December 2017 Mötesplatsen Kristallen på Flintebro

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "December 2017 Mötesplatsen Kristallen på Flintebro"

Transkript

1 Månadsprogram December 2017 Mötesplatsen Kristallen på Flintebro Öppet för alla seniorer i Skurups Kommun Kristallen, din värmekälla i vinterkylan!

2 Vecka 48 Fredag 1 December Högläsning! Kl är det högläsning på Kristallen. Förmiddagsfikan är framdukad till er som önskar. Spa! Spaet har öppnat för er! Välj antingen ansiktsmassage, handmassage eller manikyr denna fredagseftermiddag. Kl Anmälan krävs. Fredagsmys! Vi visar julkalendern Albert och Herbert. Flintografen kl Kaffe och kaka serveras under tiden. Vecka 49 Måndag 4 Julbak! En tradition vi håller fast vid. Vi gör som vanligt klenätter med hjälp av vana händer. Vid eftermiddagskaffet har ni möjlighet att få er ett smakprov. Vi startar upp redan kl och håller på fram till Varmt välkomna till denna sockriga dag! Julgymnastik kl Tisdag 5 Matlaget träffas sista gången för detta år och lagar god mat tillsammans kl Yoga kl Seniordansarna dansar in julen! Julmånaden har startat och det är dags för den traditionella dansa in julen dagen med Camilla och seniordansarna. Kom och känn rytmerna och dansa gärna med. Dansen startar kl Efteråt fikar vi tillsammans med julmusik i bakrunden. Omelett! December månad och julmaten står för dörren. I dag går vi ifrån traditionerna och serverar två olika varianter av omelett. Skinka och grönsaksomelett. Avsluta tisdagen på bästa sätt på Kristallen! Kl Kostnad 50 kr. Anmälan krävs.

3 Onsdag 6 Julgymnastik kl Humlorna! Hör Ni surrandet från Veberöd? Här kommer kören Humlorna till Flintebro! En musikblandning av igenkännbara låtar, lite jullåtar och trevligt mellansnack. Varmt välkomna till en humle eftermiddag. Musiken startar kl Därefter fikar vi tillsammans. Torsdag 7 Hundarnas betydelse för människan! Sex sociala tjänstehundar kommer till Kristallen och har en uppvisning till stämningsfull julmusik. Efteråt stannar hundarna kvar för att sprida glädje och hälsa på alla som vill klappa hundarna. Kl Betonggjutning! Med betong kan man göra många fina skapelser. I dag testar vi på att göra våra egna ljusfat, precession och tålamod är två ingredienser som kommer behövas denna eftermiddag. Vi startar gjutningen kl Fikan serveras under tiden till de som önskar. Fredag 8 Högläsning! Kl är det högläsning på Kristallen. Förmiddagsfikan är framdukad till er som önskar. Spa! Spaet har öppnat för er! Välj antingen ansiktsmassage, handmassage eller manikyr denna fredagseftermiddag. Kl Anmälan krävs. Fredagsmys! Vi visar julkalendern Sunes Jul. Flintografen kl Kaffe och kaka serveras under tiden. Vecka 50 Måndag 11 Julgymnastik kl Nobelmiddag! I dag firar vi Nobeldagen med en tre rätters meny. Borden är dukade med finporslinet, och grytorna har puttrat på spisen hela dagen. Välkomna till en dag i Alfred Nobels anda. Klädsel: Kavaj. Kostnad 100 kr. kl Anmälan är bindande, anmäl er senast 6/12 då även betalningen skall ske.

4 Bingo kl [kostnad 30 kr] Obs! Notera tiden! Tipsrunda! Kommer ni ihåg nyhetsrubrikerna från 2017? Tipsrundan är uppsatt inomhus med start idag och uppsatt fram till nästa måndag. Vinnaren kan hämta sitt pris på Kristallen från kl den 18/12. Tisdag 12 Biblioteket tipsar om bra böcker kl Yoga kl Äldrelotsen! Margaretha Tell kommer och berättar om hjälpen hon kan erbjuda er seniorer i kommunen! Kom och ställ frågor! Margaretha kommer till oss kl , efteråt fikar vi tillsammans. Varmt välkomna! Onsdag 13 Lucia! I dag kommer Maria skolans elever från årskurs fem och lussar för oss. Med start på Kristallen kl därefter Safiren/Opalen och sen Diamanten/Briljanten. Gardeco! Helena från Gardeco kommer till Kristallen som tradition och pratar om våra mest vanliga julblommor. Det finns även möjlighet till att köpa amaryllis och julstjärnor om man så önskar. Efteråt serveras en god lussefika. Vi startar kl Torsdag 14 Lådbingo! Kl [kostnad 30 kr]. Succén fortsätter! Lite finare vinster i potten och lite lyxigare fika i pausen. Detta vågar du väl inte att missa? Julgudstjänst! Skurups församling bjuder in till julgudstjänst i församlingshemmet. Kyrkans barnkör, Gloriakören med musikern Christina Warell kommer och sjunger och spelar för oss. Kl Efteråt bjuds det på kaffe och tårta. Kyrkotaxi går att beställa. Anmälan måste vara gjord till den 6:e december! Sillatårta! Kom och avsluta dagen på bästa sätt här på Kristallen. Vi bjuder in er på sillatårta och till efterrätt Ris a la malta. Kostnad 50 kr. Kl Anmälan krävs.

5 Fredag 15 Högläsning! Kl är det högläsning på Kristallen. Förmiddagsfikan är framdukad till er som önskar. Vecka 51 Måndag 18 Fredagsmys kl Julfrukost! Nybakade bröd, gott pålägg, annat som tillhör en riktig julfrukost och stämningsfull julmusik i bakgrunden! Frukosten serveras kl Kostnad: 50 kr. Anmälan krävs. Bingo kl [kostnad 30 kr] Tisdag 19 Yoga kl Rydsgårdshus! Vi åker mot Rydsgård och äter dagens lunch tillsammans! Vi åker från Kristallen kl Resan kostar 20 kr. Var och betalar sin egen lunch på plats. Anmälan krävs. Är inte julklapparna riktigt färdiga än? Vi har lösningen på det. På årets julmarknad såldes det vackra decoupageljus med olika motiv. Vad är då decoupage? Vi testar vår förmåga om vi lyckas göra egna decoupageljus. Har ni eget ljus ta gärna med detta annars går det bra att köpa hos oss. Fika kostar 15 kr. Vi startar kl Onsdag 20 Julgymnastik kl Jul-landgång! Förra året hade vi jul-landgång, i år kör vi en repris på succén. Vi beställer smarriga jul-landgångar från ICA i Skurup. Vi äter tillsammans under ljuva toner och härlig julstämning! Kostnad 100 kr. Kl Anmälan är bindande, anmäl er senast 12/12 då även betalningen skall ske. Torsdag 21 Bingo kl [kostar 30 kr] Flintografen visar; Julkalendern på Möllegården avsnitt 1 och 2. Ulla och Ivan, två av våra besökare på Kristallen har medverkat i julkalendern som visades I dag visar vi två av avsnitten. Vi startar videon kl

6 Fredag 22 Högläsning! Kl är det högläsning på Kristallen. Förmiddagsfikan är framdukad till er som önskar. Fredagsmys! Vi visar klassiska Disney filmer. Flintografen kl Kaffe och kaka serveras under tiden. Vecka 52 Måndag 25 Tisdag 26 Kristallen är stängd! Kristallen är stängd! Onsdag 27 Julgymnastik kl Fin inför nyår? Passa på att bli extra fin inför nyår! Spa rummet öppnas upp för er. Nagelvård, ansiktsvård, handmassage, valet är ert. Anmäl er vilken tid ni önskar behandling. Från kl Självservering av kaffe på eftermiddagen från kl Torsdag 28 Fredag 29 Bingo kl [kostnad 30 kr] Julmys med summering av året! Torsdagen avslutar vi med en summering av året med hjälp av bilder och text. Vad har vi hittat på här på dagverksamheten Kristallen under året? Är där något speciellt ni minns mest? Vi startar kl Nyårsmys! Vi avslutar året på Kristallen precis på samma sätt som tidigare år, varför bryta en sådan fin tradition? Vi erbjuder smörgåstårta och cider för 45 kr. Kom och önska varandra gott nytt år lite i förväg innan året slår om till Kl Anmälan krävs.

