Blue Chip Dynamic. Tillskott för leder, skelett & fertilitet. För alla hästar och ponnyer. Därför ska du välja Dynamic!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Blue Chip Dynamic. Tillskott för leder, skelett & fertilitet. För alla hästar och ponnyer. Därför ska du välja Dynamic!"

Transkript

1 Blue Chip Dynamic Tillskott för leder, skelett & fertilitet För alla hästar och ponnyer Ökar rörligheten och minskar stelheten Ger elastiska och flexibla leder Ger stark och hård benstomme Rekommenderas av kiropraktorer, veterinärer och fysioterapeuter 100 % naturligt, organiskt. Testat och kvalitetssäkrat. Registrerat av Jordbruksverket. Inga otillåtna ämnen, men 96 timmars karens rek före tävling i Sverige. Räcker i sex åtta veckor Därför ska du välja Dynamic! Dynamics banbrytande, 100 % naturliga innehåll går längre än att ge ett bra ledsystem: Detta revolutionerande och tekniskt avancerade komplement till fodret, ger inte bara byggstenarna för friska och flexibla leder, det bygger även upp skelettet genom att det ger en stark och kompakt benstomme. Skelettets ben är en dynamisk substans, som ständigt förändras, dels på grund av den belastning den utsätts för, dels vilken näring den får. Med modern foderteknik kan vi hjälpa hårt belastade hästars leder genom att bevara brosket friskt och bygga en stark benstomme. Genom att använda ett led- och bentillskott gör man en långsiktig investering i sin häst, och hjälper den att få ett ledsystem som håller länge. Många hästar och ponnyer har visat en

2 enastående förbättring när de har fått Dynamic, de har återvunnit sin rörelsefrihet och därmed fått en högre livskvalitet. Ge hästen de bästa förutsättningarna för att kunna utvecklas och växa rätt: Dynamic är inte bara bra för sporthästar och veteraner, det är även en investering i den unga hästens framtid. Tullesbo Riverton, Morgan. Unghästar Det är väsentligt att hästen utvecklas korrekt med stark, hård benstomme och friska, flexibla leder. Dynamic hjälper till att forma ett starkt skelett och ser till att benstommens utveckling är optimal, det rekommenderas speciellt till blivande kapplöpnings- och sporthästar. Tävlingshästar Hos tävlingshästar utsätts lederna för en onaturligt hög belastning. Dynamic bidrar till att leder under perioder av belastning, hålls friska och smidiga, vilket hjälper hästen att prestera på en jämn och hög nivå. Kapplöpning racing Galopphästar sätts i träning redan i unga år, vilket bidrar till att deras muskler och benstomme utvecklas och hanterar belastningen brosk, leder och ligament däremot, har svårare att klara av det. Dynamic med sina 100 % naturliga ämnen hjälper just brosk, leder och ligament att utvecklas och bli starka och bidrar därför till att de bättre klarar av träningsbelastningen. Veteraner Dynamic har visat sig vara ovärderligt för att hjälpa äldre hästar att behålla sin rörlighet. När en häst blir äldre är det ofrånkomligt att deras leder visar tecken på den belastning de utsatts för genom åren, Dynamic tillför rätt näringsämnen så att den äldre hästen får behålla sin rörlighet och därmed kan förbli aktiv långt upp i åren.

