Canal du Midi. Hyr Kanalbåt på vackra Canal du Midi

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Canal du Midi. Hyr Kanalbåt på vackra Canal du Midi"

Transkript

1 Canal du Midi Hyr Kanalbåt på vackra Canal du Midi En båtsemester påden historiska Canal du Midi för dig igenom Sydfrankrikes solmättade vinmarker i regionen mellan Toulouse i väst och till Agde vid Medelhavets stränder i öst. Följ den slingrande kanalen under palmernas skugga, genom pittoreska landsbyar som Trébes och Homps och förbi vingårdar och solrosmarker. Segla igenom vackra, ovala slussar, välvda stenbroar och högtliggende akvedukter. Lägg till nära medeltidsborgen i Carcasonne som imponerar med den gamla bydelen som fortfarande är intakt. Studera bokantikvariatet i kanalbyn Le Somail eller smaka på gryträtten Cassoulet i Castelnaudary och upplev byns vackra hamnbassäng. Segla på Canal de la Robine till den gamla romerska sjöfartsbyn Narbonne med den imponerande katedralen och ett romerskt museum. Områdets restauranger frestar med lokala specialiteter och härliga Languedoc-viner kan köpas i de lokala Caves du Vin. Kom ihåg att det alltid är möjligt arr förtöja båten lägs kanalbredden för en förlängd lunchpaus. Köp tillexempel lite läckerheter inne på torget, gå på sightseeing eller slappna bara av och njut av den vackra omgivningen, medan solen kastar varma strålar på däcket. Drick ett glas vin med tanke på det vidunderliga Sydfrankrike.

2 Resan till Canal du Midi Flyga till Toulouse -ta bussen till Matabiau Station (avgår cirka var 20 minut). Därifrån är det frekventa avgångar till Carcassonne, Narbonne och Port Cassafieres. Turen tar cirka en timme. Läs om togtiderne här Flyga till Beziers - en kort tur i taxi till baserna vid Canal du Midi. Seglingsmöjligheter på eras kanalresa Canal du Midi figurerar på UNESCO s lista över världens kulturarv och konstruerades på 1700-talet av Pierre-Paul Riquet på många sätt en imponerande ingenjörsbedrift. Segelrutten förbinder också Atlanten med Medelhavet är det ett perfekt semester valet för både erfarna och nya seglare och det finns massor att göra för alla åldrar och temperament.segla ut från en av våra 8 båtbaser på Canal du Midi klicka på utgångshamnen under kartan på den här sidan och läs mer om baserna Segla ut från en av våra 8 båtbaser på Canal du Midi - klicka på utgångshamnen under kartan på den här sidan och läs mer om baserna Det går att segla både oneway eller tur och retur till samma bas på Canal du Midi Det är möjligt att segla direkt vidare in i Camargue-området längs Medelhavet Höjdpunkter för en kanalbåtssemester på Canal du Midi Stränderna och fiskerestaurangerna i Port la Nouvelle i Narbonne Det vackra landskapet i Lanquedoc en av Frankrikes vackraste och mest produktiva vinregioner Många solskensdagar och vackra, gula solrosmarker Automatiska och fullt bemannade slussar Historiska sevärdheter från romartiden Sightseeing i den romarske byn Narbonne Slusstrappan i Fonsérannes (Béziers) Den gamla muromgärdade staden Carcassonne La Cité Medeltidsstaden Castelnaudary hemstad för den läckra rätten Cassoulet Den berömda köpmannens bro De antikvariska bokhandlarna i Le Somail

3 Kanalkartbok över Canal du Midi Kanalkartbok nr 7: Canal du Midi, Canal de la Robine, Etang de Thau, Canal du Rhone á Sete Lez, Petit Rhone og Canal d Arles á Bouc. Kanalkartboken över Canal du Midi omfattar vattenvägen i det sydöstliga Frankrike från Toulouse till Beaucaire vid Rhône-flodens delta. Boken illustrerar områdets många akvedukter, broar, bassänger några av dessa härstammar ända tillbaka till 1700-talet. Före änden av kanalen kommer man till den lilla inlandssjön Etang Thau som är präglat av Mistral. Kanalkartboken innehåller goda råd vid insegling till marinor och seglatsen är markerad med bojar. Boken slutar med en karta över Rhône-deltat en region känd för sitt fina fågelliv och för ornitologer är området ett must-see. För att hjälpa dig med din ruttplan innehåller kanalkartboken också en distance-/time- tabell samt en översikt över antal slussar mellan de olika byarna på vattenvägen. Dessutom innehåller boken många nyttiga upplysningar för seglats i södra Frankrike tillexempel slussarnas öppettider, signaler, hastighetsbegränsningar, nyttiga adresser och telefonnummer till turistkontoret, marknadsdagar, museum med mera samt en massa praktiska upplysningar för en seglats på dessa vattenvägar. Det är en längre historisk berättelse om hela bakgrunden för upprättningen av Canal du Midi och om kanalens berömda arkitektur. Dessutom hittar du detaljerade utvalda kanalavsnitt, samt en turistbeskrivning på engelska, tyska och franska. Kanalkartboken är rikt illustrerad med foton av kanalerna, turistmål med mera. Boken finns ombord på båten men riktigt många beställer den på förhand som förberedelse av båtsemestern och för att ha den som en scrapbok som minne av båtsemestern. Kom ihåg att beställa kanalkartbok tillsammans med din resa!

4

5 Attraktioner Castelnaudary Castelnaudary den gamla bydelen med korsvirkeshus och villor från 1800talet. Besök byns stora samling av gamla apotekkrukor på det lokala sjukhuset, det arkeologiska museet, den gamla vindkvarnen och St. Michaels kapell. Några av dessa attraktioner har gratis entré och de flesta av dem erbjuder en guidad tur. Få mer information på det lokala turistkontoret. I slutet av augusti håller man årligen en festival för maträtten Cassoulet. Castelnaudary har utnämnt sig själva till världshuvudstaden för Cassoulet. Ingredienserna har alltid varit under diskussion men rätten innehåller för det mesta bönor, andkött, vitlökskorv och/eller fläsklägg beroende på säsong. Den kan också innehålla en speciell korv från Toulouse. Den traditionella versionen kan ta upp till 2 dagar att förbereda. Rätten serveras traditionellt i en lerskål kallad cassole- därav namnet Cassolet. Det fjärde franska regementet i den franska främlingslegionen har haft bas i Castelnaudary sedan 1976 och basen håller öppet för offentligheten 30 april samt till jul. Varje måndag är det marknadsdag i byn. Du hittar en mindre supermarket cirka 15 minuters gång från basen. I bil kan man köra till Intermarché i närheten av motorvägen cirka 2 km från basen. Det finns andra verksamheter, vinkällare, butiker med lokala specialiteter, tvätteri med mera. Lägg till i Grand Bassin eller i marinan i det lilla bassin. Här kan man få åtkomst till el och vatten. Bram En vacker by i ett landskap omgivet av vinmarker. Byn är byggd på ett sätt där byns hus ligger i en koncentrisk cirkel omkring kyrkan. Bram ligger i hjärtat av Catharernes område och borgruinerna kan ses på toppen av kullarna nära byn. Här finns goda inköps möjligheter och byn är ett fint ställe att lägga till och tillbringa lite tid i. Här finns bland annat ett arkeologiskt museum samt ett par utmärkta restauranger kom ihåg att du kan tjäna på att beställa bord. Lägg till i hamnen i Bram här kan du tanka vatten och nyttja duschfaciliteter. Byn är cirka 1,5 km från hamnen.

