ESI[tronic] nyhetsbrev 2016/3

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ESI[tronic] nyhetsbrev 2016/3"

Transkript

1 ESI[tronic] nyhetsbrev 2016/3 Nya KTS-generationen KTS 560/KTS 590 SE Viktiga nyheter i den nya generationen är att den stöder nya fordonsgränssnitt baserat på Ethernetkommunikation, Diagnostics over IP, samt möjlighet att kommunicera med styrenheter parallellt. Detta ger ännu snabbare diagnos med ESI[tronic] 2.0. Möjligheten att använda fordonstillverkarnas portaler för omprogrammering genom PassThru har förbättrats avsevärt. Utöver fordonskommunikation kan spänning, resistans och strömstyrka mätas enkelt och effektivt tack vare inbyggd multimeter. KTS 590 är dessutom utrustad med ett tvåkanaligt oscilloskop för direkt visning och analys av spänning och strömstyrka. KTS 590 eller KTS 560 kan användas för att mäta samtliga av fordonets signaler från givare och aktuatorer. De nya produkterna har en kraftfull Bluetooth -maskinvara inbyggd, så att du kan arbeta mobilt på Windows-baserade datorer. Många nya funktioner för ECU-diagnoser och SIS-instruktioner. För personbilar finns en mängd nya diagnosfunktioner för följande märken: Audi, Bentley, BMW, Chevrolet, Crysler, Citroen, Dodge, Fiat, Ford, Holden, Honda, Hyundai, Infiniti, Iveco, Jaguar, Jeep, Kia, Land Rover, Maruti, Mazda, Merceds Benz, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Renault, Rolls Royce, Seat, Subaru, Suzuki, Toyota och VW. Nya SIS-instruktioner för följande märken: Alfa Romeo, Audi, BMW, Chevrolet, Citroen, Dacia, Fiat, Ford, Honda, Hyundai, Iveco, Jaguar, Kia, Lexus, Land Rover Group, Mazda, Mercedes-Benz, Mini (BMW), Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Renault, Seat, Skoda, Subaru, Suzuki, Toyota, Volvo och VW. För motorcyklar: Gilera (Piaggio), Kymco För Truck test finns en mängd nya funktioner för följande märken: Lastbil: Isuzu, Iveco, MAN, Mercedes-Benz, Scania och Temsa. Lätta nyttofordon: Iveco. Bussar: Heuliez, Isuzu, Temsa och Van Hool. Den fullständiga listan över fordon/system finns på menyraden Huvudmeny, fordonslista.

2 Connected Repair en nyhet som förändrar verkstadsjobbet Den anslutna verkstaden: Bosch Connected Repair Connected Repair ansluter verkstadens befintliga Bosch-diagnosutrustning. Så snart utrustningen har anslutits, blir insamlade fordonsdata tillgängliga också på alla andra datorbaserade system. För att kunna komma åt alla data som har registrerats för ett identifierat fordon, måste användaren ange fordonets registreringsnummer eller VIN-nummer på den aktuella arbetsstationen. Ingen ytterligare identifiering krävs vid efterföljande verkstadsbesök. Alla testdata och all fordonshistorik kopplas till registreringsnumret eller VIN-numret, och är åtkomliga när som helst, på valfria arbetsstationer. Programvaran innehåller också en innovativ fordonsidentifiering som gör det möjligt att använda specifika parametrar på de olika testenheterna. Vid efterföljande besök kan identifieringsparametrarna användas på nytt. Det här effektiviserar arbetet vid de olika arbetsstationerna, förenklar processen och förhindrar onödiga upprepningar av olika moment. Fotofunktionen kan användas för att dokumentera fordonets skick, som går att skriva ut i ett standardiserat protokoll. Det ger möjlighet att informera kunderna om nödvändiga reparationer på ett tydligt sätt. Genom att ange en kod aktiverar du programvaran för anslutning av hela verkstaden. Därefter kan programvaran användas på vilken som helst av verkstadens datorer. För optimal funktion rekommenderar Bosch att en separat server används. Information om fordonets livscykel går att spara centralt och kan sedan vid behov hämtas på de olika arbetsstationerna. Standardgränssnittet gör det dessutom möjligt att ansluta de flesta verkstadsaffärssystemen. Hittills kan följande Bosch-system anslutas via Bosch Connected Repair: ACS 752 luftkonditioneringsenhet Esitronic 2.0/KTS 5xx diagnossystem för verkstäder FWA 9000 och FWA 4630 hjulinställningssystem FSA 500 fordonssystemanalys Under 2016 kommer även följande system att integreras: FSA 7xx motortestare HTD 815 strålkastarinställning BEA 750 och BEA PC DE avgasanalys Användnig av Connected Repair kräver PC med minimum WIN 7. Mer information finns hos din ESI[tronic]-återförsäljare. ESI[tronic] Truck nyhetsbrev 2016/3 Fliken System/OBD i fönstret för val av fordon har ändrats till System/manufacturer (System/tillverkare) se bilden på nästa sida. I 2016/3 är fordonskonfiguratorn (Vehicle configurator) fortfarande tillgänglig där du väljer fordonstyp, men även på fliken System/manufacturer (System/tillverkare) se bilderna.

3 Lastbil: Tidningen Truck World till alla lastbilskunder Från och med 2016/2 får alla lastbilskunder det åttasidiga magasinet Truck World. I Truck World beskrivs den senaste utvecklingen inom reservdelar och diagnostik. Truck World är på engelska. Om du inte är lastbilskund men skulle vilja ha det senaste numret kan du skicka ett meddelande till: ESItruck@tss-portal.com Många nya funktioner i ESI[tronic] 2016/3: Förbättringar av ESI[tronic]-ticket En ESI[tronic]-ticket är det snabbaste och lättaste sättet och kommunicera direkt med våra teknikexperter. Funktionen används för att skicka detaljerade rapporter om oväntade händelser. Du bör alltid inkludera loggfiler. Utifrån loggfilerna kan vi återskapa de olika situationerna, vilket kraftigt förenklar och effektiviserar analys- och åtgärdsprocesserna. Användarna kan även använda ticketfunktionen för att föreslå förbättringar eller ändringar i kommande versioner av ESI[tronic] 2.0. Mottagna ESI[tronic]-tickets vidarebefordras till vår marknadsföringsavdelning. I 2016/3 har ESI[tronic]-ticketsystemet blivit ännu enklare: Du behöver inte längre använda ett e- postkonto för att skicka tickets, utan kan göra det direkt från programvaran ESI[tronic] 2.0. Det enda kravet är att ESI[tronic] 2.0 är anslutet till internet och att det finns en delad e-postadress, så att vi kan svara direkt. Funktioner för att skriva ut ESI[tronic]-tickets eller spara dem på datorn finns kvar, så att du kan arkivera och kontrollera vilka ESI[tronic]-tickets som har skickats. ESI-uppdatering online från 2017 Från och med version 2016/2 av ESI[tronic] 2.0 blev det mycket enklare att starta ESI[tronic] och KTS. En av nyheterna i version 2016/2 var att användaren får vägledning genom installationen, licensieringen och KTS-konfigureringen. Fler förbättringar presenteras under första kvartalet Bland annat kommer vi att införa online-uppdatering av ESI[tronic] 2.0. Från och med det första kvartalet (beräknad lansering i version 2017/2) kommer du snabbt och enkelt att kunna uppdatera ESI[tronic] 2.0 inklusive ESI[tronic] Truck och ESI[tronic] Bike genom att ladda ner onlineuppdateringar. Det krävs inte längre några DVDskivor för att installera. Online-uppdateringarna utförs med hjälp av en ny Diagnostics Download Manager (DDM). Kunden kan välja någon av två nerladdningsvarianter: Mellanuppdateringar för ECU-diagnos (SD) Huvuduppdateringar och mellanuppdateringar för alla ESI[tronic]-informationstyper Viktigt! Den nya DDM-modulen har inte stöd för Windows XP, och stödet för ESI[tronic] 2.0 för Windows XP upphör i slutet av 2017 (Microsoft tog bort stöd för Windows XP redan 2015). (XPanvändare kan använda ESI 2.0 även under 2017, men utan mellanuppdateringar.) Uppdateringarna laddas ner automatiskt i bakgrunden, vilket innebär att arbetet i verkstaden kan fortsätta utan avbrott. Installationen kan sedan utföras vid valfri lämplig tidpunkt, så att ESI[tronic] 2.0 alltid är uppdaterat.

