Mikrovågsugn AC925BVW

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Mikrovågsugn AC925BVW"

Transkript

1 Mikrovågsugn AC925BVW HN 7502 Användarmanual Läs denna manual noggrant innan mikrovågsugnen tas i bruk och spara den för framtida användning.

2 Var försiktig vid användning av mikrovågsugnen Försök aldrig starta mikrovågsugnen med öppen dörr. I dörren sitter en inbyggd säkerhetsströmbrytare. Kläm aldrig fast något i dörren och ta bort smuts från packningen och höljet, så att dörren kan stängas helt. Använd aldrig mikrovågsugnen om den är skadad. Se till att dörren stängs helt och att dörrens gångjärn och packning inte är skadade. Mikrovågsugnen får endast repareras eller justeras av en auktoriserad serviceverkstad. Modell HN 7502 Anslutning 230V~50Hz Effekt 1450W Mikroeffekt 900W Grill 1100W Konvektion 2500W Ugnskapacitet 25 liter Vridtallriken Ø 315 mm Utvändig storlek i mm 594 mm x 470 mm x 388 mm Vikt 21.5 kg

3 Installation och anslutning 1. Denna produkt är endast avsedd för hemanvändning. 2. Ugnen är endast avsedd för inbyggnad. Ugnen får inte användas på ett köksbord eller i ett skåp. 3. Se den medföljande speciella installationsmanualen. 4. Ugnen kan installeras i ett 60 cm brett väggmonterat skåp (minst 55 cm djupt och 85 cm över golvet). 5. Ugnen är monterad med en kontakt och får endast anslutas till ett korrekt installerat jordat uttag. 6. Anslutningsströmmen ska motsvara strömspänningen som är specificerad på märkplattan. 7. Om installationskabeln ska bytas ska detta göras av en auktoriserad elektriker. 8. Adaptrar, dubbelkontakt och förlängningssladdar får inte användas. Överbelastning kan leda till brandfara. Den tillgängliga ytan blir varm vid tillagning. Rengöring: 1. Använd inte starka slipande rengöringsmedel eller vassa metallskrapor för att rengöra ugnsdörrens glas, eftersom de kan repa ytan, vilket kan leda till att glaset spricker. 2. Rengöringstipps För att underlätta rengöringen av innerväggarna som maten som tillagas kan vidröra: Placera en halv citron i en skål, tillsammans med 300 ml vatten och värme på 100% mikrovågseffekt i 10 minuter. Torka rent ugnen med en mjuk, torr trasa.

4 Produktbeskrivning: A) Kontrollpanel B) Vridhjul C) Ring till vridtallriken D) Vridtallriken E) Ugnsruta F) Ugnsdörr G) Säkerhetslås Grillgaller (får endast användas vid användning av grill/konvektion funktion, placeras på glastallriken). Installation av glastallriken Blank sida uppåt. Glastallriken Vridhjul Ring till vridtallriken a) Se till att glastallriken alltid vänder åt rätt håll. b) Glastallriken och ringen ska alltid användas. c) Matvaror ska alltid placeras på glastallriken. d) Om tallriken eller ringen förstörs kontakta då alltid närmaste återförsäljare.

5 Viktiga säkerhetsregler Förhållningsregler för att undvika att utsättas för kraftig mikrovågsenergi 1. Varning: Flytande och annan mat bör inte värmas i stängda behållare, eftersom de kan explodera. 2. Varning: Det är farlig för alla andra än en kompetent person att avlägsna ett lock som skyddar mot mikrovågsenergi. 3. Denna apparat får endast användas av barn över 8 år och personer med nedsatta fysiska, sensoriska eller mentala förmågor, eller bristande erfarenhet eller kunskap, om de är under uppsyn eller har fått instruktioner i hur denna apparat används säkert och förstår risken med att använda den. Barn får inte leka med apparaten. Rengöring och underhållsarbete får inte utföras av barn, om de inte är över 8 år och är under uppsyn. 4. Håll apparaten och dess sladd bortom barn under 8 års räckhåll. 5. Använd endast redskap som är anpassade för användning i mikrovågsugnar. 6. Ugnen bör regelbundet rengöras och eventuella matrester avlägsnas. 7. Läs och följ alla delar i Förhållningsregler för att undvika att utsättas för kraftig mikrovågsenergi. 8. När du värmer mat i plast- eller pappersbehållare bör du hålla ett öga på ugnen på grund av risken för brand. 9. Om det uppstår rök bör du stänga av ugnen eller dra ut sladden och låt ugnsdörren vara stängd för att kväva eventuella lågor. 10. Koka inte maten för mycket. 11. Använd inte ugnsutrymmet för förvaring. Förvara inte saker så som bröd, kakor etc. inuti ugnen. 12.Avlägsna klämmor med metall och metallhandtag från pappers- eller plastbehållare/påsar innan du placerar dem i ugnen. 13.Installera och placera endast denna ugn enligt medföljande installationsinstruktioner. 14.Hela ägg och hela hårdkokta ägg bör inte värmas i en mikrovågsugn eftersom de kan explodera, även efter att uppvärmningen i mikrovågsugnen är färdig. 15.Denna apparat är anpassad för att användas i hushållet och liknande platser så som: 1. personalkök i butiker, kontor och andra arbetsmiljöer 2. av kunder på hotell, motell och andra bostadsmiljöer 3. gårdar 4. bed and breakfast-miljöer

6 16.Om sladden är skadad bör den bytas av tillverkare, en återförsäljare eller en liknande kvalificerad person för att undvika fara. 17. Förvara inte och använd inte denna apparat utomhus. 18.Använd inte denna ugn i närheten av vatten, i en våt källare eller i närheten av en simbassäng. 19.Temperaturen på tillgängliga ytor kan vara hög när apparaten används. Ytorna tenderar att bli varma vid användning. Hål sladden borta från varma ytor och övertäck ej ugnen. 20.Låt inte sladden hänga ut över en bordskant. 21.Om inte ugnen hålls ren kan det leda till nedbrytning av ugnens ytor, vilket kan leda till att apparaten inte håller lika länga och möjligen även leda till farliga situationer. 22.Innehållet i nappflaskor och glas med barnmat ska röras runt eller skakas och temperaturen ska kontrolleras innan inmundigande av maten för att undvika skållning. 23.Uppvärmning av dryck i mikrovågsugnen kan leda till försenad eruptiv (våldsam) kokning; se därför upp när du hanterar behållaren. 24.Apparaten är inte avsedd att användas av personer (inkl. barn) med nedsatta fysiska, sensoriska eller mentala förmågor eller bristande erfarenhet och kunskap, om de inte är under uppsyn eller har fått instruktioner i användningen av apparaten av en person som ansvarar för deras säkerhet. 25.Barn bör vara under uppsyn för att säkra att de inte leker med apparaten. 26.Apparaten är inte avsedd att användas med en extern tidtagare eller ett separat, fjärrstyrt system. 27. Tillgängliga delar kan bli varma vid användning. Små barn bör hållas borta. 28. Ångrengörare ska inte användas. 29.Vid användning blir ugnen varm. Aktsamhet bör uppvisas för att undvika att vidröra värmeelementen inuti ugnen. 30.Använd endast temperatursonder som är rekommenderade för denna ugn (endast för ugnar anpassade för att använda en temperatursond). 31.VARNING: Apparaten och dess tillgängliga delar blir varma vid användning. Aktsamhet bör uppvisas för att undvika att vidröra värmeelement. Barn under 8 år ska hållas borta om de inte övervakas kontinuerligt. 32.Mikrovågsugnen ska köras med den dekorativa dörren öppen (för ugnar med en dörr). 33.Höljets yta kan bli varm.

7 Läs manualen noggrant och spara den. Varning: Mikrovågsugnen ska repareras på en auktoriserad serviceverkstad. Det krävs speciell mätutrustning för kontroll. Redskap anpassade för användning i mikrovågsugnen: 1. De bästa redskapen och behållare för användning i mikrougnen låter mikrovågorna passera nästan ohindrade, så att all energi används på matvarorna. 2. Använd därför alltid endast redskap anpassade för användning i en mikrovågsugn. 3. Metallredskap, metallbehållare, återvinningspapper och annat med metall i får inte användas i ugnen. Mikrovågorna kan inte passera och ugnen kan skadas. 4. För att uppnå bästa möjliga effekt rekommenderas det att använda runda eller ovala skålar och fat.

