ÄLMHULTSBLADET. Tekniskt, snyggt och nytt! Säljstart av Wireless Charging. Bingo med Vuxenklubben s.2. Han blir ny VD för IKEA AB s.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ÄLMHULTSBLADET. Tekniskt, snyggt och nytt! Säljstart av Wireless Charging. Bingo med Vuxenklubben s.2. Han blir ny VD för IKEA AB s."

Transkript

1 17 17 april 2015 IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET Bingo med Vuxenklubben s.2 Han blir ny VD för IKEA AB s.3 Ett besök på IKEA Industry s.6 Tekniskt, snyggt och nytt! Säljstart av Wireless Charging Försäljningen av Wireless Charging är igång. Det är en kollektion som många har väntat på och som nu äntligen blir tillgänglig för de många människorna. Älmhultsbladet har tidigare skrivit om kollektionen och nämnde då den förväntade aha och wow-känslan vid användning av produkterna. Läs mer på s. 4

2 17 17 april Bingospel är kul! Blå Hallen på Aktivitetshuset är möblerad med två långbord, båda två fullsatta med spelglädje och förhoppningar om tur. Vuxenklubbens bingospel är givet på schemat, vår som höst. Och det är en hel del som spelar. Birgitta Svensson tillsammans med Egon Johannesson sköter dragningen och det organisatoriska. Egon har spelat bingo med Vuxenklubben i 18 år: - Ja, det har blivit några år, säger han med självklarhet i rösten. - Detta är kul, vi är alltid kring stycken, säger Birgitta. I halvtid är det fika. Bullar och kaffe är uppdukat vid Aktivitetshusets fikayta. Många magar mättas och glada leenden delas ut. Visst är det ett bingogäng med harmoni och koll på sina rutiner. Även om det självfallet tillkommer positiva överraskningar under spelets gång. Det är jättetrevligt här, speciellt när man vinner som idag, säger Solveig Åström med glimten i ögat. Solveig står med både krukor och blommor som vinster under armen. Då spelet går vidare ropas nya siffror ut. Fem, femton, tjugosju, trettiotvå, tolv... - Bingo, ropas högt och en spelares brickrad är full. Siffrorna rättas och ytterligare en vinnare är klar. Vinnare av pris vill säga. Vinnare genom att delta och ha trevligt, det är alla. ÄLMHULTSBLADET Utgivare IKEA AB Ansvarig utgivare Gudmund Vollbrecht Redaktion Cecilia Petersson Manusstopp Tisdagar Utgivning Fredagar Tryckkostnad 3,80 SEK per ex Postnummer 05/15 Telefon Fax E-postadress redaktionen E-postadress Saker & Ting Älmhultsbladet på IKEA Inside Älmhultsbladet som webbtidning Tips! Webbtidningen når du hemifrån Älmhultsbladet in English Vad vill du läsa om i Älmhultsbladet? Hör av dig till redaktionen!

3 17 17 april Michael Stjernquist blir VD för IKEA AB Igår meddelades att Michael Stjernquist tar över rollen som VD för IKEA AB med start 1 september. Michael efterträder Thomas Carlzon som varit i rollen de senaste nio åren. Michael arbetar idag som finanschef för IKEA Svenska Försäljnings AB och har lång erfarenhet inom finans. Han började sin IKEA karriär för 13 år sedan i Kungens Kurva och har sedan dess haft fler olika roller i Sverige och Danmark. - Det är ett spännande och utmanande jobb i hjärtat av IKEA, där jag också har mina egna rötter. Jag är uppvuxen i Älmhult. Under min uppväxt hade min pappa en stoppmöbelfabrik som bland annat levererade till IKEA, så heminredning har haft en stor plats i mitt liv, sedan barnsben. Jag har arbetat nära IKEA AB under många år och känner mig väldigt attraherad av att arbeta mer med frågor som rör IKEA och Älmhult, säger Michael. Michael tillträder 1 september men inleder sitt arbete redan i juni. Den första tiden är till för att lyssna och lära känna verksamheten och medarbetarna. Thomas har tillsammans med ledningsgruppen tagit fram en affärsplan som Michael fortsätter att driva framåt. Ett viktigt uppdrag blir att behålla och vidareutveckla samarbetet mellan IKEA enheter i Sverige. För mig är det viktigt att skapa rätt förutsättningar för att Älmhult och IKEA ska Thomas Carlzon har varit VD för IKEA AB i 9 år. Michael Stjernquist blir VD för IKEA AB. fortsätta att utvecklas tillsammans. Alla som jobbar i Älmhult har en viktig roll i att säkerställa att vår IKEA kultur är fortsatt stark och levande. Älmhult är där IKEA har sitt hjärta och är hemvisten för såväl vår kultur som heminredningskompetens, säger Michael. Thomas Carlzon har arbetat på IKEA i 43 år varav de senaste nio åren som VD för IKEA AB. Han har en lång IKEA karriär bakom sig och fortsätter på IKEA AB som Senior advisor. Utöver olika styrelseuppdrag ska han fokusera på kommande regionala och politiska projekt kopplat till infrastruktur. -Jag har arbetat i nio år som VD och det har varit en fantastiskt rolig och spännande tid. Nu vill jag ta mig an nya uppdrag inom IKEA. Efter mina 43 år har jag många härliga minnen och jag hoppas på många fler, säger Thomas. Thomas arbetar som VD för IKEA AB fram till den 31 augusti 2015 och Michael tillträder rollen den 1 september.

