Äventyrsläger

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Äventyrsläger 2015. www.aventyrslager.se"

Transkript

1 Äventyrsläger

2 Vår filosofi är: Att allting är möjligt på varje deltagares sätt. Att vi vågar prova tillsammans. Att ha tid.

3 Välkomna till våra roliga äventyrsläger! Som vanligt gäller att du måste ansöka om insatsen hos din LSS handläggare och din plats är inte garanterad förrän din handläggare godkänner din ansökan. Vi förbehåller oss rätten att ställa in ett visst läger om det inte finns tillräckligt med anmälda deltagare för att lägret ska gå att genomföra. Om ett läger ställs in kommer du som har en godkänd plats att erbjudas plats på ett annat läger. För att söka ett läger fyller du i den bifogade anmälningsblanketten och lämnar den till din LSS-handläggare i din kommun. Observera att boende i Södertälje kommun först söker sina dygn hos sina handläggare och sedan efter ett bifall tar kontakt med oss för att boka läger. Alla läger har ett max antal deltagare, likaså har vi ett ålderskrav vid vissa läger. För dig som är ny hos oss ser vi gärna att du börjar med ett kortare läger, allt för att vi ska lära känna varandra och för att vi i framtiden skall kunna göra lägervistelsen ännu bättre och roligare. Tänk på att ansöka om insatsen hos din handläggare så snabbt du kan. Din handläggare behöver tid för att kunna göra en korrekt bedömning. Vi har också begränsat med platser på alla våra läger, så det är först till kvarn som gäller. Följ oss på: aventyrslager.se

4 Våra korta äventyrsläger på våren och hösten! Våra korta äventyrsläger startar alltid på fredagar kl och slutar alltid på söndagar kl Samlingsplatsen är alltid på Östertälje station i Södertälje, Det är utmärkta förbindelser dit. Våra läger har ett tema eller en intresseinriktning. Man kan börja med kort läger för att sedan komplettera med ett längre läger på sommaren. Vi planerar och bokar våra läger med stor framförhållning och de program som finns med i beskrivningarna är att tolka som ett ramprogram. Vi kan inte alltid garantera att det blir exakt som vi skriver i kallelserna och i denna broschyr. Det är oundvikligt att det ibland blir ändringar pga. väder eller sjukdom utanför vår kontroll. Det vi kan garantera är att vi alltid ordnar en annan aktivitet istället för den som vi kanske tvingas ställa in. Sök alla dina läger samtidigt! Det underlättar för din handläggare.

5 1. Pysselläger Fredag 20 mars kl på Östertälje station Söndag 22 mars kl på Östertälje station Minst 6 deltagare max 10 deltagare Från 10 år På det här lägret pysslar vi med allt vi kommer på! Det finns pyssel att göra för alla. Bara fantasin sätter gränser. 2. Badläger Fredag 10 april kl på Östertälje station Söndag 12 april kl på Östertälje station Minst 6 deltagare max 10 deltagare Från 10 år Ett fartfyllt badläger där vi leker och busar i ett äventyrsbad och tränar på att bli bättre och tryggare i vattnet. Detta är lägret för dig som verkligen älskar att bada! 3. Sång- och dansläger Fredag 17 april kl på Östertälje station Söndag 19 april kl på Östertälje station Minst 6 deltagare max 12 deltagare Från 7 år Ett sprakande läger där vi njuter av att få sjunga och dansa tillsammans! Kanske ser vi en show och får träffa artisterna efteråt eller besöker en studio och spelar in en egen lägerlåt. En hel helg med sång och dans för dig som älskar att stå på scenen!

6 4. Motorläger Fredag 24 april kl på Östertälje station Söndag 26 april kl på Östertälje station Minst 6 deltagare max 12 deltagare Från 13 år Kom och väck ditt motorintresse med oss! Ett fartfyllt läger som är en kortare version av vårt populära motorläger på sommaren. Häng med och kör så det ryker! Detta är ett läger för er med bensin i blodet! 5. Ridläger Fredag 8 maj kl på Östertälje station Söndag 10 maj kl på Östertälje station Minst 6 deltagare max 10 deltagare Från 13 år Ett helgläger för dig som älskar att rida. Du behärskar galopp på egen hand och är säker i sadeln. 6. Ridläger Fredag 15 maj kl på Östertälje station Söndag 17 maj kl på Östertälje station Minst 6 deltagare max 10 deltagare Från 10 år Det här lägret passar dig som aldrig ridit förut eller inte är så säker i sadeln ännu men är lite nyfiken på hästar och ridning. Vi rider på ridskola där instruktörer tar väl hand om oss.

7 7. Djur- och äventyrsläger Fredag 29 maj kl på Östertälje station Söndag 31 maj kl på Östertälje station Minst 6 deltagare max 10 deltagare Från 12 år Ett härligt utomhusläger där vi är ute i naturen. Vi spanar efter djur och annat roligt utomhus. Följ med och lev lägerliv i skog och mark med oss!

8 Sök alla dina läger samtidigt! Det underlättar för din handläggare.

9 Allting är möjligt på varje deltagares sätt.

10 Lite längre läger under sommaren Våra sommarläger är mellan 4 och 12 dagar. Är du ny på läger hos oss, tycker vi att det är bra om du startar med ett 4- till 7-dagars läger. Vi har ett mycket stort utbud av olika aktiviteter och teman på våra läger. Vi planerar och bokar våra läger med stor framförhållning och de program som finns med i beskrivningarna ska tolkas som ett ramprogram. Vi kan inte alltid garantera att det blir exakt som vi skriver i kallelserna och i denna broschyr. Det är oundvikligt att det ibland blir ändringar pga. väder eller sjukdom utanför vår kontroll. Det vi kan garantera är att vi alltid ordnar en annan aktivitet istället för den som vi kanske tvingas ställa in. Observera att våra sommarläger alltid startar kl och slutar kl 16.00

11

12 8. Ridläger Lördag 13 juni kl på Östertälje station Onsdag 17 juni kl på Östertälje station Minst 6 deltagare max 10 deltagare Från 10 år Det här lägret passar dig som aldrig ridit förut eller inte är så säker i sadeln ännu men är nyfiken på hästar och ridning. Vi rider på ridskola där instruktörer tar väl hand om oss. Vi kommer även att göra andra roliga saker tillsammans. Har vi fint väder blir det helt klart en dag på stranden med båt och annat kul. 9. Mitt första sommarläger Söndag 14 juni kl på Östertälje station Onsdag 17 juni kl på Östertälje station Minst 6 deltagare max 12 deltagare Från 7-13 år Ett läger som passar dig som inte varit på så många läger. Här lär vi känna varandra och testar nya roliga saker tillsammans. Välkommen i gänget! Du får prova många olika roliga saker, träffa nya kompisar och lära dig en massa roligt. 10. Ridläger Måndag 22 juni kl på Östertälje station Söndag 28 juni kl på Östertälje station Minst 6 deltagare max 12 deltagare Från 13 år Ett lite längre läger för dig som älskar att rida. Du behärskar galopp på egen hand och är säker i sadeln. Det blir självklart inte enbart ridning utan en hel del annat kul också. Har vi fint väder blir det helt klart en dag på stranden med båt och annat kul.

