BREDBANDSANSLUTNING VIA FIBER TILL BRF STOCKHOLMSHUS 11

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "BREDBANDSANSLUTNING VIA FIBER TILL BRF STOCKHOLMSHUS 11"

Transkript

1 BREDBANDSANSLUTNING VIA FIBER TILL BRF STOCKHOLMSHUS 11 Detaljerad information Bakgrund En av bostadsrättsföreningens viktigaste uppgifter är att tillgodose medlemmarnas ekonomiska intressen. De boende i Brf Stockholmshus 11 som idag är uppkopplade mot internet är det via modem, ADSL via telenätet, eller kabel TV nätet. För detta betalar man ungefär kr/månad beroende på hastighet, bindningstid och leverantör, en kostnad som skulle kunna vara lägre. På årsstämman 2013 beslutade föreningen att tillsätta en bredbandsgrupp för att tillsammans med styrelsen utreda möjligheterna att köpa bredbandsuppkoppling via fiberoptisk kabel (s.k. äkta bredband) till förmånligt pris. Mycket kort skulle detta innebära att de boende får möjlighet till betydligt snabbare bredband än de har tillgång till idag, och detta till en lägre kostnad. Det medför också möjlighet till billigare telefoni. Bredbandsgruppen har undersökt alternativen på marknaden och hämtat in offerter från både stora och små aktörer och detta arbete har under våren presenterats i deras öppna hus. Sammanfattningen av detta kan finnas på hus/. Den mest förmånliga offerten såväl i fråga om pris och kapacitet har lämnats av Ownit Bredband. Man måste inte skaffa bredband genom denna nya lösning om man inte vill ha det, och man kan behålla sitt nuvarande abonnemang om man så önskar. Erbjudandet i korthet Ownit Bredbands erbjudande innebär att ett fastighetsnät med fiberkablar dras mellan husen i föreningen, vilket sedan kopplas på en inkommande fiberkabel från Stockholms stadsnät ett bredbandnät som inte går via telenätet eller kabel TV nätet. Detta medför lägre månadsavgift för internetanslutningen samt betydligt högre hastigheter och högre stabilitet. Varje lägenhet får ett litet uttag monterat ovanför dörren i hallen och genom detta möjlighet till en fast uppkoppling mot Internet. Uttagets läge kan efter medlemmens önskemål justeras mot en extra kostnad. Även extra uttag kan vid installationstillfället läggas till i lägenheten. Föreningen kommer att äga den installerade infrastrukturen från dag ett.

2 Samtliga medlemmar får möjlighet till följande tjänster för 99kr inkl moms per månad: 100 Mbit/s symmetrisk anslutning 1 En fast IP adress per hushåll E postkonton, 10 st per hushåll Utrymme för hemsida, 100 Mb Inga begränsningar och en enkel anslutning IP telefoni abonnemang 0 kr per månad. Röstbrevlåda och nummerpresentation ingår Hushållen betalar ingen anslutningsavgift för bredband Kundtjänst öppet alla dagar De medlemmar som önskar en högre hastighet kan individuellt uppgradera anslutningen till 1000/1000 Mbit/s för 199 kr per månad. 1 Med symmetrisk anslutning menas att det är samma hastighet när du laddar ned saker (exempelvis ser på film via internet, tittar på foton online, eller öppnar en hemsida), som när du laddar upp saker (exempelvis laddar upp foton till ett album online, eller skickar filer till en annan internetanvändare). Telefoni via internet Om ett fastighetsnät installeras finns möjligheten att ringa via Internet, så kallat IP telefoni, vilket minskar månadskostnaden för de medlemmar som har fasta telefonabonnemang via telia, då de slipper Telias fasta månadsavgift på 165 kronor. Rörlig samtals taxa betalas av hushållet enligt gällande samtalstaxa. Ownit tar inte ut några fasta abonnemangsavgifter från hushållen. Månadsavgift 0: SEK/mån Till fasta telefoner inom Sverige 0:14: SEK/min Till mobiltelefoner inom Sverige 1:69: SEK/min Bredbands TV Den nya tekniken möjliggör också att se på TV eller hyra film via Internet. De medlemmar som vill ha DigitalTV genom bredbandsnätet beställer detta av CanalDigital och Viasat på individuell basis. Precis som med bredbandsabonnemang är enskilda medlemmar inte tvungna att skaffa TV eller IP telefoni inom ramen för detta erbjudande, den som önskar behålla sina nuvarande abonnemang kan göra det. Teknik Stockholms stads stadsnät Stokab finns redan etablerade med fiberintrastruktur i våra huskroppars källare. Vid en av dessa anslutningspunkter placerar bredbandsoperatören sin centrala utrustning (switchar) som fördelar ut bredbandskapaciteten vidare genom

3 fastighetsnätet och fram till bredbandsuttag i hallen hos medlemmarna. Denna typ av bredbandslösning med fiber till föreningen som sedan sprids genom ett fastighetsnät benämns allmänt för en fiber LAN lösning (LAN = Local Area Network). Fastighetsnätet består av fiberkablar som kopplar samman de olika huskropparna och högpresterande kopparkablar (Cat6) med en kapacitet på upp till 10 gigabit från respektive källare upp till lägenheterna. Från bredbandsuttaget medlemmar sedan ansluta sin dator direkt med en kabel eller koppla in en trådlös router som kan köpas i vilken datorbutik som helst, eller via operatören. Fastighetstjänster Förutom att medlemmarna får tillgång till en billigare och snabbare bredbandsuppkoppling har även föreningen en möjlighet att se över fastighetstjänster som idag blir allt mer digitala. Idag är det möjligt att koppla tjänster som tvättstugebokning, passersystem, porttelefoner, övervakningskameror, övervakning av vatten, elförbrukning och ventilation till internet. Detta innebär att fastighetsskötaren inte behöver vara fysiskt på plats för att drifta och övervaka fastigheten utan kan på distans ha full koll samt få larm vid ett eventuellt problem. Föreningens lokaler Förutom lägenheterna installerar Ownit kostnadsfritt bredbandsuttag i föreningens nyttolokaler, såsom kontoret, föreningslokalen och tvättstugan. Dessutom bjuder Ownit på installation av bredbandsuttag i 20 av föreningens kommersiella lokaler. Vilka kommer att väljas av styrelsen. Ett erbjudande om att själv, som hyresgäst av en lokal, stå för kostnaden av ett installerat uttag föreslås också gå ut i god tid för de som inte innefattas i de 20 fria uttagen. Lokaler med installerat bredband är både mer attraktivt för uthyrning och ger dessutom föreningen möjlighet att ta extra betalt av hyresgästerna. Hur detta bäst utnyttjas för att öka föreningens intäkter beslutas av styrelsen. Individuell uppkoppling eller gruppuppkoppling? Vid större installationer av fastighetsnät är det vanligt att ett krav är att alla medlemmar i föreningen kopplar upp sig och betalar en månadsavgift. Detta kommer då oftast som en obligatorisk extra post på månadsavin från föreningen. Alla operatörer utom Ownit Bredband hade detta krav. Med Ownit Bredband har Bredbandsgruppen istället kunnat förhandla fram ett alternativ till ett gruppuppkopplingsavtal. Föreningen har möjlighet att erbjuda medlemmarna ett val om de vill använda den nya bredbandsuppkopplingen. Du behöver alltså inte använda bredband via den nya lösningen om du inte vill, men Bredbandsgruppen och styrelsen tror att de allra flesta som redan betalar för en bredbandstjänst idag kommer uppskatta den nya lösningen, då det är svårt att slå den låga månadsavgiften.

