Colombia, Ecuador & undersköna Galapagosöarna

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Colombia, Ecuador & undersköna Galapagosöarna"

Transkript

1 Colombia, Ecuador & undersköna Galapagosöarna

2 Följ m ed på ett härligt äventyr där vackra omgivningar möter fantastiskt djur- och naturliv. Colombia, Ecuador och Galapagosöarna två länder och en övärld som var för sig bjuder besökaren en lång rad intressanta naturupplevelser av olika slag. I Colombia besöker vi Bogotá där vi gör en stadsrundtur. Vi flyger vidare till Pereira för att besöka kafferegionen innan vi avslutar Colombia med historiska Cartagena. Resan avslutas i Ecuador med huvudstaden Quito, de gamla koloniala kvarteren som återfinns på UNESCO s lista över världsarv, ekvatormonumentet, Ecuadors största stad Guayaquil och en sex-dagars kryssning vid Galapagosöarna! De olika öarna, så unika att även de sedan länge funnits med på Unescos världsarvslista, representerar många skiftande miljöer. Mötet med solande sjölejon, orädda leguaner, jättesköldpaddor, Darwin-finkar och blåfotade sulor kommer att leva kvar länge i reseminnet!

3 Blå moskén Resan dag för dag Dag 1 - Måndag 17 Okt Måltider ombord Dag 2 - Tisdag 18 Okt F + L Avresa från Skandinavien Stadsrundtur & Saltkatedral Avresa på morgonen med flyg från Göteborg, Köpenhamn eller Stockholm till Paris flygplats. Härifrån fortsätter vi över Atlanten och landar på eftermiddagen lokal tid i Bogotá, huvudstad i Colombia, som också är den mest folkrika staden i landet med sina drygt 7 miljoner invånare. På flygplatsen möts vi upp av guide och buss som tar oss direkt till hotellet. Kvällen spenderar man på egen hand. Vi börjar dagen med ett besök i dem gamla historiska kvarteren La Candelaria. En plats som tar oss tillbaka till kolonialtiden. Vi vandrar längst med de gamla gatorna där vi bland annat får se Katedralen, Palacio Cardenalicio (gamla ärkebiskopens hem), Casa del Florero (självständighetshuset) och Casa de Nariño, presidentens officiella bostad och arbetsplats.

4 En av dagens höjdpunkter är besöket vid Museo del Oro, Guldmuséet. Detta museum har världens största samling av guldföremål från Colombias alla religioner. Utställningen visas i kronologisk ordning, i två plan. Vi avslutar besöket med en kaffeprovning i San Albertos Kafé som ligger inne i guldmuséet. Dagen fortsätter vi i buss genom den lilla staden Cajicá, vidare mot Zipaquirá. Staden som är mest känd för sin underjordiska saltkatedral. Upplev den extraordinära arkitekturen och dom spännande skulpturerna i katedralen. Även att detta är en populär turistattraktion tar sig gärna ortsbor hit. På eftermiddagen återvänder vi till Bogotá, kvällen fri. Dag 3 - Onsdag 19 Okt F + L Vidare mot kafferegionen Efter frukost tar vi oss till flygplatsen i Bogotá för att flyga vidare till kafferegionen och staden Pereira. Detta område är även känt som Kaffetriangeln eller Guldtriangeln. Kaffeplantage har funnits i detta område i de Colombianska Anderna sedan början av 1900-talet och har sedan dess utvecklats till att bli en av landets viktigaste exportprodukter. Den höga kvalitén och den distinkta smaken har man det gröna höglänta landskapet som Anderna kan erbjuda att tacka. Bönorna plockas för att sedan processas vid foten av berget. Dom tre huvudsakliga städerna i området som producerar kaffet är Armenia, Manizalez och Pereira. Många plantage har renoverat och byggt till byggnader för att kunna ta emot den ström av turism som dras till området. Detta för att kunna erbjuda ett härligt autentiskt boende samtidigt som man kan lära turister hur tillverkningen går till. Kafferegionen består av 47 städer och ungefär kaffeplantage. Dag 4 - Torsdag 20 Okt F + L Corcora Valley & Salento Denna dag ska vi ägna oss åt att besöka Corcora Valley och Salento. Vi blir på morgonen upphämtade av vår guide för att börja turen. Vi får tid att njuta av det härliga landskapet längst vägen. När vi kommer fram bjuds vi på en klassisk varm drink vid namn Canelazo som dricks i området kring Anderna. Vi fortsätter turen till fots genom Cloud Forest där vi kommer naturen riktigt nära. Vi stannar till och äter lunch på en lokal restaurang där deras specialitet är rökt öring. Efter lunchen får vi tid att på egen hand utforska området innan det är dags att åka vidare mot den lilla staden Salento. Väl framme i Salento får vi se dom berömda färgade balkongerna, huvudgatan och dom små hantverksbutikerna. Dag 5 - Fredag 21 Okt Till Cartagena Idag lämnar vi Pereira efter frukost och flyger vidare till Cartagena. På kvällen äter vi en gemensam middag på en lokal restaurang. F + M

5 Dag 6 - Lördag 22 Okt F + L Stadsrundtur i Cartagena Denna dag besöker vi de viktigaste platserna i Cartagena. Vi börjar med ett besök vid La Popa (Convent of La Candelaria), kyrkan som byggdes i början på 1600-talet på toppen av kullen med samma namn. Här har man en fantastisk utsikt över staden och viken. Turen fortsätter till fortet San Filipe som också det byggdes på 1600-talet. Man byggde fortet för att skydda staden mot pirater. Vi får en guidad tur på fortet innan vi fortsätter dagen med en panoramasightseeing i buss genom dom så viktiga kommersiella områdena av Cartagena: Getsemaní, El Laguito och Bocagrande. Tiden som blir över spenderar man som man vill. Dag 7 - Söndag 23 Okt Egentid, Häst & Vagn F + M Idag lägger man upp planerna för större delen av dagen på egen hand. Senare på eftermiddagen samlas vi för att åka en tur med häst och vagn runt staden innan vi tillsammans äter en gemensam middag på kvällen.

6 Dag 8 - Måndag 24 Okt Till Quito, Ecuador Vi äter frukost innan vi tar oss till flygplatsen i Cartagena för att ta flyget till nästa destination. Välkommen till Quito och Ecuador! På väg till hotellet får vi en kort genomgång av Quito och landet i övrigt, med värdefull information som kan vara intressant att ha med sig. Njut av det sceniskt, koloniala och konstnärliga Quito. Besök museer och kloster. Stå med en fot på varje hemisfär mitt i världen. Huvudstaden i Ecuador har ett läge som få städer kan matcha. Under 1200-talet var det ett välmående centrum för Quitus Konungarike. Det blev senare den norra huvudstaden i Inkariket. På och 1600-talen, byggde formidabla arkitekter tempel, kloster och herrgårdar, vilket skapar en urban juvel som utsetts av UNESCO som ett världskulturarv. Quitos konstnärliga kreativitet väntar besökaren, butiker fyllda med samtida målningar, skulpturer och utsökta traditionella hantverk. F Dag 9 - Tisdag 25 Okt Stadsrundtur i Quito F + L + M Vi besöker downtown Quito för att njuta av denna urbana juvel och dess skatter av konst och arkitektur. Quitos koloniala kvarter, är det största och bäst bevarade i Sydamerika, och med på UNESCO s världsarvslista. Vi promenerar på Independence Plaza, precis intill katedralen, presidentpalatset och ärkebiskopens residens. Vi besöker även tempelet La Compañía de Jesús och får se dess enorma förgyllda inre. Vi fortsätter vidare till klostret San Francisco, som är en av de stora religiösa byggnaderna i den Nya världen. Klostret har en imponerande fasad och inre i barock stil, med den bevingade oskulden av Quito vid huvudaltaret. Vi fortsätter till Ekvatorialmonumentet, 25 km norr om Quito, som markerar den exakta mittpunkten i världen där vi kan stå med en fot på varje hemisfär. Vi kommer att besöka Etnografiska museet på insidan av monumentet, som visar upp de olika indiangrupperna som lever i Ecuador. Ett certifikat för att ha korsat ekvatorn kommer att ges ut i slutet av vår rundvandring. Lunch serveras på en av de utmärkta restaurangerna i Quito eller vid ekvatorområdet.