13

14

15 11. Motorläger Måndag 22 juni kl på Östertälje station Tisdag 30 juni kl på Östertälje station Minst 10 deltagare max 12 deltagare Från 15 år Det här är lägret för dig som har bensin i blodet! Vi testar att köra en mängd olika fordon. Du kommer själv eller med hjälp av våra instruktörer att köra och prova allting! 12. Semesterläger Gotland Lördag 4 juli kl på Östertälje station Onsdag 15 juli kl på Östertälje station Minst 8 deltagare max 12 deltagare Från 12 år Vi åker till underbara Gotland! Kanske kommer vi att tälta ett par nätter på härliga Fårö. En mängd spännande upplevelser, varvat med sköna dagar på stranden utlovas. Kneippbyn, raukar och glass är stående inslag på detta härliga läger. - Kom och njut med oss! 13. Semesterläger Västkusten Lördag 4 juli kl på Östertälje station Onsdag 15 juli kl på Östertälje station Minst 8 deltagare max 12 deltagare Från 12 år Västkustlägret är för er som vill uppleva en helt annan del av sommarsverige. Sol och salta bad står på programmet men vi ska också fiska krabba, göra en båttur på havet och äta glass! - Följ med oss till Bästkusten!

16 14. Vatten- och motorläger Måndag 20 juli kl på Östertälje station Söndag 26 juli kl på Östertälje station Minst 8 deltagare max 12 deltagare Från 13 år Ett läger för dig som vågar lite mer! På det här lägret är det tjejer och killar som vill prova flera fartfyllda aktiviteter. Vi kommer att testa på olika vatten- och motorsporter, alltså en fullspäckad äventyrsvecka! 15. Östkustens pärlor Måndag 20 juli kl på Östertälje station Söndag 26 juli kl på Östertälje station Minst 8 deltagare max 12 deltagare Från 12 år Ett lite kortare semesterläger där vi åker till Sveriges näst största ö. Vi spenderar mycket tid med att leka och bada på stranden. Vi hittar även på många andra roliga aktiviteter på Öland! 16. Vässarö Måndag 27 juli kl på Östertälje station Söndag 2 augusti kl på Östertälje station Minst 10 deltagare max 12 deltagare Från 12 år Ett läger som passar för alla. Vi paddlar, badar, fiskar, går på upptäcktsfärd och kanske unnar oss en bastukväll vid havet. Vässarö i Roslagens skärgård är ett toppen ställe där vi har kul oavsett vad det är för väder! På ön finns ingen trafik och därför blir det många härliga promenader.

17 17. Fiskeläger Måndag 3 augusti kl på Östertälje station Söndag 9 augusti kl på Östertälje station Minst 8 deltagare max 12 deltagare Från 10 år Vi beger oss ut i naturen för att njuta av lugnet i skogarna. Vi kommer fiska allt från mört till kräftor men det kommer givetvis vara inslag av sol, bad och andra roliga aktiviteter. Vi kommer kanske att avsluta lägret med en härlig kräftskiva. 18. Vattenskidor Måndag 10 augusti kl på Östertälje station Söndag 16 augusti kl på Östertälje station Minst 8 deltagare max 12 deltagare Från 12 år Sommarens vattenskidläger för både nybörjare och för dig som åkt tidigare! Under lägret kommer du att få prova att åka bakom båten med våra erfarna instruktörer på en mängd olika sätt. Vi har våtdräkter och flytvästar och vi kan lova att det finns ett roligt sätt för alla att vara med på vattnet. Lägret avslutas med att vi bjuder in föräldrarna och andra till en liten show för att visa hur mycket vi lärt oss under veckan!

18 Höstens korta äventyrsläger Bara för att sommaren är över betyder det inte att äventyren är slut! Hösten är full av härliga utmaningar. Alla våra korta äventyrsläger omfattar 2 dygn och pågår alltid från fredag kl till söndag kl Våra läger har oftast ett tema eller en intresseinriktning. Man kan börja med kort läger för att sedan komplettera med ett längre läger på sommaren. Sök alla dina läger samtidigt! Det underlättar för din handläggare.

19

20 19. Skogsäventyr Fredag 4 september kl på Östertälje station Söndag 6 september kl på Östertälje station Minst 6 deltagare max 12 deltagare Från 10 år Vi spenderar mycket tid utomhus, bygger koja och lagar mat tillsammans. Kanske paddlar vi kanot, klättrar i berg och ser spännande djur. 20. Motorläger Fredag 18 sept kl på Östertälje station Söndag 20 sept kl på Östertälje station Minst 6 deltagare max 12 deltagare Från 13 år Vi kör med vår tuffa folkracebil och sladdar i gruset! Vi åker även go-cart på fräscha asfaltsbanor och ibland kör vi radiostyrda bilar. Fullt ös! 21. Ridläger Fredag 25 sept kl på Östertälje station Söndag 27 sept kl på Östertälje station Minst 6 deltagare max 10 deltagare Från 13 år Ett helgläger för dig som älskar att rida. Du behärskar galopp på egen hand och är säker i sadeln.

21 22.Badläger Fredag 2 oktober kl på Östertälje station Söndag 4 oktober kl på Östertälje station Minst 6 deltagare max 10 deltagare Från 10 år Vi leker och busar i äventyrsbadet och tränar på att bli bättre och tryggare i vattnet. Detta är lägret för dig som verkligen gillar att bada! 23. Sport- och äventyrsläger Fredag 9 oktober kl på Östertälje station Söndag 11 oktober kl på Östertälje station Minst 6 deltagare max 12 deltagare Från 12 år Vi testar på olika sporter, kanske amerikansk fotboll, skridskor och klättring. Följ med oss på detta läger där erfarna tränare visar oss hur vi ska göra. En helg full av sport och äventyr! 24. Ridläger Fredag 16 oktober kl på Östertälje station Söndag 18 oktober kl på Östertälje station Minst 6 deltagare max 10 deltagare Från 10 år Det här lägret passar dig som aldrig ridit förut eller inte är så säker i sadeln ännu men är nyfiken på hästar och ridning. Vi rider på ridskola där instruktörer tar väl hand om oss.

22 25. Höstlovsläger Måndag 26 oktober kl på Östertälje station Torsdag 29 oktober kl på Östertälje station Minst 10 deltagare max 12 deltagare Från 13 år Ett läger fullt av äventyr. Vi testar på olika aktiviteter, både inne och ute tillsammans i ett härligt kompisgäng. 26. Blåljusläger Fredag 13 nov kl på Östertälje station Söndag 15 nov kl på Östertälje station Minst 6 deltagare max 12 deltagare Från 10 år Ett härligt läger för alla som älskar allt med blåljus! Vi träffar brandmän och poliser, får kika in i ambulanser, se hur räddningstjänsten jobbar. En helg full av larm och brott! 27. Sång- och dansläger Fredag 20 nov kl på Östertälje station Söndag 22 nov kl på Östertälje station Minst 8 deltagare max 14 deltagare Från 7 år Ett sprakande läger där vi njuter av att få sjunga och dansa tillsammans! Kanske ser vi en show och får träffa artisterna efteråt eller besöker en studio och spelar in en egen lägerlåt. En hel helg med sång och dans för dig som älskar att stå på scenen!