4 Om det skulle visa sig att en stor majoritet av föreningens medlemmar ansluter sig till den nya bredbandstjänsten så har föreningen avtalsmässigt möjlighet att byta från den individuella uppkopplingen till ett gruppuppkopplingsavtal. Detta skulle i så fall ytterligare sänka månadsavgiften för de boende (till 69kr/mån för 100/100Mbit och 99kr/mån för 1000/1000Mbit). Ett sådant byte behöver så klart röstas igenom på en års eller extrastämma i föreningen innan det genomförs. Praktiskt tillvägagångssätt Bredbandsgruppen har genom sitt arbete tagit fram en gällande offert från Ownit Bredband och föreslår, om föreningen röstar för att ta del av denna lösning, följande arbetsgång i frågan: Brf Stockholmshus 11 tar ett beslut på stämman Styrelsen tar med stöd av Bredbandsgruppen fram ett avtal med Ownit inom en månad efter årsstämman Ownit Bredband med underleverantör påbörjar installation av bredbandsuttag i samtliga lägenheter senast 31:a mars Installationen är beräknad att ta 2 3 månader. Ownit testmäter ledningarna efter installation för att se så att prestandan uppfyller föreningens krav Tjänsterna aktiveras och samtliga lägenheter får möjligheten att erhålla 100/100 Mbps internetanslutning och ett fast IP telefoni abonnemang för 99 kr per månad, eller uppgradera till 1000/1000Mbit för 199 kr per månad. Kostnader Föreningens kostnader Installation av ett fastighetsnät kan bli en dyr affär, men genom att konkurrensutsätta leverantörer har Bredbandsgruppen kunnat sänka installationskostnaden markant. För 1850 kr (exkl moms) / lägenhet installerar Ownit Bredband bredbandsuttag i alla lägenheter. Detta ger en total investeringskostnad på kr (exkl moms) för föreningen. Denna kostnad kan hanteras som en investeringskostnad, vilket innebär att det finns möjlighet att skriva av den på upp till 10 år. För att finansiera installationen planerar föreningen att ta ett extra lån. Medlemmarnas kostnader Kostnaden för bredband och IP telefonabonnemang till medlemmar som väljer det blir 99 kr per månad. De medlemmar som är intresserade av högre hastigheter kan uppgradera till 1000/1000 Mbit för 199 kr / månad. Bredbandets avgift kommer som en separat faktura från Ownit.

5 Finansiering En effekt av Bredbandsgruppens arbete med bredbandet är att de i förhandlingar med Com Hem kunnat justera den per medlem fasta TV avgiften till en nästan halverad nivå för föreningen. Detta ger föreningen en möjlighet att för denna minskade kostnad betala av installationen av ett fastighetsnät över 8 år, utan att behöva justera månadsavgifterna för sina medlemmar. Avtalstid Föreningen har för avsikt att teckna ett 3 årigt avtal med Ownit och därefter kan en ny upphandling och jämförelse av tjänster göras. Under avtalstiden är priset på bredbandet fast. Ownit har den kortaste exklusivitetsperioden av de operatörer vi offererats av (36 månader) och efter denna tid endast 6 månaders löpande uppsägningstid. Detta kan man jämföra med Com Hem som har klausulen att avtalet måste sägas upp ett år innan det löper ut, annars förlängs det automatiskt i 36 nya månader. Fördelar med en bredbandsuppkoppling via fastighetsnät Individuell uppkoppling. Ownit Bredband är det enda företaget som har kunnat erbjuda ett konkurrenskraftigt pris utan att kräva att alla lägenheter skall gå med. Varje hushåll får tillgång till 100/100 Mbps bredband och telefonabonnemang för 99 kr månad Medlemmarna kan uppgradera till 1000/1000 Mbps för 199 kr per månad Medlemmarna får en snabbare och mer pålitlig internetanslutning till en lägre kostnad Hushållen sparar i snitt mellan 150 kr per månad på bredband mot tidigare lösning Medlemmarna får en kraftigt ökad prestanda samt en större valfrihet Bruksvärdet ökar på lägenheten såväl som fastigheterna. Tillgång till äkta bredband är ett klart försäljningsargument för den som önskar sälja sin bostadsrätt Vi framtidssäkrar föreningens fastighet. Genom att den gamla tekniken med internet via kabel tv nätet kompletteras med internet via fiberoptikkabel Föreningen får möjlighet till fastighetstjänster, vilket kan minska föreningens kostnader och förbättra för individen. (Ownit erbjuder gratis kommunikation för fastighetstjänster via det nya nätet.) Föreningen får möjlighet för att ta betalt för internet i uthyrda lokaler

BREDBANDSANSLUTNING TILL BRF ANNANDAGEN - Detaljerad information (kompletterar informationen i kallelsen)

BREDBANDSANSLUTNING TILL BRF ANNANDAGEN - Detaljerad information (kompletterar informationen i kallelsen) Bilaga II BREDBANDSANSLUTNING TILL BRF ANNANDAGEN - Detaljerad information (kompletterar informationen i kallelsen) Styrelsen i bostadsrättsföreningen Annandagen har utvärderat möjligheten att köpa bredbandsuppkoppling

Läs mer

Bredbandsgruppens syfte: Att hitta den internetuppkoppling med bäst pris i förhållande till prestanda

Bredbandsgruppens syfte: Att hitta den internetuppkoppling med bäst pris i förhållande till prestanda Bredbandsgruppens syfte: Att hitta den internetuppkoppling med bäst pris i förhållande till prestanda Historik Bredbandsgruppen bildas av Jonas Svedberg och Kristofer Norén under årsmötet 2013. Målet är

Läs mer

Dragning av fiberkablarna sker i och följer befintliga kulvertar. Om problem uppstår vid dragning kan kulvert/rör behöva friläggas för åtgärd.

