Malmö värmer upp inför VM

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Malmö värmer upp inför VM"

Transkript

1 Malmö värmer upp inför VM Värdstaden Malmö laddar för damernas ishockey-vm 2015! Redan den 22 november börjar passionen flöda på Mobilia, med skridskoåkning på specialbyggd utomhusrink. På plats finns några av VM:s huvudpersoner och även några av Malmös egna och största idrottsprofiler. Hockey VM Passion in the Game Damernas ishockey-vm arrangeras i Malmö mellan den 28 mars och 4 april Redan den 22 november drar Mobilia igång #PassionDays med en rad aktiviteter med anledning av mästerskapet. Varje månad kommer artister, föreläsare och aktiviteter att lanseras! Vi tycker det är viktigt att satsa på tjejidrott, hockey i detta fall. Malmö stad har en jämställdhetspolicy och vi ser oss som en del av Malmö. Att genom olika aktiviteter arbeta för att höja statusen för tjejers idrottande stämmer mycket väl överens med vår inställning kring att verka för Malmö och att alla är lika viktiga, säger Mobilias marknadschef Maria Svensson. Värdstaden Malmö Idrottsliga framgångar och framgångsrika evenemang har satt Malmö högt på evenemangskartan med Handbolls-VM, Eurovision och Junior-VM i ishockey som stora triumfer. Vi vill leda utvecklingen mot ett mer jämställt och jämlikt samhälle, säger Andreas Meimermondt, evenemangschef fritidsförvaltningen, Malmö stad. JVM blev en enorm framgång för Malmö och det känns fantastiskt att få välkomna ytterligare ett världsmästerskap i ishockey. Med damernas ishockey-vm i ryggen vill vi lyfta möjligheten för en långsiktig satsning på att alla, tjejer som killar, ska få möjligheter till ett jämlikt idrottande. FORTS.

2 Nytänkande och färgstark profil Leif Boork är en av svensk ishockeys stora profiler och har arbetat med ishockey sedan 60-talet. Känd som en hårdnackad typ med starka åsikter och okonventionella metoder. Han är också känd som en nytänkare, orädd även för det okända. Som att coacha tjejer. Jag har kommit fram till två saker: dels är jag för gammal för att ändra på mig och min stil, dels tror jag inte jag behöver ändra så mycket. De är professionella idrottsutövare, som vilket lag som helst. Det finns många förutfattade meningar om damhockey men deras passion för hockeyn är det som har imponerat på mig mest, säger Leif. Att komma hem till Malmö 28-årige Kim Martin Hasson är en av de största profilerna i laget och trots sin ringa ålder är hon att betrakta som veteran. Och trots att hon är från Stockholm från början blir det lite grann som att komma hem för henne då hon bott i Malmö tidigare och representerat Redhawks. Jag trivdes jättebra. Malmö som stad är väldigt mysig och påminner lite om Stockholm, både närheten till vatten och det faktum att det finns mycket att göra, säger Kim, och välkomnar fler tjejer till hockeyns gemenskap: Det är roligt med en sport med så mycket action, det händer något hela tiden. Sen betyder lagkänslan och gemenskapen mycket. Man får många kompisar, vi har kul tillsammans och just gemensaken är viktig. #PassionDays Pre-heater Den 22 november drar #PassionDays igång på Mobilia. Vi invigde vårt torg i påskas och har sedan dess haft mycket aktiviteter där. Det har blivit något av en oas i Malmö. Därför föll det sig naturligt att vi som i vårt samarbete med VM just kommer att ha en skridskorink på plats ändra fram till att VM är över i april, berättar Maria Svensson. I samband med invigningen presenteras också den officiella VM-låten The World is Mine som framförs av Mahan Moin och är specialskriven för mästerskapet av henne och Daniel Falck. Vi ville att textens innehåll skulle återspegla en känsla kring det idrottsliga; att tillsammans är vi starkare. Att man både måste tro och ge allt för att kunna lyckas att vinna, säger Mahan Moin. Pre-heater på Mobilia 22 november! VM pågår mellan 28 mars och 4 april Välkommen!

3 FAKTA Damernas ishockey-vm Passion in the Game Damernas ishockey-vm arrangeras i Malmö mellan 28 mars och 4 april Matcherna spelas på Malmö Isstadion och Rosengårds ishall. Förutom Sverige deltar Finland, USA, Kanada, Ryssland, Schweiz, Tyskland och Japan. Program: #PassionDays Pre-heater När? Lördagen 22 november 13:00 14:00 Var? Mobilias aktivitetstorg Vad? Invigning av Passion in the Game utomhusskridskobana tillsammans med damkronornas förbundskapten Leif Boork. Lansering av den officiella VM-låten, framförd av Mahan Moin Skånes damhockeylag lär dig att åka skridskor 13:00 15:00. (Du får låna skridskor på plats, alternativt ta med dina egna. Medtag hjälm.) Intersport erbjuder gratis skridskoslipning för alla som vill åka skridskor. Ambassadörer för VM finns representerade på plats från Malmö FF, FC Rosengård, Malmö Redhawks och HK Malmö. Susanna Dzamic är konferencier. Malmö är en stad i förändring. Idrottsliga framgångar och framgångsrika evenemang har satt Malmö högt på evenemangskartan med Handbolls-VM, Eurovision och Junior-VM i ishockey som stora triumfer. Jämställdheten står högt på den politiska agendan och finns även i kommunens evenemangspolicy. Vi vill leda utvecklingen mot ett mer jämställt och jämlikt samhälle. Ishockeyn är ett område där Malmö har en stark synlighet på herrsidan och en stolt tradition på damsidan, de senaste åren har dock vår dagverksamhet varit otroligt svag. JVM blev en enorm framgång för Malmö stad och det känns fantastiskt att få välkomna ytterligare ett världsmästerskap i ishockey. Med damernas ishockey-vm i ryggen vill vi lyfta möjligheten för en långsiktig satsning på att alla, tjejer som killar, ska få möjligheter till ett jämlikt idrottande. Citat från Andreas Meimermondt, evenemangschef fritidsförvaltningen Malmö stad.

4 Alla är lika viktiga Mobilia är aktivitetspartner till VM. Genom att integrera miljöerna på Stadionområdet och Mobilia skapas en närhet och oväntad kombination, idrottsarena shoppingcentra. Mobilia stad i staden mer Malmö och nu mer hockey. Berätta varför ni har valt att engagera er i Damhockey-VM! Vi tycker det är viktigt att satsa på tjejidrott, hockey i detta fallet. Det är för oss lika viktigt som att vi samarbetar med MFF. Malmö stad har en jämställdhetspolicy och vi ser oss som en del av Malmö, därför är vi stolta och glada över att vara delaktiga i detta både resan mot VM och själva VM. Sen var det ett väldigt välarbetat och attraktivt upplägg som presenterades för oss, att genom olika aktiviteter arbeta för att höja statusen för damhockeyn. Mobilia verkar för alla i staden, alla är lika viktiga, säger marknadsansvarig Maria Svensson. Vad är Mobilias passion? Vi brinner för att erbjuda enkel, bra och inspirerande shopping till alla. Vi vill vara Malmöbornas shoppingcentra, hit är alla välkomna. Vi riktar oss till både tjejer och killar därför kändes denna satsning väldigt naturlig för oss. Vi vill vara med i utvecklingen av Malmö. Vi har passion för det vi gör och det vi erbjuder. Berätta något om utomhusaktivitetstorget. Vi invigde vårt torg i påskas och har sedan dess haft mycket aktiviteter där. Det har blivit något av en oas i Malmö. Det är Mobilias hjärta som håller samman alla våra delar, en samlingspunkt. Därför föll det sig väldigt naturligt att vi som i vårt samarbete med VM just kommer att ha en isrink på plats från 22 november till VM är slut 4/4.