4 Ett och samma fönster för att läsa och ta bort felkoder Nu kan du läsa och ta bort felkoder i ett och samma fönster. Det är ytterligare en funktion som sparar tid genom att optimera ditt arbete. Du använder en raderingsknapp för att radera felkoderna för varje ECU. Kommentar: Instruktionsknappen har tagits bort och ersatts av SIS-direktlänkar som är placerade direkt i felkodsbeskrivningen. Säkerhetskopiering av färdskrivardata Många ESI[tronic]-användare känner inte till färdskrivarfunktionen, som finns under Actual values (Ärvärden). Du kan välja upp till åtta ärvärdesparametrar och trycka på tidprofilknappen ( Time profile ) för att visa de valda parametrarna i ett diagram, till exempel under pågående vägprov. Färdskrivarfunktionen kan kraftigt underlätta felsökning vid intermittenta fel. Du kan spela in och spara kördata och sedan analysera dem vid ett senare tillfälle se bilden. Senast under hösten 2016 lägger vi till en funktion som säkerställer att inspelade data inte går förlorade vid oväntade händelser som motoravstängning, frånkoppling av KTS osv. I sådana situationer blir användaren ombedd att spara den inspelade informationen innan färdskrivaren stängs av. Säkerhetskopiering av protokolldata Eftersom protokolldata innehåller all kund- och fordonshistorik, är det ovärderlig information för verkstaden. Därför har vi introducerat funktionen Save and Restore (Spara och Hämta) som gör det enkelt att arkivera och hämta protokolldata. Alla data i protokoll, underhållsplaner och inspelningar går att spara på ett USB-minne, en extern hårddisk eller andra minnesenheter. När du vill använda funktionen till exempel för att utföra rutinmässig säkerhetskopiering eller byta dator klickar du på knappen högst upp i det högra hörnet (se bilden) och väljer en lagrings- eller hämtningsplats. Sökfilter för systemlistor För att effektivisera sökning i långa systemlistor, har vi infört filter för olika informationstyper i ESI[tronic] 2.0 och ECU-diagnos. Det finns en ny knapp för att sortera i alfabetisk ordning eller efter systemtyp. Du kan också skriva systemnamn direkt i sökrutan. Nya databaser för luftkonditioneringsmaskiner 2016-uppdatering för ACS 511, ACS 611, ACS 810, levereras med PS2-nyckel. Beställningsnummer S P uppdatering för ACS 561, ACS 661, levereras på SD-kort. Beställningsnummer S P

5 Ny nerladdningsfunktion för TPA 200 i startcentret För att göra uppdatering av TPA 200 ännu enklare har vi placerat nerladdningsfunktionen i datorprogramvaran. Fördelar: Automatiskt val eller hämtning av programvara/firmware för TPA 200 Enkel registrering av nya TPA 200-användare i datorprogramvaran TPA Startcenter Enkel hantering av TPA 200 och installerade versioner Se informationen på webbplatsen: Nya fördelar och funktioner Snabbare och tillförlitliga uppdateringar: Uppdateringarna utförs automatiskt. Urval, nerladdning och installation av programvaran på din TPA utförs nu i TPA Startcenter. Information om nya uppdateringar: Programvaran TPA Home Center upptäcker nya TPA-uppdateringar automatiskt och informerar om sista uppdateringsdatum. Enkel verktygshantering: Nu kan du enkelt hantera verkstadens alla TPA-enheter från en enda plats, oavsett vilken e-postadress som angavs vid registreringen. Lika enkelt är det att registrera fler TPA-enheter. Inget mer stöd för firmware-uppdatering av KTS 520 och KTS 550 KTS 520 och KTS 550 tillverkades fram till 2006 och vår skyldighet att tillhandahålla reservdelar upphörde De elektroniska komponenterna är nu äldre än 10 år och kommer i vissa fall inte att gå att uppdatera med ny firmware. I en sådan situation måste verkstaden uppgradera till en senare KTS-version. Stöd för Windows 10 ESI[tronic] /3 stöder nu helt Windows 10 (på nya datorer). Observera att med datorer som uppgraderas från Windows 7/8 till Windows 10 kan ytterligare några åtgärder behövas för att förnya licensen för ditt ESI[tronic]-kontrakt och återställa din Bluetoothanslutning. Specifikationer för rekommenderade minimikrav på maskinvara/programvara för ESI[tronic] 2.0 Datorplattform: - Processor: Kompatibel med Intel x86, MHz eller snabbare - Diskutrymme: min. 80 GB Minne: - Minst 1 GB för operativsystemen Windows XP och Vista - Minst 2 GB för operativsystemen Windows 7, 8 och 10 Kringutrustning: - DVD-enhet med dubbla lager - 3 lediga USB-portar - Lägsta skärmupplösning: 800 x 600, 256 färger Något av följande Microsoft Windows -operativsystem: - Windows XP (Home/Professional 32-bitars, inbäddat) - Windows Vista (Home Premium/Business 32-bitars) - Windows 7 (Home Premium/Ultimate 32-/64-bitars) - Windows 7 POS-förberett - Windows XP med Service Pack 3 eller senare installerat - Windows 8 32-/64-bitars - Windows 10 OBS! Windows 8 RT stöds inte

