Robert Wiren i Oakland, California. Vem är han?

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Robert Wiren i Oakland, California. Vem är han?"

Transkript

1 Robert Wiren i Oakland, California. Vem är han? Robert Wiren Det började med att jag i min släktforskning träffade på en familj Wiren från Torsåker (en mor med tre barn), som hade utvandrat till Amerika. Min mor Maj-Britt Fredriksson hade tidigare forskat mycket i min släkt i Torsåker, men hon forskade inte vidare för att ta reda på vad det blivit av de utvandrade släktingarna. Familjen det handlar om är vicekorpral Anders Jonsson Wirén f. 28 oktober 1827 i Kalvsnäs, hans hustru Brita Andersdotter f. 10 juli 1827 i Kalvsnäs och deras barn Greta- Stina f. 15 april 1852 i Vall, Anders f. 16 augusti 1856 i Vall och Johan f. 28 juni 1862 i Vall. Familjen bodde i Vall utanvids, Torsåker, (X). Fadern i familjen omkom tragiskt i en gruvolycka den 12 april Han fick en sten i huvudet. Han dog ett par månader innan det yngsta barnet föddes. Sonen Anders var den förste som utvandrade. Enligt Emigrantskivan så utreste han från Göteborg 29 april 1881, 21 år gammal med destination Moingona (Iowa). Han var egentligen 24 år, eftersom han var född Mamma Brita, Greta-Stina och Johan utreste tillsammans från Göteborg den 25 april Brita var då 50 år enligt Emigrantskivan, men hon var egentligen 56 år, eftersom hon var född Britas destination var Chicago. Greta-Stina var 30 år enligt Emigrantskivan, men hon var egentligen 32 år. Greta-Stinas destination var Minneapolis. Johan skulle strax fylla 22 år vid emigrationen och det står 22 år på Emigrantskivan. Johans destination var liksom moderns Chicago.

2 Bröderna Anders och Johan Wiren Min släkt i Torsåker och Sandviken hade kontakt med Anders och Johan och de skickade hem foton från Amerika. Jag såg dessa foton redan som barn, men kopplade inte ihop dem med denna familj förrän jag själv började släktforska aktivt för tio år sedan. Min mor har haft korten i ett fotoalbum hemma och hon har berättat vad hon kände till om dem. Jag har nu själv dessa foton. Min mor visste att Johan bott i Kalifornien och Anders i Iowa och att Johan hade ett barn, en son som hette Milton. Anders skulle ha varit ogift och inte haft några barn. Med hjälp av dagens forskning på Internet borde det inte vara så svårt att få fram uppgifter om vad det blivit av familjen i Amerika och att hitta nu levande ättlingar. Jag började därför leta utifrån de få fakta jag hade. USA har både födelse- och dödsböcker samt folkräkningarna (Census) fram till 1930 inlagda på Internet. Man kan lätt gå in och söka på person och titta på originalen av folkräkningarna, som är inskannade. Jag såg detta som ett bra hjälpmedel för att hitta igen släktingarna i USA. Även hela telefonkatalogen för USA finns inlagd på Internet. Jag började söka. Att Anders skulle ha varit ogift och inte haft några barn stämde dock inte, för Anders finns på Census-skivan för Minnesota i Minneapolis år Där står han som Andrew Wiren head (familjehuvud), 43 år, f. 1956, dagsarbetare och har hustru och barn. Hustrun heter Christin, 41 år, f och barnen heter Ester f. 1890, Arvin David f och Abner f På samma plats finns 1900 också mamma Brita Wiren f och systern Christina (=Greta- Stina) f Han måste sedan ha flyttat till Kalifornien, för vid nästa Census-skiva 1910 finns han i staden Fresno i Kalifornien, som farmare tillsammans med systern Christina och sonen Alvin D, som står som farmarbetare och sonen Ebner S. Dottern Ester har flyttat hemifrån och antagligen har både mamma Brita och hustrun Christin dött någon gång mellan 1900 och På nästa Census-skiva 1920 finns han helt ensam med som inneboende och

3 med yrket nattvakt på varuhus. Han finns inte på Census-skivan för 1930 och bör därför ha dött mellan 1920 och finns Anders son Abner Wiren i Biola, Fresno i Kalifornien med hustru Lepta(?). Sonen Alvin finns i också i staden Fresno, boende tillsammans med en hustru som heter Matil. Att Johan (John) bara skulle ha haft ett barn stämde inte heller. Förutom Milton f. 29 augusti 1893 finns det Ruth f och Mildred f. 19 augusti Johns fru heter Amanda och är född i Sverige Familjen finns på Census-skivorna för San Francisco i Kalifornien 1900 (med hustru och barnen Ruth och John Milton), 1910 (med hustru och barnen Ruth, Milton och Mildred), 1920 (med hustrun och barnen Ruth och Mildred och systern Christina) och 1930 (med hustru och barnet Mildred). Det finns också en John Wiren med på Census-skivan 1900 i Taku, Alaska. Johns syster Christina bodde tillsammans med Johns familj 1920, hon var då 67 år. Både Christina, John och Amanda bör ha dött mellan 1930 och 1940, för de finns inte med på dödsskivorna från Mildred dog Anders och Johan Wiren utanför sommarhuset i Kalifornien 80 mil (mile?) norr om San Francisco. Jag började söka i telefonkatalogen för Kalifornien för att hitta några levande släktingar och fick genast upp Milton Wiren i Oakland. Jag såg det som troligt att namnet Milton levat kvar i några generationer framåt. Kombinationen Milton och Wiren såg jag som ovanlig och det borde vara en säker kontaktväg. I telefonkatalogen fanns både adress och telefonnummer. Det här började jag med Jag valde att skriva ett brev till Milton Wiren och frågade om han var släkt med den Johan Wiren som utvandrat Efter bara någon vecka fick jag svar från Miltons son Robert Wiren. Allt stämde. Han skrev att fadern dött, men att hans namn fortfarande fanns kvar i telefonkatalogen. Det var ju tur för mig, Annars hade jag behövt skriva till fler troliga personer och fråga. Det fanns sju stycken Wiren i katalogen. Robert Wiren skriver följande (utdrag ur hans brev från 1996): Jag heter Robert Beach Wiren och är 48 år. Min far hette Milton Beach Wiren och var född i Oakland, California den 27 mars Han gick bort 18 augusti Han var son till Milton John Wiren (min farfar), som dog 7 maj Milton J. var gift med min farmor Francis Wiren, som dog 15 oktober Jag bor i ett hus som varit i familjens ägo sedan Min

4 far Milton Beach arbetade för The Southern Pacific Railroad från 1938 till Hans far Milton John var arkitekt, kiropraktiker, och försäkringsman. Hans far Johan vet jag inte så mycket om. Jag har hans trunk med namnet J. Wiren. Jag vet att han var i Yukon i Alaska i guldrushen. Jag har kvar en hairloom souvenir efter honom. Min mor dog i år (=1996). Min mor och far var gifta i 53 år. Min far hade en syster Elois Wiren och jag har kontakt med hennes dotter. Jag arbetar med antikviteter, veteranbilar och reservdelar till veteranbilar sedan 16 år tillbaka. Jag har foton från ett sommarhus som farfar Milton John och hans fru hade Miltons far John kanske hade det tidigare? Skickar med några fotokopior på sommarhuset, John Wiren och hans mor Brita Wiren. (Mycket dåliga kopior, men man kan se att fotot på Johan (John) överensstämmer med de foton jag har på honom). Vad har hänt sedan. Vi har haft lite kontakt brevledes. Jag har skickat julkort och några böcker om Sverige till honom. Jag har också berättat för honom om Torsåker. Robert Wiren utanför sitt hus i Oakland. Huset har varit i familjens ägo sedan Min son Mattias var över till Canada för att hålla föredrag och han stannade kvar däröver några veckor och for ner till USA på semester efteråt. Han besökte då Kalifornien och tog kontakt med Robert Wiren och träffade honom. Robert blev mycket förvånad över besöket och tyckte det var roligt att träffa en släkting från Sverige. Han visade Mattias runt i San Francisco och Oakland och de tittade också på byggnader, bla ett stort hotell, som hade ritats av Roberts farfar Milton John Wiren, som var arkitekt, Jag har fortsatt att leta uppgifter om släkten i Amerika. Jag har hittat mycket uppgifter om Johan och Anders och deras familjer. Jag har gjort en släkttabell från Anders Jonsson Wirén och framåt till Robert Wiren utifrån det uppgifter jag fått av Robert och det jag hittat i Kaliforniens olika böcker. Kerstin Ellert Robert Wiren dog genom en olyckshändelse 2002.

