INFORMATIONSBREV Nr 7 / Ålands Distrikt. Händelsekalender: Nästa Blad utkommer XX.XX.2015

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "INFORMATIONSBREV Nr 7 / 2015. Ålands Distrikt. Händelsekalender: Nästa Blad utkommer XX.XX.2015"

Transkript

1 Nästa Blad utkommer XX.XX.2015 INFORMATIONSBREV Nr 7 / 2015 Utgiven eva.storgards@redcross.fi, Ålands Distrikt Hej alla aktiva Rödakorsare! Just nu i skrivande stund sitter jag och tänker tillbaka på vår största gemensamma händelse i år, Rödakorsmarknaden 50 år. Vilken fin upplevelse det blev med alla glada frivilliga medlemmar i de olika stånden, surret av glada röster, marknadsmusik och dofter och färger av de mest fantastiska produkter samt förstås marknadsbesökarna som strosade runt och fyllde sina korgar med allehanda läckerheter och produkter. I varje avdelning hade man säkert jobbat intensivt för att få ihop varor till försäljning och jag hoppas att varje avdelning är nöjd över sin insats och sitt resultat, också det ekonomiska. Vi får ändå inte glömma att innan marknaden kunde öppna på lördagen, var det ett hårt arbetande gäng som med sin insats möjliggjorde att marknaden kunde bli vad den var och att t.ex. stånden fanns på plats där de skulle finnas. STORT TACK till er alla! Det är viktigt att vi tillsammans diskuterar marknaden och hur vi kan utveckla den ytterligare, hur vi får våra resurser att räcka till, till alla förberedelser, så vi alla känner glädje över att delta i marknaden. Jag är tacksam för alla kommentarer och förslag som ni i avdelningarna kommer med till Marknadsmötet den på distriktskansliet. Tillsammans gör vi det ännu bättre! Eva KANSLIET ÖPPENHÅLLNINGSTIDER Säkrast bemanning på kansliet MÅ TO FRE Eftersom vår kanslisekreterare Benita Brändström slutat jobba hos oss är det bra om du ringer oss övriga i personalen direkt i ditt ärende. Olof C. tel: Monica H-S. tel: Marita Hentula tel: ( Fhj lärare) Eva S. tel : Händelsekalender: 24 augusti Marknadsmöte Dkansliet 25 augusti FRT Landskapskommittén 31 augusti Diskussionskväll om flyktingmottagning Reddie-Kids Ledarutbildning Blodgivning på Rödakorsgården 2.9 Distriktets styrelsemöte Hungerdagen + Katastrofgolf Utbildning för avdelningarnas nyckelpersoner ( 17.10) 22,27 & Regionmöten på Åland Ålands Röda Kors Distrikt Page 1 Torggatan 5, 4 tr aland@redcross.fi MARIEHAMN

2 HÄNT SEN SIST HUR GICK DET Sen? RÖDAKORSMARKNADEN Solen sken över de tusenatlas marknadsbesökare som tagit sej till Esplanadparken. Kommersen var god och delikatesser av olika slag gick åt som smör i solsken. Marknaden fick en otroligt bra synlighet båre före, under och efter marknaden. Vi får återkomma till de ekonomiska resultaten då vi fått dem sammanställda. TACK till alla medverkande! ett mycket lyckat läger och deltagarna fick uppleva några roliga och innehållsrika dagar i Eckerö. Under lägret fick deltagarna lära sig om Röda Korset, bekanta sig med våra principer, lära sig om första hjälp och hur vårt frivilliga arbete ser ut både på Åland, fastlandet och i övriga världen. Det var mycket övriga aktiviteter exempelvis studiebesök, disco, bad, hinderbanor och bo i Röda Korsets familjetält. Ett speciellt tack till alla deltagare, ledare, Eckerö avdelning och Åbolands distrikt för det fina samarbetet! VÄNCAFÈ Väncafe t som hölls i midsommarveckan blev väldigt trevligt och ett uppskattat avbrott i vardagen. Musikanterna Ann,Dennis och Lillebror kom och spelade på fiol och dragspel och ackompanjerade några av våra allsånger. Linnéa och Jennifer sjöng några vackra visor för oss och ledde också våra allsånger. BARNLÄGRET I EKEBORG I början av juni, 8-12, genomfördes det årliga barnlägret denna gång i vackra Eckerö. I år var det 40 deltagare från både Åland och Åboland. Det blev Vi var ca 25 personer som njöt av en glad eftermiddag med sång, samvaro och jordgubbstårta Önskemål framkom att ordna ett nytt väncafe under hösten och det kan jag väl nästan lova att det blir!

3 KOMMANDE PROGRAM BLODGIVNING Det är blodgivning på Rödakorsgården i Mariehamn 1-3 september, västra Esplandgatan 5. Du är varmt välkommen att ge blod: Tisdag (1.9) och onsdag (2.9) klockan Torsdag (3.9) klockan REDDIE KIDS LEDARUTBILDNING 1-3 september kl på distriktskansliet. Anmälan till: olof.collin@redcross.fi Senast anmälningsdag 17 augusti HUNGERDAGEN september är det full av aktiviteter i avdelningarna. Även i år kommer vi att arrangera Katastrofgolfen på Kastelholms golfbana söndagen 20.9 Östra Åland: Föglö Sottunga, Lemland, Lumparland, Kökar TORSDAGEN den kl ? på Föglö bibliotek. Programmet är tänkt att kunde innefatta bl.a: Aktuellt i avdelningarna, önskemål Året som gått; samarbete med kansliet, inom distriktet, avdelningsfaddern Medlemsvärvning, insamlingsresultat, utskicka av medlemsbrev och infobrev till medlemmarna. De nya instruktionerna för hemlandshjälpen Diskussion och önskemål om våra stadgar Vi återkommer om möjligheten att delta på distans (skype)! Vi hoppas på minst lika stort deltagande från avdelningarnas styrelser och nyckelpersoner som ifjol. Skall bli fint att träffa er alla igen Kontakta din Röda korsavdelning och delta i den årliga insamlingen till förmån för Finlands Röda Kors katastroffond. REGIONMÖTEN I OKTOBER Eftersom de flesta upplevde att regionmötena var lyckade och uppskattade i fjol ordnar vi regionmöten i år igen! Vi har nu slagit fast tre stycken i mitten av oktober enligt följande: Norra Åland: Finström, Sund, Geta, Vårdö, Saltvik, Kumlinge, Brändö TORSDAGEN den kl på Smakbyn i Sund. Centrala och västra Åland: Hammarland, Jomala, Mariehamn, Eckerö TISDAG den kl På Hammarlands Branddepå i Kattby. Samarnete mellan svenska distrikten På måndagen den 17.8 samlas personalen från alla svenska distrikt i Åboland, Österbotten, Helsingfors och Nyland samt Åland för att diskutera samarbete kring svensk verksamhet och resursfördelning. OBS! Vi håller kansliet stängt den dagen OBS!