7 Dag 10 - Onsdag 26 Okt Quito Galapagosöarna. Kryssningen börjar F + L + M På morgonen, efter frukost på hotellet, lämnar vi Quito för färden ut till Galapagosöarna. Vi landar på ön Baltra. Buss möter på flygplatsen och tar oss till hamnen där det utmärkta kryssningsfartyget M/V Santa Cruz, som enbart används för kryssningar bland Galapagosöarna väntar på oss. M/V Santa Cruz är ett modernt och bekvämt fartyg som har anpassats till nationalparkens krav på att begränsa antalet besökare i varje kryssning. I 48 luftkonditionerade hytter bor totalt endast 90 passagerare! Goda gemensamma utrymmen finns ombord. De hytter vi disponerar har åtskilda sängar (ej våningssängar), eller dubbelsäng och privat dusch och wc. Under hela vistelsen ombord ingår alla måltider frukost, lunch och middag dagligen. Strandhugg på olika öar sker genom att man vid ankringsplatsen sätter mindre båtar i sjön, s.k. pangas. Med dessa tas passagerarna iland i små grupper. Hela tiden hjälper särskilda guider till med att informera om flora och fauna, ge fototips och även särskilda instruktioner så att växt- och djurlivet på öarna störs så lite som möjligt och inte blir skadat. Väderförhållanden, ändring av besökspolicy från nationalparkens ledning och liknande kan förändra den planerade färdrutten. Det blir fem övernattningar ombord på kryssningsfartyget. Vi går ombord, installerar oss i våra hytter och medan vi äter lunch får vi en introduktion till de kommande dagarnas kryssning som just startat. På eftermiddagen når vi den första tilläggsplatsen, ön North Seymour, som bjuder på en spektakulär vy och som är en bra introduktion av öarnas djurliv. Här kan vi se allt från sjölejon till blåfotade sulor, s.k. boobies och fågelkolonier.

8 Dag Torsdag 27 - Söndag 30 Okt Galapagosöarna F+L+M Fyra hela dagar för utfärder bland Galapagos västra öar, varav många sjuder av liv, både i havet och längs havsklipporna. Vid de många sjöfågelkolonierna ser vi olika Darwinfinkar och orädda leguaner som solar sig på lavaklipporna. När leguanerna har blivit tillräckligt varma lyfter de överkroppen så att vinden kilar in under magen. Plötsligt står ett par blå fötter i vår väg! Det är blåfotade sulor och att se deras parningsdans är smått fascinerande. Vi ser sjölejon och krabbor som lättfotade Sally samt pälssälar, Galapagospingviner, hökar och olika tärnor. Det kristallklara vattnet lockar till många sköna bad och fin snorkling, för de som vill. En av dagarna besöker vi Charles Darwins forskningsstation, där vi lär oss mer om naturvården och den forskning som bedrivs idag. Man bedriver ett omfattande arbete för att bevara Galapagos jättesköldpaddor och under vårt besök får vi se flera av dem som är uppfödda här och väntar på att placeras ut i det fria. En eftermiddag kan vi välja aktivitet som vandring, cykling eller besök på en organisk kaffeplantage. De öar som besöks är i turordning Baltra, North Seymour, Isabela, Fernandina, Isabela, Santa Cruz, Floreana & Baltra. Dag 15 - Måndag 31 Okt F + M Kryssningen avslutas. Galapagosöarna - Guayaquil Under förmiddagen flyger vi tillbaka till fastlandet och landar denna gången i Guayaquil som är Ecuadors viktigaste hamnstad och landets största stad. Även om staden är känd för att vara varm och överbefolkad, bjuder den besökaren på ett flertal gröna parker och en trevlig strandpromenad. Vid ankomsten till flygplatsen åker vi direkt till vårt hotell för incheckning. Resten av dagen är fri för egen disposition. På kvällen återsamlas vi för att äta en sista middag tillsammans. Detta görs på en lokal restaurang. Dag 16 - Tisdag 1 Nov F + Måltid ombord Fri dag i Guayaquil/Hemresa Idag spenderar man dagen som man önskar i Guayaquil. Kanske vill man slappa på hotellet och vila upp sig inför hemresan, eller så tar man sig ut och utforskar staden på egen hand. På kvällen sker transfer från hotellet till flygplatsen, och hemresan påbörjas. Dag 17 - Onsdag 2 Nov Vidare mot Skandinavien Vi ankommer Amsterdam vid lunchtid och efter planbyte fortsätter vår resa till Köpenhamn, Göteborg eller Stockholm.

9

10 Våra färdledare Våra färdledare är resvana, aktiva yrkesmänniskor som i sina ordinarie arbeten har bred erfarenhet av möten med människor. Inte sällan är de specialister på de resmål som vi reser till. På utfärder och sightseeingturer medföljer en lokal guide. Guidningen sker på engelska och återges på svenska av våra egna färdledare. AnsgarResors färdledare är inte professionella i den meningen att de är reseledare till yrket. De kan beskrivas som resvärdar, som följer med gruppen hela tiden och fungerar som kontaktpersoner mellan de olika lokala guiderna/ agenterna och resegruppen. FÄRDLEDARE Rolf Linnell Detta ingår i priset Samtliga flygresor med reguljärt flyg från Göteborg, Stockholm eller Köpenhamn och retur enligt programmet. Alla transporter, rundturer, båtutfärder, entréavgifter, guidningar och stadsrund turer enligt dagsprogram met. Alla flygplatsskatter, väg skatter och andra lokala skatter inklusive entrén till Galapagos Nationalpark enligt programmet. Del i dubbelrum med privat bad eller dusch och WC på utmärkta hotell samt del i dubbelhytt standard på Main Deck under kryssningen. Halvpension (frukost och en huvudmåltid) ingår under större delen av resan, med undantag av dag 1, 8 & 17. Flera dagar ingår helpension (frukost, lunch och middag). Servicekostnader, bagagekostnader (bagagefrivikt 23 kg + 10 kg handbagage) och drickspengar inom ramen för programmet. Svensk reseledning under hela resan samt assistans av lokala guider under utfärder och stadsrundturer. Informationspaket Rolf Linnell bor i Säffle och har under en lång följd av år arbetat som färdledare till resmål över hela värld en. Efter lärarexamen studerade han litteraturhistoria, konsthistoria, socialantropologi, etnologi, sociologi och internationella relationer på universitetsnivå. Rolf är även utbildad sjukvårdsinstruktör och skidinstruktör. Han har varit färdledare för många av våra resor där resan till Australien och Nya Zeeland är en av dem. Tillägg Reseförsäkring. Avbeställningsskydd 5% av resans totala pris Personliga utgifter under resan såsom måltidsdryck, tvätt m.m. samt dricks i sam band med detta. Avresa från Köpenhamn eller Göteborg - kontakta oss. Rolf har varit mycket uppskattad av våra tidigare resenärer för sin stora kunskap och erfarenhet som färdledare. COLOMBIA Statsskick: Yta: Folkmängd: Huvudstad: Officiella språk: Religion: Myntenhet: Medeltemperatur: republik km 2 48,3 miljoner invånare (2015) Bogotá med drygt 7 miljoner invånare spanska kristendom colombiansk peso (COP) COP = Ca 2,8 SEK september/oktober, ca 16 grader i Bogotá