4 17 17 april Säljstart av Wireless Charging på IKEA varuhuset i Älmhult TEXT: CECILIA PETERSSON, 15 april säljstartade kollektionen Wireless Charging på IKEA varuhuset i Älmhult. Vårt sortiment har efter bara ett par veckor in i månaden även utökats med fler kollektioner. ÖNSKEDRÖM är en av dem. Vi besöker IKEA varuhuset i Älmhult! Försäljningen av Wireless Charging är igång. Det är en kollektion som många har väntat på och som nu äntligen blir tillgänglig för de många människorna. Älmhultsbladet har tidigare skrivit om kollektionen och nämnde då bland annat den förväntade aha och wow-känslan vid användning av produkterna. Under onsdagen den 15 april, samma dag som säljstart, besöktes belysningsavdelningen på IKEA varuhuset i Älmhult. Klockan hade precis slagit 10 och försäljare Jean Augustsson gick avdelningen runt för att tända alla lampor. Fokuset var tydligt och direkt: Wireless Charging till försäljning! Tillsammans med Jean och Caroline Rosengren, Shopkeeper på Belysningsavdelningen, satte vi oss ner vid ett skrivbord där vi samtidigt kunde testa laddningspuckarna från Wireless Charging kollektionen. Efter att ha De olika skalen för mobiltelefoner. Jean och Caroline testar laddningspuckarna. valt det korrekta skalet för den egna telefonen och sedan placerat den på pucken uppstår aha-känslan, wow, det fungerar helt utan sladd. Hur har ni förberett er inför denna säljstart? J: Vi har arbetat med att lära oss om kollektionen sedan januari i år. Vi säljare har gått introduktionsutbildningar bland annat. C: Även vi shopkeepers runt om på varuhusen har gått utbildningar för att maximera vår kunskap kring denna kollektion. Vilken är den främsta målgruppen? C: Alla! Vi tror att den kommer användas mycket inom business men det är verkligen en kollektion som kan underlätta alla människors vardag.

5 17 17 april J: Vi har redan fått otroligt många frågor från olika kunder. Det finns ett stort intresse och en enorm nyfikenhet. Vad är det som är så spännande med just denna kollektion? C: Att det är en satsning på nytänk. Samtidigt får vi nu se hur mottagliga våra kunder är. Vilken tror ni blir er största utmaning som säljare? J: Våra kunders medvetenheten kring hur det fungerar, den kommer troligtvis stiga gradvis så vi kommer behöva tålamod där. C: Ja vi kommer behöva få kunderna att förstå detaljerna, så som att skalet till telefonerna är en nödvändighet. Vad är roligast med Wireless Charging ur försäljningssynpunkt? J: Det ska bli kul att stilla kundernas förväntningar och se till vilken grad de kommer uppskattas. C: Ja, äntligen ska vi få visa och bekräfta det kunderna frågar kring. Vi får dela denna häftiga nyhet och se utfallet av de nya produkterna. Belysningen med integrerad laddning är tekniskt rätt och något nytt - samt snyggt! Under april månad har även ÖNSKEDRÖM säljstartat. Det är en kollektion som är baserad på illustrationer av Olle Eksell. Kollektionen går att finna inom kök, textil, förvaring samt som posters. Att mötas av Olles illustrationer gör en glad! Det handlar om figurer, filurer och en massa trevlig färg.

6 17 17 april IKEA I ÄLMHULT En rundtur på IKEA Industry - vi träffar fabrikschefen Nils TEXT: Hur stor är då själva koncernen IKEA Industry? Nils säger: - I koncernen finns det 45 tillverkande enheter och totalt är det ca anställda världen över varav ca 250 av dessa finns på vår fabrik här i Älmhult. Nils visar de luckor som produceras i Älmhult. I Älmhult finns en av IKEA Industrys tillverkningsenheter som tillverkar vissa köksluckor ur vårt sortiment. Älmhultsbladet träffar Nils Vikdahl och pratar IKEA Industry-koncernen, tillverkningsmetoder och damstrumpor. Vi träffar Nils Vikdahl, Fabrikschef, i receptionen på IKEA Industry. Efter att vi skrivit in oss går vi vidare in på hans kontor och slår oss ner. Då effektivitet är en av huvudpelarna inom produktionen så drar vi igång intervjun direkt och Nils berättar om bolagets övergripande organisation: - Tidigare var det ett antal bolag som bland annat hette Swedwood och Swedspan. Swedwood stod då för tillverkningen av produkter som exempelvis köksluckor eller möbler men för att man skulle kunna tillverka detta behövde man material i form av spånskivor som Swedspan bistod med. För ca tre år sedan förändrades detta och då bildades det istället en koncern med namnet IKEA Industry. Idag levererar de flesta av IKEA Industrys bolag endast till IKEA vilket gör att varje tillverkande enhet kan specialisera sin verksamhet för vissa produkter. Det är en mäktig siffra med ca anställda världen över men hur ser då vardagen ut på IKEA Industry? - Här hos oss finns det tre olika tillverkningsenheter. I maskinverkstaden hanteras den omålade MDF-skivan och där fräser man kantprofiler på luckan samt borrar för gångjärnshålen. Man fräser i CNC-maskiner även spår på produktens framsida. Därefter skickas luckan till lackeringen där man först lägger färg på kanterna av luckan för att sen följas av en valsad UV-härdande färg på baksidan. En valsad UV-härdad yta är billigare än en sprutlackerad men tillräckligt stabil och hållbar för en baksida. Numera går utvecklingen mer mot en LED-härdande färg och fabriken håller på att succesivt byta ut UV-lamporna mot LED-lampor. Tillsist sprutlackeras luckan genom att man först grundar den och sen topplackar den. När luckan är klar ska den packas. Nils fortsätter och berättar om det steg som kommer innan packningen, nämligen kvalitetskontrollen. - Arbetet med kvaliteten är oerhört viktigt. I varje processteg sker en kvalitetskontroll innan luckan skickas vidare till nästa operation. Innan vi packar luckan avsynar vi varje lucka manuellt. Det vill säga att medarbetaren avsynar produkten och ser till att luckan upprätthåller den kvalitet som vi kräver. Varje medarbetare som jobbar med att syna produkter får genomgå en utbildning så att de kontrollerar luckan på rätt sätt. Vi har en standard på IKEA som

