Vietnam & Kambodja. Flod & Stad

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Vietnam & Kambodja. Flod & Stad"

Transkript

1 Vietnam & Kambodja Flod & Stad

2 Vietnam & Kambodja Upplev det fantastiska landet och de vänliga människorna i Vietnam. Kryssa i Halong Bay och på Mekongfloden innan vi avslutar i Kambodja med magnifika tempel och en intensiv historia. Allt är kombinerat i den resa som AnsgarResor ordnar från den 9 till 24 oktober Lena Alklund är med som färdledare och tolk och möter upp gruppen på plats i VIetnam. Hon har sedan 25 år tillbaka varit bosatt i sydostasien och kan denna delen av världen som baksidan av sin egen hand. På resan kommer man att uppleva Vietnams mångsidiga befolkning, natur och kultur. Resan startar i huvudstaden Hanoi, som är en kaotisk men charmerande storstad. Vidare får vi uppleva storslagna Halong Bay från ett fantastiskt kryssningsfartyg innan vi flyger vidare till södra Vietnams pulserande storstad Ho Chi Minh City (Saigon). Vi kommer att uppleva lämningar från kriget med krigsmuseum och underjordiska tunnlar. Resan avslutas med en kryssning på Mekongfloden då vi tar oss från Vietnam över gränsen till Kambodja för att knyta ihop resan med Phnom Penh och Siem Riep innan det är dags att åter flyga hem mot Sverige. Precis som vanligt håller boendet hög kvalitet, och det mesta är inkluderat redan från början!

3 Blå moskén Dag 1 - Avresa från Skandinavien Måltider ombord Avresa från Skandinavien mot Hanoi på eftermiddagen. Efter mellanlandning och planbyte i Bangkok på morgonen forsätter vi resan mot Hanoi där vi landar tidig förmiddag dag 2. Dag 2 - Ankomst Hanoi L + M På förmiddagen landar ni i Vietnams huvudstad Hanoi. Vår färdledare Lena Alklund möter oss på flygplatsen och tar oss till vårt hotell. Vi äter lunch tillsammans och på eftermiddagen ger vi oss ut i vimlet av motorcyklar, cyklar och dragkärror. Vi gör en stadsrundtur till fots i gamla stan. Hanois gamla hantverkskvarter med 36 skrå-indelade gator är fascinerande. Varje gata är uppkallad efter sitt skrå, till exempel smidesgatan, silkesgatan, medicingatan etc. De vietnamesiska familjerna lever också i sin butik samt ute på gatan. På gatan lagar man sin mat, klipper håret och umgås. Trottoarerna är vietnamesernas vardagsrum så vi får verkligen en inblick i deras vardagsliv. Vi besöker också Sword Lake som ligger mitt i stan. Sword Lake, även kallat Hoan Kiem är en historisk plats med Sköldpadstornet och Ngoc Son templet beläget på sjöns två öar. Vi avslutar dagen med en välkomstmiddag på lokal restaurang. Dag 3 Kryssning, Halong Bay Efter frukost lämnar vi Hanoi för att med buss ta oss ut till Halong Bay som sedan 1994 finns med på UNESCO s lista över världsarv, och som också är startplats för vår två nätter långa kryssning i Halong Bay. Vi tar oss ombord på båten Jasmine som kommer ta oss runt i fantastiska omgivningar kända från filmen Indochine. Kort efter att vi kommit ombord serveras vi en delikat lunchbuffét innan det är dags för det första besöket, Tien Ong grottan. Grottan som är hela 2000 kvadratmeter stor är besmyckad med vackra stalagmiter och stalagtiter. Efter besöket i grottan fortsätter kryssningen och når under ef-

4 termiddagen fram till Cua Van s fiskeby, den största i Halong Bay. Här kliver vi ombord på små roddbåtar som gör att vi kan ta oss in bland de små flytande husen och skolorna. Innan det sedan är dags för middag kan man om man vill delta i en matlagningskurs ombord, njuta av en massage eller bara sätta sig uppe på däck och njuta av solnedgången och ett glas valfri dricka. Dag 4 Upptäck Halong Bay Efter frukost byter vi båt till en smidigare dagsbåt som ska ta oss till Cat Ba Island och Viet Hai Village. Här besöker vi en skola dit vi cyklar genom regnskogen. Där får vi inblick i barnens vardag, och vill man deltar man i lärande och sång. Efter besöket återvänder vi till den stora båten för lunch. Vill man inte besöka Viet Hai kan man stanna kvar på båten för en avkopplande spa-behandling, eller bara ta en promenad i vattenbrynet. På eftermiddagen återvänder vi til moderskeppet där man väljer själv om man vill paddla kajak i den natursköna Hai Quan lagunen eller bara koppla av på stranden. På kvällen äter vi middag ombord. *Beroende på vädret denna dagen kan programmet komma att ändras med kort varsel. Dag 5 Halong Bay - Hanoi För dem som är intresserade börjar dagen med en tidig lektion i Tai Chi på sundeck. Kaffe eller te serveras. Kl. 7 lättar Jasmine ankar och kryssar långsamt tillbaka genom bukten och passerar vackra platser som Trong (Trumma), Trinh Nu (Jungfrun) och Coc Ngoi (Paddan). En brunch serveras under återresan. Vid marinan möter en buss upp för att ta oss tillbaka till Hanoi. På vägen tillbaka stannar vi till för lättare lunch. På eftermiddagen får vi uppleva en Cycklo-tur i de gamla kvarteren innan vi gemsamt avslutar kvällen med middag. Dag 6 Stadstur, Hanoi Hela dagen ägnas åt Hanois spännande historia. Staden har en bedagad charm med gamla kolonialbyggnader från fransmännens tid, breda boulevarder, grönskande parker och sjöar blandat med butiker, motorcyklar och tempel. Lugnet vid Sköldpaddspagodan vid sjön Hoan Kiem är en härlig kontrast. Höjdpunkten blir President Ho Chi Minhs mausoleum och hans enkla bostad byggt på pålar. Härnäst på programmet står Litteraturtemplet, ett av de mest intressanta minnesmärkena, som även kallades le Pagoda des Corbeaux pga av alla kråkor som samlas i mangoträden vid ingången till pagodan. Byggt på 1070 talet består komplexet av 5 innergårdar alla tillägnade Konfucius och hans läror. Den kända En-pelarpagodan förstördes av fransmännen men byggdes upp igen och besöks dagligen av hundratals vietnameser som offrar och tänder rökelse.

5 Dag 7 Flyg till Ho Chi Minh City På morgonen efter frukost checkar vi ut och beger oss till flygplatsen för att ta oss vidare till Ho Chi Minh City (Saigon). Efter att vi landat kör vi direkt mot Cu Chi för att besöka tunnlarna. Cu Chi tunnlarna, ett otroligt system av nästan 250 km tunnlar under jord. Genom detta system kontrollerade FNL gerillan stora delar av landsbygden runtomkring Saigon genom att genomföra överraskningattacker mot fienden och sedan snabbt försvinna ned i tunnlarna. Efter lunch och efter att vi tittat på en video och fått se fällor som man använde under kriget får vi möjlighet att krypa ner i gångarna och förundras hur man kunde leva i dessa i åratal. På eftermiddagen åker vi åter igen in till Saigon för att checka in på hotellet. Dagen avslutas med gemensam middag. Dag 8 Ho Chi Minh City Idag får vi en guidad visning av staden där vi passerar det välkända postkontoret, katedralen och operan. Vi gör ett fotostopp framför Återföreningspalatset, tidigare Självständighetspalatset. Detta var arbetsplatsen för sydvietnams president under vietnamkriget. Byggnaden stormades av stridsvagnar den 30 april 1975 vilket blev sydvietnams fall och slutet på vietnamkriget. Stridsvagnarna som användes vid stormningen finns att beskåda nära entrén. Idag är byggnaden ett muséum som ibland också används vid officiella besök. Vi får möjlighet att besöka Krigsmuséet (The War Remain Museum) som ligger i nära anslutning. Det är ett intressant men känsligt museum över Amerikakriget som Vietnameserna kallar Vietnamkriget. Efter rundturen är det dags för lunch. Eftermiddagen spenderar man som man vill på egen hand. På kvällen träffas vi för middag. Dag 9 Kryssning, Orientens Pärla På morgonen väntar en ungefär tre timmar lång bussfärd ut mot Mekong Deltat och My Tho, där vår båt Jayavarman som vi ska tillbringa tre nätter på väntar. Vi serveras en härlig välkomstdrink samtidigt som båten sakta börjar glida fram på floden. När vi närmar oss Cai Be kastar båten ankare. Här är floden flera kilometer bred, och vi kommer ligga förtöjda under natten. På kvällen väntar en välkomstmiddag.