6 ESI[tronic] nyheter 2016/3 Installationsanvisningar: Viktiga regler som gäller för uppdateringen av ESI/SD: Starta ALLTID om datorn innan du uppdaterar. Ibland har Windows vissa dll-filer öppna. Det förhindrar att uppdateringen installerar alla filer på hårddisken. Då fullföljs inte installationen och du måste ta bort den. Om installationen misslyckas MÅSTE du ta bort ESI ur installationsprogrammet och installera på nytt. Se till att inga ANTIVIRUSPROGRAM är aktiva. Ibland förhindrar antivirusprogrammen att vissa systemfiler som behövs för uppdateringen kan skrivas över. Anslut INTE USB-kabeln till KTS-modulerna 540/560/570/590 före eller under en uppdatering. Fasta program ( firmware ) uppdateras inte under uppdateringen. Fasta program i KTS uppdateras första gången du startar SD efter en uppdatering. Om du ansluter USB under en uppdatering kan det uppstå fel i DDC-konfigurationen. Installera/uppdatera ESI före alla andra program, t.ex. CompacSoft[plus] ESI[tronic] är masterprogrammet och måste uppdateras före alla andra program. Innehåll i version 2016/3 ESI[tronic] DVD B1 med NR (beställningsnummer: P ) med följande informationstyper: A, B, K, S, W, ZF. DVD B2 med NR (beställningsnummer: P ) med följande informationstyper: D, E. ESI[tronic] 2.0, ESI[tronic] 2.0 DVD A1, 2016/3 med NR P (beställningsnummer: P ) med följande informationstyper: SD, SIS och Setup. ESI[tronic] 2.0 DVD A2, 2016/3 med NR P (beställningsnummer: P ) med följande informationstyper: M, P och TSB. Lastbil ESI[tronic] 2.0 DVD A3, 2016/3 med NR P (beställningsnummer: P ) med följande informationstyp: Lastbil (komplett). Testdata diesel CD med NR (beställningsnummer: P ) KTS 200-kunder får DVD KTS 200, P (beställningsnummer: P ) KTS 340-kunder får DVD 1, KTS 340, P (beställningsnummer: P ) CompacSoft[plus]-kunder med FSA 7xx: CompacSoft[plus] 7xx 2016/ (beställningsnummer: P ) Installation av CompacSoft[plus] startas från menyalternativet Software installation (Programvaruinstallation)i Boschs startmeny. Vi rekommenderar att DVD-skivan ESI[tronic] installeras först. Beställningsnummer SE: P /3

ESI[tronic] nyheter 2017/2

ESI[tronic] nyheter 2017/2 ESI[tronic] nyheter 2017/2 Höjdpunkter i ESI[tronic] 2.0 fordonsstöd SE Personbilar: 323 nya och 624 uppdaterade system för 48 märken togs nyligen fram (3 av dessa för motorcyklar). Höjdpunkterna i denna

Läs mer

ESI[tronic] nyheter 2018/1

ESI[tronic] nyheter 2018/1 ESI[tronic] nyheter 2018/1 Höjdpunkter i ESI[tronic] 2.0 fordonsstöd SE Personbilar: 783 nya och uppdaterade system för 41 märken togs nyligen fram. Höjdpunkterna i denna uppdatering är: 1. Asiatiska varumärken

Läs mer

ESI[tronic] nyheter 2017/3

ESI[tronic] nyheter 2017/3 ESI[tronic] nyheter 2017/3 Höjdpunkter i ESI[tronic] 2.0 fordonsstöd SE Personbilar: 878 nya och uppdaterade system för 41 märken togs nyligen fram Höjdpunkterna i denna uppdatering är: 1. Asiatiska varumärken

Läs mer

ESI[tronic] nyhetsbrev 2016/1 SE

ESI[tronic] nyhetsbrev 2016/1 SE ESI[tronic] nyhetsbrev 2016/1 SE Många nya funktioner i ESI[tronic] 2016/1: Automatiskt förnyad licens Från ESI[tronic] 2.0 version 2016/1 kan den årliga förnyelsen av licensen ske automatiskt. För att

Läs mer

ESI[tronic] nyheter 2017/1

ESI[tronic] nyheter 2017/1 ESI[tronic] nyheter 2017/1 Höjdpunkter i ESI[tronic] 2.0 stöd för fordon Personbilar: 520 nya och uppdaterade system för 57 märken har nyligen utvecklats. SE Höjdpunkterna i denna uppdatering är: 1. VW-gruppen

Läs mer

ESI[tronic] nyhetsbrev 2016/2 SE

ESI[tronic] nyhetsbrev 2016/2 SE ESI[tronic] nyhetsbrev 2016/2 SE Många nya funktioner i ESI[tronic] 2016/2: Förbättrad start Lättanvänd startprocedur Från och med version 2016/2 av ESI[tronic]2.0 är installationsproceduren för ESI[tronic]

Läs mer

CMT ADVANCED Diagnos för Bilar och Lastbilar ADVANCEDTECHNOLOGY

CMT ADVANCED Diagnos för Bilar och Lastbilar ADVANCEDTECHNOLOGY CMT ADVANCED Diagnos för Bilar och Lastbilar ADVANCEDTECHNOLOGY CARS CARS är ett professionellt diagnossystem för verkstäder. Systemet arbetar med en omfattande databas med mycket god täckning av den moderna

Läs mer

Totala registreringar

Totala registreringar Totala registreringar YTD jan 14 18,9% 1 VOLVO 3 726 3 346 11,4% 380 19,7% 21,0% 1,3% 2 VOLKSWAGEN 2 998 2 324 29,0% 674 15,8% 14,6% 1,2% 3 BMW 1 341 957 40,1% 384 7,1% 6,0% 1,1% 4 TOYOTA 1 280 777 64,7%

Läs mer

Totala registreringar

Totala registreringar Totala registreringar jun-17 4,6% Registreringar månad Förändring, reg Marknadsandel månad 1 Volvo 7 528 8 025-6,2% -497 20,2% 22,5% -2,3% 2 Volkswagen 5 521 5 546-0,5% -25 14,8% 15,5% -0,7% 3 Toyota 2

Läs mer

Totala registreringar

Totala registreringar Totala registreringar YTD dec-16 7,9% Registreringar YTD Förändring, reg Marknadsandel YTD 1 Volvo 71 175 71 064 0,2% 111 19,3% 20,8% -1,5% 2 Volkswagen 57 764 51 886 11,3% 5 878 15,7% 15,2% 0,5% 3 Audi

Läs mer

Totala registreringar

Totala registreringar Totala registreringar apr-15 10,0% 1 VOLVO 6 022 5 736 5,0% 286 20,4% 21,4% -1,0% 2 VOLKSWAGEN 4 720 4 250 11,1% 470 16,0% 15,9% 0,2% 3 AUDI 1 848 1 557 18,7% 291 6,3% 5,8% 0,5% 4 BMW 1 781 1 660 7,3%

Läs mer

Totala registreringar

Totala registreringar Totala registreringar dec-17-6,3% Registreringar månad Förändring, reg Marknadsandel månad 1 Volvo 7 709 7 986-3,5% -277 22,2% 21,5% 0,7% 2 Volkswagen 5 169 5 838-11,5% -669 14,9% 15,7% -0,9% 3 Renault