7 * Cecilia, Annika och Anette hälsar Dig senior hjärtligt välkommen! Användarnamn: kristallen_skurup Glöm inte att besöka vår blogg! Vi vill önska alla våra besökare en riktig God Jul & Gott nytt år med förhoppning om ett lika trevligt och givande år 2018

8 Doris Kristoffersson När man kommer in till Doris möts av ett rum fyllt med minnen och foto. I en av fåtöljerna sitter Doris och väntar på mig, en fåtölj som nog har följt med henne länge. Doris föddes år 1915 i Abbekås fiskeläger. Där bodde hon med mor och far och sina fem syskon. Hon hade tre systrar och två brödrar, hon var yngst i barnaskaran. Hennes äldsta bror, Karl emigrerade till Amerika när han var 18 år, han blev i Amerika bekant med en flicka som hade emigrerat från Kämpinge. De gifte sig i Amerika och fick fyra barn tillsammans. Doris minns när hon första gången träffade sin bror när han kom hem från Amerika, hon var med och hämtade upp honom från Bulltofta flygfält och åkte med honom hem till Abbekås. Doris var nämligen inte född när Karl emigrerade till Amerika, det blev ett kärt möte sins emellan.

9 När Doris slutade skolan började hon arbeta på företaget Bongs i Mossby där man plockade bönor [hair cuvert] sen när säsongen var slut plockades det hallon. Doris cyklade dit varje dag och de arbetade hårt hela dagen. Bongs ordnade sen även en fabrik i Abbekås där man förpackade allting i burkar, Doris fick då arbete där. Detta arbete hade Doris i några år innan hon år 1939 började stå i affär i Abbekås, där kunde man köpa det allra mesta, många hade kuponger på den tiden för allt ransonerades. Affären i Abbekås var en filial till den stora affären som då fanns i Skivarp. Vid 30 års ålder började Doris i skolan igen. Hon läste en engelsk kurs i småskolan i Abbekås. En gång i veckan två timmar per kväll. Vi hade då med oss te och kakor, kaffe var inte att tänka på för det var på kupong, och att offra en kupong för att ha kaffe med oss gjorde man inte. Anledningen till att Doris kände att hon ville studera engelska var för att hon skulle kunna samtala med sina släktingar från Amerika. Än i dag kan Doris tala engelska och även förstå språket. Innan jag gifte mig hade jag varit hemma i Abbekås i några år och tagit hand om min mor som hade brutit lårbenshalsen. Modern bröt lårbenshalsen först en gång och återhämtade sig relativt bra efter mycket rehab, men oturligt bröt hon samma lårben ett tag senare och fick då inte samma rehabilitering för hennes hjärta klarade inte av en till operation. Så Doris tog hem sin mor till Abbekås och hjälpte henne med allt. Samma år på hösten 1955 somnade hon in i hemmet. Hennes mor blev 87 år. Doris gifte sig 1955 med J. Kristofferson, vi möttes under andra världskriget hemma i Abbekås år Han var lite äldre än mig och lantbrukare från Skivarp. Sex år efter giftemålet åkte vi även till Amerika och hälsade på min bror Karl, jag var då 46 år. Min bror bodde i illonis. En av hans döttrar har hälsat på hemma hos mig i Sverige åtta gånger. Doris kan lite engelska och förstår engelska, och systerdottern kan inte prata svenska men förstår svenska. Så när de träffas pratar Doris skånska och brorsdottern pratar

10 engelska, en utomstående tycker nog det låter väldigt intressant. När vi åkte till Amerika ville min man gärna se den Amerikanska kulturen, bland annat ville han gärna se Niagara fallet, vilket dom fick glädjen att se innan hemresan. En liten komisk anekdot var att i Abbekås fanns det 36 hushåll som alla hade någon sorts anknytning till Amerika, det kunde vara systrar, brödrar, mostrar, morbrödrar ja alla hade någon sorts släkt i Amerika. Anledningen till utvandringen handlade om att hemma i Abbekås var försörjningsmöjligheterna dåliga, fisket gick inte som man ville, någon började att resa och sen spred sig ryktet vidare i byn. Doris hade fyra mostrar som emigrerade till Amerika, det var från mors sida. Även många av Doris kusiner emigrerade till Amerika. Doris hade även två fastrar, två farbröder på fars sida som emigrerade till Amerika. När jag träffade min man flyttade vi till Skivarp tillsammans. Vi bodde där så länge som han levde, sen sålde Doris huset och flyttade till en mindre lägenhet i centrala Skivarp, detta var år I lägenheten bodde hon fram tills hon flyttade till Flintebro, Diamanten, då var Doris 99 år. Doris och hennes man fick aldrig några barn, däremot har Doris syskonbarn som hon har bra kontakt med idag. Av hennes syskon var det tre som heller inte fick barn. Doris har alltid varit glad för att resa och åka ut på äventyr, bland annat har hon åkt på Göta Kanal själv och på vägen träffat vänner och bekanta. Frågan som Birgitta ställde i förra röda tråden var hur ser du på utvecklingen som har skett i samhäller under din tid? Enligt Doris är det väldigt svårt att jämföra. Förr fanns inte alls samma möjligheter att ta sig till skolan som det gör i dag. Kommer ihåg att vi fick gå kilometrar till skolan, var det snö fick vi ändå traska på och då i trätofflor! Det var kallt. I dag hade dagens ungdomar aldrig gjort eller accepterat det. TV:n fanns inte heller, och inte radio heller. Vi hade ingen el mellan Skivarp Abbekås. Vi använde oss av fotogenlampor i stället. I slutet

11 av 1920 talet drog de ledningen och vi fick el. Det var fantastiskt, tänk att vi bara tryckte på en knapp för att tända en lampa. Doris tycker att priserna är bättre idag, man kan klara av att försörja sig, man behöver inte åka utomlands för att arbeta och få ihop en dräglig lön. Sen nästan 4 år tillbaka bor Doris i dag på Flintebro, Diamanten. Hennes dagar består mycket av att läsa, lösa korsord och njuta av livet. Doris önskar skicka tråden vidare till Harald. Tack för din härliga berättelse. Vi ser framåt att höra Haralds berättelse i Januari månad. Att tänka på! Anmälningar till följande datum denna månad - Fredagen den 1/12 [Spa] - Tisdagen den 5/12 [Omelett] - Fredagen den 8/12 [Spa] - Måndagen den 11/12 [Nobelmiddag] - Torsdagen den 14/12 [Julgudstjänst i församlingshemmet] - Torsdagen den 14/12 [Sillatårta] - Måndagen den 18/12 [Julfrukost] - Tisdagen den 19/12 [Rydsgårdshus] - Onsdagen den 20/12 [Jullandgång] - Onsdagen den 27/12 [Fin inför nyår?] - Fredagen den 29/12 [Nyårsmys med smörgåstårta]

12 Fånga dagen! Lite bilder från vår julmarknad vi hade den 26 november på Flintebro! Tack till alla som medverkade och hjälpte till under dagen!