5 De har en enorm passion Leif Boork är en välkänd ishockeyprofil samt förbundskapten för det svenska damlandslaget i ishockey. Han har en gedigen meritlista och har tränat såväl junior-, senior- som landslag på herrsidan. VM på hemmaplan. Hur känns det? Alltid stimulerande och inspirerande med ett stort mästerskap på hemmais. Det är länge sedan Sverige hade ett stort damhockeymästerskap på hemmaplan, det är sedan 2005 då det spelades i Linköping/Norrköping. Vi har som målsättning att ta medalj, Sverige har bara tagit två vm-medaljer tidigare, två brons 2005 och Inget annat land än Kanada och USA har sedan det första VM:et 1990 tagit guld och silver, så det är väl dags nu Hur ser uppladdningen ut? Vi har ett antal läger och turneringar inför VM, med startskott i Kanada i november då vi spelar en fyrnationsturnering mot världens i dagsläget tre högst rankade lag, Kanada, USA och Finland. Det blir en rejäl värdemätare. Under dessa matcher får vi även med oss fem tjejer som tillvardags spelar collegehockey i Kanada. Detta blir en bra möjlighet för att se var de står och för dem att komma in i laget. Sen väntar en ny turnering i Uppsala i december, där vi möter Tyskland, Ryssland och Finland. I januari spelar vi Womens Nations Cup i Tyskland januari. I februari ska vi spela en turnering i Finland mot Tyskland, Ryssland och Finland och sedan avslutar vi uppladdningen med ett träningsläger i Trelleborg veckan före VM. Det är rakt igenom väldigt bra motstånd och bra värdemätare. Du var med redan förra året och vid OS i vintras. Vad blir skillnaden från spelet i VM kontra OS? Vi gjorde en bra turnering i Sotji, det blev lite för mycket nerver på slutet. Vårt mål är att ta medaljer i alla mästerskap vilket vi inte gjort sedan Det

6 handlar mycket om det mentala, att våga utmana, våga ta för oss, se på oss själva som en bra hockeynation. Vi ska försöka kaxa upp oss och ta för oss mer i spelet. Den internationella damhockeyn växer hela tiden och det kommer upp fler intressanta lag som Sydkorea. Idag finns det 38 nationer som spelar internationell damhockey, uppdelade i fem vm-grupper. Vi är rankade som nummer fem, men ska fortsätta att klättra uppåt. Största skillnaden mot att träna ett herrlag? Jag har fått många goda råd längs vägen från allt och alla, även från familjen och mina döttrar. Men jag har kommit fram till två saker: dels är jag för gammal för att ändra på mig och min stil, dels tror jag inte jag behöver ändra så mycket. De är professionella idrottsutövare, som vilket lag som helst. På något sätt känner de sig tagna på allvar när jag går in med samma stil oavsett om jag coachar dem eller något annat lag. Det finns många förutfattade meningar om damhockey men deras passion för hockeyn är det som har imponerat på mig mest. De vill vinna, de vill ha medaljer, de vill lyckas. De är extremt professionella och kan hantera att det ställs höga krav på dem. Vi som ledare måste därför våga ställa höga krav, och det gör vi! Vad är passion för dig? Hade jag inte haft passion för hockeyn hade jag inte varit där jag är idag. Jag har jobbat med detta i hela mitt liv, började som 15-åring på 60-talet, och har hållit på med ledarskap sedan dess, det är ett sätt att leva på. Jag har varit verksam inom elithockeyn sedan 1975, tränat tre landslag i två olika länder, varit scout i Nordamerika och har gjort det mesta som går att göra. När jag fick frågan om Damkronorna så kändes det väldigt naturligt, det var den utmaning jag hade kvar. Jag känner mig oerhört taggad att lyfta svensk damhockey och få allmänheten att förstå hur bra de är i ett stort internationellt perspektiv, de har en enorm passion för sin idrott och besitter en väldigt hög professionalitet. Jag har kommit fram till två saker: dels är jag för gammal för att ändra på mig och min stil, dels tror jag inte att jag behöver ändra så mycket.

7 De visar respekt för oss Kim Martin Hasson är en välkänd målvaktsprofil. Hon debuterade redan 2001 som 15-åring i landslaget. Martin Hasson vaktar idag kassen för Linköping HC i Riksserien, men har tidigare även representerat lag som Malmö Redhawks, Minnesota Duluth (college hockey i USA) och Tornado (Ryssland). Trots att hon inte är mer än 28 år gammal ses hon som en veteran i laget med flera OS, VM, EM på meritlistan. VM på hemmaplan. Hur känns det? Det var länge sen, känns jättekul. Intresset har ökat runt oss, så nu är det upp till bevis för oss att visa att vi kan spela bra och underhållande hockey. Hoppas att Malmö ställer sig bakom oss och stöttar oss. Det är verkligen hemmaplan för dig som bott i Malmö! Jag trivdes jättebra. Det var en väldigt varm och välkomnade klubb där alla inom organisationen tog hand om mig och var omtänksamma på alla sätt och vis. Jag kom in i gänget. Malmö som stad är väldigt mysig och påminner lite om Stockholm, både närheten till vatten och det faktum att det finns mycket att göra. Du har spelat internationell hockey i många år, collegehockey och i ryska ligan, nu satsas det mycket på svensk klubbhockey. Hur står sig den svenska ligan, Riksserien? Den står sig väldigt bra, jag skulle säga att det är världens näst bästa liga efter collegehockeyn. Kanada har startat upp en liga nu, men den håller inte samma kvalité och har inte samma organisation runt sig. Jag skulle ranka Riksserien väldigt högt. Linköping leder Riksserien, allt fler klubbar i SHL börjar satsa på damhockey. Vad betyder det för er? Det är kul att det är fler och fler lag som satsar på

8 damhockey i Sverige. I Linköping har det blivit jättebra. Mike Helber jobbar jättehårt för damhockeyn. De visar respekt för oss som spelare och lag och visar att vi betyder något. När det gäller ekonomin så går det framåt, även om det är med väldigt små steg, men det största steget är att behandla oss med respekt! Vad skulle du vilja säga till en liten tjej som funderar på att börja spela hockey? Att det är roligt med en sport med så mycket action, det händer något hela tiden. Sen betyder lagkänsla och gemenskapen mycket. Man får många kompisar, vi har kul tillsammans och just gemensaken är viktig. Krävs det passion för att spela hockey? Ja det tycker jag absolut, all den tid vi lägger ner på vår hockey gör att man måste ha ett enormt driv och ett stort engagemang. Intresset ökar när vi presterar, nu är det är upp till oss. Vi vill motivera oss genom att ha höga krav på oss själva och visa att vi klarar av dem, alla vill utvecklas och bli bättre! När det gäller ekonomin så går det framåt, även om det är med väldigt små steg, men det största steget är att behandla oss med respekt!

