Så är sommaren då äntligen här med grönska och värme. Barnlägret slog upp dörrarna i måndags och jag önskar dem många äventyrsfyllda dagar i Eckerö.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Så är sommaren då äntligen här med grönska och värme. Barnlägret slog upp dörrarna i måndags och jag önskar dem många äventyrsfyllda dagar i Eckerö."

Transkript

1 INFORMATIONSBREV Nr 6 / 2015 Utgiven eva.storgards@redcross.fi, Ålands Distrikt Hej Så är sommaren då äntligen här med grönska och värme. Barnlägret slog upp dörrarna i måndags och jag önskar dem många äventyrsfyllda dagar i Eckerö. Tack alla för en jätte aktiv vår! Det har varit fint att följa med era aktiviteter och se att verksamheten blomstrar på många orter. Resultatet för Nepalinsamlingen är inte slutligt, men Tack alla som bidragit till ett bra resultat. Under mitt besök i Filippinerna såg jag hur viktigt det är med Röda Korsets satsning på förebyggande arbete inför katastrofer och beredskap vid katastrofer. Mera om det senare under hösten. Vi har nu en färsk regering och ett nytt regeringsprogram i landet, som mera står för finsk nationalism, sänkta ulandsbidrag, Eu-skepticism, anti-mångkulturalism och anti-invandring. Så visst behövs vi alla Röda Korsare också i framtiden!! Igår på Självstyrelsedagen var däremot Gun-Mari Lindholm festtal värmande för en Rödakorsare. Hon talade så varmt för betydelsen av en hand att hålla i, glädjen av att ge och dela med sej, välviljan bland Ålänningarna att ta emot nya människor och om hur fantastiskt bra och tryggt vi har det på Åland. Skulle inte vi då kunna dela med oss lite mer! Hennes tal refereras säkert i pressen och är värt att ta del av. Vår Generalsekreterare Kristiina Kumpula hade ett bra debattinlägg i Hbl den 3.6, om just idiotin i att sänka bidragen. Artikeln finns på distriktskansliet om du är intresserad. Jag önskar alla skön sommar och vi ses på Rödakorsmarknaden! Eva KANSLIET STÄNGT Under perioden 26 juni till 27 juli håller kansliet stängt för semester. Vid brådskande ärenden kontakta: Verksamhetsledare Eva Storgårds på mobil Händelsekalender: 17 juni Väncafé 14: juli FHJ 1 i Hammarland 1 aug Rödakorsmarknad Augusti Diskussionskväll om flyktingmottagning 1-3 sept Reddie-Kids Ledarutbildning 3 sept Distriktets styrelsemöte sept Hungerdagen okt Utbildning för avdelningarnas nyckelpersoner Ålands Röda Kors Distrikt Page 1 Torggatan 5, 4 tr aland@redcross.fi MARIEHAMN

2 HÄNT SEN SIST HUR GICK DET Sen? BLODGIVNINGEN Den 16.4 stack jag mej in på Rödakorsgården för att ge blod. Det är rätt länge sedan jag gett senast så hamnade nu att fylla i alla papper som vänliga personer räckte mig. Hann tom äta lunch före blodgivningen för att inte bli för svag. Hon har sett folk svimma och må dåligt efter blodgivningen, men majoriteten är glada och går glada och nöjda iväg tillbaka på jobb. Birgit är född till Rödakorsare sa hon, ända sedan barnsben har hon deltagit. Oj vad verksamheten utvecklats under åren, hon minns hur det var en gång. I väntrummet träffade jag Birgit Kroneld. Birgit uppmanade mej att dricka ett glas juice före och även efter blodgivningen. Sen börja vi prata och Birgit sa att hon varit med alltid på blodgivningen och att hon både gett oh fått, men numera sköter om drickan och är en hjälpande hand om någon börjar må dåligt. Foto: Blodgivningens lokal på Rödakorsgården Jag fick gå mindre nöjd och glad tillbaka på jobbet utan att ha fått ge blod, på grund av ett tandbesvär som jag totalt glömt bort. Men bättre lycka nästa gång den Eva Foto: Birgit Kroneld delar ut juice till blodgivarna. Årets första blodgivning april 2015 gav följande resultat: Anmälda blodgivare: Totalt antal blodgivningar: Förstagångsgivare: 498 pers 446 pers 21 pers Fakta: Josefine Egenfelt BARNLÄGRET I ECKERÖ Barnlägret i Eckerö är i skrivande stund i full gång och vädrets makter är på barnens sida när de ska tälta och aktivera sig utomhus. Foto: Barnen på barnlägret i Eckerö.

3 KOMMANDE PROGRAM VÄNCAFÉ TILLSAMMANS ÄR DET JU ROLIGARE! Onsdagen den 17 juni kl på RödaKorsgården Västra Esplanadgatan 5 Allsång, litet musikunderhållning, kaffe och tårta till försäljning. Liten information om Röda Korsets vänverksamhet. Bjud med någon som behöver få en trevlig eftermiddag, eventuellt kan skjuts ordnas vid behov. Anmäl gärna till Monica el monica.hagerstrand-selander@redcross.fi före den 15/ Arr. med bidrag från Mariehamns Zontaklubb Röda Korsmarknaden 50 år REGIONMÖTEN I HÖST Eftersom de flesta upplevde att regionmötena var lyckade och uppskattade i fjol ordnar vi regionmöten i år igen! Vi planerar tre stycken i mitten av hösten, (förslagsvis v 44 ) enligt följande: Norra Åland: Finström, Sund, Geta, Vårdö,Saltvik, Kumlinge, Brändö < Centrala och västra Åland: Hammarland Jomala, Mariehamn, Eckerö< Östra Åland: Föglö Sottunga, Lemland, Lumparland, Kökar Programmet är tänkt att kunde innefatta bl.a: Aktuellt i avdelningarna, önskemål Året som gått; samarbete med kansliet, inom distriktet, insamlingsresultat Medlemsvärvning och utskick av medlemsbrev Invandrare / Fyktingmottagning i er kommun Nya instruktioner för hemlandshjälpen Stadgeändring ( regelboken) work shop Årets höjdpunkt - Rödakorsmarknaden. Det är vi alla som tillsammans gör Rödakorsmarknaden och som vanligt behöver vi just Dej, för att få en lyckad marknad. Kom med och hjälp till att både bygga upp och plocka ner marknadsstånd, förutom att delta under själva marknaden. Vill din avdelning vara värd för Regionmötet? Meddela Eva om det så fort som möjligt och ge gärna förslag till tidpunkt och plats för mötet. Vi föreslår vecka 44, dvs sista veckan i oktober innan avdelningarnas höstmöten, torsdag 22.10, tisdag och torsdag Möjlighet ordnas för alla öbor att delta på distans (skype)! Vi hoppas på minst lika stort deltagande från avdelningarnas styrelser och nyckelpersoner som ifjol. Mer information i bifogat Marknadsbrev. Vi ses på Rödakorsmarknaden!