8 BRUKSANVISNING Denna mikrovågsugn använder modern elektrisk kontroll för att välja tillagningsprogram, för att bemöta Era behov för bättra matlagning. 1. Tidsinställning 1. När ugnen är i standby, tryck på CLOCK/KITCHEN TIMER en gång. 00:00 visas i skärmen och timtal blinkar. 2. Vrid för att ställa in det önskade timtalet, välj mellan Tryck på CLOCK/KITCHEN TIMER, och minuttal blinkar. 4. Vrid för att ställa in det önskade minuttalet, välj mellan Tryck på CLOCK/KITCHEN TIMER för att avsluta tidsinställning. : kommer att blinka. Observera: 1) om tiden inte är inställd kommer den inte visas när mikrovågsugnen är inkopplad 2) Medan Ni ställer in tiden, om Ni trycker på STOP/CLEAR kommer tidsinställningen avslutas. 2. Mikrougnsmatlagning 1. Tryck på MICROWAVE/GRILL/COMBI/CONVE. knappen en gång och P100 visas på skärmen. 2. Tryck på MICROWAVE/GRILL/COMBI/CONVE. för att ställa in tid eller vrid för att välja mikroeffekt från 100% till 10%. P100, P80, P30, P10... kommer att visas medan det trycks eller vrids. 3. Tryck START/+30SEC./CONFIRM för att bekräfta. 4. Vrid för att ställa in tillagningstiden. (Inställning ska vara 0:05-95:00.) 5. Tryck START/+30SEC./CONFIRM för att starta tillagningen. OBSERVERA: De förprogrammerade tidsintervallen är: 0 1 min : 5 sekunder 1 5 min : 10 sekunder 5 10 min : 30 sekunder min : 1 minut min : 5 minuter Mikrougnseffekt Tryck 1 gång 2 gånger 3 gånger 4 gånger 5 gånger Mikrovågseffekt 100,00% 80,00% 50,00% 30,00% 10,00% 3. Grilltillagning 1. Tryck på MICROWAVE/GRILL/COMBI./CONVE. knappen en gång och P100 visas på skärmen. 2. Tryck på MICROWAVE/GRILL/COMBI/CONVE. för att ställa in tid eller vrid för att välja grillfunktion. När G-1 visas på skärmen betyder det grillfunktion. 3. Tryck på START/+30SEC./CONFIRM för att bekräfta. 4. Vrid för att ställa in tillagningstiden. (Tidsinställningen ska vara 0:05-95:00.) 5. Tryck på START/+30SEC./CONFIRM för att starta tillagning. OBSERVERA: När halva grilltillagningstiden har gått piper ugnen 2 gånger för att berätta att Ni ska vända på det Ni tillagar. Ni kan låta den fortsätta. Men för att få bättre effekt av Er grillade mat bör Ni vända på det under tillagningen, stänga luckan sedan och trycka START/ +30SEC./CONFIRM för att fortsätta tillagningen.

9 4. Kombinationstillagning 1. Tryck på MICROWAVE/GRILL/COMBI/CONVE. knappen en gång och P100 visas på skärmen. 2. Tryck på MICROWAVE/GRILL/COMBI/CONVE. för att ställa in tid eller vrid för att välja kombinationsfunktion. Sluta vrida när C-1, C-2, C-3, C-4 visas på skärmen. 3. Tryck på START/+30SEC./CONFIRM för att bekräfta. 4. Vrid för att ställa in tillagningstiden. (Tidsinställningen ska vara 0:5-95:00.) 5. Tryck på START/+30SEC./CONFIRM för att starta tillagningen. Observera: Kombinationsinstruktion Instruktion Display Mikrovågsugn Grill Konvektion 1 C-1 x x 2 C-2 x x 3 C-3 x x 4 C-4 x x x 5. Konvektionstillagning (Med förvärmningsfunktion) Konvektionstillagning kan tillaga Er mat som en vanlig ugn. Med denna funktion används inte mikrovågor. Det rekommenderas att Ni förvärmer ugnen till den önskade temperaturen innan Ni sätter maten i ugnen. 1. Tryck på MICROWAVE/GRILL/COMBI/CONVE. knappen en gång och P100 visas på skärmen. 2. Tryck på MICROWAVE/GRILL/COMBI/CONVE. för att inställa tid eller vrid för att välja konvektionsfunktionen. När konvektionstemperaturen visas på skärmen indikerar det konvektionsfunktion. Temperaturen kan inställas i intervallet 130 till 220 grader. 3. Tryck på START/+30SEC./CONFIRM för att bekräfta temperaturen. 4. Tryck på START/+30SEC./CONFIRM för att starta förvärmning. När ugnen är uppvärmd kommer ugnen pipa 2 gånger för att göra Er uppmärksam på att Ni ska sätta maten i ugnen. Och den uppvärmda temperaturen kommer visas och blinka på skärmen. 5. Sätt maten i ugnen och stäng luckan. Vrid för att inställa tillagningstiden. (Den maximala tiden är 95 minuter.) 6. Tryck på START/+30SEC./CONFIRM knappen för att starta tillagning. Observera: a. Tillagningstiden kan inte ställas in innan förvärmningstemperaturen har nåtts. När ugnen är förvärmd ska dörren öppnas innan tillagningstiden kan inställas. b. Om tiden inte inställs inom 5 minuter efter förvärmning kommer ugnen stoppa uppvärmning. Ugnen kommer pipa fyra gånger och gå tillbaka till standby. 6. Konvektionstillagning (Utan förvärmningsfunktion) 1. Tryck på MICROWAVE/GRILL/COMBI/CONVE. knappen en gång och P100 kommer att visas på skärmen. 2. Tryck på MICROWAVE/GRILL/COMBI/CONVE. för att ställa in eller vrid för att välja konvektionsfunktion. När konvektionstemperaturen visas på skärmen indikerar det konvektionsfunktionen. Temperaturen kan inställas i intervallet 130 till 220 grader. 3. Tryck på START/+30SEC./CONFIRM för att bekkräfta temperaturen. 4. Vrid för att inställa tillagningstiden. (Den maximala tiden är 95 minuter.) 5. Tryck på START/+30SEC./CONFIRM knappen för att starta tillagning.

10 7. Multistegstillagning Två program kan maximalt ställas in åt gången. Om det ena programmet är upptining ska detta inställas som det första programmet. Ugnen kommer att pipa en gång efter avslutning av ett program och nästa program kommer att fortsätta automatiskt. Observera: Automeny och förvärmning kan inte inställas som multi-steg. Exempel: Om Ni önskar att tina mat i 5 minuter och sedan tillaga mat med 80% mikrovågseffekt i 7 minuter är metoden som följer: 1. Tryck på WEIGHT/TIME DEFROST två gånger, skärmen kommer att visa def2 ; 2. Vrid för att inställa upptiningstiden till 5 minuter; 3. Tryck på MICROWAVE/GRILL/COMBI.CONVE. en gång; 4. Vrid för att välja 80% mikrovågseffekt tills skärmen visar P80 ; 5. Tryck på START/+30SEC./CONFIRM för att bekräfta; 6. Vrid för att justera tillagningstiden till 7 minuter; 7. Tryck på START/+30SEC./CONFIRM för att starta tillagningen. 8. Köks-timer/stoppur 1. När ugnen är standby tryck på CLOCK/KITCHEN TIMER 2 gånger, 00:00 visas på skärmen. 2. Vrid för att inställa timern. Den maximala tiden är 95 minuter. 3. Tryck på START/+30SEC./CONFIRM för att bekräfta. Observera: 1) Timer är inte samma sak som en klocka. Timern räknar ner tiden. 2) När timern är igång kan program inte ställas in. 9. Snabb tillagning När ugnen är standby, tryck på START/+30SEC./CONFIRM knappen för att tillaga med 100% effekt i 30 sekunder. För varje tryck på knappen ökas tiden med 30 sekunder. Den maximala tillagningstiden är 95 minuter. 10. Snabb mikrovågstillagning När ugnen är standby vrid mot vänster för att välja tillagningstid, tryck sedan på START/+30SEC./CONFIRM knappen för att tillaga med 100% mikrovågseffekt. Detta program kan också användas som ett steg i multi-stegstillagning. 11. Automeny 1. När ugnen är standby, vrid mot höger för att välja den önskade funktionen, och A1, A2, A3 A10 kommer att visas på skärmen. 2. Tryck på START/+30SEC./CONFIRM för att bekräfta den meny Ni vill använda. 3. Vrid för att välja vikten på menyn och g -indikatorn kommer att lysa. 4. Tryck på START/+30SEC./CONFIRM för att starta tillagningen. Observera: Kakmeny är under konvektionstillagning med 180 C-uppvärmningsfunktion, och ni ska förvärma först, följ automenyn, när ugnen når temperaturen kommer den stoppa och pipa för att påminna Er om att öppna ugnen och sätta in kakan. Tryck på START/+30SEC./CONFIRM för att baka kakan.

