En stark utvecklingspartner av tekniska plastprodukter. inom rotationsgjutning

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "En stark utvecklingspartner av tekniska plastprodukter. inom rotationsgjutning"

Transkript

1 En stark utvecklingspartner av tekniska plastprodukter inom rotationsgjutning

2 Rotationsgjutning är en tillverkningsmetod som gör det möjligt att producera allt från enkla till mycket komplicerade plastdetaljer i ett stycke. Tack vare lång erfarenhet och nära samarbete med ledande industri har Cipax idag en tätposition inom rotationsgjutning i både Norden och Baltikum. Vi har enheter i Sverige, Norge, Finland samt Estland med siktet inställt på expansion. Cipax är ett affärsområde i börsnoterade XANO Industri AB. Hög tekniknivå, lång erfarenhet och en utpräglad kvalitetsprofil gör att vi ligger i täten inom rotationsgjutning. Vi har de resurser som krävs för att fungera som en samarbetspartner inom allt från att driva projekt, konstruktion av produkter och verktyg, tillverkning, efterbearbetning, montering till logistiklösningar. Cipax samarbetar med kunder från en mängd branscher som t ex kommersiella fordon, materialhantering, kemi/medicin/livs och infrastruktur. Det innebär gedigen kunskap och erfarenhet för att ta oss an projekt i olika storlekar. Genom att involvera Cipax tidigt i ett projekt kan ni dra nytta av oss som samarbetspartner för utveckling och konstruktion av kundspecifika produkter. Allt för att finna den bästa lösningen. Vi står väl rustade inför framtiden och långsiktiga åtaganden med investeringar i såväl produktionslokaler som ny maskinteknik.

3 En mångsidig tillverkningsmetod Rotationsgjutning innebär stabila produkter i ett stycke som dessutom är lätta att rengöra. Vi använder i hög grad polyeten som är miljövänligt, återvinningsbart och livsmedelsgodkänt. Dessutom har materialet god kemikaliebeständighet och kan användas i ett brett temperaturspann. Genom rotationsgjutning kan vi möjliggöra mycket stor frihet vid produktutformningen, vilket tillåter skräddarsydda produkter med relativt låga kostnader för formverktyg. 1 I gjutformen av stålplåt eller aluminium doseras plastpulver, exempelvis PE, PP samt PA Under dubbelrotation i gjutugnen smälter plastpulvret till avsedd godstjocklek. I kylkammaren stelnar den smälta plastmassan och krymper loss från formytorna. Formarna öppnas och den gjutna produkten går vidare till efterbearbetning.

4 Vårt helhetserbjudande Produkten en del av något större Med Cipax som samarbetspartner inleds samarbetet redan på idéstadiet där kombinationen av krav och rotationsgjutningens fördelar vägs samman till en optimal konstruktion. Framtagning av verktyg sker i nära samarbete med noggrant utvalda leverantörer. Tillverkningen sker därefter i den mest lämpliga produktionsutrustningen. Efterbearbetning sker manuellt eller där kraven är extra höga genom CNCbearbetning. Produkten kompletteras ofta genom montage av komponenter till färdig produkt. När det ställs höga renhetskrav rengörs produkten i vår tvättanläggning. Vi erbjuder slutligen logistiklösningar där EDI (Electronic Data Interchange) är en viktig del. Cipaxbolagen är certifierade enligt ISO 9001 där vi ställer höga krav på oss själva och våra leverantörer att ständigt utveckla kvaliteten. Vårt miljöarbete bedrivs enligt ISO där samtliga bolag är certifierade. Flera av våra bolag är också certifiera enligt ISO-TS

5 Projektledning Cipax använder en APQP-projektmodell (Advanced Product Quality Planning) för att säkerställa att vi lever upp till prestanda och kundkrav från projektstart till färdig produkt. Konstruktion Cipax har egna konstruktörer med lång erfarenhet inom rotationsgjutning. Målet är alltid att skapa en så optimal produkt som möjligt. Allt konstruktionsarbete sker i 3D-CAD miljö samt FEM-analyser som används som stöd därtill. Verktygsframtagning Framtagning och tillverkning av verktyg erbjuds av Cipax eller i samarbete med noggrant utvalda leverantörer. Tillverkning Gjutning Cipax har tillverkning i flera länder med många maskintyper i varierande storlekar. Detta ger möjlighet att optimera produktionen för respektive produkt och behov. Efterbearbetning CNC Vid mycket noggranna toleranser samt vid avancerade håltagningar används en 5-axlig CNC-fräs. I övrigt används ofta specialtillverkade fixturer utformade till respektive produkt. Tvätt Produkterna rengörs med avjoniserad luft för snabbt och säkert resultat. I vissa fall används även en tvättmaskin som rengör med en speciellt framtagen tvättvätska. Montering Cipax använder sig av erfaren och kvalitetssäkrad monteringspersonal. Monteringen sker i ergonomiskt utformade monteringsceller med stöd av många fixturer, detta för att säkra repeterbarheten för respektive produkt. Logistiklösningar Cipax erbjuder logistiklösningar med EDI (Electronic Data Interface) som grund i vårt samarbete med både kunder och leverantörer. Dessutom kan vi erbjuda fraktlösningar med leveransvillkor fritt kundens fabriker.