4 ATT HJÄLPA GER GLÄDJE INSPIRATIONSDAG FRK ordnar en inspirationsweekend med utbildning för alla nyckelpersoner i avdelningarna, i form av en kryssning med Silja Serenade Bifogar ett preliminärt program för kryssningen. Ålands distrikt har planerat att göra en kortare version av kryssningen, genom att starta i arla morgonstund och åka enbart lördagen den till Stockholm för att där träffa alla andra deltagare som kommit från Helsingfors. Returen sker tillsammans med alla FRK:are och vi anländer till Mariehamn vid midnatt samma dag. På returresan hoppas vi på att det ordnas det mesta svenska programmet, bl.a. med information och skolning för de förtroendevalda, träffa de andra svenska distriktens representanter och diskutera erfarenheter från olika håll i Finland. Programmet utgående från Ålands önskemål klarnar inom kort. Vi hoppas att många från avdelningarna prickar in datumet redan NU. Vill du åka på hela kryssnignen så anmäler du dej i vanlig ordning via RedNet. Har du intresse för en Åländsk kortversion av Inspirationsdagen? Vi tar gärna emot anmälningar och kommentarer genast och under hela sommaren, så vi i augusti ser om intresse finns för en Åländsk egen version av Inspirationsdagen. Kostnaderna är förstås inte klara ännu, men klart är att avdelningen står för kostnaderna själva. Storleken på ett möjligt bidrag från distriktet slås fast senare. Anmäl dej/ din avdelnings representanter till aland@redcross.fi. Om du är intresserad av att vara med och ordna denna inspirationsresa, så meddela oss ditt intresse per e-post!

5 FÖRSTA HJÄLP & SOCIAL VERKSAMHET FÖRSTA HJÄLPUTBILDNING FHJ 1 På branddepån i Kattby, Hammarland anordnas den Juli 9-16, en FHJ 1-utbildning Det finns några platser kvar till den. Deltagare i Första-Hjälpgrupper erhåller denna utan annan kostnad än intyget (fn 7 /st) Anmälan sker till Paula Pärnänen-Mattsson på tel , eller e-post ppm@aland.net. ÖPPEN FÖRSTA HJÄLPENUTBILDNING FHJ 1 I Augusti planerar vi att genomföra en öppen FHJ 1 Utbildning på Åland. Mer information skickas ut när datum och plats är fastslagna, men håll ögonen öppna om ni är i behov av utbildningen. BÄTTRE DAG BIDRAG SOM DIN AVDELNING KAN ANSÖKA OM Röda Korset Ålands distrikt anställer FÖRSTA HJÄLP LÄRARE ordinarie på hel- eller deltid från och med hösten Ansökningstid till och med Intervjuer hålls vecka 32. Mera information samt behörighetskrav finns att läsa på eller fås av verksamhetsledare Eva Storgårds tel: Ålands distrikt Avdelningen kan ansöka om pengar för sin verksamhet åren från den nationella fonden : Bättre dag. Bidrag kan sökas som: 1) engångsbidrag för att starta och utveckla verksamhet i avdelningen: Första hjälpen-gruppverksamhet Vänverksamhet Hälsopunktverksamhet Ungdomsverksamhet 2) projektstöd för ett samhällsprojekt i avdelningen för att främja hälsa, välmående och trygghet. Ansökan är fortgående. Mera information finns på RedNet: och frågor kan du rikta också till Olof eller Monica.

6 MEDELANSKAFFNING & INSAMLING Bild: Kolla upp att ert insamlingsmateriel är helt, rent och komplett och har gällande tillstånd. HUNGERDAGEN Hungerdagen, september närmar sig snabbt efter sommaren. Det kan vara bra att redan nu fundera och planera över vad er avdelning ska ha för program. Ni kan enkelt beställa material på vår webbutik: gärna innan sommaren för att vara säker på att det anländer i tid, till Hungerdagen Om ni har frågor eller vill bolla idéer så är ni varmt välkomna att kontakta oss på distriktet. En bra idé är att samarbete med lokala företag och skolor. Det är även ett ypperligt tillfälle att ta chansen och bjuda in nya frivilliga i verksamheten. Den aktiva Insamlingen till Nepal är avslutad Den aktiva bössinsamlingen riktad till Nepal har avslutats. På Åland har vi samlat in Den slutgiltiga summan kan öka ytterligare lite. De flesta avdelningar har varit mycket aktiva. Det är också ett mycket bra resultat och alla frivilliga i avdelningarna har gjort en kanonfint insats. Totalt samlades i Finland in ca ( ) vilket är ett mycket bra resultat. Avdelningarnas insamlade del av summan är Det finns fortfarande möjlighet att betala in öronmärkta medel via avdelningarnas specifika referensnummer och per sms. Det slutgiltiga resultatet från insamlingen kommer att redovisas i höst. Finland Röda Kors, som så många andra Röda Kors organisationer, arbetar för fullt i Nepal. Finlands Röda Kors skickade förra veckan två mobila hälsovårdskliniker till området Dolakhan. Det är ett område som har blivit mycket hårt utsatt och som ligger svårtillgängligt. Hittills har 12 delegater skickats till Nepal från Finlands Röda Kors. Det är frågan om barnmorskor, läkare, tekniker och skötare. Hjälpen samordnas med andra länders insatser från deras Röda Kors. Exempelvis sätts klinikerna upp som en del av de mer stationära Tyska och Franska enheterna. Sammanfattningsvis: Hjälpen når fram! När ni vet vad ni ska göra i er avdelning så meddela över mail till distriktet: olof.collin@redcross.fi Bilden är från Dolakhan i Nepal tagen av en RK arbetare där.

7 BARN & UNGDOMSVERKSAMHET REDDIE KIDS LEDARKURS Den mellan klockan kör vi kurs i Mariehamn. Är du intresserad av att ha en egen klubb för barn i Röda Korsets regi. Här är chansen! Vi riktar oss till dig som är 15 år fyllda intresserade av att starta en egen Reddie Kids grupp i din avdelning för barn i ålder Minimum antal deltagare är 4 stycken. Kursen är gratis. Man kan om man är ensam från en avdelning också ha en gemensam grupp mellan två avdelningar och ha turvisa möten på olika orter. Anmälan senast 17 augusti till olof.collin@redcross.fi SOMMARGUMMIKAMPANJ Under festivaler , kommer Mariehamns avdelnings ungdomsgrupp att vara aktiv. Gruppmedlemmarna delar ut information och kondomer till festivalbesökare. Detta ä ren årligen återkommande kampanj och det är ett effektivt sätt att möta människor och stödja den sexuella hälsan. Detta är också en möjlighet att göra en viktigt lokal insats för Röda Korset. Om du blev intresserad att delta kan du kontakta Mathias Lindqvist, mathias.lindqvist@outlook.com som är ungdomsansvarig i Mariehamns avdelning. Bild: Reddie Kids ledarutbildning på Åland hösten 2014