Dragning av fiberkablarna sker i och följer befintliga kulvertar. Om problem uppstår vid dragning kan kulvert/rör behöva friläggas för åtgärd. Proposition till årsstämma 2019 Kvarnhagens Samfällighet Förslag från fibergruppen om fiberanslutning. Kostnad per hushåll för installation och anslutning till vald operatör: - 150-180 kr per månad under

Läs mer

Din förening är värd det bästa

Din förening är värd det bästa Tv, bredband och telefoni Passersystem Digital tvättstugebokning Din förening är värd det bästa Bra & kunnig kundservice Upplev mer igår, idag och imorgon Låt oss sträcka lite på ryggen. Det är vi som

Läs mer

Välkomna till möte om Bredband 500-1000 Mbit. Samfälligheten Seraljen

Välkomna till möte om Bredband 500-1000 Mbit. Samfälligheten Seraljen Välkomna till möte om Bredband 500-1000 Mbit Samfälligheten Seraljen Projektgruppen Från Seraljen Imran Bukhari (191) Babis Karassavas (115) Leif Warbrandt (101) Från Ownit Kjell Lindqvist (Telenor Sverige)

Läs mer

BREDBANDSUPPKOPPLING VIA FIBER BRF SOFIA STRAND

BREDBANDSUPPKOPPLING VIA FIBER BRF SOFIA STRAND BREDBANDSUPPKOPPLING VIA FIBER BRF SOFIA STRAND BAKGRUND Under årsstämman 2015 framfördes önskemål i en motion om att utreda möjligheten att erbjuda föreningens medlemmar fiberbredband. En fibergrupp bestående

Läs mer

Upplev mer igår, idag och imorgon

Upplev mer igår, idag och imorgon Upplev mer igår, idag och imorgon Utvecklingen accelererar. Allt går snabbare. Allt blir bättre. Tekniken, underhållningen, kvaliteten. Där vi en gång bara hade två statliga kanaler i en stor, klumpig

Läs mer

Brf Tegehöjden 3. Förslag att installera fiber. Extra föreningsstämma 2 januari 2016

Brf Tegehöjden 3. Förslag att installera fiber. Extra föreningsstämma 2 januari 2016 Brf Tegehöjden 3 Förslag att installera fiber Extra föreningsstämma 2 januari 2016 Fiber i Tegefjäll Jämtfiber projekterar och anlägger under hösten 2015 fiberanslutning i Tegefjäll. Vi har fått ett erbjudande

Läs mer

Kompletterande information angående fiberanslutning OBE Networks

Kompletterande information angående fiberanslutning OBE Networks 2017-06-12 Kompletterande information angående fiberanslutning OBE Networks Vi förstår att det finns en del osäkerhet kring om och varför man skulle vilja ha en fiberanslutning. Därför har vi försökt att

Läs mer

VANLIGA FRÅGOR FRÅN BOENDE OM HSB BOLINA

VANLIGA FRÅGOR FRÅN BOENDE OM HSB BOLINA 2015-03-27 VANLIGA FRÅGOR FRÅN BOENDE OM HSB BOLINA Hur kommer jag igång med HSB Bolina? Svar: Koppla in datorn i bredbandsuttaget i väggen och gå till www.bredbandswebben.se. Väl där så kan du se alla

Läs mer

100/100 Mbit/s Bredband Bredbandstelefoni Digital-TV via bredbandet

100/100 Mbit/s Bredband Bredbandstelefoni Digital-TV via bredbandet Information om Bredband, TV och Telefoni Inom kort kommer att ansluta er fastighet med fiberanslutning och finnas som leverantör av fiberbredband. Alla lägenheter kommer att få tillgång till 100/100 Mbit/s

Läs mer

KALLELSE TILL EXTRASTÄMMA FÖR ÄPPELBLOMMANS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

KALLELSE TILL EXTRASTÄMMA FÖR ÄPPELBLOMMANS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING KALLELSE TILL EXTRASTÄMMA FÖR ÄPPELBLOMMANS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Torsdagen den 24 oktober 2013 kl 19.00 äger extrastämma med Äppelblommans samfällighetsförening rum. Platsen: Mathiasgården vid Vallentuna

Läs mer

Internet, TV och telefoni för bostadsrättsföreningar och fastighetsägare

Internet, TV och telefoni för bostadsrättsföreningar och fastighetsägare Full En framtidssäker fart in i framtiden. uppkoppling Internet, TV och telefoni för bostadsrättsföreningar och fastighetsägare En ny digital infrastruktur byggs ut vad betyder det för dig? Fiber är framtidens

Läs mer

VI FIRAR. 5000 kr. Nu bygger vi fibernät! BREDBAND TILL ALLA. Du kan vara med och påverka vilka områden vi bygger ut först... + Månadsavgift på 150 kr

VI FIRAR. 5000 kr. Nu bygger vi fibernät! BREDBAND TILL ALLA. Du kan vara med och påverka vilka områden vi bygger ut först... + Månadsavgift på 150 kr VI FIRAR BREDBAND TILL ALLA 5000 kr + Månadsavgift på 150 kr Nu bygger vi fibernät! Du kan vara med och påverka vilka områden vi bygger ut först... Ronneby Miljö & Teknik och Karlshamn Energi har tecknat

Läs mer

LUNDS ENERGI ÖPPET STADSNÄT

LUNDS ENERGI ÖPPET STADSNÄT LUNDS ENERGI ÖPPET STADSNÄT Jenny Emanuelsson Kraftringen Service AB 2008-10-09 Entreprenadbolaget inom Lunds Energikoncernen. Elkraft Belysning Värme/kyla/gas IT-kommunikation Affärsutveckling, byggnation

Läs mer

INFORMATION OM BREDBAND, TV OCH TELEFONI

INFORMATION OM BREDBAND, TV OCH TELEFONI INFORMATION OM BREDBAND, TV OCH TELEFONI Information om bredbandstjänster i BRF Etaget Vi på Ownit Broadband AB är glada att få bli din leverantör i din nya bostad. I detta informationsblad finner du kort

Läs mer

Internet, TV och telefoni för bostadsrättsföreningar och fastighetsägare

Internet, TV och telefoni för bostadsrättsföreningar och fastighetsägare Full En framtidssäker fart in i framtiden. uppkoppling Internet, TV och telefoni för bostadsrättsföreningar och fastighetsägare En ny digital infrastruktur byggs ut vad betyder det för dig? Fiber är framtidens

Läs mer

Frågor & Svar SVENSK INFRASTRUKTUR

Frågor & Svar SVENSK INFRASTRUKTUR Frågor & Svar ALLMÄNT OM FIBER Att ansluta sig till fiber kan man kort sammanfatta genom att man moderniserar sin fastighet och anpassar den till den digitala värld vi nu lever i. Fiber är väldigt driftsäkert