Läs mer

Totala registreringar

Totala registreringar Totala registreringar aug-17 9,4% Registreringar månad Förändring, reg Marknadsandel månad 1 Volvo 4 956 2 814 76,1% 2 142 16,8% 10,4% 6,4% 2 Volkswagen 4 583 5 189-11,7% -606 15,5% 19,2% -3,7% 3 Kia 2

Läs mer

Totala registreringar

Totala registreringar Totala registreringar YTD mar-15 11,9% Registreringar YTD Förändring, reg Marknadsandel YTD 1 VOLVO 15 044 12 808 17,5% 2 236 19,9% 19,0% 0,9% 2 VOLKSWAGEN 11 813 10 151 16,4% 1 662 15,6% 15,0% 0,6% 3

Läs mer

Driven av LÖSNINGAR. Professionella fordonsdiagnoslösningar för alla verkstäder. ESI[tronic] 2.0 Online - KTS - DCU

Driven av LÖSNINGAR. Professionella fordonsdiagnoslösningar för alla verkstäder. ESI[tronic] 2.0 Online - KTS - DCU SE Driven av LÖSNINGAR Professionella fordonsdiagnoslösningar för alla verkstäder ESI[tronic] 2.0 Online - KTS - DCU Utvecklad av experter för experter Rätt lösning för varje verkstad Diagnostik blir allt

Läs mer

Yallotrade Verkstadscertifiering i samarbete med LAG Testcenter

Yallotrade Verkstadscertifiering i samarbete med LAG Testcenter rkstadscertifiering Protokoll: i samarbete med Motormännen Yallotrade Verkstadscertifiering i samarbete med LAG Testcenter Grundkrav som försäkringsbolag/yallotrade ställer på Skadeverkstad Detta är en

Läs mer

Vi drivs av LÖSNINGAR

Vi drivs av LÖSNINGAR SE Vi drivs av LÖSNINGAR En ny generation av lösningar för fordonsdiagnostik ESI[tronic], KTS och DCU från Bosch Allt för din styrenhetsdiagnostik Den nya generationen av diagnostestare från Bosch, som

Läs mer

Efterlysta fordon Sverige 2013

Efterlysta fordon Sverige 2013 Efterlysta fordon Sverige 2013 Innehåll Information om statistiken... 2 Antal efterlysta fordon i Sverige 2013... 3 Personbilar... 4 Efterlysta och inte avlysta personbilar... 4 Personbilar fördelat på

Läs mer

Tidig våryra i bilhallarna redan i februari

Tidig våryra i bilhallarna redan i februari 2016-03-01 Tidig våryra i bilhallarna redan i februari - Det var fortsatt bra fart i bilhallarna i februari. Registreringarna av nya personbilar ökade med 13 procent i februari. Det är den tjugosjätte

Läs mer

Bästa junimånaden någonsin för lastbilar

Bästa junimånaden någonsin för lastbilar 2007-07-02 Bästa junimånaden någonsin för lastbilar - Lastbilsregistreringarna nådde den högsta nivån någonsin för en junimånad. Detta är ett tecken på en fortsatt stark svensk konjunktur, säger Bertil

Läs mer

Efterlysta fordon Sverige 2011

Efterlysta fordon Sverige 2011 Efterlysta fordon Sverige 2011 Innehållsförteckning Översiktsdokument med förklaring 2 Personbilar 4 (Brottsorsak angiven vid efterlysning) (6) Lastbilar 9 Släpvagnar 13 Motorcyklar och mopeder 15 Snöskotrar

Läs mer

Efterlysta fordon Sverige 2012

Efterlysta fordon Sverige 2012 Efterlysta fordon Sverige 212 Innehåll Översiktsdokument med förklaring... 2 Personbilar... 4 Personbilar 212 fördelat på fabrikat... 5 Efterlysta utlandsregistrerade personbilar 212... 6 Brottsorsak vid

Läs mer

Installation av WinPig Slakt

Installation av WinPig Slakt Installation av WinPig Slakt Grundinstallation av WinPig Slakt ska göras med en cd skiva, den går inte att hämta från Internet. I samband med installationen installeras också vissa nödvändiga komponenter

Läs mer

Ökad försäljning av både personbilar och tunga lastbilar

Ökad försäljning av både personbilar och tunga lastbilar 2005-09-01 Ökad försäljning av både personbilar och tunga lastbilar Nybilsförsäljningen ökade i augusti med 14,2 % jämfört med samma månad förra året till 20 361 bilar. Hittills i år har försäljningen

Läs mer

Efterlysta fordon Sverige

Efterlysta fordon Sverige Efterlysta fordon Sverige 2014 Innehåll Information om statistiken... 2 Antal efterlysta fordon i Sverige under 2014... 3 Efterlysta personbilar i Sverige 2014... 4 Fördelat på fabrikat 2014... 5 Fördelat

Läs mer

Privatleasingen fortsätter att öka starkt

Privatleasingen fortsätter att öka starkt Privatleasingen fortsätter att öka starkt December månad blev åter en månad där vi slog ett nytt rekord för privatleasingen. Andelen privatleasade personbilar av de privatregistrerade nådde över 34 procent

Läs mer

Information. Definitiva nyregistreringar under Till media

Information. Definitiva nyregistreringar under Till media Information Till media 2004-01-12 Definitiva nyregistreringar under 2003 Under december registrerades enligt BIL Sweden 20 984 nya personbilar vilket är oförändrat jämfört med samma månad förra året. Under

Läs mer

Efterlysta fordon Sverige

Efterlysta fordon Sverige Efterlysta fordon Sverige 2016 Innehåll Information om statistiken... 2 Antal efterlysta fordon i Sverige under 2016... 3 Efterlysta personbilar i Sverige 2016... 4 Personbilar fördelat på fabrikat 2016...

Läs mer

Kraftigt ökad bilförsäljning

Kraftigt ökad bilförsäljning 2005-10-03 Kraftigt ökad bilförsäljning Nybilsförsäljningen ökade i september med 11,6 % jämfört med samma månad förra året till 25 076 bilar. Hittills i år har försäljningen ökat med 3,8 %. Lastbilsförsäljningen,

Läs mer

Statistiken över nyregistreringar av miljöbilar och specialstatistik kring dieselbilarna presenteras omkring kl

Statistiken över nyregistreringar av miljöbilar och specialstatistik kring dieselbilarna presenteras omkring kl ÖKADE REGISTRERINGAR AV BÅDE PERSONBILAR OCH LASTBILAR Under april registrerades 25 809 nya personbilar, vilket är en ökning med 0,4 % jämfört med samma månad förra året. Hittills i år, januari-april,

Läs mer

Information. Definitiva nyregistreringar under Till media

Information. Definitiva nyregistreringar under Till media Information Till media 2007-01-08 Definitiva nyregistreringar under 2006 Under december registrerades enligt BIL Swedens definitiva siffror 23 879 nya personbilar vilket är en minskning med 4,5% jämfört