8 ÖVRIGT ATT NOTERA Kansliet: KARTOR ÖVER ÅLAND FINNS ATT AVHÄMTA Nu finns det kartor att hämta för Frivilliga räddningstjänsten och avdelningarna på distriktskansliet. Det är bättre att kartorna finns ute hos er i avdelningarna och är redo att användas när insatser behövs. Kartor kan också ges till era samarbetskumpaner frivilliga brandkårens gäng. Bara att höra av er till distriktskansliet när ni har vägarna förbi. Nästa blad sänds ut ca 2.9. (Enligt beprövad modell att det alltid kommer info från distriktet i början av månaden, så ni vet vilken info som finns för era styrelsemöten). FRIVILLIGA RÄDDNINGSTJÄNSTEN (FRT) När myndigheterna behöver hjälp så är Frivilliga Räddningstjänst redo att hjälpa. FRT:s medlemsorganisationer har en viktig funktion i samhället. De tränar och upprätthåller sitt kunnande och är till stor nytta när samhället belastas, oberoende av årstid eller tid på dygnet. Kontaktuppgifter till de aktiva medlemsorganisationerna hittar du på distriktets hemsida: aland@rodakorset.fi. Alla Förstahjälpengrupper hör till FRT. Frågor om Frivilliga Räddningstjänsten kan du också rikta till beredskapschef Eva Storgårds eller ordförande för FRT Ulla Öhberg. SKÖN SOMMAR från oss på distriktskansliet Eva, Monica, Olof, Paula

INFORMATIONSBREV Nr 7 / 2015. Ålands Distrikt. Händelsekalender: Nästa Blad utkommer XX.XX.2015

INFORMATIONSBREV Nr 7 / 2015. Ålands Distrikt. Händelsekalender: Nästa Blad utkommer XX.XX.2015 Nästa Blad utkommer XX.XX.2015 INFORMATIONSBREV Nr 7 / 2015 Utgiven 14.08.2015 eva.storgards@redcross.fi, 040-197 47 48 Ålands Distrikt Hej alla aktiva Rödakorsare! Just nu i skrivande stund sitter jag

Läs mer

Katastrofgolfen slog nytt rekord med ett resultat på 3 761,70 euro. År 2014 var Katastrofgolfens resultat 2482,75 euro

Katastrofgolfen slog nytt rekord med ett resultat på 3 761,70 euro. År 2014 var Katastrofgolfens resultat 2482,75 euro INFORMATIONSBREV Nr 9 / 2015 Utgiven 8.10.2015 Ålands Distrikt Stort tack för din insats under Hungerdagen Hungerdagen år 2015 har gjort ett mycket bra resultat. Vi har ännu inte det slutgiltiga resultatet

Läs mer

INFORMATIONSBREV Nr 10 / 2015. Ålands Distrikt. Utgiven 05.11.2015. Bästa Rödakorsare. Datum att komma ihåg:

INFORMATIONSBREV Nr 10 / 2015. Ålands Distrikt. Utgiven 05.11.2015. Bästa Rödakorsare. Datum att komma ihåg: INFORMATIONSBREV Nr 10 / 2015 Utgiven 05.11.2015 Ålands Distrikt Bästa Rödakorsare. Jag har glädjen att meddela, att jag nu fem månader framåt på deltid kommer att vikariera Eva Storgårds, som från 2.11

Läs mer

INFORMATIONSBREV Nr 5 / 2015. Ålands Distrikt. Utgiven 12.05.2015. Datum att komma ihåg: Hej

INFORMATIONSBREV Nr 5 / 2015. Ålands Distrikt. Utgiven 12.05.2015. Datum att komma ihåg: Hej INFORMATIONSBREV Nr 5 / 2015 Utgiven 12.05.2015 Ålands Distrikt Hej Med Ebola-epidemin och det katastrofala läget i Syrien i färskt minne, blev vi ordentligt omskakade av den förödande jordbävningen i

Läs mer

MEDLEMSBLAD 1/2015 JANUARI-MARS

MEDLEMSBLAD 1/2015 JANUARI-MARS MEDLEMSBLAD 1/2015 JANUARI-MARS Eriksgatan 8 IV våningen Verksamhetsledare Miivi Selin-Patel; 050 446 2974 00100 Helsingfors Ordförande Riitta Aarrevuo Telefon till kansliet; 045 863 7800 info@sympati.fi

Läs mer

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER Eriksgatan 8 IV våningen Verksamhetsledare Miivi Selin-Patel; 050 446 2974 00100 Helsingfors Ordförande Riitta Aarrevuo; 050 4634 4746 Telefon till kansliet; 045 863

Läs mer

Informationsbrev om OL-Academy!!

Informationsbrev om OL-Academy!! NR 1 2012 Informationsbrev om OL-Academy!! Hej på er! Nytt år och nya möjligheter. Jag skall i detta informationsbrev som kommer att utkomma 1ggr/månad till studenter och andra personer kopplade till vår

Läs mer

MEDLEMSBLAD 3/2015 JUNI-AUGUSTI

MEDLEMSBLAD 3/2015 JUNI-AUGUSTI MEDLEMSBLAD 3/2015 JUNI-AUGUSTI Eriksgatan 8 IV våningen Verksamhetsledare Miivi Selin-Patel; 050 446 2974 00100 Helsingfors Ordförande Riitta Aarrevuo; 050 4634 4746 Telefon till kansliet; 045 863 7800

Läs mer

Kunskap-Glädje-Trygghet-Självständigt tänkande. VECKOBLAD v. 11 2014 Till elever

Kunskap-Glädje-Trygghet-Självständigt tänkande. VECKOBLAD v. 11 2014 Till elever Kunskap-Glädje-Trygghet-Självständigt tänkande VECKOBLAD v. 11 2014 Till elever Veckans ordspråk: Man kan sätta sångfågeln i bur men aldrig sången. Harry Belafonte Hej! I veckan blev jag uppvaktad av elever

Läs mer

SENIORERNAS HUS LÖDERUPSGÅRDEN. Ystads kommuns mötesplats för seniorer PROGRAM

SENIORERNAS HUS LÖDERUPSGÅRDEN. Ystads kommuns mötesplats för seniorer PROGRAM SENIORERNAS HUS LÖDERUPSGÅRDEN Ystads kommuns mötesplats för seniorer PROGRAM September 2017 Hej. Ja då var sommaren över för denna gång sägs det, men vi kan ju alltid hoppas på en underbar höst istället.

Läs mer

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 5/2015 NOVEMBER-DECEMBER

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 5/2015 NOVEMBER-DECEMBER MEDLEMSBLAD 5/2015 NOVEMBER-DECEMBER Eriksgatan 8 IV våningen Verksamhetsledare Miivi Selin-Patel; 050 446 2974 00100 Helsingfors Ordförande Riitta Aarrevuo; 050 4634 4746 Telefon till kansliet; 045 863

Läs mer

Hjälpare nära dig. Rödakorsveckan torsdag 3.5 till onsdag HJÄLPARE NÄRA DIG

Hjälpare nära dig. Rödakorsveckan torsdag 3.5 till onsdag HJÄLPARE NÄRA DIG Hjälpare nära dig. Rödakorsveckan torsdag 3.5 till onsdag 9.5.2018 Rödakorsveckan 3 9.5.2018 Varför? Vi gör finländarnas vardag trygg, betonar vikten av att kunna hjälpa oavsett ålder och för fram de frivilligas

Läs mer

NYHETSBREV ÅLAND 03/2010

NYHETSBREV ÅLAND 03/2010 NYHETSBREV ÅLAND 03/2010 Sommarhälsningar! Inför den stundande sommaren vill jag skicka en hälsning till Er alla i lokalföreningarna runt om på Åland. Stort tack för Era insatser under första halvåret-ni

Läs mer

Ge av din tid och var med!