Läs mer

INFORMATIONS MÖTE TV, BREDBAND & TELEFONI. Brf Sjöstaden 1

INFORMATIONS MÖTE TV, BREDBAND & TELEFONI. Brf Sjöstaden 1 INFORMATIONS MÖTE TV, BREDBAND & TELEFONI Agenda Bakgrund kriterier Val av offererbara leverantörer Urvalsprocess Förhandling Slutligt förslag på leverantör 2 2014-10-21 Bakgrund Våra behov: Bredband,

Läs mer

Västra Götaland. Internet, TV och telefoni för bostadsrättsföreningar och fastighetsägare

Västra Götaland. Internet, TV och telefoni för bostadsrättsföreningar och fastighetsägare Västra Götaland Full En framtidssäker fart in i framtiden. uppkoppling Internet, TV och telefoni för bostadsrättsföreningar och fastighetsägare En ny digital infrastruktur byggs ut vad betyder det för

Läs mer

Välkommen till Stadsholmens fibernät

Välkommen till Stadsholmens fibernät Visste du att... Fiber är idag den överlägset bästa och mest framtidssäkra tekniken för fasta bredbandsuppkopplingar. I fibern sänds data med optisk ljus, dvs med ljusets hastighet. Det gör att man kan

Läs mer

Internet, TV och telefoni för bostadsrättsföreningar och fastighetsägare

Internet, TV och telefoni för bostadsrättsföreningar och fastighetsägare Full En framtidssäker fart in i framtiden. uppkoppling Internet, TV och telefoni för bostadsrättsföreningar och fastighetsägare En ny digital infrastruktur byggs ut vad betyder det för dig? Fiber är framtidens

Läs mer

100/100 Mbit/s Bredband Bredbandstelefoni Digital-TV via bredbandet

100/100 Mbit/s Bredband Bredbandstelefoni Digital-TV via bredbandet Information om Bredband, TV och Telefoni Vid årsskiftet kommer att ansluta er fastighet med fiberanslutning och finnas som leverantör av fiberbredband. Alla lägenheter kommer att få tillgång till 100/100

Läs mer

Internetaccess till din bostadsrättsförening Förslag från Bredbandsbolaget 2012-09-10

Internetaccess till din bostadsrättsförening Förslag från Bredbandsbolaget 2012-09-10 Internetaccess till din bostadsrättsförening Förslag från Bredbandsbolaget 2012-09-10 Brf Pennan 22, 22 lägenheter och 0 lokaler Att: Johannes Frey-Skött Möregatan 6 11827 Stockholm Hej! Tack för ditt

Läs mer

DIGITAL INFRASTRUKTUR REKOMMENDATIONER

DIGITAL INFRASTRUKTUR REKOMMENDATIONER DIGITAL INFRASTRUKTUR REKOMMENDATIONER 2014-03-02 Arbetsgrupp: Christina Lundholm, Nicklas Lemon, Lars-Erik Lundmark, Marie Rosfors VARFÖR ÄR DETTA VIKTIGT? Många i föreningen har uttryckt missnöje hur

Läs mer

Fiberanslutning. Informationsmöte 2011-09-22. Brf Hagaparken Vänersborg. Brf Hagaparken Vänersborg. A Larsson / M Martinsson

Fiberanslutning. Informationsmöte 2011-09-22. Brf Hagaparken Vänersborg. Brf Hagaparken Vänersborg. A Larsson / M Martinsson Fiberanslutning Informationsmöte 2011-09-22 A Larsson / M Martinsson 2011-09-20 A Larsson / M Martinsson Agenda Bakgrund Situationen idag Varför fiber? Alternativa leverantörer av fiber Teknisk lösning

Läs mer

Informationsmöte Västanvik 2013-09-05

Informationsmöte Västanvik 2013-09-05 Informationsmöte Västanvik 2013-09-05 Torsby kommuns bredbandsstrategi Regeringens mål för år 2020 är att 90 % av alla hushåll och företag bör ha tillgång till bredband om minst 100Mbit/s. Kommunfullmäktige

Läs mer

Grattis! Du bor i Sveriges snabbaste lägenhet! Guide till bredband

Grattis! Du bor i Sveriges snabbaste lägenhet! Guide till bredband Grattis! Du bor i Sveriges snabbaste lägenhet! Guide till bredband Din bredbandsguide Du vet väl om att du har tillgång till supersnabbt fibernät i din lägenhet? Via det kan du få TV-upplevelser i världsklass,

Läs mer

Varför ska jag ha fiber och vilket bredband ska vi ha? Kontaktpersonmöte 21 sep 2014

Varför ska jag ha fiber och vilket bredband ska vi ha? Kontaktpersonmöte 21 sep 2014 Varför ska jag ha fiber och vilket bredband ska vi ha? Kontaktpersonmöte 21 sep 2014 2014-09-21 H. Stomberg/Vilket bredband?/bilaga 4 1 Vilket bredband? Hastigheten mäts i megabit per sekund (Mb/s). Fler

Läs mer

Erbjudande om gruppavtal för bredband

Erbjudande om gruppavtal för bredband Erbjudande om gruppavtal för bredband Satelliten ekonomisk förening har tillsammans med Com Hem tagit fram ett gruppavtalserbjudande för bredbandstjänst. Erbjudande Satelliten vill kunna erbjuda alla sina

Läs mer

Sveriges nya fibernät på väg hem till dig

Sveriges nya fibernät på väg hem till dig Sveriges nya fibernät på väg hem till dig supersnabbt Internet för dig i villa Fibernät för framtiden använd allt som Internet har att erbjuda Tänk dig att alltid surfa utan väntetider. Att allt du gör

Läs mer

Anslut ett fibernät till ert område EKERÖ STADSNÄT

Anslut ett fibernät till ert område EKERÖ STADSNÄT Anslut ett fibernät till ert område 1 Fiber till ditt hushåll Nu har du möjligheten att ansluta dig till det senaste inom nöje och kommunikation. Genom en fiberanslutning via oss uppgraderar du ditt hem

Läs mer

VI FIRAR. 5000 kr. Nu bygger vi fibernät! BREDBAND TILL ALLA FRÅN FÖRSTA KONTAKT TILL ANSLUTNING

VI FIRAR. 5000 kr. Nu bygger vi fibernät! BREDBAND TILL ALLA FRÅN FÖRSTA KONTAKT TILL ANSLUTNING FRÅN FÖRSTA KONTAKT TILL ANSLUTNING VI FIRAR BREDBAND TILL ALLA 5000 kr + Månadsavgift på 150 kr 1. Intresseanmälan Villaägaren anmäler intresse via formulär på bredbandnu.se 2. Område & prisbild Villaägaren

Läs mer

Del 1 Frågor om vad höghastighetsnät är:

Del 1 Frågor om vad höghastighetsnät är: Frågor och svar om installation av höghastighetsnät i BRF STÄMJÄRNET Vi i styrelsen hoppas att du genom att läsa nedan frågor och svar, ska få den information du behöver om höghastighetsinstallationen

Läs mer

Välkommen till SplitVision Borås Stadsnät!