6 Carcasonne Carcasonne figurerar på UNESCO s berömda världsarvslista och är en av Frankrikes största turistattraktioner. Om man kommer till den här delen av kanalen är Carcasonne ett stopp du inte borde missa. Upplev Medeltidsbyn, borgen och vallarna, basilikan och St. Nazaire, där det fortfarande hålls mässa varje söndag kl 11:00. Du kan också gå en tur förbi Raymond Chesa-parken, som ligger nära vid de imponerande murarna till Cité Medieval. Den gamla romerska borgen La Cité härstammar ända tillbaka till Århundradena och väcker alla barndomsdrömmar till liv, till en tid när männen var riddare, de bodde på borgar med ringmurar och gick ut i krig med svärd. Borgen blev efter att ha legat som ruin i många år restaurerad i slutet av 19. Århundradet. Tack vare detta arbete besöks nu platsen med 52 torn och 120 inbyggare av mer än en miljon turister årligen. Njut av gåturen genom de krokiga, smala, gatorna som är utsmyckad med gamla skyltar och få ett intryck av hur enkelt krig var på den tiden, när man än inte uppfunnit krutet. Den offentliga swimmingpoolen ligger för långt från kanalen men det finns ett öppet friluftsbad kallat Piscine Paicherou, som normalt har öppet från mitten av juni till slutet på augusti. Friluftsbadet ligger bara 15 minuters gång från huvudgatan. Området Carcasonne bjuder på många restauranger både i den nedersta bydelen och i Medeltidsbyn. Lägg till i marinan som är fullt utrustad med alla former av service. La Redorte Le Redorte har många restauranger, bland annat byns nya restaurang Creperie La Rosarie, 13 bis avenue. Stället levererar mat som en riktig gourmetrestaurang, även fast priserna är rimliga. I slutet av juni hålls Fête de St. Jean en stor grillfest med fyrverkerier. 14 juli varje år är det vattensport på kanalen, vinprovning, fyrverkerier och musik på gatorna.

7 Homps Homps är en gammal handelsby där vintunnor från Minervois och Cobiere blev lastade för att säljas vidare till Bordeaux. Här finns många vingårdar som man kan besöka för smakprov och inköp. Byn har ett romanskt kapell och ett torn från korstågsperioden. I byn är det kvällsmarknad på fredagar i juli och augusti månad. Besök också Lac de Jouarres (1 km från basen) där man kan hyra cykelbåt, kanot eller vindsurfa. Supermarknaden Utile ligger på huvudgatan cirka 400 meter från hamnen och har öppet varje dag. Man kan lägga till framför restaurangen i byns centrum eller vid Le Boat s bas där det finns ström, duschar och toalettfaciliteter. Argens Argens är en vacker, liten by och mycket typisk för regionen, beliggande runt om ett slott från det 14 århundradet, varifrån du har utsikt över kanalen och floden Aude. Det ligger en bagare/köpman vid sidan av kyrkan. Vid ankomst kan du lägga till vid bron. Le Somail Le Somail är ett av de mest populära stoppen på Canal du Midi och är en väldigt liten men mycket vacker by. Husmurarna är klädda med mångfärgade blommor, har en fin, gammal bro, ett runt torn där man tidigare bevarade glass om sommaren, ett litet kapell och några utmärkelsevärda bokhandlare. Butiken Le Porte Minervoise säljer lokala produkter så som vin, russin, honung, oliver, getost, fois gras med mera. Besök hattmuseet mindre än 1 km därifrån D607. Lägg till vid kanalens bredd.

8 Salleles D'aude Salleles D aude är en fin liten landsby för en övernattning med restauranger och en mindre supermarket. Besök det gallo-romanska keramikmuseum (vid PK2 mellan slussarna Empare och Argeliers) eller det europeiska center for patchwork där du kan se den permanenta utställningen. Lägg till vid kajen mitt i byn. Narbonne Narbonne var den första romerska koloniby som blev grundlagt utanför Italien och är idag en stor och upptagen stad med shopping, underhållning, museer och restauranger. Besök katedral St. Just, Ärkebiskopens palats, Horrerum, Via Domitia och andra romerska monument. Det finns en utomhusmarknad (non food) torsdag och söndag förmiddag. Det finns en swimmingpool på Espace de Liberte inklusive skjutbana, bowling och en kafeteria. Ste Rose golfbana med 18 hål. Besök Le Musee d Art et d Histoire, som har en stor samling av målningar och porslin i ärkebiskopens palats. Det finns också riktigt många restauranger i byn. Det närmaste supermarket ligger 5 minuters gång från Le Boats bas. Lägg till vid Le Boats bas eller vid kajen i byns centrum. Beziers Beziers är den näst största staden på Canal du Midi och en tidigare romersk by full av historia. I dag är staden känd för sin vinproduktion, sommarfestivaler och tjurfäktning. Här finns det mycket att se och det bästa sättet att ta sig till gamla stan är genom parken. Staden är Paul Riquets födelseplats. Här hittar du också den berömda slusstrappan med 7 slussar i allt vid Fonserannes. Les Halles ( den övertäckta marknaden) är öppen varje förmiddag och en enorm öppen marknad hålls i stadens centrum på fredagar med den berömda blomstermarknaden på Allees Paul Riquet. Det finns många caféer på Allees Paul Riquet, precis som det

9 finns många restauranger som serverar mat i spansk stil såsom tapas och paellas. De större supermarkets ligger lite längre från hamnen. Lägg till i hamnen där har du åtkomst till el och vatten.

10 Vind och väder

11 Om Flodsemester Avstånden Avstånden är markerade med PK (point kilometre - se Waterway Guide ) - dvs. som är en kilometer mellan varje PK. Kanalerna är markerade sträckor längs kanalen i antalet meter mellan två punkter (t.ex = 3 km 300 m) Låsar Det finns flera olika typer av lås i Frankrike. På Lot och Charente är manuella lås och obemannade, så besättningen måste själva driva låsen. På andra områden finns det obemannade - men elektroniska lås, där dammluckor aktiveras antingen från båten med en " fjärrkontroll " - eller genom att vrida på ett rep, som hänger på en tråd över kanalen - eller vid en manöverkonsol på stranden av slussen. Slutligen finns låser drivs av en lås-mästare. Låsavgifter är inklusive i hyran av båten. Vissa väljer att ge ett litet tips - andra köper lite av lås mästarens hemodlade produkter såsom grönsaker, ägg, honung eller vin. Var medveten om att det är låsmästarens ansvar att driva låsen - inte för att hjälpa dig med båt och rep! Låsarna är normalt stängt för lunch mellan 12:00 till 13:00. Dessutom kommer låsen vara stängd på fasta helgdagar som påskdagen, pingstdagen och den 1 maj och den franska nationaldagen 14 juli. Se även särskilt avsnitt om öppettider i kanalkartbok - och fråga vid basen.