11 ECUADOR Statsskick: Yta: Folkmängd: Huvudstad: Officiella språk: Religion: Myntenhet: Medeltemperatur: republik km 2 16 miljoner invånare (2014) Quito med ca 1,4 miljoner invånare spanska kristendom US Dollar (USD). 1 USD = 8,1 SEK september/oktober i Quito, ca 14 grader september/oktober i Guayaquil, ca 14 grader Hotell under resan Bra hotell, alla rum med bad/dusch och wc, kommer att användas under resan. Hotellförteckning kommer att skickas till resedeltagarna tillsammans med färdhandlingarna för resan. Vanligtvis använder vi de hotell som anges här nedan men ibland kan byte ske till annat hotell inom samma hotellkategori. Bogotá HHH+ Opera Hotel God turistklass. Pool, WiFi, 42 rum. Pereira HHH Hacienda Combia God turistklass. Pool, WiFi, 31 rum. 2 nätter 2 nätter RESTIDER & PRISER Tur Restid Pris 16EG1 17/10-2/ kr Utresa Stockholm - Paris Paris - Bogotá Hemkomst Guayaquil - Amsterdam Amsterdam - Stockholm Observera att flygtiderna är lokala Reservation för eventuella ändringar i tidtabellen. Slutlig tidtabell översändes tillsammans med övriga handlingar före avresan. Cartagena HHH+ Hotel Bantu God turistklass. WiFi, Pool. 25 rum. Quito HHH+ La Casona de la Ronda Litet mysigt Boutique hotell. WiFi. 22 rum. 2 nätter 3 nätter Galapagoskryssningen 5 nätter M/V Santa Cruz II Ett nybyggt fartyg med plats för ca 90 passagerare. WiFi finns i lounge och bibliotek. Guayaquil HHHH Hotel Hampton Inn WiFi, Pool. 95 rum. 1 natt Enkelrum Vi har ett mycket begränsat antal enkelrum & enkelhytter till vårt förfogande.

12 Kontakta oss gärna för program och information eller titta gärna på vår hemsida. Vi grundades 1951 och är sedan 1960-talet medlem av SRF Svenska Resebyråföreningen. Som arrangör enligt resegarantilagen har AnsgarResor ställt garantier till Kammarkollegiet. Omfattande och annorlunda långresor har under många år varit vår specialitet. ADRESS Vasagatan 27, Tranås. TEL E-POST HEMSIDA

Colombia, Ecuador & undersköna Galapagosöarna

Colombia, Ecuador & undersköna Galapagosöarna Colombia, Ecuador & undersköna Galapagosöarna Följ m ed på ett härligt äventyr där vackra omgivningar möter fantastiskt djur- och naturliv. Colombia, Ecuador & Galapagosöarna kan erbjuda allt detta! Colombia,

Läs mer

Kryssning på Loire floden - en resa i kulturens och vinets tecken

Kryssning på Loire floden - en resa i kulturens och vinets tecken Kryssning på Loire floden - en resa i kulturens och vinets tecken Resan dag för dag Dag 1 - Lördag 8 September Avresa från Skandinavien M Välkomm en m ed på en härlig vinkryssning ombord på ett modernt

Läs mer

Kon-tiki Resor. Costa Rica

Kon-tiki Resor. Costa Rica Costa Rica Efter varje dag framgår i kursiv stil vilket hotell och vilka måltider som ingår i resans pris. Transfers, transporter och utflykter genomförs i internationella grupper, med engelsktalande guider

Läs mer

Förenade Arabemiraten. obortom skyskraporna. Specialresor

Förenade Arabemiraten. obortom skyskraporna. Specialresor Förenade Arabemiraten obortom skyskraporna Specialresor Dubai, Al Ain & Abu Dhabi Förenade Arabemiraten har under senare tid genomgått en snabb utveckling, framför allt vad gäller arkitektur och byggnation

Läs mer

Foto: Österreich werbung/ Primatsafari i Uganda & Rwanda. En unik upplevelse & minne för livet!

Foto: Österreich werbung/ Primatsafari i Uganda & Rwanda. En unik upplevelse & minne för livet! Foto: Österreich werbung/ Primatsafari i Uganda & Rwanda En unik upplevelse & minne för livet! Välkomm en m ed på en exklusiv resa där vi besöker bergsgorillorna i deras naturliga miljö i Rwanda. Denna

Läs mer

Kryssning runt Hawaiis paradisöar med San Francisco & Los Angeles

Kryssning runt Hawaiis paradisöar med San Francisco & Los Angeles Club Eriks noga utvalda upplevelser Kryssning runt Hawaiis paradisöar med San Francisco & Los Angeles San Francisco Hawaii Los Angeles Vi gör en fantastisk kryssning där vi upplever Hawaii och de fyra

Läs mer

Costa Rica, Ecuador & undersköna Galapagosöarna

Costa Rica, Ecuador & undersköna Galapagosöarna Costa Rica, Ecuador & undersköna Galapagosöarna Följ m ed på ett härligt äventyr där vackra omgivningar möter fantastiskt djur- och naturliv. Costa Rica, Ecuador & Galapagosöarna kan erbjuda allt detta!

Läs mer

Kryssning i de norska fjordarna Upplev naturens färgsprakande skönhet

Kryssning i de norska fjordarna Upplev naturens färgsprakande skönhet Club Eriks noga utvalda upplevelser Kryssning i de norska fjordarna Upplev naturens färgsprakande skönhet Köpenhamn Stavanger Bergen Ålesund Geiranger Tillsammans upplever vi de magiska norska fjordarna.

Läs mer

Musik- och Kulturresa till Isla nd

Musik- och Kulturresa till Isla nd Musik- och Kulturresa till Isla nd En resa i sammarbete med Reseklubben Specialresor Musik- och Kulturresa till Island Följ med och upplev Island - ett land som berör alla dina sinnen! Island bjuder på

Läs mer

Sydafrika stadspuls, safari och historia

Sydafrika stadspuls, safari och historia Sydafrika stadspuls, safari och historia 12 dagar i Sydafrika med svensktalande reseledare Reskod: ZA-2 Antal resdagar: 14 (varav 12 i Sydafrika) Pris Pris per person: 26 500 kr Vad ingår i priset? Flyg

Läs mer

Kultur och strand 12 dages magisk rundresa till Cuba. Kultur i Havanna och strandsemester i Varadero

Kultur och strand 12 dages magisk rundresa till Cuba. Kultur i Havanna och strandsemester i Varadero Kultur och strand 12 dages magisk rundresa till Cuba. Kultur i Havanna och strandsemester i Varadero Kulturel rundresa med 2 Kultur och Strand 12 dages rundresa till Kuba Havanna - Varadero - Havanna Denna

Läs mer

GALAPAGOS REQUEST MED ECUADORS HÖGLAND. 27 oktober - 9 november 10-23 november 2015

GALAPAGOS REQUEST MED ECUADORS HÖGLAND. 27 oktober - 9 november 10-23 november 2015 GALAPAGOS REQUEST MED ECUADORS HÖGLAND 27 oktober - 9 november 10-23 november 2015 BLAND SKÖLDPADDOR, LEGUANER OCH SJÖLEJON Galapagosöarna ligger i Stilla havet, mitt på ekvatorn, nära hundra mil utanför

Läs mer

Kryssning i Amazonas. 6 Dagars expedition Munduruku!