6 Dag 10 Flytande marknad & lokalliv För dem som vill startar dagen tidigt med en lektion i Tai Chi. Annars börjar dagen med ett besök vid Cai Be s färgglada flytande marknad. Vi kliver ombord på en Sampan, som är en traditionell flatbottnad vietnamesisk träbåt. Vi kommer nära lokalbefolkningen och får uppleva Mekongfloden på riktigt nära håll. Vi gör korta stopp vid en godisfabrik och en fruktodling innan vi återvänder till båten för lunch. På eftermiddagen kryssar vi mot Sa Dec. Vid ankomst kliver vi återigen ner i en Sampan för en tur till Binh Thanh ön och dess handgrävda kanaler. Här är i stort sett alla bybor involverade i vattenhyacint-odlingen och sedermera bearbetningen av hyacinterna till mattor och korgar. Efter besöket bordar vi återigen Jayavaraman för en lugn färd mot utkanten av Chau Doc där båten kastar ankare och vi övernattar. Dag 11 Tan Chau & gränsövergång Vi börjar dagen med att upptäcka gränsstaden Tan Chau. Vi kliver ombord på vår Sampan som på vägen gör ett par stopp. Vi börjar med att besöka De evigt gröna öarna där vi träffar lokalbefolkningen. Invånarna bor här på uppålade hus, vilket är en vanlig byggteknik i Mekong Deltat. Vi stannar också till på en fiskfarm i Tan Chau-kanalen. Dessa farmar består av flytande hus, och folket som bor här lever på att föda upp fisk. Vi fortsätter in till Tan Chau där vi går av båten och besöker den färgglada lokala marknaden. På eftermiddagen lämnar sedan båten för att ta oss över gränsen och mot Kambodjas huvudstad Phnom Penh. Vi får nu möjlighet att bara koppla av på båten. Vill man kan man delta i en matlagningskurs ombord. Efter några timmar är vi framme vid Phnom Penh där vi lägger ankare mitt ute i floden för övernattning. Dag 12 Stadsrundtur, Phnom Penh Efter frukost lämnar vi vårt kryssningsfartyg. Vi börjar rundturen i Kambodja med att åka ut till The Killing Fields som representerar en mörk tid i Kambodjas moderna historia. Mellan åren uppskattar man att drygt två miljoner människor dödades av de Röda Khmererna. Vi fortsätter turen och besöker Tuol Sleng mueséet (Fängelse S21) som visar hur de brutala avrättningarna och folkmordet under Pol Pots regi gick till. Drygt människor dog i dessa tortyrkammare innan de skickades ner i massgravar som nu kallas Killing Fields. Vi äter lunch innan vi checkar in på hotellet. Eftermiddag spenderas på egen hand innan vi på kvällen möts upp i lobbyn på hotellet. Med hjälp av Tuk Tuk s tar vi oss till FCC, Foreign Correspondence Club, där alla journalisterna träffades under kriget mot de röda Khmererna. Här serveras vi middag med utsikt över floden. Dag 13 Flyg till Siem Riep Efter frukost besöker vi det kungliga palatset där vi får se Silverpagodan, vars golv är täckt av drygt 5000 silverplattor innan vi tar oss ut mot flygplatsen för att ta oss vidare mot Siem Riep. När vi landar äter vi en lättare lunch innan det är dags att direkt åka vidare. Vi beger oss till Tonlesap sjön vilken är sydostasiens största och mest fiskrika sjö. Vid sjön bor både vietnameser och kambodjaner i speciella hus som lätt flyttas beroende på vattennivåerna i sjön. Vi åker till hotellet för att checka in och äter tillsammans middag på kvällen.

7 Kambodja Statsskick: Yta: Folkmängd: Huvudstad: Officiella språk: Religion: Myntenhet: Medeltemperatur: konstitutionel monarki km 2 15,1 miljoner invånare (2013) Phnom Penh med 1,3 miljoner invånare (2008) khmer theravadabuddism Riel (KHR) = ca 100 SEK oktober, Phnom Penh ca 31 grader dagstemperatur

8 Troja Blå Moskén

9 Dag 14 Magnifika tempel Vi startar dagen med ett besök vid Khmer-rikets tempelstad. Staden var som störst mellan år , men övergavs under ett par hundra år innan franska arkiologer under 1800-talet åter hittade ruinerna och började gräva fram dem ur djungeln. Staden är nu ett av världens största tempelområden, och återfinns på UNESCO s lista över välrdsarv. Vårt första besök är i jungeltemplet Tha Phrom, det enda templet som ser ut exakt som det gjorde när arkeologen Henri Mohout hittade det. När man vandrar omkring här kan känslan av att man befinner sig mitt i en Indiana Jones-film uppstå. Naturen kommer extremt nära och lianer och rötter slingrar sig runt och igenom tempelväggarna. Känslan är magisk! Vi fortsätter sedan turen med att besöka det mest kända templet av dem alla, Ankor Wat. Det otroliga lugnet och de vackra dansande Apsara-flickorna visar hur man levde här för flera tusen år sedan. Efter lunch besöker vi Chantier Ecole, en yrkesskola för unga kambodjaner där de lär sig att väva i silke, trä- och stensnide. Dag 15 Skola, Angkor Thom & Cirkus Efter frukost besöker vi en liten by och den lokala skolan. Här får vi en insikt i de fattiga förhållandena som många kambodjaner fortfarande lever under. Skolan bedrivs av en hjälporganisation och ser till att hundratals barn får en dräglig utbildning. Vi fortsätter sedan turen med att besöka den gamla huvudstaden Ankor Thom med det fantastiska Bayontemplet. Här vandrar vi omkring bland enormt stora, fridfullt leende stenansikten och häpnar över denna otroliga byggnadskonst som khmererna besatt. Stenansiktena föreställer de khemeriska kungarna som ansågs vara inkarnationer av himmelska gudar. Vi äter tidig middag innan vi på kvällen bjuds på en cirkusshow av Circus Phare. Phare-artisterna är nya och gamla elever vid Phare Ponleu Selpaks yrkesskola i Battambang provinsen. Föreningen bildades för ca 20 år sedan av 8 unga män som kommit hem från flyktingläger efter Röda Khmerernas regim. De blev själva hjälpta av konstterapi och ville dela med sig av detta till fattiga och struliga ungdomar i Battambang. De startade en konstskola varpå man också startade en vanlig skola som erbjöd gratis undervisning. På detta följde en musikoch teaterskola varpå man också till slut startade en circusskola. Idag går mer än 1200 elever i den vanliga skolan och ca 500 elever i de alternativa skolorna. Pengarna de tjänar ihop tar dem ut från fattigdom och ger dem frihet och respekt. Barn som tidigare var gatubarn får ett meningsfullt liv. Efter showen äter vi en gemensam middag. Dag 16 Fri dag & hemresa Dagen är fri att göra vad man vill. På eftermiddagen checkar vi ut från hotellet och beger oss mot flygplatsen för hemresa. Dag 17 Hemkomst Vi byter flyg i Bangkok och strax efter midnatt lyfter vi för att ta oss vidare mot Sverige. Tidig morgon landar vi återigen på svensk mark där resan avslutas.