December 2018 Mötesplatsen Kristallen på Flintebro

December 2018 Mötesplatsen Kristallen på Flintebro Månadsprogram December 2018 Mötesplatsen Kristallen på Flintebro Öppet för alla seniorer i Skurups Kommun Kristallen En del av julen! December Vecka 49 Måndag 3 Julgymnastik kl. 10.00 11.00 Bingo kl. 14.00

Läs mer

November 2018 Mötesplatsen Kristallen på Flintebro

November 2018 Mötesplatsen Kristallen på Flintebro Månadsprogram November 2018 Mötesplatsen Kristallen på Flintebro Öppet för alla seniorer i Skurups Kommun Kristallen - höstens samlingspunkt! Vecka 44 Torsdag 1 November Bingo kl. 10.00 11.30 [kostnad

Läs mer

Januari 2019 Mötesplatsen Kristallen på Flintebro

Januari 2019 Mötesplatsen Kristallen på Flintebro Månadsprogram Januari 2019 Mötesplatsen Kristallen på Flintebro Öppet för alla seniorer i Skurups Kommun God fortsättning! Vecka 1 Tisdag 1 Onsdag 2 Torsdag 3 Fredag 4 Januari Kristallen har stängt p.g.a.

Läs mer

Juni 2019 Mötesplatsen Kristallen på Flintebro

Juni 2019 Mötesplatsen Kristallen på Flintebro Månadsprogram Juni 2019 Mötesplatsen Kristallen på Flintebro Öppet för alla seniorer i Skurups Kommun Glad sommar önskar kristallen! Juni Vecka 23 Måndag 3 Sittgymnastik kl. 10.00 11.00 Bingo kl. 14.00-15.30

Läs mer

Juli 2019 Mötesplatsen Kristallen på Flintebro

Juli 2019 Mötesplatsen Kristallen på Flintebro Månadsprogram Juli 2019 Mötesplatsen Kristallen på Flintebro Öppet för alla seniorer i Skurups Kommun Kristallen där skratten, värmen, och gemenskapen blomstrar! Juli Vecka 27 Måndag 1 Sittgymnastik kl.

Läs mer

April 2019 Mötesplatsen Kristallen på Flintebro

April 2019 Mötesplatsen Kristallen på Flintebro Månadsprogram April 2019 Mötesplatsen Kristallen på Flintebro Öppet för alla seniorer i Skurups Kommun Glad Påsk April Vecka 14 Måndag 1 Sittgymnastik kl. 10.00 11.00 Bingo kl. 14.00-15.30 [kostnad 30

Läs mer

Oktober 2018 Mötesplatsen Kristallen på Flintebro

Oktober 2018 Mötesplatsen Kristallen på Flintebro Månadsprogram Oktober 2018 Mötesplatsen Kristallen på Flintebro Öppet för alla seniorer i Skurups Kommun Kristallen, där fantastiska möten sker! Oktober Vecka 40 Måndag 1 Sittgymnastik kl. 10.00 11.00

Läs mer

Maj 2019 Mötesplatsen Kristallen på Flintebro

Maj 2019 Mötesplatsen Kristallen på Flintebro Månadsprogram Maj 2019 Mötesplatsen Kristallen på Flintebro Öppet för alla seniorer i Skurups Kommun Välkommen sköna Maj! Vecka 18 Onsdag 1 Torsdag 2 Maj Kristallen är stängd p.g.a. röd dag! Bingo kl.

Läs mer

Månadsprogram. November Mötesplatsen Kristallen på Flintebro. Öppet för alla seniorer i Skurups Kommun. Foto: Cecilia Mårtensson

Månadsprogram. November Mötesplatsen Kristallen på Flintebro. Öppet för alla seniorer i Skurups Kommun. Foto: Cecilia Mårtensson Månadsprogram November 2016 Mötesplatsen Kristallen på Flintebro Öppet för alla seniorer i Skurups Kommun Foto: Cecilia Mårtensson Vecka 44 Tisdag 1 November Under hela dagen är personalen på utbildning!

Läs mer

Månadsprogram. September Mötesplatsen Kristallen på Flintebro Öppet för alla seniorer i Skurups Kommun

Månadsprogram. September Mötesplatsen Kristallen på Flintebro Öppet för alla seniorer i Skurups Kommun Månadsprogram September 2017 Mötesplatsen Kristallen på Flintebro Öppet för alla seniorer i Skurups Kommun Vecka 35 Fredag 1 September Kristallens personal är på utbildning hela dagen! Kristallen är därför

Läs mer

Månadsprogram. December Mötesplatsen Kristallen på Flintebro. Öppet för alla seniorer i Skurups Kommun

Månadsprogram. December Mötesplatsen Kristallen på Flintebro. Öppet för alla seniorer i Skurups Kommun Månadsprogram December 2016 Mötesplatsen Kristallen på Flintebro Öppet för alla seniorer i Skurups Kommun Vi vill önska alla våra besökare en riktigt God Jul & Gott Nytt år med förhoppning om ett lika

Läs mer

Oktober 2019 Mötesplatsen Kristallen på Flintebro

Oktober 2019 Mötesplatsen Kristallen på Flintebro Månadsprogram Oktober 2019 Mötesplatsen Kristallen på Flintebro Öppet för alla seniorer i Skurups Kommun Annika och Karin önskar er alla en skön höst! Vecka 40 Tisdag 1 Oktober Höststädning i pallkragarna!

Läs mer

KARLSLUNDS MÖTESPLATS. MÅNADSPROGRAM December Västerås stad Västerås

KARLSLUNDS MÖTESPLATS. MÅNADSPROGRAM December Västerås stad Västerås MÅNADSPROGRAM December 2017 KARLSLUNDS MÖTESPLATS MÅNADSPROGRAM December 2017 Västerås stad 721 87 Västerås 021-39 00 00 www.vasteras.se Aktiviteter december 2017 Varje vecka: Måndag: Tisdag: 13.30 Sittande

Läs mer

Månadsprogram. Oktober Mötesplatsen Kristallen på Flintebro. Öppet för alla seniorer i Skurups Kommun. En härlig höst önskar vi er alla!