5 1 Anders Jonsson-Wirén Född: 28 okt 1827, Kalvsnäs, Torsåker, (X) Död: 12 apr 1862, Wall, Torsåker, (X) Yrke: vicekorpral Far: Jon Persson ( ) Mor: Margta Hansdotter ( ) Soldat nr 120. Ovansjö komp. År bosatt i Wall utanvids. Blev vicekorpral. Partner: Brita Andersdotter Född: 10 jul 1827, Kalvsnäs, Torsåker, (X) Död: 9 jan 1906, Californien Far: Anders Ersson (1789-) Mor: Brita Andersdotter (1784-) Äktenskap: 9 jun 1851 Barn: Christina (Greta-Stina) ( ) Anders (Andrew) ( ) Johan (John) ( ) 1.1 Christina (Greta-Stina) Wirén Född: 5 apr 1852, Wall, Torsåker, (X) Död: 24 jun 1927, Californien Utvandrade till USA 25 april 1884, destination Minneapolis. Båt från Göteborg. Bodde i Minneapolis med mamman och brodern Anders familj (1900) och sedan i San Francisco med brodern Anders och hans två barn 1910 och med brodern John Anders (Andrew) Wirén Född: 16 aug 1856, Wall, Torsåker, (X) Död: 9 apr 1936, Californien Yrke: dagarbetare 1900, night watchman 1920 Utvandrade till USA 29 april Destination Moingona, Iowa. Båt från Göteborg. Bodde i Minneapolis, Minnesota 1900 i TWP, Fresno, California 1910 och : bodde med hustru Christin, barnen Ester E, David A. och Abner S. Hos dem bodde även Anders mamma Brita och syster Christina. Modern dog i Californien 1906, så de bör ha flyttat dit innan bodde han med systern Christina, barnen Alvin D och Ebner S. Han är änkeman Farmer bodde han ensam i Fresno. Systern Christina finns hos brodern John Night watchman warehouse Partner: Cherstin NN Född: okt 1858 Död:

6 Barn: Ester (1890-) Alvin David ( ) Abner S. ( ) Ester Wirén Född: aug 1890, Minneapolis, Minnesota flyttat från pappan före Alvin David Wirén Född: okt 1893, Minneapolis, Minnesota Död: 4 apr 1920, Californien 1910 farm labour, bodde hemma. Bodde 1920 i Fresno, Fresno, California. Arbetar sobertor?, cleaning. Partner: Mabel E NN Abner S. Wirén Född: jan 1897, Minneapolis, Minnesota Död: 7 maj 1929, Californien Bodde 1920 i Biola, Fresno, California Laborer, packing home. Partner: Leita M NN 1.3 Johan (John) Wirén Född: 24 jun 1862, Wall, Torsåker, (X) Död: 14 feb 1931, Californien Yrke: Carpenter 1920, Adjuster Insurence 1920, retired layoter 1930 Utvandrade till USA 25 april 1884, destination Chicago. Båt från Göteborg. Var i Yukon, Alaska och letade guld, 1900 i Taku, Alaska Bodde i San Francisco, California Systern Christina bodde hos familjen i Census bodde barnen Ruth och John Milton hemma. (San Francisco, SF, CA) 1910 bodde barnen Ruth, Milton och Mildred hemma. (Assembly District 39, SF) 1920 bodde barnen Ruth och Mildred hemma, samt systern Christina. (Assembly Distict 28,SF) 1930 bodde bara barnet Mildred hemma Hustrun finns med alla åren Partner: Amanda Willamina Gripp Född: 1864

7 Död: 18 apr 1935, Californien Barn: Ruth A (1892-) Milton John ( ) Mildred G ( ) Ruth A Wirén Född: feb 1892, Californien Bor hos föräldrarna 1920, ej Singel Milton John Wirén Född: 29 aug 1893 Död: 7 maj 1953, San Francisco, San Francisco, California Yrke: arkitekt, kiropraktiker, försäkringsförsäljare Han var 32 frimurare. I dödsboken står det moder Gripp och fader Wiren. Bodde i Oakland, California 1920 och saleman insurence. Partner: Född: Död: FRANCIS Marion Beach 18 aug 1894, Virginia 14 dec 1988, San Mateo, California Barn: Milton Beach ( ) ELOIS Juanita ( ) Milton Beach Wirén Född: 27 mar 1916, Oakland, Alameda, California Död: 18 aug 1994, Qakland, Alameda, California Yrke: arbetade för Southern Pacific Railroad från I dödsboken moder Beach Partner: Louise Burchell Född: 2 jul 1906, California Död: 11 maj 1996, Oakland, Alameda, California Äktenskap: 1941 Barn: Robert Beach ( ) Robert Beach Wirén Född: 28 sep 1948, Alameda Död: 2002 Yrke: antikvariat och reservdelar till veteranbilar sedan 1980.

8 Bodde i Oakland, California. Huset som han bodde i har varit i släkten sedan Ogift. Brev från Roberts kusin Kathy Hodges 26 oktober 2007: Robert s father, Milton Wiren, became estranged from his mother (Frances Wiren) and his sister (Elois Wiren Spencer) in the early 1960s. So Geoff and I did not grow up knowing the family. After Frances died in 1988, Milton established an occasional letter and phone call correspondence with me. Robert continued that after his father s death in 1994 and his mother s death in Around , I stopped hearing from Robert. Phone calls to his house did not go through. Letters went unanswered. Finally, in August of 2007, I discovered some information using databases that I have access to at work. After a few phone calls and s, I learned that Robert had been in the process of selling his house in Oakland in late He was reported missing in January of His body was discovered in July of 2002 in a storage area that he rented. His death was ruled an accident. It is believed he was working in the storage area, fell, and boxes fell on top of him. Unfortunately, since I just learned all this in 2007, I am having trouble tracking down what happened to his possessions. We re still trying to learn more about what happened, and will let you know what we learn ELOIS Juanita Wirén Född: 26 dec 1918, Oakland, Alameda, California Död: aug 1971 Mother: Beach. Partner: Terence TERRY James Spencer Äktenskap: 20 sep 1952 Barn: Geoff (1953-) Katherine KATHY (1958-) Geoff Wiren Spencer Född: 17 sep 1953, Washington DC Katherine KATHY Spencer Född: 17 mar 1958, Madison, WI Gift Hodges. Rochester, New York. Partner: Dell Ahrens Hodges Äktenskap: 5 jul 1980

9 Barn: Sarah Anne (1985-) Sarah Anne Hodges Född: 31 mar Mildred G Wirén Född: 19 aug 1901, Californien Död: 8 mar 1962, San Mateo, California 1900 (dödindex) eller 1901(döda CA) död? Bodde hemma hos föräldrarna Singel