7 17 17 april ska följas och därför kalibrerar vi medarbetarna efter den. Kvaliteten är en väldigt viktig aspekt. Vi fortsätter och pratar om kvaliteten på våra luckor när Nils säger: - Kvaliteten på luckorna är väldigt viktig men det som är absolut viktigast är våra medarbetares säkerhet. Vi jobbar väldigt mycket med att förebygga skador och tillbud genom att i största möjliga mån bygga bort eventuella risker i arbetet. Alltså att vi helt enkelt bygger in en del av en maskin som skulle kunna vara problematisk om det vill sig illa. Förutom att bygga bort riskerna så arbetar vi mycket med arbetsskydd i allmänhet, man ska ha rätt saker på sig för att kunna förhindra skador. Sen handlar det mycket om att arbeta med beteendet hos medarbetarna för att vi alla ska tänka rätt runt risker i det dagliga arbetet. Att arbetet med skyddsutrustning är viktigt märker vi tydligt när senare ska gå in i fabriken. Vi blir ombedda att byta skor så att vi får ett par med stålhättor på oss, vi tar på oss reflexvästar som tydligt visar att vi är besökare, öronproppar och sist men inte minst får vi ta på oss ett par skyddsglasögon. Något som blir minst sagt problematiskt för en med dålig syn som jag själv har. Men säkerheten kommer före den perfekta synen! Väl ute i fabriken får vi en rundtur på hur anläggningen är uppbyggd. Vi går förbi gigantiska maskiner och passerar en stor öppen yta där det ligger flera hundra luckor. Nils berättar: - Vi tillverkar ca luckor varje dag och ca 5 % av dessa kommer tillbaka för att de inte klarat den manuella avsyningen. Detta beror på att vi har väldigt höga kvalitetskrav. Det här är en av våra största utmaningar i framtiden, det vill säga att vi måste ständigt arbeta med att bli bättre och minska denna utsortering. Därför har vi också anammat LEAN som just syftar till att bli lite bättre idag än vad vi var igår. Anna Eskilsson kontrollerar kvaliteten på luckorna. Vi går förbi en av lackeringsmaskinerna som för tillfället går på högvarv och Nils berättar att de är en storkonsument av damstrumpor i nylon. Den kommentaren var vi inte beredda på så vi börjar skratta. Nils förklarar att de använder strumporna för att hålla lackeringssprutorna rena. Lite otippat men sant. Vi stannar till vid en annan öppen yta där flera medarbetare är i arbete vid olika sorters maskiner. Vi får hela tiden vara uppmärksamma på att inte vara i vägen för vare sig medarbetarna eller den stora automatvagnen som går på räls. Vid en maskin sitter Anna Eskilsson och arbetar. Hon säger: - Just nu arbetar jag med att avsyna de köksfronter som vi har tillverkat. Då kollar jag så att det inte finns några defekter som exempelvis noppor i lacken eller skador på kanterna. Arbetet är väldigt roligt och utmanande, jag stortrivs. När vi genomgår utbildningarna så övar vi på att avsyna luckor på sex sekunder. Det får alltså helst inte ta mer än sex sekunder för oss att hitta felen. Och det är verkligen en utmaning! Och det arbetet som görs på IKEA Industry är verkligen en utmaning. Att producera ca luckor varje dag med tillräckligt bra kvalitet för att kunden ska vara nöjd är en utmaning. Men det är ett väldigt viktigt arbete som görs för att skapa en bättre vardag för de många människorna för att vara utan luckorna i köket är som att vara utan en ny IKEA-katalog i september, otänkbart.

8 17 17 april NY PÅ JOBBET MAIL: MANUSSTOPP TISDAGAR Emma Svensson ny Product Requirement Engineer in BA OSOF, IKEA of Sweden Emma Svensson började på IKEA of Sweden och affärsområde OSOF (Outdoor Living/Home organisation/secondary Storage/IKEA FAMILY sortimentsutveckling) som Product Requirement Engineer (PRE) den 1 april. Emma gjorde sin masteruppsats (Industrial Design Engineer på Luleå Universitet) på affärsområde OSOF. Välkommen till BAOSOF! Michael Lindholm EQR Manager BA OSOF, IoS Ondřej Zumr ny Product Requirement Engineer på Children s IKEA, IKEA of Sweden Vi är glada att meddela att Ondřej Zumr började hos oss på Barnens IKEA som Product Requirement Engineer den första april. Ondřej började på IKEA 2002 i varuhuset i Zlicin I Tjeckien började Ondřej på Trading som tekniker på IKEA Components och senare för Trading, TACE. Ondřejs erfarenhet från både produktion och mötet med kunden kommer att bidra starkt till teamet.tack Ondřej för ditt starka bidrag! Med din energi, målmedvetenhet och ständiga strävan efter enkelhet engagerar och motiverar du dem omkring dig. Vendula Persson Deputy EQR development mgr Children s IKEA Petra Krameriova Business Development mgr Plastic TACE CZ Tove Weigel ny EQR Development Manager BA Textiles, IKEA of Sweden Det är med glädje vi välkomnar Tove Weigel som EQR Manager för affärsområde Textil, IKEA of Sweden, från den 7 april. Tove hade ett eget företag, Krita Textil design, mellan då hon arbetade med designuppdrag för IKEA och andra. Sedan dess har hon jobbat som industriell designer och haft ett antal uppdrag för Mölnlycke Health Care såsom Product Development Manager, Product Design och Scouting Director och nu senast som Innovation, Concept & Knowledge Director. Varmt välkommen till affärsområde Textil Tove! Joachim Lindqvist BA Manager BA Textiles, IKEA of Sweden

9 17 17 april NY PÅ JOBBET MAIL: MANUSSTOPP TISDAGAR Anna Nerme börjar på BA Living room & Workspaces som Need Planner, IKEA of Sweden Anna, som närmast kommer ifrån Gambro-Baxter och en tjänst som Global Supply Chain Planner, har en bred Supply Chain erfarenhet bakom sig, med bl.a. 10 år inom Sony Ericsson /Sony Mobile koncernen, där hon haft flera olika roller inom Plan Sales & Operations och Global Supply Chain Planning. Förutom sin breda Supply Chain bakgrund och kundfokus, så kommer Anna också bidra med sin positiva syn på utmaningar och möjligheter, och förmåga att jobba lågsiktigt mot satta prioriteter och gemensamma mål. Varmt välkommen Anna till BA Living room and Workspaces! Vi ser fram emot att få jobba tillsammans. Joakim Svensson Supply Manager BA Living room & Workspaces, IKEA of Sweden Emmy Nilsson och Carina Caifeldt, nya Meeting Support, Meeting Services på IKEA AB Vi är glada att meddela att Emmy Nilsson och Carina Cailfeldt börjat hos oss som Meeting Support på Meeting Services, IKEA AB. Emmy Nilsson har examen i Turistekonomiprogrammet vid Linnéuniversitetet i Växjö och har även några års erfarenhet från bland annat Turistbyrån i Växjö och Visit Sweden i Hamburg. Carina kommer närmast från Aktivitetshuset där hon parallellt med den dagliga driften också under en period arbetat med Relocation Service till nyanställda utländska medarbetare och familjer till Älmhult. Carina har varit inlånad under en period men går nu in i en tillsvidareanställning hos oss. Tack Carina för dina fina insatser på Aktivitetshuset. Din genuina omtanke för både kunder och kollegor har varit värdefullt i vår verksamhet. Lycka till med nya utmaningar! Carina och Emmy, varmt välkomna båda två till oss! Eva Nergård Function Manager Meeting Services IKEA AB Jens Ahlstrand Team Manager Aktivitetshuset

