anar dina ögon, ditt hjärta och dina förväntningar på en Mercedes-Benz. Nya A-Klass bar från framtiden. Håll till godo. Vild dynamik med hög

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "anar dina ögon, ditt hjärta och dina förväntningar på en Mercedes-Benz. Nya A-Klass bar från framtiden. Håll till godo. Vild dynamik med hög"

Transkript

1 A-Klass

2 anar dina ögon, ditt hjärta och dina förväntningar på en Mercedes-Benz. Nya A-Klass bar från framtiden. Håll till godo. Vild dynamik med hög bränsleeffektivitet? Självkla nlighet? Låt din egen stil vara vägledande. Och när du äntligen får chansen att sitta in t finns inget mellanting. Lämnar ingen åskådare oberörd. Och mer kärlek kommer ini visat! En mer typisk Mercedes får du leta efter. Och ändå helt annorlunda. Nya A-Klas l en perfekt scen för ljusspel. Och samtidigt deffad och atletisk som en coupé. De int nlighet. Din A-Klass. Tre alternativa utrustningsversioner, tre självmedvetna uttrycks älj mellan extravagant exteriör, detaljer av hög kvalitet eller sportig suveränitet. Nya ntroll över hela världen. Via displayen på 17,8 cm blir den digitala verkligheten till d m. Dina följare heter elektrisk parkeringsbroms, aktiv parkeringshjälp, backkamera o esultatet blir ett luftmotståndsvärde som annars bara finns hos sedanmodeller. Det få ar i lägen där sinnena inte längre räcker till har du elva hjälpsystem vid din sida. I ny

3 r bilen för en ny tid och en ny generation. Den har en stark vilja och kompromissar in rt. Komfort och teknik i en hisnande symbios? Stig in och upplev det du också. Utrust i nya A-Klass och köra den första av många sköna mil kommer du att känna den pu från. Ser till att du aldrig har tråkigt. Ser till att du sitter bekvämt. High-tech? Garante s är här! Även i profil andas den framtid. Definierade kanter intill stramt välvda ytor. ensiva ögonen i fronten är inte att förglömma. Så presenterar sig nya A-Klass. Den spe sätt: dynamisk elegans, storstadspuls eller sport med stort S. Ännu mer jag får du m A-Klass är genetiskt sett en Mercedes-Benz men det råder ingen tvekan om att den oc n egen. Surfa på webben, twittra på Twitter, dela med dig på Facebook och delta i nue ch hållfunktion. Teknik som gör livet lättare. Karossen på nya A-Klass är så strömlinj dig att känna pulsen av en ny generation. Och samtidigt minskar bränsleförbrukning a A-Klass finns den radarstyrda kollisionsvarnaren COLLISION PREVENTION ASSIST

4 Fascination Den utmanar dina ögon, ditt hjärta och dina förväntningar på en Mercedes-Benz. Nya A-Klass är bilen för en ny tid och en ny generation. Den har en stark vilja och kompromissar inte. Med en design som sprider sköna vibbar från framtiden. Håll till godo. Vild dynamik med hög bränsleeffektivitet? Självklart. Komfort och teknik i en hisnande symbios? Stig in och upplev det du också. Utrustningsmöjligheter som passar din personlighet? Låt din egen stil vara vägledande. Och när du äntligen får chansen att sitta in och köra den första av många sköna mil kommer du att känna den pulsen av en ny tid. Översikt från sidan 4 Inblick från sidan 22 Presenterade modeller A 250 Polarsilver metallic Omslag och från sidan 2 AMG Sportpaket AMG-lättmetallfälg i dubbelekerdesign, svart klädsel ARTICO/DINAMICA, paneler i kolfi berlook A 200 Jupiterröd uni från sidan 12 Style Line Lättmetallfälgar i 5-ekerdesign, svart/vit klädsel tyg/artico, paneler med svart matrismönster A 250 Sport engineered by AMG Polarsilver metallic från sidan 18 AMG Sportpaket AMG-lättmetallfälg i 5-ekerdesign, svart läderklädsel, paneler i kolfi berlook Bilderna kan visa tillbehör och extrautrustning som inte ingår i grundutförandet.

5 Fakta F ö r kö r g l ä dj e: BlueEFFICIENCY, diesel- och bensinmotorer, växellådor och chassi. Dynamik och chassi från sidan 28 För säkerhet: hjälpsystem som bidrar till att förhindra olyckor och kan minska konsekvenserna av en olycka, t.ex. trötthetsvarnaren ATTENTION ASSIST, kollisionsvarnaren COLLISION PREVENTION ASSIST, DISTRONIC och PRE-SAFE. Säkerhet från sidan 34 F ö r av ko p p l a n d e kö r n i ng : komfort i grundutförandet och med tillval, t.ex. multimedie- och hjälpsystem, klimatisering och stolar. Komfort från sidan 38 För sportfantaster: allt om den atletiska sportmodellen engineered by AMG. Modeller från sidan 44 För individualister: generös grundutrustning, designstilarna Style Line, Urban Line och AMG Sportpaket samt Night package, Exklusivpaket och AMG Exklusivpaket, fälgar och originaltillbehör. Utrustning från sidan 46 För en heltäckande service: Mercedes-Finans, Mercedes-Benz Försäkring, Mercedes-Benz Mobilitet, Mercedes-Benz Museum, provkörning, interaktiv instruktionsbok, Mobilt internet, Mercedes-Benz Serviceavtal och reparation vid en olycka. Service och tjänster från sidan 72 För dig som gillar detaljer: mått, tekniska data och lacker. Fakta och färger från sidan 74

6 4

7 Översikt 5 En blick * * Visa vilken bil du kör och jag ska säga vem du är Allt eller inget. Det finns inget mellanting. Lämnar ingen åskådare oberörd. Och mer kärlek kommer inifrån. Ser till att du aldrig har tråkigt. Ser till att du sitter bekvämt. High-tech? Garanterat! Säker? Tveklöst! Effektiv? Definitivt! En mer typisk Mercedes får du leta efter. Och ändå helt annorlunda. Nya A-Klass är här!

8 6 130 bpm * * Med ett utseende som får ditt hjärta att slå dubbelslag Den formligen pulserar av liv. Definierade kanter intill stramt välvda ytor med konkava och konvexa linjer som gjorda för ljusspel. Och samtidigt deffad och atletisk som en coupé. De intensiva ögonen i fronten är inte att förglömma. Sådan är nya A-Klass.

9 7

10 8

11 1 * 9 *Oändliga utrustningsmöjligheter. Och det finns bara en som bestämmer Den speglar ditt intellekt, din stil och din personlighet. Din A-Klass. Tre alternativa designstilar, tre olika uttryck: atletisk och självmedveten med Urban Line och Style Line eller riktigt dynamisk med AMG Sportpaket. Ännu mer jag får du med ett av de tre designpaketen (tillval): exteriör utöver det vanliga i Night package, detaljer av hög kvalitet i Exklusivpaketet, sportig prägel i AMG Exklusivpaketet. Nya A-Klass är genetiskt sett en Mercedes-Benz men det råder ingen tvekan om att den också liknar dig.

12 10

13 x 480 * * Måtten på din nya verklighet nya COMAND Online Från ratten har du full kontroll över hela världen. Via skärmen på 17,8 cm blir den digitala verkligheten till din egen. Surfa på webben, sök på Google, dela med dig på Facebook och delta i nuet, varje bit av vägen. IRL är du inte ensam. Dina medhjälpare heter elektrisk parkeringsbroms, aktiv parkeringshjälp, backkamera och hållfunktion. Teknik som gör livet lättare.

14 12 > km * * Det är långt mellan tankstoppen. Bra för tempot och plånboken Nya A-Klass är bra på uthållighetssport. Den blygsamma förbrukningen från 0,33 liter milen gör att du kommer längre än du anar. Förklaringen är motorer med direktinsprutning och turboladdning samt ECO-start/stopp-funktion (grundutrustning) som även minskar förbrukningen vid rödljus. Helt enkelt BlueEFFICIENCY!

15 13

16 14

17 * *Ökad perception och minskade risker När du hamnar i lägen där dina fem sinnen inte räcker till har du 11 hjälpsystem vid din sida. I nya A-Klass finns den radarstyrda kollisionsvarnaren COLLISION PREVENTION ASSIST, trötthetsvarnaren ATTENTION ASSIST och backstarthjälp som grundutrustning. Ännu mer säkerhet finns som tillval. Farthållaren med avståndsreglering DISTRONIC och PRE-SAFE -skyddssystem kan på ett tidigt stadium förhindra att faror utvecklas till olyckor.

18 16

19

20 18 6,6 s * * Från 0 till 100 km/h på rekordtid Startskottet har avlossats och loppet är slutfört. Med ett bestående intryck! Driven av ett vältränat hjärta: effektiva 4-cylindriga bensin- och dieselmotorer med bra bottendrag. Med dubbelkopplingslådan 7G-DCT (tillval) sker växlingen utan avbrott. Känn gatans puls med dynamikpaketets (tillval) direktstyrning och sportchassi. A-Klass har även ett atletiskt yttre med diamantgrill och sportstolar som utan tvekan gör skäl för namnet. Aldrig mer en vanlig bil!

21 19

22 20

23 21 c w = 0,27 * * Ett minskat luftmotstånd leder till minskad förbrukning Karossen på nya A-Klass är så strömlinjeformad att luften själv tappar andan. Resultatet blir ett luftmotståndsvärde som annars bara finns hos sedanmodeller. Värdet är faktiskt det bästa i segmentet. Fördelen med denna minskning är lägre bränsleförbrukning och färre tankstopp. Och pssst: Vindbruset är också reducerat.

24 22 California Think Tank I Palo Alto ligger något i luften. Den verkar vibrera när den kaliforniska solen väcker liv i en ny kreativ dag i utkanten av Silicon Valley. Välansedda universitet och visionära startupföretag kan tack vare ett tätt samarbete nå toppresultat för ömsesidig vinning. Mitt i denna innovativa miljö ligger även Mercedes-Benz Research & Development Center North America. Här arbetar alla tänkbara forskningsdiscipliner med sina framtidsprojekt: Specialister som interaktiondesigners och programvaru- och maskinvaruingenjörer förenar den digitala livsstilen med den digitala körstilen. Grunden för deras samarbete är ett funktionsövergripande tankesätt. Och skaparkraften fortsätter utanför det kaliforniska utvecklingscentrets väggar. Därför har väggarna specialbehandlats så att det går att skriva på dem. Det påskyndar den kreativa processen, sparar papper och underlättar ett förutsättningslöst tänkande, en förmåga som var avgörande för att bilen överhuvudtaget kunde uppfinnas och även nödvändig för dess framtida utveckling.

25 Inblick 23

26 kning. Interiör. Krockkuddar. LED-varselljus. Lacker. Total cylindervolym. Fakta och f Design. Miljöklass. Provkörning. Lättmetallfälgar. Topphastighet. Chassi. Fakta och fä ta och färger. Klimatanläggningar. Stolar. ESP. Mått. Grundutrustning. Belysning. M em. Fälgar. Provkörning. Kupé. Koldioxidutsläpp. Klädslar. Cylinder. Säkerhet. Teknisk em. AMG. Acceleration. Design. Miljöklass. Lättmetallfälgar. Topphastighet. Chassi. Ti r. Klimatanläggningar. Stolar. ESP. Mått. Grundutrustning. Belysning. Multimediesy ation. Koldioxidutsläpp. Provkörning. Miljö. Läder. Komfort. Cylinder. Tekniska data. K färger. Acceleration. Surroundsystem. AMG. Acceleration. Design. Miljöklass. Lättme Växellådor. Belysning. Acceleration. ESP. Bränsleförbrukning. Interiör. Krockkudda trustning. Belysning. Bensinmotorer. AMG. Acceleration. Design. Miljöklass. Provkörn s. Motorer. Metallic-lacker. Lacker. Total cylindervolym. Fakta och färger. Klimatanlägg ning. Belysning. Multimediesystem. Drift. Provkörning. Utrustning. Lättmetallfälgar.