Välkommen till SplitVision Borås Stadsnät! Välkommen till SplitVision Borås Stadsnät! Detta är SplitVision! STÖRRE UTBUD, FLER LEVERANTÖRER Din bostad är ansluten till SplitVision, Borås öppna stadsnät. Det innebär att du får tillgång till marknadens

Läs mer

Listade tjänster från Zmarket Mölndalsbostäder

Listade tjänster från Zmarket Mölndalsbostäder Listade tjänster från Zmarket Mölndalsbostäder Namn Månadskostnad Startavgift Beskrivning A3 Bredband 1000/100 599:-/mån 199:- 4 mån ½ priset, 3 mån Viaplay + ID-skydd A3 Bredband 10/10 259:-/mån 199:-

Läs mer

Listade tjänster från Zmarket Jämtland Stadsnät

Listade tjänster från Zmarket Jämtland Stadsnät Listade tjänster från Zmarket Jämtland Stadsnät Namn Månadskostnad Startavgift Beskrivning A3 Bredband 100/100 299:-/mån 199:- KAMPANJ: 4 månader ½ priset + ID-skydd A3 Bredband 1000/100 549:-/mån 199:-

Läs mer

8 goda skäl att välja Karlskronas stadsnät

8 goda skäl att välja Karlskronas stadsnät 8 goda skäl att välja Karlskronas stadsnät Vårt ansvar en fungerande vardag för dig Stadsnätet är ett fiberoptiskt kommunikationsnät i Karlskrona kommun. Via en och samma anslutning kan du välja mellan

Läs mer

Innehåll. Om Stadsnät

Innehåll. Om Stadsnät 2 Innehåll Beställa och komma igång 4 Starta bredbandet idag 5 Ansluta 6 Bredband 7 Bredband Telefon 8 Bredband Telefon Tv 9 Bra att veta 10 Ordlista 11 Om Stadsnät Stadsnät är ett öppet nät byggt med

Läs mer

Klart huset ska ha fiber

Klart huset ska ha fiber Klart huset ska ha fiber INFORMATION OM UTBYGGNADEN AV FIBERNÄTET TILL DIN FASTIGHET Äntligen fiber tv, internet och telefoni med ljusets hastighet Botkyrka Stadsnät är snabbt med närmast obegränsad kapacitet.

Läs mer

Listade tjänster från Zmarket LudvikaHem

Listade tjänster från Zmarket LudvikaHem Listade tjänster från Zmarket LudvikaHem Namn Månadskostnad Startavgift Beskrivning A3 Bredband 1000/100 599:-/mån 199:- 4 mån ½ priset, 3 mån Viaplay + ID-skydd A3 Bredband 10/10 249:-/mån 199:- 4 mån

Läs mer

Bredband Bredbandstelefoni Tv via bredbandet

Bredband Bredbandstelefoni Tv via bredbandet Information om Bredband, Telefoni och Tv. BRF CARLSRO har anslutit sig till er fastighet med fiberanslutning och finns som leverantör av bredband. I alla hushåll finns ett bredbandsuttag installerat och

Läs mer

Koppla greppet om utvecklingen

Koppla greppet om utvecklingen LZTA 805 2908 2007-03 Så här tar du nästa steg Ta kontakt med oss via www.telia.se/fastighet klicka på Kontakta mig. Tillsammans kan vi diskutera förutsättningarna för just din fastighet. Koppla greppet

Läs mer

SUPERKRAFT VIA FIBER

SUPERKRAFT VIA FIBER SUPERKRAFT VIA FIBER Framtidens fibernät Alingsås Energi var tidigt ute med att erbjuda internet och TV via fiber i stadsnätet. Idag är ca 4 500 hushåll och företag anslutna till stadsnätet. Förutom att

Läs mer

Prisförslag 2014-09-08

Prisförslag 2014-09-08 Prisförslag 2014-09-08 62 lägenheter 6 kommersiella lokaler BRF Dannemora Presentation av Bredbandsbolaget Bredbandsbolaget erbjuder bredband med höga hastigheter för bredband, tv, telefoni och andra tjänster.

Läs mer

Öppet Fibernät. Information om. I december 2016 presenterade regeringen en ny bredbandsstrategi*

Öppet Fibernät. Information om. I december 2016 presenterade regeringen en ny bredbandsstrategi* Information om Öppet Fibernät I december 2016 presenterade regeringen en ny bredbandsstrategi* Enligt strategin ska i princip alla hushåll ha tillgång till bredband i någon form och 95 procent av befolkningen

Läs mer

Listade tjänster från Zmarket Öland

Listade tjänster från Zmarket Öland Listade tjänster från Zmarket Öland Namn Månadskostnad Startavgift Beskrivning A3 Bredband 100/100 299:-/mån 199:- KAMPANJ: 4 månader ½ priset + ID-skydd A3 Bredband 1000/100 549:-/mån 199:- KAMPANJ: 4

Läs mer

MEG. Bredband utan begränsningar. phone 0:- Välkommen till ViaEuropa!

MEG. Bredband utan begränsningar. phone 0:- Välkommen till ViaEuropa! Bäst på bredband! Bredband utan begränsningar Internet har utvecklats explosionsartat under det senaste decenniet. 80 procent av alla hushåll har någon form av uppkoppling till Internet idag och det blir

Läs mer

Sveriges nya fibernät på väg hem till dig

Sveriges nya fibernät på väg hem till dig Sveriges nya fibernät på väg hem till dig supersnabbt Internet för dig i villa Fibernät för framtiden använd allt som Internet har att erbjuda Tänk dig att alltid surfa utan väntetider. Att allt du gör

Läs mer

Wexnet visar vägen till framtidens kommunikation

Wexnet visar vägen till framtidens kommunikation Wexnet visar vägen till framtidens kommunikation Öppet stadsnät valfrihet I det öppna stadsnätet Wexnet väljer du själv vilka tjänsteleverantörer du önskar utifrån dina önskemål och behov. Det innebär

Läs mer

Nu bygger vi bredband i Hökhult

Nu bygger vi bredband i Hökhult Nu bygger vi bredband i Hökhult UppCom erbjuder dig att ansluta dig till bredband via optofiber. Byggstart kommer att ske under hösten. Förväntad tid för arbetet är ca 8 veckor. Ett nät flera tjänster

Läs mer

Vi ska med stort engagemang leverera prisvärda bredbandstjänster med högsta kvalité

Vi ska med stort engagemang leverera prisvärda bredbandstjänster med högsta kvalité Kjell Lindqvist kjell.lindqvist@ownit.se 0732-09 82 20 Vi ska med stort engagemang leverera prisvärda bredbandstjänster med högsta kvalité 1. Ger dig lite mer. Innehåll Ownit Erbjudandet Styrelsens kravspecifikation

Läs mer

Klart du ska välja fiber!