10 17 17 april ÄLMHULT INFO FÖR IKEA OCH IKANO MEDARBETARE Pendlar du till Älmhult? Dina åsikter är viktiga för oss! Älmhults kommun genomför just nu en undersökning där vi vill veta vad du som pendlar till Älmhult har för attityd och uppfattning om Älmhult som boendekommun. I syfte att bli ännu bättre på att ta hand om de som funderar på att flytta till kommunen skulle vi gärna vilja att du besvarar vår enkät via länken nedan. Enkäten tar cirka 10 minuter att besvara. Sista svarsdag är måndagen den 4 maj. Dina åsikter är viktiga vinn biobiljetter! Dina åsikter kommer att vara till stor hjälp för oss i förbättringsarbetet av vår inflyttarservice och som tack kommer vi att lotta ut två biobiljetter var till tre svarande. Vi skulle uppskatta din medverkan och hoppas att du har möjlighet att besvara enkäten. Du kommer till enkäten genom följande länk: Tack för din hjälp! Inflyttarservice, Älmhults kommun Tfn: E-post: Välkomna till utställningen på IKEA 1 och IKEA customer experience center! Inter IKEA systems B.V Den 23 April 2015, 08:00-18:00, är alla IKEA medarbetare i Älmhult eller Vuxenklubben välkomna att ta en titt på IKEAs affärsplan NU- VÅ18. Se IKEAs affärsplansprioriteter, som Growth with impact, med fokus It starts with the food, hur vi vill skapa ett mer vitalt IKEA och nya produkter som är på väg in i IKEAs sortiment det kommande året. Ditt IKEA ID-kort fungerar som inträdesbiljett! Varmt välkommen! Business plan integration team

11 17 17 april ÄLMHULT INFO FÖR IKEA OCH IKANO MEDARBETARE Älmhults Golfklubb välkomnar Gräset blir grönare och solen värmer, välkomna till en ny säsong med golfträning! Prova-på för alla barn och ungdomar som vill testa golf: måndagen den 13/4 kl 17: Ingen föranmälan, bara att dyka upp. Golfträning: för barn och ungdom 7-21 år, olika nivåer. Start mån 20/4. Golfkul: för barn 4-6år tillsammans med förälder. Start sön 3/5. Anmälan till Mer info om vår juniorverksamhet finns på Vi ses! Hälsar juniorkommittén ÄHGK Träna gratis en hel månad Köp något av Friskis och Svettis prisvärda årskort så bjuder vi dig på en månad extra. Du får 13 träningsmånader till priset av 12. Erbjudandet gäller t.o.m. 30/4, end. för nytecknade årskort och kan ej kombineras med andra rabatter. Liatorps Marknad & Loppis Liatorps Marknad & Loppis med knallar och våffelförsäljning. När: söndagen 26/4 Tid: Kl Plats: Medborgarhuset Hopptorn, blommor, godis, ballonger, munkar m.m VÄLKOMMEN! Ett samarbete mellan Medborgarhusföreningen och Samhällsföreningen. Boka bord till loppisen genom att maila till: Konsert i Älmhults kyrka Var: Älmhults kyrka När: Söndagen den 19 april, kl 18. Älmhults Oratoriekör 30 år! Stor konsert med bl a Otto Olsson: Te Deum Tillsammans med musiker från Malmö Symfoniorkester, dirigent PG Petersson Inträde 100 kr, barn o skolungdom gratis I samarbete med Sensus IKEA Test Lab informerar! IKEA Test Lab är stängt torsdag 7/5 och onsdag 20/5 pga. utbildning. Vi har också mycket begränsad bemanning fredagen 15/5. Delta i reseundersökning! Glöm inte delta i reseundersökningen gällande IKEA medarbetare i Älmhult. Den är framtagen av Lunds Universitet i samarbete med IKEA och KTH. Ditt deltagande är viktigt! Gå in på IKEA Inside och svara på hur du reser till, från och i Älmhult. Sista dag 21/4.

12 17 17 april AKTIVITETSHUSET EN PLATS DÄR DU KAN HA ARBETSMÖTE, TA EN FIKA, TRÄNA ELLER BARA UMGÅS Nyfiken på ögonlaser och linsbyte? Nu har du åter möjlighet att träffa oss! Vi berättar hur vi kan hjälpa ung som gammal till ett friare liv utan glasögon och linser. Passa på att ställa dina frågor och få all information om vilka erbjudanden du har som anställd på IKEA. När? Ons 22/4 & Tis 19/5 kl. 11:00-17:30 Var? Aktivitetshuset Med vänliga hälsningar, Memira Föreläsning Kulinarisk odling - från jord till bord! Välkommen till en föreläsning i grönskans tecken där du introduceras till Kulinarisk odling - från jord till bord. Föreläsaren Eva Uppsäll ger dig mängder av tips för att anlägga en egen köksträdgård! Efter föreläsningen avnjuter vi en liten provsmakningsmeny. När? Onsdagen den 22 april kl 18:30. Var? På Aktivitetshuset. Pris? 150 kronor för en inspirerande ch härlig kväll. Anmälan via tel eller maila till Katarzyna Rąbalskas fotografier från Ladakh Med en uppsättning av bilder tas du med på resan till Ladakh, och dess buddhistiska kloster. Det tidigare Himalaya-riket Ladakh är på grund av dess geografiska läge, svårt att korsa och är bara tillgängliga några månader om året. Ladakh ligger i Indien, men kulturellt tillhör den tibetanska traditionen - och därmed kallas ofta Lilla Tibet. När? Kl. 19:00 den 20 april och två veckor framåt. Var? På Aktivitetshuset i Solrosen. Välkommen! Studiecirkeln Hälsokompass startar i höst för Vuxenklubben Vi tittar på vad hälsa och livsstil innebär. Med enkla hälsotester, frågor om vardagsaktivitet och motion, balansen mellan mat och kroppens behov, vad goda vanor är, varvat med användbara rörelseövningar, finner du vägen till en bättre hälsa. Vänder sig till alla, vana och ovana motionärer! Hälsokompass riktar sig till dig som är medlem i Vuxenklubben och innefattar fem träffar 2 timmar/gång I priset 425 kr ingår kursmaterial. Vill du veta mer? Kom till Aktivitetshuset tisdagen 14 april eller 28 april kl:14:00, eller kontakta kursledare Karin Tiselius leg. sjukgymnast på telefon:

13 17 17 april AKTIVITETSHUSET EN PLATS DÄR DU KAN HA ARBETSMÖTE, TA EN FIKA, TRÄNA ELLER BARA UMGÅS Nytt sortiment i caféet på Aktivitetshuset OBS! Grillunch fre 24 april I måndags presenterades tre nyheter i caféet på Aktivitetshuset. Smörgåsarna Ciabatta med kalkon och prästost, Bagel med kyckling och hickorysås samt Wrapen med varmrökt lax gjorde ett starkt intåg i våra liv. Stina Nilsson, en av de två köksansvariga på Aktivitetshuset berättar om nyheterna. Vilken produkt tror du kommer bli mest populär? - Min personliga favorit är Bageln med picklad lök, kyckling och hickorysås och kunderna som testar den tror jag kommer hålla med mig. - Vi försöker byta sortimentet 2-3 gånger om året för att säsongsanpassa menyerna vilket går hand i hand med vår ambition att använda ekologiska råvaror. Hur stor roll har priset? - Priset har stor roll, vi sätter alltid ett pris och arbetar sen utefter det för att våra kunder ska tycka att vi säljer prisvärda produkter. Uppdatering av ombyggnationen i gymmet Nu har ombyggnationen av gymmet dragit igång vilket innebär att det är mycket som sker. Väggar tas ner från konferensrummen Maskrosen och Tussilagon för att kunna öppna upp den stora ytan som sen kommer bli ett gym på 260 m². Gilla vår Facebooksida Aktivitetshuset i Älmhult för att följa arbetet med det nya gymmet. Öppet: måndag-torsdag , fredag , lördag-söndag Som IKEA, Ikano och Inter IKEA medarbetare har du access till Multihallen alla dagar Telefon ,

14 17 17 april LUNCHGUIDE MAIL: MANUSSTOPP TISDAGAR AKTIVITETSHUSET MÅN Krämig broccolisoppa med bacon TIS Röd currysoppa med kyckling ONS Stinas Puztasoppa TOR Indisk köttsoppa med kanel FRE Grillunch Veckans vegetariska: Morotssoppa med apelsin Hemlagad soppa, 49:- Serveras med bröd och smör (Alla våra soppor är fria från gluten och laktos) Vi serverar även matiga sallader, wraps, sushi, och mackor. Kvällstid serverar vi belgisk våffla, grillade smörgåsar och toast från grillen. IKEA gatan 8, tel , Öppet; mån-tor , fre , lör-sön IKEA RESTAURANGEN Tidtabell för lunchbussen: Från IoS Från varuhuset 11:35 11:55 12:05 12:25 12:35 12:45 13:00 13:10 PER ANDERSENS MÅN Kalkonsnitzel cordon bleu gräddsås, stekt potatis, grönsaker och gelé. Kokt torsk med pepparotssmör, kokt potatis och ärtor. TIS Gratinerad falukorv, potatismos och lingon. Friterad kyckling med stekt ris och kall currydressing. ONS Biff ala lindström med sås, kokt potatis och gurka. Rotmos serveras med fläsklägg. TOR Rotfruktsgratäng serveras med kabanoss och kokt potatis. Örtfylld sej serveras med dillkryddat potatismos, skirat smör och ärtor. FRE Pytt i panna med ägg och rödbetor. Makaronipudding med skirat smör och lingon. Häfte med tio lunchkuponger: 700:- Bäckgatan, vid IKEA Distribution Centre. Ingång vid vakten. Tel , IKEA HOTELL Ät så mycket du vill av vår lunchbuffé med massor av goda grönsaker, krispig sallad, läckra såser, flera hemlagade varmrätter med eller utan kött, hembakat bröd, flera olika tillbehör samt lingondricka, isvatten och kaffe. Dagens stekta fisk 75:- Sallad 60:- Dagens rätt inklusive 3 dl mjölk eller ett glas dryck, sallad, smör, 75:- bröd och kaffe. Vid köp av häfte med 10 luncher 70:-/lunch 85:- Måndag-fredag IKEA gatan 1, tel

15 17 17 april SAKER & TING MAIL: MANUSSTOPP TISDAGAR SÄLJES Fotbollsskor Adidas i storlekarna 30, 32 och 33 i toppenskick-100 kr/styck. Ring Pernilla tums pojkcykel Kryoba MTB. Stötdämpad framgaffel. Silverfärgad, knappt använd 500 SEK. Ring FORD FOCUS 1,6 TREND HGV -05. Välvårdad familjebil, 9800 mil, silver metallic, nybesiktigad utan anm. Rök & djurfri. Ifylld servicebok. Nya Goodyear sommardäck monterade Nyskattad! Nyservad! Pris: :-. Tele: Tripp trapp stol, beige 250 SEK, 10 år. 4 st Henriksdal stolar med lång vit klädsel. 300 SEK/st Svart takbox 320 liter kronor. Solsäng som gungar lite. För två. 200 kronor. Samt diverse verktyg. Intresserad? Isåfall hör av er till Per Nilsson på mobil Tack på förhand! Peugeot 307 CC 2.0 Sport 04. Plåtcabbe, mil, grön metallic, skinnklädsel, 180 Hk, endast sommarkörd, mycket fin, kr. Tel /2 Plansvilla, Klöxhult. Boarea: 140kvm, Tomtareal: 900kvm, Antal rum: 5. Utgångspris: 2,550,000 kr. Tilltalande ljus fräsch villa med bra läge längst in på återvändsgata, med 2 sidor mot grönområde. Nära till skolan, dagis och jobba. Insynsskyddad tomt med ett nytt flertal terrasser. Tilltalande renoverat kök med golvvärm. Härligt vardagsrum med braskamin. Ett underbart uterum med klinkergolv. Luft värmepump. Stora garage och carport. Tel: SKÄNKES Studsmatta, ca 3 meter. Skänkes mot avhämtning. Finns i Älmhult SÖKES IKEA STOCKHOLM fåtölj love seat KÖPES! Ring Anna A family with two small kids is looking to rent a 2/3-room house or apartment in Älmhult. Please contact me, Yulia, at or Hej! We are looking for a designer who will help us to design an inspired kitchen in our house in Älmhult. Are you interested? Contact us at co or for further details. Aldona & Olek Looking for an apartment to rent in Central Malmö or Älmhult sqm. Please contact me: tel: ; Mikhail UTHYRES Platser i stor ateljé uthyres i Älmhult! Vi är två målare som delar 100kvm fullt utrustat med kök, toalett, förråd och utställn- ingsmöjligheter. Vi vill gärna dela ateljén med fler kreativa personer! Låg månadskostnad. Kontakt: eller Sommarstuga i Norje Boke. Strandtomt. Sitt på egen brygga och se solen gå upp eller ta ett nattabad i månskenet. 8 bäddplatser inne i stugan och tre i friggeboden. Roddbåt ingår. Uthyres fr o m v31; söndag-fredag. V31-v :-/v. Därefter 4000:-/v. Maila: bahnhof.se om du är intresserad Apartment for 1 commuter from May 1st. Downtown Älmhult. 50 m2, 2 rooms & kitchen, washing machine, partially furnished, WiFi. Rent: SEK 4500 incl heating & water. Call Lucas or Paula English tack. LOPPIS Stor loppis i Hökön 26 april kl Boka plats (100kr/plats). Johan Arrangör: Hököns intresseförening