Kryssning i Amazonas. 6 Dagars expedition Munduruku! Kryssning i Amazonas 6 Dagars expedition Munduruku! Det är ett oslagbart äventyr att på en flodkryssning upptäcka det mytomspunna och mystiska Amazonas! Amazonas är världens största regnskog, nära sex

Läs mer

Följ med på en fantastisk och oförglömlig 12- dagars resa till Uganda i februari 2014.

Följ med på en fantastisk och oförglömlig 12- dagars resa till Uganda i februari 2014. Följ med på en fantastisk och oförglömlig 12- dagars resa till Uganda i februari 2014. Reseprogram: Dag 1-2 Avresa från Kastrup med mellanlandning i Doha. Ankomst till Entebbe. Vi spenderar dagen och natten

Läs mer

Club Eriks Sverigeresor Vi reser till Höga Kusten

Club Eriks Sverigeresor Vi reser till Höga Kusten Club Eriks noga utvalda upplevelser Club Eriks Sverigeresor Vi reser till Höga Kusten Höga kusten är ett unikt kustområde i Ångermanland som sedan istiden haft en landhöjning på 800 meter, vilket är världsunikt,

Läs mer

Jazzresa till New Orleans French Quarter Festival 2017 med Bosse Scherman 4-14 april

Jazzresa till New Orleans French Quarter Festival 2017 med Bosse Scherman 4-14 april Jazzresa till New Orleans French Quarter Festival 2017 med Bosse Scherman 4-14 april The Travel Gallery AB E-mail: res@travelgallery.se Org.nr: 556519-2795 Jörgen Ankersgatan 12 www.travelgallery.se 21145

Läs mer

Storstad, rev och strand

Storstad, rev och strand Storstad, rev och strand En resa till med fokus på storstad och rev på s östkust. En fantastisk kombinationsresa med upplevelser i Sydney, fyra dagars kryssning från Cairns samt fyra dagar sol och bad

Läs mer

Egypten - Kairo och Nilenkryssning

Egypten - Kairo och Nilenkryssning Egypten - Kairo och Nilenkryssning Resa till Egypten med Nilenkryssning och Kairo Reskod: E1 Antal resdagar: 8 Avresa från Stockholm, Köpenhamn eller Göteborg med Egyptair varje söndag pris per person:

Läs mer

FLORENS EN STAD ATT FÖRUNDRAS ÖVER

FLORENS EN STAD ATT FÖRUNDRAS ÖVER RESA FLORENS FLORENS EN STAD ATT FÖRUNDRAS ÖVER Florens är utan tvekan en av världens mest omtalade och lovsjungna Det är en svindlande känsla att upptäcka det övermått av sevärdheter städer. Staden är

Läs mer

Burmas Underverk. Resan inkluderar NYHET! 15 DAGAR YANGON-INLE LAKE-MANDALAY- MOUNT POPA-BAGAN-NGAPALI BEACH

Burmas Underverk. Resan inkluderar NYHET! 15 DAGAR YANGON-INLE LAKE-MANDALAY- MOUNT POPA-BAGAN-NGAPALI BEACH Burmas Underverk NYHET! 15 DAGAR YANGON-INLE LAKE-MANDALAY- MOUNT POPA-BAGAN-NGAPALI BEACH Planerad avgång 2013 Denna resa är just nu under produktion. Kontakta oss gärna så sätter vi upp dig på en intresselista.

Läs mer

Costa Brava, Roses Llançà, 5 nätter 1(5) Vandra i Spanien. Costa Brava, 5 nätter Roses Llançà, 4 vandringsdagar

Costa Brava, Roses Llançà, 5 nätter 1(5) Vandra i Spanien. Costa Brava, 5 nätter Roses Llançà, 4 vandringsdagar Costa Brava, Roses Llançà, 5 nätter 1(5) Vandra i Spanien Costa Brava, 5 nätter Roses Llançà, 4 vandringsdagar Costa Brava bjuder på variationsrik vandring både längs kusten och lite längre inåt land.

Läs mer

Yoga- och vandringsresa till Costa Blanca 3-10 februari 2013. Dag 1- ankomst

Yoga- och vandringsresa till Costa Blanca 3-10 februari 2013. Dag 1- ankomst Yoga- och vandringsresa till Costa Blanca 3-10 februari 2013 Dag 1- ankomst 15.45 Avresa från Arlanda 19.40 Ankomst till Alicante Transfer tlll hotellet - incheckning 21.00 Lätt middag på hotellet Information

Läs mer

Återresa till Ecuador 6-19.11, 2010

Återresa till Ecuador 6-19.11, 2010 Återresa till Ecuador 6-19.11, 2010 Dag 1 Fredag 6/11 Avresa med KLM via Amsterdam till Quito. Nattflygning ca 14 timmar från Amsterdam och med mellanlandning i Bonaire. Dag 2 Lördag 7/11 (L/M) Kl. 09.00

Läs mer

Namibia med guide. Namibia med guide. Resan i korthet. Gruppresor med reseledare

Namibia med guide. Namibia med guide. Resan i korthet. Gruppresor med reseledare Namibia med guide Namibia sägs vara en av Afrikas bäst bevarade hemligheter och för äventyrslystna bjuder Namibia på några av Afrikas mest extrema, men vackra, landskap. Även de mer moderna Namibia är

Läs mer

Ku ba. Hemingway och cigarrer

Ku ba. Hemingway och cigarrer Ku ba Hemingway och cigarrer Hemingway och cigarrer Rom, sockerplantage, Ernest Hemingway, cigarrer, musik och färger. Legendariska amerikanska 50-talsbilar, salsa och välsmakande mojitos. Trots svåra

Läs mer

Bordeauxkryssning - en resa i vinets tecken

Bordeauxkryssning - en resa i vinets tecken Bordeauxkryssning - en resa i vinets tecken Resan dag för dag Dag 1 - Torsdag 12 oktober Avresa från Skandinavien F Välkomm en m ed på en härlig vinkryssning ombord på ett modernt kryssningsfartyg På stora

Läs mer

Hurtigruten i Vinterskrud Norrsken & vackra vita fjordsluttningar

Hurtigruten i Vinterskrud Norrsken & vackra vita fjordsluttningar Club Eriks noga utvalda upplevelser Hurtigruten i Vinterskrud Norrsken & vackra vita fjordsluttningar Norge Att färdas med Hurtigruten vintertid är nästan en sakral upplevelse. Norrskenet i kombination

Läs mer

Magnifika Kroatien till havs med SPF Munka-Ljungby

Magnifika Kroatien till havs med SPF Munka-Ljungby Magnifika Kroatien till havs med SPF Munka-Ljungby Vi gör en härlig kryssning längs den magnifika dalmatiska kusten och dess vackra öar. Under tre dagar på Adriatiska havet åker vi från en ö till en annan

Läs mer

Sri Lanka Tour 2016 med helpension

Sri Lanka Tour 2016 med helpension Sri Lanka Tour 2016 med helpension Dag 1 Negombo Efter vår ankomst åker vi till vårt hotell i Negombo som ligger ca 30 min med bil från flygplatsen. Vi bor nära havet så att vi kan koppla av lite efter

Läs mer

VACKRA PRAG. Vi bor fint och centralt, och har med oss svensktalande guide/reseledare under vistelsen.

