INFORMATION TILL PEDAGOGER

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "INFORMATION TILL PEDAGOGER"

Transkript

1 INFORMATION TILL PEDAGOGER som har en AV1 i sitt klassrum Kontaktperson på sjukhuset Namn: Mobil: Mejl:

2 Hej lärare! Du får den här informationen eftersom du har ett barn i din klass som ska följa delar av eller hela undervisningen med hjälp av en AV1. För att det ska bli så enkelt och roligt som möjligt vill vi ge dig en kort introduktion av AV1 och förklara hur AV1 fungerar och hur vi värnar den personliga integriteten. Vi presenterar också olika statusar som AV1 kommer att kunna ha i klassrummet, så att du alltid kan ta reda på varför AV1 beter sig som den gör. När du har en elev som har en egen AV1 är den tomma skolbänken inte längre tom. AV1 gör att långtidssjuka barn och ungdomar får möjlighet att delta i delar av eller hela undervisningen på skolan även om han eller hon inte själv har möjlighet att vara fysiskt närvarande. Lika viktig är den sociala aspekten att eleven kan hålla kontakten med klasskamraterna och det viktiga som skolan tillför. Det är du som lärare som gör det möjligt för AV1 att finnas med i klassrummet. Men innan vi ger dig mer information om AV1 vill vi bara försäkra dig om att detta inte kräver någon större insats från din sida. AV1 styrs helt och hållet av barnet som äger roboten. Så länge batteriet är laddat kan barnet koppla upp sig och följa undervisningen när som helst. Det enda du och din klass måste hjälpa till med är att hitta en passande bänk för roboten och inte minst att se till att AV1 sätts på laddning över natten så att batteriet är tillräckligt laddat för att användas på dagarna. Vår erfarenhet är att det kan vara smart att låta hela klassen ta ansvar för detta. På så sätt brukar det alltid vara någon som kommer ihåg att ladda den vid slutet av dagen. Tveka inte att höra av dig om du skulle ha några frågor eller kommentarer eller behöver hjälp av vår supportavdelning. Lycka till! - Hälsningar från teamet på No Isolation

3 Vad är AV1? AV1 är en personlig robot som är ett pedagogiskt hjälpmedel som sy ar till att hjälpa eleven att klara sin skolgång och som dessutom hjälper eleven att behålla sitt sociala sammanhang genom att finnas där i barnets ställe. Med AV1 skapas förutsättningar för det sjuka barnet att kunna delta i sin egen vardag i skolan tillsammans med sina klasskamrater. Detta sker med hjälp av teknik som möjliggör tvåvägskommunikation mellan klasskamraterna och det sjuka barnet. AV1 är bärbar och har inbyggd 4G-teknik som gör den enkel att ta med i olika sociala sammanhang, som till klassrummet, under rasten eller på utflykt. Det kan vara ganska jobbigt om man har varit borta länge från skola och vänner. AV1 minskar elevens ensamhet under sjukdomsperioden och gör att eleven behåller en naturlig kontakt med sin klass och sina lärare. Hur fungerar AV1? AV1 finns där i elevens ställe och blir dess ögon och öron i sociala sammanhang där barnet själv inte kan vara närvarande, såväl i klassrummet som på skolutflykter. Med hjälp av 4G-teknik kan roboten användas så gott som överallt, vilket gör det enklare att använda den i olika sociala situationer och ta med till andra klassrum. AV1 är utformad för att vara så användarvänlig som möjligt och anpassad för elevens behov. När eleven kopplar upp sig från sin surfplatta vaknar roboten till. Eleven kan se och höra allt som händer i klassrummet genom en kamera och delta genom att tala via en högtalare som är strategiskt placerad på roboten. Det är inte alltid som den sjuka eleven därhemma eller på sjukhuset klarar av eller orkar hänga med på allt som händer under lektionen. Om eleven inte är aktiv kan de som sitter i klassrummet se det genom att lampan på huvudet lyser blått. Om ingen elev är uppkopplad bakom roboten har roboten huvudet sänkt och ögonen är släckta. Men så snart appen aktiveras i andra änden vaknar roboten till, ly er på huvudet och ögonen och lampan på huvudet tänds. På så sätt kan eleven välja att vara med när den har tid och ork för det. Tanken är inte att eleven ska behöva vara med hela tiden utan att det ska ha en möjlighet till kontakt i vardagen, oavsett om det bara är fem minuter eller två timmar i sträck. Det viktigaste är att inget barn tappar kontakten med sin klass eller känner sig bortglömd.

4 AV1:s primära funktion är att hjälpa barn och ungdomar som behöver komma ur sin sociala isolering. Vi har också gjort en video som visar hur AV1 fungerar. Den kan vara lämplig att visa för kamraterna i klassen: Lampa på huvudet Lampa på huvudet Mikrofon Kamera Ögon som lyser Högtalare Av/på-knapp Lampa på framsiden T: W: M: support@noisolation.com F: facebook/noisolation Laddningsingång

5 AV1:s olika lägen AV1 visar sitt beteende med hjälp av olika ljus och positioner med huvudet och därmed vilken status den har för stunden. Här nedan kan du lära dig hur du tolkar robotens olika lägen. Viloläge Batteriet är laddat och AV1 är redo att kopplas upp. I viloläget blinkar lampan på framsidan svagt i normalt tempo, roboten har huvudet sänkt och ögonen är släckta. Barnet har inte kopplat upp sig ännu men kan göra det när som helst i viloläget. AV1 är uppkopplad Den som använder AV1 kan se video och höra ljud. Roboten tittar upp. Lampan på framsidan slutar blinka och börjar lysa med ett svagt sken och ögonen och lampan på huvudet tänds. Batteriet räcker för en uppkopplingstid på ca 6 timmar sammanlagt. AV1 blinkar Den som använder AV1 räcker upp handen. Det ser man genom att lampan på huvudet blinkar. AV1 är blå Den som använder AV1 vill inte delta aktivt utan bara följa med under lektionen. Det ser man genom att lampan på huvudet ändrar ljus och lyser svagt blått i stället för vitt. Användaren gör det för att signalera att han eller hon inte vill bli kontaktad direkt utan bara följa med under lektionen utan att delta aktivt. Batterinivån låg AV1 måste laddas så snart som möjligt. När lampan på framsidan börjar blinka starkt och väldigt snabbt behöver batteriet laddas. Sätt AV1 på laddning direkt. Laddningen tar 6 8 timmar, så det bästa är att alltid sätta AV1 på laddning över natten för att slippa ladda den under dagen och för att batteriet ska hålla så länge som möjligt.

