ARTA INNEHÅLLER K Söderköping S:t Anna skärgård 2010

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ARTA INNEHÅLLER K Söderköping S:t Anna skärgård 2010"

Transkript

1 INNEHÅLLER g n i p ö k Söderrgård 2010 S:t Anna skä KARTA

2

3 Till dig som är vår gäst Det är tidig morgon, solstrålarna stiger över Ramunderberget, glider över Göta kanals vatten och i gästhamnen vaknar sakta båtgästerna. Längs Storån vid S:t Laurentii kyrka joggar en man i rask takt förbi och försvinner upp bland gränderna i de medeltida drothemskvarteren. På torget vid det anrika Rådhuset öppnar uteserveringen upp och i de små butikerna längs Storgatan förbereder man för dagens besökare. En havskajak glider fram mellan de små öarna; S:t Annas vatten med sin finskurna övärld ger möjlighet att komma fåglar och växter riktigt nära. Havsörnens skrik ljuder alldeles ovanför och ett par barn tar dagens första dopp. Vi som bor här året om kan när som helst återkalla bilden och känslan av sommarens ljuvliga dagar, så välkommen till Söderköping när du vill och vi ska med glädje dela våra allra finaste smultronställen med dig. Christina Nilsson Turistchef Söderköpings kommun Söderköpings Turistbyrå Stinsen vid E Söderköping Tel: Kika gärna in på vår webbsida! Här hittar du bland mycket annat info om både boende, evenemang och förslag på utflyktsmål. När denna symbol visas i texten finns det en broschyr med mer information om ämnet. Kontakta Söderköpings Turistbyrå eller S:t Anna Turiststuga. Öppet: JUNI: mån-fre 10-17, lör JUNI-8 AUG: mån-fre lör-sön AUG: mån-fre 10-18, lör SEPT-MAJ: mån-fre S:t Anna Turiststuga Gränsö Tel: Öppet: 21 JUNI-15 AUG: mån-sön 10-17

4 På upptäcktsfärd Det mesta i Söderköping är skoj också för barnen: den medeltida historien, Kanalhamnen med alla båtar, slussningar och stora glassar. Nya upptäckter väntar bakom varje hörn. Med häftet Hitta lätt och gissa rätt och Gissa rätt om medeltiden i handen blir det skattjaktsliknande tipspromenader i staden. Priser utlovas till flitiga upptäckare. För de något bekväma är rundturståget Tuffe som utgår från Kanalhamnen det bästa. Den mer äventyrlige springer uppför trappstegen på Ramunderberget. Utsikten är härlig och skogen spännande. Var håller jätten Ramunder hus? På Alboga-området är Kottebanans klätterställning och stockarna att balansera på en utmaning för de yngsta. Glass i stora lass. Det är inte lätt att bestämma sig för vilken glass man vill ha från Smultronställets glassmeny, men så är det inte vilka glassar som helst heller! Här i Kanalhamnen, på Sveriges största glassrestaurang, är de både stora, roliga och precis så goda som glassar ska vara. Att med en glass i handen se båtarna slussas är en klassiker. Badäventyr. Hissa Jolly Roger nu är det pirater på friluftsbadet, ett stenkast från stadens centrum! Piratskeppet har lagt till och alla snälla sjöbusar är välkomna ombord. Ett skönt dopp i det blå är alltid nära i Söderköping. Utåt havet, i S:t Anna skärgård, väntar både badvikar, spaning efter havsörnar och sälar. Sportiga påhitt. Minigolfbanan hittar ni vid Göta Salonger längs strandpromenaden och på Sports Arena gäller det att sikta rätt så bowlingkäglorna faller som man vill. Under en uteritt med Pias Turridning blir det många skratt, både bland nybörjarna och de mer rutinerade ryttarna. Att tölta fram på en stadig islandshäst är en härlig känsla! Som i en saga. Fantasin frodas i Söderköping. En tur i Madickenfilmernas kvarter tillsammans med pigan Sofia är som att kliva rakt in i Astrid Lindgrens berättelser och lyssnar man riktigt noga hörs riddarhästarnas hovklapper längs kullerstensgatorna. Under Gästabudet blir sagan sann och man kan bli riddare för en stund. På sommaren går ridån upp för friluftsteaterns föreställningar för den yngre publiken och även här är det Madickens upptåg vi följer med på.

5

6 I händelsernas centrum Söderköping är en historisk handelsstad full av upplevelser. I stadskärnan kantas kullerstensgatorna av trähus där de snirkliga skyltarna talar om vad vi kan hitta inne på butikshyllorna: märkeskläder, inredningsprylar, leksaker, smycken... Tempot är lägre, men kvaliteten högre. I Kanalhamnen, där båtar slussas inför nyfikna åskådare, ligger butiker, restauranger och caféer längs promenadstråket. Allt som oftast är det evenemang på gång. Äta och bo Krabba och crêpes. Spanska tapas-delikatesser, fiskrestaurang och skärgårdskrog. Möjligheterna till gastronomiska upplevelser är många. På Bondens Crêperie bjuds det på crêpes gjorda på vetemjöl och mjölk från den egna gården. Klassiska våfflor serveras i parken på Korskullen. Så gott som alla restauranger är öppna året runt. Boende att trivas i. På både hotellen, pensionaten, Bed & Breakfast-ställena, vandrarhemmen och campingplatserna känner du dig som hemma från första stund, så stanna en dag till! Från och med i år kan du själv boka boendet på Enkelt, snabbt och säkert. Hitta rätt i Söderköping. På den medföljande kartan hittar du både boende, caféer, restauranger, butiker och GPS-koordinater till de största besöksmålen!

7 Göra Evenemang året om. Under Musik och Dans på gator och torg helgen före midsommar svängs det loss ordentligt samtidigt som marknadsknallar dukar upp sina varor. Folklustspelet på Forsemanska gården drar fulla hus i mitten av sommaren och under Hemvändardagarna den augusti blandas nostalgi med framtid. Självklart blir det också Söderköpings Gästabud andra helgen i september och Adventsmarknad vid 1:a advent. Se den medföljande kartan för fler evenemang. Grön oas mitt i staden. Örtagården med dess örter, prydnadsväxter och rosor är alltid öppen för trädgårdsintresserade. Egen fika avnjuts med fördel i doften av malört och pepparmynta och plötsligt känns gågatornas myller väldigt långt borta. Blandad konst. Konstnärsföreningen blandart visar och säljer sina alster i Galleri Rådhuset. Det är keramik, trä, grafik, textil och måleri. Under konstrundan Kultur i skymning i mitten av maj öppnas dörrarna till flera ateljéer. Utflykter längs markerade leder. Följ med på en medeltidsvandring i staden eller gå i pilgrimernas fotspår längs Klosterleden. Av Östgötaledens 140 mil går fem genom Söderköping och de orangefärgade markeringarna visar vägen genom naturen till kulturhistoriska platser som gruvhål, kvarnmiljöer, en fågelsjö och slutligen Stegeborgs slottsruin. Med cykel eller bil längs den forna Eriksgatan känner man sig som en riktig kung! Ramunderberget. Uppe på Ramunderberget, som reser sig som en 70 meter hög vägg intill Göta kanal, går pulsen ner bland naturreservatets mäktiga gran- och tallskog. Enstaka träd är uppemot 200 år gamla! Ta trappan upp från Kanalhamnen och följ någon av promenadslingorna eller utmana dig själv i motionsspåren. Efter avslutat pass är ett bastubad i Petersburgs Motionscentrum en välförtjänt belöning. Gröna greener. Söderköpings Golfklubb håller till på Hylinge Golfbana och här svingas klubban med utsikt över Göta kanal. 27 hål, restaurang, golfshop, drivingrange, chippingoch puttinggreener.

8 Göta kanal I år är det 200 år sedan kanalbyggets första spadtag togs och visst känns historien mäktig. Kanalen byggdes som transportväg tvärs genom landet, men används idag av semesterfirande båtfolk. Kanalhamnen är den naturliga mittpunkten och nöjesstråket nummer ett där den breddade gästhamnsbryggan nu erbjuder bättre plats både för båtarna och flanörerna. Trappan upp på Ramunderberget visar vägen till naturreservatets utkiksplats som också kan nås med bil. Själva kanalen är öppen 3 maj - 26 september, men Kanalhamnen med året-runt-öppna restauranger, caféer och butiker drar publik året om. Vintertid är segelbåtarna utbytta mot skridskoåkare och glassen mot varm choklad toppad med grädde. Sveriges förnämsta underverk! Av Göta kanals 190 km är 87 km handgrävd kanal. Soldater och andra arbetade i 22 år för att få den klar invigdes kanalen av kung Karl XIV Johan i Mem, strax utanför Söderköping. Kanalen har 58 slussar. Högsta punkten är sjön Viken, hela 91,8 meter över havet! Varje år passerar ca 4000 fritidsbåtar slussarna i Söderköping. Boende med kanalutsikt. Som gäst på Villa Linnea och Slussens Rumsuthyrning, den gamla slussvaktarbostaden, är det lätt att koppla av. Trähusen är omsorgsfullt renoverade och ligger längs Kanalhamnens promenadstråk. De spektakulära bostäderna i den ombyggda silon är dock lägenhetsinnehavarna själva förunnat. Med cykel längs kanalen. Flera cykelleder guidar er genom landskapet och under en tur på de gamla dragvägarna längs Göta kanal upplevs naturen på nära håll. Kanske styr ni kosan mot Mem där kanalen möter havet. Med cykelkorgen fylld av goda smörgåsar, bullar, kaffe och saft klarar ni er hela dagen. Glöm inte badkläderna! Cyklarna hyrs på plats, fråga på Turistbyrån. Fest och kultur i Kanalhamnen. Varje sommartisdag bjuds det upp till dans med levande musik och i juli spelas det teater. Konst- och hantverksutställningarna byter av varandra i Lilla Kanalmagasinet och i slutet av juli är det Hantverksmässa med lokala hantverkare. Bondens Crêperie bjuder ofta på något extra: till Bondens Bokhylla kommer välkända författare från hela landet för att prata om böcker och författarskap. Välkommen ombord! Vill du uppleva kanalen från soldäck finns flera båtturer att välja på sommartid. Passagerarbåten Diana kastar loss i Kanalhamnen och kan ta dig ända till Motala. Lindön gör dagsturer till S:t Annas skärgård. En favorit i repris är den lilla ångbåten Moa som turar till Mem en färd du bokar på Turistbyrån.

