E-Klass Sedan och Kombi

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "E-Klass Sedan och Kombi"

Transkript

1 E-Klass Sedan och Kombi

2 Masterpiece of Intelligence Det är en svår konst att bemästra de största utmaningarna och samtidigt få det att se lekande lätt ut. Låt dig inspireras i en bil som stöder, avlastar och intuitivt skyddar dig på ett sätt som du aldrig upplevt tidigare. Den moderna tekniken i Mercedes-Benz Intelligent Drive är en milstolpe på vår väg mot autonom och olycksfri körning. Men i kombimodellen av nya E-Klass betyder intelligens mycket mer än så. Den bjuder på det största utrymmet i premiumsegmentet, och det med stil. Den sätter högsta värde på praktisk vardagsfunktionalitet. Den är helt enkelt mer än bara en bil den är ett intelligent mästerverk. Intuitiv och interaktiv upplevelse Se nya E-Klass i HD-format med Mercedes-Benz katalog-app för ipad eller den digitala instruktionsboken Mercedez-Benz Guides för iphone. Båda apparna innehåller flera filmer och mycket extra information och kan laddas ned utan kostnad från itunes Store.

3 Bildmaterialet kan innehålla tillbehör eller tillval som inte ingår i standardleveransomfattningen. Fascination Innovation 2 Mercedes-Benz E 350 d Sedan Selenitgrå metallic Designversion AMG Line Exteriör, AMG lättmetallfälgar i multiekerdesign, klädsel designo nappa tvåfärgad svart/ titangrå pärl, paneler med metallstruktur 26 Mercedes-Benz E 400 4MATIC Kombi Kallaitgrön metallic Designversion EXCLUSIVE med EXCLUSIVE Exteriör och Interiör, lättmetallfälgar i multiekerdesign, nappaklädsel macchiatobeige/espressobrun, träpaneler i brun blank ask 38 Mercedes-Benz E 220 d 4MATIC All-Terrain Iridiumsilver metallic Designversion AVANTGARDE Exteriör och Interiör, lättmetallfälgar i 5-dubbelekerdesign, nappaklädsel nötbrun/espressobrun, paneler i ljust aluminium med kolfiberstruktur 78 Mercedes-AMG E 43 4MATIC Sedan Obsidiansvart metallic AMG lättmetallfälgar i 5-dubbelekerdesign, klädsel i konstläder ARTICO/mikrofiber DINAMICA AMG, paneler i aluminium med trapetsslipning 80 Mercedes-AMG E 43 4MATIC Kombi Obsidiansvart metallic AMG lättmetallfälgar i 5-dubbelekerdesign, klädsel i konstläder ARTICO/AMG mikrofiber DINAMICA, paneler i aluminium med trapetsslipning 84 Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+ Sedan designo selenitgrå magno AMG Night Package, smidda AMG fälgar i kryssekerdesign, klädsel i AMG nappa svart, AMG kolfiberpaneler 92 Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+ Kombi designo selenitgrå magno AMG lättmetallfälgar i 5-dubbelekerdesign, klädsel i AMG nappa svart, AMG kolfiberpaneler 14 Mercedes-Benz Intelligent Drive 16 DRIVE PILOT 18 Car-to-X-Communication 20 PRE-SAFE Impuls Sida 22 PRE-SAFE Sound 24 Aktiv bromsassistent 42 Mercedes me 46 Service och tjänster 50 Motorer, 9G-TRONIC och fyrhjulsdrift 4MATIC 52 AIR BODY CONTROL och körprogramsväljare DYNAMIC SELECT 54 Widescreen-panel på instrumentbrädan 56 Burmester High-End 3D Surround Sound System 57 Panelbelysning 58 Bagageutrymmessystem 60 Utrustning och paket 68 All-Terrain 73 Originaltillbehör 74 Fälgar 76 Mercedes-AMG modeller 100 Tekniska data 103 Klädsel och lacker

4 2 Tar hand om dig mer än någonsin Det är svårt att ta miste på nya E-Klass. Motorhuven sträcker sig långt fram mot grillen, strålkastarna är upprättstående och fronten med stora luftinsläpp betonar bilens bredd. Allt andas klass och sportkänsla på samma gång. När du åker genom staden får du en känsla av att du flyter fram. Du kommer fram snabbare och ännu mer bekvämt, för nya E-Klass är alltid välinformerad och klarvaken.

5 3

6 4 Enastående formspråk Full av kraft och stil. Till och med silhuetten visar hur överlägsen nya E-Klass är. Den sportiga linjen med hög och välavvägd midjelinje samt låga sidorutor gör att bilen ger ett lätt intryck. Den coupéliknande taklinjen övergår elegant i de breda skuldrorna. Det markanta bakpartiet visar tydligt att detta är en bil i framkant.

7 5

8 6

9 7 Uppbrottsstämning Med full innovationskraft mot ny och hållbar mobilitet, mot ännu mer kraft kombinerat med minskad bränsleförbrukning och mot högsta körkomfort vid minimala utsläppsvärden. Allt detta är möjligt tack vare en helt nyutvecklad generation dieselmotorer med en enastående effektivitet. Njut av nya E-Klass med den sidenmjuka komforten hos en 6-cylindrig motor eller låt dig ryckas med av prestandainriktade motorer från AMG motorprogrammet har något för alla smaker.

10 8

11 9 Njut av varje ögonblick Ännu mer utrymme där du kan förverkliga dig själv. Kupén i nya E-Klass har ett nytt stolskoncept och inredningen håller högsta klass. Komforten ligger på en aldrig tidigare skådad nivå. Detta är lyx som är typisk för Mercedes-Benz. Den exklusiva känslan genomsyrar allt. Det finns ett stort urval av nya utrustningar, snygga färgkoncept och material som finaste läder och elegant trä. Själv behöver du bara koppla av och må bra i en miljö som är skräddarsydd helt enligt dina önskemål.

12 10 Mil efter mil i ledande position

13 11

14 12

15 E 350 e en hybrid med intelligens från nya E-Klass 13 Det finns mer än en lösning på vår tids utmaningar och mer än ett svar på aktuella frågor. I nya E 350 e finns därför en kombination av en 4-cylindrig bensinmotor och en elmotor som skapar en fascinerande körupplevelse. Denna laddhybrid accelererar sedanmodellen från 0 till 100 km/h på bara 6,2 sekunder. Du kan köra upp till 33 km på enbart el och glider då fram nästan ljudlöst. Effektiviteten hos nya E 350 e är minst sagt imponerande. I siffror innebär det en bränsleförbrukning på bara 2,1 2,5 liter/100 km vid blandad körning och lokalt nollutsläpp som visar vad som är möjligt med intelligent drivteknik idag.

16 14 Mästerverk för en ny tid Ta reda på varför nya E-Klass är en av världens mest intelligenta och säkra bilar alla kategorier. * QR-kodens innehåll är tyvärr inte tillgängligt för närvarande.

17 I denna katalog presenteras en hel del av den innovativa teknik som ingår i Mercedes-Benz Intelligent Drive. Vi går ett steg längre när det gäller säkerhet, uppkoppling, komfort och effektivitet. Det gör nya E-Klass till en av de mest intelligenta bilarna i världen, med en ännu högre skyddsnivå för personer i bilen och andra trafikanter. Framstegen vilar på en ständig vidareutveckling av sensorsystemen, som nu övervakar området runt bilen i dess helhet. Samtidigt har de aktiva och passiva säkerhets- och hjälpsystemen länkats samman ännu tätare och förbättrats ytterligare. Nya E-Klass är mer uppmärksam och hjälpsam än någonsin och visar raka vägen mot autonom och olycksfri körning. 15

18 16 Upplev Mercedes-Benz Intelligent Drive och följ nya E-Klass. * QR-kodens innehåll är tyvärr inte tillgängligt för närvarande.

19 17 Tar ledningen när andra står kvar och stampar Tillvalet DRIVE PILOT har premiär i nya E-Klass. Det innovativa systemet fungerar på alla typer av vägar motorvägar, landsvägar och stadsgator. Det kan hålla bilen på rätt avstånd till framförvarande fordon och se till att den följer detta fordon i hastigheter upp till 210 km/h. I många körsituationer behöver föraren inte gasa eller bromsa och dessutom hjälper systemet till med styrningen. Hastighetsbegränsningsassistent Speed Limit Pilot läser automatiskt av hastighetsbegränsningarna och reglerar farten. Det avlastar föraren i hög grad och är en milstolpe på vägen mot autonom och olycksfri körning.

20 18 Interaktion i förebyggande syfte För att du ska kunna koppla av i bilen och köra säkert behöver du information om sträckan du har framför dig. Därför levererar Mercedes-Benz nya E-Klass med Car-to-X Communication, något som vi är bland de första i branschen med. Funktionen kompletterar trafikinformation Live Traffic Information. Principen är att alla bilar som är utrustade med Car-to-X regelbundet meddelar sin position till en informationsplattform. På detta sätt får de relevanta meddelanden om området de befinner sig i. Tillgänglig information om hinder i trafiken eller hala vägar visas på kartvisningen i COMAND Online. Vid eventuella faror får föraren en varning visuellt och/eller med en ljudsignal. Car-to-X-Communication och trafikinformation Live Traffic Information ingår i tillvalet COMAND Online och är endast tillgängliga om du har ett aktiverat Mercedes me-konto. Läs mer på

21 19

22 20 Befordrad till en bättre position Upplev Mercedes-Benz Intelligent Drive och följ nya E-Klass. * QR-kodens innehåll är tyvärr inte tillgängligt för närvarande.

23 Vid en kollision är alla bilar särskilt sårbara från sidan. Så hur kan skyddet för förare och passagerare förstärkas? Det var en utmaning för våra ingenjörer. Deras lösning kallar vi PRE-SAFE Impuls Sida. När det nyutvecklade systemet beräknar att en sidokollision är omedelbart förestående, blåses luftkuddar upp i ryggstödens sidostöd. Processen tar bara bråkdelar av en sekund. Impulsen gör att överkroppen i förebyggande syfte flyttas en liten bit mot mitten, så att avståndet till dörren blir större. Denna komplettering av PRE-SAFE - systemen är en världsnyhet, där skyddet nu täcker 360 grader. 21

24 22 Det är framtidens melodi. Vid en olycka utsätts hörseln för en mycket hög ljudnivå. Vi har utvecklat en teknik som kan ge innerörat en förvarning: PRE-SAFE Sound. Om bilens sensorer registrerar en omedelbart förestående kollision hörs en kort ljudsignal i bilens ljudanläggning. Detta utlöser en reflex i innerörat: stigbygelmuskeln dras samman och dämpar kortvarigt trumhinnans koppling till innerörat. Resultatet är att innerörat förbereds på situationen och får ett bättre skydd mot höga ljudnivåer. Ett biomekaniskt hörselskydd som ingår i Intelligent Drive från Mercedes-Benz.

25 Stimulerar oanade reflexer 23

26 24 Står för suveränitet Upplev Mercedes-Benz Intelligent Drive och följ nya E-Klass. * QR-kodens innehåll är tyvärr inte tillgängligt för närvarande.

27 I E-Klass är körsäkerhet ett heltäckande begrepp. Därför reagerar till exempel den aktiva bromsassistenten (ingår) även på fotgängare som korsar vägen. Systemet använder en radarsensor i stötfångaren, stereokamera bakom vindrutan och högpresterande processorer som kan registrera och bedöma varje situation. De utvidgade funktionerna i den aktiva bromsassistenten med vägkorsningsassistent ingår i tillvalet Förarassistentpaket. Här kombineras innovativa säkerhets- och hjälpsystem som nu kan avlasta föraren ännu mer samt minska olycksrisken och öka skyddet både för de som färdas i bilen och för andra trafikanter. 25

28 26

29 Ett elegant sätt att ta sig an vardagen 27

30 28

31 29 Med fokus på säkerheten En av premiumsegmentets mest eleganta silhuetter och en av bilens mest intelligenta sidor. Den nya profilen väcker uppseende där den glider fram. Den karaktäristiska linjen sträcker sig längs med hela bilen och understryker det för Mercedes-Benz typiska formspråket som tilltalar alla sinnen. Innanför döljer sig innovationer som ytterligare bevisar storheten hos nya E-Klass Kombi. PRE-SAFE Impuls Sida kan förflytta överkroppen på föraren och framsätespassageraren mot bilens mitt om det finns risk för påkörning från sidan, och på så sätt öka avståndet till dörren. Ett unikt skydd för dem som färdas i bilen erbjuder också det nya PRE-SAFE Sound. Om bilens sensorer registrerar att det finns risk för en kollision avges en ljudsignal från ljudanläggningen som i sin tur utlöser en naturlig skyddsreflex i örat. Det gör att ljudet från olyckan hinner dämpas innan det når innerörat.

32 30 En ny form av intelligens och gott om utrymme att använda den Kan det vara lika enkelt att parkera som att ringa eller skriva sms? Jadå. Med en kompatibel smartphone kan du både parkera bilen och köra ut den från parkeringsfickan. Den nya parkeringshjälpen Remote Parking Pilot aktiveras enkelt via en app. Du kontrollerar parkeringen med bara ett finger, och bilen parkerar säkert och helt automatiskt. Dagens digitala möjligheter innebär förändringar på många plan men känslan av lyx i nya E-Klass Kombi är konstant. Och som vanligt bjuder interiören på en oöverträffad känsla av rymd. Generöst tilltagna paneler, noggrant utvalda färgkoncept och en horisontellt orienterad kupédesign allt uppfyller de högt ställda kraven på utrymme och kvalitet. Den perfekta platsen för en stunds avkopplande körning och kanske till och med ett tillfälle att stänga av telefonen.

33 31

34 32

35 33 Fritänkare på fyra hjul En kombimodell av sjätte generationen intelligensen hos nya E-Klass vilar på mångårig erfarenhet. Världens första premiumkombi var en Mercedes, och för varje kombimodell vi byggt sedan dess har vi lärt oss lite mer om slitstarka material, om intelligenta förvaringslösningar och om raffinerat förädlingsarbete. Lastutrymmet har nästan oändlig potential och därmed gott om plats för alla dina behov och önskemål. Upp till liter, för att vara exakt.

36 34

37 35 Inte bara en ny interiör utan en helt ny värld Vad kommer vi att arbeta med i framtiden? Hur kommer vi att bo? Hur kommer vi att resa och ta oss fram? I och med nya E-Klass riktar vi blicken mot framtiden och den ser ljus ut. Allt verkar lätt, tydligt och självklart. Medieskärmen tycks sväva fritt och informationen på den visas på ett smartare, skarpare, mer intuitivt sätt än någonsin. Den utgör en höjdpunkt i en interiör som kombinerar komfort, elegans och frihetskänsla och som garanterat bjuder på en unik körupplevelse.