6 Spännvidd Cipax har levererat lösningar till de flesta branscher, vilket har gjort att vi har blivit introducerade till många intressanta krav och behov. Den erfarenheten är alltid med oss när vi konstruerar och producerar kompletta skräddarsydda lösningar genom rotationsgjutning. Vår bredd syns främst i den stora friheten gällande produktutformningen. Det spänningsfria materialet har en lång livslängd och resultatet är produkter som kan tåla mycket tuffa förhållanden. Samtidigt är det produkter som har låg vikt i förhållande till produktens storlek. Dessutom innebär rotationsgjutningen ett brett temperaturregister från -40 C till ca +70 C vilket gör att användningsområdet är mycket allsidigt. Slagtåliga produkter som utformas efter kundspecifika önskemål tilltalar även aktörer som värderar kombinationen av låga verktygskostnader och möjligheten till ingjutna tillbehör i produkten. KOMMERSIELLA FORDON TANKAR KÅPOR OCH RÖR Användningsområdet för rotationsgjutna tankar i kommersiella fordon och entreprenad är mycket brett. Många av produkterna är högst specialiserade eftersom utrymmet i ett modernt fordon är ytterst begränsat. Cipax tillverkar bl a tankar för bränsle, hydraulolja, kemikalier, urea samt vatten och återfinns i t ex bussar, lastbilar och asfaltmaskiner. Ett fordon har alltid behovet av stryktåliga rör och kåpor. Fördelen med rotationsgjutningen inom detta område är att applikationerna är många och kan skilja sig rejält beroende på placeringen i fordonet. Det kan gälla t ex insugningsrör till motorn eller skyddskåpor för känsliga delar av fordonet. Rotationsgjutna rör finns även i t ex fodersystem. ÖVRIGT En annan klar fördel med rotationsgjutning är att man inte behöver låsa sig till en viss form av produkter. Tillverkningsmetoden gör det möjligt att tillverka stryktåliga produkter till motorn men även produkter med snygg finish till t ex instrumentpanelen. Andra exempel på användningsområden är verktygslådor, tak till traktorer, inredningsdetaljer och stänkskydd.

7 INFRASTRUKTUR TANKAR Nedgrävbara produkter är konstruerade för att tåla hårda påfrestningar under markytan som t ex jord- och grundvattentryck. Några exempel på användningsområden är i tre- och fyrkammarbrunnar, avloppssystem från ett till flera hus samt tankar i minireningsverk. PUMPBRUNNAR Pumpbrunnar används ofta i anslutning till kommunala reningsverk och värmeanläggningar gällande t ex avlopp och dagvatten. Cipax maskinpark möjliggör idag tankar upp till liter. Många av produkterna förbereds med t ex integrerad låda för placering av elektronikenhet. ÅTERVINNING Cipax tillverkar även rotationsgjutna kärl för återvinning som används i t ex hyreshus, offentlig miljö och industrier. Återvinningskärlen är ofta anpassade för sophantering i stor skala där det rör sig mycket människor och kan tömmas direkt på plats av en lastbil. INDUSTRI EMBALLAGE FLYTKROPPAR Flertalet av Cipax kunder har kunnat skapa emballage som förenar design med funktion. Exempel på emballagelösningar är hygienpallar för livsmedel och läkemedel, transportboxar för exempelvis växellådor och motorblock samt specialdesignade detaljer för butiksinredning. Rotationsgjutna produkter passar perfekt i marina miljöer där det ställs höga krav på UV- och korrosionsbeständighet. Några exempel på produkter är pontoner till bryggor, bommar mellan båtar och system till fiskeodlingar. Flytkropparna kan även kombinera säkerhetstänkande med spännande design. DESIGN Rotationsgjutning går hand i hand med design eftersom användningsområdet är så pass brett. Tillverkningsmetoden tillåter t ex robusta möbler, lampor och kupor för inredning i offentlig miljö. Rotationsgjutningens frihet är även användbar för t ex gjutna designmöbler och butiksinredning.

8 Cipax är en del av XANO XANO består av entreprenörsföretag i Sverige, Norge, Estland, Finland, Polen och Kina. Företagen levererar tillverknings- och utvecklingstjänster för industriprodukter och automationsutrustning. Arbetet sker inom väl definierade nischer och kännetecknas av hög kompetens inom respektive teknikområde. Koncernen är uppdelad i tre affärsenheter: Rotational Moulding, Industrial Solutions och Precision Technology. Rotational Moulding tillverkar plastprodukter i form av komponenter och system genom rotationsgjutning. Företagen levererar såväl kundspecifika som egenutvecklade produkter. Industrial Solutions levererar kundspecifika automationslösningar till livsmedels- och medicinteknisk industri samt förpackningsmaskiner för dryckes- och andra livsmedelsförpackningar. Enheten förser också möbel- och butiksinredningstillverkare med detaljer som rattar, handtag och ställfötter. Precision Technology omfattar komponent- och systemtillverkning genom avancerad skärande bearbetning av metall och plast för framställning av detaljer med höga krav på kvalitet och precision. Helsingfors Björkelangen Skebobruk Taebla Cipax AB Stinsvägen 11 SE Skebobruk, SWEDEN Telefon +46 (0) Fax +46 (0) E-post info@cipax.com Webb Cipax AS Holtermoen Industriområde NO-1940 Bjørkelangen, NORWAY Telefon Fax E-post bjorkelangen@cipax.com Webb Cipax Eesti AS Nu rme 46 EE Taebla, ESTONIA Telefon Fax E-post estonia@cipax.com Webb Cipax OY Pulttitie 18 FI Helsinki, FINLAND Telefon +358 (0) Fax +358 (0) E-post info@cipax.com Webb

Rotationsgjutna behållare och tankar

Rotationsgjutna behållare och tankar Rotationsgjutna behållare och tankar Rotationsgjutning är en tillverkningsmetod som gör det möjligt att producera allt från enkla till mycket komplicerade plastdetaljer i ett stycke. Tack vare lång erfarenhet

Läs mer

Rotationsgjutna plastbehållare och tankar

Rotationsgjutna plastbehållare och tankar Rotationsgjutna plastbehållare och tankar Rotationsgjutning är en tillverkningsmetod som gör det möjligt att producera allt från enkla till mycket komplicerade plastdetaljer i ett stycke. Tack vare lång

Läs mer

Hållbara Avlopp. Slutna tankar Slamavskiljare Infiltrationspaket Pumpbrunnar / kit

Hållbara Avlopp. Slutna tankar Slamavskiljare Infiltrationspaket Pumpbrunnar / kit Hållbara Avlopp Slutna tankar Slamavskiljare Infiltrationspaket Pumpbrunnar / kit CPX Vatten- och Cipax ger dig septiktankar komplett lösning 40-320 liter Här presenterar vi Cipax program av olika lösningar

Läs mer

SVENSKA. Developing Unique Companies

SVENSKA. Developing Unique Companies SVENSKA Developing Unique Companies XANO... XANO. XANO består av starka entreprenörsföretag. Basen är Norden och Baltikum men kunderna finns över hela världen. Företagen levererar tillverknings- och utvecklingstjänster