4 ATT HJÄLPA GER GLÄDJE INSPIRATIONSDAG Till dags dato har 320 Rödakorsaktiva anmält sej till FRK:s inspirationsweekend på Silja Serenade, , med utbildning för alla nyckelpersoner i avdelningarna. Pride - paraden Ta chansen att gå med i Prideparaden på Åland! Vi stödjer avdelningarna att visa att vi står för humanitet, jämlikhet, mångfald och den mänskliga rättigheten. I paraden är alla välkomna att delta. Paraden ska vara hela Ålands manifestation för HBTQ. Start lördag 22 augusti kl. 16 vid Mariepark i Västra hamnen, uppställning från kl. 15. Mer info på pride.ax/paraden.html Ni anmäler er till paradgeneral Tage: general@pride.ax Ålands distrikt har planerat att göra en kortare version av kryssningen, enbart t/r på lördagen den till Stockholm för att där träffa alla andra deltagare som kommit från Helsingfors och resa tillsammans med alla FRK:are till Mariehamn samma dag. På returresan har vi bett om att en del av det svenska programmet ordnas; aktuell information för avdelningarnas förtroendevalda och diskutera erfarenheter från olika håll i Finland samt förstås träffa de andra svenska distriktens representanter. ÖNSKAR VI FRÅN ÅLAND ÅKA MED? Vill du åka på hela kryssningen så anmäler du dig i vanlig ordning via RedNet, senast Har du intresse för en Åländsk kortversion av Inspirationsdagen - Vill du att vi ordnar en tur för Åländska frivilliga på lördagen den så anmäl dej till disktriktskanskiet/ Olof eller aland@redcross.fi. omedelbart. Kostnaderna är förstås inte klara ännu, men klart är att avdelningen står för kostnaderna själva. Storleken på ett möjligt bidrag från distriktet slås fast senare. Diskussion om flyktingmottagning på ÅLAND Vi ordnar en informations- och diskussionskväll måndagen den 31 augusti kl på Röda Korsgården angående den förestående flyktingmottagningen. Kom med och diskutera hur vi kan göra för att underlätta integrationen för våra nyanlända. Med oss som sakkunnig har vi bl.a. mångkuturutvecklare Nina Stubb från Österbottens Röda Kors distrikt. Hon har jobbat med dessa frågor i flera år och är väl insatt. Frågor att diskutera är bl.a. kommunens ansvar gentemot den 3 sektorns ansvar, i mottagningen av kvotflyktingar distriktets ansvar gentemot de frivilliga, hur ska stödet se ut och vilka är reglerna utbildning av stödfamiljer Anmäl dej till Monica så fort som möjligt. Varmt välkomna med!

5 FÖRSTA HJÄLP & SOCIAL VERKSAMHET VÄNLEDARUTBILDNING Under hösten kommer vi att ordna en vänledarutbildning i samarbete med våra svenskspråkiga kolleger på fastlandet. Behovet av Röda Korsvänner bara växer så det är roligt att nu kunna erbjuda en svenskspråkig utbildning för dig som tycker att det låter intressant. Utbildningen är indelad i tre faser och går nu under hösten. Den första delen är nätbaserad och de två andra tillfällena är veckoslutskurser. Preliminärt är den nätbaserade delen i september, och veckoslutskurserna den 17 oktober och 14 november. Närmare information om kostnader, bidrag och exakta datum kommer inom kort i form av ett kursbrev. Jag hoppas att det låter intressant och lockar många deltagare! Jag uppskattar om intresserade redan nu meddelar sitt intresse till mig, det är inte bindande ännu i detta läge. Uthyrningen fungerar som hittills att man kommer överens med mej på kontoret om vad man behöver, men avhämtningen sker alltså från RK gården. Ansökan om bidrag till din avdelning Avdelningen kan ansöka om pengar för sin verksamhet åren från den nationella fonden : Bättre dag. Bidrag kan sökas som: 1) engångsbidrag för att starta och utveckla verksamhet i avdelningen: Första hjälpen-gruppverksamhet Vänverksamhet Hälsopunktverksamhet Ungdomsverksamhet 2) projektstöd för ett samhällsprojekt i avdelningen för att främja hälsa, välmående och trygghet. Ansökan är fortgående. Mera information finns på RedNet: och frågor kan du rikta också till Olof eller Monica. VÄNHUNDSTRÄFF I mitten på september ordnas en gemensam träff med korvgrillning och glad samvaro med alla Röda Korsets hundvänner med hundar. Håll kontakten med Gudrun så meddelar hon närmare tid och plats, väl mött! ANNEDOCKORNA För er kännedom är våra Annedockor med tillbehör nu flyttade till Röda Korsgården.

6 MEDELANSKAFF- NING & INSAMLING BARN & UNGDOM REDDIE KIDS LEDARKURS Bild: Kolla upp att ert insamlingsmateriel är helt, rent och komplett och har gällande tillstånd. HUNGERDAGEN Hungerdagen, september närmar sig snabbt efter sommaren. Det kan vara bra att redan nu fundera och planera över vad er avdelning ska ha för program. Den mellan klockan kör vi kurs i Mariehamn. Är du intresserad av att ha en egen klubb för barn i Röda Korsets regi. Här är chansen! Vi riktar oss till dig som är 15 år fyllda intresserade av att starta en egen Reddie Kids grupp i din avdelning för barn i ålder Minimum antal deltagare är 4 stycken. Kursen är gratis. Man kan om man är ensam från en avdelning också ha en gemensam grupp mellan två avdelningar och ha turvisa möten på olika orter. Anmälan senast 17 augusti till olof.collin@redcross.fi Ni kan enkelt beställa material på vår webbutik: gärna innan sommaren för att vara säker på att det anländer i tid, till Hungerdagen Sista dagen att beställa Hungerdagsprodukter till avdelningen är 28 augusti. Om ni har frågor eller vill bolla idéer så är ni varmt välkomna att kontakta oss på distriktet. En bra idé är att samarbete med lokala företag och skolor. Det är även ett ypperligt tillfälle att ta chansen och bjuda in nya frivilliga i verksamheten. Bild: Reddie Kids ledarutbildning på Åland hösten 2014 När ni vet vad ni ska göra i er avdelning så meddela över mail till distriktet: olof.collin@redcross.fi

7 Ungdomsutskottet söker dig! Om du är mellan år finns det möjlighet att bli invald i Ålands distrikts ungdomsutskott. Vi arbetar med frågor som gäller hela Åland och är också länken till den nationella som internationella verksamheten inom Röda Korset. Är du intresserad, läs mer på vår hemsida: aland.rodakorset.fi eller maila: olof.collin@redcross.fi ÖVRIGT ATT NOTERA Kansliet: aland@redccross.fi, Medlemsstatistik per 30.6 Ålands distrikt har per den 30.6, 1696 medlemmar. I fjol vi den här tiden hade distriktet 1586 medlemmar och vid årsskiftet Det är en minskning med endast 66 medlemmar. Nya medlemmar hittills i år är 87 personer. Av våra medlemmar har 144 personer ännu sin medlemsavgift obetald. Vi hoppas i enlighet med våra mål på ett större medlemsantal vid årsslutet än senast. Skrivare till salu I Mariehamns avdelning Mariehamns avdelning har en fungerande svartvit laserskrivare som vi gärna skulle vilja sälja för en billig penning. Skrivaren är en Lexmark E260d. Prisförslag 50 euro. Den som köper skrivaren får på köpet en helt ny tonerkassett som kostar cirka 100 euro i butik. Nästa blad sänds ut ca 2.9. (Enligt beprövad modell att det alltid kommer info från distriktet i början av månaden, så ni vet vilken info som finns för era styrelsemöten). NY PERSONAL PÅ KANSLIET Rekryteringen av en ny kanslisekreterare till distriktskansliet pågår. Ansökningstiden går ut den 27.8 kl Mera info på vår hemsida aland.rodakorset.fi. Från och med den 17.8 tar Marita Hentula över som distriktets nya Förstahjälplärare och samordnare av första hjälpverksamhet. Vi återkommer med närmare presentation i nästa infobrev. Marita har Jenny Österbackas gamla telefon och mailadresen blir marita.hentula@redcross.fi VI PÅ KANSLIET ÖNSKAR ER ALLA EN FIN OCH AKTIV START PÅ HÖSTTERMINEN Eva, Olof, Monica och även Marita

8

Så är sommaren då äntligen här med grönska och värme. Barnlägret slog upp dörrarna i måndags och jag önskar dem många äventyrsfyllda dagar i Eckerö.

