B-Klass Sports Tourer

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "B-Klass Sports Tourer"

Transkript

1 B-Klass Sports Tourer

2 B-Klass för det bästa som ligger framför oss Gör dig redo! Här är en Sports Tourer som med sin dynamik och komfort gör varje utflykt till en resa. Upptäck nya platser med en hållbar och innovativ drivningsteknik och som tillval dynamisk fyrhjulsdrift 4MATIC. LED-strålkastare med ljusbildsreglering (tillval) låter dig se världen i ett nytt ljus. Världen väntar på dig är du beredd? Din B-Klass ligger redan i startgroparna. Det bästa i alla format Upplev B-Klass i HD-format med Mercedes-Benz katalog-app för ipad eller den digitala instruktionsboken Mercedez-Benz Guides för iphone. Båda apparna innehåller flera filmer och mycket extra information och kan laddas ned utan kostnad från itunes Store.

3 Det bästa i varje modell: 2 Mercedes-Benz B 250 4MATIC Polarsilver metallic Designstil AMG Line, AMG lättmetallfälgar i 5-dubbelekerdesign, Exklusivpaket, Night Package, tranbärsröd läderklädsel, träpaneler i svart blank ask 14 Mercedes-Benz B 220 d Jupiterröd Designstil Urban Line, lättmetallfälgar i 5-dubbeleker - design, Night Package, svart läderklädsel 20 Mercedes-Benz B 220 d Jupiterröd Designstil AMG Line, AMG lättmetallfälgar i 5-dubbelekerdesign, AMG Exklusivpaket, Night Package, svart läderklädsel RED CUT, paneler i kolfiberdesign Det bästa in i minsta detalj: 24 Innovationer som berör 26 Mercedes me 32 BlueEFFICIENCY 34 Natural Gas Drive 36 Motorer 37 Fyrhjulsdrift 4MATIC 38 Aktiv parkeringsassistent 39 Heltäckande säkerhetskoncept 40 COMAND Online 42 Panelbelysning 43 EASY-VARIO-PLUS-system 44 Utrustning och paket 54 Tillval 55 Originaltillbehör 56 Fälgar 58 Tekniska data 61 Klädslar och lacker Bildmaterialet kan innehålla tillbehör eller tillval som inte ingår i standardleveransomfattningen.

4 2

5 3 En dynamisk frontspoiler, strålkastare med knivskarp design och ett unikt ljuskoncept som gör att du syns lika bra som du ser. Utrusta din B-Klass med adaptiva LED-strålkastare med ILS (tillval) så hälsas du välkommen av ett blått sken när du låser upp dörrarna. Stig in och känn dig som hemma i en generös och rymlig kupé som är förberedd för det mesta vardagen bjuder på. Snygg och stilsäker som traditionen bjuder

6 4

7 5 För allt som kommer i din väg Oavsett om du är ensam i bilen eller på utflykt med hela familjen så har du sällskap av den trygga känslan av att köra en Mercedes-Benz. Moderna körhjälps- och säkerhetssystem hjälper föraren och skyddar de som åker i bilen och övriga trafikanter. Ett exempel är Kollisionsvarnare Plus COLLISION PREVENTION ASSIST PLUS som varnar föraren med symboler och ljudsignaler när det finns risk för en påkörningsolycka. Om det behövs kan systemet automatiskt aktivera ett partiellt bromsingrepp. Får vi lov att presentera B-Klass med Mercedes-Benz Intelligent Drive.

8 6

9 Adaptiva LED-strålkastare med ILS Vilka krav finns på belysningstekniken i en Mercedes? Belysningen får inte vara ansträngande för förarens ögon vid mörkerkörning, och den ska vara effektiv och ha lång livslängd. De adaptiva LED-strålkastarna med ILS (tillval) lever upp till kraven. LED-projektionstekniken i halvljuset och LED-reflektionstekniken i helljuset lyser upp vägen optimalt. Färgtemperaturen motsvarar dagsljus och är behaglig för ögonen. Och självklart är designen lika läcker som det anstår en Mercedes.

10 8 Det bästa skälet att skapa ett aktivt liv

11 9

12 10 Belysning som höjer stämningen Ljus bidrar i stor utsträckning till vårt välbefinnande. Det är en av anledningarna till att vi har lagt ned så mycket arbete på belysningen i din Mercedes. I B-Klass skapar panelbelysningen (tillval) en unik och stämningsfull miljö. Det behagligt indirekta ljuset framhäver de eleganta materialen lite extra i mörker. Panelbelysningen är helt i LED-teknik och finns i tolv olika färger och fem dimmersteg.

13 11

14 12

15 13 Exklusiv inredning med färgstarka accenter Exklusivpaketet (tillval) utmärks av en harmonisk och elegant kombination av högklassig utrustning och lyxiga material. Den treekrade multifunktionsratten är klädd i äkta läder. Komfortstolarna med läderklädsel i exempelvis tranbärsrött är ett moderiktigt utropstecken och dekorationssömmarna visar vår känsla för detaljer.

16 14 Kollisionsvarnare Plus COLLISION PREVENTION ASSIST PLUS Du ligger för nära och plötsligt har det hänt. Påkörningsolyckorna tillhör de vanligaste olyckorna ute på vägarna. Det var skäl nog för Mercedes-Benz att utveckla ett radarbaserat säkerhetssystem som minimerar risken för påkörningsolyckor eller minskar följderna. Vi kallar systemet Kollisionsvarnare Plus COLLISION PREVENTION ASSIST PLUS. Det kan varna föraren genom att tända en varningslampa på kombiinstrumentet om det registrerar att avståndet till framförvarande fordon är för kort. Avståndet till framförvarande fordon registreras i hastigheter mellan 30 och 250 km/h. Om avståndet minskar ännu mer hörs även ett varningsljud. Dessutom kan den adaptiva bromsassistenten förstärka förarens inbromsning för att undvika en kollision. Om föraren inte reagerar alls kan systemet gripa in och minska hastigheten genom att göra en automatisk, partiell inbromsning.

17 Håll avståndet och försprånget 15

18 16 Det bästa ligger framför oss Värden som heter duga. En konsekvent optimerad aerodynamik med ett c w -värde på bara 0,25* sänker bränsleförbrukningen avsevärt. B 200 c är en förebild när det gäller utsläpp med den klassledande, mycket effektiva fordonsgasdriften Monovalent Plus. * B 180 d BlueEFFICIENCY Edition med hjul R00.

19 17

20 18

21 Det bästa i blickfånget 19

22 20

23 En bild som dröjer sig kvar den sportiga designstilen AMG Line med Night Package. Minst sagt imponerande är AMG Styling med framspoiler och bakkjol, sidokjolar samt glanssvarvade AMG lättmetallfälgar. Night Package glänser med utvalda designdetaljer i högblankt svart, till exempel kylargrillen med två svarta lameller och krominlägg eller stötfångarna med kromdetaljer. 21

24 22 När orden inte räcker till Med AMG Exklusivpaket (tillval) går exklusivitet och individualitet bokstavligt talat som en röd tråd genom hela interiören. Läderklädseln i svart RED CUT, instrumentpanelen och dörrklädseln i konstläder ARTICO samt multifunktionssportratten i läder med avfasning nedtill pryds av röda dekorationssömmar som ger ett sportigt och elegant intryck.

25 23

26 24 Vad är det som gör en bil till en Mercedes? Den som har stor erfarenhet har också ett stort ansvar. År 1885 uppfann vi bilen. Det ger oss ett större ansvar när det gäller att tänka helt nya tankar och att förverkliga dem. Som när vi kom med deformationszoner och låsningsfria bromsar. Eller den första personbilen med dieselmotor. En historia att vara stolt över. Nu är det dags för framtiden som ska göra oss ännu stoltare. En framtid utan olyckor och utan utsläpp. Mercedes-Benz Intelligent Drive vår vision om en trafik utan olyckor. Vi tar fram intelligenta system som både hjälper och avlastar föraren. Som observerar och analyserar både omgivningen och bilen. Som varnar föraren direkt när en kritisk situation uppstår. Vissa av systemen griper själva in om det behövs. De känner av riskerna och olyckor kan allt oftare undvikas. Det gör bilkörningen både säkrare och mer avspänd, vilket också ger en högre komfort och körglädje. Du kan själv uppleva Mercedes-Benz Intelligent Drive och låta dig inspireras på 4MATIC drivna av nya utmaningar kommer Mercedes-Benz ingenjörer till IAA-mässan i Hannover med en vision om det optimala väggreppet. År 1985 presenteras 4MATIC, ett innovativt fyrhjulssystem som arbetar med modern mikroelektronik och hydraulik. Bara två år senare ingår systemet i grundutrustningen för E-Klass. Sedan dess har 4MATIC fortsatt sitt segertåg och finns nu till nästan alla modellserier och alla underlag. Vid det här laget finns 4MATIC i 75 modeller och är anpassad efter de olika klassernas karaktär. Från komfortabel och effektiv för kompaktklassen till extremt sportig för prestandamodellerna från Mercedes-AMG. För högre säkerhet och en intensiv körupplevelse i varje situation. BlueEFFICIENCY vår vision om en trafik utan utsläpp. Under de senaste åren har utsläppen från våra bilar sänkts med varje ny modell och varje ny motor. Vårt mål är en framtid med bilar helt utan utsläpp. Det är stora ord men det är det målet vi siktar mot i varje fas av vårt utvecklingsarbete. Det är ett mål som kommer närmare för varje dag.

27 25

28 26 Vår nästa stora innovation är mer personlig än någonsin På vill vi inspirera och överraska dig med nya tjänster, produkter och upplevelser. Du kan även besöka något av våra upplevelsecenter i metropoler som Berlin, Hamburg, München, Paris eller Tokyo.

29 27

30 28 Mercedes me*, välkommen till din värld hos Mercedes-Benz! När du ställer nya frågor har Mercedes-Benz ett nytt svar: Mercedes me*, en fascinerande och individuell värld skapad av Mercedes-Benz. Här finns nyskapande och individualiserade tjänster inom mobilitet, uppkoppling, service och finansiering samt upplevelser kring märket. Nytt, enkelt och modernt: Den nya portalen väntar på dig i din smartphone, surfplatta eller dator. Här kan du utforma morgondagens värld tillsammans med oss. Mercedes connect me innebär att bilen och föraren kopplas samman och att bilen blir en integrerad del av din vardag. Komforten ökar och du kan njuta av att vara permanent uppkopplad även i bilen. Till Mercedes connect me hör bastjänster som kan ge dig hjälp automatiskt vid ett haveri eller en olycka. Dessutom ingår tjänster från Remote Online som låter dig sköta olika inställningar i bilen via din smartphone. * Mercedes me lanseras successivt på den svenska marknaden, vilket gör att alla funktioner inte är tillgängliga vid broschyrens tryckning.

31 29 Mercedes finance me erbjuder flera vägar till din drömbil, till exempel via finansiering eller leasing. Daimler Financial Services hjälper dig att hitta en lösning och en försäkring som passar just dina behov. Våra leasingprodukter ger dig inte bara möjligheten att alltid köra den senaste bilmodellen. Du får också fördelarna med maximal flexibilitet, eftersom du inte behöver köpa bilen utan bara betala för själva användningen med en förmånlig månadskostnad. Med våra finansieringserbjudanden kan du hitta den bästa finansieringslösningen för din drömbil. Du kan själv påverka hur hög månadskostnaden blir genom storleken på kontantinsatsen och avtalets löptid. Våra försäkringar ger ett pålitligt skydd som passar just din budget och din bil. Vid en skada repareras din bil alltid av behörig personal och enligt tillverkarens föreskrifter. Mercedes move me ger dig tillgång till den intelligenta mobilitetslösningen moovel: Mobilitetsappen moovel ger dig erbjudanden från olika mobilitetstjänster och hjälper dig att hitta den bästa vägen från A till B. car2go är pionjär och global marknadsledare inom free-floating carsharing och car2go Black erbjuder smartphone-baserade bilpooler med bekväma bilar från Mercedes-Benz B-Klass. Mobilappen Park2gether gör det enklare att hitta en parkeringsplats. Mercedes assist me underlättar allt som har med bilens service att göra. På nätet hittar du enkelt en Mercedes-Benz återförsäljare i närheten och kan boka tid för service. Med vår digitala servicerapport kan du alltid få information om vilken service och vilket underhåll som har gjorts på bilen. Våra serviceavtal gör bilägandet precis så enkelt som du vill ha det. Avtalen ger dig möjlighet att planera in service i god tid och ger samtidigt en överblick över kommande underhållsarbeten 1. Kontakta din Mercedes-Benz återförsäljare så hjälper våra experter dig att ta fram en lösning som är anpassad efter just dina behov. Om du någon gång skulle råka ut för ett tekniskt fel, en olycka, ett mindre missöde eller vandalisering och behöver snabb hjälp på plats, kan du förlita dig på Mobilo 2. Mobilo garanterar hjälp på plats, lånebil, bogsering eller övernattning på hotell och detta i över 40 europeiska länder i upp till 30 år. När du behöver hjälp når du oss dygnet runt och kostnadsfritt i hela Europa på telefonnummer (från utlandet ) 3. Mercedes inspire me erbjuder upplevelser kring märket Mercedes-Benz och möjlighet till givande dialoger. För att alltid kunna erbjuda dig de bästa lösningarna vill vi gärna dela våra idéer med dig och veta vad du tycker. Ett exempel är vår community och allt fler erbjudanden och upplevelser från områden bortom den automobila världen bland annat evenemang, resor och livsstil. 1 Utförliga villkor finns i de allmänna avtalsvillkoren. 2 Efter det att avtalets löptid har gått ut (två år efter första registrering) kan Mobilo förlängas genom att bilen servas hos en auktoriserad Mercedes-Benz servicepartner. 3 Alternativt: direkt via Mercedes-Benz Contact. Kostnader till det fasta nätet tillkommer.