23 28. Badläger Fredag 27 nov kl på Östertälje station Söndag 29 nov kl på Östertälje station Minst 6 deltagare max 14 deltagare Från 10 år Vi leker och busar i äventyrsbadet och tränar på att bli bättre och tryggare i vattnet. Detta är lägret för dig som verkligen gillar att bada! 29. Pyssel- och julbaksläger Fredag 4 december kl på Östertälje station Söndag 6 december kl på Östertälje station Minst 6 deltagare max 10 deltagare Från 10 år Årets sista läger och det lackar mot jul! En helg full av pyssel inför julen. Vi gör en massa snygga juldekorationer som vi tar med hem till våra familjer. Kanske gör vi pepparkakshus, lagar julgodis eller bakar lussekatter. Vi dricker glögg och hjälper tomten genom att förbereda inför julafton. - Ett läger för er som älskar julens stök med pyssel och bak.

24 Kontakt Alla ansökningar sker på den blå blanketten och lämnas direkt till din LSS handläggare i din kommun. Boende i Södertälje kommun sänder den blå blanketten direkt till oss efter att ni fått beslut om antal dygn hos er handläggare.tag kontakt med era handläggareomgående för att ge dem gott om tid för beslut. Frågor om ett läger ställer ni till Anders Ohlsson Tel , Mejl. anders@aventyrslager.se Post: Äventyrsläger Hagvägen 17, Strängnäs Se även på där du hittar information från tidigare års läger och anmälningsblanketten samt kursutbudet till årets läger, i PDF format, färdig att ladda ned. När vi får in din godkända anmälan från din kommun kommer vi att bekräfta din plats. Cirka två veckor innan ett läger startar kommer en kallelse till dig. Inför sommarens längre läger kommer vi att arrangera en förträff i maj/juni. Du får i god tid en separat kallelse till denna förträff. På förträffen informerar vi mer om våra läger samt delar ut kallelsen till respektive läger. Här träffar du också flera av våra ledare. Om du aldrig tidigare har varit på läger kommer vi att ringa dig innan lägret drar igång för att bekanta oss lite mer och för att du ska kunna få svar direkt på dina frågor. Vi ser fram emot att träffa er alla på förträffen! Den är viktig för oss ledare! Mvh Anders

25 Följ oss Under våra läger följer ni oss enkelt på;

26 Välkomna till oss på Äventyrsläger hälsar alla lägerledare!

27

28

Äventyrsläger 2016. www.aventyrslager.se

Äventyrsläger 2016. www.aventyrslager.se Äventyrsläger 2016 www.aventyrslager.se Välkomna till våra roliga äventyrsläger! Som vanligt gäller att du måste ansöka om insatsen hos din LSS handläggare och din plats är inte garanterad förrän din handläggare

Läs mer

Äventyrsläger

Äventyrsläger Äventyrsläger 2017 www.aventyrslager.se Välkomna till våra roliga Äventyrsläger 2017! Som vanligt gäller att du måste ansöka om insatsen hos din LSS handläggare och din plats är inte garanterad förrän

Läs mer

Information om lägeranmälan Till dig som är förälder/anhörig:

Information om lägeranmälan Till dig som är förälder/anhörig: Information om lägeranmälan Till dig som är förälder/anhörig: Vem kan söka? Fridafors FritidsCenter Sommarläger är för Barn och ungdomar mellan ca.12-28 år med olika funktionsnedsättningar är välkomna

Läs mer

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar ! Onsdagen 10/7 Onsdagen 10/7 Torsdag 11/7 Torsdag 11/7, Fredag 12/7 Fredag 12/7 Lördag 13/7 Lördag 13/7 Söndag 14/7 Söndag 14/7 Måndag 15/7 Måndag 15/7 Tisdag 16/7 Tisdag 16/7 Onsdag 17/7 Onsdag 17/7

Läs mer

Vi har alla olika frågor om livet. Duger jag? Måste jag vara som alla andra? Vad ska jag tro på?

Vi har alla olika frågor om livet. Duger jag? Måste jag vara som alla andra? Vad ska jag tro på? Konfirmation Vi har alla olika frågor om livet. Duger jag? Måste jag vara som alla andra? Vad ska jag tro på? Vilka är dina frågor? Hade det varit kul att prata mer om dem och samtidigt träffa gamla och

Läs mer

Vänner för livet Sommarläger 2013

Vänner för livet Sommarläger 2013 Vänner för livet Sommarläger 2013 På Brevik får många vänner för livet Våra läger Få ett välkomstkit till dig och din vän! Har du varit på Brevik tidigare? Tipsa en vän som inte varit här, så får ni båda

Läs mer

Sommarlovsaktiviteter 2017

Sommarlovsaktiviteter 2017 Sommarlovsaktiviteter 2017 Här hittar du våra sommarlovs aktiviteter. Följande allmänna regler gäller för alla kurser: Anmälan sker till kontoret, 0765-55 92 72 eller på mail: kungsors.ridklubb@live.se

Läs mer

Sommarlov i Ale 2013

Sommarlov i Ale 2013 Sommarlov i Ale 2013 Utomhusbad i Ale Vi finns på plats för märkestagning >>Hultasjön v 28,32 och 33 >>Vimmersjön v. 33 Personalen i Skepplanda simhall hälsar alla barn välkomna till årets märkestagning.

Läs mer

FUB presenterar 2015 års sommarläger

FUB presenterar 2015 års sommarläger FUB presenterar 2015 års sommarläger På FUB:s lägergård i Stenestad vill vi ge deltagarna möjlighet att prova olika gemensamma aktiviteter och att tillsammans få minnesvärda upplevelser och erfarenheter.

Läs mer

Helgläger Dagläger Lovläger

Helgläger Dagläger Lovläger Helgläger Dagläger Lovläger VÅRD OCH OMSORG LÄGER OCH FRITID Läger Du som förälder har möjlighet att få läger till ditt barn på helger och skollov. Lägerverksamheten vänder sig till barn, ungdomar och

Läs mer

Ansökan om deltagande på NYork Life kollo gör du till din LSShandläggare. VARMT VÄLKOMMEN!

Ansökan om deltagande på NYork Life kollo gör du till din LSShandläggare. VARMT VÄLKOMMEN! NYork Life Kollot där orken och glädjen är viktigast! På NYork Life vänder vi oss till dig som är ungdom och har en lindrig intellektuell funktionsnedsättning och som dessutom har en kraftig övervikt där

Läs mer

Är du intresserad av friluftsliv, segling, skapande, paddling, gemenskap och nya vänner?