16 17 17 april 2015 Hur är det Under Täcket, Kristoffer Appelquist? Hej Kristoffer! Du är aktuell med talkshowen Under Täcket där du varje fredag bjuder in en gäst till ett sovrum inrett av IKEA. Showen är en 24- timmars interaktiv talkshow. Hur är läget? Det är fint tack. Vem är Kristoffer Appelquist? En ståuppkomiker boendes i ett missionshus i Värmland. Jag turnerar och underhåller människor och har även arbetat som programledare och skådespelare. Under din andra show hade du hipp hopperskan Kumba på besök. Hon uttryckte sig det här känns ju så sjukt. Hur känns det för dig inför en show? Det är ju en galen situation. Vi träffas för första gången och ska hänga i ett dygn. Man kan säga att vi hinner prata till punkt. Det är lyxigt att bara vara med den gäst jag har valt ut, hon eller han är ju vald för att jag tycker personen är intressant. Vad har du för relation till IKEA? Till IKEA har man åkt hela livet för att köpa möbler. Innan det fanns ett IKEA i Karlstad åkte hela familjen till Örebro, vi gjorde det till en familjeutflykt. Jag har varit mycket på IKEA hela livet. Vad tycker du är viktigt gällande inredningen i din talkshow? En bekväm säng! Sedan är det viktigt att rummet är anpassat efter individen som besöker. Det är det som är poängen. Med Kumba som gäst passade det med lyxig inredning, min nästa gäst och jag ska vara i ett rum för riktigt grabbhäng. Vilket betyg ger du IKEAs sängar? Jag har aldrig sovit i något annat och jag sover väldigt gott. Vem besöker Under täcket på fredag? Då har jag bjudit in Emil Christensen a.k.a Heaton, en professionell E-sportare. Tack Kristoffer för att vi fick ställa lite frågor till dig och lycka till på fredag och med resterande sändningar! Tack! Vill du se Under Täcket? Showen startar på fredagar kl 15:00 - Allt kan hända! Du hittar showen på Ta chansen att vara med och påverka talkshowens innehåll på sociala medier genom att använda #undertacket. ÄLMHULTSBLADET Vad vill du läsa om i Älmhultsbladet? Hör av dig till redaktionen på eller

ÄLMHULTSBLADET. Världens media på besök i Älmhult S.3. Sista chansen att lunchdansa S.6. Köp elcykel på fynd S.2. Vårlotteri i full gång S.

ÄLMHULTSBLADET. Världens media på besök i Älmhult S.3. Sista chansen att lunchdansa S.6. Köp elcykel på fynd S.2. Vårlotteri i full gång S. 24 5 juni 2014 IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET Sista chansen att lunchdansa S.6 Köp elcykel på fynd S.2 Vårlotteri i full gång S.12 Världens media på besök i Älmhult

Läs mer

ÄLMHULTSBLADET. Bygglovsansökan inlämnad för IKEA Hotell S.4. Sikte på lägre ungdomsarbetslöshet S.3. Nytt möte om pendling S.5

ÄLMHULTSBLADET. Bygglovsansökan inlämnad för IKEA Hotell S.4. Sikte på lägre ungdomsarbetslöshet S.3. Nytt möte om pendling S.5 11 7 mars 2014 IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET Sikte på lägre ungdomsarbetslöshet S.3 Nytt möte om pendling S.5 Malmömässa på Sockerbruket S.7 Bygglovsansökan inlämnad

Läs mer

ÄLMHULTSBLADET. En tallrik med sommar. IKEA på topp 10 2. Pinnen vandrar vidare 4-5

ÄLMHULTSBLADET. En tallrik med sommar. IKEA på topp 10 2. Pinnen vandrar vidare 4-5 ÄLMHULTSBLADET IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 14 juni 25 2013 IKEA på topp 10 2 Pinnen vandrar vidare 4-5 En tallrik med sommar Årets sommarbuffé har under några veckor stått uppdukad

Läs mer

ÄLMHULTSBLADET. Världen kom till Köpenhamn. 13 000 kvm utställning 3-4. Nu är det jul igen 2

ÄLMHULTSBLADET. Världen kom till Köpenhamn. 13 000 kvm utställning 3-4. Nu är det jul igen 2 ÄLMHULTSBLADET IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 23 nov 48 2012 13 000 kvm utställning 3-4 Nu är det jul igen 2 Världen kom till Köpenhamn Nytt för i år är att man hade Supplying Days

Läs mer

ÄLMHULTSBLADET. Låt ditt hem komma till liv. Lanseringen och tankarna bakom IKEA katalogen 2013 3-6. Stadsfestival i dagarna två 6

ÄLMHULTSBLADET. Låt ditt hem komma till liv. Lanseringen och tankarna bakom IKEA katalogen 2013 3-6. Stadsfestival i dagarna två 6 ÄLMHULTSBLADET IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 17 aug 34 2012 Låt ditt hem komma till liv Lanseringen och tankarna bakom IKEA katalogen 2013 3-6 Stadsfestival i dagarna två 6 Årets

Läs mer

Erikslund. Maria Montazami, Shopping Center i Västerås. Tävla & vinn 2 000 kr! fixa festen med. född i Västerås och aktuell med sin nya bok

Erikslund. Maria Montazami, Shopping Center i Västerås. Tävla & vinn 2 000 kr! fixa festen med. född i Västerås och aktuell med sin nya bok Erikslund Shopping Center i Västerås Tävla & vinn 2 000 kr! VÄLKOMMEN PÅ DEN STORA INVIGNINGEN 22 september Smarriga recept sid 12 fixa festen med Maria Montazami, född i Västerås och aktuell med sin nya

Läs mer

JAG, en ent rep renör?