38 36 Stötdämpning efter behov och önskemål Du åker i nya E-Klass, eller kanske ska vi uttrycka det så här: du glider fram. Luftfjädringen AIR BODY CONTROL (tillval) är ett flerkammarsystem som i kombination med en steglös dämpningskontroll ger åkkomfort och kördynamik på mycket hög nivå. Dämpningen anpassar sig på varje hjul efter körsituationen och vägförhållandena. 84 individuellt reglerade lysdioder i vardera MULTIBEAM LED-strålkastare (tillval) lyser upp vägen extremt snabbt, effektivt och med hög precision.

39 37

40 38 Nya E-Klass All-Terrain vägvisande på alla underlag Blotta tanken väcker längtan till liv en spontan avstickare bort från asfalten, över åkervägar, snö och sand. Med nya E-Klass All-Terrain har du en bil som inte lämnar dig i sticket. Viljan att ta sig framåt och vidare syns inte minst på det optiska underredsskyddet fram och bak som man brukar se på suvar, innerskärmarna som skyddar mot uppvirvlande stenar eller de robusta stötfångarna och sidokjolarna. Den unika kylarinklädnaden gör att man direkt lägger märke till nya E-Klass All-Terrain mitt i city eller var som helst ute i det fria.

41 39

42 40 All-Terrain med all inclusive Nya E-Klass All-Terrain lever upp till sitt namn såväl visuellt som tekniskt. Luftfjädringssystemet AIR BODY CONTROL har en särskild nivåreglering som kan användas för att höja fordonsnivån och på så sätt öka markfrigången ytterligare. All-Terrain-körprogrammet anpassar dessutom reglersystem som den elektroniska sladdpareringen (ESP ) eller antislirregleringen (ASR) på löst underlag eller vid dåliga vägförhållanden. Det ger ett extremt tillförlitligt grepp och suverän framåtdrivning, särskilt i kombination med fyrhjulsdrift 4MATIC.

43 41

44 42 Vår värld i dina händer här kretsar allt kring bara dig. Upptäck en värld av servicetjänster, erbjudanden och nyheter som kan göra ditt liv lite enklare och mycket roligare. Allt detta får du tillgång till digitalt smidigare kan det knappast bli att göra vår värld till din värld.

45 43

46 44 Ditt uppkopplade liv i all enkelhet Alla våra uppkopplade tjänster och mobilitetstjänster, plus en hel massa andra spännande erbjudanden, finns på en och samma plats och bara för dig. Det är det som är Mercedes me. Registrera dig kostnadsfritt redan i dag och låt Mercedes-Benz värld bli din egen på din pc, laptop, surfplatta, smartphone eller smartwatch. Eftersom livet hela tiden förändras fortsätter även vi att kontinuerligt utveckla våra tjänster. Välkommen in på Vill du ha mer än personlig inspiration på nätet? Då ska du besöka våra fantastiska Mercedes me Stores i till exempel Peking, Moskva eller Hamburg.

47 45 Mercedes me connect kopplar samman dig och din bil och din bil med resten av världen. Omfattande och bekväma uppkopplade tjänster hjälper dig med allt som har med bilen att göra och låter dig hålla kontakten med omvärlden. Dessutom ökar säkerheten och körupplevelsen blir ännu mer fascinerande. Det är en skön känsla att vara uppkopplad även när du är ute på vägarna. I Mercedes me connect ingår utöver grundtjänsterna (som kan hjälpa dig automatiskt om du råkar ut för ett haveri eller en olycka) även Remote Online-tjänster som låter dig göra inställningar i bilen med din smartphone och mycket mer. Mercedes me inspire erbjuder upplevelser kring märket Mercedes-Benz och inspirerar till givande dialoger. För att alltid kunna erbjuda dig de bästa lösningarna vill vi gärna dela våra idéer med dig och veta vad du tycker. Ett exempel är vår Mercedes-Benz värld och massor av erbjudanden och upplevelser från områden bortom den automobila världen bland annat evenemang, resor och livsstil. 1 Beroende på tillgänglighet på aktuell marknad. Mercedes me move ger åtkomst till smarta mobilitets lösningar: car2go är pionjär och marknadsledande i hela världen inom free floating carsharing, medan mobilitetsappen moovel samlar ihop utbudet från flera mobilitetsleverantörer för att hitta den bästa vägen från A till B. Med mytaxi-appen kan du beställa en taxi, följa framkörningen i realtid och betala utan krångel. Mercedes-Benz Rent låter dig hyra en bil för både kortare och längre körningar hos en Mercedes-Benz återförsäljare i din närhet. Via Blacklane kan du till exempel boka en limousine med chaufför och med FlixBus åker du prisvärt, bekvämt och miljömedvetet i långfärdsbussar. Mercedes me assist underlättar allt som har med bilens service att göra. På nätet hittar du enkelt en Mercedes-Benz serviceverkstad i närheten och kan boka tid för service. Den digitala servicerapporten kan när som helst ge dig information om genomförda servicetjänster. Efter utförd service finns rapporten tillgänglig online redan efter en dag. Utöver den aktuella servicerapporten kan du också se bilens fullständiga servicehistorik och serviceintervaller samt skriva ut dessa vid behov. Mercedes me finance ger dig flera möjligheter att köra din drömbil. Tillsammans med dig hittar vi på Mercedes-Benz Finans en lösning som är anpassad efter just dina behov, oavsett om det gäller leasing, finansiering eller försäkring. Våra leasingprodukter ger dig möjlighet att alltid köra den senaste bilmodellen samtidigt som du får fördelarna av maximal flexibilitet. Du behöver nämligen inte köpa bilen, utan betalar bara för själva användningen till en förmånlig månadskostnad. Med våra finansieringserbjudanden kan du hitta den bästa finansieringslösningen för din nya Mercedes-Benz. Du kan själv påverka hur hög månadskostnaden blir genom storleken på kontantinsatsen och avtalets löptid. Våra konkurrenskraftiga försäkringar ger ett pålitligt skydd som passar just din budget och din bil. När du har tecknat ett avtal kan du enkelt administrera dina finanstjänster online.1

48 46

49 47 Vår service perfekt för din Mercedes När du köper en Mercedes får du mer än bara en bil. Du inleder också ett unikt och exklusivt samarbete med Mercedes-Benz. För dig innebär det säkerhet, oberoende och ett problemfritt bilägande. Med andra ord den sköna känslan av att köra en Mercedes-Benz. Det bästa för din Mercedes. Ingen kan din bil bättre än våra erfarna specialister på Mercedes-Benz verkstäder. Vårt omfattande serviceutbud och våra höga kvalitetskrav ser till att din bil hålls i toppskick. Du kan vara säker på att vi använder kontrollerade Mercedes-Benz Originaldelar och specialverktyg. Det bästa för dig. Problemfri bilkörning från första kilometern. Det är vad som väntar dig med skräddarsydda serviceavtal från Mercedes-Benz. För dig innebär det flera fördelar. Till exempel planeras servicearbeten in i god tid och du har koll på kostnaderna tack vare en fast månadsavgift. Dessutom slipper du oroa dig för oförutsedda verkstadskostnader. Det bästa för din mobilitet. Med mobilitetslösningen Mercedes-Benz Mobilo 1 kör du enkelt och problemfritt genom hela Europa även om du skulle råka ut för ett haveri, en olycka, små missöden eller skadegörelse. Mobilo garanterar hjälp på plats, lånebil, bogsering eller övernattning på hotell. Mobilo ingår de första två åren efter första registreringsdatum och kan sedan förnyas vid varje servicetillfälle hos en auktoriserad serviceverkstad i upp till 30 år. Oavsett när du behöver hjälp, så når du oss kostnadsfritt i hela Europa på m Läs mer Du hittar all information om Mercedes-Benz serviceavtal på eller kontakta din Mercedes-Benz-partner för ett individuellt erbjudande. 1 Våra allmänna affärsvillkor gäller. Giltighetstiden förlängs från ett servicetillfälle som genomförs hos en auktoriserad Mercedes-Benz serviceverkstad till nästa tillfälle, i upp till maximalt 30 år efter första registrering. 2 Från utlandet kan kostnader för roaming tillkomma.

50 48 Vad vore motorsporten utan Mercedes-Benz? Den första bilen som vann en racertävling drevs av en motor från Daimler. Världens första Mercedes var en tävlingsbil och den berömda Silverpilen är en sann legend. Hos Mercedes-Benz har engagemanget för bilsporten en lång tradition. Motorsporten sätter än i dag sin prägel på företaget och alla våra modeller. Du kan uppleva vår enastående historia med egna ögon på Mercedes-Benz Museum i Stuttgart. m Läs mer På Mercedes-Benz museum får du göra en fascinerande tidsresa genom 130 år av bilhistoria. Över 1500 utställningsföremål på m 2 väntar på dig, bland annat unika bilar som världens äldsta bevarade Mercedes från 1902 och den legendariska Måsvingen. Välkommen till denna plats för innovation:

51 49 Vad vore Mercedes-Benz utan motorsporten? Den 3 juni 1934 föddes myten om vår racingmodell Silverpilen vid en internationell tävling på Nürburgring. Idag är den mer aktuell än någonsin: 2015 vann vårt team MERCEDES AMG PETRONAS för andra året i rad såväl konstruktörs- som förarmästerskapet i formel 1. Och framgångarna har betydelse även långt utanför tävlingsbanan. Varje meter på banan driver också utvecklingen av exempelvis lättviktsmaterial och hybridteknik i serieproduktion framåt. m Läs mer Upplev formel 1 i multimedia Mercedes-Benz F1 W07 Hybrid, säsongen 2016.

52 50 Tre komma nio Med E-Klass presenterar Mercedes-Benz en helt nyutvecklad, vägvisande 4-cylindrig dieselmotorgeneration. Ett extremt kompakt utförande med en konstruktion helt i aluminium, fjärde generationens common rail-insprutning och betydligt lägre vikt möjliggör häpnadsväckande låga förbrukningsvärden från bara 3,9 liter/100 km (sedan) och 4,2 liter/100 km (kombi) vid blandad körning. Denna prestanda levererar motorn som finns i två effektversioner som E 200 d samt E 220 d på ett suveränt och tyst sätt. Nya E-Klass har 9-stegad automatväxellåda 9G-TRONIC redan i grundutförandet (tillval till E 200). En stor spännvidd mellan högsta och lägsta växeln gör att man kan köra på ovanligt låga varvtal, vilket är ytterligare en viktig faktor för de enastående köregenskaperna och effektiviteten hos nya E-Klass. Kombinationen med fyrhjulsdrift 4MATIC ger bästa möjliga grepp och körstabilitet (fyrhjulsdrift finns i kombination med sex motortyper). Detta teknikpaket ger avsevärt bättre körsäkerhet och -dynamik, särskilt på halt underlag som snö och snömodd. Mer kraft och coolare sound läs mer om motorerna i Mercedes-AMG modeller på sidorna Motorprogram Bensin E 200 med 135 kw (184 hk) och ett maximalt vridmoment på 300 Nm E 200 4MATIC med 135 kw (184 hk) och ett maximalt vridmoment på 300 Nm (sedan) E 250 med 155 kw (211 hk) och ett maximalt vridmoment på 350 Nm E 300 med 180 kw (245 hk) och ett maximalt vridmoment på 370 Nm (sedan) E 350 e med en systemeffekt på 210 kw (286 hk) och ett systemvridmoment på 550 Nm (sedan) E 400 4MATIC med 245 kw (333 hk) och ett maximalt vridmoment på 480 Nm Mercedes-AMG E 43 4MATIC med 295 kw (401 hk) och ett maximalt vridmoment på 520 Nm Mercedes-AMG E 63 4MATIC+ med 420 kw (571 hk) och ett maximalt vridmoment på 750 Nm Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+ med 450 kw (612 hk) och ett maximalt vridmoment på 850 Nm Diesel E 200 d med 110 kw (150 hk) och ett maximalt vridmoment på 360 Nm E 220 d med 143 kw (194 hk) och ett maximalt vridmoment på 400 Nm E 220 d 4MATIC med 143 kw (194 hk) och ett maximalt vridmoment på 400 Nm E 350 d med 190 kw (258 hk) och ett maximalt vridmoment på 620 Nm

53 51 Mercedes-Benz Intelligent Hybrid i nya E 350 e Förstärkning för den kraftfulla kombinationen av elmotor och 4-cylindrig bensinmotor: ett högvoltsbatteri gör att du kan köra upp till 33 km på enbart el och med en systemeffekt på hela 210 kw (286 hk). 1 4-cylindrig bensinmotor 2 Elmotor 3 Hybridväxellåda baserad på 9G-TRONIC 4 Litiumjonbatteri 5 Lågtemperatur-kylkrets 6 Regenerativt bromssystem (dolt) 7 Laddningsuttag

54 52 Rena trolleriet från luftfjädring AIR BODY CONTROL Tillvalet luftfjädring AIR BODY CONTROL har premiär i nya E-Klass. Luftfjädringssystemet med flera kammare ger i kombination med en steglös dämpningskontroll en åkkomfort och kördynamik på mycket hög nivå. Dämpningen anpassar sig på varje hjul efter körsituationen och vägförhållandena. Resultatet är en mjuk grundfjädring och den sköna känslan av högre körstabilitet vid ökande hastighet. På detta sätt reduceras krängnings- och nigrörelser effektivt, till exempel i kurvor eller vid bromsning. Dessutom håller bilen en konstant nivå oberoende av lasten. DYNAMIC BODY CONTROL-chassi med stålfjädring (tillval) är sänkt med 15 mm och här kan dämpningskarakteristiken ställas in i tre olika lägen. Välj mellan ett komfortläge och två sportlägen för sportigt stram avstämning. Chassi och styrning Det komfortavstämda chassit med selektivt, passivt dämpningssystem ger en balanserad åkkomfort på alla typer av vägar. Direktstyrningen har variabel utväxling beroende av rattvinkeln, vilket ger snabbare reaktioner och bättre spårstabilitet.

55 DYNAMIC SELECT med högst personliga körprogram Vill du ha en bil med extra komfort, ska den vara extremt sportig eller vill du kanske optimera förbrukningen? Du väljer själv med körprogramsväljaren DYNAMIC SELECT. Bara ställ in den körupplevelse du vill ha via reglaget i mittkonsolen. När du vill köra lugnt och harmoniskt väljer du körprogrammet Comfort. I ECO-läget ställs alla parametrar in på låg bränsleförbrukning, en ECO-indikering på multifunktionsdisplayen främjar ett effektivt körsätt och beroende på motortyp finns en seglingsfunktion. Körprogrammet Sport kännetecknas av ett sänkt chassi, en stram och sportig inställning av dämparna (båda delarna i kombination med tillval AIR BODY CONTROL eller DYNAMIC BODY CONTROL) och anpassade växlingspunkter. Med Sport+ får växling och dämpning extremt sportiga egenskaper. Med inställningen Individual kan föraren själv variera de enskilda parametrarna från styrning till drivlina och chassi. Komponenter i körprogramsväljaren DYNAMIC SELECT För en körkänsla lika personlig som ett fingeravtryck: Reglaget till DYNAMIC SELECT sitter ergonomiskt perfekt placerat i mittkonsolen (endast i kombination med 9G-TRONIC). Valt körprogram visas på kombiinstrumentet och åskådliggörs på medieskärmen.