Är du intresserad av friluftsliv, segling, skapande, paddling, gemenskap och nya vänner? Är du intresserad av friluftsliv, segling, skapande, paddling, gemenskap och nya vänner? Vill du uppleva ett sommaräventyr som skapar minnen för livet? Då är Ängsholmens Skärgårdsläger något för dig! Skärgårdskollo

Läs mer

avkoppling grillkväll naturbad gröna lund matlagning en ungdomsgård på dina villkor! egen tid dataspel internet bio islandshästar sol för dig med

avkoppling grillkväll naturbad gröna lund matlagning en ungdomsgård på dina villkor! egen tid dataspel internet bio islandshästar sol för dig med avkoppling grillkväll naturbad gröna lund matlagning en ungdomsgård på dina villkor! egen tid dataspel internet bio islandshästar sol för dig med högfungerande autism och aspergers skärgårdsbesök aktiviteter

Läs mer

aktiviteter i stockholm gröna lund bowling grillkväll egen tid roliga läger på dina villkor! avkoppling tv-spelturneringar dataspel sol för dig med

aktiviteter i stockholm gröna lund bowling grillkväll egen tid roliga läger på dina villkor! avkoppling tv-spelturneringar dataspel sol för dig med aktiviteter i stockholm gröna lund bowling grillkväll egen tid roliga läger på dina villkor! avkoppling tv-spelturneringar dataspel sol för dig med högfungerande autism och aspergers bad islandshästar

Läs mer

JULENS AKTIVITETER 2014

JULENS AKTIVITETER 2014 JULENS AKTIVITETER 2014 BLANDAT PONNY HÄST PRIVATLEKTION Välkommen till stallet VARJE DAG!! On 24 Juliga dagar i stallet! To 25 Fr 26 Lö 27 2 5 2 5 Barnkurs de små Julkurs för de små!! Ridning och pyssel

Läs mer

aktiviteter i stockholm lan gröna lund matlagning egen tid bad islandshästar roliga läger på dina villkor! avkoppling go-cart bio tv-spelturneringar

aktiviteter i stockholm lan gröna lund matlagning egen tid bad islandshästar roliga läger på dina villkor! avkoppling go-cart bio tv-spelturneringar aktiviteter i stockholm lan gröna lund matlagning egen tid bad islandshästar roliga läger på dina villkor! avkoppling go-cart bio tv-spelturneringar dataspel för dig med högfungerande autism och aspergers

Läs mer

2014/2015. konfirmand

2014/2015. konfirmand 2014/2015 konfirmand 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande. Vad är rätt

Läs mer

Ta steget! Konfirmation 2015/16. Järfälla kyrka Kyrkvägen 8. Maria kyrka Vasavägen 25. S:t Lukas kyrka Svarvargränd 1. Viksjö kyrka Agrargränd 2

Ta steget! Konfirmation 2015/16. Järfälla kyrka Kyrkvägen 8. Maria kyrka Vasavägen 25. S:t Lukas kyrka Svarvargränd 1. Viksjö kyrka Agrargränd 2 Ta steget! Järfälla kyrka Kyrkvägen 8 Maria kyrka Vasavägen 25 S:t Lukas kyrka Svarvargränd 1 Viksjö kyrka Agrargränd 2 Konfirmation 2015/16 Varför konfirmation? Konfirmandtiden är ett fantastiskt tillfälle

Läs mer

Sportlovsläger på Lillsved 24-28 februari 2013

Sportlovsläger på Lillsved 24-28 februari 2013 Sportlovsläger på Lillsved 24-28 februari Välkommen på sportlovsläger där du som deltagare får chansen att pröva på lite olika sporter både i idrottshallen och ute i naturen på Lillsved. Hela Lillsved

Läs mer

www.leanlink/lss Semesterprogram Sommaren 2013

www.leanlink/lss Semesterprogram Sommaren 2013 Semesterprogram Sommaren 2013 LSS Funktionsstöd/Fritid och Kultur inbjuder Dig att delta i vår semesterverksamhet sommaren 2013. Resorna och lägren är första hand till för dig som är över 21 år och bor

Läs mer

SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer.

SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer. R I F T A M N IO N 0 O 2 K 5 1 0 2 6 1 SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer. Så mycket mer än

Läs mer

Fältgruppens Sommaraktiviteter 2010

Fältgruppens Sommaraktiviteter 2010 Fältgruppens Sommaraktiviteter 2010 Allmän information Fältgruppens sommaraktiviteter är till för ungdomar mellan 13-18 år. Om du vill åka med på någon aktivitet sker anmälan via blanketten längst bak

Läs mer

Fritidskatalog Våren 2010

Fritidskatalog Våren 2010 Fritidskatalog Våren 2010 HEJ! I denna katalog hittar du vårens fritidsaktiviteter. Hoppas att du ska hitta något som du tycker är roligt. Vi ser fram emot att så många som möjligt kan komma och ha kul

Läs mer

Spänning Äventyr Lekar Välkommen Sportlovet 2015

Spänning Äventyr Lekar Välkommen Sportlovet 2015 Spänning Äventyr Lekar Välkommen Sportlovet 2015 Annons MÖTESPLATSEN FÖR HÄLSA, IDROTT OCH COACHANDE LEDARSKAP Folkhögskola Kurs & konferens Läger STF Vandrarhem LILLSVED Coachar för livet www.lillsved.se

Läs mer

Partille Sävedalen Furulund

Partille Sävedalen Furulund KONFA 15/16 Partille Sävedalen Furulund filmkonfa sävedalskonfa äventyrskonfa sommarkonfa Hösten 2015 drar vi igång fyra nya konfirmandgrupper. Det blir läger, musik, utmaningar och lek. Välkommen med

Läs mer

från 4 år och med ridvana minst 1 termin

från 4 år och med ridvana minst 1 termin från 4 år och med ridvana minst 1 termin TID Onsdag-fredag 3-6 december, kl. 17.00 18.15 Lördag unik riddaruppvisning i Uppsala, tid anslås senare. UPPLÄGG På onsdagen kommer ni att rida tillsammans med

Läs mer

Är du intresserad av segling, paddling, friluftsliv, skapande, gemenskap och nya vänner?

Är du intresserad av segling, paddling, friluftsliv, skapande, gemenskap och nya vänner? Är du intresserad av segling, paddling, friluftsliv, skapande, gemenskap och nya vänner? Vill du uppleva ett sommaräventyr som skapar minnen för livet? Då är Ängsholmens Skärgårdsläger något för dig! ER

Läs mer

Sommarläger i Motala 2016

Sommarläger i Motala 2016 Sommarläger i Motala 2016 Hej! Snart är det här, sommarlovet! Sköna lediga dagar och massor av tid till att bara slappa. Kanske vill du prova på någon idrott i sommar? Här kommer inbjudningar till olika

Läs mer

Program 2010 Trikumo MED RESERVATION FÖR ÄNDRINGAR! Hälso- och klimatjakten Fortsätter under våren och avslutas den 16 maj.