10 Vår färdledare FÄRDLEDARE Lena Alklund Lena Alklund är gift och bosatt i Sydostasien sedan 25 år och har djup kunskap om ländernas traditioner och sociala förhållanden. Efter studier vid Lunds Universitet, samt studier utomlands, har hon arbetat som reseledare i Thailand, Kambodja, Vietnam, Laos, Malaysia, Kina, Singapore, Indonesien och Myanmar. Lena arbetade heltid som reseledare under hela 90-talet, men delar nu sin tid mellan sina uppdrag som reseledare, att lägga upp nya resor, sin familj samt att undervisa i sydostasiatisk historia och religion/filosofi. Lenas gedigna kunskaper och engagerande berättarförmåga gör henne till en mycket omtyckt reseledare! Detta ingår i priset Samtliga flygresor reguljärt flyg från Stockholm med Thai Airways och Bangkok Airways, retur enligt programmet. Alla transporter, rundturer, guidningar, båtturer och entréer enligt dagsprogrammet. Alla flygplatsskatter, väg skatter och andra skatter. Del i dubbelrum med privat bad eller dusch och WC. Se särskild hotellinformation. Måltider. I programmet anges måltiderna med F= Frukost, L= Lunch, M= Middag. Servicekostnader, bagagekostnader (bagagefrivikt 20 kg) och drickspengar inom ramen för programmet. Svensk reseledning under hela resan samt assistans av lokal guide som följer med hela resan under utfärder och sightseeingturer. Informationspaket med karta, Bra att veta etc. Tillägg Reseförsäkring. Avbeställningsskydd 4% av resans pris Personliga utgifter under resan såsom måltidsdryck, tvätt m.m. samt dricks i sam band med detta. Enkelrum kr (begränsat antal) Vietnam Statsskick: Yta: Folkmängd: Huvudstad: Officiella språk: Religion: Myntenhet: Medeltemperatur: Marxist Leninistisk enpartistat km 2 89,7 miljoner invånare (2013) Hanoi med 6,5 miljoner invånare (2010) vietnamesiska buddism, kristendom & islam 300 Dong (VND) = ca 100 SEK mars, Hanoi ca 23 grader mars, Saigon ca 34 grader

11 Hotell under resan Bra hotell, alla rum med bad/dusch och wc, kommer att användas under resan. Hotellförteckning kommer att skickas till resedeltagarna tillsammans med färdhandlingarna för resan. Vanligtvis använder vi de hotell som anges här nedan men ibland kan byte ske till annat hotell inom samma hotellkategori. Hanoi HHHH Silk Path Hotel 3 nätter Centralt beläget hotell mitt i de gamla kvarteren i Hanoi. 106 rum, WiFi. RESTIDER & PRISER Tur Restid Pris 15VK1 9/10-25/ kr Utresa Avresa från Stockholm Hemkomst Ankomst till Stockholm Flygbolag - Thai Airways & Bangkok Airways Önskar ni flyga från Köpenhamn eller Göteborg, kontakta oss! Halong Bay HHHHH Heritage Line, båt (Jasmine). 23 hytter med mycket god standard. Ho Chi Minh City (Saigon) HHHHH Renaissance Riverside Saigon Centralt beläget hotel med 336 rum, WiFi. Mekong Deltat HHHHH Heritage Line, båt (Jayavarman). 27 hytter med mycket god standard. Phnom Penh HHHH Himawari Central hotell med 115 rum. WiFi. 2 nätter 2 nätter 3 nätter 1 natt Reservation för eventuella ändringar i tidtabellen. Slutlig tidtabell översändes tillsammans med övriga handlingar före avresan. Siem Reap HHHH 3 nätter Shinta Mani Resort Modernt boutique hotell med endast 39 rum. WiFi. Enkelrum/hytt Ett begränsat antal enkelrum/hytt kan erbjudas på varje resa.

12 Kontakta oss gärna för program och information eller titta gärna på vår hemsida. Vi grundades 1951 och är sedan 1960-talet medlem av SRF Svenska Resebyråföreningen. Som arrangör enligt resegarantilagen har AnsgarResor ställt garantier till Kammarkollegiet. Omfattande och annorlunda långresor har under många år varit vår specialitet. ADRESS Vasagatan 27, Tranås. TEL E-POST HEMSIDA

Vietnam & Kambodja. Lyxkryssning på Mekongfloden

Vietnam & Kambodja. Lyxkryssning på Mekongfloden Vietnam & Kambodja Lyxkryssning på Mekongfloden Vietnam & Kambodja Lyxkryssning på Mekongfloden Upplev det fantastiska landet och de vänliga människorna i Vietnam. Kryssa i Halong Bay och på Mekongfloden

Läs mer

Vietnam & Kambodja LIGHT

Vietnam & Kambodja LIGHT Vietnam & Kambodja LIGHT 12 DAGAR HO CHI MINH CITY - SIEM REAP - SIHANOUKVILLE - PHNOM PENH NYHET! Upplev södra Vietnam och Kambodjas allra främsta sevärdheter. Vi inleder vår resa i spännande Ho Chi Minh

Läs mer

Dag 02: Ho Chi Minh Staden, Saigon Cu Chi Tunnlarna. Kort beskrivning. Dag 01: Ankomst Ho Chi Minh Staden, Saigon. Detta ingår

Dag 02: Ho Chi Minh Staden, Saigon Cu Chi Tunnlarna. Kort beskrivning. Dag 01: Ankomst Ho Chi Minh Staden, Saigon. Detta ingår Kort beskrivning Avresedatum enligt kundens önskemål (Flyg till och från Vietnam ingår ej) Detta ingår Inrikes flyg i Vietnam Engelsktalande guide under utflykterna 14 nätter med del i dubbelrum på hotell

Läs mer

biodlarorganisationen.

biodlarorganisationen. Biodlarresa Vietnam Vietnam Upplev det fantastiska landet, de vänliga människorna och den spännande biodlingen. Allt är kombinerat i den resa som AnsgarResor ordnar från den 4 mars till den 18 mars 2015.

Läs mer

Frukost alla dagar, samt måltider exklusive måltidsdryck enligt program Luftkonditionerad transport

Frukost alla dagar, samt måltider exklusive måltidsdryck enligt program Luftkonditionerad transport Kort beskrivning Avresa 2014-12-23 Följ med på en resa där du får uppleva den sprudlande Ho Chi Minh City, Saigon. Resa genom Mekong Detta ingår Inrikes flyg i Vietnam Engelsktalande guide 14 nätter med

Läs mer

kambodja och vietnam

kambodja och vietnam kambodja och vietnam Här möter vi en levande kultur med den fascinerande historien ständigt närvarande. Landskapet är böljande, vi har kommit till risfältens land, en värld av underbar grönska. Resan påbörjas

Läs mer

Klassiska Vietnam 15 DAGAR HANOI HALONG BAY HUE HOI AN HO CHI MINH CITY PHU QUOC

Klassiska Vietnam 15 DAGAR HANOI HALONG BAY HUE HOI AN HO CHI MINH CITY PHU QUOC Klassiska Vietnam NYTT PROGRAM! 15 DAGAR HANOI HALONG BAY HUE HOI AN HO CHI MINH CITY PHU QUOC Följ med till Vietnams mest omtyckta platser! Resan inleds i Hanoi, följt av det storslagna skärgårdslandskapet

Läs mer

Sagolika Vietnam RESFAKTA. Avresa: Mars. Antal dagar: 15. Höjdpunkter: Hanoi, Halongbukten, Hoi An, Ho Chi Minh City samt Mekongdeltat.