9

10 En medeltida metropol Under talen var Söderköping en politisk mittpunkt. De väldiga handelsfartygen kom glidande på Storån, fullastade med salt, vin och lyxvaror. I hamnen sjöd det av liv och i gränderna hördes både svenska, tyska och andra språk. Historien berättar om kungakröningar och det var också här som Sveriges första riksdag hölls Med tiden gjorde landhöjningen Storån allt grundare. Skeppen fick redan på 1400-talet svårt att nå hamnen som successivt miste sin roll i östersjöhandeln. Men visst lever stadens stolta medeltidskänsla kvar än idag! I år uppmärksammas Birger jarl en östgöte som föddes för 800 år sedan och som fick stor betydelse för svensk historia. Slottsruinen Stegeborg. Ruinerna av stadens försvarsanläggning från tidig medeltid reser sig stolt ute på sin udde i Slätbaken och sätter fart på fantasin. Här har både kungar, riddare och adelsdamer samlats för stora kalas. Promenadstigar och guidningar på svenska, tyska och engelska via bandspelare eller med guide. Kyrkorna berättar. Kyrkorna i staden är helt bevarade sedan medeltiden. Skönberga kyrka är äldst med byggår kring år Intill Drothems kyrka låg en gång ett franciskanerkloster och idag ger kvarteret en bild av hur det var att bo här för hundratals år sedan. I stadskyrkan S:t Laurentii hölls Birger Magnussons kungakröning Det östgötska processionskrucifixet, altarskåpet, triumfkrucifixet och träskulpturen av S:ta Katarina härrör alla från tidig respektive sen medeltid. Kyrkorna är öppna året om. Tidsresa med Biskop Brask. Kullerstensgator, gränder och medeltida kyrkor. Det är enkelt att göra en tidsresa i Söderköping; stadsplanen är i princip den samma som Följ med Biskop Brask på turistbyråns dramatiserade guidningar. Året om visas Björn Svensks livfulla illustrationer av dåtidens Söderköping i en utomhusutställning i stadskärnan. Uppdukat för Gästabud. Söderköpings Gästabud är en av årets höjdpunkter då hela staden förflyttas flera hundra år bakåt i tiden. Det är historiska vandringar, tornerspel, eldshow, gycklare, marknad med tidsenligt hantverk, matvaror, kläder, smide och smycken. Caféer och restauranger serverar medeltida mat och dryck och de musikaliska inslagen ställs i rampljuset med Nordisk festival för medeltida musik. Du möter adelsdamer, tiggare och nobla riddare september. På historisk mark. I Söderköping kryllar det av arkeologiska fynd och det mesta ligger kvar under jord. Leran har konserverat föremålen och vid utgrävningar händer det att arkeologerna känner doften av spillning och färskt trä. På Vintervadsgatan hittar du en genomskärning som visar de olika kulturlagren. Medeltid i mobilen. Historia är spännande och nu kan du få guidning när du vill i din mobil. Guidningarna är på svenska eller engelska och tre minuter långa. Vanlig samtalstaxa gäller. De utvalda platserna är S:t Laurentii kyrka, Drothems kyrka, Kanalhamnen och Stegeborgs slottsruin. Medeltidskarta. Medeltidskartan över Östergötland hjälper dig att hitta rätt i medeltidens Söderköping. Här berättas om slottet Stegeborg, Pilgrimsleden, Eriksgatan, S:t Laurentii kyrka med mera. Kartan finns bland annat på Turistbyrån.

11

12 S:t Anna skärgård S:t Anna skärgård är ett myller av öar, från Aspöja i norr till Södra Finnö i söder. Det är lummiga öar med jordbruk i innerskärgården, och öar med naturhamnar och badvikar i mellanskärgården. Havsörn, ålafiskare och gråsäl trivs bäst bland ytterskärgårdens karga kobbar och salta vindar. Möjligheterna till boende är många med pensionat, vandrarhem, stugor och campingplatser. Ska ni hyra boende på en ö utan broförbindelse brukar uthyraren ordna hämtning vid bryggan. Från ö till ö. Det behövs inte egen båt för att uppleva S:t Anna skärgård. En stor del av skärgården nås med bil och sommartid avgår Skärgårdslinjens båtar dagligen från Tyrislöt på Norra Finnö. På flera platser går det att hyra båt kanske ingår den till och med i boendet! På glid i kajak. När havsvikarna ligger spegelblanka upplevs skärgårdens stillhet med fördel framglidandes i en kajak. Uthyrarna förser er med både kajak och kunskap och ni kan paddla på egen hand eller tillsammans med en guide. Var aktsam på i vilka områden det råder fågelskydd. Sköna havsbad och egna vikar. Skärgård och bad hör ihop. S:t Anna bjuder på både större badplatser med gräsmatta och sandbotten och mindre, nästan hemliga vikar. Under en båttur rekommenderas strandhugg för att njuta av en alldeles egen badklippa. Världsartist gör hembesök. Musikalartisten Peter Johansson är född och uppvuxen i S:t Anna skärgård. Tillsammans med sångerskan och kusinen Matilda Hansson fyller han varje sommar S:t Anna kyrka till bredden under deras populära konserter en skön kontrast till hans framträdanden på scener som Göteborgsoperan (A Chorus Line), Dominion Theatre i London (We Will Rock You) och Intiman i Stockholm (Footloose)!

13

14 På tur i skärgården Det finns många sätt att ta sig runt i skärgården. Under högsommaren avgår Skärgårdslinjen varje dag efter turlista, bland annat från Tyrislöt till Harstena. Dessutom erbjuder flera båtföretag rundturer i skärgården, såväl fiske- som badresor. Med båttaxi kommer du vart du vill. Du kan också hyra egen båt eller kajak. Under tiden du njuter av skärgården, parkeras bilen säkert och tryggt på land. Full aktivitet kring Turiststugan. Ett bra förstastopp i skärgården är Turiststugan på Gränsö. Här finns all tänkbar information, minigolfbana, lekplats, hantverksbod, utställningar och fikaplatser. Natur Äta Natur- och kulturguidningar. De många naturreservaten i S:t Anna skärgård visar att naturen är speciell på flera sätt och det ges naturguidningar både på land och till sjöss. Under vårens orkidévandringar beundras Adam och Eva, en röd- och en gulvitblommig orkidé som alltid växer intill varandra. Kulturguidningen på Kallsö visar skärgårdslivet från förr och kanske att det drar ihop sig till skördefest! En ö, flera namn Landhöjningen i S:t Anna skärgård var tidigare 2-3 millimeter per år. Detta gör att en del öar har vuxit ihop. Trots det har de behållit sina namn, till exempel Gränsö, Lagnö och Yxnö. Säl- och havsörnsafari. Allt som oftast kan man se de stora havsörnarna cirkla i luften en mäktig syn! Gråsälarna håller helst till på kobbarna längst ute i skärgården, men ibland händer det att de simmar in närmare kusten. Säl- och havsörnsafari arrangeras under hösten. Var rädd om naturen. Att ta med sig allt skräp tillbaka från utflykten är en självklarhet, liksom att aldrig elda på stenhällar stenen spricker och läker inte. En broschyr med många tips om allemansrätten finns på Turistbyrn. Middagen är serverad. Havets läckerheter smakar bäst med utsikt över kobbar och skär. Skärgårdspensionaten dukar upp till riktiga festmåltider. Lägg därtill caféer med hembakade specialiteter och nybryggt kaffe på menyn. Hitta rätt i S:t Anna. På den medföljande kartan hittar du både boende, caféer, restauranger, serviceställen och GPSkoordinater till de största besöksmålen!