27 ärger. Metallic-lacker. Klimatanläggningar. Stolar. ESP. Mått. Grundutrustning. Belys rger. Tillval. Bränsleförbrukning. Interiör. Säkerhet. LED-varselljus. Motorer. Metallicultimediesystem. Drift. Krockkuddar. Utrustning. Provkörning. Lättmetallfälgar. Minn a data. Komfort. Service och tjänster. Klädsel och paneler. Hjälpsystem. Säkerhet. Me llval. Bränsleförbrukning. Interiör. Krockkuddar. LED-varselljus. Lacker. Total cylinde stem. Drift. Provkörning. Utrustning. Koldioxidutsläpp. Minnesfunktion. Växellådor. S upé. Acceleration. Service och tjänster. Säkerhet. Hjälpsystem. Klädsel och paneler. M tallfälgar. Topphastighet. Tillval. Chassi. Bränsleförbrukning. Drift. Krockkuddar. LED r. LED-varselljus. Lacker. Total cylindervolym. Fakta och färger. Metallic-lacker. Klima ing. Lättmetallfälgar. Topphastighet. Chassi. Fakta och färger. Tillval. Bränsleförbrukn ningar. Stolar. Fakta. Lacker. Total cylindervolym. Klimatanläggningar. Stolar. Fälgar. Minnesfunktion. Växellådor. Surroundsystem. Mått. Kupé. Växellådor. Utrustning. Blu

28 26 Dynamik och chassi Säkerhet Komfort Modeller 28 BlueEFFICIENCY 29 A-Klass BlueEFFICIENCY 30 Dieselmotorer 4-cylindriga dieselmotorer 31 Bensinmotorer 4-cylindriga bensinmotorer 32 Växellådor 6-växlad manuell växellåda 7-stegad dubbelkopplingslåda 7G - D CT 33 Chassi C h a s s i o c h s t y r n i ng Sportchassi D i r e k t s t y r n i ng 34 Heltäckande säkerhetskoncept Trötthetsvarnare ATTENTION ASSIST Ko l l i s i o n s v a r n a r e COLLISION PREVENTION ASSIST Adaptiva bromsar DISTRONIC Kurshållnings-/dödvinkelassistent Adaptiva bi-xenonstrålkastare (ILS) PRE-SAFE -skyddssystem A k t i v m oto r h u v Krockkuddar Mercedes-Benz nödanropssystem Åt g ä r d e r e f te r e n o l yc ka 38 Multimediesystem C O M A N D O n l i n e Drive Kit för iphone Audio 20 soundsystem Becker MAP PILOT Harman Kardon Logic 7 S u r r o u n d s y s te m 40 Hjälpsystem B a c kka m e r a Aktiv parkeringsassistent inkl. PARKTRONIC Hastighetspåminnare 41 Belysning och klimatanläggning Belysnings- och siktpaket THERMOTRONIC 42 Stolar S i t t ko m fo r t p a ket Svankstöd med fyra lägen Elektrisk stolsinställning med minnesfunktion 44 Sportmodell A 250 Sport engineered by AMG 43 Tak och utrymme Panoramataklucka Bagageutrymme Förvaringspaket

29 Utrustning Service och tjänster Fakta och färger 27 46Utrustningspaket, inklusive klädslar och paneler Grundutrustning St y l e L i n e U r b a n L i n e AMG Sportpaket Night package Exklusivpaket AMG Exklusivpaket 66 Grundutrustning 72 Service och tjänster M e r c e d e s - B e n z F i n a n s M e r c e d e s - B e n z F ö r s ä kr i ng Mercedes-Benz Mobilitet M e r c e d e s - B e n z M u s e u m Provkörning Interaktiv instruktionsbok Mobilt internet Mercedes-Benz Serviceavtal Reparation vid en olycka 74 Mått Lacker 75 Tekniska data 67 Tillval 68 Fälgar Fälgar, grundutrustning Fälgar, tillval A M G - f ä lg a r 70 Originaltillbehör

30 28 Dynamik och chassi Säkerhet Komfort Modeller BlueEFFICIENCY vägen till en utsläppsfri framtid Vi på Mercedes-Benz arbetar hårt med ny och förbättrad teknik som bl.a. bidrar till att minska miljöpåverkan. Därför kan vi i slutet av 2012 erbjuda över 140 olika Mercedes-Benz-modeller med BlueEFFICIENCY som gör att de belastar miljön mindre. Vår väg till en utsläppsfri framtid och alla tekniska optimeringar under hela bilens livslängd sammanfattar vi i begreppet BlueEFFICIENCY. BlueEFFICIENCY energieffektiv teknik från Mercedes-Benz. BlueEFFICIENCY innebär heltäckande åtgärder för energioptimering. I varje modell kombineras effektiva motorer med moderna, optimala lösningar för aerodynamik och energihantering. Dit räknas också ECO-start/stopp-funktionen som finns för de flesta modeller. BlueDIRECT V6- och V8-bensinmotorerna som finns i många modellserier reducerar förbrukningen med upp till 25 procent jämfört med föregående modell, trots att effekten har blivit betydligt högre. BlueTEC en av de effektivaste dieselteknikerna. Ett avgasreningssystem i flera steg gör BlueTEC till en föregångare inom dieselteknik. Inte nog med att 95 procent av sotpartiklarna filtreras bort, utsläppet av kväveoxider minskar dessutom med upp till 90 procent. Av kväveoxiderna blir det till största delen vatten och kväve kvar. HYBRID en smart kombination av bränsle- och eldrift. Elmotorn används som elektriskt krafttillskott vid till exempel accelerationer (boost-effekt). Den fungerar även som generator och återvinner rörelseenergi vid inbromsning (regeneration). Den återvunna energin används för att ladda batteriet. Med den senaste hybridgenerationen kan bilen köras helt elektriskt upp till 35 km/h. Med hybriddrift kan förbränningsmotorn också stängas av under motorbromsning vid hastigheter mellan 80 och 160 km/h, samtidigt som drivlinan kopplas bort. Detta gör att du glider du fram helt utan utsläpp. E 300 BlueTEC HYBRID 1 är den första dieselbilen i premiumsegmentet som ger dig denna unika körupplevelse. Innovativ och nytänkande teknik: E-CELL och F-CELL. Med E-CELL och F-CELL har Mercedes-Benz redan två lokalt utsläppsfria varianter som produceras i liten skala. A-Klass E-CELL får ström av två litiumjonbatterier, medan B-Klass F-CELL använder väte för att alstra ström till elmotorn. Med F 125! F-CELL Plug-in HYBRID kommer vår vision om en utsläppsfri körning snart att träda in i lyxsegmentet. Begreppet Design for Environment omfattar bilens hela livscykel från första skiss till återvinning. Dessutom deltar Mercedes-Benz i utvecklingen av alternativa bränslen och av forskningsgrenen bionik. Läs mer om vårt arbete på 1 E-Klass Sedan E 300 BlueTEC HYBRID: Bilen uppfyller kraven för miljöklass Euro 5. Bränsleförbrukning stadskörning: 4,2 4,3 l/100 km, landsvägskörning: 4,2 4,3 l/100 km, blandad körning: 4,2 4,3 l/100 km; koldioxidutsläpp blandad körning g/km. Angivna värden har tagits fram enligt föreskriven mätmetod [förordning (EG) 715/2007 i dess gällande lydelse]. De angivna värdena avser inte ett specifikt fordon och är inte en del av erbjudandet, utan ska enbart användas för jämförelse med andra fordon. Samtliga värden gäller bil i grundversion. Högre utrustningsnivå, framför allt däckdimensioner och eventuell svensk standardutrustning, ger högre bränsleförbrukning och koldioxidutsläpp. Fordonsindividuella uppgifter om avgascertifieringsvärden och koldioxidutsläpp finns i Bilregistret.

31 Utrustning Service och tjänster Fakta och färger 29 BlueEFFICIENCY i A-Klass I nya A-Klass kombineras dynamik med bränsleeffektiv teknik och åtgärdspaket för att minimera bränsleförbrukning och utsläpp. När en bilmodell utvecklas är det viktigt att ta ansvar för miljön. Därför är det en självklarhet att även nya A-Klass är utrustad med teknik som bidrar till att minska förbrukning och utsläpp. Ta till exempel ECO-indikeringen (grundutrust - ning) som visar föraren hur bränsleeffektiv körningen är. På så sätt kan körstilen anpassas för att minska förbrukningen. Det finns dessutom ett flertal andra BlueEFFICIENCYåtgärder som bidrar till att minska belastningen på miljön: Energisnålt reglerade sekundäraggregat. 2 Inställbar kylargardin (A 180 BlueEFFICIENCY) och reglerad oljepump. 3 Mycket effektiv generator. 4 Nya bensinmotorer med direktinsprutning; optimerade dieselmotorer. 5 Utmärkt aerodynamik med ett luftmotstånd på c w = 0,27. 6 ECO-start/stopp-funktion i grundutförandet. 7 ECO-indikering i grundutförandet. 8 Nyutvecklad dubbelkopplingslåda 7G-DCT (som tillval). 9 Reducerat rullmotstånd i däck och hjul. 10 Smart viktreduktion genom aluminium (bl. a. framskärm och motorhuv)

32 30 Dynamik och chassi Säkerhet Komfort Modeller Dieselmotorer Snålare, effektivare och starkare. Nya A-Klass är utrustad med den allra senaste dieseltekniken från Mercedes-Benz. Motorerna är kraftfulla, tysta och imponerar dessutom med ännu lägre utsläpps- och förbrukningsvärden. 4-cylindriga radmotorer. De 4-cylindriga dieselmotorerna visar upp typiska Mercedes-kvaliteter: De har ett övertygande vridmoment och reagerar omedelbart även vid lägre varvtal. Samtidigt är dieselmotorerna bränsleeffektiva, har låga utsläpp, är tystgående och vibrationsfria A 200 CDI BlueEFFICIENCY 300 Nm 100 kw Den fjärde generationens Common rail-dieselteknik har ett insprutningstryck som har höjts till bar, optimerade förbränningsrum och exakta magnetventilinjektorer. Det förbättrade tändtrycket och turbon med variabel turbingeometri ger ett högt vridmoment genom hela varvtalsregistret. Även de smart reglerade sekundäraggregaten bidrar till att förbättra bränsleeffektiviteten. Alla dieselmotorer har ECO-start/stopp-funktionen som stänger av motorn tillfälligt när bilen står stilla. Dieselmotorerna uppfyller självklart kraven för miljöklass Euro 5. De finns i flera effektversioner: A 180 CDI BlueEFFICIENCY med 80 kw (109 hk) och ett maximalt vridmoment på 260 Nm och A 200 CDI BlueEFFICIENCY med cm 3 och 100 kw (136 hk) och ett maximalt vridmoment på 300 Nm Vridmoment, Nm Varv/min Effekt, kw A 200 CDI BlueEFFICIENCY når sitt maximala vridmoment på 300 Nm redan mellan och 3000 v/min. Den 4-cylindriga dieselmotorn i A 200 CDI BlueEFFICIENCY kombinerar segdragningskraft med låg förbrukning och låga utsläpp.

33 Utrustning Service och tjänster Fakta och färger 31 Bensinmotorer De nya bensinmotorerna har utvecklats för att ge minskad förbrukning och lägre utsläpp utan att för den skull göra avkall på vare sig effekten eller åkkomforten. 4-cylindriga radmotorer. De nyutvecklade 4-cylindriga bensinmotorerna med direktinsprutning, 1,6 liters cylindervolym, variabel ventilstyrning och turboladdning noterar utmärkta värden för vridmoment och effekt. Dessutom har de en föredömlig ljudnivå och förbruknings- och utsläppsvärden som tål alla jämförelser. De 4-cylindriga bensinmotorerna finns i tre effektversioner: A 180 BlueEFFICIENCY med cm 3 och 90 kw (122 hk) och ett maximalt vridmoment på 200 Nm, A 200 BlueEFFICIENCY med cm 3 och 115 kw (156 hk) och ett maximalt vridmoment på 250 Nm och A 250 BlueEFFICIENCY med cm 3 och 155 kw (211 hk) med ett maximalt vridmoment på 350 Nm. Alla bensinmotorerna har låga utsläppsvärden och uppfyller därför redan nu kraven för miljöklass Euro 6. Högtrycksinsprutningen sker via exakta piezoinjektorer och den vidareutvecklade förbränningsprocessen utnyttjar bränslet bättre. Det ger högre verkningsgrad och en nära nog fullständig förbränning. Tack vare den variabla ventilstyrningen fylls cylindrarna optimalt, vilket sänker förbrukningen. Även den reducerade motorvikten, den låga inre friktionen och de behovsreglerade sekundäraggregaten håller förbrukningen på låga nivåer. Och sist men inte minst bidrar ECO-start/stopp-funktionen (grundutrustning) till att göra motorerna mer ekonomiska. A 180 BlueEFFICIENCY Nm 90 kw Vridmoment, Nm Varv/min Effekt, kw Den nyutvecklade 4-cylindriga bensinmotorn A 180 BlueEFFICIENCY har direktinsprutning med piezoinjektorer och turboladdning. A 180 BlueEFFICIENCY har ett maximalt vridmoment på 200 Nm mellan och v/min.

