STUDENT Allt du behöver veta om vad som händer den 14 juni. Plus lite till.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "STUDENT 2013. Allt du behöver veta om vad som händer den 14 juni. Plus lite till."

Transkript

1 STUDENT Allt du behöver veta om vad som händer den 14 juni. Plus lite till.

2 Innehåll. STUDENT 2013 Inledning sid 3 Nyköpings gymnasium sid 5 ETG sid 11 Framtidsgymnasiet sid 13 Nyköpings Strand Utbildningscentrum/ Hotell- och Restaurangskolan sid 15 Ljud- och Bildskolan sid 17 Nyköpings Enskilda Gymnasium sid 19 Öknaskolan sid 21 Realgymnasiet sid 23 Utvecklingscenter Friskola Oxelösund sid 25 Vad som händer under studentveckan sid 27 Polisen och fältare informerar sid 31 Kartor för färdväg mot torget sid 33 NERA - öronproppar sid 35 Regler för flak, karta samt anmälan sid 37 Layout: Jennie Gustafsson Redaktör: Annica Nilsson 1.

3 Det här är studenttidningen 2013 Tidningen du håller i din hand är resultatet av ett samarbete mellan Gymnasiekåren, Nyköpings kommun, gymnasieskolorna i Nyköping och Oxelösund, Fältgruppen och Polisen. Här har vi samlat det viktigaste du behöver veta inför din student och ditt studentfirande plus lite annat trevligt. Tidningen är ett led i att göra studenten säkrare och tryggare. Gymnasiekåren vill tacka alla som på något sätt bidragit till tidningen. Ett speciellt stort tack till Anna Hesselgren, säkerhetssamordnare i Nyköpings kommun, som har samordnat arbetet, och såklart till Jennie Gustafsson, som designat tidningen med stöd av kommunikationsavdelningen i Nyköpings kommun. Frida Björkroth, Gymnasiekåren Missa inte! Polisens information om regler för flak i kortegen samt blanketten för anmälan, finns i slutet av tidningen. 2. GYMNASIEKÅREN.SE

4 Inledning. Studenten närmar sig... När vi skriver detta är det 89 dagar kvar till studenten, 89 ynka dagar. När du håller tidningen i din hand är det ännu färre dagar kvar till dagen med stort D. Studenten närmar sig med stormsteg och vi och de andra i Gymnasiekåren håller på för fullt med att planera studentveckan som kommer att innehålla fem grymma studentfester, en volleybollturnering, ett flottrace i Nyköpingsån och en himla massa andra roliga grejer. Du kan läsa om alla aktiviteter här i tidningen och på vår facebooksida. Missa inte heller info om regler för kortegen och anmälan för kortegetillståndet sist i tidningen. Gymnasiekåren, även kallat GK, är en organisation som har i uppgift att hitta på evenemang för gymnasieelever. Vi har satsat på att framförallt göra studenternas år minnesvärt då vi fixar flera studentfester och turneringar. I år har vi varit sju stycken elever i styrelsen som tillsammans har gjort allt vi har kunnat för att göra ett så roligt år som möjligt, men snart är det dags för oss att lämna över till nästa års styrelse och vi håller tummarna för att de kommer att få ett lika grymt studentår som vi tycker att vi har haft. Avslutningsvis hoppas vi att ni som läser detta är minst lika taggade som vi i styrelsen på att ta studenten! Länge leve student 2013! Rebecca Duan, ordförande Josefina Steen, vice ordförande

5 Gymnasiekåren - mer än bara fest? Gymnasiekåren, GK, bildades 07/08 under mitt sista år på Gripen (jag tror vi sa att jag var ordförande) i vilket fall - jag saknar det året. Vi ville så mycket när vi startade GK och hade helt fria händer. När Ebba, Nils och jag träffas kommer GK på tal ibland - det kändes verkligen som att allt var möjligt då. GK är verkligen ett fenomen i Nyköping nu, det gör oss glada att se. De organiserar fester och lite mer där till. Tanken var dock större än så och det är min förhoppning att GK, under de närmaste åren, utvecklas till det jag tror det kan bli. Jag älskar fest, tro inte att jag är en av dem som är emot festande, jag älskade det under gymnasiet och kommer nog inte sluta att älska de där sena nätterna med hög musik men GK grundades med mer i tanken än bara fest. Det var faktiskt initialt en idé från vår rektor, Anna Hedeklint, att vi skulle skapa ett gemensamt forum för oss ungdomar att kunna påverka och engagera oss genom. I frågor vi verkligen bryr oss om. Inte töntiga frågor som man oftast tvingas diskutera i elevråd det har jag gjort alldeles för många gånger, men det var ju en godkänd (men dum) anledning att slippa lektionstid. Jag har lärt mig att om man vill förändra och förbättra måste man sluta tänka, skriva och snacka. Man måste börja göra. GK handlar om att göra. Jag kommer från och med höstterminen 2013 försöka samla alla tidigare gymnasiekårsstyrelser tillsammans med blivande styrelsen. Typ en middag, kanske lite fest, då vi ska se till att ge styrelsen de bästa förutsättningarna för att jobba vidare mot GKs fulla potential. Tidigare styrelser, ses i höst. Studenter 2013, kör hårt med plugg och fest. Och alla andra, allt gott! Henrik Hoffman När jag blev tillfrågad att skriva en rad här blev jag glad, men jag inser också den begränsade inverkan på GKs framtid en krönika kan ha. En krönika som väldigt få (?) läser. Jag skulle förmodligen aldrig ha läst denna text om jag gick på gymnasiet, men jag antar att vi är olika. Henrik var med och grundade gymnasiekåren. 4.

6 Nyköpings gymnasium, Skavsta. Rektors inbjudan Vi vill välkomna alla studenter på Fordon och Flygteknik till avslutningsdagen som inleds med fotografering utanför Flygteknik på morgonen, enligt särskilt program, både för porträttbild och tillsammans med klassen. För fordonseleverna är det lunch och stipendieutdelning i matsalen på Skavsta kl 11:00 och sedan transport med abonnerad buss kl in till aulan på Gripenområdet för musikframträdande och traditionellt utspring på skolgården kl För flygteknikeleverna är det lunch och stipendieutdelning i höghangaren på Skavsta kl 11:30 och sedan utspring till släkt och vänner i Flygtekniks lokaler. Abonnerad buss väntar efter detta kl för transport in till Stadshusets trappa där alla studenter samlas kl Vi på Skavsta vill gratulera alla våra avgångselever och önska lycka till i framtiden! Anna Hedeklint Rektor Nyköpings gymnasium Flygteknik Technical Training och Fordon- och Transport FAKTA 14 juni är en vanlig skoldag att vara berusad eller dricka alkohol är förbjudet. Påverkade elever kommer inte att få delta i skolans studentfirande. 5.

7 Tårar och kämparglöd Fordon ett program som jag inte kunde så mycket om från början. Det var svårt att förstå vad alla biltokiga snackade om. Tänk att det skulle krävas så många tårar och så stor kämparglöd! Känslan att vara ute på vägarna, man känner sig som en kung. Vägen hit har vart lång och snårig men vi har haft roligt. Vi är ett ganska charmigt gäng, FPts10. Nu ska vi avsluta detta kapitel i våra liv och se framtiden utanför skolans trygga portar. Så akta er för här kommer eliten som gillar stora rattar. Maria Blom Skavsta FPts10 6.

8 Nyköpings gymnasium, Tessin. Gymnasietiden - ett minne för livet Första skoldagen i ettan. Den mest nervösa dagen i mitt liv och jag kände verkligen ingen. Det tog tid att hitta någonstans att passa in, men till slut fann jag en egen liten grupp. De var precis som jag. I ettan var allt nytt och nervöst, i tvåan allt stressigt men roligt. Och idag består min lilla grupp än och vi är tajtare än någonsin, mina vänner har gjort mitt gymnasieliv grymt. Studenten är snart här, och det finns inget jag längtar till mer, men hela gymnasietiden är ett minne för livet! Jennifer Karlsson Tessin Me10 Från förvirring till blick mot framtiden Oj vad dessa tre år har gått fort! Oj vad jag har utvecklats! Oj vilka härliga vänner jag har fått! Min första dag i ettan bestod endast utav förvirring, många nya människor och nervositet. Tvåan var ett år med plugg, ångest och utmattning, jag längtade så till trean, sista året och studenten. Trean är nu snart slut och jag börjar blicka mot framtiden. Men jag kommer aldrig att glömma dessa tre gymnasieår som har bestått utav: glädje, påfrestning, kärlek, frustration och insikt. Tre helsköna år. Daniella Gustavsson Tessin Me10 FAKTA 14 juni är en vanlig skoldag att vara berusad eller dricka alkohol är förbjudet. Påverkade elever kommer inte att få delta i skolans studentfirande. 7.

9 Rektors inbjudan Fotografering, både klassfoto och porträtt, sker på förmiddagen enligt särskilt schema. Lunchbuffé kommer att serveras innan det är dags för avslutning och stipendieutdelning i Aulan kl 12:45. Därefter samlas klasserna med sina mentorer för betygsutdelning. Kl 14:00 öppnas dörrarna och alla studenter släpps ut för att mötas av släkt och vänner. På en given signal från Musikkåren startar promenaden mot Stadshuset dit vi beräknar anlända kl 15:00. Fordonskaravanen börjar rulla kl 15:45. All personal på Tessin vill gratulera studenterna och önska dem lycka till i framtiden! Torbjörn Ekman, Bo Axberg och Ingalill Mogerud Rektorer Nyköpings gymnasium Tessin 8.

10 Nyköpings gymnasium, Gripen. Jag lever nu, i en helt magnifik verklighet! Ute på ön Sävö finns inga gatlyktor, bilar eller Wifi. Klassen var helt avskuren från civilisationen - där fanns bara vi, naturen och nuet. Vi håvade alger, lagade mat på stormkök och lyssnade på Den svarta katten på övervåningen i en kolsvart lada. På kvällen gick vi tillbaka mot husen vi skulle sova i, stämningen var på topp och jag får syn på universums alla miljoner stjärnor. Det är då jag inser att jag lever nu, i en helt magnifik verklighet och att vad vissa kallar livets lyckligaste dag, den 14 juni 2013, närmar sig. Och den ljusnande framtid är vår! Filippa Jonsson Gripen Nv10b FAKTA 14 juni är en vanlig skoldag att vara berusad eller dricka alkohol är förbjudet. Påverkade elever kommer inte att få delta i skolans studentfirande. 9.

