ÄLMHULTSBLADET. NIPPRIG - en naturlig kollektion. Nyhet: IKEA emoticons s.2. Vuxenklubben främjar hälsan s.3

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ÄLMHULTSBLADET. NIPPRIG - en naturlig kollektion. Nyhet: IKEA emoticons s.2. Vuxenklubben främjar hälsan s.3"

Transkript

1 09 20 februari 2015 IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET Nyhet: IKEA emoticons s.2 Vuxenklubben främjar hälsan s.3 Robin inspirerar till ett hållbart liv hemma s.6 NIPPRIG - en naturlig kollektion NIPPRIG är en kollektion som varierar i den naturnära färgen grön men även svart. Det är ett resultat från ett kreativt samarbete mellan IKEA och lokala producenter i Indo- nesien och Vietnam. Kollektionen har säljstart i mars och finns alltså snart tillgänglig på ett IKEA varuhus nära dig! Läs mer på s.4

2 09 20 februari IKEA emoticons Många med smartphones använder idag så kallade emojis i sms. Det är enkelt och ett roligt sätt att förmedla en känsla eller vad man gör. Nu finns det även IKEA emoticons att tillgå detta är också symboler för dina sms, dock i en något större skala. Tanken är att det ska underlätta den universala kommunikationen och förståelsen i hemmet. De kan tro också användas vid kommunikation under ett besök på varuhuset! IKEA Sverige är 2014 års bästa Malmö Ambassadör I måndags utsågs IKEA Sverige till 2014 års bästa Malmö Ambassadör. Med följande motivering tog Hanna Köhl, varuhuschef IKEA Malmö och Staffan Lindquist, VD IKEA Services AB, emot priset: IKEAs satsning på ett internationellt kontor och hotell gör dem till årets självklara ambassadör för Malmö. IKEA utformar en hållbar internationell arbetsmiljö och global mötesplats, helt i linje med Malmö stads intentioner om hållbarhet. IKEA Sverige på Pinterest Ni har väl inte missat att IKEA Sverige finns på Pinterest? Där delar IKEA Sverige med sig av inspiration och idéer för hemmet. Har ni inte kollat in det redan så rekommenderar vi att ni gör det. ÄLMHULTSBLADET Utgivare IKEA AB Ansvarig utgivare Mattias Lindqvist Redaktion Cecilia Petersson Manusstopp Tisdagar Utgivning Fredagar Tryckkostnad 3,80 SEK per ex Postnummer 05/15 Telefon Fax E-postadress redaktionen ikea1.scop@ikea.com E-postadress Saker & Ting ikea1.sakt@ikea.com Älmhultsbladet på IKEA Inside Älmhultsbladet som webbtidning Tips! Webbtidningen når du hemifrån Älmhultsbladet in English Vad vill du läsa om i Älmhultsbladet? Hör av dig till redaktionen! ikea1.scop@ikea.com

3 09 20 februari Vuxenklubben genomför gymnastik av många anledningar! TEXT: CECILIA PETERSSON, Under 12 tisdagar på våren och 12 på hösten anordnar Vuxenklubben på IKEA ett gymnastikpass. Det är femte året i rad som Eva Lill Svensson, PT och massör, leder passen och hon är full av energi efter att ha tränat Vuxenklubben. Då jag träffar henne har hon precis instruerat 26 stycken till en starkare kropp. Vuxenklubben är den roligaste grupperna jag tränar, säger Eva Lill. Det är en tisdagsförmiddag i mitten av februari och ett träningspass i Multihallen på Aktivitetshuset är precis genomfört. Gymnastikpasset var i vanlig ordning upplagt för att passa alla och tillåta var och en träna i eget tempo. Efter balansövningar på pilatesbollar och styrketräning med gummiband hörs glada kommentarer. Spontant uttrycker sig en dam: vilket härligt pass!, innan hon lämnar hallen med ett leende. Passet är tänkt att vara förebyggande och anpassat för funktionell styrketräning. Alla kan vara med och ålderspannet varierar, äldst är Arne Olofsson som fyllde 87 år förra året. Visst är vi väl duktiga? säger Inga-Maj Johannesson efter passet. Inga-Maj tycker att gymnastiken håller kroppen spänstig och är mjukgörande. Hon poängterar även den sociala biten: Det är en otroligt fin samvaro med gamla arbetskamrater, säger hon. Inga-Maj har tidigare jobbat på IKEAs kontorsservice och tycker nu att det är en stor förmån att få vara med i vuxenklubben, gratis och allt. Gymnastiken är enbart en av alla grejer de hittar på. Irene Willa, en av deltagarna, har varit med sedan gymnastikgruppen startade. Hon tycker träningen är suverän och säger: Detta är jättebra, jag hittar muskler jag inte trodde jag hade. Irene berättar också att gruppen har växt, men att den kan växa ytterligare: Hallen är stor och många fler får plats. Irene går sedan vidare emot omklädningsrummet, på vägen uppmanar hon alla på plats: Det är fika nu efter, och det görs tydligt att samvaron fortsätter. Tillsammans gör de en tisdagsförmiddag, med start klockan 11, lite roligare.

4 09 20 februari Säljstarten nära för NIPPRIG - en naturlig kollektion NIPPRIG är en kollektion som varierar i den naturnära färgen grön samt svart. Det är ett resultat från ett kreativt samarbete mellan IKEA och lokala producenter i Indonesien och Vietnam. NIPPRIG visar prov på ett lokalt hantverkskunnande i samarbete med svensk design. Det förnyelsebara materialet som utgör produkterna, höjer kollektionen ytterligare. Nike Karlsson, designer av NIPPRIG, har under arbetets gång varit närvarande i Indonesien och Vietnam. -Det bästa med att vara på plats är att man kan se formen utvecklas. Det handlar verkligen om en organisk process där vi skapar produkten tillsammans, säger Nike. NIPPRIG har säljstart 15 mars men redan nu kan man se och ta del av bilder på produkterna. IKEA delar även med sig av tillvägagångssätt vid hantverket samt bilder på det material som används.

5 09 20 februari NIPPRIG kollektionen är en hyllning till naturmaterial och lokalt hantverkskunnande hela vägen från start till mål. NIPPRIG kruka består av lokalt skördad vattenhyacint och är gjord av en hantverkare som använt traditionella flättekniker. Vattenhyacint är en frodig grön vattenväxt som är extremt snabbväxande och förekommer i tropiska vattendrag runt om i världen. När växten torkas blir den ett hållbart material för flätning. Lokalt skördad vattenhyacint.

6 09 20 februari Co-worker engagement project - vi frågar om Robins resultat TEXT: CECILIA PETERSSON, CECILIA.PETERSSON@IKEA.COM Älmhultsbladet skrev under v.5 om Co-worker engagement project. Projektet har pågått under fem månader och haft fem deltagare ifrån varje IKEA varuhus i Sverige. Vid start fick del tagarna 5000 kronor var till inhandling av hållbara produkter ur vårt sortiment. Syftet med projektet har varit att låta medarbetare prova på hur det är att leva ett mer hållbart liv hemma inom områdena avfall, energi och vattenbesparing. Nu frågar vi Robin Rundberg, indoor salesman på IKEA Hemma, hur projektet har gått. Robin tar med sig sina lärdomar och främjar där med planeten! Hej Robin! Varför ville du delta i Co-worker engagement Project? - Jag hade väldigt många förbättringsmöjligheter inom området, samtidigt som jag såg en möjlighet att spara pengar. För mig blev det därför två flugor i en smäll. Svärmor är dessutom miljöansvarig i min hemkommun så det passade också bra att få lite extra pluspoäng där. Vilken var din strategi när du köpte IKEAs hållbara produkter? - Min strategi var att handla produkter som skulle hjälpa mig att minska mitt avfall och därigenom dra ned på antalet sophämtningar och bilturer till tippen. Jag fokuserade därför på att köpa så många kärl som möjligt. Vilka energiområden har just du sparat in på via dessa produkter? - Jag valde att försöka dra ned på avfallet genom att sortera bättre, vilket jag har lyckats bra med. Jag har gått från 1 sophämtning/vecka till 1 sophämtning/var tredje vecka. Jag slipper dessutom att köra till tippen så ofta som jag gjort förr, vilket i sin tur minskar miljöpåverkan från bilturerna. Genom att källsortera får jag också bättre kontroll på mitt avfall och säkrar upp att rätt avfall hamnar på rätt plats. Vad blir ditt nästa steg för ett mer hållbart liv hemma? - Nästa steg blir att bygga en egen kompost så att jag får bra matjord till framtiden. Detta då jag odlar en del saker på tomten som jag använder till matlagningen. Vilken är din största lärdom? - Jag har lärt mig att man inte bara sparar på miljön genom att leva mer hållbart, man sparar också pengar till den egna plånboken och får bättre ordning i hemmet Hur kan du förmedla din nya kunskap i jobbet? - Jag har varit ute och presenterat på gruppmöten hos oss på Customer Support Centre. Jag har även informerat kollegor om hur enkelt vi faktiskt kan påverka kundens tänkande när vi säljer. Genom att hjälpa kunden att leva mer hållbart, hjälper vi dem också att få mer i plånboken.