Ge av din tid och var med! FRIVILLIGARBETE I FINLANDS RÖDA KORS Ge av din tid och var med! Tervetuloa Welcome Bienvenidos Tere tulemast Bienvenue добро пожаловать الهأ الهسو dhowow Välkommen Soo Ge av din tid och var med! Röda Korset

Läs mer

Nytt från. Steg för Steg VÅR 2014

Nytt från. Steg för Steg VÅR 2014 Nytt från Steg för Steg VÅR 2014 Ordförandens ruta Hej alla, hur har ni det? Bra hoppas jag, själv har jag det bra, fullt upp som alltid! Ett nytt år har igen börjat, det betyder att mitt sista år som

Läs mer

ÖPPET I SOMMAR SALONG HUVUDSAKEN i Kattby

ÖPPET I SOMMAR SALONG HUVUDSAKEN i Kattby Samhällsinformation till alla hushåll i Hammarland BRANDINSPEKTÖR THOMAS MATTSSON HAR SEMESTER 24.6-12.7.2019 RÄDDNINGSCHEF LENNART JOHANSSON HAR SEMESTTER 15.7-16.8.2019 ÖPPET I SOMMAR SALONG HUVUDSAKEN

Läs mer

Röda Korsets program för årskurserna 1-6, 2016 ATT HJÄLPA GER GLÄDJE

Röda Korsets program för årskurserna 1-6, 2016 ATT HJÄLPA GER GLÄDJE Röda Korsets program för årskurserna 1-6, 2016 ATT HJÄLPA GER GLÄDJE 2 Att hjälpa ger glädje! Vi tror att barn vill hjälpa, vare sig det gäller första hjälpen, att göra en äldre människa glad eller en

Läs mer

NYHETSBREV ÅLAND 01/2012

NYHETSBREV ÅLAND 01/2012 NYHETSBREV ÅLAND 01/2012 Välkommen till ett nytt år med Folkhälsan! Info för styrelseaktiva Vem får nyhetsbrevet? Detta informationsbrev går ut till alla styrelsemedlemmar i våra lokalföreningar som uppgett

Läs mer

Ålands Brand och Räddningsförbund Rf.

Ålands Brand och Räddningsförbund Rf. Ålands Brand och Räddningsförbund Rf. Art: Kallelse till styrelsemöte nr 1-2017 Ordinarie medlemmar Ersättare Plats: Hamnkontoret [+] Johan Ehn, ordförande Tid: Tisdag 17 januari 2017 kl. 18:30 [ ] Jan

Läs mer

Renskrivningen (på dator/för hand) ska vara inlämnad senast 18.11.

Renskrivningen (på dator/för hand) ska vara inlämnad senast 18.11. Afrika Din pappa (eller mamma) arbetar på ett internationellt företag med huvudkontoret i Salo. Han (eller hon) har nu fått världens chans, ett erbjudande att under ett helt år bygga upp en ny fabrik i

Läs mer

Familjemiddag i Catharinagården Söndag den 23 mars

Familjemiddag i Catharinagården Söndag den 23 mars Samhällsinformation till alla hushåll i Hammarland Hammarlands hälso o sjukvårdsmottagning och hemsjukvård informerar; fr.o.m januari 2014: tel.tider: vardagar kl. 8.30-9.00 tel nr. 0457-5267341. Övriga

Läs mer

Bjud hem värl en BLI VÄRDFAMILJ!

Bjud hem värl en BLI VÄRDFAMILJ! Bjud hem värl en BLI VÄRDFAMILJ! YFU tror att ett av de bästa sätten att lära känna en kultur, ett språk och ett annat land är genom att bo ett år hos en värdfamilj och att gå i landets skola. Under ett

Läs mer

Ålands distrikt Verksamhetsplan 2015 1

Ålands distrikt Verksamhetsplan 2015 1 Ålands distrikt Verksamhetsplan 2015 1 FÖRORD Finlands Röda Kors, Åland distrikt fyllde 75 år 2014 och Internationella federationen av Röda Kors- och Röda Halvmåneföreningarna fyllde 150 år, året innan.

Läs mer

Vad roligt att ni har valt att bjuda varandra på den här timmen.

Vad roligt att ni har valt att bjuda varandra på den här timmen. Hej! Vad roligt att ni har valt att bjuda varandra på den här timmen. Att prata med en ny person kan kännas nervöst även om man som ni redan har en hel del gemensamt. Därför finns den här guiden som ska

Läs mer

Dagverksamhet för äldre

Dagverksamhet för äldre Äldreomsorgskontoret Dagverksamhet för äldre Delrapport med utvärdering Skrivet av Onerva Tolonen, arbetsterapeut, 2010-08-09 Innehåll 1. Inledning...3 1.1 Vilka problem ville vi åtgärda?...3 1.2 Vad vill

Läs mer

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 1/2016 JANUARI

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 1/2016 JANUARI MEDLEMSBLAD 1/2016 JANUARI Eriksgatan 8 IV våningen Verksamhetsledare Miivi Selin-Patel; 050 446 2974 00100 Helsingfors Ordförande Riitta Aarrevuo; 050 4634 4746 Telefon till kansliet; 045 863 7800 info@sympati.fi

Läs mer

SÄLJGUIDE. - så lyckas du med din försäljning

SÄLJGUIDE. - så lyckas du med din försäljning SÄLJGUIDE - så lyckas du med din försäljning Hej! I den här guiden vill vi dela med oss av några tips och råd som vi tror att du och dina kompisar kan ha nytta av när webbutiken ska öppna och försäljningen

Läs mer

Kunskap-Glädje-Trygghet-Självständigt tänkande. VECKOBLAD v. 10 2014 Till elever

Kunskap-Glädje-Trygghet-Självständigt tänkande. VECKOBLAD v. 10 2014 Till elever Kunskap-Glädje-Trygghet-Självständigt tänkande VECKOBLAD v. 10 2014 Till elever Veckans ordspråk: Wanting to be someone else, is a waste of the person you are. Curt Corbain Hej! Vi hälsar Linda Masalkovski

Läs mer

Vad händer i Endre (Datum och tider att skriva in i almanackan

Vad händer i Endre (Datum och tider att skriva in i almanackan Nr.3 2014 Vad händer i Endre (Datum och tider att skriva in i almanackan * 22 sept. Endre IF och Endre IF Ungdom har årsmöte i Endre bygdegård kl.18.00. Välkomna! * 4 okt. Loppis i Endre bygdegård. Se

Läs mer

Utvärdering. Hur nöjd är du med dagen som helhet?

Utvärdering. Hur nöjd är du med dagen som helhet? Utvärdering Hur är du med dagen som helhet? miss B. 2 4 12,1 C. 3 19 57,6 10 30,3 Total 33 100 97,1% (33/34) Bra ordnat trots sista-minuten-återbud Familjeverkstaden blev inställd pga sjukdom Det blev

Läs mer

Startpaket Ungdomsverksamhet

Startpaket Ungdomsverksamhet Startpaket Ungdomsverksamhet Verksamhetsformer Reddie Kids-klubbverksamhet för äldre barn Ungdomsgrupp Narikka: kortvarig frivilligverksamhet Lägerverksamhet Internationell ungdomsverksamhet Redaktionellt

Läs mer

TV-SPELSTURNERING! BARNFILMKLUBB SPÖKVANDRING... PROVA PÅ TENNIS!