11 Automenyschema Meny Vikt(g) Skärm Effekt A1 Uppvärmning A2 Potatis A3 Kött A4 Grönsaker A5 Fisk (ca. 230g) 1 2 (ca. 460g) 2 3 (ca. 690g) % 100% 100% 100% 80% A6 Pasta 50(med vatten 450ml) ( med vatten 800ml) ( med vatten 1200ml) ml 200 A7 Soppa 400ml % 600ml 600 A8 Kaka Förvärm till 180 grader 80% A9 Pizza A10 Kyckling C-4 C-4

12 12. Tina utifrån vikt 1. Tryck på WEIGHT/TIME DEFROST knappen en gång, skärmen visar def1. 2. Vrid för att välja vikten på det som ska tinas. Samtidigt kommer g lysa. Vikten ska vara i intervallet g. 3. Tryck på START/+30SEC./CONFIRM knappen för att starta upptining. 13. Tina på tid 1. Tryck på WEIGHT/TIME DEFROST knappen två gånger, skärmen visar def2. 2. Vrid för att välja upptiningstid. Den maximala tiden är 95 minuter. 3. Tryck på START/+30SEC./CONFIRM för att starta upptining. Upptiningseffekten är P30 och kan inte ändras. Observera: Om vikten på maten är mer än 200 gram bör Ni placera maten i kanten av den roterande glastallriken och inte i mitten, för att tina optimalt. 14. Informationsfunktion 1. Medan ugnen tillagar, tryck på MICROWAVE/GRILL/COMBI./CONVE. och den använda effekten kommer att visas på skärmen i 2-3 sekunder. 2. Medan ugnen tillagar tryck på CLOCK/KITCHEN TIMER för att kontrollera klockan. Klockan kommer att visas på skärmen i 2-3 sekunder. 15. Låsfunktion för barn Lås: när ugnen är standby, tryck på STOP/CLEAR i 3 sekunder, det kommer ett långt pip som betyder att låsfunktionen är aktiverad, låsindikatorn kommer att lysa och skärmen kommer att visa klocka eller 0:00. Avsluta lås: När ugnen är låst, tryck på STOP/CLEAR i 3 sekunder, det kommer ett långt pip som betyder att låsfunktionen är deaktiverad och låsindikatorn kommer försvinna. 16. Stoppa 1. Ugnen kommer att pipa en gång när Ni vrider knappen tillbaka till noll; 2. START/+30SEC./CONFIRM trycks på för att fortsätta tillagning, om dörren har varit öppen vid tillagning. 3. När tillagningsprogrammet är inställt startar ugnen inte om START/ +30SEC./CONFIRM inte trycks in inom 5 min. Klockan visas på skärmen. Det inställda programmet kommer avbrytas. 4. Ugnen piper när det trycks korrekt, om det inte trycks korrekt kommer ugnen inte reagera. 5. Ugnen kommer att pipa 4 gånger för att berätta att tillagningen är färdig.

13 Problemlösning Fel Mikrovågsugnen stör TV-bilden Vid låg effekt kommer det buller från ugnen Ånga på dörren samt varm luft ut ur ventilationshålen Förklaring Som dammsugare, ventilatorer och värmeblåsare kan även mikrovågsugnar störta TV-bilden. Detta är normalt. Ugnen slår till och från vid lägre effekt än 100%. Detta är normalt. Vid tillagning kan det uppstå ånga och värme. Detta är normalt. Problem Fel Lösning Ugnen kan inte startas Ugnen kan inte värma Glastallriken bullrar när den kör runt 1. Kontakten är inte korrekt insatt i uttaget 2. Säkring har gått eller strömbrytaren avstängd Dra ut kontakten och försök sätta in den igen Byt säkring eller återställ strömbrytaren. Uppsök auktoriserad serviceverkstad. 3. Problem med uttaget Försök med annan apparat. 4. Dörren är inte korrekt stängd Stäng dörren korrekt 5. Matrester i ugnsrummet Rengör ugnsrummet Rengöring 1. Rengör ugnen regelbundet. 2. Använd en mjuk trasa och ett milt tvättmedel för rengöring av ugnen invändigt och utvändigt. Var noggrann med att torka dörrpackningen. 3. Glastallriken och ringen rengörs regelbundet. Enligt direktivet om avfall från elektrisk och elektronisk utrustning (WEEE) får elektrisk och elektronisk utrustning inte blandas med annat avfall. Om produkten senare ska kasseras får denna inte produkt inte kasseras med annat hushållsavfall. Vänligen lämna produkten till en WEEE uppsamlingsplats. EU-importör A/S HARALD NYBORG, Odense, DK. Med reservation för eventuella tryckfel.

14 Installationsmanual Läs denna manual noggrant innan Ni installerar ugnen Observera! Elektrisk anslutning Ugnen är monterad med en elkontakt och får endast anslutas till ett korrekt installerat jordat uttag. Endast en kvalificerad elektriker får installera uttaget och byta anslutningskabeln, och endast i enlighet med gällande bestämmelser. Om kontakten inte längre är tillgänglig efter installation måste en allpolig isolerande strömbrytare med med ett brytaravstånd på minst 3 mm finnas på installationssidan. Inbyggnadshålet får inte ha en bakvägg bakom apparaten. Minsta installationshöjd: 85 cm. Täck inte över ventilationsingångar och insugningshål. Observera: Kläm och vrid inte elkabeln.

15

16

Användarmanual HN1254

Användarmanual HN1254 R Användarmanual HN1254 Mikrovågsugn med grill AG823ATN Läs denna användarmanual noggrant innan du tar mikrovågsugnen i bruk, och följ instruktionerna noga. Förvara manualen så att du alltid kan hitta

Läs mer

VATTENKOKARE WK-2015SC

VATTENKOKARE WK-2015SC VATTENKOKARE WK-2015SC ANVÄNDARMANUAL 1 Läs denna användarmanual noggrant innan vattenkokaren tas i bruk. Manualen innehåller viktig information för vattenkokarens användning och underhåll. SYMBOLER I

Läs mer

Bruksanvisning. Vattenkokare. Instruktioner för användning. Spara bruksanvisningen för framtida referens.

Bruksanvisning. Vattenkokare. Instruktioner för användning. Spara bruksanvisningen för framtida referens. Bruksanvisning Vattenkokare Instruktioner för användning. Spara bruksanvisningen för framtida referens. 1. Viktiga instruktioner Vänligen läs dessa instruktioner noggrant innan du använder apparaten första

Läs mer

Bruksanvisning. Brödrost. Instruktioner för användning. Spara bruksanvisningen för framtida referens.

Bruksanvisning. Brödrost. Instruktioner för användning. Spara bruksanvisningen för framtida referens. Bruksanvisning Brödrost Instruktioner för användning. Spara bruksanvisningen för framtida referens. 1. Viktiga instruktioner 1. Läs instruktionerna innan du använder apparaten och spara dem för framtida

Läs mer

KONVEKTORELEMENT. INSTRUKTIONSMANUAL Modell No. PH-ET06AF-1500

KONVEKTORELEMENT. INSTRUKTIONSMANUAL Modell No. PH-ET06AF-1500 KONVEKTORELEMENT INSTRUKTIONSMANUAL Modell No. PH-ET06AF-1500 VAR VÄNLIG SPARA DESSA INSTRUKTIONER VARNING: LÄS DENNA ANVÄNDARMANUAL NOGGRANT INNAN ANVÄNDNING. VARNING VARNING: ELEMENTET FÅR INTE ANVÄNDAS

Läs mer

Din manual SAMSUNG MW102P-S http://sv.yourpdfguides.com/dref/785630

Din manual SAMSUNG MW102P-S http://sv.yourpdfguides.com/dref/785630 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för SAMSUNG MW102P-S. Du hittar svar på alla dina frågor i SAMSUNG MW102P-S instruktionsbok

Läs mer

Användarmanual. Modell: SLIM M602W / M602SS

Användarmanual. Modell: SLIM M602W / M602SS Användarmanual Modell: SLIM M602W / M602SS Användarmanual till HN 8395 och HN 8397 spisfläkt slim M602W / M602SS VIKTIGT Läs denna användarmanual noggrant innan installation och användning av spisfläkten.