Program 2010 Trikumo MED RESERVATION FÖR ÄNDRINGAR! Hälso- och klimatjakten Fortsätter under våren och avslutas den 16 maj. Trikumo Hej! vänder sig till dig som är anställd på minst 40% inom kommunen, Borgholm Energi samt Ölands Kommunalförbund. Vi har planerat mycket inför 2010! Här kan ni läsa om alla våra aktiviteter, resor

Läs mer

ridläger Sveriges trevligaste ridklubb

ridläger Sveriges trevligaste ridklubb ridläger 2019 Sveriges trevligaste ridklubb Välkommen på ridläger hos oss! Vår vision är att vara Sveriges trevligaste ridklubb. Vi ordnar ridläger för alla intresserade ryttare på alla nivåer på vår anläggning

Läs mer

Höstlov i Motala. 1-5 november. motala.se/ung. Se programmet och läs om att som sker under året på:

Höstlov i Motala. 1-5 november. motala.se/ung. Se programmet och läs om att som sker under året på: Höstlov i Motala 1-5 november Se programmet och läs om att som sker under året på: motala.se/ung Bowling Motala Bowlinghall Öppettider Måndag 31/10 13.00-16.00 Tisdag 1/11 13.00-16.00 Onsdag 2/11 13.00-16.00

Läs mer

Hösten 2008 SAS EQUESTRIAN. Hästaktiviteter. i höst! SAS HÄST-OCH RIDKLUBB

Hösten 2008 SAS EQUESTRIAN. Hästaktiviteter. i höst! SAS HÄST-OCH RIDKLUBB Hösten 2008 SAS EQUESTRIAN Hästaktiviteter i höst! SAS HÄST-OCH RIDKLUBB Äntligen höst!? Trots att solen värmer gott och många hästar nog är ute på välbehövd sommarvila passar vi på att tipsa lite om kommande

Läs mer

Sportlov. Hörby 16-20 februari 2015

Sportlov. Hörby 16-20 februari 2015 Sportlov 2015 2015 Hörby 16-20 februari 2015 Skapa på museet och se den fantastiska utställningen Undrien Kom till Undrien, hälsa på i Trottoarien! Se den fantastiska utställningen och låt fantasin flöda

Läs mer

sommarprogram 2014 motala.se/fritid 1

sommarprogram 2014 motala.se/fritid 1 sommarprogram 2014 motala.se/fritid 1 V 25 V 25 66 dagar långt sommarlov, hur fantastiskt är inte det? Här kommer förslag på vad du och dina kompisar kan hitta på de här dagarna och kvällarna, alltifrån

Läs mer

Se programmet och läs om allt som sker under året på: motala.se/ung

Se programmet och läs om allt som sker under året på: motala.se/ung V O L T 4 4 S a k Ö c H Ve Se programmet och läs om allt som sker under året på: motala.se/ung Höstlov i stallet Kom och borsta och rykta på Nyckelbys hästar! 28-30 oktober 15.00 samlas vi fo r att pyssla

Läs mer

Här kommer information om Bufff Uppsalas familjeaktiviteter sommar 2019

Här kommer information om Bufff Uppsalas familjeaktiviteter sommar 2019 Här kommer information om Bufff Uppsalas familjeaktiviteter sommar 2019 Kom och följ med Bufff på sommarens familjeaktiviteter! Bufff Uppsala genomför en familjeaktivitet varje månad där vi tillsammans

Läs mer

SOMMAREN 2015 PÅ SOLÄNGENS RIDSKOLA

SOMMAREN 2015 PÅ SOLÄNGENS RIDSKOLA LÄGER 1 - Pannkakslägret HELDAGSLÄGER i 5 dagar TID Måndag Fredag (22-26/6) kl. 8.30-16.00 RIDNING 2 pass per dag i delad grupp. Dressyr, hoppning, barbacka, uteritt mm. Ridningen anpassas efter nivå så

Läs mer

Påsklov 2015. Påsklov. Hörby 30 mars-6 april 2015

Påsklov 2015. Påsklov. Hörby 30 mars-6 april 2015 Påsklov 2015 Hörby 30 mars-6 april 2015 Bada och lek på Lågedammsbadet Vi kommer ha vår populära leksak, bläckfisken, i vattnet måndag-torsdag 11.00-15.00 (ingen motionssimning denna tid). Skärtorsdag

Läs mer

Med Vänliga Hälsningar Ingela Pettersson Administrativassistent

Med Vänliga Hälsningar Ingela Pettersson Administrativassistent HEJ! Här kommer nu 2015 års resor och läger med FUB. De resor och läger som finns med i programmet ordnas inte bara av FUB utan vi samarbetar även med Jönköpings kommun, Länsförbundet FUB, Smålands HIF,

Läs mer

Sommarlov 13 juni-19 augusti

Sommarlov 13 juni-19 augusti Sommarlov 13 juni-19 augusti 2013 Se programmet och läs om allt som sker under året på: motala.se/ung Västers BTK Arrangerar dagläger under 6 veckor på sommarlovet. (V 25-30) måndag-fredag Plats: Motala

Läs mer

För ungdomar med funktionsnedsättning

För ungdomar med funktionsnedsättning JÖNKÖPINGS LÄN 0 ordnar För ungdomar med funktionsnedsättning Tid: Vecka 13 24/3-30/3 Vecka 14 1/4 7/4 Plats: Deltagare: Salsnäs utanför Målilla Ungdomar ca 12-25 år med lindrig/måttlig intellektuell funktionsnedsättning.

Läs mer

Sommaraktiviteter 2010

Sommaraktiviteter 2010 Sommaraktiviteter 2010 Bodens Ridklubb Bodens Ridkubb anordnar följande aktiviteter under sommaren 2010 1.) Träningsläger dagtid 21-24 juni 2.) Extralektion häst och ponny (kvällstid) 21-24 juni 3.) Helpensionsläger

Läs mer

Sommarläger arrangerade av Kultur och Fritid, Sala kommun

Sommarläger arrangerade av Kultur och Fritid, Sala kommun Sommarläger 2012 Sommarläger arrangerade av Kultur och Fritid, Sala kommun Sommarlov med aktiviteter Här är din chans till en minnesrik sommar! Ett enastående till fälle att välja bland aktiviteter som

Läs mer

Mitt bibliotek Hösten 2014

Mitt bibliotek Hösten 2014 Mitt bibliotek Hösten 2014 För dig som är runt 1 till 13 år Tillhör:... BIBLIOTEKEN I MÖLNDAL Skaffa lånekort! Har du hittat till vår fina bokbuss? Kom och hälsa på! Det här är jag: Jag heter... Jag gillar...

Läs mer

Trevlig helg Monika och Helene

Trevlig helg Monika och Helene Hej! v.47 Den här veckan har vi börjat tänka lite matte, vi har tex 6 kulor i handen och "gömmer" 3 i andra handen hur många finns då kvar? jo 3, vi har också 6 små fyrkanter till hjälp som ligger framför

Läs mer

Välkommen att konfirmera dig i Solna församling!

Välkommen att konfirmera dig i Solna församling! TRO LÄGER SAMTAL HOPP KÄRLEK SAKRAMENT Välkommen att konfirmera dig i Solna församling! LEK TANKAR Vad är konfirmation? Konfirmation är gemenskap, det berättar några av Solnas konfirmander. Konfirmation

Läs mer

Förläng våren med en ALLA KAN VECKA Yoga & Sång i Nerja 9-16 April 2014

Förläng våren med en ALLA KAN VECKA Yoga & Sång i Nerja 9-16 April 2014 Förläng våren med en ALLA KAN VECKA Yoga & Sång i Nerja 9-16 April 2014 Nu är det möjligt! För Alla som vill! Har vi glädjen att kunna erbjuda en yogakurs kombinerat med Alla kan sjunga på din resa till

Läs mer

Programmet kommer bli roligt och vi hoppas att solen lyser på oss och att det är varmare i vattnet.