56 54 Bio i bilen med widescreen-panel på instrumentbrädan (tillval) En förarplats som inte liknar någon annan. I centrum av den helt nyutformade och eleganta interiören i nya E-Klass finns tillvalet widescreenpanel med två 31,2 cm stora skärmar med hög upplösning. Visuellt smälter de ihop under ett gemensamt täckglas och framhäver som central del interiördesignens horisontella utformning. Som kombiinstrument omfattar widescreen-panelen en stor förardisplay med virtuella instrument samt en medieskärm över mittkonsolen. Design, information och indikeringar kan konfigureras helt individuellt. Välj mellan de tre stilarna Classic, Sport och Progressive. Höjdpunkter Pekplattan Touchpad (tillval) med multifunktionsvred på mittkonsolen är ett intuitivt sätt att styra multimediesystemets funktioner genom fingerrörelser (multitouch). Pekplattan är ett komplement till röststyrningen och multifunktionsvredet och är integrerad i multifunktionsvredets handstöd. Multimediesystemet COMAND Online (tillval) är onlinekompatibelt och uppfyller högt ställda krav på infotainment, navigation och kommunikation. Den 31,2 cm stora medieskärmen visar alla funktioner med hög upplösning. Den hårddiskbaserade navigationen tar dig snabbt till din destination med hjälp av trafikinformation i realtid (Live Traffic Information 1 ). För första gången hittar vi beröringskänsliga Touch Control pekkontrollknappar på ratten i en bil. Precis som ytan på en smartphone reagerar knapparna på horisontella och vertikala sveprörelser. Det gör att alla infotainmentfunktioner och en hel del förarinformation enkelt kan styras från ratten. 1 Kostnadsfritt i tre månader; kostnadsfri löptid på tre år endast om man har skapat ett Mercedes me-användarkonto och godkänt de allmänna och särskilda användarvillkoren.

57 55

58 56 Perfekt ljud i en perfekt atmosfär Burmester High-End 3D Surround Sound System är ett tillval som är utformat särskilt för kupén i nya E-Klass Sedan. 23 högprestandahögtalare och 25 förstärkarkanaler med upp till watt i systemeffekt garanterar en ljudupplevelse som överträffar det mesta du har varit med om tidigare. Kombinationen av analoga och digitala element skapar en ovanligt verklighetstrogen och njutbar ljudbild. Exklusivt för nya E-Klass har Burmester utvecklat algoritmer som tillsammans med fyra högtalare i innertaket skapar ett 3D-surroundljud i bilen. Mono-, stereo- och 5.1-ljud kan avnjutas i tre dimensioner. För en ännu mer exklusiv stämning Med tre klimatzoner och tre klimatstilar ger den automatiska klimatanläggningen THERMOTRONIC (tillval) ett individuellt anpassat klimat i bilen. Förare och frampassagerare kan reglera temperatur och luftfördelning oberoende av varandra. Temperatur och luftmängd kan även ställas in separat för baksätet. Välbehag av bästa märke får du även med luftförbättringspaketet AIR-BALANCE (tillval). Olika exklusiva dofter skapar en personlig stämning i kupén, och dessutom renas och joniseras luften genom att negativa syrejoner tillsätts. Inställningarna görs via multifunktionsvredet och visas på medieskärmen.

59 57 Känsla för tid och rum Stig in och känn dig som hemma kupén bjuder på en unik känsla med den behagliga och indirekta panelbelysningen 1. Särskilt på natten framhäver den de vackra linjerna och den gedigna kvalitetskänslan i kupéinredningen. Här mår man verkligen bra. Det finns 64 olika färgtoner att välja på, så ljuset kan ställas in helt efter personlig smak. Panelbelysningen består helt av LED-teknik och är lätt att ställa in via mediedisplayen. Ljuset kan dimras steglöst eller stängas av helt. Det aktiveras och avaktiveras med bilens utvändiga belysning. Ljuset tänds även när dörrarna öppnas för att hälsa dig välkommen in i en kupé som anpassar sig efter dig. För ännu mer komfort Kalla dagar ger Värmekomfortpaketet (tillval) snabbt en behaglig temperatur på de ytor som föraren och passageraren i framsätet kommer i kontakt med. Det är inte bara stolarna som kan värmas upp, utan även armstöden i mittkonsolen och i dörrarna. För baksätet finns dessutom sätesvärme (tillval) som snabbt ger en skön temperatur helt efter önskemål. Passagerarna på ytterplatserna i baksätet kan med knapptryckningar välja mellan tre olika värmenivåer. Värmesystemet regleras och stängs av automatiskt. 1 Grundutrustning i kombination med AVANTGARDE Interiör, EXCLUSIVE Interiör och AMG Line Interiör.

60 58 Mer utrymme för flexibilitet Baksätesryggstödet i nya E-Klass Kombi är tredelat och fällbart. Mittdelen kan fällas om du till exempel vill transportera skidor. Om baksätet fälls ned helt rymmer bagageutrymmet hela liter.

61 Lika stort som vanligt, mer flexibelt än någonsin bagageutrymmet i E-Klass Kombi 59 I det upp till liter stora bagageutrymmet i nya E-Klass Kombi kan baksätet fällas på ett nytt sätt. Ryggstödet är delbart i förhållandet 40 : 20 : 40, och kan med en knapp på sidoväggen i bagageutrymmet låsas upp elektriskt och fällas automatiskt vid C-stolpen. Dessutom finns det ett cargo-läge för den andra stolsraden, som innebär att ryggstöden kan ställas 10 mer upprätt för att frigöra en ytterligare lastvolym på 30 liter. Det finns alltså gott om plats både för bagage till resan och mindre flyttlass. För att du ska få lika hög komfort och framför allt säkerhet även när bilen är fullastad har E-Klass Kombi som standard en luftfjädring med nivåreglering på bakaxeln. HÖJDPUNKTER FÖR BAGAGEUTRYMMET För att du bekvämt ska kunna lasta i och ur bagageutrymmet finns EASY-PACK elbaklucka som öppnas och stängs elektromekaniskt med bara en knapptryckning. För att luckan inte ska stöta emot något kan du stoppa den i alla lägen och begränsa öppningsvinkeln. Med tillvalet EASY-PACK lastförankring kan bagageutrymmet användas mycket flexibelt, samtidigt som föremål kan transporteras säkert fixerade. Skenorna i bagagegolvet kan kombineras med en teleskopstång och en bagagehållare för att fixera lasten i bagageutrymmet. Som tillval finns ett bakåtvänt, fällbart säte för bagageutrymmet. Det är avsett för två barn upp till sex år med en kroppslängd på ca 115 cm. Ryggstödet är fäst vid det främre och sätesdynan vid det bakre bagegerumsgolvet och båda kan enkelt fällas upp med fällmekanismen. och levereras med två trepunktsbälten och ett fällbart nackskydd på vardera sittplatsen. Det bakåtvända, fällbara sätet har alltid klädsel i konstläder ARTICO.

62 60

63 61 Grundutförande Sportig, elegant och med rena linjer redan grundmodellen av nya E-Klass visar att den hör hemma bland de bästa, med utrustning av högsta kvalitet och detaljer i krom och aluminium. Och inte minst det komfortavstämda chassit gör körupplevelsen till något alldeles extra på alla typer av vägar. Höjdpunkter exteriört Mercedes-stjärna på motorhuven Kylarinklädnad med tre lameller Kylargrill med tredimensionell kromlist, främre lameller och vertikal lamell i krom, bakre lameller i svart Fönsterkantslist i polerat aluminium Lättmetallfälgar i 10-ekerdesign, lackerade i himalayagrått Komfortavstämt chassi med selektivt dämpningssystem Takreling i svart (Kombi) Bakre stötfångare med svart diffusorinsats Höjdpunkter interiört Utrustningsfärg svart Stolar med klädsel i svart tyg Marseille Treekrad multifunktionsratt i svart nappa med pekkontrollknappar Paneler i aluminium med trapetsslipning Instrumentpanelens övre del i svart med mjuk, narvad yta Innertak i kristallgrått tyg Dörrklädsel och midjelinje med mjuk, svart yta

64 62 Mer extrovert AVANTGARDE Med denna designversion visar du din känsla för det utsökta och ovanliga. Blicken dras till den unika främre stötfångaren, och designkomponenterna av krom och aluminium skapar en dynamisk känsla. De tre extra vaganta färgkoncepten ger stort utrymme för ett personligt uttryck i kupén. Höjdpunkterna i översikt designversion AVANTGARDE Dynamisk främre stötfångare med krompanel och luftintag med rutgaller, svarta och narvade Kylargrill med kromram, integrerad Mercedes-stjärna och två lameller i matt iridiumsilver med krominlägg Sidokjolar lackerade i bilens kulör med krominlägg Fönsterkantslist och list vid midjelinjen i polerat aluminium Bakre stötfångare med svart diffusorinsats och kromlist Avgassystem med två slutrör integrerade i stötfångaren (saknar funktion med dieselmotorer) Sportavstämt chassi, sänkt Takreling i polerat aluminium (Kombi) Tre färgkoncept: svart, nötbrunt/svart, macchiatobeige/svart Komfortabla sportstolar med kviltad sittyta Klädsel i konstläder ARTICO/tyg Norwich i svart, nötbrunt eller macchiatobeige Treekrad multifunktionsratt i svart nappa Panelbelysning med 64 ljusfärger Paneler i aluminium med trapetsslipning

65 63

66 64

67 65 Lyxigare EXCLUSIVE Eller som vi säger: modern lyx i dess mest utsökta form. Det är vad designversion EXCLUSIVE utstrålar med full kraft. De tydligaste kännemärkena är den klassiska kylarinklädnaden och Mercedes-stjärnan på motorhuven. Den stilbildande interiören finns i tre attraktiva färgkoncept och rymmer stora träpaneler i ljusbrun ask med öppna porer. Höjdpunkter exteriört Speciellt utformad främre stötfångare med krompanel och luftintag med svarta, blanka lameller Kylarinklädnad med tre lameller, kylargrill med tredimensionell ram, främre lamellstag med svart detalj och vertikallamell i krom Sidokjolar lackerade i bilens kulör med krominlägg Fönsterkantslist och list vid midjelinjen i polerat aluminium Bakre stötfångare med svart diffusorinsats och kromlist Takreling i polerat aluminium (Kombi) Höjdpunkter interiört Tre färgkoncept: svart, nötbrunt/espressobrunt, macchiatobeige/espressobrunt Komfortstolar Klädsel i läder/tyg Valence i svart, nötbrunt eller macchiatobeige Treekrad multifunktionsratt med svart eller espressobrun nappaklädsel, inre rattlist galvaniserad Instrumentpanelens ovandel och dörrkant under fönsterkant i konstläder ARTICO i svart eller espressobrunt med dekorsöm Panelbelysning med 64 ljusfärger Träpaneler i ljusbrun, öppenporig ask

68 66 Intensivare AMG Line Exteriör och Interiör Tillvalet AMG Line sätter i gång fantasin genom sin AMGspecifika frontspoiler med markanta luftintag och AMG bakkjolen i diffusoroptik med kromlist. Den sportiga och dynamiska interiören finns i två snygga färgkoncept: svart eller sadelbrunt/svart. Höjdpunkter exteriört AMG Styling som består av AMG frontspoiler med sportigt markanta luftintag och kromade detaljer, AMG sidokjolar, AMG bakkjol i diffusoroptik med kromlist AMG lättmetallfälgar i 5-dubbelekerdesign, lackerade i titangrått och glanssvarvade, med däck 245/40 R 19 fram och 275/35 R 19 bak Tillval: AMG lättmetallfälgar i multiekerdesign, lackerade i titangrått och glanssvarvade, med däck 245/35 R 20 fram och 275/30 R 20 bak Sänkt chassi med selektivt dämpningssystem AGILITY CONTROL Avgassystem med två slutrör integrerade i stötfångaren (saknar funktion med dieselmotorer) Takreling i polerat aluminium (Kombi) Höjdpunkter interiört Sportstolar med kviltad sittyta och sportig ryggstödskontur Klädsel i konstläder ARTICO/mikrofiber DINAMICA svart Treekrad multifunktionssportratt, avfasad nedtill, klädd i svart nappa och med präglat grepp Paneler i aluminium med trapetsslipning AMG sportpedalställ i borstat, rostfritt stål Innertak i svart Panelbelysning med 64 ljusfärger Svarta AMG golvmattor med text AMG

69 67

70 68 Mer robust med All-Terrain All-Terrain-exteriören utstrålar en urban livsstil i kombination med kraftfulla suv-detaljer som markant kylarinklädnad, robusta monteringsdetaljer och stora lättmetallfälgar. Höjdpunkter exteriört Kylarinklädnad med central Mercedes-stjärna och två lameller i matt iridiumsilver Markanta stötfångare fram/bak med optisk hasplåt i silverkrom Lättmetallfälgar i 10-ekerdesign, lackerade i tremolitgrått och glanssvarvade, med däck 245/45 R 19 Skärmbreddare i svart och inklädnad av längsgående balk i svart med krominlägg AIR BODY CONTROL med kontinuerlig adaptiv stötdämpning och All-Terrainspecifik nivåreglering Takreling i polerat aluminium Höjdpunkter interiört Tre färgkoncept: svart, nötbrunt/svart, macchiatobeige/svart Klädsel i konstläder ARTICO/tyg Norwich i svart, nötbrunt eller macchiatobeige Sportstolar med kviltad sittyta Paneler i ljust aluminium med kolfiberstruktur Körprogramsväljare DYNAMIC SELECT med körprogram All-Terrain och ytterligare fyra program AMG sportpedalställ Golvmattor med All-Terrain -plakett Panelbelysning med 64 ljusfärger

71 69

72 70 Stilsäkert här är Night Package! Med markanta designdetaljer i svart understryker tillvalet Night Package den nya E-Klassens karaktär. Utrustningen ger ett sportigt och uttrycksfullt utseende som bygger på AMG Line Exteriör eller AVANTGARDE Exteriör. Höjdpunkter Kylarinklädnad med integrerad Mercedes-stjärna och två lameller i högblankt svart Stötfångare fram med panel i högblankt svart i kombination med AVANTGARDE Exteriör AMG frontspoiler med panel i högblankt svart i kombination med AMG Line Exteriör Lättmetallfälgar i 5-dubbelekerdesign, svartlackerade och glanssvarvade, som tillval lättmetallfälgar i 6-ekerdesign, svartlackerade och glanssvarvade (i kombination med AVANTGARDE Exteriör) AMG lättmetallfälgar i 5-dubbelekerdesign, högblankt svartlackerade och glanssvarvade, som tillval AMG lättmetallfälgar i multiekerdesign, högblankt svartlackerade och glanssvarvade (i kombination med AMG Line Exteriör) Ytterbackspegelkåpor i högblankt svart Fönsterkantslist och fönsterram i högblankt svart Värmedämpande mörktonade rutor från bakdörrarna (kan väljas bort) Takreling i svart (Kombi)