Månadsprogram. Oktober Mötesplatsen Kristallen på Flintebro. Öppet för alla seniorer i Skurups Kommun. En härlig höst önskar vi er alla! Månadsprogram Oktober 2017 Mötesplatsen Kristallen på Flintebro Öppet för alla seniorer i Skurups Kommun En härlig höst önskar vi er alla! Vecka 40 Måndag 2 Oktober Ikea brunch! Vi tar bilen och beger

Läs mer

Månadsprogram. Januari Mötesplatsen Kristallen på Flintebro. Öppet för alla seniorer i Skurups Kommun. Foto: Cecilia Mårtensson

Månadsprogram. Januari Mötesplatsen Kristallen på Flintebro. Öppet för alla seniorer i Skurups Kommun. Foto: Cecilia Mårtensson Månadsprogram Januari 2017 Mötesplatsen Kristallen på Flintebro Öppet för alla seniorer i Skurups Kommun Foto: Cecilia Mårtensson Januari Vecka 1 Måndag 2 Sittgymnastik kl. 10.30-11.15 Bingo kl. 14.00

Läs mer

Månadsprogram. Mars Mötesplatsen Kristallen på Flintebro. Öppet för alla seniorer i Skurups Kommun. Snart är våren här! Foto: Cecilia Mårtensson

Månadsprogram. Mars Mötesplatsen Kristallen på Flintebro. Öppet för alla seniorer i Skurups Kommun. Snart är våren här! Foto: Cecilia Mårtensson Månadsprogram Mars 2017 Mötesplatsen Kristallen på Flintebro Öppet för alla seniorer i Skurups Kommun Snart är våren här! Foto: Cecilia Mårtensson Vecka 9 Onsdag 1 Mars Torsdag 2 Fredag 3 6ti6! Nu har

Läs mer

Månadsprogram. Juli Mötesplatsen Kristallen på Flintebro. Öppet för alla seniorer i Skurups Kommun. Glad sommar!

Månadsprogram. Juli Mötesplatsen Kristallen på Flintebro. Öppet för alla seniorer i Skurups Kommun. Glad sommar! Månadsprogram Juli 2017 Mötesplatsen Kristallen på Flintebro Öppet för alla seniorer i Skurups Kommun Glad sommar! Vecka 27 Måndag 3 Tisdag 4 Juli Sconesfrukost! Vi serverar sconesfrukost med goda tillbehör

Läs mer

Träffpunkt Ekåsen DECEMBER Ekåsen stängt pga. aktivitet för boende på Enliden och planering.

Träffpunkt Ekåsen DECEMBER Ekåsen stängt pga. aktivitet för boende på Enliden och planering. DECEMBER 2018 Dag Datum Tid Aktiviteter Måndag 3/12 Ewa har gymnastik på Enliden på fm. V.49 Tisdag 4/12 Onsdag 5/12 11.00 Torsdag 6/12 GEMENSAMT JULBORD I ARONTORP MED SOLBUSSEN PRIS: 275kr/per. Vi åker

Läs mer

Äldrekulturveckan september Program på Katrineholms äldreboenden. Foto: Hanna Maxstad

Äldrekulturveckan september Program på Katrineholms äldreboenden. Foto: Hanna Maxstad Äldrekulturveckan 21-25 september 2015 Program på Katrineholms äldreboenden Foto: Hanna Maxstad 1 Samlat program för äldrekulturveckan 2015 invigs äldrekulturveckan på Yngaregården klockan 11.00, invigningstalare

Läs mer

Program November 2017 Mötesplatsen Solhaga

Program November 2017 Mötesplatsen Solhaga Program November 2017 Mötesplatsen Solhaga Välkommen till Mötesplatsen Solhaga Solhagsvägen 15 Telefon: 0510-77 09 42 Öppettider: Måndag-Torsdag 10:00-16:00 Fredag 11:00-16:00 Söndag 14:30-16:30 Måndagar:

Läs mer

Program Juni 2018 Mötesplatsen Solhaga

Program Juni 2018 Mötesplatsen Solhaga Program Juni 2018 Mötesplatsen Solhaga Välkommen till Mötesplatsen Solhaga Solhagsvägen 15 Telefon: 0510-77 09 42 Öppettider: Måndag-Torsdag kl. 10:00-16:00 Stängt 6/6 Jämna fredagar kl. 11:00-16:00, ojämna

Läs mer

Månadsprogram BRUKSGÅRDEN. Juni 2018

Månadsprogram BRUKSGÅRDEN. Juni 2018 Månadsprogram BRUKSGÅRDEN Juni 2018 Aktiviteterna på Bruksgården är öppen för alla seniorer i Skurups kommun. På de flesta aktiviteterna behövs ingen föranmälan, om så är fallet meddelas detta i programmet

Läs mer

Detta händer i Fritiden i december:

Detta händer i Fritiden i december: Detta händer i Fritiden i december: OMS Fritid Alvesta 2018 Hej! Nästa utskick från fritiden blir i januari 2019. Man hittar information & aktiviteter från fritiden på Alvesta kommuns hemsida. (omsorg

Läs mer

Dagverksamheten på Flintebro Skurups kommun

Dagverksamheten på Flintebro Skurups kommun Månadsprogram Maj 2016 Kristallen Dagverksamheten på Flintebro Skurups kommun Foto: Cecilia Mårtensson Maj Odlingarna! Följ gärna våra grödor i pallkragarna! Växer det som det skall? I år har vi planterat

Läs mer

Foto: Willy Bjørnstad. Program September 2018 Mötesplatsen Solhaga

Foto: Willy Bjørnstad. Program September 2018 Mötesplatsen Solhaga Foto: Willy Bjørnstad Program September 2018 Mötesplatsen Solhaga Välkommen till Mötesplatsen Solhaga Solhagsvägen 15 Telefon: 0510-77 09 42 Öppettider: Måndag-Torsdag kl. 10:00-16:00 Fredag kl. 11:00-16:00

Läs mer

Mötesplats Rönnby En mötesplats för alla åldrar

Mötesplats Rönnby En mötesplats för alla åldrar Mötesplats Rönnby En mötesplats för alla åldrar Där gammal och ung möts Sommarprogram För seniorer Mötesplats Rönnby Släggkastargatan 1 722 41 Västerås 021-39 36 35 catarina.ekholm@vasteras.se Några hopplock

Läs mer

2/ GEMENSAM SOLBUSSRESA TILL

2/ GEMENSAM SOLBUSSRESA TILL APRIL 2019 Dag Datum Tid Aktiviteter Måndag 1/4 Ewa har gymnastik på Enliden på fm. V.14 Tisdag 2/4 09.30 GEMENSAM SOLBUSSRESA TILL ÖLAND Start på Ekåsen kl.09.30, sedan hämtar vi upp på Äringen och Frikadellen.

Läs mer

Mötesplats Byttorp för seniorer

Mötesplats Byttorp för seniorer för seniorer Kvibergsgatan 17 Maj 2019 Datum Tid Aktivitet V.18 Mån 29/4 Tis 30/4 Valborgsmässoafton Ons 1/5 Tors 2/5 10.30 Fre 3/5 13.30-15.30 Teknikkurs för smartphones (Fullbokad)Terminsavslutning Fika

Läs mer

Foto: Lars Hammerin. Program Oktober 2018 Mötesplatsen Solhaga

Foto: Lars Hammerin. Program Oktober 2018 Mötesplatsen Solhaga Foto: Lars Hammerin Program Oktober 2018 Mötesplatsen Solhaga Välkommen till Mötesplatsen Solhaga Solhagsvägen 15 Telefon: 0510-77 09 42 Öppettider: Måndag-Torsdag kl. 10:00-16:00 Fredag kl. 11:00-16:00

Läs mer

Kulturcenter Oxbackens mötesplats Oxbacksgatan 5, Västerås. Öppettider måndag fredag kl.09:00 16:00 Telefon ,

Kulturcenter Oxbackens mötesplats Oxbacksgatan 5, Västerås. Öppettider måndag fredag kl.09:00 16:00 Telefon , MÅNADSPROGRAM Maj 2017 Välkommen till våra aktiviteter i maj! Kulturcenter Oxbackens mötesplats Oxbacksgatan 5, 724 61 Västerås. Öppettider måndag fredag kl.09:00 16:00 Telefon 021-390190, 021-390129 Veckoprogram

Läs mer

GRUNDSCHEMA FÖR ÅK 2 ÖRNAR I GRIPSHOLMSSKOLAN KLASSLÄRARE: FANNY. Hej på er alla!