Programmet kommer bli roligt och vi hoppas att solen lyser på oss och att det är varmare i vattnet. Lägerbrev 2 Hej Det kommer bli ett toppen läger med mycket scouter vi blir ca 80 st när vi är som flest. På Vässarö kommer det vara nästan 2 000 scouter totalt under delar av den tid vi är där. Programmet

Läs mer

Häng med oss på en actionfylld sommar!

Häng med oss på en actionfylld sommar! Häng med oss på en actionfylld sommar! Ta chansen att träffa nya kompisar, uppleva nya saker och utveckla nya skills. Vi erbjuder både läger med övernattning och läger på dagtid. Alla läger är kostnadsfria.

Läs mer

Kompis med kroppen. 5. Bra för mig bra för miljön

Kompis med kroppen. 5. Bra för mig bra för miljön Kompis med kroppen 5. Bra för mig bra för miljön 5 om dan gör kroppen glad Intervjua kompisen, skolsköterskan, föräldern, syskon, tränare eller någon annan du känner om varför de tycker att man ska äta

Läs mer

Måndag 26/3. Påsklovskul i Skurups Kommun

Måndag 26/3. Påsklovskul i Skurups Kommun Påsklovskul i Skurups Kommun Kommunens Kultur- och fritidsverksamheter Biorama, Gummifabriken, Skurups bibliotek, Fritidsgårdarna, Kulturskolan, Kultur- och fritid välkomnar dig som ung till en fartfylld

Läs mer

En diktbok av klass 3b på Grimstakolan i Vällingby Höstterminen 2014

En diktbok av klass 3b på Grimstakolan i Vällingby Höstterminen 2014 Dikter 3b En diktbok av klass 3b på Grimstakolan i Vällingby Höstterminen 2014 I mina drömmars stad I mina drömmars stad är det varmt. I mina drömmars stad bor det kändisar och fotbollsspelare. I mina

Läs mer

Familjeläger Småbarn Grundkurs

Familjeläger Småbarn Grundkurs Familjeläger Småbarn Grundkurs Familjeläger småbarn grundkurs deltagarinformation RG Aktiv Rehabiliterings familjeläger småbarn grundkurs är en jättefin möjlighet för hela familjen att komma iväg och göra

Läs mer

Utvärdering 2014 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2014 deltagare Voice Camp 214 Voice Camp Utvärdering 214 deltagare Voice Camp 55 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 2 Ja Nej Varför eller varför inte? För att jag har fått uppleva min dröm Lägret har varit roligt,

Läs mer

En upptäcktsresa. Tid för konfirmation

En upptäcktsresa. Tid för konfirmation En upptäcktsresa Tid för konfirmation 2019-2020 Till dig som funderar på att bli konfi rmand och till din vårdnadshavare. Konfi rmation läsåret 2019-2020 och sommaren 2020. En upptäcktsresa! Konfirmandtiden

Läs mer

4H AKTUELLT Sommaren 2019

4H AKTUELLT Sommaren 2019 4H AKTUELLT Sommaren 2019 Vad händer på 4H i sommar? Här hittar du all info du behöver för att hänga med på våra aktiviteter! För mer info, gå in på www.4h.ax! Kurser Odlingskurs Vi odlar tillsammans!

Läs mer

Kom ihåg ombyteskläder.

Kom ihåg ombyteskläder. Hej v48 Nu har vi börjat med massage, med tända ljus och skön musik masserade barnen varandra medan jag visade i luften vilka rörelser de skulle göra. Först var det lite fnissigt och de hade lite svårt

Läs mer

INFORMATIONSBLAD! LERK. Lilla Edets Ridklubb är en klubb som håller till i Göta strax utanför

INFORMATIONSBLAD! LERK. Lilla Edets Ridklubb är en klubb som håller till i Göta strax utanför LERK Lilla Edets Ridklubb är en klubb som håller till i Göta strax utanför Lilla Edet. Vi har funnits sedan 1981 och har ridskoleverksamhet samt anordnar tävlingar från klubb nivå upp till nationell nivå.

Läs mer

Sportlovet 2018 Lindesbergs kommun

Sportlovet 2018 Lindesbergs kommun Sportlovet 2018 Lindesbergs kommun Gratis för alla barn i klass 1 till 9! www.lindesberg.se/sportlov Gratis lovaktiviteter för dig som går i klass 1 till 9 och är bosatt i Lindesbergs kommun. Vissa aktiviteter

Läs mer

Åk med Helen och Robban på fisketur Måndag 15/6

Åk med Helen och Robban på fisketur Måndag 15/6 Berggrenskagården Torsdag 16/7 Torsdag 23/7 Torsdag 30/7 Torsdag 6/8 artist: Hasse Andersson artist: Thor-Leifs artist: Agatonband artist: Marianne Mörck och Leif Linderoth Samtliga föreställningar börjar

Läs mer

22 23 April. Var: Vara folkhögskola. Kostnad: 500 kr. För mer information och anmälan kontakta: Roger Lind

22 23 April. Var: Vara folkhögskola. Kostnad: 500 kr. För mer information och anmälan kontakta: Roger Lind 22-23 April Ungdomsläger för ungdomar i åldern 10-20 år. Ett händelserikt läger med mycket mys, skoj och stoj! Fritidsledarutbildningen på Vara Folkhögskola och Tävling/Ungdomsutskottet i Västergötlands

Läs mer

Semesterläger 2014 på TALLKROGEN FUB-gården

Semesterläger 2014 på TALLKROGEN FUB-gården Tel: 018-37 03 02 info@tallkrogen-fub.se www.tallkrogen-fub.se Semesterläger 2014 på TALLKROGEN FUB-gården Sköna sommardagar fyllda av aktiviteter TALLKROGENLÄGER Under sommaren anordnar vi semestervistelser

Läs mer

Sommarkul! Kultur & fritid

Sommarkul! Kultur & fritid Sommarkul! Kultur & fritid Hej! I din hand håller du årets upplaga av Sommarkul, ett programblad späckat med aktiviteter för dig som skolungdom att anmäla dig till i sommar. Vi på Kultur & Fritid strävar

Läs mer

Sommarläger på Vida Blick! Lägret sträcker sig från eftermiddagen torsdagen den 9 juli till och med lunch söndagen

Sommarläger på Vida Blick! Lägret sträcker sig från eftermiddagen torsdagen den 9 juli till och med lunch söndagen Sommarläger på Vida Blick! En favorit är tillbaka! I sommar återvänder Ung Diabetes till Vida Blick och nu har du chansen att följa med! Gillar du att träffa nya människor, ta dig an nya utmaningar som