3 Skador För att skador effektivt ska kunna läka, är det viktigt att hästen får rätt näringsämnen. Dynamic underlättar läkningen av vävnadsskador och snabbar på nybildningen av celler. Dynamic förbättrar hästens fertilitet Dynamic har varit extremt positivt för våra hingstars fertilitet. Alla hingstar på Glenwood Stud International ges Dynamic från januari till avelssäsongens slut. Sen vi började med Dynamic har vi inte haft en enda hingst vars sperma inte har gått att frysa. Rob Williams, ägare Glenwood Stud International FODRA SÅ HÄR Mankhöjd Gram/dag Upp till 110 cm cm cm cm cm cm cm 700 över 180 cm 800 En säck om 20 kg räcker i sex veckor för en medelstor häst, och i åtta veckor för en medelstor ponny. SÅ HÄR TYCKER PROFFSEN SOM ANVÄNDER DYNAMIC Clare Whitaker Hoppning/Hingsthållare Alla våra hingstar som rids av John, Robert och Louise får Dynamic. Det hjälper dem utan tvekan att hålla sig hela och att hoppa. Paul Nicholls Champion-tränare Jag har 100 hästar i träning, och senaste säsongen vann de 124 lopp och sprang in över 32 miljoner. Vi ger Blue Chip Dynamic när vi anser att det behövs och vi är övertygade om att det hjälper oss ge de här enastående resultaten. Rachel Claridge International Endurance Rider Dynamic skulle kunnat vara uppfunnet just för distanshästar. När hästar deltar i en fysiskt krävande disciplin, är det väsentligt att de får de mest framstående och bäst dokumenterat effektiva tillskotten. Det är därför jag ger Dynamic. Lisa Pilbeam ägare och ryttare South East Eventer s League Dynamic bidrar med hållbarhet, smidighet och rörlighet. Inför vårt första internationella tre-dagars event, vet jag att utfodring med Dynamic ger oss den extra fördel som behövs för att vara konkurrenskraftig. David Boyd Dynamic gör verkligen skillnad. Min Hackney-ponnys prestation har ökat med 50 %. Flexibiliteten i lederna har blivit fenomenal, vilket hjälpte oss att vinna The Hackney Pony of the Year.

4 Blue Chip Dynamic Frågor & Svar Vad är Dynamic? - Dynamic är ett tillskott för leder och benstomme. Det är ett pelletterat tillskott som bland annat innehåller silikon som ger en stark och hård benstomme, vilket är väsentligt för växande unghästar, unga sporthästar och veteraner som ofta drabbas av benskörhet och får minskad rörlighet. Är Dynamic en foder-balanserare (balancer)? - Nej. Det är ett rent tillskott för leder och benstomme. Ger jag Dynamic tillsammans med fodret? - Ja. Ökar Dynamic fertiliteten? - Ja. Dynamic skapades som ett tillskott för leder och benstomme, men det har visat sig att det även har egenskaper som förbättrar sperman livslängd och skick. Oavsett om hingsten används för naturlig betäckning eller AI, har man genom undersökningar kunnat konstatera (i mikroskop) att spermakvaliteten förbättras när hingsten får Dynamic. Kan Blue Chip göra det lättare att få mitt sto dräktigt? - Många hingsthållare har konstaterat att de har fått högre dräktighetsprocent när märrarna har getts Dynamics. Vi har all anledning att tro att Dynamics förbättrar stoets förmåga att bli dräktig, men det är mycket svårare att bevisa än att hingstens spermakvalitet förbättras, vilket man direkt kan konstatera genom undersökning i mikroskop. Blue Chip Dynamic Innehåll Glukosamin HCL Glukosamin är ett viktigt och effektivt ämne som behövs för att kunna bygga upp friska leder. Glukosamin är helt avgörande för broskets metabolism och för förnyelseprocessen av vävnaden i och runt lederna. Glukosamin behövs för bildandet av ledvätska, ledernas naturliga smörjmedel, och det tillhandahåller de byggstenar som behövs för att reparera skador som uppstått på grund av hård belastning, förslitningar och hög ålder. Organisk MSM (Metylsulfonylmetan) Dynamic utnyttjar den kraftfulla samverkan som finns mellan glukosamin och MSM. Vårt organiska, naturligt tillgängliga MSM tillhandahåller byggstenarna för det protein som är livsviktigt för läkningen av senor och ligament. Proteiner är nyckelkomponenter i brosktillverkningen och hjälper till att återställa muskelfunktionen samt främja cirkulationen. Oljor: Nattljus, linfröolja och soja Nattljusolja är den bästa källan till Omega 6 fettsyror för hästar. Omega 6 behövs för tillverkningen av prostaglandiner, vilka är viktiga för hästens motståndskraft vid skador. Linfröolja och soja är de bästa vegetabiliska källorna för omega 3-oljor, perfekta för den gräsätande hästens matsmältningssystem. Både omega 3- och omega 6-oljor smörjer lederna och ger dem maximal rörlighet.