11 Rektors inbjudan Fotografering, både klassfoto och porträtt, sker på förmiddagen enligt särskilt schema. Lunchbuffé kommer att serveras innan det är dags för avslutning och stipendieutdelning i Aulan kl. 12:30. Därefter samlas klasserna med sina mentorer för betygsutdelning. Kl. 14:10 öppnas dörrarna och alla studenter släpps ut för att mötas av släkt och vänner. På en given signal från Musikkåren startar promenaden mot Stadshuset dit vi beräknas anlända kl. 15:00. All personal på Gripen vill gratulera studenterna och önska dem lycka till i framtiden! 10.

12 ETG - Elteknikbranschens Gymnasium. Rektors inbjudan Välkomna till studentdagen på ETG! Vi vill gratulera alla studenter och bjuder in till dagen som har följande program: 09:00 Välkommen till studenten på ETG 09:30 Studentfoto på ETG 10:45 Betygsutdelning 11:20 Utdelning av yrkesbevis 11:50 Studentlunch 13:50 Utsläpp 14:30 Marsch till torget Vänliga hälsningar Göran Svarén Rektor FAKTA 14 juni är en vanlig skoldag att vara berusad eller dricka alkohol är förbjudet. Påverkade elever kommer inte att få delta i skolans studentfirande.

13 Bästa tre åren Mina tre år på ETG - ja, var ska man börja? Det har vart både roligt och tråkigt under dessa tre år. Vissa dagar är det bara varit dötrist och man får inget gjort, medan andra är det fult ös med grabbarna i klassen. De i klassen är helt sjuka ibland då vi gör allt för att skoja med lärarna och andra klasskamrater. Bättre tre år inför studenten kunde nog ingen av oss få! Tommy Thörn ETG EC10 12.

14 Framtidsgymnasiet. Rektors inbjudan Vi börjar dagen med att alla studenter samlas utanför Gästabudssalen på Nyköpings hus fredagen 14 juni i god tid före fotograferingen. Gruppfotografering inleder programmet med dessa tider: 11: VVS 11: Svets 11: Mek Därefter är det porträttfotografering. 12:30 äter elever tillsammans med skolans personal. 14:15 är det utspring till släkt och vänner. 14:45 är det samling för gemensam avmarsch till torget. Vi hälsar alla hjärtligt välkomna och önskar lycka till i framtiden! Personalen på Framtidsgymnasiet FAKTA 14 juni är en vanlig skoldag att vara berusad eller dricka alkohol är förbjudet. Påverkade elever kommer inte att få delta i skolans studentfirande.

15 Om tio år har jag familj och är underhållsmekaniker Skolan har varit jättebra, bättre än jag trodde. Jag har lärt mig mer än vad jag trodde och jag har fått många nya kompisar. Jag har gjort min praktik på SSAB och vill fortsätta jobba inom industrin. Ett jobb man trivs med och gillar är min dröm. Bra betalt är ett extraplus. Efter studenten ska jag kanske göra GMU, annars flyttar jag dit jag får ett jobb. Antagligen till Norrköping där jag har bra chanser. Om tio år har jag familj och bor i ett radhus i ett fint område och har en schysst bil. Då jobbar jag inom industrin som underhållsmekaniker. Max Widergren 2010Mek Högsta drömmen: att bli undervattenssvetsare Jag hade aldrig svetsat innan jag började på Framtidsgymnasiet, men det var så kul som jag trodde. Skolan har varit bra, bra lärare och jag har trivts med både utbildningen och klasskompisar. En praktisk utbildning har passat bra för mig, jag har fått röra mig mycket och mest varit i skolans verkstäder. Jag är nöjd med vad jag presterat under min gymnasietid, jag har mycket bättre betyg nu än vad jag hade efter grundskolan. Även om det varit en bra skoltid så ser jag fram emot att ta studenten nu. Högsta drömmen är att bli undervattenssvetsare i Norge, men som det ser ut nu så kommer jag bli kvar i Nyköping. Om jag får ett jobb är det viktigaste att jag trivs och har roligt på jobbet. Rasmus Åndberg 2010Svets Mycket praktiskt jobb i verkstäderna Innan jag började gymnasiet trodde jag att det skulle vara mer press än det faktiskt har varit. Det är en skön skola att gå på. Utbildningen garanterar ju inte jobb men man har en riktigt bra chans. Man kan få jobb med skaplig lön direkt efter gymnasiet och man behöver inte plugga vidare. Det som jag gillat särskilt är att det har varit mycket praktiskt jobb i verkstäderna, att sitta still ger mig myror i brallorna. Efter studenten vill jag få en lärlingsanställning på ett VVS-företag, göra branschprovet och bli certifierad VVS:are. Jag ser fram emot ett fysiskt, praktiskt arbete där man får vara i nya miljöer ofta. John Lindman 2010VVS 14.

16 Nyköpings Strand Utbildningscentrum/ Hotell- och restaurangskolan. Rektors inbjudan Fotografering sker utanför skolan på morgonen enligt särskilt program, både för avgångsklassernas gruppbild och för porträttbilderna. Avslutningslunch och därefter traditionell avslutningsceremoni med musik, tal, betygsutdelning och stipendieutdelning startar kl. 11:00. Utspring till släkt och vänner ca 14:00. Därefter, kl 14:45, går vi gemensamt till stadshustrappan. Samling på stadshustrappan kl 15:00. Studentkortegen börjar ca 16:00. Vi som arbetar på Nyköping Strand Utbildningscentrum gratulerar alla våra avgångselever och önskar lycka till i framtiden! FAKTA 14 juni är en vanlig skoldag att vara berusad eller dricka alkohol är förbjudet. Påverkade elever kommer inte att få delta i skolans studentfirande.

17 Bullbak, vinprovningar och incheckningar När jag för snart tre år sedan gick ut nian var jag van vid folk som hade gråten i halsen när de bara fick VG+. Det ville jag till varje pris slippa när jag började gymnasiet så jag valde Hotell och restaurangskolan. Nu hör jag istället jubel över ett G! Jag berättar för mina vänner som går andra program om vad jag gör i skolan och de skrattar och säger du vet inte hur bra du har det och det är sant, eftersom jag nu är van vid bullbak, vinprovningar och incheckningar och snart är färdigutbildad och redo för att jobba. Henny Devell HoR HR10hc Känslan av att komma hem Mina tre bra år! När jag i nian gjorde mitt gymnasieval tänker jag nu i efterhand att det val jag gjorde, var det bästa jag gjort. Mina tre år på Hotell och restaurang har inte bara gett mig en yrkesutbildning, utan även en social utbildning som jag kommer att ha med mig i livet. Vi har jobbat med värdskap och det har aldrig varit någonting som man har behövt bli påmind om. Känslan av att gå in i skolan på morgonen är som att komma hem. Man kan vara sig själv utan några krav och det är skönt. Sebastian Elgström HoR HR10B 16.

18 LBS - Ljud- och bildskolan. Rektors inbjudan LBS Nyköping välkomnar elever på studentdagen! Fotografering, både porträtt och klassfoton, sker redan på morgonen enligt ett särskilt schema. Efter fotografering samlas klasserna i sina hemklassrum kl 10:30. Vi går sedan gemensamt ner till teatern ca 11:15 där lunchbuffé och avslutning med musik, tal, betyg- och stipendieutdelning sker. På klockslaget 14:00 släpps eleverna ut för att mötas av släkt och vänner. Promenaden till Nyköpings stadshus görs ca kl 14:40 All personal på LBS önskar studenterna lycka till i framtiden!! FAKTA 14 juni är en vanlig skoldag att vara berusad eller dricka alkohol är förbjudet. Påverkade elever kommer inte att få delta i skolans studentfirande.

19 Berg-och-dahlbana Tiden som elev på Ljud och Bildskolan, och som gymnasieelev i överlag, har stundvis varit som en riktig berg-och-dalbana, men också en fantastiskt positiv och lärorik resa! Utan den kompetens och de valmöjligheter som finns inom utbildningarna på Ljud och Bildskolan, så tror jag inte att jag idag skulle stå på randen till att starta ett eget foto-företag. Dessa tre år har helt enkelt varit berikande, och som en riktig kick in i vuxenlivet! Rebecca Johansson LBS MPN10 18.

20 Nyköpings Enskilda Gymnasium. Världens bästa klass Det känns som att det hänt väldigt mycket de här åren. Jag har lyckats hamna i världens bästa klass, skrattat åt treorna efter de vilda studentfesterna när jag gick i tvåan och nu själv blivit trea, volontärarbetat, rest runt i världen med min fantastiska flickvän (jobbigt om vi gjort slut när det här publiceras), och lärt mig uppskatta stunderna man är helt läx-fri. Men, det jag framför allt har lärt mig de senaste månaderna är hur det känns att längta iväg från gymnasiet och mot någonting nytt! Joel Hult Enskilda SP3 Tre år av förändringar, nya saker och skratt Vem trodde på dem som sa tre år på gymnasiet går fort? Snart står vi där, och skriker för full hals VI HAR TAGIT STUDENTEN! och mycket riktigt har tiden gått fort. Så många nya människor man har träffat och så många roliga minnen man har skapat. Tre år av plugg, inlämningar, läxor och prov. Men vi måste även se det positiva: tre år av förändringar, nya saker, skratt och lycka. Vi har haft det bra! Så låt oss njuta in i det sista, för snart har vi tagit studenten! Elena Sobrino Fernández Enskilda SE3 Mina tre år på gymnasiet Jag skulle gärna vilja påstå att tiden på gymnasiet har varit en mycket speciell tid i mitt liv, men nu när jag tänker tillbaka på åren så finns det inget speciellt att skriva om. Jag har liksom inte, i mina ögon, lyckats åstadkomma något intressant men håller ändå tummarna för att mina fantastiska vänner ska komma ihåg mig för den jag varit. För trots att det inte hänt något superspeciellt så kan ändå påstå att det har varit tre av de bästa åren i mitt liv! Tove Sahl Paavo Enskilda N3A Nyköpings Enskilda Gymnasium 19.

21 Rektors inbjudan Enskildas studenter samlas i hamnen i Nyköping kl. 10:00 för ombordstigning på båten Saga Lejon. Betygsutdelning och stipendieutdelning sker till havs. Mat, dryck och musik utlovas. Båten är åter i Nyköpings hamn kl. 14:00 där familj och vänner tar emot. Vi marscherar tillsammans mot Stora torget kl. 14:45. 15:00 träffas alla elever på Stadshusets trappa. Kortegen startar ca 16:00, därefter sker enskilt firande. FAKTA 14 juni är en vanlig skoldag att vara berusad eller dricka alkohol är förbjudet. Påverkade elever kommer inte att få delta i skolans studentfirande. Vi önskar lycka till i framtiden till alla våra studenter! Ann och Per, Nyköpings Enskilda gymnasium Nyköpings Enskilda Gymnasium 20.