GRUNDSCHEMA FÖR ÅK 2 ÖRNAR I GRIPSHOLMSSKOLAN KLASSLÄRARE: FANNY. Hej på er alla! Hej på er alla! Denna vecka är det igen dags för simning i Åkersbadet! Vår simtid är som bekant på måndag morgon. Bussen avgår från skolan kl. 8.15 så det är extra viktigt att komma i tid! Maria åker med

Läs mer

Mötesplatser för Seniorer. Program för hösten 2014

Mötesplatser för Seniorer. Program för hösten 2014 Mötesplatser för Seniorer Program för hösten 2014 Välkommen! I Lidköpings kommun finns flera trevliga mötesplatser där vi erbjuder olika aktiviteter, matservering och framförallt gemenskap! Du som är äldre

Läs mer

Kom in och hälsa på, så berättar vi mera!

Kom in och hälsa på, så berättar vi mera! Träffpunkt Ålem Håller öppet för Dig! Kom in och hälsa på, så berättar vi mera! ÖPPETTIDER med personal Måndag.08.00 16.00...08.00 14.00 Onsdag..08.00 16.30...08.00 16.00 Lokalen finns tillgänglig andra

Läs mer

Mötesplatser i Norr December 2015

Mötesplatser i Norr December 2015 Blombacka Duvan Anhörigträff Mötesplatser i Norr December 2015 Foto Matton.se Broschyr om alla aktiviteter för Anhörigträffarna i Norr och för Mötesplatserna Duvan och Blombacka Mötesplats Blombacka Våra

Läs mer

MÅNADSBLAD DECEMBER Malmabergs Mötesplats. Släggargatan VÄSTERÅS Telefon:

MÅNADSBLAD DECEMBER Malmabergs Mötesplats. Släggargatan VÄSTERÅS Telefon: MÅNADSBLAD DECEMBER -2017 Malmabergs Mötesplats Släggargatan 3 723 37 VÄSTERÅS Telefon: 021-39 18 70 Veckoschema Malmabergs Mötesplats Måndagar Internationella danser 09.30-11.30 PRO Haga-Malmaberg Trivselträff

Läs mer

Mötesplats Råby. Mötesplats Råby. Råby Centrum Västerås Ansvarig för verksamheten: Camilla Knutsen

Mötesplats Råby. Mötesplats Råby. Råby Centrum Västerås Ansvarig för verksamheten: Camilla Knutsen November 2018 Mötesplats Råby Mötesplats Råby Råby Centrum Västerås 021-398771 Ansvarig för verksamheten: Camilla Knutsen Camilla.cecilia.knutsen@vasteras.se Du hittar oss även under: Västerås Stads hemsida:

Läs mer

Program Juni 2017 Mötesplatsen Solhaga

Program Juni 2017 Mötesplatsen Solhaga Program Juni 2017 Mötesplatsen Solhaga Välkommen till Mötesplatsen Solhaga Solhagsvägen 15 Telefon: 0510-77 09 42 Öppettider: Måndag-Torsdag 10:00-16:00 Fredag 11:00-16:00 Måndagar: Sittgympa med rytmisk

Läs mer

Foto: Annika Ottosson. Program Maj 2018 Mötesplatsen Solhaga

Foto: Annika Ottosson. Program Maj 2018 Mötesplatsen Solhaga Foto: Annika Ottosson Program Maj 2018 Mötesplatsen Solhaga Välkommen till Mötesplatsen Solhaga Solhagsvägen 15 Telefon: 0510-77 09 42 Öppettider: Måndag-Torsdag kl. 10:00-16:00 Stängt 1/5 Fredag kl. 11:00-16:00

Läs mer

När luciatåget tågar ut från Lila så fikar vi på respektive avdelning, på lussebullar och pepparkakor som era barn bakat tillsammans!

När luciatåget tågar ut från Lila så fikar vi på respektive avdelning, på lussebullar och pepparkakor som era barn bakat tillsammans! Nu väntar Lucia och julen står för vår dörr! Ni är varmt välkomna att fira lucia hos med oss fredagen den 12 dec. Vi tänker att alla som vill får vara luciaklädda (lämna kläderna redan på morgonen märkta)

Läs mer

Program December 2017 Januari 2018 Mötesplatsen Solhaga

Program December 2017 Januari 2018 Mötesplatsen Solhaga Program December 2017 Januari 2018 Mötesplatsen Solhaga Foto: Annika Ottosson Välkommen till Mötesplatsen Solhaga Solhagsva gen 15 Telefon: 0510-77 09 42 Öppettider: Ma ndag -Torsdag 10:00-16:00 Fredag

Läs mer

Kultur & Aktiviteter. för seniorer i Västra Göteborg

Kultur & Aktiviteter. för seniorer i Västra Göteborg Kultur & Aktiviteter för seniorer i Västra Göteborg Juli - Augusti 2014 Åkerhus Åkerhus Träffpunkt, Juteskärsgatan 2 Flexlinjens mötesplats 2435 Telefon 031-366 44 15 Öppettider: Måndag till fredag kl.

Läs mer

Månadsprogram. Februari Mötesplatsen Kristallen på Flintebro. Öppet för alla seniorer i Skurups Kommun. Foto: Cecilia Mårtensson

Månadsprogram. Februari Mötesplatsen Kristallen på Flintebro. Öppet för alla seniorer i Skurups Kommun. Foto: Cecilia Mårtensson Månadsprogram Februari 2017 Mötesplatsen Kristallen på Flintebro Öppet för alla seniorer i Skurups Kommun Foto: Cecilia Mårtensson Vecka 5 Onsdag 1 Torsdag 2 Fredag 3 Februari Sittgymnastik kl. 10.00 10.30

Läs mer

Mötesplats Rönnby. En mötesplats för alla åldrar. Månadsbladet riktar sig till Seniorer

Mötesplats Rönnby. En mötesplats för alla åldrar. Månadsbladet riktar sig till Seniorer Månadsblad 2018 Mötesplats Rönnby Mötesplats Rönnby En mötesplats för alla åldrar Månadsbladet riktar sig till Seniorer Mötesplats Rönnby Släggkastargatan 1 722 41 Västerås 021-393635 Ansvarig för seniorverksamheten

Läs mer

Elevuppgifter till Spöket i trädgården. Frågor. Kap. 1

Elevuppgifter till Spöket i trädgården. Frågor. Kap. 1 Elevuppgifter till Spöket i trädgården Frågor Kap. 1 1. Varför vaknade Maja mitt i natten? 2. Berätta om när du vaknade mitt i natten. Varför vaknade du? Vad tänkte du? Vad gjorde du? Kap 2 1. Varför valde

Läs mer

Astronomi SAGOSKOJ! Sommarboken BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED. Bibliotekspoesi. Pysselverkstad. Bio på bibblan. Program för Barn & Unga

Astronomi SAGOSKOJ! Sommarboken BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED. Bibliotekspoesi. Pysselverkstad. Bio på bibblan. Program för Barn & Unga BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED Sommarboken Sommarläsning Kick-off! Kalas SAGOSKOJ! Pysselverkstad Bibliotekspoesi Vår katastrofala bokklubb Bio på bibblan Astronomi - en resa bland stjärnor och planeter

Läs mer

Medlemsblad Sommar 2017

Medlemsblad Sommar 2017 Medlemsblad Sommar 2017 Kära medlem, Snart är det dags för vårterminens avslut med vår återkommande Sommarfest lördag den 10e juni. Vi vill tacka alla er för ert stöd och engagemang, det är mycket givande

Läs mer

Herrgärdets servicehus

Herrgärdets servicehus MÅNADSPROGRAM December 2016 + Herrgärdets servicehus Hälsans Hus Månadsprogram 2016 December ÖPPETTIDER: Måndag-fredag: 8.00-17.00, lördag-söndag 8.00-15.00 Torsdag 1 december Kl. 10:00 Vattengympa Kl.