5 Dynamic stärker benstommen, ger smidiga leder och förbättrar hästens fertilitet. Justin Isterics, Morgan. Antioxidanter och bioflavenoider: Druvkärneextrakt, mynta, organiskt selen, vitamin C och vitamin E Vitamin C och E producerar en kombination av fettlösliga och vattenlösliga vitaminer med antioxidantegenskaper. Båda agerar synergetiskt med enzymer, såsom peroxidase, och städar på ett naturligt sätt undan fria radikaler. Vitamin C spelar en avgörande roll vid bildandet av kollagen, ett viktigt protein i lederna. Selen är en nyckelantioxidant, som hjälper immun-reaktionen i lederna samt underhållet och reparationen av ledvävnader. Mynta hjälper till att förstärka leder som drabbats av förslitningsskador. Druvkärneextrakt stöttar immunreaktionen hos lederna och maximerar dess rörlighet. Örter Dynamics örtrecept inkluderar yucca, en rik källa till saponiner, som ger näring åt lederna. Yucca har i århundraden använts av Nordamerikas indianer, som hjälp åt deras hästars leder. Den yucca som används i Dynamic, kommer från en hållbar odling. Tillskott för benstommen Hästar som behöver led-tillskott, behöver oftast även ett tillskott för benstommen. Dynamic innehåller organiskt mangan väsentligt för uppbyggnaden av benstommen, kalcium och fosfor perfekt balanserat för att ge en stark och hård benstomme (14 % av benen består av fosfor), och silikon, en viktig ingrediens som gör att kalcium kan tillgodogöras. Silikon saknas ofta i många moderna foder. Tillskott för hovarna Det är vanligt att hästar som behöver led-tillskott har dåliga hovar och behöver ett tillskott för dem. Därför innehåller Dynamic biotin, organiskt zink och B- komplexa vitaminer för att hästen ska få starka och elastiska hovar.

6 Ökar fertiliteten hos hästen För drygt tio år sedan kontaktades Blue Chip av Tullis Matson från Stallion AI Services, som föreslog att man tillsammans skulle utveckla ett tillskott som förbättrade hingstarnas fertilitet. När man diskuterade vilka ingredienser som behövdes, insåg Blue Chip att de allra flesta ämnena redan fanns i led-tillskottet Dynamics: Organiskt zink Det är välkänt att zink är en oersättlig beståndsdel i spermiens skyddsmekanism. Det är nyttigt för testosteronets metabolism, spermiens rörlighet och bildandet av spermier. Organiskt koppar Har betydelse för både spermakvalitet och libido. Organiskt selen En antioxidant spårmineral som är viktig för en normal sexuell utveckling är selen (i dag har vi på grund av kraftigt överutnyttjande av jorden, fått allt lägre halter av selen). Den bidrar till att skapa rätt miljö för spermie-produktionen och är avgörande för bildandet av testosteron. Vitamin C, D & E Antioxidanta vitaminer som är välkända för att neutralisera fria radikaler. Omega 3 & 6 Avgörande för reproduktionsförmågan, och för sperma-kvaliteten i synnerhet. De är bekräftat nyttiga både för spermans kvalitet och kvantitet. Kokt linfröolja En naturlig källa till Linoleicsyra (ALA) som behövs för att vissa prostaglandiner ska kunna skapas. Yucca För en ökad libido. Analysgaranti: råprotein 18%, råfibrer %, råaska 7,5%, råfett 5,2%, natrium 0,2%, kalcium 1,0%, omega 3 1,2%, omega 6 1,8%, zink 100 mg/kg, biotin 0,2 mg/kg, energi ME 10,5 MJ/kg (DE 12 MJ/kg) (Notera att energinivån anges i kg, men en normalgiva är 500 gram) Tillsatta näringsämnen Antioxidanter: E-vitamin 500 mg/kg C-vitamin 100 mg/kg Spårämnen: mangankelat av aminosyrehydrat(e5) 150 mg/kg natriumselenit (E8) 15,5 mg/kg selenberikad jäst (3b8.10) 150 mg/kg Innehåll: alfalfa, vetekli, vete, majs, helfet soja, skalat sojamjöl, sockerrörsmelass, helfet linfrö, vitamin- och spårmineralblandning, kalkstensmjöl, nattljusolja 0,75%, glukosamin 0,35%, metylsulfonylmetan (MSM) 0,35%, yucca schidigera 0,2%, mint 0,05%, druvkärneextrakt 0,005%

Röra sig utan smärtor Nya behandlingsmetoder i kampen mot ledbesvär

Röra sig utan smärtor Nya behandlingsmetoder i kampen mot ledbesvär Röra sig utan smärtor Nya behandlingsmetoder i kampen mot ledbesvär Eugène Mathijssen I Sverige lider många män och kvinnor av artrit. Antalet människor som drabbas av artros är ungefär 800.000 personer.