6 Batteriet är fulladdat Laddaren ska kopplas bort. När batteriet är fulladdat slutar lampan på framsidan att lysa starkt. AV1 är avstängd AV1 behöver inte stängas av annat än när det är absolut nödvändigt, som till exempel om man ska flyga eller skicka den med posten. Om det skulle bli aktuellt att stänga av AV1 så hittar du återställningsknappen bredvid USB-ingången på baksidan av AV1. Använd ett tunt och spetsigt föremål, exempelvis ett gem, för att trycka in knappen en gång. Man ser att det inte finns någon ström genom att AV1:s huvud är sänkt och inga lampor lyser. För att starta AV1 igen trycker du bara in knappen på nytt eller sätter i laddaren. Statusinformationen ovan och tekniska specifikationer för AV1 har vi också sammanställt i ett särskilt dokument Kom ihåg-regler för AV1 som ni kan skriva ut i A3-storlek som en affisch och hänga upp i klassrummet. Affischen, och mycket annan information om AV1, kan laddas ned från:

7 Integritetsskydd Vi är väl medvetna om att det är mycket man behöver ta hänsyn till i ett klassrum, oavsett om AV1 är med eller inte. Vi är måna om att såväl det långtidssjuka barnet som de övriga eleverna i klassrummet ska vara trygga. Det är också viktigt att lärarna, föräldrarna och klasskamraternas målsmän känner sig trygga och säkra med användningen av AV1. Säkerheten har ha högsta prioritet under utvecklingen av AV1. Den är en förutsättning för dess funktion. Alla ska tryggt kunna lita på att det bara är eleven som tillhör klassen som kan följa dem via AV1. No Isolation kommer aldrig att samla in, lagra eller använda några data om vad eleverna jobbar med vare sig eleven som använder AV1 eller de som möter den i klassrummet. När AV1 ska börja användas skapas ett användarkonto. Användaren väljer själv ett lösenord och föräldrarna godkänner användarvillkoren som är noga utarbetade för att skydda alla involverade. No Isolation har låtit jurister granska den rättsliga aspekten av AV1 utifrån svensk personuppgi slagsti ning, vilka har konstaterat att användningen av produkten inte strider mot gällande lagsti ning. AV1 tar hänsyn till alla aktörer: Det är bara ett barn som kan styra en robot. Alla som finns i närheten av roboten ska veta vem som befinner sig bakom den och därför har bara ett barn möjlighet att använda en robot. AV1 kan bara användas i realtid och det går inte att lagra några data. För att delta och kommunicera måste man vara närvarande där det händer när det händer. Alla data som skickas i realtid är krypterade. Ingen utomstående får tillgång till det som skickas mellan barnet och roboten. Vi skickar videoströmmen via en låst tunnel med nyckel i bägge ändar. Inga data skickas öppet över våra servrar. No Isolation kan inte fånga upp dataöverföringen mellan barnet och roboten. I användarvillkoren försäkrar målsman att de inte kommer att använda applikationen. Anledningen till det är att barn, lärare, föräldrar och klasskamraternas målsmän ska kunna lita på att AV1 endast används av det barn den finns där för.

Innehållsförteckning. Inledning...3. Snabbguide: Kom igång...4 AV Tips till felsökning...9. Appen - AV1 version

Innehållsförteckning. Inledning...3. Snabbguide: Kom igång...4 AV Tips till felsökning...9. Appen - AV1 version Användarehandbok Innehållsförteckning Inledning...3 Snabbguide: Kom igång...4 AV1...6 Tips till felsökning...9 Appen - AV1 version 1...11 Tekniska specifikationer för AV1... 20 Säkerhet och underhåll...

Läs mer

Användarguide. SoundCore bluetooth-högtalare

Användarguide. SoundCore bluetooth-högtalare Användarguide SoundCore bluetooth-högtalare Medföljer Anker SoundCore bluetooth-högtalare Mikro-USB kabel Användarmanual (engelska, tyska, japanska, kinesiska, franska, italienska, spanska) Överblick 1.

Läs mer

BE2021 BELLMAN & SYMFON AB SVENSKA

BE2021 BELLMAN & SYMFON AB SVENSKA BE2021 BELLMAN & SYMFON AB SVENSKA BE2021 Maxi Pro 13. Nätadapter 1. Laddningsuttag 2. Mikrofonlampa 3. På/Av 4. Mikrofonknapp 5. Volym/tonindikator 9. Mikrofon 10. Bluetoothlampa 11. Bluetoothknapp 12.

Läs mer

Användarguide. SoundCore Sport XL bluetooth-högtalare

Användarguide. SoundCore Sport XL bluetooth-högtalare Användarguide SoundCore Sport XL bluetooth-högtalare Medföljer Anker SoundCore Sport XL bluetooth-högtalare Mikro-USB kabel Användarmanual (engelska, tyska, japanska, kinesiska, franska, italienska, spanska)

Läs mer

Användarmanual. Bluetooth Headset

Användarmanual. Bluetooth Headset Voicecom BT-60 Användarmanual Bluetooth Headset Första gången du laddar Tack för att du köpt BT-60 blåtandsheadset. Innan du använder ditt headset för första gången är det viktigt att du laddar det minst

Läs mer

Startinstruktion för Swivl Robot den automatiska kameramannen. Version 1.1 2014-10-22

Startinstruktion för Swivl Robot den automatiska kameramannen. Version 1.1 2014-10-22 Startinstruktion för Swivl Robot den automatiska kameramannen Version 1.1 2014-10-22 Swivl Robot kan användas för att spela in en föreläsning eller lektion. Kameran som är placerad på Roboten följer automatiskt

Läs mer

Patientinstruktioner videobesök

Patientinstruktioner videobesök Patientinstruktioner videobesök Patientinstruktioner videobesök Översikt 1. Bokning av tid för videobesök 2. Mötesinformatio n via SMS/1177 Vårdguiden 3. Genomförande av videobesök Du och din behandlare

Läs mer

BT-500. Bluetooth Stereo Hörlurar

BT-500. Bluetooth Stereo Hörlurar BT-500 Bluetooth Stereo Hörlurar 1 Introduktion BT-500 Bluetooth Stereo Hörlurar är gjorda för en aktiv livstil kombinerat med en skön design och teknologi som enheten innehåller. Dessa exklusiva hörlurar

Läs mer

För att spara energi stängs enheten automatiskt av om uppspelning har avslutats, om lyssningsvolymen är mycket

För att spara energi stängs enheten automatiskt av om uppspelning har avslutats, om lyssningsvolymen är mycket M-710 BT / M-710 BTW Användarmanual STÄNKSÄKER PORTABEL BLUETOOTH-HÖGTALARE Vänligen läs instruktionerna noggrant innan enheten används. KONTROLLERNAS PLACERING 1. NFC-märke 2. LED-indikator (blått för

Läs mer

Användarmanual Looky 10 Handhållen läskamera

Användarmanual Looky 10 Handhållen läskamera Användarmanual Looky 10 Handhållen läskamera 2 Innehåll Översikt... 3 Utseende... 4 Tillbehör... 6 Batteriladdning... 6 Batteriindikator (LED)... 7 Stativ... 7 Använda Looky... 8 Av/På knapp... 8 Ljudsignaler...