22 Ökna. Rektors inbjudan Öknaskolans elever firar som tidigare år sin studentavslutning både på Ökna och inne i Nyköping. Avslutningsdagen, som givetvis är utan alkohol som vilken annan skoldag som helst, börjar kl 10:00. Innan dess kommer det att vara klassvisa fotograferingar enligt ett särskilt schema. Om vädret inte ställer till det kommer vi att vara på framsidan av Slottet. Från kl 11:00 bjuder vi föräldrar och anhöriga på kaffe och tårta i äppelträdgården. Efter betygs- och stipendieutdelning i slottets blå salong springer studenterna ut till de väntande anhöriga kl 13:00. FAKTA 14 juni är en vanlig skoldag att vara berusad eller dricka alkohol är förbjudet. Påverkade elever kommer inte att få delta i skolans studentfirande. De som sedan önskar fortsätter avslutningen i Nyköping på egen hand. Grattis till alla studenter och lycka till i framtiden! Välkomna! Rektor Per Fermvik med medarbetare 21.

23 Praktik utomlands och vänner för livet Tiden på Ökna har varit fantastisk, jag har lärt mig otroligt mycket både praktiskt och teoretiskt. Jag har pluggat jordbruk, yrkesförberedande inriktning odling/teknik Det har varit mycket praktik, vilket är både roligt och nyttigt, jag har varit på gårdar här i Sverige, men även utomlands. Jag har fått vänner och minnen för livet. Min framtidsplan är att jobba som djurskötare på en mjölkgård, sen plugga vidare till lantmästare och jobba som odlingsrådgivare. Anna Jonsson Ökna Mitt mål är att bli djurskötare Jag har gått på Öknaskolan med inriktning djurvård, som är yrkesförberedande, och jag kunde inte ha gjort ett bättre val. Jag har fått så mycket bra kunskaper, av både det praktiska arbetet och det teoretiska. Jag valde den här skolan för att mitt mål är att bli djurskötare på djurpark, och Ökna har de kurser som man behöver för att komma dit. Jag kommer aldrig att glömma min tid här på Ökna, har fått så många vänner och bra erfarenheter. Hanna Strömberg Ökna Jakt och viltvård mitt största intresse Jag har gått på Öknaskolan och läst jakt- och viltvårdslinjen. Jakt är mitt största intresse och med den naturvetenskapliga inriktningen får jag högskolebehörighet. På skolan får vi jaga både under lektionstid och på fritiden. Det som är bra med Öknaskolans marker är att det finns Sveriges alla sex klövvilt. Under tiden på Ökna har jag fått vara med under många stora och speciella jakter till exempel med Kungliga klubben. Jag har lärt mig mycket inom jakt och viltvård. Jim Forsberg Ökna 22. Sörmlands Naturbruk En del av Landstinget Sörmland

24 Realgymnasiet. Klättring, dykning, skidåkning sjukt häftiga år! Vi har klättrat på fantastiska klippor, paddlat i alla väder och åkt skidor över hela Sverige. Vi har nu bland annat grönt kort i klättring, dykcertifikat och skidlärarutbildningar. Jag har fått jobba som skidlärare i en månad, åkt fyrhjuling, varit klätterinstruktör och gjort en mängd andra oförglömliga saker! På bilden äter jag frukost efter ca 1200km cykling. Smärta, trötthet och mjölksyra förbisågs för att allt var så sjukt häftigt! Precis som mina 3 år på Realgymnasiet har varit! Johan Smith Real NP10A Liv och framtid Hur sammanfattar man de tre mest avgörande åren i ens liv? En omöjlig uppgift. Med ett försök skulle jag vilja använda mig av orden liv och framtid. För allt vi har gjort tillsammans har hjälpt oss att bli bättre människor och att utforma vår framtid. Jag kan ibland undra hur det hade varit på en annan linje, med andra människor och lärare, men i slutändan är jag glad att jag valde Real. För tänk vad många fina minnen som aldrig funnits utan er. Tack! Ellen Kantare Real

25 Rektors inbjudan Alla föräldrar och studenter hälsas välkomna till Realgymnasiets studentdag! Programmet för studentdagen: - Fotografering av Svenskt skolfoto kl 09:30 på skolan. Om det är fint väder kommer klassfotot istället att tas uppe vid klocktornet samma tid. - Lunch på restaurang Lotsen (i hamnen) kl 12:00 och sedan utspring därifrån ca kl 14:15 - Gemensam promenad från Lotsen till Stora torget via Å-promenaden. - Samling på Stadshustrappen kl 15:00 för studenterna från alla skolor. - Kortege från Nicolaiskolan kl 15:45. Vi hoppas på en toppendag med strålande sol och önskar studenterna lycka till i framtiden! Varmt välkomna! Marita Encke Dahlin Rektor Realgymnasiet FAKTA 14 juni är en vanlig skoldag att vara berusad eller dricka alkohol är förbjudet. Påverkade elever kommer inte att få delta i skolans studentfirande. 24.

26 Utvecklingscenter Oxelösund. Lärorikt och intressant Jag kan börja med att de tre åren har gått så ofantligt fort, fortare än vad jag kunde annat första året. De tre åren på gymnasiet har vart väldigt lärorika och intressanta med både positiva och negativa händelser, men för det mesta positiva händelser. Jag har skaffat mig en mycket stor kompetens kring svetsning och bearbetning. Lärarna har vart väldigt behjälpliga och lärt ut på ett sådant sätt att kunskaperna verkligen befästs. Jag tycker även att det har vart fantastiskt roligt och trevligt att bekanta sig både med klassen och med lärarna. Men nu är det bara att invänta studenten och ses för en sista gång samlade innan vi går skilda vägar. Markus Peltonen IP10 25.

27 Rektors inbjudan Eleverna startar traditionsenligt studentdagen i S:t Botvids kyrka med betygsceremoni kl 10:30. Sedan kör kortegen ut dem till restaurang Sailor där de tillsammans med lärarna äter lunch för att sedan möta upp väntande anhöriga på Färjeläget runt kl 13:30. De som önskar kan möta upp studenterna från de andra skolorna i Nyköping på stadshustrappan kl 15:00 och sedan åka kortege från Nicolaiskolan kl 15:45. Grattis till alla studenter, tack för de här åren och lycka till i framtiden! Tapio Kantokoski, rektor Utvecklingscenter Friskola FAKTA 14 juni är en vanlig skoldag att vara berusad eller dricka alkohol är förbjudet. Påverkade elever kommer inte att få delta i skolans studentfirande. 26.

28 Studentveckan. Studentveckan 6-14 juni 2013 Studentveckan är ett fenomen som uppstod för två år sen och är en liten mini-festival för alla som tar studenten. Vi i Gymnasiekåren har valt att anordna denna trevliga tillställning även detta år. Studentveckan 2013 pågår 6-14 juni och kommer att innehålla mängder med aktiviteter. För att delta i evenemangen och aktiviteterna krävs inget annat än att du är student. Försäljning av Studentband kommer att påbörjas i slutet av maj. Läs mer bredvid. 6/6 Den traditionella Togafesten! Vira in dig i ett vitt lakan och kom till Lotsen för att fira in starten av Studentveckan 2013.kl 22:00-02:00. Det är gratis entré och särskild kö vid uppvisande av Studentband. Övriga betalar 100 kr i dörren. 9/6 Flottrace och fest! Racet startar kl. 14:00 nedanför Qvarnenbron vid Mike s Bar. Målgång vid bron i hamnen (Hamnvägen). Mer info på sidan 30. Under kvällen vankas det fest igen. Lotsen, kl 22:00-02:00. Det är gratis entré och särskild kö vid uppvisande av Studentband. Övriga betalar 100 kr i dörren. Temat för festen släpps senare på Gymnasiekårens facebook. 11/6 Volleyboll och fest! Info om volleybollen finns på sidan 30. Fest på Lotsen, kl 22:00-02:00. Det är gratis entré och särskild kö vid uppvisande av Studentband. Övriga betalar 100 kr i dörren. Temat för festen släpps senare på Gymnasiekårens facebook. 12/6 Fest igen! Lotsen, kl 22:00-02:00. Det är gratis entré och särskild kö vid uppvisande av Studentband. Övriga betalar 100 kr i dörren. Temat för festen släpps senare på Gymnasiekårens facebook. 14/6 STUDENTEN! På sida xx-xx hittar du info från just din skola om hur din studentdag kommer att se ut. Passa på att njuta och skråla så högt du bara kan! På sidan xx hittar du regler för kortegen och den viktiga anmälan som chaufför och flakvärd ska skriva på. Missa inte det! Efter dagens ståhej är det den sista episka festen. Lotsen, kl. 22:00-02:00. Det är gratis entré och särskild kö vid uppvisande av Studentband. Övriga betalar 100 kr i dörren. 27.

29 Information om studentband Innan Studentveckan 2013 kommer vi i Gymnasiekåren att sälja Studentband. Detta är ett tygarmband som du har på dig hela veckan och som ger dig massor av förmåner: - Du betalar inget inträde för någon av de 5 festerna under veckan. - Du står i särskild kö till festerna vilket gör det både snabbare och smidigare att komma in. - Du betalar ingen deltagaravgift för varken Flottrace eller Volleybollturneringen. - Du får reducerade priser i baren under våra fester. - Du får mängder med rabatter på olika ställen i stan för att kunna njuta av din vecka till fullo. Var köper jag bandet? Via Facebook kommer vi i Gymnasiekåren att meddela plats och dag då vi kommer att sälja studentband. Det är viktigt att du har med dig jämna pengar, GK-kortet och legitimation. Kan jag ta av mig bandet och sedan sätta på det? Bandet är personligt och går inte att ta av utan att det går sönder. Ett trasigt eller plomberat armband är ogiltigt. Vi ersätter inte trasiga eller borttappade band. Pris för studentbandet 350 kr OBS! Inför Studentveckan 2013 säljs inga förköpsbiljetter till festerna. Om du inte bär ett Studentband betalar du 100 kr i dörren. 100 kr - Togafest på torsdagen 50 kr - Flottrace 100 kr - Fest på söndagen 50 kr - Volleyboll 100 kr - Fest på tisdagen 100 kr - Fest på onsdagen 100 kr - Studentkvällen på fredagen Summa: 600 kr Genom att köpa ett Studentband sparar du 250 kr. Och då har vi inte räknat med alla rabatter du får på mängder med ställen på stan under veckan och inte heller de reducerade priserna i baren. 28.