Så är sommaren då äntligen här med grönska och värme. Barnlägret slog upp dörrarna i måndags och jag önskar dem många äventyrsfyllda dagar i Eckerö. INFORMATIONSBREV Nr 6 / 2015 Utgiven 12.06.2015 eva.storgards@redcross.fi, 040-197 47 48 Ålands Distrikt Hej Så är sommaren då äntligen här med grönska och värme. Barnlägret slog upp dörrarna i måndags

Läs mer

Katastrofgolfen slog nytt rekord med ett resultat på 3 761,70 euro. År 2014 var Katastrofgolfens resultat 2482,75 euro

Katastrofgolfen slog nytt rekord med ett resultat på 3 761,70 euro. År 2014 var Katastrofgolfens resultat 2482,75 euro INFORMATIONSBREV Nr 9 / 2015 Utgiven 8.10.2015 Ålands Distrikt Stort tack för din insats under Hungerdagen Hungerdagen år 2015 har gjort ett mycket bra resultat. Vi har ännu inte det slutgiltiga resultatet

Läs mer

INFORMATIONSBREV Nr 10 / 2015. Ålands Distrikt. Utgiven 05.11.2015. Bästa Rödakorsare. Datum att komma ihåg:

INFORMATIONSBREV Nr 10 / 2015. Ålands Distrikt. Utgiven 05.11.2015. Bästa Rödakorsare. Datum att komma ihåg: INFORMATIONSBREV Nr 10 / 2015 Utgiven 05.11.2015 Ålands Distrikt Bästa Rödakorsare. Jag har glädjen att meddela, att jag nu fem månader framåt på deltid kommer att vikariera Eva Storgårds, som från 2.11

Läs mer

INFORMATIONSBREV Nr 5 / 2015. Ålands Distrikt. Utgiven 12.05.2015. Datum att komma ihåg: Hej

INFORMATIONSBREV Nr 5 / 2015. Ålands Distrikt. Utgiven 12.05.2015. Datum att komma ihåg: Hej INFORMATIONSBREV Nr 5 / 2015 Utgiven 12.05.2015 Ålands Distrikt Hej Med Ebola-epidemin och det katastrofala läget i Syrien i färskt minne, blev vi ordentligt omskakade av den förödande jordbävningen i

Läs mer

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER Eriksgatan 8 IV våningen Verksamhetsledare Miivi Selin-Patel; 050 446 2974 00100 Helsingfors Ordförande Riitta Aarrevuo; 050 4634 4746 Telefon till kansliet; 045 863

Läs mer

ÖPPET I SOMMAR SALONG HUVUDSAKEN i Kattby

ÖPPET I SOMMAR SALONG HUVUDSAKEN i Kattby Samhällsinformation till alla hushåll i Hammarland BRANDINSPEKTÖR THOMAS MATTSSON HAR SEMESTER 24.6-12.7.2019 RÄDDNINGSCHEF LENNART JOHANSSON HAR SEMESTTER 15.7-16.8.2019 ÖPPET I SOMMAR SALONG HUVUDSAKEN

Läs mer

Ge av din tid och var med!

Ge av din tid och var med! FRIVILLIGARBETE I FINLANDS RÖDA KORS Ge av din tid och var med! Tervetuloa Welcome Bienvenidos Tere tulemast Bienvenue добро пожаловать الهأ الهسو dhowow Välkommen Soo Ge av din tid och var med! Röda Korset

Läs mer

Informationsbrev om OL-Academy!!

Informationsbrev om OL-Academy!! NR 1 2012 Informationsbrev om OL-Academy!! Hej på er! Nytt år och nya möjligheter. Jag skall i detta informationsbrev som kommer att utkomma 1ggr/månad till studenter och andra personer kopplade till vår

Läs mer

Familjemiddag i Catharinagården Söndag den 23 mars

Familjemiddag i Catharinagården Söndag den 23 mars Samhällsinformation till alla hushåll i Hammarland Hammarlands hälso o sjukvårdsmottagning och hemsjukvård informerar; fr.o.m januari 2014: tel.tider: vardagar kl. 8.30-9.00 tel nr. 0457-5267341. Övriga

Läs mer

Svensk- och tvåspråkiga kommuner. Bakgrundsinformation

Svensk- och tvåspråkiga kommuner. Bakgrundsinformation Svensk- och tvåspråkiga kommuner Bakgrundsinformation 2008 2017 Kommunerna i Svenskfinland 2017 49 av de finländska kommunerna är två- eller svenskspråkiga. Det finns sammanlagt 311 kommuner. Det finns

Läs mer

Svensk- och tvåspråkiga kommuner. Bakgrundsinformation

Svensk- och tvåspråkiga kommuner. Bakgrundsinformation Svensk- och tvåspråkiga kommuner Bakgrundsinformation 2008 2017 Kommunerna i Svenskfinland 2017 49 av de finländska kommunerna är två- eller svenskspråkiga. Det finns sammanlagt 311 kommuner. Det finns

Läs mer

Svensk- och tvåspråkiga kommuner. Bakgrundsinformation

Svensk- och tvåspråkiga kommuner. Bakgrundsinformation Svensk- och tvåspråkiga kommuner Bakgrundsinformation 2008 2018 Kommunerna i Svenskfinland 2018 49 av de finländska kommunerna är två- eller svenskspråkiga. Det finns sammanlagt 311 kommuner. Det finns

Läs mer

Ålands Brand och Räddningsförbund Rf.