7 09 20 februari Hemma hos Robin innan Co-worker Engagement project. Hemma hos Robin efter Co-worker Engagement project. Har du något tips till de som vill komma igång, men inte riktigt vet vart de ska börja? - Börja lite smått. Köp kärl där du kan lägga pantburkar, flaskor, tidningspapper etc. När du väl har kärlen så blir det mycket roligare att källsortera eftersom att varje gång du stoppar ner någonting i ditt kärl så städar du hemma plus att du värnar om miljön. Du sparar dessutom pengar på det. Nämn en IKEA produkt som via en enkel förändring bidrar till ett hållbart liv? - SORTERA Avfallskärl med lock 60 liters och 37 liters ( , ). Väldigt billiga och de är stapelbara. Tack Robin för ditt deltagande och för att du delar med dig av din kunskap! Robins tips för ett hållbart liv hemma, SORTERA Avfallskärl 60l Hemma hos Robin innan Co-worker Engagement project. Hemma hos Robin efter Co-worker Engagement project.

8 09 20 februari NY PÅ JOBBET MAIL: MANUSSTOPP TISDAGAR Lukas Nilsson, ny Need Planner BA Textiles, IKEA of Sweden Det är med glädje vi välkomnar Lukas Nilsson som ny Need Planner för affärsområde Textil, IKEA of Sweden, från den 23 februari. Lukas kommer att jobba för HFB 13. Lukas har studerat Business Economics i Lund och har jobbat som Team Leader på IKEA Distribution Center i Älmhult sedan Varmt välkommen till Textiles Lukas! Vi skulle vilja tacka dig Lukas! Du har med din energi och kreativitet bidragit stort till utvecklingen av vår verksamhet. Vi önskar dig lycka till i ditt nya uppdrag. Mikael Albinsson Pernilla Pettersson Supply Manager Warehouse Manager BA Textiles, IKEA of Sweden Distribution Services Älmhult Nils Helgesson, ny Sourcing utvecklare på AO sovrum & badrum, IKEA of Sweden Vi är mycket glada att kunna meddela att Nils har börjat på AO Sovrum och Badrum som Sourcing Utvecklare från den 16 februari Nils kommer närmast från Lammhults Möbel AB där han har arbetat som Sourcing Developer. Hans erfarenhet av att arbeta med flera material och av att arbeta i Kina med Sourcebynet kommer att bidra stort till sourcing teamet i vårt AO. Vi är övertygade om att Nils erfarenhet kommer att vara ett bra komplement till vårt sourcing team och att han kommer att bidra med att ta sovrum och badrums affären till nästa nivå. Varmt välkommen till AO sovrum & badrum, Nils! Sridhar Sajja Sourcing Development Manager BA Bedroom & Bathroom, IKEA of Sweden Mattias Lindqvist, ny informationschef på AO Sovrum och Badrum, IKEA of Sweden AB Mattias kommer att börja på AO sovrum och Badrum den 7 april Mattias började på IKEA IT Helpdesk i Älmhult Sedan 2011 har han varit kommunikationschef på IKEA AB. Mattias, vill vi tacka dig för din höga motivation, energi och ditt bidrag med att driva och stödja agendan för kommunication inom IKEA AB och IKEA i Sverige. Vi önskar dig lycka till! Välkomen till IKEA of Sweden och Sovrum och Badrum Mattias! Du ansluter dig till oss mitt i en fantastisk resa. Din erfarenhet och ledarskap kommer att vara av stort stöd då vi behöver förena människor internt inom IKEA kring vår tillväxtagenda. Evamaria Rönnegård Business Area manager Bedroom and Bathroom, IKEA of Sweden Thomas Carlzon Managing Director IKEA AB

9 09 20 februari NY PÅ JOBBET MAIL: MANUSSTOPP TISDAGAR Mihaela Popa ny Product Communicator på affärsområde Belysning, IKEA of Sweden Vi kan med glädje meddela att Mihaela Popa har accepterat rollen som Product Communicator för Belysning på IKEA of Sweden. Hon kommer att börja sin anställning den 11 februari. Mihaela har sin bakgrund som redaktör för tidningar och magasin i Rumänien. Mihaela kommer med sin höga energi och sitt kundfokus bli ett välkommet bidrag till vårt Commercial team. Vart välkommen till Belysning Mihaela! Anna-Carin Alderin Commercial Manager BA Lighting, IKEA of Sweden Jessica Nilsson vice EQR utvecklingschef för AO Sovrum & Badrum, IKEA of Sweden. Vi är glada att meddela att Jessica har tillträtt tjänsten som biträdande EQR Utvecklingschef för AO Sovrum & badrum från den 1 februari Jessica har arbetat de senaste 10 åren inom AO Sovrum & Badrum, som produktingenjör för både Badrums och Sovrums produkter. Rekryteringen av Jessicas ersättare som PDE i byrå teamet pågår och kommer att meddelas vid ett senare tillfälle. Jag tror starkt på att Jessica kommer att bidra mycket med hennes motivation, erfarenhet, positiv attityd och ledarskap till vårt EQR laget och sovrum & badrum affärer. Jag är mycket glad att Jessica har accepterat denna utmaning. Stort lycka till i ditt nya uppdrag Jessica! Annika Mulder EQR Utvecklings chef AO sovrum & Badrum, IKEA of Sweden. Jean-Philippe Giraud, ny Sourcing utvecklare på AO sovrum & badrum på IKEA of Sweden Vi är mycket glada att kunna meddela att Jean-Philippe Giraud har börjat på IKEA of Sweden som Sourcing Utvecklare på AO Sovrum och Badrum från 2 februari Jean-Philippe kommer närmast från Smurfit Kappa där han har arbetat i olika roller inom leveranskedjan. I sin sista roll arbetade han som Inköp och Synergy chef, med ansvar för förhandlingar av leveransavtal, samt med capex analyser, investeringsbeslut och förvärv. Vi är övertygade om att Jean-Philippes erfarenhet och energi är ett bra komplement till vårt sourcing team och att han kommer att bidra med att ta sovrum och badrums affären tilll nästa nivå. Varmt välkommen till AO Sovrum & Badrum, Jean-Philippe! Sridhar Sajja Sourcing Development Manager BA Bedroom & Bathroom, IKEA of Sweden

10 09 20 februari INFORMATION TILL IKEA OCH IKANO MEDARBETARE Välkommen till Lunchmusik Liatorpsrevyn ger... Torsdag, 26 feb, kl Mary Chard Petersson, orgel. Efter musiken i kyrkan hälsas alla välkomna till lunch för 50 kr i Kyrkbackssalen. I samarbete med Sensus. SPELDATUM: Biljetter: (Spelas i Medborgarhuset i Liatorp) Lördagen 28/2 Vuxen 200 kr Fredagen 6/3 Barn (t.o.m grundskolan) Lördagen 7/3 Supébiljett 400 kr (tlf bokning) Fredagen 13/3 Lördagen 14/3 Bokning hos Christer: Fredagen 20/ (kl14-21) Lördagen 21/3 Förköp på ICA nära Liatorp Fredagen 27/3 Lördagen 28/3 Supé & Dans Konsert och Föredrag - När Livet Vänder Ändrade rutiner gällande Unionens löneavdrag Medverkande: Per Helgoson Jubilatekören Max Eriksson Stråkorkestern Mia Andersson Lars-Erik Sundell Plats: Älmhults kyrka När: 22/2, kl:16.00 Johan Wirell, Elin Olofsson From kommer det inte att ske några fler löneavdrag gällande Unionen. Unionens medlemsavgift samt a-kasseavgift kommer i fortsättningen att ske via inbetalningskort eller via autogiro, närmare information kommer från Unionen. HRSC Insamling till Cancerfonden Meeting support har stängt Onsdagen den 25/2 har Meeting support stängt på grund av teambuilding.