Läs mer

Rotationsgjutning. Er strategiska partner inom plastindustrin

Rotationsgjutning. Er strategiska partner inom plastindustrin Rotationsgjutning Er strategiska partner inom plastindustrin Rörböj- Används i mark till att skydda kablarna för svag och stark ström samt alla former av datatransmission. Rotationsgjuten polyeten är optimal

Läs mer

Från idé till färdig komponent

Från idé till färdig komponent Från idé till färdig komponent Från idé till färdig produkt Hydal Aluminium Profiler är en ledande leverantörer av strängpressade, bearbetade och ytbehandlade aluminiumprofiler och komponenter. Vi levererar

Läs mer

Kundanpassade rullformade profiler

Kundanpassade rullformade profiler Kundanpassade rullformade profiler Under snart femtio år har vi gjort profiler till vår profil ROBUST RULLPROFILER tillverkar rullformade profiler för industrin. Det har vi gjort i snart femtio år. Utan

Läs mer

Förstudie av formfräsning

Förstudie av formfräsning Förstudie av formfräsning För tillverkning av formar för cement- plast- och gjuteriföretag sker modellframställning i olika stadier. För att möta framtiden med snabba omställningar och innovationer framställer

Läs mer

När du efterfrågar kvalité, kreativa idéer och ett personligt samarbete!

När du efterfrågar kvalité, kreativa idéer och ett personligt samarbete! När du efterfrågar kvalité, kreativa idéer och ett personligt samarbete! Vi har sedan starten 1977 utvecklats och tagit del av den senaste tekniken och är idag ett mycket modernt företag och en ledande

Läs mer

Industriell automation

Industriell automation Industriell automation Under ett och samma tak levererar vi komponenter och system inom pneumatik, linjärteknik, profilsystem, elektriska driv- och styrsystem DET ÄR BARA FANTASIN SOM BEGRÄNSAR MÖJLIGHETERNA

Läs mer

En komplett systemleverantör

En komplett systemleverantör En komplett systemleverantör 2 Heltäckande legotillverkare Blekinge Pressgjuteri bildades 1994 och är idag en komplett systemleverantör. Med passion för teknik, ett brett kunnande och ett stort engagemang

Läs mer

kompetent korrekt komplett komposit

kompetent korrekt komplett komposit kompetent korrekt komplett komposit kompetent Lätta, urstarka och tåliga. Det är några av de egenskaper som kännetecknar kompositprodukter tillverkade av oss på Faiber AB. Sedan början av 80-talet har

Läs mer

DELÅRSRAPPORT JANUARI - MARS

DELÅRSRAPPORT JANUARI - MARS DELÅRSRAPPORT JANUARI - MARS 2005 Med anledning av de omfattande förändringarna i koncernstrukturen presenteras uppgifter rörande kvarvarande verksamhet exklusivt. Den efterföljande informationen avser

Läs mer

WermTec din kompletta leverantör av industriell teknik.

WermTec din kompletta leverantör av industriell teknik. www.wermtec.com WermTec din kompletta leverantör av industriell teknik. WermTec Industriteknik omfattar allt från rena konsultuppdrag till hela systemleveranser av produktionslinjer, robotceller och specialmaskiner.

Läs mer

LKAB MEKANISKA EN KOMPLETT MEKANISK VERKSTAD

LKAB MEKANISKA EN KOMPLETT MEKANISK VERKSTAD LKAB MEKANISKA EN KOMPLETT MEKANISK VERKSTAD EN AV MALMFÄLTENS STÖRSTA MEKANISKA VERKSTÄDER En del av LKAB sedan 1975 Omsätter ca 175 miljoner kronor Ingår i LKAB Berg & Betong-koncernen Cirka 80 anställda

Läs mer

Sandgjutet Aluminiumgjutgods

Sandgjutet Aluminiumgjutgods Sandgjutet Aluminiumgjutgods Om oss: GAP är ett företag som erbjuder full kundservice; från design och utveckling av detaljen som ska gjutas, till leverans av färdigt bearbetade, målade och testade artiklar.

Läs mer

Företagspresentation

Företagspresentation Företagspresentation Vi bryter branschens mönster varje dag Under ett och samma tak levererar vi pneumatik, industriventiler, linjärteknik och profiler En unik mix av produktprogram Öbergs - en oberoende

Läs mer

Ta i trä. Avancerad bearbetning av planmaterial.

Ta i trä. Avancerad bearbetning av planmaterial. Ta i trä Avancerad bearbetning av planmaterial www.trateknik.com Träteknik genuint hantverk sedan 1906 Massiv sittgrupp, Engelbrektskolan i Stockholm Arkitekt: Cedervall Arkitekter Kragstadungen i Vallentuna

Läs mer

E D G E T E C H N O L O G Y A B Människor som gör skillnad

E D G E T E C H N O L O G Y A B Människor som gör skillnad E D G E T E C H N O L O G Y A B Människor som gör skillnad Vi skapar tid och rum Edge Technology AB är en ledande leverantör av produktivitetshöjande system i Sverige. Mer än 700 företag från norr till

Läs mer

Från idé till färdig produkt. Ett företag i VA Automotive-koncernen WWW.INDUSTRITEKNIK.SE

Från idé till färdig produkt. Ett företag i VA Automotive-koncernen WWW.INDUSTRITEKNIK.SE Från idé till färdig produkt Ett företag i VA Automotive-koncernen WWW.INDUSTRITEKNIK.SE All kompetens under ett tak IndustriTeknik startade 1986 som ett familjeföretag men ingår sedan 2010 i koncernen

Läs mer

Specialisten på lönsam industriautomation

Specialisten på lönsam industriautomation Specialisten på lönsam industriautomation Projektledning, konstruktion, tillverkning och driftsättning av robotautomation, specialmaskiner och fixturer. Välkommen till Arho AB Jag är glad över att få presentera

Läs mer

DELÅRSRAPPORT JANUARI - SEPTEMBER

DELÅRSRAPPORT JANUARI - SEPTEMBER DELÅRSRAPPORT JANUARI - SEPTEMBER 2005 Vid ordinarie bolagsstämma i april beslutades om namnändring. Denna är nu genomförd och ITAB Industri har blivit XANO Industri. Med anledning av de omfattande förändringarna