9 Tillsammans är vi starkare Exklusivt för VM har en officiell VM-låt The World is Mine tagits fram. Den framförs av Mahan Moin och är specialskriven till mästerskapet av Daniel Falck och Mahan Moin. Mahan Moin och Daniel Falck satt i studion och skrev på ett bidrag inför Melodifestivalen 2015 när Daniel berättade att han fått förfrågan om att skriva 2015 års officiella låt för damernas ishockey-vm. Kraven var att låten inte skulle gå i det klämkäcka, klassiska hejar-ramse-temat, men ändå andas självförtroende och energi! En stark låt som ensam ska kunna spelas i radio med ett betydligt viktigare och djupare budskap; ett budskap som ska skildra kvinnors kamp för jämlik- och jämställdhet i en värld av män, men framför allt om unga idrottstjejer/kvinnors just nu pågående kamp om att alltid behöva bevisa och kämpa så mycket mer än vad män behöver. Mahan passar perfekt som både artist och co-writer för detta uppdrag. Med bådas våra erfarenheter av mångkultur och med mina preferenser från min egen idrottskarriär kunde detta bara bli hur kul som helst!", berättar Daniel. Mahan älskade idén och tackade ja till projektet med en gång. Bara efter någon timme fanns det redan en grundidé med både melodi och text till låten; "The World Is Mine". Vi ville att textens innehåll skulle återspegla en känsla kring det idrottsliga; Att tillsammans är vi starkare. Att man både måste tro och ge allt för att kunna lyckas att vinna. Om alla människor litar på sin egen förmåga, är absolut allt möjligt. "The World Is Mine" handlar om att världen tillhör alla människor och man borde behandla världen - rätten att leva i den, att nyttja och blomma ut i den - som om man ägde den. Att äga världen är inte girigt. Att äga världen handlar om att det man äger behandlar man med respekt, försiktighet och kärlek. Texten handlar om jämställdhet, mellan man och kvinna. Jämlikhet, mellan olika bakgrunder och olikheter. Mahan Moin Daniel Falck är både låtskrivare och musiker, uppväxt i Lund och har tidigare bla skrivit låten "Hit & Run" för artisten Frida som släpptes sommaren Mahan Moin, nyskåning, är låtskrivare och artist och var senast med i Melodifestivalen 2014 med låten "Aleo" som hon skrev tillsammans med Anderz Wrethov. För mer info om Mahan Moin, Daniel Falck och The World Is Mine, välkommen att kontakta Petter Nilsson petter@jaamentertainment.com

Valberedd 2015 Din guide till valet!

Valberedd 2015 Din guide till valet! Valberedd 2015 Din guide till valet! 1 Valberedd 2015 Din guide till valet! Vad är valet? På måndag 23/11 kommer vi att rösta om vilka som ska sitta i förbundsstyrelsen år 2016! Vi i valberedningen har

Läs mer

HOCKEYDAMERNA HÅLLER KLASS

HOCKEYDAMERNA HÅLLER KLASS Svenska Ishockeyförbundet Elitkurs (ETU) HOCKEYDAMERNA HÅLLER KLASS Mikael Nilsson Handledare: Göran Lindblom 1 SAMMANFATTNING Min bakgrund som tränare sträcker sig 20 år bak i tiden, där jag har bara

Läs mer

Vem vill du nominera till Woody Ungdomsledarstipendiet 2014?

Vem vill du nominera till Woody Ungdomsledarstipendiet 2014? Vem vill du nominera till Woody Ungdomsledarstipendiet 2014? Stipendiet som premierar framtidens ledare. Det finns de som trotsar regn och mysiga hemmakvällar för att öva tillslag med några tolvåringar.

Läs mer

Utvärdering 2014 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2014 deltagare Voice Camp 214 Voice Camp Utvärdering 214 deltagare Voice Camp 55 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 2 Ja Nej Varför eller varför inte? För att jag har fått uppleva min dröm Lägret har varit roligt,

Läs mer

Göteborg Hockey Club Spelar i Svenska Dam Hockey Ligan (SDHL) säsongen 2017/2018

Göteborg Hockey Club Spelar i Svenska Dam Hockey Ligan (SDHL) säsongen 2017/2018 Sponsorfolder Göteborg Hockey Club Spelar i Svenska Dam Hockey Ligan (SDHL) säsongen 2017/2018 Bli en del av en för Sverige helt unik satsning på ishockey: Göteborgs Hockey Clubs flick- och damsatsning

Läs mer

Välkomna. Föräldramöte EIF F01/02 140901

Välkomna. Föräldramöte EIF F01/02 140901 Välkomna 140901 Sammanslagning av F01/02 Bakgrund Förväntningar Dagsläget Våren 2014 140102-140617 Spelare i truppen våren -2014 27 F02-14 F01-13 Träningstillfälle 43 Träningsnärvaro 65% 16-17 spelare/tillfälle

Läs mer

Tjänsteskrivelse. VM i ishockey för damer 2015

Tjänsteskrivelse. VM i ishockey för damer 2015 SIGNERAD 2014-08-15 Malmö stad Stadskontoret 1 (2) Datum 2014-08-13 Vår referens Anders Spjuth Projektledare Tjänsteskrivelse Anders.Spjuth@malmo.se VM i ishockey för damer 2015 STK-2014-833 Sammanfattning

Läs mer

EN UTBILDNING FÖR HELA LIVET

EN UTBILDNING FÖR HELA LIVET MEDSPELAREN EN UTBILDNING FÖR HELA LIVET Som ishockeyklubb har vi ett stort ansvar. Redan i tidiga åldrar kommer barn till oss och vår skridskoskola sedan följer vi dem genom ungdomsverksamheten hela vägen

Läs mer

Utvärdering deltagare 2013 v.7-9 31 deltagare

Utvärdering deltagare 2013 v.7-9 31 deltagare Utvärdering deltagare 13 v.7-9 31 deltagare Tycker du att det har varit kul att vara på läger? (%) 1 8 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - För att man fick nya kompisar, fick göra det man tycker om

Läs mer

100% REDHAWKS HOCKEYGYMNASIUM REDHAWKS DAM I SAMARBETE MED:

100% REDHAWKS HOCKEYGYMNASIUM REDHAWKS DAM I SAMARBETE MED: 100% REDHAWKS HOCKEYGYMNASIUM REDHAWKS DAM HOCKEYGYMNASIUM Vi i Malmö Redhawks vill kunna erbjuda våra hockeysatsande tjejer en möjlighet att kunna kombinera studier med ishockey på hög nivå. Att på ett

Läs mer

Europamästerskapen 2010 Sverige, Skövde 30/4-2/5 2010

Europamästerskapen 2010 Sverige, Skövde 30/4-2/5 2010 Europamästerskapen 2010 Sverige, Skövde 30/4-2/5 2010 Text: Swavek Dydiszko Foto: Swavek Dydiszko, Jerzy Jedut, Katarzyna Rozwodowska Det 25:e senior och 16:e junior Europamästerskapen i Taekwon-Do ITF

Läs mer

Presentation av Skanör-Falsterbo TK

Presentation av Skanör-Falsterbo TK Presentation av Skanör-Falsterbo TK Skanör-Falsterbo Tennisklubb gör en storsatsning inför höstterminen 2017. Med ett riktigt bra tränar team som har klara riktlinjer och mål för samtliga grupper är vi

Läs mer

Vad krävs för att bli en hockeytränare på elitnivå?