10 Index Andersdotter Brita förälder till partner till 1 Brita partner till 1 Beach FRANCIS Marion partner till Burchell Louise partner till Ersson Anders förälder till partner till 1 Gripp Amanda Willamina partner till 1.3 Hansdotter Margta förälder till 1 Hodges Dell Ahrens partner till Sarah Anne Jonsson-Wirén Anders 1 NN Cherstin partner till 1.2 Leita M partner till Mabel E partner till Persson Jon förälder till 1 Spencer Katherine KATHY Terence TERRY James partner till Wirén Abner S Alvin David Anders (Andrew) 1.2 Christina (Greta-Stina) 1.1 ELOIS Juanita Ester Johan (John) 1.3 Mildred G Milton Beach Milton John Robert Beach Ruth A Wiren Spencer Geoff

11

Gestricia. Vy från Lillån före rivningen av stadsdelen Öster i Gävle. Medlemstidning för Gästriklands Genealogiska Förening

Gestricia. Vy från Lillån före rivningen av stadsdelen Öster i Gävle. Medlemstidning för Gästriklands Genealogiska Förening Gestricia Medlemstidning för Gästriklands Genealogiska Förening Årgång 16 Februari 2004 Nr 1 Vy från Lillån före rivningen av stadsdelen Öster i Gävle. Foto Carl Larsson. GÄSTRIKLANDS GENEALOGISKA FÖRENING

Läs mer

JanePeterson19 originally shared this to Jane Peterson Family Tree 19 Jul 2013 Portrait / Family Photo On the back of the original, written by

JanePeterson19 originally shared this to Jane Peterson Family Tree 19 Jul 2013 Portrait / Family Photo On the back of the original, written by JanePeterson19 originally shared this to Jane Peterson Family Tree 19 Jul 2013 Portrait / Family Photo On the back of the original, written by Hannah's daughter Edna, it says, " Mother's home in Rubo Sweden.

Läs mer

Elmquist - Magnus Jönssons stamtavla Från Jan Ekstrand

Elmquist - Magnus Jönssons stamtavla Från Jan Ekstrand Elmquist - Magnus Jönssons stamtavla Från Jan Ekstrand 2001-04-20 Tabell 1 MAGNUS Jönsson (14340). Född (Hfl AI:14 1851-61 Sjösås (G) s.156.). Gift med CATHRINA Håkansdotter (14341). Född (Hfl AI:14 1851-61

Läs mer

Mina föräldrar och mormor och farmor

Mina föräldrar och mormor och farmor 1 Mina föräldrar och mormor och farmor Här länk till familjeträd i Ancestry Mormor Amanda Gustafva Linna Kankaanranta b.13/3 1862 d. 1945 Från vänster till höger:. Mormor Amanda,farmor Wilhelmina Anttila,

Läs mer

Träna svenska A och B. Häfte 9 Familj och släkt

Träna svenska A och B. Häfte 9 Familj och släkt Träna svenska A och B Häfte 9 Familj och släkt Lina Bertil Malin Karl Alfred Familjen Alms släkt Anna Familj Johan Pia Elins föräldrar Beata syskon kusiner Elin Albin Maria Familj Martin syskon syskon

Läs mer

Per Johan Liljeberg 1844-12-21 1921-10-16

Per Johan Liljeberg 1844-12-21 1921-10-16 Per Johan Liljeberg 1844-12-21 1921-10-16 David Rickard Arne Sjöstedt 1916 2006 Eugenia Josefina Liljeberg 1876 1938 Ulrika Josefina Söderström 1850-1889 Per Johan Liljeberg 1844-1921 Margreta Carlsdotter

Läs mer

Emigration. Kerstin Ellert Landsarkivet 10 mars 2015

Emigration. Kerstin Ellert Landsarkivet 10 mars 2015 Emigration Kerstin Ellert Landsarkivet 10 mars 2015 Varför börjar man leta emigranter? Släktingar har beräbat om de i släkten som emigrerat Det finns amerikabrev och foton hemma hos äldre släktingar Som

Läs mer

Stamtavla för Maja Lisa Nilsdotter

Stamtavla för Maja Lisa Nilsdotter Stamtavla för Maja Lisa Nilsdotter Generation 1 1. Maja Lisa Nilsdotter. Maja Lisa föddes 1803-03-27 i Gissebo, Hjorted (H). Hon dog 1882-10-20 i Ekedalen, Hjorted (H), 79 år gammal. Hon begravdes 1882-10-27.

Läs mer

HISTORIEN OM KARIN OCH GUNNAR GUNNAR

HISTORIEN OM KARIN OCH GUNNAR GUNNAR HISTORIEN OM KARIN OCH GUNNAR GUNNAR 1905 för mer än 100 år sedan födde Vilma Grahn en pojke som fick namnet Johan Gunnar. Gunnar var min far. Vilma hette Forsberg som ogift, men var nu gift med Frans

Läs mer

Selma Josefina gifte sig med Sven i Holmia.

Selma Josefina gifte sig med Sven i Holmia. Buchau - Bochou Carlsson Christiansson Johansson Eriksson Det sägs att det kom två vandrande gesäller någon gång på 1600-tal från Tyskland med efternamnet Buchau. Senare troligen stavat både Buchou, Bouchow

Läs mer

INDISKA BERÄTTELSER DEL 8 MANGOTRÄDET av Lena Gramstrup Olofgörs intervju och berättelse. Medverkande: Arvind Chander Pallavi Chander

INDISKA BERÄTTELSER DEL 8 MANGOTRÄDET av Lena Gramstrup Olofgörs intervju och berättelse. Medverkande: Arvind Chander Pallavi Chander INDISKA BERÄTTELSER DEL 8 MANGOTRÄDET av Lena Gramstrup Olofgörs intervju och berättelse Medverkande: Arvind Chander Pallavi Chander Uppläsning av Cecilia Frode Indiska Berättelser del 8 Hej Jag heter

Läs mer

Utvandrare från Snavlunda

Utvandrare från Snavlunda Utvandrare från Snavlunda Mellan åren 1840 och 1930 utvandrade cirka 1,2 miljoner svenskar till USA, vilket betyder att nästan var femte svensk sökte lyckan i det stora landet i väst. Cirka 200.000 återvände

Läs mer

2016, Arbetslösa samt arbetslösa i program i GR i åldrarna år

2016, Arbetslösa samt arbetslösa i program i GR i åldrarna år 216, Arbetslösa samt arbetslösa i program i GR i åldrarna 16-64 år Öppet arbetslösa i GR (16-64år) Göteborg Totalt Göteborg Totalt jan 328 514 13 351 418 743 372 351 169 762 422 31 155 93 17 988 jan 342

Läs mer

Preliminär elmarknadsstatistik per månad för Sverige 2014

Preliminär elmarknadsstatistik per månad för Sverige 2014 jan feb mar apr maj jun GWh GWh GWh GWh GWh GWh 6 859,6 6 342,1 6 814,5 5 965,4 5 706,5 5 382,4 1 213,7 872,3 1 200,3 902,0 681,7 611,8 6 374,9 5 876,2 6 247,9 4 875,8 3 487,7 3 395,2 529,2 496,2 557,8

Läs mer

Johan Frans Lundell 1840-10-05 1924-12-08

Johan Frans Lundell 1840-10-05 1924-12-08 Johan Frans Lundell 1840-10-05 1924-12-08 Svea Linnéa Kraft 1909 1953 Johanna Charlotta Lundell 1876 1931 Johanna Nylin 1839-1920 Johan Frans Lundell 1840-1924 Anna Stina Hollsten 1807 1843 Anders Jansson