VACKRA PRAG. Vi bor fint och centralt, och har med oss svensktalande guide/reseledare under vistelsen. VACKRA PRAG Följ med och upplev vackra Prag! Staden som bjuder på allt vi förväntar oss av en storstad i form av historia, kultur, restauranger och goda shoppingmöjligheter. Under våra dagar i Prag lär

Läs mer

Ett bättre sätt att uppleva Grekland & Aten finns inte! - 2, 9 & 16 Juli -

Ett bättre sätt att uppleva Grekland & Aten finns inte! - 2, 9 & 16 Juli - Ett bättre sätt att uppleva Grekland & Aten finns inte! - 2, 9 & 16 Juli - För sjunde året i rad förläggs sommarens äventyrssegling till den Grekland övärlden. Vi reser tillsammans mot blått vatten, ljumma

Läs mer

Australien runt. Australien runt. Resan i korthet. Australien, HÖSTKAMPANJ!

Australien runt. Australien runt. Resan i korthet. Australien, HÖSTKAMPANJ! Australien runt NYHET 2015/2016! En fantastisk komplett resa till Australien Denna resa till Australien tar er till fyra fantastiska områden som alla erbjuder något helt olika. Från Sydneys vackra stad

Läs mer

Österrike Wien Salzburg - 9 dagar

Österrike Wien Salzburg - 9 dagar 2016 Österrike Wien Salzburg - 9 dagar Schönbrunn Palace Wien Wien Välkommen med på vår sommarresa 2016. Vi väljer att resa till Österrike och till huvudstaden Wien. Vi hinner även med ett besök i Mozarts

Läs mer

Kon-tiki resor. Påskön och Chile

Kon-tiki resor. Påskön och Chile Påskön och Chile Efter varje dag framgår vilka måltider samt vilket hotell som är inkluderade i resans pris. Transfers, transporter och utflykter sker i internationella grupper, med engelsktalande guider

Läs mer

Midsommarkryssning till Medelhavets pärlor med Harmony of the Seas

Midsommarkryssning till Medelhavets pärlor med Harmony of the Seas Club Eriks noga utvalda upplevelser Midsommarkryssning till Medelhavets pärlor med Harmony of the Seas Barcelona - Palma - Marseilles - Rom - Neapel Följ med på en kryssning i Medelhavet. Detta är de sju

Läs mer

Peking-Tibet med tåg

Peking-Tibet med tåg Peking-Tibet med tåg 13 DAGAR - PEKING-LHASA-GYANTSE-SHIGATSE planerade avgångar 2013: 25/6, 10-21/9 Pris i delat dubbelrum (enkelrumstillägg 2550kr) avresa 25/6 23650kr avresa 10/9 24650kr Denna kontrastrika

Läs mer

Måndag 8/11-10. 05:05 Avfärd med buss från Söderhamn. 06:25 Byte till tåg i Gävle

Måndag 8/11-10. 05:05 Avfärd med buss från Söderhamn. 06:25 Byte till tåg i Gävle Måndag 8/11-10 05:05 Avfärd med buss från Söderhamn 06:25 Byte till tåg i Gävle 10:00 Avfärd från Arlanda till Frankfurt I Frankfurt spärrades bandet där våra väskor skulle komma av. Det var lite obehagligt

Läs mer

Club Eriks sommarresor i Sverige Vi smakar på det bästa i Jämtland

Club Eriks sommarresor i Sverige Vi smakar på det bästa i Jämtland Club Eriks noga utvalda upplevelser Club Eriks sommarresor i Sverige Vi smakar på det bästa i Jämtland Under tre härliga sommardagar bjuds vi på det bästa Jämtland har att erbjuda gällande mat, dryck,

Läs mer

ROM ITALIEN 9-13 MAJ 2011

ROM ITALIEN 9-13 MAJ 2011 ROM ITALIEN 9-13 MAJ 2011 BYGGPROGRAMMET ÅK.2 STAFFANGYMNASIET Innehållsförteckning Slutrapport...3 Första dagen (Måndag)...3 Andra dagen (Tisdag)...3 Tredje dagen (Onsdag)...3 Fjärde dagen (Torsdag)...3

Läs mer

Mexiko en rundresa med hästar, kultur, sol och bad! - besök på La Silla med Maria Gretzer 3 15 november

Mexiko en rundresa med hästar, kultur, sol och bad! - besök på La Silla med Maria Gretzer 3 15 november Mexiko en rundresa med hästar, kultur, sol och bad! - besök på La Silla med Maria Gretzer 3 15 november Mexiko är ett variationernas land, här kan man uppleva flera olika kulturer, många språk som inte

Läs mer

Besök Thailand bortom turiststråken och ta chansen att uppleva en vardag fjärran från din egen i Laos! Resperiod: 14 till 29 mars 2015

Besök Thailand bortom turiststråken och ta chansen att uppleva en vardag fjärran från din egen i Laos! Resperiod: 14 till 29 mars 2015 Res med Plan till Laos och Thailand! Besök Thailand bortom turiststråken och ta chansen att uppleva en vardag fjärran från din egen i Laos! 1 Resperiod: 14 till 29 mars 2015 Resans innehåll Vi reser till

Läs mer

Sjölejonen höjer knappt på ögonbrynen. Galapagos ett hotat världsarv

Sjölejonen höjer knappt på ögonbrynen. Galapagos ett hotat världsarv Efter 50 år som nationalpark blinkar varningslamporna för Galapagosöarna. Den känsliga floran och faunan hotas av kraftig befolkningstillväxt och ökande turism. För två år sedan satte FN-organet Unesco

Läs mer

Gastromic tours: Detta är en resa för alla sinnen och i synnerhet för smaken.

Gastromic tours: Detta är en resa för alla sinnen och i synnerhet för smaken. Gastromic tours: Vi erbjuder skräddasydda, exklusiva gastronomiresor till Baskien och Katalonien. Här är vår nästa gastromiresa till Baskien: Upplev vackra Baskien 15-18 september 2016 Detta är en resa

Läs mer

Kryssning från Abu Dhabi till Singapore med Indien & Sri Lanka

Kryssning från Abu Dhabi till Singapore med Indien & Sri Lanka Club Eriks noga utvalda upplevelser Kryssning från Abu Dhabi till Singapore med Indien & Sri Lanka Dubai Abu Dhabi Indien Sri Lanka Thailand Singapore Följ med på en härligt varm och solig kryssning där

Läs mer

Upplev Costa Rica med SN/Resecity 1 16 februari 2017!

Upplev Costa Rica med SN/Resecity 1 16 februari 2017! Upplev Costa Rica med SN/Resecity 1 16 februari 2017! Den perfekta kombinationen av djur- och naturupplevelser med både regnskog och strand i Costa Rica. Turen tar dig från huvudstaden San José till regnskogarna

Läs mer

Gröna Kusten. 15 dagars gruppresa med skandinavisk reseledare!