Vad krävs för att bli en hockeytränare på elitnivå? Svenska Ishockeyförbundet Elitkurs Vad krävs för att bli en hockeytränare på elitnivå? Linus Fagemo Handledare: Göran Lindblom 2014-06-13 Sammanfattning I denna studie får man en inblick i vad som krävs

Läs mer

Från U18 till Damkronorna

Från U18 till Damkronorna Från U18 till Damkronorna - Vad är orsaken till att vissa avslutar sin elitsatsning kontra går hela vägen? Kim Martin Hasson Svenska ishockeyförbundet Examensarbete Elittränarutbildningen 2016 Handledare:

Läs mer

OS-hjälten: Inte försvarbart att föreningar ger noll procent till flickor

OS-hjälten: Inte försvarbart att föreningar ger noll procent till flickor ISHOCKEY31 oktober 2018 14:00 OS-hjälten: Inte försvarbart att föreningar ger noll procent till flickor Det finns inte ett enda tjejlag i ishockey i Skåne, spridda unga tjejer finns i pojklagen. På tisdagen

Läs mer

600 deltagare. 14-15 Maj. Vi förväntar oss cirka. Vår Internationella tävling kommer att hållas den. Pilängshallen i Lomma

600 deltagare. 14-15 Maj. Vi förväntar oss cirka. Vår Internationella tävling kommer att hållas den. Pilängshallen i Lomma 2011 Vi kommer att arrangera Kamp & Poomsaetävling Vi förväntar oss cirka 600 deltagare Miniorer, Kadetter, Seniorer, Nybörjare & Avancerade Vår Internationella tävling kommer att hållas den 14-15 Maj

Läs mer

WIF hockey. www.valdemarsvikif.se

WIF hockey. www.valdemarsvikif.se WIF hockey 2011-2012 WIF Hockey - en självklarhet med stolt tradition. Valdemarsvik är en ort som präglas av stora skillnader mellan sommar och vinter. Det skärgårdsnära läget gör att orten lever upp under

Läs mer

Vi är Talangfabriken. Bilaga till riktlinjer för spelare och föräldrar i Huddinge Hockeys Ungdomsverksamhet. Sid1

Vi är Talangfabriken. Bilaga till riktlinjer för spelare och föräldrar i Huddinge Hockeys Ungdomsverksamhet. Sid1 Sid1 Bilaga till riktlinjer för spelare och föräldrar i Huddinge Hockeys Ungdomsverksamhet. Vi är Talangfabriken. Dok.spelare/förälder bilaga riktlinjer version 3, 2014-05-28. Sida 2 Som de flesta vet

Läs mer

12-13 Maj. 600 deltagare Miniorer, Kadetter, Seniorer, Nybörjare & Avancerade. Pilängshallen i Lomma. Vi förväntar oss cirka

12-13 Maj. 600 deltagare Miniorer, Kadetter, Seniorer, Nybörjare & Avancerade. Pilängshallen i Lomma. Vi förväntar oss cirka 2012 Vi kommer att arrangera Kamp & Poomsae tävling Vi förväntar oss cirka 600 deltagare Miniorer, Kadetter, Seniorer, Nybörjare & Avancerade 12-13 Maj Pilängshallen i Lomma w w w. l o m m a c u p. c o

Läs mer

Idrottsföreningen kamraterna 1898. En fotbollsklubb för stora och små

Idrottsföreningen kamraterna 1898. En fotbollsklubb för stora och små Idrottsföreningen kamraterna 1898 En fotbollsklubb för stora och små IFK Västerås Fotboll IFK Västerås är en förening med lång och stolt historia. Klubben bildades den 19 mars 1898. Idag finns totalt 170

Läs mer

Jag en individuell idrottare. 3. Träningsgruppen ett team

Jag en individuell idrottare. 3. Träningsgruppen ett team 3. Träningsgruppen ett team I din idrott tävlar ni oftast individuellt men tränar ofta i grupp. I träningsgruppen kan ni stödja och peppa varandra i med och motgång. Att man trivs och har kul i samband

Läs mer

Ultimate frisbee. Sarah Eklund, Valkyria

Ultimate frisbee. Sarah Eklund, Valkyria Sarah Eklund, Valkyria Ultimate frisbee Sarah Eklund, ursprungligen från Sigtuna, är en av många spelare som kommer att slåss om medaljerna under SM- veckan i Söderhamn. Inomhus- SM i Ultimate Frisbee

Läs mer

2009 IIHF World Women s Championship

2009 IIHF World Women s Championship 2009 IIHF World Women s Championship Damernas ishockey-vm spelades i Main Arena och Arena 2 i Hämeenlinna, Finland, under tiden 4-12 april 2009. GRUNDSERIEN Varje lag spelade två matcher vardera i grundserien.

Läs mer

Europamästerskap 2006

Europamästerskap 2006 Europamästerskap 2006 Constanta, Rumänien 12-14 maj 2006 Av: Swavek Dydiszko landslagstränare och coach Den svenska truppen till EM 2006. Stående från vänster: Örjan Eriksson (domare), Robert Andersson

Läs mer

Steget från Div 1 till elitspelare är det möjligt? Håkan Åhlund

Steget från Div 1 till elitspelare är det möjligt? Håkan Åhlund Svenska Ishockeyförbundet Elitkurs Steget från Div 1 till elitspelare är det möjligt? Håkan Åhlund Handledare: Johan Andersson Svenska Ishockeyförbundet Elitkurs Sammanfattning Steget från div 1 till elitspelare

Läs mer

Lions Hockey Ungdomsverksamhet. En levande tråd med målsättning att Vi skall vara vägledande föreningen i Strömstad Kommun.

Lions Hockey Ungdomsverksamhet. En levande tråd med målsättning att Vi skall vara vägledande föreningen i Strömstad Kommun. Lions Hockey Ungdomsverksamhet En levande tråd med målsättning att Vi skall vara vägledande föreningen i Strömstad Kommun. Vi skall vara en förening som genom välutbildade ledare och stort engagemang i

Läs mer

AKTIVITETSHANDLEDNING

AKTIVITETSHANDLEDNING AKTIVITETSHANDLEDNING Av AnnMarie Lindman JEFFREY IGE VÄGEN TILL PARALYMPICS av Martin Nauclér Handledningen är ett underlag för diskussion för den som vill läsa den här boken i grupp inom till exempel

Läs mer

Varför finns Ishockeyn vill?

Varför finns Ishockeyn vill? Ishockeyn Vill 2 Varför finns Ishockeyn vill? Det är viktigt att vi alla inom svensk ishockey kontinuerligt reflekterar och tydliggör de visioner och mål vi har satt upp för både oss själva och utomstående.

Läs mer

Föreningen för Fäktkonstens Främjande. Fäktning på FFF

Föreningen för Fäktkonstens Främjande. Fäktning på FFF Föreningen för Fäktkonstens Främjande Fäktning på FFF Föreningen för Fäktkonstens Främjande Johanna Bergdahl har samlat många medaljer från bland annat SM och världscuptävlingar. Störst på meritlistan

Läs mer

MALMÖ BOXING CENTERS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012-01-01-2012-12-31

MALMÖ BOXING CENTERS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012-01-01-2012-12-31 MALMÖ BOXING CENTERS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012-01-01-2012-12-31 STYRELSEN har under verksamhetsåret haft följande sammansättning: Ronnie Rosberg. Ordförande Klara Svensson. Sekreterare Thomas Lundin.