32 30 Vad vore motorsporten utan Mercedes-Benz? Den första bilen som vann en racertävling drevs av en motor från Daimler. Världens första Mercedes var en tävlingsbil och den berömda Silverpilen är en sann legend. Hos Mercedes-Benz har engagemanget för bilsporten en lång tradition. Motorsporten sätter än i dag sin prägel på företaget och alla våra modeller. Du kan uppleva vår enastående historia med egna ögon på Mercedes-Benz Museum i Stuttgart. m Läs mer På Mercedes-Benz Museum kan du få vara med om en fascinerande tidsresa genom mer än 125 år av bilhistoria. Över 1500 utställningsföremål på kvadratmeter väntar på dig, bland annat unika bilar som världens äldsta bevarade Mercedes från 1902 och den legendariska Måsvingen. Välkommen till denna plats för innovation:

33 31 Vad vore Mercedes-Benz utan motorsporten? Den 3 juni 1934 föddes myten om vår racingmodell Silverpilen vid en internationell tävling på Nürburgring. Vårt team i stallet MERCEDES AMG PETRONAS fortsätter denna tradition under formel 1-säsongen Deltagandet toppades med säsongens mest imponerande dubbelseger vinst i såväl konstruktörs- som förarmästerskapet. Men det är inte bara på tävlingsbanan som vårt team når framgångar. Varje meter på banan driver också utvecklingen av hybridteknik i serieproduktion framåt. m Läs mer Upplev formel 1 i multimedia MERCEDES AMG PETRONAS F1 W06 Hybrid, säsongen 2015.

34 ,25* ett lågt värde med stor betydelse B-Klass ligger steget före på många sätt. Det låga luftmotståndet minskar både fartljudet och bränsleförbrukningen. Till detta bidrar en stor takspoiler, A-stolpar som är designade för bra strömningsegenskaper, aerodynamiskt optimerade ytterbackspeglar samt inklätt underrede. Ytterligare BlueEFFICIENCY-utrustning som sänker förbrukning och utsläpp är ECO-start/stopp-funktion, lättrullande däck, ECO-indikering på kombiinstrumentet och växlingsindikering. Något alldeles extra när det gäller bränsleeffektivitet är B 180 d BlueEFFICIENCY Edition. Kylargardin och sänkt komfortchassi sänker luftmotståndet ytterligare och hjälper på så sätt till att minska utsläppsvärdena ännu mer. 1 Inställbar kylargardin (B 180 d BlueEFFICIENCY Edition) 2 ECO-indikering på kombiinstrumentet 3 Energisparreglerad klimatkompressor som endast är aktiv vid behov 4 Omfattande aerodynamiska förbättringar för låga förbrukningsvärden och hög ljudkomfort 5 Automatisk växellåda 7G-DCT 6 Lättrullande däck * B 180 d BlueEFFICIENCY Edition med hjul R00.

35

36 28 34 Natural Gas Drive Gastankarna i B 200 c sitter säkert monterade i underredet. Två av dem rymmer 19 liter vardera och den tredje under baksätet rymmer 87 liter. Tack vare denna konstruktion är bagageutrymmesvolymen samma som i en B-Klass med konventionell drivning.

37 35 Natural Gas Drive ett smart alternativ Fordonsgasdriften Monovalent Plus i B-Klass Natural Gas Drive imponerar med mycket låga utsläppsvärden och låga bränslekostnader samtidigt som bilen är pigg att köra. Motorn är en effektiv 4-cylindrig bensinmotor med direktinsprutning och turbomatning. Monovalent Plus innebär att motorn normalt sett drivs med fordonsgas. Tre fordonsgastankar ger en räckvidd på upp till 500 km. Dessutom finns en bränsletank på 12 liter som ökar räckvidden med ytterligare 200 km. Om gasförrådet skulle ta slut skiftar bilen automatiskt och omärkligt till bensindrift med oförändrad motoreffekt. När fordonsgastankarna har fyllts på igen fortsätter körningen med fordonsgasdrift.

38 36 Drivkraft Till B-Klass finns extremt effektiva diesel- och bensinmotorer i totalt nio effektnivåer. Alla motorvarianterna har turbomatning och ECO-start/stopp-funktion i grundutförandet. För de riktigt miljömedvetna finns dessutom B 200 c med fordonsgasdrift Monovalent Plus (se föregående sidor) som ett alternativt drivningskoncept. Beroende på motortyp sker kraftöverföringen via en 6-växlad manuell växellåda eller via den automatiska dubbelkopplingslådan 7G-DCT, som växlar mycket mjukt och nästan helt utan avbrott i kraftöverföringen. m Läs mer Du hittar alla tekniska data för B-Klass på sidan 58/59. Motorprogram Diesel: B 180 d BlueEFFICIENCY Edition med en effekt på 80 kw (109 hk) och ett vridmoment på 260 Nm B 200 d/b 200 d 4MATIC med en effekt på 100 kw (136 hk) och ett vridmoment på 300 Nm B 220 d/b 220 d 4MATIC med en effekt på 130 kw (177 hk) och ett vridmoment på 350 Nm Bensin: B 180 med en effekt på 90 kw (122 hk) och ett vridmoment på 200 Nm B 200 med en effekt på 115 kw (156 hk) och ett vridmoment på 250 Nm B 220 4MATIC med en effekt på 135 kw (184 hk) och ett vridmoment på 300 Nm B 250/B 250 4MATIC med en effekt på 155 kw (211 hk) och ett vridmoment på 350 Nm

39 37 Vinnande väggrepp med fyrhjulsdrift 4MATIC Utvecklat särskilt för plattformen till B-Klass. Under normala omständigheter är det lika effektivt som ren framhjulsdrift, vid vått väglag eller snö ger det ett märkbart bättre grepp. Det handlar naturligtvis om fyrhjulsdrift 4MATIC för B-Klass. En elhydrauliskt styrd lamellkoppling som är integrerad i bakaxeldifferentialen möjliggör en variabel fördelning av vridmomentet. Den sträcker sig från driftsekonomisk ren framhjulsdrift vid till exempel konstant motorvägskörning till fördelningen 50 : 50 vid snö, halka eller sportiga körmanövrer. Chassi och styrning Komfortchassit ger en välavvägd balans mellan komfort och dynamik. Små krängnings- och nigrörelser förbättrar kontrollen över bilen och körsäkerheten. Chassit med adaptiv stötdämpning ger föraren möjlighet att reglera bilens dämpningsegenskaper via DYNAMIC SELECT-väljaren. Genom att växla från komfortläget till sportläget höjer man bilens tvärdynamiska egenskaper, vilket ger en extra intensiv körupplevelse. Det sänkta komfortchassit förenar åkkomfort och pigga köregenskaper. Karossen är sänkt med 20 mm fram och 15 mm bak vilket förbättrar aerodynamiken. Parameterstyrningen är en hastighetsrelaterad servostyrning. I höga hastigheter minskar servostödet, medan det ökar kontinuerligt ju långsammare du kör. Komforten i den hastighetsrelaterade servostyrningen kompletteras av sportdirektstyrningen med en variabel utväxling som är relaterad till rattutslaget. På till exempel kurviga vägar innebär detta att bilen reagerar mer dynamiskt samtidigt som spårstabiliteten ökar vid körning rakt fram.

40 38 Får vi presentera dina personliga hjälpredor? Tillvalet aktiv parkeringsassistent med PARKTRONIC underlättar både när du letar efter en parkeringsplats och vid parkering. Systemet kan automatiskt köra in bilen i längsgående och tvärgående parkeringsfickor och övertar då styr- och bromsmanövrer från föraren. 1 Den aktiva parkeringsassistenten kopplas in automatiskt vid körning framåt i upp till 35 km/h och meddelar när den registrerar passande parkeringsfickor. När föraren lägger i backväxeln och bekräftar parkeringsförslaget, utför den aktiva parkeringsassistenten alla styrmanövrer upp till en hastighet på 10 km/h. Mer uppmärksamhet fler assistenter som tillval Backkameran startas automatiskt när backväxeln läggs i. På medieskärmen kan föraren tydligt se omgivningen bakom bilen, med dynamiska stödlinjer som hjälp. Hastighetspåminnare inkl. visning av vägskyltar med förbjuden infart och förbjuden omkörning samt när denna upphör att gälla. 1 Gäller endast bilar med automatväxellåda.

41 39 Den sköna känslan av att köra en Mercedes-Benz Vi på Mercedes-Benz är stolta över att kunna erbjuda ett heltäckande säkerhetskoncept. Det hjälper till att undvika olyckor, reagerar optimalt i risksituationer och mildrar följderna av eventuella olyckor. Det gäller såväl dem som färdas i en Mercedes som alla andra trafikanter. Säker körning Trötthetsvarnaren ATTENTION ASSIST kan öka körsäkerheten framför allt under längre körningar och mörkerkörning. Med hjälp av förarens styrrörelser kan den känna igen typiska tecken på trötthet och ouppmärksamhet. Om sådana registreras varnar systemet både visuellt och med en ljudsignal för att förhindra mikrosömn. Adaptiva bromsar ADAPTIVE BRAKE förbättrar bromseffekten med intelligenta ingrepp. Bromsskivorna förtorkas vid vått väglag och bromsbeläggen läggs an automatiskt om föraren släpper gaspedalen hastigt. Vid start i uppförsbacke kan systemet förhindra att bilen rullar bakåt. Som tillval finns farthållare med avståndsreglering DISTRONIC som är till stor hjälp framför allt i trögflytande trafik med många stopp och starter, där den ser till att hålla ett säkerhetsavstånd till framförvarande fordon. Systemet kan bromsa in automatiskt om det behövs och sedan acce lerera igen. Om systemet registrerar risk för påkörningsolycka kan Kollisionsvarnare Plus COLLISION PREVENTION ASSIST PLUS varna föraren. Om föraren inte reagerar kan systemet utföra en partiell inbromsning för att förhindra kollisionen eller mildra följderna. Tillvalet dödvinkelassistent med radarsensorsystem kan synliggöra en av trafikens största riskkällor. Om systemet registrerar ett annat fordon i döda vinkeln lyser en röd triangel i ytterbackspegeln. Beroende på situationen ljuder dessutom en varningssignal. Systemet är aktivt i hastigheter mellan 30 och 250 km/h. Kurshållningsassistenten (tillval) kan registrera om bilen lämnar körfältet utan att föraren avser det. Systemet fungerar i hastigheter mellan 60 och 200 km/h och kan varna föraren genom vibrationer i ratten. Dödvinkelassistenten och kurshållningsassistenten ingår även i tillvalet Kurshållningspaket. Vid fara Som tillval finns även skyddssystemet PRE-SAFE som kan registrera kritiska körsituationer i förväg och vidta förebyggande åtgärder för att öka säkerheten i kupén om det finns risk för en olycka. Exempel på detta är den reversibla bältessträckningen och den automatiska stängningen av öppna sidorutor. Vid en olycka Vid en olycka kan de intelligent samordnade säkerhetssystemen och karossens uppbyggnad effektivt bidra till att på bästa sätt skydda de som färdas i bilen. Förutom säkerhetsbältena skyddas personerna i bilen av krockkuddar: Frontkrockkuddar som löses ut i två steg beroende på olyckans svårighetsgrad, sidokrockkuddar fram, krockgardiner mellan A- och C-stolpar, knäkrockkudde för föraren samt som tillval sidokrockkuddar bak. Efter en olycka Varje Mercedes-Benz är utrustad för att mildra följderna efter en olycka. Om olyckan är framme kan motorn stängas av automatiskt, bilens varningsblinkers och nödkupébelysningen tändas och centrallåset låsas upp. Slutligen kan Mercedes-Benz Ecall nödanropssystem (ingår vid beställning av COMAND Online) överföra GPS-positionsdata och viktig fordonsinformation. Men det ska förhoppnings vis aldrig behövas.