34 32 Dynamik och chassi Säkerhet Komfort Modeller Växellådor Det spelar ingen roll om du väljer manuell växellåda eller dubbelkopplingslådan 7G-DCT (tillval). Och heller inte om du har sportig eller ekonomisk körstil. Båda växellådorna för nya A-Klass är optimalt anpassade till motortyperna. De tar täten när det gäller växlingskomfort, effektivitet och viktoptimering. 6-växlad manuell växellåda (grundutrustning för A 180 CDI, A 200 CDI, A 180 och A 200). Den nyutvecklade 6-växlade manuella växellådan gör det möjligt att växla jämnt och snabbt medan ECO-start/stopp-funktionen (grundutrustning) hjälper till att sänka bränsleförbrukningen genom att stänga av motorn när bilen står stilla, till exempel vid rödljus eller i bilköer. Även ECO-indikeringen (grundutrustning) i kombiinstrumentet bidrar till ett mer effektivt körsätt. delväxellådan. Och när växlingen väl sker kopplas den in. På så sätt kan växlingen ske utan fördröjning och utan avkall på dragkraft. Koppling och växling sker helt automatiskt och ger extra mjuk växling utan avbrott i kraftöverföringen. Du väljer mellan de olika växlingsprogrammen Ekonomi, Sport och Manuellt med ett reglage i mittkonsolen. Programmen har olika växlingskurvor och växlingshastighet. I Sport sker uppväxlingen vid högre varvtal än i Ekonomi medan nedväxlingen sker tidigare. I det manuella programmet kan sportiga förare påverka växlingsförloppet själva med växelpaddlarna som ingår i paketet. En ergonomisk DIRECT SELECT-växelväljare, farthållarfunktion och SPEEDTRONIC ingår redan till 7G-DCT. 7-stegad dubbelkopplingslåda 7G-DCT (grundutrustning för A 180 CDI BlueEFFICIENCY [7G-DCT], A 250 och A 250 Sport). Tack vare de sju framåtväxlarna och en backväxel kan dubbelkopplingslådan kombinera komfort, sportighet och bränslebesparing. Växlingen sköts av två delväxellådor med var sin koppling. I den ena av dessa delväxellådor sitter de jämna växlarna och i den andra de ojämna. Vid acceleration eller inbromsning förinställs den nästföljande högre respektive lägre växeln i den andra 7G-DCT gör det möjligt att växla utan avbrott i dragkraften.

35 Utrustning Service och tjänster Fakta och färger 33 Chassi Nya A-Klass är i grundutförandet utrustad med en kombination av komfortchassi och elektromekanisk servostyrning. Det ger övertygande köregenskaper. Med sportchassit och direktstyrningen som tillval anpassar sig din A-Klass helt efter dina behov. Chassi och styrning. Det från grunden nya chassit ger körstabilitet och åkkomfort tack vare den viktoptimerade kombinationen av en vidareutvecklad McPherson-framaxel och en nykonstruerad fyrlänkad bakaxel. Kuggstångsstyrningen med den integrerade styrassistenten STEER CONTROL (grundutrustning) ger extra stöd i kritiska körsituationer och finslipar bilens köregenskaper. Servon är elektromekanisk och stödet minskar med tilltagande hastighet. Direktstyrning (ingår i tillvalen AMG Sportpaket och Dynamikpaket). Direktstyrningen omfattar en variabel utväxling som anpassas till rattvinkeln. Styrningen reagerar ännu mer direkt på rattrörelserna och det krävs betydligt mindre rattutslag i till exempel snäva kurvor eller vid fickparkering. Vid körning rakt fram i höga hastigheter är bilen extra stabil och föraren får en mycket god vägkontakt. Sportchassi (ingår i tillvalen AMG Sportpaket och Dynamikpaket). Sportchassit kombinerar dynamik och körsäkerhet med åkkomfort. Jämfört med standardchassit är fjädringen och stötdämparna hårdare och stramare för att ge sportigare egenskaper. Bilen är dessutom sänkt med 15 mm vilket minskar krängningsrörelserna och ökar körstabiliteten. Dynamik i kombination med hög komfort.

36 34 Dynamik och chassi Säkerhet Komfort Modeller Heltäckande säkerhetskoncept Det som driver oss till nya framsteg är vår vision om olycksfri körning. Med vårt heltäckande säkerhetskoncept har vi kommit ett steg närmare vårt mål en lösning som kan öka säkerheten i alla situationer. Som uppfinnare av bilen har Mercedes-Benz ett extra stort ansvar när det gäller säkerhet i trafiken. Som en av få biltillverkare har vi därför utvecklat ett heltäckande säkerhetskoncept där åtgärder för aktiv och passiv säkerhet samspelar för att skapa ett omfattande skydd. Helhetskonceptet har vi delat in i fyra faser som tillsammans ger säkerhetslösningar i alla situationer. Dit hör system för säker körning, som hjälper till att förhindra olyckor genom att varna och ge stöd i god tid. Vårt unika PRE-SAFE skyddssystem griper in vid fara och aktiverar förebyggande åtgärder för att skydda dem som färdas i bilen. Om en kollision trots alla förebyggande åtgärder är oundviklig finns avancerad teknik som ger ett anpassat skydd. Även tiden precis efter en olycka är viktig. Därför har vi utvecklat lösningar som kan förhindra följdskador och underlätta snabb räddningshjälp. På följande sidor presenteras ett urval av den teknik som används i faserna Säker körning, Vid fara, Vid en olycka och Efter en olycka. Säker körning: trötthetsvarnare ATTENTION ASSIST (ingår). Detta system har till uppgift att identifiera trötthet hos föraren. Det är praktiskt inte minst på långresor. I hastigheter mellan 80 och 180 km/h varnar trötthetsvarnaren vid tecken på trötthet eller ouppmärksamhet. Det sker genom att körstilen analyseras och avvikelser på så sätt kan identifieras. Trötthetsvarnaren ATTENTION ASSIST föreslår att du tar en paus vid tecken på trötthet och ouppmärksamhet. Säker körning: kollisionsvarnare COLLISION PREVENTION ASSIST (ingår). Vid hastigheter över 30 km/h kan systemet upptäcka om avståndet till föremål framför bilen eller stillastående hinder blir för litet. Om en fara upptäcks visas en varning och en varningssignal hörs. Vid inbromsning kan den adaptiva bromsassistenten anpassa bromskraften för att undvika en kollision. Kollisionsvarnaren COLLISION PREVENTION ASSIST kan varna föraren när den registrerar att säkerhetsavståndet är för litet.

37 Utrustning Service och tjänster Fakta och färger 35 Säker körning: adaptiv broms (ingår). Systemet reglerar kördynamiken och fungerar som ett komplement till vissa grundfunktioner, t.ex. låsningsfria bromsar (ABS). Det innefattar flera steg och ger extra säkerhets- och komfortfunktioner. Vid vått väglag ser funktionen för torrbromsning till att vattenfilm avlägsnas från bromsskivorna. Bromsarna tar då snabbare, vilket minskar bromssträckan. Funktionen för bromsförberedelse ser till att broms beläggen sätts an mot bromsskivorna så fort föraren släpper gaspedalen med en snabb rörelse. Tidsvinsten gör att bromsarna kan aktiveras tidigare. Vid start i uppförsbacke hindras bilen från att börja rulla bakåt medan du flyttar foten från bromspedalen till gaspedalen. Om du trampar på bromspedalen en andra gång när bilen står stilla håller HOLD-funktionen fast bilen, även om du tar foten från bromspedalen. Säker körning: DISTRONIC (tillval). Farthållaren med avståndsreglering DISTRONIC hjälper föraren att hålla det önskade säkerhetsavståndet till framförvarande fordon med hjälp av modern radarteknik. Systemet är aktivt mellan 0 och 200 km/h och är även praktiskt i stadstrafik och trögflytande bilköer, eftersom sensorn övervakar ett område på 0,2 till 200 meter från bilen. Systemet kan bromsa in bilen och sedan accelerera igen. DISTRONIC finns endast i kombination med den 7-stegade automatväxellådan med dubbelkoppling, 7G-DCT. Säker körning: kurshållnings-/dödvinkelassistent (ingår i tillvalet kurshållningspaket). Kurshållningsassistenten registrerar de vita körfältslinjerna och kan därigenom varna föraren med en lätt vibration i ratten om bilen oavsiktligt skulle överskrida linjerna på väg ut ur körfältet. Dödvinkelassistenten övervakar med hjälp av två radarsensorer den döda vinkeln på båda sidor samt bakom bilen. Om systemet upptäcker att bilen är på väg att krocka med en annan bil vid ett filbyte kan det visa en varningssignal och sätta igång ett varningsljud från en hastighet på 30 km/h. DISTRONIC hjälper föraren genom att automatiskt hålla avståndet till framförvarande fordon.

38 36 Dynamik och chassi Säkerhet Komfort Modeller Säker körning: Adaptiva bi-xenonstrålkastare (ILS) (tillval). Systemet har sex funktioner: landsvägsljus, motorvägsljus, förstärkt dimljus, kurv- och vidvinkelljus samt automatisk ljusbildsreglering. Genom den sistnämnda får föraren alltid bästa möjliga ljuslängd. Ljuset kan bländas av automatiskt så snart mötande fordon registreras. Sist men inte minst gör det krominfattade LED-varselljuset i stötfångaren och LED-bakljuset att du syns bättre i dagsljus. nödbromsningar. Om en kritisk körsituation upptäcks kan säkerhetsbältena i framsätet stramas åt på bråkdelen av en sekund, och sidorutorna och soltaket (om sådant finns) kan stängas automatiskt, så att säkerhetsbältena och krockkuddarna ger maximalt skydd vid en eventuell krock. Vid en olycka: aktiv motorhuv (standard). Den aktiva motorhuven kan minska skaderisken för fotgängare och cyklister vid påkörning i hastigheter mellan 25 och 55 km/h. För att dämpa kollisionskraften lyfts motorhuven upp 8,5 cm i bakkant med hjälp av pyroteknik. Vid fara: PRE-SAFE -skyddssystem (tillval). Skyddssystemet PRE-SAFE kan upptäcka kritiska trafiksituationer redan i förväg och vid behov aktivera säkerhetssystem i förebyggande syfte. På så sätt kan risken för personskador minskas. Dessutom mottar PRE-SAFE konstant sensordata från system som den elektroniska sladdpareringen ESP och bromsassistenten BAS och kan därigenom bland annat upptäcka kraftig under- eller överstyrning och PRE-SAFE kan registrera kritiska situationer och inleda förebyggande skyddsåtgärder. Den aktiva motorhuven hjälper till att minska skaderisken för fotgängare och cyklister vid en krock.

39 Utrustning Service och tjänster Fakta och färger 37 Vid en olycka: krockkuddar (ingår). Vid sidan av den solida råkarosstrukturen och den extremt stabila säkerhetscellen finns i grundutförandet sju krockkuddar för bästa möjliga skydd av förare och passagerare: frontkrockkuddar som beroende på kollisionskraften och olyckans art löses ut i två steg, krockgardiner mellan A- och C-stolpen och sidokrockkuddar fram i form av bröstkorgs-/bäckenkrockkuddar. Knäkrockkudden på förarsidan skyddar mot knäskador och som tillval finns sidokrockkuddar på båda sidor bak i bilen. Efter en olycka: Mercedes-Benz Ecall nödanropssystem (ingår i COMAND Online). När säkerhetssystemet registrerar en olycka kan nödsystemet automatiskt skicka ett nödanrop via en ansluten telefon. Samtidigt överförs GPS-positionsdata och annan information om bilen till Mercedes-Benz nödanropscentral. Därefter upprättas ett samtal. Nödanropssystemet kan också aktiveras manuellt med en SOS-knapp. Nödanropssystemet lanseras preliminärt i Sverige under Åtgärder efter en olycka. Mercedes-Benz har utvecklat flera åtgärder för att minska följdskador och underlätta räddningsinsatsen. Bland annat stängs motorn av automatiskt och bilens varningsblinkers och nödbelysning i kupén tänds. Dessutom låses centrallåset upp automatiskt vilket gör det lättare att öppna dörrarna efter en frontalkrock. Mercedes-Benz erbjuder även en handledning för räddningstjänsten. Den finns på flera språk och kan laddas ned från internet. Läs mer på Det märks att Mercedes-Benz har fokus på säkerhet i varje situation. I grundutförandet ingår krockgardiner fram och bak, frontkrockkuddar, sidokrockkuddar fram och en knäkrockkudde för föraren.

