Avfallstjänster för företag

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Avfallstjänster för företag"

Transkript

1 Avfallstjänster för företag

2 Vår dröm en fossilbränslefri stad

3 Resan mot en fossilbränslefri stad har pågått under många år. Redan 1959 infördes fjärrvärmen och sedan dess har beslut fattats och tjänster skapats med utgångspunkt från drömmen om ett Borås helt fritt från fossila bränslen. Biogas, fjärrvärme, fjärrkyla, energitjänster och boråskompost är några exempel på resultat av arbetet. Vi arbetar ständigt med nya miljöprojekt och allt vi gör syftar till att nå drömmen. Det här innebär att ni som anlitar oss och våra tjänster bidrar till en bättre miljö både lokalt och globalt. Självklart har vi ytterligare en aspekt på vårt utvecklingsarbete. Det handlar om nyttan för er som företag. Allt från öppettider till innehållet i våra företagstjänster är formade efter de önskemål som våra företagskunder har. Vill ni vara med och påverka, hör av er till oss. Vi är glada över allt som kan hjälpa oss att bli ännu bättre.

4 Sortera rätt I Borås kan företag lämna sitt återvinningsbara avfall på Lusharpans återvinningscentral. Företag i Fristad, Viskafors och Dalsjöfors kan ansöka om att lämna på den lokala återvinningscentralen. Allt farligt avfall ska lämnas direkt på Sobackens avfallsanläggning. Dessutom finns 80 obemannande återvinningsstationer där ni kostnadsfritt kan lämna tidningar och förpackningar av papper, glas, metall och plast. Dygnet runt. ÅTERVINNINGSCENTRALEN Brännbart AVFALL. Möbler, frigolit (stora bitar), textilier. Fyllnadsmassor. Porslin, kakel, klinkers, sten och betong (utan armering) vars storlek inte överskrider 40 x 40 cm. Fönsterglas, sand, grus. Gips. Gipsskivor. hårdplast. Till exempel byggplast, plastmöbler, större hinkar och dunkar. isolering. Glas- och mineralull. Ej frigolit. Komposterbart trädgårdsavfall. Löv, mossa, gräs- och häckklipp, sågspån från rent obehandlat trä, blomjord. Metallskrot. Saker som i huvudsak är tillverkade av metall. På värmepannor är det viktigt att plocka bort mätare och annat som kan innehålla farligt avfall. Wellpapp. Endast wellpapp, se till att frigolit och annat förpackningsmaterial inte finns kvar i kartongerna. Träavfall ej tryckimpregnerat. Brädor, trämöbler utan stoppning, masonit, plywood, spånskivor, fruktlådor av trä. Trädgårdsris. Större grenar och kvistar, stubbar. SOBACKENS AVFALLSANLÄGGNING (farligt avfall) Allt farligt avfall ska lämnas direkt på Sobacken. Registrera ankomst vid vågen. Som farligt avfall räknas bland annat: asbest (ska plastas in) batterier bekämpningsmedel (insekts- och ogräsmedel) elektronik och vitvaror (spis, spisfläkt, torktumlare, torkskåp, tvättmaskin, elektriska apparater, varudisk, kyl och frys) glykol glödlampor, lysrör, lågenergilampor och kvicksilverlampor kvicksilver från febertermometrar eller lampor lim- och färgrester lösningsmedel, fotokemikalier olja och oljefilter tryckimpregnerat

5 ÅTERVINNINGSSTATIONEN Glasflaskor och glasburkar. Lämna glas i glasinsamlingsbehållarna. Ofärgat och färgat glas lämnas var för sig i olika behållare. Metall- och plastförpackningar. Konservburkar och kapsyler i metall lämnas i behållare för metallförpackningar. Förpackningar i hård eller mjuk plast, till exempel schampo- eller ketchupflaskor och plastpåsar lämnas i behållare för plastförpackningar. Tidningar, pappersförpackningar, kartonger. Ta bort eventuell plast som tidningen eller reklamen kan ha. Lämna tidningar, reklamblad, kataloger och liknande i behållare för tidningar. Mjölkpaket och mjölpåsar med mera lämnas i behållare för pappersförpackningar. Kartonger av wellpapp lämnas på någon av våra återvinningscentraler. Platta till kartongerna så blir de enklare att transportera! Batterier. Batterier lämnas i batteriholkar som finns både på återvinningscentralen och återvinningsstationen. En fullständig förteckning över vad som ska sorteras var finns på Förpacknings- och Tidningsinsamlingens hemsida Om du har frågor är du alltid välkommen att ringa vårt Kundcenter. NYHET! Nytt inpasseringssystem och bättre service på Lusharpans återvinningscentral Besökskort FÖR ÅTERVINNINGSCENTRAL Den 16 november 2009 införs ett nytt inpasseringssystem på Lusharpans återvinningscentral. Servicen blir bättre och vi passar även på att bygga om Lusharpan med en efterlängtad utfart. Allt detta för att förbättra avfallshanteringen och servicen för företag. Alla företag ska från och med den 16 november betala för det antal besök som görs på Lusharpan. Ett besök kostar 200 kr och ni faktureras månadsvis för det antal besök ni gjort den senaste månaden. För att kunna lämna avfall på Lusharpan krävs ett besökskort som fungerar som passerkort. Ni ansöker om besökskort via en ansökningsblankett som finns på vår hemsida och på Lusharpan. Vill ni få den hemskickad, kontakta vårt Kundcenter. Blanketten skickas tillbaka till oss och i retur får ni inom ett par dagar ert kort. Det första kortet är gratis, varje extrakort kostar 100 kronor. Abonnemang Fristad, Viskafors, Dalsjöfors Företag som är etablerade i Fristad, Viskafors och Dalsjöfors kan lösa ett årsabonnemang som gäller för den lokala återvinningscentralen och lämna sitt avfall där. Kontakta Kundcenter för mer information. Det finns två olika abonnemang att välja mellan beroende på besöksfrekvens. Två besök per månad kostar kr/år och ett besök per vecka kostar kr/år. Abonnemangskortet går även att använda som passerkort på Lusharpan men då faktureras ert besök med 200 kr. (Alla priser är exkl moms.)