30 Studentveckan.

31 Flottrace - söndag 9 juni Samla ihop några kompisar, bygg en flotte och ställ upp i studenternas blötaste och mest fartfyllda race i Nyköpingsån! Fint pris utlovas till det vinnande laget och till laget med den snyggaste flotten. Start: kl 14:00 vid Qvarnenbron nedanför Mike s Bar. Mål: Bron i hamnen (Hamnvägen). Regler: - Deltagarna måste bära flytväst och hjälm. - Deltagarna måste ha byggt flotten själva. - Deltagarna måste vara årets studenter Deltagarna får inte simma bakom flotten, då klämrisken är stor. - Motorer eller diverse styranordningar får inte användas, däremot är paddlar okej. - Alla deltagare måste befinna sig på sin egen flotte då ni passerar under bron i hamnen för att målgången ska räknas. - All sabotage är förbjuden. Ni får alltså inte förstöra varandras flottar innan eller under färden. Gymnasiekåren förbehåller sig rätten att diska deltagare och flottar som inte följer reglerna. Anmälan sker genom ett PM till Gymnasiekårens Facebook senast den 31 maj. Skriv med namn på alla deltagare, vem som är lagkapten, om varje deltagare har ett Studentband eller inte och såklart ett häftigt lagnamn. Bär du ett Studentband är denna aktivitet gratis, annars tillkommer en deltagaravgift på 50 kr/person. OBS! Ta hand om er flotte efter racet. Vid kvarlämnad flotte bötfälls lagkaptenen. Mer info finner du på Gymnasiekårens facebook. Volleyboll 2013 tisdag 11 juni Den ärofyllda volleybollturneringen går av stapeln 11 juni! Samling sker kl 12:00 vid volleybollplanen i hamnen och sen spelar vi tills vi är klara. Spelschema och regler går vi igenom på plats. Ett fint pris utlovas till det vinnande laget. har ett Studentband eller inte och såklart ett häftigt lagnamn. Minst 5 personer/ lag. Bär du ett Studentband är denna aktivitet gratis, annars tillkommer en deltagaravgift på 50 kr/person. Anmälan sker genom ett PM till Gymnasiekårens Facebook senast den 31 maj. Skriv med namn på alla deltagare, om varje deltagare Mer info finner du på Gymnasiekårens facebook. 30.

32 Polis och fältare informerar. Grattis till studenten! Hälsningar från fältgruppen. Nu närmar sig studentdagen 14 juni som för många av er är slutet på år av scheman, plugg och läxor. För att studentdagen ska bli så bra som möjligt vill vi som jobbar i kommunens Fältgrupp skicka med er några ord på vägen: - Sov ordentligt innan studentdagen, det är en lång dag med många intryck. - Ät en ordentlig frukost, den kommer att behövas. - Drick mycket vatten, det kan bli varmt. Om du har frågor inför studenten, kontakta Beatrice Hagfalk De som jobbar på studenten är: Elisabet Malmberg Malin Glysing Ulrica Backman Helena Karlsson P.S. Till alla släktingar och vänner: att hänga champagneflaskor runt halsen på studenter är ett langningsbrott D.S. Vi i fältgruppen kommer att ha våra jackor och tröjor som är märkta med FÄLTARE på ryggen. En del av vårt arbete är bland annat att stötta de som inte mår bra och behöver få komma hem, men låt oss tillsammans göra så att studentdagen 2013 blir en dag med positiva minnen och glada stunder! Uppmaning: lämna bilen hemma! Dagarna för skolavslutning och studentfirande är det väldigt trångt i centrala Nyköping och vid de större gymnasieskolorna. Det är ont om parkeringsplatser och det är gällande trafikregler som är aktuella även denna dag. Lämna gärna bilen hemma istället! 31.

33 Missa inte reglerna för kortegen Hälsningar från kommunpoliserna Tomas och Maria. Nu är det bara några dagar kvar innan studentexamen. Gratulerar till allt arbete ni gjort! Vi hoppas att ni får glada och roliga minnen av er examensdag. Vi vill informera er om följande saker som kan bli aktuella på er examensdag. Informationen gäller säkerhet och trygghet studenten ska vara rolig för alla och ett positivt minne för livet! Kortegen: Vi vill förhindra olyckor under kortegen. Uppdatera er därför om de regler som finns för kortegen (se sidan 37). Reglerna är uppsatta för att kortegen ska kunna genomföras på ett tryggt och säkert sätt både för er studenter och för alla de tusentals människor som kommer att vilja se er på studentdagen. Om kraven inte uppfylls så kommer ekipagen att bli hindrade från sin färd och inte få delta i kortegen. Missa inte heller anmälningsblanketten till körtillståndet för kortegen på sidan 38. Flakvärden ska skriva på blanketten och lämna den vid flakvärdsmötet som sker kl 15:15 på studentdagen. Kom ihåg att vanliga trafikregler gäller när kortegen är slut, exempelvis att bilbälte ska användas under bilfärd och att man rätt antal personer ska färdas i bilen. Alkoholförtäring : I Nyköpings innerstad råder det alkoholförtäringsförbud på offentlig plats, det innebär att INGEN oavsett ålder får dricka alkohol i centrum. Detta gäller även under studentdagen och det beviljas inga undantag. Böter skrivs till den som dricker inom de förbjudna områdena. På Nyköpings kommuns hemsida finns det lokala ordningsföreskrifter, där hela alkoholförtäringsförbudet finns att läsa (www. nykoping.se, sök på ordningsföreskrifter ). Langning av alkohol: Ett langningsbrott begås om någon, oavsett vem det är, köper ut alkohol åt någon som själv är under 20 år. All alkohol som ertappas på den som är under 20 år kommer att förverkas och brottsanmälan kommer att skrivas. Alkohollagen ger inte heller några undantag. Ett exempel från en tingsrättsdom är en mamma som gav sin dotter 25 cl vin och blev dömd till kronor i böter. Du kan läsa mer om alkohol och ungdomar på webbplatsen Lycka till och ha en bra examensdag! Tomas Andersson och Maria Ulvenhag Poliser med särskilt kommunansvar i Nyköpings kommun

34 Kartor. Fältare informerar. Färdväg mot Stora Torget från utspringet. Stora Torget Västra Storgatan Västra Kvarngatan Slottsgatan V Trädgårdsg Framtidsgymnasiet Nyköpings Strand Nyköpings Enskilda Gymnasium Realgymnasiet Framtidsgymnasiet Nyköpings Strand Utbildningscentrum/Hotell- och restaurangskolan Real Gymnasiet Nyköpings Enskilda gymnasium 33.

35 Färdväg mot Stora Torget från utspringet. Nera informerar. Fågelbovägen Örnsköldsväg Stora Torget Nico Östra Storgatan Ringvägen Västra Kvarngatan Slottsgatan Östra Trädgårdsgatan Tessin Nyköpings gymnasium Tessin Stora Torget Gripen ETG Hemgårdsvägen Västra Storgatan V Trädgårdsg Ljud- och bildskolan Västra Kvarngatan Nyköpings gymnasium Gripen ETG-gymnasiet Ljud- och bildskolan 34.

36 Tänk på hörseln. Ha öronproppar i kortegen du också! Kan man ha det? Ska man ha det? Ja, varför inte? Visst, du är 19 år, har tagit studenten, framtiden är din! Men, du ska använda öronen hela livet, så var rädd om dem. Tekniken för högtalaranläggningar har utvecklats så att det kan vara mycket höga ljudnivåer utan att musiken låter sprucken eller oren du märker alltså inte att volymen är skadlig. Här kommer några ord på vägen: - Ljudnivån på studentflaket, vid rockgalor och på nattklubbar är ofta så hög att risken är stor för att du ska få tillfälliga och permanenta hörselnedsättningar och/eller tinnitus. - Hörseln har inget inbyggt skydd. Det är inte så att risken för hörselskador minskar om hörseln gradvis får vänja sig vid högre ljudnivåer under till exempel en konsert, en studentkortege eller vid bullerarbete. - Akut hörselnedsättning vid bullerskada kan förbättras efter timmar, dagar och veckor. Man talar om tillfällig hörtröskeländring, men: > Hörselskador byggs på. Efter varje gång du har utsatt dig för alldeles för höga volymer lagras skadan och kan bli en riktig hörselskada. > Hörselskador leder nästan alltid till minskad tålighet mot höga ljud. Nera Installation, ett VVS-företag i Nyköping, bjuder på öronpropparna vid årets studentkortege. Alla studenter kommer att få öronproppar inför starten av kortegen. Tack Nera! VS-entreprenör NER - Installation.se Tel:

37 Till dig som förälder eller anhörig Här kommer några ord på vägen inför årets studentfirande. Orden handlar om alkohol och kopplingen till säkerhet och trygghet. Inför studentfirandet 2012 gjordes en gemensam lyckad kraftsamling med striktare regler utifrån ett säkerhetsoch trygghetsperspektiv. Nyköpings och Oxelösunds samtliga gymnasierektorer bestämde tillsammans med polisen och Nyköpings kommun att ett striktare reglemente kring kortegen skulle tas fram. Många har tackat oss för det. Vi hoppas nu att du också vill vara med och göra årets student lika bra! Den 14 juni är ingen dag som är undantagen från lagarna - om du som förälder eller annan vuxen köper ut alkohol till en person under 20 år begår du ett langningsbrott. Berusade ungdomar släpps inte in i skolan, alkohol är inte tillåtet på skolan eller under promenaden till Stadshustrappan, inte heller under kortegen. Hårt? Jo, men anledningen är inte enbart rättslig, utan är till för att ungdomarna ska kunna fira under säkra och trygga förhållanden. Så, var med och bidra du också, till en säker och trygg student 2013 genom att inte köpa ut alkohol! Till dig som ska ta studenten Det här har ju du koll på, men vi tänker påminna dig i alla fall: det är inte tillåtet att vara full i skolan! Det är inte heller tillåtet att dricka alkohol (eller ta andra droger) i skolan, inte en vanlig dag och inte på studenten. Du får inte heller dricka alkohol utomhus i centrala Nyköping vilket gör att du inte får dricka alkohol på väg till Stadshustrappan eller i kortegen. Polisen kommer att genomföra kontroller och beslagta all alkohol och även skriva brottsanmälan till den som har köpt ut. Varför tjatar vi om det då? Jo, för att med alkohol ökar risken för olyckor. Vi vill att du ska minnas ditt studentfirande med glädje och lycka. Inför studentfirandet förra året, då de striktare reglerna kom till, var det en del människor som tyckte att vi var trista. Men, det var just inför studentfirandet. Efteråt tackade samma personer för festligheterna under dagen som var minst lika roliga som tidigare år, men betydligt nyktrare och därmed säkrare och tryggare. Kom ihåg att dagen är lång och att festen just har börjat Anna Hesselgren, säkerhetssamordnare Nyköpings kommun 36.