40 38 Dynamik och chassi Säkerhet Komfort Modeller Multimediesystem Nya A-Klass har ett brett utbud av underhållningsenheter som börjar med Audio 20 soundsystem och fortsätter via Audio 20 soundsystem med Becker MAP PILOT (tillval) ända upp till multimediesystemet COMAND Online. Med COMAND Online kan du bekvämt använda alla de väsentliga informations- och kommunikationsfunktionerna via en högupplöst färgskärm med en bilddiagonal på 17,8 cm. COMAND Online (tillval). Multimediesystemet har en 17,8 cm-färgskärm med hög upplösning. Bland systemets funktioner finns radio, hastighetsberoende volymreglering, musikkatalogen MUSIC REGISTER med 10 GB-hårddisk samt hårddisknavigation. Dessutom får du kostnadsfri uppdatering av europeiska kartdata i tre år efter bilens första registrering. Dvd-enheten kan spela dvd-skivor, cd-skivor och mp3-filer. Onlinefunktionen med integrerad webbläsare gör att du kan koppla upp dig mot internet via en internetkompatibel mobiltelefon och därmed få tillgång till olika appar som lokal sökning via Google med Street View och Panoramio, väderrapporter och väderkartor, nyheter, Facebook och nedladdning av vägbeskrivningar från Google Maps. Usb-port, aux-ingång, insticksplats för SD-minneskort samt Bluetooth möjliggör anslutning av externa lagringsmedier och en mobiltelefon. Systemet manövreras med ett intuitivt och logiskt multifunktionsvred och via knappar på multifunktionsratten. Med röststyrningssystemet LINGUATRONIC (tillval, på engelska) kan du även manövrera COMAND Online med röstkommandon.

41 Utrustning Service och tjänster Fakta och färger 39 Drive Kit för iphone 1 (tillval). Med Mercedes-Benz Drive Kit inklusive telefonhållare kan du ansluta en iphone 4/4S till radion Audio 5 USB. MB Drive App är perfekt anpassad till din iphone beträffande funktion och design. Den har allt du kan tänkas behöva under en körning: telefoni via handsfree, musikhantering, internetradio och smidig navigering. Dessutom innehåller den Car Finder som hjälper dig att hitta din parkerade bil. Bekvämare kan det knappast bli! I kombination med Audio 20 soundsystem och COMAND Online finns Mercedes-Benz Drive Kit Plus för iphone som tillval 2. Audio 20 soundsystem (ingår). Multimediesystemet har en TFT-display på 14,7 cm. Tack vare den integrerade cd-spelaren kan såväl mp3- som wma- och aac-filer spelas upp. Den går också att uppgradera till en cd-växlare för sex skivor (tillval). Audio 20 soundsystem har integrerad telefonknappsats, Bluetooth med handsfree-funktion samt aux-ingång och usb-anslutning i förvaringsfacket på mittkonsolen, och manövreras bekvämt via multifunktionsratten och multifunktionsvredet på mittkonsolen. Sex högtalare ger ett fantastiskt ljud! Becker MAP PILOT (tillval). Nya Becker MAP PILOT med 3D-kartnavigering är helt integrerad med röststyrning via den centrala manöverpanelen eller via multifunktionsratten. Den blir snabbt personlig när du har laddat ned uppdaterade kartdata och börjat använda systemets extra funktioner. Surroundsystem Harman Kardon Logic 7 (tillval). Dolby-Digital-5.1-systemet på 450 watt (i kombination med COMAND Online) ser till att din ljudupplevelse alltid är på topp. Tolv högtalare, inklusive baslåda, och en 9-kanals DSP-förstärkare. Behöver vi säga mer? Surroundljudet går att ställa in för hela kupén, främre delen, mittdelen eller bakre delen. Med Drive-Kit för iphone och MB Drive App integrerar du funktionerna i din smartphone redan med Audio 5 USB. Funktionerna i Becker MAP PILOT visas på skärmen för Audio 20 soundsystem och på kombiinstrumentets multifunktionsdisplay. 1 Drive Kit för iphone med Audio 5 USB finns inte för den svenska marknaden. 2 Finns som Mercedes-Benz originaltillbehör från första kvartalet 2013.

42 40 Dynamik och chassi Säkerhet Komfort Modeller Hjälpsystem Nya A-Klass är utrustad med en rad olika säkerhetssystem och flera nya komforthjälpsystem. I kritiska situationer kan de varna på ett tidigt stadium och hjälper dig därmed att undvika faror. Backkamera (tillval, i kombination med Audio 20 soundsystem eller COMAND Online). Backkameran med vidvinkelobjektiv och hjälplinjer aktiveras när du lägger i backväxeln och visar på bildskärmen vad som finns omedelbart bakom bilen. Aktiv parkeringshjälp, inklusive PARKTRONIC (tillval). Med den aktiva parkeringshjälpen söker bilen själv upp en lämplig parkeringsficka vid en hastighet på upp till 35 km/h. Så snart föraren har bekräftat ett förslag på en parkeringsficka och lagt i backväxeln parkerar den aktiva parkerings hjälpen automatiskt, bara med en knapptryckning. Föraren behöver inte göra något annat än att växla och trampa på gasen och bromsen. Den aktiva parkeringshjälpen tar över styrningen helt. Systemet arbetar med högsta precision. Parkeringsfickan behöver bara vara 1,30 Meter längre än bilen för en automatisk parkering. Hastighetspåminnare (ingår i tillvalet COMAND Online). Hastighetspåminnaren kan läsa av hastighetsskyltarna med hjälp av en kamera innanför vindrutan och tar även hjälp av navigationsdata. Sedan visas motsvarande hastighetssymbol på kombiinstrumentet. Om hastighetsbegränsningen ändras visas den nya på kombiinstrumentet. Kameran övervakar hela tiden omgivningen framför bilen och de runda hastighetsskyltarna identifieras. Det spelar ingen roll om skyltarna står vid vägkanten eller om de sitter ovanför körbanan. Hastighetspåminnaren är praktisk inte minst på sträckor med variabla hastighetsskyltar eller vid vägarbeten. På COMAND Online-skärmen får du en bra överblick över området bakom bilen under parkeringsförloppet. Displayen i kombiinstrumentet ger dig en överblick över parkeringsförloppet. Hastighetspåminnarens symboler visas både på kombiinstrumentet och på den centrala COMAND Online-skärmen.

43 Utrustning Service och tjänster Fakta och färger 41 Belysning och klimatanläggning Belysnings- och siktpaketet (tillval) går helt i linje med den ambitiösa säkerhetsnivån i nya A-Klass och ljussätter kupén på ett smakfullt sätt vid mörker. Och komfortklimatanläggningen THERMOTRONIC gör kupén mycket behaglig att vistas i. Belysnings- och siktpaket (tillval). Belysnings- och siktpaketet ökar säkerheten och ger bättre uppsikt över trafiken, särskilt i mörker och vid dåligt väder. I paketet ingår ett flertal säkerhetsfunktioner, bland annat vindrutetorkare med regnsensor och större behållare för spolarvästska, utstegs- och varningsljus på förar- och frampassagerardörren samt varnings- och markbelysning i bagageluckan. Förutom den förbättrade säkerheten bidrar paketet till en mer exklusiv känsla i kupén genom panelbelysningen i dörrarna. På sportstolarna är öppningen mellan nackskydd och ryggstöd smakfullt upplyst. Helhetsintrycket förstärks dessutom av solskydden med belyst makeupspegel, den belysta innerbackspegeln, belysning i fotutrymmet både fram och bak, belyst instegslist, separat tändbara läslampor på höger och vänster sida i baksätet och inte att förglömma är stämningsbelysningen i baksätet. THERMOTRONIC (tillval). Med denna komfortklimatanläggning går det att ställa in temperaturen och luftfördelningen individuellt för föraren och passageraren fram. Detta tvåzonssystem arbetar helt automatiskt bara med en knapptryckning. THERMOTRONIC håller det önskade klimatet konstant och tar då också hänsyn till yttre faktorer som solljus, luftkvalitet och luftfuktighet. Därför är kupéklimatet alltid behagligt i nya A-Klass. Belysnings- och siktpaket (tillval) förstärker interiörens praktiska och eleganta design. Komfortklimatanläggningen THERMOTRONIC (tillval) ser till att kupétemperaturen alltid är behaglig.

44 42 Dynamik och chassi Säkerhet Komfort Modeller Stolar De nyutvecklade stolarna finns i tre olika varianter och lever upp till individuella krav på ergonomi, sittkomfort och säkerhet. Säteskomfortpaket (ingår). Standardstolarna i säteskomfortpaketet kännetecknas av de speciellt utformade sätesdynorna med betoning på området för axlarna. De ger en särskilt god komfort för föraren och passageraren fram, inte minst på långa sträckor. Med detta paket kan du ställa in höjden på båda framstolarna samt sätesdynornas lutning. Flera möjligheter att göra ergonomiska justeringar för bästa sittställning höjer sittkomforten ytterligare. Standardstolen har tre tvärgående kanaler på ryggstödets övre, breddade del. Välj mellan tyg och konstläder ARTICO i svart eller kristallgrått. Sportstolarna (tillval) i högsta kvalitet med integrerade nackskydd ingår i alla designversionerna och i exklusivpaketen. Här garanteras du bästa möjliga sittkomfort. Flera stolsklädslar finns att välja mellan, däribland i ARTICO/tyg, helt i ARTICO/DINAMICA eller i äkta läder. Beroende på utrustning kan du välja mellan svart, kristallgrå och nötbrun. Svankstöd med fyra lägen fram (tillval). Ryggstödets välvningsprofil kan anpassas individuellt till föraren och passageraren fram. Det finns två luftkuddar i varje ryggstöd som kan blåsas upp till önskad storlek. Dessutom kan luftkuddarna justeras i höjdled. Elektrisk sätesjustering med minnesfunktion (tillval). Förar- och passagerarstol fram finns med steglös elektrisk inställning (tillval). Minnespaketet kan lagra tre individuella inställningar av stolen, nackskyddet (ej för sportstolar) och ytterbackspeglarna. Dessa inställningar går att aktivera när som helst. De komfortabla framstolarna i A-Klass övertygar med utmärkt ergonomi och många inställningsmöjligheter. Sittkomforten i A-Klass är på topp även för passagerna bak.

45 Utrustning Service och tjänster Fakta och färger 43 Tak och utrymme Nya A-Klass är imponerande rymlig för en bil i kompaktklassen. Panoramaglastakluckan tar in mycket ljus för en ännu generösare rymdkänsla. Och bagageutrymmet har gott om plats för dina saker. Panoramataklucka (tillval). Panoramaglastakluckan består av en eldriven, utvändigt löpande glaslucka. Tack vare den stora glasytan får du en fantastisk sikt uppåt. Dessutom släpper den in mycket ljus i kupén, vilket ger en särskilt harmonisk atmosfär. Den eldrivna solskyddsgardinen skyddar mot direkt solljus och vindavvisaren med nätstruktur håller ljudnivån nere under körning med öppet tak. I kombination med belysnings- och siktpaketet (tillval) stängs taket automatiskt vid regn. Bagageutrymme. Vid behov kan ryggstöden i baksätet fällas ned. Det kan då delas i förhållandet 1/3 till 2/3. På så vis uppstår ett upp till 1,24 meter långt stuvutrymme som sväljer upp till liter och har ett nästan plant golv. När A-Klass används med fem sittplatser är lastvolymen 341 liter. Förvaringspaket (tillval). Förvaringspaketet hjälper dig att hålla ordning i kupén. I paketet ingår ett glasögonfack i takkontrollpanelen och en förvaringsbox under framsätena. Vidare ingår lastnät på förar- och passagerarsätets ryggstöd, vid golvet framför passagerarsätet och vid sidan i bagageutrymmet samt under hatthyllan. Sist men inte minst ingår ett praktiskt 12 V-uttag i bagageutrymmet. Tack vare ljusinsläppet genom panoramaglastakluckan blir nya A-Klass ljusare och känns ännu rymligare. Med några enkla handgrepp förvandlas kupén till en generös lastyta. Det praktiska förvaringspaketet erbjuder mycket stuvutrymme i A-Klass.