6 Vi tar hand om ert avfall Om ni hellre vill att vi tar hand om ert avfall direkt på er arbetsplats har vi en mängd olika avfallstjänster att erbjuda. På så sätt kan ni ägna mer tid åt er kärnverksamhet och mindre åt avfallshantering. Vi hjälper till att göra er avfallshantering enkel, effektiv och miljöanpassad. Vi inventerar er verksamhets behov, ställer i ordning en återvinningsplats med lämpliga kärl eller containrar på ert företag samt hämtar och transporterar ert sorterade avfall. Vi är naturligtvis med och utbildar er personal och lämnar en årlig rapport över hämtade mängder. Vi hyr även ut containrar för enstaka tillfällen. Har ni farligt avfall i er verksamhet finns det särskilda bestämmelser kring hantering och transport. Även här kan vi erbjuda tjänster som hjälper ert företag att hantera och transportera det farliga avfallet på ett miljöriktigt sätt. Vi hjälper er även med underlag för er myndighetsrapportering. Kontakta Kundcenter för mer information.

7 Frågor och svar Vilken återvinningscentral kan vi som företag åka till? Företag i Borås ska endast använda Lusharpan som är öppen måndag-fredag för företag. Företag som är etablerade i Fristad, Viskafors eller Dalsjöfors kan lösa ett årsabonnemang som enbart gäller för den lokala återvinningscentralen och lämna sitt avfall där. Finns det någon gräns för hur mycket avfall vi får ta med till återvinningscentralen? Ja, max 3 m 3 och maxvikt för ekipaget är 3,5 ton per besök. Kan vi som företag slänga farligt avfall (elektronik, kemikalier m.m.) på Lusharpan? Nej, allt farligt avfall måste lämnas direkt till Sobackens avfallsanläggning. Registrera er i vågen vid ankomst. Kan vi som fastighetsförvaltare lämna avfall från hyresgäster? Ja, men det räknas som verksamhetsavfall då det inte är hyresgästen som transporterar avfallet och besöket registreras på ert besökskort. Kan vi som företagare slänga en privatpersons avfall? Ja, men det är ni som företagare som ansvarar för avfall som uppkommer i er verksamhet och besöket registreras på ert besökskort. Kan vi som företag ansöka om flera kort? Ja, det första kortet är gratis men vill ni beställa fler kostar det 100 kr (exkl. moms) per kort. Vi har tappat besökskortet, kan vi få ett nytt? Ja, kontakta vårt Kundcenter så spärrar vi kortet åt er. Det kostar 100 kr (exkl. moms) att få ett nytt. Kortet är en värdehandling som bör förvaras säkert. Hur optimerar vi företagets avfallshantering? Kontakta oss så ser vi över er avfallssituation och ger förslag på vilken lösning som passar bäst för er. Kan ni hjälpa oss med årlig miljörapport? Ja, om vi hämtar avfall direkt hos er kan vi erbjuda en sådan tjänst. Kontakta oss för mer information. Var kan man tanka biogas i Borås? Vi har två tankstationer, Gässlösa och Åhaga. Kontakta Kundcenter för att ansöka om vårt tankkort.

8 Produktion: Bangalore Tryck: Responstryck Foto: Superstudio, Ulf Nilsson, Per Aronsson Öppettider för företag Lusharpan Fristad Viskafors Dalsjöfors Måndag stängt Tisdag 7-16 stängt stängt Onsdag stängt stängt Torsdag 7-16 stängt Fredag 7-16 stängt stängt stängt Lördag stängt stängt stängt Söndag stängt stängt Helgdagar är återvinningscentralen stängd för företag. Öppettiderna gäller fr.o.m Med reservation för ändringar. Adresser och aktuella öppettider finns på vår hemsida. Kundcenter Telefon: E-post: Besöksadresser: Västerlånggatan 10 (kontor) Sobacken, RV 41 (avfallsanläggning, kontor) Postadress: Box 1713, Borås Hemsida: Du tillhör eliten i miljöarbete. Vi skapar förutsättningarna nr

Vår dröm. Sorteringsguide. Så här tar vi hand om ditt avfall i kretsloppsstaden Borås. Svart och vit påse. Snabbguide

Vår dröm. Sorteringsguide. Så här tar vi hand om ditt avfall i kretsloppsstaden Borås. Svart och vit påse. Snabbguide Snabbguide Återvinningscentral Återvinningsstation Svart och vit påse Vår dröm Sorteringsguide Så här tar vi hand om ditt avfall i kretsloppsstaden Borås Vår dröm en fossilbränslefri stad Vi har en dröm.

Läs mer

SORTERINGSGUIDE I TRANEMO KOMMUN

SORTERINGSGUIDE I TRANEMO KOMMUN SORTERINGSGUIDE I TRANEMO KOMMUN Vad är avfall? Allt blir förr eller senare avfall. Lagen beskriver avfall som varje föremål, ämne eller substans som innehavaren gör sig av med eller är skyldig att göra

Läs mer

SOPSORTERINGSGUIDE. ELEKTRONIK Elektriska apparater lämnas på återvinningscentralerna. GIPS Gipsskivor lämnar du på återvinningscentralerna.

SOPSORTERINGSGUIDE. ELEKTRONIK Elektriska apparater lämnas på återvinningscentralerna. GIPS Gipsskivor lämnar du på återvinningscentralerna. SOPSORTERINGSGUIDE BATTERIER Batterier lämnas till återvinning vid återvinningscentralerna eller i en batteriholk som finns i vissa affärer. Bilbatterier lämnas på återvinningscentralen. Glöm inte bort

Läs mer

Återvinningsguiden Så här fungerar återvinning i Falun. fev.se/atervinning

Återvinningsguiden Så här fungerar återvinning i Falun. fev.se/atervinning Återvinningsguiden Så här fungerar återvinning i Falun fev.se/atervinning Det finns mycket att tjäna på att återvinna och återanvända. Falun är en av Sveriges bästa kommuner när det gäller återvinning

Läs mer

AVFALL TILL SORTERING

AVFALL TILL SORTERING AVFALL TILL SORTERING Brännbart och obrännbart avfall t ex: Planglas Porslin och dricksglas Gummi Metallskrot Trä Plast (Förpackningar sorteras i särskilda kärl om sådana finns.) Farligt avfall Gips Impregnerat

Läs mer

ÅTERVINNINGSCENTRAL RETUREN

ÅTERVINNINGSCENTRAL RETUREN ÅTERVINNINGSCENTRAL RETUREN Här sorterar du ditt hushållsavfall för återvinning Öppettider: Måndag-Onsdag 08.00-20.00 Torsdag-Lördag 08.00-15.00 Alla helgdagar ( röda dagar ) är återvinningscentralen stängd,