Läs mer

B R U K S A N V I S N I N G. Mikrovågsugn med grill Artikelnummer 9010-1059, 9010-1060

B R U K S A N V I S N I N G. Mikrovågsugn med grill Artikelnummer 9010-1059, 9010-1060 B R U K S A N V I S N I N G Mikrovågsugn med grill Artikelnummer 9010-1059, 9010-1060 1 Mikrovågsugn med grill Artikelnummer 9010-1059, 9010-1060 SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Läs bruksanvisningen noggrant före

Läs mer

AVFUKTARE DH10M. Läs vänligen denna bruksanvisning och spara den för senare användning

AVFUKTARE DH10M. Läs vänligen denna bruksanvisning och spara den för senare användning AVFUKTARE DH10M Läs vänligen denna bruksanvisning och spara den för senare användning Innehåll Lägg vänligen tid på läsa denna manual noggrant och spara den för senare användning. Sida Specifikationer

Läs mer

DAGLIG IN OR ATIONSBOK

DAGLIG IN OR ATIONSBOK DAGLIG INORATIONSBOK TACK FÖR ATT DU KÖPT EN PRODUKT FRÅN WHIRLPOOL www. whirlpool. eu/ register WWW D S A docs. whirlpool. eu SV Läs säkerhetsinstruktionerna noga innan du använder produkten. BESKRIVNING

Läs mer

INTRODUKTION BESKRIVNING AV BAKMASKINENS DELAR

INTRODUKTION BESKRIVNING AV BAKMASKINENS DELAR Bakmas ki n model lxbm1129 Svens kbr uks anvi s ni ng SE INTRODUKTION För att du ska få ut så mycket som möjligt av din nya bakmaskin är det lämpligt att du läser igenom denna bruksanvisning innan du tar

Läs mer

B R U K S A N V I S N I N G. Fotmassage Artikelnummer 7580-1040

B R U K S A N V I S N I N G. Fotmassage Artikelnummer 7580-1040 B R U K S A N V I S N I N G Fotmassage Artikelnummer 7580-1040 1 SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Fotmassage Artikelnummer 7580-1040 Följ nedanstående säkerhetsföreskrifter noggrant när du använder fotmassagen, särskilt

Läs mer

Användarmanual. Great Northern Popcorn - Little Bambino

Användarmanual. Great Northern Popcorn - Little Bambino Användarmanual Great Northern Popcorn - Little Bambino För manual på Danska, Finska, Norska och Engelska vänligen besök vår hemsida. For manual in Danish, Finnish, Norwegian or English, please visit our

Läs mer

VATTENKOKARE BRUKSANVISNING

VATTENKOKARE BRUKSANVISNING VATTENKOKARE BRUKSANVISNING MODELL: BKE1700 Läs bruksanvisningen noggrant innan du börjar använda kokaren och spara den för framtida behov. SÄKERHET! 1. Läs anvisningarna före användning. 2. Kontrollera

Läs mer

ELEKTRISK TERRASSVÄRMARE

ELEKTRISK TERRASSVÄRMARE ELEKTRISK TERRASSVÄRMARE HN 12362 Bruksanvisning Läs denna bruksanvisning noggrant innan du använder din nya produkt och spara den för framtida bruk. Packa upp terrassvärmaren och kontrollera att alla

Läs mer

Manual och skötselinstruktioner.

Manual och skötselinstruktioner. Manual och skötselinstruktioner. KitchenFriend Sous Vide Cirkulator SV 1300 VIKTIGA SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Vid användning av elektriska apparater skall grundläggande säkerhetsföreskrifterna alltid följas,

Läs mer

AMW 450 AMW 460 AMW 461

AMW 450 AMW 460 AMW 461 Bruksanvisning AMW 450 AMW 460 AMW 461 www.whirlpool.com 1 INSTALLATION INNAN MIKROVÅGSUGNEN ANSLUTS Kontrollera att spänningen på typskylten överensstämmer med spänningen i ditt hem. Avlägsna aldrig skyddsplattorna

Läs mer

Användarmanual. Great Northern Popcorn Skyline 800

Användarmanual. Great Northern Popcorn Skyline 800 Användarmanual Great Northern Popcorn Skyline 800 För manual på Danska, Finska, Norska och Engelska vänligen besök vår hemsida. For manual in Danish, Finnish, Norwegian or English, please visit our website.

Läs mer

PORTABEL LUFTKONDITIONERING BRUKSANVISNING

PORTABEL LUFTKONDITIONERING BRUKSANVISNING PORTABEL LUFTKONDITIONERING BRUKSANVISNING Modell: AC-210 / AC-310 Vänligen läs noggrant igenom bruksanvisningen för att säkerställa korrekt användning, underhåll och installation. Spara manualen för framtida

Läs mer

TERRASSVÄRMARE HN Bruksanvisning Läs denna bruksanvisning noggrant innan du använder din nya produkt och spara den för framtida bruk.

TERRASSVÄRMARE HN Bruksanvisning Läs denna bruksanvisning noggrant innan du använder din nya produkt och spara den för framtida bruk. TERRASSVÄRMARE HN 12356 Bruksanvisning Läs denna bruksanvisning noggrant innan du använder din nya produkt och spara den för framtida bruk. Packa upp terrassvärmaren och kontrollera att alla delar finns

Läs mer

Hälsa & säkerhet och Installationsanvisningar

Hälsa & säkerhet och Installationsanvisningar Hälsa & säkerhet och Installationsanvisningar SV SVENSKA Hälsa och säkerhet 3 Installationsanvisningar 6 2 SÄKERHETSFÖRESKRIFTER VIKTIGT ATT LÄSA OCH FÖLJA Innan du använder apparaten, ska du noggrant

Läs mer

25 liters Elektronisk Mikrovågsugn

25 liters Elektronisk Mikrovågsugn 25 liters Elektronisk Mikrovågsugn IM 65 Bruksanvisning 1 Läs bruksanvisningen noga och spara den för framtida konsultation. VIKTIGA SÄKERHETSANVISNINGAR. LÄS DEM NOGA OCH SPARA DEM FÖR FRAMTIDA KONSULTATION.

Läs mer

Popcornmaskin. Poppar med smör eller olja. Behållare fungerar som serveringsskål 700W effekt. Instruktionsmanual Engelska. Svenska.

Popcornmaskin. Poppar med smör eller olja. Behållare fungerar som serveringsskål 700W effekt. Instruktionsmanual Engelska. Svenska. Popcornmaskin Poppar med smör eller olja. Behållare fungerar som serveringsskål 700W effekt Instruktionsmanual Engelska Svenska Modell: PN120 ALLMÄNNA SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Läs alla instruktioner och spara

Läs mer

Inbyggnadsugn. bruksanvisning. föreställ dig möjligheterna

Inbyggnadsugn. bruksanvisning. föreställ dig möjligheterna BF64-RIEN Inbyggnadsugn bruksanvisning föreställ dig möjligheterna Tack för att du har valt att köpa en produkt från Samsung. Registrera din produkt på adressen www.samsung.com/global/register Använda

Läs mer

B R U K S A N V I S N I N G. Våt-/torrdammsugare Artikelnummer 3140-1006

B R U K S A N V I S N I N G. Våt-/torrdammsugare Artikelnummer 3140-1006 B R U K S A N V I S N I N G Våt-/torrdammsugare Artikelnummer 3140-1006 1 Våt-/torrdammsugare Artikelnummer 3140-1006 SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Läs bruksanvisningen noggrant före första användning och spara

Läs mer

OLJEFYLLT MINI-ELEMENT

OLJEFYLLT MINI-ELEMENT OLJEFYLLT MINI-ELEMENT HN NR. 3552 INSTRUKTIONER VIKTIGT! Läs noga igenom instruktionerna före användning och spara dem för framtida referens. Fig. 1 Förberedelse för användning Fig. 2 Sätt i kontakten