Ålands Brand och Räddningsförbund Rf. Ålands Brand och Räddningsförbund Rf. Art: Kallelse till styrelsemöte nr 1-2017 Ordinarie medlemmar Ersättare Plats: Hamnkontoret [+] Johan Ehn, ordförande Tid: Tisdag 17 januari 2017 kl. 18:30 [ ] Jan

Läs mer

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar ! Onsdagen 10/7 Onsdagen 10/7 Torsdag 11/7 Torsdag 11/7, Fredag 12/7 Fredag 12/7 Lördag 13/7 Lördag 13/7 Söndag 14/7 Söndag 14/7 Måndag 15/7 Måndag 15/7 Tisdag 16/7 Tisdag 16/7 Onsdag 17/7 Onsdag 17/7

Läs mer

Kunskap-Glädje-Trygghet-Självständigt tänkande. VECKOBLAD v. 11 2014 Till elever

Kunskap-Glädje-Trygghet-Självständigt tänkande. VECKOBLAD v. 11 2014 Till elever Kunskap-Glädje-Trygghet-Självständigt tänkande VECKOBLAD v. 11 2014 Till elever Veckans ordspråk: Man kan sätta sångfågeln i bur men aldrig sången. Harry Belafonte Hej! I veckan blev jag uppvaktad av elever

Läs mer

NYHETSBREV ÅLAND 01/2012

NYHETSBREV ÅLAND 01/2012 NYHETSBREV ÅLAND 01/2012 Välkommen till ett nytt år med Folkhälsan! Info för styrelseaktiva Vem får nyhetsbrevet? Detta informationsbrev går ut till alla styrelsemedlemmar i våra lokalföreningar som uppgett

Läs mer

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 5/2015 NOVEMBER-DECEMBER

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 5/2015 NOVEMBER-DECEMBER MEDLEMSBLAD 5/2015 NOVEMBER-DECEMBER Eriksgatan 8 IV våningen Verksamhetsledare Miivi Selin-Patel; 050 446 2974 00100 Helsingfors Ordförande Riitta Aarrevuo; 050 4634 4746 Telefon till kansliet; 045 863

Läs mer

SÄLJGUIDE SÅ LYCKAS DU MED DIN FÖRSÄLJNING

SÄLJGUIDE SÅ LYCKAS DU MED DIN FÖRSÄLJNING SÄLJGUIDE SÅ LYCKAS DU MED DIN FÖRSÄLJNING HEJ! I den här guiden vill vi dela med oss av några tips och råd som vi tror att du och dina kompisar kan ha nytta av när er webbutik ska öppna och försäljningen

Läs mer

Nytt från. Steg för Steg VÅR 2014

Nytt från. Steg för Steg VÅR 2014 Nytt från Steg för Steg VÅR 2014 Ordförandens ruta Hej alla, hur har ni det? Bra hoppas jag, själv har jag det bra, fullt upp som alltid! Ett nytt år har igen börjat, det betyder att mitt sista år som

Läs mer

Hösten 2015. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Grillning vid Glänninge. Och annat kul

Hösten 2015. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Grillning vid Glänninge. Och annat kul Hösten 2015 Dans Bowling Musikcafé Simning Disco Grillning vid Glänninge Och annat kul I Samarbete med bl a Fub Laholm, Höks Hi, Fritid Halmstad, m fl. Hej! Från och med den 1:e januari 2015 finns fritidsprogrammet

Läs mer

Göteborgs. Scoutdistrikts

Göteborgs. Scoutdistrikts Göteborgs Scoutdistrikts Arrangemang Hösten 2013 2 KALENDARIET September Oktober 1 S 1 T 2 M Mandalay kv.segl. 2 O 3 T 3 T 4 O 4 F Vandringen 2013 5 T 5 L Vandringen 2013 6 F Mandalay ny.segl. 6 S Vandringen

Läs mer

MEDLEMSBLAD 3/2015 JUNI-AUGUSTI

MEDLEMSBLAD 3/2015 JUNI-AUGUSTI MEDLEMSBLAD 3/2015 JUNI-AUGUSTI Eriksgatan 8 IV våningen Verksamhetsledare Miivi Selin-Patel; 050 446 2974 00100 Helsingfors Ordförande Riitta Aarrevuo; 050 4634 4746 Telefon till kansliet; 045 863 7800

Läs mer

ÅLANDS STATISTIK OCH UTREDNINGSBYRÅ. Den framtida kommunstrukturen på Åland en enkätstudie. Richard Palmer, ÅSUB

ÅLANDS STATISTIK OCH UTREDNINGSBYRÅ. Den framtida kommunstrukturen på Åland en enkätstudie. Richard Palmer, ÅSUB ÅLANDS STATISTIK OCH UTREDNINGSBYRÅ Den framtida kommunstrukturen på Åland en enkätstudie Richard Palmer, ÅSUB Syftet med undersökningen Att ta reda på invånarnas allmänna inställning till sammanslagning

Läs mer

Paneldebatt med riksdagsledamöter om LSS! Läns-FUB inbjuder till debatten den 8 maj 18:00-20:30 i ABF-huset

Paneldebatt med riksdagsledamöter om LSS! Läns-FUB inbjuder till debatten den 8 maj 18:00-20:30 i ABF-huset Hej alla medlemmar, Trots en tidig vår med mycket sol som vill locka ut oss i naturen har föreningen också viktiga aktiviteter på gång som vi hoppas ni vill delta i även om det vackra vädret fortsätter

Läs mer

NYA TOMTER TILL SALU PÅ KATTBY BOSTADSOMRÅDE

NYA TOMTER TILL SALU PÅ KATTBY BOSTADSOMRÅDE Samhällsinformation till alla hushåll i Hammarland GRUSNINGSBIDRAG till i Hammarland fast bosatta, eller deras företrädare som underhåller utfartsvägar, där de fast bosattas andel överstiger 200 meter

Läs mer

UTBILDNINGSKATALOG UPPSALA RÖDAKORSKRETS

UTBILDNINGSKATALOG UPPSALA RÖDAKORSKRETS UTBILDNINGSKATALOG UPPSALA RÖDAKORSKRETS Hösten 2013 Du är en del av världens största mänskliga skyddsnät ta chansen att bli utbildad! Information Utbildningarna är avsedda för kompetensutvecklingen för

Läs mer

SALTVIK. INFORMERAR april. Tekniska nämnden informerar: 4 / 2011 VISIT ALAND BESÖKER SALTVIK SMÅBÅTSPLATSER

SALTVIK. INFORMERAR april. Tekniska nämnden informerar: 4 / 2011 VISIT ALAND BESÖKER SALTVIK SMÅBÅTSPLATSER SALTVIK 4 / 2011 INFORMERAR april Gruppbrev med posten når alla Utgivare: Saltviks kommun, Lillängs 14 Nääs, AX-22320 ÖDKARBY Tel: 48 900 Fax: 489 011 E-post: info@saltvik.ax Hemsida: www.saltvik.ax Tekniska

Läs mer

Arbetslöshetssituationen januari 2017

Arbetslöshetssituationen januari 2017 Jonas Karlsson, Ålands statistik- och utredningsbyrå Arbetsmarknad :1 (tel. 018-25 581) 2.2. Casper Wrede, Ålands arbetsmarknads- och studieservicemyndighet (tel. 0457-3425043) Det relativa arbetslöshetstalet

Läs mer

Ekonomiska nyckeltal. Åland 2011 Källa: Finlands Kommunförbund

Ekonomiska nyckeltal. Åland 2011 Källa: Finlands Kommunförbund Ekonomiska nyckeltal Åland 2011 Källa: Finlands Kommunförbund 12.11.2012 1. Årsbidrag och avskrivningar i euro per inv. 2. Årsbidraget i % av avskrivningarna Kommun Årsbidrag / inv Avskrivningar / inv

Läs mer

GRUNDSKOLAN HÖSTEN 2000

GRUNDSKOLAN HÖSTEN 2000 Kenth Häggblom, led. statistiker STATISTIKMEDDELANDE 4.6.2001 Tel. 25497 Utbildning 2001:2 Pb 187, 22101 MARIEHAMN http://www.asub.aland.fi GRUNDSKOLAN HÖSTEN 2000 Detta meddelande innehåller statistik

Läs mer

Utvärdering LBU Åland

Utvärdering LBU Åland Utvärdering LBU Åland Presentation för övervakningskommittén 2011-05-23 Maria Lindqvist, Nordregio Bjarne Lindström, ÅSUB Maria Rundberg, ÅSUB Tidplan Inspel till Årsrapport 2011 Utveckling inom programområdet

Läs mer

Genom premiärvisningen onsdagen den 4.6.2014 kl. 18.00-21.00 är tomterna på Öra strand nu till salu!