Läs mer

IDROTT FÖR DIG SOM SKA SÖKA TILL GYMNASIET OCH ÄR LITE EXTRA INTRESSERAD AV IDROTT OCH HÄLSA LAROVERKEN.SE

IDROTT FÖR DIG SOM SKA SÖKA TILL GYMNASIET OCH ÄR LITE EXTRA INTRESSERAD AV IDROTT OCH HÄLSA LAROVERKEN.SE IDROTT FÖR DIG SOM SKA SÖKA TILL GYMNASIET OCH ÄR LITE EXTRA INTRESSERAD AV IDROTT OCH HÄLSA LAROVERKEN.SE EN UTBILDNING FÖR IDROTTS- INTRESSERADE ELEVER OCH ELITSATSANDE IDROTTARE Vill du kombinera ett

Läs mer

Futebol dá força Åland

Futebol dá força Åland Futebol dá força Åland Varför? Med växande psykisk ohälsa bland unga tjejer, ätstörningar, sexuella övergrepp och våld, höga krav på prestation, integrationsproblematik, en icke jämställd fördelning av

Läs mer

STRATEGI 2026 SAMTALSUNDERLAG TILLSAMMANS ÄR VI SKATE SWEDEN

STRATEGI 2026 SAMTALSUNDERLAG TILLSAMMANS ÄR VI SKATE SWEDEN STRATEGI 2026 SAMTALSUNDERLAG TILLSAMMANS ÄR VI SKATE SWEDEN SVENSK KONSTÅKNING Samtalsunderlag, Strategi 2026 Samtalsunderlag Vad betyder strategi 2026 för er? Svensk konståknings Strategi 2026 består

Läs mer

ASPERO. www.aspero.nu VINNARE. Du hänger la med! Aspero flyttar in 2015! IDROTTSGYMNASIUM GÖTEBORG. Nya Multisportarenan ASPERO SKAPAR.

ASPERO. www.aspero.nu VINNARE. Du hänger la med! Aspero flyttar in 2015! IDROTTSGYMNASIUM GÖTEBORG. Nya Multisportarenan ASPERO SKAPAR. ASPERO IDROTTSGYMNASIUM GÖTEBORG Nya Multisportarenan Aspero flyttar in 2015! ASPERO SKAPAR VINNARE Du hänger la med! 2013 sep www.aspero.nu i Gym/Fitness INSTRUKTÖR Din idrottslärare på Aspero ansvarar

Läs mer

IDROTT DET HÄR ÄR FRIA LÄROVERKEN IDROTT FÖR DIG SOM SKA SÖKA TILL GYMNASIET OCH ÄR LITE EXTRA INTRESSERAD AV IDROTT OCH HÄLSA LAROVERKEN.

IDROTT DET HÄR ÄR FRIA LÄROVERKEN IDROTT FÖR DIG SOM SKA SÖKA TILL GYMNASIET OCH ÄR LITE EXTRA INTRESSERAD AV IDROTT OCH HÄLSA LAROVERKEN. IDROTT DET HÄR ÄR FRIA LÄROVERKEN IDROTT > > Möjlighet att kombinera studier med idrott > > Lärare och instruktörer med specialkompetens > > Bra lokaler och samarbeten med ledande klubbar > > Idrottsläger

Läs mer

UTMANARE 2013-2016/17. Kravanalysfrågor och Utvecklingstrappa med målet intag i SOK:s Topp- och Talangprogram senast 2016.

UTMANARE 2013-2016/17. Kravanalysfrågor och Utvecklingstrappa med målet intag i SOK:s Topp- och Talangprogram senast 2016. Kravanalysfrågor och Utvecklingstrappa med målet intag i SOK:s Topp- och Talangprogram senast 2016 Fäktning Värja Inledning Uppdraget består i att skapa en utvecklingstrappa med avseende på tid innan idrottaren

Läs mer

Fakta om Marta LÄSFÖRSTÅELSE SIDAN 1. Elevmaterial. Namn: En lång resa Frågor på raden (Du hittar svaret på raden, direkt i texten.

Fakta om Marta LÄSFÖRSTÅELSE SIDAN 1. Elevmaterial. Namn: En lång resa Frågor på raden (Du hittar svaret på raden, direkt i texten. SIDAN 1 Elevmaterial Namn: Klicka HÄR för att skriva ut arbetsmaterialet. Klicka HÄR för att skicka ditt färdiga arbetsmaterial till din pedagog. LÄSFÖRSTÅELSE En lång resa 1. Hur gammal var Marta när

Läs mer

RIG-eleverna i årskurs 3 presenterar sig själva. Födelsedatum: 6 februari 1996. Moderklubb: Holmsund City IBC. Nuvarande klubb: RIG Umeå IBF

RIG-eleverna i årskurs 3 presenterar sig själva. Födelsedatum: 6 februari 1996. Moderklubb: Holmsund City IBC. Nuvarande klubb: RIG Umeå IBF Sara Bjurback 6 februari 1996 Holmsund City IBC Lugn, träningsvillig och bra spelförståelse. Min fysik (främst styrka) och min innebandyteknik. Back SDF-SM brons med Västerbotten f15 (2012); JSM brons

Läs mer

Presentationerna skrevs av ryttarna under hösten 2012 och har kompletterats med kommentar till mål 2013 av ryttarna själva under hösten 2013.

Presentationerna skrevs av ryttarna under hösten 2012 och har kompletterats med kommentar till mål 2013 av ryttarna själva under hösten 2013. Presentationerna skrevs av ryttarna under hösten 2012 och har kompletterats med kommentar till mål 2013 av ryttarna själva under hösten 2013. Sandra Nilsson Född 95 Meriter : Lag-SM medaljer på ponny Startat

Läs mer

GÖR DIG REDO FÖR DE OLYMPISKA SPELEN I RIO 2016 3 21 AUGUSTI

GÖR DIG REDO FÖR DE OLYMPISKA SPELEN I RIO 2016 3 21 AUGUSTI GÖR DIG REDO FÖR DE OLYMPISKA SPELEN I RIO 2016 3 21 AUGUSTI STÖRSTA BEVAKNINGEN AV DE OLYMPISKA SPELEN GENOM TIDERNA De olympiska spelen i Rio 3 21 augusti kommer att bli det största genom tiderna. Över

Läs mer

Varför tappar vi talanger i Svensk hockey En talangstudie av TV Puckare födda 85 89

Varför tappar vi talanger i Svensk hockey En talangstudie av TV Puckare födda 85 89 Varför tappar vi talanger i Svensk hockey En talangstudie av TV Puckare födda 85 89 2010 04 21 Ulf Hall Sammanfattning Syfte och frågeställningar Studiens övergripande syfte var att undersöka spelare som

Läs mer

Föreningsbesök 17. TEMA Skridskoåkning och Närkampsspel

Föreningsbesök 17. TEMA Skridskoåkning och Närkampsspel Föreningsbesök 17 TEMA Skridskoåkning och Närkampsspel Skridskoåkning/Närkampsspel Kvällens innehåll: Information från SIF Teori på kvällens tema Praktikpass på is Information Svenska Ishockeyförbundet