Läs mer

Packaging solutions close to you

Packaging solutions close to you Packaging solutions close to you Innehåll Om oss sid 04 Kvalitet sid 06 Miljö sid 08 PRODUKTION sid 10 PRODUKTER FÖR RETAIL sid 12 PRODUKTER FÖR INDUSTRI sid 13 VAD STENQVIST STÅR FÖR sid 14 Kontakt sid

Läs mer

Din stål och smidesleverantör

Din stål och smidesleverantör Din stål och smidesleverantör Innovativ partner Ferrocon är ett innovativt verkstadsföretag som har varit verksamma i Skövde sedan 1951. Idag med ett 30-tal engagerade medarbetare, flexibel organisation,

Läs mer

Lösningar, Helhet, Säkerhet

Lösningar, Helhet, Säkerhet Lösningar, Helhet, Säkerhet Att välja rätt slanglösning är lika självklart som att välja rätt skruv eller grundmaterial. Ingen länk är svagare än den andra. Slangspecialisten levererar industrislang, kopplingar

Läs mer

Plastbearbetning. Designprodukter. Formsprutning. Extrudering

Plastbearbetning. Designprodukter. Formsprutning. Extrudering Vi är Lilja Group Lilja Group är specialiserat på att forma plast. Vi arbetar huvudsakligen med extrudering, formsprutning och bearbetning. Med en flexibel produktion och korta beslutsvägar kan vi erbjuda

Läs mer

Pressgjutning Blockformning Sandgjutning/Bullformning Bearbetning Värmebehandling FRÅN IDÉ TILL FÄRDIG SLUTPRODUKT

Pressgjutning Blockformning Sandgjutning/Bullformning Bearbetning Värmebehandling FRÅN IDÉ TILL FÄRDIG SLUTPRODUKT DIN AKTIVA PARTNER FRÅN IDÉ TILL FÄRDIG SLUTPRODUKT Vi gjuter, smider, bearbetar, svetsar, monterar och ytbehandlar olika metaller med andra ord formar vi dina idéer till färdig slutprodukt. Vårt mål är

Läs mer

DELÅRSRAPPORT JANUARI - SEPTEMBER 2006. Global Reports LLC XANO INDUSTRI AB (PUBL) Nettoomsättningen steg med 61 procent till 611 Mkr (380)

DELÅRSRAPPORT JANUARI - SEPTEMBER 2006. Global Reports LLC XANO INDUSTRI AB (PUBL) Nettoomsättningen steg med 61 procent till 611 Mkr (380) DELÅRSRAPPORT JANUARI - SEPTEMBER 2006 Nettoomsättningen steg med 61 procent till 611 Mkr (380) Resultat efter skatt ökade med 139 procent och uppgick för kvarvarande verksamhet till 48 Mkr (20) Resultat

Läs mer

TEMA UTGÅVA FISK ACTPORTALEN NEWSLETTER. Allt inom industriell märkning, kontroll & systemlösningar

TEMA UTGÅVA FISK ACTPORTALEN NEWSLETTER. Allt inom industriell märkning, kontroll & systemlösningar TEMA UTGÅVA FISK ACTPORTALEN ACT NEWSLETTER ACT NEWSLETTER www.act-gruppen.com Allt inom industriell märkning, kontroll & systemlösningar Innovative Solutions Since 1990 Produkt- och emballagemärkning

Läs mer

Våra fördelar. Möjlighet att tillverka stora enheter. Del av en stor koncern vilket ger kunden trygghet

Våra fördelar. Möjlighet att tillverka stora enheter. Del av en stor koncern vilket ger kunden trygghet 2011.03.24 Våra fördelar Möjlighet att tillverka stora enheter Del av en stor koncern vilket ger kunden trygghet Stort antal kompetenta svetsare inom metoderna MIG/MAG, hård och rörtrådssvetsning (FCAW),

Läs mer

Skapar konkurrenskraft.

Skapar konkurrenskraft. Skapar konkurrenskraft. Hela vägen från prototyp till serietillverkning På Brickpack är vi specialiserade på stansning och skärning. Från precisionsstansning med små toleranser till detaljer med större

Läs mer

for Finish and Function

for Finish and Function for Finish and Function Precisionsgjutning i gips är ypperligt för prototyper, 1 10 exemplar via Rapid Casting korta serier, 10-1000 exemplar komplicerad design med exempelvis inre hålrum tunt gods, ned

Läs mer

Årsredovisning 2009. xano Industri AB (publ)

Årsredovisning 2009. xano Industri AB (publ) Årsredovisning 2009 xano Industri AB (publ) I n n e h å l l Årsstämma Torsdagen den 6 maj 2010 kl. 15.00 i XANOs lokaler på Industrigatan 14 B i Jönköping. Xano-koncernen Xano i korthet...4 Vd har ordet...6

Läs mer

LaserCentrum. med strålande kompetens

LaserCentrum. med strålande kompetens LaserCentrum med strålande kompetens Det är bara fantasin som sätter gränser... Med laser kan du skära, svetsa, härda, borra hål, ja dess användningsområden är oändliga. Det är just laserteknikens möjligheter

Läs mer

w w w. s m k a b. s e

w w w. s m k a b. s e Välkommen till SMK! Vi är leverantör av en mängd olika plåt- och rörprodukter. Hos oss hittar du färdiga standardprodukter i form av kärror, slangvindor och gåbord. Men vi kan också specialtillverka efter

Läs mer

En snabbare och starkare affärspartner

En snabbare och starkare affärspartner En snabbare och starkare affärspartner Varför blir vissa företag mer framgångsrika än andra? Beror det på kortare time to market, innovationstakten eller produktionskostnaden? Svaret är ovillkorligen ja

Läs mer

System 144. För åkare med krav på hög flexibilitet.

System 144. För åkare med krav på hög flexibilitet. System 144. För åkare med krav på hög flexibilitet. Lastförankring är ett begrepp. Vi uppfann det. Beprövade produkter utvecklade för säkra och lönsamma transporter. Världsledande produkter. ExTe Fabriks

Läs mer

Vi gör idéer till verklighet.