42 40

43 41 Internet har förändrat våra liv nu förändrar det också bilkörningen Navigation, telefon, audio, video, internet allt detta visar COMAND Online (tillval) på en 20,3 cm (8") stor, högupplöst skärm. En snabb hårddisknavigation visar verklighetstrogna kartor som leder dig till ditt mål. I kombination med en mobiltelefon kan internetsidor hämtas när bilen står stilla och under körning går det att använda Mercedes-Benz appar. Andra höjdpunkter i COMAND Online är röststyrningssystemet LINGUATRONIC, Bluetooth med handsfreefunktion, uppläsning av sms samt strömmande musik. Mer utrustning inom INFOTAINMENT Med tillvalet Trafikinformation Live Traffic Information (ingår i COMAND Online, även i kombination med Garmin MAP PILOT) kan trafikinformation tas emot i realtid. Målstyrningen optimeras kontinuerligt och ankomsttiden beräknas med extrem noggrannhet. Hastighetspåminnare inkl. registrering av trafikskyltar med förbjuden infart och förbjuden omkörning (tillval) kan registrera hastighetsbegränsningar, omkörningsförbud och körning mot körriktningen. Tolv högtalare inklusive baslåda, en 9-kanals DSP-förstärkare och 450 watt. Behöver vi säga mer? Harman Kardon Logic 7 surround sound system i kombination med bilens ljudsystem ger en fulländad ljudupplevelse. Garmin MAP PILOT förvandlar Audio 20 CD Soundsystem till ett intuitivt, röststyrt navigationssystem med högupplösta 3D-kartor och utmärkt vägvisning. Via mobilintegrationen visas bildskärmsinnehållet från din egen mobil på bilens medieskärm inklusive navigationsmöjlighet och funktioner för telefoni, musik och sms. Telefonen ansluts lätt via usb.

44 42 Panelbelysningen hälsar dig välkommen Stig in och känn dig som hemma! Panelbelysningen kan beställas som tillval i kombination med Belysnings- och siktpaketet (tillval) och ger ett behagligt, indirekt ljus som skapar en inbjudande stämning i kupén. Särskilt i mörker framhäver panelbelysningen kupédesignens linjer och elegans, förmedlar trygghet genom en känsla av rymd och minskar bländning från mötande trafik. Med tolv olika färger och fem dimmersteg kan ljusmiljön anpassas helt efter önskemål. Panelbelysningen är helt i LED-teknik och ställs enkelt in på kombiinstrumentet. Ljuset tänds även när dörrarna öppnas för att hälsa passagerarna välkomna. Varde ljus För att förhöja kupéns kvalitetsintryck och förbättra sikten i bilen finns ett Belysnings- och siktpaket. Det består av en enfärgad panelbelysning, funktionsbelysning samt regnsensor för vindrutetorkarna. En sportig och exklusiv detalj utgör instegslisterna (tillval) i borstat rostfritt stål med belyst text Mercedes-Benz. Samtidigt skyddar de instegsområdet mot skador. Panelbelysningen välkomnar dig med ett stämningsskapande, färgat ljus så fort du öppnar dörren.

45 43 En dröm att lasta EASY-VARIO-PLUS-systemet (tillval) ger dig ett baksätessystem som kan ställas in 140 mm i längsriktningen, så att du själv får välja om du vill ha större bagagevolym eller mer plats för knäna. I systemet ingår även lastutrymmespaketet med ett lastgolv som kan ställas in i två höjder. I det övre läget bildar golvet tillsammans med lastkanten en nästan plan yta som går att göra ännu större om baksätesryggstöden fälls. I det nedre läget blir bagageutrymmet större och det blir enklare att lasta höga föremål. Även ryggstödet på den främre passagerarstolen kan fällas framåt. Ryggstödet kan då användas som bord av baksätespassagerarna, eller så kan utrymmet användas för mycket långa föremål. De inställbara baksätesryggstöden går att ställa i ett 90 cargo-läge. Det ger ett större bagageutrymme samtidigt som baksätet fortfarande kan användas av passagerare. Det utfällbara armstödet med dubbel mugghållare bildar en praktisk genomlastningslucka. Fler tillval för bagageutrymmet För mer ordning, säkerhet och extra förvaringsmöjligheter i bagageutrymmet finns ett Bagageutrymmespaket (tillval) med höj- och sänkbart lastgolv, 12 V-uttag samt hopfällbar box under lastgolvet. Som tillval finns integrerade barnstolar på de båda ytterplatserna bak. Barnstolarna ger ett anpassat skydd för barn mellan ca 2 och 12 år. För barn som är ca 2 till 4 år krävs dessutom ett huvudsidoskydd (ingår) och ett särskilt skyddsbord.

46 44

47 45 Grundversion Du kan själv sätta ihop din B-Klass så att den blir individuell in i minsta detalj. Eller så gör du det enkelt för dig och njuter av den omfattande grundutrustningen. Höjdpunkter exteriört Stålfälgar med fälgsidor i 10-hålsdesign och däck 195/65 R 15//205/55 R 16 (R00//643)* Lättmetallfälgar i 10-ekerdesign med däck 225/45 R 17 (R43)* Strålkastare av projektionstyp Fönsterram och list under fönsterrutan av kompositmaterial i matt svart Dörrhandtag och stötfångare lackerade i bilens kulör Komfortchassi Höjdpunkter interiört Stolar med klädsel i tyg Venlo (tyg Vianen i B 200 c) Paneler i matrismönster Multifunktionsratt i treekerdesign med tolv manöverknappar Innertak i kristallgrått tyg * Hjul beroende på motortyp (för detaljerad tilldelning se prislistan). m Läs mer Visst är B-Klass vacker, men skönheten är bara ett första intryck. Hela grundutrustningen finns i prislistan, som du även hittar på internet.

48 46 Elegant och stilsäker Style Line* Vill du finköra på stadens gator eller ta dig ut i naturen på en aktiv semester? Denna designversion med perfekt matchande design- och komfortutrustning utstrålar självsäkerhet och personlighet. * Svensk standard. Höjdpunkter exteriört Lättmetallfälgar i 10-ekerdesign med däck 205/55 R 16 (55R) Lättmetallfälgar i 7-dubbelekerdesign med däck 205/55 R 16 (R27, för B 200 c) Kylargrill med två lameller lackerade i iridiumsilver och krominlägg Fönsterkantslister i krom Långa kromlister på stötfångaren Höjdpunkter interiört Stolar med klädsel i tyg Vianen och accentuering vid axelpartiet Säteskomfortpaket, inklusive inställning av sittdynan i längdled med upp till 60 mm Paneler i linjedesign Multifunktionsratt i treekerdesign med tolv manöverknappar Växelspak med applikationer i silverkrom Kombiinstrument med 11,4 cm (4,5") stor TFT-multifunktionsdisplay i färg Ljusreglage i högblankt svart med ring i silverkrom

49 47

50 48

51 49 Inspirerande och framåtsträvande Urban Line Din Mercedes blir en metropol. Vart du än tittar upptäcker du unik design in i minsta detalj. Hela kupén utstrålar en högst personlig stil. Höjdpunkter exteriört Lättmetallfälgar i 5-dubbelekerdesign med däck 225/45 R 17 (R04) Lättmetallfälgar i multiekerdesign med däck 225/55 R 17 (08R, för B 200 c) Kylargrill med två lameller lackerade i iridiumsilver och krominlägg Dubbelt avgassystem med slutrör i kromoptik (utom B 200 c) Fönsterkantslister i krom Korta kromlister på stötfångaren Höjdpunkter interiört Stolar med accentuering kring axlarna och klädsel i konstläder ARTICO/tyg Montfoort med dekorationssömmar Säteskomfortpaket, inklusive inställning av sittdynan i längdled med upp till 60 mm Treekrad multifunktionsratt i läder, med perforering i greppet, tolv funktionsknappar samt dekorsöm och list i silverkrom Växelspak med klädsel i perforerat läder med dekorationssömmar och applikationer i silverkrom Kombiinstrument med silverfärgade runda mätare och röda visare samt 11,4 cm (4,5") stor TFT-multifunktionsdisplay i färg Innertak i svart tyg (kristallgrått tyg som tillval)

52 50 AMG Line Tillsätt maximal sportighet i din B-Klass när det gäller design, körkänsla och exklusivitet. Designstil AMG Line innehåller omfattande AMG Styling och ytterligare åtgärder för att öka kördynamiken. Det gäller även interiören som bjuder på utpräglat sportiga detaljer. Höjdpunkter exteriört AMG Styling med frontspoiler och bakkjol samt sidokjolar AMG lättmetallfälgar i 5-dubbelekerdesign, lackerade i titangrått och glanssvarvade, med däck 225/40 R 18 (794) Kylargrill med två lameller lackerade i iridiumsilver och krominlägg Dubbelt avgassystem med slutrör i kromdesign Sänkt komfortchassi med sportdirektstyrning Hålborrade bromsskivor fram Bromsok med text Mercedes-Benz fram Höjdpunkter interiört Stolar med accentuering vid axelpartiet och klädsel i konstläder ARTICO/ mikrofiber DINAMICA svart med röda dekorationssömmar Säteskomfortpaket, inklusive inställning av sittdynan i längdled med upp till 60 mm Paneler i kolfiberdesign Treekrad multifunktionssportratt i nappa med perforering i greppet och röda dekorationssömmar, avfasad nedtill Växelspak klädd i perforerat läder med röda dekorationssömmar och applikationer i silverkrom Sportpedalställ i borstat rostfritt stål med gumminoppor

53 51

54 52 Exklusivpaket Den stilrena kombinationen av avancerad utrustning uppfyller mycket högt ställda krav på komfort, kvalitet och design. Bland höjdpunkterna kan nämnas uppvärmbara framstolar med svankstöd med fyrvägsinställning. Precis som multifunktionsratten och växelspaken är de klädda i äkta läder. Instrumentpanelen och dörrklädseln matchar i konstläder ARTICO. Designelement i silverkrom och träpaneler i öppenporig eukalyptus eller svart blank ask bidrar till det exklusiva intrycket. AMG Exklusivpaket Baserat på AMG Line ger detta utrustningspaket maximal exklusivitet, individualitet och sportighet. Bland höjdpunkterna finns uppvärmbara stolar med svankstöd med fyrvägsinställning, klädda i svart läder RED CUT med röda dekorationssömmar. Instrumentpanelen och dörrklädseln matchar i konstläder ARTICO precis som armstöden i dörrarna. Multifunktionssportratten i läder med perforering i greppet är avfasad nedtill. Växelspaken i perforerat läder framhäver den sportiga karaktären på ett sätt som både syns och känns. De röda dekorationssömmarna går igen i alla dessa element och visar vår kärlek för detaljer.

55 53 Night Package Med markanta designelement för exteriören ger Night Package en sportig och uttrycksfull karaktär åt bilen. Här ingår utvalda detaljer i svart, till exempel kylargrillen med två lameller som går i högblankt svart och har krominlägg. Svarta är även de 45,7 cm (18") stora, glanssvarvade lättmetallfälgarna i 5-dubbelekerdesign, ytterbackspegelkåporna och fönsterkantslisterna. Värmedämpande mörktonade rutor från B-stolpen skyddar mot nyfikna blickar samtidigt som bilen får en ännu sportigare utstrålning.