Läs mer

Välkommen till vecka 3

Välkommen till vecka 3 Välkommen till vecka 3 I den här lektionen ska vi följa en kvinna bakåt i tiden. Kvinnan avled 1974 och vi ska spåra hennes farfar som var född 1781. Kvinnan har vi valt ut slumpmässigt ur en församling

Läs mer

Börje i Enet ("Börin") Stamtabell

Börje i Enet (Börin) Stamtabell Börje i Enet ("Börin") Stamtabell Tabell 1 Börje (Börin) Jönsson (1:682). Död 1693 i Enet, Svanaholm, Ås (F) [jane]. Levde i torpet Enet under Svanaholm, Ås Gift med Elin (1:683). Död 26 okt 1684 i Enet,

Läs mer

Släkten Årvik (släktlinjen före namnantagandet)

Släkten Årvik (släktlinjen före namnantagandet) Djursholm 2008-03-14 GRÖNA STUBBEN släktutredning Släkten Årvik (släktlinjen före namnantagandet) Farfars farfars farfars far HÅKAN ANDERSSON Född 1744 i Torps socken i Dalsland, enligt uppgift från 1793.

Läs mer

Fyra systrar och en halvsyster

Fyra systrar och en halvsyster 1 Fyra systrar och en halvsyster Under åren 1842-1856 föder Anna Greta Persdotter vid Wågagård i Rogslösa 5 döttrar. De fyra första har samma far Johannes Nilsson som dör endast 45 år gammal 1854. Anna

Läs mer

S1_005 Hildur Nilsson g Petersson

S1_005 Hildur Nilsson g Petersson Hildur Elisabeth Nilsson föddes i nr. 2 Gamla Köpstad i Träslövs församling fredagen den 30 april 1909. Hon var det näst yngsta av 6 syskon. Fyra bröder och två systrar. En av bröderna, Oskar Gottfrid

Läs mer

Gudrun Henrikssons släktbok 81 82 BRÄNNEBRONA. J A Lundins farfars släkt i Holmestad. Brännebrona motell vid E20 har en extremt modern exteriör.

Gudrun Henrikssons släktbok 81 82 BRÄNNEBRONA. J A Lundins farfars släkt i Holmestad. Brännebrona motell vid E20 har en extremt modern exteriör. Gudrun Henrikssons släktbok 81 82 BRÄNNEBRONA J A Lundins farfars släkt i Holmestad Brännebrona motell vid E20 har en extremt modern exteriör. 82 Brännebrona... 1 Anor till Nils* Magnusson Lundin... 2

Läs mer

ANDERS GÖRAN JOHANNESSON

ANDERS GÖRAN JOHANNESSON En Släktforskningrapport För ANDERS GÖRAN JOHANNESSON Skapad den 28 februari 2010 "The Complete Genealogy Reporter" 2006-2009 Nigel Bufton Software under license to MyHeritage Family Tree Builder INNEHÅLL

Läs mer

Tollesbyn 1:10. Johannes

Tollesbyn 1:10. Johannes Tollesbyn 1:10 Johannes Andreasson 1883-1916 Johannes Andreasson från Vårvik köpte 1881, tillsammans med brodern Nils Fredrik, Tollesbyn 1:2. Johannes flyttade samtidigt från Vårvik till Ånimskog och Tollesbyn.

Läs mer

Farmor Gerda Theresia Larsson, född Gustafsson (Farmor till Gunnel, Gerd och Kjell)

Farmor Gerda Theresia Larsson, född Gustafsson (Farmor till Gunnel, Gerd och Kjell) Farmor Gerda Theresia Larsson, född Gustafsson (Farmor till Gunnel, Gerd och Kjell) Gerda föddes den 1 september 1882 i Östra Kannebäck. Hon var tredje dottern i familjen. Hennes föräldrar var sjökaptenen

Läs mer

KORPARYDET Torp under Moboda, FoF

KORPARYDET Torp under Moboda, FoF KORPARYDET Torp under Moboda, FoF Information av Doris Fransson, Björkelund, vid torpvandringen 20170910. Korparydet, norra under Moboda Låg 850 meter söder om Björkelund, 1500 meter väster om Fägerhult.

Läs mer

Maria Matilda Henrikssons tragiska liv

Maria Matilda Henrikssons tragiska liv Maria Matilda Henrikssons tragiska liv En 7,5 poängs uppsats i kursen Släktforskning en introduktion vid Mittuniversitetet Torgny Henriksson Torgny Henriksson 2 Innehåll Uppsatsen, s. 3 Bilagor: Ansedel,

Läs mer

Preliminär elmarknadsstatistik per månad för Sverige 2014

Preliminär elmarknadsstatistik per månad för Sverige 2014 jan feb mar apr maj jun GWh GWh GWh GWh GWh GWh 6 859,6 6 342,1 6 814,5 0,0 0,0 0,0 1 213,7 872,3 1 200,3 0,0 0,0 0,0 6 374,9 5 876,2 6 247,9 0,0 0,0 0,0 529,2 496,2 557,8 0,0 0,0 0,0 5,5 4,3 6,3 0,0 0,0

Läs mer

The Hahlin Family fron Dorotea Sweden. Tommy Ekdahl

The Hahlin Family fron Dorotea Sweden. Tommy Ekdahl The Family fron Dorotea Sweden by Tommy Table of Contents Register Report of Michael Aron Håkansson...2 Hourglass Tree of Enar...5 Hourglass Tree of Yvonne Berith...6 Introduction...7 Index...8 1 The Family

Läs mer

Titta själv och tyck till! Ewa

Titta själv och tyck till! Ewa För jämförelsens skull har jag gjort två olika layoutförslag. Här kommer det andra. Det är en bok i liggande A4. (Det andra förslaget, som du kanske redan har sett, är i stående A5). Den här layouten gör

Läs mer

NYNÄS Backstuga under Moboda, FoF

NYNÄS Backstuga under Moboda, FoF NYNÄS Backstuga under Moboda, FoF Information av Doris Fransson, Björkelund, vid torpvandringen 20180930. Nyanäs under Moboda Torpet låg på Norra Mobodas mark, längst bort i norra delen av Moboda, på

Läs mer

Flytta, koppla eller koppla loss personer i din databas (del 1 av 2)

Flytta, koppla eller koppla loss personer i din databas (del 1 av 2) Flytta, koppla eller koppla loss personer i din databas (del 1 av 2) Av Eva Dahlberg och Anders Larsson Flytta och koppla är den metod som används för att skapa en relation, dvs. länka samman personer

Läs mer

Släktkrönika från 1705 till 2000 tillägnad Holmessons släktförening.

Släktkrönika från 1705 till 2000 tillägnad Holmessons släktförening. Släktkrönika från 1705 till 2000 tillägnad Holmessons släktförening. Redogörelsen omfattar ättlingar till Claes och Kristina Maria Persson Bettamåla 1:3 i Augerums församling i nuvarande Karlskronas kommun

Läs mer

Torpet var ett Alby torp fram till 1920-30 talet då det friköptes från Aske och Lewenhaupt.