12 "Barages" ( = dammar) Längs vägen, kunde riverkortet se " barages " dämma ( det franska ordet ) och på engelska " dammar ". Detta är ett konstgjort litet vattenfall eller ytterligare uppdämning av floden på ena sidan - ofta i samband med ett lås. De är markerade på kartan med en tung svart linje, utformad antingen delvis i floden / kanalen, eller där floden / kanalen som går längs med en sida flod. Håll fingrarna borta från dessa, eftersom vattenflödet här kan bli något starkare - följ farleden. Håll lite fart på båten så att den inte driver med strömmen. Om motorn lägga ut så snabbt kasta ett ankare ut. logi Den ovan kan användas i naturen, där jag tror att det är bra, och där det inte stör den andra kanalen trafik eller synlighet. Båten är pinnar och peg hammare - så att du har möjlighet att vända en pinne i marken binda båten att göra det - och njuta av en vacker och fridfull plats : När låsen är ofta ett litet installationsutrymme - det är inte för boende, men båda väntar på att komma in genom porten. Webbplatsen kan användas för en mycket kort vistelse. Många små städer har en liten brygga med plats för några båtar. Här är en bra och gratis. Om du vill bo i en verklig hamn eller marina, betalade ca natten - beroende på storleken på båten. Floderna kan kräva lite mer tålamod för att hitta en bra plats - som det kan vara för grunt eller vegetation längs stränderna. Tänk när båten är förtöjd i det fria, är repet inte bunden till ett träd eller på annat sätt kommer att bry cyklister och vandrare på stigarna längs kanalerna. Det måste finnas en tydlig väg för alla - inklusive service och katastrofbistånd kan komma fram.

13 Shopping BOULANGERIE (Baker) BOUCHERIE ( slaktare ) och Epicerie ( livsmedelsbutik ) och Supermarche Dessutom har flera städer i " Le Cave eller " Caveaux ", som är en liten spritbutik där du kan köpa vin från fat. Enskilda flaskor kan fyllas upp med en " vin d' bord " ( ofta en förvånad bra " vanlig dryck" ) - och alltid till ett mycket rimligt pris! Butiker är ofta öppet på lördagar till och på söndagar kl Många har stängt måndagar. Generellt finns middagslutningen mellan kl ,30. De flesta städer - även små sådana - har en marknad som varje vecka dag, vilket kan vara ett paradis för havs kock! Färska grönsaker, läckra ostar, fisk, kött och vin kan köpas från lokala producenter. Toalett Flodvatten används för att pumpa toaletten. Systemet och miljön är känslig, och det rekommenderas att ha en plastpåse för papper och annat avfall stående på toaletten för att undvika igensättning.

Seglatsen kräver inte seglingscertifikat och båtarna är mycket lätta att styra.

Seglatsen kräver inte seglingscertifikat och båtarna är mycket lätta att styra. Picardie Kanalbåtssemester i Picardie Gör en oförglömlig båtresa och utforska Somme-Picardies spännande vattenvägar. Du kan bl.a. segla på de vackra Canal de la Somme, Canal de St. Quentin och Canal du

Läs mer

Segla ut från en av våra 9 båtbaser på Canal du Midi Klicka på utgångshamnen under kartan på denna sida och se basernas placering längs kanalen

Segla ut från en av våra 9 båtbaser på Canal du Midi Klicka på utgångshamnen under kartan på denna sida och se basernas placering längs kanalen Canal du Midi En båtsemester på den historiska Canal du Midi kommer att vara en lugn seglats genom Sydfrankrikes soldränkta vingårdar i regionen mellan Toulouse i väst och till Agde vid Medelhavets stränder

Läs mer

Canal du Midi. Hyr Kanalbåt på vackra Canal du Midi

Canal du Midi. Hyr Kanalbåt på vackra Canal du Midi Canal du Midi Hyr Kanalbåt på vackra Canal du Midi En båtsemester på den historiska Canal du Midi kommer att vara en lugn seglats genom Sydfrankrikes soldränkta vingårdar i regionen mellan Toulouse i väst

Läs mer

Flodbåtsseglats i det här området kräver inte seglarbevis och båtarna är väldigt lätta att styra.

Flodbåtsseglats i det här området kräver inte seglarbevis och båtarna är väldigt lätta att styra. Picardie Kanalbåtssemester i Picardie Ta på en oförglömlig båtresa och utforska de härliga vattenvägarna i Picardie. Du kan tillexempel segla på de sköna kanalerna Canal de la Somme, Canal de St. Quentin

Läs mer

Bourgogne Franché-Comte

Bourgogne Franché-Comte Bourgogne Franché-Comte Hyr kanalbåt och åk på kanalbåtssemester i Bourgogne Franché-Comte Från täta skogar, robusta klippor och bergslandskap, till böljande gräsängar, vingårdar och fridfyllda landskap

Läs mer

Segla ut från en av våra 4 båtbaser retur eller envägs - rutten mellan hamnarna i Hesse/Saverne och Strasbourg är alltid populär.

Segla ut från en av våra 4 båtbaser retur eller envägs - rutten mellan hamnarna i Hesse/Saverne och Strasbourg är alltid populär. Alsace & Saarland Alsace Lorraine är inte utan anledning en populär region för kanalbåtsresor och helt underbar liksom städernas konst och arkitektur. Vidsträckta tallskgogneogar längs kanten av de blåtonade

Läs mer

Segla ut från mer än 6 båtbaser retur eller envägsseglats. Klicka på utgångshamnen under kartan på denna sida för att se deras placeringar i området

Segla ut från mer än 6 båtbaser retur eller envägsseglats. Klicka på utgångshamnen under kartan på denna sida för att se deras placeringar i området Bretagne Bretagnes vackra inland sjuder av keltisk charm och magi. Urålderliga seder är fortfarande i bruk och traditionella dräkter bärs stolt. Kanalen Nantes à Brest är rik på historiska skatter och

Läs mer

Camargue. Resan till Camargue. Seglingsmöjligheter i Camargue. Höjdpunkterna för seglatsen. Inspiration till eras kanalresa i Camargue

Camargue. Resan till Camargue. Seglingsmöjligheter i Camargue. Höjdpunkterna för seglatsen. Inspiration till eras kanalresa i Camargue Camargue Blott några steg från Medelhavet kan du från din flodbåt få uppleva Canal du Rhône à Sète och Camargueregionens spännande kanaler en seglats genom en av naturens största salta våtmarker med bl.a.

Läs mer

En oförglömlig kanalresa i natursköna Ardennerna

En oförglömlig kanalresa i natursköna Ardennerna Ardennerna En oförglömlig kanalresa i natursköna Ardennerna Upplev de natursköna Ardenner från er egen flodbåt. Ordet Ardenner är keltiskt och betyder tät skog. En båtsemester i det här området med den

Läs mer

Anjou. En vacker kanalresa i Anjou..