Läs mer

SORTERINGSINSTRUKTIONER PÅ ÅTERVINNINGSCENTRALEN

SORTERINGSINSTRUKTIONER PÅ ÅTERVINNINGSCENTRALEN SORTERINGSINSTRUKTIONER PÅ ÅTERVINNINGSCENTRALEN OFTA FELSORTERAT AVFALL Bildäck Stekpannor/Grytor Parasoll Skurskaft Sopborstar Skyfflar Cyklar Barnvagn Brassestolar/Solstolar/Baden-baden Gräsklippare

Läs mer

Den här broschyren innehåller tips om hur du sorterar ditt avfall på bästa sätt. Har du frågor får du gärna kontakta oss på Borlänge Energi på tel

Den här broschyren innehåller tips om hur du sorterar ditt avfall på bästa sätt. Har du frågor får du gärna kontakta oss på Borlänge Energi på tel Sorteringstips Den här broschyren innehåller tips om hur du sorterar ditt avfall på bästa sätt. Har du frågor får du gärna kontakta oss på Borlänge Energi på tel 0243-730 60. Återvinningstationerna ansvaras

Läs mer

AVFALL TILL SORTERING

AVFALL TILL SORTERING AVFALL TILL SORTERING Brännbart och obrännbart avfall som inte sorteras hos kunden. Föremål av t ex: Planglas Porslin Plast, gummi Trä Metall Farligt avfall Gips Impregnerat trä Dammande material (t ex

Läs mer

Ditt avfall är inget skräp

Ditt avfall är inget skräp Ditt avfall är inget skräp Ditt avfall är inget skräp Var du lägger dina sopor har betydelse. Rätt sorterat blir ditt avfall en värdefull resurs som används till nya produkter eller energi. Till exempel

Läs mer

Här kan du lämna ditt avfall

Här kan du lämna ditt avfall Här kan du lämna ditt avfall Återvinningscentral På återvinningscentralen lämnar du grovavfall, farligt avfall, elavfall, batterier, sådant som är återanvändningsbart, samt förpackningar och tidningar.

Läs mer

Vart tar avfallet vägen?

Vart tar avfallet vägen? Vart tar avfallet vägen? Hushåll När du sorterar ditt avfall gör du en insats för bättre miljö och mindre resursförbrukning. Här har vi samlat de vanligaste avfallsslagen och beskrivit vad som händer efter

Läs mer

Tur & retur. Sorteringsguide Boda avfallsanläggning

Tur & retur. Sorteringsguide Boda avfallsanläggning Tur & retur Sorteringsguide Boda avfallsanläggning Det här packar du innerst Miljöstation Återvinningsstation Sista minuten? Packa smart! Det här packar du ytterst Så här sorterar du avfall som lämnas

Läs mer

D Dator elektronikavfall ÅVC Diesel farligt avfall ÅVC Däck (utan fälg) återvinningsbart Inköpsstället

D Dator elektronikavfall ÅVC Diesel farligt avfall ÅVC Däck (utan fälg) återvinningsbart Inköpsstället Sorteringsguide ÅVC = återvinningscentral, finns i Brånan, Side och Ljundalen Återvinningsstation = producenternas insamlingsplatser för förpackningar och tidningar Avfall kategori lämnas till A Aceton

Läs mer

Sopsortera. - ett enkelt problem? Vilhelmina Kommun

Sopsortera. - ett enkelt problem? Vilhelmina Kommun Sopsortera - ett enkelt problem? Vilhelmina Kommun Varför sopsortera? Det är inte svårt att sopsortera, men det kan vara svårt att börja. Dina sopor innehåller både farliga och värdefulla ämnen. Därför

Läs mer

Använd bilderna för prata om hur man sorterar olika slags avfall.

Använd bilderna för prata om hur man sorterar olika slags avfall. Återvinningscentral Använd bilderna för prata om hur man sorterar olika slags avfall. Vi tittar ner i containrar på en återvinningscentral där man lagt avfall av olika slag. På en återvinningscentral tar

Läs mer

Brännbackens Återvinningscentral. Så här lämnar du ditt avfall

Brännbackens Återvinningscentral. Så här lämnar du ditt avfall Brännbackens Återvinningscentral Så här lämnar du ditt avfall Välkommen till Brännbackens återvinningscentral Här kan boende i Österåker kostnadsfritt lämna sitt grovavfall, el-avfall, farliga avfall,

Läs mer

Vart tar avfallet vägen?

Vart tar avfallet vägen? Vart tar avfallet vägen?? Här anges de vanligaste avfallsslagen, hur de ska sorteras och vad som händer efter att du har sorterat ut de olika avfallsslagen. Avfall markerat med en röd ruta är farligt avfall.

Läs mer

Exempel på avfall: Batterier i olika storlekar.

Exempel på avfall: Batterier i olika storlekar. Batterier Batterier i olika storlekar. Batterier kan innehålla farliga ämnen. Det är därför extra viktigt att de lämnas till återvinning Brännbart Blöja, binda, tampong, dammsugarpåse, kattsand, hundbajspåse,

Läs mer

Vad som är farligt avfall är noga bestämt i förordningen för farligt avfall, SFS 2001:1063.

Vad som är farligt avfall är noga bestämt i förordningen för farligt avfall, SFS 2001:1063. F arligt avfall Vad är farligt avfall? Vad som är farligt avfall är noga bestämt i förordningen för farligt avfall, SFS 2001:1063. Farligt avfall bör alltid hanteras med stor noggrannhet och försiktighet

Läs mer

Sorteringsanvisningar. - Miljöstation Slottsmöllan

Sorteringsanvisningar. - Miljöstation Slottsmöllan Sorteringsanvisningar - Miljöstation Slottsmöllan Slottsmöllans miljöstation består av 10 fraktioner uppdelade på två miljöstationer. Miljöstationen uppfyller boverkets krav, handikappsanpassad och ISO

Läs mer

KÄLLSORTERING AV HUSHÅLLSSOPOR

KÄLLSORTERING AV HUSHÅLLSSOPOR ELMERÅS PRODUKTION 2004 RISBERGS KÄLLSORTERING AV HUSHÅLLSSOPOR DIN KOMMUN I SAMARBETE MED LILLA EDET FÄRGELANDA TROLLHÄTTAN UDDEVALLA VÄNERSBORG MELLERUD Det är ren lögn att alla källsorterade sopor blandas

Läs mer

AVFALLSLISTA för Varbergs Bostad

AVFALLSLISTA för Varbergs Bostad Sidan 1 av 8 AVFALLSLISTA för Varbergs Bostad 1 Sidan 2 av 8 INNEHÅLLSFÖRTECKNING GROVAVFALL FRÅN BYGG, FÖRVALTNING OCH HYRESGÄSTER Träavfall 3 Trädgårdsavfall 3 Tryckimpregnerat virke 3 Fyllnadsmaterial