JAG, en ent rep renör? Ef tersom det vi gjorde var okänt för de flesta så intresserade sig många för vad vi gjorde och blev nyfikna Tove West lund, ShapeUp Club JAG, en ent rep renör? Många inbillar sig att det är SVÅRT att

Läs mer

Så här kan DU också starta företag

Så här kan DU också starta företag Så här kan DU också starta företag there is no passion to be found playing small, in settling for a life that is less than the one you are capable of living. Så här kan du också starta företag Marlena

Läs mer

SIDAN 17 Barn från Snäckebergets skola tittar på lokaliseringen av den planerade nya energihamnen vid Risholmen utanför Torsviken.

SIDAN 17 Barn från Snäckebergets skola tittar på lokaliseringen av den planerade nya energihamnen vid Risholmen utanför Torsviken. TORSLANDA BJÖRLANDA SÄVE ÖCKERÖ KOMMUN VECKA 10 ONSDAG 4 MARS 2015 ÅRG 23 UPPLAGA 18.500 TIDNINGEN.SE Hockeykusiner Jennifer Carlsson och Nathalie Carlsson Mattila från Torslanda kommer att representera

Läs mer

Allt om Vikenfesten. Montessori fyller 20 år. Flygstolen från Viken SID. 12 MITTUPPSLAGET SID. 16

Allt om Vikenfesten. Montessori fyller 20 år. Flygstolen från Viken SID. 12 MITTUPPSLAGET SID. 16 Byaluren Byaföreningens tidning om livet i Viken - förr & idag #42 Flygstolen från Viken SID. 12 Allt om Vikenfesten MITTUPPSLAGET Montessori fyller 20 år SID. 16 1 Hjältar i stort och smått Utgiven av

Läs mer

En tidning för dig som bor hos ÖBO nr 1/2008

En tidning för dig som bor hos ÖBO nr 1/2008 En tidning för dig som bor hos ÖBO nr 1/2008 innehåll Projekt gammalt & nytt på Söder Inspireras i badrummet Nyfiken på internet Örebrokompaniet conventum arena första gästkrönikan vinn kent-biljetter

Läs mer

update: consumer 06. 16. 20. LG s got talent En ekologisk revolution på gång Coop - något Extra

update: consumer 06. 16. 20. LG s got talent En ekologisk revolution på gång Coop - något Extra update: consumer 06. LG s got talent Möt Tom Nilsson, 36-årig nordisk försäljningsdirektör för Home Entertainment som gjort kometkarriär på LG Electronics. 16. Coop - något Extra Kooperativa Förbundet

Läs mer

PROFILEN. Grillkol & Briketter. Guldöl. VaniljGlaSS 0,5 liter MAJ 2013. ÅSe. Harboe 2,8% 2,5 kg GILLA OSS PÅ. nu kan du följa oss på

PROFILEN. Grillkol & Briketter. Guldöl. VaniljGlaSS 0,5 liter MAJ 2013. ÅSe. Harboe 2,8% 2,5 kg GILLA OSS PÅ. nu kan du följa oss på Söderås Innehåller även information från GILLA OSS PÅ MAJ 2013 Kanoter i 15 å r Festivaldags? PROFILEN Luggudeträffen nu kan du följa oss på Priserna gäller 20-26/5 Reservation för slutförsäljning och

Läs mer

Vana campare trivs i Töreboda för sjunde året på raken. SID 5. Törebodakanalen

Vana campare trivs i Töreboda för sjunde året på raken. SID 5. Törebodakanalen Tonia slutar Ulla och Ann-Louise öppnar Salong ZåBra. SID 4 Vana campare trivs i Töreboda för sjunde året på raken. SID 5 Bengt skapar vackra saker i trä satsar mer på eget. SID 13 Törebodakanalen Positiv

Läs mer

13 JUNI ÅRETS SVETTIGASTE FOLKFEST! KARLSTADSTADSLOPP.SE FACEBOOK.COM/KARLSTADSTADSLOPP

13 JUNI ÅRETS SVETTIGASTE FOLKFEST! KARLSTADSTADSLOPP.SE FACEBOOK.COM/KARLSTADSTADSLOPP 13 JUNI VÄLJ MELLAN 10 & 21 KM ÅRETS SVETTIGASTE FOLKFEST! KARLSTADSTADSLOPP.SE FACEBOOK.COM/KARLSTADSTADSLOPP Karlstad är upplevelser I Karlstad är det alltid något på gång. Musikfestivalen Putte i parken

Läs mer

Båtgalen. Sommarens smakupplevelse. Anders Strömsten kopplar av på havet

Båtgalen. Sommarens smakupplevelse. Anders Strömsten kopplar av på havet Ett magasin från Office IT-Partner #1 2012 Sommarens smakupplevelse Matspalten tipsar Årets grönaste datorhall tillhör Office IT-Partner Så använder du ipad i jobbet på bästa sätt Begreppet IT har blivit

Läs mer

Synar rollerna på jobbet insider 14

Synar rollerna på jobbet insider 14 Sammanför entreprenörer Connect Skåne organiserar affärsänglar och sammanför dem med drivna entreprenörer. insider 02 Och så var det betalningen -mobilen som plånbok innovation 09 Postens gruppreklam till

Läs mer

Guide för sociala medier

Guide för sociala medier Guide för sociala medier 2 Handelns framtid är digital Att vara ständigt uppkopplad är idag inga konstigheter. 85 procent av svenskarna över 16 år har tillgång till nätet i hemmet och hela 81 procent av

Läs mer

I DETTA NUMMER: #krisialmedalen

I DETTA NUMMER: #krisialmedalen 2013 / Nr 2 VÄGEN UT SVERIGES STÖRSTA TIDNING OM BROTTSFÖREBYGGANDE ARBETE I DETTA NUMMER: #krisialmedalen KRIS första muckhämtning utomlands Porträttet med Peter Klang på Gran Canaria Unga KRIS tillbringade

Läs mer

Tack för att du har köpt den här boken om hur du som företagare kan paketera din kunskap, sälja den och tjäna mer pengar.