73 Personlig utformning med designo interiör 71 Välj det mest exklusiva. Med inredning från designo som tillval skapar du en särskild atmosfär i nya E-Klass. Komfortstolar med macchiatobeige/sadelbrun klädsel i finaste designo tvåfärgad nappa macchiatobeige/sadelbrun med rombmönster, perforering på sittytan och sidenbeige dekorsöm försedda med designo -emblem. Även armstöden har elegant läderklädsel i hög kvalitet. Vidare finns lyxiga detaljer som träpaneler av valnöt i glänsande brunt eller som tillval träpanel designo magnolia med kontrastlinjer i brunt eller designo pianolacksdesign med kontrastlinjer i svart. Höjdpunkter Komfortstol med ryggstöd och sätesdyna i rombmönster med perforering Klädsel i tvåfärgad designo nappa macchiatobeige/sadelbrun med sidenbeige dekorsöm Instrumentpanelens övre del och midjelinjen i sadelbrun designo nappa med sidenbeige dekorsöm Dörrklädsel i konstläder ARTICO macchiatobeige med dekorsöm Armstöd i dörrarna och på mittkonsolen i designo nappa macchiatobeige med dekorsöm Innertak i macchiatobeige tyg Treekrad multifunktionsratt i macchiatobeige nappa med sidenbeige dekorsöm

74 72 Ännu mer våra tillval Nya E-Klass representerar det bästa in i minsta detalj. Och naturligtvis finns ett exklusivt urval av utrustningsalternativ för dig som vill ha ännu mer lyx. Du hittar dina individuella detaljer i den här katalogen, i prislistan eller på internet. Konfigurera din nya E-Klass på helt efter dina egna önskemål Höjdpunkter 1 Multifunktionsratt i trä och läder med inlägg av brunt, glänsande valnötsträ. 2 Om flera personer brukar köra bilen är minnespaketet extra bekvämt att ha. Upp till tre olika inställningar för framstolarna, rattstången och ytterbackspeglarna kan sparas och hämtas med knapparna. Inställningarna görs elektriskt. 3 Tack vare KEYLESS-GO med komfortlåssystem kan du starta bilen genom att enbart ha med dig den elektroniska nyckeln, som innehåller åtkomstbehörighet och körbefogenhet. Det enda föraren behöver göra är att trampa ned bromspedalen och trycka på start/stopp-knappen. 4 Förutom att de är snygga ökar de statiska LED-strålkastarna säkerheten vid mörkerkörning tack vare bred ljusfördelning, en ljusfärg som ligger nära dagsljus och låg energiförbrukning. 5 Med sina stora glasytor ger tillvalet panoramasoltak en extra ljus och trevlig miljö i kupén. Den bakre delen består av ett fast panoramaglastak och fram kan glaset öppnas elektriskt så att kupén kan ventileras efter behov.

75 Extra hög klass våra originaltillbehör 73 Det är en unik upplevelse att köra en Mercedes-Benz, och du kan stegra känslan ytterligare genom att lägga till originaltillbehör. Varje tillbehör är särskilt utvecklat för nya E-Klass. Upptäck hela sortimentet på 1 Höjdpunkter tillbehör Diskret bakspoiler (sedan) fäst på bagageluckan som framhäver bakpartiet. Grundlackering av hög kvalitet gör att du kan få lacken i den kulör du önskar. Takspoilern gör att bilen uppfattas som längre och ger bakpartiet ett mer dynamiskt utseende. 2 Det exklusiva intrycket förstärks av lättmetallfälgar i 5-ekerdesign, lackerade i tremolitgrått och glanssvarvade, med däck 245/45 R 18 fram och 275/40 R 18 bak. 3 En lösning för alla typer av last: Den plana bagageutrymmesbotten är gjord av tålig polypropylen med antiglideffekt. Med ribbstruktur för att fixera förvaringsboxen som kan beställas separat. Det gör att föremål som annars kan ramla omkull eller halka omkring kan transporteras säkert. 4 Mercedes-Benz takbox 450. Volym: ca 450 liter. Aerodynamisk design och extra hållbart material, perfekt anpassade till din Mercedes-Benz. För snabb och smidig fastsättning på grundfäste/relinghållare. Särskilt bekväm i- och urlastning tack vare att boxarna kan öppnas från två håll. Kan låsas på båda sidor. 5 Låsbar cykelhållare till bakluckan för säkert transport av upp till tre cyklar. Max. vikt per cykelskena är 30 kg. Bakluckan kan fortfarande öppnas. Hållaren kan enkelt fällas ihop för att ta mindre plats vid förvaring.

76 74 02R R43 R31 22R 27R R07 R54 R10 48R 75R Fälgar Vi har uppfunnit automobilen på nytt och gjort hjulet nära nog perfekt. Inte undra på att vi har massor av fälgar som gör din nya E-Klass full rättvisa. Välkommen att hämta inspiration från detta urval. Grundutrustning och tillval 02R Lättmetallfälg i 5-ekerdesign, lackerad i vanadinsilver, med däck 225/55 R 17 (ingår i AVANTGARDE Exteriör) R07 Lättmetallfälg i 5-dubbelekerdesign, lackerad i vanadinsilver, med däck 225/55 R 17 (ingår i EXCLUSIVE Exteriör) R43 Lättmetallfälg i 10-ekerdesign, lackerad i himalayagrått och glanssvarvad, med däck 225/55 R 17 (svensk standard i kombination med grundversion Exteriör, inte i kombination med AMG Line Exteriör) R54 Lättmetallfälg i 5-dubbelekerdesign, lackerad i vanadinsilver, med däck 245/45 R 18 (tillval i kombination med EXCLUSIVE Exteriör) R31 Lättmetallfälg i 5-ekerdesign, lackerad i tremolitgrått och glanssvarvad, med däck 245/45 R 18 (tillval i kombination med AVANTGARDE Exteriör) R10 Lättmetallfälg i 5-dubbelekerdesign, svartlackerad och glanssvarvad, med däck 245/45 R 18 (ingår i AVANTGARDE Exteriör i kombination med Night Package) 22R Lättmetallfälg i 5-dubbelekerdesign, lackerad i tremolitgrått och glanssvarvad, med däck 245/45 R 18 fram och 275/40 R 18 bak (tillval, inte i kombination med AMG Line Exteriör) 48R Lättmetallfälg i 5-ekerdesign, lackerad i tremolitgrått och glanssvarvad, med däck 245/40 R 19 (tillval, inte i kombination med AMG Line Exteriör) 27R Lättmetallfälg i 10-ekerdesign, lackerad i tremolitgrått och glanssvarvad, med däck 245/45 R 19 (ingår till All-Terrain-modell) 75R Lättmetallfälg i multiekerdesign, lackerad i tremolitgrått och glanssvarvad, med däck 245/45 R 19 (tillval till All-Terrain-modell)

77 75 R97 17R RQJ RTD RVR RVQ R97 R83 54R RQK RTE RTO RTN AMG R97 Lättmetallfälg i 10-ekerdesign, lackerad i tremolitgrått och glanssvarvad, med däck 245/40 R 19 fram och 275/35 R 19 bak (tillval, inte i kombination med AMG Line Exteriör) R83 Lättmetallfälg i 6-ekerdesign, lackerad i svart och glanssvarvad, med däck 245/40 R 19 fram och 275/35 R 19 bak (tillval till AVANTGARDE Exteriör i kombination med Night Package) 17R Lättmetallfälg i multiekerdesign, lackerad i himalayagrått och glanssvarvad, med däck 245/35 R 20 fram och 275/30 R 20 bak (tillval) 54R Lättmetallfälg i 5-dubbelekerdesign, lackerad i tremolitgrått och glanssvarvad, med däck 245/40 R 20 fram och 275/35 R 20 bak (tillval till All-Terrainmodell) RQJ AMG lättmetallfälg i 5-ekerdesign, lackerad i titangrått och glanssvarvad, med däck 245/45 R 18 fram och 275/40 R 18 bak (tillval till AMG Line Exteriör) RQK AMG lättmetallfälg i 5-ekerdesign, lackerad i högblankt svart och glanssvarvad, med däck 245/45 R 18 fram och 275/40 R 18 bak (tillval till AMG Line Exteriör i kombination med Night Package) RTD AMG lättmetallfälg i 5-dubbelekerdesign, lackerad i titangrått och glanssvarvad, med däck 245/40 R 19 fram och 275/35 R 19 bak (ingår i AMG Line Exteriör samt tillval till Mercedes-AMG E 43 4MATIC) RTE AMG lättmetallfälg i 5-dubbelekerdesign, lackerad i högblankt svart och glanssvarvad, med däck 245/40 R 19 fram och 275/35 R 19 bak (ingår i AMG Line Exteriör i kombination med Night Package samt grundutrustning till Mercedes-AMG E 43 4MATIC) RVR AMG lättmetallfälg i multiekerdesign, lackerad i högblankt svart och glanssvarvad, med däck 245/35 R 20 fram och 275/30 R 20 bak (tillval till AMG Line Exteriör och Mercedes-AMG E 43 4MATIC). Kan även beställas lackerad i titangrått och glanssvarvad som tillval (RVQ). RTO AMG lättmetallfälg i 5-dubbelekerdesign, lackerad i högblankt svart och glanssvarvad, med däck 245/35 ZR 20 fram och 275/30 ZR 20 bak (tillval till Mercedes-AMG E 43 4MATIC). Kan även beställas lackerad i titangrått och glanssvarvad som tillval (RTN). m Fler fälgar hittar du i vårt tillbehörsprogram på

78 76 Business as unusual Mercedes-AMG E-Klass Sedan och Kombi Mercedes-AMG är inte bara tillverkare av högprestandabilar AMG är ett löfte. Vi lovar att alltid gå ett steg längre. Att ha höga förväntningar och att ge allt. Bara så kan vi skapa extraordinära bilar för extraordinära personer. Enligt detta motto har vi utvecklat bilar som inte bara uppfyller utan även överträffar högt ställda krav. Bilar som förenar exklusivitet och komfort med sport och prestanda på ett enastående sätt. Redan nya Mercedes-AMG E 43 4MATIC lägger ribban högt. Med Mercedes-AMG E 63 4MATIC+ och Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+ tänjer vi på gränserna för kraft och dynamik för att uppnå den högsta nivån av prestanda. Välkommen till AMG!

79 77

80 78 Raketkarriär Framgångsrika personer och prestandabilar från AMG har framför allt en sak gemensamt en obändig vilja att komma vidare. Med 295 kw (401 hk) och 520 Nm accelererar 3,0-liters V6-biturbomotorn i nya Mercedes-AMG E 43 4MATIC från 0 till 100 km/h på bara 4,6 sekunder, och detta sker på ett häpnadsväckande effektivt sätt med låg förbrukning. Fyrhjulsdriften AMG Performance 4MATIC fördelar kraften i förhållandet 31 procent på framaxeln och 69 procent på bakaxeln rakt ned i asfalten. AMG sportchassi som bygger på AIR BODY CONTROL anpassar dessutom hjulens dämpning till den aktuella körsituationen på ett intelligent sätt. Välj själv om du vill köra komfortabelt eller sportigt. Hela paketet har samma karaktärsdrag som du, nämligen en stark vilja att komma framåt och hög flexibilitet.

81 79 E 43

82 80

83 81 Goda ledaregenskaper Den som agerar professionellt inger respekt. Det är en regel som gäller såväl i arbetet som på vägarna. Diamantgrillen med kromade pins, AMG frontspoiler inklusive luftintag, frontläpp i silverkrom och svarta flics definierar den självsäkra fronten hos nya Mercedes-AMG E 43 4MATIC. Sedd från sidan bjuder bilen på iögonfallande 19-tumsfälgar i 5-dubbelekerdesign och BITURBO 4MATIC-inskription på framskärmarna. AMG sidokjolsinklädnad samt AMG-typisk bakkjol med diffusor och två kromade dubbla slutrör framhäver den sportiga looken. Vart du än riktar blicken så går det inte att ta miste på ledarambitionerna.

84 82 Lägger ribban skyhögt I 50 år har AMG inneburit att flytta fram gränserna för vad som är möjligt. Mercedes-AMG E 43 4MATIC, Mercedes-AMG E 63 4MATIC+ och Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+ är lysande exempel på detta. Med E 43 har vi tagit fram en dynamisk högprestandabil som inte lämnar något övrigt att önska. Med E 63 och E 63 S visar vi tydligt att våra anspråk är att alltid gå ett steg längre och sikta mot perfektion. I denna strävan följer vi bara våra egna regler, regler som har visat sig fungera även i affärsvärlden och i många andra former av konkurrens. Vi följer dem i vår strävan efter den ultimata effektiviteten. Med Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+ kan du lära känna våra riktlinjer, som hjälper oss att lägga ribban uppe bland stjärnorna. Motor och prestanda Mercedes-AMG E 43 4MATIC Mercedes-AMG E 63 4MATIC+ Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+ Motor 3,0-liters V6-biturbomotor 4,0-liters V8-biturbomotor 4,0-liters V8-biturbomotor Cylindervolym, cm Effekt (kw/hk) 295/ / /612 Vridmoment (Nm vid v/min) 520/ / /

85 83

86 84 Du får ingen andra chans att göra ett första intryck Exteriören hos en bil från Mercedes-AMG strävar efter att förena en unik design med maximala körprestanda. Att resultatet har blivit framgångsrikt visar inte minst Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+. Motorhuven, med design som är bekant från Mercedes-AMG GT, har powerdomes och de breddade skärmarna framhäver kraften som finns i E 63 S. Djupa luftinsläpp utan galler är inte bara snygga att se på, utan riktar luftströmmarna som ett steg mot vårt mål om prestanda på högsta nivå. E 63

87 85

88 86 Säger vad den menar Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+ är en retorikexpert med en mycket behaglig stämma. För att alltid hålla god ton orienterar sig ljudet efter körprogrammen i DYNAMIC SELECT. Det innebär att AMG-soundet är diskret i körprogrammet Comfort och högst påtagligt i körprogrammen Sport, Sport+ och Race. Som tillval finns också ett inkopplingsbart AMG prestandaavgassystem som ger maximalt AMG-sound och garanterad gåshud med en knapptryckning. Slutrörens infattning, diffusorn med tre fenor, spoilerkanten och AMG sidokjolar med svarta inlägg garanterar att E 63 S ser precis lika fantastisk ut som den låter. Så vet du att den säger vad den menar.