Läs mer

Här följer exempel på vad som är ok och INTE är ok att lägga i containern för att hålla sig inom fraktionen:

Här följer exempel på vad som är ok och INTE är ok att lägga i containern för att hålla sig inom fraktionen: RENT OCH OBEHANDLAT TRÄ Engångspallar, pallkragar & trälådor Formvirke (utan betongrester) Masonit och limträ Obehandlat och omålat trä* Snickerier Virke EJ Målat, lackat och behandlat trä Papper Plaster

Läs mer

HANDBOK FÖR KÄLLSORTERING

HANDBOK FÖR KÄLLSORTERING HANDBOK FÖR KÄLLSORTERING UTFÄRDARE: Eva Hasselström KONTAKT Kundservice Stena Recycling AB Salsmästaregatan 18-20 422 46 Göteborg Tfn 031 58 44 50 goteborg@stenarecycling.se www.stenarecycling.se INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Läs mer

Sorteringsguide. för dig på jobbet

Sorteringsguide. för dig på jobbet Sorteringsguide för dig på jobbet Resurshushållning för en bättre värld Vår planet är hårt belastad med en befolkning som närmar sig sju miljarder. Skall vi alla kunna leva tillsammans måste vi lära oss

Läs mer

Så här sorterar du på återvinningscentralen ÅVC

Så här sorterar du på återvinningscentralen ÅVC Så här sorterar du på återvinningscentralen ÅVC Sortera soporna redan när du lastar bilen eller släpet. Det underlättar ditt besök på återvinningscentralen. Sortera gärna soporna i säckar eller kartonger

Läs mer

Kontakt: Frågor angående källsortering, var god kontakta respektive miljörepresentant för aktuell inst.

Kontakt: Frågor angående källsortering, var god kontakta respektive miljörepresentant för aktuell inst. Källsorteringsguide Denna guide omfattar de som arbetar i fastighet med adress Medicinaregatan 3 Fastighetsförvaltare: Akademiska hus Kontakt: Frågor angående källsortering, var god kontakta respektive

Läs mer

Sorteringsguide. för dig som arbetar i Göteborgs Stad

Sorteringsguide. för dig som arbetar i Göteborgs Stad Sorteringsguide för dig som arbetar i Göteborgs Stad Resurshushållning för en bättre värld Vår planet är hårt belastad med en befolkning som närmar sig sju miljarder. Skall vi alla kunna leva tillsammans

Läs mer

Wellpapp. Vid frågor, ring: Ja tack. nej tack. Wellpapp utmärks av det vågiga mellanskiktet, sk fluting.

Wellpapp. Vid frågor, ring: Ja tack. nej tack. Wellpapp utmärks av det vågiga mellanskiktet, sk fluting. Wellpapp Wellpapp utmärks av det vågiga mellanskiktet, sk fluting. Wellkartong Wellådor Mellanläggsskivor av well Metallklämmor och tejp i måttliga mängder kan medfölja. Oljebemängd well Brunt omslagspapper

Läs mer

Min sopbok. Batterier

Min sopbok. Batterier Batterier Batterier finns i många prylar idag. Men vet du att en del av dem är farliga för miljön? De innehåller kvicksilver, kadmium eller bly som är miljöfarliga ämnen. Min sopbok Hur gör jag med mina

Läs mer

Kretsloppsanpassad avfallshantering. Livsmedelsverksamheter

Kretsloppsanpassad avfallshantering. Livsmedelsverksamheter Kretsloppsanpassad avfallshantering Livsmedelsverksamheter Bakgrund till skriften och allmänna bestämmelser Alla hushåll och verksamheter ska enligt renhållningsordningen sortera ut matavfall och brännbart

Läs mer

Sorteringsguiden. Avfall Sorteras som Lämnas till A

Sorteringsguiden. Avfall Sorteras som Lämnas till A Sorteringsguiden Avfall Sorteras som Lämnas till A Aluminiumfolie Metallförpackning ÅVS Aluminiumform Metallförpackning ÅVS Apelsinskal Matavfall Bruna kärlet Aska Restavfall Gröna kärlet B Bananskal Matavfall

Läs mer

Prislista. mottagningsavgifter för företag från 1.1.2013. www.iuj.fi

Prislista. mottagningsavgifter för företag från 1.1.2013. www.iuj.fi Prislista mottagningsavgifter för företag från 1.1.2013 www.iuj.fi 1.4.2013 Kontaktuppgifter och öppettider Domargårds avfallscentral Öppet Ritabackavägen 20, 06200 Borgå må - fr 7-18, la 9-14 tel. 020

Läs mer

Avfallsslag Exempel Hit räknas inte Sorteras var? Ansvar för tömning Restavfall (brännbart, det som blir kvar efter sortering)

Avfallsslag Exempel Hit räknas inte Sorteras var? Ansvar för tömning Restavfall (brännbart, det som blir kvar efter sortering) Källsorteringsguide Denna guide omfattar de som arbetar i fastighet med adress Medicinaregatan 5A Fastighetsförvaltare: Akademiska hus Avfallsslag Exempel Hit räknas inte Sorteras var? Ansvar för tömning

Läs mer

Renhållningstaxa för Älvsbyns kommun

Renhållningstaxa för Älvsbyns kommun Renhållningstaxa för Älvsbyns kommun Älvsbyns Energi AB, Älvsbyns kommun RENHÅLLNINGSTAXA FÖR ÄLVSBYNS KOMMUN Avgifter enligt denna taxa skall betalas till Älvsbyns Energi AB. Denna renhållningstaxa gäller

Läs mer

Återvinning. för hushållen

Återvinning. för hushållen Återvinning för hushållen Återvinningscentral På återvinningscentralerna, ÅVC, kan hushållen lämna in sitt grov- och trädgårdsavfall samt farliga avfall kostnadsfritt. Denna service ingår i renhållningsavgiften.