Läs mer

en cigarett en flaska ett rum ett äpple en kurs en kompis en turist en buss en gurka ett brev

en cigarett en flaska ett rum ett äpple en kurs en kompis en turist en buss en gurka ett brev SUBSTANTIV Övning 1 Substantiv (s. 3) - kursen den - läraren hon/han/hen - språket det - korridoren den - telefonen den - universitetet det ett foto - det en buss - den en turist - hon/han/hen en adress

Läs mer

Celiakinytt NUMMER 2 2014. Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa!

Celiakinytt NUMMER 2 2014. Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa! Celiakinytt NUMMER 2 2014 Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa! INNEHÅLL/ NUMMER 1 Innehåll 3 KOMMANDE AKTIVITET ICA veteranernas handelsbod 4 KOMMANDE AKTIVITET Julbak för hela familjen 5 AKTUELL

Läs mer

Kulturcenter Oxbackens mötesplats

Kulturcenter Oxbackens mötesplats MÅNADSPROGRAM Juni 2017 Välkommen till våra aktiviteter i juni! Mot Tanzania Kulturcenter Oxbackens mötesplats Oxbacksgatan 5, 724 61 Västerås. Öppettider måndag fredag kl.09:00 16:00 Telefon 021-390190,

Läs mer

Måndag 26/3. Påsklovskul i Skurups Kommun

Måndag 26/3. Påsklovskul i Skurups Kommun Påsklovskul i Skurups Kommun Kommunens Kultur- och fritidsverksamheter Biorama, Gummifabriken, Skurups bibliotek, Fritidsgårdarna, Kulturskolan, Kultur- och fritid välkomnar dig som ung till en fartfylld

Läs mer

ÄLDREDAGEN i Borås Stad plats: Parkhallen Arrangör Vuxenskolan och Mötesplatserna. Anhörigstödet medverkar. Se program i BT.

ÄLDREDAGEN i Borås Stad plats: Parkhallen Arrangör Vuxenskolan och Mötesplatserna. Anhörigstödet medverkar. Se program i BT. Anhörigträff Centrum Anhörigträffarna vänder sig till dig som ger omsorg, stöd eller vård i hemmet till någon närstående. Vi träffas över en kopp kaffe för att ge information och stöd, du får tillfälle

Läs mer

Hösten 2015. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Grillning vid Glänninge. Och annat kul

Hösten 2015. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Grillning vid Glänninge. Och annat kul Hösten 2015 Dans Bowling Musikcafé Simning Disco Grillning vid Glänninge Och annat kul I Samarbete med bl a Fub Laholm, Höks Hi, Fritid Halmstad, m fl. Hej! Från och med den 1:e januari 2015 finns fritidsprogrammet

Läs mer

Program Oktober 2017 Mötesplatsen Solhaga

Program Oktober 2017 Mötesplatsen Solhaga Program Oktober 2017 Mötesplatsen Solhaga Välkommen till Mötesplatsen Solhaga Solhagsvägen 15 Telefon: 0510-77 09 42 Öppettider: Måndag-Torsdag 10:00-16:00 Fredag 11:00-16:00 Söndag 14:30-16:30 Måndagar:

Läs mer

EN SEPTEMBER-REPRIS SFI. Hur är det idag? Får jag låna ditt busskort? Vad vill du ha, kaffe eller te? Vad vill du ha, nötter eller godis?

EN SEPTEMBER-REPRIS SFI. Hur är det idag? Får jag låna ditt busskort? Vad vill du ha, kaffe eller te? Vad vill du ha, nötter eller godis? SFI EN SEPTEMBERREPRIS Hur är det idag? Får jag låna ditt busskort? Vad vill du ha, kaffe eller te? Vad vill du ha, nötter eller godis? Vill du ha lite mer? Kan du hjälpa mig? Oj, förlåt! Tack för lånet!

Läs mer

julkalender 2012 fredag den 30 november 2012

julkalender 2012 fredag den 30 november 2012 julkalender 2012 22 20 5 4 18 11 6 21 23 15 9 12 19 7 8 14 24 17 3 10 16 13 1 2 1 Tänd ljus i mörkret Stäng av mobiltelefon, TV tänd ljus och bara njut av tystnad. Mys och ha det bra med årets första varma

Läs mer

Kom ihåg ombyteskläder.

Kom ihåg ombyteskläder. Hej v48 Nu har vi börjat med massage, med tända ljus och skön musik masserade barnen varandra medan jag visade i luften vilka rörelser de skulle göra. Först var det lite fnissigt och de hade lite svårt

Läs mer

MÅNADSBLAD DECEMBER-16. Malmabergs Mötesplats. Släggargatan VÄSTERÅS Telefon:

MÅNADSBLAD DECEMBER-16. Malmabergs Mötesplats. Släggargatan VÄSTERÅS Telefon: MÅNADSBLAD DECEMBER-16 Malmabergs Mötesplats Släggargatan 3 723 37 VÄSTERÅS Telefon: 021-39 18 70 Veckoschema Malmabergs Mötesplats Måndagar Tvåänds-stickning 09.00-12.00 Internationella danser (Avslutning

Läs mer

Personalmöte Onsdag 6/6 Stängt SVERIGES NATIONALDAG

Personalmöte Onsdag 6/6 Stängt SVERIGES NATIONALDAG JUNI- JULI- AUGUSTI 2018 Dag Datum Tid Aktiviteter Fredag 1/6 17.00- ca 20.00 GEMENSAM GRILLKVÄLL PÅ ÄRINGEN - Se anslag på Ekåsen. -Sista anmälan mån. 28/5 (gärna innan eftersom Ewa är på Enliden på måndagar

Läs mer

Herrgärdets servicehus

Herrgärdets servicehus MÅNADSPROGRAM Mars 2018 Herrgärdets servicehus Hälsans Hus Månadsprogram 2018 mars ÖPPETTIDER: Måndag-fredag: 8.00-17.00, lördag-söndag 8.00-15.00 Torsdag 1 mars Kl. 11.15 Yoga Kl. 13:00 Salsa/Linedance

Läs mer

Välkommen till Vårbys seniorträff!