15 Foto: Leif Engdahl Göra Skärgårdsmuseum. En doft av tjära möter besökaren redan i dörren. I S:t Anna Skärgårdsmuseum vid campingen i Tyrislöt berättar S:t Anna Hembygdsförening om hur det var att leva och bo i skärgården förr i tiden. I år blir det minneskavalkad då museet firar 10 år! Öppet dagligen 26 juni-22 augusti, Grupper maj-september. Äventyr mitt i lugnet. Sol, bad, lugn och ro i all ära: det finns fler sätt att njuta av skärgården. Vattenskotrarna och fyrhjulingarna bjuder på fart och fläkt. Kulturstig på egen hand. Med guideskriften Lilla Notvarpet i handen blir den 2,5 kilometer långa kulturstigen på Gränsö en alldeles lagom runda innan dagens första dopp i havet. Bröllopsdrömmar. Capella Ecumenica med utsikt över skärgården är populärt bland brudpar från när och fjärran. På söndagarna från maj till september avgår kyrkturer med båt från Kungshällsudden med ankomsttid lagom för gudstjänsten. För tidtabell, se Folkfest på S:t Anna-dagen. Lördagen den 24 juli händer mycket längs hela väg 210, med av- och tillfarter, från Hösterum till Tyrislöt. Hantverkare visar upp sina alster och handlare säljer lokalproducerade varor. Flera loppisar ökar chansen att fynda på riktigt. Många caféer har öppet och vad sägs om en gastronomisk skärgårdsbuffé eller grillad strömmingsflundra? De blå skyltarna med båten visar vägen. En karta med alla aktörer finns att hämta på Turiststugan, och hos de medverkande. Stegeborg och Skällviks kyrka. Johan III föddes på Stegeborg, Vasakungarnas sommarpalats vid Slätbaken, vars ruiner än idag vaktar inloppet till Söderköping. Nu hittas här dessutom hamnkrog, gästhamn, badplats, örtagård, vandringsstigar och ett trädgårdshotell. Om väggarna kunde tala skulle vi säkert få höra flera spännande historier här liksom i Skällviks kyrka från 1300-talet. Turförslag. Broschyren Upplev landsbygd och skärgård bjuder på turförslag med vägbeskrivning för en dagsresa med bil eller mc. Stanna till vid Nartorps gamla gruva, S:t Anna kyrkby, Skärgårdsmuseet, Stegeborgs slottsruin och andra pärlor ni möter längs vägen.

16 Crêperie & Lanthandel Bondens erbjuder goda crêpes, sallader samt andra rätter. Crêperiets mat tillagas av lokalt producerade råvaror. Vi har även fullständiga öl-, vin- och mjölkrättigheter. Lunch À la carte Lekplats för barnen Stor trädgårdsservering Utomhusbar Grillkvällar Fullständiga rättigheter Öppet alla dagar Förutom god mat i trevlig miljö, kan du som gäst erhålla underhållning som till exempel författarkvällar, andra kulturevenemang och musik. Välkomna! Tel: Kanalhamnen i Söderköping Ågatan 27, Söderköping Kanalmagasinet Mem Välkomna till Göta Salonger Trädgård & Brygga Serverar à la carte, lunch, kaffe och glass. Slå Er ned på Bryggan vid Göta Kanal där båtarna glider förbi eller i vår lummiga Trädgård intill minigolfbanan. Salongerna, Söderköpings anrikaste nöjeslokal, är perfekt för bröllop, firmafester, födelsedagar och konferens. Våra öppettider: kl dagligen från mitten av maj till slutet av augusti. (med reservation för väder och vind) För bokning och information av festlokal: Bordsbeställning: Tel Ågatan 53 Söderköping Vandrarhem från 150 kr/bädd Servering Cykeluthyrning Butik Husbilscamping 150 kr/bil och natt MC Träff varje tisdag hela sommaren från kl. 17. Tel: , eller Fax Mail: Öppet alla dagar kl på sommaren, övrig tid endast bokning. Välkommen! Janne med personal

17 En upplevelse för hela familjen! Låt oss fresta dig med glassar du inte trodde fanns! Sitt ner i vår servering och välj bland 60 fantastiska glassuppläggningar. Glassrestaurang SMULTRONSTÄLLET Tel: Korskullens Camping Stugor & Café Cykeluthyrning, Café Korskullen, Frukost, Citycamping & Stugor tel onlinebokning Skeppsdockans Camping & Vandrarhem vid Göta kanal onlinebokning vandrarhem: (Vandrarhem öppet året runt) tel Välkomna!

18 Foto: Nicklas Jansson Välkommen till guidningar i Söderköping 2010 Kallsö i S:t Anna skärgård Från Mon åker vi båt till Kallsö i S:t Anna skärgård. Kallsö är en gammal lotsplats där man levt sedan 1400-talet. Föranmälan. Vägbeskrivning: Väg 210 mot S:t Anna. Efter Lagnöbron ca 1 km följ skylt mot Mon. 15/5 Blomstervandring på Kallsö Båttur från Mon till Kallsö. Här tittar vi på orkidéer, och njuter av blomsterprakten på ön. Pris: 160/vuxen, 100/ barn. Föranmälan. Samling kl 11 vid Mon. Minst 10 personer. 29/5 Kallsö förr och nu Vi berättar om lotsarna, fisket, säljakten. Vi vandrar i hagar, njuter av blomsterprakten och lyssnar till en och annan skröna. Samling kl 11 vid Mon. Pris: 160/vuxen, 100/ barn. Föranmälan. Minst 10 pers. 4/9 & 5/9 Sälsafari/Havsörnssafari Upplev skärgårdens karaktärer från inner till ytterskärgård. Vi gör strandhugg på en ö där det förr bedrevs utskärsfiske och tittar på lämningar efter de små fiskestugorna. Pris: 200 /vuxen, 100 /barn. Föranmälan. Minst 20 pers. Samling kl 10 vid Mon. 11/9 Tröskdag & Skördefest Tröskning på gammaldags vis, från slagtröska till elverk på logen. Liten guidad tur på Kallsö. Samling kl 11 vid Mon. Pris: 160/vuxen, 100 /barn Föranmälan. Minst 10 pers. Ramunderbergets naturreservat 18/5 Natur och Kulturvandring Samling vid Slussen, Kanalhamnen i Söderköping, kl 18. Pris: 30/vuxen. Föranmälan. Vi möter vårens djur och växter. Medtag matsäck. Vägbeskrivning: E22 genom Söderköping. Följ skylt mot Kanalhamnen. Stadsvandring Stadsrundtur där vi berättar om stadens historia, byggnader och sevärdheter. Pris: 50/vuxen, barn gratis. Fredagar kl från 2/7-6/8. Start Rådhustorget. I madickenfilmernas kvarter Pigan Sofia tar oss med på en promenad till kvarteren där madickenfilmerna spelades in. Hon berättar om sitt arbete och om ett hus som det spökar i! Pris: 30/vuxen, barn gratis Onsdagar kl och lördagar kl från 23/6 7/8 (ej midsommardagen). Start Rådhustorget. Braskvandring En historisk promenad till de gamla drothemskvarteren. Enligt traditionen hade biskop Brask ett tryckeri här. Pris: 50/vuxen, barn gratis. Måndagar kl från 28/6 2/8. Start Rådhustorget. Söderköping under Birger jarls tid Magnus Ladulås stora fest 1281 krönte Magnus Ladulås sin drottning Helvig i Söderköping. Turen går genom de kvarter där kungen och hans följe rörde sig för 800 år sedan. Pris: 50/vuxen, barn gratis. Onsdagar kl från 30/6 4/8. Start Rådhustorget. Medeltidsvandring Söderköping var en av landets mäktigaste städer under medeltiden. Under vandringen får vi höra om staden och de rika arkeologiska fynd som gjorts här. Pris: 50/vuxen, barn gratis. Torsdagar kl och söndagar kl från 1/7-15/8.m. Start Kanalhamnen. Föranmälan till guidningarna ovan: Söderköpings Turistbyrå , Ansvarig utgivare: Söderköpings kommun Produktion: Publicum, Halmstad. Tryck: Davidsons, Växjö. Foto och omslagsfoto: Thomas Pettersson,

19 Kom och upptäck våra trevliga bostadsområden i Söderköping Nära centrum men ändå med naturen inpå knuten RUM ATT HYRA! Centralt beläget vid Göta kanal och gästhamnen! Fräscha rum i kulturhus med tillgång till kök, badrum, tv på rummen samt pool på gården, cykeluthyrning och frukostservering under högsäsong. Öppet året runt. Välkommen! Telefon Fax Hamragatan 3 Box Söderköping Slussens Rumsuthyrning Slussgränd Söderköping Tel +46 (0) Mobil +46 (0) Att röra på sig är en säker investering! Välkommen till en av Sveriges största tygaffärer! Stor sortering av: mode-, gardin- och möbeltyger. Besök vårt rearum med massor av tyger. Öppet: Vardagar Lördagar Söndagar Vi väljer att skapa träningsglädje och en sund och nyttig vardagslyx för dig. Allt för att du ska njuta och må bra, alla dagar om året. Vad väljer du? Välkommen in till oss för ett medvetet och aktivt val! Öppet mellan varje dag med eget nyckelkort. Träningsverket erbjuder gruppträning, styrketräning, konditionsträning, hydrojet (vattenmassagesäng), ångbastu, infrabastu med relaxrum och solarium. Allt inryms i fräscha lokaler på 1100 kvm. Träningsverket är inte bara träning! Tel Du hittar oss på fixområdet! Fixpunkten Ringv 44 Söderköping

20 Söderköping Söderköpings Turistbyrå Stinsen vid E Söderköping Tel: Öppettider juni: mån-fre 10-17, lör juni-8 aug: mån-fre 10-19, lör-sön aug: mån-fre 10-18, lör sept-maj: mån-fre Hitta och boka ditt boende i Söderköping på i Cykeluthyrning Cykelpaket Korskullens Camping Stugor & Café tel: Väkommen! Lägenheter & privatrum Bokas på Söderköpings Turistbyrå Stinsen, vid E22, eller S:t Anna S:t Anna Turiststuga Gränsö Tel: Hitta och boka ditt boende i St:Anna på i Öppettider: 21 juni-15 aug: mån-sön Margaretagatan 19 Söderköping Tel