Läs mer

Jabra SPEAK 450 för Cisco

Jabra SPEAK 450 för Cisco Jabra SPEAK 450 för Cisco BRUKSANVISNING INNEHÅLL Välkommen...2 ÖVERSIKT...3 ANSLUTNING...5 Hur du använder...7 Support...8 Tekniska specifikationer...9 1 Välkommen Tack för att du valde. Vi hoppas att

Läs mer

Utbildningsmaterial SBFF Personlarmspaket 2019

Utbildningsmaterial SBFF Personlarmspaket 2019 Utbildningsmaterial SBFF Personlarmspaket 2019 SRT306 Personlarm Larmknapp Högtalare Samtalsknapp Teknisk specifikation: Batteritid ca 40 timmar Laddningstid ca 4 timmar (stödladdning är ok) Laddning via

Läs mer

Bruksanvisning. Viktig information före användning

Bruksanvisning. Viktig information före användning MYLOQ 1101 Kodcylinder Bruksanvisning SE Viktig information före användning För att använda Kodcylindern måste den först aktiveras (se sida 3). En administratörskod måste läggas in, var noga med att notera

Läs mer

JABRA PRO 935. Bruksanvisning. jabra.com/pro935

JABRA PRO 935. Bruksanvisning. jabra.com/pro935 JABRA PRO 935 Bruksanvisning jabra.com/pro935 2014 GN Netcom A/S. Med ensamrätt. Jabra är ett registrerat varumärke som tillhör GN Netcom A/S. Övriga varumärken som nämns här tillhör deras respektive ägare.

Läs mer

Tack för att du valde GoXtreme Wifi Control- funktionskamera. Läs bruksanvisningen noggrant innan du. använder kameran. Kamera: Delar och knappar

Tack för att du valde GoXtreme Wifi Control- funktionskamera. Läs bruksanvisningen noggrant innan du. använder kameran. Kamera: Delar och knappar Bruksanvisning Tack för att du valde GoXtreme Wifi Control- funktionskamera. Läs bruksanvisningen noggrant innan du använder kameran. Kamera: Delar och knappar 1 1. Avtryckaren 8. Mikro USB -koppling 2.

Läs mer

JABRA STORM. Bruksanvisning. jabra.com/storm

JABRA STORM. Bruksanvisning. jabra.com/storm Bruksanvisning jabra.com/storm 2014 GN Netcom A/S / GN Netcom US, Inc. Med ensamrätt. Jabra är ett registrerat varumärke som tillhör GN Netcom A/S. Övriga varumärken som nämns här tillhör deras respektive

Läs mer

HOFFER Walkie-talkie set PMR446/SSP3381 Svenska

HOFFER Walkie-talkie set PMR446/SSP3381 Svenska HOFFER Walkie-talkie set PMR446/SSP3381 Svenska Funktioner: 1. Antenn 2. Display, visar aktuell kanal, och andra aktuella funktioner. 3. Pil upp, tryck för att justera ner ljudet, och byta kanal. 4. Pil

Läs mer

Okayo guide Handhavandeinstruktioner för audioguidesystem AT-100

Okayo guide Handhavandeinstruktioner för audioguidesystem AT-100 Okayo guide Handhavandeinstruktioner för audioguidesystem AT-100 1 BESKRIVNING AV HANDENHET AT-100 v.2 Förklaring: Inbyggd högtalare Uttag för externa hörlurar Knappkontroll; sifferpanel 0-9 (totalt: 1-950

Läs mer

Smart Clock. Du kan även ladda ner en PDF manual på box850.com, välj Smart Clock och tryck på Nerladdning.

Smart Clock. Du kan även ladda ner en PDF manual på box850.com, välj Smart Clock och tryck på Nerladdning. Smart Clock Du kan även ladda ner en PDF manual på box850.com, välj Smart Clock och tryck på Nerladdning. 1 av 12 I förpackningen: Smart Clock kamera, manual, USB strömadapter, USB kabel ÖVERSIKT KAMERA:

Läs mer

Smart Kund Installationsmanual. Android

Smart Kund Installationsmanual. Android Smart Kund Installationsmanual Android Innehållsförteckning Före installation Om de olika produkterna 3 Steg 1 av 6 Innan du börjar installationen 4 Steg 2 av 6 Ladda ned appen 5 Steg 3 av 6 Starta appen

Läs mer

Bluetooth-högtalare ANVÄNDARHANDBOK BTL-60

Bluetooth-högtalare ANVÄNDARHANDBOK BTL-60 Användaranvisningar Bluetooth-högtalare ANVÄNDARHANDBOK BTL-60 När du slår på högtalaren, startar den i Bluetooth-läge. Du kan sedan enkelt para ihop den smarta telefonen eller datoren med Bluetooth-funktionen.

Läs mer

HP UC-högtalartelefon. Användarhandbok

HP UC-högtalartelefon. Användarhandbok HP UC-högtalartelefon Användarhandbok Copyright 2014, 2015 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bluetooth är ett varumärke som tillhör ägaren och används av Hewlett-Packard Company under licens. Windows

Läs mer

IdeaTab A3000. Snabbstartsguide v1.0

IdeaTab A3000. Snabbstartsguide v1.0 IdeaTab A3000 Snabbstartsguide v1.0 Välkommen Frontkamera Volymknapp Läs den här guiden noga innan du börjar använda din IdeaTab. Guiden ger dig tips för hur du ställer in och använder din IdeaTab. Informationen

Läs mer

Instruktion. Skanna QR koden för att ladda ner APP

Instruktion. Skanna QR koden för att ladda ner APP Instruktion Skanna QR koden för att ladda ner APP Översikt Vem som helst kan öppna hänglåset innan man har registrerat ett fingeravtryck. Endast det registrerade fingret kan låsa upp hänglåset efter registrering