Torpet var ett Alby torp fram till 1920-30 talet då det friköptes från Aske och Lewenhaupt. kontakt: forskargruppen@telia.com www.håtuna-håbo-tibble.se TORPET KURN, FICK SENARE NAMNET KARLSLUND Torpet var ett Alby torp fram till 1920-30 talet då det friköptes från Aske och Lewenhaupt. Inger Löfstedt

Läs mer

Hedkarlsbo, (Sandvreten)

Hedkarlsbo, (Sandvreten) Hedkarlsbo 1. Torpgrund. Nybyggare Lars Larsson Hedberg f 1830 och Lena f Olsdotter f 1834, dom hade fem barn, Viktor var yngst, blev indelt soldat i Buckarby, med namnet Norgren. Lars mor bodde också

Läs mer

Har du saknat mig? Prolog Nu är det 12 år sedan och jag tänker fortfarande på det. Hur mamma skriker på pappa att han ska gå medan han skriker tillbaka, det var då han lämnade oss och tillbaka kom han

Läs mer

Gränsjön med Mats Jönsson Lankinen och Lövåsen med Per Nilsson

Gränsjön med Mats Jönsson Lankinen och Lövåsen med Per Nilsson Gränsjön med Mats Jönsson Lankinen och Lövåsen med Per Nilsson Gränsjön... 1 Gränsjöhöjden... 4 Norra Gränsjön... 6 Södra Gränsjön... 8 Gränsjö gård... 9 Anförluster via Mats Jönsson Lankinen... 10 Lövåsen...

Läs mer

Johan Wilhelm Ekdedahl Stamtavla

Johan Wilhelm Ekdedahl Stamtavla Johan Wilhelm Ekdedahl Stamtavla Tabell 1 Johan Wilhelm Ekedahl (4:588). Handlande. Född 13 feb 1828 i Ekelsjö, Bringetofta (F). Döpt 15 feb 1828. Flyttade 1842 från Ekelsjö, Bringetofta (F) till Malmbäck

Läs mer

Texter om mitt liv 1/8

Texter om mitt liv 1/8 Texter om mitt liv 1/8 Texter om mitt liv 2/8 Innehållsförteckning 1. Mitt namn... 3 2. Det här är jag... 4 3. Jag och min familj... 4 4. Jag som litet barn... 5 5. Den dagen glömmer jag aldrig... 6 6.

Läs mer

Ord och fraser: Familjen. Uttal. Fraser om familjen. Grammatik:

Ord och fraser: Familjen. Uttal. Fraser om familjen. Grammatik: Lektion 6 Ord och fraser: Familjen Uttal Fraser om familjen Grammatik: Verb: Hjälpverb + infinitiv Som Satsadverbial Possessiva pronomen Familj och släkt Jag heter Åsa och är gift med min man som heter

Läs mer

Ämnesprov, läsår 2012/2013. Historia. Årskurs. Texthäfte till delprov B

Ämnesprov, läsår 2012/2013. Historia. Årskurs. Texthäfte till delprov B Ämnesprov, läsår 2012/2013 Historia Texthäfte till delprov B Årskurs 6 Vikingatiden 1 Den här bilden visar vad som fanns i en grav från 900-talet. Graven hittades i staden Birka och innehöll skelettet

Läs mer

DisKULOGEN. Judisk släkthistoria TeamViewer. Dalmålarna i Siljansbygden. med Släktforskarnytt. nr 92 2011-04 25 kr

DisKULOGEN. Judisk släkthistoria TeamViewer. Dalmålarna i Siljansbygden. med Släktforskarnytt. nr 92 2011-04 25 kr nr 92 2011-04 25 kr DisKULOGEN med Släktforskarnytt Dalmålarna i Siljansbygden Judisk släkthistoria TeamViewer Medlemstidning för Föreningen Dis: Föreningen för datorhjälp i släktforskningen ÅRSMÖTET 2011

Läs mer

Axel och Hilda Heino

Axel och Hilda Heino Axel och Hilda Heino En berättelse om Axel och Hilda Året 1916 begav sig, Axel Fredrick Heinonen, 24 år och Hilda Marie Nilsson Alapää, 25 år, till Amerika. De lämnade sina familjer i norra Sverige, Männikkö

Läs mer

Personakt. Upprättad av Christer Gustavii. Annummer: Förnamn: Efternamn: 5 augusti, 1836 Åsjögle, Mörlunda, Kalmar län

Personakt. Upprättad av Christer Gustavii. Annummer: Förnamn: Efternamn: 5 augusti, 1836 Åsjögle, Mörlunda, Kalmar län Utskriftsdatum: 2012-07-24 Personakt Upprättad av Christer Gustavii Foto Annummer: Förnamn: Efternamn: 17 Maria Sophia Nilsdotter Födelsedatum: Födelseplats: 5 augusti, 1836 Åsjögle, Mörlunda, Kalmar län

Läs mer

Brännebrona- stammen Stamtabell från Lars Bengtsson till Nils Lundin

Brännebrona- stammen Stamtabell från Lars Bengtsson till Nils Lundin Brännebrona- stammen Stamtabell från Lars Bengtsson till Nils Lundin Tabell 1 Lars Bengtsson (2:353). Levde i Bråten på Brännebrona. Gift med Lisken Svenningsdotter (2:376). Far: Svenning (2:1110). Lars

Läs mer

Personakt. Upprättad av Christer Gustavii. Annummer: Förnamn: Efternamn: 20 december, 1838 Gressella, Hanhals, Hallands län Yrke: Föräldrar

Personakt. Upprättad av Christer Gustavii. Annummer: Förnamn: Efternamn: 20 december, 1838 Gressella, Hanhals, Hallands län Yrke: Föräldrar Utskriftsdatum: 2010-01-22 Personakt Upprättad av Christer Gustavii Foto Annummer: Förnamn: Efternamn: 88 Anders Andersson Födelsedatum: Födelseplats: 29 september, 1788 Dödsdatum: Dödsplats: 20 december,

Läs mer

Torpvandring. Backstugan Ånstorp, Lilla Multna, Kina och Gammelbråten. Lördagen den 21 augusti 2010 kl. 13.00. Utsikt från Backstugan Ånstorp

Torpvandring. Backstugan Ånstorp, Lilla Multna, Kina och Gammelbråten. Lördagen den 21 augusti 2010 kl. 13.00. Utsikt från Backstugan Ånstorp Torpvandring Backstugan Ånstorp, Lilla Multna, Kina och Gammelbråten Lördagen den 21 augusti 2010 kl. 13.00 Utsikt från Backstugan Ånstorp Lerbäcks hembygdsförening Torpinventeringskommittén Bertil Engdahl

Läs mer

Eriksdal, Kasen. Sammanställt av Siv Bergquist 2013-06-10. Den ursprungliga stugan i Kasen. Stugan bestod av ett stort kök och en liten kammare.

Eriksdal, Kasen. Sammanställt av Siv Bergquist 2013-06-10. Den ursprungliga stugan i Kasen. Stugan bestod av ett stort kök och en liten kammare. 1 Eriksdal, Kasen Sammanställt av Siv Bergquist 2013-06-10 Den ursprungliga stugan i Kasen. Stugan bestod av ett stort kök och en liten kammare. Min morfar, Erik Gustaf Eriksson, finns med i husförhörslängden

Läs mer

Berättelsen om Tugummi von Bubbelgum

Berättelsen om Tugummi von Bubbelgum Berättelsen om Tugummi von Bubbelgum Författare: Izabella Rydén Det var en gång för inte så länge sedan. Då levde den 14-åriga Tugummi von Bubbelgum med sin lillasyster Molly Viktoria von Bubbelgum. Tugummi

Läs mer

Boda Torp under Boda. De sista som bodde här var Johan Jäger Jonasson med hustru och åtta barn. De flyttade år 1900 till Planen.

Boda Torp under Boda. De sista som bodde här var Johan Jäger Jonasson med hustru och åtta barn. De flyttade år 1900 till Planen. Åbo Boda Torp under Boda. De sista som bodde här var Johan Jäger Jonasson med hustru och åtta barn. De flyttade år 1900 till Planen. Sida 302 1776 Karl (1736- ), Stina (1745- ), Stina (1781- ) och Katrina.