Genom premiärvisningen onsdagen den 4.6.2014 kl. 18.00-21.00 är tomterna på Öra strand nu till salu! Samhällsinformation till alla hushåll i Hammarland Genom premiärvisningen onsdagen den 4.6.2014 kl. 18.00-21.00 är tomterna på Öra strand nu till salu! Prospekt kan hämtas från kommunkansliet. Det kan

Läs mer

Kenth Häggblom, led. statistiker STATISTIKMEDDELANDE 16.2.2001 Tel. 25497 Kommunal ekonomi- och verksamhet 2001:1

Kenth Häggblom, led. statistiker STATISTIKMEDDELANDE 16.2.2001 Tel. 25497 Kommunal ekonomi- och verksamhet 2001:1 Kenth Häggblom, led. statistiker STATISTIKMEDDELANDE 16.2.2001 Tel. 25497 Kommunal ekonomi- och verksamhet 2001:1 KOMMUNERNAS OCH KOMMUNALFÖRBUNDENS BUDGETER ÅR 2001 Detta meddelande innehåller uppgifter

Läs mer

Personlig assistansservice 2014

Personlig assistansservice 2014 PROJEKTRAPPORT 27.2.15 Dnr: 2014-0569-49 Personlig assistansservice 2014 ÅMHM har under hösten 2014 begärt redogörelse från de åländska kommunerna gällande ordnandet av personlig assistansservice enligt

Läs mer

SÄLJGUIDE. - så lyckas du med din försäljning

SÄLJGUIDE. - så lyckas du med din försäljning SÄLJGUIDE - så lyckas du med din försäljning Hej! I den här guiden vill vi dela med oss av några tips och råd som vi tror att du och dina kompisar kan ha nytta av när webbutiken ska öppna och försäljningen

Läs mer

God början på sommaren!

God början på sommaren! Åbo 14-06- 10 Sommarbrev från Folkhälsan i Åboland God början på sommaren! Hela hälsan dagarna 24-26.9. på Åland Folkhälsan arrangerar Hela Hälsan dagarna för sina lokalföreningsaktiva och frivilliga nätverk

Läs mer

Arbetslöshetssituationen juli 2014

Arbetslöshetssituationen juli 2014 Jonas Karlsson, Ålands statistik och utredningsbyrå (tel. 018 25 581) Casper Wrede, Ålands arbetsmarknads och studieservicemyndighet (tel. 018 25 316) Arbetsmarknad :7 5.8. Arbetslöshetssituationen juli

Läs mer

MEDLEMSBLAD 1/2015 JANUARI-MARS

MEDLEMSBLAD 1/2015 JANUARI-MARS MEDLEMSBLAD 1/2015 JANUARI-MARS Eriksgatan 8 IV våningen Verksamhetsledare Miivi Selin-Patel; 050 446 2974 00100 Helsingfors Ordförande Riitta Aarrevuo Telefon till kansliet; 045 863 7800 info@sympati.fi

Läs mer

GRUNDSKOLAN HÖSTEN 2002

GRUNDSKOLAN HÖSTEN 2002 Kenth Häggblom, led. statistiker STATISTIKMEDDELANDE 19.11.2002 Tel. 25497 Utbildning 2002:3 Pb 1187, 22111 MARIEHAMN http://www.asub.aland.fi GRUNDSKOLAN HÖSTEN 2002 Detta meddelande innehåller statistik

Läs mer

Ålands distrikt Verksamhetsplan 2015 1

Ålands distrikt Verksamhetsplan 2015 1 Ålands distrikt Verksamhetsplan 2015 1 FÖRORD Finlands Röda Kors, Åland distrikt fyllde 75 år 2014 och Internationella federationen av Röda Kors- och Röda Halvmåneföreningarna fyllde 150 år, året innan.

Läs mer

Vem och när Inställning till förslaget Har unga personer hörts? Övriga noteringar

Vem och när Inställning till förslaget Har unga personer hörts? Övriga noteringar Casper Wrede, valadministratör 22 juni 2016 Inkomna svar på remiss angående sänkning av rösträttsåldern till 16 år i kommunalval och i rådgivande kommunala folkomröstningar. Remissen utsänd v. 4, svarstid

Läs mer

Arbetslöshetssituationen april 2016

Arbetslöshetssituationen april 2016 Jonas Karlsson, Ålands statistik- och utredningsbyrå Arbetsmarknad :4 (tel. 018-25 581) 3.5. Casper Wrede, Ålands arbetsmarknads- och studieservicemyndighet (tel. 0457-3425043) Det relativa arbetslöshetstalet

Läs mer

Startpaket Ungdomsverksamhet

Startpaket Ungdomsverksamhet Startpaket Ungdomsverksamhet Verksamhetsformer Reddie Kids-klubbverksamhet för äldre barn Ungdomsgrupp Narikka: kortvarig frivilligverksamhet Lägerverksamhet Internationell ungdomsverksamhet Redaktionellt

Läs mer

Kenth Häggblom, statistikchef, tel Val 2018:

Kenth Häggblom, statistikchef, tel Val 2018: ' Kenth Häggblom, statistikchef, tel. 25497 Val 2018:1 13.2.2018 Presidentvalet 2018 Valdeltagandet ökade något Valdeltagandet på Åland i årets presidentval var 59 procent, vilket var högre än vid förra

Läs mer

MEDLEMSMAIL MARS MÅNAD Datum 2012-03-06

MEDLEMSMAIL MARS MÅNAD Datum 2012-03-06 MEDLEMSMAIL MARS MÅNAD Datum 2012-03-06 Hej! Jippie, våren är här med den vackra solen och de ljusa löftesrika dagarna. Mänskligheten har vaknat och kravlar ur sina vinterbon för att välkomna våren. Underbart!

Läs mer

Presidentvalet Kenth Häggblom, statistikchef Tel Val 2012:

Presidentvalet Kenth Häggblom, statistikchef Tel Val 2012: ' Kenth Häggblom, statistikchef Tel 25497 Val 2012:1 21.2.2012 Presidentvalet 2012 Valdeltagandet minskade, mest för kvinnor Valdeltagandet på Åland i årets presidentval var 56 procent i båda omgångar,

Läs mer

Välkomna till Rädda Barnens framtids- och kunskapsdagar 2013!