Läs mer

Distriktsveterinärerna tipsar. Information till. Stoägare

Distriktsveterinärerna tipsar. Information till. Stoägare Distriktsveterinärerna tipsar Information till Stoägare Avelssäsongen Våren är här och en ny avelssäsong stundar. Nya drömmar om föl väcks över hela landet hos såväl ston som stoägare. Då det varje år

Läs mer

Ägg är smart mat! 1 ägg är mer än 4 morötter. Nyttiga fakta om ägg & näring. Fakta om ägg från Svenska Ägg

Ägg är smart mat! 1 ägg är mer än 4 morötter. Nyttiga fakta om ägg & näring. Fakta om ägg från Svenska Ägg Ägg är smart mat! 1 ägg är mer än 4 morötter Nyttiga fakta om ägg & näring Fakta om ägg från Svenska Ägg Förord Den här skriftens titel Ett ägg är mer än fyra morötter är ett sätt att säga att ägg är mer

Läs mer

Betfor Inte bara nyttigt

Betfor Inte bara nyttigt Betfor Inte bara nyttigt Betfor. Från hobbyridning Betfor har varit en viktig komponent i svenska hästars foderstat i mer än 50 år. Skälet till detta är ganska självklart, efter- Betfor påverkar en rad

Läs mer

The LCP. s olution. Essentiella fettsyrors betydelse för behandlingen av ADHD, dyslexi och dyspraxi

The LCP. s olution. Essentiella fettsyrors betydelse för behandlingen av ADHD, dyslexi och dyspraxi The LCP s olution Essentiella fettsyrors betydelse för behandlingen av ADHD, dyslexi och dyspraxi 2 The LCP Solution i sammandrag Essentiella fettsyrors betydelse för behandlingen av ADHD, dyslexi och

Läs mer

SVE WHEN THE RESULT COUNTS

SVE WHEN THE RESULT COUNTS SVE WHEN THE RESULT COUNTS I N N E H Å L L K A T E G O R I E R Nervositet & Beteende.............................................. 5 Prestation, kondition, energi......................................

Läs mer

DET SMARTA HÄSTFODRET

DET SMARTA HÄSTFODRET DET SMARTA HÄSTFODRET WWW.NSHORSE.SE HÄSTNÄRINGENS NATIONELLA STIFTELSE 2013 SPARA TUSENLAPPAR KALKYLERNA TALAR FÖR VALLFODER Lägre kostnader mindre klimatpåverkan och friskare hästar med bra vallfoder

Läs mer

Den långsiktiga uppbyggnaden. Barn ungdomsträning 10-14 år

Den långsiktiga uppbyggnaden. Barn ungdomsträning 10-14 år Den långsiktiga uppbyggnaden. Barn ungdomsträning 10-14 år Dagligen läser man om att unga idrottare drabbas av skador. De flesta av skadorna är överbelastningsskador. Men även felbelastningsskador och

Läs mer

Varför syntetolja? Vi ger dig svaren.

Varför syntetolja? Vi ger dig svaren. Varför syntetolja? Vi ger dig svaren. Frågor och svar om syntetolja Förklara vad viskositet är. Det låter komplicerat. Viskositet är samma sak som tjocklek eller trögflutenhet. Ju högre viskositet desto

Läs mer

fysisk aktivitet och vikt InformatIonshäfte från nordic sugar

fysisk aktivitet och vikt InformatIonshäfte från nordic sugar fysisk aktivitet och vikt InformatIonshäfte från nordic sugar Informationshäftet är utarbetat av Nordic Sugar. Copyright-rättigheterna tillhör Nordic Sugar. Kopiering är tillåten om källan anges. Text

Läs mer

Ordbok. SVT Fri television /Om alla, för alla

Ordbok. SVT Fri television /Om alla, för alla Ordbok 1 SVT Fri television /Om alla, för alla Välkommen att vara med och utveckla SVT! Vi har många utmaningar framför oss. En av de största är att göra viktiga frågor i samhället intressanta och engagerande

Läs mer

Hästen I centrum. På omslaget fjordhästen Molly. Foto: Amanda Liljedahl. Ett projektarbete av Amanda Liljedahl och Viktoria Östblom