Läs mer

Elittränarutbildning 2014

Elittränarutbildning 2014 Elittränarutbildning 2014 Vikten av varierad träning i ung ålder - avgörande för vem som lyckas eller inte? Roger Forsberg 1 Sammanfattning Denna studie syftar till att undersöka om det läggs för stor

Läs mer

DETTA ÄR TÄBY BASKET

DETTA ÄR TÄBY BASKET DETTA ÄR TÄBY BASKET VÄLKOMMEN TILL TÄBY BASKET! Vår verksamhet handlar om att lära barn och ungdomar att spela basket. Med träningar, matcher, cuper och läger pågår verksamheten i stort sett alla dagar

Läs mer

Mitt USA I augusti 2013 flyttade jag till North Carolina, USA. Mitt enda mål var att bli en bättre simmerska, men det jag inte visste då var att mycket mer än min simning skulle utvecklas. Jag är född

Läs mer

LOMMA CUP. 9-11 Maj 2014. Miniorer, Kadetter, Juniorer, Seniorer och 35+. Nybörjare och Avancerade

LOMMA CUP. 9-11 Maj 2014. Miniorer, Kadetter, Juniorer, Seniorer och 35+. Nybörjare och Avancerade SEDAN 1984 LOMMA CUP 9-11 Maj 2014 Miniorer, Kadetter, Juniorer, Seniorer och 35+. Nybörjare och Avancerade. Välkomna till årets roligaste Internationella tävling i Kamp och Poomsae med Combat MMA på söndagen

Läs mer

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär?

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär? Premiären i Motocross SM går i Vissefjärda! SM i motocross kommer i år gå på 6 olika banor i olika delar av Sverige. Premiären i år kommer att gå på crossbanan Rövaredalen som ligger i Vissefjärda, en

Läs mer

Svensk Bordtennis - Landslag - Sporten

Svensk Bordtennis - Landslag - Sporten Svensk Bordtennis - Landslag - Sporten FRAMKANT - NYTÄNK - UTVECKLING Fokus ; Work in Progress och Pingisligan SBTF Konvent - Okt 13-14 - Mikael Andersson Micke Andersson - Sportchef Landslags identitet.

Läs mer

Utvärdering 2014 målsman

Utvärdering 2014 målsman Utvärdering 2014 målsman 209 deltagare Kändes det tryggt att lämna era barn på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 100 0 Ja Nej Varför/varför inte? - Mycket väl anordnat och bra information. - Seriöst! Utförlig

Läs mer

Svenska Skidförbundets längdverksamhet

Svenska Skidförbundets längdverksamhet Svenska Skidförbundets längdverksamhet 1(6) Svenska Skidförbundets längdverksamhet Vi vill! Du aktive skidåkare tjej eller kille, junior eller senior. Du som vill satsa och satsar hårt, du som vill försöka

Läs mer

Öppet mål. Så kan din förening dra nytta av att vi har ett Dam-EM på hemmaplan. Tips och inspiration från svensk fotboll

Öppet mål. Så kan din förening dra nytta av att vi har ett Dam-EM på hemmaplan. Tips och inspiration från svensk fotboll Öppet mål Så kan din förening dra nytta av att vi har ett Dam-EM på hemmaplan Tips och inspiration från svensk fotboll Öppet mål 2 EM ger din förening nya målchanser Svensk fotboll står i centrum i sommar.

Läs mer

Tränarskap och ledarskap

Tränarskap och ledarskap Tränarskap och ledarskap Idrotten är en viktig del i fostran Bättre hälsa genom basketträning med tanke på samhällsutvecklingen Du har en spännande och betydelsefull roll Spelare är inte schackpjäser Varför

Läs mer

Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner.

Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner. Veronicas Diktbok Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner. Vi gör roliga saker tillsammans. Jag kommer alltid

Läs mer

Släpp scouterna loss det är vår!

Släpp scouterna loss det är vår! AIRNEWS För utmanar- & roverscouter i Skåne-Blekingeregionen LUFT Släpp scouterna loss det är vår! I DETTA NUMMER: Tåpar Nya roverprogrammet & lanseringsträffar #24h scout EXTRA TJOCKT VÅRNUMMER! Att vara

Läs mer

Presentation av RIG-eleverna i årskurs 3

Presentation av RIG-eleverna i årskurs 3 Solna, februari 2011 Presentation av RIG-eleverna i årskurs 3 På Riksinnebandygymnasiet i Umeå studerar ett 30-tal elever samtidigt som de satsar fullt på sin idrott. För att komma in krävs bl.a. färdighetstalang,

Läs mer

Presentation av RIG-eleverna i årskurs 3

Presentation av RIG-eleverna i årskurs 3 Solna 2008-12-04 Presentation av RIG-eleverna i årskurs 3 På Riksinnebandygymnasiet i Umeå studerar ett 30-tal elever samtidigt som de satsar fullt på sin idrott. För att komma in krävs bl.a. färdighetstalang,

Läs mer

Examinationsarbete. Etu Special

Examinationsarbete. Etu Special Tommy Samuelsson Examinationsarbete Etu Special - Nya generationens elitspelares syn på coachning Handledare: Göran Pegenius 1 Innehåll 1. Inledning..3 1.1 Bakgrund..3 1.2 Presentation..3 1.3 Mitt ledarskap...4

Läs mer

Utvärdering Målsman 2011

Utvärdering Målsman 2011 Utvärdering Målsman 2011 Var informationen innan kollot tillräcklig? (76 svar) 80 60 40 20 0 Ja (100%, 76 st) Nej (0%, 0st) Om nej, vad tycker ni saknades? Informativ hemsida. Mycket bra info hemskickad.

Läs mer

TYRINGE HOCKEY. VI SKA UTBILDA EGNA SPELARE www.tsos.com

TYRINGE HOCKEY. VI SKA UTBILDA EGNA SPELARE www.tsos.com TYRINGE HOCKEY VI SKA UTBILDA EGNA SPELARE www.tsos.com VI HAR EN STOLT TRADITION GRUNDLÄGGANDE MÅL OCH POLICY Tyringe SoS bildades 1936 och har genom åren fostrat många duktiga spelare. Föreningen är

Läs mer

Träningsläger med Katya Solovey Jönköping, 24-26 maj 2013

Träningsläger med Katya Solovey Jönköping, 24-26 maj 2013 Träningsläger med Katya Solovey Jönköping, 24-26 maj 2013 www.itfsverige.se Text och foto: Patrik Carlström Efter flera års funderingar kring fenomenet Katya och hennes sätt att Sparras och vinna matcher,

Läs mer

World Cup Montego Bay, Jamaica / 26-30 augusti 2014

World Cup Montego Bay, Jamaica / 26-30 augusti 2014 World Cup Montego Bay, Jamaica / 26-30 augusti 2014 www.itfsverige.se 2014-08-31 Nu är ITF:s World Cup avslutad. Det blev ett riktigt medaljregn över de svenska deltagarna vilket gjorde att Sverige slutligen

Läs mer

Det 14:e Världsmästerskapet TKD ITF

Det 14:e Världsmästerskapet TKD ITF Det 14:e Världsmästerskapet TKD ITF Dortmund, Tyskland / 28-31.07.2005 Text: Swavek Dydiszko, landslagstränare Den svenska truppen till VM 2005. Stående i övre raden från vänster: Örjan Eriksson (domare),

Läs mer

och liv. till kyrkan. ledarskap.

och liv. till kyrkan. ledarskap. Idag ser vi att sportlovsläger, nyårsläger och tonårsläger ofta är fyllda av idrott och sport. SMU, SBUF och MKU har en historia med mycket idrottsarrangemang, bland annat SMUiader och distriktsmästerskap.