11 09 20 februari AKTIVITETSHUSET EN PLATS DÄR DU KAN HA ARBETSMÖTE, TA EN FIKA, TRÄNA ELLER BARA UMGÅS

12 09 20 februari AKTIVITETSHUSET EN PLATS DÄR DU KAN HA ARBETSMÖTE, TA EN FIKA, TRÄNA ELLER BARA UMGÅS Vi vill visa din konst Nu är det dags för lite målningar i utställningshallen. Vi hälsar Gunnar Forsén välkommen med sina färgrika och vackra tavlor. Du kan läsa mer och se fler bilder på: Utställningen pågår den 16 februari - 28 februari. Dansgala Den 11 april anordnas en dansgala i Växjö med namn som: Richard Herrey, Sten och Stanley, Titanix. Nu har du möjlighet att köpa din biljett hos oss till ett förmånligt pris. Biljetter och priser: Show - och dansbiljett med supé: Vuxen 500 kr Pensionär 450 kr Studerande 400 kr Show- och dansbiljett: Vuxen 350 kr Pensionär 249 kr Studerande 249 kr Köp din biljett på Aktivitetshuset, vid tillräckligt stort intresse anordnas buss till självkostnadspris. Ny terapeut Från och med vecka 8 hälsar vi Ingela Svensson, vår nya terapeut välkommen. Ingela kommer att finnas hos oss varannan måndag jämna veckor och hon erbjuder klassisk svensk massage och lymfmassage. Du bokar din tid via receptionen på Aktivitetshuset. Vårmöte med Vuxenklubben Den 17 mars klockan i Storan. Bosse Franzén informerar om vårens program med mera. Som vanligt blir det trevlig underhållning under eftermiddagen. Vi bjuder på landgång och dricka samt kaffe och kaka. Vi har också ett lotteri med fina vinster. Anmälan till Iréne Willa, senast den 4 mars, på mail: ireneingvar@gmail.com, eller telefon: alt: Meddela om eventuella allergier och intoleranser vid anmälan. IKEA Vuxenklubbare med respektive är hjärtligt välkomna! Hälsningar Styrelsen

13 09 20 februari AKTIVITETSHUSET EN PLATS DÄR DU KAN HA ARBETSMÖTE, TA EN FIKA, TRÄNA ELLER BARA UMGÅS ATC wellness training camp Utmana dig själv och ta del av en härlig upplevelse på Kullaberg utanför Höganäs den april Mountainbike Morgonyoga/SomaMove Triallöpning långdistans Bergsnedfirning Primal walk/stenåldersvandring Boende - Vi bor i fina stugor på Rusthållargården med en stor altan och utsikt över Skälderviken. Mat - Mellanmål vid vår samling på fredag eftermiddag, middag (vatten ingår), ekologisk och KRAV-märkt frukost, lunch. Pris: 2395 kronor Intresseanmälan till: tommy@alvestatraningscenter.se alt Den 2 mars klockan kommer Alvesta träningscenter att hålla ett informationsmöte om resan i Blå Hallen. Max 30 minuter. Välkommen om du är nyfiken eller om du redan har bestämt dig. Boule Resultat från Dam-boulen i Moheda med 30 deltagande lag: 5:a Christine Andersson/Agnes Sännefors (4 vunna matcher) 10:a Solweig Åström/Birgitta Svensson (3 vunna matcher) Bra jobbat. Vuxenklubbens bowlingsektion Hasse och Evert Torsdag, 26 februari Live på scen: The Diggerz Fredag 27 februari IKEA 2015 pokerturnering. Vem blir IKEA mästare i år? För mer info, maila AFWO@IKEA.COM OBS: INGA pengar i spelet, allt handlar om äran och berömmelsen. Välkommen! Öppet: måndag-torsdag , fredag , lördag-söndag Som IKEA, Ikano och Inter IKEA medarbetare har du access till Multihallen alla dagar Telefon , aktivitetshuset@ikea.com.

14 09 20 februari LUNCHGUIDE MAIL: MANUSSTOPP TISDAGAR AKTIVITETSHUSET MÅN Moniques tom kha-soppa TIS Elsies fisksoppa ONS Champinjonsoppa med bacon TOR Len sparrissoppa FRE Kyckling och paprikasoppa Veckans vegetariska: Kikärtssoppa Hemlagad soppa, 49:- Serveras med bröd och smör (Alla våra soppor är fria från gluten och laktos) Vi serverar även matiga sallader, wraps, sushi, och mackor. Kvällstid serverar vi belgisk våffla, grillade smörgåsar och toast från grillen. IKEA gatan 8, tel , Öppet; mån-tor , fre , lör-sön IKEA RESTAURANGEN Tidtabell för lunchbussen: Från IoS Från varuhuset 11:35 11:55 12:05 12:25 12:35 12:45 13:00 13:10 PER ANDERSENS MÅN Blodpudding, stekt fläsk och lingon. Kycklinggryta med röd curry och cocosmjölk serveras med ris. TIS Stekt kryddigkorv med rostade rotfrukter och senaps crème. Pasta med ost och skinksås. ONS Köttfärslimpa med fetaost och soltorkad tomat serveras med skysås och klyftpotatis. Ångad tilapiafilé med grönärtpuré, vitvinsås och kokt potatis. TOR Bacon och broccolisoppa. Chokladpudding. Stekt fisk med kokt potatis, ärtor, dillmajonnäs och citron. FRE Italiensk pastagratäng med köttfärs. Isterband i pitabröd med curryremoulade. Häfte med tio lunchkuponger: 700:- Bäckgatan, vid IKEA Distribution Centre. Ingång vid vakten. Tel , VÄRDSHUSET Ät så mycket du vill av vår lunchbuffé med massor av goda grönsaker, krispig sallad, läckra såser, flera hemlagade varmrätter med eller utan kött, hembakat bröd, flera olika tillbehör samt lingondricka, isvatten och kaffe. Dagens stekta fisk 75:- Sallad och soppa 60:- Dagens rätt inklusive 3 dl mjölk 75:- eller ett glas dryck, sallad, smör, bröd och kaffe. Vid köp av häfte med 10 luncher 70:-/lunch 85:- Måndag-fredag IKEA gatan 1, tel

15 09 20 februari SAKER & TING MAIL: MANUSSTOPP TISDAGAR SÄLJES Nintendo Wii konsol med spel och tillbehör. 1 st Wii konsol, 1 st kontroll, 1 st nunchuck kontroll, 1 st gummiskydd, 2 st rattar inkl 7 st Wii spel (PAL): Wii Sport, NHL Slapshot, FIFA 09 All-Play, Rally Racer, Star Wars - The complete saga, Just Dance 4, Michael Jackson - The Experience. Pris: 1000 kr. Tel: Två IKEA Tromsö loftsängar med tillhörande bordsskiva och hylla under sängen. Två år gamla. Höjd: 205 cm. Madrasslängd: 200 cm. Madrassbredd: 90 cm. Stommen, bordsskiva och hyllplan i vitt. Mycket fint skick. Pris för en säng 1500 SEK för båda. Finns i Osby Tel: Monika Jag säljer mitt ps3 super slim 500gb plus 5 kontroller, hdmi, laddnings kablar och 13 spel. Alla spel: Gta 5, Call of duty black ops, Call of duty Ghosts, Homefront, Overlord, Bioshock 2, Space marine, Assassin s creed III, Assassin s creed black flag, Battlefield 3, Saintsrow IV, Just cause 2, Red dead redemption game of the year edition. Pris 2000:- för allt. Mejla, ring eller smsa vid intresse. Säljes av Love Hernström Tel Epost. Lovy@live.se Större delar av vårt bohag säljes billigt pga flytt inom en snar framtid. Möbler och mindre inventarier samt husgeråd. Ring för mer information. Tel: , Marie Säljer min BMW 523 årsmodell -00. Bensin, kombi, automat, mörkgrå, mil. Väldigt fint skick, besiktad t.o.m. 29 jan 2016, reg.nr. RDR659. Pris SEK. Ivan Volvo V40 2,0 T, 2002 Jubileum, mil, Silver metallic, fullservad, automat, dragkrok, s/v däck, skinnklädsel, kamrem bytt vid 18000mil, skattad o besiktigad. 2015, Pris: kr Ring SÖKES Family looking to rent house long term or apartment in Älmhult, minimum 2 bedrooms but all options considered. Please call Verity Hus på Gotland för minst 2 familjer önskas hyra under kommande sommar semesterperiod. Fördel med pool men ej en nödvändighet. Kontakta Mikael på eller mikael.nilsson2@ikea.com I m looking for an apartment to rent in Central Malmö with a minimum 1,5 years contract sqm. Please contact me: mikhail.kolbin2@ikea.com. Jag är 51 årig man och har min familj i Indien och Sandviken, söker en mindre lägenhet eller rum att hyra i Älmhult då jag jobbar i Älmhult. Ni kan nå mig på mobil eller på mail anders.mansson@hotmail. com mvh Anders Månsson UTHYRES Well Furnished 2 Rooms Apartment. Location: Eriksgatan 25C, Älmhult. A bright 2 rooms apartment, 55 sqm recently renovated. Apartment located at the 2nd floor of the building and features a large, bright and wooden floor living room, fitted storage, kitchen with appliances included (Dish washer, Fridge, Freezer, Microwave, Boiler), bathroom with shower, bedroom with fitted wardrobes, small balcony. Washing machine in the basement. Internet connection available. Ideal for 1 person looking for an affordable flat in the area. Conveniently situated, very close to IKEA facilities (1km) and train station (800mt). Available from February 29th. Alberto Lägenhet med 2 rum & kök (60m2) i centrala Malmö, Västra Hamnen. Mail: clackrichard@gmail.com Stort ljust möblerat rum i en våning i centrala Älmhult uthyres mån-fre. Allt ingår bl.a. trådlöst nätverk. Ett mindre kontorsrum tillhörande rummet ingår också. Övriga ytor delas med andra veckopendlare. Tillträde 1/4, ev. möjligt tidigare. Hyra 3000kr/ mån. Svar till: swede.62@hotmail.com Badtunna vedeldad 10 personer. Ljud & ljus, popcornmaskin till festen. Flyttsläp, jordfräs, mossrivare, vertikalskärare, stubbfräs, vedklyv, markvibrator, skyliftar 8,12,15,18meter, ryggburen lövblås, häcksax, cementblandare. NYHET!!! Minigrävare 1,7 ton Mobil säkrast mellan kl TJÄNSTER Hundvakt. Jag är gärna hundvakt/går ut med hunden måndag-torsdagskvällar. Jag är uppväxt med hundar, har alltid levt med hundar och är oerhört glad i dessa djur. Behöver du hjälp med detta, kontakta då mig. Jag bor nära Lindex i Älmhult. Elisabeth:

16 09 20 februari 2015 Fett fint firande när fettisdagen gick av stapeln! Då fettisdagen gick av stapeln 17/2, var givetvis alla på IKEA restaurangen i Älmhult förberedda. Bullarna var redo, mandelmassan på plats och grädden vispad. Restaurang och bistro såg till att ha extra många semlor färdiga och arbetade under dagen efter devisen volym säljer volym. Semlan gick inte att missa under denna härliga tisdag och 393 stycken såldes. Detta fenomenala bakverk har sedan säljstarten i januari, på IKEA i Älmhult, sålts i hela exemplar. Att den dessutom kvarstår i restaurangens sortiment kan vi ju välja att se som grädden på semlan, det vill säga: toppen! ÄLMHULTSBLADET Vad vill du läsa om i Älmhultsbladet? Hör av dig till redaktionen på ikea1.scop@ikea.com eller

Celiakinytt NUMMER 2 2014. Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa!