Hästen I centrum. På omslaget fjordhästen Molly. Foto: Amanda Liljedahl. Ett projektarbete av Amanda Liljedahl och Viktoria Östblom Hästen I centrum På omslaget fjordhästen Molly. Foto: Amanda Liljedahl Ett projektarbete av Amanda Liljedahl och Viktoria Östblom Foto: Anna-Karin Liljedahl Foto:Viktoria Östblom Innehåll Sida 10-11, intervju

Läs mer

Vintervila. Vetenskap. Möt veronica. fertiliteten. Höj mysfaktorn. Love your life naturligt frisk med Life. Baka sunda julkakor. Experterna om IBS 24

Vintervila. Vetenskap. Möt veronica. fertiliteten. Höj mysfaktorn. Love your life naturligt frisk med Life. Baka sunda julkakor. Experterna om IBS 24 NORDENS STÖRSTA TIDNING OM NATURLIG HÄLSA Nummer 4 November 2013 39 kr Vetenskap Experterna om IBS 24 julklappstips fertiliteten Går den att påverka? Möt veronica utbildningsansvarig och coach på Life

Läs mer

Jag har lärt mig mycket om allt, inklusive om mig själv

Jag har lärt mig mycket om allt, inklusive om mig själv Jag har lärt mig mycket om allt, inklusive om mig själv Effekter av internationella ungdomsprojekt inom Ung och Aktiv i Europa på unga och ungdomsledare Jag har lärt mig mycket om allt, inklusive om mig

Läs mer

RAPPORT: PERSONLIGT BEMÖTANDE PÅ WEBBEN

RAPPORT: PERSONLIGT BEMÖTANDE PÅ WEBBEN RAPPORT: PERSONLIGT BEMÖTANDE PÅ WEBBEN 02 Innehåll 03 Jesper Aubin 03 Min bakgrund 03 Researchmetod 04 Introduktion 04 Personligt bemötande 04 Hur ser det ut idag? 04 Vad gör det personliga mötet med

Läs mer

ATT ANVÄNDA SPRÅK FÖR ATT LÄRA SIG OCH ATT LÄRA SIG ANVÄNDA SPRÅK

ATT ANVÄNDA SPRÅK FÖR ATT LÄRA SIG OCH ATT LÄRA SIG ANVÄNDA SPRÅK ATT ANVÄNDA SPRÅK FÖR ATT LÄRA SIG OCH ATT LÄRA SIG ANVÄNDA SPRÅK Liisa Suopanki Carin Söderberg Margaretha Biddle Framtiden är inte något som bara händer till en del danas och formges den genom våra handlingar

Läs mer

Foder UTFODRING AV HÄSTEN

Foder UTFODRING AV HÄSTEN Foder Hästen är en gräsätare och i vilt tillstånd söker den föda omkring 16-18 timmar varje dygn. Uppstallade hästar måste utfodras regelbundet med rätt och lagom mängd foder vid varje tillfälle för att

Läs mer

Alltid uppkopplad Aldrig avkopplad

Alltid uppkopplad Aldrig avkopplad Alltid uppkopplad Aldrig avkopplad En undersökning om det gränslösa arbetslivet Alltid uppkopplad Aldrig avkopplad En undersökning om det gränslösa arbetslivet Innehållsförteckning Inledning...5 Det moderna

Läs mer

Begagnade bildelar. fordonskrisens stora vinnare Försäkringsbolagen kräver återvinning Nu vill kunderna reparera miljövänligt

Begagnade bildelar. fordonskrisens stora vinnare Försäkringsbolagen kräver återvinning Nu vill kunderna reparera miljövänligt B.N. NR. 1 2009 BEGAGNATNYTT är ett nyhetsbrev för dig som tycker det är kul att göra affärer med hänsyn till miljön Begagnade bildelar fordonskrisens stora vinnare Försäkringsbolagen kräver återvinning

Läs mer

Lamm med hög tillväxt. Foder för lamm och får

Lamm med hög tillväxt. Foder för lamm och får Lamm med hög tillväxt Foder för lamm och får Kajsa Öhman Produktchef får och lamm Fåråret Tidigare föddes nästan alla lamm i Sverige på våren och slaktades på hösten. Idag blir det allt vanligare med lamning