56 54 Tillvalsutrustning Det finns otaliga möjligheter att skapa en helt personlig version av B-Klass. Här finns allt från små detaljer för det lilla extra till komfortutrustning som till för inte så länge sedan bara fanns för lyxmodellerna. Välj och vraka i lugn och ro i den här katalogen, i prislistan eller på internet. På kan du konfigurera din personliga B-Klass De adaptiva LED-strålkastarna 1 har ett kraftfullt formspråk och kan dessutom öka säkerheten vid mörkerkörning tack vare bred ljusfördelning, låg energiförbrukning och en ljusfärg som ligger nära dagsljusets. När bilen låses upp hälsar Coming Home -funktionen föraren välkommen med ett fantastiskt ljusspel från blått till vitt. Baklyktorna i LED-teknik är exteriöra utropstecken och gör att bilen syns bättre. 2 KEYLESS-GO: Med detta nyckellösa system kan du öppna, starta och låsa bilen genom att enbart ha med dig den elektroniska nyckeln. 3 När den inte används kan dragkroken 2 fällas in bakom stötfångaren för att spara plats. Den fälls enkelt ut igen när du vill koppla på en släpvagn eller montera en cykelhållare. Dragkroken låses upp med ett reglage med LED-belysning i bagageutrymmet. 4 Panoramatak med taklucka: Genom sina stora glasytor ger detta taksystem en extra ljus och trivsam miljö i kupén. Baktill består det av ett fast panoramaglastak och framtill av en elektrisk glastaklucka. 1 Tillvalet adaptiva LED-strålkastare med ILS kan inte beställas till B 200 c. 2 Kan även beställas i kombination med AMG Line.

57 55 Originaltillbehör B-Klass lämnar inte mycket övrigt att önska. Men om du ändå skulle komma på något, så kan vi erbjuda våra Originaltillbehör. Här hittar du nästan allt som gör din körning snyggare och mer personlig. Varje tillbehör har utvecklats enligt Mercedes-Benz höga kvalitetskrav. 2 1 Cykelhållare för dragkroken, hopfällbar. Den låsbara cykelhållaren för bakluckan kan användas för säker transport av två eller tre cyklar. Monteras enkelt på dragkroken, och lika lätt är det att sätta fast cyklarna på hållaren. Maximal vikt per cykelskena är 30 kg, vilket betyder att hållaren kan transportera de flesta elcyklar. Tack vare den smarta konstruktionen kan bakluckan fortfarande öppnas. 2 Få Mercedes-stjärnan att glänsa. Ljusledare och LED-teknik får Mercedesstjärnan på kylargrillen att lysa när du låser upp bilen med fjärrkontrollen och när du öppnar en dörr eller bakluckan. Funktionen är aktiv endast när motorn är avstängd. Ej i kombination med DISTRONIC (kod 233). 3 Bagagerumsmatta, grund. Av slagtålig polypropylen med antihalkeffekt. Skyddar bagagegolvet mot smuts och har perfekt passform för bagageutrymmet. Livsmedelsgodkänd. 4 Skid- och snowboardhållare New Alustyle Komfort. Passar för montering på lastbågarna. För upp till sex par skidor* eller fyra snowboardar, låsbar. Den praktiska utdragsfunktionen underlättar lastningen m Upptäck hela sortimentet på nätet: * Beroende på skidornas storlek och form.

58 56 R00 55R R78 R04 R R27 R43 08R 25R Fälgar Grundutrustning och tillval Alla bilar måste ha hjul. Men det skadar ju inte om de är individuella och snygga också. Knappast något annat är så viktigt för drömbilen som de perfekta fälgarna. Därför ger vi dig extra mycket att välja bland. R00 Stålfälg med fälgsida i 10-hålsdesign och däck 195/65 R 15 (B 180) 643 Stålfälg med fälgsida i 10-hålsdesign och däck 205/55 R 16 (grundutrustning till B 200 d, B 220 d, B 200, B 220 4MATIC och B 200 c; tillval till B 180 d BlueEFFICIENCY Edition och B 180) 55R Lättmetallfälg i 10-ekerdesign med däck 205/55 R 16 (ingår i designstil Style Line utom till B 200 c; tillval till alla modeller utom B 200 d 4MATIC, B 220 d 4MATIC, B 250, B 250 4MATIC och B 200 c) R27 Lättmetallfälg i 7-dubbelekerdesign, lackerad i vanadinsilver, med däck 205/55 R 16 (ingår i designstil Style Line till B 200 c) R78 Lättmetallfälg i 5-dubbelekerdesign, mattsvartlackerad och glanssvarvad, med däck 205/55 R 16 (tillval till alla modeller utom B 200 d 4MATIC, B 220 d 4MATIC, B 250, B 250 4MATIC och B 200 c) R43 Lättmetallfälg i 10-ekerdesign med däck 225/45 R 17 (grundutrustning för B 200 d 4MATIC, B 220 d 4MATIC, B 250 och B 250 4MATIC; tillval till alla andra modeller utom BlueEFFICIENCY Edition och B 200 c) R04 Lättmetallfälg i 5-dubbelekerdesign, silverlackerad, med däck 225/45 R 17 (ingår i designstil Urban Line utom BlueEFFICIENCY Edition-modeller och B 200 c) 08R Lättmetallfälg i multiekerdesign med däck 225/55 R 17 (ingår i designstil Urban Line till B 200 c) R15 Lättmetallfälg i 5-dubbelekerdesign, lackerad i himalayagrått, med däck 225/45 R 17 (tillval till alla modeller utom BlueEFFICIENCY Edition, inte i kombination med Night Package eller AMG Line)

59 57 26R 01R R R Lättmetallfälg i 10-ekerdesign, vanadinsilverlackerad, 01R Lättmetallfälg i 5-dubbelekerdesign, lackerad i svart 678 AMG lättmetallfälg i 5-dubbelekerdesign, lackerad 646 AMG lättmetallfälg i multiekerdesign, svartlackerad med däck 205/50 R 17 (tillval till alla modeller utom BlueEFFICIENCY Edition och B 200 c) 26R Lättmetallfälg i 7-dubbelekerdesign med däck 225/45 R 17 (tillval till alla modeller utom BlueEFFICIENCY Edition och B 200 c) R69 Lättmetallfälg i 5-ekerdesign, svartlackerad och glanssvarvad, med däck 225/45 R 17 (tillval, inte i kombination med AMG Line eller Night Package. Inte för BlueEFFICIENCY Edition) och glanssvarvad, med däck 225/40 R 18 (ingår i kombination med Night Package; tillval till alla modeller utom BlueEFFICIENCY Edition och B 200 c) 791 AMG lättmetallfälg i multiekerdesign, lackerad i titangrått och glanssvarvad, med däck 225/40 R 18 (tillval, inte i kombination med Night Package. Inte för BlueEFFICIENCY Edition eller B 200 c) i titangrått och glanssvarvad, med däck 225/40 R 18 (ingår i designstil AMG Line, inte i kombination med Night Package. Inte för BlueEFFICIENCY Edition eller B 200 c) 612 AMG lättmetallfälg i 5-dubbelekerdesign, lackerad i svart och glanssvarvad, med däck 225/40 R 18 (ingår för AMG Line i kombination med Night Package; tillval till alla modeller utom BlueEFFICIENCY Edition och B 200 c) m med glanssvarvat fälghorn, med däck 225/40 R 18 (tillval till alla modeller utom BlueEFFICIENCY Edition och B 200 c) Du hittar fler fälgar i vårt tillbehörsutbud. Information om Mercedes-Benz originaltillbehör finns på eller direkt hos din Mercedes-Benz återförsäljare.

60 58 Tekniska data Dieselmotorer B 180 d B 180 d BE Edition B 200 d B 200 d 4MATIC B 220 d B 220 d 4MATIC Motortyp/antal cylindrar R4 R4 R4 R4 R4 R4 Cylindervolym, cm Effekt 1, kw (hk) vid v/min 80 (109)/ (109)/ (136)/ (136)/ (177)/ (177)/ Vridmoment 1, Nm vid v/min 260/ / / / / / Växellåda 6-växlad manuell [7G-DCT] 6-växlad manuell [ ] 6-växlad manuell [7G-DCT] [7G-DCT] [7G-DCT] [7G-DCT] Acceleration km/h, s [7G-DCT] 11,6 [11,9] 11,6 [ ] 9,4 [8,9] [8,9] [8,3] [7,6] Topphastighet, ca km/h [7G-DCT] 190 [190] 190 [ ] 210 [210] [207] [224] [220] Däckdimension fram 195/65 R /65 R /55 R /45 R /55 R /45 R 17 Däckdimension bak 195/65 R /65 R /55 R /45 R /55 R /45 R 17 Bränsle Diesel Diesel Diesel Diesel Diesel Diesel Bränsleförbrukning 2, l/100 km Stadskörning [7G-DCT] 4,6 4,9 [4,4 4,7] 4,1 [ ] 5,3 5,5 [4,7 4,9] [5,8 5,9] [4,9 5,0] [5,8 5,9] Landsvägskörning [7G-DCT] 3,6 4,0 [3,7 4,1] 3,3 [ ] 3,5 3,9 [3,5 3,8] [4,5] [3,6 3,8] [4,5] Blandad körning [7G-DCT] 4,0 4,4 [4,0 4,3] 3,6 [ ] 4,2 4,5 [4,0 4,2] [5,0] [4,1 4,3] [5,0] CO 2 -utsläpp, g/km blandad körning [7G-DCT] [ ] 94 [ ] [ ] [ ] [ ] [ ] Utsläppsklass 3 /energiklass 4 [7G-DCT] Euro 6/A [Euro 6/A +] Euro 6/A+ [ ] Euro 6/A [Euro 6/A+] [Euro 6/B] [Euro 6/A+] [Euro 6/B] Tankvolym, varav reserv, ca l 50/6,0 40/6,0 50/6,0 56/6,0 50/6,0 56/6,0 Bagageutrymmets volym 5, l Vändradie, m 11,0 11,0 11,0 11,0 11,0 11,0 Tjänstevikt 6, kg [7G-DCT] 1420 [1450] 1410 [ ] 1485 [1505] [1575] [1505] [1575] Totalvikt, kg [7G-DCT] 1985 [1985] 1900 [ ] 2025 [2025] [2095] [2025] [2095] Det bästa för motorn: Mercedes-Benz Originalmotoroljor. 1 Uppgifter om effekt och vridmoment enligt direktiv 80/1269/EEG i dess gällande lydelse. 2 Uppgifterna har beräknats i enlighet med föreskrivna mätmetoder (EG-direktiv 715/2007 i dess gällande lydelse). Uppgifter enligt direktiv 1999/94/EEG i dess gällande lydelse: Angivna värden avser inte ett enskilt fordon och är inte en del av erbjudandet, utan tjänar enbart som jämförelse med andra fordon. Samtliga utsläppsvärden gäller bil i grundversion. Högre utrustningsnivå, svensk standardutrustning, större däckdimension och högre vikt kan ge högre bränsleförbrukning och koldioxidutsläpp. Fordonsindividuella uppgifter om förbrukning och utsläpp finns på Konsumentverkets webbtjänst 3 Gäller endast inom EU.

61 59 Bensinmotorer B 180 B 200 B 200 c B 220 4MATIC B 250 B 250 4MATIC Motortyp/antal cylindrar R4 R4 R4 R4 R4 R4 Cylindervolym, cm Effekt 1, kw (hk) vid v/min 90 (122)/ (156)/ (156)/ (184)/ (211)/ (211)/5 500 Vridmoment 1, Nm vid v/min 200/ / / / / / Växellåda 6-växlad manuell [7G-DCT] 6-växlad manuell [7G-DCT] 6-växlad manuell [7G-DCT] [7G-DCT] [7G-DCT] [7G-DCT] Acceleration km/h, s [7G-DCT] 9,0 [8,7] 8,2 [7,9] 9,2 [9,1] [7,0] [6,5] [6,5] Topphastighet, ca km/h [7G-DCT] 200 [200] 220 [220] 200 [200] [225] [240] [235] Däckdimension fram 205/55 R /55 R /55 R /55 R /45 R /45 R 17 Däckdimension bak 205/55 R /55 R /55 R /55 R /45 R /45 R 17 Bränsle Bensin 95 oktan Bensin 95 oktan Fordonsgas H/ bensin 95 oktan Bensin 95 oktan Bensin 95 oktan Bensin 95 oktan Bränsleförbrukning 2, l/100 km Stadskörning [7G-DCT] 7,4 7,6 [6,9 7,0] 7,4 7,6 [6,9 7,0] 6,0 [5,6 5,7] 7 [8,4] [8,5 8,6] [8,4] Landsvägskörning [7G-DCT] 4,5 4,8 [4,5 4,8] 4,6 4,8 [4,5 4,8] 3,4 3,5 [3,5] 7 [5,4 5,7] [4,6 4,7] [5,5 5,7] Blandad körning [7G-DCT] 5,6 5,8 [5,4 5,6] 5,7 5,8 [5,4 5,6] 4,4 [4,2 4,3] 7 [6,5 6,7] [6,1] [6,6 6,7] CO 2 -utsläpp 2, g/km blandad körning [7G-DCT] [ ] [ ] [ ] [ ] [ ] [ ] Utsläppsklass 3 /energiklass 4 [7G-DCT] Euro 6/B [Euro 6/B] Euro 6/B [Euro 6/B] Euro 6/A [Euro 6/A] [Euro 6/C] [Euro 6/C] [Euro 6/C] Tankvolym, varav reserv, ca l 50/6,0 50/6,0 20,0 kg/3,0 kg (fordonsgas)/ 12/5,0 (blyfri 95) 56/6,0 50/6,0 56/6,0 Bagageutrymmets volym 5, l Vändradie, m 11,0 11,0 11,0 11,0 11,0 11,0 Tjänstevikt 6, kg [7G-DCT] 1395 [1425] 1395 [1425] 1505 [1535] [1505] [1465] [1505] Totalvikt, kg [7G-DCT] 1960 [1960] 1960 [1960] 2020 [2050] [2030] [1990] [2030] Nationella avvikelser kan förekomma. 4 Värdena har fastställts baserat på uppmätt CO 2-utsläpp med hänsyn till bilens vikt. 5 Uppgifter enligt direktiv 70/156/EEG i version 2000/40/EG. 6 Uppgifter enligt direktiv 92/21/EG i version 95/48/EG (vikt i körklart tillstånd, bränsletanken fylld till 90 %, med förare, 68 kg, och bagage, 7 kg) för bilar i grundutförande. Bilar med extrautrustning och tillbehör får ofta högre tjänstevikt, med reducerad lastförmåga till följd. 7 Uppgifterna gäller uteslutande för fordonsgasdriften i kg/100 km. Du hittar fler tekniska data på