Välkommen till Vårbys seniorträff! Välkommen till Vårbys seniorträff! Våra seniorträffar är öppna för alla seniorer, anhöriga, närstående och seniorvolontärer. Vi ordnar aktiviteter och evenemang i samarbete med St Mikaels församling, Vårby

Läs mer

Program Februari 2019 Mötesplatsen Solhaga

Program Februari 2019 Mötesplatsen Solhaga Program Februari 2019 Mötesplatsen Solhaga Välkommen till Mötesplatsen Solhaga Solhagsvägen 15 Telefon: 0510-77 09 42 Öppettider: Måndag-Torsdag kl. 10:00-16:00 Fredag kl. 11:00-16:00 Söndag kl. 14:30-16:30

Läs mer

December 2015 Månadsprogram för mötesplats Sommarro

December 2015 Månadsprogram för mötesplats Sommarro Pris: 15 kr December 2015 Månadsprogram för mötesplats Sommarro Alla hälsas hjärtligt Välkomna För kontakt: 044-13 61 36, 0733 136136 carina.bengtsson@kristianstad.se www.kristianstad.se Ami Hygrells hade

Läs mer

Hössna prästgård Kursprogram hösten 2013

Hössna prästgård Kursprogram hösten 2013 Hössna prästgård Kursprogram hösten 2013 Välkommen till Hössna prästgård! Välkommen till den vackra prästgården vid Hössna kyrka, strax utanför Ulricehamn. Vi är glada över att få hälsa dig välkommen till

Läs mer

April Månadsprogram för mötesplats Sommarro

April Månadsprogram för mötesplats Sommarro Pris: 15kr April Månadsprogram för mötesplats Sommarro Foto: Gith Hanzon Onsdagen den 1 april kl 11-15 är du välkommen till Pulken i Yngsjö för att se på Tranorna. Denna eftermiddag hälsas äldre och rullstolsburna

Läs mer

Bya Nytt. Vintern 2012/2013. Ansvarig utgivare:

Bya Nytt. Vintern 2012/2013. Ansvarig utgivare: Bya Nytt Vintern 2012/2013 Ansvarig utgivare: Ordförande: Sekreterare: Kassör: Ledamöter: Suppleanter: styrelse för 2012 består av: Robert Edskär Lars Högstomm Iris Berg Roland Berg Markus Brander Simon

Läs mer

Seniorträffen i Masmo

Seniorträffen i Masmo Seniorträffen i Masmo Våra seniorträffar är öppna för alla seniorer, anhöriga, närstående och seniorvolontärer. Vi ordnar aktiviteter och evenemang i samarbete med Expose dans och musik. Vi talar svenska

Läs mer

Herrgärdets servicehus

Herrgärdets servicehus MÅNADSPROGRAM November 2018 Herrgärdets servicehus Hälsans Hus Månadsprogram 2018 November ÖPPETTIDER: Måndag-fredag: 8.00-17.00, lördag-söndag 8.00-15.00 Torsdag 1 november Kl. 10.30 Balansgrupp Kl. 10:30

Läs mer

BIBLIOTEKEN I Lomma & Bjärred

BIBLIOTEKEN I Lomma & Bjärred Live på bio: Semiramis BIBLIOTEKEN I Lomma & Bjärred Program Barn & Unga HÖSTEN 2018 Bio på bibblan LOMMA BIBLIOTEK Lördag 15/9 kl. 13.00 Lördag 29/9 kl. 13.00 Lördag 13/10 kl. 13.00 Måndag 29/10 kl. 13.00

Läs mer

Start V.34 Mötesplats Råby

Start V.34 Mötesplats Råby Augusti 2018 Mötesplats Råby Råby Centrum Västerås 021-398771 Start V.34 Mötesplats Råby Ansvarig för verksamheten: Camilla Knutsen Camilla.cecilia.knutsen@vasteras.se Du hittar oss även under: Västerås

Läs mer

Fritidsnytt December 2017 Januari 2018

Fritidsnytt December 2017 Januari 2018 December 2017 Januari 2018 2015-03-24 Länsdans Datum: Plats: Tid: Avresa: Kostnad: : Kvällens orkester: Datum: Plats: Tid: Avresa: Kostnad: : Kvällens orkester: Fredag 15 december ABB Magneten, Västerås

Läs mer

Veckobrev nr 42 (15 oktober- 21 oktober) 2018

Veckobrev nr 42 (15 oktober- 21 oktober) 2018 Veckobrev nr 42 (15 oktober- 21 oktober) 2018 Månadsmöte Grödinge Bygdegård Onsdag den 17oktober kl.12.00 BJÖRN HEMSTAD ÄR TILLBAKA! Denna gång heter hans program "Gobitar på nytt sätt" och består både

Läs mer

Midsommar i Matteröd. Nära naturen vid ås & sjö. www.matterodsbyalag.se Byabladet 2015 Nr 1

Midsommar i Matteröd. Nära naturen vid ås & sjö. www.matterodsbyalag.se Byabladet 2015 Nr 1 www.matterodsbyalag.se Byabladet Aktiviteter : 4 maj kl 18,00. Trivselkväll vid Agdas stuga Tillsammans hjälps vi åt att städa i och runt stugan. Medtag städmaterial, trädgårdsredskap och gärna något att

Läs mer

Föreningsbladet Program höst en 2017

Föreningsbladet Program höst en 2017 Foto: Rudi Zaloga Föreningsbladet Program hösten 2017 I Motala kommun finns en arbetsgrupp som arbetar inom LSS för att du ska få en bra och meningsfull fritid. Detta häfte är ett exempel på vad som finns

Läs mer

Det här är rubrik för en broschyr. Underrubrik 1

Det här är rubrik för en broschyr. Underrubrik 1 Det här är rubrik för en broschyr Underrubrik 1 Vill du ge av din tid och få glädje och vänskap tillbaka? Bli seniorvolontär! Har du lite tid över och känner att du vill ge någon glädje och livslust? Är

Läs mer

Nu gäller det att öva flitigt på sångtexterna som skickades hem förra veckan! :)

Nu gäller det att öva flitigt på sångtexterna som skickades hem förra veckan! :) Hej på er alla! Sista veckan med utvecklingssamtal går av stapeln. Om ni har glömt vilken tid ni har bokat är det bara att gå in på Doodle och dubbelkolla! Tack till er som redan har varit på samtal och

Läs mer

Mötesplats Senior: TYLÖ

Mötesplats Senior: TYLÖ Mötesplats Senior: TYLÖ NOVEMBER- DECEMBER 2015 MISSA INTE!! ANMÄLAN TILL Stora Jullunchen med musikaliska julpärlor på TYLÖHUS mån 14 dec Tylöhus möts vi: Restaurang Foajen. Använd entrén till Restaurang

Läs mer

ÖPPEN FÖRSKOLA Vårterminen 2014

ÖPPEN FÖRSKOLA Vårterminen 2014 ÖPPEN FÖRSKOLA Vårterminen 2014 Kontakt: Öppna Förskolan KULAN Fäladstorget 1 226 44 Lund telefon: 046 35 64 38 Hemsida: www.lund.se/kulan E-post: kulansoppnaforskola@live.se Blogg : www.kulanbloggen.se

Läs mer

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe.