46 44 Dynamik och chassi Säkerhet Komfort Modeller Sportmodell A 250 Sport engineered by AMG Den nya sportmodellen A 250 Sport 1 imponerar med expressiv design och större dynamik tack vare sitt specialutvecklade AMG-sportchassi med en unik framaxel. Sportmodellen A 250 Sport är gjord för dig som önskar en dynamik utöver det vanliga. Den har ett AMG-sportchassi med en unik framaxel som har konstruerats av specialisterna på Mercedes-AMG. Övrig utrustning bygger på designversion AMG Sport och innehåller dessutom ytterligare matchande exteriör- och interiördetaljer. Ta till exempel den iögonfallande diamantgrillen, de stiltypiska röda panelerna på bilens AMG-frontspoilrar och AMG-bakkjolar och de röda kontrastringarna runt strålkastarna. Den atletiska looken förstärks av de svartlackerade, högglanspolerade AMGlättmetallfälgarna i 5-ekerdesign med däck 235/40 R 18. Och det dynamiska intrycket av A 250 Sport fulländas slutligen av hålborrade bromsskivor fram, rödlackerade bromsok fram och bak allt ackompanjerat av ett sportigt motorljud. Andra läckra detaljer är avslutningsvis det dubbla avgassystemet med ovala slutrör i polerat rostfritt stål och plaketterna med inskriptionen Sport på framskärmarna. Enastående pondus och kraftfull dynamik kombineras i A 250 Sport. 1 Produktionsstart i december 2012.

47 Utrustning Service och tjänster Fakta och färger 45 Även interiören sätter känslorna i gungning. Typiska kännetecken för A 250 Sport är sportstolar med klädsel i konstläder ARTICO/DINAMICA med röda kontrastsömmar och matchande röda trepunktsbälten. Accentfärgen rött är ett genomgående designinslag för A 250 Sport som har använts både till luftmunstyckenas ringar och visarna på det sportiga kombiinstrumentet. Den treekrade multiifunktionssportratten i nappaläder har röda kontrastsömmar precis som armstöden i mittkonsolen och dörrarna. Dörrklädslarna är i svart mikrofiber DINAMICA och panelerna i kolfiberlook. Det dynamiska intrycket förstärks av sportpedalstället i borstat rostfritt stål med svarta gumminoppor och instegslister i aluminium. Sportmodellen har även fotmattor med struktur och svarta sydda kanaler, röda kontrastsömmar och inskriptionen Sport. Sportstolar i klädsel ARTICO/DINAMICA med röda dekorsömmar.

48 46 Dynamik och chassi Säkerhet Komfort Modeller Grundmodell I nya A-Klass finns Mercedes-komforten redan i grundutförandet.

49 Utrustning Service och tjänster Fakta och färger 47 Nya A-Klass kombinerar sportighet med kvalitet. Exteriören imponerar med snillrika idéer och sinne för detaljer. Från fabrik ingår stålfälgar med fälgsidor i 10-hålsdesign med däck 195/65 R 15 (205/55 R 16 i kombination med A 200 CDI BlueEFFICIENCY och A 200 BlueEFFICIENCY) och en kompakt bakre stötfångare i bilens kulör med svartmelerad diffusorinsats. Den senaste generationens hjälpsystem som kollisionsvarnaren COLLISION PREVENTION ASSIST och trötthetsvarnaren ATTENTION ASSIST hittar du redan i grundutrustningen.

50 48 Dynamik och chassi Säkerhet Komfort Modeller

51 Utrustning Service och tjänster Fakta och färger 49 Nya A-Klass imponerar med smarta funktioner. I grundutrustningen finns t.ex. klimatanläggning och radion Audio 20 soundsystem med dubbla frekvensmottagare, display med tre rader, usb-port och aux-ingång. Interiören toppar med en treekrad multifunktionsratt med 12 funktionsknappar, multifunktionsdisplay i kombi instrumentet och ett uppfällbart förvaringsfack i armstödet för föraren och passageraren fram. Panelerna är i grundut förandet bikakemönstrade. Stolarna och dörrklädseln är i svart tyg. För standardstolen finns flera valmöjligheter, både när det gäller klädslar och färger. Standardstol 021 Svart (tyg) Kristallgrå (tyg) Svart (konstläder ARTICO) Kristallgrå (konstläder ARTICO) 2 Paneler Paneler, silverfärgade med strukturerad yta Bilden t.v. på denna sida visar en stolstyp som inte erbjuds i Sverige. Bilden t.h. visar den stol med uppgraderat utseende och högre komfort som ingår i svensk grundutrustning. På bilderna syns även Drive Kit för iphone (tillval). 1 Ingår. 2 Tillval.

52 50 Dynamik och chassi Säkerhet Komfort Modeller Style Line Med designstilen Style Line får nya A-Klass en självsäker approach. Designstilen Style Line omfattar lättmetallfälgar i 10-ekerdesign med däck 205/55 R 16. En kylargrill med två lameller i bilens kulör och kromade detaljer ger bilen en ung och kaxig framtoning.

53 Utrustning Service och tjänster Fakta och färger 51

54 52 Dynamik och chassi Säkerhet Komfort Modeller

55 Utrustning Service och tjänster Fakta och färger 53 Designstilen Style Line (tillval) har en personlig karaktär. Kupén välkomnar dig med sportstolar i tyg/konstläder ARTICO i svart eller svart/vitt med kontrastsömmar, svart innertak (grått innertak som tillval) samt paneler i svart matrismönster och luftmunstycken med silverkromad yta. Sportstol 451 Svart (konstläder ARTICO/tyg) Svart/vitt (konstläder ARTICO/tyg) Standardstol 101 Svart (konstläder ARTICO) 108 Kristallgrå (konstläder ARTICO) Paneler Matrismönster svart

56 54 Dynamik och chassi Säkerhet Komfort Modeller Urban Line Med designstilen Urban Line visar sig nya A-Klass från sin sportigare sida. Designstilen Urban Line (tillval) sätter nya A-Klass på kartan när det kommer till sportighet och uttrycksfullhet. Stilen imponerar med lättmetallfälgar i 5-dubbelekerdesign med däck 225/45 R 17, en kylargrill med två silverfärgade lameller med kromdetaljer och ett dubbelt avgassystem med slutrör i kromutförande.

57 Utrustning Service och tjänster Fakta och färger 55

58 56 Dynamik och chassi Säkerhet Komfort Modeller

59 Utrustning Service och tjänster Fakta och färger 57 Med Urban Line plussas den sportiga känslan på ytterligare när vi kommer till interiören. Njut av sportkombiinstrument och sportstolar i svart eller kristallgrått, paneler i rutmönster, en treekrad multifunktionsratt med perforerat läder och grå kontrastsömmar som går igen i dörrklädslar och armstöd. Här hittar du också standardstolar med klädsel ARTICO och du väljer fritt mellan svart och kristallgrått. Sportstol 361 Svart (konstläder ARTICO/tyg) Kristallgrå (konstläder ARTICO/tyg) Standardstol 101 Svart (konstläder ARTICO) 108 Kristallgrå (konstläder ARTICO) Paneler Rutmönster i svart Rutmönster i kristallgrått

Din A-Klass: A 180 BlueEFFICIENCY

Din A-Klass: A 180 BlueEFFICIENCY Exemplarisk illustration Exemplarisk illustration Sammanställning Motor A 180 BlueEFFICIENCY Välj klädsel Jupiterröd Hjul AMG lättmetallfälgar 45,7 cm (18 tum) i multi-ekerdesign Klädsel Konstläderklädsel

Läs mer

Din CLA: CLA 200 Coupé

Din CLA: CLA 200 Coupé Exemplarisk illustration Exemplarisk illustration Sammanställning Motor CLA 200 Coupé Designversion Grundversion Specialmodell och paket Färg Jupiterröd Fälgar AMG lättmetallfälgar 45,7 cm (18 tum) i 5-dubbelekerdesign

Läs mer

Din CLA: CLA 200 Shooting Brake

Din CLA: CLA 200 Shooting Brake Exemplarisk illustration Exemplarisk illustration Sammanställning Motor CLA 200 Shooting Brake Designversion Grundversion Specialmodell och paket Färg Nattsvart Fälgar AMG lättmetallfälgar 45,7 cm (18

Läs mer

MERCEDES-BENZ PERSONBILAR. Nya Mercedes AMG GT Coupé

MERCEDES-BENZ PERSONBILAR. Nya Mercedes AMG GT Coupé MERCEDES-BENZ PERSONBILAR BRUTTO Nya Mercedes Coupé Giltig från 15 januari 2015 Gäller med reservation för ändring av grundutrustning/extrautrustning och priser Coupé - C 190 2 år Nybilsgaranti, 3 år Vagnskadegaranti

Läs mer

Din CLA: CLA 200 d Shooting Brake

Din CLA: CLA 200 d Shooting Brake Exemplarisk illustration Exemplarisk illustration Sammanställning Motor CLA 200 d Shooting Brake Designversion Grundversion Specialmodell och paket Färg Nattsvart Fälgar AMG lättmetallfälgar 45,7 cm (18

Läs mer

Din A-Klass: A 180. Exemplarisk illustration. Exemplarisk illustration. Sammanställning. Designversion Grundversion. Specialmodell och paket

Din A-Klass: A 180. Exemplarisk illustration. Exemplarisk illustration. Sammanställning. Designversion Grundversion. Specialmodell och paket Exemplarisk illustration Exemplarisk illustration Sammanställning Motor A 180 Designversion Grundversion Specialmodell och paket Färg Nattsvart Fälgar AMG lättmetallfälgar 45,7 cm (18 tum) i 5-dubbelekerdesign

Läs mer

MERCEDES-BENZ PERSONBILAR. A-Klass

MERCEDES-BENZ PERSONBILAR. A-Klass MERCEDES-BENZ PERSONBILAR A-Klass KUNDPRISLISTA 1/2015 Giltig från 15 januari 2015 Gäller med reservation för ändring av grundutrustning/extrautrustning och priser A-Klass - W176 PRISLISTA 1/2015 2 år

Läs mer

A-Klass Kundprislista

A-Klass Kundprislista Kundprislista Giltig från 15 Juni 2012 Prislistan gäller med reservation för ändring från fabrik av tekniska specifikationer, grundutrustning, utbudet av extrautrustning med tillhörande priser, utrustningskombinationer

Läs mer

Din bil. A Klass: A 180 A oktan Bränsletyp. 7,3 l/100km Bränsleförbrukning stadstrafik. 4 Cylinder. 4,4 l/100km Bränsleförbrukning landsväg

Din bil. A Klass: A 180 A oktan Bränsletyp. 7,3 l/100km Bränsleförbrukning stadstrafik. 4 Cylinder. 4,4 l/100km Bränsleförbrukning landsväg A Klass: A 180 Din bil A 180 Tekniska data 95 oktan Bränsletyp 4 Cylinder 1332 cm³ Cylindervolym 100 kw (136 hk) Prestanda Information om bränsleförbrukning, CO₂utsläpp och energiklass 7,3 l/100km Bränsleförbrukning

Läs mer

Din A-Klass: A 180. Exemplarisk illustration. Exemplarisk illustration. Sammanställning ,00 SEK. Designversion Grundversion

Din A-Klass: A 180. Exemplarisk illustration. Exemplarisk illustration. Sammanställning ,00 SEK. Designversion Grundversion Exemplarisk illustration Exemplarisk illustration Sammanställning Motor A 180 Designversion Grundversion Specialmodell och paket Färg Nattsvart Fälgar AMG lättmetallfälgar 45,7 cm (18 tum) i 5-dubbelekerdesign

Läs mer

Din A-Klass: A 180. Exemplarisk illustration. Exemplarisk illustration. Sammanställning ,00 SEK. Designversion Grundversion

Din A-Klass: A 180. Exemplarisk illustration. Exemplarisk illustration. Sammanställning ,00 SEK. Designversion Grundversion Exemplarisk illustration Exemplarisk illustration Sammanställning Motor A 180 Designversion Grundversion Specialmodell och paket Färg Nattsvart Fälgar Lättmetallfälgar 43,2 cm (17 tum) i 5-dubbelekerdesign

Läs mer

Din bil. C-Klass: C 200 d Kombi Fleet. C 200 d Kombi Fleet. Diesel Bränsletyp. 4,9 l/100km Bränsleförbrukning stadstrafik.