Sagolika Vietnam RESFAKTA. Avresa: Mars. Antal dagar: 15. Höjdpunkter: Hanoi, Halongbukten, Hoi An, Ho Chi Minh City samt Mekongdeltat. Sagolika Vietnam Följ med på en resa genom Indokina där vi börjar i norra Vietnam och reser från österns Paris, Hanoi, genom storslagen natur med höga berg till den pulserande storstaden Saigon i södra

Läs mer

Foto: Österreich werbung/ Primatsafari i Uganda & Rwanda. En unik upplevelse & minne för livet!

Foto: Österreich werbung/ Primatsafari i Uganda & Rwanda. En unik upplevelse & minne för livet! Foto: Österreich werbung/ Primatsafari i Uganda & Rwanda En unik upplevelse & minne för livet! Välkomm en m ed på en exklusiv resa där vi besöker bergsgorillorna i deras naturliga miljö i Rwanda. Denna

Läs mer

Klassiska Vietnam. 15 DAGAR, HANOI HALONG BAY HUE HOI AN HO CHI MINH CITY PHU QUOC Planerade avgångar: / : 20/1, 3/2, 10/3

Klassiska Vietnam. 15 DAGAR, HANOI HALONG BAY HUE HOI AN HO CHI MINH CITY PHU QUOC Planerade avgångar: / : 20/1, 3/2, 10/3 Klassiska Vietnam 15 DAGAR, HANOI HALONG BAY HUE HOI AN HO CHI MINH CITY PHU QUOC Planerade avgångar: 2012 14/10 2013: 20/1, 3/2, 10/3 Följ med till Vietnams mest omtyckta platser. Denna resa till Vietnam

Läs mer

Klassiska Vietnam 2013

Klassiska Vietnam 2013 Klassiska Vietnam 2013 15 DAGAR, HANOI HALONG BAY HUE HOI AN HO CHI MINH CITY PHU QUOC Planerade avgångar 2013: 6/11, 24/11 2014: 5/1 Pris i delat dubbelrum: Avresa 6/11 27450kr, avresa 24/11 25950kr,

Läs mer

Längs Mekongfloden 4 18 november 2015, 15 dagar

Längs Mekongfloden 4 18 november 2015, 15 dagar Stockholm 2015-04-01 Längs Mekongfloden 4 18 november 2015, 15 dagar HO CHI MINH CITY KRYSSNING - CHAU DOC PHNOM PENH SIEM REAP LUANG PRABANG Följ med SPF Seniorerna Stockholmsdistriktet på en resa längs

Läs mer

www.tjejresor.nu 0243-147 92

www.tjejresor.nu 0243-147 92 VIETNAM OCH KAMBODJA Första resan till Vietnam 2007 gav verkligen mersmak, så nu är det dags för uppföljaren. Nytt för denna resa är att vi avslutar med några dagar i Kambodja då vi besöker templen i Angkor

Läs mer

Kryssning på Loire floden - en resa i kulturens och vinets tecken

Kryssning på Loire floden - en resa i kulturens och vinets tecken Kryssning på Loire floden - en resa i kulturens och vinets tecken Resan dag för dag Dag 1 - Lördag 8 September Avresa från Skandinavien M Välkomm en m ed på en härlig vinkryssning ombord på ett modernt

Läs mer

Magnifika Kroatien till havs med SPF Munka-Ljungby

Magnifika Kroatien till havs med SPF Munka-Ljungby Magnifika Kroatien till havs med SPF Munka-Ljungby Vi gör en härlig kryssning längs den magnifika dalmatiska kusten och dess vackra öar. Under tre dagar på Adriatiska havet åker vi från en ö till en annan

Läs mer

Klassiska Vietnam. 15 DAGAR, HANOI HALONG BAY HUE HOI AN HO CHI MINH CITY PHU QUOC Planerade avgångar 2016: 22/1, 5/2, 4/3

Klassiska Vietnam. 15 DAGAR, HANOI HALONG BAY HUE HOI AN HO CHI MINH CITY PHU QUOC Planerade avgångar 2016: 22/1, 5/2, 4/3 Klassiska Vietnam 15 DAGAR, HANOI HALONG BAY HUE HOI AN HO CHI MINH CITY PHU QUOC Planerade avgångar 2016: 22/1, 5/2, 4/3 Följ med till Vietnams mest omtyckta platser. Denna resa till Vietnam inleds i

Läs mer

Förenade Arabemiraten. obortom skyskraporna. Specialresor

Förenade Arabemiraten. obortom skyskraporna. Specialresor Förenade Arabemiraten obortom skyskraporna Specialresor Dubai, Al Ain & Abu Dhabi Förenade Arabemiraten har under senare tid genomgått en snabb utveckling, framför allt vad gäller arkitektur och byggnation

Läs mer

Stora Sydostasienresan

Stora Sydostasienresan Stora Sydostasienresan fem länder längs Mekong Stora Sydostasienresan Upplev fem spännande länder i Sydostasien! Resan börjar i fransmännens Indokina med myllrande gatuliv och vackra kolonialhus i Vietnams

Läs mer

Kultur & Beach 14 Dagar (Hanoi - Halong Bay - Hoi An - Hue - Cu Chi Tunnels - Mekong Delta - Ho Chi Minh City Phu Quoc Island)

Kultur & Beach 14 Dagar (Hanoi - Halong Bay - Hoi An - Hue - Cu Chi Tunnels - Mekong Delta - Ho Chi Minh City Phu Quoc Island) Kultur & Beach 14 Dagar (Hanoi - Halong Bay - Hoi An - Hue - Cu Chi Tunnels - Mekong Delta - Ho Chi Minh City Phu Quoc Island) Resan börjar i Hanoi Vietnam s huvudstad med höjdpunkter från norr till söder.

Läs mer

Sagolika Vietnam 8-22 mars 2015

Sagolika Vietnam 8-22 mars 2015 Sagolika Vietnam 8-22 mars 2015 Följ med på en resa genom Indokina där vi börjar i norra Vietnam och reser från österns Paris, Hanoi, genom storslagen natur med högtflygande berg till den pulserande storstaden

Läs mer

Laos, Kambodja och Vietnam

Laos, Kambodja och Vietnam Laos, Kambodja och Vietnam Följ med på en oförglömlig resa genom Indokina. Möt munkar klädda i sina saffransgula traditionella dräkter i det stillsamma Laos. Upplev världsrarvstaden Luang Prabang, de miljoner

Läs mer

Burmas gömda skatter - 2015

Burmas gömda skatter - 2015 Burmas gömda skatter - 2015 NYHET! 14 DAGAR YANGON-INLE LAKE-MANDALAY -BAGAN-NGAPALI BEACH 14 dagar Följ med på vår omfattande rundresa till ett av Asiens mest spännande länder. Vi får uppleva fantastiska

Läs mer

3 LÄNDER 3 HISTORIER

3 LÄNDER 3 HISTORIER 3 LÄNDER 3 HISTORIER Den dalmatiska kusten räknas som en av Europas vackraste. Följ med oss på en spännande resa där vi bor både i Split och i Dubrovnik och dessutom tar oss till historiskt intressanta

Läs mer

Bordeauxkryssning - en resa i vinets tecken

Bordeauxkryssning - en resa i vinets tecken Bordeauxkryssning - en resa i vinets tecken Resan dag för dag Dag 1 - Torsdag 12 oktober Avresa från Skandinavien F Välkomm en m ed på en härlig vinkryssning ombord på ett modernt kryssningsfartyg På stora