89 87

90 88 Koncentrerad energi Den som vill nå sina mål måste lägga sin energi på rätt saker. Precis som det innovativa fyrhjulssystemet AMG Performance 4MATIC+. En helt variabel fördelning av vridmomentet från fyrhjulsdrift till ren bakhjulsdrift ger ett utmärkt och situationsanpassat grepp. Det krävs också för att den enorma kraften som överförs av AMG SPEEDSHIFT MCT 9-växlad sportväxellåda ska hamna på vägen. Framför allt vid dynamisk kurvkörning har du nytta av AMG differentialspärr på bakaxeln, som är elektroniskt reglerad i Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+. Dynamiska AMG motorfästen reagerar beroende på körsituationen. Vid kraftig sidoacceleration är de hårda för en mer direkt instyrning. Vid körning rakt fram är de i stället mjuka, vilket ger högsta komfort.

91 89

92 90 Högkvarteret Den som rör sig i gränsområdet måste ha total kontroll. Interiören i Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+ är utformad så att alla komponenter möjliggör en upplevelse full av dynamik. Widescreen-panel på instrumentbrädan, AMG Performance-ratt och AMG sportstolar med optimerat sidostöd och AMG -emblem i framstolarnas nackskydd ger ett sportigt och exklusivt intryck. Allt med fokus på en intensiv körupplevelse.

93 91

94 92 Slösar ingen tid Med Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+ accelererar du snabbt, närmare bestämt från 0 till 100 km/h på hisnande 3,4 sekunder.* Det kan vi tacka AMG 4,0-liters V8-biturbomotorn för med dess otroliga 450 kw (612 hk) och 850 Nm i E 63 S. Dessutom imponerar motorn med extremt snabb respons och hög effektivitet. För att tämja den extrema kraften finns AMG högeffektsbromsar med hålborrade och ventilerade bromsskivor samt rödlackerade bromsok. Förutom en utmärkt bromsverkan ger de en avsevärd viktfördel jämfört med vanliga bromssystem. Som tillval kan bromseffekten ökas ytterligare med AMG keramiska högeffektsbromsar. Prestanda som punktinsats. * 3,5 sekunder för kombi.

95 93

96 94 Ger dig det utrymme du behöver Här finns inga tydliga gränser mellan förnuft och känsla. Nya Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+ Kombi har en spännande sidolinje och en taklinje som påminner om en coupé. Bakpartiets design framhäver bilens bredd och betonar dynamiken hos E 63 S Kombi. Med sitt stora bagageutrymme bevisar E 63 S Kombi att den klarar av utmaningar även utanför tävlingsbanan. Den klarar på ett unikt sätt av att förena dina krav på en bil i vardagen med dina förväntningar på prestanda. Här finns plats för allt du vill uppnå.

97 95

98 96 Använder motståndet till sin fördel Den som vill bygga en aerodynamisk bil får inte behandla vind som luft. Resultatet är märkbart i vindtunneln, på vägen och på tävlingsbanan. Aerodynamiken bidrar i stor utsträckning till kördynamiken och till att balansera bilen. I lägre hastigheter främjas dynamiken och i högre hastigheter körstabiliteten. En djup front med stora, gallerfria luftinsläpp ger inte bara optimerat luftmotstånd, utan också anpassad luftillströmning och ventilation till alla aggregat. Grunden för prestanda i gränsområdet. Redo för full prestanda AMG 4,0-liters V8-biturbomotorn i Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+ är nära släkt med motorn i Mercedes-AMG GT. Med sina 450 kw (612 hk) och 850 Nm är den inte bara vägvisande vad gäller effekt och vridmoment utan har också bland annat tack vare cylinderavstängning bland de lägsta förbruknings- och utsläppsvärdena för V8-motorer i segmentet.

99 97

100 98

101 99 Delad glädje är dubbel glädje. AMG Private Lounge är vår naturliga mötesplats runt om i världen. Här träffas AMGkunderna på förstklassiga events och på nätet diskuteras de senaste tekniska nyheterna från Affalterbach. Du får ta del av specialerbjudanden och står i direkt förbindelse med AMG: På AMG Driving Academy får du uppleva gemenskapen med andra Performance-entusiaster. Förbättra din körskicklighet tillsammans med likasinnade på racingbanor och vid andra arrangemang på sensationella platser i hela världen. Bli en av oss i the World s Fastest Family: Har du ännu högre ambitioner? Med AMG Customer Sports Programme erbjuder AMG en plattform för professionell motorsport och Mercedes-AMG GT3 är en racingbil som är framtagen just för detta syfte. Den helt integrerade serviceorganisationen gör att du kan ägna dig åt motorsport på högsta nivå: I AMG Performance Studio bygger vi bilar som är perfekt anpassade efter dina önskemål. För våra experter har kreativiteten inga gränser. Vi använder tekniska specialkomponenter, extravaganta lacker och exklusiva inredningskoncept för att skapa unika bilar med största hantverksmässiga precision. Välkommen in i AMG:s fascinerande värld. Upplev Driving Performance på riktigt. Vi bygger inte bara bilar. Vi låter drömmar bli verklighet

102 100 Tekniska data Sedan Dieselmotorer Bensinmotorer E 200 d E 220 d E 220 d 4MATIC E 350 d E 200 E 200 E 200 4MATIC Motortyp/antal cylindrar R4 R4 R4 V6 R4 R4 R4 Cylindervolym, cm Effekt 1, kw (hk) vid v/min 110 (150)/ (194)/ (194)/ (258)/ (184)/ (184)/ (184)/5 500 Vridmoment, 1 Nm vid v/min 360/ / / / / / / Växellåda 9G-TRONIC 9G-TRONIC 9G-TRONIC 9G-TRONIC 6-växlad växellåda 9G-TRONIC 9G-TRONIC Acceleration km/h, s 8,4 7,3 7,5 5,9 8,1 7,7 7,9 Topphastighet, ca km/h Bränsleförbrukning 2, l/100 km stadstrafik/landsväg/blandad körning 4,3 4,7/3,6 4,1/ 3,9 4,3 4,3 4,7/3,6 4,1/ 3,9 4,3 4,8 5,3/4,0 4,5/ 4,3 4,8 6,3 6,6/4,4 4,9/ 5,1 5,5 8,1 8,8/5,0 5,6/ 6,1 6,8 7,6 8,0/4,9 5,3/ 5,9 6,3 8,5 8,9/5,6 6,1/ 6,8 7,3 CO 2 -utsläpp 2, g/km, blandad körning Utsläppsklass 3 /energiklass 4 Euro 6/A+ Euro 6/A+ Euro 6/A+ Euro 6/A Euro 6/B Euro 6/B Euro 6/C Bensinmotorer Laddhybrid E 250 E 300 E 400 4MATIC Mercedes-AMG E 43 Mercedes-AMG E 63 Mercedes-AMG E 63 S E 350 e 4MATIC 4MATIC+ 4MATIC+ Motortyp/antal cylindrar R4 R4 V6 V6 V8 V8 R4 Cylindervolym, cm Effekt 1, kw (hk) vid v/min 155 (211)/ (245)/ (333)/ (401)/ (571)/ (612)/ (286)/xxx* Vridmoment, 1 Nm vid v/min 350/ / / / / / /xxx** Växellåda 9G-TRONIC 9G-TRONIC 9G-TRONIC 9G-TRONIC AMG SPEEDSHIFT MCT AMG SPEEDSHIFT MCT 9G-TRONIC 9-växlad sportväxellåda 9-växlad sportväxellåda Acceleration km/h, s 6,9 6,2 5,2 4,6 3,5 3,4 6,2 Topphastighet, ca km/h Bränsleförbrukning 2, l/100 km stadstrafik/landsväg/blandad körning 7,6 8,0/4,9 5,3/ 5,9 6,3 8,2 8,8/5,2 5,8/ 6,3 6,9 10,5 10,8/5,9 6,3/ 7,6 7,9 10,9 11,0/6,7 6,8/ 8,2 8,4 11,4 11,7/7,3 7,6/ 8,8 9,1 11,4 11,7/7,3 7,6/ 8,8 9,1 xxx xxx/xxx xxx/2,1 2,5*** CO 2 -utsläpp 2, g/km, blandad körning Utsläppsklass 3 /energiklass 4 Euro 6/B Euro 6/B Euro 6/C Euro 6/D Euro 6/D Euro 6/D Euro 6/A+ Det bästa för motorn Mercedes-Benz Originalmotoroljor 1 Uppgifter om effekt och vridmoment enligt EG-direktiv nr 595/2009 i dess gällande lydelse. 2 Angivna värden för bränsleförbrukning och CO 2-utsläpp har beräknats enligt föreskriven mätmetod ( 2 nr 5, 6, 6a 6a i reglerna för märkning av personbilars energiförbrukning [Pkw-EnVKV] i dess gällande lydelse). Angivna värden avser inte ett enskilt fordon och är inte en del av erbjudandet, utan tjänar enbart som jämförelse mellan de olika fordonstyperna. Samtliga utsläppsvärden gäller bil i grundversion. Högre utrustningsnivå, svensk standardutrustning, större däckdimension och högre vikt kan ge högre bränsleförbrukning och koldioxidutsläpp. Fordonsindividuella uppgifter om förbrukning och

103 101 Tekniska data Kombi Dieselmotorer Dieselmotor E 200 d E 220 d E 220 d 4MATIC E 350 d E 220 d 4MATIC All-Terrain Motortyp/antal cylindrar R4 R4 R4 V6 R4 Cylindervolym, cm Effekt 1, kw (hk) vid v/min 110 (150)/ (194)/ (194)/ (258)/ (194)/3 800 Vridmoment, 1 Nm vid v/min 360/ / / / / Växellåda 9G-TRONIC 9G-TRONIC 9G-TRONIC 9G-TRONIC 9G-TRONIC Acceleration km/h, s 8,7 7,7 7,8 6,0 8,0 Topphastighet, ca km/h Bränsleförbrukning 2, l/100 km 4,5 4,9/3,9 4,4/ 4,5 4,9/3,9 4,4/ 5,3 5,7/4,5 5,0/ 6,5 6,8/4,8 5,2/ 5,5 5,6/5,0 5,1/ stadstrafik/landsväg/blandad körning 4,2 4,6 4,2 4,6 4,9 5,2 5,4 5,8 5,2 5,3 CO 2 -utsläpp 2, g/km, blandad körning Utsläppsklass 3 /energiklass 4 Euro 6/A+ Euro 6/A+ Euro 6/A+ Euro 6/A Euro 6/A Bensinmotorer E 200 E 200 4MATIC E 250 E 400 4MATIC Mercedes-AMG E 43 4MATIC Mercedes-AMG E 63 4MATIC+ Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+ Motortyp/antal cylindrar R4 R4 R4 V6 V6 V8 V8 Cylindervolym, cm Effekt 1, kw (hk) vid v/min 135 (184)/ (184)/ (211)/ (333)/ (401)/ (571)/ (612)/ Vridmoment, 1 Nm vid v/min 300/ / / / / / / Växellåda 9G-TRONIC 9G-TRONIC 9G-TRONIC 9G-TRONIC 9G-TRONIC AMG SPEEDSHIFT MCT 9-växlad sportväxellåda AMG SPEEDSHIFT MCT 9-växlad sportväxellåda Acceleration km/h, s 8,1 8,3 7,2 5,4 4,7 3,6 3,5 Topphastighet, ca km/h Bränsleförbrukning 2, l/100 km stadstrafik/landsväg/blandad körning 7,8 8,2/5,2 5,6/ 6,2 6,6 8,7 9,0/6,0 6,4/ 7,1 7,5 7,8 8,2/5,2 5,6/ 6,2 6,6 10,8 11,1/6,3 6,6/ 7,9 8,2 11,1/7,1/ 8,6 11,7 12,1/7,5 7,8/ 9,1 9,4 11,7 12,1/7,5 7,8/ 9,1 9,4 CO 2 -utsläpp 2, g/km, blandad körning Utsläppsklass 3 /energiklass 4 Euro 6/B Euro 6/C Euro 6/B Euro 6/C Euro 6/D Euro 6/D Euro 6/D utsläpp finns på Konsumentverkets webbtjänst 3 Uppgifterna gäller endast inom EU. Nationella avvikelser kan förekomma. 4 Baserat på uppmätt CO 2-utsläpp med hänsyn till bilens vikt. 5 Elektroniskt begränsad. * Systemeffekt. ** Systemvridmoment. *** Elektr. energi förbrukning NEDC 11,5 14,0 kwh/100 km, räckvidd med eldrift 33 km, topphastighet E-drift 130 km/h. Under verklig körning kan det förekomma avvikelser jämfört med certifierade normvärden. De faktiska värdena påverkas av ett flertal faktorer, t.ex. personlig körstil, miljöfaktorer och vägsträckans egenskaper. Du hittar fler tekniska data på

104 102 Mått för E-Klass Sedan Mått för E-Klass Kombi Mått för E-Klass All-Terrain Alla mått i millimeter. Uppgifterna på bilderna är medelvärden. De gäller för olastade bilar med grundutrustning.

105 Grundutrustning AVANTGARDE 103 Klädslar och paneler Klädslar 001 Tyg Marseille, svart 101 Konstläder ARTICO svart Läder svart Läder nötbrunt/svart Läder macchiatobeige/svart Konstläder ARTICO/Tyg Norwich svart 314 Konstläder ARTICO/tyg Norwich nötbrunt/svart 315 Konstläder ARTICO/tyg Norwich macchiatobeige/svart 401 Läder/tyg Valence, svart 414 Läder/tyg Valence nötbrunt/espressobrunt 415 Läder/tyg Valence macchiatobeige/ espressobrunt 561 AMG nappa Exklusiv svart Konstläder ARTICO/Mikrofiber Dinamica svart Konstläder ARTICO/AMG mikrofiber DINAMICA svart 3 Nappa svart 1 Nappa svart 1 Nappa nötbrun/espressobrun 1 Nappa macchiatobeige/espressobrun 1 AMG nappa svart 4 Nappa sadelbrun/svart 1 AMG nappa svart 5 AMG nappa nötbrun/svart 5 AMG nappa macchiatobeige/svart 5 designo nappa tvåfärgad svart/titangrå pärl 1 designo nappa tvåfärgad, macchiatobeige/ sadelbrun Paneler H H78 H09 H Effektlack brun Aluminium med trapetsslipning 1, 6 Ljust aluminium med kolfiberstruktur 7 Träpanel i ljusbrun öppenporig ask 1, 8 Träpanel i brun blank ask 1 Träpanel i svart öppenporig ask 1, H26 H16 H64 H73 Träpanel i brun blank valnöt 1, 9 Träpanel designo magnolia med dekorlinjer brun 1 Träpanel designo pianolack dekorlinjer svart 1 Metallstruktur 1 AMG Kolfiber Tillval. 2 Ingår till Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+. 3 Tillval till Mercedes-AMG E 43 4MATIC. 4 Tillval till Mercedes-AMG E 43 4MATIC. 5 Ingår till Mercedes-AMG E 63 4MATIC+. 6 Ingår till AVANTGARDE Interiör, AMG Line Interiör och Mercedes-AMG modeller. 7 Ingår till All-Terrain-modell. 8 Ingår till EXCLUSIVE Interiör. 9 Ingår till designo Interiör. 10 Tillval till Mercedes-AMG modeller. 215

106 EXCLUSIVE AMG Line Mercedes-AMG Paneler 104 H H H09 H designo 864 H H16 H H73

Ett flytande formspråk. Varenda linje och varenda yta följer principen om en sinnlig och klar formgivning.