Anjou. En vacker kanalresa i Anjou.. Anjou En vacker kanalresa i Anjou.. Bara några timmar från Paris lockar Anjou med försiktigt backigt landskap, gastronomiska upplevelser, slott och kyrkor. Floden Sarthe snor sig stilla och nonchalant

Läs mer

Åker ni till Strasbourg kommer ni hitta en ren idyll bakom muren: snäva gator med vackra korsvirkeshus, en

Åker ni till Strasbourg kommer ni hitta en ren idyll bakom muren: snäva gator med vackra korsvirkeshus, en Alsace & Saarland Hyr kanalbåt i Alsace & Saarland Det inte utan anledning som Alsace-Lorraine är en väldigt populär destination för kanalbåtssemester. Den lilla franska regionen Alsace och grannregionen

Läs mer

Camargue. Hyr Kanalbåt i vackra Camargue. Resan till Camargue

Camargue. Hyr Kanalbåt i vackra Camargue. Resan till Camargue Camargue Hyr Kanalbåt i vackra Camargue Bara ett stenkast från Medelhavet kan du från din flodbåt uppleva Canal du Rhône à Sète ochcamargueregionens spännande kanaler. Flodbåtseglats i Camargue för dig

Läs mer

Segla ut från 4 båtbaser retur eller envägs. Klicka på utgångshamnen under kartan på denna sida och se deras placeringar i området.

Segla ut från 4 båtbaser retur eller envägs. Klicka på utgångshamnen under kartan på denna sida och se deras placeringar i området. Aquitaine Sceneriet i det sydfranska Aquitaine har inspirerat konstnärer i århundraden. Sluttningar med vinodlingar och fruktträdgårdar med plommon vittnar om ett område med överflöd. Lyxig foie gras,

Läs mer

Charente. Hyr kanalbåt i fantastiska Charente

Charente. Hyr kanalbåt i fantastiska Charente Charente Hyr kanalbåt i fantastiska Charente Floden Charente i det västliga Frankrike går också under namnet Frankrike Frankrikes favorit flod. Upptäck det äkte och autentiska Frankrike i den målande regionen,

Läs mer

Nieuwport og Gent. Hyr kanalbåt från Nieuwpoort. Höjdpunkter för kanresan från basen i Nieuwpoort

Nieuwport og Gent. Hyr kanalbåt från Nieuwpoort. Höjdpunkter för kanresan från basen i Nieuwpoort Nieuwport og Gent Hyr kanalbåt från Nieuwpoort Du kommer bli förvånad över nätet av vattenvägar som finns inne i landet och man blir även fort fascinerad av landets kosmopolitiska charm, eleganta slott,

Läs mer

Anjou. En vacker kanalresa i Anjou.. Inspiration till båtuthyrning i Anjou

Anjou. En vacker kanalresa i Anjou.. Inspiration till båtuthyrning i Anjou Anjou En vacker kanalresa i Anjou.. Bara några få timmar från Paris lockar Anjou med ett försiktigt kulligt landskap, gastronomi, slott och kyrkor. Floden Sarthe ringlar sig stilla och nonchalant genom

Läs mer

Aquitaine. Upplev Aquitaine på en båtsemester. Resan till Aquitaine:

Aquitaine. Upplev Aquitaine på en båtsemester. Resan till Aquitaine: Aquitaine Upplev Aquitaine på en båtsemester Sceneriet i det sydfranska Aquitaine har inspirerat konstnärer genom århundraden. Sluttningar med vinstockar och plantager med plommon vittnar om ett område

Läs mer

Julmarknadskryssning längs med Donau

Julmarknadskryssning längs med Donau Julmarknadskryssning längs med Donau Följ med och upplev den magiska stämningen på några av Europas vackraste julmarknader. Ombord på vår mysiga älvkryssningsbåt, Der Kleine Prinz, får du julstämning och

Läs mer

Dessutom är det lätt att komma till basen i Falkirk och flygpriserna till Edinburgh är ofta överkomliga.

Dessutom är det lätt att komma till basen i Falkirk och flygpriserna till Edinburgh är ofta överkomliga. Falkirk Med utgångspunkt i Falkirk har du utsikt till en varierad seglats med något för varje smak; naturen är mild och vacker, och längs vattenvägen är det både charmerande landsbyar, hyggliga pubar,

Läs mer

COSTA BRAVA. Följ med till Spanien. - solfylld, sprudlande och spektakulär. Vi bjuder på flygresa och hotell i 3 nätter!

COSTA BRAVA. Följ med till Spanien. - solfylld, sprudlande och spektakulär. Vi bjuder på flygresa och hotell i 3 nätter! Följ med till Spanien - solfylld, sprudlande och spektakulär Det spanska köket Läckra tapas Sprudlande cava Spektakulär natur Surrealistisk konst Genial arkitektur COSTA BRAVA Vi bjuder på flygresa och

Läs mer

Midsommarkryssning till Medelhavets pärlor med Harmony of the Seas

Midsommarkryssning till Medelhavets pärlor med Harmony of the Seas Club Eriks noga utvalda upplevelser Midsommarkryssning till Medelhavets pärlor med Harmony of the Seas Barcelona - Palma - Marseilles - Rom - Neapel Följ med på en kryssning i Medelhavet. Detta är de sju

Läs mer

Kanalbåtssemester i Bourgogne: Nivernais Loire

Kanalbåtssemester i Bourgogne: Nivernais Loire Bourgogne Nivernais Loire Kanalbåtssemester i Bourgogne: Nivernais Loire Canal du Nivernais, Canal latéral á la Loire och Canal de Bourgogne ger er tillgång till ett av de vackraste och mest varierande

Läs mer

VACKRA PRAG. Vi bor fint och centralt, och har med oss svensktalande guide/reseledare under vistelsen.

VACKRA PRAG. Vi bor fint och centralt, och har med oss svensktalande guide/reseledare under vistelsen. VACKRA PRAG Följ med och upplev vackra Prag! Staden som bjuder på allt vi förväntar oss av en storstad i form av historia, kultur, restauranger och goda shoppingmöjligheter. Under våra dagar i Prag lär

Läs mer

Bourgogne Nivernais Loire

Bourgogne Nivernais Loire Bourgogne Nivernais Loire De charmerande Canal du Nivernais, Canal Lateral á le Loire och Canal de Bourgogne ger er tillgång till ett utav de vackraste och mest varierade segelområdena i Frankrike. Beläget

Läs mer

Magnifika Kroatien till havs med SPF Munka-Ljungby

Magnifika Kroatien till havs med SPF Munka-Ljungby Magnifika Kroatien till havs med SPF Munka-Ljungby Vi gör en härlig kryssning längs den magnifika dalmatiska kusten och dess vackra öar. Under tre dagar på Adriatiska havet åker vi från en ö till en annan

Läs mer

Provence. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com

Provence. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com Provence Guidad Rundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - P r o v e n c e Provence - Guidad Rundresa Uppfyll din dröm om pittoreska lavendelfält, fantastiska vingårdar och

Läs mer

DRÖMRESAN TILL PROVENCE

DRÖMRESAN TILL PROVENCE DRÖMRESAN TILL PROVENCE Följ med till Provence och njut av det goda livet! Vår reseledare, Finn Emilsen, jobbar till vardags som vinimportör, med fokus på vin från Provence. Det började med ett vinslott

Läs mer

KULTURRESA TILL SPANIENS INLAND

KULTURRESA TILL SPANIENS INLAND Viajar EXTREMADURA Svensk översättning resa KULTURRESA TILL SPANIENS INLAND Nu har du tillfälle att uppleva Spanien och dess inland pa ett nytt och annorlunda sätt. Vi erbjuder hög kvalitet, naturupplevelser,

Läs mer

Resa till Florens Montalcino. Onsdag till söndag maj 2019

Resa till Florens Montalcino. Onsdag till söndag maj 2019 Resa till Florens Montalcino Onsdag till söndag 23-26 maj 2019 Information om resan Pris: 14.000 kr per person (enkelrumstillägg 1.500 kr) Priset inkluderar: o o o o o 1 natt på fyrstjärnigt hotell i centrala

Läs mer

Alsace & Bourgogne. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com

Alsace & Bourgogne. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com Alsace & Bourgogne Guidad Rundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - A l s a c e o c h B o u r g o g n e Alsace och Bourgogne - Guidad Rundresa Upptäck de pittoreska vinregionerna

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL REPUBLIKEN MALTA

VÄLKOMMEN TILL REPUBLIKEN MALTA RESA MALTA VÄLKOMMEN TILL REPUBLIKEN MALTA Den vackra östaten Malta ligger i mellersta Medelhavet, mellan Libyen i söder och Italien i norr. Malta är Europas sydligaste stat och har drygt 400 000 invånare.