Din bil. C-Klass: C 200 d Kombi Fleet. C 200 d Kombi Fleet. Diesel Bränsletyp. 4,9 l/100km Bränsleförbrukning stadstrafik. C-Klass: C 200 d Kombi Fleet Din bil C 200 d Kombi Fleet Tekniska data Diesel Bränsletyp 4 Cylinder 1598 cm³ Cylindervolym 118 kw (160 hk) Prestanda Information om bränsleförbrukning, CO₂utsläpp och energiklass

Läs mer

Din bil. C-Klass: C 220 d Sedan. C 220 d Sedan

Din bil. C-Klass: C 220 d Sedan. C 220 d Sedan C-Klass: C 220 d Sedan Din bil C 220 d Sedan Tekniska data Diesel Bränsletyp 4 Cylinder 1950 cm³ Cylindervolym 143 kw (194 hk) Prestanda Information om bränsleförbrukning, CO₂-utsläpp och energiklass 5,4

Läs mer

Mercedes-Benz. Din bil. B-Klass. Information om bränsleförbrukning, C02- utsläpp och energiklass. Tekniska data. 95 oktan Bränsletyp

Mercedes-Benz. Din bil. B-Klass. Information om bränsleförbrukning, C02- utsläpp och energiklass. Tekniska data. 95 oktan Bränsletyp Mercedes-Benz B-Klass Din bil Tekniska data 95 oktan Bränsletyp 4 Cylinder 1332 cm 3 Cylindervolym 100 kw (136 hk) Prestanda Information om bränsleförbrukning, C02- utsläpp och energiklass 7,2 l/100km

Läs mer

Din bil. C-Klass: C 200 Kombi. C 200 Kombi. Information om bränsleförbrukning, CO₂-utsläpp och energiklass 8,5 l/100km Bränsleförbrukning stadstrafik

Din bil. C-Klass: C 200 Kombi. C 200 Kombi. Information om bränsleförbrukning, CO₂-utsläpp och energiklass 8,5 l/100km Bränsleförbrukning stadstrafik C-Klass: C 200 Kombi Din bil C 200 Kombi Tekniska data 95 oktan Bränsletyp 4 Cylinder 1497 cm³ Cylindervolym 135 kw (184 hk) Prestanda Information om bränsleförbrukning, CO₂-utsläpp och energiklass 8,5

Läs mer

Din C-Klass: C 220 d Kombi

Din C-Klass: C 220 d Kombi Exemplarisk illustration Exemplarisk illustration Sammanställning Motor C 220 d Kombi Specialmodell och paket Färg Svart Fälgar AMG lättmetallfälgar 45,7 cm (18 tum) i 5-ekerdesign Klädsel Konstläder ARTICO,

Läs mer

Din C-Klass: C 220 d Sedan

Din C-Klass: C 220 d Sedan Exemplarisk illustration Exemplarisk illustration Sammanställning Motor C 220 d Sedan Specialmodell och paket Färg Obsidiansvart metallic Fälgar Lättmetallfälgar 43,2 cm (17 tum) i 5-dubbelekerdesign Klädsel

Läs mer

Nästa Toyota Prius är här. Följ med!

Nästa Toyota Prius är här. Följ med! Customersonly B - Porto Betalt Nästa Toyota Prius är här. Följ med! miljö innovation + ekonomi På Toyota har vi en nollvision om utsläpp. Vi arbetar för att våra bilar inte ska ha några farliga utsläpp

Läs mer

Prius Plug-in Hybrid

Prius Plug-in Hybrid Prius Plug-in Hybrid Prius Plug-in Hybrid. Bilen som är det bästa av två världar både en elbil och en hybrid i ett med mycket låg bränsleförbrukning och lågt koldioxidutsläpp. Tack vare de tekniskt framstående

Läs mer

Din bil 8 maj C-Klass: C 200 d Kombi Fleet (endast för företag) C 200 d Kombi Fleet (endast för företag) Pris från ,00 SEK

Din bil 8 maj C-Klass: C 200 d Kombi Fleet (endast för företag) C 200 d Kombi Fleet (endast för företag) Pris från ,00 SEK C-Klass: C 200 d Kombi Fleet (endast för företag) Din OnlineCode: MUSP32YY Din bil 8 maj 2019 C 200 d Kombi Fleet (endast för företag) Pris från 340 90 Tekniska data Diesel Bränsletyp 4 Cylinder 1598 cm³

Läs mer

Enastående formgivning Mer effektiv Den nya i30

Enastående formgivning Mer effektiv Den nya i30 Modellbroschyr Enastående formgivning Mer effektiv Den nya i30 Hyundais karaktäristiska sexkantiga grill dominerar fronten på alla nya i30 och ger ett intryck av styrka och karaktär - egenskaper som du

Läs mer

Bygg din bil, Steg 5. Sammanfattning

Bygg din bil, Steg 5. Sammanfattning Bygg din bil, Steg 5. Sammanfattning Skriv ut sida Modell: Saab 9-3 SportCombi 2.0t BioPower 200 hk SEK 291 800 Exteriör & Interiör: Jet Black SEK 6 900 Läder/textilklädsel "Sport", Black Lättmetallfälg

Läs mer

Din C-Klass: C 220 d 4MATIC Kombi

Din C-Klass: C 220 d 4MATIC Kombi Exemplarisk illustration Exemplarisk illustration Sammanställning Motor C 220 d 4MATIC Kombi Specialmodell och paket Färg Svart Fälgar Lättmetallfälgar 43,2 cm (17 tum) i 5-dubbelekerdesign Klädsel Konstläderklädsel

Läs mer

BMW MOTORTEKNOLOGI. DIESEL

BMW MOTORTEKNOLOGI. DIESEL BMW MOTORTEKNOLOGI. DIESEL ATT VÄLJA RÄTT MOTOR. DIESEL. BENSIN. HYBRID. ELEKTRISK. Utvecklingen av motorer har tagit enorma steg de senaste åren. BMWs diesel-, bensin- och plug-in hybridmotorer är inget

Läs mer

Lancia Voyager Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer

Lancia Voyager Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer Nr 3/2012 Gäller från 2012-04-16 Modellprogram Gäller fr. o. m. 2012-04-16 Versioner Bensin: Voyager 3.6 283hk Voyager 3.6 283hk Diesel: Voyager 163hk

Läs mer

TALENTO A PRO LIKE YOU.

TALENTO A PRO LIKE YOU. A PRO LIKE YOU www.fiatprofessional.se Kundtjänst CIAO FIA IAT Utrustning och tillval kan skilja sig beroende på olika marknads eller lagkrav. Data i denna publikation är endast indikativ. FCA förbehåller

Läs mer

smart fortwo Coupé & smart forfour Sedan

smart fortwo Coupé & smart forfour Sedan smart Coupé & Sedan, C/W 453 Bilpriser PRISLISTA 2/2014 smart fortwo Coupé & smart Sedan Modell Försäljning spris exkl. moms Frakt - och hanteringsavgift Summa Moms Rek.försäljnings pris inkl.moms smart

Läs mer

NYA MEGANE GT RENAULT DRIVE THE CHANGE

NYA MEGANE GT RENAULT DRIVE THE CHANGE NYA RENAULT MEGANE GT DRIVE THE CHANGE DESIGNA DITT LIV EN DESIGN SOM VISAR VÄGEN FRAMÅT. ETT TYDLIGT STÄLLNINGSTAGANDE: EN LOGOTYP SOM STÅR UT, IÖGONFALLANDE FORMER, LED-VARSELLJUS SOM MARKERAR FRONTEN

Läs mer

Enastående design. Vanliga i30 har en grill med fyra ribbor och elegant formade LED-varselljus (se omslaget).

Enastående design. Vanliga i30 har en grill med fyra ribbor och elegant formade LED-varselljus (se omslaget). Modellbroschyr Enastående design. Hyundais karakteristiska sexkantiga grill dominerar fronten på i30 och ger bilen ett intryck av styrka och karaktär - egenskaper som du kommit att förvänta dig av Hyundai.

Läs mer

Din GLC: GLC 220 d 4MATIC

Din GLC: GLC 220 d 4MATIC Exemplarisk illustration Exemplarisk illustration Sammanställning Motor GLC 220 d 4MATIC Specialmodell och paket Färg Svart Fälgar Lättmetallfälgar 45,7 cm (18 tum) i 5-ekerdesign Klädsel Konstläderklädsel

Läs mer

Nya SEAT Leon ST Kombi är nu prissatt

Nya SEAT Leon ST Kombi är nu prissatt Nya SEAT Leon ST Kombi är nu prissatt Samtidigt som Leon ST Kombi har världspremiär på bilmässan i Frankfurt (IAA) kan pris och specifikationer för den svenska marknaden presenteras. Bilen lanseras i Sverige

Läs mer

SE Edition och FleetEdition. Välutrustade privat- och tjänstebilar till förmånliga priser.

SE Edition och FleetEdition. Välutrustade privat- och tjänstebilar till förmånliga priser. Om uppgifterna i denna trycksak: Produktförändring kan ha ägt rum efter manusstopp för denna trycksak (Februari 2016). Tillverkaren har rätt att införa konstruktions- och designändringar, avvikande färgnyanser

Läs mer

Versioner. Bensin: Thema Executive 3.6 V6 AT8. Diesel: Thema Executive 3.0 V6 Multi-Jet AT5

Versioner. Bensin: Thema Executive 3.6 V6 AT8. Diesel: Thema Executive 3.0 V6 Multi-Jet AT5 Standardutrustning Tillval Tekniska specifikationer Modellprogram Versioner Bensin: Thema Executive 3.6 V6 AT8 Diesel: Thema Executive 3.0 V6 Multi-Jet AT5 20 TUMs aluminiumfälgar STD Excecutive Exteriör

Läs mer

Design som talar för sig själv

Design som talar för sig själv www.kia.se VINNANDE DESIGN Design som talar för sig själv En prisbelönt modell med en dynamisk och strömlinjeformad profil som förmedlar elegans och sportighet ur alla vinklar. Optima har den design och

Läs mer

Drivs av passion. Mercedes-Benz Tjänstebilar.

Drivs av passion. Mercedes-Benz Tjänstebilar. Drivs av passion. Mercedes-Benz Tjänstebilar. Februari 2015 Det roligaste du kan ta med hem från jobbet. Vi är ett av världens mest kända bilmärken. Vår stjärna känner de flesta igen och har en uppfattning

Läs mer

Jeep Compass MY12 Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer

Jeep Compass MY12 Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer Nr 1/2011 Gäller från Modellprogram Gäller fr. o. m. Versioner Compass 4x2 2.0 156hk Compass 4x4 2.4 170hk CVT2 Compass 4x4 2.2 CRD 163hk Modellprogram

Läs mer

Bygg din bil, Steg 5. Sammanfattning

Bygg din bil, Steg 5. Sammanfattning Bygg din bil, Steg 5. Sammanfattning Skriv ut sida Modell: Saab 9-5 SportCombi 2.3t BioPower 210 hk SEK 290 900 Exteriör & Interiör: Carbon Grey SEK 7 500 Läderklädsel Griffin Sport 2-ton, Black/Grey K56

Läs mer

Drivs av passion. Mercedes-Benz Tjänstebilar.