Välkomna till Rädda Barnens framtids- och kunskapsdagar 2013! Gdj Välkomna till Rädda Barnens framtids- och kunskapsdagar 2013! Datum: 20-21 april 2013 Plats: Hotell Statt i Hässleholm Ändrat namn på regionala konferensen! Snart är det åter dags för lokalföreningar,

Läs mer

Riksdagsvalet 2011. Kenth Häggblom, statistikchef Tel 25497. Val 2011:1 3.5.2011

Riksdagsvalet 2011. Kenth Häggblom, statistikchef Tel 25497. Val 2011:1 3.5.2011 ' Kenth Häggblom, statistikchef Tel 25497 Val 211:1 3.5.211 Riksdagsvalet 211 Lägre valdeltagande Valdeltagandet på Åland i årets riksdagsval var 51 procent, vilket var 6 procentenheter lägre än 27. Kvinnornas

Läs mer

Arbetslöshetssituationen februari 2015

Arbetslöshetssituationen februari 2015 Jonas Karlsson, Ålands statistik och utredningsbyrå (tel. 018 25 581) Casper Wrede, Ålands arbetsmarknads och studieservicemyndighet (tel. 018 25 115) Arbetsmarknad :2 3.3. Arbetslöshetssituationen februari

Läs mer

Styrelsen Frösåker GK, Christer Ral, Matz, Håkan, Krogen WWW.FGCC.SE. Sida 1 av 6

Styrelsen Frösåker GK, Christer Ral, Matz, Håkan, Krogen WWW.FGCC.SE. Sida 1 av 6 Nyhetsbrev #2 2015 Sida 1 av 6 Hej Vänner, Säsongen är i full gång även om värmen ännu uteblivit. Verksamheten är också i full gång och ni har väl inte missat alla träningar, tävlingar och andra roliga

Läs mer

Guide till uppstart av ny SBU-grupp

Guide till uppstart av ny SBU-grupp Guide till uppstart av ny SBU-grupp Välkommen som ledare i SBU! Här följer en guide för dig som är ny ledare inom SBU. Här beskrivs saker du måste känna till på ett kortfattat sätt. På flera ställen hänvisas

Läs mer

Arbetslöshetssituationen maj 2015

Arbetslöshetssituationen maj 2015 Jonas Karlsson, Ålands statistik- och utredningsbyrå (tel. 018-25 581) Casper Wrede, Ålands arbetsmarknads- och studieservicemyndighet (tel. 018-25 115) Arbetsmarknad :5 3.6. Arbetslöshetssituationen maj

Läs mer

Informationsbrev September 2008

Informationsbrev September 2008 Ålands Vindenergi Andelslag Informationsbrev September 2008 Utgåva nr 1 Hamngatan 8, 22100 Mariehamn, Tel 018-12065 Fax 018-12090 www.alandsvindenergi.ax e-mail: info@alandsvindenergi.ax Huvudartiklar

Läs mer

Arbetslöshetssituationen januari 2014

Arbetslöshetssituationen januari 2014 Jonas Karlsson, Ålands statistik och utredningsbyrå (tel. 018 25 581) Casper Wrede, Ålands arbetsmarknads och studieservicemyndighet (tel. 018 25 316) Arbetsmarknad :1 4.2. Arbetslöshetssituationen januari

Läs mer

Anmälning i Kuksa såhär gör du (långa versionen med bilder och ståltrådsanvisningar)

Anmälning i Kuksa såhär gör du (långa versionen med bilder och ståltrådsanvisningar) Anmälning i Kuksa såhär gör du (långa versionen med bilder och ståltrådsanvisningar) Innehåller: 1. ScoutID 2. Anmäl dig själv till evenemang 3. Anmäl andra kårmedlemmar till evenemang 4. OBS för kårernas

Läs mer

Utvärdering 2014 målsman

Utvärdering 2014 målsman Utvärdering 2014 målsman 209 deltagare Kändes det tryggt att lämna era barn på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 100 0 Ja Nej Varför/varför inte? - Mycket väl anordnat och bra information. - Seriöst! Utförlig

Läs mer

Arbetslöshetssituationen maj 2017

Arbetslöshetssituationen maj 2017 Jonas Karlsson, Ålands statistik- och utredningsbyrå Arbetsmarknad :5 (tel. 018-25 581) 2.6. Casper Wrede, Ålands arbetsmarknads- och studieservicemyndighet (tel. 0457-3425043) Arbetslöshetssituationen

Läs mer

Folkhögskolor - för jämlik utbildning och hälsa. På gång! Nätverksträff för kontaktpersonerna. För mer information se sist i nyhetsbrevet!

Folkhögskolor - för jämlik utbildning och hälsa. På gång! Nätverksträff för kontaktpersonerna. För mer information se sist i nyhetsbrevet! Folkhögskolor - för jämlik utbildning och hälsa Nyheter! Hej! Här kommer det första nyhetsbrevet från Folkhögskolor för jämlik utbildning och hälsa. Jag, Mari Karlsson, kommer att som processledare på

Läs mer

Arbetslöshetssituationen februari 2016

Arbetslöshetssituationen februari 2016 Jonas Karlsson, Ålands statistik- och utredningsbyrå Arbetsmarknad :2 (tel. 018-25 581) 2.3. Casper Wrede, Ålands arbetsmarknads- och studieservicemyndighet (tel. 0457-3425043) Det relativa arbetslöshetstalet

Läs mer

Grundskolan hösten 2004

Grundskolan hösten 2004 Kenth Häggblom, statistikchef Utbildning 2004:2 Tel. 25497 15.11.2004 Grundskolan hösten 2004 Minskat antal grundskolelever Antalet grundskolelever har minskat något från år 2003 och uppgår höstterminen

Läs mer

NYHETSBREV ÅLAND 03/2010

NYHETSBREV ÅLAND 03/2010 NYHETSBREV ÅLAND 03/2010 Sommarhälsningar! Inför den stundande sommaren vill jag skicka en hälsning till Er alla i lokalföreningarna runt om på Åland. Stort tack för Era insatser under första halvåret-ni

Läs mer

Kommunsekreteraren informerar

Kommunsekreteraren informerar Nr 1/2015 Utgiven av Sottunga kommun www.sottunga.ax Redaktör: Kennet Lundström sottunganytt@sottunga.ax Kommunsekreteraren informerar Kommunfullmäktige höll möte 17.12.2014 och beslöt att godkänna nytt

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014

Verksamhetsberättelse 2014 1 Ålands distrikt Verksamhetsberättelse 2014 1 2 PRINCIPER Humanitet Röda Korset, som skapades ur viljan att utan åtskillnad bistå dem som sårats på slagfältet, arbetar internationellt och nationellt på

Läs mer

INFOBLAD V32~MÅNDAG 5 AUGUSTI Samhällsinformation från Lumparlands kommun och Lemland-Lumparlands församling

INFOBLAD V32~MÅNDAG 5 AUGUSTI Samhällsinformation från Lumparlands kommun och Lemland-Lumparlands församling INFOBLAD V32~MÅNDAG 5 AUGUSTI 2013. NUMMER 8/2013 Samhällsinformation från Lumparlands kommun och Lemland-Lumparlands församling PENSIONÄRSTRÄFF Torsdagen den 8 augusti kl. 13:00 på Kapellhagen med trädgårdsfest.