Läs mer

Wasserkocher 0,8l. Användarguide

Wasserkocher 0,8l. Användarguide Wasserkocher 0,8l sv Användarguide 42 Användarguide Viktiga säkerhetsanvisningar Denna apparat är inte avsedd att användas av barn under 8 år eller av personer med nedsatt fysisk, psykisk eller sensorisk

Läs mer

Användarmanual och bruksanvisning

Användarmanual och bruksanvisning ElectroGEAR Användarmanual och bruksanvisning VÄRMEFLÄKT LÄS ANVISNINGARNA NOGGRANT: Läs och följ alla instruktioner. Förvara instruktionerna på en säker plats för framtida behov. Låt ingen som inte läst

Läs mer

Saromica Perkolator, kaffemaskin

Saromica Perkolator, kaffemaskin Saromica Perkolator, kaffemaskin Modell Saromica 6005 / Saromica 6010 / Saromica 6015 Bruksanvisning 1 1. Allmän information Läs noga igenom bruksanvisningen med viktig information för säker och korrekt

Läs mer

B R U K S A N V I S N I N G. Värmemadrass Artikelnummer 7580-1031

B R U K S A N V I S N I N G. Värmemadrass Artikelnummer 7580-1031 B R U K S A N V I S N I N G Värmemadrass Artikelnummer 7580-1031 1 Värmemadrass Artikelnummer 7580-1031 Värmemadrassen har 4 olika värmenivåer och har timer där automatisk avstänging kan väljas mellan

Läs mer

Bruksanvisning. Mikrovågsugn MI177

Bruksanvisning. Mikrovågsugn MI177 Bruksanvisning Mikrovågsugn MI177 Innehåll Säkerhetsinformation _ 2 Säkerhetsföreskrifter _ 4 Produktbeskrivning 5 Innan maskinen används första gången _ 5 Daglig användning 5 Använda tillbehören 7 Säkerhetsinformation

Läs mer

Mikrovågsugn BRUKSANVISNING MODELL: MM720CTL-PM

Mikrovågsugn BRUKSANVISNING MODELL: MM720CTL-PM Mikrovågsugn BRUKSANVISNING MODELL: MM720CTL-PM Läs noggrant igenom de här instruktionerna innan du använder mikrovågsugnen och spara dem för framtida bruk. Om du följer instruktionerna kommer du att ha

Läs mer

Mobil Aircondition. Svensk Bruksanvisning. Best.nr. 5020

Mobil Aircondition. Svensk Bruksanvisning. Best.nr. 5020 Mobil Aircondition Svensk Bruksanvisning Best.nr. 5020 Innehållsförteckning Instruktion 1 Kontrollpanel - funktioner 2 Fjärrkontroll 4 Rengörning - förvaringsfack 5 Felsökningsguide 6 Installationsinstruktioner

Läs mer

AT Multifunktionell luftbehandlingsenhet

AT Multifunktionell luftbehandlingsenhet AT-5461 Multifunktionell luftbehandlingsenhet Säkerhet Läs och spara dessa instruktioner Utrustningen kan användas av barn från 8 år och uppåt och personer med nedsatt fysisk, sensorisk eller mental förmåga

Läs mer

WUB5511 Elektrisk Värmefilt

WUB5511 Elektrisk Värmefilt WUB5511 Elektrisk Värmefilt Svensk Bruksanvisning Läs alltid först igenom bruksanvisningen och spara den för framtida hänvisningar Sid 2 VIKTIGA anvisningar! Spara för framtida bruk! VARNING: EJ avsedd

Läs mer

Instruktioner för att använda MathackareN

Instruktioner för att använda MathackareN Instruktioner för att använda MathackareN Innehållsförteckning Säkerhet när det gäller MathackareN...86 Viktiga säkerhetsföreskrifter...87 Elektriska krav...88 Avfallshantering av elektrisk utrustning...88

Läs mer

VIKTIG INFORMATION Kära kund, tack för att du valde UMA digitala vågen från Casa Bugatti. Som alla andra produkter ska denna produkt användas med omsorg och försiktighet för att vågen inte skadas. VAR

Läs mer

Platsen för placering av äggkläckningsapparaten bör vara så pass ventilerad och torr så att temperaturen är konstant ca 17-23 C.

Platsen för placering av äggkläckningsapparaten bör vara så pass ventilerad och torr så att temperaturen är konstant ca 17-23 C. Innan användning. Innan maskinen används för första gången, ta del av denna bruksanvisning, teknisk data, och kontrollera att följande är med: bruksanvisning termometer (Fahrenheit) metalllåda för termometer

Läs mer

INSTALLATION, UNDERHÅLL OCH ANVÄNDNING AV KÖKSFLÄKT

INSTALLATION, UNDERHÅLL OCH ANVÄNDNING AV KÖKSFLÄKT INSTALLATION, UNDERHÅLL OCH ANVÄNDNING AV KÖKSFLÄKT DU 85446 W SE - Instruktioner för montering och användning Följ noga instruktionerna i denna bruksanvisning. Tillverkaren tar inte ansvar för eventuella

Läs mer

VIKTIG SÄKERHETSINFORMATION

VIKTIG SÄKERHETSINFORMATION VIKTIG SÄKERHETSINFORMATION En mer detaljerad och uttömmande bruksanvisning kan hämtas på www.whirlpool.eu DIN OCH ANDRAS SÄKERHET ÄR MYCKET VIKTIG I denna bruksanvisning och på själva produkten ges viktiga

Läs mer

B R U K S A N V I S N I N G. Massagedyna Artikelnummer 7580-1033

B R U K S A N V I S N I N G. Massagedyna Artikelnummer 7580-1033 B R U K S A N V I S N I N G Massagedyna Artikelnummer 7580-1033 1 SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Massagedyna Artikelnummer 7580-1033 Följ allltid nedanstående säkerhetsföreskrifter vid användning av massagedynan,

Läs mer

FH FH

FH FH BA H AG N O. : 2 4 6 3 3 8 8 6 BA H AG N O. : 2 4 6 2 9 6 7 2 ( C H ) FH-106145.3 FH-106145.4 Swedish Tack för att du har valt en av våra produkter. Läs igenom instruktionerna noga innan du använder produkten,

Läs mer

Återförsäljare / Distributör: Denna handbok MÅSTE levereras till slutanvändaren.

Återförsäljare / Distributör: Denna handbok MÅSTE levereras till slutanvändaren. VITAMIX MIXERS Bruksanvisning Återförsäljare / Distributör: Denna handbok MÅSTE levereras till slutanvändaren. Användare: Läs och spara dessa instruktioner. Modeller som omfattas av denna bruksanvisning:

Läs mer

ELVISP BRUKSANVISNING

ELVISP BRUKSANVISNING ELVISP BRUKSANVISNING Modell: BBR1000 Läs bruksanvisningen noggrant innan du börjar använda vispen och spara den för framtida behov. SÄKERHET! Tänk på att alltid sätta säkerheten främst när du använder

Läs mer

Artikelnummer: BRUKSANVISNING SimplyWorks Energise. funktionsverket

Artikelnummer: BRUKSANVISNING SimplyWorks Energise. funktionsverket Artikelnummer: 151310 BRUKSANVISNING SimplyWorks Energise funktionsverket SÄKERHETSINSTRUKTIONER Din säkerhet och säkerheten för människor runt omkring dig, är av största vikt. Läs dessa säkerhetsinstruktioner

Läs mer

Bruksanvisning Gasolspis

Bruksanvisning Gasolspis Bruksanvisning Gasolspis 860089 Läs igenom manualen innan användning! Kära kund, Vi önskar att du får ut det mesta av våra produkter som tillverkas i moderna faciliteter med noggrann kvalitetskontroll.