Läs mer

Kryssning i de norska fjordarna Upplev naturens färgsprakande skönhet

Kryssning i de norska fjordarna Upplev naturens färgsprakande skönhet Club Eriks noga utvalda upplevelser Kryssning i de norska fjordarna Upplev naturens färgsprakande skönhet Köpenhamn Stavanger Bergen Ålesund Geiranger Tillsammans upplever vi de magiska norska fjordarna.

Läs mer

Wellness weekend/tjejresa. Sitges, Barcelona Maj, juni, hösten 2013 tom april 2014

Wellness weekend/tjejresa. Sitges, Barcelona Maj, juni, hösten 2013 tom april 2014 Wellness weekend/tjejresa Sitges, Barcelona Maj, juni, hösten 2013 tom april 2014 Varmt välkomna till Katalonien! Välkomna till den pittoreska och populära badorten Sitges, ca 45 min från Barcelona. Sitges

Läs mer

3 LÄNDER 3 HISTORIER

3 LÄNDER 3 HISTORIER 3 LÄNDER 3 HISTORIER Den dalmatiska kusten räknas som en av Europas vackraste. Följ med oss på en spännande resa där vi bor både i Split och i Dubrovnik och dessutom tar oss till historiskt intressanta

Läs mer

Konsertresa för Filharmonikernas Vänner Bryssel 23 november - 26 november, 2018

Konsertresa för Filharmonikernas Vänner Bryssel 23 november - 26 november, 2018 Konsertresa för Filharmonikernas Vänner Bryssel 23 november - 26 november, 2018 Konsertresa för Filharmonikernas Vänner - Bryssel 23 november - 26 november, 2018 Konsertresa till Bryssel där ni under en

Läs mer

Andalusien. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com

Andalusien. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com Andalusien Guidad Rundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - A n d a l u s i e n Andalusien - Guidad Resa Upplev det kulturella och historiska arvet i Andalusien på vår 8-dagars

Läs mer

Konsertresa för Filharmonikernas Vänner Bryssel 23 november - 26 november, 2018

Konsertresa för Filharmonikernas Vänner Bryssel 23 november - 26 november, 2018 Konsertresa för Filharmonikernas Vänner Bryssel 23 november - 26 november, 2018 Konsertresa för Filharmonikernas Vänner - Bryssel 23 november - 26 november, 2018 Konsertresa till Bryssel där ni under en

Läs mer

Vinresa till Alsace. 24 30 september 2016

Vinresa till Alsace. 24 30 september 2016 Vinresa till Alsace 24 30 september 2016 Rhen, slätten, vinodlingarna och Vogeserna Alsace är som en öppen bok. Från Strasbourg till Colmar avlöser mjuka kullar, tobaksfält, fruktträdgårdar och vinodlingar

Läs mer

Båtuthyrning vid Sporaderna Hyr segelbåt i paradiset

Båtuthyrning vid Sporaderna Hyr segelbåt i paradiset Sporaderna Båtuthyrning vid Sporaderna Hyr segelbåt i paradiset Njut av den underbara seglingen runt Sporaderna från livliga Skiathos till avsides belägna Pelagos, utgör skärgården i Egeiska havet ramen

Läs mer

Hyr segelbåt i Neapelbukten och ta familjen med på segelsemester

Hyr segelbåt i Neapelbukten och ta familjen med på segelsemester Neapelbukten Hyr segelbåt i Neapelbukten och ta familjen med på segelsemester En seglingssemester i Neapelbukten tenderar att fokusera på Amalfikusten och de vackra öarna i den pittoreska napolitanska

Läs mer

TRÄNINGSÄVENTYR OCH UTFLYKTER

TRÄNINGSÄVENTYR OCH UTFLYKTER TRÄNING FÖR ALLA - MALLORCA 22-29 OKTOBER TRÄNINGSÄVENTYR OCH UTFLYKTER Vanlig träning i all ära men om du vill utmana dig själv lite så erbjuder vi ett utflykts- och äventyrsprogram som är lite utöver

Läs mer

KONFERENSRESA BERGAMO

KONFERENSRESA BERGAMO KONFERENSRESA BERGAMO UPPLEV VACKRA BERGAMO Den italienska staden Bergamo är en vacker stad belägen i utkanten av Alperna. Staden ligger i regionen Lombardien i norra Italien. Denna vackra stad är delad

Läs mer

Pine Bay. BBCG Construction - Akbük

Pine Bay. BBCG Construction - Akbük Pine Bay BBCG Construction - Akbük Pine Bay Pine Bay har det bästa läge i ett pittoreskt och lugnt område i Akbük med fantastisk havsutsikt åt ena hållet och tallar och berg åt andra. Komplexet ligger

Läs mer

PRO Husie till Bourgogne 23-31 maj 2015

PRO Husie till Bourgogne 23-31 maj 2015 PRO Husie till Bourgogne 23-31 maj 2015 Bourgogne namnet känner man igen och förknippar med vin. Och, naturligtvis finns här mycket och gott av den varan. Men, Bourgogne är inte bara vin! Här finns fantastiska

Läs mer

KONFERENSRESA BERGAMO

KONFERENSRESA BERGAMO KONFERENSRESA BERGAMO UPPLEV VACKRA BERGAMO Den italienska staden Bergamo är en vacker stad belägen i utkanten av Alperna. Staden ligger i regionen Lombardien i norra Italien. Denna vackra stad är delad

Läs mer

FRANSKA OCH ITALIENSKA RIVIERAN

FRANSKA OCH ITALIENSKA RIVIERAN FRANSKA OCH ITALIENSKA RIVIERAN Pittoreska städer, frestande badvikar, frodiga olivlundar, gastronomiska upplevelser och ett härligt klimat det är Rivieran. Följ med och upplev både den franska och den

Läs mer

Med kanalbåt på River Soar

Med kanalbåt på River Soar Med kanalbåt på River Soar Barrow On Soar River Soar som stiger upp nära Hinckley och förenas med River Sence nära Enderby innan den flyter genom Leicester är en biflod till River Trent och vacker vattenväg

Läs mer

Hyr segelbåt vid Sicilien och de Lipariska Öarna

Hyr segelbåt vid Sicilien och de Lipariska Öarna Sicilien & de Eoliska öarna Hyr segelbåt vid Sicilien och de Lipariska Öarna År 2000 blev de Lipariska öarna, som ligger strax ovanför Sicilien i södra utkanten av Tyrrenska havet, utvald till att inkluderas