Vi gör idéer till verklighet. Vi gör idéer till verklighet. Ufab utvecklar produkter med hög precision. Vi bidrar också till att höja våra kunders konkurrenskraft. Vi inser hur viktig vår leverantörsroll är. Våra kunskaper ska bidra

Läs mer

Hur lyfter du egentligen? Godkända, kvalitetssäkrade lyftanordningar

Hur lyfter du egentligen? Godkända, kvalitetssäkrade lyftanordningar Hur lyfter du egentligen? Godkända, kvalitetssäkrade lyftanordningar Industrial Services 1 Vi konstruerar och CE-märker alla typer av lyftverktyg t.ex. specialverktyg för just dina produkter! Detta gäller

Läs mer

Vår styrka - den kompletta lösningen

Vår styrka - den kompletta lösningen hissar hissar 1 Vår styrka - den kompletta lösningen P DAHL har sedan starten specialiserat sig på hissystem och sedan många år har vi varit Norra Europas största leverantör och tillverkare av hisselektronik.

Läs mer

Kompositslangar och kopplingar. Fluid transfer solutions Kompositslangar och kopplingar, TRELLFLEX applikationer

Kompositslangar och kopplingar. Fluid transfer solutions Kompositslangar och kopplingar, TRELLFLEX applikationer TRELLEBORG FLUID HANDLING SOLUTIONS Kompositslangar och kopplingar Fluid transfer solutions Kompositslangar och kopplingar, applikationer www.trelleborg.com/fluidhandling TRELLEBORG, LEDANDE INOM POLYMERA

Läs mer

GluePRO. Smältlimning för proffs. Snabb och exakt.

GluePRO. Smältlimning för proffs. Snabb och exakt. GluePRO Smältlimning för proffs. Snabb och exakt. Välkommen STEINEL Rubrikbezeichnung till nya möjligheter med smältlimning! Inget mindre än den ultimata limpistolen! Det var det krav vi ställde på oss

Läs mer

prestanda som affärsidé.

prestanda som affärsidé. prestanda som affärsidé. abl Ett av världens ledande företag finns nära. Speciellt för dig som har höga krav på prestanda, säkerhet och anpassning av fästen och redskap till dina entreprenadmaskiner. Vi

Läs mer

Trävaror och byggprodukter för industriell tillverkning och modernt byggande.

Trävaror och byggprodukter för industriell tillverkning och modernt byggande. Trävaror och byggprodukter för industriell tillverkning och modernt byggande. Hög kapacitet och nyskapande lösningar. För våra kunders behov Visionen för Martinsons Trä är att med engagerade medarbetare

Läs mer

När du har höga krav

När du har höga krav När du har höga krav Vi kan tunnplåtsbearbetning Plåtspecialisten är ett familjeägt företag som sedan 1948 utvecklats från ett gediget hantverksföretag till en modern kontraktstillverkare. Våra kunder

Läs mer

Koja proffs på luft och ventilation

Koja proffs på luft och ventilation Koja proffs på luft och ventilation Oasis of The Seas Pålitliga och individuella lösningar inom luftbehandling Koja Oy producerar luftbehandlingsaggregat och processfläktar för bygg och industri. Våra

Läs mer

With a heart for manufacturing

With a heart for manufacturing HSF Group With a heart for manufacturing Entreprenörsandan är stark inom HSF Group. Nästan alla som en gång startade bolagen som ingår i gruppen arbetar fortfarande kvar. Vi fokuserar inte enbart på finansiella

Läs mer

SÅGVERK & TRÄINDUSTRI. Komponenter och detaljer av plast

SÅGVERK & TRÄINDUSTRI. Komponenter och detaljer av plast SÅGVERK & TRÄINDUSTRI Komponenter och detaljer av plast Minska underhållskostnaderna och öka driftsäkerheten Med tillstånd av C.Gunnarssons Verkstads AB, Vislanda Plast har många unika egenskaper. Genom

Läs mer

LÄKTARSTOLAR THEBOXSEAT

LÄKTARSTOLAR THEBOXSEAT LÄKTARSTOLAR THEBOXSEAT BOXSEAT 903 ONYX THEBOXSEAT Ett helt nyutvecklat stolkoncept med en unik och mycket kompakt design. Ingen annan stol i världen har rönt så stor uppmärksamhet som just THEBOXSEAT.

Läs mer

En partner för dig. Och framtiden.

En partner för dig. Och framtiden. Vi kan stål. Bearbetning Lager Handel Tjänster Eurosteel bildades 2005 av Nybro Stålprodukter, C-B Agentur, Centrostål, Oskarshamn Stålprodukter, Sweden Eurosteel, Värnamo Stålprodukter samt Moss Stål

Läs mer

YOUR LOCAL SOURCE IN A GLOBAL WORLD YOUR SUPPLIER OF METAL COMPONENTS

YOUR LOCAL SOURCE IN A GLOBAL WORLD YOUR SUPPLIER OF METAL COMPONENTS YOUR LOCAL SOURCE IN A GLOBAL WORLD YOUR SUPPLIER OF METAL COMPONENTS GJUTGODS SVETSADE KONSTRUKTIONER SMIDE CNC BEARBETNING LEGOBEARBETNING MONTAGE OCH LOGISTIK GJUTGODS SVETSADE KONSTRUKTIONER Global

Läs mer

DOSERINGS- SYSTEM FÖR FASTA MATERIAL

DOSERINGS- SYSTEM FÖR FASTA MATERIAL DOSERINGS- SYSTEM FÖR FASTA MATERIAL PÅLITLIG UTMATNING HÖGSTA NOGGRANNHET TOMAL - Doseringssystem för fasta material Pålitlig och noggrann dosering bidrar till högre säkerhet i Era processer Ett komplett

Läs mer

Temperaturgivare för industri och forskning

Temperaturgivare för industri och forskning Temperaturgivare för industri och forskning Pentronic din partner för säker temperaturmätning 1 Pentronic Det här är Pentronic Pentronic är en av Europas största tillverkare av industriella temperaturgivare.

Läs mer

Marina produkter. * Nu ger vi 5 års garanti vid köp av nya produkter genom att enkelt gå in på vår hemsida och registrera sig och produkten.

Marina produkter. * Nu ger vi 5 års garanti vid köp av nya produkter genom att enkelt gå in på vår hemsida och registrera sig och produkten. Marina produkter * Nu ger vi 5 års garanti vid köp av nya produkter genom att enkelt gå in på vår hemsida och registrera sig och produkten. El-Björn AB El-Björn AB är Nordens ledande producent av elstolpar

Läs mer

Järvsö Industriplast AB har bearbetat plast i över 20år.