Klart du ska välja fiber! Klart du ska välja fiber! Vi får ofta frågor om varför det är så bra med bredband via fiber. Här berättar vi mer om hur det fungerar och vilka fördelar fiber har både ekonomiskt och tekniskt. Förhoppningsvis

Läs mer

Bredband Bredbandstelefoni Digital-TV via bredbandet

Bredband Bredbandstelefoni Digital-TV via bredbandet Information om Bredband, Telefoni och TV BRF URSHOLMEN Från och med den 1:a juli kommer att ansluta Brf Ursholmen med fiberanslutning och finnas som leverantör av bredband, telefoni och Digital-TV via

Läs mer

SB Bredband snabbast i huset!

SB Bredband snabbast i huset! Söderort maj 2010 Söderort SB Bredband snabbast i huset! AB Svenska Bostäder, Vällingbyplan 2 Box 95, 162 12 Vällingby Du vet väl att du redan har ett av Sveriges kraftfullaste bredbandsnät i din lägenhet?

Läs mer

Är förändring nödvändigt?

Är förändring nödvändigt? Är förändring nödvändigt? Comhem levererar idag ett antal analoga tv kanaler till varje hushåll i föreningen. Alla som inte får en privat faktura av comhem idag har enbart det analoga utbudet. Det betalas

Läs mer

Information om Axets bredband och telefoni

Information om Axets bredband och telefoni Information om Axets bredband och telefoni 2011 beslöts att samtliga lägenheter i Axet skulle gruppanslutas till en och samma leverantör av bredbandstjänster via vårt fibernät. Efter upphandling valdes

Läs mer

Kilvision. Marknadsportalen

Kilvision. Marknadsportalen Kilvision Marknadsportalen Vem är jag? Roy Ottoson Account Manager Villa & Byalagsfiber 070-180 05 07 roy.ottoson@quadracom.se Titta redan idag in på www.qmarket.se Moderbolag Kommunikationsoperatör Nätägare

Läs mer

Åtta goda skäl. att välja Stadsnät.

Åtta goda skäl. att välja Stadsnät. Åtta goda skäl att välja Stadsnät. Snabbt & prisvärt Mycket mer än bara bredband. Stadsnätet är ett fiberoptiskt kommunikationsnät i Västerås och Hallstahammar. Via en och samma anslutning kan du välja

Läs mer

SB Bredband snabbast i huset!

SB Bredband snabbast i huset! hässelby, blackeberg, bromma, järva 31/5 2010 hässelby, järva, blackeberg, bromma SB Bredband snabbast i huset! AB Svenska Bostäder, Vällingbyplan 2 Box 95, 162 12 Vällingby Du vet väl att du redan har

Läs mer

SPLITVISION BORÅS STADSNÄT. internet telefoni tv

SPLITVISION BORÅS STADSNÄT. internet telefoni tv SPLITVISION BORÅS STADSNÄT internet telefoni tv TIPS! VÄLKOMMEN! SplitVision är Borås stadsnät. Vi erbjuder ett högkvalitativt och öppet fibernät, med ett stort utbud av tjänster för internet, telefoni

Läs mer

TJÄNSTER. Så beställer du tjänster i vårt öppna nät

TJÄNSTER. Så beställer du tjänster i vårt öppna nät TJÄNSTER Så beställer du tjänster i vårt öppna nät Tjänsteleverantörer Dessa bolag är de som för närvarande levererar tjänster i vårt öppna nät (2019). Utbudet kan ändras, och vi reserverar oss för eventuella

Läs mer

KOPPLA PÅ OCH KOPPLA AV

KOPPLA PÅ OCH KOPPLA AV KOPPLA PÅ OCH KOPPLA AV KOPPLA PÅ I DAG SÅ KAN DU KOPPLA AV I MORGON Att vara uppkopplad innebär i dag så mycket mer än att slå på datorn och öppna en webbläsare. På tjugo år har internet utvecklats från

Läs mer

Härjeåns Bredbandsnät. Öppet och konkurrensneutralt!

Härjeåns Bredbandsnät. Öppet och konkurrensneutralt! Härjeåns Bredbandsnät Öppet och konkurrensneutralt! Rev 2009 10 04 Sid 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Vad är Härjeåns Bredbandsnät?... 3 Vad är ett öppen Bredbandnät?... 3 Tjänsteleverantörer... 3 Vilka tjänsteleverantörer

Läs mer

Bredbands tjänster via fiber

Bredbands tjänster via fiber Tjänster Privat 180906 Bredbands tjänster via fiber I ett nät för frihetsälskare ADRESS Fibra, Box 1019, 721 26 Västerås TEL 0771 375 375 MEJL info@fibra.se WEBB fibra.se Har du en anslutning till Fibra?

Läs mer

Prislista Bredbandsbolaget

Prislista Bredbandsbolaget Sida 1 av 6 Prislista Bredbandsbolaget gäller från 22 februari 2012 Sida 2 av 6 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 DSL- Bredband Bas... 3 DSL - Bredband Premium... 3 Riks ADSL... 3 Bredband

Läs mer

Användar guide för Stadsnät

Användar guide för Stadsnät Användar guide för 1 2 Innehåll Beställa och komma igång 4 Starta bredbandet idag 5 Ansluta 6 Bredband 7 Bredband Telefon 8 Bredband Telefon Tv 9 Bra att veta 10 Ordlista 11 Om är ett öppet nät byggt med

Läs mer

Valfrihet! Möjligheter på väg till dig

Valfrihet! Möjligheter på väg till dig närmar det Nu sig Möjligheter på väg till dig Valfrihet! Nätbyggnationen löper fram genom områdena och EHB har snart ett nytt och kvalitativt områdes- och fastighetsnät som kommunikationsoperatören Open

Läs mer

Listade tjänster från Zmarket Västmanland

Listade tjänster från Zmarket Västmanland Listade tjänster från Zmarket Västmanland Namn Månadskostnad Startavgift Beskrivning A3 Bredband 100/100 299:-/mån 199:- KAMPANJ: 6 månader ½ priset + gratis IDskydd. A3 Bredband 1000/100 549:-/mån 199:-