Läs mer

Båtuthyrning vid Sporaderna Hyr segelbåt i paradiset

Båtuthyrning vid Sporaderna Hyr segelbåt i paradiset Sporaderna Båtuthyrning vid Sporaderna Hyr segelbåt i paradiset Njut av den underbara seglingen runt Sporaderna från livliga Skiathos till avsides belägna Pelagos, utgör skärgården i Egeiska havet ramen

Läs mer

OBS! Sista anmälningsdagen 25 juli till Anna-Lena Kullman,

OBS! Sista anmälningsdagen 25 juli till Anna-Lena Kullman, Resa till Frankrike och Alsace 15-21 september, 7 dagar. OBS! Sista anmälningsdagen 25 juli till Anna-Lena Kullman, annalenakullman09@gmail.com, 0730-687838 Resan genomförs med en modern turistbuss med

Läs mer

Campanile Hotel Zwolle Zwolle är en charmig kulturstad omgiven av fyra floder med många broar

Campanile Hotel Zwolle Zwolle är en charmig kulturstad omgiven av fyra floder med många broar Campanile Hotel Zwolle Campanile Hotel Zwolle ligger på gångavstånd från den gamla stadskärnan i medeltidsstaden Zwolle, som har ett centralt läge i Holland. Härifrån kommer du lätt till flera sevärdheter.

Läs mer

Östersjön runt Baltikum och Polen

Östersjön runt Baltikum och Polen Östersjön runt Baltikum och Polen Följ med och upptäck; Estland-Lettland-Litauen-Polen den 9 17 maj 2014 Rundresa från Öland/Kalmar via Stockholm Tallinn - Riga - Vilnius - Warmia/Mazurien- Gdansk/Gdynia

Läs mer

Bourgogne Franché-Comte

Bourgogne Franché-Comte Bourgogne Franché-Comte Hyr kanalbåt och åk på kanalbåtssemester i Bourgogne Franché-Comte Från täta skogar, klippor och bergslandskap till böljande gräsängar, vingårdar och fridfulla landskap Bourgognes

Läs mer

Fantastiska Georgien. 12 dagars rundresa

Fantastiska Georgien. 12 dagars rundresa Ltd georgien Fantastiska Georgien 12 dagars rundresa Dag 1: avresa: Från Stockholm eller Köpenhamn. Dag 2: Tbilisi Tidigt på morgonen anländer vi till Georgien och huvudstaden Tbilisi. Vi möts på flygplatsen

Läs mer

Res till Bratislava/ Brno och Wien en kultur och vin-/ matresa september 2019.

Res till Bratislava/ Brno och Wien en kultur och vin-/ matresa september 2019. Res till Bratislava/ Brno och Wien en kultur och vin-/ matresa 18 24 september 2019. Följ med Mimosa kulturresa genom Europas moderna historia Onsdag 18 september Avresa från Arlanda till Wien (direktflyg

Läs mer

Program SPF Maj TOSCANA

Program SPF Maj TOSCANA Program SPF 17-22 Maj - 2018 - TOSCANA Efter en lyckad Toscanaresa i september i fjol är det nu dags för en repris till våren 2018. Programmet har i stort sätt samma upplägg utom att det inte är vinfestival

Läs mer

Alsace & Bourgogne Guidad rundresa på svenska Max. 8 resenärer

Alsace & Bourgogne Guidad rundresa på svenska Max. 8 resenärer Alsace & Bourgogne Guidad rundresa på svenska Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - A l s a c e o c h B o u r g o g n e Alsace och Bourgogne - Guidad Rundresa Upptäck pittoreska

Läs mer

Tjeckien. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com

Tjeckien. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com Tjeckien Guidad Rundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - T j e c k i e n Tjeckien - Guidad Resa Upplev arkitektoniska mästerverk från medeltida, renässans och barocktiden

Läs mer

WIEN MUSIK & KULTUR. Upplev våren med oss i musikens huvudstad!

WIEN MUSIK & KULTUR. Upplev våren med oss i musikens huvudstad! WIEN MUSIK & KULTUR Vackra Wien är en raffinerad pärla med mycket att se och göra. Klassisk musik, imponerande arkitektur och den charmiga kafékulturen är bara lite av vad vi får uppleva. Donau delar staden

Läs mer

Alsace Guidad rundresa på svenska Max. 8 resenärer

Alsace Guidad rundresa på svenska Max. 8 resenärer Alsace Guidad rundresa på svenska Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - A l s a c e o c h B o u r g o g n e Alsace - Guidad Rundresa Upptäck charmiga bergbyar, pittoreska vinbergar

Läs mer

Alsace Guidad rundresa på svenska Max. 8 resenärer

Alsace Guidad rundresa på svenska Max. 8 resenärer Alsace Guidad rundresa på svenska Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - A l s a c e Guidad Rundresa - Alsace - (max. 8 resenärer) Upptäck charmiga bergsbyar, pittoreska vinberberg,

Läs mer

RUTTFÖRSLAG FÖR EN VECKAS SEGLING NORR OCH SÖDER FRÅN SPLIT

RUTTFÖRSLAG FÖR EN VECKAS SEGLING NORR OCH SÖDER FRÅN SPLIT RUTTFÖRSLAG FÖR EN VECKAS SEGLING NORR OCH SÖDER FRÅN SPLIT 7 DAGAR SÖDER UT: Dag 1 - Trogir Vi rekommenderar er att segla norr ut er under första dag till staden Trogir. Trogir är en riktig pärla och

Läs mer

Vandra i Portugal. Den portugisiska vägen, 7 nätter Porto Tui, 6 vandringsdagar

Vandra i Portugal. Den portugisiska vägen, 7 nätter Porto Tui, 6 vandringsdagar Den portugisiska vägen/camino Portugués, Porto Tui, 7 nätter 1(5) Vandra i Portugal Bro bygd av Romare i Ponte da Lima Den portugisiska vägen, 7 nätter Porto Tui, 6 vandringsdagar Efter Den franska pilgrimsvägen

Läs mer

Toscana. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com

Toscana. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com Toscana Guidad Rundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - T o s c a n a Toscana - Guidad Resa Bli inspirerad av pittoreska byar, historiska städer och natursköna vingårdar på

Läs mer

Båtsemester i Narrowboats i Mellersta England och Wales

Båtsemester i Narrowboats i Mellersta England och Wales Mellersta England & Wales Båtsemester i Narrowboats i Mellersta England och Wales Segla i en av våra snygga Narrowboats i fantastiska Mellersta England och Wales -De 200 år gamla kanalsystemen sträcker

Läs mer

GÖTA KANAL I VRETA KLOSTER,

GÖTA KANAL I VRETA KLOSTER, GÖTA KANAL I VRETA KLOSTER, LJUNGSBRO OCH BERG MED OMNEJD VRETA KLOSTER TURISM - natur och kultur i skön förening UPPLEV GÖTA KANAL! Göta kanal är en av Sveriges största turistattraktioner. Kanalen slingrar