TV-SPELSTURNERING! BARNFILMKLUBB SPÖKVANDRING... PROVA PÅ TENNIS! TVSPELSTURNERING! BARNFILMKLUBB SPÖKVANDRING... PROVA PÅ TENNIS! HÖSTLOVSPROGRAM 2014! 1 Hej! I din hand håller du ett program med spännande aktiviteter som du kan ta del av under höstlovet. Om det inte

Läs mer

SÄLJGUIDE SÅ LYCKAS DU MED DIN FÖRSÄLJNING

SÄLJGUIDE SÅ LYCKAS DU MED DIN FÖRSÄLJNING SÄLJGUIDE SÅ LYCKAS DU MED DIN FÖRSÄLJNING HEJ! I den här guiden vill vi dela med oss av några tips och råd som vi tror att du och dina kompisar kan ha nytta av när er webbutik ska öppna och försäljningen

Läs mer

ÅLANDS STATISTIK OCH UTREDNINGSBYRÅ. Den framtida kommunstrukturen på Åland en enkätstudie. Richard Palmer, ÅSUB

ÅLANDS STATISTIK OCH UTREDNINGSBYRÅ. Den framtida kommunstrukturen på Åland en enkätstudie. Richard Palmer, ÅSUB ÅLANDS STATISTIK OCH UTREDNINGSBYRÅ Den framtida kommunstrukturen på Åland en enkätstudie Richard Palmer, ÅSUB Syftet med undersökningen Att ta reda på invånarnas allmänna inställning till sammanslagning

Läs mer

NYA TOMTER TILL SALU PÅ KATTBY BOSTADSOMRÅDE

NYA TOMTER TILL SALU PÅ KATTBY BOSTADSOMRÅDE Samhällsinformation till alla hushåll i Hammarland GRUSNINGSBIDRAG till i Hammarland fast bosatta, eller deras företrädare som underhåller utfartsvägar, där de fast bosattas andel överstiger 200 meter

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014

Verksamhetsberättelse 2014 1 Ålands distrikt Verksamhetsberättelse 2014 1 2 PRINCIPER Humanitet Röda Korset, som skapades ur viljan att utan åtskillnad bistå dem som sårats på slagfältet, arbetar internationellt och nationellt på

Läs mer

HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 77, V.51, 2015. (Årgång 4)

HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 77, V.51, 2015. (Årgång 4) TORSDAGSBLADET HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 77, V.51, 2015. (Årgång 4) Innehåll Redaktören har ordet! 2 HSO kanslis öppettider under jul och nyår 3 HSO Uppsala läns styrelse/ordförandemöten våren 2016

Läs mer

GRUNDSKOLAN HÖSTEN 2000

GRUNDSKOLAN HÖSTEN 2000 Kenth Häggblom, led. statistiker STATISTIKMEDDELANDE 4.6.2001 Tel. 25497 Utbildning 2001:2 Pb 187, 22101 MARIEHAMN http://www.asub.aland.fi GRUNDSKOLAN HÖSTEN 2000 Detta meddelande innehåller statistik

Läs mer

AIRNEWS. Futurum. #49 April 2014. I DETTA NUMMER: Paddelhajk / Beachcamp 14 / Vilda UtRo /

AIRNEWS. Futurum. #49 April 2014. I DETTA NUMMER: Paddelhajk / Beachcamp 14 / Vilda UtRo / AIRNEWS #49 April 2014 Futurum I DETTA NUMMER: Paddelhajk / Beachcamp 14 / Vilda UtRo / INLEDANDE ORD 1 Tanzania, en del av Afrika! En del av min en gång slutade jag fråga saker som jag undrade. livshistora!

Läs mer

Göteborgs. Scoutdistrikts

Göteborgs. Scoutdistrikts Göteborgs Scoutdistrikts Arrangemang Hösten 2013 2 KALENDARIET September Oktober 1 S 1 T 2 M Mandalay kv.segl. 2 O 3 T 3 T 4 O 4 F Vandringen 2013 5 T 5 L Vandringen 2013 6 F Mandalay ny.segl. 6 S Vandringen

Läs mer

Reumatikerföreningen Skara-Götene

Reumatikerföreningen Skara-Götene Reumatikerföreningen Skara-Götene Ordföranden har ordet: Hjärtat skall gro av drömmar, Annars är hjärtat armt Liv, ge oss regn som strömmar Liv, ge oss sol och varmt Så blir det ax omsider, Och med ett

Läs mer

ETT GOTT LIV. Aktiviteter och motionslopp 10. VGR-erbjudanden i södra regionen 20. VGR-erbjudanden i göteborgsområdet 30

ETT GOTT LIV. Aktiviteter och motionslopp 10. VGR-erbjudanden i södra regionen 20. VGR-erbjudanden i göteborgsområdet 30 3 ETT GOTT LIV Till alla anställda i Västra Götalandsregionen. Västra Götalandsregionen ska skapa förutsättningar för en god hälsa och ett gott liv. Grunden för en god hälsa är en sund miljö. Den miljö

Läs mer

Utvärdering 2014 målsman

Utvärdering 2014 målsman Utvärdering 2014 målsman 209 deltagare Kändes det tryggt att lämna era barn på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 100 0 Ja Nej Varför/varför inte? - Mycket väl anordnat och bra information. - Seriöst! Utförlig

Läs mer

UNDER 100 DAGAR KVAR TILL GYMNAESTRADAN!

UNDER 100 DAGAR KVAR TILL GYMNAESTRADAN! GYMPINFO 7 APRIL 2015 UNDER 100 DAGAR KVAR TILL GYMNAESTRADAN! Sommaren närmar sig med stormsteg och förberedelserna inför Gymnaestradan intensifieras från dag till dag. I denna sjunde Gympinfo informeras

Läs mer

Riksmöte 2010. 19-21 november - Nässjö

Riksmöte 2010. 19-21 november - Nässjö Riksmöte 2010 19-21 november - Nässjö Varför du borde delta: - Du får makt på årets största och viktigaste möte inom spelhobbyn. - Du får lära känna massor av intressanta människor som har samma intressen

Läs mer

Solbergsgatan 12 B källaringång Grums Fritidsverksamheten. Alice Lönnemalm Grums

Solbergsgatan 12 B källaringång Grums Fritidsverksamheten. Alice Lönnemalm Grums Personal Fritiden: Adress: Telefon: Telefonsvarare: Postadress: Alice Lönnemalm Jonathan Andersson jobbar tisdagskvällar Solbergsgatan 12 B källaringång 664 30 Grums 070-347 01 40 Lämna namn och telefonnummer

Läs mer

Var det så, Ella? Bar du hela världen på dina unga axlar? Inte bara din egen tsunami utan också våran. (2005-02-02)

Var det så, Ella? Bar du hela världen på dina unga axlar? Inte bara din egen tsunami utan också våran. (2005-02-02) Var det så, Ella? Bar du hela världen på dina unga axlar? Inte bara din egen tsunami utan också våran. (2005-02-02) 1 Tisdag 1 februari Stressad av planering sover jag mycket lite, trött, trött måndag

Läs mer

På resande fot på Cuba och i Mexico

På resande fot på Cuba och i Mexico Sida 1 av 5 Välkommen till Willy o Ingers gästbok På resande fot på Cuba och i Mexico [Skriv nytt] - [Skapa ny gästbok] 72 personer har besökt gästboken som innehåller 17 meddelanden. Senaste meddelandet

Läs mer

Finlands Röda Kors Åbolands distrikt

Finlands Röda Kors Åbolands distrikt Ett hjälpnät som sträcker sig över hela världen Finlands Röda Kors Åbolands distrikt http://data.ifrc.org/fdrs/overview/map HJÄLPARE NÄRA DIG Åbolands distrikt,1 HJÄLPARE NÄRA DIG Åbolands distrikt, 2

Läs mer

Månadsbrev januari 2012

Månadsbrev januari 2012 Till handledare och samordnare i Säkert Bondförnuft Månadsbrev januari 2012 Hej igen och god fortsättning på det nya året! Ett extra tack till dig som var med på fortbildningsdagarna. Det blev nyttiga

Läs mer

För att då har jag ingen fritidsaktivitet och vi har bokklubb då här.