Läs mer

ett mycket starkt bilår

ett mycket starkt bilår 2008-01-02 2007 - ett mycket starkt bilår 306 000 nya personbilar - femte bästa året någonsin Rekord för lastbilsregistreringarna Rekord för dieselbilsregistreringarna Rekordhög dieselandel i december

Läs mer

Efterlysta fordon Sverige 2017

Efterlysta fordon Sverige 2017 Efterlysta fordon Sverige 2017 Larmtjänst AB Box 24158 104 51 Stockholm Karlavägen 108 Tel 08-522 784 00 Fax 08-660 03 35 info@larmtjanst.se www.larmtjanst.se 2 Innehåll Information om statistiken... 3

Läs mer

Bästa maj någonsin för nya bilar

Bästa maj någonsin för nya bilar 2016-06-01 Bästa maj någonsin för nya bilar - Det var full fart i bilhallarna i maj, då registreringarna av nya personbilar ökade med 17 procent. Det är den tjugonionde månaden i rad som registreringarna

Läs mer

Totala registreringar

Totala registreringar Totala registreringar sep-15 6,5% Registreringar månad Förändring, reg Marknadsandel månad 1 VOLKSWAGEN 1 182 1 084 9,0% 98 27,6% 27,0% 0,6% 2 FORD 700 760-7,9% -60 16,4% 18,9% -2,6% 3 RENAULT 476 450

Läs mer

Genialiskt enkelt. ESI[tronic] 2.0 den nya diagnosprogramvaran

Genialiskt enkelt. ESI[tronic] 2.0 den nya diagnosprogramvaran SE Genialiskt enkelt. ESI[tronic] 2.0 den nya diagnosprogramvaran från Bosch 2 Universell: ESI[tronic] 2.0 Diagnos, felsökning, reparation och underhåll Fordonsdiagnos med aktiv felsökning: ESI[tronic]

Läs mer

Ökade registreringar av personbilar och lätta lastbilar

Ökade registreringar av personbilar och lätta lastbilar Ökade registreringar av personbilar och lätta lastbilar 2007-05-02 - Bilmarknaden fortsatte att utvecklas positivt i april, med ökade registreringar av både personbilar och lätta lastbilar. Företag och

Läs mer

Totala registreringar

Totala registreringar Totala registreringar jan-15-9,3% Registreringar månad Förändring, reg Marknadsandel månad 1 VOLKSWAGEN 883 948-6,9% -65 35,7% 34,8% 1,0% 2 FORD 370 266 39,1% 104 15,0% 9,8% 5,2% 3 RENAULT 262 336-22,0%

Läs mer

SÄRSKILJ DIN BEGAGNADE BILFÖRSÄLJNING MED CARFAX

SÄRSKILJ DIN BEGAGNADE BILFÖRSÄLJNING MED CARFAX SÄRSKILJ DIN BEGAGNADE BILFÖRSÄLJNING MED CARFAX CARFAX TILLHANDAHÅLLER MER INFORMATION TILL ERA ANNONSER Vad har en kund som jämför restauranger, en som letar efter rätt semesterort och en som letar efter

Läs mer

Ökad försäljning av både personbilar och lastbilar

Ökad försäljning av både personbilar och lastbilar 2005-12-01 Ökad försäljning av både personbilar och lastbilar Nybilsförsäljningen ökade i november med 4,0 % jämfört med samma månad förra året till 24 617 bilar. Hittills i år, januari-november, har försäljningen

Läs mer

Totala registreringar

Totala registreringar Totala registreringar apr-15 19,8% 1 VOLKSWAGEN 1 475 1 234 19,5% 241 34,9% 35,0% -0,1% 2 FORD 712 284 150,7% 428 16,8% 8,0% 8,8% 3 RENAULT 413 429-3,7% -16 9,8% 12,2% -2,4% 4 MERCEDES BENZ 342 271 26,2%

Läs mer

Efterlysta fordon Sverige

Efterlysta fordon Sverige Efterlysta fordon Sverige 2015 Innehåll Information om statistiken... 2 Antal efterlysta fordon i Sverige under 2015... 3 Efterlysta personbilar i Sverige 2015... 4 Personbilar fördelat på fabrikat 2015...

Läs mer

Totala registreringar

Totala registreringar Totala registreringar YTD sep-15 7,7% 1 VOLKSWAGEN 9 816 9 555 2,7% 261 30,7% 32,2% -1,5% 2 FORD 4 913 3 756 30,8% 1 157 15,4% 12,7% 2,7% 3 RENAULT 3 535 3 410 3,7% 125 11,1% 11,5% -0,4% 4 MERCEDES BENZ

Läs mer

Privatleasingen ökar igen

Privatleasingen ökar igen 10 juli 2018 Privatleasingen ökar igen För första halvåret i år ser vi ett trendbrott för privatleasingen. Antalet privatleasade personbilar som levererats ut ökar igen, från en hög nivå. Första halvåret

Läs mer

Fyra av tio nya bilar var dieslar i januari

Fyra av tio nya bilar var dieslar i januari 2009-02-02 2009-02-02 Fyra av tio nya bilar var dieslar i januari - Dieselbilarna gick mot strömmen och ökade sina registreringar under januari med 4 %, samtidigt som totalmarknaden sjönk med 34 %. Dieselandelen

Läs mer

Gradering av stöld- och inbrottsskydd Samtliga fordon introducerade sedan , sorterade på Märke

Gradering av stöld- och inbrottsskydd Samtliga fordon introducerade sedan , sorterade på Märke Gradering av stöld- och inbrottsskydd 2011-06-13 Samtliga fordon introducerade sedan 2008-06-01, sorterade på Märke = Importörens uppgifter = Fordon kontrollerat * = Ny modell Röd text = Fordonstillverkaren

Läs mer

Artikel nr Nackstödsfäste med skärmfäste - Subaru G3X Justy Headrest mount För multimedia-skärmar med ett vertikalt spår på baksidan.

Artikel nr Nackstödsfäste med skärmfäste - Subaru G3X Justy Headrest mount För multimedia-skärmar med ett vertikalt spår på baksidan. 10 juli, 2016, www.brodit.se, 2016 Brodit AB Lista för Nackstödsfäste med skärmfäste Nackstödsfäste med skärmfäste Nackstödsfäste med skärmfäste - Subaru G3X Justy 04-07 Nackstödsfäste med skärmfäste -

Läs mer

Minskad personbilsförsäljning fortsatt uppåt för lastbilar. Detaljerad information om nyregistreringarna finns i bifogade material.

Minskad personbilsförsäljning fortsatt uppåt för lastbilar. Detaljerad information om nyregistreringarna finns i bifogade material. Information 2005-04-01 Minskad personbilsförsäljning fortsatt uppåt för lastbilar Nybilsförsäljningen minskade i mars med 5,0 % jämfört med samma månad förra året till 23 936 bilar. Hittills i år har försäljningen

Läs mer

Ökad bilförsäljning i juni. Detaljerad information om nyregistreringarna finns i bifogade material.