Läs mer

Bilaga G Källsorteringsguide

Bilaga G Källsorteringsguide 1(6) Bilaga G-09-2013 Källsorteringsguide Öppettider Stockholm Arlanda Airport kretsloppscentral: vardagar 12.00 14.00. För hjälp kontakta Stena Recycling: Kundtjänst: 010-445 16 32 E-post: arlanda@stenarecycling.se

Läs mer

TROLLHÄTTAN ENERGI. Avfallsguiden

TROLLHÄTTAN ENERGI. Avfallsguiden TROLLHÄTTAN ENERGI Avfallsguiden Här kommer information om hur sopsorteringen fungerar i Trollhättan. Trollhätteborna är bäst i Sverige på att sortera sitt avfall, men vi kan fortfarande bli bättre. Ju

Läs mer

Containrar 010-474 11 50 XR.NU. Liftdumpersflak 5 kbm. Öppen container 10 kbm. Lastväxlarflak 38 kbm

Containrar 010-474 11 50 XR.NU. Liftdumpersflak 5 kbm. Öppen container 10 kbm. Lastväxlarflak 38 kbm Containrar Vi erbjuder många olika storlekar och typer av flak, containrar och kärl som underlättar er avfallshantering. Här har vi samlat de vanligaste typerna som används. Öppen container 10 kbm Lämpliga

Läs mer

Hushållsavfall. OBS! Inga lösa hundar på hämtningsdagen! Giltig 1/4-30/9

Hushållsavfall. OBS! Inga lösa hundar på hämtningsdagen! Giltig 1/4-30/9 Hushållsavfall Giltig 1/4-30/9 Hjulen ut mot gatan Vi arbetar med att förbättra arbetsmiljön för våra chaufförer. Vi ber dig att ställa ut sopkärlet, senast klockan 06:00 på hämtningsdagen, med hjulen

Läs mer

Källsorteringsinformation för verksamheter

Källsorteringsinformation för verksamheter Källsorteringsinformation för verksamheter MERAB ansvarar för insamling av hushållsavfallet i Eslöv, Höör och Hörby. Hushållsavfall är sådant avfall som uppkommer i hushåll och på platser där människor

Läs mer

Vem hämtar avfallet hemma hos er? 1. Kommunchefen X. Personal i mataffären 2. Sopåkarna. Var slänger man sin radiostyrda bil?

Vem hämtar avfallet hemma hos er? 1. Kommunchefen X. Personal i mataffären 2. Sopåkarna. Var slänger man sin radiostyrda bil? Vad gör man pappersförpackningar av? 1. Olja X. Glas 2. Träd Vem hämtar avfallet hemma hos er? 1. Kommunchefen X. Personal i mataffären 2. Sopåkarna Vilket är ett matavfall: 1. Löv X. Äppelskrutt 2. Slajm

Läs mer

Containrar för uthyrning - företag

Containrar för uthyrning - företag Containrar för uthyrning - företag Täckta containrar T8 Täckt container. Utkörning och hemtagning av liftdumper. Tömning på plats av baktömmande lastbil. Plastluckor fram som är lätta att öppna och stänga.

Läs mer

For information in english please visit our website www.lulebo.se

For information in english please visit our website www.lulebo.se Gör en insats för kommande generationer Det är varken krångligt, tidskrävande eller dyrt att vara miljövän. Att källsortera är en viktig miljöinsats som du enkelt kan göra i din vardag. Här får du en guide

Läs mer

Låt hushållssopor bli en resurs.

Låt hushållssopor bli en resurs. Låt hushållssopor bli en resurs. Biogas Jord Metaller Plast Glas Papper Matavfall till bruna påsen anläggning BIOGAS- ANLÄGGNING Biogas- JORD Jord 70 kilo matavfall per person och år ger biogas motsvarande

Läs mer

Kontakt: Frågor angående källsortering, var god kontakta respektive miljörepresentant för aktuell inst.

Kontakt: Frågor angående källsortering, var god kontakta respektive miljörepresentant för aktuell inst. Källsorteringsguide Denna guide omfattar de som arbetar i fastighet med adress Medicinaregatan 16 Fastighetsförvaltare: Akademiska hus Kontakt: Frågor angående källsortering, var god kontakta respektive

Läs mer

Fråga 1. Vad av nedanstående alternativ räknas inte som farligt avfall: 1. Kniv X. Limtub 2. Lågenergilampa

Fråga 1. Vad av nedanstående alternativ räknas inte som farligt avfall: 1. Kniv X. Limtub 2. Lågenergilampa Fråga 1 Vad av nedanstående alternativ räknas inte som farligt avfall: 1. Kniv X. Limtub 2. Lågenergilampa Några av de egenskaper som utmärker farligt avfall är att det kan var giftigt, cancerframkallande,

Läs mer

Åter- vinnings- guide

Åter- vinnings- guide Åter- vinnings- guide Det finns många anledningar till att sortera sitt avfall. Huvudargumentet är naturligtvis miljön. Genom återvinning ser vi till att inga farliga ämnen kommer ut i naturen. Dessutom

Läs mer

Återvinningscentraler

Återvinningscentraler Återvinningscentraler Avfall en resurs I Mölndal har vi kommit en bra bit på väg att ta tillvara de resurser som avfall innebär. Men vi behöver bli ännu bättre! Om du sorterar ditt avfall kan vi återanvända,

Läs mer

DU KAN GÖRA VÄRLDEN RENARE. en informationsbroschyr om vatten och avfall

DU KAN GÖRA VÄRLDEN RENARE. en informationsbroschyr om vatten och avfall DU KAN GÖRA VÄRLDEN RENARE en informationsbroschyr om vatten och avfall I vattenverket gör vi vattnet rent. VATTENVERKET Svampen är vårt vatten torn som gör att vattnet kan tryckas ut i kranarna. I avloppsreningsverket

Läs mer

AVFALLSHANTERING. Konsten att sortera och kasta sopor. Kista Torn Fastighetskomplex - Grannar som hjälps åt -

AVFALLSHANTERING. Konsten att sortera och kasta sopor. Kista Torn Fastighetskomplex - Grannar som hjälps åt - AVFALLSHANTERING Konsten att sortera och kasta sopor Kista Torn Fastighetskomplex - Grannar som hjälps åt - Vad kan vi sortera METALLFÖRPACKNINGAR ELAVFALL GLASFÖRPACKNINGAR, OFÄRGADE GLASFÖRPACKNINGAR,

Läs mer

Källsorteringsinstruktion för brf Gräslöken

Källsorteringsinstruktion för brf Gräslöken Källsorteringsinstruktion för brf Gräslöken Brf Gräslöken har källsorteringssystemet ReturMera som tillhandahålls av Ragn-Sells AB. Har Du frågor rörande avfall eller källsortering är Du välkommen att

Läs mer

Denna guide omfattar verksamhet i fastighet med adress Arvid Wallgrens backe, Hus 7

Denna guide omfattar verksamhet i fastighet med adress Arvid Wallgrens backe, Hus 7 Källsorteringsguide Denna guide omfattar verksamhet i fastighet med adress Arvid Wallgrens backe, Hus 7 Fastighetsägare: HIGAB Kontakt: Frågor angående källsortering, var god kontakta respektive miljörepresentant

Läs mer

Organiskt avfall hämtas enligt abonnemang. Organiskt avfall kan också komposteras i godkänd varmkompost efter anmälan till Miljökontoret.