Läs mer

STADSLEDNINGSKONTORET

STADSLEDNINGSKONTORET Sommarkollo 2012-Frustuna äventyrskollo SIDAN 1 Det fanns alltid någon ledare till hands som du kunde prata med om du behövde A. Aldrig 0 0 B. Sällan 3 5,6 C. Ibland 4 7,4 D. Oftast 19 35,2 E. Alltid 28

Läs mer

Inbjudningar för barn och ungdom sommaren 2015. Stjärnevikskollot, simskola, tennisskola, ridskola och Källängen. Vimmerby kommun

Inbjudningar för barn och ungdom sommaren 2015. Stjärnevikskollot, simskola, tennisskola, ridskola och Källängen. Vimmerby kommun Vimmerby kommun Kultur- och fritidsförvaltningen Inbjudningar för barn och ungdom sommaren 2015 Stjärnevikskollot, simskola, tennisskola, ridskola och Källängen Stjärnevik 2015 För alla barn i Vimmerby

Läs mer

FÄLTGRUPPENS SOMMARAKTIVITETER

FÄLTGRUPPENS SOMMARAKTIVITETER FÄLTGRUPPENS SOMMARAKTIVITETER 2009 Fältgruppens sommaraktiviteter är till för ungdomar mellan 13 18 år!!! Vill du åka med på någon aktivitet så sker anmälan via blanketten längst bak i broschyren, eller

Läs mer

KUL I LOV 2012 20-24 februari

KUL I LOV 2012 20-24 februari KUL I LOV 20-24 februari KUL I LOV KÖP KUL I LOV KORT 30 KRONOR För att deltaga i det här häftets aktiviteter måste du köpa ett KUL I LOVKORT för 30 kronor. Korten kommer att säljas på följande ställen

Läs mer

2013 2014 i Danderyds församling

2013 2014 i Danderyds församling 2013 2014 i Danderyds församling Kon firma tion En upplevelse för livet FOTO: ELLIOT ELLIOT Att fundera tillsammans Kanske har du funderat på frågor som: Finns Gud? Vem är jag? Vad är meningen med livet?

Läs mer

Hej alla små och stora medlemmar! Här kommer information om Bufff Stockholms aktiviteter för Hösten och Vintern 2017/2018

Hej alla små och stora medlemmar! Här kommer information om Bufff Stockholms aktiviteter för Hösten och Vintern 2017/2018 Hej alla små och stora medlemmar! Här kommer information om Bufff Stockholms aktiviteter för Hösten och Vintern 2017/2018 Du kan alltid ringa gratis till Bufff s stödtelefon 020-200 330 Vill du ringa någon

Läs mer

Sommarkul med Ungdomsgården Fenix!

Sommarkul med Ungdomsgården Fenix! snämnden Sommarkul med! Anmäl dig idag till sommarens roligaste veckor! Tillsammans provar vi på nya spännande ativiteter, träffar nya kompisar och lär oss nya saker. Kom och var med på sommarens absolut

Läs mer

Tjuvstarta sommaren 2016 med en härlig yogavecka i Nerja 9-16 april

Tjuvstarta sommaren 2016 med en härlig yogavecka i Nerja 9-16 april Tjuvstarta sommaren 2016 med en härlig yogavecka i Nerja 9-16 april Har glädjen att kunna erbjuda en yogakurs på din resa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol, Andalusien. Den 9-16 april

Läs mer

Sommarkul med Fritidsgården Fenix!

Sommarkul med Fritidsgården Fenix! snämnden Sommarkul med! Anmäl dig idag till sommarens roligaste veckor! Fredagen den 17/2 Postadress Box 500, 343 23 Älmhult Besöksadress Stortorget 1 Telefon 0476-550 00 (vx) Fax 0476-552 00 Organisationsnr

Läs mer

Jóhann F ś Ridresor. Jóhann Fri geirsson inbjuder dig att vara med om en exklusiv Islandshästupplevelse.

Jóhann F ś Ridresor. Jóhann Fri geirsson inbjuder dig att vara med om en exklusiv Islandshästupplevelse. Jóhann F ś Ridresor Jóhann Fri geirsson inbjuder dig att vara med om en exklusiv Islandshästupplevelse. Nu välkomnar han alla oss, som han har lärt känna under sina år i Sverige, att komma hem till honom

Läs mer

Barn & Unga. som vill utforska livet. Gilla oss på Facebook

Barn & Unga. som vill utforska livet.  Gilla oss på Facebook Barn & Unga som vill utforska livet Gilla oss på Facebook www.facebook.com/lerumsforsamling www.svenskakyrkan.se/lerum Aktiviteter för dig som är småbarnsförälder Lerums församling erbjuder många olika

Läs mer

i uddevalla inbjudan till konfirmation Kunskap Upplevelse Erfarenhet

i uddevalla inbjudan till konfirmation Kunskap Upplevelse Erfarenhet i uddevalla 2013-2014 inbjudan till konfirmation Kunskap Upplevelse Erfarenhet Bäve, Uddevalla och Lane Ryrs församlingar 1 Våga prova! Om du är nyfiken på frågor som rör ditt liv så kommer du att gilla

Läs mer

Funderar du på om du ska konfirmeras?

Funderar du på om du ska konfirmeras? ANMÄL DIG FRÅN 19 MAJ Funderar du på om du ska konfirmeras? Då är du inte ensam. Varje år konfirmeras drygt 30 000 ungdomar i Sverige. Konfirmationen handlar om att ha roligt och att träffa nya kompisar.

Läs mer

Jullovsprogram 2006/2007

Jullovsprogram 2006/2007 Jullovsprogram 2006/2007 Jullovsprogrammet 2006/2007 Torsdag 21 december Avslutningsdagen. Eleverna slutar skolan klockan 10:00 och vi äter som vanligt mat i matsalen vid 11 tiden. Efter maten så ska vi

Läs mer

ÖPPEN FÖRSKOLA. Kontakt : Email : Blogg : www.kulanbloggen.se. Facebook: www.facebook.com/kulansoppnaforskola

ÖPPEN FÖRSKOLA. Kontakt : Email : Blogg : www.kulanbloggen.se. Facebook: www.facebook.com/kulansoppnaforskola ÖPPEN FÖRSKOLA Kontakt : Öppna Förskolan KULAN Fäladstorget 1 226 44 Lund telefon: 046 35 64 38 www.lund.se/kulan Email : kulansoppnaforskola@live.se Blogg : www.kulanbloggen.se Facebook: www.facebook.com/kulansoppnaforskola

Läs mer

Inga hinder bara möjligheter. Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg

Inga hinder bara möjligheter. Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg Inga hinder bara möjligheter Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg Inga hinder bara möjligheter Eller? Du kan göra nästan allt det där som alla andra i din ålder tycker om att göra

Läs mer

Inga hinder bara möjligheter. Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg

Inga hinder bara möjligheter. Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg Inga hinder bara möjligheter Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg Inga hinder bara möjligheter Eller? Du kan göra nästan allt det där som alla andra i din ålder tycker om att göra

Läs mer

Viktiga datum 11/9 Trivselledaraktivitet för alla trivselledare i År 3

Viktiga datum 11/9 Trivselledaraktivitet för alla trivselledare i År 3 Viktiga datum 11/9 Trivselledaraktivitet för alla trivselledare i År 3 ARBETSLAG F-3B Telefon 0302-52 19 26, 073-684 44 39 www.lerum.se/roselid Vecka 35-2013 Bloggen: http://roselidf3b.wordpress.com Hej!