För att då har jag ingen fritidsaktivitet och vi har bokklubb då här. . Vilken tid och veckodag skulle passa dig bäst att besöka biblioteket? "Har barn som går på förskola och vet att de har haft problem att få tider som passar att besöka biblioteket i Hovmantorp på förmiddagarna.

Läs mer

HEMSLÖJDSBLADET Nr 1 Februari 2013

HEMSLÖJDSBLADET Nr 1 Februari 2013 HEMSLÖJDSBLADET Nr 1 Februari 2013 Ansvarig utgivare Birgítta Mauritzon STYRELSEN Telefon Ordförande Olle Laurell 532 552 74 Vice ordförande Else Eklöf 550 670 28 Sekreterare Birgitta Mauritzon 730 31

Läs mer

Inbjudan till Klippans ordförandekonferens 26-27 april 2014

Inbjudan till Klippans ordförandekonferens 26-27 april 2014 Till alla Klippans sektioner och FUB:s länsförbund och lokalföreningar Inbjudan till Klippans ordförandekonferens 26-27 april 2014 Hej! Riks-Klippans styrelse bjuder in till konferens för alla ordföranden

Läs mer

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 3/2016 APRIL-MAJ

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 3/2016 APRIL-MAJ MEDLEMSBLAD 3/2016 APRIL-MAJ Eriksgatan 8 IV våningen Verksamhetsledare: 050 446 2974 00100 Helsingfors Ordförande Monica Hirn: 050 463 4746 Telefon till kansliet: 045 863 7800 info@sympati.fi www.sympati.fi

Läs mer

Rättningstiden är i normalfall tre veckor, annars är det detta datum som gäller:

Rättningstiden är i normalfall tre veckor, annars är det detta datum som gäller: Allmän omvårdnad 25,5 Hp Provmoment: Allmän omvårdnad vuxna, barn och äldre. Ladokkod: 61SA01 Tentamen ges för: SSK11, 12, 13 TentamensKod: Tentamensdatum: 2015-04-24 Tid: Hjälpmedel: inga tillåtna Totalt

Läs mer

Du borde bli ombud! Riksmöte 2009. 20-22 november - Stockholm. Fyra bra anledningar: - Du får lära känna massor av intressanta

Du borde bli ombud! Riksmöte 2009. 20-22 november - Stockholm. Fyra bra anledningar: - Du får lära känna massor av intressanta Riksmöte 2009 20-22 november - Stockholm Du borde bli ombud! Fyra bra anledningar: - Du får lära känna massor av intressanta människor som har samma intressen som dig. - Du får tre dagars intensiv och

Läs mer

Guide till uppstart av ny SBU-grupp

Guide till uppstart av ny SBU-grupp Guide till uppstart av ny SBU-grupp Välkommen som ledare i SBU! Här följer en guide för dig som är ny ledare inom SBU. Här beskrivs saker du måste känna till på ett kortfattat sätt. På flera ställen hänvisas

Läs mer

TUFF HÖSTEN 2014 ÖNNESTAD FOLKHÖGSKOLA

TUFF HÖSTEN 2014 ÖNNESTAD FOLKHÖGSKOLA TUFF HÖSTEN 2014 ÖNNESTAD FOLKHÖGSKOLA Allmänt om TUFF i Önnestad Innehåll i kurserna Förutom teckenspråk så informerar vi om tolkanvändning och om teckenspråksanvändarna= dövrealia och dövkultur. Kostnad

Läs mer

SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer.

SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer. R I F T A M N IO N 0 O 2 K 5 1 0 2 6 1 SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer. Så mycket mer än

Läs mer

Infoblad. nr 4 november 2015

Infoblad. nr 4 november 2015 Infoblad nr 4 november 2015 Ordförande har ordet Nu är det så dags igen för mörka kvällar och när vi vaknar är det frost på marken. Vi plockar fram våra lyktor och stakar och tänder levande ljus. Det ger

Läs mer

Innehållet i detta nummer:

Innehållet i detta nummer: s FACKlan Kommunal Stockholms Län Sektion Skärholmen MEDLEMSTIDNING Nr 2 juni 2015 Postadress: Telefon- och besökstid: KOMMUNAL Sektion Skärholmen Måndag 08.30 16.00 Box 503 Tisdag 08.30 16.00 127 26 Skärholmen

Läs mer

Genom premiärvisningen onsdagen den 4.6.2014 kl. 18.00-21.00 är tomterna på Öra strand nu till salu!

Genom premiärvisningen onsdagen den 4.6.2014 kl. 18.00-21.00 är tomterna på Öra strand nu till salu! Samhällsinformation till alla hushåll i Hammarland Genom premiärvisningen onsdagen den 4.6.2014 kl. 18.00-21.00 är tomterna på Öra strand nu till salu! Prospekt kan hämtas från kommunkansliet. Det kan

Läs mer

GRUNDSKOLAN HÖSTEN 2002

GRUNDSKOLAN HÖSTEN 2002 Kenth Häggblom, led. statistiker STATISTIKMEDDELANDE 19.11.2002 Tel. 25497 Utbildning 2002:3 Pb 1187, 22111 MARIEHAMN http://www.asub.aland.fi GRUNDSKOLAN HÖSTEN 2002 Detta meddelande innehåller statistik

Läs mer

Nyhetsbrev nr 4-2015

Nyhetsbrev nr 4-2015 Nyhetsbrev nr 4-2015 Det har väl inte undgått någon att HTK numera har en färsk WTA-segrarinna i klubben? Johanna Larsson gjorde återigen succé i Båstad och denna gång fick hon med sig båda titlarna hem

Läs mer

Hej alla gamla och nya simmare i Sösdala Simsällskap!

Hej alla gamla och nya simmare i Sösdala Simsällskap! Hej alla gamla och nya simmare i Sösdala Simsällskap! Så här i terminsstarten går vi ut med viktig information och det kan förkomma att det står likadant på mer än en lapp. Hoppas ni har överseende med

Läs mer

Nyhetsbrev Augusti. Equmeniascout i Region Stockholm. Hej!