Läs mer

BLUETOOTH MUSIKADAPTER

BLUETOOTH MUSIKADAPTER Alla varumärken uppmärksammas som egendom tillhörande respektive ägare. Om inte annat anges har inte användaren några intresserättigheter i KitSound eller produkterna häri. BLUETOOTH MUSIKADAPTER JB. 4770-b/SV//Tillverkad

Läs mer

BRUKSANVISNING iswitch kontakt med inbyggd kontaktlåda

BRUKSANVISNING iswitch kontakt med inbyggd kontaktlåda BRUKSANVISNING iswitch kontakt med inbyggd kontaktlåda 1 Kompatibilitet iswitch är kompatibel med följande ios-enheter: ipad - alla modeller ipod Touch - 3:e generationen och senare iphone - 3GS och senare

Läs mer

Supportguide för Plantronics trådlösa DECT-headsets

Supportguide för Plantronics trådlösa DECT-headsets Supportguide för Plantronics trådlösa DECT-headsets Plantronics headsets finns hos återförsäljare i hela landet Koppla in Plantronics trådlösa headsets mot stationär telefon. Lägg ut alla delar som följer

Läs mer

Handbok Milestone

Handbok Milestone Handbok Milestone 212 + 2016-09-26 Reviderad 2015-01-23 1 Grundläggande beskrivning 1.1 Spelarens knappar och anslutningar. På spelarens överkant finns en knapp och två ingångar. Knappen kallas Välj Ingången

Läs mer

Jabra SPEAK 510 BRUKSANVISNING

Jabra SPEAK 510 BRUKSANVISNING Jabra SPEAK 510 BRUKSANVISNING INNEHÅLL Välkommen... 2 Jabra SPEAK 510 ÖVERSIKT... 3 ANSLUTNING... 5 Hur du använder.... 8 Support.... 11 Tekniska specifikationer... 12 1 Välkommen Tack för att du valde.

Läs mer

JABRA PRO 935. Bruksanvisning. jabra.com/pro935

JABRA PRO 935. Bruksanvisning. jabra.com/pro935 JABRA PRO 935 Bruksanvisning jabra.com/pro935 2015 GN Netcom A/S. Med ensamrätt. Jabra är ett registrerat varumärke som tillhör GN Netcom A/S. Övriga varumärken som nämns här tillhör deras respektive ägare.

Läs mer

Comfort Focus Bruksanvisning. Comfort Focus. För ökad koncentration och inlärning. Svenska

Comfort Focus Bruksanvisning. Comfort Focus. För ökad koncentration och inlärning. Svenska Comfort Focus Bruksanvisning Comfort Focus För ökad koncentration och inlärning Svenska 1 Bruksanvisning Innehållsförteckning Sid Laddning 3 Information till läraren 4 Information till eleven 5 Flera mottagare

Läs mer

1. Laddning. 2. Inställningar i appen. 3. Fysisk installation. 4. Funktioner. 5. Felsökning

1. Laddning. 2. Inställningar i appen. 3. Fysisk installation. 4. Funktioner. 5. Felsökning Video Doorbell 2 1 Säkerheten i hemmet börjar vid ytterdörren Din nya Ring Video Doorbell är starten på en säkerhetsring runt hela din egendom. Nu är du alltid ansluten till ditt hem, så du kan vaka över

Läs mer

GOTALK 20+ ANVÄNDARHANDBOK

GOTALK 20+ ANVÄNDARHANDBOK GOTALK 20+ ANVÄNDARHANDBOK Innehållsförteckning sida Navigering 2-3 Spela in ett meddelande 4 Spela upp ett meddelande 4 Nivåer 4 Låsfunktioner 5 Standardfraser 6 Skapa överlägg 7 Implementationsförslag

Läs mer

Hantering av Handi ipaq 2190

Hantering av Handi ipaq 2190 Hantering av Handi ipaq 2190 Gewa AB BOX 92, MALMVÄGEN 55, 191 22 SOLLENTUNA TEL: 08-594 694 00 TEXTTEL: 08-594 694 18 FAX: 08-594 694 19 E-MAIL: info@gewa.se WEB: www.gewa.se anpassar tekniken till människan

Läs mer

SPARK. Bilkontakt Typ 1. PIN-kod. Väggkontakt typ Schuko CEE7/7 16A. 7,5/10 m 6/10/16 A 100-240 VAC. 1,6 kg -30 /+40.

SPARK. Bilkontakt Typ 1. PIN-kod. Väggkontakt typ Schuko CEE7/7 16A. 7,5/10 m 6/10/16 A 100-240 VAC. 1,6 kg -30 /+40. Användarmanual SPARK 1 Laddhandtagets delar 2 Starta och stoppa laddning 3 PIN-kod 4 Säkerhetsföreskrifter 5 Vanliga frågor och svar 7 Återvinning 7 Kontaktinformation 7 SPARK Vi på Charge Amps är övertygade

Läs mer

Air Sync Användarguide

Air Sync Användarguide Air Sync Användarguide Ladda Air Sync 1. Koppla Air Syncs micro-usb-port (D) till din dator eller annan kompatibel laddare med den medföljande USB-kabeln eller annan kompatibel micro-usb-kabel. 2. Laddningsindikatorn

Läs mer

Välkommen till Ipad för nybörjare

Välkommen till Ipad för nybörjare Välkommen till Ipad för nybörjare Detta häfte kommer innehålla Alla knappars funktioner Simplare och hjälpsamma sätt att kunna använda och ta sig runt i en Ipad Mindre genom gång av appar och dess betydelse

Läs mer

Handbok Milestone

Handbok Milestone Reviderad 2015-01-23 1 (7) Handbok Milestone 212 + 2016-09-26 Stockholms Syncentral Box 6401 Växel: 08-123 365 00 www.syncentralstockholm.se 113 82 Stockholm Fax: 08-123 496 44 stockholmssyncentral@sll.se

Läs mer

BRUKSANVISNING APPlicator kontaktlåda för ios & Android*

BRUKSANVISNING APPlicator kontaktlåda för ios & Android* BRUKSANVISNING APPlicator kontaktlåda för ios & Android* 1 Kompatibilitet APPlikator är kompatibel med följande ios-enheter: ipad - alla modeller ipod Touch - 3:e generationen och senare iphone - 3GS och