62 60 Mått Alla mått i millimeter. Uppgifterna på bilderna är medelvärden. De gäller för olastade bilar med grundutrustning. Måtten gäller för bilar med diesel- eller bensinmotor. För B 200 c kan uppgifterna i viss mån avvika.

63 Grundutrustning Style 2 61 Klädslar och paneler Klädslar Tyg Venlo svart Tyg Vianen svart 1 Tyg Vianen kristallgrått 1 Konstläder ARTICO saharabeige 2 Konstläder ARTICO svart 2 Konstläder ARTICO kristallgrått 2 Läder svart Läder hasselnötsbrunt Läder tranbärsrött/svart Konstläder ARTICO/tyg Montfoort svart Konstläder ARTICO/tyg Montfoort kristallgrått Konstläder ARTICO/mikrofiber DINAMICA svart Svart läder RED CUT Paneler H88 H53 H81 H Paneler i svart med struktur Linjedesign Segelmönstrad Kolfiberdesign Eukalyptusträ, brunt öppenporigt 2, 3 Askträ, svart blankt 2, 4 H H Ingår i grundutrustningen i kombination med B 200 c. 2 Tillval. 3 Ingår i Exklusivpaket. 4 Kan till Exklusivpaket beställas som tillval utan pristillägg

64 Urban Line 2 AMG Line 2 Exklusivpaket 2 AMG Exklusivpaket H H H

65 Solida lacker Metalliclacker 1 63 Lacker Solida lacker Jupiterröd Cirrusvit Nattsvart Metalliclacker Söderhavsblå 175 Elbaitgrön 191 Kosmossvart 592 Norrskensviolett 761 Polarsilver 787 Bergsgrå 990 Orientbrun Tillval. 592

66 Mercedes-Benz är en av de samarbetspartners som har varit med ända sedan stiftelsen Laureus Sport for Good Foundation grundades år Sedan dess stödjer och sponsrar Mercedes-Benz det viktiga arbetet hos detta globala program, som med hjälp av olika idrottsprojekt vill ge ett bättre liv åt socialt utsatta eller sjuka barn och ungdomar. Laureus har blivit en viktig del av det samhällsansvar som vi på Mercedes-Benz tar på största allvar. Varje ny Mercedes kan därför betraktas som en ambassadör för våra värderingar. När du köper en Mercedes stödjer du stiftelsen Laureus Sport for Good Foundation. Om uppgifterna i denna katalog: Produktförändringar kan ha ägt rum efter manusstoppet för denna trycksak (29 april 2015). Tillverkaren har rätt att införa konstruktions- och designändringar, avvikande färgnyanser och förändrad leveransomfattning, under förutsättning att dessa förändringar och avvikelser är skäliga ur ett kundperspektiv. Med reservation för eventuella feltryck. Återförsäljare eller tillverkare kan använda beteckningar eller sifferuppgifter för beställning eller för en beställd produkt utan att några anspråk kan göras utifrån detta. Bilderna kan visa tillbehör och extrautrustning som inte ingår i grundutförandet. Färgavvikelser kan förekomma av trycktekniska skäl. Denna trycksak har internationell spridning. Information om lagar, rättigheter och skatter är dock endast giltig i Tyskland vid broschyrens manusstopp. Kontakta din lokala Mercedes-Benz-återförsäljare om du har frågor om vilka lagar och föreskrifter som gäller i Sverige. Producentansvar för bilar. Vi tar hand om din Mercedes-Benz och ser till att den hanteras på ett miljömässigt riktigt sätt i enlighet med EU:s direktiv för hantering av uttjänta fordon. Fast det är ju många år innan du behöver tänka på det. Det finns ett brett nätverk av insamlingsställen och demonteringsfirmor som hjälper dig med återvinningen. Du kan lämna in din bil utan kostnad. Genom att lämna in din Mercedes för återvinning bidrar du till att sluta kretsloppet och spara på jordens resurser. Du kan läsa mer på Daimler AG, Mercedesstr. 137, Stuttgart MS/MAC /0915 Printed in Germany

Jakten på det bästa nya CLA Shooting Brake

Jakten på det bästa nya CLA Shooting Brake CLA Shooting Brake Jakten på det bästa nya CLA Shooting Brake Livet i storstaden är ett äventyr. Höghusen tornar upp sig mot himlen och nya kvarter byggs upp nästan över en natt. Här finns mycket att

Läs mer

Rock-stjärna. Upp med ridån! Upplev den fascinerande designen och avancerade tekniken i CLA Coupé.

Rock-stjärna. Upp med ridån! Upplev den fascinerande designen och avancerade tekniken i CLA Coupé. CLA Coupé Rock-stjärna Upp med ridån! Upplev den fascinerande designen och avancerade tekniken i CLA Coupé. Don t drive. Perform Låt dig inspireras av den unika formgivningen av CLA Coupé. Kvalitet

Läs mer

Pröva dina vingar i GLA

Pröva dina vingar i GLA GLA Suv Pröva dina vingar i GLA Nutiden det är bland annat hur vi reser och hur vi kommunicerar. Hur säkra vi känner oss och hur fria. Staden blir allt mer hektisk och landsbygden allt mer harmonisk och

Läs mer

GLA Sport Utility Vehicle

GLA Sport Utility Vehicle GLA Sport Utility Vehicle GLA. Njut av friheten Maxa karaktären! Nyfikenhet och äventyrslusta står bokstavligen skrivet i pannan på GLA. Med sin maffiga kylargrill och imponerande främre stötfångare utstrålar

Läs mer

CLA Shooting Brake

CLA Shooting Brake CLA Shooting Brake Inget slår karaktär Den expressiva sportiga fronten ger CLA Shooting Brake en energisk och självsäker framtoning. Hit hör en kraftfull stötfångare, diamantgrill och motorhuv med två

Läs mer

A-Klass Kompaktsedan

A-Klass Kompaktsedan A-Klass Kompaktsedan Hej Mercedes! Känner du igen det här? Du träffar en person och det känns som om ni har känt varandra i evigheter. Precis så är det med nya A-Klass. Ni har bara umgåtts ett par dagar,

Läs mer

Din A-Klass: A 180 BlueEFFICIENCY

Din A-Klass: A 180 BlueEFFICIENCY Exemplarisk illustration Exemplarisk illustration Sammanställning Motor A 180 BlueEFFICIENCY Välj klädsel Jupiterröd Hjul AMG lättmetallfälgar 45,7 cm (18 tum) i multi-ekerdesign Klädsel Konstläderklädsel

Läs mer

Din CLA: CLA 200 Coupé

Din CLA: CLA 200 Coupé Exemplarisk illustration Exemplarisk illustration Sammanställning Motor CLA 200 Coupé Designversion Grundversion Specialmodell och paket Färg Jupiterröd Fälgar AMG lättmetallfälgar 45,7 cm (18 tum) i 5-dubbelekerdesign

Läs mer

GLS Sport Utility Vehicle

GLS Sport Utility Vehicle GLS Sport Utility Vehicle En enklare tillvaro Framgång och erfarenhet behöver inte betyda att man slutar sätta upp nya mål. Men vägen till målen kan bli både vackrare, bekvämare och säkrare. Allt känns

Läs mer

Din A-Klass: A 180. Exemplarisk illustration. Exemplarisk illustration. Sammanställning. Designversion Grundversion. Specialmodell och paket

Din A-Klass: A 180. Exemplarisk illustration. Exemplarisk illustration. Sammanställning. Designversion Grundversion. Specialmodell och paket Exemplarisk illustration Exemplarisk illustration Sammanställning Motor A 180 Designversion Grundversion Specialmodell och paket Färg Nattsvart Fälgar AMG lättmetallfälgar 45,7 cm (18 tum) i 5-dubbelekerdesign

Läs mer

Din bil. C-Klass: C 200 d Kombi Fleet. C 200 d Kombi Fleet. Diesel Bränsletyp. 4,9 l/100km Bränsleförbrukning stadstrafik.

Din bil. C-Klass: C 200 d Kombi Fleet. C 200 d Kombi Fleet. Diesel Bränsletyp. 4,9 l/100km Bränsleförbrukning stadstrafik. C-Klass: C 200 d Kombi Fleet Din bil C 200 d Kombi Fleet Tekniska data Diesel Bränsletyp 4 Cylinder 1598 cm³ Cylindervolym 118 kw (160 hk) Prestanda Information om bränsleförbrukning, CO₂utsläpp och energiklass

Läs mer

Ett flytande formspråk. Varenda linje och varenda yta följer principen om en sinnlig och klar formgivning.

Ett flytande formspråk. Varenda linje och varenda yta följer principen om en sinnlig och klar formgivning. E-Klass Kombi Ett flytande formspråk Varenda linje och varenda yta följer principen om en sinnlig och klar formgivning. Dynamiska proportioner med spännande linjeföring ger E-Klass Kombi en unik lätthet

Läs mer

Din CLA: CLA 200 Shooting Brake

Din CLA: CLA 200 Shooting Brake Exemplarisk illustration Exemplarisk illustration Sammanställning Motor CLA 200 Shooting Brake Designversion Grundversion Specialmodell och paket Färg Nattsvart Fälgar AMG lättmetallfälgar 45,7 cm (18

Läs mer

Din bil. C-Klass: C 200 Kombi. C 200 Kombi. Information om bränsleförbrukning, CO₂-utsläpp och energiklass 8,5 l/100km Bränsleförbrukning stadstrafik

Din bil. C-Klass: C 200 Kombi. C 200 Kombi. Information om bränsleförbrukning, CO₂-utsläpp och energiklass 8,5 l/100km Bränsleförbrukning stadstrafik C-Klass: C 200 Kombi Din bil C 200 Kombi Tekniska data 95 oktan Bränsletyp 4 Cylinder 1497 cm³ Cylindervolym 135 kw (184 hk) Prestanda Information om bränsleförbrukning, CO₂-utsläpp och energiklass 8,5

Läs mer

Mercedes-Benz. Din bil. B-Klass. Information om bränsleförbrukning, C02- utsläpp och energiklass. Tekniska data. 95 oktan Bränsletyp

Mercedes-Benz. Din bil. B-Klass. Information om bränsleförbrukning, C02- utsläpp och energiklass. Tekniska data. 95 oktan Bränsletyp Mercedes-Benz B-Klass Din bil Tekniska data 95 oktan Bränsletyp 4 Cylinder 1332 cm 3 Cylindervolym 100 kw (136 hk) Prestanda Information om bränsleförbrukning, C02- utsläpp och energiklass 7,2 l/100km

Läs mer

Din bil. C-Klass: C 220 d Sedan. C 220 d Sedan

Din bil. C-Klass: C 220 d Sedan. C 220 d Sedan C-Klass: C 220 d Sedan Din bil C 220 d Sedan Tekniska data Diesel Bränsletyp 4 Cylinder 1950 cm³ Cylindervolym 143 kw (194 hk) Prestanda Information om bränsleförbrukning, CO₂-utsläpp och energiklass 5,4