Läs mer

Röda Korsets program för årskurserna 1-6, 2016 ATT HJÄLPA GER GLÄDJE

Röda Korsets program för årskurserna 1-6, 2016 ATT HJÄLPA GER GLÄDJE Röda Korsets program för årskurserna 1-6, 2016 ATT HJÄLPA GER GLÄDJE 2 Att hjälpa ger glädje! Vi tror att barn vill hjälpa, vare sig det gäller första hjälpen, att göra en äldre människa glad eller en

Läs mer

Protokoll fört vid enskild föredragning Social- och miljöavdelningen Socialvårdsbyrån, S2

Protokoll fört vid enskild föredragning Social- och miljöavdelningen Socialvårdsbyrån, S2 PROTOKOLL Nummer 8 9.3.218 Sammanträdesdatum Protokoll fört vid enskild föredragning Social- och miljöavdelningen Socialvårdsbyrån, S2 Beslutande Föredragande Justerat Minister Wille Valve Socialvårdsbyråchef

Läs mer

Tre utredningar på Åland 2018

Tre utredningar på Åland 2018 Tre utredningar på Åland 2018 Mål, Tidtabell, Process Ålands landskapsregering 12.4.2018 Siv Sandberg Jan-Erik Enestam Marcus Henricson Juridiska utgångspunkter Utredningarna gäller tre samarbetsområden

Läs mer

Vikingen nr 3 2006 -------------------------------------------------------------------------------------------------

Vikingen nr 3 2006 ------------------------------------------------------------------------------------------------- Vikingen nr 3 2006 Tidningen Vikingen utkommer med 4-6 nummer per år. Alla kårens medlemmar kan skicka in bidrag till kårtidningen. Du som har varit med om någonting skoj som du vill berätta om, kom in

Läs mer

Mariehamns kommun PM juni 2016

Mariehamns kommun PM juni 2016 www.pwc.se Mariehamns kommun PM juni 216 Sammanfattning Mariehamns kommuns verksamheter kännetecknas av: Nästan 4 procent lägre kostnad för grundskola per elev jämfört med de åländska kommunernas genomsnittskostnad.

Läs mer

Varmt välkomna till FBIS första inhibitorträff 24-26 januari 2014 i Göteborg!

Varmt välkomna till FBIS första inhibitorträff 24-26 januari 2014 i Göteborg! Varmt välkomna till FBIS första inhibitorträff 24-26 januari 2014 i Göteborg! Du som själv har antikroppar eller om ditt barn har det är hjärtligt välkommen till denna träff/kurs. Detta är ett unikt tillfälle

Läs mer

Med kunden i fokus Kurshäfte 2011

Med kunden i fokus Kurshäfte 2011 Med kunden i fokus Kurshäfte 2011 Skylttextning Sälj mer med service! Praktisk butiksekonomi Skapa en egen hemsida Mera - sälj mer med service! Utveckla din befintliga hemsida Marknadsföring & marknadsplanering

Läs mer

DHR Ängelholm NR. 2. 2014

DHR Ängelholm NR. 2. 2014 DHR Ängelholm NR. 2. 2014 DHR ÄNGELHOLM. dhr.angelholm@gmail.com MOBIL. 070 58 180 51 ORGANISATIONSNR: 839400-5931 BANKGIRO: 414-8698 Hemsida. dhr-angelholm.se ORDFÖRANDE. OVE JANSSON TEL. 0435-216 94

Läs mer

Arbetslöshetssituationen december 2014

Arbetslöshetssituationen december 2014 Jonas Karlsson, Ålands statistik och utredningsbyrå (tel. 018 25 581) Casper Wrede, Ålands arbetsmarknads och studieservicemyndighet (tel. 018 25 316) Arbetsmarknad :13 7.1.2015 Arbetslöshetssituationen

Läs mer

HEMSLÖJDSBLADET Nr 1 Februari 2013

HEMSLÖJDSBLADET Nr 1 Februari 2013 HEMSLÖJDSBLADET Nr 1 Februari 2013 Ansvarig utgivare Birgítta Mauritzon STYRELSEN Telefon Ordförande Olle Laurell 532 552 74 Vice ordförande Else Eklöf 550 670 28 Sekreterare Birgitta Mauritzon 730 31

Läs mer

Arbetslöshetssituationen - oktober 2007

Arbetslöshetssituationen - oktober 2007 Jouko Kinnunen, Ålands statistik- och utredningsbyrå (tel. 018-25494) Arbetsmarknad :10 Lars-Erik Karlsson, Ålands arbetsmarknads- och studieservicemyndighet (tel. 018-25110) 6.11. Arbetslöshetssituationen

Läs mer

aktiviteter på MFK 8 12 Juni

aktiviteter på MFK 8 12 Juni aktiviteter på MFK 8 12 Juni LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Hemvist Biljardcupen (Abbe) Avslutningsbiljard mot personal Skolavslutning Öppet för de som har anmält sig Öppet för de som har anmält

Läs mer

Nyhetsbrev Augusti. Equmeniascout i Region Stockholm. Hej!

Nyhetsbrev Augusti. Equmeniascout i Region Stockholm. Hej! Equmeniascout i Region Stockholm Nyhetsbrev Augusti Hej! Välkomna tillbaka! En ny scouttermin är precis på väg att dra igång, kanske har den redan det för vissa av er. Detta innebär nya möjligheter, nya

Läs mer

TV-SPELSTURNERING! BARNFILMKLUBB SPÖKVANDRING... PROVA PÅ TENNIS!

TV-SPELSTURNERING! BARNFILMKLUBB SPÖKVANDRING... PROVA PÅ TENNIS! TVSPELSTURNERING! BARNFILMKLUBB SPÖKVANDRING... PROVA PÅ TENNIS! HÖSTLOVSPROGRAM 2014! 1 Hej! I din hand håller du ett program med spännande aktiviteter som du kan ta del av under höstlovet. Om det inte

Läs mer

NYHETSBREV ÅLAND NOVEMBER/2016

NYHETSBREV ÅLAND NOVEMBER/2016 NYHETSBREV ÅLAND NOVEMBER/2016 Info för lokalföreningsaktiva Landskapsföreningen Folkhälsan på Åland r.f.:s medlemmar kallas till stadgeenligt höstmöte onsdagen den 30 november 2016 klockan 18.30 i Lemlands

Läs mer

Kunskap-Glädje-Trygghet-Självständigt tänkande. VECKOBLAD v. 10 2014 Till elever

Kunskap-Glädje-Trygghet-Självständigt tänkande. VECKOBLAD v. 10 2014 Till elever Kunskap-Glädje-Trygghet-Självständigt tänkande VECKOBLAD v. 10 2014 Till elever Veckans ordspråk: Wanting to be someone else, is a waste of the person you are. Curt Corbain Hej! Vi hälsar Linda Masalkovski

Läs mer

GRUNDSKOLAN HÖSTEN 2001

GRUNDSKOLAN HÖSTEN 2001 Kenth Häggblom, led. statistiker STATISTIKMEDDELANDE 11.3.2002 Tel. 25497 Utbildning 2002:2 Pb 187, 22101 MARIEHAMN http://www.asub.aland.fi GRUNDSKOLAN HÖSTEN 2001 Detta meddelande innehåller statistik

Läs mer

UTBILDNINGAR HÖSTEN 2018

UTBILDNINGAR HÖSTEN 2018 UTBILDNINGAR HÖSTEN 2018 Inledning: Med vår utbildningskatalog vill vi uppmuntra alla medarbetare (frivilliga, förtroendevalda, anställda, praktikanter och medlemmar) i samtliga rödakorskretsar och RKUF

Läs mer

Inbjudan till dansvecka 25/8 30/8-2014!