38 Regler för flak samt anmälan. Regler och färdväg för flak Fordonståget får bara bestå av ett dragfordon och ett till kopplat släpfordon med maxlängd av 24 meter. OBS! Vissa gathörn kommer att bli svårpasserade med långa fordon. Sammankopplingen måste vara tillförlitlig. Släp ordonet ska vara stabilt så det inte finns risk för vältning. 2. På flak ska det finnas skyddsräcke eller motsvarande med en höjd av minst 110 cm. Om något står längs väggarna så räknas 100 cm från detta. OBS! Inga rep eller liknande får användas. Skyddsräcke om annat än täckta sidor används exempelvis brädor ska avståndet mellan dessa vara max 20 cm. 3. Flaket får inte ha farliga ojämnheter, utskjutande delar eller skarpa kanter som kan öka risken för skador på passagerarna. 4. Säten bänkar eller motsvarande anordningar ska sitta fast. en flakvärd som är minst 21 år. 9. På varje flak ska det finnas Flakvärden ska inte vara med 5. Alla ekipage ska ha brandsläckare tillgänglig på flaket och fira själv. Han/hon ska vara nykter och bära reflexväst. vilken flakvärden ansvarar för. Ekipage med bensindrivet Lista med dragfordons elverk ska ha brandsläckare av registreringsnummer samt förare godkänd typ och monterad på och flakvärd ska fyllas i och en lättillgänglig plats. lämnas till polis i samband med flakvärdsmötet kl vid 6. Om det inte finns fast monterad påstigningsanordning ska infarten till Nicolaiskolans skolgård. stege eller trappa medföras, som kan fästas i flaket vid av och 11. Samtliga flak och fordon påstigning. kommer att inspekteras av polis innan avmarsch. Fordon som 7. Föraren måste vara minst inte uppfyller krav eller inte har 21 år och ha körkort med rätt behörighet sedan två år. För traktor flakvärd kommer inte att få delta i den tillståndsgivna kortegen. med släp krävs dock B-körkort. Fordon där säkerheten äventyras 8. Passagerarna/flakvärden ska under färden kommer att kunna kontakta föraren direkt stoppas från vidare deltagande genom ett tillförlitligt kommunikationssystem ifall någon- i kortegen. ting händer. Om mobiltelefon används måste samtal vara uppkopplat under hela färden. Flakvärdsmöte startar kl vid Nicolaiskolan Fågelbovägen Örnsköldsväg Stora Torget Nico Östra Storgatan Ringvägen Västra Kvarngatan Slottsgatan Östra Trädgårdsgatan Tessin 37.

39 Anmälan för studentkortege. För att få tillstånd att köra i studentkortegen så behövs följande uppgifter: Chaufför (minst 21 år och ha körkort med rätt behörighet sedan två år. För traktor med släp krävs dock B-körkort) Flakvärd (minst 21 år och vara nykter) Registreringsnummer på fordonet Registreringsnummer på ev. släp Jag har tagit del av regler kring studentflak och kortege. Underskrift av flakvärd Denna blankett ska lämnas ifylld till polis i samband med flakvärdsmöte fredag 14 juni kl

40

Student Eskilstuna 16/6 2018

Student Eskilstuna 16/6 2018 Student Eskilstuna 16/6 2018 Sid 2: Tider för resp. gymnasium Sid 3: Färdväg Sid 4-5: Regler för flak/ekipage Sid 6: Anmälan om flak/ekipage Sid 7: Grundregler Sid 8: Alkohol 1 TIDER STUDENTFIRANDE GYMNASIESKOLAN

Läs mer

Allt du behöver veta om vad som händer den 13 juni. Plus lite till. STUDENT 2014.

Allt du behöver veta om vad som händer den 13 juni. Plus lite till. STUDENT 2014. Allt du behöver veta om vad som händer den 13 juni. Plus lite till. STUDENT 2014. Innehåll. STUDENT 2014. Inledning 4 Nyköpings gymnasium 6 ETG 12 Framtidsgymnasiet 14 Nyköpings Strand Utbildningscentrum

Läs mer

Allt du behöver veta om vad som händer den 12 juni. Plus lite till. STUDENT 2015

Allt du behöver veta om vad som händer den 12 juni. Plus lite till. STUDENT 2015 Allt du behöver veta om vad som händer den 12 juni. Plus lite till. STUDENT 2015 Innehåll. STUDENT 2015. Inledning 4 Nyköpings gymnasium 6 ETG 12 Framtidsgymnasiet 14 Nyköping Strand Utbildningscentrum

Läs mer

Allt du behöver veta om vad som händer den 12 juni. Plus lite till. STUDENT 2015

Allt du behöver veta om vad som händer den 12 juni. Plus lite till. STUDENT 2015 Allt du behöver veta om vad som händer den 12 juni. Plus lite till. STUDENT 2015 Innehåll. STUDENT 2015. Inledning 4 Nyköpings gymnasium 6 ETG 12 Framtidsgymnasiet 14 Nyköping Strand Utbildningscentrum

Läs mer

Kungshögaskolan Tider och program för läsårets sista veckor

Kungshögaskolan Tider och program för läsårets sista veckor Kungshögaskolan Tider och program för läsårets sista veckor 14/5 onsdag Preliminär anmälan till prövning av satt betyg E-B (prövning för högre betyg, kostnad 500kr. Anmälan på klasslista genom mentor.

Läs mer

Studenten 2015 Fria Läroverken i Norrköping

Studenten 2015 Fria Läroverken i Norrköping Studenten 2015 Fria Läroverken i Norrköping 1 Innehåll Information om skolavslutning, studentfotografering och examen... 3 1 Mösspåtagningsceremoni... 3 2 Avslutningsveckan, årskurs 3... 3 2.1 Framtidsplaner?...

Läs mer

STUDENTEN 4 JUNI 2015

STUDENTEN 4 JUNI 2015 N E T N E D TU S 4 JUNI 2015 Välkommen till studentavslutning Om en månad tar Du studenten. Dina år på Alströmergymnasiet lider mot sitt slut och nya äventyr väntar bakom hörnet. Lärare, personal och skolledning

Läs mer

STUDENTEN 5 JUNI 2019

STUDENTEN 5 JUNI 2019 STUDENTEN 5 JUNI 2019 VÄLKOMMEN TILL STUDENTAVSLUTNING Om drygt en månad tar du studenten. Dina år på Alströmergymnasiet lider mot sitt slut och nya äventyr väntar bakom hörnet. Lärare, personal och skolledning

Läs mer

STAGNELIUSSKOLAN I KALMAR

STAGNELIUSSKOLAN I KALMAR STUDENT 2013 2013-06-13 STAGNELIUSSKOLAN I KALMAR Kära student! Än lever STUDENTEN! Torsdagen den 13 juni 2013 blir Du en i den långa raden - alltifrån 1600-talet - som lämnar gymnasiet i Kalmar för att

Läs mer

Studentavslutning fredag 3 juni 2016 Åk 3 gymnasiet och åk 4 gymnasiesärskolan

Studentavslutning fredag 3 juni 2016 Åk 3 gymnasiet och åk 4 gymnasiesärskolan Avslutningsgruppen Fyrisskolan Antidroggruppen Fyrisskolan Studentavslutning fredag 3 juni 2016 Åk 3 gymnasiet och åk 4 gymnasiesärskolan Fyrisskolan önskar framföra ett stort grattis till alla er som

Läs mer

Student Sjung om studentens lyckliga dag

Student Sjung om studentens lyckliga dag Student 2017-06-16 Sjung om studentens lyckliga dag Studentdagen 16 juni 2017 Kl 7.00-9.45 Studenterna samlas traditionsenligt i Tivoliparken för studentfrukost. Arrangemang av Studentkommittén. Samtliga

Läs mer

Studentinformation 2018

Studentinformation 2018 Studentinformation 2018 Polisen informerar åk3 inför studentfirandet Onsdagen den 16 maj kl 15.00 i aulan Pubrunda 17 maj obs inget skolarrangemang Offermarsch till St Sigfrids källa Torsdag 24 maj kl

Läs mer

Ämne 2015-05-02. Polisen SKOLAVSLUTNING 2015. Trädgårdsföreningen

Ämne 2015-05-02. Polisen SKOLAVSLUTNING 2015. Trädgårdsföreningen Trädgårdsföreningen 1 Inom det rödprickade området i Trädgårdsföreningen är det ej tillåtet att dricka alkohol 2 Om ni efter balen ska gå s.k. rännstensgång genom city, ska detta anmälas till polisen.

Läs mer

STUDENTEN 2 JUNI 2017

STUDENTEN 2 JUNI 2017 STUDENTEN 2 JUNI 2017 Välkommen till studentavslutning Om en månad tar du studenten. Dina år på Alströmergymnasiet lider mot sitt slut och nya äventyr väntar bakom hörnet. Lärare, personal och skolledning

Läs mer

Student. Fredagen den 12 juni 2015

Student. Fredagen den 12 juni 2015 Student 2015 Fredagen den 12 juni 2015 Student 2015 på Wendesgymnasiet Fredagen den 12 juni 2015 är det äntligen din tur att ta studenten på Wendesgymnasiet! Studentexamen är som alla säkert vet avskaffad

Läs mer

Söderportgymnasiet är en skola som vill vårda traditionerna. En av dessa är högtidliga avslutningar som firas på ett värdigt sätt.

Söderportgymnasiet är en skola som vill vårda traditionerna. En av dessa är högtidliga avslutningar som firas på ett värdigt sätt. Student 2016-06-10 Student 2016! Fredagen den 10 juni 2016 är det äntligen din tur att ta studenten på Söderportgymnasiet! Studentexamen är något som vi firar sedan många år tillbaka. Söderportgymnasiet

Läs mer

Student 2014 på Österänggymnasiet

Student 2014 på Österänggymnasiet Student 2014 på Österänggymnasiet Fredagen den 13 juni 2014 är det äntligen din tur att ta studenten på Österänggymnasiet! Studentexamen är som alla säkert vet avskaffad sedan många år tillbaka. Det hindrar

Läs mer

SKOLAVSLUTNING Information. Balen Morgonsamlingen i Trädgårdsföreningen Regler kring studentflaken Blanketter Kontaktuppgifter

SKOLAVSLUTNING Information. Balen Morgonsamlingen i Trädgårdsföreningen Regler kring studentflaken Blanketter Kontaktuppgifter Information Balen Morgonsamlingen i Trädgårdsföreningen Regler kring studentflaken Blanketter Kontaktuppgifter Om ni efter balen ska gå så kallad rännstensgång genom city, ska detta anmälas till polisen.

