna 2018 Översänder information om U19 och U17 med bland annat fördelning över antalet platser per SDF i ovanstående tävlingar år 2018. (Tilldelningen av platser

Läs mer

Statuter och tävlingsbestämmelser för UGF Matchplay Cup 2017

Statuter och tävlingsbestämmelser för UGF Matchplay Cup 2017 Statuter och tävlingsbestämmelser för UGF Matchplay Cup 2017 170321 Tävlingsform: Lagtävling matchspel mellan klubbar anslutna till Upplands Golfförbund (UGF). Tävlingen spelas mellan av klubbarna anmälda

Läs mer

BARN Anmälan till sammandrag

BARN Anmälan till sammandrag BARN 2017 Anmälan Anmälan för 3- manna fotbollen sker via FOGIS till Södermanlands Fotbollförbund. Anmälan skall vara oss tillhanda senast den 1 mars 2017. OBS: Vid anmälan till vårens respektive höstens

Läs mer

Ekonomiska bestämmelser 2010

Ekonomiska bestämmelser 2010 Ekonomiska bestämmelser 2010 Skånes Volleybollförbund - Ekonomiska bestämmelser. 1 Medlemsavgifter Årsavgiften beslutas av Skånes Volleybollförbunds årsmöte. År 2010 och 2011 är avgiften 1 000,- per aktiv

Läs mer

Vi finns på Gustaf Adolfs Gata Skövde. Kansliet är öppet Mån, ons, fre kl (onsdagar och fredagar endast på telefon)

Vi finns på Gustaf Adolfs Gata Skövde. Kansliet är öppet Mån, ons, fre kl (onsdagar och fredagar endast på telefon) 1 Bordtennisförbund (VBTF) arbetar för utveckling tillsammans med våra föreningar för ett aktivt bordtennisintresse. VBTF tillhör de största distrikten i Sverige och har ca 60 aktiva föreningar. Lite fakta:

Läs mer

UPP-/NEDFLYTTNING OCH KVALSPEL

UPP-/NEDFLYTTNING OCH KVALSPEL UPP-/NEDFLYTTNING OCH KVALSPEL 2016 Nedan följer ett utdrag ur gällande tävlingsbestämmelser (TB) 2 kap 19 beträffande upp- och nedflyttning i Hallands FF:s distriktsserier 2016. 19.1 REPRESENTATIONSSERIER

Läs mer

Stockholms Innebandyförbund Lokala förutsättningar

Stockholms Innebandyförbund Lokala förutsättningar Stockholms Innebandyförbund Lokala förutsättningar 1:a utgåvan Gäller från 1 juli 2013 Kapitel 1 Förening 4 a) Anmälningsavgifter Kapitel 3 Före match 12 a) Distriktstävlingar 12 d) Distriktsmästerskap

Läs mer

Upp och nedflyttningsbestämmelser 2012 Alt 1: Representantskapet bifaller inte Styrelsens förslag till ny divisionsindelning

Upp och nedflyttningsbestämmelser 2012 Alt 1: Representantskapet bifaller inte Styrelsens förslag till ny divisionsindelning Tävlingsbestämmelser TB 2012 Kapitel 2 19.3 Upp och nedflyttningsbestämmelser 2012 Alt 1: Representantskapet bifaller inte Styrelsens förslag till ny divisionsindelning 19.3 Distriktsserierna För Dalarnas

Läs mer

Manual Kommunserien. Denna manual är ett levande dokument som uppdateras löpande. (Senast uppdaterad 2014-10-04) Adress E-mail Hemsida Telefon

Manual Kommunserien. Denna manual är ett levande dokument som uppdateras löpande. (Senast uppdaterad 2014-10-04) Adress E-mail Hemsida Telefon Manual Kommunserien Denna manual är ett levande dokument som uppdateras löpande (Senast uppdaterad 2014-10-04) Information från VIBF till ungdomslagen i distriktet Med denna manual hoppas vi på Västerbottens

Läs mer

SVENSKA RUGBYFÖRBUNDETS EKONOMISKA BESTÄMMELSER 2018

SVENSKA RUGBYFÖRBUNDETS EKONOMISKA BESTÄMMELSER 2018 SVENSKA RUGBYFÖRBUNDETS EKONOMISKA BESTÄMMELSER 2018 1. MEDLEMSAVGIFT 1.1 MEDLEMSAVGIFT SRF ÅRSAVGIFT FÖRENING 1 1 Ingen årsavgift tas ut det första året för ny förening. Förening 2 00 2. TÄVLINGSAVGIFTER

Läs mer

PRO Samorganisation Malmö. Boule. Spelprogram. veteranserien

PRO Samorganisation Malmö. Boule. Spelprogram. veteranserien PRO Samorganisation Malmö Boule Spelprogram veteranserien Utomhus 2016 Välkommen till PRO! PRO i Malmö omfattar 28 föreningar i olika stadsdelar, och är sammanslutna i en samorganisation med cirka 6 000

Läs mer

Fotboll - herrr. matcher: Tränings/övriga MATCHTYP. Tävlingsmatcher: /övriga. träningsmatcher/

Fotboll - herrr. matcher: Tränings/övriga MATCHTYP. Tävlingsmatcher: /övriga. träningsmatcher/ Matcharvoden för spelåret 2014 (1 januari-31dec). För Futsal och Hallvärmländskan gäller ersättningen från och med 1/4 2014 till och med 31/33 2015. MATCHTYP Det finns två typer av matcher, Tävlingsmatcher

Läs mer

Tävlingsinformation för Veteran Trophy

Tävlingsinformation för Veteran Trophy Tävlingsinformation för Veteran Trophy 1. TÄVLINGSFORM Veteran Trophy spelas i enlighet med IHF:s regler Gruppspel Lagen indelas i grupper om 4 till 6 lag, där alla spelar mot varandra i en enkelserie

Läs mer

Södermanlands Innebandyförbund Lokala förutsättningar

Södermanlands Innebandyförbund Lokala förutsättningar Södermanlands Innebandyförbund Lokala förutsättningar 2015 års utgåva Gäller från 1 juli 2015 Kapitel 1 Förening 4 a) Anmälningsavgifter SöIBF förbehåller sig rättan att kunna justera serieavgifterna med

Läs mer