Drivs av passion. Mercedes-Benz Tjänstebilar. Drivs av passion. Mercedes-Benz Tjänstebilar. Februari 2015 Det roligaste du kan ta med hem från jobbet. Vi är ett av världens mest kända bilmärken. Vår stjärna känner de flesta igen och har en uppfattning

Läs mer

KANGOO EXPRESS NYA RENAULT. Prislista & Produktfakta. Cirkapriser gäller from 2013-03-20 Ändrad 2013-04-15

KANGOO EXPRESS NYA RENAULT. Prislista & Produktfakta. Cirkapriser gäller from 2013-03-20 Ändrad 2013-04-15 NYA RENAULT KANGOO EXPRESS lista & Produktfakta Cirkapriser gäller from 2013-03-20 Ändrad 2013-04-15 Alla rekommenderade cirkapriser visas i exkl. moms. ALLTID STANDARD Luftkonditionering Bluetooth -radio

Läs mer

VOLVO S60 CROSS COUNTRY

VOLVO S60 CROSS COUNTRY NYA VOLVO S60 CROSS COUNTRY En unik kombination: robust look och kapacitet med vågad attityd. Nya Volvo S60 Cross Country ger dig en elegant och uttrycksfull stil med 65 mm högre markfrigång och möjligheten

Läs mer

Det tyska undret om och om igen

Det tyska undret om och om igen E - Klass sedan Välkommen hem! Det tyska undret om och om igen E - Klassen har sina rötter i det tidiga 1900 - talet och är i rakt nedstigande led släkt med efterkrigstidens första personbil från Mercedes

Läs mer

NYA NISSAN PULSAR. Prislista, Utrustning, Specifikationer, Färger 03.09.2014 SE-05C-0433

NYA NISSAN PULSAR. Prislista, Utrustning, Specifikationer, Färger 03.09.2014 SE-05C-0433 NYA NISSAN PULSAR Prislista, Utrustning, Specifikationer, Färger PRISLISTA MOTOR VÄXELLÅDA Drivning Utrustningsnivå CO2 g/km Bränsleförbrukning l/100km Rekommenderat cirkapris kr Bensin DIG-T 115 6-växlad

Läs mer

Din E-klass: E 220 d Kombi

Din E-klass: E 220 d Kombi Exemplarisk illustration Exemplarisk illustration Sammanställning Motor E 220 d Kombi Specialmodell och paket Färg Svart Fälgar Lättmetallfälgar 43,2 cm (17 tum) i 5-ekerdesign Klädsel Konstläderklädsel

Läs mer

Mercedes-Benz Business Sätt dig i en bättre sits. Februari 2013

Mercedes-Benz Business Sätt dig i en bättre sits. Februari 2013 Mercedes-Benz Business Sätt dig i en bättre sits. Februari 2013 Mercedes-Benz Business sätt dig i en bättre sits. Mercedes-Benz har alltid haft som mål att revolutionera bilbranschen och skapa produkter

Läs mer

Pressen hyllar nya Passat GTE

Pressen hyllar nya Passat GTE Pressen hyllar nya Passat GTE En laddhybrid har nog aldrig varit så attraktiv som nu. Bytbil.com, 28 augusti Grönare mil med bil är svårt att finna i den här populära klassen. TT (Nyhetsbyrå), november

Läs mer

Mercedes-Benz Business

Mercedes-Benz Business Mercedes-Benz Business Sätt dig i en bättre sits. Juli 2012 Mercedes-Benz Business mer än en tjänstebil Välkommen till Mercedes-Benz tjänstebilar. Våra businessmodeller är välutrustade från grunden vilket

Läs mer

GLK X204 Prislista 1/2015 Gäller produktionsdatum from 2015-01-01 och försäljningsstart med modellår 805 från 2015-01-01 Gäller med reservation för

GLK X204 Prislista 1/2015 Gäller produktionsdatum from 2015-01-01 och försäljningsstart med modellår 805 från 2015-01-01 Gäller med reservation för GLK X204 Prislista 1/2015 Gäller produktionsdatum from 2015-01-01 och försäljningsstart med modellår 805 från 2015-01-01 Gäller med reservation för ändringar. 2 år Nybilsgaranti, 3 år Vagnskadegaranti.

Läs mer

Nya Volkswagen Golf på den svenska marknaden

Nya Volkswagen Golf på den svenska marknaden PRESSINFORMATION Marcus Thomasfolk Kontaktperson Informationschef 08 553 867 97 Telefon 070 35 896 57 Mobil marcus.thomasfolk@volkswagen.se E-post 2013-02-08 Datum Nya Volkswagen Golf på den svenska marknaden

Läs mer

NYA RENAULT TRAFIC Prislista & Produktfakta. Alla rekommenderade cirkapriser visas i exkl. moms.

NYA RENAULT TRAFIC Prislista & Produktfakta. Alla rekommenderade cirkapriser visas i exkl. moms. NYA RENAULT TRAFIC Prislista & Produktfakta Alla rekommenderade cirkapriser visas i exkl. moms. TRAFIC SKÅP Kampanjmodeller * HK VÄXELLÅDA L1H1 T27 L1H1 T29 L2H1 T29 Trafic Base Line * 1.6 dci Single Turbo

Läs mer

Volvo GLT nu också med TURBO.

Volvo GLT nu också med TURBO. Volvo GLT nu också med TURBO. Den nya serien av starkt efterfrågade GLT-bilar har nu utokats med en variant med TURBO-motor. Den nya B 21ET-motorn drar inte mer ån en vanlig 4:a men har en effekt som en

Läs mer

December Mars Nya Golf Alltrack.

December Mars Nya Golf Alltrack. December Mars 20152014 Nya Golf Alltrack. Nya Golf Alltrack 1.8 TSI 180 DSG 4MOTION 2.0 TDI 184 DSG 4MOTION Efter succén med Passat Alltrack som förra året var den mest sålda Passat-versionen i Sverige,

Läs mer

Nya Kia pro_cee d GT Är du laddad? >>>

Nya Kia pro_cee d GT Är du laddad? >>> The new Kia 2 Nya Kia pro_cee d GT Är du laddad? >>> Glöm gamla tankebanor, gör dig redo för nya tankesätt och upplevelser Här presenterar vi nya Kia pro_cee d GT, det seaste tillskottet i den populära

Läs mer

Mercedes-Benz Personbilar Nya C-Klass Cabriolet, A205

Mercedes-Benz Personbilar Nya C-Klass Cabriolet, A205 Mercedes-Benz Sverige AB Ett bolag inom Daimler-koncernen Till samtliga återförsäljare av 2016-06-03 Mercedes-Benz personbilar Ref.nr. PRI 184/2016 Mercedes-Benz Personbilar Nya C-Klass Cabriolet, A205

Läs mer

Innehåll. A - Klass 1. Färger och material 24 Lacker 24 Klädslar och paneler 25. Exteriör 2

Innehåll. A - Klass 1. Färger och material 24 Lacker 24 Klädslar och paneler 25. Exteriör 2 A - Klass Innehåll A - Klass 1 Exteriör 2 Dynamik 6 Effektivitet 6 Eco - start / stopp - funktion 8 Bensinmotorer 10 Dieselmotorer 12 Säkerhets- och utrymmeskoncept 14 Färger och material 24 Lacker 24

Läs mer

Din GLA: GLA 200. Exemplarisk illustration. Exemplarisk illustration. Sammanställning. Designversion Grundversion. Specialmodell och paket

Din GLA: GLA 200. Exemplarisk illustration. Exemplarisk illustration. Sammanställning. Designversion Grundversion. Specialmodell och paket Exemplarisk illustration Exemplarisk illustration Sammanställning Motor GLA 200 Designversion Grundversion Specialmodell och paket Färg Nattsvart Fälgar AMG lättmetallfälgar 48,3 cm (19 tum) i 5-ekerdesign

Läs mer

7 ÅRS. Både säker och spännande NYBILS- GARANTI

7 ÅRS. Både säker och spännande NYBILS- GARANTI www.kia.se 2 3 pro_ cee d Vi vet av erfarenhet att våra bilar är så välbyggda att vi kan erbjuda hela 7 års nybilsgaranti. Garantin följer bilen och upphör 7 år efter första registreringsdatum eller efter

Läs mer

PRODUKTFAKTA FRÅN 1 MAJ 2015

PRODUKTFAKTA FRÅN 1 MAJ 2015 PRODUKTFAKTA FRÅN 1 MAJ 2015 TEKNISK SPECIFIKATION: BENSIN MOTOR PureTech 130 S&S THP 200 Bränsletyp Blyfri 95 oktan Blyfri 95 oktan Antal cylindrar 3 4 Antal ventiler / cylinder 4 4 Cylindervolym (cm

Läs mer

Kompakta mått stor personlighet

Kompakta mått stor personlighet 02 Kompakta mått stor personlighet Liten bil som gör stort intryck Med nya Kia Picanto får du en bil med stil och personlighet. Trots det lilla formatet bjuder den på en elegans och komfort som man inte

Läs mer

Audi A5 i uppgraderad version

Audi A5 i uppgraderad version Södertälje, 13 juli 2011 Audi A5 i uppgraderad version När de framgångsrika A5-modellerna nu uppgraderas erbjuder de, förutom ett designmässigt lyft, även nya tekniska lösningar, avancerade tillval och

Läs mer

Storhet i en liten bil.

Storhet i en liten bil. Modellbroschyr 2 Storhet i en liten bil. Nya i10 vänder upp och ner på alla tidigare föreställningar om bilar i den här klassen. Den är tuff, rymlig och rolig att köra med imponerande utrustning och överlägsna

Läs mer

Business Solutions. Vågar du prova något nytt? Välj en tjänstebil som utmanar det gamla vanliga.

Business Solutions. Vågar du prova något nytt? Välj en tjänstebil som utmanar det gamla vanliga. Business Solutions. Vågar du prova något nytt? Välj en tjänstebil som utmanar det gamla vanliga. Förändring föds när man vill framåt. I vår värld handlar det inte bara om att flytta dig från A till B.

Läs mer

NYA CITROËN C4 CACTUS

NYA CITROËN C4 CACTUS NYA CITROËN C4 CACTUS Produktfakta Från 12 december 2014 TEKNISK SPECIFIKATION BENSIN MOTOR PureTech 82 PureTech 110 S&S Bränsletyp Bensin, blyfri 95 oktan Bensin, blyfri 95 oktan Antal cylindrar 3 3 Antal

Läs mer

GLA Sport Utility Vehicle

GLA Sport Utility Vehicle GLA Sport Utility Vehicle GLA. Njut av friheten Maxa karaktären! Nyfikenhet och äventyrslusta står bokstavligen skrivet i pannan på GLA. Med sin maffiga kylargrill och imponerande främre stötfångare utstrålar

Läs mer

Rock-stjärna. Upp med ridån! Upplev den fascinerande designen och avancerade tekniken i CLA Coupé.

Rock-stjärna. Upp med ridån! Upplev den fascinerande designen och avancerade tekniken i CLA Coupé. CLA Coupé Rock-stjärna Upp med ridån! Upplev den fascinerande designen och avancerade tekniken i CLA Coupé. Don t drive. Perform Låt dig inspireras av den unika formgivningen av CLA Coupé. Kvalitet

Läs mer

Originaltillbehör. Civic. Hybrid

Originaltillbehör. Civic. Hybrid Originaltillbehör Civic Hybrid 02 03 Gör ett unikt val Med Civic Hybrid kan du fatta ett grönt beslut, utan att behöva kompromissa med stil, komfort och prestanda. Det är det som gör Civic Hybrid speciell.

Läs mer

Nya motorversioner Euro 5

Nya motorversioner Euro 5 Nya Ducato Kära återförsäljare, Sedan lanseringen 1981är Ducato en av de ledande inom 2G-segmentet och presenterar ständigt uppdaterade och innovativa funktioner. Den nya versionen av Ducato erbjuder ett

Läs mer

A-Klass Kompaktsedan

A-Klass Kompaktsedan A-Klass Kompaktsedan Hej Mercedes! Känner du igen det här? Du träffar en person och det känns som om ni har känt varandra i evigheter. Precis så är det med nya A-Klass. Ni har bara umgåtts ett par dagar,

Läs mer

MINI COOPER S CABRIO.

MINI COOPER S CABRIO. MINI COOPER S CABRIO. PROVKÖR IDAG. Besök oss online för att hitta din närmaste MINIåterförsäljare och boka din provkörning. MINI.SE 1 av 10 01.09.2017 12:15 EXTERIÖR STYLING. 3AB YTTERBACKSPEGLAR/TAK

Läs mer

CITROËN C4 CACTUS. Produktfakta. Från 25 januari 2016. Bilen på bilden är extra utrustad

CITROËN C4 CACTUS. Produktfakta. Från 25 januari 2016. Bilen på bilden är extra utrustad CITROËN C4 CACTUS Produktfakta Från 25 januari 2016 Bilen på bilden är extra utrustad TEKNISK SPECIFIKATION BENSIN MOTOR PureTech 82 PureTech 82 ETG (1) PureTech 110 S&S Bränsletyp Bensin, blyfri 95 oktan

Läs mer

CITROËN C4 PICASSO & GRAND C4 PICASSO

CITROËN C4 PICASSO & GRAND C4 PICASSO CITROËN C4 PICASSO & GRAND C4 PICASSO Produktfakta Från 28 januari 2014 Utrustning och specifikationer gäller för bilar producerade från publiceringsdatum för produktfaktabladet. För lagerbilar kontakta

Läs mer

EN MÄNNISKONÄRA BIL FÖR DEN PASSIONERADE

EN MÄNNISKONÄRA BIL FÖR DEN PASSIONERADE 2 FÖRAREN I CENTRUM EN MÄNNISKONÄRA BIL FÖR DEN PASSIONERADE Giulietta är först och främst en Alfa Romeo-bil. Designad helt och hållet för personen sätter den föraren i centrum för total kontroll över

Läs mer

Jeep Wrangler MY12 Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer

Jeep Wrangler MY12 Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer Nr 1/2012 Gäller från 2012-03-09 Modellprogram Gäller fr. o. m. 2012-03-09 Versioner Wrangler 2-dörrars 3.6 V6 AT5 284hk Wrangler Unlimited 4-dörrars

Läs mer

Saab 9-3 Aero Sedan 2014 Bilspecifikation

Saab 9-3 Aero Sedan 2014 Bilspecifikation Saab 9-3 Aero Sedan 2014 Bilspecifikation 2014-02-14 Sida 1 av 5 Standardutrustning Kupé och Interiör Läderklädd sportratt, ställbar i höjd- och längdled Sportstolar i läderklädsel Elmanövrerade och eluppvärmda

Läs mer

MERCEDES-BENZ PERSONBILAR PRISLISTA1/2012

MERCEDES-BENZ PERSONBILAR PRISLISTA1/2012 MERCEDES-BENZ PERSONBILAR PRISLISTA1/2012 Giltig från 1 februari 2012 Gäller med reservation för ändring av grundutrustning/extrautrustning och priser BUSINESS MODELLER PRISLISTA 1/2012 Gäller produktionsdatum

Läs mer

VOLVO S60 2001 TILLVERKADE MELLAN VECKA 20 2000 OCH VECKA 9 2001

VOLVO S60 2001 TILLVERKADE MELLAN VECKA 20 2000 OCH VECKA 9 2001 VOLVO S60 2001 TILLVERKADE MELLAN VECKA 20 2000 OCH VECKA 9 2001 1/6 NYA VOLVO S60 ÄR FRAMFÖR ALLT FÖRARENS BIL. HÄR STÅR KÖRGLÄDJE OCH PRESTANDA HÖGST I KURS, UTAN ATT GE AVKALL PÅ KOMFORT FÖR PASSAGERARNA.