Organiskt avfall hämtas enligt abonnemang. Organiskt avfall kan också komposteras i godkänd varmkompost efter anmälan till Miljökontoret. BILAGA 1: SORTERINGSBILAGA TILL RENHÅLLNINGSORDNING. Lagstiftningsändringar, myndighetsbeslut eller administrativa ändringar (t ex ändrade telefon nr, adressuppgifter mm) införs i denna sorteringsbilaga

Läs mer

Sorteringsanvisningar för hushållsavfall

Sorteringsanvisningar för hushållsavfall Sorteringsanvisningar för hushållsavfall Hushållsavfall ska sorteras för att möjliggöra rätt behandling. Följande avfallsslag ska sorteras ur för hämtning vid fastigheten eller nämnas på nedan angivna

Läs mer

Anvisning om sortering och paketering av avfall ANTAGEN I AVFALLSNÄMNDEN DEN XX XXXXXXX 2010

Anvisning om sortering och paketering av avfall ANTAGEN I AVFALLSNÄMNDEN DEN XX XXXXXXX 2010 Anvisning om sortering och paketering av avfall ANTAGEN I AVFALLSNÄMNDEN DEN XX XXXXXXX 2010 2 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 SORTERING AV AVFALL... 5 2 FARLIGT AVFALL... 5 2.1 Impregnerat trä... 6 2.2 Asbest...

Läs mer

Kretsloppsanpassad avfallshantering. Verksamheter Utgiven maj 2016

Kretsloppsanpassad avfallshantering. Verksamheter Utgiven maj 2016 Kretsloppsanpassad avfallshantering Verksamheter Utgiven maj 2016 Bakgrund till skriften och allmänna bestämmelser Alla hushåll och verksamheter ska enligt renhållningsordningen sortera ut matavfall och

Läs mer

INLEDNING BRÄNNBART... 4 MATAVFALL... 5 MATOLJA OCH MATFETT... 6 ELEKTRONIK... 7 LJUSKÄLLOR... 8 TIPS... 9 BATTERIER... 10 FARLIGT AVFALL...

INLEDNING BRÄNNBART... 4 MATAVFALL... 5 MATOLJA OCH MATFETT... 6 ELEKTRONIK... 7 LJUSKÄLLOR... 8 TIPS... 9 BATTERIER... 10 FARLIGT AVFALL... SORTERINGSGUIDE 1 INNEHÅLL INLEDNING INLEDNING... 3 BRÄNNBART... 4 MATAVFALL... 5 MATOLJA OCH MATFETT... 6 ELEKTRONIK... 7 LJUSKÄLLOR... 8 TIPS... 9 BATTERIER... 10 FARLIGT AVFALL... 11 METALLFÖRPACKNINGAR...

Läs mer

Avfallsstatistik Oskarshamns kommun

Avfallsstatistik Oskarshamns kommun Uppdaterad senast 2013-05-16 Avfallsstatistik Oskarshamns kommun Översikt 2009-2012 och fördelning avfallsmängder 2012 Redovisad statistik baseras på statistik från insamling av hushållsavfall från återvinningsstationer,

Läs mer

Bilaga till ansökan om förlängt hämtningsintervall. hämtning av hushållsavfall. Sökande: Adress: Fastighetsbeteckning:

Bilaga till ansökan om förlängt hämtningsintervall. hämtning av hushållsavfall. Sökande: Adress: Fastighetsbeteckning: 1 Bilaga till ansökan om förlängt hämtningsintervall eller befrielse från hämtning av hushållsavfall Sökande: Adress: Fastighetsbeteckning: Antal månader per år som fastigheten nyttjas: Antal personer

Läs mer

Vita påsar. Brännbart avfall som ej går att återvinna.

Vita påsar. Brännbart avfall som ej går att återvinna. Miljömarkören Hushållsavfall I första hand ska hushållsavfall och andra restprodukter lämnas för återvinning. Tidningar samt förpackningar av glas, papper, wellpapp, metall och plast ska lämnas i avsedda

Läs mer

Denna guide omfattar verksamhet i fastighet med adress Arvid Wallgrens backe, hus 2

Denna guide omfattar verksamhet i fastighet med adress Arvid Wallgrens backe, hus 2 Källsorteringsguide Denna guide omfattar verksamhet i fastighet med adress Arvid Wallgrens backe, hus 2 Fastighetsförvaltare: HIGAB Kontakt: Frågor angående källsortering, var god kontakta respektive miljörepresentant

Läs mer

AVFALL & ÅTERVINNING i VALLASTADEN. Multihuset Flustret

AVFALL & ÅTERVINNING i VALLASTADEN. Multihuset Flustret Multihuset Flustret Multihuset Flustret fungerar som parkeringshus men rymmer även en mängd andra smarta funktioner. Särskilt uppmärksammat har de solceller som är integrerade i fasaden blivit. Återvinningsrum

Läs mer

Fritidshusägare. Information om sophämtning, abonnemang, matavfallsinsamling, Återvinningscentralen, olika tjänster, kontaktuppgifter

Fritidshusägare. Information om sophämtning, abonnemang, matavfallsinsamling, Återvinningscentralen, olika tjänster, kontaktuppgifter Fritidshusägare Information om sophämtning, abonnemang, matavfallsinsamling, Återvinningscentralen, olika tjänster, kontaktuppgifter Sophämtning Du som har fritidshus kan välja mellan flera olika kärlstorlekar

Läs mer

En informationsbroschyr utgiven av

En informationsbroschyr utgiven av En informationsbroschyr utgiven av 2014 Under 2013 togs besluten, under 2014 kommer vi planera och upphandla och - 14. 2 Tidningar och returpapper packningar ningar ningar ningar Tidningar, reklamblad,

Läs mer

Så här hanterar vi soporna i Brf Jupiter

Så här hanterar vi soporna i Brf Jupiter Så här hanterar vi soporna i Brf Jupiter Sophantering i brf Jupiter Den 1 mars 2018 stängdes sopnedkasten i trapphusen. Soporna från hushållen slängs efter datumet i de sopbehållare som installerats utanför