Läs mer

Net at Once - Kommunikationsoperatör

Net at Once - Kommunikationsoperatör Net at Once - Kommunikationsoperatör Net at Once som kommunikationsoperatör med Öppen plattform och Öppen gruppanslutning innebär att de medlemmar i föreningen som vill välja fritt i ett öppet nät bland

Läs mer

Inbjudan till informationsmöte om fiberinstallation

Inbjudan till informationsmöte om fiberinstallation Inbjudan till informationsmöte om fiberinstallation Mötet hålls i Svartbäckens skolans matsal torsdagen 18/5 kl 19.00. Vi kommer informera om installationen, hur vi tänkt gå tillväga och presentera en

Läs mer

SUPERKRAFT VIA FIBER nu även på landsbygden

SUPERKRAFT VIA FIBER nu även på landsbygden SUPERKRAFT VIA FIBER nu även på landsbygden Framtidens fibernät Alingsås Energi var tidigt ute med att erbjuda internet och TV via fiber. Idag är ca 4 500 hushåll och företag anslutna till fibernätet.

Läs mer

HELA VÄRLDEN, BARA ETT KLICK BORT.

HELA VÄRLDEN, BARA ETT KLICK BORT. HELA VÄRLDEN, BARA ETT KLICK BORT. BREDBAND, TV OCH TELEFONI KAMPANJKOD: (MÅSTE ANGES VID BESTÄLLNING) 1 TA EN TUR I DET ÖPPNA NÄTET. I det öppna fibernätet är valfriheten stor och det finns massor att

Läs mer

Ownit Broadband AB och Canal Digital Kabel-TV AB Presentation av Bredband, KabelTV och Telefoni. Ger lite mer.

Ownit Broadband AB och Canal Digital Kabel-TV AB Presentation av Bredband, KabelTV och Telefoni. Ger lite mer. Ownit Broadband AB och Canal Digital Kabel-TV AB Presentation av Bredband, KabelTV och Telefoni. 1. Ownit, en bredbandsleverantör att räkna med Vår affärsidé att erbjuda kostnadseffektiva helhetslösningar

Läs mer

Installation av Fiber Informationsmöte Brf Stjärnfallet 21. 8e Maj 2018

Installation av Fiber Informationsmöte Brf Stjärnfallet 21. 8e Maj 2018 Installation av Fiber Informationsmöte Brf Stjärnfallet 21 8e Maj 2018 Agenda Vad har vi avtalat om och vad ingår? Vad är tidsplanen? Kan jag uppgradera? Vilka extra tjänster finns? Hur ser utrustningen

Läs mer

Förslag externt VÄLKOMMEN TILL EN VÄRLD AV MÖJLIGHETER. HEJ! VAD HÄNDER NU?

Förslag externt VÄLKOMMEN TILL EN VÄRLD AV MÖJLIGHETER. HEJ! VAD HÄNDER NU? VÄLKOMMEN TILL EN VÄRLD AV MÖJLIGHETER. HEJ! Som Hyresbostäder tidigare meddelat så är vi ny kommunikationsoperatör av bredbandstjänster för dig som hyresgäst. Vi har redan monterat boxen som levererar

Läs mer

Vi ska med stort engagemang leverera prisvärda bredbandstjänster med högsta kvalité. Ger dig lite mer.

Vi ska med stort engagemang leverera prisvärda bredbandstjänster med högsta kvalité. Ger dig lite mer. Vi ska med stort engagemang leverera prisvärda bredbandstjänster med högsta kvalité 1. Ger dig lite mer. Kort om Ownit - Affärsidé Ownit skall erbjuda kostnadseffektiva helhetslösningar avseende bredband,

Läs mer

1 Gigabit/s. Välj fritt. Grattis! Nu är fibern framdragen till er fastighet. Läs mer om det i foldern. KARSTORPS SAMFÄLLIGHET

1 Gigabit/s. Välj fritt. Grattis! Nu är fibern framdragen till er fastighet. Läs mer om det i foldern. KARSTORPS SAMFÄLLIGHET 1 Gigabit/s Välj fritt Grattis! Nu är fibern framdragen till er fastighet. Läs mer om det i foldern. KARSTORPS SAMFÄLLIGHET KARSTORPS SAMFÄLLIGHET Vad händer nu? Vad händer nu? Nu är fibern blåst fram

Läs mer

framtidens bredband! Stadsnät från Borlänge Energi

framtidens bredband! Stadsnät från Borlänge Energi framtidens bredband! Stadsnät från Borlänge Energi Fritt stadsnät i Sedan 95:-/mån Vi bjuder också på anslutningsavgiften Runt år 1800 kom telegrafen, 50 år senare telefonen. Två apparater som gjorde det

Läs mer

Listade tjänster från Qmarket Skåne

Listade tjänster från Qmarket Skåne Listade tjänster från Qmarket Skåne Namn Månadskostnad Startavgift Beskrivning AllTele Bredband 10 254:-/mån 199:- 3 månader halva priset! AllTele Bredband 100 359:-/mån 199:- 3 månader halva priset! AllTele

Läs mer

Listade tjänster från Zmarket Västra Götaland

Listade tjänster från Zmarket Västra Götaland Listade tjänster från Zmarket Västra Götaland Namn Månadskostnad Startavgift Beskrivning A3 Bredband 1000/100 599:-/mån 199:- 4 mån ½ priset, 3 mån Viaplay + ID-skydd A3 Bredband 10/10 259:-/mån 199:-

Läs mer

Bredband och IP-telefoni

Bredband och IP-telefoni Boende i Bostadsrättsföreningen Carlsro i Lund Bredband och IP-telefoni Brf Carlsro har tecknat avtal för leverans av bredband och IP-telefoni från Ownit för samtliga medlemmar. Kostnaden för dessa kommer

Läs mer

Samfälligheten Sandvik 1. Information om Bredbandsinstallationen.