Ett flytande formspråk. Varenda linje och varenda yta följer principen om en sinnlig och klar formgivning. E-Klass Kombi Ett flytande formspråk Varenda linje och varenda yta följer principen om en sinnlig och klar formgivning. Dynamiska proportioner med spännande linjeföring ger E-Klass Kombi en unik lätthet

Läs mer

Det är en svår konst att bemästra de största utmaningarna och samtidigt få det att se lekande lätt ut. Låt dig inspireras i en bil som stöder,

Det är en svår konst att bemästra de största utmaningarna och samtidigt få det att se lekande lätt ut. Låt dig inspireras i en bil som stöder, E-Klass Sedan Det är en svår konst att bemästra de största utmaningarna och samtidigt få det att se lekande lätt ut. Låt dig inspireras i en bil som stöder, avlastar och intuitivt skyddar dig på ett sätt

Läs mer

Självklar och stilsäker

Självklar och stilsäker E-Klass Sedan Självklar och stilsäker E-Klass Sedan är själva sinnebilden av modern stil och kultiverad sportighet. Varje linje följer principen om en sinnlig och klar formgivning. I tillägg till grundutrustningen

Läs mer

Ett paradexempel på Mercedes-Benz nya designfilosofi

Ett paradexempel på Mercedes-Benz nya designfilosofi E-Klass Coupé Ett paradexempel på Mercedes-Benz nya designfilosofi Den förkroppsligar modern stil och elegant sportighet. Tack vare perfekta proportioner och atletiska stilelement drar E-Klass Coupé blickarna

Läs mer

C-Klasse GLC suv T-Modell

C-Klasse GLC suv T-Modell C-Klasse GLC suv T-Modell Siktar mot stjärnorna Nu kan du få uppleva körning på en ny nivå, tack vare nya GLC. Klassens mest framtidsinriktade suv är mer nytänkande och atletisk än någonsin samtidigt som

Läs mer

GLA Sport Utility Vehicle

GLA Sport Utility Vehicle GLA Sport Utility Vehicle GLA. Njut av friheten Maxa karaktären! Nyfikenhet och äventyrslusta står bokstavligen skrivet i pannan på GLA. Med sin maffiga kylargrill och imponerande främre stötfångare utstrålar

Läs mer

Din bil. C-Klass: C 200 d Kombi Fleet. C 200 d Kombi Fleet. Diesel Bränsletyp. 4,9 l/100km Bränsleförbrukning stadstrafik.

Din bil. C-Klass: C 200 d Kombi Fleet. C 200 d Kombi Fleet. Diesel Bränsletyp. 4,9 l/100km Bränsleförbrukning stadstrafik. C-Klass: C 200 d Kombi Fleet Din bil C 200 d Kombi Fleet Tekniska data Diesel Bränsletyp 4 Cylinder 1598 cm³ Cylindervolym 118 kw (160 hk) Prestanda Information om bränsleförbrukning, CO₂utsläpp och energiklass

Läs mer

GLC Sport Utility Vehicle

GLC Sport Utility Vehicle GLC Sport Utility Vehicle Från seriös till äventyrlig Mercedes-Benz GLC är allt du vill ha i en suv. Alltid med utmärkt komfort och hög kvalitet. Modern lyx fram, stor frihet bak I den eleganta och rymliga

Läs mer

Din A-Klass: A 180 BlueEFFICIENCY

Din A-Klass: A 180 BlueEFFICIENCY Exemplarisk illustration Exemplarisk illustration Sammanställning Motor A 180 BlueEFFICIENCY Välj klädsel Jupiterröd Hjul AMG lättmetallfälgar 45,7 cm (18 tum) i multi-ekerdesign Klädsel Konstläderklädsel

Läs mer

GLS Sport Utility Vehicle

GLS Sport Utility Vehicle GLS Sport Utility Vehicle En enklare tillvaro Framgång och erfarenhet behöver inte betyda att man slutar sätta upp nya mål. Men vägen till målen kan bli både vackrare, bekvämare och säkrare. Allt känns

Läs mer

Din bil 8 maj C-Klass: C 200 d Kombi Fleet (endast för företag) C 200 d Kombi Fleet (endast för företag) Pris från ,00 SEK

Din bil 8 maj C-Klass: C 200 d Kombi Fleet (endast för företag) C 200 d Kombi Fleet (endast för företag) Pris från ,00 SEK C-Klass: C 200 d Kombi Fleet (endast för företag) Din OnlineCode: MUSP32YY Din bil 8 maj 2019 C 200 d Kombi Fleet (endast för företag) Pris från 340 90 Tekniska data Diesel Bränsletyp 4 Cylinder 1598 cm³

Läs mer

Din bil. C-Klass: C 200 Kombi. C 200 Kombi. Information om bränsleförbrukning, CO₂-utsläpp och energiklass 8,5 l/100km Bränsleförbrukning stadstrafik

Din bil. C-Klass: C 200 Kombi. C 200 Kombi. Information om bränsleförbrukning, CO₂-utsläpp och energiklass 8,5 l/100km Bränsleförbrukning stadstrafik C-Klass: C 200 Kombi Din bil C 200 Kombi Tekniska data 95 oktan Bränsletyp 4 Cylinder 1497 cm³ Cylindervolym 135 kw (184 hk) Prestanda Information om bränsleförbrukning, CO₂-utsläpp och energiklass 8,5

Läs mer

Jakten på det bästa nya CLA Shooting Brake

Jakten på det bästa nya CLA Shooting Brake CLA Shooting Brake Jakten på det bästa nya CLA Shooting Brake Livet i storstaden är ett äventyr. Höghusen tornar upp sig mot himlen och nya kvarter byggs upp nästan över en natt. Här finns mycket att

Läs mer

Spelar huvudrollen i en värld full av statister

Spelar huvudrollen i en värld full av statister GLC Coupé Spelar huvudrollen i en värld full av statister Ingenting är mer spännande än att se det som verkar oförenligt förenas. Styrka och estetik. Dynamik och funktion. Suv och coupé. Här kombineras

Läs mer

Pröva dina vingar i GLA

Pröva dina vingar i GLA GLA Suv Pröva dina vingar i GLA Nutiden det är bland annat hur vi reser och hur vi kommunicerar. Hur säkra vi känner oss och hur fria. Staden blir allt mer hektisk och landsbygden allt mer harmonisk och

Läs mer

Din CLA: CLA 200 Coupé

Din CLA: CLA 200 Coupé Exemplarisk illustration Exemplarisk illustration Sammanställning Motor CLA 200 Coupé Designversion Grundversion Specialmodell och paket Färg Jupiterröd Fälgar AMG lättmetallfälgar 45,7 cm (18 tum) i 5-dubbelekerdesign

Läs mer

Din A-Klass: A 180. Exemplarisk illustration. Exemplarisk illustration. Sammanställning. Designversion Grundversion. Specialmodell och paket

Din A-Klass: A 180. Exemplarisk illustration. Exemplarisk illustration. Sammanställning. Designversion Grundversion. Specialmodell och paket Exemplarisk illustration Exemplarisk illustration Sammanställning Motor A 180 Designversion Grundversion Specialmodell och paket Färg Nattsvart Fälgar AMG lättmetallfälgar 45,7 cm (18 tum) i 5-dubbelekerdesign

Läs mer

Din bil. C-Klass: C 220 d Sedan. C 220 d Sedan

Din bil. C-Klass: C 220 d Sedan. C 220 d Sedan C-Klass: C 220 d Sedan Din bil C 220 d Sedan Tekniska data Diesel Bränsletyp 4 Cylinder 1950 cm³ Cylindervolym 143 kw (194 hk) Prestanda Information om bränsleförbrukning, CO₂-utsläpp och energiklass 5,4

Läs mer

Design som får dig att tappa andan

Design som får dig att tappa andan S-Klass Coupé Design som får dig att tappa andan S-Klass Coupé tar segmentet för premiumcoupéer till nya höjder. Den senaste generationen av denna drömbil imponerar med en kraftfull, fascinerande framtoning

Läs mer

Din CLA: CLA 200 d Shooting Brake

Din CLA: CLA 200 d Shooting Brake Exemplarisk illustration Exemplarisk illustration Sammanställning Motor CLA 200 d Shooting Brake Designversion Grundversion Specialmodell och paket Färg Nattsvart Fälgar AMG lättmetallfälgar 45,7 cm (18

Läs mer

Öppen körning välbefinnande för alla sinnen

Öppen körning välbefinnande för alla sinnen S-Klass Cabriolet Öppen körning välbefinnande för alla sinnen Varmt i luften, behagligt solljus, oemotståndligt mjukt läder och glänsande pianolack. Stilren och elegant design. En enda körning i S-Klass

Läs mer

Din CLA: CLA 200 Shooting Brake

Din CLA: CLA 200 Shooting Brake Exemplarisk illustration Exemplarisk illustration Sammanställning Motor CLA 200 Shooting Brake Designversion Grundversion Specialmodell och paket Färg Nattsvart Fälgar AMG lättmetallfälgar 45,7 cm (18

Läs mer

Mercedes-Benz. Din bil. B-Klass. Information om bränsleförbrukning, C02- utsläpp och energiklass. Tekniska data. 95 oktan Bränsletyp

Mercedes-Benz. Din bil. B-Klass. Information om bränsleförbrukning, C02- utsläpp och energiklass. Tekniska data. 95 oktan Bränsletyp Mercedes-Benz B-Klass Din bil Tekniska data 95 oktan Bränsletyp 4 Cylinder 1332 cm 3 Cylindervolym 100 kw (136 hk) Prestanda Information om bränsleförbrukning, C02- utsläpp och energiklass 7,2 l/100km

Läs mer

CLA Shooting Brake

CLA Shooting Brake CLA Shooting Brake Inget slår karaktär Den expressiva sportiga fronten ger CLA Shooting Brake en energisk och självsäker framtoning. Hit hör en kraftfull stötfångare, diamantgrill och motorhuv med två

Läs mer

Din A-Klass: A 180. Exemplarisk illustration. Exemplarisk illustration. Sammanställning ,00 SEK. Designversion Grundversion

Din A-Klass: A 180. Exemplarisk illustration. Exemplarisk illustration. Sammanställning ,00 SEK. Designversion Grundversion Exemplarisk illustration Exemplarisk illustration Sammanställning Motor A 180 Designversion Grundversion Specialmodell och paket Färg Nattsvart Fälgar AMG lättmetallfälgar 45,7 cm (18 tum) i 5-dubbelekerdesign

Läs mer

MERCEDES-BENZ PERSONBILAR. Nya Mercedes AMG GT Coupé

MERCEDES-BENZ PERSONBILAR. Nya Mercedes AMG GT Coupé MERCEDES-BENZ PERSONBILAR BRUTTO Nya Mercedes Coupé Giltig från 15 januari 2015 Gäller med reservation för ändring av grundutrustning/extrautrustning och priser Coupé - C 190 2 år Nybilsgaranti, 3 år Vagnskadegaranti

Läs mer

Rock-stjärna. Upp med ridån! Upplev den fascinerande designen och avancerade tekniken i CLA Coupé.

Rock-stjärna. Upp med ridån! Upplev den fascinerande designen och avancerade tekniken i CLA Coupé. CLA Coupé Rock-stjärna Upp med ridån! Upplev den fascinerande designen och avancerade tekniken i CLA Coupé. Don t drive. Perform Låt dig inspireras av den unika formgivningen av CLA Coupé. Kvalitet

Läs mer

Din bil. A Klass: A 180 A oktan Bränsletyp. 7,3 l/100km Bränsleförbrukning stadstrafik. 4 Cylinder. 4,4 l/100km Bränsleförbrukning landsväg

Din bil. A Klass: A 180 A oktan Bränsletyp. 7,3 l/100km Bränsleförbrukning stadstrafik. 4 Cylinder. 4,4 l/100km Bränsleförbrukning landsväg A Klass: A 180 Din bil A 180 Tekniska data 95 oktan Bränsletyp 4 Cylinder 1332 cm³ Cylindervolym 100 kw (136 hk) Prestanda Information om bränsleförbrukning, CO₂utsläpp och energiklass 7,3 l/100km Bränsleförbrukning

Läs mer

C-Klass Sedan och Kombi

C-Klass Sedan och Kombi C-Klass Sedan och Kombi C-Klass allt du vill, allt vi kan Vi har byggt en Sedan med en tydligt svepande linje och ett formspråk som utstrålar elegans och sportighet. Vår Kombi ger en ny innebörd åt begreppet

Läs mer

Din A-Klass: A 180. Exemplarisk illustration. Exemplarisk illustration. Sammanställning ,00 SEK. Designversion Grundversion

Din A-Klass: A 180. Exemplarisk illustration. Exemplarisk illustration. Sammanställning ,00 SEK. Designversion Grundversion Exemplarisk illustration Exemplarisk illustration Sammanställning Motor A 180 Designversion Grundversion Specialmodell och paket Färg Nattsvart Fälgar Lättmetallfälgar 43,2 cm (17 tum) i 5-dubbelekerdesign

Läs mer

Din C-Klass: C 220 d 4MATIC Kombi

Din C-Klass: C 220 d 4MATIC Kombi Exemplarisk illustration Exemplarisk illustration Sammanställning Motor C 220 d 4MATIC Kombi Specialmodell och paket Färg Svart Fälgar Lättmetallfälgar 43,2 cm (17 tum) i 5-dubbelekerdesign Klädsel Konstläderklädsel

Läs mer

Din C-Klass: C 220 d Kombi

Din C-Klass: C 220 d Kombi Exemplarisk illustration Exemplarisk illustration Sammanställning Motor C 220 d Kombi Specialmodell och paket Färg Svart Fälgar AMG lättmetallfälgar 45,7 cm (18 tum) i 5-ekerdesign Klädsel Konstläder ARTICO,

Läs mer

Framåtandan står praktiskt taget skriven i pannan på nya C-Klass Sedan. Fronten utstrålar ren dynamik av senaste snitt. Beroende på utrustning har

Framåtandan står praktiskt taget skriven i pannan på nya C-Klass Sedan. Fronten utstrålar ren dynamik av senaste snitt. Beroende på utrustning har C-Klass Sedan Never stop improving Det handlar inte om att vara bättre än andra. Det handlar om att överträffa sig själv. På racingbanan lika väl som på vägen. C-Klass är känd för sina perfekta proportioner,

Läs mer

A-Klass Kompaktsedan

A-Klass Kompaktsedan A-Klass Kompaktsedan Hej Mercedes! Känner du igen det här? Du träffar en person och det känns som om ni har känt varandra i evigheter. Precis så är det med nya A-Klass. Ni har bara umgåtts ett par dagar,

Läs mer

Din C-Klass: C 220 d Sedan

Din C-Klass: C 220 d Sedan Exemplarisk illustration Exemplarisk illustration Sammanställning Motor C 220 d Sedan Specialmodell och paket Färg Obsidiansvart metallic Fälgar Lättmetallfälgar 43,2 cm (17 tum) i 5-dubbelekerdesign Klädsel

Läs mer

Prestationshöjande komfort och föredömlig säkerhet

Prestationshöjande komfort och föredömlig säkerhet GLE Coupé I nya hjulspår Mercedes-Benz GLE Coupé förenar närvaron hos en suv med dynamiken och smidigheten hos en coupé. Upptäck suv- och coupé-elementen i en och samma bil på ett sätt som tidigare inte

Läs mer

Hela denna bilaga är en annons från Mercedes-Benz. Nya E-Klass. Masterpiece. of Intelligence. Välkommen på lanseringshelg 9 10 april.