21 Sankt Anna Skärgårdsmuseum Välkommen till Sankt Anna Skärgårdsmuseum som skildrar skärgårds bornas levnadsvillkor under seklers lopp. Öppettider: Dagl. kl 12 17, 26/6 22/8. Öppet för grupper maj sept. Bokning och förfrågningar: Tel alt From juni bokning även via Sankt Anna Turiststuga, Sankt Anna Skärgårdsmuseum Tyrislöt Sankt Anna Välkommen till Sankt Anna Skärgård Sanktanna.com Titta på vår skärgårdsportal. Här hittar du boende, mat, butiker, båtturer, båtservice, evenemang mm. Sankt Anna Produkter. Varumärket för de lokala företagarna i Sankt Anna skärgård. Gynna en året runt levande skärgård. Sankt Anna Turiststuga Information, servering, internet, minigolf, rastplats. Öppet sommartid. Tel Välkommen till Sankt Anna Skärgård Mons Camping & stugor Familjecamping E19 Campingstugor Självhushållsstugor Uthyrning av Båtar och kajaker Sankt Anna Äventyrsbolag Äventyr & Evenemang Grupp-konferens-företag-privat Se Sankt Anna med nya ögon Mons Skärgårdskrog Alla dagar under högsäsong Ons & Lör temakvällar Bordsbokning Tel Tel

22 Årets nyheter finns i broschyren Östgötaskärgården Båtluffa bland Östergötlands kobbar och skär Drivmedel för båt och bil Skärgårdsbutik med bla rökt fisk Apotek- och Systemombud Båt- och fisketillbehör, parkering, DHL-paketinlämning, telefonkort Högsäsong: 9-19 alla dagar Välkomna! Vid Lagnöbron, Sankt Anna tel Capella Ecumenica Sedan 1965 driver Capella genom frivilliga insatser ekumenisk verksamhet tillsammans med 15 olika samfund. Mycket omtyckt vid dop och vigslar. Värdar finns dagligen på ön. Öppettider maj-sepember Gudstjänst sön-helgdagar Infomation tel Båtbeställning tel S:t Anna Skärgårdsresor resor med komfort! Skärgårdsturer efter önskemål M/S Viskär och M/B Tärnskär är två bra fartyg att uppleva vår fantastiska skärgård från. M/S Viskär för de större sällskapen med servering, bar och kiosk ombord eller M/B Tärnskär för de något enklare utflykterna. Våra skeppare guidar och tar er till de riktiga smultronställena i Arkösund, S:t Anna och Gryts skärgård. Ring så berättar vi mera! Hyr festlokal på Lammskär Festlokal med plats för 50 personer vid bord i S:t Anna ytterskärgård. Lämplig för firmafesten, konferensen, utflykten, bröllopsfesten mm. På Lammskär väntar sköna klippor för sol och bad. Vår specialité: skärgårdsbuffé, grillbuffé med lekar och tävlingar. Göran Johansson S:t Anna Skärgårdsresor

23 Evenemang 2010 ett litet urval Söderköping är en stad med många evenemang under hela året; friluftsteatrar, dramatiserade stadsvandringar med olika teman och event som både engagerar och roar. Till Söderköpings Gästabud i september kommer både riddare och gycklare. Ta en titt i vår evenemangskalender. Vi är säkra på att du hittar något som du blir extra nyfiken på. Mer information om evenemangen hittar du på Du är också välkommen att ringa oss på turistbyrån så berättar vi mer: APRIL 24 Vårfest med isskulpturtävling. Arr: Stadskärneföreningen. 30 Valborgsmässofirande i Brunnsparken. Arr: SIK. MAJ 2 Ramundermarken. Arr: Lions 29 En dag för barnen. Aktiviteter för hela familjen. Arr: Stadskärneföreningen. JUNI 6 Nationaldagsfirande i Brunnsparken. Arr: Söderköpings kommun, Föreningen Norden. 19 Musik och dans på gator och torg samt junimarknad. All slags musik och dans fyller stadskärnan samtidigt som köpmännens traditionella marknad pågår. Arr: Information och Kultur resp. Stadskärneföreningen. Jun-aug Bondens bokhylla, Bondens crêperie i Kanalhamnen. Författarbesök under åtta måndagskvällar. Arr: Information och Kultur, Bondens crêperie, Söderköpings bokhandel, Söderköpings Teaterförening. Jun-aug Friluftsteater för vuxna och barn. Madickenföreställning för barn, folklustspel på Forsemanska gården. Jun-aug Kanaldans på dansbanan i Kanalhamnen. Arr: Söderköpings Turistbyrå. JULI 24 S:t Annadagen med aktiviteter, försäljning av lokalproducerat längs väg 210 till Tyrislöt och längs Bottnavägen. Arr: Navet i havet. 27 Hantverksmässa i Kanalhamnen. Arr: Centerpartiet Sommarkonsert. Peter Johansson och Matilda Hansson i S:t Anna kyrka. Arr: PNM music. AUGUSTI 4-6 Sommarkonsert. Peter Johansson och Matilda Hansson i S:t Anna kyrka. Arr: PNM music Hemvändarhelg. För första gången på många år ordnas träffpunkter och program för hemvändare och ortsbor. Arr: S:t Ragnhilds Gille och Information och Kultur. SEPTEMBER 4-5 Östgötadagarna. Hantverk, lokala produkter, aktiviteter. Arr: Östsvenska Turistrådet i samarbete med Söderköping Kommun Söderköpings Gästabud. Medeltidshelg med musik, marknad, gyckel, skådespel, mat och dryck, provapå, tornerspel, eldshower m m. Arr: Stadskärneföreningen och Söderköpings Kommun. OKTOBER 2 Rosa Lördag. Aktiviteter till förmån för bröstcancerfonden. Arr: Stadskärneföreningen. NOVEMBER Adventsmarknad. Marknad, julskyltning, dans kring granen mm. Arr: Turistbyrån i samarbete med föreningar och företag. DECEMBER 31 Nyårsfirande på Rådhustorget. Ljusskulpturen tänds, sång, musik, tal, årets förstfödda välkomnas. Arr: Söderköpings kommun. Med reservation för eventuella ändringar Mer tips och information på under rubriken Evenemang

Söderköping S:T ANNA SKÄRGÅRD

Söderköping S:T ANNA SKÄRGÅRD Söderköping S:T ANNA SKÄRGÅRD Goda små ting F Ö R G Y L L E R V Å R T I L L V A R O Kanske är det en kopp rykande kaffe på ett mysigt café eller en bit choklad vid bryggan. I Söderköping vill vi att de

Läs mer

...mitt i småland MC-LED SÄVSJÖ

...mitt i småland MC-LED SÄVSJÖ ...mitt i småland MC-LED SÄVSJÖ & Sevärdheter Rastställen Start 1 Sävsjö camping En familjecamping i underbar miljö, här finns även campingstugor och vandrarhem med trevliga rum. Erbjuder minibutik, café,

Läs mer

och skär Arkö kursgård

och skär Arkö kursgård mellan kobbar och skär Arkö kursgård 1 2 arkö kursgård Välkommen. Att resa ut i skärgården är något alldeles speciellt. Årstiderna sätter sin prägel både på själva resan och på vistelsen. På Arkö kursgård

Läs mer

Upptäck Torsö Vänerns största ö!

Upptäck Torsö Vänerns största ö! Ta bussen eller tåget till natur och kultur. Tur nr 2 (10) Upptäck Torsö Vänerns största ö! Torsö är den största ön i Mariestads skärgård. Torsö består av två delar som hänger samman, Torsö och Fågelö.

Läs mer

AVKOPPLANDE FAMILJECAMPING

AVKOPPLANDE FAMILJECAMPING AVKOPPLANDE FAMILJECAMPING Jogersö är en lugn familjecamping vid Sörmlands största havsbad i Trappviken. Njut av en dag på sandstranden med bryggor och hopptorn eller roa dig med våra aktiviteter som kajakpaddling

Läs mer

Sommarbussen FÅGELMARA KRISTIANOPEL TORHAMN JÄMJÖ. 27 juni-2 augusti 2015

Sommarbussen FÅGELMARA KRISTIANOPEL TORHAMN JÄMJÖ. 27 juni-2 augusti 2015 Sommarbussen FÅGELMARA KRISTIANOPEL TORHAMN JÄMJÖ 27 juni-2 augusti 2015 Fågelmara Kristianopel Fågelmara gård Olsäng Jämjö Parkvägen Jämjö centrum Hallarum Klakebäck Orranäs Konugshamn Yttre Park Möckleryd

Läs mer

Välkommen till öppet hus på landsbygden!