Gröna Kusten. 15 dagars gruppresa med skandinavisk reseledare! Gröna Kusten 15 dagars gruppresa med skandinavisk reseledare! Den vackra kustvägen Rio- Santos, där Atlantens underbara stränder möter den frodiga Atlantregnskogen, kallas för den Gröna kusten. På den

Läs mer

Östersjön runt Baltikum och Polen

Östersjön runt Baltikum och Polen Östersjön runt Baltikum och Polen Följ med och upptäck; Estland-Lettland-Litauen-Polen den 9 17 maj 2014 Rundresa från Öland/Kalmar via Stockholm Tallinn - Riga - Vilnius - Warmia/Mazurien- Gdansk/Gdynia

Läs mer

Vattenfall, safari & waterfront

Vattenfall, safari & waterfront Vattenfall, safari & waterfront Upplev tre fantastiska sevärdheter i tre olika länder på denna resa till det södra Afrika. Se de mäktiga Victoriafallen i Zimbabwe, upplev safari i Chobe National Park i

Läs mer

Res med Nordström assistans till Teneriffa 20 november- 27 november 2016

Res med Nordström assistans till Teneriffa 20 november- 27 november 2016 Res med Nordström assistans till Teneriffa 20 november- 27 november 2016 Koppla av i värmen med möjlighet till träning varje dag. Något för dig? Rehabanläggningen Mar y Sol, Los Cristianos Hej! Vi på Nordström

Läs mer

Resa till Dalarna. 8-11 augusti 2016

Resa till Dalarna. 8-11 augusti 2016 Resa till Dalarna 8-11 augusti 2016 8 augusti - måndag Resan startar från hemorten på morgonen och färden går upp till rastplatsen Väst Göte, vid Vättern norr om Bankeryd, där vi gör uppehåll, då det blir

Läs mer

Aktivitetskryssning Stig ombord ett första klassens fartyg med nöjen för alla åldrar. Med en lång erfarenhet och välutrustat skepp kan ni bli guidade

Aktivitetskryssning Stig ombord ett första klassens fartyg med nöjen för alla åldrar. Med en lång erfarenhet och välutrustat skepp kan ni bli guidade Äventyr Tillsammans 13 dagars exklusiv ekoturism i Galápagos och Amazonas En spännande resa runt Galapápagos guldkorn till Amazonas hemligheter för de som vill ta del av den mångfald som jorden erbjuder.

Läs mer

Habsburgarnas imperium Wien Bratislava Budapest med Andreas Danielsen den 2 6 juni 2016

Habsburgarnas imperium Wien Bratislava Budapest med Andreas Danielsen den 2 6 juni 2016 Habsburgarnas imperium Wien Bratislava Budapest med Andreas Danielsen den 2 6 juni 2016 I sällskap med vår ciceron Andreas Danielsen, författare till Hederskriget Hur Österrike-Ungern startade det första

Läs mer

CLASSIC CUBA I (OBS: Logi EJ inkluderad)

CLASSIC CUBA I (OBS: Logi EJ inkluderad) CLASSIC CUBA I (OBS: Logi EJ inkluderad) HAVANNA DAG 1: Ankomst till Havanna. Busstransfer till hotellet. HAVANNA DAG 2: Sightseeing i de moderna delarna av huvudstaden, med bland annat Havannas universitet

Läs mer

Kryssning Greklands ö-värld 28 augusti 5 september 2016

Kryssning Greklands ö-värld 28 augusti 5 september 2016 Kryssning Greklands ö-värld 28 augusti 5 september 2016 Rederi: Royal Caribbean Cruise Line Fartyg: Jewel of the Seas Resrutt kryssning: 28/8 Rom (Civitavecchia), Italien 17:00 29/8 Till havs 30/8 Santorini,

Läs mer

Guide för Formel 1 resor till Ungern & Budapest

Guide för Formel 1 resor till Ungern & Budapest Guide för Formel 1 resor till Ungern & Budapest 2015 07 17 Inga kommentarer Guide för Formel 1 resor till Ungern & Budapest Ska du åka på Formel 1 resa till Ungern & Budapest med BE Resor kommer du vekligen

Läs mer

Kryssning Kroatien & Mon ten egro

Kryssning Kroatien & Mon ten egro Kryssning Kroatien & Mon ten egro Välkomm en m ed på en härlig kryssning på det Adriatiska ha vet m ellan Kroatien & Montenegro! Här väntar god mat och trevligt sällskap! Vi färdas på det Adriatiska havet,

Läs mer

Det bästa av Colombia, troliga datum 17-31 mars, 2017

Det bästa av Colombia, troliga datum 17-31 mars, 2017 Det bästa av Colombia, troliga datum 17-31 mars, 2017 Landet Colombia är vackert och välkomnande. En pärla som sakta vaknat ur sin Törnrosasömn. Här finns fortfarande orörda stränder, små tropiska öar

Läs mer

Några av den Italienska Operans Pärlor Milano & Verona. En resa i sammarbete med. Specialresor

Några av den Italienska Operans Pärlor Milano & Verona. En resa i sammarbete med. Specialresor Några av den Italienska Operans Pärlor Milano & Verona En resa i sammarbete med Specialresor Några av den Italienska Operans Pärlor Milano & Verona Följ med till operans högborg och en av världens mest

Läs mer

Reykjavik. Icelandair Hotel Marina**** Paket inkluderar:

Reykjavik. Icelandair Hotel Marina**** Paket inkluderar: Paket inkluderar: 4 nätter på 4* Icelandair Hotel Marina Del i dubbelrum, 25 nov 29 nov Frukost samtliga dagar Flyg, Göteborg Island T/R Transfer, flygplats hotell flygplats Blå Lagunen vid ankomst Välkomstdrink

Läs mer

FÖLJ MED OSS TILL ECUADOR

FÖLJ MED OSS TILL ECUADOR FÖLJ MED OSS TILL ECUADOR QUITO AMAZONAS ANDERNA GALAPAGOS OM ECUADOR Ecuador är bara 2/3 så stort som Sverige, ändå har man 4 olika klimatzoner, Galapagos, Anderna, Stilla Havskusten och Anderna. Ecuador

Läs mer

WIEN MUSIK & KULTUR. Upplev våren med oss i musikens huvudstad!

WIEN MUSIK & KULTUR. Upplev våren med oss i musikens huvudstad! WIEN MUSIK & KULTUR Vackra Wien är en raffinerad pärla med mycket att se och göra. Klassisk musik, imponerande arkitektur och den charmiga kafékulturen är bara lite av vad vi får uppleva. Donau delar staden

Läs mer

Gruppresa till Tanzania med 5 dagars safari och Nungwikusten på Zanzibar

Gruppresa till Tanzania med 5 dagars safari och Nungwikusten på Zanzibar Gruppresa till Tanzania med 5 dagars safari och Nungwikusten på Zanzibar Gruppresa till Tanzania med 5 dagars safari samt besök i massajby och 5 övernattningar på Zanzibar Reskod: G1 Antal resdagar: 14

Läs mer

Grönland Midnattssol, valar och mäktiga isberg

Grönland Midnattssol, valar och mäktiga isberg Grönland 2016 Grönland Midnattssol, valar och mäktiga isberg Trackers erbjuder som enda researrangör i Europa en unik paddlingsresa i ett av Grönlands mest spektakulära områden Uummannaqfjorden på nordvästra

Läs mer

Utblick från södra halvklotet

Utblick från södra halvklotet Utblick från södra halvklotet - det pulserande Sydney och Söderhavets mytomspunna historia och kultur 24 november 2016-20 dagar Värd: Staffan Heimerson Kryssning till Nya Kaledonien, Vanuatu och Fiji från

Läs mer

Foto: Österreich werbung/ Kryssning Kroatien & Montenegro. en härlig kustkryssning m ed historiska nedslag

Foto: Österreich werbung/ Kryssning Kroatien & Montenegro. en härlig kustkryssning m ed historiska nedslag Foto: Österreich werbung/ Kryssning Kroatien & Montenegro en härlig kustkryssning m ed historiska nedslag Välkomm en m ed på en härlig kryssning på det Adriatiska havet m ellan Kroatien & Montenegro! Här

Läs mer

Toscana och Chianti med Italiens fantastiska vin och mat!