Läs mer

Riskokare 1,5L. Rostfritt stål Varmhållningsfunktion 500W. Instruktionsmanual Engelska Svenska. Modell: RE100

Riskokare 1,5L. Rostfritt stål Varmhållningsfunktion 500W. Instruktionsmanual Engelska Svenska. Modell: RE100 Riskokare 1,5L Rostfritt stål Varmhållningsfunktion 500W Instruktionsmanual Engelska Svenska Modell: RE100 INLEDNING Med din nya riskokare kan du nu koka det perfekta riset, på ett enkelt och problemfritt

Läs mer

Innehållsförteckning. Miljöskydd Beskrivning av värmelådan Säkerhetstips Installation Inneslutning Använda värmelådan Rengöring och underhåll

Innehållsförteckning. Miljöskydd Beskrivning av värmelådan Säkerhetstips Installation Inneslutning Använda värmelådan Rengöring och underhåll SE Innehållsförteckning Miljöskydd Beskrivning av värmelådan Säkerhetstips Installation Inneslutning Använda värmelådan Rengöring och underhåll MILJÖSKYDD Förpackningsmaterialen som används för denna apparat

Läs mer

HVA/HVM ANVÄNDARMANUAL UM_SV. Part No.: _02

HVA/HVM ANVÄNDARMANUAL UM_SV. Part No.: _02 ANVÄNDARMANUAL UM_SV Part No.: 1764130_02 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 2 ALLMÄN INFORMATION... 3 Inledning...3 Varningar...3 Försiktighetsåtgärder...3 Avsedd användning...3 Fakta & vikt...4

Läs mer

Kognitionsergonomi Analys av mikrovågsugnen EMS 2485 Handledare Charlotte Magnusson Oktober 2002

Kognitionsergonomi Analys av mikrovågsugnen EMS 2485 Handledare Charlotte Magnusson Oktober 2002 Kognitionsergonomi Analys av mikrovågsugnen EMS 2485 Handledare Charlotte Magnusson Oktober 2002 Maria Malcus, Johanna Håkansson, Åsa Jansson och Peter Aluuan ID01 INNEHÅLL Inledning 1 Metod 2 Flödessvhema

Läs mer

mikrovågsugn för inbyggnad

mikrovågsugn för inbyggnad mikrovågsugn för inbyggnad BRUKSANVISNING MW 231 G M 923 GS Innehållsförteckning Från tillverkaren 03 Tekniska data 03 Läs detta först! 04 Viktig säkerhetsinformation 05 Monteringsanvisningar 06, 07, 08,

Läs mer

25 liters elektronisk mikrovågsugn Bruksanvisning DENVER OC-10. Läs instruktionerna noga och behåll dem för framtida bruk -34-

25 liters elektronisk mikrovågsugn Bruksanvisning DENVER OC-10. Läs instruktionerna noga och behåll dem för framtida bruk -34- 25 liters elektronisk mikrovågsugn Bruksanvisning DENVER OC-10 Läs instruktionerna noga och behåll dem för framtida bruk -34- VIKTIGA SÄKERHETSINSTRUKTIONER, LÄS NOGA OCH BEHÅLL FÖR FRAMTIDA BRUK VARNING:

Läs mer

KYL- OCH FRYSBOX MODELL: DC-25P DC-35P DC-62P DC-82P INSTRUKTIONS MANUAL

KYL- OCH FRYSBOX MODELL: DC-25P DC-35P DC-62P DC-82P INSTRUKTIONS MANUAL KYL- OCH FRYSBOX MODELL: DC-25P DC-35P DC-62P DC-82P INSTRUKTIONS MANUAL Art: 22-1670 DC-62P Art: 22-1680 DC-82P Gratulerar till köpet av denna kvalitets kyl- och frysbox. Vi som tillverkare och leverantör

Läs mer

USER S MANUAL LUFTKONDITIONERING. Modell: AC-110 ANVÄNDARHANDBOK

USER S MANUAL LUFTKONDITIONERING. Modell: AC-110 ANVÄNDARHANDBOK USER S MANUAL LUFTKONDITIONERING Modell: AC-110 ANVÄNDARHANDBOK Tack för att du har valt denna luftkonditionering av högsta kvalitet. Läs denna användarhandbok noga innan du använder apparaten. Vid eventuella

Läs mer

PARTYKYLARE HN 10170. Bruksanvisning

PARTYKYLARE HN 10170. Bruksanvisning PARTYKYLARE HN 10170 Bruksanvisning För att säkerställa tillförlitlig och säker användning av partykylaren måste alla instruktioner i denna bruksanvisning läsas noga och följas. SÄKERHETSINSTRUKTIONER

Läs mer

Monteringsanvisningar till H-Air

Monteringsanvisningar till H-Air Monteringsanvisningar till H-Air Mekanisk montering av ugn, frontram m.m. beskrivs här... Elektrisk montering av fläktlåda: Fläkten får endast monteras av en behörig elinstallatör. Nätkablar som används

Läs mer

INSTRUKTIONSMANUAL MASSAGEMATTA FÖR BILSÄTET ELLER HEMMA INSTRUKTIONSMANUAL MA100ROS MASSAGEMATTA FÖR BILSÄTET ELLER HEMMA

INSTRUKTIONSMANUAL MASSAGEMATTA FÖR BILSÄTET ELLER HEMMA INSTRUKTIONSMANUAL MA100ROS MASSAGEMATTA FÖR BILSÄTET ELLER HEMMA INSTRUKTIONSMANUAL MASSAGEMATTA FÖR BILSÄTET ELLER HEMMA INSTRUKTIONSMANUAL MA100ROS MASSAGEMATTA FÖR BILSÄTET ELLER HEMMA Struktur Kära kund, Vänligen läs noga igenom hela denna användarmanual innan du

Läs mer

MANUAL MIKROVÅGSUGN MI20V. www.osbyvitvaror.se

MANUAL MIKROVÅGSUGN MI20V. www.osbyvitvaror.se MANUAL MIKROVÅGSUGN MI20V www.osbyvitvaror.se Läs instruktionerna noggrant innan du använder din mikrovågsugn, och förvara de för framtida bruk. VIKTIGT! Denna ugn är inte avsedd för professionellt användande.

Läs mer

INNEHÅLL. Din spisfläkt. Säkerhet. Användning. Underhåll. Installation. Bilaga. Beskrivning 4 Inledning 4

INNEHÅLL. Din spisfläkt. Säkerhet. Användning. Underhåll. Installation. Bilaga. Beskrivning 4 Inledning 4 INNEHÅLL Din spisfläkt Beskrivning 4 Inledning 4 Säkerhet Användning Underhåll Installation Försiktighetsåtgärder som du måste vidta 5 Utsugningssystem 6 Reglage 7 Rengöring 9 Fettfilter 10 Kolfilter 10

Läs mer

Användarmanual KVARN ORIGINAL. U / SE Rev. 090111. Din lokala återförsäljare ... ...

Användarmanual KVARN ORIGINAL. U / SE Rev. 090111. Din lokala återförsäljare ... ... Användarmanual KVARN ORIGINAL Din lokala återförsäljare... U / SE Rev. 090111... 1. innehållsförteckning. Kvarn Original 1 Innehållsförteckning 2. 2 Inledning 3. 3. Varningar och föreskrifter 3-4 4. Grundregler

Läs mer

Din manual SMEG CX66EMS5 http://sv.yourpdfguides.com/dref/3534046

Din manual SMEG CX66EMS5 http://sv.yourpdfguides.com/dref/3534046 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för SMEG CX66EMS5. Du hittar svar på alla dina frågor i SMEG CX66EMS5 instruktionsbok (information,

Läs mer

Manual MIKROVÅGSUGN OSBY MIN2R

Manual MIKROVÅGSUGN OSBY MIN2R Manual MIKROVÅGSUGN OSBY MIN2R Läs igenom bruksanvisningen noggrant och spara den sedan som referensmaterial. TEKNISKA SPECIFIKATIONER Strömförbrukning: 230V~50Hz,1400W Mikrovågseffekt: 900 W Mikrovågsfrekvens:

Läs mer

Värmekudde Artikelnummer 7580-1039

Värmekudde Artikelnummer 7580-1039 BRUKSANVISNING Värmekudde Artikelnummer 7580-1039 1 Värmekudde Värmekudden har 4 olika värmenivåer och har timer där automatisk avstängning till standby-läge kan väljas mellan 1 4 timmar. Sensorkabeln

Läs mer

COZZY FIRE MONTERINGS- OCH BRUKSANVISNING

COZZY FIRE MONTERINGS- OCH BRUKSANVISNING COZZY FIRE MONTERINGS- OCH BRUKSANVISNING Grattis till ditt köp av den elektriska kaminen Cozzy Fire. Läs noga igenom monterings- och bruksanvisningen samt säkerhetsföreskrifterna innan du använder produkten.