Hela denna bilaga är en annons från Mercedes-Benz. Nya E-Klass. Masterpiece. of Intelligence. Välkommen på lanseringshelg 9 10 april. Hela denna bilaga är en annons från Mercedes-Benz Nya E-Klass. Masterpiece of Intelligence. Välkommen på lanseringshelg 9 10 april. Framtiden är här. * Ex. kan avståndet regleras automatiskt till fordonet

Läs mer

Den snygga designen är inte allt. Den här bilen kan mycket mer än så

Den snygga designen är inte allt. Den här bilen kan mycket mer än så GLE Suv Den snygga designen är inte allt. Den här bilen kan mycket mer än så Smartare, mer alert och mer hänsynsfull än någonsin nya GLE är en helt ny typ av suv. Chassit suddar adaptivt ut ojämnheter

Läs mer

C-Klass Kombi. 2019_C_Klasse_FL_S205_ePaper_0718_09_SVE cor.indd 1 17/04/ :29

C-Klass Kombi. 2019_C_Klasse_FL_S205_ePaper_0718_09_SVE cor.indd 1 17/04/ :29 C-Klass Kombi 2019_C_Klasse_FL_S205_ePaper_0718_09_SVE cor.indd 1 17/04/2019 13:29 Never stop improving Framåtandan står skriven i pannan på nya C-Klass Kombi. Toppmoderna full-led-strålkastare ger en

Läs mer

Mercedes-Benz Personbilar Nya C-Klass Cabriolet, A205

Mercedes-Benz Personbilar Nya C-Klass Cabriolet, A205 Mercedes-Benz Sverige AB Ett bolag inom Daimler-koncernen Till samtliga återförsäljare av 2016-06-03 Mercedes-Benz personbilar Ref.nr. PRI 184/2016 Mercedes-Benz Personbilar Nya C-Klass Cabriolet, A205

Läs mer

Mercedes-Benz Vans. V-Klass. Mercedes-Benz Transportbilar hösten 2015. Familjens nya tjänstebil. Paket Executive. Paket Business.

Mercedes-Benz Vans. V-Klass. Mercedes-Benz Transportbilar hösten 2015. Familjens nya tjänstebil. Paket Executive. Paket Business. Pris inkl. moms från: Billån+1 från: Leasing+1 från: Förmånsvärde2 från: Alltid med Edition: V220 SE Edition lång (163 hk) V220 Avantgarde Edition lång (163 hk) 463.900 kr 4.505 kr/mån 3.595 kr/mån 3.100

Läs mer

NYA PARTNER ELECTRIC

NYA PARTNER ELECTRIC NYA PARTNER ELECTRIC PARTNER ELECTRIC PARTNER ELECTRIC FÖR ALLA BEHOV Vi tar ytterligare ett steg i den tekniska utvecklingen och har nu en modell med en motor som är 100 % eldriven. Med minskad miljöpåverkan

Läs mer

Business Solutions. Vågar du prova något nytt? Välj en tjänstebil som utmanar det gamla vanliga.

Business Solutions. Vågar du prova något nytt? Välj en tjänstebil som utmanar det gamla vanliga. Business Solutions. Vågar du prova något nytt? Välj en tjänstebil som utmanar det gamla vanliga. Förändring föds när man vill framåt. I vår värld handlar det inte bara om att flytta dig från A till B.

Läs mer

Pressen hyllar nya Passat GTE

Pressen hyllar nya Passat GTE Pressen hyllar nya Passat GTE En laddhybrid har nog aldrig varit så attraktiv som nu. Bytbil.com, 28 augusti Grönare mil med bil är svårt att finna i den här populära klassen. TT (Nyhetsbyrå), november

Läs mer

C-Klass Kombi Facelift S205 Prislista 7/2019 Gäller produktionsdatum from och försäljningsstart med modellår 800 från Gäller

C-Klass Kombi Facelift S205 Prislista 7/2019 Gäller produktionsdatum from och försäljningsstart med modellår 800 från Gäller C-Klass Kombi Facelift S205 Prislista 7/2019 Gäller produktionsdatum from 2019-09-01 och försäljningsstart med modellår 800 från 2019-09-01 Gäller med reservation för ändringar. 2 år Nybilsgaranti, 3 år

Läs mer

Din GLC: GLC 220 d 4MATIC

Din GLC: GLC 220 d 4MATIC Exemplarisk illustration Exemplarisk illustration Sammanställning Motor GLC 220 d 4MATIC Specialmodell och paket Färg Svart Fälgar Lättmetallfälgar 45,7 cm (18 tum) i 5-ekerdesign Klädsel Konstläderklädsel

Läs mer

Auris Touring Sports. Premiär i augusti 2013. www.toyota.se

Auris Touring Sports. Premiär i augusti 2013. www.toyota.se Auris Touring Sports Premiär i augusti 2013 www.toyota.se Auris Touring Sports Det är många som har längtat efter en ny C-klasskombi från Toyota och efter sommaren är den här, nya Auris Touring Sports.

Läs mer

Sedan A-Klass Sedan A-Klass

Sedan A-Klass Sedan A-Klass A-Klass Sedan Redo för en ny generation Redan i stillastående väcker den din nyfikenhet. Som övergår i habegär när bilen accelererar iväg. För dig som gärna lägger ribban högt och som fortsätter när andra

Läs mer

DEN NYA C - KLASSENS KOMBIMODELLER

DEN NYA C - KLASSENS KOMBIMODELLER DEN NYA C - KLASSENS KOMBIMODELLER DEN NYA C - KLASSEN 03 Dynamik i större stil Nya C - Klass kombi. Suverän och flexibel. Det är föreningen av dynamik och utrymmeskomfort som gör den nya C - Klassens

Läs mer

Prisfaktablad A4 Sedan A4 Avant S4 Sedan S4 Avant A4 allroad quattro

Prisfaktablad A4 Sedan A4 Avant S4 Sedan S4 Avant A4 allroad quattro A4 Prisfaktablad A4 Sedan A4 Avant S4 Sedan S4 Avant A4 allroad Innehåll Motoralternativ Utrustning 3-4 A4 Sedan 5-6 A4 Avant 7 S4 Sedan / S4 Avant 8 A4 allroad Mått 9-10 Standardutrustning 11 Paketerbjudanden

Läs mer

DESIGNA HUSVAGNEN DU ALLTID VELAT HA.

DESIGNA HUSVAGNEN DU ALLTID VELAT HA. www.adria.se Designa din alldeles egen husvagn och njut av Altea4fours prisbelönta funktioner. Designa din egen Altea4four. Med nya Altea4four firar vi 50 år som framgångsrika husvagnstillverkare. Och

Läs mer

CLA Coupé och Shooting Brake

CLA Coupé och Shooting Brake CLA Coupé och Shooting Brake Jakten på det bästa CLA Coupé och CLA Shooting Brake Livet i storstaden är ett äventyr. Höghusen tornar upp sig mot himlen och nya kvarter byggs upp nästan över en natt. Här

Läs mer

BMW i. När du älskar att köra NYA. BMW i.

BMW i. När du älskar att köra NYA. BMW i. BMW i När du älskar att köra NYA BMW i. KRAFTEN I UTVECKLINGEN. Utveckling handlar inte om kompromisser. Utan om ett speciellt förhållningssätt, när det gäller att utforska gränserna för det möjliga och

Läs mer

BMW X. www.bmw.se www.bmw.com. När du älskar att köra NYA BMW X. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning.

BMW X. www.bmw.se www.bmw.com. När du älskar att köra NYA BMW X. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. www.bmw.se www.bmw.com När du älskar att köra NYA. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. BLICKFÅNG. Nya står ut. Ensam, i mängden, överallt. Med sin extroverta design förenar den lifestyle

Läs mer

MÅNGA TILLTALANDE UTTRYCK

MÅNGA TILLTALANDE UTTRYCK MONROE 2 Monroe Monroe 3 MONROE Med Monroe har varje kurva en mening. Varje linje ett syfte. Formgiven av Idesign och namngiven efter en klassisk skönhet. En vacker stol som är enkel att tycka om. Med

Läs mer

Nya X-Klass det bästa av två världar

Nya X-Klass det bästa av två världar X-Klass 2 Nya X-Klass det bästa av två världar Trotsar naturlagarna på ett suveränt sätt, med en design som inte lämnar någon oberörd. Robust och kraftfull för att utan problem ta sig fram i tuff terräng

Läs mer

Honda Jazz Tillbehör. Honda Sverige Honda Nordic AB Box 50583, 202 15 Malmö Telefon 040-38 07 00. www.honda.se

Honda Jazz Tillbehör. Honda Sverige Honda Nordic AB Box 50583, 202 15 Malmö Telefon 040-38 07 00. www.honda.se Honda Jazz Tillbehör Honda Motor Co. Ltd. förbehåller sig rätten att förändra utrustning och specifikationer utan tidigare förvarning. Detaljer, färger, beskrivningar och bilder är endast avsedda som översiktlig

Läs mer

BMW MOTORTEKNOLOGI. DIESEL

BMW MOTORTEKNOLOGI. DIESEL BMW MOTORTEKNOLOGI. DIESEL ATT VÄLJA RÄTT MOTOR. DIESEL. BENSIN. HYBRID. ELEKTRISK. Utvecklingen av motorer har tagit enorma steg de senaste åren. BMWs diesel-, bensin- och plug-in hybridmotorer är inget

Läs mer

Nästa Toyota Prius är här. Följ med!

Nästa Toyota Prius är här. Följ med! Customersonly B - Porto Betalt Nästa Toyota Prius är här. Följ med! miljö innovation + ekonomi På Toyota har vi en nollvision om utsläpp. Vi arbetar för att våra bilar inte ska ha några farliga utsläpp

Läs mer

Q2 2.0 TDI quattro sport Proline 150 hk S tronic Pris: SEK

Q2 2.0 TDI quattro sport Proline 150 hk S tronic Pris: SEK Audi Q2 Q2 2.0 TDI quattro sport Proline 150 hk S tronic Pris: 329 000 SEK Audi-kod AZMKPJEM www.audi.se/azmkpjem Sammanfattning Audi Audi Q2 Q2 2.0 TDI quattro sport Proline 150 hk S tronic Pris 329 000

Läs mer

B-Klass Sports Tourer

B-Klass Sports Tourer B-Klass Sports Tourer B-Klass för det bästa som ligger framför oss Gör dig redo! Här är en Sports Tourer som med sin dynamik och komfort gör varje utflykt till en resa. Upptäck nya platser med en hållbar

Läs mer

EN MÄNNISKONÄRA BIL FÖR DEN PASSIONERADE

EN MÄNNISKONÄRA BIL FÖR DEN PASSIONERADE 2 FÖRAREN I CENTRUM EN MÄNNISKONÄRA BIL FÖR DEN PASSIONERADE Giulietta är först och främst en Alfa Romeo-bil. Designad helt och hållet för personen sätter den föraren i centrum för total kontroll över

Läs mer

Din GLA: GLA 200. Exemplarisk illustration. Exemplarisk illustration. Sammanställning. Designversion Grundversion. Specialmodell och paket

Din GLA: GLA 200. Exemplarisk illustration. Exemplarisk illustration. Sammanställning. Designversion Grundversion. Specialmodell och paket Exemplarisk illustration Exemplarisk illustration Sammanställning Motor GLA 200 Designversion Grundversion Specialmodell och paket Färg Nattsvart Fälgar AMG lättmetallfälgar 48,3 cm (19 tum) i 5-ekerdesign

Läs mer

NYA MEGANE GT RENAULT DRIVE THE CHANGE

NYA MEGANE GT RENAULT DRIVE THE CHANGE NYA RENAULT MEGANE GT DRIVE THE CHANGE DESIGNA DITT LIV EN DESIGN SOM VISAR VÄGEN FRAMÅT. ETT TYDLIGT STÄLLNINGSTAGANDE: EN LOGOTYP SOM STÅR UT, IÖGONFALLANDE FORMER, LED-VARSELLJUS SOM MARKERAR FRONTEN

Läs mer

C-Klass Kombi S205 Prislista 1/2015 Gäller produktionsdatum from och försäljningsstart med modellår 805 från Gäller med

C-Klass Kombi S205 Prislista 1/2015 Gäller produktionsdatum from och försäljningsstart med modellår 805 från Gäller med C-Klass Kombi S205 Prislista 1/2015 Gäller produktionsdatum from 2015-01-01 och försäljningsstart med modellår 805 från 2015-01-01 Gäller med reservation för ändringar. 2 år Nybilsgaranti, 3 år Vagnskadegaranti.

Läs mer

E-Klass Sedan W212 Prislista 1/2015 Gäller produktionsdatum from och försäljningsstart med modellår 806 från Gäller med

E-Klass Sedan W212 Prislista 1/2015 Gäller produktionsdatum from och försäljningsstart med modellår 806 från Gäller med E-Klass Sedan W212 Prislista 1/2015 Gäller produktionsdatum from 2015-03-01 och försäljningsstart med modellår 806 från 2015-01-15 Gäller med reservation för ändringar. 2 år Nybilsgaranti, 3 år Vagnskadegaranti.

Läs mer

SE Edition och FleetEdition. Välutrustade privat- och tjänstebilar till förmånliga priser.