Ökad bilförsäljning i juni. Detaljerad information om nyregistreringarna finns i bifogade material. Information 2004-07-01 Ökad bilförsäljning i juni Nybilsförsäljningen ökade i juni med 10,7 % jämfört med samma månad förra året till 27 179 bilar. Trots den starka juniförsäljningen är det ackumulerade

Läs mer

Totala registreringar

Totala registreringar Totala registreringar jul-14 10,7% Registreringar månad Förändring, reg Marknadsandel månad 1 VOLKSWAGEN 706 624 13,1% 82 32,2% 31,5% 0,7% 2 RENAULT 311 212 46,7% 99 14,2% 10,7% 3,5% 3 FORD 248 139 78,4%

Läs mer

Totala registreringar

Totala registreringar Totala registreringar feb-16 29,5% Registreringar månad Förändring, reg Marknadsandel månad 1 VOLKSWAGEN 1 420 1 026 38,4% 394 33,4% 31,3% 2,2% 2 FORD 781 594 31,5% 187 18,4% 18,1% 0,3% 3 RENAULT 398 360

Läs mer

- Det är positivt att lastbilsförsäljningen ökar. Det är ett tecken på att den generella konjunkturen är på väg uppåt, tillägger Ulf Perbo.

- Det är positivt att lastbilsförsäljningen ökar. Det är ett tecken på att den generella konjunkturen är på väg uppåt, tillägger Ulf Perbo. Pressmeddelande 2004-08-02 Minskad bilförsäljning i juli Nybilsförsäljningen minskade i juli med 8,1 % jämfört med samma månad förra året, till 16 703 personbilar. Hittills i år har försäljningen minskat

Läs mer

Bra drag i bilhallarna i juni

Bra drag i bilhallarna i juni 2016-07-01 Bra drag i bilhallarna i juni - Det är fortsatt full fart på fordonsmarknaden. I juni ökade nyregistreringarna av personbilar med 12,6 procent, lätta lastbilar steg med 17 procent och tunga

Läs mer

Kraftig uppgång på bilmarknaden rekord för både miljöbilar och dieselbilar

Kraftig uppgång på bilmarknaden rekord för både miljöbilar och dieselbilar 2007-11-01 Kraftig uppgång på bilmarknaden rekord för både miljöbilar och dieselbilar - Oktober var en mycket bra månad på bilmarknaden, med kraftiga uppgångar för både personbilar och lastbilar. Fordonsregistreringarna

Läs mer

Efterlysta fordon Sverige

Efterlysta fordon Sverige Efterlysta fordon Sverige 2018 Innehåll Information om statistiken... 2 Antal efterlysta fordon i Sverige under 2018... 3 Efterlysta personbilar i Sverige 2018... 4 Personbilar fördelat på fabrikat 2018...

Läs mer

Bilregistreringarna i maj enligt prognos

Bilregistreringarna i maj enligt prognos 2013-06-03 Bilregistreringarna i maj enligt prognos - Personbilsregistreringarna visade på en liten ökning i maj, vilket är andra månaden i rad med plussiffror. Det var samma antal registreringsdagar både

Läs mer

Trendbrott för privatleasing

Trendbrott för privatleasing Trendbrott för privatleasing För första halvåret i år ser vi ett trendbrott för privatleasing. Antalet privatleasing som levererats ut har fortsatt på en hög nivå, men den starka ökningen som vi har kunnat

Läs mer

Det var fortsatt högtryck på fordonsmarknaden i augusti

Det var fortsatt högtryck på fordonsmarknaden i augusti 2016-09-01 Det var fortsatt högtryck på fordonsmarknaden i augusti - Det var fortsatt bra tryck på fordonsmarknaden i augusti. Årets augusti var den bästa augustimånaden någonsin för personbilar och den

Läs mer

VERKTYG FÖR BILKOMMUNIKATION VIDA ALL-IN-ONE

VERKTYG FÖR BILKOMMUNIKATION VIDA ALL-IN-ONE VIDA ALL-IN-ONE INNEHÅLL 1 OM VERKTYG FÖR BILKOMMUNIKATION... 3 1.1 DiCE... 3 1.2 J2534... 3 1.3 VCT2000... 3 1.4 Volvo System Tester (VST)... 3 2 DICE... 4 2.1 Support... 4 2.2 Komponenter... 4 2.3 Produktöversikt...

Läs mer

OBS! FÖRSÖK INTE INSTALLERA PROGRAMVARAN INNAN DU HAR LÄST DET HÄR DOKUMENTET.

OBS! FÖRSÖK INTE INSTALLERA PROGRAMVARAN INNAN DU HAR LÄST DET HÄR DOKUMENTET. INSITE INSTALLATIONSBULLETIN Sid 2: Installera INSITE Sid 7: Ta bort INSITE OBS! FÖRSÖK INTE INSTALLERA PROGRAMVARAN INNAN DU HAR LÄST DET HÄR DOKUMENTET. OM PROGRAMVARAN INSTALLERAS ELLER ANVÄNDS PÅ FELAKTIGT

Läs mer

Totala registreringar

Totala registreringar Totala registreringar sep-17 1,6% 1 Volkswagen 1 426 1 243 14,7% 183 30,5% 27,0% 3,5% 2 Ford 659 979-32,7% -320 14,1% 21,3% -7,2% 3 Renault 524 419 25,1% 105 11,2% 9,1% 2,1% 4 Mercedes-Benz 505 438 15,3%

Läs mer

FÄLGÖVERSIKT I BULTCIRKELORDNING Fälgöversikt i bultcirkelordning... 286 Max belastning LCV... 320

FÄLGÖVERSIKT I BULTCIRKELORDNING Fälgöversikt i bultcirkelordning... 286 Max belastning LCV... 320 LÄTTMETALLFÄLGAR FÖR PERSONBILAR & SLÄP Alfa Romeo...16 Audi....17 Bentley...45 BMW...45 Cadillac...65 Chevrolet....66 Chrysler....68 Citroën... 70 Dacia...77 Dodge....77 Fiat.... 79 Ford...84 Honda....9

Läs mer

Fortsatt kraftig nedgång på bilmarknaden i april

Fortsatt kraftig nedgång på bilmarknaden i april 2009-05-04 Fortsatt kraftig nedgång på bilmarknaden i april Registreringarna av både personbilar och lastbilar fortsatte att sjunka i april. Även om man tar hänsyn till att april i år hade två färre registreringsdagar

Läs mer

Äntligen plus för tunga lastbilar

Äntligen plus för tunga lastbilar 2010-07-01 Äntligen plus för tunga lastbilar - Efter 14 månader i rad med minus visade registreringarna av tunga lastbilar över 16 ton äntligen ett plus i juni. Även om det var en marginell ökning är det