Välkommen till öppet hus på landsbygden! ÖSTGÖTADAGARNA 2014 Välkommen till öppet hus på landsbygden! 2014 års ÖstgötaDagar infaller helgen 6-7 september och årets tema är Mat. Då är du välkommen att hälsa på hos närmare 200 olika företag, föreningar

Läs mer

UPPLEVELSER OCH ÄVENTYR AUGUSTI 2020 JULI 2021

UPPLEVELSER OCH ÄVENTYR AUGUSTI 2020 JULI 2021 UPPLEVELSER OCH ÄVENTYR AUGUSTI 2020 JULI 2021 Rena din själ där ren möter säl Seskarö Strandby Släpp vardagen i samma stund som du kör över bron till Seskarö. Ta in skogen, havet och friden. Kör vägen

Läs mer

Cykelhelg i Rättvik! 4-6 September 2015

Cykelhelg i Rättvik! 4-6 September 2015 Cykelhelg i Rättvik! 4-6 September 2015 UPPTÄCK RÄTTVIK FRÅN SADELN Att följa med på en guidad utflykt ger mervärde till din cykelupplevelse oavsett om du aldrig besökt Rättvik eller känner till omgivningen

Läs mer

GÖTA KANAL I VRETA KLOSTER,

GÖTA KANAL I VRETA KLOSTER, GÖTA KANAL I VRETA KLOSTER, LJUNGSBRO OCH BERG MED OMNEJD VRETA KLOSTER TURISM - natur och kultur i skön förening UPPLEV GÖTA KANAL! Göta kanal är en av Sveriges största turistattraktioner. Kanalen slingrar

Läs mer

Askersunds Skärgårdstrafik AB

Askersunds Skärgårdstrafik AB Askersunds Skärgårdstrafik AB Nu är det dags att presentera 2016 års paketresor. 2016 har vi en spännande nyhet, nämligen Gruv muséet i Zinkgruvan. Det är nu 13 år sedan vi började med att paketera våra

Läs mer

Upplev universitetstaden Lund och dess historia. Good Morning Hotel Lund. Om Hotellet

Upplev universitetstaden Lund och dess historia. Good Morning Hotel Lund. Om Hotellet Good Morning Hotel Lund Good Morning Lund ligger bara 2.5 kilometer utanför centrala Lund med sin tusenåriga historia, många sevärdheter, restauranger och shopping. Med tåg är det bara 20 minuter till

Läs mer

Sommarresor 2016. Fritid LSS

Sommarresor 2016. Fritid LSS Sommarresor 2016 Nu är det dags för en ny sommar. Som vanligt kan vi erbjuda många dagsutflykter och ett antal resor med möjlighet att sova borta. Vi fortsätter t.ex. att njuta av Soludden. Vi har öppet

Läs mer

Guideprogram 2015. Guidningar och utflykter i natur och parkmiljöer i Motala kommun

Guideprogram 2015. Guidningar och utflykter i natur och parkmiljöer i Motala kommun Guideprogram 2015 Guidningar och utflykter i natur och parkmiljöer i Motala kommun Välkommen ut i naturen! Årets program innehåller som vanligt en härlig blandning av guidningar och utflykter runt om i

Läs mer

-ett minne för livet.

-ett minne för livet. -ett minne för livet. Nu väcks Musikaliska till liv med nytt mål och nya färdriktningar - allt i musikens tecken. I hjärtat av Stockholm finner vi en av huvudstadens mest exklusiva och anrika konsertlokaler.

Läs mer

RUTTFÖRSLAG FÖR EN VECKAS SEGLING NORR OCH SÖDER FRÅN SPLIT

RUTTFÖRSLAG FÖR EN VECKAS SEGLING NORR OCH SÖDER FRÅN SPLIT RUTTFÖRSLAG FÖR EN VECKAS SEGLING NORR OCH SÖDER FRÅN SPLIT 7 DAGAR SÖDER UT: Dag 1 - Trogir Vi rekommenderar er att segla norr ut er under första dag till staden Trogir. Trogir är en riktig pärla och

Läs mer

Paketresor med M/S Wettervik 2012, Tfn 0709-770263, info@wettervik.se

Paketresor med M/S Wettervik 2012, Tfn 0709-770263, info@wettervik.se Paketresa 1 11:00 Besök på Butiken Stjernsund, här berättar man lite historia om gården samt om verksamheten där idag, här producerar man ägg och säljer egna produkter samt närproducerade varor, man säljer

Läs mer

Kursledare: Jenny Mårtensson, erfaren kommunikatör och skribent, diplomerad i intuitivt/kreativt skrivande.

Kursledare: Jenny Mårtensson, erfaren kommunikatör och skribent, diplomerad i intuitivt/kreativt skrivande. EVENEMANG VÅREN 2013 På Albert har vi ständigt lite smakfulla och välarrangerade kvällar på gång. Nedan finner ni ett antal av dessa som är planerade för våren 2013. Håll utkik för den kan komma att fyllas

Läs mer

Pärlan vid Asundens strand

Pärlan vid Asundens strand Pärlan vid Asundens strand KO N F E R E N S L Å T D I G I N S P I R E R A S AV G O D M AT O C H VA C K R A V Y E R Där Östergötland är som skönast, vid sjön Åsunden, ligger Rimforsa Strand den perfekta

Läs mer

Kryssarklubbens eskader 14-21 september Kroatien2013

Kryssarklubbens eskader 14-21 september Kroatien2013 Kryssarklubbens eskader 14-21 september Kroatien2013 1 RESEFAKTA, FLYG OCH BÅTAR FLYG Vi kommer att flyga till Split med SAS morgonflyg från Göteborg och Stockholm. Utresa Göteborg Split Stockholm Split

Läs mer

SOMMAREN I HÄRNÖSAND

SOMMAREN I HÄRNÖSAND 2015 Text & bilder får användas fritt i samband med artiklar eller annan publicering om Härnösand SOMMAREN I HÄRNÖSAND Härnösand i Höga Kusten är en riktig sommarstad och ett populärt mål för både båtgäster

Läs mer

Badplatser. i Norrköping

Badplatser. i Norrköping Badplatser i Norrköping Var vill du bada? Det finns många olika slags badplatser i Norrköping. Du kanske föredrar en egen klippa, en liten barnvänlig insjö, utomhusbassäng med hopptorn och servering eller

Läs mer

Rundresa för dig med bil, mc eller cykel UPPLEV

Rundresa för dig med bil, mc eller cykel UPPLEV Rundresa för dig med bil, mc eller cykel UPPLEV LANDSBYGD OCH SKÄRGÅRD 2 Gamla Ettan, Norrköping Landsbygden Drothemskvarteren, Söderköping Skärgård Stegeborgs Slottsruin Norrköping - Söderköping Sankt

Läs mer

PLANERA DIN KUNDAKTIVITET I. Jönköping

PLANERA DIN KUNDAKTIVITET I. Jönköping PLANERA DIN KUNDAKTIVITET I Jönköping restauranger i Jönköping Tegel Matbar Galleri Sjön Köket levererar rustika, europeiska smaker i modern tappning under benämningen easy eating. Med ca 50 meter från

Läs mer

KONFERENS, MÖTE & EVENT STÄMNING Lär känna varandra från en annan sida, och lite bättre.

KONFERENS, MÖTE & EVENT STÄMNING Lär känna varandra från en annan sida, och lite bättre. KONFERENS, MÖTE & EVENT STÄMNING Lär känna varandra från en annan sida, och lite bättre. SAMMANHÅLLNING Vi ser fram emot att se er växa både som grupp och individ. ENTUSIASM Tillsammans skapar vi minnesvärda

Läs mer

ERBJUDANDEN & BOENDEPAKET BARA FÖR DIG MED ICA KORT

ERBJUDANDEN & BOENDEPAKET BARA FÖR DIG MED ICA KORT ERBJUDANDEN & BOENDEPAKET BARA FÖR DIG MED ICA KORT loka delfiner och busiga gorillor. Snurriga karuseller och K pirriga berg- och dalbanor. Våghalsiga bad och makalösa konserter. Vilda hotell och mysiga

Läs mer

Unikt boende. Hyresrätter i Västerviks skärgård

Unikt boende. Hyresrätter i Västerviks skärgård Unikt boende Hyresrätter i Västerviks skärgård Bo i hyresrätt året runt på Hasselö! För dig som vill stanna kvar i skärgården även när sommaren är slut kan detta bli verklighet. Genom ett unikt projekt

Läs mer

CYKLA I ROSLAGEN CYKELPAKET MÄSSRABATT 10 % BOKA NU!

CYKLA I ROSLAGEN CYKELPAKET MÄSSRABATT 10 % BOKA NU! CYKLA I ROSLAGEN Foto: Ewa Wikström, Wik Bed & Breakfast. CYKELPAKET MÄSSRABATT 10 % > TVÅ SKÄRGÅRDSIDYLLER PÅ CYKEL ÖSTHAMMAR OCH ÖREGRUND Bo & Kajak och Villa Östhammar Upplev småstadsidyllen Östhammar

Läs mer

TRÄNINGSÄVENTYR OCH UTFLYKTER

TRÄNINGSÄVENTYR OCH UTFLYKTER TRÄNING FÖR ALLA - MALLORCA 22-29 OKTOBER TRÄNINGSÄVENTYR OCH UTFLYKTER Vanlig träning i all ära men om du vill utmana dig själv lite så erbjuder vi ett utflykts- och äventyrsprogram som är lite utöver

Läs mer

VINGA KONFERENS 57 38 N 11 36 E. Vinga Gör mötet till en upplevelse

VINGA KONFERENS 57 38 N 11 36 E. Vinga Gör mötet till en upplevelse VINGA KONFERENS 57 38 N 11 36 E Vinga Gör mötet till en upplevelse Vinga är Sveriges mest kända fyrplats. Ön ligger längst ut i Göteborgs skärgård och är numera ett skyddat naturreservat. BOKA EN KONFERENS

Läs mer

Unikt boende. Hyresrätter i Västerviks skärgård

Unikt boende. Hyresrätter i Västerviks skärgård Unikt boende Hyresrätter i Västerviks skärgård Bo i hyresrätt året runt på Hasselö! För dig som vill stanna kvar i skärgården även när sommaren är slut kan detta bli verklighet. Genom ett unikt projekt

Läs mer

Oförglömliga Äventyr & Event under fyra årstider i Högbo Bruk. www.aventyrsservice.se

Oförglömliga Äventyr & Event under fyra årstider i Högbo Bruk. www.aventyrsservice.se Oförglömliga Äventyr & Event under fyra årstider i Högbo Bruk. 2, Register & presentation. När jag grundade Äventyrs Service 2005 var min ambition att kunna vakna upp på morgonen och känna äntligen en

Läs mer

KONFERENSGUIDE. Hylte kommun 2014. Konferens på landsbygden

KONFERENSGUIDE. Hylte kommun 2014. Konferens på landsbygden KONFERENSGUIDE Hylte kommun 2014 Konferens på landsbygden Söker du en konferensanläggning med aktiviteter i naturskön miljö? Eller en plats som erbjuder en lugn och avspänd atmosfär? Boka din konferens