Celiakinytt NUMMER 2 2014. Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa! Celiakinytt NUMMER 2 2014 Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa! INNEHÅLL/ NUMMER 1 Innehåll 3 KOMMANDE AKTIVITET ICA veteranernas handelsbod 4 KOMMANDE AKTIVITET Julbak för hela familjen 5 AKTUELL

Läs mer

Kompis med kroppen. 5. Bra för mig bra för miljön

Kompis med kroppen. 5. Bra för mig bra för miljön Kompis med kroppen 5. Bra för mig bra för miljön 5 om dan gör kroppen glad Intervjua kompisen, skolsköterskan, föräldern, syskon, tränare eller någon annan du känner om varför de tycker att man ska äta

Läs mer

Byablad Nr 1 2010 SKOTERUTFLYKT. Lördagen den 20 mars är det dags igen! Samling vid kunskapshuset kl 10.00. se sid 2

Byablad Nr 1 2010 SKOTERUTFLYKT. Lördagen den 20 mars är det dags igen! Samling vid kunskapshuset kl 10.00. se sid 2 Byablad Nr 1 2010 SKOTERUTFLYKT Lördagen den 20 mars är det dags igen! Samling vid kunskapshuset kl 10.00. se sid 2 Skoterutflykt Ekonomiska föreningens skoterutflykt blir i år lördagen den 20 mars. Färden

Läs mer

SPORTLOVSPROGRAM 2014 15-23 februari

SPORTLOVSPROGRAM 2014 15-23 februari SPORTLOVSPROGRAM 2014 15-23 februari Föreningen RegioLAN presenterar LAN 2014 i Sporthall. Lördag 15/2 till tisdag 18/2. Insläppet börjar kl.15.00 på lördagen. Det blir turneringar i League of Legends,

Läs mer

Riktlinjer för måltider på Förskolan Blåklinten

Riktlinjer för måltider på Förskolan Blåklinten Riktlinjer för måltider på Förskolan Blåklinten Riktlinjerna är framtagna av Blåklintens styrelse i samråd med förskolechef, kostansvarig, föräldrar och pedagoger. Mat är viktigt. Mat och måltider är centrala

Läs mer

Nu hade vi tänkt att vi skulle ha en må bra kväll, men tyvärr så var intresset för dåligt så det blev inställt.

Nu hade vi tänkt att vi skulle ha en må bra kväll, men tyvärr så var intresset för dåligt så det blev inställt. Kvarnberget/Viken är ett Plusboende där det finns ca 650 lägenheter. Vi har ansvar för att det är rent och snyggt i 54 trapphus. Vi anordnar även aktiviteter och vi kan ge stöd och hjälp om du tillfälligt

Läs mer

Kvinnligt företagande i Ydre

Kvinnligt företagande i Ydre Kvinnligt företagande i Ydre Mötesplatser är en viktig pusselbit för att nytänkande och positiv energi ska skapas. Det är ju trots allt i mötet som det händer, en tanke läggs ihop med en annan och blir

Läs mer

Svenska Missionskyrkan/SMU i Södra Götalands distrikt och SMU i Osby. Inbjuder till

Svenska Missionskyrkan/SMU i Södra Götalands distrikt och SMU i Osby. Inbjuder till Svenska Missionskyrkan/SMU i Södra Götalands distrikt och SMU i Osby Inbjuder till för alla som har ett levande intresse för ishockey i åldern från 20 år och uppåt. Den 7-8 februari 2009 går resan till

Läs mer

KLUBBMÄSTERSKAP ÅRSMÖTEN AFTERWORK ELLER CATERING HÄSTFOTVÅRD NYHET HOS VARGEN STOPP FÖR SKOTERBUSAR CS HÄST & FRITID Sida 1

KLUBBMÄSTERSKAP ÅRSMÖTEN AFTERWORK ELLER CATERING HÄSTFOTVÅRD NYHET HOS VARGEN STOPP FÖR SKOTERBUSAR CS HÄST & FRITID Sida 1 Årgång 9 Nr 2 Mars 2006 KLUBBMÄSTERSKAP ÅRSMÖTEN AFTERWORK ELLER CATERING HÄSTFOTVÅRD NYHET HOS VARGEN STOPP FÖR SKOTERBUSAR CS HÄST & FRITID Sida 1 MANUSSTOPP DEN 20:E I VARJE MÅNAD MATERIAL TILL REDAKTIONEN

Läs mer

Riktlinjer för måltider på Förskolan Blåklinten

Riktlinjer för måltider på Förskolan Blåklinten Riktlinjer för måltider på Förskolan Blåklinten Riktlinjerna är framtagna av Blåklintens styrelse i samråd med förskolechef, kostansvarig, kokerska, föräldrar och pedagoger. Mat är viktigt. Mat och måltider

Läs mer

3 bäddsrum 400: /person och natt. Bo två nätter utan städning: 350: /person och natt

3 bäddsrum 400: /person och natt. Bo två nätter utan städning: 350: /person och natt Vi vill härmed bjuda in dig och dina vänner till årets Post-sm i kubb! Denna gång vid Väsmans strand i Ludvika, med utsikt över vidderna, där Dan Andersson en gång i tiden vandrade! Ta tillfället i akt,

Läs mer

FÄRS FISK JÄRN/LEVE R

FÄRS FISK JÄRN/LEVE R Vårens grundskolematsedel på remiss till matråden på Gökstens- och Edvardslundsskolan Enligt riktlinjerna skall fördelningen av livsmedel till måltiderna under en 4 veckors period se ut så här och följa

Läs mer

finns Som respektive snabbt som Ingmar Olsson .se

finns Som respektive snabbt som Ingmar Olsson .se Sommarens resor 2016 Semester! Koppla av och njut av er ledighet. Vi hoppas att det finns något som skall passa just Dig i årets reseprogram. Som vanligt samordnar Fritid LSS resan i era respektive kommuner.

Läs mer

Fritidsnytt. Nr 2/2013

Fritidsnytt. Nr 2/2013 Fritidsnytt Nr 2/2013 Här kommer höstens program! Här kommer en del av de aktiviteter som erbjuds denna termin. Det finns aktiviteter som du känner igen sedan innan, och vi erbjuder nya cirklar som vi

Läs mer

Inbjudan till dansvecka 25/8 30/8-2014!

Inbjudan till dansvecka 25/8 30/8-2014! Inbjudan till dansvecka 25/8 30/8-2014 Vi i föreningen DansGlada Fötter i Kiruna har härmed nöjet att bjuda in er till en hel vecka med dans Under veckan erbjuder vi allt i från nybörjarkurs i bugg och

Läs mer

Mötesplatser för Seniorer. Program för hösten 2014

Mötesplatser för Seniorer. Program för hösten 2014 Mötesplatser för Seniorer Program för hösten 2014 Välkommen! I Lidköpings kommun finns flera trevliga mötesplatser där vi erbjuder olika aktiviteter, matservering och framförallt gemenskap! Du som är äldre

Läs mer

assisco HälsoCamp 5-6 mars 2016 Följ med oss upp till Ånnaboda för en helg fylld med mental och fysisk träning.!

assisco HälsoCamp 5-6 mars 2016 Följ med oss upp till Ånnaboda för en helg fylld med mental och fysisk träning.! assisco HälsoCamp 5-6 mars 2016 Följ med oss upp till Ånnaboda för en helg fylld med mental och fysisk träning. Vi välkomnar människor som vill göra ett avstamp mot ett friskare och liv oavsett om det

Läs mer

Foto: Annika Ottosson. Program Maj 2018 Mötesplatsen Solhaga

Foto: Annika Ottosson. Program Maj 2018 Mötesplatsen Solhaga Foto: Annika Ottosson Program Maj 2018 Mötesplatsen Solhaga Välkommen till Mötesplatsen Solhaga Solhagsvägen 15 Telefon: 0510-77 09 42 Öppettider: Måndag-Torsdag kl. 10:00-16:00 Stängt 1/5 Fredag kl. 11:00-16:00