Läs mer

Din bil 8 maj C-Klass: C 200 d Kombi Fleet (endast för företag) C 200 d Kombi Fleet (endast för företag) Pris från ,00 SEK

Din bil 8 maj C-Klass: C 200 d Kombi Fleet (endast för företag) C 200 d Kombi Fleet (endast för företag) Pris från ,00 SEK C-Klass: C 200 d Kombi Fleet (endast för företag) Din OnlineCode: MUSP32YY Din bil 8 maj 2019 C 200 d Kombi Fleet (endast för företag) Pris från 340 90 Tekniska data Diesel Bränsletyp 4 Cylinder 1598 cm³

Läs mer

Din CLA: CLA 200 d Shooting Brake

Din CLA: CLA 200 d Shooting Brake Exemplarisk illustration Exemplarisk illustration Sammanställning Motor CLA 200 d Shooting Brake Designversion Grundversion Specialmodell och paket Färg Nattsvart Fälgar AMG lättmetallfälgar 45,7 cm (18

Läs mer

Din A-Klass: A 180. Exemplarisk illustration. Exemplarisk illustration. Sammanställning ,00 SEK. Designversion Grundversion

Din A-Klass: A 180. Exemplarisk illustration. Exemplarisk illustration. Sammanställning ,00 SEK. Designversion Grundversion Exemplarisk illustration Exemplarisk illustration Sammanställning Motor A 180 Designversion Grundversion Specialmodell och paket Färg Nattsvart Fälgar AMG lättmetallfälgar 45,7 cm (18 tum) i 5-dubbelekerdesign

Läs mer

Självklar och stilsäker

Självklar och stilsäker E-Klass Sedan Självklar och stilsäker E-Klass Sedan är själva sinnebilden av modern stil och kultiverad sportighet. Varje linje följer principen om en sinnlig och klar formgivning. I tillägg till grundutrustningen

Läs mer

C-Klasse GLC suv T-Modell

C-Klasse GLC suv T-Modell C-Klasse GLC suv T-Modell Siktar mot stjärnorna Nu kan du få uppleva körning på en ny nivå, tack vare nya GLC. Klassens mest framtidsinriktade suv är mer nytänkande och atletisk än någonsin samtidigt som

Läs mer

GLC Sport Utility Vehicle

GLC Sport Utility Vehicle GLC Sport Utility Vehicle Från seriös till äventyrlig Mercedes-Benz GLC är allt du vill ha i en suv. Alltid med utmärkt komfort och hög kvalitet. Modern lyx fram, stor frihet bak I den eleganta och rymliga

Läs mer

Din A-Klass: A 180. Exemplarisk illustration. Exemplarisk illustration. Sammanställning ,00 SEK. Designversion Grundversion

Din A-Klass: A 180. Exemplarisk illustration. Exemplarisk illustration. Sammanställning ,00 SEK. Designversion Grundversion Exemplarisk illustration Exemplarisk illustration Sammanställning Motor A 180 Designversion Grundversion Specialmodell och paket Färg Nattsvart Fälgar Lättmetallfälgar 43,2 cm (17 tum) i 5-dubbelekerdesign

Läs mer

Sedan A-Klass Sedan A-Klass

Sedan A-Klass Sedan A-Klass A-Klass Sedan Redo för en ny generation Redan i stillastående väcker den din nyfikenhet. Som övergår i habegär när bilen accelererar iväg. För dig som gärna lägger ribban högt och som fortsätter när andra

Läs mer

Prestationshöjande komfort och föredömlig säkerhet

Prestationshöjande komfort och föredömlig säkerhet GLE Coupé I nya hjulspår Mercedes-Benz GLE Coupé förenar närvaron hos en suv med dynamiken och smidigheten hos en coupé. Upptäck suv- och coupé-elementen i en och samma bil på ett sätt som tidigare inte

Läs mer

Din bil. A Klass: A 180 A oktan Bränsletyp. 7,3 l/100km Bränsleförbrukning stadstrafik. 4 Cylinder. 4,4 l/100km Bränsleförbrukning landsväg

Din bil. A Klass: A 180 A oktan Bränsletyp. 7,3 l/100km Bränsleförbrukning stadstrafik. 4 Cylinder. 4,4 l/100km Bränsleförbrukning landsväg A Klass: A 180 Din bil A 180 Tekniska data 95 oktan Bränsletyp 4 Cylinder 1332 cm³ Cylindervolym 100 kw (136 hk) Prestanda Information om bränsleförbrukning, CO₂utsläpp och energiklass 7,3 l/100km Bränsleförbrukning

Läs mer

Ett paradexempel på Mercedes-Benz nya designfilosofi

Ett paradexempel på Mercedes-Benz nya designfilosofi E-Klass Coupé Ett paradexempel på Mercedes-Benz nya designfilosofi Den förkroppsligar modern stil och elegant sportighet. Tack vare perfekta proportioner och atletiska stilelement drar E-Klass Coupé blickarna

Läs mer

Spelar huvudrollen i en värld full av statister

Spelar huvudrollen i en värld full av statister GLC Coupé Spelar huvudrollen i en värld full av statister Ingenting är mer spännande än att se det som verkar oförenligt förenas. Styrka och estetik. Dynamik och funktion. Suv och coupé. Här kombineras

Läs mer

Din C-Klass: C 220 d Kombi

Din C-Klass: C 220 d Kombi Exemplarisk illustration Exemplarisk illustration Sammanställning Motor C 220 d Kombi Specialmodell och paket Färg Svart Fälgar AMG lättmetallfälgar 45,7 cm (18 tum) i 5-ekerdesign Klädsel Konstläder ARTICO,

Läs mer

Design som får dig att tappa andan

Design som får dig att tappa andan S-Klass Coupé Design som får dig att tappa andan S-Klass Coupé tar segmentet för premiumcoupéer till nya höjder. Den senaste generationen av denna drömbil imponerar med en kraftfull, fascinerande framtoning

Läs mer

Din C-Klass: C 220 d Sedan

Din C-Klass: C 220 d Sedan Exemplarisk illustration Exemplarisk illustration Sammanställning Motor C 220 d Sedan Specialmodell och paket Färg Obsidiansvart metallic Fälgar Lättmetallfälgar 43,2 cm (17 tum) i 5-dubbelekerdesign Klädsel

Läs mer

MERCEDES-BENZ PERSONBILAR. Nya Mercedes AMG GT Coupé

MERCEDES-BENZ PERSONBILAR. Nya Mercedes AMG GT Coupé MERCEDES-BENZ PERSONBILAR BRUTTO Nya Mercedes Coupé Giltig från 15 januari 2015 Gäller med reservation för ändring av grundutrustning/extrautrustning och priser Coupé - C 190 2 år Nybilsgaranti, 3 år Vagnskadegaranti

Läs mer

Din C-Klass: C 220 d 4MATIC Kombi

Din C-Klass: C 220 d 4MATIC Kombi Exemplarisk illustration Exemplarisk illustration Sammanställning Motor C 220 d 4MATIC Kombi Specialmodell och paket Färg Svart Fälgar Lättmetallfälgar 43,2 cm (17 tum) i 5-dubbelekerdesign Klädsel Konstläderklädsel

Läs mer

Den snygga designen är inte allt. Den här bilen kan mycket mer än så

Den snygga designen är inte allt. Den här bilen kan mycket mer än så GLE Suv Den snygga designen är inte allt. Den här bilen kan mycket mer än så Smartare, mer alert och mer hänsynsfull än någonsin nya GLE är en helt ny typ av suv. Chassit suddar adaptivt ut ojämnheter

Läs mer

Din GLC: GLC 220 d 4MATIC

Din GLC: GLC 220 d 4MATIC Exemplarisk illustration Exemplarisk illustration Sammanställning Motor GLC 220 d 4MATIC Specialmodell och paket Färg Svart Fälgar Lättmetallfälgar 45,7 cm (18 tum) i 5-ekerdesign Klädsel Konstläderklädsel

Läs mer

Öppen körning välbefinnande för alla sinnen

Öppen körning välbefinnande för alla sinnen S-Klass Cabriolet Öppen körning välbefinnande för alla sinnen Varmt i luften, behagligt solljus, oemotståndligt mjukt läder och glänsande pianolack. Stilren och elegant design. En enda körning i S-Klass

Läs mer

sonbilar Per Personbilar

sonbilar Per Personbilar Personbilar Oavsett vilken modell du väljer en Mercedes är alltid en Mercedes 1886 fanns inte särskilt många olika personbilar att välja mellan. Vi hade bara en bil, men det var å andra sidan den enda

Läs mer

Det är en svår konst att bemästra de största utmaningarna och samtidigt få det att se lekande lätt ut. Låt dig inspireras i en bil som stöder,

Det är en svår konst att bemästra de största utmaningarna och samtidigt få det att se lekande lätt ut. Låt dig inspireras i en bil som stöder, E-Klass Sedan Det är en svår konst att bemästra de största utmaningarna och samtidigt få det att se lekande lätt ut. Låt dig inspireras i en bil som stöder, avlastar och intuitivt skyddar dig på ett sätt

Läs mer

Din GLA: GLA 200. Exemplarisk illustration. Exemplarisk illustration. Sammanställning. Designversion Grundversion. Specialmodell och paket

Din GLA: GLA 200. Exemplarisk illustration. Exemplarisk illustration. Sammanställning. Designversion Grundversion. Specialmodell och paket Exemplarisk illustration Exemplarisk illustration Sammanställning Motor GLA 200 Designversion Grundversion Specialmodell och paket Färg Nattsvart Fälgar AMG lättmetallfälgar 48,3 cm (19 tum) i 5-ekerdesign

Läs mer

MERCEDES-BENZ PERSONBILAR. A-Klass

MERCEDES-BENZ PERSONBILAR. A-Klass MERCEDES-BENZ PERSONBILAR A-Klass KUNDPRISLISTA 1/2015 Giltig från 15 januari 2015 Gäller med reservation för ändring av grundutrustning/extrautrustning och priser A-Klass - W176 PRISLISTA 1/2015 2 år

Läs mer

Business Solutions. Vågar du prova något nytt? Välj en tjänstebil som utmanar det gamla vanliga.

Business Solutions. Vågar du prova något nytt? Välj en tjänstebil som utmanar det gamla vanliga. Business Solutions. Vågar du prova något nytt? Välj en tjänstebil som utmanar det gamla vanliga. Förändring föds när man vill framåt. I vår värld handlar det inte bara om att flytta dig från A till B.

Läs mer

C-Klass Kombi. 2019_C_Klasse_FL_S205_ePaper_0718_09_SVE cor.indd 1 17/04/ :29

C-Klass Kombi. 2019_C_Klasse_FL_S205_ePaper_0718_09_SVE cor.indd 1 17/04/ :29 C-Klass Kombi 2019_C_Klasse_FL_S205_ePaper_0718_09_SVE cor.indd 1 17/04/2019 13:29 Never stop improving Framåtandan står skriven i pannan på nya C-Klass Kombi. Toppmoderna full-led-strålkastare ger en

Läs mer

CLA Coupé och Shooting Brake

CLA Coupé och Shooting Brake CLA Coupé och Shooting Brake Jakten på det bästa CLA Coupé och CLA Shooting Brake Livet i storstaden är ett äventyr. Höghusen tornar upp sig mot himlen och nya kvarter byggs upp nästan över en natt. Här

Läs mer

Framåtandan står praktiskt taget skriven i pannan på nya C-Klass Sedan. Fronten utstrålar ren dynamik av senaste snitt. Beroende på utrustning har

Framåtandan står praktiskt taget skriven i pannan på nya C-Klass Sedan. Fronten utstrålar ren dynamik av senaste snitt. Beroende på utrustning har C-Klass Sedan Never stop improving Det handlar inte om att vara bättre än andra. Det handlar om att överträffa sig själv. På racingbanan lika väl som på vägen. C-Klass är känd för sina perfekta proportioner,

Läs mer

Bygg din bil, Steg 5. Sammanfattning

Bygg din bil, Steg 5. Sammanfattning Bygg din bil, Steg 5. Sammanfattning Skriv ut sida Modell: Saab 9-3 SportCombi 2.0t BioPower 200 hk SEK 291 800 Exteriör & Interiör: Jet Black SEK 6 900 Läder/textilklädsel "Sport", Black Lättmetallfälg