Toscana och Chianti med Italiens fantastiska vin och mat! En vinresa av och med BKWine Vinresa i Toscana Toscana och Chianti med Italiens fantastiska vin och mat! 18-22 maj 2011 Toscana lockar med sin vackra landsbygd, sina viner, sin olivolja och inte minst

Läs mer

Destination Läckö-Kinnekulle 31. Europeiska Vandringsdagar 13-16 maj 2016

Destination Läckö-Kinnekulle 31. Europeiska Vandringsdagar 13-16 maj 2016 Destination Läckö-Kinnekulle 31. Europeiska Vandringsdagar 13-16 maj 2016 Välkommen till Destination Läckö-Kinnekulle! Vi vill hälsa dig hjärtligt välkommen till Destination Läckö-Kinnekulle med Götene

Läs mer

DUBAI Medlemsresa med Företagarna Sundsvall & Företagarna Timrå 2016

DUBAI Medlemsresa med Företagarna Sundsvall & Företagarna Timrå 2016 DUBAI Medlemsresa med Företagarna Sundsvall & Företagarna Timrå 2016 12-16 oktober Dubai - mellanösterns svar på Miami, en metropol som uppfyller alla drömmar! Staden passar alla - barnfamiljer, kompisgäng,

Läs mer

Papua Nya Guinea. Dag 1 Avresa mot Singapore Avresa från Skandinavien på eftermiddagen.

Papua Nya Guinea. Dag 1 Avresa mot Singapore Avresa från Skandinavien på eftermiddagen. Papua Nya Guinea På Papua Nya Guinea är både den djupa djungeln och de kulturella traditionerna helt unika för vår jord. Jan Hasselberg kommer att vara vår ciceron. Hans bok om Papua Nya Guinea handlar

Läs mer

Östersjökryssning under en vecka ombord lyxkryssaren Serenade of the Seas

Östersjökryssning under en vecka ombord lyxkryssaren Serenade of the Seas Club Eriks noga utvalda upplevelser Östersjökryssning under en vecka ombord lyxkryssaren Serenade of the Seas Stockholm Helsingfors St. Petersburg Tallin - Riga Följ med oss under en härlig vecka ombord

Läs mer

Gardasjön 9 dagar 25/7-2/8 2015

Gardasjön 9 dagar 25/7-2/8 2015 Gardasjön 9 dagar 25/7-2/8 2015 2015 GARDASJÖN Italiens största sjö, den azurblå Gardasjön med sitt kristallklara vatten, omgärdas av flera medeltida, pittoreska städer med smala gränder och charmiga stadskärnor.

Läs mer

Upptäck världen med GO Cruising

Upptäck världen med GO Cruising Upptäck världen med GO Cruising Välkommen till GO Cruising GO Cruising är specialiserade på kryssningar runt om i världen. Det finns otroligt många rederier och resmål att välja mellan och vi kan guida

Läs mer

Anki Adventures Tanzania och Zanzibar gruppresa 7 november 2019

Anki Adventures Tanzania och Zanzibar gruppresa 7 november 2019 15/10 2018 Anki Adventures Tanzania och Zanzibar gruppresa 7 november 2019 Flyg med KLM från Stockholm KL1104 ARNAMS HK1 2 0630 0840 73H E 0 S KL 571 AMSJRO HK1 1015 2040 772 E 0 M PW 423 ARKZNZ HK1 1250

Läs mer

Att åka på en kryssning är ett fantastiskt sätt att uppleva Karibien på. Här finns något för alla, stora som små.

Att åka på en kryssning är ett fantastiskt sätt att uppleva Karibien på. Här finns något för alla, stora som små. Kryssning i Karibien Att åka på en kryssning är ett fantastiskt sätt att uppleva Karibien på. Här finns något för alla, stora som små. Det finns många olika alternativ på reslängd och resrutt. Rådgör med

Läs mer

Ä V E N T Y R S R E S A I KROATIEN

Ä V E N T Y R S R E S A I KROATIEN Ä V E N T Y R S R E S A I KROATIEN MULTISPORTRESA 10 DAGAR Denna resa tar dig till hjärtat av Dalmatien som ska utforskas med kajak, mountainbike och vandring. Kajak är det perfekta färdmedlet för att

Läs mer

Grönland Midnattssol, valar och mäktiga isberg

Grönland Midnattssol, valar och mäktiga isberg Grönland 2015 Grönland Midnattssol, valar och mäktiga isberg Trackers erbjuder som enda researrangör i Europa en unik paddlingsresa i ett av Grönlands mest spektakulära områden Uummannaqfjorden på nordvästra

Läs mer

HÄLSORESA MED YOGA TILL SITGES 18-25 OKTOBER 2016

HÄLSORESA MED YOGA TILL SITGES 18-25 OKTOBER 2016 HÄLSORESA MED YOGA TILL SITGES 18-25 OKTOBER 2016 Återhämtningsresa med Lise och Anna en härlig och inspirerande resa som passar både vana yogautövare och nybörjare. Tillsammans med Anna Hallén och Lise

Läs mer

Vinresa till Nerja. Kulinarisk vinresa till Andalusien i vinskördetiden, 17-24 september 2016

Vinresa till Nerja. Kulinarisk vinresa till Andalusien i vinskördetiden, 17-24 september 2016 Vinresa till Nerja Kulinarisk vinresa till Andalusien i vinskördetiden, 17-24 september 2016 Expertguide är den välkände Munskänken och sommelieren Sten Svenhage, vilket borgar för att våra upplevelser

Läs mer

SGS Island Hornstrandir 03 10 juli 2016 Deltagare 18 personer

SGS Island Hornstrandir 03 10 juli 2016 Deltagare 18 personer SGS Island Hornstrandir 03 10 juli 2016 Deltagare 18 personer 03 JULI Ankomst Gruppen hälsas välkommen och bussen kör utan större stopp till Borgarnes som ligger ca. 12 mil, ca 2 timmar från flygplatsen.

Läs mer

Resor och Läger 2012

Resor och Läger 2012 Resor och Läger 2012 Fritid LSS i Simrishamn, Sjöbo, Skurup, Tomelilla och Ystad har gjort ett gemensamt utbud av resor och läger. Priset är anpassat till hur många som följer med eller får plats i buss

Läs mer

Drömmar blir till verklighet Kryssning till södra Karibiens sköna paradisöar

Drömmar blir till verklighet Kryssning till södra Karibiens sköna paradisöar Club Eriks noga utvalda upplevelser Drömmar blir till verklighet Kryssning till södra Karibiens sköna paradisöar Miami Curacao Bonaire Aruba Barbados - St. Lucia St. Kitts Nevis St. Maarten Följ med oss

Läs mer

Program och utställningar januari juli 2016

Program och utställningar januari juli 2016 Program och utställningar januari juli 2016 Ystads Fornminnesförening med trädgårdsgruppen Sub Rosa och Klostret i Ystad samt Charlotte Berlins museum Programverksamhet samt utflykter Torsdagen den 14