Läs mer

Vikingen nr 3 2006 -------------------------------------------------------------------------------------------------

Vikingen nr 3 2006 ------------------------------------------------------------------------------------------------- Vikingen nr 3 2006 Tidningen Vikingen utkommer med 4-6 nummer per år. Alla kårens medlemmar kan skicka in bidrag till kårtidningen. Du som har varit med om någonting skoj som du vill berätta om, kom in

Läs mer

Fritidsbladet. Aktiviteter

Fritidsbladet. Aktiviteter Fritidsbladet Aktiviteter Sommar 2015 Aktivitetsinformation Bokning Ange alltid namn födelsenummer (underlag till faktureringen), adress, samt telefonnummer, när du anmäler dig till en aktivitet. Du måste

Läs mer

Lektion nr 5 Bra för mig bra för miljön

Lektion nr 5 Bra för mig bra för miljön Lektion nr 5 Bra för mig bra för miljön Copyright ICA AB 2011. 5 om dan gör kroppen glad Intervjua kompisen, skolsköterskan, personalen i matsalen, vaktmästaren, en annan lärare, syskon, föräldrar, idrottstränare

Läs mer

UGGLEPOSTEN 2011:1 ANSVARIG UTGIVARE: DANIEL GAUSEL

UGGLEPOSTEN 2011:1 ANSVARIG UTGIVARE: DANIEL GAUSEL UGGLEPOSTEN 2011:1 ANSVARIG UTGIVARE: DANIEL GAUSEL Uggleposten Exklusivt 2* intervju i detta nummer År: 2011 Nummer: 1 I det här numret: I detta nummer hedrar vi vår kära Barbro Ljungholm som snart går

Läs mer

KRAFT TRÄNING RESULTAT FÖR ENTREPRENÖRER & EGEN FÖRETAGARE! MER BUSINESS TYDLIGARE LEDARSKAP HÖGRE VÄLMÅENDE

KRAFT TRÄNING RESULTAT FÖR ENTREPRENÖRER & EGEN FÖRETAGARE! MER BUSINESS TYDLIGARE LEDARSKAP HÖGRE VÄLMÅENDE MER BUSINESS TYDLIGARE LEDARSKAP HÖGRE VÄLMÅENDE KRAFT & RESULTAT TRÄNING FÖR ENTREPRENÖRER & EGEN FÖRETAGARE! Denna Kraft & Resultat Träning syftar till att göra dig kapabel att leda ditt företag alt.

Läs mer

Solsäkra din höst med en Yogavecka i vackra, soliga Nerja 9-16/9 2014

Solsäkra din höst med en Yogavecka i vackra, soliga Nerja 9-16/9 2014 Solsäkra din höst med en Yogavecka i vackra, soliga Nerja 9-16/9 2014 Har glädjen att kunna erbjuda en en vecka med YOGA på din resa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol, Malaga, Andalusien.

Läs mer

Produkter och priser på Gammplatsen i Lycksele Priserna gäller tom 14 juni 2012

Produkter och priser på Gammplatsen i Lycksele Priserna gäller tom 14 juni 2012 Produkter och priser på Gammplatsen i Lycksele Priserna gäller tom 14 juni 2012 Öppettider och priser: 15 juni 25 aug, kl 11.00 17.00, alla dagar Hela Gammplatsen inklusive Skogsmuseet, Textilmuseet, Jaktmuseet,

Läs mer

Aktiviteter 1 juli 31 december 2013

Aktiviteter 1 juli 31 december 2013 Anhörigcenter Foto: Sofia Sabel Kartan är beskuren och lånad från broschyren Innerstaden Kungsbacka, smakfulla upplevelser Du är välkommen att kontakta oss. Telefon: 0300-83 42 29 E-post: anhorigstod-ao@kungsbacka.se

Läs mer

Matsedel till Skolan 2014. Älvdalens kommun

Matsedel till Skolan 2014. Älvdalens kommun Matsedel till Skolan 2014 Älvdalens kommun Välkommen till kostenheten i Älvdalen Vårt mål är att ge er ca 35 % av dagsintaget. Det är viktigt att äta Frukost lunch och middag. Mellanmål som frukt eller

Läs mer

Tidtabell. 9 december - 30 mars 2014

Tidtabell. 9 december - 30 mars 2014 Tidtabell 9 december - 30 mars 2014 fr 849:- KALMAR-UMEÅ inklusive skatter och avgifter. Vi tar dig ända till Umeå! Sträckan flygs av oss och vår syrra Malmö Aviation och självklart startar din resa i

Läs mer

Hunden i Söderköping. Nyhetsbrev vintern 2012

Hunden i Söderköping. Nyhetsbrev vintern 2012 Hunden i Söderköping Hundföretagare i samarbete Det mesta för din hunds bästa AlphaOhm Fysioterapi Carinas Hundvård Catharinas Agilitycenter Hundforum Hund & Katt shopen Pensionat Tass & Hov Nyhetsbrev

Läs mer

FörsamlingsNytt hösten 2010

FörsamlingsNytt hösten 2010 kyrkan.. Svenska.... BJARREDS FORSAMLING FörsamlingsNytt hösten 2010 Välkommen till Öppet Hus på Tallkotten! I Foto: Lynn-Marie Palm Redaktionen Öresundsvägen 9 23735 Bjärred Ansvarig utgivare: www.svenskakyrkan.se/bjarred

Läs mer

företagsmässa 5.000 kr Älvdalen WOW! älvdalens HUVUDSPONSORER ARRANGÖRER ÄLVDALENS ISHALL 13-14 MAJ

företagsmässa 5.000 kr Älvdalen WOW! älvdalens HUVUDSPONSORER ARRANGÖRER ÄLVDALENS ISHALL 13-14 MAJ Boka monter och vinn 5.000 kr presentkort på s Sportcenter WOW! Har ni tänkt på hur bra vi är? En fantastiskt företagsam kommun, både historiskt och nu. Framtiden ser med andra ord ljus ut, för visst ska

Läs mer

MÅNADSBLAD DECEMBER Malmabergs Mötesplats. Släggargatan VÄSTERÅS Telefon:

MÅNADSBLAD DECEMBER Malmabergs Mötesplats. Släggargatan VÄSTERÅS Telefon: MÅNADSBLAD DECEMBER -2017 Malmabergs Mötesplats Släggargatan 3 723 37 VÄSTERÅS Telefon: 021-39 18 70 Veckoschema Malmabergs Mötesplats Måndagar Internationella danser 09.30-11.30 PRO Haga-Malmaberg Trivselträff

Läs mer

Förläng våren med en ALLA KAN VECKA Yoga & Sång i Nerja 9-16 April 2014

Förläng våren med en ALLA KAN VECKA Yoga & Sång i Nerja 9-16 April 2014 Förläng våren med en ALLA KAN VECKA Yoga & Sång i Nerja 9-16 April 2014 Nu är det möjligt! För Alla som vill! Har vi glädjen att kunna erbjuda en yogakurs kombinerat med Alla kan sjunga på din resa till

Läs mer

KALLendarium KALLBYGDENS DIGITALA NYHETSBLAD FEBRUARI AKTUELL KALENDER com

KALLendarium KALLBYGDENS DIGITALA NYHETSBLAD FEBRUARI AKTUELL KALENDER   com KALLendarium KALLBYGDENS DIGITALA NYHETSBLAD FEBRUARI 2019 AKTUELL KALENDER www.kallbygden com Vad händer? Den här månaden har vi med lite nytt som kan intressera. Kul att återuppväcka den gamla traditionen

Läs mer

Vecka 41 är Kulturvecka!

Vecka 41 är Kulturvecka! Vecka 41 är Kulturvecka! Begreppet kultur är inte alltid så lätt att förklara eftersom det har många betydelser, men mest tänker vi kanske på människans skapande och kreativitet såsom konst, litteratur,

Läs mer

BLENDER DRIVERSOPEN HELGÖPPET PÅ CAMPINGEN TJEJER PÅ HAL IS KAJSA 4:A PÅ DM KLUBBMÄSTERSKAP / 5-KAMP5 FOLKAFEST MED EN TJOCK & EN BRA Sida 1

BLENDER DRIVERSOPEN HELGÖPPET PÅ CAMPINGEN TJEJER PÅ HAL IS KAJSA 4:A PÅ DM KLUBBMÄSTERSKAP / 5-KAMP5 FOLKAFEST MED EN TJOCK & EN BRA Sida 1 Årgång 12 Nr 2 Mars 2009 BLENDER DRIVERSOPEN HELGÖPPET PÅ CAMPINGEN TJEJER PÅ HAL IS KAJSA 4:A PÅ DM KLUBBMÄSTERSKAP / 5-KAMP5 FOLKAFEST MED EN TJOCK & EN BRA Sida 1 MANUSSTOPP DEN 20:E I VARJE MÅNAD MATERIAL

Läs mer

Här kommer. Fritidsprogram 2015

Här kommer. Fritidsprogram 2015 Här kommer SOMMARENS Fritidsprogram 2015 FRITIDEN Hej! Här kommer Sommar - programmet 2015. Bläddra igenom och du hittar säkert något du kan vara med på. Tänk på att anmäla er i tid. Thord Nilsson Tel:

Läs mer

Yogavecka i solen i Nerja 9-16 April 2015

Yogavecka i solen i Nerja 9-16 April 2015 Låt sommaren börja redan i april med en Yogavecka i solen i Nerja 9-16 April 2015 Har glädjen att kunna erbjuda en yogakurs på din resa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol, Malaga,

Läs mer

2015-04-01. Veckan efter påsk!!!