Läs mer

PROGRAM. Balen. Morgonsamlingen i Trädgårdsföreningen. Regler kring studentflaken. Blanketter. Kontaktuppgifter

PROGRAM. Balen. Morgonsamlingen i Trädgårdsföreningen. Regler kring studentflaken. Blanketter. Kontaktuppgifter PROGRAM Balen Morgonsamlingen i Trädgårdsföreningen Regler kring studentflaken Blanketter Kontaktuppgifter Om ni efter balen ska gå s.k. rännstensgång genom city, ska detta anmälas till polisen. ange var

Läs mer

Veckomeddelande v 20

Veckomeddelande v 20 Livet på De Geergymnasiet är spännande. Här kan du läsa om vad som händer just nu. Veckomeddelande v 20 2016-05-12 SCHEMABRYTANDE Ti 17/5 hel dag ES13a hel exkursionsdag i nk On 18/5 hel dag Koncentrationsdag

Läs mer

Student 2015. Plan över var på skolgården klassen ska samlas efter utspringet

Student 2015. Plan över var på skolgården klassen ska samlas efter utspringet Student 2015 Program för studentdagen Klassrumsfördelning Utspringsordning Tider för fotografering Placering i restaurang Linden Placering i Brahesalen Plan över var på skolgården klassen ska samlas efter

Läs mer

Infohäfte gällande studenten 2017 är utgiven i samarbete med Söderportgymnasiet och Söderportgymnasiets studentkommitté.

Infohäfte gällande studenten 2017 är utgiven i samarbete med Söderportgymnasiet och Söderportgymnasiets studentkommitté. Infohäfte gällande studenten 2017 är utgiven i samarbete med Söderportgymnasiet och Söderportgymnasiets studentkommitté. Student 2017! Fredagen den 16 juni 2017 är det äntligen din tur att ta studenten

Läs mer

Veckomeddelande v 24 2015-06-04

Veckomeddelande v 24 2015-06-04 Livet på De Geergymnasiet är spännande. Här kan du läsa om vad som händer just nu. Veckomeddelande v 24 2015-06-04 SISTA SKOLVECKAN On 10/6 Hum-dag To 11/6 12.30 Avslutning GIP Lennings Fr 12/6 09.30 Avslutning

Läs mer

Söderslättsgymnasiets studentvecka. Bakgrund - tidigare års studentveckor Elevmedverkan Ansvar

Söderslättsgymnasiets studentvecka. Bakgrund - tidigare års studentveckor Elevmedverkan Ansvar Söderslättsgymnasiets studentvecka Bakgrund - tidigare års studentveckor Elevmedverkan Ansvar Om Festmetoden Film och webbplats som Alkoholkommittén lanserade 2005. Riktad till unga vuxna i åldern 18-25

Läs mer

STUDENT 2017 JUNI MAJ VIKTIGA DATUM:

STUDENT 2017 JUNI MAJ VIKTIGA DATUM: STUDENT 2017 Hålla tal på studentdagen? Alla treor har möjlighet att skriva ett utkast till tal. Blir det många så bestämmer studentkommittén vilka. Tal kan ju också framföras i kyrkan. På sista mötet

Läs mer

Ämne Polisen SKOLAVSLUTNING Trädgårdsföreningen

Ämne Polisen SKOLAVSLUTNING Trädgårdsföreningen Trädgårdsföreningen 1 Program: Inledning Hans Salomonsson Baler, rännstensgång m.m. Peter Viveland, polis Kortegeväg, regler kortegevagnar Peter Viveland Champagnefrukosten Peter Viveland, Hans Salomonsson

Läs mer

VECKOBLADET v. 23 juni 2013

VECKOBLADET v. 23 juni 2013 Sida 1 av 5 VECKOBLADET v. 23 juni 2013 Dag Detta händer Borta under veckan Måndag 3 Lars D, Tanja L Tisdag 4 Lars D Onsdag 5 Lars D Torsdag 6 Sveriges nationaldag Lars D Fredag 7 LOV Lars D Till alla

Läs mer

STUDENT 2014 2014 INFORMATION. om Guteskolans studentfirande

STUDENT 2014 2014 INFORMATION. om Guteskolans studentfirande STUDENT 2014 2014 INFORMATION om Guteskolans studentfirande MÖSSPÅTAGNING 23 maj Frimis Visby www.frimis.se 18.00: Mösspåtagningsceremoni, stipendiumutdelning och underhållning. ca 22.00: Efterfest på

Läs mer

om läxor, betyg och stress

om läxor, betyg och stress 2 126 KP-läsare om läxor, betyg och stress l Mer än hälften av KP-läsarna behöver hjälp av en vuxen hemma för att kunna göra läxorna. l De flesta tycker att det är bra med betyg från 6:an. l Många har

Läs mer

Student Plan över var på skolgården klassen ska samlas efter utspringet

Student Plan över var på skolgården klassen ska samlas efter utspringet Student 2016 Program för studentdagen Klassrumsfördelning Utspringsordning Tider för fotografering Placering i Brahesalen Plan över var på skolgården klassen ska samlas efter utspringet Regler kring studentflak

Läs mer

Infohäfte gällande studenten 2015 är utgiven i samarbete med Söderportgymnasiet och Söderportgymnasiets studentkommitté

Infohäfte gällande studenten 2015 är utgiven i samarbete med Söderportgymnasiet och Söderportgymnasiets studentkommitté Student 2015-06-12 Infohäfte gällande studenten 2015 är utgiven i samarbete med Söderportgymnasiet och Söderportgymnasiets studentkommitté Student 2015! Fredagen den 12 juni 2015 är det äntligen din tur

Läs mer

STAGNELIUSSKOLAN I KALMAR

STAGNELIUSSKOLAN I KALMAR STUDENT 2014 2014-06-13 STAGNELIUSSKOLAN I KALMAR Kära student! Än lever STUDENTEN! Fredagen den 13 juni 2014 blir Du en i den långa raden - alltifrån 1600-talet - som lämnar gymnasiet i Kalmar för att

Läs mer

Student 2019! Det hindrar inte oss att fira studenten!

Student 2019! Det hindrar inte oss att fira studenten! Student 2019! Fredagen den 14 juni 2019 är det äntligen din tur att ta studenten på Söderportgymnasiet! Studentexamen är som alla vet avskaffad sedan många år tillbaka. Det hindrar inte oss att fira studenten!

Läs mer

Barn- och ungdomsenkät i Kronobergs län Årskurs 5

Barn- och ungdomsenkät i Kronobergs län Årskurs 5 Barn- och ungdomsenkät i Kronobergs län Årskurs 5 Hur mår du? Anledningen till att vi gör den här undersökningen är att vi vill få kunskap om ungas hälsa och levnadsvanor. Alla elever i årskurserna 5,

Läs mer

STUDENT EKBACKESKOLAN 2011

STUDENT EKBACKESKOLAN 2011 STUDENT EKBACKESKOLAN 2011 Studentsången Sjungom studentens lyckliga dag, låtom oss fröjdas i ungdomens vår! Än klappar hjärtat med friska slag, och den ljusnande framtid är vår. Inga stormar än i våra

Läs mer

Studentveckan 2015 Osbecksgymnasiet. information till avgångsklasserna

Studentveckan 2015 Osbecksgymnasiet. information till avgångsklasserna Studentveckan 2015 Osbecksgymnasiet information till avgångsklasserna Klasskampen 4 2 Studentbalen 6 Innehåll Studentsången 4 Studentveckan 5 Vett och etikett 6 Klasskampen 7 Studentbalen 8 Balfotografering

Läs mer

OBS. Tänk på att alkoholhaltiga drycker inte får förekomma inom skolans område och skolans lokaler!

OBS. Tänk på att alkoholhaltiga drycker inte får förekomma inom skolans område och skolans lokaler! Student 2014-06-13 Student 2014 på Söderportgymnasiet Fredagen den 13 juni 2014 är det äntligen din tur att ta studenten på Söderportgymnasiet! Studentexamen är som alla säkert vet avskaffad sedan många

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

Student i Södertälje STUDENT I SÖDERTÄLJE

Student i Södertälje STUDENT I SÖDERTÄLJE Student i Södertälje För utgångselever som värderar en rolig och värdig studentfest, erbjuder vi att tillsammans med oss planera ett säkert flakåkande. Student i Södertälje Anledningarna till att Polisen

Läs mer

2014-05-22. Skolavslutning 2014. Fria Läroverken i Linköping

2014-05-22. Skolavslutning 2014. Fria Läroverken i Linköping Skolavslutning 2014 Fria Läroverken i Linköping 1 Innehåll Information om skolavslutning, studentfotografering och examen 2014... 3 1 Mösspåtagningsceremoni... 4 2 Avslutningsveckan, årskurs 3... 4 2.1

Läs mer

Studenterna samlas i klassrum tillsammans med sina mentorer. Studenterna bjuds på studentlunch tillsammans med sina mentorer.

Studenterna samlas i klassrum tillsammans med sina mentorer. Studenterna bjuds på studentlunch tillsammans med sina mentorer. Kära student! Än lever STUDENTEN! Torsdagen den 16 juni 2016 blir Du en i den långa raden - alltifrån 1600-talet - som lämnar gymnasiet i Kalmar för att gå ut i världen. Det blir en dag värd att minnas.

Läs mer

Grattis! Om Du blir antagen till Vretagymnasiet, inriktning häst.

Grattis! Om Du blir antagen till Vretagymnasiet, inriktning häst. Grattis! Om Du blir antagen till Vretagymnasiet, inriktning häst. För att få ut så mycket som möjligt av din tid här på skolan har jag satt ihop denna lilla tidning. Du har säkert massvis av intressanta

Läs mer

Student Information om

Student Information om Student 2018 Information om Gutegymnasiets Studentfirande 24 maj Mösspåtagning Broväg 8 18:00 Gutegymnasiets mösspåtagningscermoni med fotografering Trerätters a la Carte i skolrestaurangen Specialkost

Läs mer

Gute Student 2015 Information om Gutegymnasiets studentfirande 2015

Gute Student 2015 Information om Gutegymnasiets studentfirande 2015 Gute Student 2015 Information om Gutegymnasiets studentfirande 2015 Mösspåtagning och middag på Frimis 22 maj 18.00 Meny Förrätt Liten toast skagen Mösspåtagningsceremoni, middag underhållning och stipendiumutdelning

Läs mer

Utvärdering 2012 - deltagare

Utvärdering 2012 - deltagare Utvärdering 12 - deltagare 145 deltagare Tycker du att det har varit kul att vara på kollo? (%) 1 8 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Det har varit kul för det är fina lokaler och bra utrustning.