Järvsö Industriplast AB har bearbetat plast i över 20år. Järvsö Industriplast AB har bearbetat plast i över 20år Historia 1992 anställdes Lars-Åke Söderlund i Ljusdalsplast AB, där han drev och utvecklade bearbetningen av plastdetaljer. 2000 bildade Lars-Åke

Läs mer

EN DEL I UTVECKLINGEN AV ERA PRODUKTER

EN DEL I UTVECKLINGEN AV ERA PRODUKTER Formsprutar era produkter EN DEL I UTVECKLINGEN AV ERA PRODUKTER Om Företaget Weland Plastic är ett expansivt fullserviceföretag inom termoplaster, med egna resurser alltifrån idé till färdig produkt.

Läs mer

MODUL-SYSTEM EXTRA LÅNGA LÅDOR FÖR TUNG OCH OTYMPLIG LAST

MODUL-SYSTEM EXTRA LÅNGA LÅDOR FÖR TUNG OCH OTYMPLIG LAST MODUL-SYSTEM EXTRA LÅNGA LÅDOR FÖR TUNG OCH OTYMLIG LAST LÖSNINGEN FÖR ICK-US,VANS OCH ERSONBILAR Som professionell användare ställer du säkert höga krav på effektivitet under din arbetsdag och ofta ingår

Läs mer

STÅLKONSTRUKTION I FOKUS

STÅLKONSTRUKTION I FOKUS STÅLKONSTRUKTION I FOKUS EN KOMPLETT TILLVERKARE PRIMAB startades 1989 av Per Risvall. Verksamheten har utvecklats successivt under åren och idag är PRIMAB en komplett tillverkare av byggnadskonstruktioner

Läs mer

Noblessa ska vara den ledande, tryggaste, mest effektiva köksleverantören i Skandinavien och leverera mest värde för pengarna.

Noblessa ska vara den ledande, tryggaste, mest effektiva köksleverantören i Skandinavien och leverera mest värde för pengarna. En del av Noblessa ska vara den ledande, tryggaste, mest effektiva köksleverantören i Skandinavien och leverera mest värde för pengarna. 2 3 VÅR VISION Noblessa ska vara den ledande köksleverantören. Vi

Läs mer

Ett av Sveriges ledande företag när det gäller värmeväxlare och rörentreprenad.

Ett av Sveriges ledande företag när det gäller värmeväxlare och rörentreprenad. Ett av Sveriges ledande företag när det gäller värmeväxlare och rörentreprenad. Tradition och framtidstro När vi på RAMAB ser framåt gör vi det med utgångs punkt från vår mångåriga kompetens och erfarenhet.

Läs mer

Delårsrapport. 1 januari - 31 mars 2012 XANO INDUSTRI AB (PUBL)

Delårsrapport. 1 januari - 31 mars 2012 XANO INDUSTRI AB (PUBL) Delårsrapport 1 januari - 31 mars 2012 XANO INDUSTRI AB (PUBL) DELÅRSRAPPORT 1 JANUARI 31 MARS 2012 SIDA 2 Delårsrapport 1 januari - 31 mars 2012 Nettoomsättningen var 309 MSEK (309) Resultat efter skatt

Läs mer

KVALITET SÄKERHET SERVICE

KVALITET SÄKERHET SERVICE KVALITET SÄKERHET SERVICE 2 VI LYFTER TUNGT OCH MONTERAR HÖGT AC Ställningsmontage Forsmark är en aktör med lång erfarenhet. Vi erbjuder ett heltäckande utbud, där industriella ställningsmontage är vår

Läs mer

Rhino Wood & Plastic Processing Sweden AB. Kenneth Hedman, VD

Rhino Wood & Plastic Processing Sweden AB. Kenneth Hedman, VD Rhino Wood & Plastic Processing Sweden AB Kenneth Hedman, VD 1 Rhino har: Plast- och träbearbetning Vakuumformning Prototyptillverkning Verktygstillverkning CAD - CAM CNC - fräsning Konstruktionsstöd Serieproduktion

Läs mer

Ölands Vattenskärning AB. Vår leverans - din säkerhet

Ölands Vattenskärning AB. Vår leverans - din säkerhet Ölands Vattenskärning AB Vår leverans - din säkerhet Presentation Produktion Vi är ett komplett företag för dig som vill ha arbeten utförda med precision och snabb leverans. Vår styrka består av bred lagerhållning

Läs mer

Skrot, avfall och återvinning

Skrot, avfall och återvinning Skrot, avfall och återvinning Lösningar som optimerar prestandan www.hiab.com SKROT, AVFALL OCH ÅTERVINNING Skrot, avfall och återvinning Skrot, avfall och återvinning Lösningar som optimerar prestandan

Läs mer

WIPAB & ALLKAL. Avancerade plåtarbeten, maskinskydd och kvalificerad metallrengöring.

WIPAB & ALLKAL. Avancerade plåtarbeten, maskinskydd och kvalificerad metallrengöring. WIPAB & ALLKAL Avancerade plåtarbeten, maskinskydd och kvalificerad metallrengöring. Kvalitet, kunskap och erfarenhet i ett starkt samarbete. WIPAB är ett plåtbearbetningsföretag med inriktning på legotillverkning.