2015-04-01. Veckan efter påsk!!! Kvalitetsdistribuerad av Posten Postens Gruppförsändelse Årgång 56 2015-04-01 Veckan efter påsk!!! Observera att veckan efter påsk, vecka 15, utkommer våra annonsblad först på fredag, den 10/4. Detta pga

Läs mer

Medelpunkten. en social mötesplats för seniorer och frivilliga. Foto Taina Ahola

Medelpunkten. en social mötesplats för seniorer och frivilliga. Foto Taina Ahola Medelpunkten en social mötesplats för seniorer och frivilliga Foto Taina Ahola Augusti 2015 ANSLAGSTAVLAN Seniorveckan 13-18 september Seniorveckans program finns att hämta på Medelpunkten, Rådhuset och

Läs mer

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER Eriksgatan 8 IV våningen Verksamhetsledare Miivi Selin-Patel; 050 446 2974 00100 Helsingfors Ordförande Riitta Aarrevuo; 050 4634 4746 Telefon till kansliet; 045 863

Läs mer

NY ÄGARE PÅ CAMPINGEN SSK 80ÅR

NY ÄGARE PÅ CAMPINGEN SSK 80ÅR Årgång 9 Nr 9 December 2006 BILDER FRÅN HALLOWEEN BASTUN ÄR ÖPPEN BASAR PÅ SKOLAN JULMARKNAD I UR OCH SKUR INVIGNING AV SKOLAN 0-12ÅR NY ÄGARE PÅ CAMPINGEN SSK 80ÅR Sida 1 MANUSSTOPP DEN 20:E I VARJE MÅNAD

Läs mer

DHR ÄNGELHOLM. NR.4. 2011. Informationsblad om vad som händer i föreningen Kurser, fester, resor Och andra aktiviteter

DHR ÄNGELHOLM. NR.4. 2011. Informationsblad om vad som händer i föreningen Kurser, fester, resor Och andra aktiviteter DHR ÄNGELHOLM. NR.4. 2011 Informationsblad om vad som händer i föreningen Kurser, fester, resor Och andra aktiviteter ORDFÖRANDE. OVE JANSSON. Tel. 0435-21694 MOBIL. 070-5216941 KASSÖR. SVEN-ÅKE JÖNSSON.

Läs mer

DET HÄR ÄR POCKET PARKEN. ALLTID NÅGOT PÅ GÅNG Korvklubben på tisdagar Champagneonsdag After work Matlagningskurser

DET HÄR ÄR POCKET PARKEN. ALLTID NÅGOT PÅ GÅNG Korvklubben på tisdagar Champagneonsdag After work Matlagningskurser 2014 Här har vi samlat ihop allt vi tycker att du bör och allt vi tror att du vill veta, om vad restaurangen erbjuder. Det är en hel del. Stort eller smått, snabbt eller långsamt, här eller där, tidigt

Läs mer

& Sång i Nerja 9-16 April 2015

& Sång i Nerja 9-16 April 2015 Låt sommaren börja med en vårvecka Yoga & Sång i Nerja 9-16 April 2015 Nu är det möjligt! För Alla som vill! Har vi glädjen att kunna erbjuda en yogakurs kombinerat med Alla kan sjunga på din resa till

Läs mer

Rapport: Enkätundersökning - givare

Rapport: Enkätundersökning - givare Rapport: Enkätundersökning - givare Slutförd Vad är din generella uppfattning om Polstjärna? Mycket Bra 71% 34 Bra 27% 13 Neutral 2% 1 Dålig 0% 0 Mycket Dålig 0% 0 När du skänkte, hur upplevde du det praktiskt?

Läs mer

Rosenlund. Meny och aktiviteter December

Rosenlund. Meny och aktiviteter December Rosenlund Meny och aktiviteter December Välkommen till Rosenlunds aktiviteter! Har du något förslag på utfärdsmål, underhållning eller är det någon verksamhet du saknar? Kom in eller ring och ge förslag.

Läs mer

Eckerö infoblad Februari 2016

Eckerö infoblad Februari 2016 Eckerö infoblad Februari 2016 Kommunfullmäktige sammankallas torsdagen den 25 februari kl 19.00 Mötet hålls på kommunkansliet och är öppet för allmänheten. Nya kommunfullmäktige sammanträdde för första

Läs mer

Kom i form med oss på Mallorca

Kom i form med oss på Mallorca Kom i form med oss på Mallorca Pernilla Lisa Vicky Välkomna att åka med oss till denna underbara plats Can Martorell 11 18 oktober 2014 Här ger vi dig ett utbud av härlig träning för både kropp och själ.

Läs mer

Program Februari 2018 Mötesplatsen Solhaga

Program Februari 2018 Mötesplatsen Solhaga Program Februari 2018 Mötesplatsen Solhaga Välkommen till Mötesplatsen Solhaga Solhagsvägen 15 Telefon: 0510-77 09 42 Öppettider: Måndag-Torsdag kl. 10:00-16:00 Fredag kl. 11:00-16:00 Söndag kl. 14:30-16:30

Läs mer

Foto: Willy Bjørnstad. Program September 2018 Mötesplatsen Solhaga

Foto: Willy Bjørnstad. Program September 2018 Mötesplatsen Solhaga Foto: Willy Bjørnstad Program September 2018 Mötesplatsen Solhaga Välkommen till Mötesplatsen Solhaga Solhagsvägen 15 Telefon: 0510-77 09 42 Öppettider: Måndag-Torsdag kl. 10:00-16:00 Fredag kl. 11:00-16:00

Läs mer

???????????????????????? Vad händer i Endre (Datum och tider att skriva in i almanackan

???????????????????????? Vad händer i Endre (Datum och tider att skriva in i almanackan Nr.1 2015 ???????????????????????? Vad händer i Endre (Datum och tider att skriva in i almanackan * 30 jan. 4H start se program i bladet! * 18 febr. Årsmöte med Hejdeby och Endre Röda Kors kl.19.00 i Hejdeby

Läs mer

Till gruppbostäder och daglig verksamhet: Moderna Museet samling

Till gruppbostäder och daglig verksamhet: Moderna Museet samling Robert Rauschenberg, Monogram, 1955-59 Estate of Robert Rauschenberg/BUS 2012, Stockholm/VAGA, NY. Till gruppbostäder och daglig verksamhet: Moderna Museet samling Välkomna till visningar och verkstad

Läs mer

För er hyresgäster och närstående som är nya så vill vi önska er Varmt Välkomna till oss.

För er hyresgäster och närstående som är nya så vill vi önska er Varmt Välkomna till oss. Mars 2015 Information till hyresgäster och närstående mars 2015 Hej här kommer mars månads brev till dig som bor på Brunnbäcksgatan 20 eller är närstående till någon av våra hyresgäster. Här berättar vi

Läs mer

2/ GEMENSAM SOLBUSSRESA TILL

2/ GEMENSAM SOLBUSSRESA TILL APRIL 2019 Dag Datum Tid Aktiviteter Måndag 1/4 Ewa har gymnastik på Enliden på fm. V.14 Tisdag 2/4 09.30 GEMENSAM SOLBUSSRESA TILL ÖLAND Start på Ekåsen kl.09.30, sedan hämtar vi upp på Äringen och Frikadellen.

Läs mer

BLI EN BÄTTRE FOTBOLLSSPELARE GENOM ATT ÄTA RÄTT!

BLI EN BÄTTRE FOTBOLLSSPELARE GENOM ATT ÄTA RÄTT! BLI EN BÄTTRE FOTBOLLSSPELARE GENOM ATT ÄTA RÄTT! För att orka prestera måsta du tanka kroppen med rätt mat! Som fotbollsspelare och idrottare behöver vi få i oss mat från alla energikällor men framför

Läs mer

Träffpunkter. Februari, mars, april 2016. Vill du få programbladet skickat hem med posten eller med e-post? www.goteborg.se

Träffpunkter. Februari, mars, april 2016. Vill du få programbladet skickat hem med posten eller med e-post? www.goteborg.se Askim-Frölunda-Högsbo Februari, mars, april 2016 Träffpunkter Altplatsen Högsbotorpshemmet Kustträffen Solträffen Vill du få programbladet skickat hem med posten eller med e-post? kontakta Laine Henriksson,

Läs mer

ROSENLUNDS RESTAURANG

ROSENLUNDS RESTAURANG Måndag: 25/3 Baconlindad wienerkorv med potatismos, grillgurka Soppa med skorpa Tisdag:26/3 Citronfisk med gröna ärter Chokladpudding med vispgrädde Onsdag:27/3 Torsdag:28/3 Farfars köttbullar med lingon

Läs mer

Foto: Lars Hammerin. Program Oktober 2018 Mötesplatsen Solhaga

Foto: Lars Hammerin. Program Oktober 2018 Mötesplatsen Solhaga Foto: Lars Hammerin Program Oktober 2018 Mötesplatsen Solhaga Välkommen till Mötesplatsen Solhaga Solhagsvägen 15 Telefon: 0510-77 09 42 Öppettider: Måndag-Torsdag kl. 10:00-16:00 Fredag kl. 11:00-16:00

Läs mer

Hörmanus. 1 Ett meddelande. A Varför kommer hon för sent? B Vem ska hon träffa?