Läs mer

W A L L N E R S B U S S

W A L L N E R S B U S S W A L L N E R S B U S S ÖSTERSJÖKRYSSNING TALLINN - ST PETERSBURG - HELSINGFORS Dag 1 Avresa från Gävle/Sandviken 18:00 Färjan MS Princess Anastasia avgår från Stockholm mot Tallinn, St Petersburg och

Läs mer

Konst- och kulturresa Bilbao-San Sebastian 2011 Bilbao

Konst- och kulturresa Bilbao-San Sebastian 2011 Bilbao Sjukvårdens Konstförening i Helsingborg Konst- och kulturresa Bilbao-San Sebastian 2011 9 maj Kastrup-München 12.55-14.35 München-Bilbao 15.15-17.25 Busstransfer till hotellet och efter incheckning middag

Läs mer

Vinresa i Languedoc. En vinresa av och med BKWine. 8-12 september 2010

Vinresa i Languedoc. En vinresa av och med BKWine. 8-12 september 2010 En vinresa av och med BKWine Vinresa i Languedoc 8-12 september 2010 Det händer spännande saker i Frankrikes sydligaste vinregioner just nu! Den tid är förbi då man bara förknippade Languedoc-Roussillon

Läs mer

Visningsresa av nybyggda hus och lägenheter på franska Rivieran

Visningsresa av nybyggda hus och lägenheter på franska Rivieran Visningsresa av nybyggda hus och lägenheter på franska Rivieran PORT NICEA NICE Ett alldeles nyinkommet lägenhetsprojekt i hamnen i Nice, endast 100 meter från kajen. Det kommer att byggas studiolägenheter

Läs mer

FLORENS EN STAD ATT FÖRUNDRAS ÖVER

FLORENS EN STAD ATT FÖRUNDRAS ÖVER RESA FLORENS FLORENS EN STAD ATT FÖRUNDRAS ÖVER Florens är utan tvekan en av världens mest omtalade och lovsjungna Det är en svindlande känsla att upptäcka det övermått av sevärdheter städer. Staden är

Läs mer

SPF 010 alltid på väg!

SPF 010 alltid på väg! 24/5-2/6 Det gemytliga och gästvänliga Tyrolen i Österrike Upplev den romantiska Tyrolen där de vackra dalgångarna slingrar sig fram mellan snöklädda alptoppar. Här njuter vi av Salzkammerguts bedårande

Läs mer

Club Eriks Gastronomiresor i Europa Kulinarisk weekend i Lyon & Bourgogne

Club Eriks Gastronomiresor i Europa Kulinarisk weekend i Lyon & Bourgogne Club Eriks noga utvalda upplevelser Club Eriks Gastronomiresor i Europa Kulinarisk weekend i Lyon & Bourgogne Frankrike: Lyon & Bourgogne VFölj med till en av de mest klassiska mat- och vinregionerna storstaden

Läs mer

Vinresa till Niederösterreich Österrike

Vinresa till Niederösterreich Österrike Vinresa till Niederösterreich Österrike Slutet av september, början på oktober 2015 med Munskänkarna Otterbäcken 2015 är Niederösterreich i Österrike utsedd till årets vinort/region av Munskänkarna centralt.

Läs mer

8-16 september FRANKRIKE-ITALIEN SCHWEIZ-ÖSTERRIKE TYSKLAND

8-16 september FRANKRIKE-ITALIEN SCHWEIZ-ÖSTERRIKE TYSKLAND 8-16 september FRANKRIKE-ITALIEN SCHWEIZ-ÖSTERRIKE TYSKLAND Toscana San Gimignano Bernina Expressen Om ni vill unna er något alldeles extra följ med på en resa till ett av Italiens mest omskrivna landskap

Läs mer

Det vackert restaurerade Muiderslottet från 1300-talet och de vidsträckta trädgårdarna är i dag ett spännande nationalmuseum

Det vackert restaurerade Muiderslottet från 1300-talet och de vidsträckta trädgårdarna är i dag ett spännande nationalmuseum Friesland I Holland är det möjligt att segla i två spännande områden: I det nordliga Frisland från basen i Woudsend utgörs nätverket av 11 vackra frisiska städer och hundratals glimrande sjöar och är ett

Läs mer

Costa del Sol 4 unika kustdelar alla med sin egen karaktär

Costa del Sol 4 unika kustdelar alla med sin egen karaktär Costa del Sol 4 unika kustdelar alla med sin egen karaktär Vi är specialiserade på bra lägen till bra priser! Välj mellan över 20.000 bostäder lägenheter villor radhus - fincor etvab fastigheter www.etvab.nu

Läs mer

Vinresa till Barcelona-Priorat Torsdag till måndag

Vinresa till Barcelona-Priorat Torsdag till måndag Vinresa till Barcelona-Priorat Torsdag till måndag Resan arrangeras av Italy By Wine AB Italy By Wine AB drivs av Fredrik och Martina Montelius som arrangerat vinresor sedan 2008. Vi anordnar årligen sju

Läs mer

Kanalresa på Lot-floden - Hyr kanalbåt i Frankrike med Seatravel

Kanalresa på Lot-floden - Hyr kanalbåt i Frankrike med Seatravel Lot-floden Kanalresa på Lot-floden - Hyr kanalbåt i Frankrike med Seatravel Lot-floden buktar sig mellan breda dalar med vingårdar och genom snäva bergsklyftor, under branta kalkstensklippor och förbi

Läs mer

HOLLAND I BLOMNING. Man måste ha sett det med egna ögon för att förstå hur stor, varierad och fantastisk den här parken är.

HOLLAND I BLOMNING. Man måste ha sett det med egna ögon för att förstå hur stor, varierad och fantastisk den här parken är. HOLLAND I BLOMNING När det i början av maj fortfarande kan vara lite ostadigt väder här hemma i Sverige har som regel Nederländerna haft härlig vår ett tag. Uteserveringarna är öppna och vårblommor finns

Läs mer

Green Park Village. BBCG Construction - Akbük

Green Park Village. BBCG Construction - Akbük Green Park Village BBCG Construction - Akbük Green Park Village Green Park Village har ett utmärkt läge i ett pittoreskt och lugnt område i Akbük med fantastisk havsutsikt åt ena hållet och tallar och

Läs mer

Bretagne bjuder på ett behagligt klimat med milda sommardagar, vilket gör den här regionen till ett perfekt segelområde.