Läs mer

UTTAGNINGSKRITERIER FÖR SHORT TRACK 2015-2016 - SENIOR och JUNIOR

UTTAGNINGSKRITERIER FÖR SHORT TRACK 2015-2016 - SENIOR och JUNIOR UTTAGNINGSKRITERIER FÖR SHORT TRACK 2015-2016 - SENIOR och JUNIOR Generell beskrivning av Svenska Skridskoförbundets uttagningskriterier för säsongen för Short Track - Senior 2015-2016 1. Målsättning Svenska

Läs mer

Förbättra kommunikationen mellan målvakt och backar. Torbjörn Johansson

Förbättra kommunikationen mellan målvakt och backar. Torbjörn Johansson Svenska Ishockeyförbundet Elitkurs Förbättra kommunikationen mellan målvakt och backar Torbjörn Johansson Handledare Ulf Engman 2011-05-17 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Inledning Sid.3 2. Bakgrund Sid. 4 3.

Läs mer

EXAMINATIONSARBETE ETU

EXAMINATIONSARBETE ETU Svenska Ishockeyförbundet Elitkurs 2012 LEIF STRÖMBERG EXAMINATIONSARBETE ETU ISHOCKEY COACHEN OCH MEDIA Handledare: Göran Pegenius INNEHÅLLSFÖRTECKNING Sida nr 1 Inledning 3 2 Bakgrund 3 3 Sammanfattning

Läs mer

Informationsbroschyr Färjestadens GoIF

Informationsbroschyr Färjestadens GoIF Informationsbroschyr Färjestadens GoIF Huvudsyftet med att spela fotboll är naturligtvis att barnen ska ha roligt. Det tycker vi i Färjestadens GoIF också, men det för även med sig andra positiva saker.

Läs mer

Spela. i landslaget i sommar! Svenska Fotbollförbundet i samarbete med

Spela. i landslaget i sommar! Svenska Fotbollförbundet i samarbete med Spela i landslaget i sommar! Svenska Fotbollförbundet i samarbete med Vill du spela i blågult? Dra på dig den blågula tröjan och dribbla dig fram på fotbollsplanen i sommar! I världens största fotbollsskola

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet. Det kan ha varit ett LAN, ett musikarrangemang, en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske skött ett

Läs mer

Vision & Mål Riksveterankommittén 2014-2020. Idrott hela livet

Vision & Mål Riksveterankommittén 2014-2020. Idrott hela livet Vision & Mål Riksveterankommittén 2014-2020 Idrott hela livet 1 Introduktion Detta dokument beskriver Riksveterankommitténs mål och vision för verksamheten 2014-2020 samt aktiviteter för att nå dit. Vi

Läs mer

ASPERO. Elitidrottsgymnasiet. www.aspero.nu. Du hänger la med! IDROTTSGYMNASIUM. GÖTEBORG in 2015!

ASPERO. Elitidrottsgymnasiet. www.aspero.nu. Du hänger la med! IDROTTSGYMNASIUM. GÖTEBORG in 2015! ASPERO IDROTTSGYMNASIUM GÖTEBORG Göteborg s Nya Ar ena Aspero fl yttar in 2015! Elitidrottsgymnasiet Du hänger la med! www.aspero.nu i Modern utbildning ASPERO EKONOMI inriktning ekonomi Om du vill bli

Läs mer

ESEN esports inleder samarbete med dryckesföretaget Clean Drink.

ESEN esports inleder samarbete med dryckesföretaget Clean Drink. ESEN esports inleder samarbete med dryckesföretaget Clean Drink. Sändningsbolaget ESEN esports meddelar idag att man tecknat ett avtal med dryckesföretaget Clean Drink. Avtalet innebär att Clean Drink

Läs mer

Hemligheterna med att kontakta kvinnor via nätet

Hemligheterna med att kontakta kvinnor via nätet Hemligheterna med att kontakta kvinnor via nätet Jonathan Jensen Dejtinghandboken.com Innehåll Inledning... 3 Tips 1: Varför?... 4 Tips 2: Våga fråga... 6 Tips 3: Visa inte allt (på en gång)... 7 Tips

Läs mer

1. Väsby IK friidrott

1. Väsby IK friidrott Bilaga 1. Projektbidragsansökningar 15 april 2015 1. Väsby IK friidrott Väsbyspelen 2015 och distriktmästerskap i friidrott för ungdomar 2. Biografföreningen Sober Söndagsjazz med levande musik 3. Väsby

Läs mer

Mentorskap ett sätt att utvecklas. Region Halland, Laholms kommun och Halmstads kommun

Mentorskap ett sätt att utvecklas. Region Halland, Laholms kommun och Halmstads kommun Mentorskap ett sätt att utvecklas Region Halland, Laholms kommun och Halmstads kommun 1. Vad är mentorskap? Historia Begreppet mentor har sin bakgrund i den grekiska mytologin. Mentor var den person som

Läs mer

Så var stjärnorna som barn

Så var stjärnorna som barn Så var stjärnorna som barn 1. Vad drömde du om när du gick på mellanstadiet? 2. Vem var din idol? 3. Vad gjorde du förutom att spela fotboll? 4. Om du idag kunde ge tips till dig själv som 11-åring, vad

Läs mer

692SSA. Vad betyder det för dig att anlita 692SSA? att hela processen blir enklare och går snabbare

692SSA. Vad betyder det för dig att anlita 692SSA? att hela processen blir enklare och går snabbare 6912SSA 692SSA Scandinavian Scouting Agency 692SSA är ett företag som drivs av tre individer där alla har erfarenhet av fotbollsspel på amerikanskt college. Vi heter Robin Rosén, Pontus Rosén och Kristofer

Läs mer

Benny Keden / Ordförande & tf. ekonomiansvarig

Benny Keden / Ordförande & tf. ekonomiansvarig Styrelsen 17/18 Fyra korta frågor 1. 2. 3. 4. Vem är du? Vad var det som gjorde att du ville engagera dig i styrelsen? Vilka frågor brinner du för mest? Vilken är din koppling till Hcl? Benny Keden / Ordförande

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet! Det kan ha varit en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske ordnat ett musikarrangemang, skött ett café,

Läs mer

Processledarmanual. Landsbygd 2.0

Processledarmanual. Landsbygd 2.0 Processledarmanual Landsbygd 2.0 Historien bakom Landsbygd 2.0 Landsbygdens invånare blir äldre, färre och dummare... Knappast! Men vi måste bli bättre på att ta vara på alla lantisars tankar och ideér.

Läs mer

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1 FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL sida 1 Vad innebär det att vara förälder till barn i Öjersjö IF? Först vill vi säga att vi är väldigt glada över att ni har valt att ge oss förtroendet

Läs mer

NYHETSBREV EN FANTASTISK START FÖR TEAM CONTEST VAD HAR TEAM CONTEST FÖR VISION OCH SYFTE?