Läs mer

Om Anders Gustaf bodde i Krabbsjön under hela sin uppväxttid vet jag inte då husförhörslängd 1852-1862 inte undersökts

Om Anders Gustaf bodde i Krabbsjön under hela sin uppväxttid vet jag inte då husförhörslängd 1852-1862 inte undersökts Släktforskning Anna Lisas föräldrar, syskon och deras ättlingar Fadern Göras Anders Gustaf Andersson Födelsebok 1833 Grangärde Anders Gustaf f: 18/12 döpt: 19/12 Föräldrar: Faddrar: Anders Olsson och hustru

Läs mer

SVAR (Riksarkivet) Nu är det dags att gå in och se vad man kan hitta hos SVAR.

SVAR (Riksarkivet) Nu är det dags att gå in och se vad man kan hitta hos SVAR. SVAR (Riksarkivet) Nu är det dags att gå in och se vad man kan hitta hos SVAR. Börja med att starta din webbläsare (Internet Explorer eller annan) och skriv in webbadressen www.svar.ra.se och tryck på

Läs mer

Spöket i Sala Silvergruva

Spöket i Sala Silvergruva Spöket i Sala Silvergruva Hej! Jag har hört att du jobbar som smådeckare och jag skulle behöva hjälp av dig. Det är bäst att du får höra vad jag behöver hjälp med. I Sala finns Sala Silvergruva, den har

Läs mer

Daniel Jönsson Broman och hustru Karin Olofsdotter. År 1679 uppges de vara utfattiga.

Daniel Jönsson Broman och hustru Karin Olofsdotter. År 1679 uppges de vara utfattiga. Ängstugan nr 512 Rotegårdar var Bro, Långudden, Oppeby och Jursta i Ludgo 1678-1705 Daniel Jönsson Broman och hustru Karin Olofsdotter. År 1679 uppges de vara utfattiga. 1700 Mantalslängden uppger soldat

Läs mer

Den Öhlén-ska släkthistorien i Sättna, Medelpad.

Den Öhlén-ska släkthistorien i Sättna, Medelpad. Den Öhlén-ska släkthistorien i Sättna, Medelpad. Hemmansägare Nils Pehrsson Öhlen (Född 15/8, 1826 i Östanå. Död 21/12, 1887) Brita Christina Andersdotter (Född 3/11, 1833 i Överkovland. Död 1/12, 1912)

Läs mer

SLÅFÄLLAN Torp under Ulfsnäs, FoF

SLÅFÄLLAN Torp under Ulfsnäs, FoF SLÅFÄLLAN Torp under Ulfsnäs, FoF Information av Doris Fransson, Björkelund, vid torpvandringen 20180930. Slåfällan under Ulfsnäs Torpet låg 400 meter söder om Ulfsnäs, vid sjön Rusken. Byggdes 1815

Läs mer

Hur jag fann Eric i USA

Hur jag fann Eric i USA Hur jag fann Eric i USA Följande är ett sammandrag av det föredrag jag hade förmånen hålla vid föreningens årsmöte 19 mars. Hemmaplan Jag började med vad jag kunde finna i Sverige. Min farfars bror Erik

Läs mer

Sundmanshagen, Värlingsö

Sundmanshagen, Värlingsö Sundmanshagen, Värlingsö Författare: Anita Åström 2010. De flesta som forskar i gamla arkiv kommer inte längre än till 1500-talet men på Riksarkivet i Stockholm nämns Värlingsö redan från mitten av 1300-talet.

Läs mer

ULFSMOEN Backstuga under Ulfsnäs, FoF

ULFSMOEN Backstuga under Ulfsnäs, FoF ULFSMOEN Backstuga under Ulfsnäs, FoF Information av Doris Fransson, Björkelund, vid torpvandringen 20180930. Ulfsmoen under Ulfsnäs Torpet låg vid Haboarpsviken 200 meter in på Ulfsnäs mark. Torpet benämns

Läs mer

MUGGEBO Backstuga under Ulfsnäs, FoF

MUGGEBO Backstuga under Ulfsnäs, FoF MUGGEBO Backstuga under Ulfsnäs, FoF Information av Doris Fransson, Björkelund, vid torpvandringen 20180930. Muggebo under Ulfsnäs Muggebo var en backstuga byggd 1840, den låg vid södra delen av Ulfsnäs,

Läs mer

Andreas Magnus Jonasson, Ordföranden i Åsa Version 2011 07 30

Andreas Magnus Jonasson, Ordföranden i Åsa Version 2011 07 30 Andreas Magnus Jonasson, Ordföranden i Åsa Version 2011 07 30 Född 29 maj 1831, Hemmansägare i Ryd, Åsa. Död i Hjälmseryd 19 oktober 1915. Gift med Britta Katrina Andersdotter född 5 oktober 1837 i Hjärtlanda

Läs mer

Personakt. Upprättad av Christer Gustavii. Annummer: Förnamn: Efternamn: 6 januari, 1865 Ekenäs, Målilla, Kalmar län

Personakt. Upprättad av Christer Gustavii. Annummer: Förnamn: Efternamn: 6 januari, 1865 Ekenäs, Målilla, Kalmar län Utskriftsdatum: 2014-09-13 Personakt Upprättad av Christer Gustavii Annummer: Förnamn: Efternamn: 8 Nils Oskar Gustafsson Födelsedatum: Födelseplats: 6 januari, 1865 Ekenäs, Målilla, Kalmar län Dödsdatum:

Läs mer

Kistan IPS 1863 från Haketorp och Nykulla som följt bl a min mor och som nu står i Rättvik.

Kistan IPS 1863 från Haketorp och Nykulla som följt bl a min mor och som nu står i Rättvik. I mitt föräldrahem stod en kista målad av okänd målare (finns en likadan från Berg) som jag visste att mor hade haft med sig från sitt barndomshem i Nykulla. För några år sedan forskade jag på kistan och

Läs mer

MANUS: HUSAN ANNAS HISTORIA

MANUS: HUSAN ANNAS HISTORIA MANUS: HUSAN ANNAS HISTORIA Bild 1: Annas bakgrund Anna växte upp i en fattig familj. Många syskon, trångt och lite mat. Föräldrarna arbetade båda två, och även Annas äldre syskon. Anna fick börja arbeta

Läs mer

Preliminär elmarknadsstatistik per månad för Sverige 2013

Preliminär elmarknadsstatistik per månad för Sverige 2013 jan feb mar apr maj jun GWh GWh GWh GWh GWh GWh 7 272,1 6 462,7 6 116,8 4 575,2 5 211,6 3 621,7 764,6 561,7 889,7 889,4 696,7 541,5 6 319,3 5 844,7 6 405,3 6 241,9 4 070,0 4 686,4 608,1 545,0 617,1 534,3

Läs mer

Bilder och minnesfragment. Inga Viola Rahm född Lagerström 1923-1992

Bilder och minnesfragment. Inga Viola Rahm född Lagerström 1923-1992 Bilder och minnesfragment Inga Viola Rahm född Lagerström 1923-1992 Detta album består av mammas efterlämnade bilder, brev och andra sparade minnen som jag och syskonen tog hand om efter hennes död. Lelle,

Läs mer

Mor till 14 barn, varav 12 uppnådde vuxen ålder 4 flickor och 10 pojkar. I tidig ålder dog Bengt (3 maj maj 1889) Uno ( )