Nyhetsbrev Augusti. Equmeniascout i Region Stockholm. Hej! Equmeniascout i Region Stockholm Nyhetsbrev Augusti Hej! Välkomna tillbaka! En ny scouttermin är precis på väg att dra igång, kanske har den redan det för vissa av er. Detta innebär nya möjligheter, nya

Läs mer

Grundskolan hösten 2004

Grundskolan hösten 2004 Kenth Häggblom, statistikchef Utbildning 2004:2 Tel. 25497 15.11.2004 Grundskolan hösten 2004 Minskat antal grundskolelever Antalet grundskolelever har minskat något från år 2003 och uppgår höstterminen

Läs mer

8:30-9:30 4a 10-11 3a 11-12 Stängt 12-13 Öppet

8:30-9:30 4a 10-11 3a 11-12 Stängt 12-13 Öppet VECKOBLAD v. 11 2013 Till elever Veckans ordspråk: Om du kan gå, så kan du dansa. Om du kan prata, så kan du sjunga. Ordspråk från Zimbabwe Hej! Vi önskar våra 8:or en trevlig tillvaro ute i arbetslivet

Läs mer

Basutbildningar. För styrelseledamot i klubb eller förening

Basutbildningar. För styrelseledamot i klubb eller förening Kursprogram 2015 Basutbildningar För styrelseledamot i klubb eller förening FTFs basutbildningar ger dig som är ledamot i föreningens eller klubbens styrelse de kunskaper du behöver för att på bästa sätt

Läs mer

INFORMATIONSBREV VECKA 45-46 HEJ PÅ ER DÄRHEMMA!

INFORMATIONSBREV VECKA 45-46 HEJ PÅ ER DÄRHEMMA! INFORMATIONSBREV VECKA 45-46 HEJ PÅ ER DÄRHEMMA! Hoppas att allt är bara bra med er inför den stundande All Helgonahelgen. Dagen idag bjuder ju på ett härligt höstväder. Vi får hoppas det håller i sig

Läs mer

Paneldebatt med riksdagsledamöter om LSS! Läns-FUB inbjuder till debatten den 8 maj 18:00-20:30 i ABF-huset

Paneldebatt med riksdagsledamöter om LSS! Läns-FUB inbjuder till debatten den 8 maj 18:00-20:30 i ABF-huset Hej alla medlemmar, Trots en tidig vår med mycket sol som vill locka ut oss i naturen har föreningen också viktiga aktiviteter på gång som vi hoppas ni vill delta i även om det vackra vädret fortsätter

Läs mer

Riksårsmötet 2016 i Malmö!

Riksårsmötet 2016 i Malmö! Riksårsmötet 2016 i Malmö! Den 10-12 juni tar vi över Malmö stad och drar igång Riksårsmötet 2016! Riksårsmötet är vårt förbunds största årliga händelse - vårt högsta beslutande organ där vi tar beslut

Läs mer

Dokumentet om detta ska fyllas i och lämnas tillbaka till skolan. Bifogar även ett brev från skolledningen angående nya läroplanen.

Dokumentet om detta ska fyllas i och lämnas tillbaka till skolan. Bifogar även ett brev från skolledningen angående nya läroplanen. Utflykten till Skansen var en härligt blöt dag! Vi såg många djur och hade en fantastisk klass som det var en fröjd att åka på utflykt med, och de tog även hänsyn till andra passagerare på både Roslagsbanan

Läs mer

11-12 OKTOBER 2014. www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland

11-12 OKTOBER 2014. www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland 11-12 OKTOBER 2014 www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland Välkommen till SISU-helgen! SISU-helgen är vår enskilt största satsning för att stärka våra ledare. Förutom kicken av att få träffa andra inspirerande

Läs mer

Innehåll i kurserna Förutom teckenspråk så informerar vi om tolkanvändning och om teckenspråksanvändarna = dövrealia och dövkultur.

Innehåll i kurserna Förutom teckenspråk så informerar vi om tolkanvändning och om teckenspråksanvändarna = dövrealia och dövkultur. Tuff våren 2014 Allmänt om TUFF i Önnestad Innehåll i kurserna Förutom teckenspråk så informerar vi om tolkanvändning och om teckenspråksanvändarna = dövrealia och dövkultur. Kostnad Undervisning, barnomsorg

Läs mer

Att dra grisen i svansen

Att dra grisen i svansen Att dra grisen i svansen Om kontrafinalitetens olika yttringar Gemensam inventering och utredning Forskarbyn Ölsdalen OPEN 13-16 augusti 2013 Bruksgården, Degerfors Välkommen! Tema: Kontrafinalitet Vad

Läs mer

Hörmanus. 1 Ett meddelande. A Varför kommer hon för sent? B Vem ska hon träffa?

Hörmanus. 1 Ett meddelande. A Varför kommer hon för sent? B Vem ska hon träffa? 1 Ett meddelande Lyssna på meddelandet. Sätt kryss för rätt svar. Du får lyssna två gånger. Hej Peter! Jag är lite försenad. Jag hinner inte komma till klockan sex. Jag måste köra mamma till ögonläkaren.

Läs mer

Sommarsemester. Arrangeras av Fritidsverksamheten Stöd- och serviceenheten

Sommarsemester. Arrangeras av Fritidsverksamheten Stöd- och serviceenheten Sommarsemester 2011 Arrangeras av Stöd- och serviceenheten Vi möts Sommarkurs på Önnestads folkhögskola 4 8 juli 2011 Spela teater. Spela trumma. Spela boll. Spela roll Du ska ta plats! Sjunga, dansa och

Läs mer

Svensk- och tvåspråkiga kommuner. Bakgrundsinformation

Svensk- och tvåspråkiga kommuner. Bakgrundsinformation Svensk- och tvåspråkiga kommuner Bakgrundsinformation 2008 2017 Kommunerna i Svenskfinland 2017 49 av de finländska kommunerna är två- eller svenskspråkiga. Det finns sammanlagt 311 kommuner. Det finns

Läs mer

Närståendevårdarnas ålder och kön

Närståendevårdarnas ålder och kön Närståendevården, Tillsyn 2012 Här presenteras en sammanställning av kommunernas och närståendevårdarnas svar på den tillsyn av närståendevården som gjordes genom enkätutskick till kommunerna och närståendevårdarna.

Läs mer

Svensk- och tvåspråkiga kommuner. Bakgrundsinformation

Svensk- och tvåspråkiga kommuner. Bakgrundsinformation Svensk- och tvåspråkiga kommuner Bakgrundsinformation 2008 2017 Kommunerna i Svenskfinland 2017 49 av de finländska kommunerna är två- eller svenskspråkiga. Det finns sammanlagt 311 kommuner. Det finns

Läs mer

Svensk- och tvåspråkiga kommuner. Bakgrundsinformation

Svensk- och tvåspråkiga kommuner. Bakgrundsinformation Svensk- och tvåspråkiga kommuner Bakgrundsinformation 2008 2018 Kommunerna i Svenskfinland 2018 49 av de finländska kommunerna är två- eller svenskspråkiga. Det finns sammanlagt 311 kommuner. Det finns

Läs mer

Övärd Kopparholmarna

Övärd Kopparholmarna Övärd Kopparholmarna 2015-03-10 Naturreservatet Kopparholmarna Paradisöarna Kopparholmarna ligger ungefär två kilometer sydost om Arkösund. Öarna har sedan 1930-talet varit i försvarets ägo och allmänheten