Läs mer

Het julimånad för fordonsregistreringarna

Het julimånad för fordonsregistreringarna 2010-08-02 Het julimånad för fordonsregistreringarna - Den positiva utvecklingen på fordonsmarknaden fortsatte med oförändrad styrka i juli. Registreringarna av både personbilar och lätta lastbilar ökade

Läs mer

Program för skrivarhantering

Program för skrivarhantering Program för skrivarhantering "Via programvaran CentreWare" på sida 3-9 "Via funktioner för skrivarhantering" på sida 3-11 Via programvaran CentreWare CentreWare Internet Services (IS) (CentreWare Internet-tjänster)

Läs mer

Våryra för bilregistreringarna i mars +42,2%

Våryra för bilregistreringarna i mars +42,2% 2010-04-01 Våryra för bilregistreringarna i mars +42,2% - Den positiva utvecklingen på bilmarknaden fortsatte i mars och personbilsregistreringarna ökade kraftigt för femte månaden i rad. Detta är helt

Läs mer

Information. Definitiva nyregistreringar under Till media

Information. Definitiva nyregistreringar under Till media Information Till media 2011-01-10 Definitiva nyregistreringar under 2010 Under december registrerades enligt BIL Sweden 29 770 nya personbilar vilket är en ökning med 53,7% jämfört med samma månad förra

Läs mer

Ledare EXPRESS DIAG. Hela diagnosen i ett enda klick! Nyheterna på CD III-2007. Asiatiska fordon i Multi-Di@g. Diagnostiken är vårt yrke.

Ledare EXPRESS DIAG. Hela diagnosen i ett enda klick! Nyheterna på CD III-2007. Asiatiska fordon i Multi-Di@g. Diagnostiken är vårt yrke. Diagnosmagasinet ACTIA för flera märken nr 18, december 2007 Ledare Bästa kund, Det är tydligt att du har valt rätt. Din Multi-Di@g har blivit ett referensredskap tack vare att den är lätt att använda

Läs mer

VIDA RELEASE NEWS OM DET HÄR DOKUMENTET UTGÅVA: 2013C INFORMATION TILL FRISTÅENDE VERKSTÄDER

VIDA RELEASE NEWS OM DET HÄR DOKUMENTET UTGÅVA: 2013C INFORMATION TILL FRISTÅENDE VERKSTÄDER UTGÅVA: 2013C INFORMATION TILL FRISTÅENDE VERKSTÄDER OM DET HÄR DOKUMENTET... 1 INSTALLATION... 2 KOMMUNIKATIONSVERKTYG... 3 NYA BILMODELLER OCH INFORMATION... 3 FLIKEN START... 3 FLIKEN BILPROFIL... 4

Läs mer

BILMARKNADSRAPPORT Q1 2014 1

BILMARKNADSRAPPORT Q1 2014 1 BILMARKNADSRAPPORT Q1 2014 1 Innehållsförteckning NYREGISTRERADE BILAR... 3 1.1 NYREGISTRERING UNDER Q1 2014... 4 1.2 NYREGISTERINGAR UNDER MARS 2014... 5 1.2.1 FABRIKAT... 6 1.3 NYREGISTERING AV BILAR

Läs mer

Bluetooth-felsökning för EV3

Bluetooth-felsökning för EV3 Bluetooth-felsökning för EV3 Allmänna upplysningar Kontrollera att alternativet iphone/ipad är avstängt på EV3-enheten när du vill använda Bluetooth för att ansluta till programvaran LEGO MINDSTORMS EV3

Läs mer

NSi Output Manager Vanliga frågor och svar. Version 3.2

NSi Output Manager Vanliga frågor och svar. Version 3.2 NSi Output Manager Vanliga frågor och svar Version 3.2 I. Allmän produktinformation 1. Vad finns det för nyheter i NSi Output Manager 3.2? I NSi Output Manager 3.2 finns det flera förbättringar på serversidan,

Läs mer

ReSound Aventa 3 Installationsguide

ReSound Aventa 3 Installationsguide ReSound Aventa 3 Installationsguide 1 Innehåll Systemkrav för Aventa 3.... 3 Vanliga Frågor (FAQ) Installation... 4 NOAH vs. Operativsystem... 5 Installera Aventa 3... 6 Installera.NET Framework.... 12

Läs mer

Totala registreringar

Totala registreringar Totala registreringar aug-17-16,8% 1 Volkswagen 1 247 1 570-20,6% -323 28,3% 29,7% -1,3% 2 Ford 676 806-16,1% -130 15,4% 15,2% 0,1% 3 Peugeot 408 375 8,8% 33 9,3% 7,1% 2,2% 4 Renault 338 366-7,7% -28 7,7%

Läs mer

Manuell installation av SQL Server 2008 R2 Express för SSF Timing

Manuell installation av SQL Server 2008 R2 Express för SSF Timing Manuell installation av SQL Server 2008 R2 Express för SSF Timing Innehåll 1. Metoder att installera...1 2. Förutsättningar...2 DotNet Framework 3.5...2 MSI Installer 4.5...2 3. Hämta SQL Server 2008 R2

Läs mer

Din manual SHARP MX-M260 http://sv.yourpdfguides.com/dref/3940660

Din manual SHARP MX-M260 http://sv.yourpdfguides.com/dref/3940660 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för SHARP MX- M260. Du hittar svar på alla dina frågor i instruktionsbok (information,

Läs mer

Rekord för miljöbilar i juni

Rekord för miljöbilar i juni 2009-07-01 Rekord för miljöbilar i juni Både antalet och andelen miljöbilar nådde sin högsta nivå någonsin under juni. Det beror på att många passat på att tidigarelägga sina planerade höstinköp av bil

Läs mer

Dieselbilar dominerade registreringarna i mars

Dieselbilar dominerade registreringarna i mars 2009-04-01 Dieselbilar dominerade registreringarna i mars Under mars månad registrerades fler dieselbilar jämfört med bensinbilar. Både dieselbilar och miljöbilar ökade sina andelar av totalmarknaden under

Läs mer

R-LINK Evolution Installationsguide för programvaran. Hur gör jag uppdateringarna?

R-LINK Evolution Installationsguide för programvaran. Hur gör jag uppdateringarna? R-LINK Evolution Installationsguide för programvaran Den här uppdateringen fungerar endast för Renault-fordon med R-LINK vars chassinummer har verifierats på webbplatsen. Använd endast denna programvara

Läs mer

ESET NOD32 ANTIVIRUS 8

ESET NOD32 ANTIVIRUS 8 ESET NOD32 ANTIVIRUS 8 Microsoft Windows 8.1 / 8 / 7 / Vista / XP / Home Server 2003 / Home Server 2011 Snabbstartsguide Klicka här för att hämta den senaste versionen av detta dokument ESET NOD32 Antivirus

Läs mer

Ledare EXPRESS DIAG. omfattar nu alla stora märken! Diagnosmagasinet ACTIA för flera märken. nr 19 - februari 2008. från och med uppdatering I-2008

Ledare EXPRESS DIAG. omfattar nu alla stora märken! Diagnosmagasinet ACTIA för flera märken. nr 19 - februari 2008. från och med uppdatering I-2008 Diagnosmagasinet ACTIA för flera märken nr 19 - februari 2008 Ledare Bästa kund, Multi-Di@g har sedan det lanserades för bara fyra år revolutionerat den elektroniska diagnostiken och i år firar vi vår

Läs mer

Information. Nyregistreringar under juli 2002. Till Pressen 2002-08-01

Information. Nyregistreringar under juli 2002. Till Pressen 2002-08-01 Information Till Pressen 2002-08-01 Nyregistreringar under juli 2002 Under juli registrerades enligt BIL Sweden 17 410 nya personbilar vilket är en ökning med 17,2 % jämfört med samma månad förra året.