Läs mer

LINKÖPINGS GOLFKLUBB Vi älskar golf

LINKÖPINGS GOLFKLUBB Vi älskar golf LINKÖPINGS GOLFKLUBB Vi älskar golf Vi älskar golf! Välkommen att dela vår passion för världens roligaste spel. Elitspelare, nybörjare, barnfamilj, pensionär kom precis som du är. För oss är det viktigt

Läs mer

Vandring på Maria Island

Vandring på Maria Island Vandring på Maria Island Den tasmanska naturen är något helt speciellt och upplevs allra bäst på plats i någon av nationalparkerna. Önskar ni några avkopplande dagar omgivna av en natur i en klass för

Läs mer

Blomstervandring. Lokal Service. Mat, Kaffe, Boende. Övrigt. Butiker

Blomstervandring. Lokal Service. Mat, Kaffe, Boende. Övrigt. Butiker Blomstervandring En lätt vandring med Lars Lundgren som guide! Efter gemensam färd till Grönfjäll, går vi upp i Grantonsskalet och tittar på fjällets flora. Ta med fika. Söndag 10/7 Samling vid Träffpunkten

Läs mer

VÅR RESA TILL BOSNIEN 2008

VÅR RESA TILL BOSNIEN 2008 VÅR RESA TILL BOSNIEN 2008 MÅNDAG 15/9 Vi träffades tidigt på morgonen, för att ta tåget till Kastrup. Därifrån flög vi till Budapest, sen vidare till Sarajevo. Kärt återseende med regn. Vi tog taxi till

Läs mer

Det är här det händer

Det är här det händer Det är här det händer En del av Värmland och Dalslands kanal Foto: Rikard Ohlin Svensbyn är en bra start när du ska uppleva Sillerud Att kalla butiken i Svensbyn för enbart en lanthandel känns inte riktigt

Läs mer

Askersunds Skärgårdstrafik AB

Askersunds Skärgårdstrafik AB Askersunds Skärgårdstrafik AB Nu är det dags att presentera 2017 års paketresor. Det är nu 14 år sedan vi började med att paketera våra populära resor för bussbolag och föreningar där vi är spindeln i

Läs mer

Hotel Strandly Skagen

Hotel Strandly Skagen Hotel Strandly Skagen Hotellet erbjuder Hotel Strandly Skagen har en trevlig "Skagenatmosfär" med traditioner och fantasktisk service på ett familjärt och rart sätt. Både hotellet och restaurangen är nyrenoverade

Läs mer

Välkommen till Idre Fjäll!

Välkommen till Idre Fjäll! Välkommen till Idre Fjäll! Aktiviteter och öppettider 19-26 juni Har du akuta frågor gällande ditt boende som inte kan vänta till dagen efter så ringer du 070-532 1963. Aktiviteter Träning Avkoppling Ledarledda

Läs mer

bärkraft Snäckan Klintehamn Ida-Maria Brengesjö Peter Halldorf Klintehamn Terese Fredenwall Terese Fredenwall sång musik talare sång & musik GOTLAND

bärkraft Snäckan Klintehamn Ida-Maria Brengesjö Peter Halldorf Klintehamn Terese Fredenwall Terese Fredenwall sång musik talare sång & musik GOTLAND bärkraft 2014 2014 Ida-Maria Brengesjö Peter Halldorf talare 18-20 17-20 juli Snäckan Klintehamn Klintehamn sång & musik sång musik Hanna Hanna Lewin Lewin Samuel Samuel Hector Hector konsert konsert med:

Läs mer

Med vänliga hälsningar Fritidshemspersonalen. Diverse aktiviteter på skolans område. Tider: Samling senast 8:45. Program:

Med vänliga hälsningar Fritidshemspersonalen. Diverse aktiviteter på skolans område. Tider: Samling senast 8:45. Program: Diverse aktiviteter på skolans område Tider: Samling senast 8:45 23/6 Fotbollsaktiviteter 27/6 Femkamp 1/7 Brännbollsturnering 4/7 Vattenaktiviteter 10/7 Skattjakt 18/7 Freesbee-golf 4/8 Bokstavsjakt Vid

Läs mer

Destination Läckö-Kinnekulle 31. Europeiska Vandringsdagar 13-16 maj 2016

Destination Läckö-Kinnekulle 31. Europeiska Vandringsdagar 13-16 maj 2016 Destination Läckö-Kinnekulle 31. Europeiska Vandringsdagar 13-16 maj 2016 Välkommen till Destination Läckö-Kinnekulle! Vi vill hälsa dig hjärtligt välkommen till Destination Läckö-Kinnekulle med Götene

Läs mer

Välkommen ut i naturen

Välkommen ut i naturen Välkommen ut i naturen Tätt intill Örebro ligger två fina naturreservat, Oset och Rynningeviken. Här finns också Naturens hus som är öppet för alla naturälskare. När kommer du? Ett gott råd, börja vid

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL REPUBLIKEN MALTA

VÄLKOMMEN TILL REPUBLIKEN MALTA RESA MALTA VÄLKOMMEN TILL REPUBLIKEN MALTA Den vackra östaten Malta ligger i mellersta Medelhavet, mellan Libyen i söder och Italien i norr. Malta är Europas sydligaste stat och har drygt 400 000 invånare.

Läs mer

Sommarfest Sandhamns Seglarhotell

Sommarfest Sandhamns Seglarhotell Sommarfest Sandhamns Seglarhotell Klassisk sommarfest på mysiga Sandhamn med övernattning. Lägg till konferens eller aktivitet vid behov! Memento har tagit fram ett klassiskt sommarfest upplägg på Sandhamn

Läs mer

Förskoleklass Bubblan

Förskoleklass Bubblan Sida 1 av 5 Skarpnäcks skola Förskoleklass Bubblan Bulleribock telenr: 0761291067 Bubblan telenr: 0761294382 Öppning och stängningsfritids telenr: 50815626 Veckobrev 30 mars 2012 för vecka 14, 16 och 17

Läs mer

Bokning på tel. 0950-100 83 www.ansia.se E-post: ansia@ansia.se HJÄRTLIGT VÄLKOMMEN!

Bokning på tel. 0950-100 83 www.ansia.se E-post: ansia@ansia.se HJÄRTLIGT VÄLKOMMEN! Ansia ligger vid natursköna Umeälven. Nära till allt! Ansia är en modern camping med två-, fyra- och sex-bäddars stugor med självhushåll. Husvagn- och tältplatserna ligger i en öppen och trevlig miljö.

Läs mer

PRO Kävlinge på rundtur på Gotland augusti 2016

PRO Kävlinge på rundtur på Gotland augusti 2016 PRO Kävlinge på rundtur på Gotland 22-26 augusti 2016 Resan startade tidigt i ottan klockan 05:30 från Furulund och 06:00 från Kävlinge! Reseledaren Per Arne, chauffören Joakim och alla vi andra var på

Läs mer

Tips på aktiviteter vår & sommar 2016

Tips på aktiviteter vår & sommar 2016 Allt är kostnadsfritt och utan anmälan! Tips på aktiviteter vår & sommar 2016 Rådgivning: Fysisk aktivitet Har du funderingar kring hur fysisk aktivitet kan främja din hälsa? Kom och få kortare personlig

Läs mer

Vänersborg - lokala värden

Vänersborg - lokala värden Vänersborg - lokala värden Inledning Vi är två ungdomar som under fyra veckor har sommarjobbat för Vänersborgs kommun med Agenda 21 och folkhälsa. Som projektarbete har vi genom en enkätundersökning valt

Läs mer

Vi ses i Glasriket! Har du frågor eller funderingar kontakta oss! 0481 452 15 info@glasriket.se

Vi ses i Glasriket! Har du frågor eller funderingar kontakta oss! 0481 452 15 info@glasriket.se Vi ses i Glasriket! Glasriket är ett resmål som är öppen året runt och kan erbjuda spännande sevärdheter för såväl gammal som ung. Här finns många fina besöksmål från glaset och shopping, till utvandrarbygden

Läs mer

Välkommen till Tuvagården och Logkyrkan sommaren 2015

Välkommen till Tuvagården och Logkyrkan sommaren 2015 Välkommen till Tuvagården och Logkyrkan sommaren 2015 Sommaröppet 6 juni - 9 augusti Servering Mån-Fre 11.00-16.00, Lör-Sön 12.00-16.00, Tis 18.00-20.30 och Ons 18.00-20.00 Lunchbön Ons-Fre 12.00 I skön

Läs mer

TURLISTA Luleås skärgårdsbåtar

TURLISTA Luleås skärgårdsbåtar 2015 TURLISTA Luleås skärgårdsbåtar INNEHÅLLSFÖRTECKNING Prislistor Biljetter, information, priser reguljära turer sid 3 Turlistor Luleå skärgård, reguljära turer Turlista Högsäsong, M/S Symfoni sid 4

Läs mer

Jamtli en ovanlig historia

Jamtli en ovanlig historia Jamtli en ovanlig historia Lek och äventyr för hela familjen Varje år kommer ungefär 170 000 besökare till Jamtli i Östersund. Många av dem är familjer med barn. Många är intresserade av historia, andra

Läs mer

Avfärd: Klockan 8:00 från fritids (samling senast 7:45) Hemkomst: Ca klockan 16:00 (vi åker från Höör ca 15:00)