Tack för att du har köpt den här boken om hur du som företagare kan paketera din kunskap, sälja den och tjäna mer pengar. Tack för att du har köpt den här boken om hur du som företagare kan paketera din kunskap, sälja den och tjäna mer pengar. Jag hoppas att boken ger dig nya perspektiv på hur du på bästa sätt kan ta vara

Läs mer

Cykelkärlek. Tävla och vinn en cykel. Adoptera en bikupa. Stadsdel i. Socialt ansvar som når långt. Båtmotorer och filthattar.

Cykelkärlek. Tävla och vinn en cykel. Adoptera en bikupa. Stadsdel i. Socialt ansvar som når långt. Båtmotorer och filthattar. nummer 23 Adoptera en bikupa Socialt ansvar som når långt Stadsdel i världsklass Cykelkärlek heta tips för alla smaker Båtmotorer och filthattar Tävla och vinn en cykel magasin brostaden 1 Startklart kontor:

Läs mer

Lyckas som eventplanerare

Lyckas som eventplanerare Lyckas som eventplanerare Modul 3: E-bok Så fungerar eventbranschen Holger Wästlund 1 Denna e-bok är utgiven av: Tipsförlaget e-post: holger@wastlund.com telefon: 08 755 81 31 mobil: 070 594 36 20 Hemsidor:

Läs mer

Eskilstuna. Gymmet växer och blir Multihall. En nyhet som får dig att sväva. Indoor walking. Nya möjligheter

Eskilstuna. Gymmet växer och blir Multihall. En nyhet som får dig att sväva. Indoor walking. Nya möjligheter Välkommen till Sveaplan Träning på hög nivå! Att må bra och ha kul är det viktigaste Andreas Mallin, gyminstruktör Nya möjligheter Gymmet växer och blir Multihall Ett stort gym med moderna träningsmaskiner,

Läs mer

Linerbladet. En hel värld bakom skärmarna och tangentborden. sid 8-9. Vi är ett starkare företag idag. sid 5. Marknad

Linerbladet. En hel värld bakom skärmarna och tangentborden. sid 8-9. Vi är ett starkare företag idag. sid 5. Marknad Marknad Vi är ett starkare företag idag. sid 5 IT-avdelningen En hel värld bakom skärmarna och tangentborden. sid 8-9 Linerbladet Nr 1 2014 En tidning för alla medarbetare vid Smurfit Kappa Kraftliner

Läs mer

WJ NÄRINGSLIV. Wäsby Golf en oas i Wäsby. Läs om härliga tjänste-/förmånsbilar sid 8 9. sid 4

WJ NÄRINGSLIV. Wäsby Golf en oas i Wäsby. Läs om härliga tjänste-/förmånsbilar sid 8 9. sid 4 t i l l v d, ä g a r e e l l e r l e d n i n g s g r u p p w ä s b y j o u r n a l e n s e d a n 1 9 9 7 WJ NÄRINGSLIV u p p l a n d s v ä s b y n o v e m b e r, 2 0 1 2 Wäsby Golf en oas i Wäsby sid 4

Läs mer

RÅDAPORTEN. Utomhusglädje. tid för långa ljusa dagar RÅDA FÖRSAMLINGS TIDNING NR 2 2008 ÅRGÅNG 28

RÅDAPORTEN. Utomhusglädje. tid för långa ljusa dagar RÅDA FÖRSAMLINGS TIDNING NR 2 2008 ÅRGÅNG 28 RÅDAPORTEN RÅDA FÖRSAMLINGS TIDNING NR 2 2008 ÅRGÅNG 28 Utomhusglädje tid för långa ljusa dagar Livet i hängmattan & rabatten sol, lek & bus i Rådas utemiljö 2 RÅDAPORTEN RÅDA FÖRSAMLINGS TIDNING RÅDAPORTEN

Läs mer

FÖRETAGAREN. Rekordår för Årets Företagare. Nya regler: Så får du lägre skatt på vinsten. Säljare - världens finaste jobb

FÖRETAGAREN. Rekordår för Årets Företagare. Nya regler: Så får du lägre skatt på vinsten. Säljare - världens finaste jobb TIDNINGEN FRÅN DALARNA DALA FÖRETAGAREN 1 NR 4 2013 Årgång 20 Rekordår för Årets Företagare Dalaföretagaren tar pulsen på riksdagsmännen Nya regler: Så får du lägre skatt på vinsten Säljare - världens

Läs mer

SKANDIAMÄKLARNA HÖSTEN 2009 VIMMELBILDER FRÅN KICK-OFFEN MALMÖKONTORET NYTT OCH FRÄSCHT! LIZA NYBERG SKANDIAMÄKLARNAS NYA VD

SKANDIAMÄKLARNA HÖSTEN 2009 VIMMELBILDER FRÅN KICK-OFFEN MALMÖKONTORET NYTT OCH FRÄSCHT! LIZA NYBERG SKANDIAMÄKLARNAS NYA VD x j i VIMMELBILDER SKANDIAMÄKLARNA HÖSTEN 2009 acefh lnv FRÅN KICK-OFFEN MALMÖKONTORET NYTT OCH FRÄSCHT! LIZA NYBERG SKANDIAMÄKLARNAS NYA VD SKANDIAMÄKLARNA VINTERN 2009 INNEHÅLL 03 BJÖRN HAR ORDET Inledning

Läs mer

INSIDE DEN NAKNA SANNINGEN OM NUDIE. Nytt magasin! LÄS OM RETAILTRENDER, BUTIKSKONCEPT & INTRESSANTA PROFILER. Butikskoncepten du inte visste fanns

INSIDE DEN NAKNA SANNINGEN OM NUDIE. Nytt magasin! LÄS OM RETAILTRENDER, BUTIKSKONCEPT & INTRESSANTA PROFILER. Butikskoncepten du inte visste fanns RETAIL NEWS INSIDE Retail news INSIDE NUMMER 1 2014 AMF FASTIGHETER VI BLICKAR UTÅT Butikskoncepten du inte visste fanns Nytt magasin! LÄS OM RETAILTRENDER, BUTIKSKONCEPT & INTRESSANTA PROFILER NÖRDARNA

Läs mer