Läs mer

2013/2014. konfirmand

2013/2014. konfirmand 1 2013/2014 konfirmand Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande. Vad är rätt

Läs mer

Sommarvecka med Yoga i Nerja 9-16 Juni

Sommarvecka med Yoga i Nerja 9-16 Juni Sommarvecka med Yoga i Nerja 9-16 Juni Har glädjen att kunna erbjuda en en vecka med YOGA på din resa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol, Malaga, Andalusien. Den 9-16 juni 2014 med

Läs mer

Sommarläger arrangerade av Kultur och Fritid, Sala Kommun

Sommarläger arrangerade av Kultur och Fritid, Sala Kommun Sommarläger arrangerade av Kultur och Fritid, Sala Kommun 2019 GRATIS FoR oo ALLA www.sala.se Information om Sommarläger 2019 För att medverka på lägren måste du vara född år 2006-2008 (årskurs 4-6) Sista

Läs mer

Och det är bara några bra skäl till att bli konfirmand. Välkommen!

Och det är bara några bra skäl till att bli konfirmand. Välkommen! Du blir tagen på allvar för den du är. Det är roligt och kul. Du upplever gemenskap. Du träffar gamla och nya vänner. Du får åka på läger. Du får veta vad kristen tro handlar om. Och det är bara några

Läs mer

Med Vänliga Hälsningar Fritidsassistent Angelika Hallberg

Med Vänliga Hälsningar Fritidsassistent Angelika Hallberg HEJ! Här kommer nu 2014 års resor och läger med FUB. De resor och läger som finns med i programmet ordnas inte bara av FUB utan vi samarbetar även med Jönköpings kommun, Länsförbundet FUB, Smålands HIF,

Läs mer

längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, 2014-2015 längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet,

längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, 2014-2015 längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, livsviktigt, Gud, smärta,framtid.. längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, livsviktigt, Gud, smärta,framtid..

Läs mer

Solsäkra din höst med en Yogavecka i vackra, soliga Nerja 9-16/9 2014

Solsäkra din höst med en Yogavecka i vackra, soliga Nerja 9-16/9 2014 Solsäkra din höst med en Yogavecka i vackra, soliga Nerja 9-16/9 2014 Har glädjen att kunna erbjuda en en vecka med YOGA på din resa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol, Malaga, Andalusien.

Läs mer

DET VIKTIGASTE MED KONFIRMATIONEN ÄR DU.

DET VIKTIGASTE MED KONFIRMATIONEN ÄR DU. DET VIKTIGASTE MED KONFIRMATIONEN ÄR DU. Funderar du på om du ska konfirmeras? Då är du inte ensam! Förra året var det nästan 45 000 som konfirmerades i Sverige, och det lär bli minst lika många i år.

Läs mer

Hösten 2015. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Grillning vid Glänninge. Och annat kul

Hösten 2015. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Grillning vid Glänninge. Och annat kul Hösten 2015 Dans Bowling Musikcafé Simning Disco Grillning vid Glänninge Och annat kul I Samarbete med bl a Fub Laholm, Höks Hi, Fritid Halmstad, m fl. Hej! Från och med den 1:e januari 2015 finns fritidsprogrammet

Läs mer

Påsklovsaktiviteter vecka 14

Påsklovsaktiviteter vecka 14 Påsklovsaktiviteter vecka 14 29/3 Långfredag WE träning för UA kl 12.30 o 13.30 Pris: 80 kr Cickis extra träning kl 11.00 Miniknattar o Knattar kl 9.15 o 13.00 Pris: 350 kr Pris: 240 kr 30/3 Påskafton

Läs mer

Avfärd: Klockan 8:00 från fritids (samling senast 7:45) Hemkomst: Ca klockan 16:00 (vi åker från Höör ca 15:00)

Avfärd: Klockan 8:00 från fritids (samling senast 7:45) Hemkomst: Ca klockan 16:00 (vi åker från Höör ca 15:00) Utflykt till Skånes Djurpark 28 juni Avfärd: Klockan 8:00 från fritids (samling senast 7:45) Hemkomst: Ca klockan 16:00 (vi åker från Höör ca 15:00) Ströva i djurparken (kolla matningen av vissa djur)

Läs mer

Funderar du på om du ska konfirmeras?

Funderar du på om du ska konfirmeras? KONFIR MATION 2 0 2 0 Funderar du på om du ska konfirmeras? Då är du inte ensam. Varje år konfirmeras drygt 30 000 ungdomar i Sverige. Konfirmationen handlar om att ha roligt och att träffa nya kompisar.

Läs mer

Funderar du på om du ska konfirmeras?

Funderar du på om du ska konfirmeras? KONFIRMATION Ett minne för livet Konfirmation är gemenskap, det berättar några av Solnas konfirmander. Konfirmandtiden är en chans att tillsammans med andra fundera över viktiga och spännande frågor. Du

Läs mer

Dags för konfirmation!

Dags för konfirmation! Dags för konfirmation! 2017-2018 Öppna och se vilka alternativ som finns för dig... Vill du träffa nya kompisar och ha kul med andra ungdomar? Vill du lära dig mer om dig själv och andra? Har du funderat

Läs mer

& Sång i Nerja 9-16 April 2015

& Sång i Nerja 9-16 April 2015 Låt sommaren börja med en vårvecka Yoga & Sång i Nerja 9-16 April 2015 Nu är det möjligt! För Alla som vill! Har vi glädjen att kunna erbjuda en yogakurs kombinerat med Alla kan sjunga på din resa till

Läs mer

Sportlovsprogram. 18-24 feb 2013. Utgiven av Sölvesborgs kommun, Fritid & Kultur med reservation för ev. ändringar.

Sportlovsprogram. 18-24 feb 2013. Utgiven av Sölvesborgs kommun, Fritid & Kultur med reservation för ev. ändringar. Sportlovsprogram 18-24 feb 2013 Utgiven av Sölvesborgs kommun, Fritid & Kultur med reservation för ev. ändringar. Nominera till Ask & Embla Priset Sista dag för nominering är 31 mars Som ung i Sölvesborg

Läs mer

Om stöd och insatser enligt LSS. För dig som är barn med en funktionsnedsättning

Om stöd och insatser enligt LSS. För dig som är barn med en funktionsnedsättning Om stöd och insatser enligt LSS För dig som är barn med en funktionsnedsättning 1 Mötet med handläggaren Har du en funktionsnedsättning och vill ha stöd behöver du träffa en handläggare. Oftast är dina

Läs mer

Sommarlovsprogram 2018

Sommarlovsprogram 2018 Sommarlovsprogram 2018 Fritidsgårdarna Parkour i Färjestaden Prova på Parkour på banan nere vid Smaragdskolan. Aktiviteten vänder sig till er mellan åk 5 och 2:a året på gymnasiet och är helt kostnadsfri.

Läs mer