NYHETSBREV EN FANTASTISK START FÖR TEAM CONTEST VAD HAR TEAM CONTEST FÖR VISION OCH SYFTE? NYHETSBREV ÅRG ÅNG 1, NUM ME R 1 2012-01-12 I DET HÄR NUMRET: PRESENTATION AV TEAM CONTEST MARCUS NYMAN 3 2 EN FANTASTISK START FÖR TEAM CONTEST Team Contest har redan i starten av sitt andra verksamhetsår

Läs mer

Telia sponsrar det svenska landslaget i e-sport

Telia sponsrar det svenska landslaget i e-sport ESEN esports AB Stockholm Onsdag den 1 Augusti 2018 Telia sponsrar det svenska landslaget i e-sport Sändningsbolaget ESEN esports meddelar idag att man tecknat ett avtal med Telia. Avtalet innebär att

Läs mer

AIRNEWS. Futurum. #49 April 2014. I DETTA NUMMER: Paddelhajk / Beachcamp 14 / Vilda UtRo /

AIRNEWS. Futurum. #49 April 2014. I DETTA NUMMER: Paddelhajk / Beachcamp 14 / Vilda UtRo / AIRNEWS #49 April 2014 Futurum I DETTA NUMMER: Paddelhajk / Beachcamp 14 / Vilda UtRo / INLEDANDE ORD 1 Tanzania, en del av Afrika! En del av min en gång slutade jag fråga saker som jag undrade. livshistora!

Läs mer

Att leda ett lag. Christer Dreberg. Handledare: Ulf Engman 2011-05-12

Att leda ett lag. Christer Dreberg. Handledare: Ulf Engman 2011-05-12 Att leda ett lag Christer Dreberg Handledare: Ulf Engman 2011-05-12 1 Sammanfattning Att leda ett lag är ett väldigt brett område. Jag har valt att söka efter grunder för att nå framgång. Hur stort inflytande

Läs mer

KONVENT 13-14/

KONVENT 13-14/ KONVENT 13-14/10 2018 Ny förbundschef vem är jag? Jobbat länge i periferin av svensk pingis Ansvarig för marknadsföring, webb samt grafisk produktion vid VM i Halmstad Bidra med energi och entusiasm Utvecklingsfokuserad

Läs mer

47:e Danderyds OS Friidrott med glädje, sundhet och utveckling

47:e Danderyds OS Friidrott med glädje, sundhet och utveckling 47:e Danderyds OS - 2018 Danderyds OS i korthet ~600 barn åk 2-6 Gratis att delta! Startade 1972 4 Vandringspriser Löpning, hopp och kast! Stafetter som engagerar! Klasser Lågstadium: 4x100m Mellan: 6x200m

Läs mer

Processledar manual. Landsbygd 2.0

Processledar manual. Landsbygd 2.0 Processledar manual Landsbygd 2.0 Inledning och tips Bilda grupper Börja med att placera deltagarna i grupper om ca 5-8 personer i varje. De som kommer från samma ort ska vara i samma grupp eftersom det

Läs mer

Djurgårdens Idrottsförening får människor att växa genom idrottens gemenskap, för samhällets bästa

Djurgårdens Idrottsförening får människor att växa genom idrottens gemenskap, för samhällets bästa Bakgrund År 1891 bildades Djurgårdens Idrottsförening. 1990 formades Djurgårdsalliansen för att säkra föreningens existens. Nu 2016, efter att tusentals engagerade djurgårdare - ledare, idrottare, styrelser,

Läs mer

Kultur för seniorer Kultur och hälsa i Västerbotten

Kultur för seniorer Kultur och hälsa i Västerbotten Kultur för seniorer Kultur och hälsa i Västerbotten TEMA MUSIK Utbildning av kultur- och aktivitetsinspiratörer (dag 3 av 3) Uppföljning Plats: Hotell Lappland, Lycksele Dag/tid: onsdag 27 maj kl 20.00

Läs mer

Kom i form med oss på Mallorca

Kom i form med oss på Mallorca Kom i form med oss på Mallorca Pernilla Lisa Vicky Välkomna att åka med oss till denna underbara plats Can Martorell 11 18 oktober 2014 Här ger vi dig ett utbud av härlig träning för både kropp och själ.

Läs mer

Då och nu: en jämförelse mellan hur jag upplevde undervisningen i en svensk skola i Sverige kontra en svensk skola på Costa del Sol

Då och nu: en jämförelse mellan hur jag upplevde undervisningen i en svensk skola i Sverige kontra en svensk skola på Costa del Sol Då och nu: en jämförelse mellan hur jag upplevde undervisningen i en svensk skola i Sverige kontra en svensk skola på Costa del Sol När jag skulle börja skriva denna texten, visste jag inte exakt vad jag

Läs mer

PRO ELITE 2015 01 PLAYERS 2015

PRO ELITE 2015 01 PLAYERS 2015 PRO ELITE 2015 01 PLAYERS 2015 WEEK 2015 Välkommen till Bauer Pre Camp 2015 för spelare födda 2001! Bauer Pre Camp 2015 vänder sig till ishockeyspelare i Stockholm födda år 2001. Vi erbjuder professionell

Läs mer

STRATEGI 2026 TILLSAMMANS ÄR VI SKATE SWEDEN

STRATEGI 2026 TILLSAMMANS ÄR VI SKATE SWEDEN STRATEGI 2026 TILLSAMMANS ÄR VI SKATE SWEDEN SVENSK KONSTÅKNING Strategi 2026 Vision - Verksamhetsidé - Värdegrund Vision synligare, starkare, stoltare Vi ska ta en tydligare plats på den svenska idrottsarenan

Läs mer

Använd häftet som stöd för att utbilda och utveckla idrottarna i din förening.

Använd häftet som stöd för att utbilda och utveckla idrottarna i din förening. Skapa utbildning i världsklass! Idrottsrörelsen har drygt 3 miljoner medlemmar i Sverige och är landets största och kanske viktigaste folkrörelse. Idrottens vision är: Svensk idrott världens bästa! Visionen

Läs mer

VÄRDEGRUND DJURGÅRDENS IDROTTSFÖRENING KORTVERSION

VÄRDEGRUND DJURGÅRDENS IDROTTSFÖRENING KORTVERSION BAKGRUND VÄRDEGRUND DJURGÅRDENS IDROTTSFÖRENING År 1891 bildades Djurgårdens Idrottsförening. 1990 formades Djurgårdsalliansen för att säkra föreningens existens. Nu 2016, efter att tusentals engagerade

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo

Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo 284 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 99 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Vi har gjort roliga och väldigt varierade saker! - För att

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet! Det kan ha varit en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske ordnat ett musikarrangemang, skött ett café,

Läs mer

Sammanfattning Kvarnby IK Nya Blå Tråden. Kvarnby IK mål, vision och värdegrunder

Sammanfattning Kvarnby IK Nya Blå Tråden. Kvarnby IK mål, vision och värdegrunder Sammanfattning Kvarnby IK Nya Blå Tråden Nedan följer en kort summering av Kvarnby IKs Nya Blå Tråden. Under innehållsförteckningen i den totala Blå Tråden kan du se var du kan läsa mer om varje område.

Läs mer

MARY KAY MARKNADSPLAN!

MARY KAY MARKNADSPLAN! MARY KAY MARKNADSPLAN! Hur vi tianar våra pengar: (hur vi jobbar) Klasser Facialsl makeup Kundvård /Mer-köp Ledarskap 0-2999kr exkl.moms. = 30% 3000-4999kr -/l- = 40% 5000-& tlppåt -/l- = 50% Klass snitt

Läs mer