Läs mer

Utsugsarmar för bordsarbetsplatser med oslagbar flexibilitet

Utsugsarmar för bordsarbetsplatser med oslagbar flexibilitet Utsugsarmar för bordsarbetsplatser med oslagbar flexibilitet En ny generation med utsugsarmar för bordsarbetsplatser med oslagbar flexibilitet Nederman introducerar en ny generation med utsugsarmar för

Läs mer

YOUR LOCAL SOURCE IN A GLOBAL WORLD GLOBAL OUTSOURCING

YOUR LOCAL SOURCE IN A GLOBAL WORLD GLOBAL OUTSOURCING GLOBAL OUTSOURCING Spara från 30 % till 75 % på maskinbearbetade produkter och gjutna komponenter från Kina. I Kina fi nns miljoner underleverantörer, endast några få kan leverera kvalitetstestade och

Läs mer

Indivo. lyftenheter för det bekväma köket

Indivo. lyftenheter för det bekväma köket Indivo lyftenheter för det bekväma köket Det flexibla köket Oavsett om köket är nytt eller om man har haft glädje av det i många år krävs det få förändringar för att göra det flexibelt och tillgängligt

Läs mer

Delårsrapport. 1 januari - 31 mars xano Industri AB (publ)

Delårsrapport. 1 januari - 31 mars xano Industri AB (publ) Delårsrapport 1 januari - 31 mars 2011 xano Industri AB (publ) Delårsrapport 1 januari - 31 MARS 2011 sida 2 Delårsrapport 1 januari - 31 mars 2011 Koncernen som helhet Nettoomsättningen var 309 MSEK (298)

Läs mer

VACKERT OCH HÖGST PERSONLIGT

VACKERT OCH HÖGST PERSONLIGT VACKERT OCH HÖGST PERSONLIGT Fönster och fönsterdörrar 300 kr 2 VÄLKOMMEN till den äkta fönsterkänslan Inget är så betydelsefullt för ditt hus som dina fönster. Med Sunnerbo Fönster får du personlighet

Läs mer

FLEXIBILITET FÖR RÖRLEDNINGAR Kompensatorer för anläggningsoch apparatbyggnad

FLEXIBILITET FÖR RÖRLEDNINGAR Kompensatorer för anläggningsoch apparatbyggnad FLEXIBILITET FÖR RÖRLEDNINGAR Kompensatorer för anläggningsoch apparatbyggnad www.klinger.se KOMPENSATOR MED SVETSÄNDAR Fläns: Konstruktionsstål DN 25-1000 6 16barg KOMPENSATOR MED FASTA FLÄNSAR Fläns:

Läs mer

Produktutveckling 3 Handledare: Rolf Lövgren Utfört av: Adnan Silajdzic

Produktutveckling 3 Handledare: Rolf Lövgren Utfört av: Adnan Silajdzic PM Strängpressning Individuell inlämningsuppgift Produktutveckling 3 Handledare: Rolf Lövgren Utfört av: Adnan Silajdzic 1 Innehåll Inledning och Bakgrund... 3 Vad innebär Strängpressning?... 4 Hur går

Läs mer

2 Ballingslöv PROJEKT

2 Ballingslöv PROJEKT PROJEKT HUS 2 Ballingslöv PROJEKT Projekt - när det fungerar som bäst! Denna broschyr beskriver hur Ballingslöv tillsammans med oss som återförsäljare vill göra livet enklare för dig som är arkitekt, entreprenör

Läs mer

Cold Line Bänkar. För mat- och dryckesförvaring. Enkla att använda med låg energiförbrukning

Cold Line Bänkar. För mat- och dryckesförvaring. Enkla att använda med låg energiförbrukning Cold Line Bänkar För mat- och dryckesförvaring Enkla att använda med låg energiförbrukning Cold Line för professionell förv Cold Line-produkterna är designade och tillverkade för att uppfylla de strängaste

Läs mer

Naturligt steg för lönsam förädling

Naturligt steg för lönsam förädling Naturligt steg för lönsam förädling 1 2 3 Automatiserade processer, hög kvalitet, leveranssäkerhet och tillgänglighet gör ALMAB till ett naturligt val när sågverk och hyvlerier söker en partner. Målet

Läs mer

Marknadsledande prototyp och serieproduktion

Marknadsledande prototyp och serieproduktion Marknadsledande prototyp och serieproduktion Additiv tillverkning låter dig slippa de hämmande fysiska begränsningarna och lämnar fritt utrymme åt dina idéer. Frihet med digital prototyp- och serieproduktion

Läs mer

Rücker Nord AB - Miljöhandbok

Rücker Nord AB - Miljöhandbok Rücker Nord AB - Miljöhandbok BL-305 page 1 of 12 Inledning Syftet med denna handbok är att underlätta och ge tips och idéer om vad man kan göra för att förbättra miljöegenskaper när man arbetar med produktutveckling.

Läs mer

Tusen installationer borgar för kvalitet

Tusen installationer borgar för kvalitet Tusen installationer borgar för kvalitet 1 Karlebo_F-pres 120920.indd 1 2012-09-21 14.39 Lösningar som optimerar din produktion. Karlebo är ett företag med lång tradition av att leverera nytänkande lösningar

Läs mer

Solutions HÖJDPUNKTER

Solutions HÖJDPUNKTER Solutions Affärsområdet Solutions levererar automationsprodukter och effektiviseringslösningar till skandinavisk industri och till utvalda branscher internationellt. HÖJDPUNKTER Uppköpet av Fleximatic

Läs mer

FÖRETAGSPRESENTATION

FÖRETAGSPRESENTATION FÖRETAGSPRESENTATION CALIBRA - FÖRETAGET MED ALLT UNDER ETT TAK Calibra har sin verksamhet i Arlandastad, här har vi funnits sedan 2010. Som företag har vi funnits sedan 1991. Det gör att vi har en stor

Läs mer

» Betong är mer än bara ett starkt, tåligt och flexibelt material «

» Betong är mer än bara ett starkt, tåligt och flexibelt material « Väg och järnväg » Betong är mer än bara ett starkt, tåligt och flexibelt material «Pålitliga lösningar för en modern infrastruktur En modern och hållbar infrastruktur kräver långsik tiga och tillförlitliga

Läs mer

Delårsrapport 1 januari - 31 mars

Delårsrapport 1 januari - 31 mars Delårsrapport 1 januari - 31 mars 2016 FÖRSTA KVARTALET Nettoomsättningen var 262 MSEK (245) Resultat före skatt uppgick till 22 MSEK (22) Resultat efter skatt uppgick till 17 MSEK (17) Resultat per aktie

Läs mer

Delårsrapport 1 januari - 31 mars 2009

Delårsrapport 1 januari - 31 mars 2009 Delårsrapport 1 januari - 31 mars 2009 Nettoomsättningen var 265 MSEK (380) Resultat efter skatt uppgick till -7 MSEK (19) Resultat per aktie var -1,00 SEK (2,90) Resultat efter finansiella poster uppgick

Läs mer

EN PARTNER MED HELHETSSYN

EN PARTNER MED HELHETSSYN INTERNORDIC AR... 3 EN PARTNER MED HELHETSSYN Med huvudkontor och lager i Nässjö, säljkontor i Stockholm och Umeå, finns vi tillgängliga för hela den nordiska marknaden. Sedan 1997 är vi en del av börsnoterade

Läs mer

Produkten ska vara enkel att förstå och använda. Viktigt är att produkten kan förvaras på ett säkert och praktiskt sätt.