Läs mer

Klassiska Lazio m ed Bo Hagström

Klassiska Lazio m ed Bo Hagström Klassiska Lazio m ed Bo Hagström Specialresor Följ m ed till Bo hagströms klassiska smultronställen Castelli Romani, de små städerna I Albanobergen ett par mil söder om Rom, har varit ett populärt utflyktsmål

Läs mer

Julmarknadskryssning längs med Donau

Julmarknadskryssning längs med Donau Julmarknadskryssning längs med Donau Följ med och upplev den magiska stämningen på några av Europas vackraste julmarknader. Ombord på vår mysiga älvkryssningsbåt, Der Kleine Prinz, får du julstämning och

Läs mer

Sagolika Vietnam 18 mar - 01 apr 2016

Sagolika Vietnam 18 mar - 01 apr 2016 Sagolika Vietnam 18 mar - 01 apr 2016 Följ med på en resa genom Indokina där vi börjar i norra Vietnam och reser från österns Paris, Hanoi, genom storslagen natur med höga berg till den pulserande storstaden

Läs mer

Kon-Tiki Resor. Dag 1 Sverige - - Hanoi: Gamla stan

Kon-Tiki Resor. Dag 1 Sverige - - Hanoi: Gamla stan Vietnam och Laos Efter varje dag framgår vilket hotell samt vilka måltider som är inkluderade i resans pris. Utflykterna genomförs med eget fordon och engelsktalande guide/chaufför. Vi ber er observera

Läs mer

Följ med på en spännande resa till Östtimor under hösten 2017!

Följ med på en spännande resa till Östtimor under hösten 2017! Följ med på en spännande resa till Östtimor under hösten 2017! Landet som styrts av både Portugal och Indonesien innan det blev självständigt 1999 är en outforskad pärla i sydöstra Asien. På denna resa

Läs mer

LAOS. Vi reser i slutet av november 2016.

LAOS. Vi reser i slutet av november 2016. LAOS. Resan startar i Unescos världsarv Luang Prabang. Här skall vi upptäcka omgivningarna till fots och från elefantryggen innan vi åker österut till de mystiska Plain of Jars. Vidare till det underbara

Läs mer

WIEN MUSIK & KULTUR. Upplev våren med oss i musikens huvudstad!

WIEN MUSIK & KULTUR. Upplev våren med oss i musikens huvudstad! WIEN MUSIK & KULTUR Vackra Wien är en raffinerad pärla med mycket att se och göra. Klassisk musik, imponerande arkitektur och den charmiga kafékulturen är bara lite av vad vi får uppleva. Donau delar staden

Läs mer

VACKRA PRAG. Vi bor fint och centralt, och har med oss svensktalande guide/reseledare under vistelsen.

VACKRA PRAG. Vi bor fint och centralt, och har med oss svensktalande guide/reseledare under vistelsen. VACKRA PRAG Följ med och upplev vackra Prag! Staden som bjuder på allt vi förväntar oss av en storstad i form av historia, kultur, restauranger och goda shoppingmöjligheter. Under våra dagar i Prag lär

Läs mer

Naturresa till Isla nd

Naturresa till Isla nd Naturresa till Isla nd Specialresor ISLAND EN UPPLE V ELS E FÖR ALLA S INN EN! Upplev Island - ett land som berör Dig med alla dina sinnen! Island bjuder på en omväxlande, dramatisk och till största delen

Läs mer

Weekend i Washington DC

Weekend i Washington DC Weekend i Washington DC Weekendresa till Washington D.C. med besök till stadens alla sevärdheter. På denna resa till Washington D.C. får ni åka båt på Potomacfloden till Mount Vernon, ni ser kända monument

Läs mer

Rundresa i Kambodja med Barnfonden

Rundresa i Kambodja med Barnfonden Rundresa i Kambodja med Barnfonden 7 23 november 2014 Följ med Barnfonden och Världens Resor till Kambodja. Vi kombinerar besök hos Barnfondens projekt och fadderbarn under en rundresa där du får lära

Läs mer

Musik- och Kulturresa till Isla nd

Musik- och Kulturresa till Isla nd Musik- och Kulturresa till Isla nd En resa i sammarbete med Reseklubben Specialresor Musik- och Kulturresa till Island Följ med och upplev Island - ett land som berör alla dina sinnen! Island bjuder på

Läs mer

Spännande Laos och Exotiska Kambodja med Bangkok 28 december januari Sol och bad i Kambodja januari (option)

Spännande Laos och Exotiska Kambodja med Bangkok 28 december januari Sol och bad i Kambodja januari (option) Spännande Laos och Exotiska Kambodja med Bangkok 28 december 2019 11 januari 2020 Sol och bad i Kambodja 10-17 januari (option) Sundström Travel genomför en spännande och varierande resa till Laos och

Läs mer

15 DAGAR - PEKING-HANGZHOU-SUZHOU-TONGLI- SHANGHAI-GUILIN-YANGSHOU-XIAN

15 DAGAR - PEKING-HANGZHOU-SUZHOU-TONGLI- SHANGHAI-GUILIN-YANGSHOU-XIAN Stora Kina 15 DAGAR - PEKING-HANGZHOU-SUZHOU-TONGLI- SHANGHAI-GUILIN-YANGSHOU-XIAN Planerade avgångar 2013: 10/3, 16/3, 21/3, 26/3, 27/3, 28/3, 8/4, 9/4 (kontakta oss för senare avgångar) Det här är resan

Läs mer

Foto: Österreich werbung/ Kryssning Kroatien & Montenegro. en härlig kustkryssning m ed historiska nedslag

Foto: Österreich werbung/ Kryssning Kroatien & Montenegro. en härlig kustkryssning m ed historiska nedslag Foto: Österreich werbung/ Kryssning Kroatien & Montenegro en härlig kustkryssning m ed historiska nedslag Välkomm en m ed på en härlig kryssning på det Adriatiska havet m ellan Kroatien & Montenegro! Här

Läs mer

Bordeauxkryssning - en resa i vinets tecken

Bordeauxkryssning - en resa i vinets tecken Bordeauxkryssning - en resa i vinets tecken Välkomm en m ed på en härlig vinkryssning ombord på ett modernt kryssningsfartyg På stora floder och Gironde s mynning. Under denna resa så får vi lära oss mycket

Läs mer

Weekend i Washington DC

Weekend i Washington DC Weekend i Washington DC Weekendresa till Washington D.C. med besök till stadens alla sevärdheter. På denna resa till Washington D.C. får ni åka båt på Potomacfloden till Mount Vernon, ni ser kända monument

Läs mer

Musik och kulturresa till Isla nd

Musik och kulturresa till Isla nd Musik och kulturresa till Isla nd Specialresor Upplev Reykjaviks nya konsert- och operahus Harpa vid en musik- och kulturresa till Island Island - ett land som berör Dig och med alla dina sinnen! Island

Läs mer

Budapest. Raul Wallen berg, Opera & Bad. Specialresor

Budapest. Raul Wallen berg, Opera & Bad. Specialresor Budapest Raul Wallen berg, Opera & Bad Specialresor Budapest UPPLEV BUDAPEST, EN AV EUROPAS VACKRASTE HUVUDSTÄDER, MED NEDSLAG I RAOUL WALLENBERGS HISTORIA I UNGERN, FIGAROS BRÖLLOP PÅ STADSOPERAN SAMT

Läs mer

METROPOLEN ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST

METROPOLEN ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST RESA TILL ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST Istanbul metropolen vid Bosporen är gräns och smältdegel på samma gång. Här tycks Europa möta Asien inför en slutgiltig kraftmätning. Öst mot väst. Ur denna

Läs mer

METROPOLEN ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST

METROPOLEN ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST RESA TILL ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST Istanbul metropolen vid Bosporen är gräns och smältdegel på samma gång. Här tycks Europa möta Asien inför en slutgiltig kraftmätning. Öst mot väst. Ur denna