Inbjudan till dansvecka 25/8 30/8-2014! Inbjudan till dansvecka 25/8 30/8-2014 Vi i föreningen DansGlada Fötter i Kiruna har härmed nöjet att bjuda in er till en hel vecka med dans Under veckan erbjuder vi allt i från nybörjarkurs i bugg och

Läs mer

Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 www.studentostersund.se

Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 www.studentostersund.se Välkommen till STUDENTLIVET i Östersund Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 Medlemskap ger dig ett rikare studentliv! Billigare Studentliv! Studentkåren har avtal om Kårrabatt

Läs mer

Arbetsplan och budget 2015. Finlands Röda Kors Helsingfors och Nylands distrikt ATT HJÄLPA GER GLÄDJE

Arbetsplan och budget 2015. Finlands Röda Kors Helsingfors och Nylands distrikt ATT HJÄLPA GER GLÄDJE Arbetsplan och budget 2015 Finlands Röda Kors Helsingfors och Nylands distrikt ATT HJÄLPA GER GLÄDJE Innehåll Inledning 3 Beredskapsverksamheten 3 Första hjälpen gruppverksamhet och hälsofrämjande 4 Utbildning

Läs mer

Solsäkra din höst med en Yogavecka i vackra, soliga Nerja 9-16/9 2014

Solsäkra din höst med en Yogavecka i vackra, soliga Nerja 9-16/9 2014 Solsäkra din höst med en Yogavecka i vackra, soliga Nerja 9-16/9 2014 Har glädjen att kunna erbjuda en en vecka med YOGA på din resa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol, Malaga, Andalusien.

Läs mer

Kommunernas bokslut 2017

Kommunernas bokslut 2017 Elin Sagulin, Statistiker Tel. 018-25495 Offentlig ekonomi 2018:2 14.6.2018 Kommunernas bokslut 2017 Preliminära uppgifter Högre verksamhetskostnader och något lägre intäkter Jämfört med 2016 ökade kommunernas

Läs mer

ETT GOTT LIV. Aktiviteter och motionslopp 10. VGR-erbjudanden i södra regionen 20. VGR-erbjudanden i göteborgsområdet 30

ETT GOTT LIV. Aktiviteter och motionslopp 10. VGR-erbjudanden i södra regionen 20. VGR-erbjudanden i göteborgsområdet 30 3 ETT GOTT LIV Till alla anställda i Västra Götalandsregionen. Västra Götalandsregionen ska skapa förutsättningar för en god hälsa och ett gott liv. Grunden för en god hälsa är en sund miljö. Den miljö

Läs mer

Arbetslöshetssituationen september 2011

Arbetslöshetssituationen september 2011 Jonas Karlsson, Ålands statistik- och utredningsbyrå (tel. 018-25581) Casper Wrede, Ålands arbetsmarknads- och studieservicemyndighet (tel. 018-25316) Arbetsmarknad :9 3.10. Arbetslöshetssituationen september

Läs mer

Arbetslöshetssituationen juli 2011

Arbetslöshetssituationen juli 2011 Jonas Karlsson, Ålands statistik- och utredningsbyrå (tel. 018-25581) Casper Wrede, Ålands arbetsmarknads- och studieservicemyndighet (tel. 018-25316) Arbetsmarknad :07 15.8. Arbetslöshetssituationen juli

Läs mer

MARIA KLUBBNYTT STOR TURNERING I. PÅ MÅNDAG BARN MOT PERSONAL! Två riktiga biljardrävar Charlie och Casper! 11 15 juni

MARIA KLUBBNYTT STOR TURNERING I. PÅ MÅNDAG BARN MOT PERSONAL! Två riktiga biljardrävar Charlie och Casper! 11 15 juni MARIA 11 15 juni KLUBBNYTT STOR TURNERING I BILJARD PÅ MÅNDAG BARN MOT PERSONAL! Två riktiga biljardrävar Charlie och Casper! . aktiviteter pa MFK 11-15 juni LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Aktiviteter

Läs mer

Inbjudan till Klippans ordförandekonferens 26-27 april 2014

Inbjudan till Klippans ordförandekonferens 26-27 april 2014 Till alla Klippans sektioner och FUB:s länsförbund och lokalföreningar Inbjudan till Klippans ordförandekonferens 26-27 april 2014 Hej! Riks-Klippans styrelse bjuder in till konferens för alla ordföranden

Läs mer

Vårkänslor. Aktuellt. //Sandra

Vårkänslor. Aktuellt. //Sandra Vårkänslor Nu har väl ändå sista snön rasat ut, eller? Nu vill i alla fall jag och kaninerna ha vår, sol och värme! Våren bjuder på en mängd aktiviteter i klubben, några av dem kan du se mer av längre

Läs mer

Arbetslöshetssituationen augusti 2018

Arbetslöshetssituationen augusti 2018 Jonas Karlsson, Ålands statistik- och utredningsbyrå (tel. 018-25 581) Casper Wrede, Ålands arbetsmarknads- och studieservicemyndighet (tel. 0457-3425043) Det relativa arbetslöshetstalet 3,3 procent i

Läs mer

Slutrapport - Förslag till förändrad kommunstruktur Åland, 28 februari 2017

Slutrapport - Förslag till förändrad kommunstruktur Åland, 28 februari 2017 www.pwc.se Slutrapport - Förslag till förändrad kommunstruktur Åland, 28 februari 2017 Metod och vägledande principer 2 Metod Nulägesanalys kommun PM Förslag 2 (Fyrkommunsförslaget) Analys och beskrivning

Läs mer

Informationsmöte Aktieemission för Åda Ab 2014-11-26

Informationsmöte Aktieemission för Åda Ab 2014-11-26 Informationsmöte Aktieemission för Åda Ab 2014-11-26 Åda Ab är ett icke vinstdrivande bolag tillhandahåller service och tjänster enbart till bolagets ägare offentlig upphandling (proportionalitet och s.k.

Läs mer

4H AKTUELLT Sommaren 2019

4H AKTUELLT Sommaren 2019 4H AKTUELLT Sommaren 2019 Vad händer på 4H i sommar? Här hittar du all info du behöver för att hänga med på våra aktiviteter! För mer info, gå in på www.4h.ax! Kurser Odlingskurs Vi odlar tillsammans!

Läs mer

Familjer och hushåll

Familjer och hushåll Kenth Häggblom, statistikchef Tel. 018-25497 Befolkning 2015:2 7.12.2015 Familjer och hushåll 31.12.2014 Statistiken för 2014 visar att den genomsnittliga hushållsstorleken är 2,12 personer, vilket är

Läs mer

Tabell 1. Valdeltagande på Åland vid riksdagsvalen 2011 och 2015, procent. Löfström vald som den yngsta åländska riksdagsledamoten

Tabell 1. Valdeltagande på Åland vid riksdagsvalen 2011 och 2015, procent. Löfström vald som den yngsta åländska riksdagsledamoten ' Kenth Häggblom, statistikchef, tel. 25497 Sanna Roos, vik. statistiker, tel. 25495 Val 2015:1 29.4.2015 Riksdagsvalet 2015 Högre valdeltagande Valdeltagandet på Åland i årets riksdagsval var 58 procent,

Läs mer