Läs mer

Utvärdering 2014 målsman

Utvärdering 2014 målsman Utvärdering 2014 målsman 209 deltagare Kändes det tryggt att lämna era barn på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 100 0 Ja Nej Varför/varför inte? - Mycket väl anordnat och bra information. - Seriöst! Utförlig

Läs mer

FEBRUARI 2012. JVM-Distans. den 22 februari 2012

FEBRUARI 2012. JVM-Distans. den 22 februari 2012 FEBRUARI 2012 JVM-Distans den 22 februari 2012 Då var första tävlingen avklarad för oss äldre igår, resultatet från min egen sida var inte alls suveränt, faktiskt inte ens i närheten.. Men med tanke på

Läs mer

Definition av svarsalternativ i Barn-ULF

Definition av svarsalternativ i Barn-ULF STATISTISKA CENTRALBYRÅN 2011-06-09 1(29) Definition av svarsalternativ i Barn-ULF I nedanstående tabeller visas hur svaren på de olika frågorna i undersökningen av barns levnadsförhållanden har grupperats

Läs mer

Samhällskunskap. Ett häfte om. -familjen. -skolan. -kompisar och kamratskap

Samhällskunskap. Ett häfte om. -familjen. -skolan. -kompisar och kamratskap Samhällskunskap Ett häfte om -familjen -skolan -kompisar och kamratskap 1 I det här häftet kommer du att få lära dig: Vad samhällskunskap är Hur olika familjer och olika slags vänskap kan se ut Hur barn

Läs mer

Student 2016 Information om Gutegymnasiets studentfirande 2016

Student 2016 Information om Gutegymnasiets studentfirande 2016 Student 2016 Information om Gutegymnasiets studentfirande 2016 Mösspåtagning 26 maj 15:00 Mösspåtagningsceremoni och underhållning i Almedalen. 17:00 Mösspåtagningsmiddag Guteskolan Broväg 8 Eftermingel

Läs mer

Bra att veta inför. Studenten. Fredag 5 juni 2015. 08:50 Fotografering 11:30 Studentlunch 14:00 Samling i klassrummen 14:30 Utspring

Bra att veta inför. Studenten. Fredag 5 juni 2015. 08:50 Fotografering 11:30 Studentlunch 14:00 Samling i klassrummen 14:30 Utspring Bra att veta inför Studenten Fredag 5 juni 2015 08:50 Fotografering 11:30 Studentlunch 14:00 Samling i klassrummen 14:30 Utspring PRAKTISKA ANVISNINGAR Värmdö gymnasiums studenter lämnar skolan fredagen

Läs mer

Danielle hängde av sig kläderna och satte på lite musik, gick in i badrummet och började fylla upp vatten i

Danielle hängde av sig kläderna och satte på lite musik, gick in i badrummet och började fylla upp vatten i Ensamhet Danielle hade precis slutat jobbet och var på väg hemåt för en lugn och stilla fredagskväll för sig själv. Hon hade förberett med lite vin och räkor, hade inhandlat doftljus och köpt några bra

Läs mer

Om mig 2014. Snabbrapport för grundskolans år 8 per kön

Om mig 2014. Snabbrapport för grundskolans år 8 per kön Om mig 2014 Snabbrapport för grundskolans år 8 per kön Om mig är en webbaserad enkät om ungdomars hälsa och livsstil som genomfördes för första gången under hösten 2014. Enkäten är ett samarbete mellan

Läs mer

STUDENT Allt du behöver veta om vad som händer den 9 juni. Plus lite till.

STUDENT Allt du behöver veta om vad som händer den 9 juni. Plus lite till. STUDENT 2017 Allt du behöver veta om vad som händer den 9 juni. Plus lite till. Innehåll. STUDENT 2017. Inledning 4 Gymnasieskolor ETG 6 Framtidsgymnasiet 8 Ljud- och Bildskolan 10 Nyköpings Enskilda Gymnasium

Läs mer

RESULTATRAPPORT LÄSÅRET 2013/14

RESULTATRAPPORT LÄSÅRET 2013/14 RESULTATRAPPORT LÄSÅRET 2013/14 Varmt tack för ert stöd! Hej partner! Jag vill börja med att tacka för ett fint samarbete, härligt engagemang och generöst stöd utan er ingen läxhjälp! Vi har ökat antalet

Läs mer

Student i Södertälje STUDENT I SÖDERTÄLJE

Student i Södertälje STUDENT I SÖDERTÄLJE Student i Södertälje För utgångselever som värderar en rolig och värdig studentfest, erbjuder vi att tillsammans med oss planera ett säkert flakåkande. Student i Södertälje Anledningarna till att Polisen

Läs mer

Du är klok som en bok, Lina! Janssen-Cilag AB

Du är klok som en bok, Lina! Janssen-Cilag AB Du är klok som en bok, Lina! Janssen-Cilag AB Den här boken handlar om hur det är när man har svårt att vara uppmärksam och har svårt att koncentrera sig. Man kan ha svårt med uppmärksamheten och koncentrationen,

Läs mer

Mitt USA I augusti 2013 flyttade jag till North Carolina, USA. Mitt enda mål var att bli en bättre simmerska, men det jag inte visste då var att mycket mer än min simning skulle utvecklas. Jag är född

Läs mer

Avslutningsprogram. för Rodengymnasiet 2015

Avslutningsprogram. för Rodengymnasiet 2015 Avslutningsprogram för Rodengymnasiet 2015 Innehåll Lycka till! Studentsången 30/4 Mösspåtagning 8/6 Lommarrännet 10/6 Studentfotografering 10/6 Avslutningslunch 12/6 Studentdagen Vår förhoppning är att

Läs mer

EBERSTEINSKA GYMNASIET NR 25 ON 24/5 LÅ 16/17

EBERSTEINSKA GYMNASIET NR 25 ON 24/5 LÅ 16/17 Gymnasieslaget 30/5 I år vinner vi Gymnasieslaget och vi gör det med stil. Vi ska visa att man kan spela schysst och ändå vinna. Elevrådet har under veckan sålt blå T-shirts vid matsalen. Sista chansen

Läs mer

PROGRAM FÖR AVSLUTNINGSDAGEN

PROGRAM FÖR AVSLUTNINGSDAGEN PROGRAM FÖR AVSLUTNINGSDAGEN Fredag den 13 juni 2014 08.10 Samling Västerviks Gymnasium, Östersjövägen Studentmingel på gymnasiets innergård, vi bjuder på cider, frukt, ost och kex. Fotografering sker

Läs mer

Om mig 2015. Snabbrapport år 8. Norrköpings kommun. Detta är en automatiserad rapport baserad på ogranskad data.

Om mig 2015. Snabbrapport år 8. Norrköpings kommun. Detta är en automatiserad rapport baserad på ogranskad data. Om mig 2015 Snabbrapport år 8 Norrköpings kommun Detta är en automatiserad rapport baserad på ogranskad data. Rapporten innehåller resultat för grupper om minst fem elever. 1. Skola: Antal svarande: 1072

Läs mer

Kom ihåg ombyteskläder.

Kom ihåg ombyteskläder. Hej v48 Nu har vi börjat med massage, med tända ljus och skön musik masserade barnen varandra medan jag visade i luften vilka rörelser de skulle göra. Först var det lite fnissigt och de hade lite svårt

Läs mer

På fritiden tycker jag mycket om att åka båt och att fiska. Jag brukar grilla fisken över en eld, det är jätte-mysigt. Hälsningar Antonio Rodríguez

På fritiden tycker jag mycket om att åka båt och att fiska. Jag brukar grilla fisken över en eld, det är jätte-mysigt. Hälsningar Antonio Rodríguez Jag heter Antonio och jag arbetar som tandläkare. En tandläkare hjälper människor med deras tänder. Om du inte går till tandläkaren så kommer du att få hål i tänderna och väldigt ont. Att gå till tandläkaren

Läs mer

Student i Södertälje STUDENT I SÖDERTÄLJE

Student i Södertälje STUDENT I SÖDERTÄLJE Student i Södertälje För utgångselever som värderar en rolig och värdig studentfest, erbjuder vi att tillsammans med oss planera ett säkert flakåkande. Student i Södertälje Anledningarna till att Polisen

Läs mer

Välkommen till Uppsala!

Välkommen till Uppsala! Välkommen till Uppsala! Reccekommittén vill hjärtligen inte bara gratulera dig som blivit antagen till Sveriges bästa juristutbildning, utan även välkomna Dig till landets bästa studentstad. Innan du slängs

Läs mer

Du är klok som en bok, Lina!

Du är klok som en bok, Lina! Du är klok som en bok, Lina! Den här boken handlar om hur det är när man har svårt att vara uppmärksam och har svårt att koncentrera sig. Man kan ha svårt med uppmärksamheten och koncentrationen, men på

Läs mer

Utvärdering 2013 deltagare Filmkollo Original

Utvärdering 2013 deltagare Filmkollo Original Utvärdering 2013 deltagare Filmkollo Original 128 deltagare Tycker du att det har varit kul att vara på kollo? (%) 100 80 60 40 20 0 98 2 0 Ja Nja Nej Varför eller varför inte? - Jag har träffat jättemycket

Läs mer

Information inför Student 10 juni 2015 Tiden går snabbt, och snart är det dags att fira en efterlängtad student!

Information inför Student 10 juni 2015 Tiden går snabbt, och snart är det dags att fira en efterlängtad student! Till målsman och Student Information inför Student 10 juni 2015 Tiden går snabbt, och snart är det dags att fira en efterlängtad student! I detta brev finns information kring kommande studentaktiviteter,

Läs mer

NYHETSBREV YOUTH WITHOUT BORDERS. !Vi bjuder på fika och informerar om vårt möte och vem som kommer att bo hos vem.

NYHETSBREV YOUTH WITHOUT BORDERS. !Vi bjuder på fika och informerar om vårt möte och vem som kommer att bo hos vem. av 5 1 NYHETSBREV YOUTH WITHOUT BORDERS Vårt första nyhetsbrev Jag hoppas att ni alla vet vid detta laget vad era ungdomar håller på med här i skolan efter lektionstid. Annars är det kanske tid att ni

Läs mer

Äventyrskväll hos Scouterna är skoj, ska vi gå tillsammans?

Äventyrskväll hos Scouterna är skoj, ska vi gå tillsammans? Äventyrskväll hos Scouterna är skoj, ska vi gå tillsammans? Det finns många spännande aktiviteter som scouterna kan bjuda in sina kompisar till. Att följas till scoutmötet känns kul och tryggt. Att ha

Läs mer

Förverkliga dina drömmar på. Einar Hansen. gymnasiet! Natur och Estet1

Förverkliga dina drömmar på. Einar Hansen. gymnasiet! Natur och Estet1 Förverkliga dina drömmar på Einar Hansen gymnasiet! Natur och Estet1 Grattis! Du har tre fantastiska år framför dig Gymnasietiden är speciell. För första gången har du möjlighet att välja skola och program

Läs mer

Om mig 2014. Snabbrapport gymnasiet åk 2 Norrköpings kommun. Detta är en automatiserad rapport baserad på ogranskad data.