Läs mer

Användarinstruktion HE8D. Aktivt brusreducerande trådlösa hörlurar in ear

Användarinstruktion HE8D. Aktivt brusreducerande trådlösa hörlurar in ear Användarinstruktion HE8D Aktivt brusreducerande trådlösa hörlurar in ear Specifikation HE8 Bluetooth version: V4.0+EDR Frekvens område: 2.4 ~ 2.4835GHz Bluetooth Chipset: CSR 8645+ANC Support: HSP, HEP,

Läs mer

full HD vapen kamera Bruksanvisning

full HD vapen kamera Bruksanvisning full HD vapen kamera Bruksanvisning Varning! 1. Använd inte kameran i extremt varm, kallt eller dammiga förhållanden. 2. Kameran är byggd för att tåla rekyl. Men undvik hårda smällar eller att tappa den

Läs mer

BST-100. Bluetooth-högtalare med ljudterapi. Bruksanvisning. Art nr: 110105

BST-100. Bluetooth-högtalare med ljudterapi. Bruksanvisning. Art nr: 110105 BST-100 Bluetooth-högtalare med ljudterapi Bruksanvisning Art nr: 110105 Innehåll I förpackningen: 3 Strömförsörjning 7 Spela upp musik via Bluetooth 8 Lyssna på ljud/musik från micro-sd-kortet 8 Använd

Läs mer

Fotografera + Skriv ut 2-i-1-kamera och skrivare BRUKSANVISNING

Fotografera + Skriv ut 2-i-1-kamera och skrivare BRUKSANVISNING Fotografera + Skriv ut 2-i-1-kamera och skrivare BRUKSANVISNING Tack för att du köpt denna Polaroid Mint Kamera. Denna bruksanvisning hjälper dig att använda din nya kamera på ett säker och riskfritt sätt.

Läs mer

Att flippa ett klassrum

Att flippa ett klassrum Att flippa ett klassrum i grundskolan Del 1. Att ladda upp videoklipp på Youtube. Material 1. Kamera - ipad 2. IMovie. 3. Nätbaserad sida- Facebook, blogg. 4. Youtubekanal 5. Användbara appar i ditt flippande.

Läs mer

TYPE-S. Thin and light protective keyboard case For Samsung GALAXY Tab S 10.5. Setup Guide

TYPE-S. Thin and light protective keyboard case For Samsung GALAXY Tab S 10.5. Setup Guide TYPE-S Thin and light protective keyboard case For Samsung GALAXY Tab S 10.5 Setup Guide TYPE-S Thin and light protective keyboard case For Samsung GALAXY Tab S 10.5 Contents Svenska 81 www.logitech.com/support/type-s

Läs mer

Instruktion Diasonic LED D60BS. Tack för att du valt en Diasonic modell D60BS.

Instruktion Diasonic LED D60BS. Tack för att du valt en Diasonic modell D60BS. CRI Över 90 Tack för att du valt en Diasonic modell D60BS. Energibesparande 10W LED Bländfri design Livslängd 40.000 timmar Paketet innehåller följande: A. Lampa inkl. LED B. Vokymkontroll knapp C. Lampfot

Läs mer

TRÅDLÖS MUSIKADAPTER2

TRÅDLÖS MUSIKADAPTER2 Alla varumärken uppmärksammas som egendom tillhörande respektive ägare. Om inte annat anges antyder dess användning inte att varumärkesägaren ingår i samarbete med KitSound eller rekommenderar produkterna

Läs mer

JABRA STORM. Bruksanvisning. jabra.com/storm

JABRA STORM. Bruksanvisning. jabra.com/storm Bruksanvisning jabra.com/storm 2014 GN Netcom A/S / GN Netcom US, Inc. Med ensamrätt. Jabra är ett registrerat varumärke som tillhör GN Netcom A/S. Övriga varumärken som nämns här tillhör deras respektive

Läs mer

SP-1101W/SP-2101W Quick Installation Guide

SP-1101W/SP-2101W Quick Installation Guide SP-1101W/SP-2101W Quick Installation Guide 05-2014 / v1.0 1 I. Produktinformation I-1. Paketets innehåll I-2. Omkopplare smart kontakt Frontpanel Snabbinstallationsguide CD med snabbinstallationsgui den

Läs mer

Användarmanual RINGBUNDET BLOCK A5 OMSLAG FRAMSIDA

Användarmanual RINGBUNDET BLOCK A5 OMSLAG FRAMSIDA Användarmanual RINGBUNDET BLOCK A5 OMSLAG FRAMSIDA v2 2016-04-12 MATT SILVER FOLIERING (KAN EXKLUDERAS BEROENDE PÅ KOSTNAD) Quick Start 1. Ladda ner PIMnotes-appen ifrån Google Play/AppStore. 2. Se till

Läs mer

Manual. Timglaset Carina

Manual. Timglaset Carina Manual Timglaset Carina Timglaset Carina Timglaset Carina är ett hjälpmedel som åskådliggör begreppet tid på olika sätt, dels visuellt genom nedräkning av en stapel med lysdioder, dels med hjälp av talstöd.

Läs mer

Jabra. Speak 510. Bruksanvisning

Jabra. Speak 510. Bruksanvisning Jabra Speak 510 Bruksanvisning 2015 GN Audio A/S. Alla rättigheter reserverade. Jabra är ett registrerat varumärke som tillhör GN Audio A/S. Övriga varumärken som nämns här tillhör deras respektive ägare.

Läs mer

Bluetooth-högtalare ANVÄNDARHANDBOK BTL-60

Bluetooth-högtalare ANVÄNDARHANDBOK BTL-60 Bluetooth-högtalare ANVÄNDARHANDBOK BTL-60 Användaranvisningar När du slår på högtalaren, startar den i Bluetooth-läge. Du kan sedan enkelt para ihop den smarta telefonen eller datoren med Bluetooth-funktionen.

Läs mer

BTS-31 Bluetooth-högtalare Översiktsguide 1. Användning A. Strömpåslagningsstatus: Tryck länge på knappen 'Φ/ ' för att höra ljudet från 'signalen'.

BTS-31 Bluetooth-högtalare Översiktsguide 1. Användning A. Strömpåslagningsstatus: Tryck länge på knappen 'Φ/ ' för att höra ljudet från 'signalen'. BTS-31 Bluetooth-högtalare Översiktsguide 1. Användning A. Strömpåslagningsstatus: Tryck länge på knappen 'Φ/ ' för att höra ljudet från 'signalen'. Den blå lampan börjar blinka. B. Ström av: Tryck länge

Läs mer

Öronmärkesscanner UHF eller LF

Öronmärkesscanner UHF eller LF Original bruksanvisning Art: 9057019 & 9057020 Öronmärkesscanner UHF eller LF Myrangatan 4 745 37 Enköping - Tlf. 010-209 70 50 order@p-lindberg.se www.p-lindberg.se Öronmärkesscanner, UHF-modell Art.