Läs mer

KYL-/FRYSBOX 12/24/230V

KYL-/FRYSBOX 12/24/230V KYL-/FRYSBOX 12/24/230V Bruksanvisning HN nr. 8896 Lycka till med Er nya kylbox kom ihåg att noggrannt läsa igenom denna bruksanvisning före användning och spara den för eventuellt senare bruk. Kylboxen

Läs mer

CITRUS JUICER CJ 7280

CITRUS JUICER CJ 7280 SV CITRUS JUICER CJ 7280 H A G B F E C D 3 SÄKERHET OCH INSTÄLLNINGAR Läs den här bruksanvisningen noggrant innan du använder enheten! Följ alla säkerhetsanvisningar för att undvika skador på grund av

Läs mer

ORIGINAL LINE A ANVÄNDARMANUAL

ORIGINAL LINE A ANVÄNDARMANUAL ANVÄNDARMANUAL Maskiner med automatisk vattenpåfyllning UM_SV Part No.: 1764079_01 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 2 ALLMÄN INFORMATION... 4 Inledning...4 Varningar...4 Försiktighetsåtgärder...4

Läs mer

BLENDER METOS HBB250 MG4117102. Bruksanvisningar. 07.09.2015 Rev.1.1

BLENDER METOS HBB250 MG4117102. Bruksanvisningar. 07.09.2015 Rev.1.1 BLENDER METOS HBB250 MG4117102 Bruksanvisningar 07.09.2015 Rev.1.1 VIKTIGA SÄKERHETSINSTRUKTIONER VARNING När man använder elektriska apparater bör man följa de elementära säkerhetsanvisningarna, inklusive

Läs mer

Bruksanvisning. BF635LGS1 Mikrovågsugn

Bruksanvisning. BF635LGS1 Mikrovågsugn Bruksanvisning BF635LGS1 Mikrovågsugn 1 Bästa kund, Läs denna bruksanvisning Läs igenom anvisningarna noggrant innan du använder produkten för första gången. Det kommer hjälpa dig att använda och underhålla

Läs mer

Libretto di Istruzioni Instructions Manual Manuel d Instructions Bedienungsanleitung Manual de instrucciones Manual de Instruções Gebruiksaanwijzing

Libretto di Istruzioni Instructions Manual Manuel d Instructions Bedienungsanleitung Manual de instrucciones Manual de Instruções Gebruiksaanwijzing Libretto di Istruzioni Instructions Manual Manuel d Instructions Bedienungsanleitung Manual de instrucciones Manual de Instruções Gebruiksaanwijzing Bruksanvisning Руководство по эксплуатации 1700583

Läs mer

ANVÄNDARHANDBOK. Fjärrkontroll BRC315D7

ANVÄNDARHANDBOK. Fjärrkontroll BRC315D7 ANVÄNDARHANDBOK 1 3 2 1 4 11 NOT AVAILABLE 12 6 5 5 7 8 14 9 10 19 17 18 21 13 20 15 16 1 TACK FÖR ATT DU KÖPT DEN HÄR FJÄRRKONTROLLEN. LÄS HANDBOKEN NOGA INNAN DU BÖRJAR ANVÄNDA UTRUSTNINGEN. SPARA HANDBOKEN

Läs mer

Innehållsförteckning. Viktiga säkerhetsföreskrifter... 5 Krav på elektrisk utrustning... 7 Avfallshantering av elektrisk utrustning... 7. Delar...

Innehållsförteckning. Viktiga säkerhetsföreskrifter... 5 Krav på elektrisk utrustning... 7 Avfallshantering av elektrisk utrustning... 7. Delar... BRUKSANVISNING för vattenkokare Innehållsförteckning Säkerhetsföreskrifter för vattenkokare Viktiga säkerhetsföreskrifter... 5 Krav på elektrisk utrustning... 7 Avfallshantering av elektrisk utrustning...

Läs mer

MATTRANSPORTVAGN METOS TERMIA 1000, 1500 H, HL, I

MATTRANSPORTVAGN METOS TERMIA 1000, 1500 H, HL, I MATTRANSPORTVAGN METOS TERMIA 1000, 1500 H, HL, I Installations- och bruksanvisningar 31.05.2013 3755281 3755280 3755279 3755278 3755277 1. Allmänt...3 1.1. I anvisningarna använda symbolers betydelse...3

Läs mer

Hälsa, säkerhet och installationsguider

Hälsa, säkerhet och installationsguider Hälsa, säkerhet och installationsguider www.whirlpool.eu/register SV SVENSKA Hälsa och säkerhet 3 SÄKERHETSINSTRUKTIONER 3 MILJÖSKYDD 6 FÖRSÄKRAN OM ÖVERENSSTÄMMELSE 6 Installationsguider 7 2 Hälsa och

Läs mer

Tillverkaren reserverar sig för rätten att införa förändringar till produkten för att förbättra den.

Tillverkaren reserverar sig för rätten att införa förändringar till produkten för att förbättra den. 1 Bästa kund För det första vi är mycket tacksamma att det är just vår produkt som väckte ditt intresse. Vi är säkra på att den moderna, funktionella och praktiska mikrovågsugnen tillverkad av de bästa

Läs mer

B R U K S A N V I S N I N G. Dammsugare Artikelnummer 9015-1151 (lila), 9015-1152 (grön)

B R U K S A N V I S N I N G. Dammsugare Artikelnummer 9015-1151 (lila), 9015-1152 (grön) B R U K S A N V I S N I N G Dammsugare Artikelnummer 9015-1151 (lila), 9015-1152 (grön) 1 Dammsugare Artikelnummer 9015-1151 (lila), 9015-1152 (grön) SÄKERHETSFÖRESKRIFTER BRUKSANVISNING Läs bruksanvisningen

Läs mer

CURLS & VOLUME HAIR STYLER HS 3120 SVENSKA

CURLS & VOLUME HAIR STYLER HS 3120 SVENSKA CURLS & VOLUME HAIR STYLER HS 3120 SVENSKA A B C D E F 1 2 3 SÄKERHET Läs den här bruksanvisningen noggrant innan du använder enheten! Följ alla säkerhetsanvisningar för att undvika skador på grund av

Läs mer

B R U K S A N V I S N I N G. Asksug/grovsug 800W Artikelnummer 3195-1128

B R U K S A N V I S N I N G. Asksug/grovsug 800W Artikelnummer 3195-1128 B R U K S A N V I S N I N G Asksug/grovsug 800W Artikelnummer 3195-1128 1 Asksug/grovsug 800W Artikelnummer 3195-1128 SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Asksugen/grovsugen ska inte användas nära lättantändliga eller

Läs mer

MSS 5572 Elektrisk Knivslip

MSS 5572 Elektrisk Knivslip MSS 5572 Elektrisk Knivslip Svensk Bruksanvisning Läs alltid först igenom bruksanvisningen och spara den för framtida hänvisningar 2 Bruksanvisning Tack för att du valt en av våra produkter! Hoppas du

Läs mer

Modell: MFD10-5050MR 2. Bruksanvisning avfuktare

Modell: MFD10-5050MR 2. Bruksanvisning avfuktare Modell: MFD10-5050MR 2 87 460 30 Bruksanvisning avfuktare Innehåll Varningar 3 Användning och effektivitet 5 Beskrivning av delar 6 Välj rätt funktionsval 7 Förberedelser inför användning 8 Användning

Läs mer

Markant 01 Markant 05

Markant 01 Markant 05 Markant 01 Markant 05 Svensk bruksanvisning 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Strömbrytare (temp/kont drift) Vred för skivtjocklek Stopplatta Kabelvinda Typskylt Positionsplatta Matarvagn bestående av 7a Fingerskydd

Läs mer

B R U K S A N V I S N I N G. Asksug/Grovsug 1000W rostfri Artikelnummer 3195-1129

B R U K S A N V I S N I N G. Asksug/Grovsug 1000W rostfri Artikelnummer 3195-1129 B R U K S A N V I S N I N G Asksug/Grovsug 1000W rostfri Artikelnummer 3195-1129 1 Asksug/Grovsug 1000W rostfri Artikelnummer 3195-1129 SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Asksugen/grovsugen ska inte användas nära lättantändliga

Läs mer

DB 16 DB 16 P DB 20 DB 20 P

DB 16 DB 16 P DB 20 DB 20 P Avfuktare Instruktionsmanual WASCO 2000 DB 16 DB 16 P DB 20 DB 20 P Läs och spara dessa instruktioner för senare bruk INNEHÅLLSFÖRTECKNING Läs noga igenom manualen före användning och spara den som referens.