Avfärd: Klockan 8:00 från fritids (samling senast 7:45) Hemkomst: Ca klockan 16:00 (vi åker från Höör ca 15:00) Utflykt till Skånes Djurpark 28 juni Avfärd: Klockan 8:00 från fritids (samling senast 7:45) Hemkomst: Ca klockan 16:00 (vi åker från Höör ca 15:00) Ströva i djurparken (kolla matningen av vissa djur)

Läs mer

Postillion Hotel Haren-Groningen

Postillion Hotel Haren-Groningen Postillion Hotel Haren-Groningen Nära universitetsstaden Groningen, ligger Postillion Hotel Haren-Groningen. I Groningen kan ni besöka Martinikyrkans grå torn från 1400-talet, äta lunch på guldkontoret

Läs mer

Produkter och priser på Gammplatsen i Lycksele Priserna gäller tom 14 juni 2012

Produkter och priser på Gammplatsen i Lycksele Priserna gäller tom 14 juni 2012 Produkter och priser på Gammplatsen i Lycksele Priserna gäller tom 14 juni 2012 Öppettider och priser: 15 juni 25 aug, kl 11.00 17.00, alla dagar Hela Gammplatsen inklusive Skogsmuseet, Textilmuseet, Jaktmuseet,

Läs mer

METROPOLEN ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST

METROPOLEN ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST RESA TILL ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST Istanbul metropolen vid Bosporen är gräns och smältdegel på samma gång. Här tycks Europa möta Asien inför en slutgiltig kraftmätning. Öst mot väst. Ur denna

Läs mer

METROPOLEN ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST

METROPOLEN ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST RESA TILL ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST Istanbul metropolen vid Bosporen är gräns och smältdegel på samma gång. Här tycks Europa möta Asien inför en slutgiltig kraftmätning. Öst mot väst. Ur denna

Läs mer

KOSTER EVENT. mer än bara konferens. Vi skräddarsyr aktiviteter som passar ditt tema och din grupp!

KOSTER EVENT. mer än bara konferens. Vi skräddarsyr aktiviteter som passar ditt tema och din grupp! 2015 KOSTER EVENT mer än bara konferens Vi skräddarsyr aktiviteter som passar ditt tema och din grupp! Vi vill lyfta er så ni åker härifrån varma om hjärtat! Vi vill att du ska få ut så mycket som möjligt

Läs mer

Vad händer i Färgelanda? Juli 2015

Vad händer i Färgelanda? Juli 2015 Vad händer i Färgelanda? Juli 2015 Inlämning av manus ska vara oss tillhanda innan den 15:e i varje månad för införande nästkommande månad. Vad händer i Färgelanda för Juli och Augusti månad kommer att

Läs mer

FRILUFTSGRUPPENS VANDRINGSPROGRAM VT-2015

FRILUFTSGRUPPENS VANDRINGSPROGRAM VT-2015 FRILUFTSGRUPPENS VANDRINGSPROGRAM VT-2015 FRISKIS PÅ GÅNG På Vinterstigar i Skrylle, lördag 17/1 Följ med på en frisk vintervandring med F&S Friluft i naturreservatet Skrylle. Vi vandrar in på den smala

Läs mer

Inspire me... Dalsland. Biker s Stop gör. Besök Dalsland! SKOGSDAL & SLÄTTDAL

Inspire me... Dalsland. Biker s Stop gör. Besök Dalsland! SKOGSDAL & SLÄTTDAL Biker s Stop gör Inspire me... Dalsland Besök Dalsland! Här har vi det mesta som Sverige har att erbjuda. Vi är ju trots allt - Ett Sverige i miniatyr. Det var målarprinsen Prins Eugen som i slutet av

Läs mer

FJÄLLNORA 5 6 0 8 3 014 7 un 2 m om ppsala k roduktion: U un P m om ppsala k ch U atarra o urin B era B na V sidan: A ram Foto f

FJÄLLNORA 5 6 0 8 3 014 7 un 2 m om ppsala k roduktion: U un P m om ppsala k ch U atarra o urin B era B na V sidan: A ram Foto f FJÄLLNORA VÄLKOMNA till fjällnora! Fjällnora är ett mångsidigt naturområde som erbjuder spännande aktiviteter såväl som stillsamma utflykter året om! Naturen Naturen kring Fjällnora utgörs främst av blandskog

Läs mer

Dianatemplet vid Stavsjön. På anslagstavla i resp tätort finns detaljerad karta för det aktuella området.

Dianatemplet vid Stavsjön. På anslagstavla i resp tätort finns detaljerad karta för det aktuella området. Dianatemplet vid Stavsjön Information Leif Almberg och Tommy Almberg Stavsjö Vandrarhem STF vandrarhem@stavsjo.se 011-39 33 84 Rolf Hallström rolfhallstrom@yahoo.se 070-741 08 40 Helena Nilsson palstorpshage@telia.com

Läs mer

Hej alla små och stora medlemmar! Här kommer information om Bufff Stockholms aktiviteter för hösten/vintern 2016

Hej alla små och stora medlemmar! Här kommer information om Bufff Stockholms aktiviteter för hösten/vintern 2016 Hej alla små och stora medlemmar! Här kommer information om Bufff Stockholms aktiviteter för hösten/vintern 2016 Du kan alltid ringa gratis till Bufff s stöd telefon 020-200 330 Vill du ringa någon på

Läs mer

Sv e n-be r t i l Ta u b e. Ta n u mst r a n d Gre b b e s t a d. Söndag 12 juli kl. 15.00. Välkommen att fira Evert Taube 125 år!

Sv e n-be r t i l Ta u b e. Ta n u mst r a n d Gre b b e s t a d. Söndag 12 juli kl. 15.00. Välkommen att fira Evert Taube 125 år! Välkommen att fira Evert Taube 125 år! Ta n u mst r a n d Gre b b e s t a d Söndag 12 juli kl. 15.00 Sv e n-be r t i l Ta u b e Lasse Kronér Edda Magnason Marit Bergman Reidun Sæther Hanna Boquist Ta u

Läs mer

ÄTA - BO - GÖRA I OCKELBO KOMMUN

ÄTA - BO - GÖRA I OCKELBO KOMMUN ÄTA - BO - GÖRA I OCKELBO KOMMUN Ockelbo turism 2012-07-12 turism@ockelbo.se ÄTA WIJ TRÄDGÅRDAR Lunchöppet: Måndag - fredag 11.30-14.00 Tel: 0297-554 50 NINJAS KÖK www.ockelbopensionat.se Tel: 0297-409

Läs mer

Söker du ett livsrum med sinnesro? En plats nära intill naturens upplevelser från soluppgång till skymning? Och komfortabel trygghet däremellan?

Söker du ett livsrum med sinnesro? En plats nära intill naturens upplevelser från soluppgång till skymning? Och komfortabel trygghet däremellan? Söker du ett livsrum med sinnesro? En plats nära intill naturens upplevelser från soluppgång till skymning? Och komfortabel trygghet däremellan? 1 Välkommen till Nya Silon i Vadstena, vår del av klosterstaden

Läs mer

VÄXJÖ KONSERTHUS KONFERENS & KONGRESS. Möten, fest & konferens

VÄXJÖ KONSERTHUS KONFERENS & KONGRESS. Möten, fest & konferens VÄXJÖ KONSERTHUS KONFERENS & KONGRESS Möten, fest & konferens Möten i centrum I Växjö finns två av Elitekedjans hotell. Elite Park Hotel med tillhörande Växjö Konserthus Kongress & Konferens, är en av

Läs mer

Safaris og dyr. Torsby och Sunne

Safaris og dyr. Torsby och Sunne Safaris og dyr Torsby och Sunne BÄVERSAFARI I BÅT Guidad tur 2,5-3 timmar Följ med vår utbildade guide på en stämningsfull bäversafari i båt. Turen är anpassad till 2-4 personer och går kvällstid under

Läs mer

Aktiviteter! Utomhus

Aktiviteter! Utomhus Aktiviteter! Utomhus Bastubad och vedeldad badtunna I nära anslutning till Villa Hofsnäs pensionat nere i Torpasjön ligger vår bastuflotte. Här kan ni träffas för en stunds avkoppling tillsammans med kollegor

Läs mer

Skuleberget. Endagsbesökaren är troligtvis mer förberedd och har planerat en rutt att vandra eller tänker spendera en dag på. plats för.

Skuleberget. Endagsbesökaren är troligtvis mer förberedd och har planerat en rutt att vandra eller tänker spendera en dag på. plats för. informationsplatser vid E4:an Köpmanholmen Gärden Näske Skulesjön Skule NORRA ENTRÉN VÄSTRA ENTRÉN SKULESKOGENS NATIONALPARK gen sko kule till S inje båtl E4 Östersjön Slåttdalsskrevan Ingången till Skuleskogen

Läs mer

Ronneby Brunn Hotel. Besök ett av Sveriges mest kända SPA-hotell, ladda upp med ny energi och njut! Ronneby Brunn Hotel.