Läs mer

www.ridsport.se Idéprogram för Svenska Ridsportförbundet

www.ridsport.se Idéprogram för Svenska Ridsportförbundet www.ridsport.se Ridsporten VILL Idéprogram för Svenska Ridsportförbundet Innehållsförteckning Vet du vad Ridsporten Vill?...2 Du är en del av svensk ridsport...4 Till ridklubben är alla välkomna!...6 Ridsport

Läs mer

Vad händer med klimatet? 10 frågor och svar om klimatförändringen

Vad händer med klimatet? 10 frågor och svar om klimatförändringen Vad händer med klimatet? 10 frågor och svar om klimatförändringen Vi människor släpper ut stora mängder växthusgaser. När halten av växthusgaser ökar i atmosfären stannar mer värme kvar vid jordytan. Jordens

Läs mer

Vart har all kunskap om kostens betydelse för hälsa och sjukdom tagit vägen?

Vart har all kunskap om kostens betydelse för hälsa och sjukdom tagit vägen? Vart har all kunskap om kostens betydelse för hälsa och sjukdom tagit vägen? Under de första 3-4 årtiondena av 1900-talet gjordes stora framsteg inom näringsforskningen. Man upptäckte då bl a de flesta

Läs mer

" If it doesn t make you smile, change it."

 If it doesn t make you smile, change it. " If it doesn t make you smile, change it." the business1 04 Vad är Network Marketing? 06 Varför är Forever det bästa alternativet? 08 Så tjänar du pengar med Forever 12 Incentives och belöningssystem

Läs mer

UTFODRING AV KATT - GRUNDERNA I NÄRINGSLÄRA FÖR KATT Lisa A. Pierson, DVM catinfo.org

UTFODRING AV KATT - GRUNDERNA I NÄRINGSLÄRA FÖR KATT Lisa A. Pierson, DVM catinfo.org UTFODRING AV KATT - GRUNDERNA I NÄRINGSLÄRA FÖR KATT Lisa A. Pierson, DVM catinfo.org Översatt till svenska med författarens tillstånd Originalet hittas på adressen http://catinfo.org/docs/feeding%20your%20cat%20short%202-12-10.pdf

Läs mer

Stimulans av många sinnen hjälper hjärnan utvecklas och reparera sig själv

Stimulans av många sinnen hjälper hjärnan utvecklas och reparera sig själv Stimulans av många sinnen hjälper hjärnan utvecklas och reparera sig själv Populärvetenskaplig rapport från Culture and Brain Health -initiativets andra vetenskapliga möte på Säröhus 24 september 2009

Läs mer

Må bra hela livet. Kortfattad hjälpreda om kost, motion och meningsfull sysselsättning

Må bra hela livet. Kortfattad hjälpreda om kost, motion och meningsfull sysselsättning Må bra hela livet Kortfattad hjälpreda om kost, motion och meningsfull sysselsättning Lars Engstrand Tryckår 2010 2 Vi har ett rikt liv framför oss! Under den yrkesverksamma delen av våra liv skaffar vi

Läs mer

HÅLLBAR UTVECKLING: STADEN LÄRARHANDLEDNING

HÅLLBAR UTVECKLING: STADEN LÄRARHANDLEDNING HÅLLBAR UTVECKLING: STADEN LÄRARHANDLEDNING INTRODUKTION: HÅLLBAR UTVECKLING Vad innebär hållbar utveckling? Begreppet hållbar utveckling blev känt i och med att FN startade den så kallade Brundtlandskommissionen

Läs mer

Kommunikatören. www.hammerhanborg.com. Kommunikatören 2008 Hammer & Hanborg 1

Kommunikatören. www.hammerhanborg.com. Kommunikatören 2008 Hammer & Hanborg 1 Kommunikatören 2008 www.hammerhanborg.com Kommunikatören 2008 Hammer & Hanborg 1 Innehållsförteckning Sammanfattning 4 Bakgrund & Syfte 7 Resultatredovisning 8 Undersökningens resultat 9 1.1 NUVARANDE

Läs mer

Positiv Ridning Systemet Hästens form Av Henrik Johansen

Positiv Ridning Systemet Hästens form Av Henrik Johansen Positiv Ridning Systemet Hästens form Av Henrik Johansen Hästen ska alltid arbeta i en form, där det är fysiskt möjligt för den att utföra det vi ber om. Hästen ska alltså inte på något sätt känna sig

Läs mer