Bretagne bjuder på ett behagligt klimat med milda sommardagar, vilket gör den här regionen till ett perfekt segelområde. Bretagne Kanalbåt i Bretagne Bretagnes vackra segelområde osar av keltisk charm. Uråldriga traditioner hålls vid liv och traditionella dräkter bärs stolt i området. Kanalen Nantes à Brest är rik på historiska

Läs mer

Fly vintern & upplev 31 dagar på Spaniens sydkust Välkommen till Marbella

Fly vintern & upplev 31 dagar på Spaniens sydkust Välkommen till Marbella Club Eriks noga utvalda upplevelser Fly vintern & upplev 31 dagar på Spaniens sydkust Välkommen till Marbella Marbella, Spanien 31 dagar! Följ med oss på Club Eriks till härliga Spanien under den stundande

Läs mer

Vandring i Valle de Perputxent längs floden Serpis den 24 mars 2017

Vandring i Valle de Perputxent längs floden Serpis den 24 mars 2017 Vandring i Valle de Perputxent längs floden Serpis den 24 mars 2017 Asociación Nordica har inte någon ansvarsförsäkring för medlemmar som deltar i vandringar eller andra aktiviteter organiserade genom

Läs mer

Bästa av Barbaresco Al Barolo, Alba - Alba, 7 nätter 1(5) Vandra i Italien. Barbaresco

Bästa av Barbaresco Al Barolo, Alba - Alba, 7 nätter 1(5) Vandra i Italien. Barbaresco Bästa av Barbaresco Al Barolo, Alba - Alba, 7 nätter 1(5) Vandra i Italien Barbaresco Bästa av Barbaresco al Barolo, 7 nätter Alba - Alba 6 vandringsdagar Leden Dal Barbaresco al Barolo (Bar to Bar) är

Läs mer

Programförslag. Gruppresa för 10 personer till Palma de Mallorca

Programförslag. Gruppresa för 10 personer till Palma de Mallorca Programförslag Gruppresa för 10 personer till Palma de Mallorca 2013 En vacker och sofistikerad pärla Palma De Mallorca Vackra Palma de Mallorca har under årtionden varit ett mycket populärt resmål. Som

Läs mer

Club Eriks Sverigeresor Vi reser till Höga Kusten

Club Eriks Sverigeresor Vi reser till Höga Kusten Club Eriks noga utvalda upplevelser Club Eriks Sverigeresor Vi reser till Höga Kusten Höga kusten är ett unikt kustområde i Ångermanland som sedan istiden haft en landhöjning på 800 meter, vilket är världsunikt,

Läs mer

Denna tågresa passar utmärkt att kombinera med våra övriga Sydafrikaresor. Rådgör med din resesäljare!

Denna tågresa passar utmärkt att kombinera med våra övriga Sydafrikaresor. Rådgör med din resesäljare! Rovos Rail Rovos Rail är ett lyxigt tåg i gammal stil som bl.a går mellan Pretoria-Durban & Pretoria - Kapstaden. Vagnarna är varsamt renoverade för att erbjuda klassisk lyx i en avslappnad miljö. Tåget

Läs mer

Hørby Færgekro ligger vackert vid vattnet omgiven av underbar natur.

Hørby Færgekro ligger vackert vid vattnet omgiven av underbar natur. Hotel Hørby Færgekro Hørby Færgekro ligger vackert vid vattnet omgiven av underbar natur. Hotellet erbjuder Hotel Hørby Færgekro erbjuder ett krouppehåll i vacker natur. Kroens restaurang serverar klassiska

Läs mer

Konst- och kulturresa till Split & Dubrovnik sep 2017

Konst- och kulturresa till Split & Dubrovnik sep 2017 Följ med på en konst- och kulturresa till de vackra kustpärlorna i Kroatien Split och Dubrovnik! Kroatien lockar många besökare med sin slående vackra och skiftande natur mäktiga berg, kuperande landskap,

Läs mer

Program NTPR-resan 2007 U B C C. British Car. United. Clubs Gothenburg Sweden

Program NTPR-resan 2007 U B C C. British Car. United. Clubs Gothenburg Sweden Program NTPR-resan 2007 U B C C United British Car Clubs Gothenburg Sweden NTPR 2007 dag för dag Lördagen den 2 juni Klockan 8:00 lämnar Stenafärjan Göteborg och då finns vi ombord. 11:15 är vi i Frederikshavn

Läs mer

Båtuthyrning vid Dodekaneserna (Tolvöarna)

Båtuthyrning vid Dodekaneserna (Tolvöarna) Tolvöarna Båtuthyrning vid Dodekaneserna (Tolvöarna) Dodekaneserna, eller Tolvöarna som de också kallas, ligger utanför den västra delen av Egeiska havet, nära den turkiska kusten. Kos är en av skärgårdens

Läs mer

Natur, stränder, slott och sköna Köpenhamn

Natur, stränder, slott och sköna Köpenhamn CYKELSEMESTER I DANMARK NORDSJÄLLAND OCH KÖPENHAMN LOOP TOUR Natur, stränder, slott och sköna Köpenhamn Turbeskrivning På den här turen har du din bas i Köpenhamn, härifrån kan du åka på en av våra rekommenderade

Läs mer

Via Maria, 5 nätter Salzburg St Wolfgang, 4 vandringsdagar

Via Maria, 5 nätter Salzburg St Wolfgang, 4 vandringsdagar Via Maria, Salzburg St Wolfgang, 5 nätter 1(5) Vandra i Österrike Via Maria, 5 nätter Salzburg St Wolfgang, 4 vandringsdagar Via Maria är en pilgrimsled som går mellan Altöttingen i Tyskland och Mariazell

Läs mer

DP NOVA KURSRESA TILL SYDAFRIKA 27 DECEMBER 2009-08 JANUARI 2010

DP NOVA KURSRESA TILL SYDAFRIKA 27 DECEMBER 2009-08 JANUARI 2010 Preliminärt program DP NOVA KURSRESA TILL SYDAFRIKA 27 DECEMBER 2009-08 JANUARI 2010 Dag 1 28 december - måndag 06:15 Ankomst med British Airways till Kapstaden. Ni möts på flygplatsen av er guide för

Läs mer

Holland Runt, södra turen - Det bästa av Holland nätter, ca km

Holland Runt, södra turen - Det bästa av Holland nätter, ca km Holland Runt, södra turen - Det bästa av Holland 2018 5 nätter, ca 170-200 km Leiden Holland betraktas av många som ett paradis för cyklister. Inga backar, gott om kanaler, floder och små sjöar, vatten

Läs mer

Vandra i England. Hadrian s Wall Path, 4 nätter Corbridge Gilsland, 3 vandringsdagar

Vandra i England. Hadrian s Wall Path, 4 nätter Corbridge Gilsland, 3 vandringsdagar Hadrian s Wall Path, Corbridge Gilsland, 4 nätter 1(5) Vandra i England Hadrian s Wall Path, 4 nätter Corbridge Gilsland, 3 vandringsdagar Hadrian s Wall Path följer Hadrianusmuren, som kejsare Hadrianus

Läs mer

Weekend i Washington DC

Weekend i Washington DC Weekend i Washington DC Weekendresa till Washington D.C. med besök till stadens alla sevärdheter. På denna resa till Washington D.C. får ni åka båt på Potomacfloden till Mount Vernon, ni ser kända monument

Läs mer

PROVENCE & MONACO När hösten är som vackrast går vår resa till Provence och den franska rivieran.

PROVENCE & MONACO När hösten är som vackrast går vår resa till Provence och den franska rivieran. PROVENCE & MONACO När hösten är som vackrast går vår resa till Provence och den franska rivieran. Följ med till södra Frankrike där vi ska uppleva storstaden Nice, furstliga Monaco och flera charmiga provensalska

Läs mer

Vandra på Irland. Connemara & Western Way, 6 nätter Oughterard - Westport, 5 vandringsdagar

Vandra på Irland. Connemara & Western Way, 6 nätter Oughterard - Westport, 5 vandringsdagar Connemara & Western Way, Oughterard - Westport, 6 nätter 1(5) Vandra på Irland Erriff River och Devilsmother Connemara & Western Way, 6 nätter Oughterard - Westport, 5 vandringsdagar Western Way slingrar

Läs mer