Läs mer

Sorteringsanvisningar för hushållsavfall

Sorteringsanvisningar för hushållsavfall Sorteringsanvisningar för hushållsavfall Hushållsavfall ska sorteras för att möjliggöra rätt behandling. Följande avfallsslag ska sorteras ur för hämtning vid fastigheten eller nämnas på nedan angivna

Läs mer

Din sortering bidrar till en bättre miljö. Så här sorterar du ditt avfall. orebro.se

Din sortering bidrar till en bättre miljö. Så här sorterar du ditt avfall. orebro.se Din sortering bidrar till en bättre miljö. Så här sorterar du ditt avfall orebro.se Matavfall Det här sorterar du ut, lägger i matavfallspåsen och sedan i det bruna kärlet som finns i anslutning till fastigheten

Läs mer

KIRUNA DEPONI & ÅTERVINNINGSCENTRAL (ÅVC)

KIRUNA DEPONI & ÅTERVINNINGSCENTRAL (ÅVC) KIRUNA DEPONI & ÅTERVINNINGSCENTRAL (ÅVC) Sorteringsguide för företag Reglerna kring avfallshanering är många och det är inte lätt för företag eller annan verksamhetsutövare att känna till allt. Samtidigt

Läs mer

Sorteringsguide. Varje skrutt räknas. Även din.

Sorteringsguide. Varje skrutt räknas. Även din. Sorteringsguide Varje skrutt räknas. Även din. www.okrab.se Ska vi hjälpas åt? Vi på ÖKRAB vill minska mängden avfall och förbättra miljön. Detta vill vi göra tillsammans med dig. Allt som går att återvinna

Läs mer

Felanvändning av gemensam insamlingspunkt

Felanvändning av gemensam insamlingspunkt Ekoavgifter Avfallsavgiftstabell nr 1 /år /år Alv 0 % Alv 24 % Bostäder med en person inskriven 20,00 24,8 Bostäder med 2 personer inskrivna 33,00 40,92 Bostäder med 3 eller flera personer inskrivna 38,00

Läs mer

Avfall. Anna Brunned

Avfall.  Anna Brunned Avfall www.storuman.se Anna Brunned 076-127 67 74 Minimera Minsta mängden varor och produkter Fundera på varför du köper in är det ett måste? Ingår flaskor och förpackningarna i ett retursystem Finns ersättningsvara

Läs mer

Gäller från och med 2015-01-01

Gäller från och med 2015-01-01 Antagen av kommunfullmäktige 2014-12-08, KF 199 Gäller från och med 2015-01-01 2 Allmänna bestämmelser 1 Giltighetstid Renhållningstaxan gäller från och med 2015-01-01 och tills vidare. 2 Giltighetsområde

Läs mer

Värbyängens Miljöpolicy

Värbyängens Miljöpolicy Värbyängens Miljöpolicy Det här gäller för Dig som bor på Värbyängen! Våra egna Miljöhus Så tar du hand om - ditt hushållsavfall - din källsortering Så sköter du och jag vårt område! Höst- och vårstädning

Läs mer

FINSPÅNGS TEKNISKA VERK MILJÖBOKSLUT

FINSPÅNGS TEKNISKA VERK MILJÖBOKSLUT FINSPÅNGS TEKNISKA VERK 2014 MILJÖBOKSLUT Finspångs Tekniska Verk bedriver flera tillståndspliktiga och anmälningspliktiga verksamheter enligt Miljöbalken, kapitel 9 och 11. Inom verksamheterna producerar

Läs mer

Rutiner för avfallshantering institutionen för odontologi 20111110 Avdelningens namn: Farligt avfall

Rutiner för avfallshantering institutionen för odontologi 20111110 Avdelningens namn: Farligt avfall 20111110 Försiktighetsprincipen gäller - anger inte förpackning eller SDB (säkerhetsdatablad) hur avfallet ska hanteras, eller man inte förstår - ställs avfallet på plan 7. Avvikelserapportering ska därefter

Läs mer

KÄLLSORTERINGSUTBILDNING

KÄLLSORTERINGSUTBILDNING KÄLLSORTERINGS BÄTTRE UTFALL FRÅN DITT AVFALL 28/10/2013 BÄTTRE UTFALL FRÅN DITT AVFALL Ledande såväl - 2 - lokalt som globalt Ledande aktör i Sverige Drygt 1100 medarbetare på cirka 60 kontor Ca 2 miljarder

Läs mer

RETURPAPPER. Här lämnar du

RETURPAPPER. Här lämnar du RETURPAPPER Allt papper som kan återvinnas, t ex: dags- och veckotidningar reklamblad kontorspapper telefonkataloger övriga kataloger OBS! Ej självhäftande eller inplastat. METALL Tex: konservburkar kaviartuber

Läs mer

Du som hanterar livsmedel - så gör du med ditt avfall

Du som hanterar livsmedel - så gör du med ditt avfall Du som hanterar livsmedel - så gör du med ditt avfall 2018-12-04 Så gör du med ditt avfall - ditt ansvar När du hanterar livsmedel uppstår sopor, det vill säga, avfall. För att påverkan på miljön ska bli

Läs mer

Sorteringstips Avfall

Sorteringstips Avfall Sorteringstips Avfall Samhällsinformation Källsortering Vi återvinner mer än 96% av hushållsavfallet i Borlänge på något sätt Lider du av villfarelsen att allt hamnar på samma ställe kommer du att bli

Läs mer

Det tar 450 år innan en plastflaska som hamnat i naturen har brutits ner. En återvunnen aluminiumburk spar energi som räcker till ett dygn vid datorn.

Det tar 450 år innan en plastflaska som hamnat i naturen har brutits ner. En återvunnen aluminiumburk spar energi som räcker till ett dygn vid datorn. Sorteringsguide MiljönyttaN: Genom att återvinna och på bästa sätt ta hand om vårt avfall kan vi spara naturens resurser. Om hela jordens befolkning skulle konsumera som vi gör i Sverige skulle vi behöva

Läs mer

Skapade typsnitt av cigarrettfimpar och gjorde en affisch av det... Skapade ett torn av kakor och layoutarbete... sid. 6

Skapade typsnitt av cigarrettfimpar och gjorde en affisch av det... Skapade ett torn av kakor och layoutarbete... sid. 6 INNEHÅLLSFÖRTECKNING SKOLN Rosor Rosor utklippta av tidningspapper... sid. 3 Kort Illustration snus... Affisch Skapade typsnitt av cigarrettfimpar och gjorde en affisch av det... sid. 4 sid. 5 Pelarfoliering

Läs mer

Med den här sorteringsguiden vill vi göra din sortering smidig. Här får du reda på hur du ska sortera avfallet.