Läs mer

INBYGGNADSUGN 65EAE40112

INBYGGNADSUGN 65EAE40112 INBYGGNADSUGN 65EAE40112 HN 10064 Bruksanvisning Läs bruksanvisningen noggrant innan ugnen används. Spara bruksanvisningen för framtida bruk. SÄKERHETSVARNINGAR OCH -FÖRESKRIFTER 1. När ugnen används första

Läs mer

Gaggenau Bruksanvisning. Frihängande fläkt AI 480

Gaggenau Bruksanvisning. Frihängande fläkt AI 480 Gaggenau Bruksanvisning Frihängande fläkt AI 480 Innehåll Säkerhetsanvisningar 4 Före första användningstillfället 5 Apropå användningen 5 Detta är din nya apparat 6 Frihängande fläkt AI 480 6 Kontrollpanel

Läs mer

COFFEE MILL CM 3260 SVENSKA

COFFEE MILL CM 3260 SVENSKA COFFEE MILL CM 3260 SVENSKA A B C D E 3 SÄKERHET OCH INSTÄLLNINGAR Läs den här bruksanvisningen noggrant innan du använder enheten! Följ alla säkerhetsanvisningar för att undvika skador på grund av olämplig

Läs mer

NACK & SKULDROR MASSAGE UTRUSTNING

NACK & SKULDROR MASSAGE UTRUSTNING NACK & SKULDROR MASSAGE UTRUSTNING MSS-303B Användarmanual Tack för ert köp av Nack & Skuldror massage utrustning Förvara bruksanvisningen på en lättåtkomlig plats så du kan läsa den senare Vänligen, läs

Läs mer

MILK FROTHER MF 5260 SVENSKA

MILK FROTHER MF 5260 SVENSKA MILK FROTHER MF 5260 SVENSKA SV A B C D E F G H 3 SÄKERHET OCH INSTALLATION Läs den här bruksanvisningen noggrant innan du använder enheten! Följ alla säkerhetsanvisningar för att undvika skador på grund

Läs mer

EL-PANEL. Best.nr W 1000W 1500W 2000W. Bruksanvisning VIKTIGT

EL-PANEL. Best.nr W 1000W 1500W 2000W. Bruksanvisning VIKTIGT EL-PANEL Best.nr. 6334 6346 6913 6948 500W 1000W 1500W 2000W Bruksanvisning Kära kund, Grattis till Er nya Heatmax El-panel! VIKTIGT Läs denna bruksanvisning noggrant innan användning och spara den för

Läs mer

Libretto di Istruzioni Instructions Manual Manuel d Instructions Bedienungsanleitung Manual de instrucciones Manual de Instruções Gebruiksaanwijzing

Libretto di Istruzioni Instructions Manual Manuel d Instructions Bedienungsanleitung Manual de instrucciones Manual de Instruções Gebruiksaanwijzing Libretto di Istruzioni Instructions Manual Manuel d Instructions Bedienungsanleitung Manual de instrucciones Manual de Instruções Gebruiksaanwijzing Bruksanvisning Руководство по эксплуатации SÄKERHETSFÖRESKRIFTER

Läs mer

FR... P. 5 EN... P. 8 DE... P. 11 NL... P. 15 DA... P. 18 SV... P. 21 NO... P. 24 FI... P. 27 FR EN DE NL DA SV. www.krups.com F233 WWW.KRUPS.

FR... P. 5 EN... P. 8 DE... P. 11 NL... P. 15 DA... P. 18 SV... P. 21 NO... P. 24 FI... P. 27 FR EN DE NL DA SV. www.krups.com F233 WWW.KRUPS. KR_EGG-COOKER_F_Mise en page // : PageC www.krups.com FR...................... P. EN..................... P. 8 DE..................... P. NL...................... P. DA..................... P. 8 SV......................

Läs mer

INNEHÅLL DENNA BRUKSANVISNING TYPSKYLT

INNEHÅLL DENNA BRUKSANVISNING TYPSKYLT BRUKSANVISNING INNEHÅLL DENNA BRUKSANVISNING SID 2 TYPSKYLT SID 2 VIKTIGT OM SÄKERHET SID 3 INSTALLATION SID 4 HANDHAVANDE SID 6 SERVICE SID 7 SKÖTSEL SID 7 FELSÖKNING SID 7 TEKNISKA DATA SID 8 DENNA BRUKSANVISNING

Läs mer

Innehållsförteckning. Instruktioner för matberedaren. English

Innehållsförteckning. Instruktioner för matberedaren. English Instruktioner för matberedaren Innehållsförteckning Säker användning av matberedaren Viktiga säkerhetsföreskrifter 6 Krav på elektrisk utrustning 8 Avfallshantering av elektrisk utrustning 8 DELAR OCH

Läs mer

Art BAIN MARIES VATTENBAD ANVÄNDARHANDBOK

Art BAIN MARIES VATTENBAD ANVÄNDARHANDBOK Art 90011 BAIN MARIES VATTENBAD ANVÄNDARHANDBOK Vi är glada att du har valt vår produkt 90011 BAIN MARIES. Produkten har en modern och smart design och är producerad av stål med hög kvalitet. För att du

Läs mer

DRIFT & SKÖTSELMANUAL AVFUKTARE KCC-610HA

DRIFT & SKÖTSELMANUAL AVFUKTARE KCC-610HA DRIFT & SKÖTSELMANUAL AVFUKTARE KCC-610HA VIKTIGA SÄKERHETSINSTRUKTIONER 1.Läs noggrant igenom dessa instruktioner innan ni tar aggregatet Idrift. 2. VARNING. Låt inte barn leka med Aggregatet är inte

Läs mer

SE Bruksanvisning TIMER

SE Bruksanvisning TIMER SE Bruksanvisning TIMER 1 2 ON/OFF 3 CALC 6 4 TIMER 5 7 2 Läs igenom bruksanvisningen noggrant! Säkerhetsinstruktioner Kontrollera att nätspänningen överrensstämmer med nätspänningen på apparaten (se undersida

Läs mer

VINKYL. Modell: CW-25FD2. Bruksanvisning

VINKYL. Modell: CW-25FD2. Bruksanvisning VINKYL Modell: CW-25FD2 Bruksanvisning 1 Index I. Allmänna säkerhetsföreskrifter...3 II. Tekniska data...4 III. Ritning över delarna...4 IV. Kopplingsschema..5 V. Användning..5 VI. Särskilda försiktighetsåtgärder...6

Läs mer

Vid reklamation eller frågor om produkten ombeds du kontakta Harald Nyborg A/S på tel. +45 63959508 eller vända dig till en av våra butiker.

Vid reklamation eller frågor om produkten ombeds du kontakta Harald Nyborg A/S på tel. +45 63959508 eller vända dig till en av våra butiker. Utomhuskamin Manual (OBS! Spara den för senare användning) Modell M120 Nödvändigt verktyg (ej inkl.) VARNING FARA! Utomhuskaminen får ENDAST användas utomhus. Elda aldrig i utomhuskaminen, och låt den

Läs mer

Infrasmart IHS20W/B/S24

Infrasmart IHS20W/B/S24 Infrasmart IHS20W/B/S24 GB... 3 SE... 9 NO... 11 DE... 13 FR...16 ES... 19 FI... 22 NL... 22 DK... 22 2 Infrasmart IHS20W/B/S24 Infrasmart IHS20W/B/S24 SE MONTAGE- OCH BRUKSANVISNING Bäste kund! Vi ber

Läs mer

Modell ZB06-25A LÄS BRUKSANVISNINGEN NOGGRANT INNAN DU BÖRJAR ANVÄNDA DAMMSUGAREN. FÅR ENDAST ANVÄNDAS I ENLIGHET MED ANVISNINGARNA.

Modell ZB06-25A LÄS BRUKSANVISNINGEN NOGGRANT INNAN DU BÖRJAR ANVÄNDA DAMMSUGAREN. FÅR ENDAST ANVÄNDAS I ENLIGHET MED ANVISNINGARNA. Modell ZB06-25A V I K T I G S Ä K E R H E T S I N F O R M A T I O N LÄS BRUKSANVISNINGEN NOGGRANT INNAN DU BÖRJAR ANVÄNDA DAMMSUGAREN. FÅR ENDAST ANVÄNDAS I ENLIGHET MED ANVISNINGARNA. INNEHÅLL VIKTIGA

Läs mer