Läs mer

Sagolika Vietnam 2014

Sagolika Vietnam 2014 Sagolika Vietnam 2014 Följ med på en resa genom Indokina där vi börjar i norra Vietnam och reser från österns Paris, Hanoi, genom storslagen natur med högtflygande berg till den pulserande storstaden Saigon

Läs mer

Polen runt - 8 dagar 12 augusti

Polen runt - 8 dagar 12 augusti 2018 Polen runt - 8 dagar 12 augusti Warszawa Välkommen med på vår sommarresa 2018. Vi väljer att resa till Polen och till huvudstaden Warszawa. Vi hinner även med ett besök i staden Krakow. Polen har

Läs mer

KULINARISK RESA TILL PERU APRIL 2014 18 dagar, 9 26 april, 2014

KULINARISK RESA TILL PERU APRIL 2014 18 dagar, 9 26 april, 2014 KULINARISK RESA TILL PERU APRIL 2014 18 dagar, 9 26 april, 2014 Följ med Tur & Retur på en spännande resa till Peru! Förutom att ni får besöka Perus främsta sevärdheter såsom Machu Picchu, Titikakasjön,

Läs mer

Burmas Underverk. Resan inkluderar NYHET! 15 DAGAR YANGON-INLE LAKE-MANDALAY- MOUNT POPA-BAGAN-NGAPALI BEACH

Burmas Underverk. Resan inkluderar NYHET! 15 DAGAR YANGON-INLE LAKE-MANDALAY- MOUNT POPA-BAGAN-NGAPALI BEACH Burmas Underverk NYHET! 15 DAGAR YANGON-INLE LAKE-MANDALAY- MOUNT POPA-BAGAN-NGAPALI BEACH Planerad avgång 2013 Denna resa är just nu under produktion. Kontakta oss gärna så sätter vi upp dig på en intresselista.

Läs mer

IBM till Vietnam Vietnam och Kambodja 6 november - 23 november 2015

IBM till Vietnam Vietnam och Kambodja 6 november - 23 november 2015 IBM till Vietnam Vietnam och Kambodja 6 november - 23 november 2015 Resan kommet att ta oss till två mycket mångskiftande länder Vietnam och Kambodja. Vår resa kommer att gå från norr till söder och börjar

Läs mer

Passionsspelen i Oberamm ergau 2020

Passionsspelen i Oberamm ergau 2020 Passionsspelen i Oberamm ergau 2020 Oberammergau Av passionsspel är nog de i Oberammergau de mest välkända. Hit kommer, vart tionde år, människor från hela världen för att uppleva spel som är något utöver

Läs mer

Bekräftelse av fältstudieresa till Kina för Thomasgymnasiet

Bekräftelse av fältstudieresa till Kina för Thomasgymnasiet 2011-07-21 Bekräftelse av fältstudieresa till Kina för Thomasgymnasiet Resa till Peking, Zhengzhou och Shaolin den 16-29 november, 2011, 14 dagar Vår resa går till Peking och därefter direkt vidare till

Läs mer

Skotska smaker i vackra miljöer Islay - Inveraray - Edinburgh

Skotska smaker i vackra miljöer Islay - Inveraray - Edinburgh Club Eriks noga utvalda upplevelser Skotska smaker i vackra miljöer Islay - Inveraray - Edinburgh Karaktäristiska whiskydestillerier i vackra miljöer Följ med Club Eriks på vår välkomponerade whiskyresa

Läs mer

PROVENCE & MONACO När hösten är som vackrast går vår resa till Provence och den franska rivieran.

PROVENCE & MONACO När hösten är som vackrast går vår resa till Provence och den franska rivieran. PROVENCE & MONACO När hösten är som vackrast går vår resa till Provence och den franska rivieran. Följ med till södra Frankrike där vi ska uppleva storstaden Nice, furstliga Monaco och flera charmiga provensalska

Läs mer

Musik- och Kulturresa till Island

Musik- och Kulturresa till Island Musik- och Kulturresa till Island En resa i samarbete med Reseklubben Specialresor Blå lagunen Utsikt över Reykjavik Musik- och Kulturresa till Island Följ med och upplev Island - ett land som berör alla

Läs mer

Kryssning Kroatien & Mon ten egro

Kryssning Kroatien & Mon ten egro Kryssning Kroatien & Mon ten egro Välkomm en m ed på en härlig kryssning på det Adriatiska ha vet m ellan Kroatien & Montenegro! Här väntar god mat och trevligt sällskap! Vi färdas på det Adriatiska havet,

Läs mer

DRÖMRESAN TILL PROVENCE

DRÖMRESAN TILL PROVENCE DRÖMRESAN TILL PROVENCE Följ med till Provence och njut av det goda livet! Vår reseledare, Finn Emilsen, jobbar till vardags som vinimportör, med fokus på vin från Provence. Det började med ett vinslott

Läs mer

Kryssning i Asien Hongkong Vietnam Thailand Singapore

Kryssning i Asien Hongkong Vietnam Thailand Singapore Club Eriks noga utvalda upplevelser Kryssning i Asien Hongkong Vietnam Thailand Singapore Hongkong Vietnam Thailand Singapore Vi reser till Hongkong, upplever tre stopp i Vietnam, övernattar i Thailands

Läs mer

Effektiv stresshantering för yrkesarbetande och studerande

Effektiv stresshantering för yrkesarbetande och studerande Kursresa till Zanzibar Effektiv stresshantering för yrkesarbetande och studerande 15-22 juni 2016 Privat tillägg: Safari i Masai Mara 21-28 juni Resprogram Håkmark 213 905 91 UMEÅ SWEDEN tel. +46(0)90-383

Läs mer

IRLAND. Välkomna med på Borås Släktforskares traditionella vårresa! Denna gång reser vi till Irland 1-8 maj 2018!

IRLAND. Välkomna med på Borås Släktforskares traditionella vårresa! Denna gång reser vi till Irland 1-8 maj 2018! IRLAND Välkomna med på Borås Släktforskares traditionella vårresa! Denna gång reser vi till Irland 1-8 maj 2018! Vi reser med buss till Köpenhamn och flyg vidare till Dublin. Under rundresan på Irland,

Läs mer

Burmas gömda skatter

Burmas gömda skatter Burmas gömda skatter NYHET! 14 DAGAR YANGON-INLE LAKE-MANDALAY -BAGAN-NGAPALI BEACH Följ med på vår omfattande rundresa till ett av Asiens mest spännande länder. Vi får uppleva fantastiska sevärdheter

Läs mer

KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014

KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014 KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014 Alla ryttares och hästälskares dröm besannas på denna resa Galoppera i vattenbrynet omgiven av vita stränder och turkosa dyningar som rullar in. Detta

Läs mer

Egypten - Kairo och Nilenkryssning

Egypten - Kairo och Nilenkryssning Egypten - Kairo och Nilenkryssning Resa till Egypten med Nilenkryssning och Kairo Reskod: E1 Antal resdagar: 8 Avresa från Stockholm, Köpenhamn eller Göteborg med Egyptair varje söndag pris per person:

Läs mer

Vattenfall, safari & waterfront

Vattenfall, safari & waterfront Vattenfall, safari & waterfront Upplev tre fantastiska sevärdheter i tre olika länder på denna resa till det södra Afrika. Se de mäktiga Victoriafallen i Zimbabwe, upplev safari i Chobe National Park i

Läs mer

En hel vecka i Peking till superpris! Direktflyg, lyxhotell, utflykter & visum ingår

En hel vecka i Peking till superpris! Direktflyg, lyxhotell, utflykter & visum ingår Club Eriks noga utvalda upplevelser En hel vecka i Peking till superpris! Direktflyg, lyxhotell, utflykter & visum ingår Två avresedatum!! 17-24 & 20-27 november 2016 Sista minuten-erbjudande till Kina