Läs mer

BMW X. www.bmw.se www.bmw.com. När du älskar att köra NYA BMW X. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning.

BMW X. www.bmw.se www.bmw.com. När du älskar att köra NYA BMW X. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. www.bmw.se www.bmw.com När du älskar att köra NYA. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. BLICKFÅNG. Nya står ut. Ensam, i mängden, överallt. Med sin extroverta design förenar den lifestyle

Läs mer

Mercedes-Benz C-Klass (W205) Pressinformation

Mercedes-Benz C-Klass (W205) Pressinformation Mercedes-Benz C-Klass (W205) Pressinformation . PRESSINFORMATION Mercedes-Benz nya C-Klass Från Baby-Benz till mogen premiumbil nya C-Klass välutrustad från grunden sid 4-6 Bilder sid 7-13 Bilder /måttskisser

Läs mer

Prisfaktablad A4 Sedan A4 Avant S4 Sedan S4 Avant A4 allroad quattro

Prisfaktablad A4 Sedan A4 Avant S4 Sedan S4 Avant A4 allroad quattro A4 Prisfaktablad A4 Sedan A4 Avant S4 Sedan S4 Avant A4 allroad Innehåll Motoralternativ Utrustning 3-4 A4 Sedan 5-6 A4 Avant 7 S4 Sedan / S4 Avant 8 A4 allroad Mått 9-10 Standardutrustning 11 Paketerbjudanden

Läs mer

ESPACE. Dina inställningar för nya Renault Clio kr [1] kr [2] Ditt val. Utrustningsnivå. Motor. Färg. Fälgar.

ESPACE. Dina inställningar för nya Renault Clio kr [1] kr [2] Ditt val. Utrustningsnivå. Motor. Färg. Fälgar. Dina inställningar för nya Renault Clio Skapad den:: 29/4/2017 https://www.renault.se/cfign/27920fe6f9e331215e295076103f8ccc.html ESPACE Zen Energy dci 160 EDC Rek. pris 462 900 kr [1] Per månad 5 090

Läs mer

2,761 L Med nedfällda baksäten

2,761 L Med nedfällda baksäten TOURNEO CONNECT FORD TOURNEO CONNECT Färger och klädselvarianter FORD TOURNEO CONNECT Mått Tourneo Connect Grand Tourneo Connect Längd 4 418 mm Längd 4 818 mm Bredd 2 137 mm Bredd 2 137 mm Höjd 1 852 mm

Läs mer

CLA Shooting Brake

CLA Shooting Brake CLA Shooting Brake Inget slår karaktär Den expressiva sportiga fronten ger CLA Shooting Brake en energisk och självsäker framtoning. Hit hör en kraftfull stötfångare, diamantgrill och motorhuv med två

Läs mer

Auris Touring Sports. Premiär i augusti 2013. www.toyota.se

Auris Touring Sports. Premiär i augusti 2013. www.toyota.se Auris Touring Sports Premiär i augusti 2013 www.toyota.se Auris Touring Sports Det är många som har längtat efter en ny C-klasskombi från Toyota och efter sommaren är den här, nya Auris Touring Sports.

Läs mer

Mercedes-Benz höstsalong Hösten är här med spännande nyheter, fantastiska erbjudanden och Öppet Hus hos din återförsäljare den 20 21 oktober.

Mercedes-Benz höstsalong Hösten är här med spännande nyheter, fantastiska erbjudanden och Öppet Hus hos din återförsäljare den 20 21 oktober. ANNONS Hela denna bilaga är en annons från Mercedes-Benz ANNONS Mercedes-Benz höstsalong Hösten är här med spännande nyheter, fantastiska erbjudanden och Öppet Hus hos din återförsäljare den 20 21 oktober.

Läs mer

TIME MACHINE LIMITED EDITION

TIME MACHINE LIMITED EDITION TIME MACHINE LIMITED EDITION Banbrytande ögonblick Från det att Volvo Lastvagnar år 1956 lanserade sin första, frambyggda stadslastbil och fram till dagens superavancerade fjärrtransportbilar har företaget

Läs mer

Många lastbilar är till synes lika. Men inte Volvo FH16! Den har ett antal andra dimensioner som ingen annan lastbil har. Massivt vridmoment som fl

Många lastbilar är till synes lika. Men inte Volvo FH16! Den har ett antal andra dimensioner som ingen annan lastbil har. Massivt vridmoment som fl VOLVO FH16 MER ÄN PRESTANDA Många lastbilar är till synes lika. Men inte Volvo FH16! Den har ett antal andra dimensioner som ingen annan lastbil har. Massivt vridmoment som fl yttar bil och last oavsett

Läs mer

Mercedes-Benz Vans. V-Klass. Mercedes-Benz Transportbilar hösten 2015. Familjens nya tjänstebil. Paket Executive. Paket Business.

Mercedes-Benz Vans. V-Klass. Mercedes-Benz Transportbilar hösten 2015. Familjens nya tjänstebil. Paket Executive. Paket Business. Pris inkl. moms från: Billån+1 från: Leasing+1 från: Förmånsvärde2 från: Alltid med Edition: V220 SE Edition lång (163 hk) V220 Avantgarde Edition lång (163 hk) 463.900 kr 4.505 kr/mån 3.595 kr/mån 3.100

Läs mer

VOLVO V50 2006 TILLVERKADE MELLAN VECKA 20 2005 0ch vecka 19 2006

VOLVO V50 2006 TILLVERKADE MELLAN VECKA 20 2005 0ch vecka 19 2006 VOLVO V50 2006 TILLVERKADE MELLAN VECKA 20 2005 0ch vecka 19 2006 V50 2,4i 170 V50 T5 V50 T5 AWD V50 1,6D B5244 S4 170 HK (125 kw) DIN D5254 T3 220 HK D5254 T3 Haldex 220 HK D4164 T 109 HK (80 kw) DIN

Läs mer

fiat DOBLO` Teknisk data

fiat DOBLO` Teknisk data fiat DOBLÒ Teknisk data FIAT Doblò Teknisk data BENSINMOTORER Antal cylindrar, position 4, rak, tvärställd fram Cylindervolym (cm 3 ) 1368 Utsläppsklass Euro 6 Kompressionsförhållande 11:01 Max effekt:

Läs mer

Vinterkampanj 2,95% ränta

Vinterkampanj 2,95% ränta Vinterkampanj 2,95% ränta Pris förr Pris NU Audi A5 2.0 TFSI (180hk) S- Line 5.282 mil GNY166 Centrallås, fjärrstyrt, Elinställbara backspeglar, Färddator, Parkeringssensor bak, Regnsensor, S- Line pkt.,

Läs mer

Gör en insats för miljön. Byt pedaler ibland.

Gör en insats för miljön. Byt pedaler ibland. ANNONS Hela denna bilaga är en annons från Mercedes-Benz ANNONS Gör en insats för miljön. Byt pedaler ibland. Köp en Mercedes-Benz BlueEfficiency 11 30 september så får du en Mercedes-Benz BlueEfficiency-veckor

Läs mer

Renault MASTER CHASSIS

Renault MASTER CHASSIS Prislista Gällande från 1 ta januari 2017) Renault MASTER CHASSIS RENAULT MASTER CHASSIS FRAMHJULSDRIFT CHASSIS CAB L2H1 MOTOR VÄXELLÅDA FÖRBRUKNING ORDINARIE PRIS KAMPANJ BASE LINE KAMPANJ NORDIC LINE

Läs mer

Pressen hyllar nya Passat

Pressen hyllar nya Passat Pressen hyllar nya Passat Ny och lyxigare nu utmanas Volvo på allvar av Volkswagen. GT-Allt om bilar/jan-erik Berggren 18 oktober 2014 A ftonbladet har kört bilen på Sardinien, och vad ska man säga om

Läs mer

Jakten på det bästa nya CLA Shooting Brake

Jakten på det bästa nya CLA Shooting Brake CLA Shooting Brake Jakten på det bästa nya CLA Shooting Brake Livet i storstaden är ett äventyr. Höghusen tornar upp sig mot himlen och nya kvarter byggs upp nästan över en natt. Här finns mycket att

Läs mer

Nya Mitsubishi Outlander - Europas mest sålda Plug-In Hybrid gör entré i Frankfurt

Nya Mitsubishi Outlander - Europas mest sålda Plug-In Hybrid gör entré i Frankfurt Sollentuna 7 sep 2015 Nya Mitsubishi Outlander - Europas mest sålda Plug-In Hybrid gör entré i Frankfurt - Ny design och identitet - Förbättrad komfort och ljudisolering - Förfinad interiör - Utvecklad

Läs mer

A6Prisfaktablad. A6 allroad

A6Prisfaktablad. A6 allroad Sedan Avant faktablad Innehåll Motoralternativ Motoralternativ 3 Sedan, Diesel 4 Avant, Diesel 5 quattro, Diesel 6 Bensinmotorer Audi Sedan - Dieselmotorer Utrustning Sedan 7-8 utrustning 9-10 Paketerbjudnanden

Läs mer

NY RENAULT TRAFIC DUBBELHYTT. Prislista och Tillval

NY RENAULT TRAFIC DUBBELHYTT. Prislista och Tillval NY RENAULT TRAFIC DUBBELHYTT lista och Tillval PRISER Kod Engine Norm Växellåda Storlek HK exkl moms DC1E2 212SB6 1,6 R9M FAP Twin Turbo S/S EURO5 6-vxl manuell (PF6) L2 H1 120 hp 282 000 kr DC1E2 212SA6

Läs mer

renault CAPTUR limited edition drive the change

renault CAPTUR limited edition drive the change renault CAPTUR limited edition drive the change FÅNGA DAGEN SNYGG. INTE BARA DET! CAPTUR, RENAULTS FÖRSTA CROSSOVER MED STORSTADSKÄNSLA, ÄR SMIDIG, DYNAMISK OCH ELEGANT. BÅDE UTVÄNDIGT OCH INVÄNDIGT. MED

Läs mer

Drivs av passion. Mercedes-Benz Tjänstebilar.

Drivs av passion. Mercedes-Benz Tjänstebilar. Drivs av passion. Mercedes-Benz Tjänstebilar. Det roligaste du kan ta med hem från jobbet. Vi är ett av världens mest kända bilmärken. Vår stjärna känner de flesta igen och har en uppfattning om, oavsett

Läs mer

Självklar och stilsäker

Självklar och stilsäker E-Klass Sedan Självklar och stilsäker E-Klass Sedan är själva sinnebilden av modern stil och kultiverad sportighet. Varje linje följer principen om en sinnlig och klar formgivning. I tillägg till grundutrustningen

Läs mer

KOMBI-8. Produktfakta

KOMBI-8. Produktfakta KOMBI-8 Produktfakta MODELLPROGRAM MOTOR DRIVMEDEL VÄXELLÅDA UTRUSTNINGSNIVÅ LAGERFÖRD 2.5 CRDi (136 hk) Diesel Manuell 6-vxl Select Ja 2.5 CRDi (136 hk) Diesel Manuell 6-vxl Comfort Ja 2.5 CRDi (170 hk)

Läs mer