Läs mer

Pabobo Automatisk Nattlampa har en miljövänlig LED-lampa, som inte blir varm. En smart, enkel och säker nattlampa, som är lätt att ta med.

Pabobo Automatisk Nattlampa har en miljövänlig LED-lampa, som inte blir varm. En smart, enkel och säker nattlampa, som är lätt att ta med. Pabobo Automatisk Nattlampa - Livslängd upp till 11 år - LED-lampa, 0,7 watt - Blir ej varm - Passar alla stickkontakter Material: Lamphöljet 100% polykarbonat Minimiorder: 5 st Automatisk Nattlampa: 3760125260921

Läs mer

Med process-styrenheten undviker du komplicerade anslutningar och avståndsbegränsning. Njut av kvalitetsmusik - när som helst och var som helst.

Med process-styrenheten undviker du komplicerade anslutningar och avståndsbegränsning. Njut av kvalitetsmusik - när som helst och var som helst. BRUKS- ANVISNING SÄKERHETSMEDDELANDEN Vänligen läs följande information innan du använder Bluetooth-högtalaren. Håll den torr och ta inte med den till fuktiga platser för att undvika att produktens inre

Läs mer

Reglage. ActivSound 75. (1) På/av-knapp Används för att slå på och stänga av enheten.

Reglage. ActivSound 75. (1) På/av-knapp Används för att slå på och stänga av enheten. ActivSound 75 (1) På/av-knapp Används för att slå på och stänga av enheten. () Strömindikator Indikatorn lyser grönt när enheten är påslagen. () Volymkontroll för infraröd mikrofon [Teacher 1 och (Lärare

Läs mer

NT-1 Bluetooth Stereo Headset med NFC

NT-1 Bluetooth Stereo Headset med NFC NT-1 Bluetooth Stereo Headset med NFC Användar Guide - 2 - Tack för att du köpt en MINIX NT-1. Med MINIX NT-1 Bluetooth Stereo Headset med NFC, kan du lyssna på musik trådlöst och du kan svara och ringa

Läs mer

PowerCore mAh bärbar laddare med PowerPort+ 1 laddare

PowerCore mAh bärbar laddare med PowerPort+ 1 laddare Användarguide PowerCore+ 26800mAh bärbar laddare med PowerPort+ 1 laddare med Quick Charge Medföljer Anker PowerCore+ 26800mAh bärbar laddare med Quick Charge 2.0 Anker PowerPort+ 1 laddare med Quick Charge

Läs mer

ipad Lathund Skapad av Christina O. 2012

ipad Lathund Skapad av Christina O. 2012 ipad Lathund Skapad av Christina O. 2012 1 Innehållsförteckning 1. Värt att veta innan du startar Sida 3 2. Knapparna på ramen 3. Knappar på skärmen. Funktionerna på ipaden 6.1 Email/Besöksrapporter.2

Läs mer

JABRA speak 510. Bruksanvisning. jabra.com/speak510

JABRA speak 510. Bruksanvisning. jabra.com/speak510 JABRA speak 510 Bruksanvisning jabra.com/speak510 2013 GN Netcom A/S. Alla rättigheter reserverade. Jabra är ett registrerat varumärke som tillhör GN Netcom A/S. Övriga varumärken som nämns här tillhör

Läs mer

BackBeat GO 410-serien. Användarhandbok

BackBeat GO 410-serien. Användarhandbok BackBeat GO 410-serien Användarhandbok Innehåll Headsetöversikt 3 Var försiktig 3 Parkoppla 4 Parkoppla 4 Parkopplingsläge 4 Installera appen 5 Grunderna 6 Sätta på eller stänga av strömmen 6 Ladda och

Läs mer

Introduktion. Uppmärksamhet

Introduktion. Uppmärksamhet MANUAL svenska Introduktion Tack för att du köpt action kamera! Läs denna manual noggrant innan du använder enheten. Uppmärksamhet 1. Denna produkt är en hög precision, tappa inte eller hit. För att skydda

Läs mer

Enheten drivs av ett inbyggt, uppladdningsbart litiumpolymerbatteri. Ladda det inbyggda batteriet i minst fyra timmar

Enheten drivs av ett inbyggt, uppladdningsbart litiumpolymerbatteri. Ladda det inbyggda batteriet i minst fyra timmar M-276 BT/BTB Bruksanvisning BLUETOOTH-STEREOHÖRLURAR Läs igenom anvisningarna noggrant innan enheten används. KONTROLLERNAS PLACERING 1. Strömbrytare PÅ/AV; Uppspelning/Paus; Ta emot samtal/vidarekoppla

Läs mer

Användarmanual. BT Drive Free 11 2 1 021 104 112

Användarmanual. BT Drive Free 11 2 1 021 104 112 Användarmanual BT Drive Free 11 2 1 021 104 112 Säkerhet och allmän information - Läs noggrant igenom bruksanvisningen och följ instruktionerna. - Följ alla lokala lagar för användning av mobiltelefoner

Läs mer

BackBeat FIT 3100-serien. Användarhandbok

BackBeat FIT 3100-serien. Användarhandbok BackBeat FIT 3100-serien Användarhandbok Innehåll Kontrollöversikt 3 Ström, parkoppling och laddning 4 Slå på av fodralet 4 Parkoppla första gången 4 Parkopplingsläge 4 Ladda 4 Installera appen 6 Grunderna

Läs mer

Självhjälpsprogram för ADHD. Del 1 Att hitta din väg

Självhjälpsprogram för ADHD. Del 1 Att hitta din väg Självhjälpsprogram för ADHD Del 1 Att hitta din väg Välkommen till vårt självhjälpsprogram för ADHD. Detta program ger dig verktygen att använda din ADHD som en superkraft för att hitta till ett bra liv..