Samfälligheten Sandvik 1. Information om Bredbandsinstallationen. Information om Bredbandsinstallationen. Vilket ni alla säkert märkt påbörjade Ownit, genom vår entreprenör CLS elektronik AB, installationen av er förening redan i somras genom att diverse schaktarbeten

Läs mer

Nu kommer fibernätet till: Laholm

Nu kommer fibernätet till: Laholm Nu kommer fibernätet till: Laholm En utbyggnad som förändrar Sverige Sveriges tredje största stadsnät 100% fokus på stadsnät och telekom Erfarenhet och kompetens Öppenhet, Helhetsgrepp, Närhet och Flexibilitet

Läs mer

Instruktionsbok för Byalag som anlitar Telia som operatör

Instruktionsbok för Byalag som anlitar Telia som operatör Godkänd Instruktionsbok för Byalag 2011-11-14 1 (13) Uppgjord Telia Operator Business Leif Berglund Next 070-5650574 Ante Baric leif.a.berglundeliasonera.com Detta dokument reder ut hur en fastighetsanslutning

Läs mer

Fiberinstallation och anslutning till Telia Triple Play

Fiberinstallation och anslutning till Telia Triple Play Styrelsen informerar 4/ Fiberinstallation och anslutning till Telia Triple Play Inledning Som tidigare informerats har BRF-Dalen tecknat ett avtal med Telia för installation av fiber till föreningen och

Läs mer

INFORMATION OM BREDBAND, TV OCH TELEFONI. Adress Postnummer Ort. Information om nya bredbandstjänster. Beställning och aktivering

INFORMATION OM BREDBAND, TV OCH TELEFONI. Adress Postnummer Ort. Information om nya bredbandstjänster. Beställning och aktivering INFORMATION OM BREDBAND, TV OCH TELEFONI Datum yyyy-mm-dd Förnamn Efternamn Adress Postnummer Ort Information om nya bredbandstjänster Inom kort kommer Ownit Broadband AB att ansluta din bostad med fiberanslutning

Läs mer

Informationsmöte Fiber till Villor i samfälligheterna Gårdvaren samt Ankan

Informationsmöte Fiber till Villor i samfälligheterna Gårdvaren samt Ankan Informationsmöte Fiber till Villor i samfälligheterna Gårdvaren samt Ankan Agenda Stadsnät Tjänster TV Internet & Telefoni Fler fördelar med Stadsnätet Hur går det till ( Grävning / Installation i fastigheten

Läs mer

Informationsmöte Villor i Eker 2014

Informationsmöte Villor i Eker 2014 Informationsmöte Villor i Eker 2014 Agenda Stadsnät Tjänster TV Internet & Telefoni Fler fördelar med Stadsnätet Hur går det till ( Grävning / Installation i fastigheten ) Vad kostar det? Frågor. Lars

Läs mer

Internet Telefoni TV

Internet Telefoni TV Internet Telefoni TV I öppna Stadsnätet är konkurrensen fri Vi erbjuder valfrihet Valfrihet ger dig låga priser Ett öppet nät med full konkurrens på lika villkor. Ett nät som inte ägs av en tjänsteleverantör

Läs mer

för möjlighet till stort TV-utbud och snabbt internet

för möjlighet till stort TV-utbud och snabbt internet Stockholm 2017-03-22 Information till boende om TV, telefoni och internet Telia öppen fiber för möjlighet till stort TV-utbud och snabbt internet I fastigheten finns fibernätet Telia öppen fiber. Nätet

Läs mer

Fiber i din fastighet. Information om TV, telefon och internet

Fiber i din fastighet. Information om TV, telefon och internet Fiber i din fastighet Information om TV, telefon och internet Möjlighet till stort TV-utbud och snabbt internet med öppen fiber Fiber är den snabbaste metoden för informationsöverföring som finns idag.

Läs mer

Så här enkelt kommer du igång med dina tjänster.

Så här enkelt kommer du igång med dina tjänster. Östersundsbostäders kommunikationsnät Användarguide Så här enkelt kommer du igång med dina tjänster. sid Bredband, telefoni och TV Vårt nya kommunikationsnät är ett öppet fiberoptiskt nät. Innehåll Så

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Tre Högar. Presentation av triple-play tjänster till Brf Tre Högar

Bostadsrättsföreningen Tre Högar. Presentation av triple-play tjänster till Brf Tre Högar Presentation av triple-play tjänster till Brf Tre Högar 1. 1 Ownit Broadband Vår affärsidé innebär att erbjuda kostnadseffektiva helhetslösningar avseende Bredband, TV, Telefoni och LAN-installation. Våra

Läs mer

Vår affärsidé är att erbjuda fastighetsägare, bostadsrättsföreningar och företag en kostnadseffektiv helhetslösning för Bredband, TV, Telefoni och

Vår affärsidé är att erbjuda fastighetsägare, bostadsrättsföreningar och företag en kostnadseffektiv helhetslösning för Bredband, TV, Telefoni och Vår affärsidé är att erbjuda fastighetsägare, bostadsrättsföreningar och företag en kostnadseffektiv helhetslösning för Bredband, TV, Telefoni och LAN-installation. Det finns flera stora, välkända bolag

Läs mer

FIBERNÄT STEGET TILL SNABBARE OCH STÖRRE FRIHET

FIBERNÄT STEGET TILL SNABBARE OCH STÖRRE FRIHET FIBERNÄT STEGET TILL SNABBARE OCH STÖRRE FRIHET C4 Energi Fibernät C4 Energi leverar fiberkabel till de som vill ha ett snabbt, framtidssäkrat och öppet nät. Nätet växer kontinuerligt och allt fler ges

Läs mer

SUPERKRAFT VIA FIBER

SUPERKRAFT VIA FIBER SUPERKRAFT VIA FIBER Framtidens stadsnät Alingsås Energi var tidigt ute med att erbjuda internet och TV via fiber i stadsnätet. Idag är ca 3000 hushåll och företag anslutna till stadsnätet. Förutom att

Läs mer

Nu höjer vi hastigheten på din gata till 1000 Mbit/sek! Information till dig som funderar på att skaffa fiber.

Nu höjer vi hastigheten på din gata till 1000 Mbit/sek! Information till dig som funderar på att skaffa fiber. Nu höjer vi hastigheten på din gata till 1000 Mbit/sek! Information till dig som funderar på att skaffa fiber. Hastighetsjämförelser Så lång tid tar det att ladda ner en dvd-film på 4,7 gb eller 1gb filer.

Läs mer

Prisförslag 2016-04-08

Prisförslag 2016-04-08 Prisförslag 2016-04-08 Brf Grankotten 1, 40 lägenheter Göteborg Bakgrund Brf Grankotten 1 önskar prisförslag på Bredband, TV och Telefoni via Fiber. I samband med en kollektiv gruppanslutning önskas uppgradering

Läs mer

2. Får jag bestämma var ni ska gräva? Ja, om det finns något känsligt i vägen vid grävning kan ni påverka var grävning ska ske.

2. Får jag bestämma var ni ska gräva? Ja, om det finns något känsligt i vägen vid grävning kan ni påverka var grävning ska ske. Vanliga frågor Anslutning 1. Ska ni gräva på min tomt eller gör jag det själv? Om det finns behov av grävning så gör vi det. Grävning och återställning ingår i kampanjerbjudandet. Finns det tomrör som

Läs mer