Hörmanus. 1 Ett meddelande. A Varför kommer hon för sent? B Vem ska hon träffa? 1 Ett meddelande Lyssna på meddelandet. Sätt kryss för rätt svar. Du får lyssna två gånger. Hej Peter! Jag är lite försenad. Jag hinner inte komma till klockan sex. Jag måste köra mamma till ögonläkaren.

Läs mer

Sportlov. Hörby 16-20 februari 2015

Sportlov. Hörby 16-20 februari 2015 Sportlov 2015 2015 Hörby 16-20 februari 2015 Skapa på museet och se den fantastiska utställningen Undrien Kom till Undrien, hälsa på i Trottoarien! Se den fantastiska utställningen och låt fantasin flöda

Läs mer

Meny Trollkrubbets Skolrestaurang

Meny Trollkrubbets Skolrestaurang Meny Trollkrubbets Skolrestaurang Vårterminen 2016 skola Välkommen till en ny termin Vi hoppas maten ska smaka Vecka 1 Torsdag 7/1 Korvstroganoff med ris Blodpudding med baconkross och lingonsylt Fredag

Läs mer

Aktiviteter! Utomhus

Aktiviteter! Utomhus Aktiviteter! Utomhus Bastubad och vedeldad badtunna I nära anslutning till Villa Hofsnäs pensionat nere i Torpasjön ligger vår bastuflotte. Här kan ni träffas för en stunds avkoppling tillsammans med kollegor

Läs mer

VIKTIG INFORMATION FRÅN VÄSTERORTS AKTIVITETSCENTER SOMMAREN 2009

VIKTIG INFORMATION FRÅN VÄSTERORTS AKTIVITETSCENTER SOMMAREN 2009 VIKTIG INFORMATION FRÅN VÄSTERORTS AKTIVITETSCENTER SOMMAREN 2009 Nu är sommaren snart här. De ordinarie studiecirklarna slutar under v. 24 (12/6), men Västerorts Aktivitetscenter kommer att hålla öppet

Läs mer

BOLMSÖ SOCKENBLAD Nr 301 JUNI 2013

BOLMSÖ SOCKENBLAD Nr 301 JUNI 2013 Besök Bolmsö sockenråds hemsida på http://www.bolmso.se BOLMSÖ SOCKENBLAD Nr 301 JUNI 2013 TACK För alla ekonomiska bidrag till Bolmsö sockenblad Sockenrådet har Bankgiro nummer 5850-5959 Bolmsö Sockenråd

Läs mer

Ta steget! Konfirmation 2014/15

Ta steget! Konfirmation 2014/15 Ta steget! Konfirmation 2014/15 Varför konfirmation? Konfirmandtiden är ett fantastiskt tillfälle för dig att tillsammans med jämnåriga och vuxna människor fundera över livets viktigaste frågor om mål

Läs mer

Människor emellan. 5 9 november. en vecka om kärlek. Örgryte-Härlandas temavecka om kärlek för seniorer! Välkommen till

Människor emellan. 5 9 november. en vecka om kärlek. Örgryte-Härlandas temavecka om kärlek för seniorer! Välkommen till Människor emellan en vecka om kärlek 5 9 november Välkommen till Örgryte-Härlandas temavecka om kärlek för seniorer! Måndag 5 november Tisdag 6 november Entrén Invigning. Veckans konferencier Christina

Läs mer

SUMPSKON Februari -05 GÄVLE ORIENTERINGSKLUBB

SUMPSKON Februari -05 GÄVLE ORIENTERINGSKLUBB SUMPSKON Februari -05 GÄVLE ORIENTERINGSKLUBB GOK-KONTAKT: Gävle OK Hemlingbystugan 802 57 GÄVLE Klubblokalen: 026-62 34 88 Anmälningar: 026-14 58 70 Hemsidan: http://www.gok.se SUMPSKON: Helen Walfridsson

Läs mer

Program Juni 2017 Mötesplatsen Solhaga

Program Juni 2017 Mötesplatsen Solhaga Program Juni 2017 Mötesplatsen Solhaga Välkommen till Mötesplatsen Solhaga Solhagsvägen 15 Telefon: 0510-77 09 42 Öppettider: Måndag-Torsdag 10:00-16:00 Fredag 11:00-16:00 Måndagar: Sittgympa med rytmisk

Läs mer

Kost och träning Sömn och vila Hälsa

Kost och träning Sömn och vila Hälsa Kost och träning Sömn och vila Hälsa Kost och träning Vi är skapta för att röra på oss, annars bryts musklerna ner. Starkt skelett minskar risken för benbrott och stukade leder. Mat är vår bensin för att

Läs mer

Sommarvecka med Yoga i Nerja 9-16 Juni

Sommarvecka med Yoga i Nerja 9-16 Juni Sommarvecka med Yoga i Nerja 9-16 Juni Har glädjen att kunna erbjuda en en vecka med YOGA på din resa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol, Malaga, Andalusien. Den 9-16 juni 2014 med

Läs mer

KINDA SPF PROGRAM VÅR-SOMMAR 2018 VARMT VÄLKOMMEN!!!!!!

KINDA SPF PROGRAM VÅR-SOMMAR 2018 VARMT VÄLKOMMEN!!!!!! KINDA SPF PROGRAM VÅR-SOMMAR 2018 VARMT VÄLKOMMEN!!!!!! Tisdag 13 mars kl 13.30 Kättilstad församlingshem Vikten av en god munhälsa Information av tandhygienist från Folktandvården. Einar Samuelsson med

Läs mer

Foto: Sofia Sabel Aktiviteter 1 juli 31 december 2014

Foto: Sofia Sabel Aktiviteter 1 juli 31 december 2014 Foto: Sofia Sabel Aktiviteter 1 juli 31 december 2014 Tar du hand om någon som behöver din hjälp? Där är varmt välkommen till oss på Anhörigcenter och vi vill helst att du kommer innan du sliter ut dig

Läs mer

Sommar Hockey Camp 2018

Sommar Hockey Camp 2018 Sommar Hockey Camp 2018 Hej! Nu närmar sig hockeysäsongen med stormsteg och vi startar säsongen på samma vis som vi gjort de senaste åren med en Sommar Hockey camp. Syftet med detta brev är att informera

Läs mer

Matsedel Tranäng, Gymnasiet, Solhagen och Skattkammaren vecka 34-43 Vill du veta mer om maten, fråga gärna oss!

Matsedel Tranäng, Gymnasiet, Solhagen och Skattkammaren vecka 34-43 Vill du veta mer om maten, fråga gärna oss! Vecka Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag 34 LOVDAG SKOLA Stekt kyckling, grönsaker och kall vitlökssås. Kokt ris. Timjanskryddad köttfärsgratäng. Kökets fisk Italiensk ostsoppa. STÄNGD DAG FÖRSKOLA/FRITIDS

Läs mer

12 smaskiga enkla recept på Findus Grönsaker Perfekta till

12 smaskiga enkla recept på Findus Grönsaker Perfekta till 12 smaskiga enkla recept på Findus Grönsaker Perfekta till Grönsaker perfekta till fisk är en härlig blandning gjord på grillad aubergine, svarta bönor, sugar snap peas och tomater. FISK I FOLIE 1 portion

Läs mer

Hitta information (kurs C)

Hitta information (kurs C) Hitta information (kurs C) I dagstidningar finns det ofta annonser för olika typer av nöjen och aktiviteter. Svara på frågorna med hjälp av annonserna på nästa sida. A. Var kan man lyssna på musik gratis?