Mor till 14 barn, varav 12 uppnådde vuxen ålder 4 flickor och 10 pojkar. I tidig ålder dog Bengt (3 maj maj 1889) Uno ( ) Mor Anna född Söderbom 1866 1919 JJB:s första fru Mor till 14 barn, varav 12 uppnådde vuxen ålder 4 flickor och 10 pojkar I tidig ålder dog Bengt (3 maj 1889-23 maj 1889) Uno (1905 1907) Anna Söderbom

Läs mer

I FÄDRENS SPÅR eller FRÅN TJÄRN TILL ASPLIDEN

I FÄDRENS SPÅR eller FRÅN TJÄRN TILL ASPLIDEN I FÄDRENS SPÅR eller FRÅN TJÄRN TILL ASPLIDEN Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Bakgrund... 3 Källmaterial... 3 ff ff ff ff f - Johan Johansson... 4 ff ff ff ff Olof Johansson... 5 ff ff ff

Läs mer

Johan Alfred Sjöberg Soldat i Kårabo, bonde i Hjälshammar

Johan Alfred Sjöberg Soldat i Kårabo, bonde i Hjälshammar Gunnar Tonnquists släkt 4 Johan Alfred Sjöberg Soldat i Kårabo, bonde i Hjälshammar Tabell Johan Alfred Sjöberg (fk Tånnqvist). Soldat, lantbrukare. Född 20 jun 859 i Kårabo, Tånnö (F). Död 6 dec 947 i

Läs mer

med gårdsnamnet "Mårs".(Mårsch)

med gårdsnamnet Mårs.(Mårsch) 1 Bensbyn no 4:9 Bomärke: med gårdsnamnet "Mårs".(Mårsch) Det här är en av gårdarna som finns med i 1645 års Jordabok, ett hus fanns i alla fall på samma tomt som det hus som finns där idag. Ägarna har

Läs mer

Prov svensk grammatik

Prov svensk grammatik Prov svensk grammatik Markera det alternativ som du anser vara rätt i meningarna nedan. Det är bara ett av alternativen som är rätt i varje mening. 1. När farfar hade ätit åt har ätit, sov han middag.

Läs mer

Får mor göra vad hon vill med fars arv?

Får mor göra vad hon vill med fars arv? Arvsrätt - svara på tidningsfrågor. Fråga 1. I min frus och mitt ömsesidiga testamente stadgas att den efterlevande skall ärva den först bortgångna med äganderätt. Innebär detta att den efterlevande har

Läs mer

Personakt. Upprättad av Christer Gustavii. Annummer: Förnamn: Efternamn: 4 juli, 1813 Ekenäs, Målilla, Kalmar län

Personakt. Upprättad av Christer Gustavii. Annummer: Förnamn: Efternamn: 4 juli, 1813 Ekenäs, Målilla, Kalmar län Utskriftsdatum: 2012-07-24 Personakt Upprättad av Christer Gustavii Foto Annummer: Förnamn: Efternamn: 16 Gustaf Erik Johansson Födelseplats: 4 juli, 1813 Ekenäs, Målilla, Kalmar län Dödsplats: 16 mars,

Läs mer

TORNURET I BÄCKEBO KYRKA

TORNURET I BÄCKEBO KYRKA TORNURET I BÄCKEBO KYRKA Foto: G Petersson GURLITH PETERSSON Jenny de Besche f. Andersdotter 1861 ca 1914 Jenny Charlotta Andersdotter föddes den 5 maj 1861. Enligt Födelse- och dopboken är hon döpt till

Läs mer

MIN MORS ANOR. Jennie med mor, far och syskon i trädgården i Hurva 12

MIN MORS ANOR. Jennie med mor, far och syskon i trädgården i Hurva 12 MIN MORS ANOR Probanden är min mor, Jennie Andersson, född i Hunneberga den 31 jan 1913 som mellanbarn till lantbrukare Johannes Olsson och hans hustru Ingrid. Jennie fyllde alltså nyligen 91 år och bor

Läs mer

trädgårdskulla vid Vendelsö.

trädgårdskulla vid Vendelsö. Gagnefkullan som var trädgårdskulla vid Vendelsö. Denna artikel var införd i Haninge Hembygdsgilles tidning Glimtar hösten 2009. Den är skriven av Vendelsökännaren och hembygdsforskaren Henry Hall. Anna

Läs mer

Är Knapp Rolig? Kring två identifikationsproblem i smedsläkten Rolig. Av Michael Lundholm

Är Knapp Rolig? Kring två identifikationsproblem i smedsläkten Rolig. Av Michael Lundholm Är Knapp Rolig? Kring två identifikationsproblem i smedsläkten Rolig Av Michael Lundholm Inledning Att forska om släkter med patronymika utan släktnamn har sina speciella problem. Patronymika är ju inte

Läs mer

S0_264 Mä rtä Johänsson g Lo fgren

S0_264 Mä rtä Johänsson g Lo fgren Märta Viola föddes tisdagen den 11 maj 1909 som tredje barn till Augusta och Carl Sigfrid. De båda äldre barnen var tvillingar, och de föddes före äktenskapet. Båda dog efter tre dagar. Hon växte således

Läs mer

Bensbyn no 8:4 "Eijk".

Bensbyn no 8:4 Eijk. 1 Bensbyn no 8:4 "Eijk". Bomärke: Gårdarna "Nirs"," Inigården" och "Eijk", som alla fanns med på den första kartan över byn som ritades år 1645, var också granngårdar med de två förstnämnda på västra sidan

Läs mer

Att dokumentera och känna till sin egen historia 4 Komma i gång en introduktion 7 Intervjuteknik 8

Att dokumentera och känna till sin egen historia 4 Komma i gång en introduktion 7 Intervjuteknik 8 nytt_original_0914 06-09-14 11.30 Sida 3 Innehåll Att dokumentera och känna till sin egen historia 4 Komma i gång en introduktion 7 Intervjuteknik 8 Mitt liv min barndom 10 min ungdom 22 mitt vuxenliv

Läs mer

Dakota. Massachusetts Nevada. New Jersey Kansas Kalifornien Arizona Mexico. Arkansas. Georgia Texas Louisiana Florida

Dakota. Massachusetts Nevada. New Jersey Kansas Kalifornien Arizona Mexico. Arkansas. Georgia Texas Louisiana Florida USA Alaska Stilla havet Washington Montana North Oregon Dakota Minnesota Vermont Maine Idaho South Wisconsin New Hampshire Wyoming Dakota Michigan New York Massachusetts Nevada Nebraska Iowa Pennsylvania

Läs mer

Nystrand kom arb. Manne Larsson och Hanna Karlsson hit. Efter dom sonen Erik Larsson med hustru Anna-Lisa. Idag fritidsstuga.

Nystrand kom arb. Manne Larsson och Hanna Karlsson hit. Efter dom sonen Erik Larsson med hustru Anna-Lisa. Idag fritidsstuga. Nystrand 2. Stuga bebodd av arb. Lars Petter Berggren f 1861 och Brita Olsdotter f 1853, dom flyttade till Öster Färnebo 1900. Dom hade en son och en dotter. 1901 byggdes stugan om, arb. Johan Larsson

Läs mer

Far: Reg.nr.: 328 ( * ) Mor: Reg.nr.: 329 ( * )

Far: Reg.nr.: 328 ( * ) Mor: Reg.nr.: 329 ( * ) 2019-03-28 1 F A M I L J E D A T A Reg.nr.: 88 (Bank: 1) Kod: 1 Namn: BRÄNNSTRÖM JOSEPHSSO Jonas Född: 1826-05-06 Ort: Selet nr 2, Byske Skellefteå Död: 1893-01-13 Ort: Åfors Byske Skellefteå Hjärtlidande

Läs mer

Sör Åsbo 1. Sonen August Larsson gifte sig med Alfrida f Lundström f Dom fick sönerna Geron f 1897 och Elmert f 1901.