Ronneby Brunn Hotel. Besök ett av Sveriges mest kända SPA-hotell, ladda upp med ny energi och njut! Ronneby Brunn Hotel. Ronneby Brunn Hotel Ronneby har alltid varit en känd kurort. Från 1700-talet fram till 1920-talet tog man sig hit för att dricka brunn och gå stärkande promenader. Idag är den vackra Brunnsparken fortfarande

Läs mer

befriad äventyret Snäckan Klintehamn 16-19 juli barnkonferensen talare Robert Eriksson Britta Hermansson Viktor Paulsson sång & musik Jenny Wahlström

befriad äventyret Snäckan Klintehamn 16-19 juli barnkonferensen talare Robert Eriksson Britta Hermansson Viktor Paulsson sång & musik Jenny Wahlström befriad 2015 16-19 juli Snäckan Klintehamn talare Robert Eriksson Britta Hermansson Viktor Paulsson sång & musik Jenny Wahlström konsert med A Treehouse Wait barnkonferensen äventyret GOTLAND Pingstförsamlingarna

Läs mer

ÖPPEN FÖRSKOLA. Kontakt : Email : Blogg : www.kulanbloggen.se. Facebook: www.facebook.com/kulansoppnaforskola

ÖPPEN FÖRSKOLA. Kontakt : Email : Blogg : www.kulanbloggen.se. Facebook: www.facebook.com/kulansoppnaforskola ÖPPEN FÖRSKOLA Kontakt : Öppna Förskolan KULAN Fäladstorget 1 226 44 Lund telefon: 046 35 64 38 www.lund.se/kulan Email : kulansoppnaforskola@live.se Blogg : www.kulanbloggen.se Facebook: www.facebook.com/kulansoppnaforskola

Läs mer

Badplatser. i Norrköping

Badplatser. i Norrköping Badplatser i Norrköping Var vill du bada? Det finns många olika slags badplatser i Norrköping. Du kanske föredrar en egen klippa, en liten barnvänlig insjö, utomhusbassäng med hopptorn och servering eller

Läs mer

Program för Unnarydsdagen

Program för Unnarydsdagen rogram för Unnarydsdagen 11 juli 2012 Hjärtligt välkomna till Unnaryd! Tack till alla företag, samarbetspartners, medarrangörer och privatpersoner som stöttat årets evenemang, särskilt: Karta över Unnaryd

Läs mer

Möten, fest & konferens

Möten, fest & konferens Möten, fest & konferens Möten i fokus Unika sätt att mötas Elite Stadshotellet i Eskilstuna erbjuder unika konferensmöjligheter med 19 möteslokaler. Vi har allt från små grupprum till stora härliga lokaler

Läs mer

Prislista 2015. Gotlands Museum

Prislista 2015. Gotlands Museum Prislista 2015 Gotlands Museum Entréer Fornsalen Studerande och grupp (över 10 pers.) Besökare under 19 år Gotlands Konstmuseum Studerande och grupp (över 10 pers.) Besökare under 19 år Kombibiljett -

Läs mer

Resedagbok. Studieresa Limousin- och Blondeföreningen

Resedagbok. Studieresa Limousin- och Blondeföreningen Resedagbok Studieresa Limousin- och Blondeföreningen - onsdag 24 juli 2013 07:59 Äntligen på väg! Några hade hoppat på redan i Varberg och resten hoppade på på Erikslund utanför Ängelholm. Totalt är 26

Läs mer

Under perioden 15 juli 15 augusti erbjuder vi tio guidade turer. Fyra dagar i veckan, Onsdag-Lördag.

Under perioden 15 juli 15 augusti erbjuder vi tio guidade turer. Fyra dagar i veckan, Onsdag-Lördag. Guidade turer 2015 Under perioden 15 juli 15 augusti erbjuder vi tio guidade turer. Fyra dagar i veckan, Onsdag-Lördag. Heldag Ellen Key i författarinnans fotspår 10.00-16.00 570 kr Heldag Alvastra kloster

Läs mer

Pine Bay. BBCG Construction - Akbük

Pine Bay. BBCG Construction - Akbük Pine Bay BBCG Construction - Akbük Pine Bay Pine Bay har det bästa läge i ett pittoreskt och lugnt område i Akbük med fantastisk havsutsikt åt ena hållet och tallar och berg åt andra. Komplexet ligger

Läs mer

EN SEPTEMBER-REPRIS SFI. Hur är det idag? Får jag låna ditt busskort? Vad vill du ha, kaffe eller te? Vad vill du ha, nötter eller godis?

EN SEPTEMBER-REPRIS SFI. Hur är det idag? Får jag låna ditt busskort? Vad vill du ha, kaffe eller te? Vad vill du ha, nötter eller godis? SFI EN SEPTEMBERREPRIS Hur är det idag? Får jag låna ditt busskort? Vad vill du ha, kaffe eller te? Vad vill du ha, nötter eller godis? Vill du ha lite mer? Kan du hjälpa mig? Oj, förlåt! Tack för lånet!

Läs mer

Måndag Lördag 27.2 3.3

Måndag Lördag 27.2 3.3 Sportlov 2012 Måndag Lördag 27.2 3.3 Hela veckan har vi sportlovskul på alla biblioteken i Nykarleby Kom och plocka korgen full med böcker I fantasin är du astronaut, fotograf, guide, veterinär eller serviceperson

Läs mer

STF JÄMTLANDSFJÄLLEN VINTER

STF JÄMTLANDSFJÄLLEN VINTER STF JÄMTLANDSFJÄLLEN VINTER I Jämtlandsfjällen är vildmarken lyxigt lättillgänglig. Från våra fjällstationer visar le- derna till generösa vidder, välgörande tystnad och för den som vill prova något nytt

Läs mer

Välkommen till. Forum Oskarshamn. Hotell - Vandrarhem - Konferenscenter - Stadsteater - Restaurang

Välkommen till. Forum Oskarshamn. Hotell - Vandrarhem - Konferenscenter - Stadsteater - Restaurang Välkommen till Forum Oskarshamn Hotell - Vandrarhem - Konferenscenter - Stadsteater - Restaurang Hotell Rum Oscar är ett hotell med stjärnstatus. För att hela tiden hålla hög kvalitet är vi granskade av

Läs mer

Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2013

Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2013 Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2013 FRITIDEN Hej! Här kommer Höst - programmet 2013. Bläddra igenom och du hittar säkert något du kan vara med på. Tänk på att anmäla er i tid. Thord Nilsson Tel: 0346-88

Läs mer

Smaka! Här får du välja bland spännande menyer tillagade av prisbelönta kockar i en inspirerande miljö du väljer själv er smakupplevelse!

Smaka! Här får du välja bland spännande menyer tillagade av prisbelönta kockar i en inspirerande miljö du väljer själv er smakupplevelse! Smaka! I din hand håller du presentkortet Smaka på Norrköping. Här får du välja bland spännande menyer tillagade av prisbelönta kockar i en inspirerande miljö du väljer själv er smakupplevelse! Med presentkortet,

Läs mer

pressrelease Ännu en höjdpunkt på Gotland: Nya Fröjel Resort slår upp portarna påsken 2011

pressrelease Ännu en höjdpunkt på Gotland: Nya Fröjel Resort slår upp portarna påsken 2011 Visby, 2011-03-02 Ännu en höjdpunkt på Gotland: Nya slår upp portarna påsken 2011 En semesterresort på en semesterö det låter som ett ganska vanligt inslag, som knappast ges större utrymme på nyhetssidorna

Läs mer

Må Gott med HUNDEN i Dalarna Vår & sommarträning i Dalarna 2010

Må Gott med HUNDEN i Dalarna Vår & sommarträning i Dalarna 2010 Må Gott med HUNDEN i Dalarna Vår & sommarträning i Dalarna 2010 Obs! Mer bilder i bildgalleriet Tre helger med mycket trevligt tillsammans med hund och andra hundförare. Alla tre helgerna inkluderar intensiv,

Läs mer

PRO Husie till Bourgogne 23-31 maj 2015

PRO Husie till Bourgogne 23-31 maj 2015 PRO Husie till Bourgogne 23-31 maj 2015 Bourgogne namnet känner man igen och förknippar med vin. Och, naturligtvis finns här mycket och gott av den varan. Men, Bourgogne är inte bara vin! Här finns fantastiska

Läs mer

Program hösten 2013. Sjöbo bibliotek

Program hösten 2013. Sjöbo bibliotek Program hösten 2013 Sjöbo bibliotek Biblioteket - allt från böcker till barnteater Biblioteket erbjuder böcker inom många olika ämnesområden. Här finns ljudböcker, e-böcker, film, tv-spel, tidningar och

Läs mer

Club Eriks sommarresor i Sverige Vi smakar på det bästa i Jämtland

Club Eriks sommarresor i Sverige Vi smakar på det bästa i Jämtland Club Eriks noga utvalda upplevelser Club Eriks sommarresor i Sverige Vi smakar på det bästa i Jämtland Under tre härliga sommardagar bjuds vi på det bästa Jämtland har att erbjuda gällande mat, dryck,

Läs mer

HÖSTEN Naturguidningar. Oset-Rynningeviken och andra stadsnära reservat. naturkartan.se/orebro

HÖSTEN Naturguidningar. Oset-Rynningeviken och andra stadsnära reservat. naturkartan.se/orebro HÖSTEN 2017 Naturguidningar. Oset-Rynningeviken och andra stadsnära reservat naturkartan.se/orebro Guidningar och evenemang Arrangör: Örebro kommun, om inte annat anges. På flera språk : guiderna behärskar

Läs mer

ÄVENTYRSVANDRING 2011

ÄVENTYRSVANDRING 2011 Vi som gjorde vandringen var Elsa, Eva Marie, Eva, Lena, Gertrud och Inga-Lill. Pingstafton tog vi ett tidigt tåg från Malmö till Mjölby och bytte till bussen som släppte av oss i Hästholmen. Packningen

Läs mer

Kulturprogram. Sommar 2008

Kulturprogram. Sommar 2008 Kulturprogram Sommar 2008 Musik på bruket Söndagen den 1 juni står Hällekis Musikkår åter som värd för den traditionella musikfestivalen Musik på bruket. I år är det 20:e gången som publiken bjuds på musik

Läs mer