Läs mer

Årets Pt 2010 Tel. 0708-552882 E-mail: info@lisakapteinkvist.se www.lisakapteinkvist.se

Årets Pt 2010 Tel. 0708-552882 E-mail: info@lisakapteinkvist.se www.lisakapteinkvist.se På Rätt Väg Lisa Kaptein Kvist Lic. Personlig Tränare Årets Pt 2010 Tel. 0708-552882 E-mail: info@lisakapteinkvist.se www.lisakapteinkvist.se Äta, Träna eller Återhämtning/Vila Vad är viktigast? Vad händer

Läs mer

VÅRENS PROGRAM 2015 FÖR DIG SOM HAR ANHÖRIGSTÖD

VÅRENS PROGRAM 2015 FÖR DIG SOM HAR ANHÖRIGSTÖD VÅRENS PROGRAM 2015 FÖR DIG SOM HAR ANHÖRIGSTÖD MÖTESPLATSER Kom för att träffa andra anhöriga under en enkel samvaro. Det serveras kaffe till självkostnadspris och vanligtvis görs en aktivitet. Kom ensam

Läs mer

Medelpunkten. en social mötesplats för seniorer och frivilliga. Foto Taina Ahola

Medelpunkten. en social mötesplats för seniorer och frivilliga. Foto Taina Ahola Medelpunkten en social mötesplats för seniorer och frivilliga Foto Taina Ahola September 2015 ANSLAGSTAVLAN Seniorveckan 13-18 september Seniorveckan invigs söndagen den 13 september av kommunstyrelsens

Läs mer

KALLendarium KALLBYGDENS DIGITALA NYHETSBLAD MARS AKTUELL KALENDER com

KALLendarium KALLBYGDENS DIGITALA NYHETSBLAD MARS AKTUELL KALENDER   com KALLendarium KALLBYGDENS DIGITALA NYHETSBLAD MARS 2019 AKTUELL KALENDER www.kallbygden com Vad händer? Mars månad är ju verkligen den månad som präglas av årsmöten. Inte mindre än 5 st annonseras här i

Läs mer

Sagt och skrivet om boken Glutenfritt gott och enkelt

Sagt och skrivet om boken Glutenfritt gott och enkelt Sagt och skrivet om boken Glutenfritt gott och enkelt 1000 varma tack för den informativa, kunskapsfyllda, lättillgängliga boken Glutenfritt gott och enkelt! Alla lättbakade, goda och säkra recept kommer

Läs mer

VÄLKOMMASKOLAN VECKA 5 (26 30 januari 2015)

VÄLKOMMASKOLAN VECKA 5 (26 30 januari 2015) VÄLKOMMASKOLAN VECKA 5 (26 30 januari 2015) Sista dag/tid för inlämnande av manus: Torsdagar klockan 09.00 till vksinfo@gallivare.se Denna veckas innehåll: Matsedel Personal Skolkataloger SYV informerar

Läs mer

Kom in och hälsa på, så berättar vi mera!

Kom in och hälsa på, så berättar vi mera! Träffpunkt Ålem Håller öppet för Dig! Kom in och hälsa på, så berättar vi mera! ÖPPETTIDER med personal Måndag.08.00 16.00...08.00 14.00 Onsdag..08.00 16.30...08.00 16.00 Lokalen finns tillgänglig andra

Läs mer

Nu är det hög tid att betala medlemsavgiften för de som missat sista betalningsdatum 28 februari 2018.

Nu är det hög tid att betala medlemsavgiften för de som missat sista betalningsdatum 28 februari 2018. Veckobrev nr 11 (12 mars-18 mars) 2018 Nu är det hög tid att betala medlemsavgiften för de som missat sista betalningsdatum 28 februari 2018. Hantverk och Datahjälp/ Onsadag den 14 mars Välkomna till Malmtorpsvägen

Läs mer

Kvarteret Filantropen

Kvarteret Filantropen Kvarteret Filantropen Tryggt och bekvämt boende Tryggt och bekvämt boende för äldre i Glimåkra Västergatan 5 är ett seniorboende i ett lummigt och lugnt område mitt i centrala Glimåkra. I huset finns lägenheter

Läs mer

Lisa Kaptein Kvist Lic. Personlig Tränare. Tel. 0708-552882 E-mail: kaptein-kvist@telia.com

Lisa Kaptein Kvist Lic. Personlig Tränare. Tel. 0708-552882 E-mail: kaptein-kvist@telia.com På Rätt VägV Lisa Kaptein Kvist Lic. Personlig Tränare Tel. 0708-552882 E-mail: kaptein-kvist@telia.com Kolhydrater Kolhydratrik föda f kommer från n växtriketv Vår r hjärna vill ha minst 100 g per dag

Läs mer

SLUTA SKJUTA UPP! - FÖRELÄSNING OM UPPSKJUTARBETEENDE OCH KONSTEN ATT SLUTA SKJUTA UPP

SLUTA SKJUTA UPP! - FÖRELÄSNING OM UPPSKJUTARBETEENDE OCH KONSTEN ATT SLUTA SKJUTA UPP SLUTA SKJUTA UPP! - FÖRELÄSNING OM UPPSKJUTARBETEENDE OCH KONSTEN ATT SLUTA SKJUTA UPP Karolina Källoff karolina.kalloff@mah.se Studenthälsan DAGENS AGENDA Vad är prokrastinering och varför skjuter vi

Läs mer

Din Fritid Våren 2016

Din Fritid Våren 2016 Vård- och omsorgsförvaltningen Stöd och aktivering för personer med funktionsnedsättning Fritidsverksamhet Din Fritid Våren 2016 Fritidsverksamhet för ungdomar och vuxna Innehåll Information Fritidsverksamheten....

Läs mer

Träna ordföljd Ett övningshäfte där du tränar rak ordföljd och omvänd ordföljd. Namn:

Träna ordföljd Ett övningshäfte där du tränar rak ordföljd och omvänd ordföljd. Namn: Träna ordföljd Ett övningshäfte där du tränar rak ordföljd och omvänd ordföljd. Namn: Träna rak ordföljd. Subjektet är först. Verbet är alltid på andra plats. Subjekt Verb Objekt Zlatan spelar fotboll.

Läs mer

HT 2014. Föräldrar är välkomna till vår matsal att äta lunch med sitt barn en gång per termin

HT 2014. Föräldrar är välkomna till vår matsal att äta lunch med sitt barn en gång per termin HT 2014 Föräldrar är välkomna till vår matsal att äta lunch med sitt barn en gång per termin Till varje måltid serveras ekologisk mjölk och kylt vatten, knäckebröd och salladsbuffe där ekologiskt odlade

Läs mer

En bra kompis. - sagan om den goda förpackningen

En bra kompis. - sagan om den goda förpackningen En bra kompis - sagan om den goda förpackningen FRUKT 1 Det här är William och Ellen. Idag är de med sin farmor och farfar i affären. I affären är det fullt av människor och många hyllor med varor. Det

Läs mer

Heldagsmeny Förskolan Ugglan, Backen & Ambjörnsgården

Heldagsmeny Förskolan Ugglan, Backen & Ambjörnsgården 7 Vecka: 47 Datum: 16/11-22/11 Måndag: Frukost Fil, corn flakes, frukt & smörgås Lunch Fiskpinnar, serveras med potatis & dillmajonnäs samt äpplekräm Tisdag: Frukost Varm choklad, ägg & smörgås Lunch Korv

Läs mer

Medlemsblad apr-juli 2007. april - maj - juni - juli. IDAHO 17 maj. Temakvällar. Vårmässan. Biokvällar. Sundsvall Pride

Medlemsblad apr-juli 2007. april - maj - juni - juli. IDAHO 17 maj. Temakvällar. Vårmässan. Biokvällar. Sundsvall Pride april - maj - juni - juli Medlemsblad apr-juli 2007 IDAHO 17 maj Temakvällar Vårmässan Biokvällar Sundsvall Pride Din förening Föreningslokal Besöksadress PinX Nybrogatan 29 Sundsvall Postadress Box 601

Läs mer

CeliakiNytt NUMMER Trevlig aktiv höst!

CeliakiNytt NUMMER Trevlig aktiv höst! CeliakiNytt NUMMER 2 2018 Trevlig aktiv höst! INNEHÅLL/AKTUELLT/KOMMANDE AKTIVITETER INNEHÅLL och aktuellt Innehåll i CeliakiNytt, nr. 2, 2018: 2. Innehåll/aktuellt/framsidan Mat för livet mässan 3. Kommande

Läs mer

Tidtabell. 1 september - 4 januari 2015

Tidtabell. 1 september - 4 januari 2015 Tidtabell 1 september - 4 januari 2015 flysmåland Ett aktivt miljöval Vi lyfter och landar på Stockholm Bromma Airport. Det citynära läget gör att miljökraven är extra hårda. Bara de allra miljövänligaste

Läs mer

SKOLMATSEDLN UMEÅ KOMMUN Hagas matsedel våren 2008

SKOLMATSEDLN UMEÅ KOMMUN Hagas matsedel våren 2008 SKOLMATSEDLN UMEÅ KOMMUN Hagas matsedel våren 2008 Till lunchen varje dag serveras bordsmargarin och hårt bröd, varav ett är ekologiskt. Att dricka finns lättmjölk och vatten att välja mellan. Vår salladsbuffé

Läs mer

DAGBOK FÖR MATSVINN SAKER ATT TÄNKA PÅ NÄR DU FYLLER I DAGBOKEN

DAGBOK FÖR MATSVINN SAKER ATT TÄNKA PÅ NÄR DU FYLLER I DAGBOKEN DAGBOK FÖR MATSVINN Varje dag slängs stora mängder mat, anledningarna är nästan lika många som tillfällen det slängs. För att få bättre koll på vad som slängs i ditt hem har vi skapat den här lilla dagboken

Läs mer

Festfixaren 2015. Restaurang OvanPå Bilia-huset Midhem 040-311 399 www.ovanpa.se

Festfixaren 2015. Restaurang OvanPå Bilia-huset Midhem 040-311 399 www.ovanpa.se Festfixaren 2015 Restaurangen har öppet vardagar 7.00-15.00 då frukost och fika serveras. Lunch där det ingår bröd, smör, salladsbord, valfri dryck samt kaffe serveras mellan 11.00-14.00. Vi serverar även

Läs mer