Läs mer

Lancia Voyager Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer

Lancia Voyager Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer Nr 3/2012 Gäller från 2012-04-16 Modellprogram Gäller fr. o. m. 2012-04-16 Versioner Bensin: Voyager 3.6 283hk Voyager 3.6 283hk Diesel: Voyager 163hk

Läs mer

Mercedes-Benz C-Klass (W205) Pressinformation

Mercedes-Benz C-Klass (W205) Pressinformation Mercedes-Benz C-Klass (W205) Pressinformation . PRESSINFORMATION Mercedes-Benz nya C-Klass Från Baby-Benz till mogen premiumbil nya C-Klass välutrustad från grunden sid 4-6 Bilder sid 7-13 Bilder /måttskisser

Läs mer

Nya Antos Loader Nya Antos Volumer

Nya Antos Loader Nya Antos Volumer Nya Antos Loader Nya Antos Volumer En ny klass för extra last När det gäller nyttolast och volym är kapaciteten enorm Med Antos Loader och Antos Volumer har du två specialister till hjälp. De rymmer det

Läs mer

A-Klass Kundprislista

A-Klass Kundprislista Kundprislista Giltig från 15 Juni 2012 Prislistan gäller med reservation för ändring från fabrik av tekniska specifikationer, grundutrustning, utbudet av extrautrustning med tillhörande priser, utrustningskombinationer

Läs mer

Mercedes-Benz Personbilar Nya C-Klass Cabriolet, A205

Mercedes-Benz Personbilar Nya C-Klass Cabriolet, A205 Mercedes-Benz Sverige AB Ett bolag inom Daimler-koncernen Till samtliga återförsäljare av 2016-06-03 Mercedes-Benz personbilar Ref.nr. PRI 184/2016 Mercedes-Benz Personbilar Nya C-Klass Cabriolet, A205

Läs mer

Bygg din bil, Steg 5. Sammanfattning

Bygg din bil, Steg 5. Sammanfattning Bygg din bil, Steg 5. Sammanfattning Skriv ut sida Modell: Saab 9-5 SportCombi 2.3t BioPower 210 hk SEK 290 900 Exteriör & Interiör: Carbon Grey SEK 7 500 Läderklädsel Griffin Sport 2-ton, Black/Grey K56

Läs mer

Nya Volkswagen Golf på den svenska marknaden

Nya Volkswagen Golf på den svenska marknaden PRESSINFORMATION Marcus Thomasfolk Kontaktperson Informationschef 08 553 867 97 Telefon 070 35 896 57 Mobil marcus.thomasfolk@volkswagen.se E-post 2013-02-08 Datum Nya Volkswagen Golf på den svenska marknaden

Läs mer

2,761 L Med nedfällda baksäten

2,761 L Med nedfällda baksäten TOURNEO CONNECT FORD TOURNEO CONNECT Färger och klädselvarianter FORD TOURNEO CONNECT Mått Tourneo Connect Grand Tourneo Connect Längd 4 418 mm Längd 4 818 mm Bredd 2 137 mm Bredd 2 137 mm Höjd 1 852 mm

Läs mer

SE Edition och FleetEdition. Välutrustade privat- och tjänstebilar till förmånliga priser.

SE Edition och FleetEdition. Välutrustade privat- och tjänstebilar till förmånliga priser. Om uppgifterna i denna trycksak: Produktförändring kan ha ägt rum efter manusstopp för denna trycksak (Februari 2016). Tillverkaren har rätt att införa konstruktions- och designändringar, avvikande färgnyanser

Läs mer

Auris Touring Sports. Premiär i augusti 2013. www.toyota.se

Auris Touring Sports. Premiär i augusti 2013. www.toyota.se Auris Touring Sports Premiär i augusti 2013 www.toyota.se Auris Touring Sports Det är många som har längtat efter en ny C-klasskombi från Toyota och efter sommaren är den här, nya Auris Touring Sports.

Läs mer

Din E-klass: E 220 d Kombi

Din E-klass: E 220 d Kombi Exemplarisk illustration Exemplarisk illustration Sammanställning Motor E 220 d Kombi Specialmodell och paket Färg Svart Fälgar Lättmetallfälgar 43,2 cm (17 tum) i 5-ekerdesign Klädsel Konstläderklädsel

Läs mer

Mercedes-Benz Vans. V-Klass. Mercedes-Benz Transportbilar hösten 2015. Familjens nya tjänstebil. Paket Executive. Paket Business.

Mercedes-Benz Vans. V-Klass. Mercedes-Benz Transportbilar hösten 2015. Familjens nya tjänstebil. Paket Executive. Paket Business. Pris inkl. moms från: Billån+1 från: Leasing+1 från: Förmånsvärde2 från: Alltid med Edition: V220 SE Edition lång (163 hk) V220 Avantgarde Edition lång (163 hk) 463.900 kr 4.505 kr/mån 3.595 kr/mån 3.100

Läs mer

Versioner. Bensin: Thema Executive 3.6 V6 AT8. Diesel: Thema Executive 3.0 V6 Multi-Jet AT5

Versioner. Bensin: Thema Executive 3.6 V6 AT8. Diesel: Thema Executive 3.0 V6 Multi-Jet AT5 Standardutrustning Tillval Tekniska specifikationer Modellprogram Versioner Bensin: Thema Executive 3.6 V6 AT8 Diesel: Thema Executive 3.0 V6 Multi-Jet AT5 20 TUMs aluminiumfälgar STD Excecutive Exteriör

Läs mer

Innehåll. A - Klass 1. Färger och material 24 Lacker 24 Klädslar och paneler 25. Exteriör 2

Innehåll. A - Klass 1. Färger och material 24 Lacker 24 Klädslar och paneler 25. Exteriör 2 A - Klass Innehåll A - Klass 1 Exteriör 2 Dynamik 6 Effektivitet 6 Eco - start / stopp - funktion 8 Bensinmotorer 10 Dieselmotorer 12 Säkerhets- och utrymmeskoncept 14 Färger och material 24 Lacker 24

Läs mer

Pulsen från en ny generation A-Klass Sedan

Pulsen från en ny generation A-Klass Sedan A-Klass Pulsen från en ny generation A-Klass Sedan Den utmanar dina ögon, ditt hjärta och dina förväntningar på en Mercedes-Benz. A-Klass är bilen för en ny tid och en ny generation. Den har en stark vilja

Läs mer

Drivs av passion. Mercedes-Benz Tjänstebilar.

Drivs av passion. Mercedes-Benz Tjänstebilar. Drivs av passion. Mercedes-Benz Tjänstebilar. Februari 2015 Det roligaste du kan ta med hem från jobbet. Vi är ett av världens mest kända bilmärken. Vår stjärna känner de flesta igen och har en uppfattning

Läs mer

Jeep Wrangler MY12 Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer

Jeep Wrangler MY12 Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer Nr 1/2012 Gäller från 2012-03-09 Modellprogram Gäller fr. o. m. 2012-03-09 Versioner Wrangler 2-dörrars 3.6 V6 AT5 284hk Wrangler Unlimited 4-dörrars

Läs mer

Nya SEAT Leon ST Kombi är nu prissatt

Nya SEAT Leon ST Kombi är nu prissatt Nya SEAT Leon ST Kombi är nu prissatt Samtidigt som Leon ST Kombi har världspremiär på bilmässan i Frankfurt (IAA) kan pris och specifikationer för den svenska marknaden presenteras. Bilen lanseras i Sverige

Läs mer

NYA NISSAN PULSAR. Prislista, Utrustning, Specifikationer, Färger 03.09.2014 SE-05C-0433

NYA NISSAN PULSAR. Prislista, Utrustning, Specifikationer, Färger 03.09.2014 SE-05C-0433 NYA NISSAN PULSAR Prislista, Utrustning, Specifikationer, Färger PRISLISTA MOTOR VÄXELLÅDA Drivning Utrustningsnivå CO2 g/km Bränsleförbrukning l/100km Rekommenderat cirkapris kr Bensin DIG-T 115 6-växlad

Läs mer

CLA Coupé C117 Prislista 1/2015 Gäller produktionsdatum from och försäljningsstart med modellår från Gäller med

CLA Coupé C117 Prislista 1/2015 Gäller produktionsdatum from och försäljningsstart med modellår från Gäller med CLA Coupé C117 Prislista 1/2015 Gäller produktionsdatum from 2015-03-01 och försäljningsstart med modellår 805+055 från 2015-01-01 Gäller med reservation för ändringar. 2 år Nybilsgaranti, 3 år Vagnskadegaranti,

Läs mer

Utgåva 2. Cross Caddy

Utgåva 2. Cross Caddy Utgåva 2 Cross Caddy Cross Caddy Life 03 Cross Caddy Life lockar till äventyr med sitt tuffa ut seende. Designat underredsskydd i silver och svarta skärm breddare ger distinkt off-road-prägel. Första intrycket

Läs mer

A4Prisfaktablad. A4 allroad

A4Prisfaktablad. A4 allroad Sedan Avant Prisfaktablad Innehåll 3-4 Sedan 5-6 Avant 7 8 Audi Sedan - Bensinmotorer Utrustning Motor Växellåda Effekt Standard SEK ink. moms 9-10 Standardutrustning 11 Paketerbjudnanden 12 Populära tillval

Läs mer

A6Prisfaktablad. A6 allroad

A6Prisfaktablad. A6 allroad Sedan Avant faktablad Innehåll Motoralternativ Motoralternativ 3 Sedan, Diesel 4 Avant, Diesel 5 quattro, Diesel 6 Bensinmotorer Audi Sedan - Dieselmotorer Utrustning Sedan 7-8 utrustning 9-10 Paketerbjudnanden

Läs mer

Jeep Compass MY12 Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer

Jeep Compass MY12 Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer Nr 1/2011 Gäller från Modellprogram Gäller fr. o. m. Versioner Compass 4x2 2.0 156hk Compass 4x4 2.4 170hk CVT2 Compass 4x4 2.2 CRD 163hk Modellprogram

Läs mer

NYA MEGANE GT RENAULT DRIVE THE CHANGE

NYA MEGANE GT RENAULT DRIVE THE CHANGE NYA RENAULT MEGANE GT DRIVE THE CHANGE DESIGNA DITT LIV EN DESIGN SOM VISAR VÄGEN FRAMÅT. ETT TYDLIGT STÄLLNINGSTAGANDE: EN LOGOTYP SOM STÅR UT, IÖGONFALLANDE FORMER, LED-VARSELLJUS SOM MARKERAR FRONTEN

Läs mer

Nya motorversioner Euro 5

Nya motorversioner Euro 5 Nya Ducato Kära återförsäljare, Sedan lanseringen 1981är Ducato en av de ledande inom 2G-segmentet och presenterar ständigt uppdaterade och innovativa funktioner. Den nya versionen av Ducato erbjuder ett

Läs mer

Q2 1.4 TFSI cylinder on demand sport 150 hk S tronic Pris: SEK

Q2 1.4 TFSI cylinder on demand sport 150 hk S tronic Pris: SEK Audi Q2 Q2 1.4 TFSI cylinder on demand sport 150 hk S tronic Pris: 351 300 SEK Audi-kod AT0AABNX www.audi.se/at0aabnx Sammanfattning Audi Audi Q2 Q2 1.4 TFSI cylinder on demand sport 150 hk S tronic Pris

Läs mer

Nästa Toyota Prius är här. Följ med!

Nästa Toyota Prius är här. Följ med! Customersonly B - Porto Betalt Nästa Toyota Prius är här. Följ med! miljö innovation + ekonomi På Toyota har vi en nollvision om utsläpp. Vi arbetar för att våra bilar inte ska ha några farliga utsläpp

Läs mer

GLA X156 Prislista 1/2015 Gäller produktionsdatum from och försäljningsstart med modellår från Gäller med reservation

GLA X156 Prislista 1/2015 Gäller produktionsdatum from och försäljningsstart med modellår från Gäller med reservation GLA X156 Prislista 1/2015 Gäller produktionsdatum from 2015-01-01 och försäljningsstart med modellår 805+055 från 2015-01-01 Gäller med reservation för ändringar. 2 år Nybilsgaranti, 3 år Vagnskadegaranti,

Läs mer

B - Porto Betalt PREMIÄR FÖR HAR NYA YARIS PREMIÄRHELG 22-23 OKTOBER? - YAPP! CUSTOMERSONLY

B - Porto Betalt PREMIÄR FÖR HAR NYA YARIS PREMIÄRHELG 22-23 OKTOBER? - YAPP! CUSTOMERSONLY B - Porto Betalt PREMIÄR FÖR NYA YARIS! CUSTOMERSONLY HAR NYA YARIS PREMIÄRHELG 22-23 OKTOBER? - YAPP! Ny dynamisk och sportig design. Stopp- & startteknik och Optimal Drive håller både utsläpp och kostnader

Läs mer

CITY PLUS (2WD) MODELLER

CITY PLUS (2WD) MODELLER MODELLER CITY PLUS (2WD) Urval utrustning Aluminiumfälgar, 16 tum med 215/65R16 däck CD radio med 4 högtalare Klimatanläggning Läderklädd ratt och växelspaksknopp Takreling, svart (saknas på bild) Karbonfärgad

Läs mer

Drivs av passion. Mercedes-Benz Tjänstebilar.