Läs mer

OCS-T Högupplöst Digital Kranvåg

OCS-T Högupplöst Digital Kranvåg OCS-T Högupplöst Digital Kranvåg Innehåll 1. Säkerhet... 3 2. Innehåll... 4 3. Specifikationer... 4 4. Kapacitet... 4 5. Dimensioner och vikt... 5 6. Skärm och knappar... 5 Knappar på vågen... 5 Knappar

Läs mer

JABRA SOLEMATE MAX. Bruksanvisning. jabra.com/solematemax NFC. jabra

JABRA SOLEMATE MAX. Bruksanvisning. jabra.com/solematemax NFC. jabra jabra JABRA SOLEMATE MAX NFC Bruksanvisning jabra.com/solematemax 2013 GN Netcom A/S. Alla rättigheter reserverade. Jabra är ett registrerat varumärke som tillhör GN Netcom A/S. Övriga varumärken som nämns

Läs mer

MICRO-START XP-10 BRUKSANVISNING

MICRO-START XP-10 BRUKSANVISNING MICRO-START XP-10 BRUKSANVISNING Teknisk specifikation Dimension: 225x88x28 mm. Vikt:510 gram. :Startström:400 A/peak 600 A Laddtid:3-4 tim. Kapacitet: 18000 milliamp. Arbetstemp: -20C - 60C. Dom vanligaste

Läs mer

BIG PAD Rätta känslan som penna på papper

BIG PAD Rätta känslan som penna på papper BIG PAD Rätta känslan som penna på papper Med bättre samarbetsmöjligheter för medarbetarna lyfter din verksamhet /This is Why du behöver Sharps BIG PAD för större mötesupplevelser. Inledning Du vill göra

Läs mer

LADDA NER SENASTE VERSIONEN AV MANUAL CAME R A SNABBGUI D E

LADDA NER SENASTE VERSIONEN AV MANUAL CAME R A SNABBGUI D E LADDA NER NASTE VERSIONEN AV MANUAL www.panono.com/go/manual CAME R A SNABBGUI D E ÖVERSIKT PANONO KAMERA 1 2 Avtryckarindikator Minneindikation USB-port 6 4 3 Batteriets laddningsnivå 5 1 PÅ/AV knapp,

Läs mer

Lampa (Bulb) Dimmer (om sådan finns) Laddning platta Tillbehör Fjärrkontroll (pebble2)

Lampa (Bulb) Dimmer (om sådan finns) Laddning platta Tillbehör Fjärrkontroll (pebble2) Manual till Bulb 2 För att följa texten skall ni ha manualen som följer med produkten, där finns bilderna som texten nedan hänvisar till. Angivna sid nummer i texten nedan hänvisar till den bifogade manualen

Läs mer

BackBeat GO 3. Användarhandbok

BackBeat GO 3. Användarhandbok BackBeat GO 3 Användarhandbok Innehåll Headsetöversikt 3 Var försiktig 3 Parkoppla och anpassa 4 Parkoppla 4 Få optimal ljudkvalitet 4 Installera appen 6 Använd BackBeat GO 3 appen 6 Ladda 7 Ladda 7 Kontrollera

Läs mer

Utseende. 1.Lins 2.Inspelningsknapp 3.Fotograferingsknapp _ SWE 01

Utseende. 1.Lins 2.Inspelningsknapp 3.Fotograferingsknapp _ SWE 01 Utseende 3 2 1 1.Lins 2.Inspelningsknapp 3.Fotograferingsknapp SWE 01 13 4.Micro-USB-port 10 12 11 6 7 8 9 4 5 5.Batteriströmknapp 6.Sida upp-knapp 7.Strömknapp 8.OK-knapp 9.Sida ner-knapp 10.LCD 11.Ljus

Läs mer

Lathund Milestone 112

Lathund Milestone 112 Iris Hjälpmedel AB Innehållsförteckning Knappbeskrivning 3 Bild och knappbeskrivning. 3 Ovansidan 3 Övre kortsidan 3 Nederkant 4 Allmänt 4 Ladda batteriet 4 Knapplås på/av 4 Väcka/Slå på fickminnet 4 Höj

Läs mer

TERA Touch (version 1.2)

TERA Touch (version 1.2) TERA Touch V 1.2 Sida 1 TERA Touch (version 1.2) Tillägg för TERA Touch utöver grundfunktionerna i TM Touch (se den manualen för dessa funktioner) Med TERA Touch kan du ringa vanliga telefonsamtal även

Läs mer

Modell PBQ-1050 Handbok för mah powerbank med snabbladdning, USB-C-kontakt och lysdiod

Modell PBQ-1050 Handbok för mah powerbank med snabbladdning, USB-C-kontakt och lysdiod Modell PBQ-1050 Handbok för 10 000 mah powerbank med snabbladdning, USB-C-kontakt och lysdiod 1 Säkerhetsanvisningar Läs säkerhetsanvisningarna noggrant och använd endast produkten enligt beskrivningen

Läs mer

Användarhandbok. Bluetooth-högtalare BTL Innan du använder denna produkt, läs denna

Användarhandbok. Bluetooth-högtalare BTL Innan du använder denna produkt, läs denna Användarhandbok Bluetooth-högtalare BTL-62 www.denver-electronics.com Innan du använder denna produkt, läs denna bruksanvisning noggrant och fullständigt. Användaranvisningar När du slår på högtalaren,

Läs mer

MYJACK AUX IN TRÅDLÖS OMVANDLARE BRUKSANVISNING

MYJACK AUX IN TRÅDLÖS OMVANDLARE BRUKSANVISNING Alla varumärken uppmärksammas som egendom tillhörande respektive ägare. Om inte annat anges har inte användaren några intresserättigheter i KitSound eller produkterna häri. Din produkt och batterier måste

Läs mer

ConferenceCam Connect. QuickStart Guide

ConferenceCam Connect. QuickStart Guide ConferenceCam Connect QuickStart Guide Svenska........................ 73 ConferenceCam Connect QuickStart Guide Logitech ConferenceCam Connect Innehåll 1 2 3 4 5 1. Huvudenhet med kamera och högtalartelefon

Läs mer

trevolo Bluetooth -högtalare Användarhandbok

trevolo Bluetooth -högtalare Användarhandbok trevolo Bluetooth -högtalare Användarhandbok Upphovsrätt Copyright 2015 BenQ Corporation. Alla rättigheter förbehållna. Ingen del av denna publikation får reproduceras, spridas, skrivas av, lagras i ett

Läs mer

FUNKTION LJUSGÅRDEN SIDA 1

FUNKTION LJUSGÅRDEN SIDA 1 FUNKTION LJUSGÅRDEN SIDA 1 Gör så här Funktioner... 1 Stöd och support... 1 1 Välj mötesform... 2 2 All teknik styrs via pekplattan... 2 3 Anslut trådlöst PC/ Mac för visning av dokument... 3 4 Anslut

Läs mer

Life sounds brilliant. Hör ljudets färger. Tillbehör för hörapparater. Hearing Systems.