Med den här sorteringsguiden vill vi göra din sortering smidig. Här får du reda på hur du ska sortera avfallet. 1 Med den här sorteringsguiden vill vi göra din sortering smidig. Här får du reda på hur du ska sortera avfallet. 2 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Tidningar och broschyrer... 5 Glasförpackningar... 6 Plastförpackningar

Läs mer

SOPHANTERING Vi har det bra! Viktigt att vi sorterar rätt! Kretsloppet; Renova; HA Recycling Seka Miljöteknik Så här fungerar vår sophantering.

SOPHANTERING Vi har det bra! Viktigt att vi sorterar rätt! Kretsloppet; Renova; HA Recycling Seka Miljöteknik Så här fungerar vår sophantering. SOPHANTERING Vi har det bra! Som bostadsfastighet mitt i centrum har vi en fantastiskt bra sophantering där vi kan bli av med nästan allt som vi genererar i fastigheten utom stora skrymmande saker, bilbatterier,

Läs mer

Avfallshantering Innehåll

Avfallshantering Innehåll 20150316 1(5) Avfallshantering Innehåll Avfallshantering... 1 Innehåll... 1 1 Allmänt... 1 2 Trafikalt... 2 3 Safety... 2 4 Security... 2 5 Miljö... 2 5.1 Ansvar... 2 5.2 Organisation... 2 5.3 Avfall...

Läs mer

Till dig som har en fordonsverkstad eller fordonstvätt

Till dig som har en fordonsverkstad eller fordonstvätt 1 (6) Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen Miljö- och hälsoskyddsavdelningen Till dig som har en fordonsverkstad eller fordonstvätt Så här tar du hand om ditt avfall Fordonsverkstäder och fordonstvättar

Läs mer

Bilaga 4, Enkät kundundersökning avfallshantering 2013

Bilaga 4, Enkät kundundersökning avfallshantering 2013 Bilaga 4, Enkät kundundersökning avfallshantering 2013 Avf_13_Svenljunga v1.0 Sweco Environment 2013 Enkät Avfallshantering 2013 Så här gör du Markera ditt svar för varje fråga. Under varje frågeområde

Läs mer

Film 6: Avfallssortering vad händer med avfallet?

Film 6: Avfallssortering vad händer med avfallet? Film 6: Avfallssortering vad händer med avfallet? STUDIO DAG Hej, här står jag med en massa saker som jag har tänkt återvinna. Var lämnar jag det och vad händer med det sen? Är det sant att elektronikskrot

Läs mer

Välkommen med ditt avfall

Välkommen med ditt avfall Välkommen med ditt avfall Så här sorterar du Schampoflaskan blir en diskborste, tvättmedelspaketet en skokartong och syltburken byter skepnad till en läskflaska. När du källsorterar ditt avfall sparar

Läs mer

Återvinning och kretslopp

Återvinning och kretslopp Återvinning och kretslopp Här finns bilder som visar miljöfarligt avfall och hur det sorteras på en en återvinningscentral. Vad är det som har kastats? Använd bilderna för prata om hur man sorterar miljöfarligt

Läs mer

INNEHÅLL INLEDNING...3 BRÄNNBART...4 MATAVFALL...5 MATOLJA OCH MATFETT...6 ELEKTRONIK...7 LJUSKÄLLOR...8 TIPS...9 BATTERIER FARLIGT AVFALL...

INNEHÅLL INLEDNING...3 BRÄNNBART...4 MATAVFALL...5 MATOLJA OCH MATFETT...6 ELEKTRONIK...7 LJUSKÄLLOR...8 TIPS...9 BATTERIER FARLIGT AVFALL... SORTERINGSGUIDE 1 INNEHÅLL INLEDNING...3 BRÄNNBART...4 MATAVFALL...5 MATOLJA OCH MATFETT...6 ELEKTRONIK...7 LJUSKÄLLOR...8 TIPS...9 BATTERIER... 10 FARLIGT AVFALL... 11 METALLFÖRPACKNINGAR... 12 GLASFÖRPACKNINGAR...

Läs mer

1 (2) Indatarapport - Mariestad - Insamling (2009)

1 (2) Indatarapport - Mariestad - Insamling (2009) Indatarapport - Mariestad - Insamling (2009) Insamlade mängder I1 : Kärl- och, inkl matavfall I2 : Grovavfall från ÅVC och separat insamlade mängder grovavfall I6 : Förpackningar och tidningar som samlas

Läs mer

Felanvändning av gemensam insamlingspunkt

Felanvändning av gemensam insamlingspunkt Ekoavgifter Avfallsavgiftstabell nr 1 /år /år Bostäder med en person inskriven 20,00 24,80 Bostäder med 2 personer inskrivna 33,00 40,92 Bostäder med 3 eller flera personer inskrivna 38,00 47,12 Rad- och

Läs mer

TÖMNINGSDAGAR. Tänk på att... HÖGANÄS KOMMUN INFORMERAR OM OMRÅDE FÖRPACKNINGSMATERIAL TIDNINGAR

TÖMNINGSDAGAR. Tänk på att... HÖGANÄS KOMMUN INFORMERAR OM OMRÅDE FÖRPACKNINGSMATERIAL TIDNINGAR 9 JANUARI PAPPERSFÖRPACKNINGAR & OFÄRGAT GLAS 25 JANUARI METALL & PLAST 9 FEBRUARI & FÄRGAT GLAS 3 MARS PAPPERSFÖRPACKNINGAR & OFÄRGAT GLAS 21 MARS METALL & PLAST 5 APRIL & FÄRGAT GLAS 28 APRIL PAPPERSFÖRPACKNINGAR

Läs mer

Verksamhetsavfall prislista 2018

Verksamhetsavfall prislista 2018 Verksamhetsavfall prislista 2018 Vi får jordens resurser att räcka längre Materialförklaringar Art.nr xx-x-2-303 xx-x-2-301 xx-x-2-304 xx-x-2-310 xx-x-2-320 xx-x-2-329 xx-x-2-825 xx-x-2-341 xx-x-2-330

Läs mer

Information om insamling av. farligt avfall och el-avfall. i miljöbox

Information om insamling av. farligt avfall och el-avfall. i miljöbox Information om insamling av farligt avfall och el-avfall i miljöbox Tyresö kommun har ett system med fastighetsnära hämtning av miljöboxar till ett begränsat antal enfamiljshus i Trollbäcken. Här kan du

Läs mer