Drivs av passion. Mercedes-Benz Tjänstebilar. Drivs av passion. Mercedes-Benz Tjänstebilar. Februari 2015 Det roligaste du kan ta med hem från jobbet. Vi är ett av världens mest kända bilmärken. Vår stjärna känner de flesta igen och har en uppfattning

Läs mer

Nya Arocs Loader Nya Arocs Grounder

Nya Arocs Loader Nya Arocs Grounder Nya Arocs Loader Nya Arocs Grounder Maximal kraft för maximal belastning Arocs Loader och Arocs Grounder För extra hög nyttolast och extrem belastning. Med Arocs Loader och Arocs Grounder kan vi erbjuda

Läs mer

GLA njut av friheten. Frihet i multimedia.

GLA njut av friheten. Frihet i multimedia. GLA GLA njut av friheten I GLA är frihetskänslan en trogen följeslagare. Den kompakta premiumsuven gör sig lika bra i storstaden som ute i den stora vida världen tack vare sportig och dynamisk design förenad

Läs mer

En perfekt vinterdag. Original tillbehör för dagar ute med hela familjen

En perfekt vinterdag. Original tillbehör för dagar ute med hela familjen En perfekt vinterdag Original tillbehör för dagar ute med hela familjen 05 06 07 02 08:40 Då kör vi! 01 01 Stänkskydd Skydda både sidor och underrede på din bil från stenskott och smuts. Levereras i par

Läs mer

för bilar utan surround sound system 3,4 Prisexempel A204 870 7296 11.890,00 kr Prisexempel A212 870 0396 11.890,00 kr

för bilar utan surround sound system 3,4 Prisexempel A204 870 7296 11.890,00 kr Prisexempel A212 870 0396 11.890,00 kr Destination Vinter Mercedes-Benz navigerings lösningar är utformade med full integration i ditt fordon: inga lösa kablar eller sugkoppar, bara enastående användarvänlighet och heltäckande funktionalitet.

Läs mer

Q2 2.0 TDI quattro sport Proline 150 hk S tronic Pris: SEK

Q2 2.0 TDI quattro sport Proline 150 hk S tronic Pris: SEK Audi Q2 Q2 2.0 TDI quattro sport Proline 150 hk S tronic Pris: 329 000 SEK Audi-kod AZMKPJEM www.audi.se/azmkpjem Sammanfattning Audi Audi Q2 Q2 2.0 TDI quattro sport Proline 150 hk S tronic Pris 329 000

Läs mer

Prisfaktablad A4 Sedan A4 Avant S4 Sedan S4 Avant A4 allroad quattro

Prisfaktablad A4 Sedan A4 Avant S4 Sedan S4 Avant A4 allroad quattro A4 Prisfaktablad A4 Sedan A4 Avant S4 Sedan S4 Avant A4 allroad Innehåll Motoralternativ Utrustning 3-4 A4 Sedan 5-6 A4 Avant 7 S4 Sedan / S4 Avant 8 A4 allroad Mått 9-10 Standardutrustning 11 Paketerbjudanden

Läs mer

Drivs av passion. Mercedes-Benz Tjänstebilar.

Drivs av passion. Mercedes-Benz Tjänstebilar. Drivs av passion. Mercedes-Benz Tjänstebilar. Februari 2015 Det roligaste du kan ta med hem från jobbet. Vi är ett av världens mest kända bilmärken. Vår stjärna känner de flesta igen och har en uppfattning

Läs mer

TALENTO A PRO LIKE YOU.

TALENTO A PRO LIKE YOU. A PRO LIKE YOU www.fiatprofessional.se Kundtjänst CIAO FIA IAT Utrustning och tillval kan skilja sig beroende på olika marknads eller lagkrav. Data i denna publikation är endast indikativ. FCA förbehåller

Läs mer

Nissan e NV200 Skåp. Priser, utrustning, specifikationer, färger 23.05.14 SE 20C 0407

Nissan e NV200 Skåp. Priser, utrustning, specifikationer, färger 23.05.14 SE 20C 0407 Nissan e NV200 Priser, utrustning, specifikationer, färger 23.05.14 SE 20C 0407 Prislista Drivning Motor Växellåda Utrustningsnivå Cirkapris exkl. Moms SEK 25% moms SEK Rek. cirkapris SEK Framhjulsdrift

Läs mer

EN MÄNNISKONÄRA BIL FÖR DEN PASSIONERADE

EN MÄNNISKONÄRA BIL FÖR DEN PASSIONERADE 2 FÖRAREN I CENTRUM EN MÄNNISKONÄRA BIL FÖR DEN PASSIONERADE Giulietta är först och främst en Alfa Romeo-bil. Designad helt och hållet för personen sätter den föraren i centrum för total kontroll över

Läs mer

Avensis NYA TOYOTA TOYOTA SAFETY SENSE ÄNNU HÖGRE SÄKERHET SOM STANDARD TOYOTA TOUCH 2 TEKNIKEN SOM GER DIG FULL KONTROLL

Avensis NYA TOYOTA TOYOTA SAFETY SENSE ÄNNU HÖGRE SÄKERHET SOM STANDARD TOYOTA TOUCH 2 TEKNIKEN SOM GER DIG FULL KONTROLL Avensis NYA TOYOTA EN LÄNGE EFTERLÄNGTAD NYHET PREMIÄR I JUNI 2015 TOYOTA SAFETY SENSE ÄNNU HÖGRE SÄKERHET SOM STANDARD TOYOTA TOUCH 2 TEKNIKEN SOM GER DIG FULL KONTROLL DESSUTOM Ny dynamisk design Helt

Läs mer

Många lastbilar är till synes lika. Men inte Volvo FH16! Den har ett antal andra dimensioner som ingen annan lastbil har. Massivt vridmoment som fl

Många lastbilar är till synes lika. Men inte Volvo FH16! Den har ett antal andra dimensioner som ingen annan lastbil har. Massivt vridmoment som fl VOLVO FH16 MER ÄN PRESTANDA Många lastbilar är till synes lika. Men inte Volvo FH16! Den har ett antal andra dimensioner som ingen annan lastbil har. Massivt vridmoment som fl yttar bil och last oavsett

Läs mer

Nya Saab. SportCombi

Nya Saab. SportCombi 2012 Nya Saab SportCombi Upplev rymdteknik. Gör dig redo för lanseringen av nya Saab 9-5 SportCombi. Den erbjuder skandinavisk design och en kraftfull körupplevelse förstärkt av den senaste tekniken. Du

Läs mer

BMW ökar mest bland tjänstebilar i Sverige!

BMW ökar mest bland tjänstebilar i Sverige! BMW ökar mest bland tjänstebilar i Sverige! Eftersom BMW, enligt det oberoende tjänstebilsförlaget Ynnor, ökar mest bland tjänstebilar i Sverige, så vet vi att allt fler får sina tjänstebilsdrömmar uppfyllda.

Läs mer

smart fortwo Coupé & smart forfour Sedan

smart fortwo Coupé & smart forfour Sedan smart Coupé & Sedan, C/W 453 Bilpriser PRISLISTA 2/2014 smart fortwo Coupé & smart Sedan Modell Försäljning spris exkl. moms Frakt - och hanteringsavgift Summa Moms Rek.försäljnings pris inkl.moms smart

Läs mer

NYA RENAULT TRAFIC Prislista & Produktfakta. Alla rekommenderade cirkapriser visas i exkl. moms.

NYA RENAULT TRAFIC Prislista & Produktfakta. Alla rekommenderade cirkapriser visas i exkl. moms. NYA RENAULT TRAFIC Prislista & Produktfakta Alla rekommenderade cirkapriser visas i exkl. moms. TRAFIC SKÅP Kampanjmodeller * HK VÄXELLÅDA L1H1 T27 L1H1 T29 L2H1 T29 Trafic Base Line * 1.6 dci Single Turbo

Läs mer

TTS Coupé 2.0 TFSI quattro 310 hk S tronic Pris: SEK

TTS Coupé 2.0 TFSI quattro 310 hk S tronic Pris: SEK Audi TTS Coupé TTS Coupé 2.0 TFSI quattro 310 hk S tronic Pris: 559 000 SEK Audi-kod A94L825I www.audi.se/a94l825i Sammanfattning Audi Audi TTS Coupé TTS Coupé 2.0 TFSI quattro 310 hk S tronic Pris 559

Läs mer

Modell. Utrustning översikt

Modell. Utrustning översikt Tekniska data NYA Modell E ekt Ström- CO 2 - Energi- Eldriven modell Växellåda Dörrar kw (hk) förbrukning 1) utsläpp 2) klass 3) e-up! PSM 1-växlad 4 60 (82) 11,7 0 A+ Utrustning översikt Utrustning för

Läs mer

Prislista. Volvo V60 Modellår Motor Växellåda Utrustningsnivå CO 2. Förbrukning Bränsle Pris. D3 150 hk FWD Manuell Momentum Edition 321.

Prislista. Volvo V60 Modellår Motor Växellåda Utrustningsnivå CO 2. Förbrukning Bränsle Pris. D3 150 hk FWD Manuell Momentum Edition 321. Prislista Volvo V60 Modellår 2019 Motor Växellåda Utrustningsnivå CO 2 Förbrukning Bränsle Pris D3 150 hk FWD Manuell Momentum Edition 321.400:- D4 190 hk FWD Manuell Momentum Edition 341.400:- T6 310

Läs mer

MINI COOPER S CABRIO.

MINI COOPER S CABRIO. MINI COOPER S CABRIO. PROVKÖR IDAG. Besök oss online för att hitta din närmaste MINIåterförsäljare och boka din provkörning. MINI.SE 1 av 10 01.09.2017 12:15 EXTERIÖR STYLING. 3AB YTTERBACKSPEGLAR/TAK

Läs mer

CO2 g/km. CO2 g/km. CO2 g/km. CO2 g/km. Exempel på tillval. Stänkskydd, fram 425 Vindruteöverdrag 530 Solid Golvmattor, design 900

CO2 g/km. CO2 g/km. CO2 g/km. CO2 g/km. Exempel på tillval. Stänkskydd, fram 425 Vindruteöverdrag 530 Solid Golvmattor, design 900 Opel ADAM år 2018- Utgåva 2017-11-09 1.4 ECOTEC 87 Hk MT5 1.4 ECOTEC Hk MT5 1.0 Turbo ECOTEC 115 Hk MT6 inkl. S/S GLAM 1.4 ECOTEC 87 Hk MT5 155 1.4 ECOTEC Hk MT5 159 17 1.0 Turbo ECOTEC 115 Hk MT6 inkl.

Läs mer

anar dina ögon, ditt hjärta och dina förväntningar på en Mercedes-Benz. Nya A-Klass bar från framtiden. Håll till godo. Vild dynamik med hög

anar dina ögon, ditt hjärta och dina förväntningar på en Mercedes-Benz. Nya A-Klass bar från framtiden. Håll till godo. Vild dynamik med hög A-Klass anar dina ögon, ditt hjärta och dina förväntningar på en Mercedes-Benz. Nya A-Klass bar från framtiden. Håll till godo. Vild dynamik med hög bränsleeffektivitet? Självkla nlighet? Låt din egen

Läs mer

ECOSPORT Ecosport_17.5MY_MAIN_V5_Master.indd BC66-FC67 Ecosport_17_5MY_MAIN_V5_SWE_SE.indd BC66-FC68 08/12/ :54:50 03/01/ :05:44

ECOSPORT Ecosport_17.5MY_MAIN_V5_Master.indd BC66-FC67 Ecosport_17_5MY_MAIN_V5_SWE_SE.indd BC66-FC68 08/12/ :54:50 03/01/ :05:44 ECOSPORT Skapa din perfekta EcoSport. Vilken är din favoritkombination? Du kan välja mellan många olika färgkombinationer. I tabellen nedan visas vilka färgtillval för kontrastfärgat tak+, bakre spoiler

Läs mer