Produkten ska vara enkel att förstå och använda. Viktigt är att produkten kan förvaras på ett säkert och praktiskt sätt. Inlämning steg 2 2.1 Beställaren vill lansera produkten som effektiv, praktisk, miljövänlig och framför allt ergonomisk. En analys av produktens livscykel har gjort. Livscykeln har delats in i olika steg

Läs mer

Profiler och komponenter. Innovativ aluminiumförädling

Profiler och komponenter. Innovativ aluminiumförädling Profiler och komponenter Innovativ aluminiumförädling Marknadsledande förädling Nordic Aluminium planerar, tillverkar och marknadsför högklassiga aluminiumprofiler samt långt förädlade aluminiumkomponenter.

Läs mer

3-D Skrivare. Individuellt arbete, produktutveckling 3. 1,5 högskolepoäng, avancerad nivå. Produkt- och processutveckling

3-D Skrivare. Individuellt arbete, produktutveckling 3. 1,5 högskolepoäng, avancerad nivå. Produkt- och processutveckling Akademin för Innovation, Design och Teknik 3-D Skrivare Individuellt arbete, produktutveckling 3 1,5 högskolepoäng, avancerad nivå Produkt- och processutveckling Innovation och produktdesign Mikael Knutsson

Läs mer

stora resurser & höga ambitioner

stora resurser & höga ambitioner stora resurser & höga ambitioner Vi erbjuder våra kunder... Maskiner Verktyg Utbildning Rådgivning Programmering Service För att producera ekonomiskt och tillförlitligt med hög precision dygnet runt och

Läs mer

Segdragande verktyg JTI

Segdragande verktyg JTI Segdragande verktyg JTI JTI Avancerad enkelhet Att dra stora förband som av säkerhetsskäl kräver höga moment och hög noggrannhet är idag ofta en utmaning som kräver avancerad utrustning. Den tuffaste utmaningen

Läs mer

Vision CTA Frontterminal. Ventilreglerade blybatterier Ah.

Vision CTA Frontterminal. Ventilreglerade blybatterier Ah. Vision CTA Frontterminal Ventilreglerade blybatterier. 50-155 Ah. www.ups-teknik.se Vision CTA Frontterminal Säker reservkraft med Vision CTA Visions CTA-serie har speciellt konstruerats för att tillfredsställa

Läs mer

Ross ventilationsrör. För ventilation av trossbotten och som tilluftsrör

Ross ventilationsrör. För ventilation av trossbotten och som tilluftsrör Ross ventilationsrör För ventilation av trossbotten och som tilluftsrör Elegant alternativ för ventilation av trossbotten Ross ventilationsrör är en elegant produkt för ventilation av husets krypgrund

Läs mer

GHH CS1200. Saleby Bulk & Tank AB. Kompressorinstallation direktdriven. RTI Transport Installaties B.V.

GHH CS1200. Saleby Bulk & Tank AB. Kompressorinstallation direktdriven. RTI Transport Installaties B.V. GHH CS1200 Kompressorinstallation direktdriven RTI Transport Installaties B.V. Saleby Bulk & Tank AB Kylning RTI Transport Installaties B.V. har utvecklat flera kylalternativ. Låt våra specialister på

Läs mer

Helhetsleverantör av stålkonstruktioner

Helhetsleverantör av stålkonstruktioner Helhetsleverantör av stålkonstruktioner EN 1090-1 ABT-BALKEN AB Niclas, Torsten och Johan Salomonsson ABT-Balken AB helhetsleverantör av stålkonstruktioner ABT-Balken är familjeföretaget som sätter kunden

Läs mer

Sedan starten 1923 har vi med framgång levererat elektriska produkter till de nordiska länderna

Sedan starten 1923 har vi med framgång levererat elektriska produkter till de nordiska länderna Sedan starten 1923 har vi med framgång levererat elektriska produkter till de nordiska länderna BUSCK ett naturligt val för framtiden Elmotorer är sedan länge en väl beprövad och använd lösning att driva

Läs mer

CNC5003. CNC5003 är en industrimaskin som även passar hantverkaren. Maskinen är speciellt framtagen för trä, skivmaterial, plast och aluminium.

CNC5003. CNC5003 är en industrimaskin som även passar hantverkaren. Maskinen är speciellt framtagen för trä, skivmaterial, plast och aluminium. CNC5003 CNC5003 CNC5003 är en industrimaskin som även passar hantverkaren. Maskinen är speciellt framtagen för trä, skivmaterial, plast och aluminium. Industrimaskin som även passar hantverkaren Kombinerad

Läs mer

Nyhet! Underlimmade hoar

Nyhet! Underlimmade hoar ROSTFRITT 2 Diskbänkar och stänkskydd ska vara hygieniska, slitstarka och lätta att hålla rena. LIBs diskbänkskollektion görs i rostfritt stål ett modernt, bekymmersfritt och heltäckande bänkmaterial.

Läs mer

» One-stop shopping «

» One-stop shopping « »One-stop shopping« »Bredden är Titech System AB ingår i Binar Group. Under våren 2007 beslutade Binar att verksamheten i Tivox Sweden AB skulle delas upp i två bolag: Tivox Sweden AB och Titech System

Läs mer

ljus mörker SYSTEM ZIP ES MÖRKLÄGGNING & SOLSKYDD

ljus mörker SYSTEM ZIP ES MÖRKLÄGGNING & SOLSKYDD ljus mörker SYSTEM ZIP ES MÖRKLÄGGNING & SOLSKYDD SYSTEM ZIP ES MÖRKLÄGGNING OCH SOLSKYDD I OFFENTLIG OCH PRIVAT MILJÖ Stora glasade fasadpartier släpper in inte bara vackert ljus, utan också mycket värme.

Läs mer