Läs mer

Fadderresa till Zimbabwe

Fadderresa till Zimbabwe Fadderresa till Zimbabwe 12 25 april 2015 Zimbabwe var vid tiden för självständigheten 1980 Afrikas juvel och kornbod men förvandlades snabbt till ett terrorrike under Robert Mugabes styre. Nu är en möjlig

Läs mer

Burmas Underverk. Planerad avgång 2012 21/11 Pris 29950kr, enkelrumstillägg 5995kr

Burmas Underverk. Planerad avgång 2012 21/11 Pris 29950kr, enkelrumstillägg 5995kr Burmas Underverk NYHET! 15 DAGAR YANGON-INLE LAKE-MANDALAY- MOUNT POPA-BAGAN-NGAPALI BEACH Planerad avgång 2012 21/11 Pris 29950kr, enkelrumstillägg 5995kr Burma är landet som länge varit stängt för besökare,

Läs mer

Dag 3 Quito Dag 5 Tortuga Bay & höglandet Dag 4 Seymore Norte

Dag 3 Quito Dag 5 Tortuga Bay & höglandet Dag 4 Seymore Norte Rundresa Ecuador Upplev Ecuadors många sidor; stad, djungel och hav. Vi strövar runt i Quito, står mitt på ekvatorn och åker till färgstarka marknader runt staden. Resan fortsätter till det karga Galapagos

Läs mer

Klassiska Lazio m ed Bo Hagström

Klassiska Lazio m ed Bo Hagström Klassiska Lazio m ed Bo Hagström Specialresor Följ m ed till Bo hagströms klassiska smultronställen Castelli Romani, de små städerna I Albanobergen ett par mil söder om Rom, har varit ett populärt utflyktsmål

Läs mer

FEI European Championships Dressyr & Hoppning 2015, Aachen Tyskland, 11-23 augusti

FEI European Championships Dressyr & Hoppning 2015, Aachen Tyskland, 11-23 augusti FEI European Championships Dressyr & Hoppning 2015, Aachen Tyskland, 11-23 augusti Följ med Equi Tours på mästerskapsresa till Aachen, Tyskland för ett spektakulärt Europamästerskap! Här väntas fantastiska

Läs mer

Vinresa till Alsace. 24 30 september 2016

Vinresa till Alsace. 24 30 september 2016 Vinresa till Alsace 24 30 september 2016 Rhen, slätten, vinodlingarna och Vogeserna Alsace är som en öppen bok. Från Strasbourg till Colmar avlöser mjuka kullar, tobaksfält, fruktträdgårdar och vinodlingar

Läs mer

PROGRAM FÖR VÅREN SOMMAREN 2016

PROGRAM FÖR VÅREN SOMMAREN 2016 Vattenfalls Veteraner i Stockholm PROGRAM FÖR VÅREN SOMMAREN 2016 Välkommen med! Onsdagar 13 januari 27 april kl. 11-12 Gymnastik Plats: Hässelby Strands kyrkas motionslokal Avgift: 100 :- per termin för

Läs mer

Rapport från resa till Tavastehus, Finland, 2011

Rapport från resa till Tavastehus, Finland, 2011 Rapport från resa till Tavastehus, Finland, 2011 Söndagen den 7 augusti samlades 53 Frejamedlemmar för resa till Tavastehus i Finland. Resan gick med Lönns buss från Sundsvall vid 9-tiden på morgonen och

Läs mer

Upplev det verkliga Transsylvanien

Upplev det verkliga Transsylvanien Upplev det verkliga Transsylvanien Reseprogram VÄLKOMNA TILL TRANSSYLVANIEN! Under vår resa tillsammans kommer du få träffa människor som berättar om livet i Europas kanske mest mystiska destination, i

Läs mer

Åk på egen hand 9 eller 16 dagar

Åk på egen hand 9 eller 16 dagar Vi på Polenupplevelser arbetar med att erbjuda sköna spa och rehabiliteringsresor till Polen. Landet har en lång tradition och ansedd erfarenhet vad gäller kurbehandlingar och friskvård som vi förmedlar

Läs mer

JUL & NYÅR I SYDAFRIKA

JUL & NYÅR I SYDAFRIKA JUL & NYÅR I SYDAFRIKA Äventyrlig ridresa bland vildhästar & jeepsafari i Krügerparken en underbar resa för ridande & icke ridande! Datum: 23/12 6/1 Platser: Totalt 8-12 platser Följ med på en riktigt

Läs mer

Möten, Event & Konferens

Möten, Event & Konferens Ängelholms Reumatiker Förening Kära medlemmar, känns detta tilltalande. Vi skulle behöva intresse anmälan till den 1 nov. av hur många som är intresserade. Möten, Event & Konferens Offert Ängelholms Reumatiker

Läs mer

Sommarens semester Aktiviteter 2016

Sommarens semester Aktiviteter 2016 Sommarens semester Aktiviteter 2016 Hej! Nu är det dags att anmäla sig till Fritidsverksamhetens sommaraktiviteter 2016. Vi har som vanligt ett blandat o varierat utbud framtaget efter önskemål från Er

Läs mer

Vi är: Mats, Christer och Peter på PETERS BUSS AB

Vi är: Mats, Christer och Peter på PETERS BUSS AB Tack alla vänner som åkte med oss i år Vi önskar er en God Jul och ett Gott Nytt År Vi är: Mats, Christer och Peter på PETERS BUSS AB Jag hoppas att ni har trivts riktigt bra på våra resor, fått lite avkoppling,

Läs mer

PROPEL AFRICA D e s t i n a t i o n M a n a g e m e n t

PROPEL AFRICA D e s t i n a t i o n M a n a g e m e n t Golfresa till Norra Sydafrika 20-30 januari 2013 Måndag 21 Januari 2013 - Ankomst till Johannesburg kl 08.35 på morgonen med flyg SA 261. Er lokalguide möter upp på flygplatsen och visar vägen till bussen.

Läs mer

3 LÄNDER 3 HISTORIER

3 LÄNDER 3 HISTORIER 3 LÄNDER 3 HISTORIER Den dalmatiska kusten räknas som en av Europas vackraste. Följ med oss på en spännande resa där vi bor både i Split och i Dubrovnik och dessutom tar oss till historiskt intressanta

Läs mer

Dag 02: Ho Chi Minh Staden, Saigon Cu Chi Tunnlarna. Kort beskrivning. Dag 01: Ankomst Ho Chi Minh Staden, Saigon. Detta ingår

Dag 02: Ho Chi Minh Staden, Saigon Cu Chi Tunnlarna. Kort beskrivning. Dag 01: Ankomst Ho Chi Minh Staden, Saigon. Detta ingår Kort beskrivning Avresedatum enligt kundens önskemål (Flyg till och från Vietnam ingår ej) Detta ingår Inrikes flyg i Vietnam Engelsktalande guide under utflykterna 14 nätter med del i dubbelrum på hotell

Läs mer

15 DAGAR - PEKING-HANGZHOU-SUZHOU-TONGLI- SHANGHAI-GUILIN-YANGSHOU-XIAN

15 DAGAR - PEKING-HANGZHOU-SUZHOU-TONGLI- SHANGHAI-GUILIN-YANGSHOU-XIAN Stora Kina 15 DAGAR - PEKING-HANGZHOU-SUZHOU-TONGLI- SHANGHAI-GUILIN-YANGSHOU-XIAN Planerade avgångar 2013: 10/3, 16/3, 21/3, 26/3, 27/3, 28/3, 8/4, 9/4 (kontakta oss för senare avgångar) Det här är resan

Läs mer