Life sounds brilliant. Hör ljudets färger. Tillbehör för hörapparater. Hearing Systems. Hör ljudets färger. Tillbehör för hörapparater Life sounds brilliant. Hearing Systems www.signia-hearing.se En individuell och personlig upplevelse. På morgonen kör du barnen till skolan, på lunchrasten

Läs mer

Börja med att ladda ner appen Blacklens till din mobil. Finns både till iphone på Apple Store och till Android på Google Play.

Börja med att ladda ner appen Blacklens till din mobil. Finns både till iphone på Apple Store och till Android på Google Play. Sida 1 BLACKLENS APPEN Börja med att ladda ner appen Blacklens till din mobil. Finns både till iphone på Apple Store och till Android på Google Play. ANSLUTNING Det finns två sätt att ansluta kameran på:

Läs mer

Tema: Underhållning Teknikspanarna

Tema: Underhållning Teknikspanarna Tema: Underhållning Teknikspanarna Tema: Underhållning Övergripande om temat Dagens tekniker har en lång och gedigen historia. Såväl kameran som datorn var i det närmaste underverk när de först såg dagens

Läs mer

Få ditt skrivbord att vibrera med musik

Få ditt skrivbord att vibrera med musik Användarmanual Paddy Vibe BT Edition Få ditt skrivbord att vibrera med musik 1. Produkt information Paddy Vibe BT Edition är en innovativ 360 högtalare som skapar ljud enli gt principen för resonans. Den

Läs mer

Smart Dock. Du kan även ladda ner en PDF manual på box850.com, välj Smart Dock och tryck på Nerladdning.

Smart Dock. Du kan även ladda ner en PDF manual på box850.com, välj Smart Dock och tryck på Nerladdning. Smart Dock Du kan även ladda ner en PDF manual på box850.com, välj Smart Dock och tryck på Nerladdning. 1 av 12 I förpackningen: Smart Dock kamera, manual, USB strömadapter ÖVERSIKT KAMERA: Blå LED Röd

Läs mer

Fast grön WiFi/IP - router ansluten Fast orange WiFi - direkt ansluten. Blinkar orange söker WiFi anslutning Fast röd inspelning på

Fast grön WiFi/IP - router ansluten Fast orange WiFi - direkt ansluten. Blinkar orange söker WiFi anslutning Fast röd inspelning på LAWMATE WIFI/IP KAMERA - START 1. Se till att kameran är ansluten till vägguttag eller att batteriet är laddat 2. Ta fram mobiltelefon eller urfplatta som ska användas vid installationen 3. Se till att

Läs mer

MICRO-START XP-5 BRUKSANVISNING

MICRO-START XP-5 BRUKSANVISNING MICRO-START XP-5 BRUKSANVISNING Teknisk specifikation Dimension: 135x77x16 mm. Vikt:230 gram. :Startström:150 A/peak 300 A Laddtid:3 tim. Kapacitet: 6000 milliamp. Arbetstemp: -20C - 60C. Dom vanligaste

Läs mer

Lingo Bärbart hjälpmedel för meddelanden och kommunikation Snabbstart för att komma igång

Lingo Bärbart hjälpmedel för meddelanden och kommunikation Snabbstart för att komma igång Lingo Bärbart hjälpmedel för meddelanden och kommunikation Snabbstart för att komma igång Överlägg och idé, www.ablenetinc.com 1 Att ladda och starta På Laddning Lampa för batteristatus Koppla in den medföljande

Läs mer

OCS-P Högupplöst Prissättningsvåg

OCS-P Högupplöst Prissättningsvåg OCS-P Högupplöst Prissättningsvåg Innehåll 1. Säkerhet... 3 2. Innehåll... 4 3. Specifikationer... 4 4. Kapacitet... 5 5. Knappar på fjärrkontrollen... 5 6. Användning... 5 Sätta på/stänga av... 5 Nollställning

Läs mer

Trådlös Bluetooth Mobil PA-anläggning WLBMPA 1/5

Trådlös Bluetooth Mobil PA-anläggning WLBMPA 1/5 Trådlös Bluetooth Mobil PA-anläggning WLBMPA 1/5 PA-anläggningen består av en trådlös, lättanvänd och smidig kombination av trådlös Bluetooth sändare och mottagar-/högtalarenhet. Till sändaren ansluts

Läs mer

En unik plattform för förskola och fritids, utvecklad i Sverige

En unik plattform för förskola och fritids, utvecklad i Sverige En unik plattform för förskola och fritids, utvecklad i Sverige 08-51 90 90 00 www.vklass.com Synliggjort lärande med Vklass - föräldrar och barn älskar det Tänk dig att kunna ta upp din surfplatta eller

Läs mer

Patientguide. Tillhör:

Patientguide. Tillhör: Patientguide Tillhör: Icare HOME (modell: TA022) PATIENTGUIDE TA022-035 SV-3.1 3 Inledning I den här guiden får du lära dig hur du använder Icare HOME-tonometern. Läs noga alla anvisningar i guiden innan

Läs mer

Artone TVB. Bluetooth-streamer för Artone 3 MAX. Bruksanvisning. I förpackningen

Artone TVB. Bluetooth-streamer för Artone 3 MAX. Bruksanvisning. I förpackningen Artone TVB Bluetooth-streamer för Artone 3 MAX Bruksanvisning I förpackningen Artone TVB Optisk kabel (1m) 3,5 mm-audiosladd (10cm) USB-laddningskabel (80cm) 3,5mm-RCA-sladd (20cm) Art nr 277030 Innehåll

Läs mer

Användarhandbok BT55. Registrera din produkt och få support på

Användarhandbok BT55. Registrera din produkt och få support på Användarhandbok BT55 Registrera din produkt och få support på www.philips.com/support Innehållsförteckning 1 Viktigt! 2 2 2 Uppfyllelse 2 Ta hand om miljön 2 Varumärkesinformation 3 3 Bluetooth-högtalare

Läs mer

Jabra. Elite 25e. Bruksanvisning

Jabra. Elite 25e. Bruksanvisning Jabra Elite 25e Bruksanvisning 2017 GN Audio A/S. Med ensamrätt. Jabra är ett varumärke som tillhör GN Audio A/S. Bluetooth -ordet, -märket och -logotyper ägs av Bluetooth SIG, Inc. och all användning

Läs mer

Personsökare RX-300 Bruksanvisning

Personsökare RX-300 Bruksanvisning Personsökare RX-300 Bruksanvisning Personsökare RX-300 är en trådlös mottagare med 99 kanaler Sändarna/larmen som används tillsammans med RX-300 kan programmeras valfritt på de 99 kanalerna Man kan använda

Läs mer