Läs mer

Installationsguide ELCAD 7.10

Installationsguide ELCAD 7.10 Installationsguide ELCAD 7.10 Innehållsförteckning Inledning... 2 Installation av ELCAD 7.10... 2 Viktiga nyheter om installationen... 2 Före installationen... 2 Ladda hem internationell version... 2 Ladda

Läs mer

Kraftig nedgång på bilmarknaden i november

Kraftig nedgång på bilmarknaden i november 2008-12-01 Kraftig nedgång på bilmarknaden i november - Finanskrisen och den försvagade konjunkturen slår nu igenom med full kraft på bilmarknaden, säger Bertil Moldén, vd för BIL Sweden, i en kommentar

Läs mer

Anvia Online Backup 1(8) Installationsguide

Anvia Online Backup 1(8) Installationsguide Anvia Online Backup 1(8) Anvia Online Backup Sådant som du bör beakta före installationen! Eftersom tjänsten omfattar sharing-egenskaper, ansvarar du som kund själv för hurdana filer som säkerhetskopieras

Läs mer

Bra fart på fordonsregistreringarna i mars

Bra fart på fordonsregistreringarna i mars Bra fart på fordonsregistreringarna i mars 2007-04-02 - De ökade registreringarna av både personbilar och lastbilar under mars är ett gott tecken på en fortsatt mycket stark svensk konjunktur, säger Bertil

Läs mer

Installation/uppdatering av Hogia Personal fr.o.m. version 13.1

Installation/uppdatering av Hogia Personal fr.o.m. version 13.1 Installation/uppdatering av Hogia Personal fr.o.m. version 13.1 Viktig information gällande installation Från version 12.2 av Hogia Personal krävs Microsoft.Net Framework 3.5 SP1 för att installation skall

Läs mer

Svensk version. Inledning. Lådans innehåll. IP004 Sweex Wireless Internet Phone

Svensk version. Inledning. Lådans innehåll. IP004 Sweex Wireless Internet Phone IP004 Sweex Wireless Internet Phone Inledning Först och främst tackar vi dig till ditt köp av Sweex Wireless Internet Phone. Med denna internettelefon kan du snabbt och lätt kommunicera via röstsamtal

Läs mer

Uppdatering till Windows 8.1 steg för steg-guide

Uppdatering till Windows 8.1 steg för steg-guide Uppdatering till Windows 8.1 steg för steg-guide Installera och uppdatera Windows 8.1 Uppdatera BIOS, program, drivrutiner och kör Windows Update Välj en av installationstyperna Installera Windows 8.1

Läs mer

Stark inledning på personbilsåret 2015

Stark inledning på personbilsåret 2015 2015-02-02 Stark inledning på personbilsåret 2015 - Personbilsåret 2015 har börjat bra och registreringarna av nya personbilar ökade med nio procent i januari. Det är den trettonde månaden i rad med plussiffror

Läs mer

Installera SoS2000. Kapitel 2 Installation Innehåll

Installera SoS2000. Kapitel 2 Installation Innehåll Kapitel 2 Installation Innehåll INSTALLATION MDAC och ODBC...2 Installera SoS2000 i arbetsplatsen...2 SoS2000 serverprogramvara...2 SoS2000 och övriga Office program...3 Avinstallera SoS2000...3 Brandväggar...3

Läs mer

Quickstart manual. Rev SHTOOL Quickstart manual Smart-House

Quickstart manual. Rev SHTOOL Quickstart manual Smart-House Quickstart manual Rev. 2.3 2017-09-14 SHTOOL 6.5.33 1 Innehåll 1 FÖRORD... 3 2 PROGRAMVARA... 4 2.1 Hämta programvara... 4 2.2 PC krav... 4 3 DOKUMENTATION... 5 3.1 Manualer... 5 3.2 Projektdokumentation...

Läs mer

FileMaker. Köra FileMaker Pro 10 på Citrix Presentation Server

FileMaker. Köra FileMaker Pro 10 på Citrix Presentation Server FileMaker Köra FileMaker Pro 10 på Citrix Presentation Server 2004 2009, FileMaker, Inc. Med ensamrätt. FileMaker, Inc. 5201 Patrick Henry Drive Santa Clara, Kalifornien 95054, USA FileMaker, filmappslogotypen,

Läs mer

Information. Nyregistreringar under januari Till Pressen

Information. Nyregistreringar under januari Till Pressen Information Till Pressen 2002-02-01 Nyregistreringar under januari 2002 Under januari registrerades enligt BIL Sweden 16 293 nya personbilar vilket är en minskning med 2 % jämfört med samma månad förra

Läs mer

Uppdatering till Windows 8.1 steg för steg-guide

Uppdatering till Windows 8.1 steg för steg-guide Uppdatering till Windows 8.1 steg för steg-guide Installera och uppdatera Windows 8.1 Uppdatera BIOS, program, drivrutiner och kör Windows Update Välj en av installationstyperna Installera Windows 8.1

Läs mer

auto-tools Däck & Hjul verktyg www.auto-tools.com

auto-tools Däck & Hjul verktyg www.auto-tools.com verktyg 2008 www.auto-tools.com Hjulmutterhylsor ½ K14201M l 17 23,7 21 110 19 25,7 23 110 21 27,5 25 110 22* 29,0 26 110 Färg kod *T.ex Toyota and Cruiser, Hondalegend K14101P-8 Momentstavar ½ sats 8st.

Läs mer

Information. Nyregistreringar under april 2002. Till Pressen 2002-05-02

Information. Nyregistreringar under april 2002. Till Pressen 2002-05-02 Information Till Pressen 2002-05-02 Nyregistreringar under april 2002 Under april registrerades enligt BIL Sweden 24 311 nya personbilar vilket är en ökning med 5,8 % jämfört med samma månad förra året.

Läs mer

Snabbinstallationsguide för anslutningskabel CA-42

Snabbinstallationsguide för anslutningskabel CA-42 Snabbinstallationsguide för anslutningskabel CA-42 9234594 Upplaga 2 Nokia, Nokia Connecting People och Pop-Port är registrerade varumärken som tillhör Nokia Corporation. Copyright 2005 Nokia. Alla rättigheter

Läs mer