Läs mer

ISLAND ETT SAGOLIKT LANDSKAP REYKJAVIK EN MÅNGSIDIG STAD

ISLAND ETT SAGOLIKT LANDSKAP REYKJAVIK EN MÅNGSIDIG STAD RESA ISLAND ISLAND ETT SAGOLIKT LANDSKAP Island är ett land som lämnar sina turister alltjämt förvånade och förundrade, hänförda och förtrollade. Än i dag syns spåren tydligt efter hur naturen har format

Läs mer

Sydafrika stadspuls, safari och historia

Sydafrika stadspuls, safari och historia Sydafrika stadspuls, safari och historia 12 dagar i Sydafrika med svensktalande reseledare Reskod: ZA-2 Antal resdagar: 14 (varav 12 i Sydafrika) Pris Pris per person: 26 500 kr Vad ingår i priset? Flyg

Läs mer

Östersjön runt Baltikum och Polen

Östersjön runt Baltikum och Polen Östersjön runt Baltikum och Polen Följ med och upptäck; Estland-Lettland-Litauen-Polen den 9 17 maj 2014 Rundresa från Öland/Kalmar via Stockholm Tallinn - Riga - Vilnius - Warmia/Mazurien- Gdansk/Gdynia

Läs mer

Island är ett land som lämnar sina turister alltjämt förvånade och förundrade, hänförda och förtrollade.

Island är ett land som lämnar sina turister alltjämt förvånade och förundrade, hänförda och förtrollade. ISLANDSRESA ISLAND ETT SAGOLIKT LANDSKAP Island är ett land som lämnar sina turister alltjämt förvånade och förundrade, hänförda och förtrollade. Än i dag syns spåren tydligt efter hur naturen har format

Läs mer

BERGEN STADEN MELLAN DE 7 FJÄLLEN

BERGEN STADEN MELLAN DE 7 FJÄLLEN BERGEN STADEN MELLAN DE 7 FJÄLLEN Följ med till Norge och Bergen staden mellan de sju fjällen. Upplev historia i en trevlig blandning med fantastisk natur, djupa fjordar och höga fjäll. Bergen är Norges

Läs mer

Traditionell medicin och odontologi

Traditionell medicin och odontologi Traditionell medicin och odontologi Kursresa till Mongoliet 20-29 augusti 2012 Privat tilläggsresa: Vandring med kameler i Gobi 17-22 augusti 2012 Resplan Resan kan kombineras med FDI-kongressen i Hongkong

Läs mer

TERRAKOTTA ARMÉN OCH SAGOLIKA SÖDRA KINA

TERRAKOTTA ARMÉN OCH SAGOLIKA SÖDRA KINA TERRAKOTTA ARMÉN OCH SAGOLIKA SÖDRA KINA 7 15 OKTOBER 2016 9 DAGAR XIAN GUILIN YANGSHOU PEKING Upplev några av Kinas storslagna sevärdheter som Terrakotta armén i Xian och de sagolika sockertoppsbergen

Läs mer

HOLLAND I BLOMNING. Man måste ha sett det med egna ögon för att förstå hur stor, varierad och fantastisk den här parken är.

HOLLAND I BLOMNING. Man måste ha sett det med egna ögon för att förstå hur stor, varierad och fantastisk den här parken är. HOLLAND I BLOMNING När det i början av maj fortfarande kan vara lite ostadigt väder här hemma i Sverige har som regel Nederländerna haft härlig vår ett tag. Uteserveringarna är öppna och vårblommor finns

Läs mer

FLORENS EN STAD ATT FÖRUNDRAS ÖVER

FLORENS EN STAD ATT FÖRUNDRAS ÖVER RESA FLORENS FLORENS EN STAD ATT FÖRUNDRAS ÖVER Florens är utan tvekan en av världens mest omtalade och lovsjungna Det är en svindlande känsla att upptäcka det övermått av sevärdheter städer. Staden är

Läs mer

Vinresa till Niederösterreich Österrike

Vinresa till Niederösterreich Österrike Vinresa till Niederösterreich Österrike Slutet av september, början på oktober 2015 med Munskänkarna Otterbäcken 2015 är Niederösterreich i Österrike utsedd till årets vinort/region av Munskänkarna centralt.

Läs mer

MAGNIFIKA LOFOTEN ETT SAGOLIKT LANDSKAP

MAGNIFIKA LOFOTEN ETT SAGOLIKT LANDSKAP RESA LOFOTEN MAGNIFIKA LOFOTEN ETT SAGOLIKT LANDSKAP Lofoten är en ögrupp vid Norges nordvästra kust. Huvudöarna Lofoten har en total landyta på 1227 km² och en befolkning på cirka är Austvågøy, Gimsøy,

Läs mer

Kryssning i Amazonas. 6 Dagars expedition Munduruku!

Kryssning i Amazonas. 6 Dagars expedition Munduruku! Kryssning i Amazonas 6 Dagars expedition Munduruku! Det är ett oslagbart äventyr att på en flodkryssning upptäcka det mytomspunna och mystiska Amazonas! Amazonas är världens största regnskog, nära sex

Läs mer

Burmas Underverk. Planerad avgång 2012 21/11 Pris 29950kr, enkelrumstillägg 5995kr

Burmas Underverk. Planerad avgång 2012 21/11 Pris 29950kr, enkelrumstillägg 5995kr Burmas Underverk NYHET! 15 DAGAR YANGON-INLE LAKE-MANDALAY- MOUNT POPA-BAGAN-NGAPALI BEACH Planerad avgång 2012 21/11 Pris 29950kr, enkelrumstillägg 5995kr Burma är landet som länge varit stängt för besökare,

Läs mer

Stora Kina. 15 DAGAR - PEKING-SUZHOU-TONGLI-SHANGHAI-GUILIN-YANGSHOU-XIAN Planerade avgångar 2016: 21/3 (kontakta oss för senare avgångar)

Stora Kina. 15 DAGAR - PEKING-SUZHOU-TONGLI-SHANGHAI-GUILIN-YANGSHOU-XIAN Planerade avgångar 2016: 21/3 (kontakta oss för senare avgångar) Stora Kina 15 DAGAR - PEKING-SUZHOU-TONGLI-SHANGHAI-GUILIN-YANGSHOU-XIAN Planerade avgångar 2016: 21/3 (kontakta oss för senare avgångar) Pris i delat dubbel: 26250kr med Air China, 28750kr med Finnair

Läs mer

Konst- och kulturresa till Split & Dubrovnik sep 2017

Konst- och kulturresa till Split & Dubrovnik sep 2017 Följ med på en konst- och kulturresa till de vackra kustpärlorna i Kroatien Split och Dubrovnik! Kroatien lockar många besökare med sin slående vackra och skiftande natur mäktiga berg, kuperande landskap,

Läs mer

Colombia, Ecuador & undersköna Galapagosöarna

Colombia, Ecuador & undersköna Galapagosöarna Colombia, Ecuador & undersköna Galapagosöarna Följ m ed på ett härligt äventyr där vackra omgivningar möter fantastiskt djur- och naturliv. Colombia, Ecuador och Galapagosöarna två länder och en övärld

Läs mer

Portugal RESEFAKTA BESKRIVNING

Portugal RESEFAKTA BESKRIVNING Portugal BESKRIVNING Rundresa Portugal flyg t/r 8 dagar En resa till Europas västligaste land, med sin långa Atlanthavskust som alltid betytt mycket för portugiserna. Den gjorde Portugal till en stor sjöfararnation

Läs mer

15 DAGAR - PEKING-HANGZHOU-SUZHOU-TONGLI- SHANGHAI-GUILIN-YANGSHOU-XIAN

15 DAGAR - PEKING-HANGZHOU-SUZHOU-TONGLI- SHANGHAI-GUILIN-YANGSHOU-XIAN Stora Kina 15 DAGAR - PEKING-HANGZHOU-SUZHOU-TONGLI- SHANGHAI-GUILIN-YANGSHOU-XIAN Planerade avgångar 2014: 30/3, 10/4, 9/5, 23/5, 22/6, 11/7, 10/8, 8/9, 6/10, 17/10 (kontakta oss för senare avgångar)

Läs mer

Musik- och Kulturresa till Isla nd

Musik- och Kulturresa till Isla nd Musik- och Kulturresa till Isla nd Specialresor Island En upplevelse för alla sinnen! Island bjuder på en omväxlande, dramatisk och till största delen orörd natur. Glaciärer, varma källor och mäktiga vattenfall

Läs mer

Papua Nya Guinea. Dag 1 Avresa mot Singapore Avresa från Skandinavien på eftermiddagen.