Sör Åsbo 1. Sonen August Larsson gifte sig med Alfrida f Lundström f Dom fick sönerna Geron f 1897 och Elmert f 1901. Sör Åsbo 1 1. Stuga kallad "Oppstun". Här bodde fördelsman Lars Olsson (1818-1904) med hustru Anna f Olsdotter (1823-1912), med fyra barn, Anna f 1850, Brita f 1854, Lars-Olof f 1859, han emigrerade till

Läs mer

Ekalyckan och Klockarebolet

Ekalyckan och Klockarebolet Ekalyckan och Klockarebolet Föreningen har tre byggnader, Ekalyckan, Klockarebolet och Mölarps kvarn, som genom många frivilliga arbetstimmar har iordningställts och nu vårdas. I början av december hålls

Läs mer

4:e söndagen i advent 2014 Herrens moder

4:e söndagen i advent 2014 Herrens moder 4:e söndagen i advent 2014 Herrens moder Tänk om man kunde ha en sådan stark tro som Maria! Hon har fått besök av ängeln Gabriel, som sagt henne att hon ska bli gravid och föda ett barn, och inte vilket

Läs mer

Han fick hjälp att köpa huset och har sedan dess hyrt ut det för att dryga ut sin inkomst. Det kan behövas eftersom mer än hälften av hans månadslön

Han fick hjälp att köpa huset och har sedan dess hyrt ut det för att dryga ut sin inkomst. Det kan behövas eftersom mer än hälften av hans månadslön 84 Stevie Stevie Khosa är en trettioårig Ngoni från östra provinsen. Han och hans fru är självmedvetna och stolta, men de kämpar en ojämn kamp mot sina ekonomiska problem i en storstad med galopperande

Läs mer

född 7/4 1737 i Västra Werlinge Gift 1770-03-04 i Bodarp med Pernilla Mårtensdotter Bor som änka på Reng 3 hos sonen

född 7/4 1737 i Västra Werlinge Gift 1770-03-04 i Bodarp med Pernilla Mårtensdotter Bor som änka på Reng 3 hos sonen Hans Andersson Pernilla Mårtensdotter Född 1736 född 7/4 1737 i Västra Werlinge Gift 1770-03-04 i Bodarp med Pernilla Mårtensdotter Bor som änka på Reng 3 hos sonen Begr 25/11 1791 i Reng (55 år) Död 10/2

Läs mer

Ancestors of Maria Olivia ERIKSSON 16 Sep 2003

Ancestors of Maria Olivia ERIKSSON 16 Sep 2003 First Generation 1. Maria Olivia ERIKSSON was born on 30 Nov 1854 in Marstad, Bjälbo, Östergötland, Sweden. 1 She died on 6 Aug 1935 in, Jönköping, Sweden. 2 Second Generation 2. Johan Frederick ERIKSSON

Läs mer

SPÖKHISTORIER. Den blodiga handsken Spökhuset. En mörk höstnatt Djurkyrkogården

SPÖKHISTORIER. Den blodiga handsken Spökhuset. En mörk höstnatt Djurkyrkogården SPÖKHISTORIER Vi kommer att fortsätta svensklektionerna med ett arbete kring spökhistorier. Vi kommer att läsa spökhistorier, rita och berätta, se en film samt skriva en egen spökhistoria. Spökhistorierna

Läs mer

Anteckningar från Arvid Eistrand till Hembygdsgården

Anteckningar från Arvid Eistrand till Hembygdsgården Anteckningar från Arvid Eistrand till Hembygdsgården (Hörnskåpet i Hembygdsgården tillhörde Andreas Hansson f 16 april 1809 d 25 feb. 1891 g 1841 med Beata Andreasdotter från Hönö Heden f 26 jul 1816 d

Läs mer

English. Things to remember

English. Things to remember English Things to remember Essay Kolla instruktionerna noggrant! Gå tillbaka och läs igenom igen och kolla att allt är med. + Håll dig till ämnet! Vem riktar ni er till? Var ska den publiceras? Vad är

Läs mer

Selma Lagerlöf Ett liv

Selma Lagerlöf Ett liv ARBETSMATERIAL FÖR ELEVEN ORDLISTA änka (sida 6, rad 14) en gift kvinna som förlorat sin man svärfar (sida 12, rad 8) pappa till din fru eller man pjäs (sida 12, rad 6) föreställning på teater myndig (sida

Läs mer

Elisabet Gyllenadler

Elisabet Gyllenadler Elisabet Gyllenadler g m Olof Swebilius Hypotetiska anor från Gustav Vasa Tabell 1 Gustav I Eriksson Vasa (10:437). Sveriges Konung. Född 12 maj 1496 i Rydboholm, Östra Ryd (AB). Död 29 sep 1560 i Tre

Läs mer

Gunnar (Gunne) Storm Stamtavla till Anna Löf (en av A-flickorna i Slättfållen)

Gunnar (Gunne) Storm Stamtavla till Anna Löf (en av A-flickorna i Slättfållen) Gunnar (Gunne) Storm Stamtavla till Anna Löf (en av A-flickorna i Slättfållen) Tabell 1 Gunnar (fk Jonsson) Storm (1:168). soldat i Kårabo. Född 24 sep 1807 i Berga (G). Död före 1861 i Lilla Kårabo, Tånnö

Läs mer

Christina Andersdotter. Generation I. Generation II

Christina Andersdotter. Generation I. Generation II Anfäder [Nedanstående uppgifter grundas inte på en fullständig genomgång av alla relevanta källor - kontrollera därför även mot andra än de nedan angivna källorna, särskilt födelse- och dödböcker!] Christina

Läs mer

INGRID MARIA ISAKSDOTTER FÖDD 6 FEBRUARI 1837. Lillasyster till Sven Johan Isaksson Herslöf

INGRID MARIA ISAKSDOTTER FÖDD 6 FEBRUARI 1837. Lillasyster till Sven Johan Isaksson Herslöf INGRID MARIA ISAKSDOTTER FÖDD 6 FEBRUARI 1837 Lillasyster till Sven Johan Isaksson Herslöf IngridMaria Isaksdotter Föräldrar till Lars Peter Isaksson: Isac Jonasson och Brita Maria Knutsdotter i Ryd Mormor

Läs mer

SLÄKTEN MIKONHEIKKI PARAKKA

SLÄKTEN MIKONHEIKKI PARAKKA SLÄKTEN MIKONHEIKKI PARAKKA Familj 1 Henrik Mickelsson, Nybyggare i Mikonheikki, Jukkasjärvi sn., nämnd 1684-1717 [dombok, mtl]. Henrik Mickelssons ursprung är obekant, men enligt domboken för Jukkasjärvi

Läs mer

Johanna Charlotta Kraft 1856-12-26

Johanna Charlotta Kraft 1856-12-26 Johanna Charlotta Kraft 1856-12-26 Elsa Elvira Kraft 1908 1985 Svea Linnea Kraft 1909 1953 Elis Georg Kraft 1915 1980 Carl Georg Kraft 1881 1922 Johanna Charlotta Kraft 1856 Jan (Johan) Erik Kraft 1825

Läs mer

Barns medverkan i den sociala barnavården hur lyssnar vi till och informerar barn. Lyssna på barnen

Barns medverkan i den sociala barnavården hur lyssnar vi till och informerar barn. Lyssna på barnen Barns medverkan i den sociala barnavården hur lyssnar vi till och informerar barn Lyssna på barnen 1 En tanke att utgå ifrån För att förstå hur varje unikt barn uppfattar sin specifika situation är det

Läs mer