Läs mer

ANHÖRIGSTÖD I KARLSTAD FÖR DIG SOM STÖTTAR ELLER VÅRDAR NÅGON NÄRSTÅENDE

ANHÖRIGSTÖD I KARLSTAD FÖR DIG SOM STÖTTAR ELLER VÅRDAR NÅGON NÄRSTÅENDE ANHÖRIGSTÖD I KARLSTAD FÖR DIG SOM STÖTTAR ELLER VÅRDAR NÅGON NÄRSTÅENDE INNEHÅLLSFÖRTECKNING Sida Vi är Anhörigcentrum s.5 Det här erbjuder vi s.7 Någon nära mig är äldre eller långvarigt sjuk s.9 Jag

Läs mer

Ett livsviktigt arbete

Ett livsviktigt arbete Stockholmshemmet Tidningen för dig som bor hos oss Nr 3 September 2015 Årets enkätresultat klara! Ett livsviktigt arbete Hitta information om ditt boende i Min lägenhet Vår, sommar, höst och vinter nu

Läs mer

Tranbärets månadsbrev september 2015

Tranbärets månadsbrev september 2015 Tranbärets månadsbrev september 2015 Vilken höst vi har! Sol och värme växlas med regn och rusk, men september ser ut att avslutas med sol och det gillar vi. Naturen bjuder på underbara färgkombinationer

Läs mer

THERAPLAY. Februari 2010. Nyhetsbrev om Theraplay i Sverige. Nr: 8. Åttonde nyhetsbrevet med rapport om vad som hänt sedan sist!

THERAPLAY. Februari 2010. Nyhetsbrev om Theraplay i Sverige. Nr: 8. Åttonde nyhetsbrevet med rapport om vad som hänt sedan sist! THERAPLAY Nyhetsbrev om Theraplay i Sverige Februari 2010 Nr: 8 Åttonde nyhetsbrevet med rapport om vad som hänt sedan sist! Introduktionskurs i höst Under vecka 37, den 13-17 september arrangerar vi en

Läs mer

24-25 oktober 2015 Hotell Selma SPA, Sunne. www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland

24-25 oktober 2015 Hotell Selma SPA, Sunne. www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland 24-25 oktober 2015 Hotell Selma SPA, Sunne www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland Välkommen till SISU-helgen! SISU-helgen är vår enskilt största satsning för att stärka våra ledare. Förutom kicken av att

Läs mer

Ta gärna kontakt med anna-lena.blusi@folkhalsan.fi eller tfn 050 542 8176 om du upptäcker några felaktigheter.

Ta gärna kontakt med anna-lena.blusi@folkhalsan.fi eller tfn 050 542 8176 om du upptäcker några felaktigheter. 1 (6) Den 1 oktober 2014 startar årets Hälsostegen! Motionskampanjen där vi med hjälp av stegmätare räknar steg och har målsättningen att gå 300 000 steg på 30 dagar. Anmälningen/Registreringen öppnar

Läs mer

Kundutvärdering (Marie-Louise Borger) Avresedatum: 2015-06-13 Destination: Kroatien, Split - Krka långritt Fråga Svar Kommentarer Hur många deltagare var ni i gruppen? mottagen vid ankomsten? Hur var boendet

Läs mer

SPORTLOVSPROGRAM 2014 15-23 februari

SPORTLOVSPROGRAM 2014 15-23 februari SPORTLOVSPROGRAM 2014 15-23 februari Föreningen RegioLAN presenterar LAN 2014 i Sporthall. Lördag 15/2 till tisdag 18/2. Insläppet börjar kl.15.00 på lördagen. Det blir turneringar i League of Legends,

Läs mer

Välkommen till Vidarkliniken

Välkommen till Vidarkliniken Välkommen till Vidarkliniken Information till patienter Dagrehabilitering VIDARKLINIKEN E N U N I K K O M B I N AT I O N AV S K O L M E D I C I N OCH ANTROPOSOFISK LÄKEKONST Välkommen till Vidarklinikens

Läs mer

MEDLEMSBLAD 2/2015 APRIL-MAJ

MEDLEMSBLAD 2/2015 APRIL-MAJ MEDLEMSBLAD 2/2015 APRIL-MAJ Eriksgatan 8 IV våningen Verksamhetsledare Miivi Selin-Patel; 050 446 2974 00100 Helsingfors Ordförande Riitta Aarrevuo; 050 4634 4746 Telefon till kansliet; 045 863 7800 info@sympati.fi

Läs mer

VAD HÄNDER PÅ SPORTLOVET V.8?

VAD HÄNDER PÅ SPORTLOVET V.8? VAD HÄNDER PÅ SPORTLOVET V.8? HÖRBY KARATE KLUBB Kom och testa karate med oss på Älvdalsskolan! Tisdag 19/2 och Torsdag 21/2 18.00-19.00, Lördag 23/2 10.00-11.30 Medtag gympakläder! SATSERUPS IDROTTS/BYAFÖRENING

Läs mer

Dagordning Hus- möte. Nacka Brukshundklubb www.nackabk.com. 1. Mötets öppnande. 2. Mötessekreterare. 3. Höstens kurser

Dagordning Hus- möte. Nacka Brukshundklubb www.nackabk.com. 1. Mötets öppnande. 2. Mötessekreterare. 3. Höstens kurser Dagordning Hus- möte Datum: Tid: Plats: 8 oktober 2013 kl. 19.00 Klubbstugan 1. Mötets öppnande 2. Mötessekreterare 3. Höstens kurser 4. Allmänlydnad fortsättning idé av Ulrika 5. Information om pågående

Läs mer

TUFF Hösten 2015 ÖNNESTAD FOLKHÖGSKOLA

TUFF Hösten 2015 ÖNNESTAD FOLKHÖGSKOLA TUFF Hösten 2015 ÖNNESTAD FOLKHÖGSKOLA Allmänt om TUFF i Önnestad Innehåll i kurserna Förutom teckenspråk så informerar vi om tolkanvändning och om teckenspråksanvändarna= dövrealia och dövkultur. Kostnad

Läs mer

Påsklovsaktiviteter vecka 14

Påsklovsaktiviteter vecka 14 Påsklovsaktiviteter vecka 14 29/3 Långfredag WE träning för UA kl 12.30 o 13.30 Pris: 80 kr Cickis extra träning kl 11.00 Miniknattar o Knattar kl 9.15 o 13.00 Pris: 350 kr Pris: 240 kr 30/3 Påskafton

Läs mer

TÖI ROLLSPEL F 003 Sidan 1 av 5 Försäkringstolkning

TÖI ROLLSPEL F 003 Sidan 1 av 5 Försäkringstolkning ÖI ROLLSPEL F 003 Sidan 1 av 5 Försäkringstolkning Ordlista stålskena fraktur brott i handleden akuten amputering konvention avtal efterskott omprövning överklaga SJUVÅRD VID ILLFÄLLIG VISELSE UOMLANDS

Läs mer

VÅRBLADET. Styrelsen inleder. ~ Nyhetsbrev från CISV Linköping ~

VÅRBLADET. Styrelsen inleder. ~ Nyhetsbrev från CISV Linköping ~ Styrelsen inleder Under våren och sommaren har CISV Linköping många roliga saker på gång som vi har försökt samla här. Två gånger om året kommer CISV Linköping att skicka ut ett informationsblad, ett vårblad

Läs mer