Om mig 2014. Snabbrapport gymnasiet åk 2 Norrköpings kommun. Detta är en automatiserad rapport baserad på ogranskad data. Om mig 2014 Snabbrapport gymnasiet åk 2 Norrköpings kommun Detta är en automatiserad rapport baserad på ogranskad data. Rapporten innehåller resultat för grupper om minst fem elever. 1. Skola: (N=547)

Läs mer

Intervjusvar Bilaga 2

Intervjusvar Bilaga 2 49 Intervjusvar Bilaga 2 Fråga nummer 1: Vad säger ordet motivation dig? Motiverade elever Omotiverade elever (gäller även de följande frågorna) (gäller även de följande frågorna) Att man ska vilja saker,

Läs mer

Ev. specialkost i samband med studentlunchen ska anmälas snarast till Peter på Gästishallen.

Ev. specialkost i samband med studentlunchen ska anmälas snarast till Peter på Gästishallen. Sida 1 av 5 VECKOBLADET v. 23 juni 2014 Dag Detta händer Borta under veckan Måndag 2 Tisdag 3 Lunchkonsert Onsdag 4 Torsdag 5 Fredag 6 Sveriges nationaldag Den stora bokåterlämningen Nu är det åter dags

Läs mer

Hur det är att vara arbetslös i fina Sverige.

Hur det är att vara arbetslös i fina Sverige. Hur det är att vara arbetslös i fina Sverige. Är det inte meningen att samhället ska hjälpa de som har det mindre bra? Är det inte meningen att man ska få stöd till ett bättre mående och leverne? Är det

Läs mer

Möt världen. Bli utbytesstudent. Åk på AFS Skolprogram och välj mellan 50 länder!

Möt världen. Bli utbytesstudent. Åk på AFS Skolprogram och välj mellan 50 länder! Möt världen. Bli utbytesstudent med AFS. Åk på AFS Skolprogram och välj mellan 50 länder! AFS ger dig möjligheten att lära känna dig själv samtidigt som du får vänner från hela världen. Som utbytesstudent

Läs mer

Utvärdering deltagare 2013 v.7-9 31 deltagare

Utvärdering deltagare 2013 v.7-9 31 deltagare Utvärdering deltagare 13 v.7-9 31 deltagare Tycker du att det har varit kul att vara på läger? (%) 1 8 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - För att man fick nya kompisar, fick göra det man tycker om

Läs mer

Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner.

Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner. Veronicas Diktbok Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner. Vi gör roliga saker tillsammans. Jag kommer alltid

Läs mer

Innehållsförteckning. Kapitel 1

Innehållsförteckning. Kapitel 1 Innehållsförteckning Kapitel 1, Zara: sid 1 Kapitel 2, Jagad: sid 2 Kapitel 3, Slagna: sid 3 Kapitel 4, Killen i kassan: sid 5 Kapitel 5, Frågorna: sid 7 Kapitel 6, Fångade: sid 8 Kapitel 1 Zara Hej, mitt

Läs mer

Så bra är ditt gymnasieval

Så bra är ditt gymnasieval Så bra är ditt gymnasieval fakta om kvaliteten på alla program och skolor w sidan 4: programmen som ger jobb 6: de gör mest för att alla elever ska nå målen 8: utbildningarna med högst betyg 10: skolorna

Läs mer

Utvärdering deltagare

Utvärdering deltagare Utvärdering deltagare 37 svar, 325 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 99 1 Ja Nej Varför, varför inte? - Det har varit lärorikt och kul att använda utrustningen och att skådespela. -

Läs mer

barnhemmet i muang mai fredag 18 januari - söndag 10 februari

barnhemmet i muang mai fredag 18 januari - söndag 10 februari barnhemmet i muang mai fredag 18 januari - söndag 10 februari Nu när ni har det kallt hemma i Sverige blir det bara varmare och varmare här hos oss. Vi går emot den varmaste perioden och det känns verkligen.

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 15 oktober - söndag 18 november

barnhemmet i muang mai måndag 15 oktober - söndag 18 november barnhemmet i muang mai måndag 15 oktober - söndag 18 november Oj, oj oj, nu går tiden fort det har redan gått fem veckor sedan förra veckobrevet! Var tog de fem veckorna vägen? Jo, de försvann i en massa

Läs mer

Likabehandling och trygghet 2015

Likabehandling och trygghet 2015 Likabehandling och trygghet 2015 1 Jag är Man 58 48,3 Kvinna 58 48,3 Jag avstår från att definiera 4 3,3 mig Total 120 100 100% (120/120) 2 Det känns bra att gå i skolan Alltid 46 38,3 Oftast 55 45,8 Ibland

Läs mer

Lärarmaterial. Böckerna om Sara och Anna. Vilka handlar böckerna om? Vad tas upp i böckerna? Vem passar böckerna för? Vad handlar boken om?

Lärarmaterial. Böckerna om Sara och Anna. Vilka handlar böckerna om? Vad tas upp i böckerna? Vem passar böckerna för? Vad handlar boken om? sidan 1 Böckerna om Sara och Anna Författare: Catrin Ankh Vilka handlar böckerna om? Böckerna handlar om två tjejer i 15-årsåldern som heter Sara och Anna. De är bästa vänner och går i samma klass. Tjejerna

Läs mer

Om mig 2014. Snabbrapport år 8 Norrköpings kommun. Detta är en automatiserad rapport baserad på ogranskad data.

Om mig 2014. Snabbrapport år 8 Norrköpings kommun. Detta är en automatiserad rapport baserad på ogranskad data. Om mig 2014 Snabbrapport år 8 Norrköpings kommun Detta är en automatiserad rapport baserad på ogranskad data. Rapporten innehåller resultat för grupper om minst fem elever. 1. Skola: (N=479) (N=410) Djäkneparksskolan

Läs mer

Tre saker du behöver. Susanne Jönsson. www.sj-school.se

Tre saker du behöver. Susanne Jönsson. www.sj-school.se Steg 1 Grunden 0 Tre saker du behöver veta Susanne Jönsson www.sj-school.se 1 Steg 1 Grunden Kärleken till Dig. Vad har kärlek med saken att göra? De flesta har svårt att förstå varför det är viktigt att

Läs mer

Student Information om Gutegymnasiets studentfirande

Student Information om Gutegymnasiets studentfirande Student 2017 Information om Gutegymnasiets studentfirande Studentmiddag Gutegymnasiet 19 maj 18:00 Mösspåtagningsmiddag Guteskolan Broväg 8 Förrätt Svamp Brushetta Varmrättsbuffé Majskyckling serveras

Läs mer

Ta vara på tiden, du är snabbt "för gammal" för att inte behöva ta ansvar.

Ta vara på tiden, du är snabbt för gammal för att inte behöva ta ansvar. Några ord till min Tips och råd från IHL1A, 16 januari 2015 Lev livet medan du kan Tänk ej för mycket på framtiden, ej heller på det förflutna Var snäll mot dem som är snälla mot dig; det lönar sig. Gör

Läs mer

Avslutningsprogram. för Rodengymnasiet 2019

Avslutningsprogram. för Rodengymnasiet 2019 Avslutningsprogram för Rodengymnasiet 2019 Innehåll Studentsången 30/4 Mösspåtagning 27/5 Informationsmöte i aulan 4/6 Brännbollsturnering 12/6 Studentfotografering 12/6 Avslutningslunch 14/6 Studentdagen

Läs mer

Bussarna kommer gå (allting rullar på). Dagen då mitt hjärta slutar slå. Bussarna kommer gå (allting rullar på). Dagen då mitt hjärta slutar slå.

Bussarna kommer gå (allting rullar på). Dagen då mitt hjärta slutar slå. Bussarna kommer gå (allting rullar på). Dagen då mitt hjärta slutar slå. ALBUM: NÄR JAG DÖR TEXT & MUSIK: ERICA SKOGEN 1. NÄR JAG DÖR Erica Skogen När jag dör minns mig som bra. Glöm bort gången då jag somna på en fotbollsplan. När jag dör minns mig som glad inte sommaren då

Läs mer

STUDENT Onsdag 25 maj kl Studentsångsträning B215. Tisdag 31 maj kl Studentsångsträning i B311

STUDENT Onsdag 25 maj kl Studentsångsträning B215. Tisdag 31 maj kl Studentsångsträning i B311 STUDENT 2016 Onsdag 25 maj kl. 09.30 Studentsångsträning B215 Tisdag 31 maj kl.15.00 Studentsångsträning i B311 Tisdag 3juni kl.10.30 Studentsångsträning i B311 Mösspåtagning 3 juni kl.12.00 Studentsång,

Läs mer

Om mig 2015. Snabbrapport gymnasiet åk 2. Norrköpings kommun. Detta är en automatiserad rapport baserad på ogranskad data.

Om mig 2015. Snabbrapport gymnasiet åk 2. Norrköpings kommun. Detta är en automatiserad rapport baserad på ogranskad data. Om mig 2015 Snabbrapport gymnasiet åk 2 Norrköpings kommun Detta är en automatiserad rapport baserad på ogranskad data. Rapporten innehåller resultat för grupper om minst fem elever. 1. Skola: Antal svarande:

Läs mer

SFI-KURS C OCH D. ALKOHOL I SVERIGE. Ung och alkohol. Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterial på lätt svenska.

SFI-KURS C OCH D. ALKOHOL I SVERIGE. Ung och alkohol. Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterial på lätt svenska. SFI-KURS C OCH D. ALKOHOL I SVERIGE Ung och alkohol Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterial på lätt svenska. Att prata med din tonåring om alkohol När det gäller alkohol

Läs mer

Kom och tita! Världens enda indiska miniko. 50 cent titen.

Kom och tita! Världens enda indiska miniko. 50 cent titen. En ko i garderoben j! är jag här igen, Malin från Rukubacka. Det har hänt He Det en hel del sedan sist och isynnerhet den här sommaren då vi lärde känna en pianotant. Ingenting av det här skulle ha hänt

Läs mer

Förskolelärare att jobba med framtiden

Förskolelärare att jobba med framtiden 2010 Förskolelärare att jobba med framtiden Skribenter och fotografer: Elin Anderberg Tove Johnsson Förskollärare som yrke Som förskollärare jobbar du inte bara med barnen i sig utan även med framtiden.

Läs mer

Valberedd 2015 Din guide till valet!

Valberedd 2015 Din guide till valet! Valberedd 2015 Din guide till valet! 1 Valberedd 2015 Din guide till valet! Vad är valet? På måndag 23/11 kommer vi att rösta om vilka som ska sitta i förbundsstyrelsen år 2016! Vi i valberedningen har

Läs mer

2014/2015. konfirmand

2014/2015. konfirmand 2014/2015 konfirmand 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande. Vad är rätt

Läs mer

På www.tänkom.nu får du fakta och tips om tonåringar och alkohol!

På www.tänkom.nu får du fakta och tips om tonåringar och alkohol! På www.tänkom.nu får du fakta och tips om tonåringar och alkohol! Tänk om fler föräldrar hjälptes åt att sätta gemensamma gränser kring alkohol. Att vara förälder till en tonåring är ofta underbart. Men

Läs mer