SE Edition och FleetEdition. Välutrustade privat- och tjänstebilar till förmånliga priser. Om uppgifterna i denna trycksak: Produktförändring kan ha ägt rum efter manusstopp för denna trycksak (Februari 2016). Tillverkaren har rätt att införa konstruktions- och designändringar, avvikande färgnyanser

Läs mer

Nya Volkswagen Golf på den svenska marknaden

Nya Volkswagen Golf på den svenska marknaden PRESSINFORMATION Marcus Thomasfolk Kontaktperson Informationschef 08 553 867 97 Telefon 070 35 896 57 Mobil marcus.thomasfolk@volkswagen.se E-post 2013-02-08 Datum Nya Volkswagen Golf på den svenska marknaden

Läs mer

A6Prisfaktablad. A6 allroad

A6Prisfaktablad. A6 allroad Sedan Avant faktablad Innehåll Motoralternativ Motoralternativ 3 Sedan, Diesel 4 Avant, Diesel 5 quattro, Diesel 6 Bensinmotorer Audi Sedan - Dieselmotorer Utrustning Sedan 7-8 utrustning 9-10 Paketerbjudnanden

Läs mer

TILLBEHÖR transportbilar

TILLBEHÖR transportbilar TILLBEHÖR transportbilar BIPPER PARTNER EXPERT BOXER Bipper 1 2 12 13 14 1. farthållare Hjälper dig att hålla konstant och rätt hastighet. Förbättrar komfort och bränsleekonomi särskilt vid längre bilfärder.

Läs mer

Q2 1.4 TFSI cylinder on demand sport 150 hk S tronic Pris: SEK

Q2 1.4 TFSI cylinder on demand sport 150 hk S tronic Pris: SEK Audi Q2 Q2 1.4 TFSI cylinder on demand sport 150 hk S tronic Pris: 351 300 SEK Audi-kod AT0AABNX www.audi.se/at0aabnx Sammanfattning Audi Audi Q2 Q2 1.4 TFSI cylinder on demand sport 150 hk S tronic Pris

Läs mer

Honda originaltillbehör FR-V

Honda originaltillbehör FR-V Honda originaltillbehör FR-V Förverkliga dina drömmar Med sin rymliga och sportiga design kombinerar Honda FR-V dynamiska köregenskaper med intelligent komfort och bekvämlighet. FR-V är verkligen en innovativ

Läs mer

Sweepmaster 900 / 980 R/RH

Sweepmaster 900 / 980 R/RH Sweepmaster 900 / 980 R/RH För effektiv sopsugning av medelstora ytor Åkbara sopsugmaskiner med ytkapacitet på upp till 7,200 m 2 /tim Effektiv sopning snabbt och rent Sweepmaster 900/980 R effektiv helt

Läs mer

VOLVO XC90 WWW.MYVOLVOLIBRARY.INFO

VOLVO XC90 WWW.MYVOLVOLIBRARY.INFO VOLVO XC90 F A K T A O C H S P E C I F I K A T I O N E R V O L V O TILLBEHÖR URBAN LUXURY Paketet på bilden har 21-tums Expressive - fälgar och utvändiga tillbehör i samma färg som bilens kaross, skidplates

Läs mer

Bygg din bil, Steg 5. Sammanfattning

Bygg din bil, Steg 5. Sammanfattning Bygg din bil, Steg 5. Sammanfattning Skriv ut sida Modell: Saab 9-5 SportCombi 2.3t BioPower 210 hk SEK 290 900 Exteriör & Interiör: Carbon Grey SEK 7 500 Läderklädsel Griffin Sport 2-ton, Black/Grey K56

Läs mer

Älska vintern! Parkeringsvärmare från Webasto

Älska vintern! Parkeringsvärmare från Webasto Älska vintern! Parkeringsvärmare från Webasto Isfria rutor och behagligt uppvärmd kupé för alla! Sätt dig i bilen, njut av hur bra det känns och kör iväg så härlig kan vintern vara för alla bilförare om

Läs mer

NOVA PRO utdragssystem

NOVA PRO utdragssystem NOVA PRO utdragssystem Det kompletta programmet för lådor med precision och individualitet. www.grass.eu NOVA PRO utdragssystem Nova Pro Originalet Klassikern som inspirerar även morgondagens design. Hur

Läs mer

Originaltillbehör. Civic. Hybrid

Originaltillbehör. Civic. Hybrid Originaltillbehör Civic Hybrid 02 03 Gör ett unikt val Med Civic Hybrid kan du fatta ett grönt beslut, utan att behöva kompromissa med stil, komfort och prestanda. Det är det som gör Civic Hybrid speciell.

Läs mer

A-Klass Kundprislista

A-Klass Kundprislista Kundprislista Giltig från 15 Juni 2012 Prislistan gäller med reservation för ändring från fabrik av tekniska specifikationer, grundutrustning, utbudet av extrautrustning med tillhörande priser, utrustningskombinationer

Läs mer

Nya motorversioner Euro 5

Nya motorversioner Euro 5 Nya Ducato Kära återförsäljare, Sedan lanseringen 1981är Ducato en av de ledande inom 2G-segmentet och presenterar ständigt uppdaterade och innovativa funktioner. Den nya versionen av Ducato erbjuder ett

Läs mer

Prislista. Volvo V60 Modellår Motor Växellåda Utrustningsnivå CO 2. Förbrukning Bränsle Pris. D3 150 hk FWD Manuell Momentum Edition 321.

Prislista. Volvo V60 Modellår Motor Växellåda Utrustningsnivå CO 2. Förbrukning Bränsle Pris. D3 150 hk FWD Manuell Momentum Edition 321. Prislista Volvo V60 Modellår 2019 Motor Växellåda Utrustningsnivå CO 2 Förbrukning Bränsle Pris D3 150 hk FWD Manuell Momentum Edition 321.400:- D4 190 hk FWD Manuell Momentum Edition 341.400:- T6 310

Läs mer

A6 Avant 2.0 TDI quattro 190 hk S tronic Pris: SEK

A6 Avant 2.0 TDI quattro 190 hk S tronic Pris: SEK A6 Avant A6 Avant 2.0 TDI quattro 190 hk S tronic Pris: 359 000 SEK Audi-kod AY9L4M2P www.audi.se/ay9l4m2p Sammanfattning Audi A6 Avant A6 Avant 2.0 TDI quattro 190 hk S tronic Pris 359 000 SEK Exteriörfärg

Läs mer

Vinterkampanj 2,95% ränta

Vinterkampanj 2,95% ränta Vinterkampanj 2,95% ränta Pris förr Pris NU Audi A5 2.0 TFSI (180hk) S- Line 5.282 mil GNY166 Centrallås, fjärrstyrt, Elinställbara backspeglar, Färddator, Parkeringssensor bak, Regnsensor, S- Line pkt.,

Läs mer

Information. Nytt ljus bakom interiörens design. Interiör. London, juli 2006

Information. Nytt ljus bakom interiörens design. Interiör. London, juli 2006 Information London, juli 2006 Interiör Nytt ljus bakom interiörens design Utformningen av sittbrunnen i Saab Aero X relaterar direkt till den flygplansinspirerade karossformen. En blandning av klassisk

Läs mer

Pressen hyllar nya Passat

Pressen hyllar nya Passat Pressen hyllar nya Passat Ny och lyxigare nu utmanas Volvo på allvar av Volkswagen. GT-Allt om bilar/jan-erik Berggren 18 oktober 2014 A ftonbladet har kört bilen på Sardinien, och vad ska man säga om

Läs mer

Enastående formgivning Mer effektiv Den nya i30

Enastående formgivning Mer effektiv Den nya i30 Modellbroschyr Enastående formgivning Mer effektiv Den nya i30 Hyundais karaktäristiska sexkantiga grill dominerar fronten på alla nya i30 och ger ett intryck av styrka och karaktär - egenskaper som du

Läs mer

tillbehörspaket Din Peugeothandlare erbjuder flera tillbehörspaket för att passa dina behov. Se aktuella paket i prislistan.

tillbehörspaket Din Peugeothandlare erbjuder flera tillbehörspaket för att passa dina behov. Se aktuella paket i prislistan. TILLBEHÖR 107 107 1 2 3 4 5 7 6 12 8 9 10 14 13 13 15 14 11 11 1. Stylingkit Stylingkit i aluminium- eller kolfiberlook till bakre stötfångaren. Framhäver bilens sportiga attityd. 2. ändrör ändrör i krom

Läs mer

Återförsäljare PEUGEOT 2008 tillbehör. www.peugeot.se

Återförsäljare PEUGEOT 2008 tillbehör. www.peugeot.se Återförsäljare PEUGEOT 2008 tillbehör www.peugeot.se gör din peugeot 2008 personligare När du ska välja utrustningsnivå till din nya Peugeot 2008 öppnar sig en hel värld av möjligheter. Ett perfekt läge

Läs mer

Aktuella erbjudanden.

Aktuella erbjudanden. HÖST/2016 Aktuella erbjudanden. Volkswagen Stockholm Nya Tiguan. Idéer på väg. Pris från 293 000 kr. Nya innovativa Tiguan är standardutrustad med bland annat 4MOTION fyrhjulsdrift, 3-zons klimatanläggning,

Läs mer

EVERY DAY. OPEL GRANDLAND X Pris från kr Privatleasing från kr/mån. i s O P E L ÖPPET HUS 1 2 JUNI PREMIÄR

EVERY DAY. OPEL GRANDLAND X Pris från kr Privatleasing från kr/mån. i s O P E L ÖPPET HUS 1 2 JUNI PREMIÄR ANNONS Hela denna bilaga är en annons från OPEL ANNONS J U N I 2 0 1 9 O P E L, T H E F U T U R E I S E V E R Y O N E S EVERY DAY i s O P E L PREMIÄR OPEL Pris från 234.900 kr Privatleasing från 2.699

Läs mer

Crawford Smart 42. Prismedvetna lösningar. Crawford Smart 42, modell Trend - brilliantstruktur i vit kulör (RAL 9016)

Crawford Smart 42. Prismedvetna lösningar. Crawford Smart 42, modell Trend - brilliantstruktur i vit kulör (RAL 9016) Crawford Smart 42 Prismedvetna lösningar Crawford Smart 42, modell Trend - brilliantstruktur i vit kulör (RAL 9016) Crawford Smart 42 - prismedvetet val Inifrån och ut Med Crawford Smart 42 får du en garageport,

Läs mer

JUKE. Inledning Personlig anpassning och Tillbehör Teknologi och Prestanda Färger och Klädsel Printa Att avsluta

JUKE. Inledning Personlig anpassning och Tillbehör Teknologi och Prestanda Färger och Klädsel Printa Att avsluta NISSAN JUKE MAXIMERAD SPÄNNING NYA NISSAN JUKE DEN BLIR BARA BÄTTRE OCH BÄTTRE MED NYDESIGNADE XENON-STRÅLKASTARE, öppningsbart glastak, bumerangformade LED-baklyktor, sportiga stötfångare, sidobackspeglar

Läs mer

Profila RS: Den perfekta multihusbilen

Profila RS: Den perfekta multihusbilen 14 Eura Mobil 2013/2014 NYHET Profila RS: Den perfekta multihusbilen Du letar efter en husbil som har många goda egenskaper: den ska vara så låg som en halvintegrerad och samtidigt ha ett förvaringsutrymme

Läs mer

EVERY DAY NYA OPEL CROSSLAND X. i s O P E L ÖPPET HUS 6 7 APRIL. Privatleasing från kr/mån Pris från kr

EVERY DAY NYA OPEL CROSSLAND X. i s O P E L ÖPPET HUS 6 7 APRIL. Privatleasing från kr/mån Pris från kr ANNONS Hela denna bilaga är en annons från OPEL ANNONS A P R I L 2 0 1 9 O P E L, T H E F U T U R E I S E V E R Y O N E S EVERY DAY i s O P E L ÖPPET HUS 6 7 APRIL NYA OPEL Privatleasing från 2.199 kr/mån

Läs mer

Många lastbilar är till synes lika. Men inte Volvo FH16! Den har ett antal andra dimensioner som ingen annan lastbil har. Massivt vridmoment som fl

Många lastbilar är till synes lika. Men inte Volvo FH16! Den har ett antal andra dimensioner som ingen annan lastbil har. Massivt vridmoment som fl VOLVO FH16 MER ÄN PRESTANDA Många lastbilar är till synes lika. Men inte Volvo FH16! Den har ett antal andra dimensioner som ingen annan lastbil har. Massivt vridmoment som fl yttar bil och last oavsett

Läs mer

Avensis NYA TOYOTA TOYOTA SAFETY SENSE ÄNNU HÖGRE SÄKERHET SOM STANDARD TOYOTA TOUCH 2 TEKNIKEN SOM GER DIG FULL KONTROLL

Avensis NYA TOYOTA TOYOTA SAFETY SENSE ÄNNU HÖGRE SÄKERHET SOM STANDARD TOYOTA TOUCH 2 TEKNIKEN SOM GER DIG FULL KONTROLL Avensis NYA TOYOTA EN LÄNGE EFTERLÄNGTAD NYHET PREMIÄR I JUNI 2015 TOYOTA SAFETY SENSE ÄNNU HÖGRE SÄKERHET SOM STANDARD TOYOTA TOUCH 2 TEKNIKEN SOM GER DIG FULL KONTROLL DESSUTOM Ny dynamisk design Helt

Läs mer

MERCEDES-BENZ PERSONBILAR. A-Klass

MERCEDES-BENZ PERSONBILAR. A-Klass MERCEDES-BENZ PERSONBILAR A-Klass KUNDPRISLISTA 1/2015 Giltig från 15 januari 2015 Gäller med reservation för ändring av grundutrustning/extrautrustning och priser A-Klass - W176 PRISLISTA 1/2015 2 år

Läs mer

Din E-klass: E 220 d Kombi

Din E-klass: E 220 d Kombi Exemplarisk illustration Exemplarisk illustration Sammanställning Motor E 220 d Kombi Specialmodell och paket Färg Svart Fälgar Lättmetallfälgar 43,2 cm (17 tum) i 5-ekerdesign Klädsel Konstläderklädsel

Läs mer

Crawford Smart 42. Prismedvetna lösningar. Crawford Smart 42, modell Trend - brilliantstruktur i vit kulör (RAL 9016)

Crawford Smart 42. Prismedvetna lösningar. Crawford Smart 42, modell Trend - brilliantstruktur i vit kulör (RAL 9016) Crawford Smart 42 Prismedvetna lösningar Crawford Smart 42, modell Trend - brilliantstruktur i vit kulör (RAL 9016) Crawford Smart 42 - prismedvetet val Inifrån och ut Med Crawford Smart 42 får du en garageport,

Läs mer

Lancia Voyager Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer

Lancia Voyager Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer Nr 3/2012 Gäller från 2012-04-16 Modellprogram Gäller fr. o. m. 2012-04-16 Versioner Bensin: Voyager 3.6 283hk Voyager 3.6 283hk Diesel: Voyager 163hk

Läs mer