Papua Nya Guinea. Dag 1 Avresa mot Singapore Avresa från Skandinavien på eftermiddagen. Papua Nya Guinea På Papua Nya Guinea är både den djupa djungeln och de kulturella traditionerna helt unika för vår jord. Jan Hasselberg kommer att vara vår ciceron. Hans bok om Papua Nya Guinea handlar

Läs mer

Stora Sydostasienresan

Stora Sydostasienresan Stora Sydostasienresan -fem länder längs Mekong Stora Sydostasienresan Upplev fem spännande länder i Sydostasien! Resan börjar i fransmännens Indokina med myllrande gatuliv och vackra kolonialhus i Vietnamns

Läs mer

Marockos kungliga städer

Marockos kungliga städer . Resefakta Var: Marrakech, Casablanca, Fes, Meknes, Rabat När: Året runt Längd: 7 nätter/8 dagar Visum krävs: Nej Pris från: 8590 SEK per person i delat dubbelrum. Marockos kungliga städer Om resan Marrakech,

Läs mer

Musik- och Kulturresa till Isla nd

Musik- och Kulturresa till Isla nd Musik- och Kulturresa till Isla nd Specialresor Island En upplevelse för alla sinnen! Island bjuder på en omväxlande, dramatisk och till största delen orörd natur. Glaciärer, varma källor och mäktiga vattenfall

Läs mer

Dag 4 Vid frukosten på terrassen kan vi njuta av utsikten innan vi återvänder till Kathamndu och Harati. Fri eftermiddag.

Dag 4 Vid frukosten på terrassen kan vi njuta av utsikten innan vi återvänder till Kathamndu och Harati. Fri eftermiddag. Himalaya 2015 Att vandra i Nepal hör till en av livets höjdpunkter. På denna resa gör vi en vandring längs Himalayas sluttningar från by till by under 5 dagar. Därutöver besöker vi Djungelområdet Chitwan,

Läs mer

Möten, Event & Konferens

Möten, Event & Konferens Ängelholms Reumatiker Förening Kära medlemmar, känns detta tilltalande. Vi skulle behöva intresse anmälan till den 1 nov. av hur många som är intresserade. Möten, Event & Konferens Offert Ängelholms Reumatiker

Läs mer

MAKARSKA DEN KROATISKA RIVIERAN

MAKARSKA DEN KROATISKA RIVIERAN MAKARSKA DEN KROATISKA RIVIERAN Makarska har en rik historia som sträcker sig tillbaka ända till Romarriket. I området finns fler vackra kyrkor som speglar stadens historia, inte minst genom bevarade konstverk

Läs mer

Apulien. Italiens klack. Specialresor

Apulien. Italiens klack. Specialresor Apulien Italiens klack Specialresor Apulien Puglia/Apulien är en för turister relativt okänd del i södra Italien. Apulien brukar kallas Italienska söderns Toscana och en resa genom Apulien är en oförglömlig

Läs mer

The Royal Tour. Dag 1. Avresa från Sverige. Ankomst New Delhi sent på kvällen. Ankomsttransfer och övernattning på Hyatt Regency(5-stjärnigt).

The Royal Tour. Dag 1. Avresa från Sverige. Ankomst New Delhi sent på kvällen. Ankomsttransfer och övernattning på Hyatt Regency(5-stjärnigt). Dag 1 Avresa från Sverige. Ankomst New Delhi sent på kvällen. Ankomsttransfer och övernattning på Hyatt Regency(5-stjärnigt). Hyatt Regency Hotel Dag 2 Informationsträff om dagens olika aktiviteter. Bland

Läs mer

Upplev våren i Budapest! En resa i samarbete med. Specialresor

Upplev våren i Budapest! En resa i samarbete med. Specialresor Upplev våren i Budapest! En resa i samarbete med Specialresor Donaus drottning Donaus pärla, Östeuropas Paris är några av de epitet som staden bär med sig. Vad som stämmer eller inte är upp till var och

Läs mer

Res till Bratislava/ Brno och Wien en kultur och vin-/ matresa september 2019.

Res till Bratislava/ Brno och Wien en kultur och vin-/ matresa september 2019. Res till Bratislava/ Brno och Wien en kultur och vin-/ matresa 18 24 september 2019. Följ med Mimosa kulturresa genom Europas moderna historia Onsdag 18 september Avresa från Arlanda till Wien (direktflyg

Läs mer

PARIS EN STAD MED MÅNGA SIDOR SEVÄRDHETERNAS STAD PARIS SAINT-GERMAINE

PARIS EN STAD MED MÅNGA SIDOR SEVÄRDHETERNAS STAD PARIS SAINT-GERMAINE RESA PARIS PARIS EN STAD MED MÅNGA SIDOR Den vackra staden Paris, Frankrikes huvudstad, är en stad med många sidor och lager. Staden är full av storslagna och välkända monument och sevärdheter, men här

Läs mer

Laos, Kambodja och Vietnam

Laos, Kambodja och Vietnam Laos, Kambodja och Vietnam Följ med på en oförglömlig resa genom Indokina. Möt munkar klädda i sina saffransgula traditionella dräkter i det stillsamma Laos. Upplev världsrarvstaden Luang Prabang, de miljoner

Läs mer

New Jersey San Jose NY Rangers Boston. Matcher: New Jersey Devils-NY Rangers New Jersey Devils-Toronto Maple Leafs NY Rangers-Phoenix Coyotes

New Jersey San Jose NY Rangers Boston. Matcher: New Jersey Devils-NY Rangers New Jersey Devils-Toronto Maple Leafs NY Rangers-Phoenix Coyotes Resa 1 27 Februari Matcher: NY Rangers Chicago New Jersey San Jose NY Rangers Boston Resa 2 21 Mars Matcher: New Jersey Devils-NY Rangers New Jersey Devils-Toronto Maple Leafs NY Rangers-Phoenix Coyotes

Läs mer

Rundresa i Kina - 20-29 mars 2015, (10 dagar )

Rundresa i Kina - 20-29 mars 2015, (10 dagar ) Rundresa i Kina - 20-29 mars 2015, (10 dagar ) PEKING - GUILIN YANGSHOU - PEKING Under denna resa besöker vi Peking, Guilin och Yangshuo och njuter av deras olikheter. I Peking ser vi majestätiska kejsarpalats

Läs mer

Henrik Ingmanson KINARESA 28/3 4/4 2014 SA11D

Henrik Ingmanson KINARESA 28/3 4/4 2014 SA11D Henrik Ingmanson KINARESA 28/3 4/4 2014 SA11D INNEHÅLLSFÖRTECKNING Platsfakta 3 Program för Kinaresan 2014 4 Vårt hotell i Beijing 6 Förslag på packlista Kinaresa 7 Övrig information 8 Allmänna villkor

Läs mer