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe. Måndag den 9 november 2009 Hej kära dagbok. Jag började min resa tidigt den här dagen. Redan klockan 5.30 blev jag hämtad av Birger och damerna. Birger körde oss så lugnt och säkert till Arlanda. På Arlanda

Läs mer

Program Februari 2018 Mötesplatsen Solhaga

Program Februari 2018 Mötesplatsen Solhaga Program Februari 2018 Mötesplatsen Solhaga Välkommen till Mötesplatsen Solhaga Solhagsvägen 15 Telefon: 0510-77 09 42 Öppettider: Måndag-Torsdag kl. 10:00-16:00 Fredag kl. 11:00-16:00 Söndag kl. 14:30-16:30

Läs mer

Fritidsnytt December 2016 Januari 2017

Fritidsnytt December 2016 Januari 2017 December 2016 - Januari 2017 2015-03-24 2015-03-24 Länsdans Datum: Plats: Tid: Avresa: Kostnad: : Kvällens orkester: Fredag 9 december ABB Magneten, Västerås 19.30 23.00 18.45 vid OKQ8-macken 100 kr inträde

Läs mer

Program September 2017 Mötesplatsen Solhaga

Program September 2017 Mötesplatsen Solhaga Program September 2017 Mötesplatsen Solhaga Välkommen till Mötesplatsen Solhaga Solhagsvägen 15 Telefon: 0510-77 09 42 Öppettider: Måndag-Torsdag 10:00-16:00 Fredag 11:00-16:00 Söndag 14:30-16:30 Måndagar:

Läs mer

Medelpunkten. en social mötesplats för seniorer och frivilliga. Grillning den 25/6 kl.12.00 föranmälans krav Juni-juli 2014

Medelpunkten. en social mötesplats för seniorer och frivilliga. Grillning den 25/6 kl.12.00 föranmälans krav Juni-juli 2014 1 Medelpunkten en social mötesplats för seniorer och frivilliga Grillning den 25/6 kl.12.00 föranmälans krav Foto Taina Ahola Juni-juli 2014 1 ANSLAGSTAVLAN Semesterstängt Medelpunkten har stängt för aktiviteter

Läs mer

Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg och Familjedaghem

Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg och Familjedaghem Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg och Familjedaghem Gruppens sammansättning Vi har 8 barn. 7 flickor och 1 pojke 3 barn födda 12 1 barn födda 11 3 barn födda 10 1 barn födda 09 Personal Liselott Karlsson

Läs mer

Medelpunkten en social mötesplats för seniorer och frivilliga

Medelpunkten en social mötesplats för seniorer och frivilliga 1 Medelpunkten en social mötesplats för seniorer och frivilliga Foto Taina Ahola September 2014 1 ANSLAGSTAVLAN Seniorveckan inleds den 7 september kl.14.00 med tal av Liliana Lindström och lite barsnack

Läs mer

Ni som är nyinflyttade och era närstående är hjärtligt välkomna till oss.

Ni som är nyinflyttade och era närstående är hjärtligt välkomna till oss. 2017-06-07 Information till boende och närstående juni 2017 Hej! Vi vill gärna berätta lite för er bor hos oss eller är närstående till någon av våra boende på Nibblegården, om vad som är på gång hos oss

Läs mer

VÄLKOMMEN till Pingstkyrkan Smålandsstenar

VÄLKOMMEN till Pingstkyrkan Smålandsstenar VÄLKOMMEN till Pingstkyrkan Smålandsstenar Program Mars April - Maj 2019 Vi vill vara en välkomnande, kärleksfull och växande gemenskap med Jesus och varandra MARS 3 Söndag 10.00 FÖRSAMLINGSMÖTE Nattvard

Läs mer

Norsjö kommunblad april 2013

Norsjö kommunblad april 2013 Norsjö kommunblad april 2013 Norsjödagen på Berättarfestivalen Onsdag den 24 april är Norsjö med på Berättarfestivalen i Skellefteå. Norsjö har ett eget program hela dagen på Nordanås caféscen. För att

Läs mer

Veckobrev v Konjunktion och, men Satsadverbial inte

Veckobrev v Konjunktion och, men Satsadverbial inte Veckobrev v47-49 Flykten Diktamensmeningar De var mycket kära och de planerade att gifta sig i september. Efter bion sa de hej då till varandra. Erika pekade på ett hus bakom soldaterna. Hon försökte gå

Läs mer

Fritidskatalog Våren 2010

Fritidskatalog Våren 2010 Fritidskatalog Våren 2010 HEJ! I denna katalog hittar du vårens fritidsaktiviteter. Hoppas att du ska hitta något som du tycker är roligt. Vi ser fram emot att så många som möjligt kan komma och ha kul

Läs mer

Kunskap-Glädje-Trygghet-Självständigt tänkande. VECKOBLAD v Till elever

Kunskap-Glädje-Trygghet-Självständigt tänkande. VECKOBLAD v Till elever Kunskap-Glädje-Trygghet-Självständigt tänkande VECKOBLAD v. 7 2014 Till elever Veckans ordspråk: Den mänskliga rasen har egentligen bara ett riktigt effektivt vapen och det är skrattet. Mark Twain Hej!

Läs mer

Trevlig helg Monika och Helene

Trevlig helg Monika och Helene Hej! v.47 Den här veckan har vi börjat tänka lite matte, vi har tex 6 kulor i handen och "gömmer" 3 i andra handen hur många finns då kvar? jo 3, vi har också 6 små fyrkanter till hjälp som ligger framför

Läs mer

Mötesplatsen 60+ Program Aktiviteter Hösten Mer information om aktiviteterna och nytillkomna händelser under hösten

Mötesplatsen 60+ Program Aktiviteter Hösten Mer information om aktiviteterna och nytillkomna händelser under hösten Mötesplatsen 60+ Program Aktiviteter Hösten 2018 Konstnär Eva Petterson Mer information om aktiviteterna och nytillkomna händelser under hösten Se Ale Kuriren på Kommunens informationssida och på kommunens

Läs mer

Solbergsgatan 12 B källaringång Grums Fritidsverksamheten. Alice Lönnemalm Grums

Solbergsgatan 12 B källaringång Grums Fritidsverksamheten. Alice Lönnemalm Grums Personal Fritiden: Adress: Telefon: Telefonsvarare: Postadress: Alice Lönnemalm Jonathan Andersson jobbar tisdagskvällar Solbergsgatan 12 B källaringång 664 30 Grums 070-347 01 40 Lämna namn och telefonnummer

Läs mer

Onsdag 27/5 13:00-16:00. 13:30 Kortspel

Onsdag 27/5 13:00-16:00. 13:30 Kortspel 2015-05-20 1 (8) Måndag 25/5 Tisdag 26/5 Onsdag 27/5-16:00 Torsdag 28/5 Fredag 29/5 Promenad - Tjurasjö - Promenaden utgår från KIVI till Tjurasjö. Vi anpassar promenaden efter alla. 14:00 Kortspel Kubb

Läs mer

Skönt att vara ensam. men kul att vara tillsammans?!

Skönt att vara ensam. men kul att vara tillsammans?! Skönt att vara ensam men kul att vara tillsammans?! En översikt av VSS/Socialpsykiatrins Öppna aktiviteter Hösten 2012 Måndag 17/9 Erik och Calle har. Välkommen med idéer eller haka på de idéer som redan

Läs mer

Fritidsprogram. Maj augusti 2017

Fritidsprogram. Maj augusti 2017 Fritidsprogram Maj augusti 2017 Disco på Berget. Fredag 5 maj. DJ: Jajja KOSTNAD 50 kronor Personal går in gratis! Fika och godisförsäljning finns! TID OCH PLATS Fredag 5 maj Klockan: 18.30-21.00 Kvällsverksamheten

Läs mer

MEDLEMSBLAD 3/2015 JUNI-AUGUSTI

MEDLEMSBLAD 3/2015 JUNI-AUGUSTI MEDLEMSBLAD 3/2015 JUNI-AUGUSTI Eriksgatan 8 IV våningen Verksamhetsledare Miivi Selin-Patel; 050 446 2974 00100 Helsingfors Ordförande Riitta Aarrevuo; 050 4634 4746 Telefon till kansliet; 045 863 7800

Läs mer

Mitt USA I augusti 2013 flyttade jag till North Carolina, USA. Mitt enda mål var att bli en bättre simmerska, men det jag inte visste då var att mycket mer än min simning skulle utvecklas. Jag är född

Läs mer